Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie"

Transcriptie

1 Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie Mathot Medische Speciaalzaken, landelijk leverancier van medische hulpmiddelen; met vestigingen, aanmeet- en spreekuurlocaties door het land.

2 Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier Vanuit de hoofdvestiging in Haarlem, vestigingen, aanmeet- en spreekuurlocaties door het land heen, leveren wij medische hulpmiddelen. Hiermee is Mathot nooit ver weg. Mathot is al ruim 118 jaar een begrip in de zorg en wij mogen sinds 1997 zelfs het predicaat Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier voeren. Zorg is voor ons niet zomaar een product. Onze klanten merken dat aan de manier waarop wij met zorg omgaan. Dat doen we graag en met veel toewijding. Van oudsher heeft Mathot meegedacht aan oplossingen en gewerkt aan positieve ontwikkelingen in de zorg, en dat doen we nog steeds. Zo kunt u er op vertrouwen dat wanneer u een stoma heeft, met (in)continentieproblemen kampt of met gecompliceerde wondzorg te maken krijgt, Mathot voor u klaarstaat en luistert naar uw persoonlijke behoefte. Ook voor uw therapeutische elastische kousen en orthopedische hulpmiddelen kunt u bij Mathot terecht. Mathot maakt zich sterk voor zijn klanten. Onder het motto Samen Zorgen werkt Mathot nauw samen met ziekenhuizen en thuiszorginstellingen. Samen Zorgen zodat de klant in de thuissituatie de juiste producten gebruikt en kwalitatief hoogwaardige zorg krijgt.

3 Kees Scholtens (61 jaar) Engelengeduld en creatief in het vinden van oplossingen In 2007 ontdekte men kanker in mijn blaas. Mijn blaas, lymfeklieren en prostaat zijn verwijderd en er is een stoma aangelegd. In het ziekenhuis had ik lekkend materiaal. Samen met een geduldige stomaverpleegkundige van Mathot heb ik na lang zoeken het juiste stomamateriaal gevonden dat voor mij het beste werkt en waar ik me prettig bij voel. Ik maak gebruik van een 1-delig zakje. Dit zakje plak je direct over de stoma. Daarnaast heb ik een breukband die ik gebruik als ik ergens heen ga. Dat werkt echt perfect. Ik heb nu nergens meer last van. In de ochtend verschoon ik mezelf en de rest van de dag ga ik m n gang. Stoma Het krijgen van een stoma is een ingrijpende gebeurtenis. Goed passend stomamateriaal waarbij u zich prettig voelt speelt dan een heel belangrijke rol. Naast het leveren van deze stoma-opvangmaterialen wil Mathot u adviseren en informeren, toegesneden op uw individuele behoefte. Mathot heeft gespecialiseerde verpleegkundigen in dienst, die nauw contact hebben met uw eigen stomaverpleegkundige. Het is immers belangrijk dat de professionele zorg van uw stomaverpleegkundige uit het ziekenhuis door de gespecialiseerde verpleegkundige van Mathot ondersteund wordt.

4 Mevrouw J.H. Reijns-Brouwer (87 jaar) Mocht je veel blaas - ontstekingen hebben en de kans is er om te katheteriseren: doen! Mevrouw Reijns gebruikt een katheter omdat ze niet voldoende uitplast. Er blijft altijd 200 cc urine achter in haar blaas. Na het inbrengen van de katheter loopt de urine er meteen uit. Mijn uroloog wilde liever niet opereren en stelde me voor om s ochtends en s avonds te katheteriseren. Ik heb dat vanaf het begin zelf gedaan. Sinds acht jaar helpen verpleegsters van de zorginstelling me. Een tip van mevrouw Reijns: Mocht je veel blaasontstekingen hebben en de kans is er om te katheteriseren: doen! Iedereen kan het leren. Er is geen kunst aan en je voorkomt misschien erger. Ik heb altijd een schone blaas en hoef nooit antibiotica te slikken. Dat is fijn. Continentie Incontinentie is een ongemak dat vaker voorkomt dan u wellicht vermoedt. Met de juiste hulpmiddelen kunt u zich een stuk zekerder voelen. Welk product voor u het meest geschikt is, wordt bepaald in samenspraak met deskundigen, bijvoorbeeld door uw behandelend arts of continentieverpleegkundige. Mathot levert absorberende producten zoals incontinentieslips en inlegverbanden. Afhankelijk van de mate van incontinentie zijn deze verkrijgbaar in verschillende maten en absorberende vermogens voor zowel mannen als vrouwen. Daarnaast kunt u voor urineafvoerende producten, zoals katheters, condoomkatheters en urineopvangmaterialen bij Mathot terecht. Maar ook voor specifiek gerelateerde producten zoals bijvoorbeeld huidbeschermende crèmes of hulpmiddelen met een specifieke toepassing en materialen in verband met ontlasting(in)continentie kunt u op ons rekenen. Voor continentieproblemen door bijvoorbeeld retentie (niet goed de blaas leeg plassen) of door een terugkerende blaasontsteking, levert Mathot ook producten.

5 Mevrouw D. van Veen (81 jaar) Ik word iedere week gebeld en dan vragen ze hoe het gaat. Na een buikoperatie in het ziekenhuis wilde de wond aan mijn buik niet dicht. De arts besloot een vacuümpomp te plaatsen. Via een slang in mijn buik wordt de wond schoongehouden. Bij Mathot bestel ik wekelijks nieuwe containers, slang en sponzen. Ik word iedere week gebeld en dan vragen ze hoe het gaat en of ik nog iets nodig heb, geweldig toch! De wijkverpleegkundige die twee keer per week langs komt heeft een cursus gevolgd bij Mathot en ze weet precies hoe ze de slang moet bevestigen en alles moet dichtplakken, prima. Ik hoop dat mijn wond nu spoedig geneest. Wond In de huidige wondverzorging bestaat er een veelheid aan producten met elk hun specifieke eigenschappen. Voor u is het daarom belangrijk om op een verantwoorde en deskundige manier te worden ondersteund, waarbij een juiste keuze kan worden gemaakt in de materialen die nodig zijn om een wond zo spoedig mogelijk te laten genezen. Wij kunnen u uit voorraad voorzien van allerlei soorten wondverzorgingsmaterialen en verbanden en zijn daarbij merkonafhankelijk. Indien het geadviseerde en geleverde wondverzorgingsproduct niet het beoogde resultaat oplevert, kan uw wondverpleegkundige of uw behandelend specialist/verpleegkundige u een ander product adviseren. Hiervoor is geen extra recept nodig. Een telefoontje naar de deskundige klantenservice van Mathot is voldoende.

6 Consulent compressietherapie Betty van Bemmel: Straks merkt u hoeveel baat u heeft bij de kousen. Therapeutische elastische kousen worden altijd aangemeten; dit gebeurt op afspraak op één van de aanmeetlocaties of, zo nodig, bij u thuis. Speciaal opgeleide deskundigen staan hier voor u klaar om de juiste kwaliteit en pasvorm te bepalen en om naar uw persoonlijke wensen te luisteren. Eén van hen is Betty van Bemmel van onze locatie Uithoorn. Ze legt nieuwe cliënten graag uit waarom zij, zoals meerdere Mathot collega s, de kousen geregeld zelf draagt. Betty: Ik ging kousen dragen om mijn ervaringen met cliënten te kunnen delen. Als ik zelf weet hoe het voelt, kan ik immers uit eigen ondervinding spreken. Al snel merkte ik hoe prettig het is om ze te dragen tijdens werkdagen. En nu wil ik ze niet meer kwijt! Compressietherapie Mathot levert een uitgebreid assortiment therapeutische elastische kousen van verschillende leveranciers. Op basis van medische indicatie en uw individuele situatie kiezen wij voor u uit verschillende vlakbrei- en rondbreikousen, zowel in maatwerk als confectie. Ook kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment hulpmiddelen voor het aan- en uittrekken van uw therapeutische elastische kousen. Tevens levert Mathot een onderhoudspakket voor uw kousen. Voor het aanmeten kunt u terecht bij één van onze vestigingen of op ons spreekuur in diverse poliklinieken. Er kan ook een medewerk(st)er bij u thuis komen voor het aanmeten van uw therapeutische elastische kousen. Wij vragen hiervoor wel een vergoeding, tenzij er sprake is van een juiste medische indicatie voor het huisbezoek. Confectiekousen worden direct of gemiddeld binnen 6 werkdagen na het aanmeten of na de ontvangst van de machtiging geleverd. Voor maatwerkkousen geldt een termijn van gemiddeld 12 werkdagen.

7 Beatrice van Berkel (29) Liever persoonlijk dan via internet... Ik had een golfelleboog. De pijn straalde uit naar mijn onderarm. Mijn huisarts zei dat de binnenkant van mijn elleboog was overbelast en dat het herstel weken zou duren. Ik hoefde niet naar de orthopeed, rust en de arm ontzien, zouden voldoende zijn. Maar stil zitten is niet mijn sterkste punt. Op internet bestelde ik een elleboogbandage. Wat een miskoop, na een half uur zat het onding alweer los. Ik ben toen zomaar bij Mathot binnen gelopen voor een advies. De brace die ik nodig had bleek op voorraad te zijn. Ik mocht meerdere modellen aanpassen van de consulente tot we de juiste brace voor mij vonden. Gedoseerde rust en de brace zorgden er voor dat ik nu weer voorzichtig aan het golfen ben. Mijn brace houd ik daarbij aan. En die blijft prima op zijn plek zitten. Orthopedie Zoekt u stabiliteit en veiligheid bij bewegen of gaat het om voorkomen of sneller herstellen van blessures? Mathot levert bandages voor alle voorkomende gevallen. Om maar een paar voorbeelden te noemen: tennisarmbandage, buikbandage, rugbrace, enkelbandage, en kniebandage. Vakkundige medewerk(st) ers kunnen u adviseren en de juiste bandage veelal uit voorraad aan u leveren. Ook hebben wij een orthopedisch instrumentmaker in dienst die naast confectie oplossingen ook maatwerk orthesen kan maken. Indien u voetklachten heeft dan kan onze podoloog een uitgebreide voet- en houdingsanalyse maken en u op maat gemaakte steunzolen aanbieden. U kunt voor al deze producten terecht op verschillende aanmeetlocaties. Mathot is constant op zoek naar innovaties en volgt de technologische ontwikkelingen omtrent medische hulpmiddelen op de voet. Naast onze vaste leveranciers, zoeken wij hiervoor de samenwerking met jonge ondernemers. Zo zijn wij premium dealer voor EXO-L, dé externe enkelband die bescherming biedt tegen het verzwikken van de enkel met optimaal gevoel van vrijheid. De EXO-L is ontwikkeld aan de TU Delft en uitgebreid wetenschappelijk onderzocht in samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum. Een uniek op maat gemaakt product wat wordt vervaardigd met behulp van een 3D-scan en innovatieve 3D-printtechnologie.

8 Meer belangrijke informatie voor u Op onze klantenservice afdeling kunt u terecht voor het eenvoudig doorgeven van uw bestelling door te bellen naar ons gratis telefoonnummer: Op dit nummer kunt u ook terecht voor vragen en advies over producten, gebruik en vergoedingen. Onze deskundige medewerkers, waaronder verpleegkundig consulenten, helpen u graag verder. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar. Online bestelsysteem De webapplicatie mijn.mathot.nl is een online bestelsysteem voor het makkelijk, snel en betrouwbaar bestellen van uw stoma-, continentie- en wondhulpmiddelen. Wilt u gebruik maken van de online bestelhulp? Stuur dan een naar info@mathot.nl met daarin uw verzoek om de inlogcodes. Vermeld, om veiligheidsredenen, in de mail wel altijd uw naam, adres + geboortedatum. Wij zullen uw inlogcodes dan activeren en u ontvangt automatisch een bericht met de benodigde informatie. Voor een optimale dienstverlening rondom de producten die wij leveren, werken wij nauw samen met verschillende zorgprofessionals. Wilt u meer weten over Samen Zorgen, Samen Leren en Samen Sporten? Kijk op wij vertellen u er graag meer over. Contactgegevens Gratis telefoonnummer Buiten kantooruren (spoed) adres info@mathot.nl Website Directe inlog mijn.mathot.nl Facebook facebook.com/mathotmedischespeciaalzaken Samen Zorgen Optimaliseren van deskundige zorg rondom medische hulpmiddelen, zodat u in de thuissituatie over de juiste producten beschikt en kwalitatief hoogwaardige zorg krijgt! Samen Leren Door een gevarieerd en deels geaccrediteerd scholingsprogramma aan te bieden willen wij er voor zorgen dat bij elke klant de zorg en de materialen juist ingezet worden! samen sporten sinds 2013 Samen Sporten Gezond bewegen met de juiste begeleiding en hulpmiddelen van Mathot. Bewegen start met het vaststellen wat uw lichaam aan kan! Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact op met onze klantenservice. Wij zijn er voor u! samen leren sinds 2010 samen sporten sinds 2013

9 Hoofdkantoor & distributie A. Hofmanweg 40, 2031 BL Haarlem, telefoon Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar op (gratis nummer van de klantenservice voor stoma, continentie en wond). Mathotvestigingen Voor een ruim assortiment orthopedische hulpmiddelen of het aanmeten van therapeutische elastische kousen, kunt u terecht op onze vestigingen, aanmeet- en spreekuurlocaties. Informeer naar de mogelijkheden op de voor u dichtstbijzijnde vestiging. Indien u van tevoren belt voor een afspraak kunnen wij voldoende tijd voor u inplannen. Alphen aan den Rijn Sterrenlaan BC Alphen a/d Rijn telefoon Amsterdam Sint Lucas Andreas Ziekenhuis Jan Tooropstraat AE Amsterdam telefoon Den Haag Zoutmanstraat 39a 2518 GL Den Haag telefoon Haarlem A. Hofmanweg BL Haarlem telefoon Hoofddorp Spaarne Ziekenhuis Spaarnepoort TM Hoofddorp telefoon Uithoorn Gezondheidscentrum Waterlinie Koningin Maximalaan 30 K 1421 LC Uithoorn telefoon Utrecht Oudegracht (Tolsteegzijde) NM Utrecht telefoon Wassenaar v.z.v. Nyeveltstraat LG Wassenaar telefoon Zoetermeer Gezondheidscentrum Buytenwegh Kentgensplein HS Zoetermeer telefoon

Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie

Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie Mathot Medische Speciaalzaken, landelijk leverancier van medische hulpmiddelen; met vestigingen, aanmeet- en spreekuurlocaties door het land. Bij Koninklijke

Nadere informatie

Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie

Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie Stoma Continentie Wond Compressietherapie Orthopedie Mathot Medische Speciaalzaken, landelijk leverancier van medische hulpmiddelen; met vestigingen, aanmeet- en spreekuurlocaties door het land. Bij Koninklijke

Nadere informatie

Welkom bij Mathot Medische Speciaalzaken

Welkom bij Mathot Medische Speciaalzaken Samen zorgen Welkom bij Mathot Medische Speciaalzaken We zijn gespecialiseerd in medische hulpmiddelen. We leveren door het hele land, vanuit het distributiecentrum dat vlak bij onze hoofdvestiging in

Nadere informatie

Welkom bij Mathot Medische Speciaalzaken

Welkom bij Mathot Medische Speciaalzaken amen zorgen Welkom bij Mathot Medische Speciaalzaken We zijn gespecialiseerd in medische hulpmiddelen. We leveren door het hele land, vanuit het distributiecentrum dat vlak bij onze hoofdvestiging in Haarlem

Nadere informatie

Orthopedische hulpmiddelen van Mathot

Orthopedische hulpmiddelen van Mathot Orthopedische hulpmiddelen van Mathot Wie minder pijn voelt, kan zich beter bewegen samen zorgen sinds 1897 Mathot ziet het dagelijks: cliënten die orthopedische hulpmiddelen nodig hebben, zijn gebaat

Nadere informatie

Orthopedische hulpmiddelen van Mathot

Orthopedische hulpmiddelen van Mathot Orthopedische hulpmiddelen van Mathot Wie minder pijn voelt, kan zich beter bewegen Aanmeetdeskundige en consulent Henriëtte Wagemaker: Mathot ziet het dagelijks: cliënten die orthopedische hulpmiddelen

Nadere informatie

stomaboek www.mca.nl

stomaboek www.mca.nl stomaboek www.mca.nl waarom deze brochure? Dit is een brochure voor mensen, bij wie een stoma is aangelegd. De brochure is uw eigendom. Het is te gebruiken als dagboek. U kunt er alle veranderingen en

Nadere informatie

Therapeutische Elastische Kousen van Mathot

Therapeutische Elastische Kousen van Mathot Therapeutische Elastische Kousen van Mathot U draagt ze met plezier Aanmeetdeskundige en consulent Betty van Bemmel: Mathot heeft goed nieuws voor u. Bijna al onze cliënten voelen direct verlichting bij

Nadere informatie

Compressietherapie en mammacare in goede handen

Compressietherapie en mammacare in goede handen Compressietherapie en mammacare in goede handen THERAPEUTISCHE ELASTISCHE KOUSEN AAN- EN UITTREKHULPMIDDELEN B O R S T P R O T H E S E S E N P R O T H E S E - B H S H U I D V E R Z O R G I N G S P R O

Nadere informatie

Adviezen na een operatie aan de darm

Adviezen na een operatie aan de darm Adviezen na een operatie aan de darm HMC (Haaglanden Medisch Centrum) en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) werken intensief samen binnen het Universitair Kankercentrum Leiden - Den Haag (UKC).

Nadere informatie

Steunkousen Alles wat je wilt weten over je steunkousen

Steunkousen Alles wat je wilt weten over je steunkousen Steunkousen Alles wat je wilt weten over je steunkousen Steunkousen STEUNKOUSEN, WAT ZIJN DAT? Steunkousen, officieel therapeutisch elastische kousen genoemd, oefenen druk uit op je been en geven extra

Nadere informatie

Orthopedische voetbedden. Alles wat u wilt weten over orthopedische voetbedden

Orthopedische voetbedden. Alles wat u wilt weten over orthopedische voetbedden Orthopedische voetbedden Alles wat u wilt weten over orthopedische voetbedden Eva de Goede (37) Ik was altijd een fanatieke sporter, maar ik kreeg tijdens en na het sporten steeds meer last van mijn rechterknie.

Nadere informatie

Onderzoek Behandeling Fysiotherapie Operatie

Onderzoek Behandeling Fysiotherapie Operatie Stressincontinentie U bent patiënt bij de afdeling urologie van VU medisch centrum (VUmc). VU medisch centrum is een universitair medisch centrum waar medisch specialisten worden opgeleid. Zij doen zelfstandig

Nadere informatie

ZELFKATHETERISATIE BIJ MAN OF VROUW

ZELFKATHETERISATIE BIJ MAN OF VROUW ZELFKATHETERISATIE BIJ MAN OF VROUW 25739 Inleiding De arts heeft met u besproken om u 'intermitterend zelfkatheterisatie' aan te leren. Dit betekent dat de blaas op gezette tijden met behulp van een katheter

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor cliënten Ik red me prima, maar nu mijn zoontje zich niet normaal ontwikkelt weet ik het even niet meer. Mijn beperking vraagt om aanpassingen in huis.

Nadere informatie

Korset. Alles wat u wilt weten over uw korset

Korset. Alles wat u wilt weten over uw korset Korset Alles wat u wilt weten over uw korset Ik heb twee echte hobby s. Spelen met mijn kleinkinderen en tuinieren. Maar sinds een paar jaar is het werken in de tuin te zwaar voor mij geworden. Mijn arts

Nadere informatie

Podotherapie. Alles wat u wilt weten over Podotherapie

Podotherapie. Alles wat u wilt weten over Podotherapie Podotherapie Alles wat u wilt weten over Podotherapie Meike de Vries (15) Ik had veel last van mijn linkervoet. Tijdens het volleyballen werd dit altijd erger. Na een tijd werd mijn linkervoet aan de binnenzijde

Nadere informatie

STOMAZORG. Een stoma wat nu? BEHANDELING

STOMAZORG. Een stoma wat nu? BEHANDELING STOMAZORG Een stoma wat nu? BEHANDELING Een stoma wat nu? Van uw behandelend specialist hebt u te horen gekregen dat er bij u (misschien) een stoma moet worden aangelegd. Van tevoren is het niet altijd

Nadere informatie

Voetbedden (inlays) Individuele voetbedden geven steun op maat

Voetbedden (inlays) Individuele voetbedden geven steun op maat Individuele voetbedden geven steun op maat 1 Individueel gemaakte voetbedden geven uw voeten steun op maat Een juiste ondersteuning van de voet kan veel loopellende besparen. Overbelaste of doorgezakte

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor cliënten Ik red me prima, maar nu mijn zoontje zich niet normaal ontwikkelt weet ik het even niet meer. Mijn beperking vraagt om aanpassingen in huis.

Nadere informatie

Korset Alles wat je wilt weten over je korset

Korset Alles wat je wilt weten over je korset Korset Alles wat je wilt weten over je korset Korset EEN KORSET, WAT IS DAT? Een orthopedisch korset is in verschillende uitvoeringen, materialen en maten leverbaar. Soms volstaat een confectie korset

Nadere informatie

Weer naar huis na een orthopedische operatie Afdeling Orthopedie

Weer naar huis na een orthopedische operatie Afdeling Orthopedie Het duurt niet lang meer voordat u naar huis gaat om verder te herstellen. Om u goed voor te bereiden op uw ontslag, heeft het team orthopedie voor u deze folder ontwikkeld. Het doel van deze folder is

Nadere informatie

Operatie bij vernauwing plasbuis

Operatie bij vernauwing plasbuis Operatie bij vernauwing plasbuis Informatie voor patiënten F0842-3415 augustus 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam

Nadere informatie

Robot-geassisteerde radicale laparoscopische

Robot-geassisteerde radicale laparoscopische Robot-geassisteerde radicale laparoscopische prostatectomie (RALP) U bent patiënt bij de afdeling urologie van VU medisch centrum (VUmc). VUmc is een universitair medisch centrum waar medisch specialisten

Nadere informatie

Suprapubische katheter

Suprapubische katheter Suprapubische katheter inbrengen en verzorgen van Wat is een suprapubische katheter In overleg met uw arts is besloten bij u een suprapubische katheter in te brengen. Dit is een dun slangetje die via een

Nadere informatie

Handige tips voor het gebruik van een urostoma

Handige tips voor het gebruik van een urostoma Handige tips voor het gebruik van een urostoma Informatie voor patiënten F0569-1011 februari 2013 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411,

Nadere informatie

Suprapubische katheter

Suprapubische katheter Suprapubische katheter Inbrengen en verzorgen van de suprapubische katheter U bent patiënt bij de afdeling urologie van VU medisch centrum (Vumc). VUmc is een universitair medisch centrum waar medisch

Nadere informatie

Prostaatkanker Hoe ontdek je het en dan?

Prostaatkanker Hoe ontdek je het en dan? Prostaatkanker Hoe ontdek je het en dan? Eerste druk, 2014 2014 Henri Pieter www.henripieter.nl Schilderij cover: Irma Boogh-van der Burg isbn: 9789048433735 nur: 860 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer

Nadere informatie

Adviezen verzorging Ileostoma

Adviezen verzorging Ileostoma Adviezen verzorging Ileostoma De dagelijke verzorging van het ileostoma Hoe vaak u uw stoma moet verzorgen is onder andere afhankelijk van het systeem en wat u zelf prettig vindt. De stomaverpleegkundige

Nadere informatie

Robot-geassisteerde radicale prostatectomie (RALP)

Robot-geassisteerde radicale prostatectomie (RALP) Robot-geassisteerde radicale prostatectomie (RALP) U bent patiënt bij de afdeling urologie van VU medisch centrum (VUmc). VUmc is een universitair medisch centrum waar medisch specialisten worden opgeleid.

Nadere informatie

Aandacht voor diabetes

Aandacht voor diabetes Diabetes Aandacht voor diabetes Evean begeleidt en ondersteunt u bij diabetes Evean. Midden in het leven. Diabetes? Evean helpt u met alle zorg en aandacht Is bij u de diagnose diabetes gesteld? Of loopt

Nadere informatie

Invasief blaascarcinoom

Invasief blaascarcinoom Invasief blaascarcinoom U bent patiënt bij de afdeling urologie van VU medisch centrum (VUmc). VU medisch centrum is een universitair medisch centrum waar medisch specialisten worden opgeleid. Zij doen

Nadere informatie

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging. FC 60 C 22 M 21 Y 10K PMS 549 FC 0 C 54 M 100 Y 0 K PMS 144 Sterker met Stoma door jouw ervaring te delen Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.nl

Nadere informatie

EEN BEDRIJF IN BEWEGING

EEN BEDRIJF IN BEWEGING rochure Hecker&Van Lierop.indd 1 EEN BEDRIJF IN BEWEGING 24-12-13 14:24 Heckert & Van Lierop Na een lange staat van dienst als orthopedisch instrumentmakers besloten Huub Lucassen en Johan Bloks in 2005

Nadere informatie

Chirurgie. Stomazorg.

Chirurgie. Stomazorg. Chirurgie Stomazorg www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CHI031 / Stomazorg / 15-07-2014 2 Stomazorg Uw specialist heeft met u besproken dat u

Nadere informatie

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? PZP helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen?

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? PZP helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen? 2013/2014 Zorg of ondersteuning nodig? PZP helpt! De beste zorg vinden? Uw verzekering snel en digitaal regelen? Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Inhoudsopgave 4 Uw verzekering snel en digitaal

Nadere informatie

Stomazorg. in het Ommelander Ziekenhuis Groningen

Stomazorg. in het Ommelander Ziekenhuis Groningen Stomazorg in het Ommelander Ziekenhuis Groningen 2 Inleiding U wordt binnenkort geopereerd in het Ommelander Ziekenhuis Groningen. Uw arts heeft met u besproken dat er een (tijdelijk) stoma wordt aangelegd

Nadere informatie

De juiste zorg, prettig bij u thuis

De juiste zorg, prettig bij u thuis De juiste zorg, prettig bij u thuis Veelzijdig in zorg Care: Persoonlijke Verzorging en Verpleging Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in

Nadere informatie

Informatie urinekatheter

Informatie urinekatheter Informatie urinekatheter Informatie voor patiënten F0370-3415 januari 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam

Nadere informatie

H.40024.0416. Vacuümtherapie

H.40024.0416. Vacuümtherapie H.40024.0416 Vacuümtherapie Inleiding Uw specialist heeft voorgesteld om te starten met de vacuüm therapie, de zogeheten VAC-therapie. VAC staat voor Vacuüm Assisted Closure. Deze behandeling is nodig

Nadere informatie

Wondbehandeling met vacuümsysteem

Wondbehandeling met vacuümsysteem WONDZORG Wondbehandeling met vacuümsysteem BEHANDELING Wondbehandeling met vacuümsysteem In deze folder vindt u algemene informatie over de wondbehandeling met een vacuümsysteem. Wij adviseren u de folder

Nadere informatie

Steunzolen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van. Steunzolen. Volg ons ook op:

Steunzolen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van. Steunzolen. Volg ons ook op: Steunzolen LIVIT ORTHOPEDIE Uw specialist op het gebied van Steunzolen Volg ons ook op: LIVIT.NL Steunzolen Als u voet- of rugklachten heeft, kunnen steunzolen een oplossing zijn. Steunzolen zijn op maat

Nadere informatie

Verzorging & Verpleging

Verzorging & Verpleging Verzorging & Verpleging Thuiszorg Groot Rijnland Verzorging en verpleging Heeft u hulp nodig bij uw lichamelijke verzorging? Wij zorgen ervoor dat u op een prettige manier zelfstandig kunt blijven wonen.

Nadere informatie

Nieuwe blaas. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Nieuwe blaas. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Nieuwe blaas U wordt opgenomen in Rijnstate omdat uw blaas en prostaat (bij de man) of uw blaas en baarmoeder (bij de vrouw) moeten worden verwijderd, en aansluitend een nieuwe blaas zal worden gemaakt

Nadere informatie

Word nu lid van de Stomavereniging

Word nu lid van de Stomavereniging Word nu lid van de Stomavereniging sterker met stoma door jouw ervaring te delen Sterker met Stoma door jouw ervaring te delen Elke De stomazorgwijzer heeft mij inzicht gegeven in de kwaliteit van de stomazorg

Nadere informatie

Steunkousen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van Therapeutisch elastische kousen. Volg ons ook op:

Steunkousen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van Therapeutisch elastische kousen. Volg ons ook op: Steunkousen LIVIT ORTHOPEDIE Uw specialist op het gebied van Therapeutisch elastische kousen Volg ons ook op: LIVIT.NL Steunkousen Heeft u problemen met de doorbloeding in uw benen of armen? Dan kunnen

Nadere informatie

Inbrengen suprapubische katheter

Inbrengen suprapubische katheter Inbrengen suprapubische katheter Inleiding U heeft met uw arts besproken dat u een zogenoemde suprapubische katheter krijgt. In deze folder staat informatie over deze ingreep en het gebruik. Wat is een

Nadere informatie

Stomabreuk Parastomale hernia

Stomabreuk Parastomale hernia CHIRURGIE Stomabreuk Parastomale hernia ADVIES Stomabreuk Parastomale hernia In deze folder vindt u uitleg over een stomabreuk (parastomale hernia) en welke onderzoeken u krijgt als vermoed wordt dat u

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Operatie aan de plasbuis

Operatie aan de plasbuis Operatie aan de plasbuis Otis of Sachse Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. 1 Inleiding Uw uroloog heeft met u besproken dat u een vernauwing heeft in uw plasbuis en daaraan

Nadere informatie

CP16. ziek- en betermelden

CP16. ziek- en betermelden CP16 ziek- en betermelden Bent u ziek? Kunt u daarom niet werken? Geef het dan door aan uw baas. Dat is normaal in Nederland. Als u wat langer ziek bent, maakt u een afspraak met de bedrijfsarts. Als u

Nadere informatie

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen zorgwijzer 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Toen mijn vriendin

Nadere informatie

Spelregels voor de plas training thuis

Spelregels voor de plas training thuis 00 Spelregels voor de plas training thuis Ploeppoli poli Kindergeneeskunde route 49 1 De plasfabriek Je blaas zit onder in de buik. In je blaas word je plas bewaard. Je nieren maken plas. Als je je handen

Nadere informatie

Ambulante compressietherapie (zwachtelen) Bij een open been of vochtophoping in het been

Ambulante compressietherapie (zwachtelen) Bij een open been of vochtophoping in het been Ambulante compressietherapie (zwachtelen) Bij een open been of vochtophoping in het been 2 U heeft een open been (ulcus cruris) of vochtophoping in uw been (oedeem). Om dit te laten genezen of om vocht

Nadere informatie

Blaasspoeling met BCG

Blaasspoeling met BCG Blaasspoeling met BCG Uw behandelend uroloog heeft met u besproken dat in uw blaas poliepen zijn geconstateerd. Hoewel deze poliepen kwaadaardig zijn, blijven ze meestal beperkt tot het slijmvlies van

Nadere informatie

SEMH. De erkende leverancier: een brevet van vermogen!

SEMH. De erkende leverancier: een brevet van vermogen! De erkende leverancier: een brevet van vermogen! Als een hulpmiddel noodzakelijk is? Via uw huisarts o f specialist heeft u een verwijzing gekregen voor het gebruik van een medisch hulpmiddel. Onder medische

Nadere informatie

1. Incontinente derivatie Meestal gebeurt dit volgens de Brickermethode. Bricker methode

1. Incontinente derivatie Meestal gebeurt dit volgens de Brickermethode. Bricker methode Urineomleiding U bent patiënt bij de afdeling urologie van VU medisch centrum (VUmc). VU medisch centrum is een universitair medisch centrum waar medisch specialisten worden opgeleid. Zij doen zelfstandig

Nadere informatie

Verblijfskatheter en hoe nu verder?

Verblijfskatheter en hoe nu verder? Verblijfskatheter en hoe nu verder? www.nwz.nl Inhoud Wat is een verblijfskatheter? 3 Verblijfskatheter en hoe nu verder? 3 Afspraken in het ziekenhuis 3 Wat neemt u mee naar het ziekenhuis? 5 Aanmelden

Nadere informatie

Elastische kous na operatie

Elastische kous na operatie Elastische kous na operatie Inhoud Waarom krijgt u een elastische kous? 3 Aanmeten van de kous 3 Thuis oefenen 3 Wanneer draagt u de elastische kous? 3 Elastische kous aantrekken 4 Praktische tips voor

Nadere informatie

Verwijderen van een blaassteen

Verwijderen van een blaassteen Verwijderen van een blaassteen Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U wordt binnenkort in het Albert Schweitzer ziekenhuis opgenomen om een blaassteen te laten verwijderen.

Nadere informatie

Klachten / Verbeteringen

Klachten / Verbeteringen Klachten / Verbeteringen Orthopedische hulpmiddelen op maat van de mens uitgave feb. 2007 Inhoud van de folder Kamer Orthopedie heeft speciaal voor u een serie folders gemaakt. Hierin proberen wij u zo

Nadere informatie

Nefrostomie katheter

Nefrostomie katheter Nefrostomie katheter In overleg met uw uroloog is besloten om bij u een nefrostomie katheter in te brengen. In deze folder kunt u rustig nalezen wat er gebeurt. Aanleiding Het doel van deze katheter is

Nadere informatie

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen?

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen? zorgwijzer 2013/2014 Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! De beste zorg vinden? Uw verzekering snel en digitaal regelen? Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Inhoudsopgave 4 Regel uw verzekering

Nadere informatie

Urologie. Een behandeling met de niersteenvergruizer

Urologie. Een behandeling met de niersteenvergruizer Urologie Een behandeling met de niersteenvergruizer Urologie Inleiding Nierstenen komen vaak voor en zijn soms pijnlijk. In de meeste gevallen worden de stenen uitgeplast. Wanneer de steen te groot is

Nadere informatie

Naar huis met een blaaskatheter Urologie

Naar huis met een blaaskatheter Urologie U heeft zojuist een blaaskatheter gekregen om de urine te laten weglopen. De arts of verpleegkundige heeft u uitgelegd waarom u een blaaskatheter nodig heeft. Na het inbrengen van de katheter kunt u weer

Nadere informatie

Stomazorg. in het Ommelander Ziekenhuis

Stomazorg. in het Ommelander Ziekenhuis Stomazorg in het Ommelander Ziekenhuis Inleiding U wordt binnenkort geopereerd in het Ommelander Ziekenhuis Groningen. Uw arts heeft met u besproken dat er een (tijdelijk) stoma wordt aangelegd of dat

Nadere informatie

Ontslag uit het Erasmus MC

Ontslag uit het Erasmus MC Ontslag uit het Erasmus MC Wanneer u in het Erasmus MC bent of wordt opgenomen, komt er een moment waarop u weer naar huis mag of wordt overgeplaatst naar een andere zorginstelling. Voordat u het ziekenhuis

Nadere informatie

Informatie suprapubische katheter

Informatie suprapubische katheter Informatie suprapubische katheter Informatie voor patiënten F0271-3415 januari 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam

Nadere informatie

Specifieke adviezen. Wondverzorging / hechting / pleister: Douche en bad beleid: Activiteiten: Eten: Diversen:

Specifieke adviezen. Wondverzorging / hechting / pleister: Douche en bad beleid: Activiteiten: Eten: Diversen: Ontslag wat nu? Uw kind gaat weer naar huis nadat het opgenomen is geweest op de kinderafdeling. Het is van belang dat u de eerste dagen thuis extra goed op uw kind let. Deze folder geeft u enkele adviezen.

Nadere informatie

\ Thuiszorg. Zorg en hulp bij u thuis. BrabantZorg, met aandacht

\ Thuiszorg. Zorg en hulp bij u thuis. BrabantZorg, met aandacht \ Thuiszorg Zorg en hulp bij u thuis BrabantZorg, met aandacht 2 Alle aandacht en zorg bij u thuis \ Thuiszorg Thuis wonen in uw vertrouwde omgeving met alle hulp en zorg die u nodig heeft. BrabantZorg

Nadere informatie

Zelf katheteriseren en zelf dilatatie

Zelf katheteriseren en zelf dilatatie Zelf katheteriseren en zelf dilatatie Deze folder gaat over zelf katheteriseren en zelf dilatatie. Inhoud Wat is zelf katheteriseren Wat is zelf dilatatie Voor wie is zelf katheteriseren of dilatatie Wanneer

Nadere informatie

BETER KUNNEN BEWEGEN BEGINT MET AANDACHT

BETER KUNNEN BEWEGEN BEGINT MET AANDACHT BETER KUNNEN BEWEGEN BEGINT MET AANDACHT WEER LEKKER IN DE PLASSEN KUNNEN SPRINGEN TOBIAS EN HANNELORE Tobias klaagde na langere wandelingen steeds vaker over pijnlijke voeten. Op internet ben ik gaan

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Case. Study. Orbis Software

Case. Study. Orbis Software Orbis Software Case Study Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Dantuma Medische Speciaalzaak. Dantuma Voor hoogstpersoonlijke zorg! Dantuma

Nadere informatie

Blaasinstillatie. Afdeling urologie

Blaasinstillatie. Afdeling urologie Blaasinstillatie Afdeling urologie U krijgt blaasspoelingen ter behandeling van symptomen bij onder andere het blaaspijnsyndroom (interstitiële cystitis), bij steeds terugkerende blaasontstekingen (recidiverende

Nadere informatie

Zelfcatheterisatie (CIC)

Zelfcatheterisatie (CIC) Zelfcatheterisatie (CIC) Via de arts heeft u te horen gekregen dat u in aanmerking komt voor zelfcatherisatie (het zelf regelmatig ledigen van de blaas met behulp van een katheter, een dun plastic slangetje).

Nadere informatie

Blaasoperatie (Bricker-operatie)

Blaasoperatie (Bricker-operatie) Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Urologie Blaasoperatie (Bricker-operatie) 1 Blaasoperatie (Bricker-operatie) Binnenkort gaat u naar het ziekenhuis voor een blaasoperatie.

Nadere informatie

(semi-) Orthopedische schoenen. Alles wat u wilt weten over uw schoenen

(semi-) Orthopedische schoenen. Alles wat u wilt weten over uw schoenen (semi-) Orthopedische schoenen Alles wat u wilt weten over uw schoenen Hanna Jaspers (42) 2 Ik was altijd een fanatieke sporter, maar sinds enkele jaren lukt me dat niet meer. Slijtage, zegt de dokter.

Nadere informatie

H.367425.0915. Inbrengen katheter via de buik (suprapubische katheter)

H.367425.0915. Inbrengen katheter via de buik (suprapubische katheter) H.367425.0915 Inbrengen katheter via de buik (suprapubische katheter) Inleiding In overleg met uw behandelend arts is besloten bij u een suprapubische blaaskatheter in te brengen. De reden hiervoor is

Nadere informatie

Adviezen verzorging Colostoma

Adviezen verzorging Colostoma Adviezen verzorging Colostoma De dagelijkse verzorging van het colostoma Voor het verzorgen van uw stoma, zie de folder: Stappenplan verzorging colostoma. Hoe vaak u uw stoma moet verzorgen is onder andere

Nadere informatie

Operatie aan de plasbuis

Operatie aan de plasbuis Operatie aan de plasbuis Otis of Sachse Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Uw uroloog heeft met u besproken dat u een vernauwing heeft in uw plasbuis en daaraan

Nadere informatie

Suprapubische katheter

Suprapubische katheter Suprapubische katheter Een katheter die ervoor zorgt dat de urine goed uit de blaas stroomt Een suprapubische katheter is een buis die door de uroloog door de buikwand boven het schaambeen in de blaas

Nadere informatie

UROLOGIE. Buikkatheter. Suprapubische katheter ADVIES

UROLOGIE. Buikkatheter. Suprapubische katheter ADVIES UROLOGIE Buikkatheter Suprapubische katheter ADVIES Buikkatheter Na overleg met uw arts hebt u een buikkatheter ( suprapubische katheter ) gekregen. De verpleegkundige zal u uitleggen hoe u de katheter

Nadere informatie

De rol van de stomaverpleegkundige

De rol van de stomaverpleegkundige De rol van de stomaverpleegkundige Oktober 2015 Inleiding Met uw behandelend chirurg heeft u besproken dat u binnenkort een darmoperatie zult ondergaan waarbij (mogelijk) een tijdelijke of blijvende darmstoma

Nadere informatie

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt!

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! 2014/2015 Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! Inhoudsopgave 4 Persoonlijk medisch advies 6 Digitaal inzicht in uw zorgverzekering 8 Zorg of

Nadere informatie

Voetklachten bij diabetes mellitus (suikerziekte)

Voetklachten bij diabetes mellitus (suikerziekte) Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Voetklachten bij diabetes mellitus (suikerziekte) z Voetklachten bij diabetes mellitus (suikerziekte) 1 Als u diabetes mellitus

Nadere informatie

Redressiehelm. Alles wat u wilt weten over de redressiehelm

Redressiehelm. Alles wat u wilt weten over de redressiehelm Redressiehelm Alles wat u wilt weten over de redressiehelm Julia Peters (11 mnd) 2 Onze dochter Julia had een behoorlijk afgeplatte schedel. Toen ze zes maanden was kreeg ze een redressiehelm aangemeten

Nadere informatie

Urologie Verblijfskatheter

Urologie Verblijfskatheter Urologie Verblijfskatheter Katheter à demeure Urologie Inleiding U heeft zojuist een katheter gekregen om de urine uit de blaas te laten lopen. U zult deze katheter gedurende korte of langere tijd inhouden.

Nadere informatie

Adviezen na een artroscopie van de enkel

Adviezen na een artroscopie van de enkel Adviezen na een artroscopie van de enkel U heeft een kijkoperatie van de enkel ondergaan. In het ziekenhuis bent u zo goed mogelijk voorbereid op de situatie thuis. Toch moet u zich na de operatie aan

Nadere informatie

CONTINENTIEZORG. Maak kennis met de verpleegkundig consulent continentiezorg

CONTINENTIEZORG. Maak kennis met de verpleegkundig consulent continentiezorg CONTINENTIEZORG Maak kennis met de verpleegkundig consulent continentiezorg Maak kennis met de verpleegkundig consulent continentiezorg Door uw huisarts, behandelend specialist of op een andere manier

Nadere informatie

Deel 5. Operatie en ontslag

Deel 5. Operatie en ontslag . Operatie en ontslag Inhoud Voorbereiding op de operatie 1 Na de operatie 2 Terug naar de afdeling 3 Ontslag 5 De dag van ontslag 5 Vervolgafspraak 6 Ruimte voor vragen en aantekeningen 7 Patiënteninformatie

Nadere informatie

URODYNAMISCH ONDERZOEK

URODYNAMISCH ONDERZOEK URODYNAMISCH ONDERZOEK 25735 Inleiding In overleg met uw uroloog is besloten om een functie onderzoek van de blaas (een urodynamisch onderzoek) te doen. Uw arts heeft u al verteld wat u kunt verwachten.

Nadere informatie

Informatie urinekatheter

Informatie urinekatheter Informatie urinekatheter U heeft een katheter in uw blaas of zal deze binnenkort krijgen. In deze folder staat informatie over het inbrengen van de katheter en hoe u deze moet verzorgen. Een urinekatheter

Nadere informatie

Een buismaagoperatie, naar huis en dan.

Een buismaagoperatie, naar huis en dan. Chirurgie Een buismaagoperatie, naar huis en dan. www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CHI016 / Een buismaagoperatie, naar huis en dan. / 15-07-2014

Nadere informatie

het zelf leeg maken van de blaas met een katheter

het zelf leeg maken van de blaas met een katheter Zelf katheteriseren het zelf leeg maken van de blaas met een katheter In deze informatie leest u over zelf katheteriseren en zelf dilatatie. Inhoud Wat is zelf katheteriseren Wat is zelf dilatatie Voor

Nadere informatie

Mictie cystografie. Op de afdeling Radiologie. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op

Mictie cystografie. Op de afdeling Radiologie. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op Mictie cystografie Op de afdeling Radiologie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U heeft een afspraak voor een onderzoek van uw blaas en urinewegen. In deze folder

Nadere informatie

Zelfkatheterisatie / zelfdilatatie

Zelfkatheterisatie / zelfdilatatie Zelfkatheterisatie / zelfdilatatie Deze folder is bestemd voor mensen die zichzelf gaan katheteriseren. teriseren. In deze folder wordt beschreven wat zelfkatheterisatie is en wat het voor u in de dagelijkse

Nadere informatie

Enkel-voetorthese (EVO) Alles wat je wilt weten over je enkel-voet-orthese

Enkel-voetorthese (EVO) Alles wat je wilt weten over je enkel-voet-orthese Enkel-voetorthese (EVO) Alles wat je wilt weten over je enkel-voet-orthese EVO Wat is een EVO? EVO is een afkorting van een enkel-voetorthese en wordt ook een onderbeenspalk genoemd. Het is een soort koker

Nadere informatie

Verwijderen van de lymfeklieren van de prostaat Pelviene lymfeklierdissectie

Verwijderen van de lymfeklieren van de prostaat Pelviene lymfeklierdissectie De uroloog heeft met u besproken dat de lymfeklieren verwijderd moeten worden Deze operatie wordt pelviene lymfeklierdissectie genoemd. U kunt deze folder ter voorbereiding op de operatie lezen. Als u

Nadere informatie