WZC Sint-Jozef op zoek naar de ziel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WZC Sint-Jozef op zoek naar de ziel"

Transcriptie

1 WZC Sint-Jozef op zoek naar de ziel Er was eens Er was eens een vrouw. Haar naam was Jeanne Haze, stichteres van de Dochters van het Kruis. In 1887 kwamen haar zusters hier in Neerpelt aan om een school over te nemen van zusters die eigenlijk slotzusters waren en die onderwijs gaven van achter de tralies. Al heel vlug werd er gevraagd een huis te openen voor arme bejaarden die geen opvang hadden. De bejaarden voelden zich er vlug thuis en hielpen de zusters met de dagelijkse beslommeringen: het land bewerken, groenten schoonmaken, afwassen, In 1977 werd dan een nieuw rusthuis geopend met meer comfort. Stilaan werd de Raad van Bestuur van het rusthuis uitgebreid met leken. En ook de directiefunctie werd door de zusters in 1991 doorgegeven aan Jos Claes. Ondertussen was er ook veel veranderd in de wereld van de bejaardenzorg. En toen directeur Jos Claes aan het roer stond was er geen stoppen meer aan. De ene verandering na de andere diende zich aan: - Een nieuw klooster voor de Dochters van het Kruis - Een afdeling voor personen met dementie, Hof Hestia - Serviceflatgebouw t Gangske - Serviceflats in De Nieuwstraat - De Zandberg - Tegelijkertijd vonden er grote aanpassingen in het bestaande rusthuis plaats. En daarna kwamen er weer grootse plannen. De school ging verhuizen en er kwam plaats bij om het woon- en zorgcentrum uit te breiden met een heel nieuw gebouw en ondergrondse parkeergarage aan de Onderwijslaan. Dagverzorgingscentrum De Buurt opent zijn deuren. De afdeling voor personen met dementie, het vroegere Hof Hestia, werd aangepast en opgesplitst in 2 afdelingen want de verbinding met het bestaande WZC was noodzakelijk. En ook het bestaande rusthuis werd vernieuwd en kreeg er een extra verdieping bovenop. Dit heeft zich de voorbije jaren werkelijk allemaal afgespeeld. Het lijkt wel een sprookje Maar het was niet altijd even gemakkelijk. Dankzij alle medewerkers die met hart en ziel gewerkt hebben is het voor de bewoners zo aangenaam en rustig mogelijk verlopen.

2 Maar er werd in ons woon- en zorgcentrum niet alleen aan de buitenkant gebouw, ook was er veel aandacht voor de binnenkant van ons woon- en zorgcentrum: het hart, de visie, de ziel Van work-life balans tot visie In 2005 werd een work-live balans meting gedaan in het woon- en zorgcentrum. Naar aanleiding van de resultaten werd met betrokkenen uit de verschillende disciplines een welzijnsbeleid uitgewerkt. Mede op vraag van de inspectie en inzichten uit HRM12 werd ook gestart met de uitwerking van een gedragen missie en visie. Alle afdelingen en disciplines werden hiervoor bevraagd. In juni 2006 volgde een gemeenschappelijke visie-dag in Lommel, met als doelstelling elkaars drijfveren, inspiratiebronnen en passie te ontdekken. Dit resulteerde in een foto met neuzen waarin de medewerkers bedankt werden voor hun inzet. De visie-dag was een naar buiten komen van waar we mee bezig waren, een boodschap dat het verhaal nog niet af was en een uitnodiging om mee te werken om de neuzen in dezelfde richting te krijgen. Na de bespreking op de afdelingen en na de visie-dag kwam men tot een gezamenlijke missie, nl. Kwali-TIJD in dialoog. In functie van deze missie volgden tal van afdelingsinitiatieven, oprichting van coördinatieteam, welzijnsbeleid Met de neuzen in dezelfde richting Welzijnsbeleid en rugzakkentocht In woon- en zorgcentrum Sint-Jozef willen we graag dat medewerkers zich goed voelen op t werk. Dit zich goed voelen trachtten we te realiseren door naast de zorg voor de bewoners ook zorg te dragen voor de medewerkers. Ziek zijn kan een signaal zijn dat de lasten van medewerkers te zwaar zijn. Veel ziekte kan op zijn beurt een last worden voor het team en de organisatie. WZC Sint-Jozef wil een beleid voeren waarin men zorg draagt voor de zieke maar waar de last voor het team en de organisatie tot een minimum beperkt blijft. Welzijn is een gedeelde verantwoordelijkheid van de organisatie en de medewerkers. We geloven dat een goed uitgebouwd welzijnsbeleid preventief kan werken op ziekte. Vandaar de focus op welzijn en de gezamenlijke uitwerking van het welzijnsbeleid.

3 Om de visie en protocollen inzake welzijnsbeleid (ziekteverzuim) over te brengen naar medewerkers en hen de mogelijkheid te geven hierover te reflecteren en in dialoog te gaan met elkaar, werd i.s.m. IDEWE en betrokkenen uit alle disciplines in 2007 een rugzakkentocht op poten gezet. Samen werken is ook een beetje samen op tocht gaan. De rugzak staat symbool voor de draaglast. Ieder personeelslid draagt zijn/haar eigen lasten mee in de rugzak (lasten op het werk + lasten thuis). Tijdens de expeditie met hindernissen en opdrachten ervaren de collega s aan den lijve wat ziekte doet met de medewerkers zelf, met de collega s en met de organisatie. Mensen worden vaak ziek als de draaglast te groot wordt. Onder goed welzijnsbeleid verstaan wij een goed evenwicht tussen draagkracht en draaglast. In balans In juni 2008 werden de medewerkers opnieuw tijdens vormingsdagen in het Orshof (Neerglabbeek) samengebracht m.b.t. de missie/visie, onder het motto én het geloof dat je enkel Kwali-tijd van leven in dialoog kunt waarmaken als er een evenwicht is tussen de zorg voor jezelf/team en de zorg voor de bewoners. Dit alles werd gekaderd in het thema In balans waarbij medewerkers met een levensgrote balans en zandzakjes aan de slag gingen om de visie te evalueren, om actiepunten te zoeken voor de toekomst en op zoek te gaan naar een haalbaar evenwicht tussen de zorg voor bewoners en de zorg voor zichzelf/team. Met verhalen op weg naar bezielde zorg De missie Kwali-tijd van leven in dialoog werd ontwikkeld door te luisteren naar de verhalen van medewerkers, naar wat zij belangrijk vonden in hun werk. Verhalen delen met elkaar schept vertrouwen, geeft verbondenheid, teamgevoel In 2008 verscheen het rusthuisboek Leven voorbij de deur waarbij medewerkers intensief de verhalen van bewoners over hun leven in het rusthuis beluisterden en neerschreven. De helende kracht van verhalen werd zo aan den lijve ervaren. Mensen geven via hun levensverhaal zin en betekenis aan hun leven en anderen.

4 In workshops met alle medewerkers (voorjaar 2009) werd opnieuw stilgestaan bij de belevingswereld van de bewoners en de bijdrage die hun verhalen kunnen leveren aan het ethisch handelen van medewerkers. Een (t)huis met een ziel Aan de missie Kwali-tijd van leven in dialoog werd later in samenspraak met de medewerkers een warme slogan toegevoegd, namelijk een (t)huis met een ziel. Een (t)huis met een ziel Je voelt het meteen als je er binnenkomt. Er zit energie in. Warmte. Pit. Je merkt het aan de manier waarop mensen kijken, lachen, bewegen, spreken... aan hoe zij met elkaar en met de bewoners omgaan. Je ziet het aan de decoratie en het interieur van het huis, de indeling van de ruimtes, de sfeervolle foto's aan de muur. Je voelt het als de leidinggevenden je begroeten en je weet het zeker als je met het personeel een gesprekje aanknoopt. Zij doen dit werk met hart en ziel. In dit huis is er aandacht voor kwaliteit van leven. Er heerst een sfeer van open communicatie en dialoog. Iedereen draagt hier zorg voor elkaar. En de bejaarde bewoners? Zij zijn er tevreden en gelukkig. Dit willen wij nastreven, waarmaken en beleven. Samen! Op zoek naar geluk in het woon- en zorgcentrum In doorliepen we samen het kwaliteitstraject In WZC Sint-Jozef suddert iets We zijn gestart met vormingsnamiddagen voor alle medewerkers m.b.t. de belevingswereld van onze bewoners. We lieten ons hiervoor inspireren door een uitspraak van een bewoonster in rusthuisboek Leven voorbij de deur. De bewoonster verwoordde haar kijk op geluk in het rusthuis als volgt: Als je mij vraagt of ik hier gelukkig ben, antwoord ik: Thuis was ik gelukkig, hier ben ik tevreden. Deze uitspraak brengt ons misschien wel tot de kern van hun beleving. Wat is geluk? Wat is geluk voor een

5 rusthuisbewoner? Is tevreden zijn, vrede hebben met voldoende om in het rusthuis voluit te leven? Kan een bewoner in het WZC nog gelukkig zijn? Vertrekkende vanuit de belevingswereld van de bewoner, werd er ook stilgestaan bij eigen werk en persoon Hoe kan je als medewerker bewoners gelukkige momenten bezorgen? Wat is geluk voor de medewerker? Welke momenten geven medewerkers energie? Sudderpotjes met ingrediënten voor geluk werden door onze medewerkers op het vuur gezet. Kokkerellen in team In het voorjaar van 2011 werden de koppen bij elkaar gestoken in de verschillende teams (afdelingen, animatie, keuken, administratie, kinesitherapie ). Tijdens workshops met opdrachten op basis van Appreciative Inquiry werd richting gegeven aan verbetertrajecten. De essentie van het waarderend onderzoek (Appeciative Inquiry) is het ontdekken en tot ontwikkeling brengen van wat nu al werkt. Wat zijn de sterkten van het team? En op welke manier kan iedere discipline een bijdrage leveren aan onze visie Een (t)huis met een ziel en aan het geluksgevoel van bewoners? Dromen, verlangens en voorstellen werden besproken in brainstormsessies. Samen gingen we op zoek naar ingrediënten voor geluk! Dit resulteerde in kwaliteitsprojecten per team. Een mooi gevolg is dat er zo momenteel nog steeds familienamiddagen georganiseerd worden op de afdelingen.

6 Medewerkers trekken aan hetzelfde touw In het kader van het kwaliteitstraject In WZC Sint-Jozef suddert iets stak ook de personeelsraad van WZC Sint-Jozef de koppen bij elkaar. In deze groep werd de focus gelegd op het geluk van de medewerker. Uit rondvraag bleek dat medewerkers naast de dankbare zorg voor de bewoners veel energie en kracht halen uit sociale contacten en een gezellige sfeer, het teamgevoel, betrokkenheid, vertrouwen, steun en waardering van andere collega s en leidinggevenden De personeelsraad besloot dan ook om een teambuilding met de nodige reflectiemomenten op touw te zetten met als doelstellingen: elkaar op een andere manier beter leren kennen, samenwerken, vertrouwen, plezier op t werk, verbindingen leggen, zich inleven in de ander Dit alles met het oog op de toekomst, de nieuwbouw en de veranderingsprocessen. Er werd niet gekozen voor een theoretische vorming, maar voor een doe- en ervaringsnamiddag onder het motto: Allen aan één touw, ook in de nieuwbouw!

7 Veranderen doen we samen! In het voorjaar van 2012 wordt met het oog op de verhuis naar de nieuwbouw en het geïntegreerd werken op de afdelingen dieper ingegaan wordt op de thematiek van verandering en transitie. Medewerkers werden geïnformeerd over de stand van zaken en samen brachten we een bezoekje aan de nieuwe werkplek. Stap voor stap maken we er samen een (t)huis met een ziel van, luidde in het woon- en zorgcentrum. Veranderen doen we samen!

8 Officiële opening, kijkdag en verhuis Op 27 september 2012 wordt het nieuwe gebouw officieel geopend in bijzijn van bewoners, medewerkers, Raad van Bestuur, burgemeester Raf Drieskens en minister Jo Vandeurzen. Op zondag 30 september 2012 organiseren we samen met alle medewerkers een kijkdag. We kiezen voor een belevingswandeling door het WZC waarbij men kan proeven van het leven in huis, de visie van het huis kan voelen Niet enkel informatie krijgen over de oppervlaktes, de kamers, het gebouw maar ook over de werking. Op maandag 8 oktober 2012 was het dan zover de verhuis! Met een 60-tal bewoners verhuisden we naar de nieuwbouw aan de onderwijslaan. Na een periode van chaos gaan we samen met bewoners en familie op zoek naar de ziel in het nieuwe woon- en zorgcentrum.

9 Teamnamiddagen In november 2012 na de verhuis - organiseert de personeelsraad de teamnamiddag: Sint-Jozefke stelt tentoon. Tijdens deze teamnamiddagen neemt iedere afdeling eigen naam en visie onder de loep tijdens een schildersessie. Een jaar later, op 12 en 14 november 2013, worden de teamnamiddagen WZC Sint-Jozef brei(d)t uit georganiseerd waarbij medewerkers hun verhalen en dromen over WZC Sint-Jozef weergeven in een reuzengroot handwerk.

10 Waarden van WZC Sint-Jozef In 2013 worden de 4 waarden van woon- en zorgcentrum Sint-Jozef weergegeven tijdens een oefening met afdelingsverantwoordelijken. Deze waarden zijn: Bezielen Samenwerken Luisteren naar verhalen Deskundigheid De waarden vormen het fundament en vertrekpunt van onze werking. Zo worden de 4 waarden ondertussen gebruikt in sollicitatiegesprekken en werd er een nieuwe procedure voor functionerings- en evaluatiegesprekken uitgewerkt, vertrekkende vanuit deze waarden. De waarden zijn inspirerend. Met alle medewerkers werd gewerkt rond de betekenis deze waarden. Onderstaande banner met foto s geven een beeld van de waarden weer. De concepten werden bedacht door onze medewerkers tijdens het praktijkgedeelte van onze infosessies mb.t. de transformatie naar een innovatieve organisatie in februari 2014.

11 De rode draad van WZC Sint-Jozef Tijdens infonamiddagen in het voorjaar van 2014 worden alle medewerkers geïnformeerd over de stappen die WZC Sint-Jozef zet richting innovatieve arbeidsorganisatie (IAO).

12 Onze spiegelboom In WZC Sint-Jozef willen we graag een (t)huis met een ziel zijn voor onze bewoners. Dat is onze visie! Daar willen we samen voor gaan! Maar hoe doe je dat? Want de ziel is en blijft een moeilijk te omschrijven begrip. Samen gingen we op zoek naar een symbool voor onze visie. En wie zoekt, die vindt! Wij vonden de ziel van ons woon- en zorgcentrum, weerspiegeld in de ogen van onze bewoners! Heb je ooit wel eens iemand echt in de ogen gekeken? Als je echt in iemands ogen kijkt, gebeurt er iets moois. Dan ontstaat oprecht contact. Niet voor niets wordt gezegd dat de ogen de spiegel van de ziel zijn. In ons woon- en zorgcentrum kijken wij iedere dag in de ogen van kwetsbare zorgbehoevende bewoners. Wij worden steeds opnieuw geraakt door de ogen van onze bewoners. Onze eigen stukjes verdriet en geluk worden erdoor getriggerd. De ogen van onze bewoners houden ons de spiegel van onze eigen zielenroerselen voor. En om ons hieraan altijd opnieuw te herinneren, bedachten en schilderden onze medewerkers speciaal voor de officiële inhuldiging van het gerenoveerde gebouw op 27 september de spiegelboom. Iedere bewoner die hier verblijft, krijgt een spiegelstukje dat hij of zij kan plakken op de boom. Op deze manier wordt de boom een weerspiegeling van de ogen van alle bewoners, serviceflatbewoners en gebruikers van DVC De Buurt.

13 ESF-project WZC Sint-Jozef op weg naar de toekomst In september 2015 ging in ons woon-en zorgcentrum ESF-project WZC Sint-Jozef op weg naar de toekomst van start. Dit project kadert binnen de ESF-oproep Anders organiseren waarbij men de werkbaarheid van jobs wil verbeteren door aanpassingen in de organisatiestructuur. WZC Sint-Jozef heeft reeds een weg afgelegd in de richting van innovatieve arbeidsorganisatie (IAO). We verwijzen hiervoor naar onze eerste stappen om multidisciplinaire teams te bouwen rond kleinschalige leefgemeenschappen in de verschillende afdelingen, naar opleidingen rond coachend leiderschap voor onze afdelingscoördinatoren, naar het initiatief om animatie/ergo te integreren in de afdelingen, Dit ESF-project geeft ons de mogelijkheid om de verdere uitwerking nog grondiger aan te pakken zodat we onze nieuwe arbeidsorganisatie alle kansen kunnen geven en onze medewerkers daarin zo goed mogelijk kunnen begeleiden en betrekken. Dankzij dit project beschikken we over meer middelen om via de innovatieve arbeidsorganisatie te streven naar een (t)huis met een ziel voor bewoners en medewerkers. Voor de uitwerking van het project kiezen we voor een aanpak met grote betrokkenheid van medewerkers. Verschillen de medewerkers gingen ondertussen al aan de slag: projectwerkgroep, stuurgroep, medetrekkers ESF van alle afdelingen, sleutelfiguren, ESF tuindames, afdelingscoördinatoren, Ook willen we gedurende het hele project een meegroeiend communicatie- en participatiesysteem opzetten. Daarin wordt het project op een symbolische wijze voorgesteld als een groeiend iets. Over deze symbolische voorstelling werd reeds door een grote groep medewerkers gebrainstormd. Uiteindelijk viel de keuze op de eetbare tuin. Medewerkers, bewoners, familie, vrijwilligers, zullen het ESF-project visueel kunnen zien groeien via onze eetbare tuin. Wordt vervolgd

Het verhaal van WZC Sint-Jozef Neerpelt. Onze visie Een (t)huis met een ziel

Het verhaal van WZC Sint-Jozef Neerpelt. Onze visie Een (t)huis met een ziel Het verhaal van WZC Sint-Jozef Neerpelt Onze visie Een (t)huis met een ziel 1 Er was eens Er was eens een vrouw. Haar naam was Jeanne Haze, stichteres van de Dochters van het Kruis. Eigenlijk start het

Nadere informatie

Missie, visie, strategie en waarden WZC Sint-Jozef Neerpelt

Missie, visie, strategie en waarden WZC Sint-Jozef Neerpelt Missie, visie, strategie en waarden WZC Sint-Jozef Neerpelt Uitgangspunten en missie Ons belangrijkste uitgangspunt is dat de ouder wordende persoon wil leven (existentieel). Hij/zij wil zijn/haar leven

Nadere informatie

Hoe kijken bewoners zelf aan tegen hun leven in het rusthuis? Neerpelt

Hoe kijken bewoners zelf aan tegen hun leven in het rusthuis? Neerpelt Hoe kijken bewoners zelf aan tegen hun leven in het rusthuis? Leen Plessers en Linda Geerits Woon- en zorgcentrum Sint-Jozef Neerpelt 1. Inleiding Ben je hier gelukkig? Ik noem dat niet gelukkig. Ik noem

Nadere informatie

INSPIREERT FLANDERS SYNERGY. Interviews Goede Praktijken Levanto & WZC Sint-Jozef getuigen

INSPIREERT FLANDERS SYNERGY. Interviews Goede Praktijken Levanto & WZC Sint-Jozef getuigen Ledenmagazine - Nummer 5 - Maart 2016 FLANDERS SYNERGY Verschijnt 4x per jaar nr. 5 januari-februari-maart 2016 - P918300 INSPIREERT Interviews Goede Praktijken Levanto & WZC Sint-Jozef getuigen editie5.indd

Nadere informatie

WZC De Wingerd. Kleinschalig Genormaliseerd Wonen: Visietekst van Theorie naar Praktijk

WZC De Wingerd. Kleinschalig Genormaliseerd Wonen: Visietekst van Theorie naar Praktijk WZC De Wingerd s Hertogenlaan 74, 3000 Leuven T: 016 28 47 90 www.wingerd.info Kleinschalig Genormaliseerd Wonen: Visietekst van Theorie naar Praktijk Want tussen droom en daad Staan wetten in den weg

Nadere informatie

Achtergrond. Achtergrond WIE BENT U? 31/08/2015

Achtergrond. Achtergrond WIE BENT U? 31/08/2015 WIE BENT U? IN GESPREK GAAN MET OUDEREN OVER HUN WAARDEN EN VISIE OP HET LEVEN De ergotherapeut als brug tussen thuis en het WZC - 8/09/15 Liselotte Van Ooteghem Achtergrond Wie ben ik? Medewerker zingeving,

Nadere informatie

De workshop Zakelijke flirten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Zakelijke flirten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Zakelijk flirten Zakelijk flirten, de magie van flirten zakelijk inzetten Zakelijk flirten is een term die de laatste jaren veel voorbij komt. Maar wat is zakelijk flirten eigenlijk? Met zakelijk

Nadere informatie

19/10/2009. Empowerment, handvaten voor de toekomst, hoe begin je er aan? Doel van de workshop. Inhoud workshop

19/10/2009. Empowerment, handvaten voor de toekomst, hoe begin je er aan? Doel van de workshop. Inhoud workshop Empowerment, handvaten voor de toekomst, hoe begin je er aan? Werken met een Bewoner Aandachts Persoon in het rusthuis: creëren van een empowerend klimaat voor bewoner en personeel Doel van de workshop

Nadere informatie

Woon- en zorgcentrum Sint-Carolus Groeningelaan 7 8500 Kortrijk. Tel. 056/24 52 71 Fax. 056/24.52.64

Woon- en zorgcentrum Sint-Carolus Groeningelaan 7 8500 Kortrijk. Tel. 056/24 52 71 Fax. 056/24.52.64 Woon- en zorgcentrum Sint-Carolus Groeningelaan 7 8500 Kortrijk Tel. 056/24 52 71 Fax. 056/24.52.64 12 1 2 11 de kans om nog even na te praten bij een drankje in de cafetaria. Deze brochure beoogde u wat

Nadere informatie

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt Instructie 1 De relatie met je cliënt Heb jij je voelsprieten uitstaan? Met behulp van dit werkblad onderzoek je of je je voelsprieten hebt uitstaan naar de cliënt. Kies een cliënt en vul met die cliënt

Nadere informatie

Verdwaald ben ik als mens! Wie zorgt er nu voor mij? t Was niet mijn eigen wens, maar mag ik er nog bij?

Verdwaald ben ik als mens! Wie zorgt er nu voor mij? t Was niet mijn eigen wens, maar mag ik er nog bij? verdwaald in eigen leven infobrochure dementie Verdwaald ben ik als mens! Wie zorgt er nu voor mij? t Was niet mijn eigen wens, maar mag ik er nog bij? OCMW MERCHTEM WoonZorgCentrum Ter Stelten Hoe zou

Nadere informatie

Wonen en leven zoals u dat wenst

Wonen en leven zoals u dat wenst Wonen en leven zoals u dat wenst Veilig oud worden in uw nieuwe thuis, omringd door liefdevolle mensen Uw levensgeluk: onze missie Wij vinden dat zorg voor ouderen met een dementie anders moet en kan.

Nadere informatie

ACCOMMODATIE Het wooncentrum beschikt hiervoor over zowel éénpersoonskamers als over kamers voor echtparen.

ACCOMMODATIE Het wooncentrum beschikt hiervoor over zowel éénpersoonskamers als over kamers voor echtparen. DOELSTELLING Woon- en zorgcentrum Sint-Jozef beoogt een thuisbenaderend milieu te scheppen voor de bejaarde bewoner, met aandacht voor de specifieke noden en verlangens. We bieden u een warme zorg aan

Nadere informatie

LUISTEREN NAAR DE ONTMOETINGSKERK

LUISTEREN NAAR DE ONTMOETINGSKERK LUISTEREN NAAR DE ONTMOETINGSKERK I. Goddank Hier komt, Goddank, álles samen, Vijf oude wijkgemeentes die alles wat ze zijn en hebben inbrengen om vanaf nu samen verder te gaan. Hier komt, Goddank, vanmorgen,

Nadere informatie

Informatiebrochure. Goezate De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. Goezate De Riethorst Stromenland Informatiebrochure Goezate De Riethorst Stromenland Warm welkom 2 Met deze folder geven we u een eerste indruk van zorgcentrum Goezate in Werkendam. U bent van harte welkom bij ons in zorgcentrum Goezate.

Nadere informatie

Samen het leven omarmen

Samen het leven omarmen Samen het leven omarmen Amstelstraat 112 5626 BH Eindhoven - Acht T. 040-262 12 65 E. antonius@zorggroepsintmaarten.nl samen het leven omarmen Welkom. Samen het leven omarmen 03 Antonius in Acht is een

Nadere informatie

INHOUD. Inhoud 5. Inleiding 13. Leeswijzer 15

INHOUD. Inhoud 5. Inleiding 13. Leeswijzer 15 INHOUD Inhoud 5 Inleiding 13 Leeswijzer 15 Hoofdstuk 1: Het concept kleinschalig genormaliseerd wonen 19 1. Wat is kleinschalig genormaliseerd wonen? 19 2. Wat zijn de kernprincipes van het concept kleinschalig

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Inspireren, Leren & Werken. Werken aan een nieuwe werkwijze

Inspireren, Leren & Werken. Werken aan een nieuwe werkwijze Inspireren, Leren & Werken Werken aan een nieuwe werkwijze WIE, WAT, WAAR? BOOTCAMP JEUGDWERK 2014 BLZ 4 DAG 4 DONDERDAG 4 SEPTEMBER BLZ 8 DAG 1 MAANDAG 1 SEPTEMBER BLZ 5 DAG 5 VRIJDAG 5 SEPTEMBER BLZ

Nadere informatie

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is de gelegenheid om te ervaren wat welkom is U bent van harte welkom Wilt u Sint Jozef graag een keer bezoeken? Kom gerust langs; onze zorgmanager Sjaak Leferink staat voor u klaar. Bel 0541 358 358 voor

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE voor het doopsel van meerdere kinderen In dit boekje vind je een 15-tal voorbeelden van belofte-formules die je als ouders kan uitspreken tijdens de doopviering van je kind.

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is de gelegenheid om te ervaren wat welkom is Gravenallee 12 7591 PE Denekamp T. 0541-358 045 E. gravenstate@zorggroepsintmaarten.nl de gelegenheid om te ervaren wat welkom is 02 Welkom De gelegenheid om

Nadere informatie

Impressie Brabants Kwaliteitscongres , Breda

Impressie Brabants Kwaliteitscongres , Breda Impressie Brabants Kwaliteitscongres 10-10-2017, Breda Het 4 e Brabantse Kwaliteitscongres, inmiddels een vast onderdeel van het jaarprogramma van de KMWB werd een inspirerende dag. De centrale thema s

Nadere informatie

Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit, niet harder maar slimmer werken Een netwerkbijeenkomst, vergadering, werkgroepjes, leuk en waardevol dat je overal voor wordt gevraagd,

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren

Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren Verbindend communiceren, krachtig en van hart-tot-hart Verbindend communiceren staat in het teken van écht contact maken met jezelf en de ander. Helder en effectief communiceren

Nadere informatie

In een dag verlichten wat al maandenlang donker is

In een dag verlichten wat al maandenlang donker is In een dag verlichten wat al maandenlang donker is stichting enschede Informatie voor bedrijven Een praktische én leuke manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen Bedrijven willen meer dan winst

Nadere informatie

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Workshop Coachend leidinggeven Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Als leidinggevende wil je het beste uit je personeel halen. Jij wilt dat ze werken conform de missie en

Nadere informatie

We bieden ergonomische oplossingen op maat met als doel: verbetering van welzijn en geluk op de werkplek. reduceren werkverlet en risico-minimalisatie

We bieden ergonomische oplossingen op maat met als doel: verbetering van welzijn en geluk op de werkplek. reduceren werkverlet en risico-minimalisatie Voel je op het werk! We bieden ergonomische oplossingen op maat met als doel: verbetering van welzijn en geluk op de werkplek stijging van de productiviteit reduceren werkverlet en risico-minimalisatie

Nadere informatie

Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging 0348-44 17 14 info@rijnhoven.nl Geestelijke verzorging Aandacht voor de zin van het leven Een thuis voor ouderen. Met zelfstandigheid waar mogelijk. En precies de zorg die nodig is. Welkom bij De Rijnhoven.

Nadere informatie

SAMENWERKEN AAN GOEDE ZORG

SAMENWERKEN AAN GOEDE ZORG KWALITEITS- BELEID LAVERHOF SAMENWERKEN AAN GOEDE ZORG HET VERHAAL VAN LAVERHOF Het verhaal van Laverhof begint bij onze wortels. Dat zijn de missie, visie en kernwaarden. Zij vertellen wie wij zijn, waar

Nadere informatie

Brochure MissionAlive Leergemeenschap

Brochure MissionAlive Leergemeenschap Brochure MissionAlive Leergemeenschap MissionAlive Leergemeenschap Verlangen Wil jij groeien in je geloof, ontdekken hoe je als christen van betekenis kunt zijn voor de mensen om je heen? Wil jij deel

Nadere informatie

Woon- en zorgcentrum DE POTTELBERG vzw ONTHAALBROCHURE VRIJWILLIGERS. WZC De Pottelberg vzw. Pottelberg, 1 8500 KORTRIJK

Woon- en zorgcentrum DE POTTELBERG vzw ONTHAALBROCHURE VRIJWILLIGERS. WZC De Pottelberg vzw. Pottelberg, 1 8500 KORTRIJK ONTHAALBROCHURE VRIJWILLIGERS WZC De Pottelberg vzw Pottelberg, 1 8500 KORTRIJK INHOUDSOPGAVE Liggingplan Historiek + beknopte voorstelling Opdrachtverklaring Organigram p.3 p.4-6 p.8 p.9 2 LIGGINGSPLAN

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Nieuwbouwproject WZC Bloesemhof

Nieuwbouwproject WZC Bloesemhof Nieuwbouwproject WZC Bloesemhof Bovenaanzicht OCMW-site vanuit hoek Graethempoort met Kogelstraat. Bovenaanzicht OCMW-site vanuit het zuidwesten (Kogelstraat). Inplanting nieuwbouw Het nieuwe woonzorgcentrum

Nadere informatie

Welke vaardigheden hebben een invloed op het al dan niet succesvol zijn van het outplacement?

Welke vaardigheden hebben een invloed op het al dan niet succesvol zijn van het outplacement? Welke vaardigheden hebben een invloed op het al dan niet succesvol zijn van het outplacement? Definitie outplacement Outplacement is een geheel van begeleidende diensten en adviezen die in opdracht van

Nadere informatie

Workshop Omgaan met veranderingen

Workshop Omgaan met veranderingen Workshop Omgaan met veranderingen Omgaan met verandering, uitgaan van je eigen kracht Je kunt nooit twee keer in dezelfde rivier stappen is een gezegde dat verandering typeert. Alles verandert voortdurend.

Nadere informatie

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel -

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel - In 3 stappen naar meer regie in werk en leven - Vera Winkel - Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Ik wil... pagina 4 Waarom kan ik jou helpen? pagina 5 Stap 1 - Luister pagina 6 Stap 2 - Lach pagina 9 Stap

Nadere informatie

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Workshop Lichaamstaal Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander?

Nadere informatie

MET LIEFDE, ZORG EN DESKUNDIGHEID EEN VISIE OP OUDERENZORG. OPDRACHTVERKLARING vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu

MET LIEFDE, ZORG EN DESKUNDIGHEID EEN VISIE OP OUDERENZORG. OPDRACHTVERKLARING vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu MET LIEFDE, ZORG EN DESKUNDIGHEID EEN VISIE OP OUDERENZORG OPDRACHTVERKLARING vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu OPDRACHTVERKLARING Ons woon- en zorgcentrum is een christelijk geïnspireerde voorziening

Nadere informatie

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel STICHTING KINDANTE Visie Personeel Visie Personeel 1 Inleiding De onderwijskundige visie van stichting Kindante vormt de basis voor de wijze waarop de Kindantescholen hun onderwijs vormgeven. Dit vraagt

Nadere informatie

VAN MORELE STRESS NAAR EEN CULTUUR VAN MORELE VEERKRACHT. TETRA-Project

VAN MORELE STRESS NAAR EEN CULTUUR VAN MORELE VEERKRACHT. TETRA-Project VAN MORELE STRESS NAAR EEN CULTUUR VAN MORELE VEERKRACHT TETRA-Project 2016-2018 MORELE STRESS Morele stress is het wrange gevoel dat je ervaart wanneer je je waarden en visie op goede zorg niet in de

Nadere informatie

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Passie en missie Workshop passie en missie, meer energie en motivatie Iedereen heeft iets, of meerdere dingen, waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Wanneer jij weet wat jouw passie en missie

Nadere informatie

Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap.

Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap. Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap. Zorggemeenschap. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Wanneer we het hebben over een gemeenschap als samenleving, dan weet iedereen precies

Nadere informatie

n Stee woar j thoes könt veul n

n Stee woar j thoes könt veul n n Stee woar j thoes könt veul n De Aanleg 2 7595 AP Weerselo T. 0541-22 21 00 E. sintjozefweerselo@zorggroepsintmaarten.nl n Stee woar j thoes könt veul n Welkom n Stee woar j thoes könt veul n 03 Welkom

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Geluksgevoel hangt meer af van je mentale vermogen dan van wat je overkomt

Geluksgevoel hangt meer af van je mentale vermogen dan van wat je overkomt "Geluk is vooral een kwestie van de juiste levenshouding" Geluksgevoel hangt meer af van je mentale vermogen dan van wat je overkomt Ons geluk wordt voor een groot stuk, maar zeker niet alleen, bepaald

Nadere informatie

Training Stressmanagement

Training Stressmanagement Training Stressmanagement Training Stressmanagement, veerkrachtig omgaan met werkdruk Een burn-out en overspannenheid zijn aandoeningen die grotendeels worden veroorzaakt door grote mate van stress op

Nadere informatie

Terugveren en opveren

Terugveren en opveren Terugveren en opveren Streven naar een positieve identiteit bij jongeren Met financiële steun van het ISF fonds van de Europese Prevention of and Fight against Crime Programme of the European Union European

Nadere informatie

Passie en Effect. Passie. themabijeenkomst 55. Effect Resultaat Opbrengst Uitwerking Gevolg Uitkomst Gewin

Passie en Effect. Passie. themabijeenkomst 55. Effect Resultaat Opbrengst Uitwerking Gevolg Uitkomst Gewin Passie en Effect themabijeenkomst 55 TQC-Net Blad 1 Passie Bezieling Inspiratie Hartstocht Vuur Geestdrift Enthousiasme Effect Resultaat Opbrengst Uitwerking Gevolg Uitkomst Gewin Blad 2 1 1. Vraagstelling

Nadere informatie

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN Het doel van het drie weken plan van Follow the Honey is een dagelijkse gewoonte op te bouwen van naar binnen gaan, met je aandacht bij Jezelf zijn*. Binnen is bij je hart,

Nadere informatie

Training Stressmanagement

Training Stressmanagement Training Stressmanagement Stressmanagement: stress de baas Een beetje stress kan geen kwaad. Sterker nog, soms presteer je zelfs beter onder een beetje druk. Maar wat als stress een constante factor is

Nadere informatie

Ik ben pedagogisch medewerker bij TintelTuin

Ik ben pedagogisch medewerker bij TintelTuin Ik ben pedagogisch medewerker bij TintelTuin De pedagogisch medewerkers aan het woord over de pedagogische kwaliteit van TintelTuin 1 VEILIGHEID + UITDAGING = GROEI Waarom kiezen ouders kinderopvang van

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

J O U W W A A R O M W E R K B O E K W W W. D A I L Y L E A R N I N G O N L I N E. C O M

J O U W W A A R O M W E R K B O E K W W W. D A I L Y L E A R N I N G O N L I N E. C O M W E R K B O E K W W W. D A I L Y L E A R N I N G O N L I N E. C O M Voorwoord Je staat op het punt om te beginnen met de opdrachten behorende bij de video les 1 van de masterclass 'De eerste stappen richting

Nadere informatie

UITWERKING KOERS BEST ONDERWIJS

UITWERKING KOERS BEST ONDERWIJS 0 6 UITWERKING KOERS BEST ONDERWIJS Krijgt het kind wat het nodig heeft? leerkracht Koester de nieuwsgierigheid van het kind, geef het kind regie en plan samen de leerdoelen. Koers Best Onderwijs 2016-2020

Nadere informatie

Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond

Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond Proteion RCG Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond Welkom bij Proteion RCG In hartje Roermond, aan het mooie Munsterplein, staat in de schaduw van Cuypers beroemde Munsterkerk een bijzonder

Nadere informatie

Dag 1 Reflectie op je huidige situatie

Dag 1 Reflectie op je huidige situatie Bureau voor Ontwikkeling & Groei Sebastiaan van der Valk & Mathijs van Schijndel Dag 1 Reflectie op je huidige situatie Dag 1 Reflectie op je huidige situatie Oefening 1: Jouw huidige situatie onder de

Nadere informatie

Zorgen doen we samen

Zorgen doen we samen Visie Welbevinden Ingangsdatum: 1-3-2018 Evaluatiedatum:1-6-2020 Revisiedatum: Status: Vastgesteld Advies/instemming OR Akkoord Advies/instemming C(CR) Akkoord Vastgesteld door: Beleids-eigenaar: MT Manager

Nadere informatie

ProfS: doelenbevraging

ProfS: doelenbevraging ProfS: doelenbevraging Jaar: Diocees: We bevragen van elk van onderstaande deelgebieden telkens Heeft de ProfS opleiding jou ondersteund in het ontwikkelen van de nodige competenties om als directeur de

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Feedback Feedback, reflecteren om te kunnen groeien Opbouwende kritiek; zo wordt feedback ook vaak genoemd. Het is bedoeld zodat anderen, of jij zelf iets leren, ergens bewust van worden. Het

Nadere informatie

Bedankt dat u de vragenlijst wilt invullen!

Bedankt dat u de vragenlijst wilt invullen! Bedankt dat u de vragenlijst wilt invullen! U geeft cijfers Wij vragen u om cijfers te geven van 1 tot en met 10. Het gaat hier om rapportcijfers: een 1 is zeer slecht en een 10 is zeer goed. Ook vragen

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict

Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict Tijdens werkrelaties is eenrichting communiceren een veel voorkomende valkuil; we zenden te veel en ontvangen

Nadere informatie

leerplandoelen derde cyclus 1 Dit overzicht lijst alle leerplandoelen van de derde cyclus op.

leerplandoelen derde cyclus 1 Dit overzicht lijst alle leerplandoelen van de derde cyclus op. Dit overzicht lijst alle leerplandoelen van de derde cyclus op. Je kan dit overzicht gebruiken om je jaarplan godsdienst op te bouwen. Op de bijhorende gele blaadjes van het leerplan lees je concreet welke

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden.

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Hier denken we aan. Zo zien we de toekomst van Maasduinen. Met dit boekje vertellen we waar we de komende jaren aan willen

Nadere informatie

Visie. Wat is dementie?

Visie. Wat is dementie? Visie Opdrachthoudende vereniging VitaS staat open voor gebruikers met dementie. Binnen onze dagverzorgingscentra worden alle ouderen met dementie opvangen ongeacht hun zorgnoden. Wij streven naar een

Nadere informatie

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Relatiemanagement, investeren in zakelijke relaties Relaties; de mens kan niet zonder. Of het privé is of werk gerelateerd, relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Nadere informatie

Een referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie

Een referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie FUNDAMENT 1: BEELDVORMING Ik zorg ervoor... 1.... dat er in de zorgvoorziening op een genuanceerde en respectvolle manier over dementie gecommuniceerd wordt. 2.... dat we iemand met dementie in de eerste

Nadere informatie

Ik woon dus ik ben! Katrien Jacobs Birgit Bongaerts 8 e Vlaams GGZ Congres 2016

Ik woon dus ik ben! Katrien Jacobs Birgit Bongaerts 8 e Vlaams GGZ Congres 2016 Ik woon dus ik ben! Katrien Jacobs Birgit Bongaerts 8 e Vlaams GGZ Congres 2016 Wonen is zeer betekenis-vol! Wonen is een heel essentieel onderdeel van ons leven. We doen het allemaal, het is vanzelfsprekend,

Nadere informatie

Ik ben pedagogisch medewerker op een VVE locatie van TintelTuin

Ik ben pedagogisch medewerker op een VVE locatie van TintelTuin Ik ben pedagogisch medewerker op een VVE locatie van TintelTuin De pedagogisch medewerkers aan het woord over de pedagogische kwaliteit van TintelTuin 1 VEILIGHEID + UITDAGING = GROEI Waarom kiezen ouders

Nadere informatie

Oosterwal AR Lochem T naobers in de stad

Oosterwal AR Lochem T naobers in de stad naobers in de stad Oosterwal 18 7241 AR Lochem T 0573 25 66 55 gudula@zorggroepsintmaarten.nl naobers in de stad Welkom. Noabers in de stad Gudula is een modern woonzorgcentrum en onderdeel van Zorggroep

Nadere informatie

Goede zorg voor mensen met DEMENTIE. Het beste uit jezelf

Goede zorg voor mensen met DEMENTIE. Het beste uit jezelf Goede zorg voor mensen met DEMENTIE Het beste uit jezelf Op een bepaald moment realiseer je dat je dierbare die aan dementie lijdt niet langer veilig thuis kan wonen. Dan wil je graag een omgeving kunnen

Nadere informatie

Training Netwerken. Netwerken: wat is jouw bijdrage?

Training Netwerken. Netwerken: wat is jouw bijdrage? Training Netwerken Netwerken: wat is jouw bijdrage? Of je nou op zoek bent naar nieuwe klanten, wilt werken aan je carrière of effectiever wilt samenwerken met je collega s: het hebben van een goed netwerk

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens (Vul in) Geslacht: Leeftijd: 1. Doelgroep. Hoe ervaart u de volgende items tijdens uw werk? (Kruis aan)

Persoonlijke gegevens (Vul in) Geslacht: Leeftijd: 1. Doelgroep. Hoe ervaart u de volgende items tijdens uw werk? (Kruis aan) Persoonlijke gegevens (Vul in) Geslacht: Leeftijd:.... 1. Doelgroep Hoe ervaart u de volgende items tijdens uw werk? (Kruis aan) Het werken met ouderen Het werken met ouderen met een grote zorgbehoevendheid

Nadere informatie

Ontdek waar een kleine school groot in is.

Ontdek waar een kleine school groot in is. Ontdek waar een kleine school groot in is. Openbare basisschool De Bongerd is een kleine school. Gelukkig maar. Want klein is het nieuwe groot. Klein zijn biedt kansen om het anders te doen. Met meer aandacht

Nadere informatie

VillaVip

VillaVip VillaVip info@villavip.be 0472 69 35 45 www.villavip.be WELKOM THUIS INHOUD 06 08 10 12 11 EEN VEILIGE THUIS EEN KWALITEITSVOL LEVEN TOEGANKELIJKE ZORG THUIS IN ZORG INTERESSE 04 In dit huis woon ik

Nadere informatie

Samen beslissen met kwetsbare ouderen

Samen beslissen met kwetsbare ouderen Samen beslissen met kwetsbare ouderen Een continue dialoog Marjolein van de Pol Disclosure dia MHJ van de Pol Mogelijke belangenverstrengeling Relevante connecties met commerciële bedrijven Sponsoring

Nadere informatie

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties.

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties 2018 Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. In organisaties. Een ervaringsgerichte opleiding met de nadruk op organisaties.

Nadere informatie

Dorpsstraat EN Harmelen T E. omarm het leven

Dorpsstraat EN Harmelen T E. omarm het leven omarm het leven Dorpsstraat 70 3481 EN Harmelen T. 0348-44 35 44 E. gaza@zorggroepsintmaarten.nl omarm het leven Welkom. Omarm het leven Gaza is een woonzorgcentrum en onderdeel van Zorggroep Sint Maarten.

Nadere informatie

Familievereniging geestelijke gezondheid. van families. Niet 101 of 102 of 105 maar 107? Mieke Craeymeersch Directeur Similes.

Familievereniging geestelijke gezondheid. van families. Niet 101 of 102 of 105 maar 107? Mieke Craeymeersch Directeur Similes. De psychiater Wat willen families? door de bril Niet 101 of 102 of 105 maar 107? van families Mieke Craeymeersch Directeur Similes Psychiater door de bril van families Men moet een beetje kunnen thuiskomen

Nadere informatie

MISSIE EN VISIE ZORG Scholengemeenschap Vlaamse Ardennen

MISSIE EN VISIE ZORG Scholengemeenschap Vlaamse Ardennen De manier om succes te bereiken is op de eerste plaats een definitief, duidelijk, praktisch ideaal te hebben een doel, een doelstelling. Ten tweede moet men over de noodzakelijke middelen beschikken om

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober. Maatschappelijk nuttig. Hulp bij verhuizing. In dit nummer:

Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober. Maatschappelijk nuttig. Hulp bij verhuizing. In dit nummer: Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober In dit nummer: Hulp bij verhuizing/ Burendag/Samenwerking met Stichting Present/Alzheimertuin/ Salomon gastlocatie voor Dag van Dialoog/ Taalcoach/Fietscursus en

Nadere informatie

Identiteitsdocument Sprank

Identiteitsdocument Sprank Identiteitsdocument Sprank Christenen in hart en zorg Vanuit Gods liefde, zorgen wij voor elkaar. GOD Dit doen we samen met je familie en vrienden. Jij mag rekenen op een veilig thuis. Vragen over jouw

Nadere informatie

WELKOM Ten Huize van UZ Gent

WELKOM Ten Huize van UZ Gent Absenteïsme WELKOM Ten Huize van UZ Gent 15 DECEMBER 2015 HEALTH & SAFETY Proces van uitval en werkhervatting Asbenteïsme HEALTH & SAFETY 3 Onze visie missie Duurzame Inzetbaarheid Asbenteïsme HEALTH &

Nadere informatie

Training Verandermanagement

Training Verandermanagement Training Verandermanagement Verandermanagement, succesvol omgaan met veranderingen Alles verandert, voortdurend. De omgeving, jijzelf, maar ook de organisatie waar je voor werkt. Verandering is vaak noodzakelijk.

Nadere informatie

Veilig oud worden in uw nieuwe thuis, omringd door liefdevolle mensen

Veilig oud worden in uw nieuwe thuis, omringd door liefdevolle mensen Veilig oud worden in uw nieuwe thuis, omringd door liefdevolle mensen Uw levensgeluk is onze missie Wij vinden dat de zorg voor ouderen met een dementie anders moet en kan. Vooral op het gebied van voldoende

Nadere informatie

OPDRACHTVERKLARING WZC Leiehome (Actualisering 12.06.2015)

OPDRACHTVERKLARING WZC Leiehome (Actualisering 12.06.2015) OPDRACHTVERKLARING WZC Leiehome (Actualisering 12.06.2015) Woonzorgcentrum Leiehome is een woonplaats met ruime verzorgingsmogelijkheden voor ouderen. Wij verlenen een deskundige en actuele zorg op maat.

Nadere informatie

Loopbaanontwikkeling wie is aan zet?

Loopbaanontwikkeling wie is aan zet? Loopbaanontwikkeling wie is aan zet? Jan Coupé, advies & consult P&O oefening Associatie : welke 5 woorden komen eerst naar boven bij de term loopbaanontwikkeling? 2 1 In een driehoek : wie zijn de spelers?

Nadere informatie

Visie. Wat is dementie?

Visie. Wat is dementie? Visie Opdrachthoudende vereniging VitaS staat open voor zorgbehoevende bewoners en voor bewoners met dementie. Binnen onze woonzorgcentra worden alle ouderen met dementie opvangen ongeacht hun zorgnoden.

Nadere informatie

en de sfeer ervaren. Daarnaast nemen ze ook na 30 weken school de veiligheidsmonitor af bij die leerlingen die dat kunnen invullen.

en de sfeer ervaren. Daarnaast nemen ze ook na 30 weken school de veiligheidsmonitor af bij die leerlingen die dat kunnen invullen. en de sfeer ervaren. Daarnaast nemen ze ook na 30 weken school de veiligheidsmonitor af bij die leerlingen die dat kunnen invullen. Team werkt gezamenlijk aan de vormgeving van het onderwijs We beoordelen

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd in

Nadere informatie

Deelnemende Woon zorgcentra Dag van de geriatrie. Do 2 oktober 2014 Ma 13 oktober 2014 Ma 20 oktober 2014

Deelnemende Woon zorgcentra Dag van de geriatrie. Do 2 oktober 2014 Ma 13 oktober 2014 Ma 20 oktober 2014 missie az groeninge verstrekt kwaliteitsvolle, veilige, toegankelijke, deskundige en integrale zorg aan elke patiënt met respect voor de eigenheid van iedereen Deelnemende Woon zorgcentra Dag van de geriatrie

Nadere informatie

De boer op met mensen met dementie. Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Caroline Baan RIVM 18 september

De boer op met mensen met dementie. Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Caroline Baan RIVM 18 september De boer op met mensen met dementie Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Caroline Baan RIVM 18 september Programma workshop Jasper Kimenai Inleiding Voorwaarden voor het verlenen van cliëntgerichte, goede

Nadere informatie

Verpleeghuiszorg voor als het thuis niet meer gaat

Verpleeghuiszorg voor als het thuis niet meer gaat Wilt u meer informatie, een rondleiding of kennismaking? Bel ons dan op: 088-97 20 200 (lokaal tarief) Of mail naar: zorgbemiddeling@amstelring.nl Website: www.amstelring.nl/vreugdehof Facebook: www.facebook.com/vreugdehof

Nadere informatie

BASECAMPvzw 2011. De missie van Basecamp vzw

BASECAMPvzw 2011. De missie van Basecamp vzw BASECAMPvzw 2011 De missie van Basecamp vzw 1 Doel Basecamp vzw groeide vanuit een kerngroep van begeleiders met elk een eigen theoretische, technische en sociale achtergrond. Omwille van deze achtergronden

Nadere informatie

KHB Kwaliteitsbeleid: Visietekst: gezinsgericht werken

KHB Kwaliteitsbeleid: Visietekst: gezinsgericht werken KHB Kwaliteitsbeleid: Visietekst: gezinsgericht werken We geloven dat een gezin het eerste en belangrijkste leefmilieu van een kind/jongere is. We willen vanuit onze specifieke deskundigheid het gezin

Nadere informatie

Ondersteuning Programma Betere Zorg. Met behulp van de Qsuite

Ondersteuning Programma Betere Zorg. Met behulp van de Qsuite Ondersteuning Programma Betere Zorg Met behulp van de Qsuite Koers houden De hervormingen in de zorg vragen om stevig leiderschap en aanpakken. Er wordt veel gevraagd van zorgorganisaties en daarbij kunnen

Nadere informatie

Werkelijk hemels: na ruim 20 jaar

Werkelijk hemels: na ruim 20 jaar Succes verhaal - Stoppen met haren uittrekken Werkelijk hemels: na ruim 20 jaar knokken tegen Trichotillomanie eindelijk bevrijd van gewoonte tot haren uittrekken!!!! Al ruim 20 jaar lang had ik last van

Nadere informatie