Ofschoon wij niet op ieder individuele vraag kunnen ingaan, willen wij de SGR Garantieregeling in algemene zin op onderdelen toelichten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ofschoon wij niet op ieder individuele vraag kunnen ingaan, willen wij de SGR Garantieregeling in algemene zin op onderdelen toelichten."

Transcriptie

1 Rotterdam, 24 juni 2014 Kenmerk Groepsreizen, bemiddeling en de SGR Garantieregeling Geachte heer, mevrouw, SGR heeft naar aanleiding van de recente aandacht in de media voor de SGR Garantieregeling veel vragen ontvangen. Deze vragen zien over het algemeen op de toepassing van de SGR Garantieregeling op overeenkomsten die bij SGR deelnemers zijn ondergebracht, of een voornemen om dit te doen. Ofschoon wij niet op ieder individuele vraag kunnen ingaan, willen wij de SGR Garantieregeling in algemene zin op onderdelen toelichten. Als uitgangspunt geldt altijd dat er sprake moet zijn van een reisovereenkomst, een overeenkomst van verblijf of overeenkomst van vervoer, niet zijnde een lijndienst vliegticket. Wel of geen dekking onder de SGR Garantieregeling? Indien u als consument of namens een consument een overeenkomst, zoals gedefinieerd in de SGR Garantieregeling, sluit met een SGR deelnemer, dan valt deze in principe onder de SGR Garantieregeling. Dit is niet het geval indien u deze overeenkomst niet aangaat als consument (maar als bijvoorbeeld een bedrijf of vereniging), en/of wanneer sprake is van doorverkoop aan derden. In deze gevallen kan toch sprake zijn van dekking onder de SGR Garantieregeling als komt vast te staan dat u heeft bemiddeld in de totstandkoming van de overeenkomst tussen de SGR deelnemer en de uiteindelijke deelnemer(s) aan de reis. Is er sprake van bemiddeling? Als er geen sprake is van bemiddeling, dan komt er tussen u en de uiteindelijke deelnemers een zelfstandige overeenkomst tot stand en rust op u jegens de deelnemers een verplichting tot nakoming (met een andere leverancier) of terugbetaling. De uiteindelijke deelnemers kunnen dan geen beroep doen op de SGR Garantieregeling. Het risico van financieel onvermogen van de door u ingeschakelde reisorganisatie rust dan volledig bij u als wederpartij van de deelnemers. Of sprake is geweest van bemiddeling, zal door de SGR telkens van geval tot geval worden beoordeeld. Wij onderzoeken bijvoorbeeld hoe u inhoudelijk over de reis heeft gecommuniceerd, wanneer en hoe u de reis aan de uiteindelijke deelnemers aan de reis heeft bevestigd, de door u gehanteerde reissom voor iedere deelnemer en de van toepassing verklaarde voorwaarden. De belangrijkste beoordelingscriteria Stichting Garantiefonds Reisgelden - Postbus AA Rotterdam - KvK T E sgr@sgr.nl - I - IBAN/SEPA NL92RABO BIC RABONL2U

2 zullen wij in deze brief toelichten. Uitgangspunt is dat u aan alle criteria dient te voldoen. a) Het is essentieel dat u aan de uiteindelijke deelnemers vooraf kenbaar maakt (in o.a. publicaties), en waar van toepassing eveneens in de bevestiging en op de factuur vermeld: met welke SGR deelnemer de overeenkomst wordt aangegaan; dat de voorwaarden van deze SGR deelnemer integraal van toepassing zijn op de overeenkomst. b) U dient aan de uiteindelijke deelnemer altijd dezelfde reissom te berekenen als de reissom die u per onderdeel en naar evenredigheid aan de SGR deelnemer verschuldigd bent. Indien u voor uw dienstverlening een opslag hanteert, dan dient u dit apart in uw communicatie en (indien van toepassing) op de bevestiging en factuur aan de uiteindelijke deelnemer te vermelden. Deze opslag is overigens niet gedekt onder de SGR Garantieregeling. c) U mag de samenstelling van de overeenkomst niet veranderen. Het toevoegen van bijvoorbeeld transfers, excursies, maaltijden of eigen reisbegeleiding zullen ertoe leiden dat er een zelfstandige overeenkomst tot stand komt tussen u en de uiteindelijke deelnemer, waardoor geen recht bestaat op een schade uitkering op grond van de SGR Garantieregeling. d) Indien u de reis samenstelt op basis van aanbod van verschillende dienstverleners (bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij, accommodatie, transfers of excursies) dan gelden hiervoor specifieke criteria. Wij adviseren wij u hiervoor deskundig te laten voorlichten door een reisagent aangesloten bij de SGR of, indien hiervan vaker sprake is, een jurist gespecialiseerd in het reisrecht. Ten aanzien van het betalingsverkeer tussen u, de SGR deelnemer en de uiteindelijke deelnemers aan de reis kunnen wij hieraan het volgende toevoegen: e) De uiteindelijke deelnemer (de consument) dient een directe geldelijke schade te leiden. Hiervan is bijvoorbeeld sprake indien deze deelnemer de verschuldigde reissom, welke gerelateerd is aan de overeenkomst, (al dan niet via u) aan de SGR deelnemer heeft voldaan. Het vorenstaande impliceert onder andere dat er in de zin van de SGR Garantieregeling geen schade aanwezig is indien u een betaling aan de SGR deelnemer voldoet voordat u de betaling van de uiteindelijke deelnemer heeft ontvangen. In de media zijn veel misvattingen gepubliceerd wanneer wel of geen recht zou bestaan op een schade uitkering uit hoofde van de SGR Garantieregeling. Wij willen u in de bijlage graag deelgenoot maken van veel voorkomende vragen die het SGR heeft ontvangen en/of een aantal praktijksituaties.

3 Voor de goede orde vermelden wij nog dat deze brief (incl. bijlagen) slechts dient als toelichting op de huidige SGR Garantieregeling en geen aanvulling is op de SGR Garantieregeling of enige andere SGR regeling, -voorwaarde of -overeenkomst, dan wel de intentie heeft om de interpretatie, strekking of tekst van voornoemde SGR regeling, -voorwaarde of -overeenkomst te wijzigen. De SGR Garantieregeling kan altijd worden gewijzigd. Wij adviseren u daarom de website van de SGR te controleren of de SGR Garantieregeling of andere SGR reglementen zijn gewijzigd voordat u een overeenkomst sluit met een SGR deelnemer. Aan deze brief (incl. bijlagen) kan geen enkel recht worden ontleend. Indien u aanvullende vragen heeft over de SGR Garantieregeling, dan kunt u deze altijd stellen door een te sturen aan sgr@sgr.nl. In geval van specifieke vragen over de wijze waarop u de reis aan de deelnemers doorverkoopt, kunt u zich voor advies wenden tot de SGR deelnemer waar u de reis heeft geboekt, of kunnen wij u doorverwijzen naar een deskundige jurist op het gebied van reisrecht. Met vriendelijke groet, Stichting Garantiefonds Reisgelden Bijlage.

4 Voorbeeld casussen SGR Garantieregeling Alleen als de uiteindelijke deelnemer aan de reis rechtstreeks betaalt aan het reisbureau of de SGR deelnemer, valt de schade onder de SGR Garantieregeling. Dit is onjuist. Ook een niet-reisbureau (zoals een vereniging of andere organisatie) kan bemiddelen namens de consument en de betaling van de consument ontvangen en doorbetalen aan de SGR deelnemer. U bent een personeelsvereniging en kan als bemiddelaar tussen de deelnemers aan de reis en de SGR deelnemer worden beschouwd. Uw leden betalen contributie. U sluit met een SGR deelnemer een overeenkomst af en vraagt van de uiteindelijke deelnemers een eigen bijdrage. Het ontbrekende bedrag dat aan de SGR deelnemer is verschuldigd, wordt door de personeelsvereniging uit eigen middelen voldaan. Betalingen door de uiteindelijke deelnemers aan de SGR deelnemer (via de bemiddelaar) dienen direct gerelateerd te zijn aan de betreffende overeenkomst. In dit voorbeeld geldt dat de eigen bijdrage van de deelnemer, mits voldaan aan u en doorbetaald door u, wel gedekt is onder de SGR Garantieregeling. Dit geldt niet voor het ontbrekende bedrag dat door de personeelsvereniging uit eigen middelen is voldaan. U vertegenwoordigt een school die een reis wil organiseren voor haar leerlingen. Namens de school zullen een aantal ouders en leraren deelnemen als begeleider. De reissom van deze begeleiders zal naar rato over de betreffende deelnemers (leerlingen) worden verdeeld. Door het toevoegen van extra begeleiding aan deze reis door de school wordt de samenstelling van de reis gewijzigd. Teneinde te voorkomen dat de school als wederpartij wordt aangemerkt, dient de school deze begeleiding als aparte dienst te communiceren/bevestigen/factureren aan de deelnemers, onder vermelding van de uitvoerende dienstverlener (de school) en de toepasselijke voorwaarden. Eveneens dient u hierbij te vermelden dat u optreedt als bemiddelaar en niet aansprakelijk bent voor de uitvoering- en de onderlinge aansluiting van deze diensten. Eventuele kosten van deze begeleiding (zoals de reissom van de begeleiders, die u aan de SGR deelnemer verschuldigd bent en doorbelast aan de overige deelnemers) vallen niet onder de SGR Garantieregeling. U bent een ouderenvereniging en organiseert een reis voor uw leden. Van de deelnemers aan de reis wordt een eigen bijdrage gevraagd, waarvan de hoogte afhankelijk is van het lidmaatschap. Introducees betalen een hoger bedrag dan dat op basis van evenredigheid is verschuldigd aan de SGR deelnemer. In dit geval is er geen sprake van bemiddeling, aangezien ten aanzien van een selecte groep deelnemers een winstoogmerk wordt nagestreefd. Op grond hiervan komt tussen de deelnemers aan de reis en uw vereniging een aparte overeenkomst tot stand en niet tussen de SGR deelnemer en de deelnemers aan de reis. Deze overeenkomsten vallen niet onder de SGR Garantieregeling.

5 U organiseert een reis naar een concert incl. busvervoer en toegangskaarten. U meldt dit aan uw vrienden en familieleden en nodigt hen uit om zich hiervoor aan te melden. U vraagt van de deelnemers een eigen bijdrage. Er zijn een aantal omstandigheden die ertoe kunnen leiden dat u geen beroep kunt doen op de SGR Garantieregeling, zoals: U vraagt van de deelnemers een hogere bijdrage dan dat u naar evenredigheid aan de SGR deelnemer verschuldigd bent (bijvoorbeeld zodat u gratis mee kunt ); U regelt het busvervoer en de toegangskaarten via verschillende organisaties en biedt dit als één arrangement aan; U vermeld op geen enkele wijze welke SGR deelnemer verantwoordelijk is voor de uitvoering van de reis (levering busvervoer incl. toegangskaarten) en/of de toepasselijke voorwaarden van deze SGR deelnemer; U betaalt de SGR deelnemer alvast vooruit, nog voordat de deelnemers de bijdrage aan u hebben voldaan (of zelfs voordat deze deelnemers zich bij u hebben aangemeld). U organiseert een reis voor de leden van uw vereniging. U stuurt uw leden een eigen gemaakte folder (al-dan-niet via ) voor deze reis en nodigt hen uit zich voor de reis in te schrijven. In geen enkele publicatie noemt u de feitelijke SGR deelnemer die de reis uitvoert. De deelnemers kunnen zich inschrijven via of formulier (online/offline) waarbij evenmin de naam van de SGR deelnemer wordt vermeld en/of de voorwaarden van de SGR deelnemer van toepassing worden verklaard. Het moet voor alle deelnemers aan de reis voor inschrijving volstrekt duidelijk zijn met welke SGR deelnemer zij een overeenkomst aangaan. In andere gevallen komt er slechts een overeenkomst tot stand tussen uw vereniging en de deelnemers aan de reis. De SGR deelnemer is hierin slechts uw leverancier. In geval van financieel onvermogen van de SGR deelnemer hebben u dan wel de uiteindelijke deelnemers aan de reis geen recht op een schade uitkering uit hoofde van de SGR Garantieregeling.

Stichting Garantiefonds Reisgelden - Postbus 4040-3006 AA Rotterdam - KvK 41127968

Stichting Garantiefonds Reisgelden - Postbus 4040-3006 AA Rotterdam - KvK 41127968 Rotterdam, 24 juli 2014 Kenmerk Groepsreizen, bemiddeling en de SGR-garantieregeling Geachte heer, mevrouw, SGR heeft naar aanleiding van de recente aandacht voor de SGR-garantieregeling veel vragen ontvangen

Nadere informatie

Garantieregeling. Doel

Garantieregeling. Doel Doel Artikel 1 De stichting Stichting Garantiefonds Reisgelden hierna te noemen: SGR, heeft zich overeenkomstig en binnen de grenzen van haar hieronder te vermelden statutaire doelstellingen ten opzichte

Nadere informatie

GCTS - Garantieregeling Consumenten

GCTS - Garantieregeling Consumenten GCTS - Garantieregeling Consumenten Artikel 1 De stichting Garantiefonds Consumenten voor de Toeristische Sector, h.o.d.n. GCTS, heeft zich jegens haar deelnemers verplicht tot het tegemoetkomen althans

Nadere informatie

2. De in lid 1 van dit artikel bedoelde uitkeringen zullen alleen geschieden indien en voorzover:

2. De in lid 1 van dit artikel bedoelde uitkeringen zullen alleen geschieden indien en voorzover: Doel garantieregeling Artikel 1 De Stichting Garantiefonds Reisgelden hierna te noemen: SGR, heeft zich overeenkomstig en binnen de grenzen van haar hieronder te vermelden statutaire doelstellingen ten

Nadere informatie

Garantieregeling. Doel

Garantieregeling. Doel Doel Artikel 1 Stichting Garantiefonds Reisgelden, hierna te noemen: SGR, heeft zich overeenkomstig en binnen de grenzen van haar hieronder te vermelden statutaire doelstellingen ten opzichte van haar

Nadere informatie

b. Reisovereenkomst: de overeenkomst als bedoeld in artikel 7:500 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek.

b. Reisovereenkomst: de overeenkomst als bedoeld in artikel 7:500 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek. Doel Artikel 1 1. De Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk, hierna te noemen: SGRZ, heeft zich overeenkomstig en binnen de grenzen van haar hieronder te vermelden statutaire doelstellingen ten opzichte

Nadere informatie

Garantiefonds Consumenten voor de Toeristische Sector

Garantiefonds Consumenten voor de Toeristische Sector GCTS Garantieregeling Consumenten Garantiefonds Consumenten voor de Toeristische Sector Artikel 1 De stichting Garantiefonds Consumenten voor de Toerischtische Sector, h.o.d.n. GCTS, heeft zich conform

Nadere informatie

Garantieregeling. Doel

Garantieregeling. Doel Doel Artikel 1 De naamloze vennootschap: SGRZ (NV), hierna te noemen: SGRZ, heeft ten doel ter uitvoering van de Implementatiewet richtlijn pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen (Stb 2018,2) het

Nadere informatie

Garantieregeling Consumenten

Garantieregeling Consumenten Garantieregeling Consumenten Doel Artikel 1 De Stichting Garantiefonds Consumenten Reizen, tevens h.o.d.n. TGCR hierna te noemen: SGCR, heeft zich in overeenstemming met en binnen de grenzen van haar hieronder

Nadere informatie

Garantieregeling Consumenten

Garantieregeling Consumenten Garantieregeling Consumenten Doel Artikel 1 De stichting Garantiefonds Consumentenreizen hierna te noemen: SGCR, heeft zich overeenkomstig en binnen de grenzen van haar hieronder te vermelden statutaire

Nadere informatie

2. De in lid 1 bedoelde uitkeringen zullen alleen geschieden indien en voor zover:

2. De in lid 1 bedoelde uitkeringen zullen alleen geschieden indien en voor zover: Doel garantieregeling Artikel 1 1. De Stichting Calamiteitenfonds Reizen hierna te noemen: Calamiteitenfonds, heeft zich overeenkomstig en binnen de grenzen van haar hieronder te vermelden statutaire doelstellingen

Nadere informatie

2.1 De reiziger verbindt zich tot tijdige betaling over te gaan conform de bij boeking overeengekomen termijnen.

2.1 De reiziger verbindt zich tot tijdige betaling over te gaan conform de bij boeking overeengekomen termijnen. Algemene reisvoorwaarden Urban Africans Reizen Artikel 1 De totstandkoming van de overeenkomst 1.1 Een reis kan schriftelijk of telefonisch geboekt worden. Indien de reiziger zich telefonisch heeft aangemeld,

Nadere informatie

Reisvoorwaarden Matoke Tours 2014/2015

Reisvoorwaarden Matoke Tours 2014/2015 Reisvoorwaarden Matoke Tours 2014/2015 Deze reisvoorwaarden zijn opgesteld door reisorganisatie Matoke Tours en geldend voor alle boekingen bij Matoke Tours BV (Oeganda/Rwanda/Madagascar) of Matoke Tours

Nadere informatie

Stichting Calamiteitenfonds Reizen Garantieregeling

Stichting Calamiteitenfonds Reizen Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen Garantieregeling Het land als bedoeld in artikel 3 lid 2 van de garantieregeling is Nederland. INHOUD Artikel 1 Doel Artikel 2 Begrippen Artikel 3 Uitkeringen Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Hieronder staan de Algemene Voorwaarden weergegeven die van toepassing zijn op alle offertes, reizen en producten van Pure Latin America. Afwijkingen van deze voorwaarden zijn alleen

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2016:511

ECLI:NL:RBROT:2016:511 ECLI:NL:RBROT:2016:511 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 13-01-2016 Datum publicatie 21-01-2016 Zaaknummer C/10/466005 / HA ZA 14-1255 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

Het SGR-beeldmerk moet worden getoond in alle reclame-uitingen.

Het SGR-beeldmerk moet worden getoond in alle reclame-uitingen. Inleiding Conform het SGR-deelnemersreglement vermeldt u als deelnemer in alle reclame-uitingen en op alle overeenkomsten met uw cliënten of de overeenkomst is gedekt door de SGRgarantieregeling. Graag

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Wanneer u als klant/opdrachtgever akkoord gaat met een aanbieding/overeenkomst van Stichting Garantiefonds FSC, gaat u automatisch akkoord indien consument heeft aangegeven gebruik

Nadere informatie

Waarom een nieuwe Richtlijn pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen?

Waarom een nieuwe Richtlijn pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen? Waarom een nieuwe Richtlijn pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen? De oude Richtlijn is gebaseerd op de, inmiddels flink gedateerde, toerismebranche van omstreeks 1990. Denk hierbij aan de kant

Nadere informatie

Reisvoorwaarden AIE C O N C E P T

Reisvoorwaarden AIE C O N C E P T Reisvoorwaarden AIE Op de reizen van de Asociación Iberoamericana (in het vervolg kortweg AIE genoemd) zijn onderstaande boekings- en reisvoorwaarden van toepassing. Deze hebben betrekking op het boekingsproces,

Nadere informatie

1. In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1. Reisorganisator; Snowjoy Activities BV

1. In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1. Reisorganisator; Snowjoy Activities BV Voorwaarden Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 1, lid 1 1. In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1. Reisorganisator; Snowjoy Activities BV 2. Reisovereenkomst; de overeenkomst waarbij Snowjoy

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Puur Azië

Algemene voorwaarden Puur Azië Algemene voorwaarden Puur Azië Artikel 1. Inleidende bepalingen In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1. Puur Azië: de reisorganisator. 2. Reisovereenkomst: de overeenkomst waarbij Puur Azië zich

Nadere informatie

Reisvoorwaarden Orion Reizen

Reisvoorwaarden Orion Reizen Reisvoorwaarden Orion Reizen Hieronder vindt u de reisvoorwaarden van Orion Reizen. Deze reisvoorwaarden zijn gebaseerd op wettelijke bepalingen. De voorwaarden gelden voor alle reizen geboekt bij Orion

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN - YOUR TRAVEL COACH

ALGEMENE VOORWAARDEN - YOUR TRAVEL COACH ALGEMENE VOORWAARDEN - YOUR TRAVEL COACH Artikel 1 Toepasselijkheid 1. Deze algemene reis- en boekingsvoorwaarden (verder te noemen: de reisvoorwaarden), zijn van toepassing op reizen en/of reisarrangementen

Nadere informatie

Het aanbod van de reisorganisator is vrijblijvend. Het aanbod kan in voorkomende gevallen worden herroepen bij aanvaarding of onmiddellijk daarna.

Het aanbod van de reisorganisator is vrijblijvend. Het aanbod kan in voorkomende gevallen worden herroepen bij aanvaarding of onmiddellijk daarna. Algemene voorwaarden Totstandkoming reisovereenkomst De reisovereenkomst komt tot stand door aanvaarding van het aanbod van de reisorganisator door de reiziger. In geval van schriftelijke aanmeldingen

Nadere informatie

BYe Travel is echter geen lid van de ANVR.

BYe Travel is echter geen lid van de ANVR. ALGEMENE VOORWAARDEN BYe Travel (KvK nr. 70540802) is aangesloten bij SGR en dus is ook de garantieregeling van SGR van toepassing. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGRgarantieregeling

Nadere informatie

a. Consument: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die een boeking heeft gemaakt die onder de garantieregeling valt.

a. Consument: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die een boeking heeft gemaakt die onder de garantieregeling valt. Doel Artikel 1 De Stichting Calamiteitenfonds Reizen hierna te noemen: het Calamiteitenfonds, heeft zich overeenkomstig en binnen de grenzen van haar hieronder te vermelden statutaire doelstellingen ten

Nadere informatie

Reserveringsvoorwaarden van Vakantie Verhuur Indonesia

Reserveringsvoorwaarden van Vakantie Verhuur Indonesia Reserveringsvoorwaarden van Vakantie Verhuur Indonesia Vakantie Verhuur Indonesia VOF bemiddelt professioneel voor u in de huur/verhuur van een vakantiewoning, waarmee de huiseigenaar met u een verhuurcontract

Nadere informatie

vrijgestelde betaaldienstverlenes - de Stichting Derdengelden Certo Escrow, die beheert deze stichting.

vrijgestelde betaaldienstverlenes - de Stichting Derdengelden Certo Escrow, die beheert deze stichting. Algemene Voorwaarden Vrijblijvend aanbod Het aanbod van HunTravel is vrijblijvend en kan zo nodig worden herroepen. Dit zal bijvoorbeeld gebeuren indien, op het moment dat de reiziger wenst te reserveren,

Nadere informatie

Geldend voor boekingen vanaf 1 januari 2018

Geldend voor boekingen vanaf 1 januari 2018 Geldend voor boekingen vanaf 1 januari 2018 Inleiding HolidayLaunch is een reisbureau. HolidayLaunch zoekt in opdracht van de opdrachtgever naar vliegtickets en/of reizen die aansluiten bij de wensen van

Nadere informatie

Boekingsvoorwaarden. Waar kan ik dan heen als ik een geschil heb dat Translatina Travel niet naar tevredenheid heeft afhandeld?

Boekingsvoorwaarden. Waar kan ik dan heen als ik een geschil heb dat Translatina Travel niet naar tevredenheid heeft afhandeld? Boekingsvoorwaarden Waar kan ik dan heen als ik een geschil heb dat Translatina Travel niet naar tevredenheid heeft afhandeld? Translatina is een Nederlands bedrijf, vallend onder het Nederlands recht.

Nadere informatie

Artikel 1, lid 2 Deze reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle reisovereenkomsten van Reisvriend.

Artikel 1, lid 2 Deze reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle reisovereenkomsten van Reisvriend. Reisvoorwaarden Reisvriend Inleiding Als u bij Reisvriend een reis boekt gaat u een overeenkomst met ons aan en gelden de reisvoorwaarden zoals opgenomen in dit document. Wij gaan ervan uit dat u als aanmelder,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor de reizen van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) Artikel 1. Vooraf

Algemene voorwaarden voor de reizen van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) Artikel 1. Vooraf Algemene voorwaarden voor de reizen van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) Artikel 1. Vooraf Deze voorwaarden zijn van toepassing op de reizen die door de NSkiV worden uitgevoerd. Voordat de overeenkomst

Nadere informatie

Pagina 1 van 7 ALGEMENE VOORWAARDEN ARTEMIS BODY & MIND

Pagina 1 van 7 ALGEMENE VOORWAARDEN ARTEMIS BODY & MIND ALGEMENE VOORWAARDEN ARTEMIS BODY & MIND 1. IN DEZE ALGEMENE VOORWAARDEN WORDT VERSTAAN ONDER: Artemis Body & Mind: de reisorganisatie Artemis Body & Mind, gevestigd te IJsselstein, Industrieweg 20. Deelnemer:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Algemene voorwaarden van Stellema verzekeringen

ALGEMENE VOORWAARDEN. Algemene voorwaarden van Stellema verzekeringen 1. Algemeen 1.1 Waar in deze voorwaarden wordt gesproken over Financiële Dienstverlener, wordt Stellema Verzekeringen, G. Bleekerstraat 1a, 9291 BS te Kollum bedoeld. 1.2 Deze algemene voorwaarden zijn

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. versie 130215 - Algemene Voorwaarden van Eveas Verzekeringen 1

Algemene voorwaarden. versie 130215 - Algemene Voorwaarden van Eveas Verzekeringen 1 1. Algemeen 1.1 Waar in deze voorwaarden wordt gesproken over Financiële Dienstverlener, wordt Eveas Verzekeringen, geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 17078376,Stationsstraat

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BIJZONDERAFRIKA.NL

ALGEMENE VOORWAARDEN BIJZONDERAFRIKA.NL ALGEMENE VOORWAARDEN BIJZONDERAFRIKA.NL 1. IN DEZE ALGEMENE VOORWAARDEN WORDT VERSTAAN ONDER: Bijzonderafrika.nl: de reisorganisatie Bijzonderafrika.nl, gevestigd te Maarssen. Deelnemer: degene die de

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN 1. Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten en opdrachten, waarbij HR Financials Riskmanagement B.V., handelend onder de naam:,

Nadere informatie

Daar waar in deze algemene reisvoorwaarden de reiziger als "hem, zijn of hij" wordt genoemd, wordt eveneens "haar of zij" bedoeld.

Daar waar in deze algemene reisvoorwaarden de reiziger als hem, zijn of hij wordt genoemd, wordt eveneens haar of zij bedoeld. Algemene reisvoorwaarden Reisbureau Maroc Travel B.V. Avontuurlijk karakter De reizen van Maroc Travel hebben een zogenaamd avontuurlijk karakter en daarmee ook een zeker risico. Door lokale (weers)omstandigheden

Nadere informatie

GARANTIE- EN KWALITEITSREGELING HEELNEDERLANDDEELT.NL

GARANTIE- EN KWALITEITSREGELING HEELNEDERLANDDEELT.NL GARANTIE- EN KWALITEITSREGELING HEELNEDERLANDDEELT.NL Begripsomschrijving In deze Garantie- en kwaliteitsregeling wordt verstaan onder: Aanbieder: De natuurlijke persoon, die niet handelt in het kader

Nadere informatie

Voor het inroepen van de dienstverlening van Hofland Incasso C.V. met betrekking tot incasso bij voorbaat.

Voor het inroepen van de dienstverlening van Hofland Incasso C.V. met betrekking tot incasso bij voorbaat. 2015-01 ALGEMENE VOORWAARDEN Voor het inroepen van de dienstverlening van Hofland Incasso C.V. met betrekking tot incasso bij voorbaat. Artikel 1 Toepassingsgebied. 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden

Nadere informatie

MICE and Business Travel event

MICE and Business Travel event MICE and Business Travel event Btw-reisbureauregeling René van der Paardt Loyens & Loeff N.V./Erasmus Universiteit Rotterdam Programma Btw reisbureauregeling in kort bestek Wholesale Groepsreizen Dynamic

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN ESTHEBEAUTY B.V. GEVESTIGD TE KOOG AAN DE ZAAN

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN ESTHEBEAUTY B.V. GEVESTIGD TE KOOG AAN DE ZAAN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN ESTHEBEAUTY B.V. GEVESTIGD TE KOOG AAN DE ZAAN Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst tussen Esthebeauty BV, ingeschreven in het handelsregister van de

Nadere informatie

AlgemeneVoorwaarden. Toepassing

AlgemeneVoorwaarden. Toepassing AlgemeneVoorwaarden Toepassing Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van Janne Travel en alle (reis)diensten en (reis)overeenkomsten verleend of gesloten door Janne Travel. Met Reiziger

Nadere informatie

Smart2Cover is een bemiddelaar van niche schadeverzekeringen die zowel on- als offline worden aangeboden.

Smart2Cover is een bemiddelaar van niche schadeverzekeringen die zowel on- als offline worden aangeboden. Smart2Cover WFT DIENSTENWIJZER Smart2Cover biedt diensten aan die vallen onder De Wet op het financieel toezicht (Wft). Smart2Cover treedt onder meer op als assurantiebemiddelingsbedrijf voor niche schade

Nadere informatie

Reis en boekingsvoorwaarden

Reis en boekingsvoorwaarden Reis en boekingsvoorwaarden Artikel 1 INLEIDENDE BEPALING Artikel 1, lid 1 In deze Reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1-Verhuurbedrijf Texelvakanties, treedt bij elke dienstverlening nooit in eigen

Nadere informatie

Artikel 1: Definities

Artikel 1: Definities Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder Touroperators: HolidayLaunch werkt samen met verschillende touroperators uit Duitsland. Touroperators zijn bedrijven, die voor losse

Nadere informatie

AANVULLENDE VOORWAARDEN Tour de Vacance

AANVULLENDE VOORWAARDEN Tour de Vacance AANVULLENDE VOORWAARDEN Tour de Vacance INHOUD ARTIKEL 1 - Inleidende bepaling ARTIKEL 2 - De opdracht in het algemeen ARTIKEL 3 - De reserveringsopdracht ARTIKEL 4 - Betalingen ARTIKEL 5 - Wijziging in

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Foreburgh Financiële Planning

Algemene Voorwaarden Foreburgh Financiële Planning Algemene Voorwaarden Foreburgh Financiële Planning Artikel 1: Partijen 1.1 Deze algemene voorwaarden worden gehanteerd door Foreburgh Financiële Planning gevestigd te Voorburg, en zijn mede bedongen ten

Nadere informatie

2. De aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld op basis van de bepalingen in dit reglement.

2. De aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld op basis van de bepalingen in dit reglement. Regels voor Deelnemers Versie 1.7 van 24-02-2013 Artikel 1 Aanvraag deelnemerschap 1. Het deelnemerschap aan de Stichting GGTO wordt aangevraagd door het volledig invullen van het aanvraagformulier. Dit

Nadere informatie

Trailwalk Boekingsvoorwaarden 2014

Trailwalk Boekingsvoorwaarden 2014 Trailwalk Boekingsvoorwaarden 2014 Deze Boekingsvoorwaarden zijn conform hetgeen in overleg met de Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg van de SER tot stand is gekomen.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Hulphonden voor Autisme

Algemene Voorwaarden van Hulphonden voor Autisme Algemene Voorwaarden van Hulphonden voor Autisme 1. Definities I. In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: i. Hulphonden voor Autisme levert persoonlijke diensten, zoals therapie, begeleiding en

Nadere informatie

Artikel 1 In deze Algemene Voorwaarden hebben de hieronder genoemde woorden de betekenis die daarachter staat vermeld:

Artikel 1 In deze Algemene Voorwaarden hebben de hieronder genoemde woorden de betekenis die daarachter staat vermeld: Algemene Voorwaarden Be-Responsible Artikel 1 In deze Algemene Voorwaarden hebben de hieronder genoemde woorden de betekenis die daarachter staat vermeld: 1.1 Be-Responsible te Hilversum, KvK nummer 56328699

Nadere informatie

3-Reissom; De gepubliceerde reissom geldt per vakantieobject per week, tenzij anders aangegeven.

3-Reissom; De gepubliceerde reissom geldt per vakantieobject per week, tenzij anders aangegeven. Algemene voorwaarden Artikel 1: INLEIDENDE BEPALING Artikel 1, lid 1 In deze Reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1-Villa Verhuur Texel, treedt bij elke dienstverlening nooit in eigen naam op, doch steeds

Nadere informatie

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds :

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds : VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken wat van toepassing

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies

Algemene Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies Algemene Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn vastgesteld door het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Journalisten

Nadere informatie

2. De aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld op basis van de bepalingen in dit reglement.

2. De aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld op basis van de bepalingen in dit reglement. Deelnemersreglement Versie 2.5 Datum: 17 juli 2017 Artikel 1 Aanvraag deelnemerschap 1. Het deelnemerschap aan het Garantiefonds GGTO wordt aangevraagd door het volledig invullen van het aanvraagformulier.

Nadere informatie

HAPY PEOPLE SPECIAL PLACES. Reisvoorwaarden. Artikel 1. Toepasbaarheid Algemene Voorwaarden. Artikel 2. Totstandkoming Huurovereenkomst

HAPY PEOPLE SPECIAL PLACES. Reisvoorwaarden. Artikel 1. Toepasbaarheid Algemene Voorwaarden. Artikel 2. Totstandkoming Huurovereenkomst Reisvoorwaarden Artikel 1. Toepasbaarheid Algemene Voorwaarden. Artikel 2. Totstandkoming Huurovereenkomst. Artikel 3. Kennelijke fouten. Artikel 4. Herroeping aanbod. Artikel 5. Informatieplicht reiziger.

Nadere informatie

De ACM legt voor deze overtreding een boete van op aan VoetbalOnTour.

De ACM legt voor deze overtreding een boete van op aan VoetbalOnTour. Besluit Ons kenmerk : ACM/UIT/503558 Zaaknummer : ACM/18/033183 Datum : 29 november 2018 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt tot het opleggen van een boete aan VoetbalOnTour vof wegens de overtreding

Nadere informatie

In deze algemene leverings voorwaarden en op de locaties waar deze algemene leverings voorwaarden gelden worden de volgende definities gehanteerd:

In deze algemene leverings voorwaarden en op de locaties waar deze algemene leverings voorwaarden gelden worden de volgende definities gehanteerd: De Klimmuur Algemene Leverings Voorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene leverings voorwaarden en op de locaties waar deze algemene leverings voorwaarden gelden worden de volgende definities gehanteerd:

Nadere informatie

Artikel 1, lid 2 Deze reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle reisovereenkomsten.

Artikel 1, lid 2 Deze reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle reisovereenkomsten. Voorwaarden Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 1, lid 1 1. In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1. Reisorganisator; Snowjoy BV, vertegenwoordigd door R. van Velthoven en C. Paijmans. 2. Reisovereenkomst;

Nadere informatie

Werkdagen: de dagen maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:30 uur en zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur, uitgezonderd erkende feestdagen.

Werkdagen: de dagen maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:30 uur en zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur, uitgezonderd erkende feestdagen. INHOUD ARTIKEL 1 - Inleidende bepaling ARTIKEL 2 - De opdracht in het algemeen ARTIKEL 3 - De reserveringsopdracht ARTIKEL 4 - Betalingen ARTIKEL 5 - Aansprakelijkheid ARTIKEL 6 - Documenten ARTIKEL 7

Nadere informatie

Overeenkomst van Opdracht

Overeenkomst van Opdracht Overeenkomst van Opdracht Drie-partijen-overeenkomst van Opdracht inzake bemiddeling tot het verrichten van werkzaamheden ex artikel 7:400 BW - Algemene Modelovereenkomst conform Belastingdienst nummer

Nadere informatie

Artikel 1. Toepasbaarheid Algemene Voorwaarden. Artikel 2. Totstandkoming Huurovereenkomst.

Artikel 1. Toepasbaarheid Algemene Voorwaarden. Artikel 2. Totstandkoming Huurovereenkomst. Reisvoorwaarden Artikel 1. Toepasbaarheid Algemene Voorwaarden. Artikel 2. Totstandkoming Huurovereenkomst. Artikel 3. Kennelijke fouten. Artikel 4. Herroeping aanbod. Artikel 5. Informatieplicht reiziger.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies. Artikel 1 Toepasselijkheid

Algemene Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies. Artikel 1 Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn vastgesteld door het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Journalisten

Nadere informatie

VNB reis-en boekingsvoorwaarden. Reisorganisator: Stichting VNB, hierna te noemen als Reisorganisator

VNB reis-en boekingsvoorwaarden. Reisorganisator: Stichting VNB, hierna te noemen als Reisorganisator Artikel 1 Inleidende bepalingen 1. In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: Reisorganisator: Stichting VNB, hierna te noemen als Reisorganisator Reiziger: a. de wederpartij van de reisorganisator,

Nadere informatie

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree.

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. De inhoud van dit document bestaat uit twee delen, te weten: Advieswijzer. In dit document leest u meer over Apple

Nadere informatie

Reisvoorwaarden - Net Travel Associates B.V.

Reisvoorwaarden - Net Travel Associates B.V. Reisvoorwaarden - Net Travel Associates B.V. Reisvoorwaarden Hieronder vindt u de voorwaarden van Net Travel Associates B.V. handelend onder de naam Las Vegas Travel Guide, America Travel Guide, Canada

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Verenigingsgegevens. 2. Definities. 3. Toepassingsgebied. 4. Lidmaatschap. 5. Beëindigen Lidmaatschap SV HESTIA

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Verenigingsgegevens. 2. Definities. 3. Toepassingsgebied. 4. Lidmaatschap. 5. Beëindigen Lidmaatschap SV HESTIA 1. Verenigingsgegevens Studievereniging SV Hestia Zernikeplein 11 Kamer B1.35 9747 AS Groningen Tel: 050 595 2553 Email: info@svhestia.nl KvK: 59350482 ALGEMENE VOORWAARDEN SV HESTIA 2. Definities 2.1.

Nadere informatie

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren.

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Algemene voorwaarden Boeking Op de website kun je zien op welke tours nog plaatsen beschikbaar zijn en uiteraard kun je hier ook je tour boeken. Na boeking ontvang je direct een bevestiging per e- mail.

Nadere informatie

Reis- en Boekingsvoorwaarden

Reis- en Boekingsvoorwaarden Reis- en Boekingsvoorwaarden Sea More Travel vindt het belangrijk dat je tevreden bent over jouw reis. Wij zijn van mening dat duidelijke en overzichtelijke reis- en boekingsvoorwaarden hier aan kunnen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor opleidingen en trainingen door VAC, KvK 28059048, gevestigd te Zoetermeer. Versie mei 2013

Algemene voorwaarden voor opleidingen en trainingen door VAC, KvK 28059048, gevestigd te Zoetermeer. Versie mei 2013 Algemene voorwaarden voor opleidingen en trainingen door VAC, KvK 28059048, gevestigd te Zoetermeer. Versie mei 2013 Artikel 1.Definities Cursist: de natuurlijke persoon die feitelijk deelneemt aan de

Nadere informatie

REIS- EN ANNULERINGSVOORWAARDEN VVV SCHIERMONNIKOOG

REIS- EN ANNULERINGSVOORWAARDEN VVV SCHIERMONNIKOOG REIS- EN ANNULERINGSVOORWAARDEN VVV SCHIERMONNIKOOG Artikel 1: INLEIDENDE BEPALING Artikel 1, lid 1 In deze Reisvoorwaarden wordt verstaan onder: A. Accommodatieverstrekker; de eigenaar of beheerder van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Coöperatieve Vereniging Breedband Noordenveld Zuid West U.A., gevestigd te Noordenveld

Algemene voorwaarden Coöperatieve Vereniging Breedband Noordenveld Zuid West U.A., gevestigd te Noordenveld Algemene voorwaarden Coöperatieve Vereniging Breedband Noordenveld Zuid West U.A., gevestigd te Noordenveld Artikel 1 Werkingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op inwoners van dorpen

Nadere informatie

4 Example vzw Ringlaan 33/001 RPR

4 Example vzw Ringlaan 33/001 RPR 4 Example vzw Ringlaan 33/001 RPR 0675.882.241 BE-8420-WENDUINE RPR Brugge Tel. 050 580 102 info@4example.be GSM 0493 936 446 www.4example.be BELFIUS BE51 0689 0741 9162 Algemene voorwaarden en bepalingen

Nadere informatie

ALGEMENE ADVIESVOORWAARDEN AARDEN

ALGEMENE ADVIESVOORWAARDEN AARDEN ALGEMENE ADVIESVOORWAARDEN AARDEN Artikel 1 Definities 1.1 Cliënt: de wederpartij van Academica betreft de natuurlijke persoon, rechtspersoon of personenvennootschap met wie Academica een dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

Dienstenwijzer en tarieven Lenen Op Maat

Dienstenwijzer en tarieven Lenen Op Maat Dienstenwijzer en tarieven Lenen Op Maat Inleiding Deze dienstenwijzer van Lenen Op Maat is voor u samengesteld om u een duidelijk beeld te geven wie wij zijn en beschrijft tevens onze diensten die wij

Nadere informatie

2. De aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld op basis van de bepalingen in dit reglement.

2. De aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld op basis van de bepalingen in dit reglement. Regels voor Deelnemers Versie 2.7 Datum: 20-06-2018 Artikel 1 Aanvraag deelnemerschap 1. Het deelnemerschap aan het Garantiefonds GGTO wordt aangevraagd door het volledig invullen van het aanvraagformulier.

Nadere informatie

Voor de verkoop van (pakket)eizen via deze website gelden bovendien een aantal aanvullende voorwaarden.

Voor de verkoop van (pakket)eizen via deze website gelden bovendien een aantal aanvullende voorwaarden. Datum: 22 mei 2007 Algemene voorwaarden Neckermann is een handels- en merknaam voor (pakket)reizen die wordt geëxploiteerd door Thomas Cook Nederland B.V. en is aangesloten bij de Vereniging van ANVR Reisorganisatoren,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. 3. Beëindiging lidmaatschap 3.1 Het lidmaatschap eindigt: a. door schriftelijke en tijdige opzegging van het lid

Algemene Voorwaarden. 3. Beëindiging lidmaatschap 3.1 Het lidmaatschap eindigt: a. door schriftelijke en tijdige opzegging van het lid Algemene Voorwaarden Definities a. Organisatie: Stichting Aap Blog Mies, ook bekend onder projectnaam School voor Eenzijn b. Lid: Meerderjarige natuurlijke persoon die voldoet aan het gestelde in artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Harmanda Wapstra fotografie.

Algemene voorwaarden Harmanda Wapstra fotografie. Algemene voorwaarden Harmanda Wapstra fotografie. Bedrijfsgegevens Handelsnaam: Harmanda Wapstra Fotografie Kvk nr: 68484879 BTW-nr: NL210086051 Rekening nummer: NL65 INGB 0652 9528 95 1. Algemeen 1. Deze

Nadere informatie

ENERGIE voor de zakelijke markt

ENERGIE voor de zakelijke markt VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE ENERGIE voor de zakelijke markt DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen.

Nadere informatie

REISVOORWAARDEN VVV AMELAND

REISVOORWAARDEN VVV AMELAND Artikel 1: INLEIDENDE BEPALING REISVOORWAARDEN VVV AMELAND Artikel 1, lid 1 In deze Reisvoorwaarden wordt verstaan onder: A. Accommodatieverstrekker; de eigenaar of beheerder van een vakantieverblijf die,

Nadere informatie

BOEKINGSVOORWAARDEN INHOUD

BOEKINGSVOORWAARDEN INHOUD BOEKINGSVOORWAARDEN INHOUD ARTIKEL 1 - Inleidende bepalingen ARTIKEL 2 - De opdracht in het algemeen ARTIKEL 3 - De reserveringsopdracht ARTIKEL 4 - Betalingen ARTIKEL 5 - Aansprakelijkheid ARTIKEL 6 -

Nadere informatie

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds :

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds : VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE ENERGIE DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken wat van toepassing

Nadere informatie

april 2012 Nie i uw u be b slu l it i t re r is i bu b re r aur u e r gelin i g bt b w t pe p r r1 apr p i r l l2012

april 2012 Nie i uw u be b slu l it i t re r is i bu b re r aur u e r gelin i g bt b w t pe p r r1 apr p i r l l2012 april 2012 Nieuw besluit reisbureauregeling btw per 1 april 2012 Op 30 maart 2012 is een besluit 1 van de Staatssecretaris van Financiën gepubliceerd met een nadere toelichting op de nieuwe btwregels voor

Nadere informatie

GARANTIEREGELING EXPEDIA

GARANTIEREGELING EXPEDIA GARANTIEREGELING EXPEDIA Deze garantieregeling bevat de voorwaarden waaronder intrust Nederland bv, statutair gevestigd te (3016 DG) Rotterdam en aldaar kantoorhoudende aan de Westerstraat 21, 3016 DG

Nadere informatie

Triodos Bank. Dit zijn onze voorwaarden voor Triodos Advies op Maat.

Triodos Bank. Dit zijn onze voorwaarden voor Triodos Advies op Maat. Triodos Bank. Dit zijn onze voorwaarden voor Triodos Advies op Maat. Vragen? Heeft u vragen over deze voorwaarden, neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05.

Nadere informatie

LEVERINGSVOORWAARDEN INSTITUUT VOOR INTERVENTIEKUNDE TRAINING & OPLEIDING

LEVERINGSVOORWAARDEN INSTITUUT VOOR INTERVENTIEKUNDE TRAINING & OPLEIDING LEVERINGSVOORWAARDEN INSTITUUT VOOR INTERVENTIEKUNDE TRAINING & OPLEIDING Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen het Instituut voor Interventiekunde,

Nadere informatie

Dienstenwijzer. in het kader van de. Wet Financiële Dienstverlening

Dienstenwijzer. in het kader van de. Wet Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer in het kader van de Wet Financiële Dienstverlening Geachte relatie, Binnen de verzekeringsbedrijftak hecht men aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Bovendien geeft de

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B, tegen VGZ Zorgverzekeraar NV te Arnhem Zaak : Premie, hoogte betalingsachterstand, betaling door de gemeente Zaaknummer : 201800408 Zittingsdatum : 12 december

Nadere informatie

REISVOORWAARDEN. VAN HENK VAN DAM STUDIEREIZEN Gevestigd te Espelerpad 3, 8311 PR Espel

REISVOORWAARDEN. VAN HENK VAN DAM STUDIEREIZEN Gevestigd te Espelerpad 3, 8311 PR Espel REISVOORWAARDEN VAN HENK VAN DAM STUDIEREIZEN Gevestigd te Espelerpad 3, 8311 PR Espel Artikel 1: Totstandkoming reisovereenkomst 1.1 De reisovereenkomst komt tot stand door aanvaarding van het aanbod

Nadere informatie

4. Open training: een training geïnitieerd door HBIc waar individuele personen zich voor kunnen aanmelden.

4. Open training: een training geïnitieerd door HBIc waar individuele personen zich voor kunnen aanmelden. Artikel 1 Begripsbepalingen In deze voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Hier Ben Ik coaching: de bedrijfsnaam waaronder Marcel Kars als zelfstandig ondernemer zonder personeel opereert. Het bedrijf is

Nadere informatie

de natuurlijke persoon of rechtspersoon die in het kader van de Reis een overeenkomst met Labyrinthoss sluit.

de natuurlijke persoon of rechtspersoon die in het kader van de Reis een overeenkomst met Labyrinthoss sluit. Artikel 1 Algemeen Deze algemene voorwaarden worden gebruikt door Germien Grimmelikhuizen-Brouwer handelend onder de naam Labyrinthoss in het kader van de Labyrinthoss Reizen die zij organiseert. De eenmanszaak

Nadere informatie

Artikel 2 Het tot stand komen, de inhoud en wijziging van de overeenkomst

Artikel 2 Het tot stand komen, de inhoud en wijziging van de overeenkomst KVK 56935471 BTW nr. 852368835B01 WWW.CREATIV-EVENTZ.NL INFO@CREATIV-EVENTZ.NL VOORWAARDEN CREATIV-EVENTZ BV editie 2017 versie 3 Algemeen Creativ-EventZ organiseert: - Trainingskampen in binnen- en buitenland

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden De Eburon

Algemene Voorwaarden De Eburon Algemene Voorwaarden De Eburon Artikel 1 In deze Algemene Voorwaarden hebben de hieronder genoemde woorden de betekenis die daarachter staat vermeld: 1.1 De Eburon te Bergeijk, inschrijfnummer kamer van

Nadere informatie

BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug

BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug Deze excursie naar Berlijn is een aanvulling op het college over Berlijn dat Paul Kurstjens geeft in het kader van de HOVO cursus over de Europese

Nadere informatie