Nieuwsbrief Van Beethovenlaan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Van Beethovenlaan"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Van Beethovenlaan Jaargang 8, nummer 7 3 maart De kracht van mindmappen In de weken voor de voorjaarsvakantie hebben de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 kennis gemaakt met mindmappen. In een workshop van 1,5 uur is gewerkt aan het activeren van voorkennis : wat weet je al van mindmappen? Natuurlijk is dit gedaan door zelf een mindmap te maken. Daarna hebben de kinderen de regels van het mindmappen geleerd. Ook dat is natuurlijk in een mindmap verwerkt. Gedurende deze workshop hebben leerlingen en leerkrachten tips gekregen hoe mindmappen in de praktijk gebruikt kan worden. Zij hebben ontdekt hoe zij het mindmappen kunnen gebruiken om dingen beter te onthouden en hoe zij hun creativiteit, productiviteit en efficiëntie met behulp van mindmappen kunnen vergroten. Mindmappen en begrijpend lezen. De trainers komen nog een keer naar ons toe! In een coteachende setting krijgen de groepen 5 t/m 8 nog een les van 1,5 uur. Deze les gaat over begrijpend lezen. De lessen over mindmappen zijn opgebouwd met diverse elementen uit Wat werkt van Marzano*. We houden de doelen, zowel voor de leerkracht als voor de leerlingen, strak in de gaten. Na deze gastles zijn de leerlingen in staat om er verder mee aan de slag te gaan bij het begrijpend lezen, maar ook bij andere vakken zoals aardrijkskunde of geschiedenis. Pasen Op donderdag 24 maart a.s. vieren wij het paasfeest. De kinderen starten de dag met een ontbijt in de klas. De groepen 1 t/m 4 hebben s ochtends paasviering in de speelzaal. De groepen 5 t/m 8 gaan met elkaar naar de kerk voor de paasviering. s Middags staan er voor alle groepen gezellige en creatieve activiteiten op het programma. Het belooft een gezellige dag te worden. In dit nummer: Lesvrije dag Week van de lentekriebels Laatste dag inleveren vastenactie Rapporten! Rapportgesprekken Kerkbezoek Kruisvaart groep 7 Paasviering Goede vrijdag Tweede Paasdag 11 mrt mrt 16 mrt 18 mrt 21 en 23 mrt 22 mrt 24 mrt 25 mrt 28 mrt

2 Pagina 2 Nieuwsbrief Van Beethovenlaan WELKOM OP SCHOOL! 1-2D Teun Korteweg 1-2E Roan van Pelt Mats de Geus Fijne tijd op De Wingerd! In twee jaar zelf voor de klas? Heeft u wel eens overwogen om les te geven in het basisonderwijs? Onze basisschool werkt samen met lerarenopleiding basisonderwijs Thomas More Hogeschool, waar in september 2016 de versnelde tweejarige deeltijdopleiding start. Als u in het bezit bent van een hbo-of wobachelor of master, kunt u met deze opleiding versneld leraar basisonderwijs worden. U volgt twee avonden per week onderwijs en loopt daarnaast één dag in de week stage. Aan het eind van elk semester loopt u een hele week stage. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u in aanmerking komen voor studiefinanciering of een tegemoetkoming in de studiekosten (kijk op Voor meer informatie over de opleiding kunt u naar studeren/ deeltijdopleiding.html Kies voor een gezonde traktatie! Gwenn van 1-2F is 6 jaar geworden en trakteerde op prachtige fruitspiesjes. Diede uit 4C werd 8 jaar en heeft vers fruit in een ijswafel getrakteerd. Yani van 1-2F versierde haar gezonde traktatie met mooie parapluutjes. Voorstellen eerste communicantjes Leerlingen uit groep 4 van De Wingerd zijn uitgenodigd om hun Eerste Communie te doen. In deze nieuwsbrief stellen wij u voor aan: Diede Gadella, Joris Mooijman, Abigail Sanders van groep 4C; aan Kiki van Biezen, Rosa Cumbo Nacheli, Orlando Strijker, Niek van der Holst, Thijmen Dissel van groep 4D en aan Gabriëlla Sanders van groep 5B! Zij zijn in januari voorgesteld in de kerk en zullen op 12 juni a.s. hun Eerste Communie doen in de Josephkerk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Bij de Eerste Communie nemen kinderen voor de eerste keer feestelijk deel aan de maaltijd van Jezus. De komende periode zullen zij zich voorbereiden op deze feestelijke gebeurtenis. Wij wensen de communicantjes veel plezier!

3 Pagina 3 Hemel en Aarde: De maan De lessen van Hemel en Aarde, onze methode voor godsdienst en levensbeschouwing, gaan de komende weken over de maan. Als je op een stille avond naar de volle maan kijkt, is het niet moeilijk te begrijpen waarom de maan belangrijk is in godsdiensten en rituelen, voor musici en beeldende kunstenaars. De geheimzinnige kracht van de maan spreekt enorm tot de verbeelding. Lang niet alle kinderen hebben de maan weleens goed bekeken. Dat gaan we de komende periode met ze doen! De maan verandert elke dag van vorm en van stand. De kinderen in de middenbouw krijgen een maanboekje waarin ze de veranderingen in de maan een tijdlang kunnen bijhouden. De maan verandert steeds van vol naar bijna niets, en groeit dan weer naar een volle maan. Dat ritme loopt niet gelijk met onze kalender van weken en maanden, die op de zon gebaseerd is. Soms gebruiken we het ritme van de maan nog, bijvoorbeeld met het paasfeest. Dat valt elk jaar op een andere dag en dat komt omdat het op de maankalender is gebaseerd. We vieren Pasen op de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente. En die valt elk jaar op een andere datum. De maan is een inspiratiebron voor kunstenaars. In de lessen kijken we naar schilderijen van Vincent van Gogh en Marc Chagall. Zij hebben de magie van de maan prachtig verbeeld. Ook musici hebben zich door de maan laten inspireren. Heel bekend is Claire de Lune van Debussy en ook prachtig is Moonlight in Vermont van John Blackburn en Karl Suessdorf. Met de nieuwe digibordomgeving van Hemel en Aarde is het bekijken van schilderijen en het luisteren naar muziek eenvoudiger geworden. Het zijn mooie werkvormen die veel indruk op kinderen kunnen maken. In veel religieuze tradities bestaan maanfeesten of maangodinnen. In elke bouw maken de kinderen hiermee kennis. Er zijn lessen over het boeddhistische Thaise feest Loi Krathong, het Chinese maanfestival over Chang e en de Egyptische maangodin Isis. Zo verkennen de kinderen niet alleen de maan, maar ook godsdiensten en culturen waar de meeste kinderen niet iedere dag mee te maken hebben. We hopen dat het boeiende en inspirerende lessen worden! MAAN-FANTAZIE Ik fantazie wat jij niet ziet: Een mannetje op de maan Ik fantazie, ik fantazie Hij steekt de sterren aan Ik fantazie wat jij niet ziet: Een mannetje en een vrouwtje Ik fantazie, ik fantazie met in hun hand een touwtje Ik fantazie wat jij niet ziet: en aan dat touwtje een ballon Ik fantazie, ik fantazie Die blauwe is de aarde en die gele is de zon Bette Westera TIGO HEEFT EEN BROERTJE GEKRE- GEN! HIJ HEET MIK. Gefeliciteerd hoor! Wij wensen jullie veel plezier met elkaar! De kinderen van 3B zagen er prachtig uit op de trouwdag van juf Jantine en Richard! Het was erg gezellig in de klas.

4 Pagina 4 Nieuwsbrief Van Beethovenlaan Complimenten voor Noa Hensema Massaal deden kinderen uit groep 7 en 8 op hun eigen basisschool mee aan de 23 e editie van De Nationale Voorleeswedstrijd. Maar liefst kinderen mogen zich nu voorleeskampioen van hun school noemen! Noa Hensema van groep 8C heeft haar voorleeskwaliteiten ook nog laten zien tijdens de lokale voorrondes. Zij heeft het erg goed gedaan, maar helaas is zij niet door naar de provinciale rondes. Leerprestaties omhoog door 15 minuten lezen per dag Op De Wingerd neemt lezen een belangrijke plaats in. Wist u dat de lees- en leerprestaties van kinderen enorm vooruit gaan als kinderen iedere dag 15 minuten lezen? Kinderen die 15 minuten lezen, lezen meer dan een miljoen woorden per jaar. Ze vergroten hun woordenschat, hun kennis van de wereld en hebben een voorsprong bij andere vakken. Kinderen die veel lezen hebben meer kansen in de maatschappij. Zie meer informatie op dag.nl Als je kind moeite heeft met lezen? Lezen is een belangrijke vaardigheid voor elk kind. Maar als je kind moeite heeft met lezen is de kans groot dat hij het plezier erin verliest. Voor de leesvaardigheid is het heel belangrijk om veel én met plezier te oefenen! Met deze tips vindt je kind het leesplezier weer terug! 1. Prijs je kind als hij een boek pakt, maar straf hem niet als hij dat niet doet. Straf verhoogt de weerstand tegen lezen. 2. Beloon je kind als het een boek uitgelezen heeft. 3. Maak lezen nooit een straf! ( Voor straf drie bladzijdes lezen. ) 4. Laat je kind zelf boeken uitkiezen. Liever een boek dat net iets te moeilijk is, dan een boek dat niet boeit. 5. Veel dyslectische kinderen lezen graag nonfictie boeken. Is je kind gefascineerd door dinosaurussen? Wees dan niet bang dat moeilijke woorden als Tyrannosaurus rex hem afschrikken. De afbeeldingen in zulke boeken èn de motivatie van je kind voor het onderwerp doen vaak wonderen! 5. Kies een moment om ook eens fijn samen te lezen. Thema Circus in de kleutergroepen De kleuters zijn volop aan de slag met het thema circus. Dagelijks worden er voorstellingen gehouden waarbij een heuse directeur het publiek welkom heet en de verschillende kunsten aankondigt. Natuurlijk worden er ook veel prentenboeken gelezen en zijn de diverse hoe- ken thematisch ingericht. Vrijdag 4 maart a.s. zijn ook de ouders welkom om een circusvoorstelling bij te wonen!

5 Pagina 5 Leren lezen: zijn stripboeken geschikt? Sommige kinderen zijn alleen maar geïnteresseerd in stripboeken. Zijn stripboeken eigenlijk wel leerzaam? Jazeker! Stripboeken zijn zeker niet minder leerzaam dan gewone boeken. Zo blijkt uit een onderzoek van the journal of child language dat een kind in een stripboek maar liefst 2x zoveel woorden leert als in een gemiddeld kinderboek. Door strip- en leesboeken af te wisselen, leren kinderen bovendien dat lezen op heel veel manieren leuk kan zijn. Waarom? Het lezen van een strip is een geheel eigen vaardigheid, waarbij het lezen van tekst gecombineerd wordt met het bekijken van wat de illustrator in beeld uitdrukt. Nieuwe woorden die een kind tegenkomt, worden ondersteund door een plaatje en een context. Het kind kan de betekenis meteen oppikken. Stripboeken lezen fijn vanwege de korte zinnen en dialogen en zijn ideaal voor beelddenkers. Er zijn tegenwoordig ook AVI stripboeken voor kinderen vanaf groep 1. Bij de meeste bibliotheken zijn deze al te leen. Clinic Taekwondo De leerlingen van de groepen 8B, 3B en C, 4C en 5/6C hebben via de afdeling Sport en Bewegen van de gemeente Zuidplas lessen in Taekwondo aangeboden gekregen van Dico Hoogeveen Trainingen. De kinderen reageerden erg enthousiast op deze bijzonder clinic. De kinderen van groep 8B en 8C leren in het kader van de geschiedenislessen veel over de Islam. In verschillende groepjes werken zij diverse onderwerpen uit zoals bijv. het ontstaan, rijk & verspreiding, rituelen. Daarna hebben zij hun deel aan elkaar gepresenteerd. proefjesmiddag in groep 4D

6 De Wingerd, een school waar het fijn is om te leren, te spelen en te vieren. Van Beethovenlaan VK Nieuwerkerk aan den IJssel Het land van.. Wiskids in de kleutergroepen De Vastenactie is nog in volle gang. Verschillende kinderen hebben al heel wat klusjes gedaan en zo geld bij elkaar gespaard voor kinderen in Oeganda en het project van de RVKO zelf: een school in Bangladesh. Ons bestuur, de RVKO, zet zich in voor een groep zeer kansarme kinderen in Tangail, Bangladesh. Voor deze kinderen is zorg, in welke vorm dan ook, geen vanzelfsprekendheid. We willen goed onderwijs aan al deze kinderen mogelijk maken en hen een betere kans op een goede toekomst bieden. De bouw van een schoolgebouw en goed opgeleid personeel om het onderwijs te verzorgen is daarbij onontbeerlijk. De bouw van het hoofdgebouw is de afgelopen maanden zonder tegenslagen afgerond. Het inrichten en meubileren van de school is in volle gang en verloopt voorspoedig. Wij hopen u binnenkort te mogen melden dat de school geopend kan worden. De kinderen hebben de tijd tot en met 16 maart om de Vastenactie-envelop in te leveren op school. Wist u dat..? U op scholenopdekaart.nl middelbare scholen kunt vergelijken? U op deze site interessante informatie over onderwijs en resultaten kunt vinden? Wist U dat; de 'swingerdjes hebben opgetreden in de St. Josephkerk ten bate van wereldkankerdag 4 februari? Dat iedereen heel enthousiast was en dat ze volgend jaar weer mogen komen? Het handig is als broertjes en zusjes die volgend schooljaar bij ons op school willen komen NU worden ingeschreven? De ouderraad van heel veel ouders de bijdrage heeft ontvangen. Wij daar heel blij mee zijn? Als u nog niet aan betaling van de ouderbijdrage bent toegekomen u dit nog steeds kunt doen op NL40INGB met de naam en groep van uw kind(eren) erbij? Het team van De Wingerd dit jaar weer meedoet aan het volleybaltoernooi van de RVKO? Wij dit jaar de beker willen winnen? Het prachtige boek Oorlogswinter van Jan Terlouw voor 1,- te koop is bij de boekhandel De Edukans schoenendozen goed ontvangen zijn? Dit jaar meer dan Nederlandse kinderen meededen aan de schoenmaatjesactie? Kinderen uit o.a. Albanië, Moldavië, Ghana en Irak heel blij waren met hun mooi versierde schoenendozen en de pennen, schriften en cadeautjes die daarin zaten?

WIJ WILLEN U BEDANKEN DAT U ONS HEEFT GEHOLPEN EN BIJ DE SPELLETJES HEEFT GESTAAN MET CARNAVAL

WIJ WILLEN U BEDANKEN DAT U ONS HEEFT GEHOLPEN EN BIJ DE SPELLETJES HEEFT GESTAAN MET CARNAVAL *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD NIEUWSBRIEF 22 VRIJDAG 19 FEBRUARI Nieuwsbrief 23 Vrijdag 16 februari 2016 Bedankje carnaval. De methode Kwink. De lessen

Nadere informatie

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nummer 8 - februari 2016

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nummer 8 - februari 2016 Nieuwsbrief basisschool Marcoen nummer 8 - februari 2016 Even voorstellen: Deze keer leest u onder andere: Voorwoord Mariëlle Carnaval op de Voorschool Kennismaken met Gwenny Verkeersweek Geef mij maar

Nadere informatie

14e jaargang nr. 3 4 maart 2016

14e jaargang nr. 3 4 maart 2016 14e jaargang nr. 3 4 maart 2016 Meentweide 2 2811 JG Reeuwijk Tel.: 0182 39 32 14 www.gmsreeuwijk.nl info.gms@degroeiling.nl De organisatie van de gymnastieklessen geeft momenteel meer problemen dan we

Nadere informatie

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 Februari 2016 Nieuw gebouw Zondag 28 februari heeft de Brigantijn een opendag in het nieuwe gebouw de Vlieger.

Nadere informatie

Het Jozef Journaal datum: 9 oktober Nr 7. Jaargang 30

Het Jozef Journaal   datum: 9 oktober Nr 7. Jaargang 30 Het Jozef Journaal www.sintjozefschoolmoordrecht.nl datum: 9 oktober 2018 Nr 7 Jaargang 30 Van de directie Talentontwikkeling in groep 1/2 Geel Verkeersveiligheid Wij willen aandacht vragen voor de veiligheid

Nadere informatie

Week 12: 20 t/m 24 maart Bidden, Lucas 11:1-13 De vogels in de hemel, Lucas 12:22-34 De gelijkenis van de verontschuldigingen, Lucas 14:15-24

Week 12: 20 t/m 24 maart Bidden, Lucas 11:1-13 De vogels in de hemel, Lucas 12:22-34 De gelijkenis van de verontschuldigingen, Lucas 14:15-24 Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 30 e jaargang nr.26 donderdag 16 maart 2017, week 11 Algemene informatie 22 maart Gastles jeugdcriminaliteit Halt groep 7/8 27 maart Luizencontrole 6 april

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

De leerlingen van de onderstaande groepen doen een optreden in de aula.

De leerlingen van de onderstaande groepen doen een optreden in de aula. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 19-04-2013 Nr. 32 Inhoud week 16 1. Project Theater 2. Gezonde School 3. De verjaardag van de juffen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Van Beethovenlaan

Nieuwsbrief Van Beethovenlaan Nieuwsbrief Van Beethovenlaan Jaargang 8, nummer 1. 27 augustus 2015. We zijn weer begonnen! Een nieuwe juf of meester, een nieuw lokaal. Best spannend! Vol enthousiasme kwamen de leerlingen en leerkrachten

Nadere informatie

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind.

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind. SCHOOLFOTOGRAAF Vorige week zijn de inlogkaarten van de schoolfotograaf uitgedeeld. Vergeet niet de foto van uw kind te bekijken. U heeft 10 dagen om te profiteren van de gratis groepsfotoactie. SCHOOLREIS

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

HET PRIKBORD V E R T E L R O O S T E R B O E K E N K A S T H A L N A A R D E M A R K T. 1 P r i k b o r d

HET PRIKBORD V E R T E L R O O S T E R B O E K E N K A S T H A L N A A R D E M A R K T. 1 P r i k b o r d HET PRIKBORD VOORUITBLIK Nummer 11, maart 2017 V E R T E L R O O S T E R Week 10: 6 t/m 10 maart 2017 Het dochtertje van Jaïrus, Lucas 8:40-56 Vijf broden en twee vissen, Lucas 9:10-17 Petrus weet wie

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 04-03- 2016 Inhoud Studiemiddag 1 maart... 1 Opening van de Studie Muis... 2 Een nieuw gezicht... 2 Pasen... 3 Hallo allemaal hier weer een wist

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Opening Schoolplein. Donderdag 22 februari is het vernieuwde. Wat zijn we allemaal trots op zo n leuk en mooi nieuw plein!

Nieuwsbrief. Opening Schoolplein. Donderdag 22 februari is het vernieuwde. Wat zijn we allemaal trots op zo n leuk en mooi nieuw plein! Nieuwsbrief Opening Schoolplein Februari 2018 IN DIT NUMMER: Opening Schoolplein 1 Open dag 21 maart 2 Nederlands kampioenschap Ski en snowboard 3 Gratis activiteit sportservice 4 GGD Flits 5 Kinderdisco

Nadere informatie

Jaargang 19, nummer 5 februari 2016

Jaargang 19, nummer 5 februari 2016 februari 2016 Belangrijke data 14 februari Themadienst 9.30 uur in de Maranathakerk 16 + 18 februari Rapportgesprekken groep 1-7 22 t/m 26 februari Voorjaarsvakantie 29 februari Inloopmiddag 1 maart Ouderavond

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Leonardo nieuwsbrief april 2016

Leonardo nieuwsbrief april 2016 Leonardo nieuwsbrief april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Vanaf begin maart ben ik gestart op de Leonardo/Achtbaan. Eerder heb ik mezelf al aan U voorgesteld via een brief. Het was een warm welkom

Nadere informatie

Weekmail 5. Kinderboekenweek 1 t/m 12 oktober Feestelijk geopend op de Driehoek!

Weekmail 5. Kinderboekenweek 1 t/m 12 oktober Feestelijk geopend op de Driehoek! Weekmail 5 Leren zorgen voor jezelf en de ander Kinderboekenweek 1 t/m 12 oktober Feestelijk geopend op de Driehoek! 3 oktober 2014 Woensdag 1 oktober was het feest op de Driehoek. Feest omdat de Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 4 december studiedag Het Kompas is gesloten op maandag 4 december. Alle leerlingen zijn dan vrij omdat het hele team een studiedag heeft. Zet het in uw agenda. Oudergesprekken

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Jaargang 33, nummer 2 21 september 2018 Volgende nieuwsbrief 5 oktober 2018 Belangrijke dagen 1 oktober t/m 11 oktober schooltandarts 3 oktober start kinderboekenweek 5 oktober dag

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

CP3. Naar de basisschool

CP3. Naar de basisschool CP Naar de basisschool In Nederland gaan de meeste kinderen als ze vier jaar zijn, naar de basisschool. Vanaf hun vijfde jaar zijn kinderen leerplichtig. Dan moeten ze naar school. In deze cruciale praktijksituatie

Nadere informatie

SCHOOLJAAR NR 4

SCHOOLJAAR NR 4 ZUIDSTROOMNIEUWS!! SCHOOLJAAR 2018-2019 NR 4 Datum: 30 november 2018 ONTWIKKELINGEN Onderwijs op BS de Zuidstroom Enkele weken geleden is de vacature voor de nieuwe directeur uitgegaan. Ter ondersteuning

Nadere informatie

nieuwsbrief Het Element maart 19.03

nieuwsbrief Het Element maart 19.03 nieuwsbrief Het Element maart 19.03 Aan de ouder(s)/verzorger(s), Even terugkijken In februari was het de beurt aan Jochem om onze school te vertegenwoordigen tijdens de Voorleeswedstrijd in de bibliotheek

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 Bijbelverhalen voor de komende week Vijf broden en twee vissen, Matteüs 14:13-21 Jezus loopt over het water, Matteüs 14:22-33 Petrus weet wie Jezus is, Matteüs

Nadere informatie

CBS Joris de Witte. Nieuwsbrief november 2015. Geplande evenementen. Is dit nieuw(s)? Kopij inleveren: Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder!

CBS Joris de Witte. Nieuwsbrief november 2015. Geplande evenementen. Is dit nieuw(s)? Kopij inleveren: Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder! Nieuwsbrief november 2015 CBS Joris de Witte Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder! Jan Wolkerslaan 16 2343 BK Oegstgeest www.cbsjorisdewitte.nl T: 0715175410 Is dit nieuw(s)? Inderdaad! We hebben

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8 19 april 2018 Inwerken Beste ouder(s)/verzorger(s), Met open armen ben ik op dinsdag 3 april door het team, ouders en leerlingen onthaald. Het is een feest om iedere

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 NIEUWS UIT HET TEAM Na een goede kerstvakantie zijn we in januari bijna allemaal weer met veel plezier begonnen. Helaas is juf Rina in januari ziek geweest. Op het moment van

Nadere informatie

Zonnewijzer. Nummer 7. Maart Vakantierooster schooljaar Voor volgend schooljaar is het vakantierooster als volgt vastgesteld:

Zonnewijzer. Nummer 7. Maart Vakantierooster schooljaar Voor volgend schooljaar is het vakantierooster als volgt vastgesteld: Zonnewijzer Vakantierooster schooljaar 2019-2020 Voor volgend schooljaar is het vakantierooster als volgt vastgesteld: Nummer 7 Maart 2019 Vakantie Schoolreisje De data voor de schoolreisjes van dit jaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud:

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Voorjaarsvakantie Team Bereikbaarheid Privacy Schoolfotograaf PKN 40 dagentijd Muziekschool Opvoedavonden De Prenter Laser gamen in de voorjaarsvakantie Kalender februari Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 vrijdag 23 maart Schooljaar

Nieuwsbrief nummer 6 vrijdag 23 maart Schooljaar thrimwalda@opo-furore.nl www.thrimwalda.nl Nieuwsbrief nummer 6 vrijdag 23 maart Schooljaar 2017-2018 Schoolfotograaf 6 juni 2018 Woensdag 6 juni komt de schoolfotograaf. 's Ochtends om 8.30 uur is er

Nadere informatie

Nieuwsbrief Van Beethovenlaan

Nieuwsbrief Van Beethovenlaan Nieuwsbrief Van Beethovenlaan Jaargang 8, nummer 5. 7 januari 2016. De beste wensen! Met de jaarwisseling wensen we elkaar de beste wensen toe. Wanneer je de beste wensen geeft, hoop je voor diegene dat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst NIEUWSBRIEF Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst Jaargang 27 Nummer 05 28 september 2017 Onderwijsstaking 5 oktober Vorige week heeft u van het College van Bestuur van INOS

Nadere informatie

N U M M E R 2 9. Paasviering

N U M M E R 2 9. Paasviering Nieuwsbrief N U M M E R 2 9 6 A P R I L 2 0 1 7 I N D E Z E N I E U W S B R I E F O N D E R A N D E R E Paasviering Foto s broertjes en zusjes Improkids PO in actie Talentenmiddag Paasviering Ook dit jaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 Te laat op school pag. 2 Gezonde school pag. 2 Invallers gezocht! pag. 3 Voetbaltoernooi pag. 3 Lentekriebels pag. 3 Vijf Eiken Theater pag. 4 Cultuuraanbod

Nadere informatie

Puzzelstuk nr. 18. Juli 2016

Puzzelstuk nr. 18. Juli 2016 Puzzelstuk nr. 18 Juli 2016 Rapport en oudergesprekken De oudergesprekken zijn a.s. dinsdag en donderdag na schooltijd. U heeft via de mail ondertussen het tijdstip doorgekregen. Wanneer u niet kunt op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 9 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.. Welkom nieuwe leerlingen Na de kerstvakantie zijn Annelivia Kuijpers, Mila de Laat en Evi Koppens bij ons op school gekomen. Zij hebben een plaatsje gekregen

Nadere informatie

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden Hoe tevreden was je over het bezoek aan de kunstzaal? Tijdsduur kunstzaal? Wat vonden de leerlingen van het bezoek aan de kunstzaal? kunstzaal Hoe tevreden was je over de workshop? 1 Erg tevreden, de dames

Nadere informatie

Periode vrijdag 4 oktober 2019 t/m vrijdag 11 oktober e jaargang nr. 05

Periode vrijdag 4 oktober 2019 t/m vrijdag 11 oktober e jaargang nr. 05 Periode vrijdag 4 oktober 2019 t/m vrijdag 11 oktober 2019 40e jaargang nr. 05 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging: Op dinsdag 8 oktober a.s. zal de Algemene Ledenvergadering van de Ouderverenging

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Agenda

Nieuwsbrief 3. Agenda Agenda vrijdag 6 oktober maandag 9 oktober Nieuwsbrief 3 11.00 uur: leerlingenraad 08.30 uur: inloopochtend 19.30 uur: GMR 19.30 uur: informatieavond lezen groep 3 dinsdag 10 oktober Rode Kruis op bezoek

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016, nummer 6 5 februari 2016

Schooljaar 2015-2016, nummer 6 5 februari 2016 De Hienwijzer Schooljaar 2015-2016, nummer 6 5 februari 2016 15 februari De kinderen uit groep 8 krijgen Onderwijskundige rapporten (OKR) mee naar huis 17 februari Kwartfinale Nationale voorleeswedstrijd,

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F APRIL 2012

N I E U W S B R I E F APRIL 2012 N I E U W S B R I E F APRIL 2012 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 16 NR. 8 Mededelingen van de directie Beste ouders wilt u deze maand uw kind weer 50 eurocent meegeven voor de St.Teje?

Nadere informatie

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04 16 oktober 2013 Jaargang 04 Nieuws 04 Herfstvakantie We zien overal om ons heen de prachtige kleuren in de natuur. Het is echt herfst geworden! Volgende week mogen we genieten van de herfstvakantie. We

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019 t Talent Maart 2019 Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Via deze weg wil ik (Maikel) u informeren dat ik volgend schooljaar een nieuwe baan heb.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie Agenda 23 feb; rapport mee 23 feb: uitje groep 8 26 feb t/m 2 mrt: krokusvakantie 14 maart: (mogelijk) stakingsdag 19 maart: studiedag bestuur: lln vrij 21-28 maart Cultuurweek 29 en 30 mrt: presentaties

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

Nummer 7, mei Welkom op school!

Nummer 7, mei Welkom op school! Nieuwsbrief Nummer 7, mei 2019 Na de meivakantie zijn we weer enthousiast gestart op school. Voor de meivakantie hebben we met elkaar het Paasfeest mogen vieren. We hebben gevierd dat Jezus is opgestaan

Nadere informatie

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 9 - vrijdag 19 januari 2018

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 9 - vrijdag 19 januari 2018 de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 9 - vrijdag 19 januari 2018 Beste ouders, De eerste nieuwsbrief van 2018. We zijn al weer twee weken op school en het is opnieuw alsof we

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 januari

Nieuwsbrief 23 januari Nieuwsbrief 23 januari Trefwoord In deze nieuwsbrief Thema: Dat heb je verdiend! Trefwoord Rapporten Lezen 2 Wist u dat? 3 Eerste H Communie. Tafeltennistoernooi LeerKRACHT 5 De komende weken werken de

Nadere informatie

R.K. basisschool De Bronckhorst. Het team van De Bronckhorst wenst u allen een gezond en gelukkig 2016!

R.K. basisschool De Bronckhorst. Het team van De Bronckhorst wenst u allen een gezond en gelukkig 2016! Nieuwsbrief 6 - januari 2016 Het team van De Bronckhorst wenst u allen een gezond en gelukkig 2016! AGENDA 4 januari 1e dag na de vakantie: luizencontrole 8 januari Gastles Wereld natuur fonds groepen

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 6, 15 februari 2019

Schooljaar Nummer 6, 15 februari 2019 Schooljaar 2018-2019 Nummer 6, 15 februari 2019 Kalender: 18 feb Voorleeswedstrijd voor Gemeente Moerdijk 18-28 feb In deze weken zijn de ambitiegesprekken. U ontvangt hiervoor een uitnodiging via Parro

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 28. Belangrijke data: IPC onderwijs. Onderwijs op De Windroos:

ICBS De Windroos WEEKINFO 28. Belangrijke data: IPC onderwijs. Onderwijs op De Windroos: WEEKINFO 28 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 13-4-2017 Continurooster, 14.15 uit Beste ouders/verzorgers, In deze info: Onderwijs op De

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

TORENPRAAT

TORENPRAAT TORENPRAAT 2018-2019 08 Sinterklaascircuit. Woensdagmiddag 28 november hebben de groepen 1 t/m 4 en de groepen 5 t/m 8 een gezellig Sinterklaascircuit doorlopen! Er was van alles te doen: knutselen, spelletjes,

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Op facebook plaatsen wij elke week updates over onze school! Belangrijke data: 14 maart Week van het geld in groep 7 & 8 14 maart MR vergadering 21 maart Open

Nadere informatie

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 Beste ouders, Januari is al weer bijna voorbij, de dagen worden weer wat langer. Dat vinden veel mensen fijn,

Nadere informatie

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag:

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag: Kalender: Tot 18 oktober Kinderboekweek 12 t/m 16 oktober Coachgesprekken 16 oktober afsluiting Kinderboekenweek musical groep 5/6 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 30 oktober Nieuwsbrief 5 30 oktober speelgoedmid.

Nadere informatie

maandag 2 maart start groep 2 start verkeerproject met de hele Brede School

maandag 2 maart start groep 2 start verkeerproject met de hele Brede School 25 februari 2015, jaargang 5 nummer 12 Niet vergeten donderdag 26 februari ouderpanel maandag 2 maart start groep 2 maandag 2 maart start verkeerproject met de hele Brede School donderdag 5 maart creamiddag

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 13 januari 2017 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 14 Oud Papier HET BEGINT Ma 16 Di

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 19 juli 2017 Beste ouders/verzorgers, De laatste Nieuwsbrief van dit schooljaar alweer. Volgend jaar krijgt de nieuwsbrief een nieuwe vorm. Daar past ook een nieuwe naam bij. Daarom willen

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 16 11-04-2019 Kalender 12/04: Koningsspelen 16/04: Cito eindtoets basisonderwijs 17/04: Cito eindtoets basisonderwijs 18/04: Cito eindtoets basisonderwijs en Paasviering Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Nadere informatie

28december 29 30 31 01 januari 02 03 kerstvakantie t/m 1 januari 04 05 06 07 08 09 10. 11 12 13 14 15 16 17 Oud papier

28december 29 30 31 01 januari 02 03 kerstvakantie t/m 1 januari 04 05 06 07 08 09 10. 11 12 13 14 15 16 17 Oud papier Info januari 2016 jaargang 14 nr. 01 Goudkruid 105 107 3068 SV Rotterdam Tel.: 010 421 28 86 Peuterspeelzaal Tel.: 010 220 73 49 E-mail: horizon.dir@rvko.nl Website: www.de-horizon.net maandag dinsdag

Nadere informatie

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari Nr.18 26 januari 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NUMMER 13 18 maart 2016. In deze Nieuwsbrief: Personele zaken Vanuit de AC Boomplantdag. Ezel

NIEUWSBRIEF. NUMMER 13 18 maart 2016. In deze Nieuwsbrief: Personele zaken Vanuit de AC Boomplantdag. Ezel NIEUWSBRIEF NUMMER 13 18 maart 2016 In deze Nieuwsbrief: Godsdienstige vorming Paasfeest Personele zaken Vanuit de AC Boomplantdag Kijk- en inloopmoment voor ouders Koningsspelen Agenda Ezel Ik ben een

Nadere informatie

DATUM: 24 juni 2016 (extra Globe) U kunt uw ideeen melden bij juf Tessa! Veel plezier! Beschuit met muisjes. Schoolreisje

DATUM: 24 juni 2016 (extra Globe) U kunt uw ideeen melden bij juf Tessa! Veel plezier! Beschuit met muisjes. Schoolreisje Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt.

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Wolkewietje Seizoen 2013 / 2014 16 juni 2014 Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Ook kwamen er

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr november 2015

Nieuwsbrief nr november 2015 Nieuwsbrief nr. 4 20 november 2015 In dit nummer: Voorwoord van directie Sintviering Bomen planten IPC Uit de groepen 3 Ouderbijeenkomst begrijpend luisteren en lezen Broertjes en zusjes aanmelden Spullen

Nadere informatie

Week 50/51: Kerst, feest van geven. Bijbel: De geboorte van Jezus (Lucas 1; Matteüs 1 en 2).

Week 50/51: Kerst, feest van geven. Bijbel: De geboorte van Jezus (Lucas 1; Matteüs 1 en 2). Nieuwsbrief 8 Jaargang 17 woensdag 13-12-2017 De Schakel in ontwikkeling Actief leren! Staking Het was volop in het nieuws! De staking van 12 december. Veel scholen in Nederland waren dicht. De leerkrachten

Nadere informatie

Gideoninfo 13 maart 2018

Gideoninfo 13 maart 2018 Gideoninfo 13 maart 2018 gideonschool@pcponwk.nl Locatie Kroonkruid 107 0180-316275 Nieuwerkerk aan den IJssel Locatie Donge 3 0180-324755 Nieuwerkerk aan den IJssel Inhoud De Bijbelverhalen Biddag Gefeliciteerd

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 6 maart 2015 2014-2015. Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 6 maart 2015 2014-2015. Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 6 maart 2015 2014-2015 Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij In dit nummer:

Nadere informatie

Flits. Informatiebulletin van ICBS De Vredeburg

Flits. Informatiebulletin van ICBS De Vredeburg Informatiebulletin van ICBS De Vredeburg ICBS De Vredeburg Schuilenburg 88 + Spannenburg 2 2135 GM / 2135 GP Hoofddorp info@devredeburg.nl Tel: 0235571690 Flits 29 maart 2019 Jaargang 1 Nummer 21 Beste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 29 1 maart 2 Viering juf Marga 40 jaar op school 3 4 KRANTEN- ACTIE 5 6 7 8 9 10 9.00 uur miniviering 11 Rapport

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 19 januari 2018

weekinfo Datum: vrijdag 19 januari 2018 weekinfo Datum: vrijdag 19 januari 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: De schoonmoeder van Petrus wordt beter, Marcus 1:29-39 De melaatse man, Marcus 1:40-45 De verlamde, Marcus 2:1-12 Agenda: 20

Nadere informatie

Kalender. Nr. 11, 13 februari 2019

Kalender. Nr. 11, 13 februari 2019 Nr. 11, 13 februari 2019 Kalender Woensdag 13 februari: rapport mee Week van 18-22 februari: rapportgesprekken Maandag 25 februari t/m vrijdag 1 maart: voorjaarsvakantie Woensdag 27 maart: studiedag, alle

Nadere informatie

4. Meester en Juffen dag

4. Meester en Juffen dag Jaargang 29 Nummer 26 18 maart 2016 1. Wandelen voor Water groep 6 t/m 8 Op woensdagmorgen 23 maart lopen de kinderen van groep 6 t/m 8 met een rugzak met water op hun rug een tocht van 6 kilometer. Op

Nadere informatie

Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017

Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017 Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017 Nieuws rondom & vanuit de Hummelingschool. Agenda: Van Petra Even voorstellen Uit groep Parro app Contact leerkracht Kinderboekenweek Studiedag Schoolreisje Whatshappy

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 18 september 2015 De nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. Samen goed voor elkaar! In deze nieuwsbrief Belangrijke data Intern begeleiders Inloopochtenden Opa & oma dag Zand- en watertafel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013

Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013 Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013 Agenda: Februari: 8: Rapport mee / Carnaval 12,14: Oudergesprekken 15: Vrije middag en start voorjaarsvakantie 27: Hoofdluiscontrole Maart: 6: Studiedag (kinderen vrij)

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 20 februari 2015 Ma 23- Vrij 26 Ma 2 Di 3 Woe 4 Do 5 Vrij 6 Za 7 Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

11 mei 2016 Jaargang 21, nummer 12. Ontdekdag

11 mei 2016 Jaargang 21, nummer 12. Ontdekdag Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd 11 mei 2016 Jaargang 21, nummer 12 Wingerd nieuws Ontdekdag De wereld die is groter dan ons dorpje Bennekom. Pakken daarom onze koffer gaan op pad. Zoek spullen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April Koningsspelen Vanuit het personeel. donderdag 6 april 2017 theoretisch verkeersexamen groep 7

Nieuwsbrief. April Koningsspelen Vanuit het personeel. donderdag 6 april 2017 theoretisch verkeersexamen groep 7 In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief April 2017 Voor op de kalender Koningsspelen Vanuit het personeel Trakteren Pasen Oud papier Sportdagen De Willibrordusschool in actie voor Voor op de kalender donderdag

Nadere informatie

t Kuierjournaal 11 e jaargang no. 14: Enquête Studiedag

t Kuierjournaal 11 e jaargang no. 14: Enquête Studiedag 1 t Kuierjournaal 11 e jaargang no. 14: 31-03-17 Enquête Op onze school maken we gebruik van de kwaliteit enquête Beekveld & Terpstra. De enquête wordt vierjaarlijks afgenomen onder ouders, kinderen uit

Nadere informatie

Algemeen. April Belangrijke data komende periode: In de bijlage Mededelingen directie. Beste ouders/ verzorgers, Kom jij mixen bij Kibeo

Algemeen. April Belangrijke data komende periode: In de bijlage Mededelingen directie. Beste ouders/ verzorgers, Kom jij mixen bij Kibeo April 2017 Algemeen In de bijlage Vestingingsnieuws BSO april Mededelingen directie. Beste ouders/ verzorgers, Kom jij mixen bij Kibeo Teken en Lyme Poster RIVM 1 Teken en Lyme Poster RIVM 2 Alle rapportgesprekken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 OPEN OCHTEND VRIJDAG 6 NOVEMBER // KOM OOK GEZELLIG MEEDOEN MET ONZE HERFSTSPEURTOCHT IN DE SCHOOL! Op vrijdag 6 november organiseren alle ABBO-scholen van 9.00 12.00

Nadere informatie

Het Jozef Journaal datum: 16 april Nr 30. Jaargang 30

Het Jozef Journaal   datum: 16 april Nr 30. Jaargang 30 Het Jozef Journaal www.sintjozefschoolmoordrecht.nl datum: 16 april 2019 Nr 30 Jaargang 30 Van de directie Leden gezocht De Ondersteuningsplanraad (OPR) van het samenwerkingsverband zoekt nieuwe leden.

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 Nieuwe leerlingen Na de herfstvakantie is Luca van der Zande gestart op de Julianaschool. Wij wensen hem heel veel plezier op onze school! Even voorstellen Hallo allemaal,

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

18 september Kalender: ANWB Streetwise

18 september Kalender: ANWB Streetwise Kalender: Agenda: 30 september info-avond Canisius 10 oktober 2014 studiedag ; alle leerlingen vij 2 oktober volgende Nieuwsflits 18 september 2014 In deze nieuwsflits o.a.: ANWB Streetwise Actie Jantje

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 6 oktober 2014 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Dinsdag 7 oktober Woensdag 8 oktober

Nadere informatie

3 april. Trefwoord. No 15 3 april

3 april. Trefwoord. No 15 3 april No 15 3 april C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 3 april In alle groepen werken we naar het paasfeest toe. Pasen is een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum Espelervaart. Nieuwsbrief Kindcentrum Espelervaart nr /2019 vrijdag 5 april 2019

Nieuwsbrief Kindcentrum Espelervaart. Nieuwsbrief Kindcentrum Espelervaart nr /2019 vrijdag 5 april 2019 Nieuwsbrief Kindcentrum Espelervaart Chr. Peuterspeelzaal Christelijke Basisschool De Lichtboei Buitenschoolse Opvang Boemerang De Ukkenburcht www.delichtboei-emmeloord.nl Kinderdagverblijf De Kindertuin

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 16 september 2015 nr. 03

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 16 september 2015 nr. 03 Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com Tel 0161-451541 home-page: www.debolstergilze.nl JAARGANG 20 Wekelijkse nieuwsbrief 16 september 2015 nr. 03 NIEUWS VAN DE DIRECTIE Drukke

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Beste ouders/verzorger(s), Het is alweer bijna herfstvakantie. Deze valt vroeg dit jaar, maar een weekje vrij is vast welkom voor de kinderen. Voor

Nadere informatie

Nieuws van school: Agenda. Nieuwsbrief 9, donderdag 18 dec 2014

Nieuws van school: Agenda. Nieuwsbrief 9, donderdag 18 dec 2014 Nieuws van school: Ouderinformatie-avond over schoolconcept. Op 19 januari staat een ouderavond gepland. Op deze avond willen we u graag informeren over de stand van zaken rondom het schoolconcept: Hoe

Nadere informatie

29 januari studiemiddag Team 7 april Studiedag Team, hele dag 4 maart TOF studiedag

29 januari studiemiddag Team 7 april Studiedag Team, hele dag 4 maart TOF studiedag 29 januari studiemiddag Team 7 april Studiedag Team, hele dag 4 maart TOF studiedag Beste abonnees, Afgelopen weekend was er toch even sneeuwpret voor de kinderen. Prach ge plaksneeuw en daardoor grote

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie