Therapeutische Elastische Kousen van Mathot

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Therapeutische Elastische Kousen van Mathot"

Transcriptie

1 Therapeutische Elastische Kousen van Mathot U draagt ze met plezier

2 Aanmeetdeskundige en consulent Betty van Bemmel: Mathot heeft goed nieuws voor u. Bijna al onze cliënten voelen direct verlichting bij het dragen van Therapeu tische Elastische Kousen uit ons assortiment. De kousen zorgen voor een betere doorbloeding, waardoor vocht en afvalstoffen worden afgevoerd, en dat merkt u. Pijn, of een zwaar gevoel, bijvoorbeeld in de benen, vermindert zienderogen of verdwijnt helemaal. U voelt zich gezonder en duidelijk energieker. Niet voor niets horen wij dagelijks van gebruikers: Fijn dat ik ze heb. Straks merkt u hoeveel baat u heeft bij de kousen. Therapeutische Elastische Kousen worden altijd aangemeten; dit gebeurt op afspraak op één van de aanmeetlocaties of, zo nodig, bij u thuis. Speciaal opgeleide deskundigen staan hier voor u klaar om de juiste kwaliteit en pasvorm te bepalen en om naar uw persoonlijke wensen te luisteren. Eén van hen is Betty van Bemmel van onze locatie Uithoorn. Ze legt nieuwe cliënten graag uit waarom zij, zoals meerdere Mathot collega s, de kousen geregeld zelf draagt. Betty: Ik ging kousen dragen om mijn ervaringen met cliënten te kunnen delen. Als ik zelf weet hoe het voelt, kan ik immers uit eigen ondervinding spreken. Al snel merkte ik hoe prettig het is om ze te dragen tijdens werkdagen. En nu wil ik ze niet meer kwijt!

3 Saskia Willemse (44): De consulent stelde me gerust Na een operatie aan mijn dikke darm kreeg ik last van oedeem. Oei wat zag dat dikke been van mij er lelijk uit. De dokter adviseerde een lange kous, tot aan mijn lies. Maar eerst moest het been wekenlang elke dag gezwachteld worden. Uiteindelijk kon ik toch een afspraak maken bij de aanmeetlocatie. Ik geef het toe, ik was ongezellig en kortaf tegen de Mathot consulent, alsof zij de schuld was van mijn ongemak. Toen ik mopperde dat ik een lange kous moest gaan dragen, vertelde ze me vrolijk over de positieve ervaringen van andere dames met net zo n kous. Wat een opluchting. Inmiddels ben ik gewend aan mijn kous en heel blij met de verlichting die dat geeft. Als ik de aanmeetlocatie bezoek, maken diezelfde consulente en ik nog steeds grapjes over onze eerste ontmoeting. Uw eerste kousen Volgens Betty van Bemmel verlaten acht van de tien mensen die hun eerste kousen aangemeten krijgen enthousiast de aanmeetlocatie van Mathot. Betty vertelt: Bij het binnenkomen wordt door nieuwe cliënten wel eens diep gezucht omdat de huisarts of specialist hen de kousen als therapie heeft voorgeschreven. Maar ik weet uit ervaring dat cliënten, zodra ze merken hoeveel baat ze erbij hebben, de kousen met plezier gaan dragen. De kousen zorgen voor een betere bloeddoorstroming. Tijdens het lopen spant de kuitspier zich aan en tezamen met de druk van de kousen wordt het bloed teruggepompt naar het hart. Hierdoor verbetert de bloedsomloop: afvalstoffen en vocht in de benen worden afgevoerd en pijn vermindert of verdwijnt, net als het vermoeide gevoel in de benen. U krijgt meer energie, de benen blijven slanker en de verdere ontwikkeling van vaataandoeningen wordt tegengegaan. Vaak zeggen nieuwe cliënten na het aanmeten: Ik ga het proberen hoor! En ze stappen vrolijk de deur uit.

4 Alice (29): Bij een volgende zwangerschap ga ik ze meteen dragen. Alice (29) is twee maanden geleden bevallen van dochter Roos. Ze vertelt: In de vierde maand van de zwangerschap kreeg ik last van loodzware en vermoeide benen. Op zwangerschapsgymnastiek zei de docente: Waarom vraag je de huisarts niet om Therapeutische Elastische Kousen? Ik heb haar raad opgevolgd en daar geen moment spijt van gehad. Met mijn kousen kon ik de hele wereld weer aan. Het was wel even een werkje met die dikke buik, dat aantrekken. De laatste maand hielp mijn partner me ermee. Als ik weer zwanger word, ga ik ze meteen dragen. En wie weet heb ik later minder last van spataderen dan mijn moeder. Aan- en uittrekken In het begin moet het aan- en uittrekken van de kousen nog wennen. Gelukkig hebben wij een uitgebreide assortiment hulpmiddelen voor u. Onze consulent kan u hier meer over vertellen. Speciale rubber handschoenen met een goed profiel maken het makkelijker om de kous gelijkmatig te verdelen over het been. Betty van Bemmel: Het nieuwe paar kousen zit vaak nog wat strak, maar door het dragen worden ze snel soepeler en gaan ze prettiger zitten. U moet wat gevoel krijgen met de kousen. Als u denkt: hij geeft hier wat meer druk dan daar, dan schuift u nog een beetje. U mag beslist geen last hebben van de kousen! Vorige week was er een wat oudere mijnheer op de aanmeetlocatie, die vertelde dat hij laatst in bed was gestapt en helemaal was vergeten dat hij zijn kousen nog aan had. Zo prettig zitten ze dus! De kousen werken het best wanneer ze trouw gedragen worden: s morgens, het liefst voor het opstaan, direct de kousen aantrekken en ze dragen tot het naar bed gaan. U mag er beslist niet mee slapen!

5 Mijnheer van den Bosch (76): Assortiment en onderhoud Bij Mathot vindt u een uitgebreid assortiment Therapeutische Elastische Kousen van verschillende leveranciers. Op basis van uw medische indicatie en individuele situatie wordt er uit verschillende vlakbrei- en rondbreikousen gekozen, zowel in maatwerk als confectie. Consulent Betty van Bemmel: De kousen, zelfs die uit de wat hogere klasse, zijn er nu ook in mooie trendkleuren. Als u de kousen goed onderhoudt, heeft u er langer plezier van. Bescherm de kous tegen contact met oliën, crèmes, zalven en dergelijke. Die tasten het elastieken deel van de kous aan. s Avonds, na het uittrekken van uw kous, kunt u de huid insmeren. Let er wel op dat er s morgens geen crème- of zalfresten meer zijn bij het aantrekken van uw kous. Nagels kunnen ladders maken in de kous. Zorg daarom voor goed verzorgde nagels. Heeft u twee paar kousen, draag ze dan om de beurt. Eén paar in de was; het andere paar aan. Ik kan weer wandelen met de hond! Mijnheer van den Bosch (76) is een vertrouwd gezicht bij onze locatie in Haarlem. Hij vertelt: Ik kreeg zo n last van dikke enkels. Mijn benen voelden loodzwaar aan. Mijn jack russel Shaffy begreep er niets van. Onze wandelingen werden steeds korter. En het beroerdste voor een buitenmens als ik, was dat ik zelf ook de deur niet uit kwam. Bij de huisarts kreeg ik Therapeutische Elastische Kousen voorgeschreven. Al vrij snel kon ik toen, met de kousen aan, weer lange wandelingen gaan maken. Het aan- en uittrekken gaat me intussen makkelijk af. s Morgens is het net of ik twee gewone kousen over elkaar aantrek.

6 Gedragen door jong en oud Therapeutische Elastische Kousen worden veel gedragen om de ongemakken van spataderen, zoals vermoeide of onrustige benen, te verlichten en erger te voorkomen. Spataderen is een aandoening, waarbij de klepjes in de aderen niet werken, zodat het bloed niet goed kan terugstromen. Door de toenemende druk, ontstaan de dikke aderen, die zichtbaar zijn op de benen. Er is een ontwikkeling gaande, waarbij steeds jongere mensen aan de arts om een verwijzing vragen voor Therapeutische Elastische Kousen. Zij dragen de kousen omdat ze in de horeca werken of bijvoorbeeld in een winkel langdurig staan. Veel luchtvaartpersoneel draagt de kousen, aanstaande moeders dragen ze en chirurgen, die langdurig in de operatiekamer staan, dragen ze ook. Wij leveren ook therapeutische elastische kousen voor de arm. Een armkous is meestal nodig ivm lymfoedeem, wat kan ontstaan na verwijdering van lymfklieren. Onze consulenten helpen uw graag met deskundig advies.

7 Meer belangrijke informatie voor u Aanmeten en leveren Voor het aanmeten kunt u terecht bij één van onze vestigingen of op ons spreekuur in diverse poliklinieken. Er kan ook een medewerk(st)er bij u thuis komen voor het aanmeten van uw Therapeutische Elastische Kousen. Wij vragen hiervoor wel een vergoeding, tenzij er sprake is van een juiste medische indicatie voor het huisbezoek. Confectiekousen worden direct of gemiddeld binnen 6 werkdagen na het aanmeten of na de ontvangst van de machtiging geleverd. Voor maatwerkkousen geldt een termijn van gemiddeld 12 werkdagen. Financiële afhandeling verzekeraars de aanvraag en financiële afwikkeling rechtstreeks regelen. Hiervoor heeft u een recept of machtigingsaanvraag van de behandelend arts nodig waarop uw medische indicatie duidelijk staat vermeld. Sinds 1 januari 2008 is er een verplicht eigen risico bij de aanschaf van medische hulpmiddelen, waaronder Therapeutische Elastische Kousen. Dit geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. Met de invoering van het eigen risico is de no-claim regeling vervallen. Naast het verplicht eigen risico blijft ook het vrijwillig eigen risico bestaan. Reparatie Ladders die ontstaan door onzorgvuldig aantrekken, scherpe nagels of ruwe eeltranden vallen niet onder de garantie. In sommige gevallen is het mogelijk uw Therapeutische Elastische Kousen te laten repareren. Dat kan via ons; eventuele kos ten van de reparatie zullen wij aan u doorberekenen. Alleen gewassen kousen komen in aanmerking voor reparatie. Onderhoud Lees voor het onderhoud van uw Therapeutische Elastische Kousen de voorschriften die bij de kousen zijn bijgesloten. Niet chemisch reinigen of strijken. Iedere twee à drie dagen met de hand wassen of in de wasmachine; niet warmer dan 30 graden. Spoel de kousen goed uit zodat geen zeepresten achterblijven. De kousen drogen sneller door ze na het wassen stevig in een handdoek te rollen en krachtig uit te drukken. Vervolgens hangend of liggend laten drogen; niet op de kachel. Nooit wringen. Reinig de siliconenband aan de binnenzijde één keer per dag met een vochtige doek. Vervangen kousen medische noodzaak De werking van uw Therapeutische Elastische Kousen is beperkt, na een bepaalde tijd raken zij hun ondersteunende functie kwijt. Daarom is het van medisch belang dat de kousen periodiek worden vervangen. Per zorgverzekeraar verschilt deze vervangingstermijn. Wij informeren u daar graag over. Wanneer uw kousen aan vervanging toe zijn, is het belangrijk om controlematen te nemen. Landelijke dekking COMTEX is een samenwerkingsinitiatief van bekende leveranciers: waaronder >> Mathot Medische Speciaalzaken. COMTEX Therapeutische Elastische Kousen worden meestal vergoed vanuit de basisverzekering. Wij kunnen voor verschillende zorgsamen zorgen sinds 1897

8 >> is ontstaan als reactie op de veranderende eisen van de zorgverzekeraars en de ver betering. COMTEX staat daarom garant voor absolute topkwaliteit. Klachten Mocht u ontevreden zijn over een product Online anderingen in de markt van de Therapeutische Elastische Kousen. Ieder van de partners heeft zijn specifieke kennis ingebracht. Met deze bundeling van kennis is Garantie van de pasvorm en therapeutische kwaliteit Wij garanderen, conform onze normering, of heeft u suggesties om onze hulpverlening te verbeteren, dan dient u de volgende stappen te volgen: Voldoet de afhandeling van uw klacht niet aan uw verwachtingen, dan kunt u zich wenden tot: COMTEX dé toonaangevende aanbieder gedurende 3 maanden de therapeutische Stap 1: u dient allereerst contact met ons op het gebied van de zo genoemde com functionaliteit van uw Therapeutische Elas op te nemen. Uw klacht kunt u op meerde pressietherapie. Door de oprichting is een tische Kousen. Voor de pasvorm geldt een re manieren kenbaar maken, telefonisch, Stap 2: COMTEX organisatie ontstaan met een landelijke garantietermijn van een maand. De garan schriftelijk en online: Postbus 368, 8901 BD Leeuwarden dekking, 20 vestigingen, meer dan 100 tiebepalingen zijn niet van toepassing op info@comtex.nl aanmeetlocaties gebreken die veroorzaakt zijn door norma Telefonisch internet: en ruim 100 aan le slijtage, onzorgvuldig gebruik of flebo Tijdens werkdagen (maandag t/m meters. logische veranderingen ontstaan in de vrijdag van uur) op telefoon Voldoet ook deze afhandeling van uw Erkenningsregeling Iedere Comtexpartner neemt deel aan de garantieperiode. Tot slot een goede raad. Zetten uw benen nummer Schriftelijk klacht niet aan uw verwachtingen, dan kunt u zich tenslotte nog wenden tot: Erkenningsregeling Therapeutische Elas op of doen ze pijn ondanks het dragen van Mathot Medische Speciaalzaken tische Kousen. Dit betekent dat aan alle de kousen, raadpleeg dan uw consulent of Antwoordnummer 97 Stap 3: Geschillencommissie SEMH kwaliteitseisen wordt voldaan en dat er uw arts. Voor opmerkingen of vragen kunt u 2000 WC Haarlem Postbus 526, 2400 AM Alphen aan de Rijn continu wordt gewerkt aan kwaliteitsver contact met ons opnemen. (postzegel niet nodig) telefoon:

9 Voor een optimale dienstverlening rondom de producten die wij leveren, werken wij nauw samen met verschillende zorgprofessionals. Wilt u meer weten over Samen Zorgen, Samen Leren en Samen Sporten? Kijk op wij vertellen u er graag meer over. Samen Zorgen Optimaliseren van deskundige zorg rondom medische hulpmiddelen, zodat u in de thuissituatie over de juiste producten beschikt en kwalitatief hoogwaardige zorg krijgt! Samen Leren Door een gevarieerd en deels geaccrediteerd scholingsprogramma aan te bieden willen wij er voor zorgen dat bij elke klant de zorg en de materialen juist ingezet worden! Samen Sporten Gezond bewegen met de juiste begeleiding en hulpmiddelen van Mathot. Bewegen start met het vaststellen wat uw lichaam aan kan! samen leren sinds 2010 samen sporten sinds 2013

10 Mathot vestigingen Voor een ruim assortiment orthopedische hulpmiddelen of het aanmeten van therapeutische elastische kousen, kunt u terecht op onze vestigingen, aanmeet- en spreekuurlocaties. Informeer naar de mogelijkheden op de voor u dichtsbijzijnde vestiging. Indien u van te voren belt voor een afspraak, kunnen wij voldoende tijd voor u inplannen. Alphen aan den Rijn Sterrenlaan BC Alphen a/d Rijn telefoon Amsterdam Sint Lucas Andreas Ziekenhuis Jan Tooropstraat AE Amsterdam telefoon Bilthoven Gezondheidscentrum Medibilt Neptunuslaan LG Bilthoven telefoon Den Haag Zoutmanstraat 39a 2518 GL Den Haag telefoon Haarlem A. Hofmanweg BL Haarlem telefoon Hoofddorp Spaarne Ziekenhuis Spaarnepoort TM Hoofddorp telefoon Uithoorn Gezondheidscentrum Waterlinie Koningin Maximalaan 30 K 1421 LC Uithoorn telefoon Utrecht Oudegracht 255 (Tolsteegzijde) 3511 NM Utrecht telefoon Wassenaar v.z.v. Nyeveltstraat LG Wassenaar telefoon Zaandam Medisch Centrum Zaanzorg Dr. C.W.H. Van Raaltenpark LW Zaandam telefoon Zoetermeer Gezondheidscentrum Buytenwegh Kentgensplein HS Zoetermeer telefoon Openingstijden Mathot vestigingen: maandag t/m vrijdag 8.30 uur uur * *met uitzondering van Bilthoven, Wassenaar, Zaandam en Zoetermeer Klantenservice Compressietherapie en Orthopedie voor het maken van een afspraak telefoon mail: cto@mathot.nl

11 Klantenservice Compressietherapie en Orthopedie voor het maken van een afspraak telefoon mail: Mathot levert producten voor: Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie Hoofdkantoor A. Hofmanweg BL Haarlem telefoon mail: mathot.nl facebook.com/mathotmedischespeciaalzaken

Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie

Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie Mathot Medische Speciaalzaken, landelijk leverancier van medische hulpmiddelen; met vestigingen, aanmeet- en spreekuurlocaties door het land. Bij Koninklijke

Nadere informatie

Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie

Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie Mathot Medische Speciaalzaken, landelijk leverancier van medische hulpmiddelen; met vestigingen, aanmeet- en spreekuurlocaties door het land. Bij Koninklijke

Nadere informatie

Orthopedische hulpmiddelen van Mathot

Orthopedische hulpmiddelen van Mathot Orthopedische hulpmiddelen van Mathot Wie minder pijn voelt, kan zich beter bewegen samen zorgen sinds 1897 Mathot ziet het dagelijks: cliënten die orthopedische hulpmiddelen nodig hebben, zijn gebaat

Nadere informatie

Orthopedische hulpmiddelen van Mathot

Orthopedische hulpmiddelen van Mathot Orthopedische hulpmiddelen van Mathot Wie minder pijn voelt, kan zich beter bewegen Aanmeetdeskundige en consulent Henriëtte Wagemaker: Mathot ziet het dagelijks: cliënten die orthopedische hulpmiddelen

Nadere informatie

Steunkousen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van Therapeutisch elastische kousen. Volg ons ook op:

Steunkousen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van Therapeutisch elastische kousen. Volg ons ook op: Steunkousen LIVIT ORTHOPEDIE Uw specialist op het gebied van Therapeutisch elastische kousen Volg ons ook op: LIVIT.NL Steunkousen Heeft u problemen met de doorbloeding in uw benen of armen? Dan kunnen

Nadere informatie

Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie

Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie Mathot Medische Speciaalzaken, landelijk leverancier van medische hulpmiddelen; met vestigingen, aanmeet- en spreekuurlocaties door het land. Bij Koninklijke

Nadere informatie

medical Therapeutische elastische kousen

medical Therapeutische elastische kousen medical Therapeutische elastische kousen IEDEREEN KAN ERMEE TE MAKEN KRIJGEN Een staand beroep, een zwangerschap, veel reizen als u niet in de gelegenheid bent voldoende te bewegen ontstaat er een te hoge

Nadere informatie

Compressietherapie en mammacare in goede handen

Compressietherapie en mammacare in goede handen Compressietherapie en mammacare in goede handen THERAPEUTISCHE ELASTISCHE KOUSEN AAN- EN UITTREKHULPMIDDELEN B O R S T P R O T H E S E S E N P R O T H E S E - B H S H U I D V E R Z O R G I N G S P R O

Nadere informatie

Therapeutisch Elastische Kousen

Therapeutisch Elastische Kousen Therapeutisch Elastische Kousen Over Wittepoel Wittepoel is een samenwerking van de bedrijven Wittekamp & Broos en Van der Poel Schoenen. Een unieke combinatie die kwaliteit, service en onze jarenlange

Nadere informatie

Elastische kous na operatie

Elastische kous na operatie Elastische kous na operatie Inhoud Waarom krijgt u een elastische kous? 3 Aanmeten van de kous 3 Thuis oefenen 3 Wanneer draagt u de elastische kous? 3 Elastische kous aantrekken 4 Praktische tips voor

Nadere informatie

Elastische kous na operatie

Elastische kous na operatie Elastische kous na operatie Inhoud Waarom krijgt u een elastische kous? 3 Aanmeten van de kous 3 Thuis oefenen 3 Wanneer draagt u de elastische kous? 3 Elastische kous aantrekken 4 Praktische tips voor

Nadere informatie

Steunkousen Alles wat je wilt weten over je steunkousen

Steunkousen Alles wat je wilt weten over je steunkousen Steunkousen Alles wat je wilt weten over je steunkousen Steunkousen STEUNKOUSEN, WAT ZIJN DAT? Steunkousen, officieel therapeutisch elastische kousen genoemd, oefenen druk uit op je been en geven extra

Nadere informatie

Therapeutisch elastische kousen bij oedeem, trombose en spataderen. De FysioTek fysiotherapeut weet raad

Therapeutisch elastische kousen bij oedeem, trombose en spataderen. De FysioTek fysiotherapeut weet raad Therapeutisch elastische kousen bij oedeem, trombose en spataderen. De FysioTek fysiotherapeut weet raad Therapeutisch elastische kousen Behandelen en voorkomen van veneus of lymfatisch oedeem Veel mensen

Nadere informatie

Welkom bij Mathot Medische Speciaalzaken

Welkom bij Mathot Medische Speciaalzaken Samen zorgen Welkom bij Mathot Medische Speciaalzaken We zijn gespecialiseerd in medische hulpmiddelen. We leveren door het hele land, vanuit het distributiecentrum dat vlak bij onze hoofdvestiging in

Nadere informatie

Voetbedden (inlays) Individuele voetbedden geven steun op maat

Voetbedden (inlays) Individuele voetbedden geven steun op maat Individuele voetbedden geven steun op maat 1 Individueel gemaakte voetbedden geven uw voeten steun op maat Een juiste ondersteuning van de voet kan veel loopellende besparen. Overbelaste of doorgezakte

Nadere informatie

medical Gebruiksaanwijzing therapeutische elastische kousen

medical Gebruiksaanwijzing therapeutische elastische kousen medical Gebruiksaanwijzing therapeutische elastische kousen GEBRUIKSAANWIJZING Wij informeren u graag over uw elastische kousen, om het gebruik ervan voor u zo comfortabel mogelijk te maken. Indien u de

Nadere informatie

Welkom bij Mathot Medische Speciaalzaken

Welkom bij Mathot Medische Speciaalzaken amen zorgen Welkom bij Mathot Medische Speciaalzaken We zijn gespecialiseerd in medische hulpmiddelen. We leveren door het hele land, vanuit het distributiecentrum dat vlak bij onze hoofdvestiging in Haarlem

Nadere informatie

Klachten / Verbeteringen

Klachten / Verbeteringen Klachten / Verbeteringen Orthopedische hulpmiddelen op maat van de mens uitgave feb. 2007 Inhoud van de folder Kamer Orthopedie heeft speciaal voor u een serie folders gemaakt. Hierin proberen wij u zo

Nadere informatie

Adviezen na een operatie aan de darm

Adviezen na een operatie aan de darm Adviezen na een operatie aan de darm HMC (Haaglanden Medisch Centrum) en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) werken intensief samen binnen het Universitair Kankercentrum Leiden - Den Haag (UKC).

Nadere informatie

Chronisch veneuze insufficiëntie

Chronisch veneuze insufficiëntie Chronisch veneuze insufficiëntie Wat is veneuze insufficiëntie? In ons lichaam wordt het bloed vervoerd via bloedvaten. Zuurstofrijk bloed wordt door slagaderen van het hart naar de weefsels, zoals huid

Nadere informatie

THERAPEUTISCHE ELASTISCHE KOUSEN

THERAPEUTISCHE ELASTISCHE KOUSEN THERAPEUTISCHE ELASTISCHE KOUSEN BETER KUNNEN BEWEGEN; GEEF HET DE AANDACHT DIE HET VERDIENT Beter kunnen bewegen; een groot goed. Maar niet altijd even vanzelfsprekend. Toch is er vaak een wereld te winnen,

Nadere informatie

Geeft antwoord op vragen als;

Geeft antwoord op vragen als; Locatie Tubbergen Thuiszorg Noord West Twente De Eendracht 23/25, 7651 CZ Tubbergen tel. (0546)-819153 Spreekuur: elke 1e en 3e donderdag van de maand (uitsluitend op afspraak). Zorg v r benen! oo Locatie

Nadere informatie

Korset. Alles wat u wilt weten over uw korset

Korset. Alles wat u wilt weten over uw korset Korset Alles wat u wilt weten over uw korset Ik heb twee echte hobby s. Spelen met mijn kleinkinderen en tuinieren. Maar sinds een paar jaar is het werken in de tuin te zwaar voor mij geworden. Mijn arts

Nadere informatie

HOE ONTSTAAN VOET- PROBLEMEN? DE BESTE OPLOSSING

HOE ONTSTAAN VOET- PROBLEMEN? DE BESTE OPLOSSING Bijna iedereen herkent het: pijnlijke voeten na een dagje winkelen of een stevige wandeling. Maar wat als die pijn de overhand neemt en bewegen niet langer leuk is? Dan is het tijd om uw voeten eens goed

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Zwachtelen (Ambulante Compressie Therapie) Zwachtelen (Ambulante Compressie Therapie)

Patiënteninformatie. Zwachtelen (Ambulante Compressie Therapie) Zwachtelen (Ambulante Compressie Therapie) Patiënteninformatie Zwachtelen (Ambulante Compressie Therapie) Zwachtelen (Ambulante Compressie Therapie) 20180005 Zwachtelen.indd 1 1 30-01-18 10:20 Zwachtelen (Ambulante Compressie Therapie) Polikliniek

Nadere informatie

Poliklinische behandeling van een trombosebeen

Poliklinische behandeling van een trombosebeen Chirurgie Interne Geneeskunde i Poliklinische behandeling van een trombosebeen Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Wat is een trombosebeen Uw behandelend arts heeft bij u een trombosebeen vastgesteld.

Nadere informatie

GEBRUIK EN ONDERHOUD. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

GEBRUIK EN ONDERHOUD. Pruis. Orthopedische Schoentechniek GEBRUIK EN ONDERHOUD Pruis Orthopedische Schoentechniek Gebruik en onderhoud Uw schoenen worden met de grootst mogelijke zorg gemaakt. Natuurlijk wilt u langdurig en zonder klachten profijt hebben van

Nadere informatie

Scleroseren van spataderen

Scleroseren van spataderen ST. ANTONIUS SPATADERCENTRUM Scleroseren van spataderen BEHANDELING Scleroseren van spataderen Binnenkort komt u naar ons ziekenhuis voor het scleroseren van uw spataderen. In deze folder vindt u informatie

Nadere informatie

Allergeenvrije schoenen Met allergeenvrije schoenen blijft u allergie een stap voor

Allergeenvrije schoenen Met allergeenvrije schoenen blijft u allergie een stap voor Met allergeenvrije schoenen blijft u allergie een stap voor 1 Met allergeenvrije schoenen blijft u allergie een stap voor Looistoffen, rubber, lijm of kleurstoffen, allemaal kunnen ze een allergische reactie

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET. Steunkousen WETEN OVER UW LIVIT.NL

ALLES WAT U MOET. Steunkousen WETEN OVER UW LIVIT.NL ALLES WAT U MOET Steunkousen WETEN OVER UW LIVIT.NL Handleiding Steunkousen U heeft steunkousen van Livit ontvangen. Deze zijn met de grootste zorg voor u gemaakt. Lees deze handleiding voor gebruik aandachtig

Nadere informatie

Venlo (hoofdvestiging) Leveringsvoorwaarden Belfeld Helden Panningen Patiëntenorganisaties Verbandschoenen Neer Over Voet & Zorg Roggel Venray

Venlo (hoofdvestiging) Leveringsvoorwaarden Belfeld Helden Panningen Patiëntenorganisaties Verbandschoenen Neer Over Voet & Zorg Roggel Venray Verbandschoenen VERBANDSCHOENEN U heeft verbandschoenen nodig Als u geopereerd bent aan uw voeten en deze nog in het verband zitten, of als u wegens oedeem (met dreiging tot wondjes) geen schoenen kunt

Nadere informatie

De Mammacare Adviseur van Ankie: Care 4 You is vakkundig en kan u optimaal adviseren.

De Mammacare Adviseur van Ankie: Care 4 You is vakkundig en kan u optimaal adviseren. Borstprotheses Informatie voor draagsters van borstprotheses Algemene informatie Voor vrouwen die een borstamputatie of een borstbesparende operatie hebben ondergaan is het uit het medische en emotioneel

Nadere informatie

ECHOGELEIDE SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (ESCT)

ECHOGELEIDE SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (ESCT) ECHOGELEIDE SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (ESCT) 1171 Inleiding Samen met uw arts heeft u besloten uw spataderen te laten behandelen door middel van echogeleide sclerocompressietherapie. Bij deze behandeling

Nadere informatie

Informatie over diagnose, behandeling en gevolgen van een trombosebeen

Informatie over diagnose, behandeling en gevolgen van een trombosebeen Patiënteninformatie Trombosebeen Informatie over diagnose, behandeling en gevolgen van een trombosebeen 1234567890-terTER_ Trombosebeen Informatie over diagnose, behandeling en gevolgen van een trombosebeen.

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Een borstprothese

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Een borstprothese Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Een borstprothese z 1 Na een borstamputatie krijgt u een tijdelijke borstprothese. Wanneer het wondgebied voldoende is genezen,

Nadere informatie

11 Steunkousen. 1 Inleiding

11 Steunkousen. 1 Inleiding DC 11 Steunkousen 1 Inleiding Bij steunkousen denk je aan oudere mensen. Een kwart van alle mensen in een verzorgings- of verpleeghuis draagt steunkousen. Maar ook jongere mensen kunnen steunkousen dragen,

Nadere informatie

Laserbehandeling van spataderen (EVLT)

Laserbehandeling van spataderen (EVLT) Laserbehandeling van spataderen (EVLT) Laserbehandeling van spataderen (EVLT) Deze folder geeft informatie over endoveneuze lasertherapie (EVLT) bij spataderen. Wat is precies EVLT en wanneer kan deze

Nadere informatie

G E B R U I K E R S T I P S

G E B R U I K E R S T I P S ALGEMENE TIPS VOOR THERAPEUTISCH ELASTISCHE KOUSEN Aantrekken Trek uw therapeutisch elastische kousen direct na het opstaan aan en draag ze iedere dag. Maak gebruik van onze speciale aantrekhandschoenen

Nadere informatie

Zwachtelkous. (Venotrain Ulcertec) Cardiologie. Locatie Hoorn/Enkhuizen

Zwachtelkous. (Venotrain Ulcertec) Cardiologie. Locatie Hoorn/Enkhuizen Zwachtelkous (Venotrain Ulcertec) Cardiologie Locatie Hoorn/Enkhuizen Drukkousen met een vochtafdrijvende en stimulerende werking voor hart en bloedvaten U heeft (datum) de kousen aangemeten gekregen.

Nadere informatie

Trombosebeen (behandeling met een VKA)

Trombosebeen (behandeling met een VKA) Trombosebeen (behandeling met een VKA) U heeft een trombosebeen (diepveneuze trombose) en krijgt hiervoor een vitamine-k-antagonist (VKA) voorgeschreven. In deze folder vindt u informatie over het ontstaan,

Nadere informatie

Steunzolen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van. Steunzolen. Volg ons ook op:

Steunzolen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van. Steunzolen. Volg ons ook op: Steunzolen LIVIT ORTHOPEDIE Uw specialist op het gebied van Steunzolen Volg ons ook op: LIVIT.NL Steunzolen Als u voet- of rugklachten heeft, kunnen steunzolen een oplossing zijn. Steunzolen zijn op maat

Nadere informatie

VOORLOPIGE ORTHOPEDISCHE SCHOEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

VOORLOPIGE ORTHOPEDISCHE SCHOEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek VOORLOPIGE ORTHOPEDISCHE SCHOEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Voorlopige orthopedische schoen (VLOS) VLOS is een tijdelijke schoen/pantoffel die ruimte laat voor bijvoorbeeld verband. Zij worden gebruikt

Nadere informatie

Orthopedische hulpmiddelen op maat van de mens

Orthopedische hulpmiddelen op maat van de mens Orthesen Orthopedische hulpmiddelen op maat van de mens uitgave feb. 2007 Inhoud van de folder Kamer Orthopedie heeft speciaal voor u een serie folders gemaakt. Hierin proberen wij u zo volledig mogelijk

Nadere informatie

De juiste zorg, prettig bij u thuis

De juiste zorg, prettig bij u thuis De juiste zorg, prettig bij u thuis Veelzijdig in zorg Care: Persoonlijke Verzorging en Verpleging Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in

Nadere informatie

Orthopedische voetbedden. Alles wat u wilt weten over orthopedische voetbedden

Orthopedische voetbedden. Alles wat u wilt weten over orthopedische voetbedden Orthopedische voetbedden Alles wat u wilt weten over orthopedische voetbedden Eva de Goede (37) Ik was altijd een fanatieke sporter, maar ik kreeg tijdens en na het sporten steeds meer last van mijn rechterknie.

Nadere informatie

THUISBEHANDELING TROMBOSE DIEP VENEUZE TROMBOSE FRANCISCUS VLIETLAND

THUISBEHANDELING TROMBOSE DIEP VENEUZE TROMBOSE FRANCISCUS VLIETLAND THUISBEHANDELING TROMBOSE DIEP VENEUZE TROMBOSE FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Bij u is een trombose (stolsel in een ader) in het been vastgesteld. De behandeling van een trombosebeen bestaat uit bloedverdunnende

Nadere informatie

SPATADEREN VARICES. Dicht op de huid

SPATADEREN VARICES. Dicht op de huid SPATADEREN VARICES Dicht op de huid SPATADEREN Spataderen staan in de top tien van klachten waarmee men de huisarts bezoekt. Spataderen (varices) zijn afwijkingen aan de aderen, wat zich veelal kenmerkt

Nadere informatie

Behandeling van spataderen

Behandeling van spataderen Behandeling van spataderen Een operatieve ingreep Bij u zijn spataderen geconstateerd. In overleg met uw arts heeft u besloten om de spataderen te laten behandelen. In deze folder leest u meer over de

Nadere informatie

Ulcus cruris. (open been)

Ulcus cruris. (open been) Ulcus cruris (open been) In deze folder geven wij u meer informatie over een ulcus cruris (een open been). Het open been (ulcus cruris) Een open been is een wond aan het onderbeen, die meestal aan de binnenkant

Nadere informatie

Ambulante compressietherapie (zwachtelen) Bij een open been of vochtophoping in het been

Ambulante compressietherapie (zwachtelen) Bij een open been of vochtophoping in het been Ambulante compressietherapie (zwachtelen) Bij een open been of vochtophoping in het been 2 U heeft een open been (ulcus cruris) of vochtophoping in uw been (oedeem). Om dit te laten genezen of om vocht

Nadere informatie

Poliklinische behandeling van een trombosebeen

Poliklinische behandeling van een trombosebeen Chirurgie Interne Geneeskunde i Poliklinische behandeling van een trombosebeen Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Onderzoek heeft aangetoond dat u een trombosebeen heeft. Bij een trombosebeen

Nadere informatie

2. Open been (ulcus cruris venosum)

2. Open been (ulcus cruris venosum) 2. Open been (ulcus cruris venosum) Dermatologie Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Wat is een open been? Een open been is een wond op het onderbeen. Deze wond wil niet goed

Nadere informatie

SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT)

SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) 17841 Inleiding Samen met uw arts heeft u besloten uw spataderen te laten behandelen door middel van het inspuiten van een medicinale vloeistof. In deze

Nadere informatie

Lymfoedeem Radboud universitair medisch centrum

Lymfoedeem Radboud universitair medisch centrum Lymfoedeem Uw arts heeft lymfoedeem bij u geconstateerd. In deze folder zal worden uitgelegd wat lymfoedeem is, hoe het kan worden behandeld en wat u zelf kunt doen om er voor te zorgen dat u zo min mogelijk

Nadere informatie

stomaboek www.mca.nl

stomaboek www.mca.nl stomaboek www.mca.nl waarom deze brochure? Dit is een brochure voor mensen, bij wie een stoma is aangelegd. De brochure is uw eigendom. Het is te gebruiken als dagboek. U kunt er alle veranderingen en

Nadere informatie

H Arthroscopie (kijkoperatie) van de enkel

H Arthroscopie (kijkoperatie) van de enkel H.218380.0715 Arthroscopie (kijkoperatie) van de enkel 2 Inleiding Een arthroscopie is een kijkoperatie in een gewricht. Met deze operatie kan de arts verschillende gewrichtsaandoeningen vaststellen, zoals

Nadere informatie

VERWIJDERING VAN SPATADEREN VOLGENS DE MULLER PROCEDURE

VERWIJDERING VAN SPATADEREN VOLGENS DE MULLER PROCEDURE VERWIJDERING VAN SPATADEREN VOLGENS DE MULLER PROCEDURE 788 Inleiding Samen met uw arts is besloten uw spataderen te laten behandelen door middel van een ambulante flebectomie volgens de Muller procedure.

Nadere informatie

SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT)

SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) Inleiding Samen met uw arts heeft u besloten uw spataderen te laten behandelen door middel van het inspuiten van een medicinale vloeistof. De vloeistof

Nadere informatie

Diep veneuze trombose

Diep veneuze trombose Diep veneuze trombose Trombosebeen Spoedeisende hulp Locatie Hoorn/Enkhuizen Diep veneuze trombose U heeft zojuist te horen gekregen dat u een trombosebeen heeft. Bij een trombosebeen is er sprake van

Nadere informatie

SPOEDEISENDE HULP / INTERNE GENEESKUNDE / DERMATOLOGIE. Trombosebeen

SPOEDEISENDE HULP / INTERNE GENEESKUNDE / DERMATOLOGIE. Trombosebeen SPOEDEISENDE HULP / INTERNE GENEESKUNDE / DERMATOLOGIE Trombosebeen Trombosebeen Er is bij u een trombosebeen vastgesteld. Uw behandelend arts heeft u al een en ander uitgelegd, maar vaak blijven er toch

Nadere informatie

Behandeling van spataderen met steunkousen

Behandeling van spataderen met steunkousen Chirurgie Behandeling van spataderen met steunkousen i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen U heeft spataderen en wilt hier iets aan laten doen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET. Orthese WETEN OVER UW LIVIT.NL

ALLES WAT U MOET. Orthese WETEN OVER UW LIVIT.NL ALLES WAT U MOET Orthese WETEN OVER UW LIVIT.NL Handleiding Orthesen U heeft uw orthese van Livit ontvangen. Dit product is met de grootste zorg voor u op maat gemaakt. Lees deze handleiding voor gebruik

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

Enkel-voet-orthese (EVO) Alles wat u wilt weten over uw enkel-voet-orthese

Enkel-voet-orthese (EVO) Alles wat u wilt weten over uw enkel-voet-orthese Enkel-voet-orthese (EVO) Alles wat u wilt weten over uw enkel-voet-orthese Mark Teunissen (63) Vorig jaar heb ik een lichte hersenbloeding gehad en mijn wereld stortte in. De eerste tijd kon ik niet meer

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Open been (Ulcus cruris)

Open been (Ulcus cruris) Open been (Ulcus cruris) Ziekenhuis Gelderse Vallei U bent opgenomen in Ziekenhuis Gelderse Vallei in verband met een niet genezende wond (=ulcus) aan uw been. In deze folder krijgt u informatie over deze

Nadere informatie

VERBANDSCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

VERBANDSCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek VERBANDSCHOENEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Verbandschoenen De verbandschoen is een voorlopige voorziening een pantoffel/schoen van vilt die ruimte biedt voor onder andere verband. Verbandschoenen

Nadere informatie

Siliconen prothese LIVIT.NL

Siliconen prothese LIVIT.NL ALLES WAT U MOET WETEN OVER UW Siliconen prothese LIVIT.NL Handleiding Siliconen prothesen U heeft uw siliconen prothese van Livit ontvangen. Dit product is met de grootste zorg voor u op maat gemaakt.

Nadere informatie

GEBROKEN HEUP BIJ EEN VOLWASSENE

GEBROKEN HEUP BIJ EEN VOLWASSENE GEBROKEN HEUP BIJ EEN VOLWASSENE FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Deze folder geeft u informatie over de behandeling van de heupbreuk. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders

Nadere informatie

Laserbehandeling spataderen. In 1 dag veilig van uw spataderen af

Laserbehandeling spataderen. In 1 dag veilig van uw spataderen af Laserbehandeling spataderen In 1 dag veilig van uw spataderen af Welkom in Tergooiziekenhuizen Binnenkort krijgt u in ons ziekenhuis een behandeling In 1 dag. Met deze speciale behandeling kunt u binnen

Nadere informatie

Trombosebeen. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Trombosebeen. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Trombosebeen Bij u is een trombosebeen (diepveneuze trombose) geconstateerd. In deze folder vindt u informatie over het ontstaan, de oorzaken, verschijnselen, diagnose en behandeling hiervan. Neem altijd

Nadere informatie

Operatieve behandeling van spataderen

Operatieve behandeling van spataderen Operatieve behandeling van spataderen In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een operatieve behandeling van spataderen te ondergaan op de afdeling Heelkunde van het Radboudumc. Deze folder

Nadere informatie

SEMH. De erkende leverancier: een brevet van vermogen!

SEMH. De erkende leverancier: een brevet van vermogen! De erkende leverancier: een brevet van vermogen! Als een hulpmiddel noodzakelijk is? Via uw huisarts o f specialist heeft u een verwijzing gekregen voor het gebruik van een medisch hulpmiddel. Onder medische

Nadere informatie

Circumcisie bij kinderen (besnijdenis)

Circumcisie bij kinderen (besnijdenis) Circumcisie bij kinderen (besnijdenis) Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Nuchter zijn voor de ingreep 1 De dag van de ingreep 1 Voor de operatie 2 De operatie 2 Na de ingreep 3 Nazorg

Nadere informatie

Laserbehandeling van spataderen (EVLT)

Laserbehandeling van spataderen (EVLT) Laserbehandeling van spataderen (EVLT) Laserbehandeling van spataderen (EVLT) Deze folder geeft informatie over endoveneuze lasertherapie (EVLT) bij spataderen. Wat is precies EVLT en wanneer kan deze

Nadere informatie

ADVIESWIJZER. voor uw schoenen

ADVIESWIJZER. voor uw schoenen ADVIESWIJZER voor uw schoenen SCHOENEN DRAGEN EN ONDERHOUDEN; GEEF HET DE AANDACHT DIE HET VERDIENT Uw schoenen zijn een kostbaar bezit, waar wij veel aandacht aan hebben besteed. In deze advieswijzer

Nadere informatie

SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT)

SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) 17841 Inleiding Samen met uw arts heeft u besloten uw spataderen te laten behandelen door middel van het inspuiten van een medicinale vloeistof. De vloeistof

Nadere informatie

Albert Schweitzer ziekenhuis Kinderafdeling januari 2015 pavo 0582. Blindedarmontsteking bij kinderen

Albert Schweitzer ziekenhuis Kinderafdeling januari 2015 pavo 0582. Blindedarmontsteking bij kinderen Albert Schweitzer ziekenhuis Kinderafdeling januari 2015 pavo 0582 Blindedarmontsteking bij kinderen Inleiding Je bent opgenomen op de kinderafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Dit moest omdat

Nadere informatie

SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Semi-orthopedische schoenen (OS-B) Als u semi-orthopedische B-schoenen nodig heeft dan betekent dit dat uw voetprobleem vraagt om een specialistische

Nadere informatie

Spataderbehandeling volgens de VNUS Closure procedure

Spataderbehandeling volgens de VNUS Closure procedure Spataderbehandeling volgens de VNUS Closure procedure Spatadercentrum Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Behandeling van uw spataderen 4 2. De VNUS Closure procedure 6 3. Veel gestelde vragen 8 4. Leefregels

Nadere informatie

(semi-) Orthopedische schoenen. Alles wat u wilt weten over uw schoenen

(semi-) Orthopedische schoenen. Alles wat u wilt weten over uw schoenen (semi-) Orthopedische schoenen Alles wat u wilt weten over uw schoenen Hanna Jaspers (42) 2 Ik was altijd een fanatieke sporter, maar sinds enkele jaren lukt me dat niet meer. Slijtage, zegt de dokter.

Nadere informatie

SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) FRANCISCUS VLIETLAND

SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) FRANCISCUS VLIETLAND SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Samen met uw arts heeft u besloten uw spataderen te laten behandelen door middel van het inspuiten van een medicinale vloeistof.

Nadere informatie

Orthopedische hulpmiddelen op maat van de mens

Orthopedische hulpmiddelen op maat van de mens Prothesen Orthopedische hulpmiddelen op maat van de mens uitgave feb. 2007 Inhoud van de folder Kamer Orthopedie heeft speciaal voor u een serie folders gemaakt. Hierin proberen wij u zo volledig mogelijk

Nadere informatie

Antiluxatiebrace. polikliniek orthopedie

Antiluxatiebrace. polikliniek orthopedie Antiluxatiebrace polikliniek orthopedie heupgedeelte (om de buik) heupscharnier dijbeengedeelte Uw arts heeft met u de leefregels voor het dragen van een antiluxatiebrace besproken. In deze brochure leggen

Nadere informatie

Operatie voor een haarnestcyste

Operatie voor een haarnestcyste Chirurgie Operatie voor een haarnestcyste Sinus pilonidalus Nabehandeling met vacuümtherapie Deze folder geeft u informatie over een sinus pilonidalis (een ontstoken haarnestcyste). U wordt nabehandeld

Nadere informatie

Korset Alles wat je wilt weten over je korset

Korset Alles wat je wilt weten over je korset Korset Alles wat je wilt weten over je korset Korset EEN KORSET, WAT IS DAT? Een orthopedisch korset is in verschillende uitvoeringen, materialen en maten leverbaar. Soms volstaat een confectie korset

Nadere informatie

Informatie voor thuis Na een opname op afdeling D2, locatie Dordwijk

Informatie voor thuis Na een opname op afdeling D2, locatie Dordwijk Informatie voor thuis Na een opname op afdeling D2, locatie Dordwijk Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent opgenomen geweest op afdeling D2. De specialist

Nadere informatie

LIPOSCULPTUUR DE BLÉCOURT FRANCISCUS VLIETLAND

LIPOSCULPTUUR DE BLÉCOURT FRANCISCUS VLIETLAND LIPOSCULPTUUR DE BLÉCOURT FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Met deze folder informeren wij u over de verschillende aspecten van liposculptuur. Het beantwoordt niet alle vragen omdat veel afhankelijk is van

Nadere informatie

Orthopedie. Instructies voor patiënten met een kunstheup

Orthopedie. Instructies voor patiënten met een kunstheup Orthopedie Instructies voor patiënten met een kunstheup Geachte mevrouw/mijnheer, In deze folder vindt u een aantal richtlijnen/instructies, die u goed kunt gebruiken nadat u een heupprothese heeft gekregen.

Nadere informatie

Spataderbehandeling door middel van scleroseren

Spataderbehandeling door middel van scleroseren Spataderbehandeling door middel van scleroseren Wat zijn spataderen? Spataderen zijn aderen die abnormaal verwijd zijn. Men spreekt van spataderen wanneer er aan de benen duidelijk zichtbare blauwe en

Nadere informatie

De bracebehandeling voor scoliose

De bracebehandeling voor scoliose Orthopedie De bracebehandeling voor scoliose Inleiding Bij scolioses vanaf 20 graden wordt de bocht in je wervelkolom meestal groter als je nog in de groei bent. Met de bracebehandeling kan worden voorkomen

Nadere informatie

Behandelen van spataders Met echosclerocompressietherapie

Behandelen van spataders Met echosclerocompressietherapie Behandelen van spataders Met echosclerocompressietherapie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Let op! U moet bij iedere afspraak (ook uw vervolgafspraken) uw therapeutische

Nadere informatie

Stomabreuk Parastomale hernia

Stomabreuk Parastomale hernia CHIRURGIE Stomabreuk Parastomale hernia ADVIES Stomabreuk Parastomale hernia In deze folder vindt u uitleg over een stomabreuk (parastomale hernia) en welke onderzoeken u krijgt als vermoed wordt dat u

Nadere informatie

Enkel-voetorthese (EVO) Alles wat je wilt weten over je enkel-voet-orthese

Enkel-voetorthese (EVO) Alles wat je wilt weten over je enkel-voet-orthese Enkel-voetorthese (EVO) Alles wat je wilt weten over je enkel-voet-orthese EVO Wat is een EVO? EVO is een afkorting van een enkel-voetorthese en wordt ook een onderbeenspalk genoemd. Het is een soort koker

Nadere informatie

ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek ORTHOPEDISCHE SCHOENEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Orthopedische schoenen (OS-A) Wanneer u orthopedische A-schoenen nodig heeft, kan uw voetprobleem niet meer worden verholpen met aangepaste confectieschoenen

Nadere informatie

Valhelm. Alles wat u wilt weten over de valhelm

Valhelm. Alles wat u wilt weten over de valhelm Valhelm Alles wat u wilt weten over de valhelm Veerle Boerma (5) Mijn dochter Veerle heeft vaak last van heftige epileptische aanvallen. Veerle s arts verwees ons door naar OIM Orthopedie voor een valhelm.

Nadere informatie

Behandeling van spataderen

Behandeling van spataderen Behandeling van spataderen 2 Onverzekerde zorg Er is vastgesteld dat u spataderen heeft. Hiervoor zijn verschillende behandelingen mogelijk. De meeste behandelingen worden echter niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Nadere informatie

Orthopedische Schoenen

Orthopedische Schoenen Orthopedische Schoenen ORTHOPEDISCHE SCHOENEN U heeft orthopedische schoenen nodig Als voetproblemen niet meer op te lossen zijn met steunzolen of aanpassingen aan de schoen, bieden orthopedische schoenen

Nadere informatie

EEN BEDRIJF IN BEWEGING

EEN BEDRIJF IN BEWEGING rochure Hecker&Van Lierop.indd 1 EEN BEDRIJF IN BEWEGING 24-12-13 14:24 Heckert & Van Lierop Na een lange staat van dienst als orthopedisch instrumentmakers besloten Huub Lucassen en Johan Bloks in 2005

Nadere informatie

vandaag word je geopereerd aan je blinde darm 1

vandaag word je geopereerd aan je blinde darm 1 vandaag word je geopereerd aan je blinde darm 1 2 Wat is een blinde darm? Een blinde darm is een wormvormig aanhangsel, gelegen onderaan in de buik bij de overgang van de dunne naar de dikke darm. Met

Nadere informatie