Nieuwsbrief. Roosendaal Mei mailadres: webadres: roosendaal.groei.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Roosendaal Mei mailadres: webadres: roosendaal.groei.nl"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Roosendaal Mei mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN: 14 MEI VOORJAARSSTEKKENBEURS 21 MEI BEZOEK AAN TUIN 'T VEN IN HEERLE JUNI NATIONALE TUINWEEK: 11 JUNI DOORSTAPWANDELING 11 JUNI TUINBEZOEK BUITENPLAATS KLOETINGE 17 JUNI BEZOEK AAN DE JORISSENHOEVE 23 JULI AVONDROODWANDELING OP EILAND TIENGEMETEN VOORWOORD Zoals inmiddels bij de meeste leden wel bekend is, heeft Jan Hereijgers tijdens de jaarvergadering op 24 maart afscheid genomen als voorzitter. Voor zijn jarenlange inzet binnen het bestuur van de afdeling, maar ook in het rayon Zuid-West Nederland (waar hij drie jaar voorzitter was) en op het landelijke toneel werd hem de gouden insigne opgespeld door Landelijk Bestuurslid Frans Beijerling. Een terechte blijk van waardering! Het bestuur van de afdeling gaat nu noodgedwongen zonder voorzitter verder. De taken van de voorzitter zijn tijdelijk- verdeeld, maar alle bestuursleden hebben al hun eigen taken en de werkdruk wordt zo wel hoog. We zijn dus dringend op zoek naar iemand die het bestuur kan versterken. De belangrijkste taak van de voorzitter is om zes keer per jaar onze vergadering voor te zitten en de rest van het bestuur in het gareel te houden! Deze avonden zijn altijd gezellig en duren zo n 2-2½ uur. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met één van de bestuursleden (gegevens onderaan deze Nieuwsbrief), en kom eens kijken bij onze vergadering in juni. Namens het bestuur, Chris Karremans NIEUWE GROEI & BLOEI LEDEN IN MAART EN APRIL 2016 De heer A. Meesters uit Hoeven, mevrouw A. Moernings uit Hoeven, mevrouw A. Fierens uit Dinteloord en mevrouw M. Hoozemans Leenders uit Roosendaal. Het bestuur heet iedereen welkom bij de afdeling Roosendaal en hoopt dat zij veel plezier zullen hebben van het programma dat wij voor onze leden organiseren.

2 ZATERDAG 14 MEI VOORJAARSSTEKKENBEURS BIJ DE LUIJENBERGH (LET OP: ANDERE LOCATIE!) Traditiegetrouw organiseren we ook dit jaar weer onze Voorjaars-Stekken-Ruilbeurs met mogelijkheid tot kopen van plantjes tegen een redelijke prijs. Aanmelden kon tot 7 mei, maar als u toch nog wat plantjes aan wil bieden, kunt u het doorgeven aan Marius van Amen, en schikken we wat in. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! De beurs wordt gehouden op zaterdag 14 mei bij De Luijenbergh. Als u stekmateriaal in de aanbieding heeft dan graag goed beworteld, in pot(je) aangeboden en voorzien van sticker met naamsvermelding. Aanvang van de ruilbeurs om 10:00 uur en vanaf 09:30 uur toegang tot het terrein. Auto parkeren kan naast het terrein, u volgt de aanwijzingen. Rond uur einde beurs. Koffie en/of thee wordt verzorgd, graag kleine eigen bijdrage. Zoals altijd bakt Marius weer zijn beroemde overheerlijke cake! Heeft u geen ruilmateriaal dan mag u gerust komen, er is misschien toch iets van uw gading bij en u kunt altijd even komen bijpraten, gezelligheid kent geen tijd. Locatie: De Luijenbergh, Langenbergsestraat 17, 4751 TC Oud-Gastel LET OP: In verband met wegwerkzaamheden is er een omleiding. Komende vanaf de A17 vanuit Roosendaal op het einde van de afslag Oudenbosch meteen rechts de parallelweg langs de A17 nemen. Bij de fietsbrug linksaf de Opperstraat nemen en dan de borden B&B De Luijenbergh volgen. Komende vanaf Oud-Gastel/Dordrecht onder het viaduct door en na de afrit vanaf de A17 meteen rechtsaf de parallelweg op. Verder zie boven. Datum: zaterdag 14 mei van 10:00-12:00, planten uitstallen kan vanaf 9:30 uur. Aanmelden: bij Marius van Amen, of vanamen.uit@home.nl. OP TIJD AANMELDEN Er komen regelmatig aanmeldingen binnen na de sluitingsdatum. Soms maakt dat niet uit, maar als er een minimum aantal deelnemers nodig is, kan het zijn dat de activiteit al afgezegd is. Met de late aanmeldingen erbij had het misschien wel door kunnen gaan. Dat is jammer voor de spreker, gids of workshopleider, voor vrijwilliger die het organiseert, maar vooral voor u als u aan die activiteit wilde deelnemen! Hou daarom in de gaten tot wanneer u zich aan kunt melden. Als wij een adres van u hebben, krijgt u een paar dagen van te voren een herinnering in de vorm van een Nieuwsflits.

3 ZATERDAG 21 MEI BEZOEK AAN TUIN 'T VEN IN HEERLE Bij het zomernummer in 2015 van het Brabantse tijdschrift "Brabeau" zat een bezoektuinengids als bijlage. Tuin t Ven in Heerle is één van de tuinen in deze gids, en zo dicht in de buurt, die moet door ons bekeken worden. En ja, wij zijn er welkom. Vanaf het grote terras kijk je uit over een groot gedeelte van de siertuin. Loop je iets verder van huis, dan word je verrast door de aanblik van een groot ven. De tuin is door de familie zelf ontworpen en bestaat uit twee in elkaar overlopende delen. De siertuin telt ruim vierkante meter. Als je uitgedwaald bent, volgt een nieuwe verrassing; de bloemenweide in wording. Wandel op je gemak over de paden en geniet van het kleurenspektakel. U kunt alvast een kijkje nemen op Locatie: Wilgenstraat 25, 4726 BC Heerle Datum: zaterdag 21 mei om 10:00 uur Kosten: 3,50 euro voor leden ( 5,00 voor niet-leden), betalen ter plaatse. Aanmelden: t/m 14 mei bij Leni Graner, of of leni.graner.stander@hetnet.nl NATIONALE TUINWEEK VAN 11 T/M 19 JUNI 2016: NEDERLAND EN VLAANDEREN IN BLOEI De Nationale Tuinweek is een initiatief van vereniging Groei & Bloei met als doel een groenere omgeving te creëren. Het credo is daarbij Tegel eruit, plant erin!. Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit. Meer groen en minder bestrating zorgt ook voor een betere waterberging en voorkomt overbelasting van rioleringen. Ook dit jaar is er weer het Nationale Tuinweek Cadeau. Ga daarvoor op zaterdag 11 juni naar Intratuin en lever een tegel in voor twee gratis vlinder- en bijenlokkende planten. Zo zorgen we samen voor minder grijs en nóg meer vrolijke bloeiers in Nederland, ook in jouw tuin of balkon! Tal van enthousiaste vrijwilligers zochten de mooiste open tuinen voor je uit en organiseren de leukste groenworkshops, plantenmarkten en excursies. Het staat allemaal op het programma van de derde Nationale Tuinweek van G&B, het jaarlijkse groenfeest met activiteiten door het hele land, voor oud en jong. Kijk voor meer informatie op de website van Groei&Bloei. Afdeling Roosendaal organiseert in deze Nationale Tuinweek de volgende activiteiten: ZATERDAG 11 JUNI DOORSTAPWANDELING Een doorstapwandeling, dat betekent dat we verder en wat sneller lopen dan met de gebruikelijke Groei&Bloei-wandelingen die begeleid worden door een gids of boswachter. De nadruk ligt op het genieten van natuur en landschap, van geuren en kleuren en van planten en dieren die op ons pad komen; we kijken meer naar het geheel en minder naar de details. We gaan wandelen door landgoed de Oude Buissche Hei en De Reten en De Moeren en een stukje Wallsteijn. Het is een oud landschap met gemengde bossen, beuken, dennen, heide, drassige graslanden, vennen en turfvaarten...

4 Het landschap is de laatste jaar veel veranderd. Natuurmonumenten heeft land opgekocht van boeren, zodat er haast geen mais en andere kunstmest vragende gewassen groeien. De grondwaterspiegel is hoger geworden, zodat het gebied (als vanouds) veel natter is geworden. Het is gevarieerder geworden en daardoor is er meer flora en fauna. Er lopen ook een aantal heidekoeien, een oud ras uit Noordwest-Europa, dat van oudsher voorkwam op voedselarme graslanden. Deze koetjes zijn bestand tegen alle weersinvloeden en kunnen zelf overleven en zich voortplanten zonder tussenkomst van de mens. In de 19e eeuw zochten welgestelde families uit de Randstad grond in het Brabantse land. Ze bouwden er een landhuis en zorgden er zo voor dat een groot stuk land bij elkaar bleef en niet in kleine stukjes verdeeld werd. Daarom zijn er nog veel grote landgoederen in het Brabantse land. In de 15e eeuw was er de turfwinning en er werden turfvaarten gegraven. Dit gebeurde om het afgegraven veen te vervoeren naar Roosendaal, Breda, Etten. Er werd mest mee teruggenomen om landbouwgronden te ontwikkelen. Maar er bleef nog heel veel woeste grond over waar bos aangeplant werd en vee geweid werd. De turfvaarten zorgden ook voor ontwatering van de vennen. Langzamerhand bleef er weinig hei en woeste grond over. Veel bossen werden aangeplant, zeker in de jaren 30 van de vorige eeuw (werkverschaffing). We hopen dat het een hele leuke wandeling zal worden. We starten op de parkeerplaats voor het café In den Anker, een oude herberg uit de 17e eeuw. Leuk om er eens binnen te kijken in het oorspronkelijke deel! We wandelen zo'n 10 km, voor de liefhebbers kan er 2 ½ km verder gelopen worden. Locatie: Café In den Anker, Rucphenseweg 35, 4882 KB Zundert Datum: zaterdag 11 juni, start om 10:00 uur. De wandeling zal 2 ½ à 3 uur in beslag nemen. Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan de wandeling. U kunt voor eigen rekening een consumptie gebruiken bij Café In den Anker. Aanmelden: t/m vrijdag 10 juni bij Hanneke Oosterlee, tel of mail: hanneke@oosterlee.eu Het is noodzakelijk dat u zich opgeeft, want aan het aantal wandelaars zit een maximum van 20!

5 ZATERDAG 11 JUNI TUINBEZOEK BUITENPLAATS KLOETINGE In de schaduw van de Parochiekerk Kloetinge ligt een bijzondere tuin. Het is eigenlijk een miniatuur landschapspark met veel oude bomen van historische waarde. Het park bestaat uit twee delen, gescheiden door een beek. Over de brug en achter een heuvel bevindt zich een gedeelte met kweeperen en mispels. Begin juni kunnen we de bloei van oude rozensoorten verwachten, gekozen om hun geur. De tuinvrouw, Denise Kroonenberg, is onze gids in deze unieke tuin. Na ons tuinbezoek kunnen we een kijkje nemen in de imposante Geerteskerk (1250) en tevens een kopje koffie drinken. NB Als u wandelend nog wat van de omgeving wilt zien; er starten verschillende wandelingen bij de kerk (o.a. over oude kerkpaden). Ook de witte Kloetingse stellingmolen uit 1704 is het bekijken waard. Locatie: Marktveld 19, Kloetinge. Parkeren kan bij de kerk. Datum: zaterdag 11 juni om 10:00 uur Kosten: 2,50 voor leden (niet-leden betalen 3,50), te betalen ter plaatse. Aanmelden: t/m 3 juni bij Leni Graner, leni.graner.stander@hetnet.nl, tel of Carpoolen is mogelijk, graag aangeven bij het aanmelden.

6 VRIJDAG 17 JUNI BEZOEK AAN DE JORISSENHOEVE In de Nationale Tuinweek brengen we een bezoek aan een bijzondere tuin in de buurt van Schijf, namelijk de Jorissenhoeve. Tuinontwerpster Ineke Lambregts volgde haar hart en betrok in 2009 met haar gezin de historische boerderij van Landgoed Jorissenhoeve om haar passie vorm te geven op deze prachtige locatie. Begin 2010 begon ze het overwoekerde erf dat rondom de boerderij lag vrij te maken, zoals het vroeger was. Ze plantte daarna groepen hoogstamfruit om de gehele erfbaan. Ernaast zijn oude slootjes weer in ere hersteld en met elkaar verbonden. Het overtollige dakwater van de boerderij is meteen hierheen geleid. Achter de formele voortuin ligt de Jorissenhoeve met haar bijzondere klokgevel uit De tuin bestaat eigenlijk uit meerdere tuinen. Je hebt er de bloemenhof, het kruidenlaantje, de moestuin met de vergeten groentes, de waterpartijen, de bostuin en het weiland met de Lakenvelder koeien. De totale oppervlakte bedraagt 7,5 ha. Op 13 oktober 2015 wijdde KRO-NCRV een uitzending aan deze prachtige tuin met de titel Hoe herstel je een boerenerf? Zo n mooie tuin bij u in de buurt! De tuin wordt deze avond voor onze vereniging opengesteld en we krijgen er een persoonlijke rondleiding. Maak gebruik van deze mooie gelegenheid en geef u op voor dit tuinbezoek. Ook voor degenen, die deze tuin al een keer bezocht hebben, blijft deze tuin de moeite waard. Uw aanmelding is pas geldig, als u het genoemde bedrag heeft overgemaakt op het rekeningnummer van de KMTP, vermeld in deze nieuwsbrief. Locatie: Landgoed Jorissenhoeve, Achtmaalsebaan 17, 4721 SM Schijf, tel: Datum: vrijdagavond 17 juni om 19:00 uur Kosten: De kosten bedragen 3,50 voor leden; niet-leden betalen 5 (hiervoor krijgt u een persoonlijke rondleiding en een kop koffie/thee met wat lekkers). Aanmelden: u kunt zich opgeven tot 14 juni bij: annyvanwijk@gmail.com of tel: Mocht u geen vervoer hebben, dan kunt u dit doorgeven, wanneer u zich opgeeft. Vervoer wordt dan geregeld. Het is natuurlijk ook mogelijk om bij goed weer met de fiets te komen. ZATERDAG 23 JULI AVONDROODWANDELING OP TIENGEMETEN Om het eilandgevoel te ervaren hoeven we niet helemaal naar de Wadden. We kunnen dat op één avond beleven bij de Avondroodwandeling op het mooie eiland Tiengemeten, onder begeleiding van een gids van Natuurmonumenten. Tiengemeten ligt in het Haringvliet in de Zuidwestelijke Delta. Het genieten begint al bij de overtocht met de pont over het Vuile Gat. Tienduizenden vogels bezoeken ook het eiland om voedsel te zoeken, te rusten en te broeden. Vóór de wandeling start kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, het Rien Poortvliet Museum en het Landbouwmuseum. De wandeling duurt van 7 tot 10 uur. Méér informatie (o.a. over de kosten) over deze bijzondere wandeling ontvangt u in de Nieuwsbrief van juli, aanmelden kan al bij Leni Graner, leni.graner.stander@hetnet.nl, of Carpoolen is mogelijk, graag aangeven bij het aanmelden.

7 Vergeet niet de wijziging van uw adres door te geven aan Anny van Wijk! GEPLANDE ACTIVITEITEN IN juli: Tuinbezoek aan eenjarigen-tuin van Joyce Oomen Augustus: Tuinbezoek Margriet Streefkerk ONDERTUSSEN BIJ DE BUREN Met uw lidmaatschapskaart van Groei & Bloei kunt u ook deelnemen aan activiteiten van andere afdelingen. Hieronder volgt een greep uit het aanbod (voor het volledige overzicht kunt u terecht op Brabantse Wal e.o.: 4 juni Tuinenreis Nijmegen Breda: 22 mei Plantjesverkoop Goeree-Overflakkee: 21 mei culturele fietstocht op Schouwen-Duiveland Goes: 4 juni Dagreis kwekerij "In Goede Aarde" en Singelhof Walcheren: 2 juli Foto-workshop in Fort den Haak, Vrouwenpolder Zeeuws-Vlaanderen: juni Open Tuinen Weekend Wist u dat veel afdelingen een digitale Nieuwsbrief uitgeven, en dat u zich hiervoor kunt aanmelden via de website van die afdelingen? U krijgt dan regelmatig overzichten van de activiteiten van die afdelingen per mail toegestuurd. IN DE REGIO Bent u 14 april naar de lezing over eenjarigen van Joyce Oomen geweest? Of was u niet in de gelegenheid maar wel geïnteresseerd? Dan kunt u op 20 juli met Groei&Bloei naar de kwekerij waar Joyce ons een rondleiding zal geven. Voor die tijd zijn er in mei speciale planten-verkoop-dagen: vrijdag 20 mei van uur en zaterdag 21 mei van uur. De inspiratieborders zijn dan ook weer net vers aangeplant en dat is ook leuk om te zien. Blooming Business, Overaseweg 41, 4836 BA Breda, Merel & Mos heeft al verschillende activiteiten voor Groei&Bloei verzorgd. Daarbuiten biedt Merel & Mos ook verschillende leuke workshops aan, zoals De Kruidenazijn Workshop: Heerlijk in onze tuin zelf je kruiden verzamelen en daarvan een mooie kruidenazijn maken. Dat kan tijdens de workshop Kruidenazijn maken op donderdagavond 2 juni van uur tot uur aan de Bergsebaan 81 in Nispen. Alle materialen en het gebruik van gereedschap is inbegrepen. En natuurlijk zorgen wij voor koffie/thee en huisgemaakt lekkers. De workshop kost euro 17,50 pp. Geef jezelf nu op via info@merelenmos.nl of bel Astrid De Toltuin in Roosendaal kent een grote bekendheid en belangstelling van kinderen, ouders en grootouders. Het is een echte oase in de wijk Tolberg, waar naast ouderwets buitenspelen (lekker klimmen en zo) ook het kweken van fruit, groenten en bloemen een grote plaats inneemt. Op zaterdag 2 juli a.s. wordt er een natuurbelevingdag georganiseerd waarbij de zintuigen een belangrijke rol spelen. Zien, ruiken, horen, voelen, proeven. Voor kinderen en natuurlijk ook de (groot-)ouders een uitdaging! Voor meer informatie:

8 VOORDEEL VOOR GROEI&BLOEI LEDEN Groei&Bloei trakteert haar leden op tuinbezoek in de vorm van een gratis jaarkaart voor De Tuinen van Appeltern. Als lid van G&B krijgt u een jaar lang gratis toegang tot Appeltern. Bent u nog geen lid? Dan is dit een reden temeer om alsnog lid te worden. In De Tuinen van Appeltern kunt u alle plantencombinaties van de twintig gerenommeerde tuinontwerpers bekijken en inspiratie op doen voor uw eigen tuin! Tijdens een bezoek aan het 22 hectare grote tuininspiratiepark ziet u natuurlijk nog veel meer, zoals fraaie beplantingen, meer dan tweehonderd modeltuinen en de mooiste vaste planten in de Nationale Vaste Plantentuin. Een bezoek aan De Tuinen van Appeltern is des te aantrekkelijker omdat u als lid van Groei & Bloei een gratis jaarkaart kunt aanvragen ter waarde van 25,-. Gaat u liever samen met partner of tuinvriend(in), dan kunt u daarbij meteen (eenmalig) een gratis invitatiekaart aanvragen (twv 11.50). Klikt u op deze link: vul uw gegevens in en de kaarten worden toegestuurd. Let op: het duurt ongeveer 2 weken voordat u de kaart(en) in huis heeft. De Tuinen zijn open van 1 maart t/m 27 november, ook op zon- en feestdagen. Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern (Gld), BESTUURSSAMENSTELLING GROEI & BLOEI AFDELING ROOSENDAAL Voorzitter (vacature), Secretaris Anneke Douw , Penningmeester Piet Roks Bestuursleden: Chris Karremans , Anny van Wijk , webmaster Aat Oosterlee REDACTIE NIEUWSBRIEF Chris Karremans (chriskarremans@hotmail.com of ), Aat Oosterlee (aat@oosterlee.eu of ) BETAALWIJZE Meedoen of meegaan? Meld u altijd eerst aan bij de contactpersoon en ga dan pas over tot betaling. Alle betalingen voor deelname aan excursies, cursussen, workshops e.d. op rekening NL74INGB t.n.v. KMTP te Roosendaal, onder vermelding van de betreffende activiteit.

Nieuwsbrief. Roosendaal januari adres: webadres:

Nieuwsbrief. Roosendaal januari adres: webadres: Nieuwsbrief Roosendaal januari 2017-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN: 18 FEBRUARI LEZING VIJVER EN TUINPLEZIER DOOR LEO BRAND 22 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING

Nadere informatie

De eerste ideeën voor een tuinbezoek aan een moestuin worden op dit moment uitgewerkt.

De eerste ideeën voor een tuinbezoek aan een moestuin worden op dit moment uitgewerkt. Nieuwsbrief Roosendaal januari 2018-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl Volg Groei&Bloei Roosendaal nu ook op facebook ACTIVITEITEN: 27 JANUARI LEZING DOOR NEL WENS

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart 2016-2. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart 2016-2. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2016-2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 24 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING AFDELING ROOSENDAAL 13 APRIL WORKSHOP HANGING

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2016-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 9 JANUARI LEZING ZOOGDIEREN IN DE TUIN 30 JANUARI WIJN- EN SPIJSPROEVERIJ 13 FEBRUARI

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal November 2014-6 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 15 NOVEMBER LEZING DE VIER JAARGETIJDEN DOOR JOS KETELAAR 19 NOVEMBER WORKSHOP

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2015-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 17 JANUARI LEZING VERRASSINGEN IN DE SCHADUW DOOR HUB DRIESSEN 19 MAART 2015 JAARVERGADERING

Nadere informatie

19 MAART: JAARVERGADERING GROEI&BLOEI AFDELING ROOSENDAAL

19 MAART: JAARVERGADERING GROEI&BLOEI AFDELING ROOSENDAAL Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2014 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 19 JANUARI EXCURSIE BOSBEHEER 8 FEBRUARI LEZING WINTERGROENE TUINEN 15 FEBRUARI

Nadere informatie

24 JUNI FIETSTOCHT IN HET KADER VAN GROEI& BLOEI OPEN TUINEN WEEKEND.

24 JUNI FIETSTOCHT IN HET KADER VAN GROEI& BLOEI OPEN TUINEN WEEKEND. Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2012 3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 29 MEI AVOND TUINBEZOEK ESSEN (WILDERT) 14 JUNI AVOND TUINBEZOEK TE NISPEN 16 JUNI

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari 2013 1. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari 2013 1. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2013 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 31 JANUARI LEZING DE WONDERE WERELD VAN DE PADDENSTOELEN 9 FEBRUARI BEZOEK ARBORETUM

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:   ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2011 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 9 JANUARI NIEUWJAAR (SNERT) WANDELING 20 JANUARI LEZING OVER TUINGEREEDSCHAP DOOR

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Juli 2011 4. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Juli 2011 4. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Juli 2011 4 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 25 JULI TUINBEZOEK IN ZUNDERT 10 AUGUSTUS TUINBEZOEK ESSEN (WILDERT) 13 AUGUSTUS

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal September 2012 5 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 16 SEPTEMBER WANDELING MET GIDS IN KELSDONK 22 SEPTEMBER BEZOEK AAN BOOMKWEKERIJ

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2012 2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 21 MAART JAARVERGADERING GROEI&BLOEI AFDELING ROOSENDAAL 21 MAART LEZING HERKENBARE

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal november adres: webadres:

Nieuwsbrief. Roosendaal november adres: webadres: ACTIVITEITEN: Nieuwsbrief 16 februari Winterwandeling Arboretum Oudenbosch 23 februari Lezing over de Biesbosch door Thomas van der Es 23 maart Jaarvergadering 27 maart Workshop Woodburning Roosendaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6

Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6 Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6 Onze nieuwsbrief heeft een ander uiterlijk gekregen. We gaan onze vrienden op een andere manier informeren over zaken die in het Princenhaags museum spelen. Vrienden

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016 dinsdag 1 maart en donderdag 3 maart: Aan de slag op de kinderboerderij 14.30-16.00 uur Kom kijken welke dieren er allemaal op de kinderboerderij leven! Je ontdekt hoe de dieren heten, wat ze eten, welk

Nadere informatie

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen,

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Op woensdag 20 mei hebben we een gezellige zomer-doe-avond gepland. Tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart 2015-2. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart 2015-2. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2015-2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 19 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING GROEI&BLOEI ROOSENDAAL 21 MAART LEZING SOLITAIRE

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei 2010 3. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei 2010 3. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2010 3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 18 MEI BEZOEK TUIN FAM WILLEMSEN-VAN LANGE IN OUDENBOSCH 26 MEI BEZOEK TUINEN VAN

Nadere informatie

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Locatie Tijdstip Zaterdag 10 september Zondag 11 september Maastricht Kasteel Hartelstein Van 10.00 tot 17.00u Boekenmarkt en Brocantemarkt Boekenmarkt en

Nadere informatie

CRANBERRYFARM DE HOEVE

CRANBERRYFARM DE HOEVE CRANBERRYFARM DE HOEVE In het zuidoosten van Friesland stroomt de rivier de Linde (Lende). Voor mensen die van rust en ruimte, en een afwisselende omgeving houden is dit gebied een ware verrassing. Ook

Nadere informatie

Wandelroute Sprengenberg, op de Sallandse Heuvelrug

Wandelroute Sprengenberg, op de Sallandse Heuvelrug Wandelroute Sprengenberg, op de Sallandse Heuvelrug 5.6 km wandelen Wandel op de heuvelachtige Sprengenberg en laat je verrassen door de uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en vele planten en dieren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2014 2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 15 MAART STEK-WORKSHOP BIJ KWEKERIJ DE GAERDE 19 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING

Nadere informatie

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

Dag van het Slagenland

Dag van het Slagenland Zaterdag 16 juni 2012 10.00-17.00 uur Kom het buitengebied beleven! Deelnemers ompoenenkwekerij Sanders Bloemenboerderij De Langendam Melkveehouderij Biemans & Ooievaarkenner Donks Dorpsboerderij Waspik

Nadere informatie

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K. 40324098 2951 HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR. 4375518 U I T N O D I G I N G zaterdagmiddag 10 juni 2004, 12.00 uur de Algemene

Nadere informatie

OPEN TUIN IN NOORDHOEK 17 JULI

OPEN TUIN IN NOORDHOEK 17 JULI Nieuwsbrief Roosendaal Juli 2015-4 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 11 JULI OPEN TUIN IN NOORDHOEK 17 JULI AVONDROODWANDELING DINTELSE GORZEN 23-27 JULI

Nadere informatie

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin!

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! De landelijke vereniging Groei & Bloei organiseert van 9 tot en met

Nadere informatie

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Kloostertuin Kwekerij Hof te Dieren Herfst in de Kloostertuin Het is herfst maar door het droge voorjaar zijn er nog maar weinig herfstkleuren te zien. Wel bloeien de

Nadere informatie

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015!

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! 1 Laat je rondleiden in Dongen en s Gravenmoer! In de gemeente Dongen kun je heerlijk wandelen. Zelf of onder

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

Programma 2012. Zaterdag 14 april Excursie naar historisch Oud-Overschie

Programma 2012. Zaterdag 14 april Excursie naar historisch Oud-Overschie Programma 2012 Zaterdag 14 april Excursie naar historisch Oud-Overschie We bezoeken o.a. het Museum Oud-Overschie, de tuin, genaamd het Buitenmuseum en de oude pastorietuin met theehuis. De koffie met

Nadere informatie

Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute

Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute Wandelroute door de natuur Hagen Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute Op Hagen is het fantastisch wandelen. Bossen, lanen, akkers, weilanden, boerderijen, vennen en poelen wisselen

Nadere informatie

INFOTOPPER om op de hoogte te zijn

INFOTOPPER om op de hoogte te zijn INFOTOPPER om op de hoogte te zijn Interne informatiebrief voor vrijwilligers van Team Communicatie Noord-Brabant Nummer 28 31-7-2015 REDACTIE: TEAM COMMUNICATIE EN TEAM BC OISTERWIJK Ha vrijwilligers!

Nadere informatie

Convocaat Groei & Bloei Afdeling Zwolle

Convocaat Groei & Bloei Afdeling Zwolle Convocaat Groei & Bloei Afdeling Zwolle Van de voorzitter, Met droefenis delen wij u mee dat ons oud-bestuurslid Gerrit Banck is overleden. Als penningmeester heeft hij veel betekend voor onze afdeling.

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

22 JULI TUINBEZOEK BIJ FAMILIE SCHEEPERS OUD GASTEL 14 AUGUSTUS WORKSHOP

22 JULI TUINBEZOEK BIJ FAMILIE SCHEEPERS OUD GASTEL 14 AUGUSTUS WORKSHOP Nieuwsbrief Roosendaal Juli 2010 4 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 22 JULI TUINBEZOEK BIJ FAMILIE SCHEEPERS OUD GASTEL 14 AUGUSTUS WORKSHOP (Bloemen)

Nadere informatie

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo 5 km Waar Leuvenumse bossen Vertrekpunt Parkeerplaats Poolseweg [https://maps.google.com/? q=52.3032,5.71531] Gevarieerde wandelroute langs de Leuvenumse

Nadere informatie

Dijkgraaf-Reinders bestaat 125 jaar! Dat vieren wij graag met u!

Dijkgraaf-Reinders bestaat 125 jaar! Dat vieren wij graag met u! Dijkgraaf-Reinders bestaat 125 jaar! Dat vieren wij graag met u! 12 juni 2013 Dijkgraaf-Reinders 125 jaar! Dijkgraaf-Reinders bestaat 125 jaar en daar moet u bij zijn! Samen met uw gezin en/of collega

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal NOVEMBER 2009 6. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal NOVEMBER 2009 6. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal NOVEMBER 2009 6 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 16 NOVEMBER LEZING BIOLOGISCHE ROZEN 24 NOVEMBER DEMONSTRATIE KERSTBLOEMSCHIKKEN

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Onvergetelijk Zeeuws Museum

Onvergetelijk Zeeuws Museum Onvergetelijk Zeeuws Museum Overzicht van activiteiten die het Zeeuws Museum de komende maanden biedt voor mensen met dementie, naasten, zorgverleners en geïnteresseerden: Rondleidingen Onvergetelijk Zeeuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal November 2010 6 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 24 NOVEMBER LEZING AMFIBIEËN EN REPTIELEN IN BEELD René Krekels 9 DECEMBER BEN

Nadere informatie

*weet je dat. Stichting ZaaiGoed laat ouderen

*weet je dat. Stichting ZaaiGoed laat ouderen GROEN DOET GOED *weet je dat.. Stichting ZaaiGoed laat ouderen opbloeien! Met krasse ouderen, ouderen met dementie en/of een visuele beperking gaan we de natuur in en doen binnen aan de hand van de opgedane

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2014 3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 18 MEI BEGELEIDE WANDELING NAAR T MERKSKE 18 MEI BRABANTSE WAL-DAG 19 MEI WORKSHOP

Nadere informatie

Musea op Tiengemeten

Musea op Tiengemeten Overzicht arrangementen: MAANDAG GESLOTEN 1. Dagje Tiengemeten basic. 8,-- 2. Dagje Tiengemeten basic +. 10,50 3. Dagje musea Tiengemeten. 14,-- 4. Nostalgische dagje uit Tiengemeten 38,20 5. Schoolreisje

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal November 2012 6 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 21 NOVEMBER BEZOEK VAN DE TUINHEEREN 7 DECEMBER KERSTBLOEMSCHIKDEMONSTRATIE DOOR

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres:   ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2011 2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 13 MAART DE ALLERLAATSTE CURSUS ELEKTRISCH LASSEN 23 MAART JAARVERGADERING G&B AFDELING

Nadere informatie

Groen in de stad. ontwerpen en aanleggen. Groen in de stad. onderhouden en beheren. Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1. Hoofdstuk 2

Groen in de stad. ontwerpen en aanleggen. Groen in de stad. onderhouden en beheren. Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1. Hoofdstuk 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Groen in de stad ontwerpen en aanleggen. Hoofdstuk 2 Groen in de stad onderhouden en beheren Hoofdstuk 3 Groen in de stad promoten Groen in de stad ontwerpen en aanleggen 6 ORIËNTATIE

Nadere informatie

Brochure met de arrangementen van MEC Roosendaal

Brochure met de arrangementen van MEC Roosendaal Brochure met de arrangementen van MEC Roosendaal MEC Roosendaal Coördinatoren: Maggy van den Aker en Michèle Knippenberg info@mecroosendaal.nl 1/10 INLEIDING MEC Roosendaal is een plek voor heel veel mogelijkheden.

Nadere informatie

De Grote Plantenjacht

De Grote Plantenjacht In deze brochure vind je de belangrijkste informatie over de vijf lessen van het lespakket. Word je hier enthousiast van? Meld je dan aan voor De Grote Plantenjacht via www.eco-schools.nl/de-grote-plantenjacht.

Nadere informatie

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen 7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen ===================================== 21 maart Kienen Er staan weer

Nadere informatie

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL PARK MAASHORST Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL Een gebied met ongekende mogelijkheden In het Noorden van Uden, aan de rand van één van

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal September 2010 5 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 10 OKTOBER HERFSTWANDELING NOVEMBER CURSUS ELEKTRISCH LASSEN VOOR BEGINNERS

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 van WandelgroepLOOP

Nieuwsbrief 3 van WandelgroepLOOP 16-04-2012 Nieuwsbrief 3 van WandelgroepLOOP Welkom bij de derde nieuwsbrief van wandelgroeploop. In een half jaar tijd is LOOP gegroeid naar 56 wandelaars, verdeeld over 4 groepen. De dinsdagroep uit

Nadere informatie

Open dag. zaterdag 23 september. van tot uur

Open dag. zaterdag 23 september. van tot uur Open dag zaterdag 23 september van 10.00 tot 17.00 uur Welkom Van harte welkom op natuurbegraafplaats Schoorsveld, in de buurt van Strabrechtse Heide. Wij hopen dat u vandaag op een plezierige manier kennis

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019 Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019 Beste lezer, Dit is de laatste nieuwsbrief over en van het voorjaarsprogramma 2019 van dit seizoen. Wij hebben dit afgelopen seizoen 685 inschrijvingen

Nadere informatie

WERKBLAD mijn landschap

WERKBLAD mijn landschap WERKBLAD mijn landschap Hoe zie jij het landschap? Wat vind je mooi of belangrijk? Ga alleen of in groepjes aan de slag en maak - een presentatie op papier of digitaal - een gedicht, een verhaal of een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 47, maart 2018 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief 47, maart 2018 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief 47, maart 2018 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 1e nieuwsbrief van 2018. In deze Nieuwsbrief kunt U zien en lezen wat er in de maanden januari, februari en maart gebeurd is of

Nadere informatie

Andersche Diep. Het Andersche Diep bij Rolde Wandelroute 4 km circa 1,5 uur

Andersche Diep. Het Andersche Diep bij Rolde Wandelroute 4 km circa 1,5 uur Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa WANDELROUTE Andersche Diep Het Andersche Diep bij Rolde Wandelroute 4 km circa 1,5 uur Welkom in het Nationaal Park Drentsche Aa, neem de tijd het te ontdekken...

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 april 2017

Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 In deze nieuwsbrief zijn de volgende onderwerpen te lezen: 1. Historische canon van Castricum en Bakkum 2. Tentoonstelling Vervaagd agrarisch verleden

Nadere informatie

Welkom op Landgoed Zwaluwenburg

Welkom op Landgoed Zwaluwenburg Welkom op Landgoed Zwaluwenburg Wandelroute over landgoed Zwaluwenburg. Lengte: 4 km Op landgoed Zwaluwenburg vind je een gevarieerd landschap met loof- en naaldbos, oude schilderachtige boerderijen, akkers,

Nadere informatie

Landbouwmuseum Tiengemeten

Landbouwmuseum Tiengemeten Landbouwmuseum Tiengemeten Cultuureducatiepakket Basisscholen Landbouw Tiengemeten Landbouwmuseum Tiengemeten Cultuureducatiepakket Basisscholen Landbouw Museum Tiengemeten Tekst: Landbouw Museum Fotografie:

Nadere informatie

Woensdag 19 november: lezing Korneel Aschman, Plantplezier door de eeuwen heen; tuinkunst in Nederlandse historische tuinen.

Woensdag 19 november: lezing Korneel Aschman, Plantplezier door de eeuwen heen; tuinkunst in Nederlandse historische tuinen. Afdeling Houten november 2014 Beste plantenliefhebber, In deze nieuwsbrief vind je alle informatie over onze activiteiten die we de komende maanden organiseren. Wil je meer weten? Kijk op de website: houten.groei.nl.

Nadere informatie

Omdat het dorp wat hoger ligt dan de beken eromheen, was de grond goed voor boeren om zich er te vestigen en akkers te bewerken.

Omdat het dorp wat hoger ligt dan de beken eromheen, was de grond goed voor boeren om zich er te vestigen en akkers te bewerken. Laarzenpad bij Chaam 4.9 km wandelen Je wandeling start ten noorden van Chaam, maar je kunt ook vertrekken vanuit het centrum vanaf bijvoorbeeld café Bellevue, de route wordt dan 2 km langer en is vanaf

Nadere informatie

De Levende tuin, met een levende omheining. De Levende tuin laat uw tuin leven. Wilt u van uw tuin een groene oase maken?

De Levende tuin, met een levende omheining. De Levende tuin laat uw tuin leven. Wilt u van uw tuin een groene oase maken? FOTO S: TUINEN VAN APPELTERN met een levende omheining De omheining van een levende tuin leeft mee. Deze biedt beschutting, maar is ook toegankelijk voor kleine dieren. Van oude stenen bijvoorbeeld, zijn

Nadere informatie

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR ROUTE 14 km Flinke wandeling op landgoed Vilsteren, met onderweg o.a. het graf van de kluizenaar, een fraai uitzichtpunt en een kijkje achter de schermen van het beleid en

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017

STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017 View this email in your browser STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017 Zomer in volle gang! Het is weer zover: de schoolvakanties zijn begonnen op vrijdag 21 juli... de kindertuinen en generatietuinen

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

Verkoopdocumentatie. buiten wonen op top niveau

Verkoopdocumentatie. buiten wonen op top niveau Verkoopdocumentatie buiten wonen op top niveau Welkom op Erve Wolfkotte ij heten u van harte welkom op Erve Wolfkotte en danken u Wbij voorbaat voor uw belangstelling in ons prachtig Twents recreatielandgoed.

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 7 Nederland Noord-Brabant Roosendaal 50.2 (ongeveer 2:56 u.) Fietsroute 129295 1km 2015 Falkplan BV 2 van 7 Nederland Noord-Brabant Roosendaal 50.2 (ongeveer 2:56 u.) Fietsroute 129295 Falk-VVV fietskaarten,

Nadere informatie

Afdeling Houten. Lezing en excursie naar de Niënhof in Bunnik. Workshop Scheuren/delen van planten - Workshop Herfstbloemschikken

Afdeling Houten. Lezing en excursie naar de Niënhof in Bunnik. Workshop Scheuren/delen van planten - Workshop Herfstbloemschikken Afdeling Houten Lezing en excursie naar de Niënhof in Bunnik Workshop Scheuren/delen van planten - Workshop Herfstbloemschikken Nieuwsbrief september 2012 Een fris begin van een nieuw seizoen Het nieuwe

Nadere informatie

Wandelroute over landgoed Duno Lengte: 5 km

Wandelroute over landgoed Duno Lengte: 5 km Welkom op Landgoed Duno Wandelroute over landgoed Duno Lengte: 5 km De fantastische ligging op de stuwwal aan de Nederrijn, met spectaculaire uitzichten en spontaan ontspringende beken, maken de Duno in

Nadere informatie

PROGRAMMA Februari 2016. Boodschappen PlusBus Etten Leur Samen Er Op Uit. vanaf dinsdag 26 Januari 2016

PROGRAMMA Februari 2016. Boodschappen PlusBus Etten Leur Samen Er Op Uit. vanaf dinsdag 26 Januari 2016 PROGRAMMA Februari 2016 Boodschappen PlusBus Etten Leur Samen Er Op Uit Reserveren voor Februari is mogelijk vanaf dinsdag 26 Januari 2016 per telefoon: 076 532 50 42 op werkdagen van 09:00 tot 12:00 uur

Nadere informatie

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse Mantelzorgadvies Hillegom Lisse 1 Beste mantelzorger, Dit is de eerste nieuwsbrief van 2018 met informatie voor mantelzorgers uit Hillegom en Lisse. Wij informeren u middels deze nieuwsbrief over zaken

Nadere informatie

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten WSV Zelden Rust ( Aktivia nr 261) organiseert: Zaterdag mei 20?? Omloop Vestingstad Hulst Start: Reynaertcollege Gildenstraat 1 Hulst ( Zeeuws-Vlaanderen) Afstanden: 7,15,21 en 28 km. Starturen: 07.30

Nadere informatie

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival 1 van 5 21-11-2018 13:33 Bekijk deze email in je browser Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september 2018 Welkom bij onze vernieuwde nieuwsbrief! Wijkvereniging inschuytgraaf houdt je graag op

Nadere informatie

Iedere meter, wandel je beter, samen gezond!

Iedere meter, wandel je beter, samen gezond! Iedere meter, wandel je beter, samen gezond! Voor de 3 e keer organiseren we de Nationale Diabetes Challenge in de gemeente Heumen, Mook & Middelaar. Samen met andere diabetespatiënten én zorgverleners

Nadere informatie

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km.

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km. Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km. De wandeling gaat door een afwisselend landschap, gedeeltelijk open gebied maar voornamelijk loofbos. De paden kunnen op sommige plaatsen modderig zijn in natte

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers September 2013 Misschien komt er na

Nadere informatie

buiten wonen op top niveau

buiten wonen op top niveau buiten wonen op top niveau Welkom op Erve Wolfkotte ij heten u van harte welkom op Erve Wolfkotte en danken u Wbij voorbaat voor uw belangstelling in ons prachtig Twents recreatielandgoed. Erve Wolfkotte

Nadere informatie

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00.

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00. Jaarverslag 2012 Het bestuur: we zijn 8 maal voor bestuursvergadering bijeen geweest, 1 ledenvergadering. Donderdag 14 juni werden we opgeschrikt door het fatale bericht dat Peter Timmerman, onze penningmeester,

Nadere informatie

Animatieprogramma. Lieve vakantiegangers,

Animatieprogramma. Lieve vakantiegangers, Animatieprogramma Lieve vakantiegangers, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Het animatieteam staat klaar met een heleboel leuke en gezellige activiteiten voor alle leeftijden.

Nadere informatie

nieuwsbrief januari 2017 Nieuwjaarsreceptie

nieuwsbrief januari 2017 Nieuwjaarsreceptie nieuwsbrief januari 2017 Nieuwjaarsreceptie 8 januari kwamen we weer voor het eerst bijeen om elkaar een groen en goed 2017 te wensen. Na een kopje koffie trokken we het Vroege Vogelbos in om te genieten

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

EEN TUIN BIJ EIGEN ARBEID

EEN TUIN BIJ EIGEN ARBEID EEN TUIN BIJ EIGEN ARBEID Eigen Arbeid is een actieve tuinvereniging met 158 tuinen. Het park is landelijk gelegen tussen Den Haag, Wassenaar en Leidschendam. Aan de rand van het park ligt de Duivenvoordse-

Nadere informatie

Uitgave Februari 2016

Uitgave Februari 2016 Afdeling Liemers: Aerdt, Babberich, Beek, Duiven, Groessen, Herwen, Lathum, Lobith, Loo, Pannerden, Spijk, Tolkamer, Westervoort, Zevenaar en Oud-Zevenaar Uitgave Februari 2016 - Help maar ook blijdschap

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute Rosmalen, Heeswijk-Dinther en Berlicum

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute Rosmalen, Heeswijk-Dinther en Berlicum Fietsroute 122139 Rosmalen, Heeswijk-Dinther en Berlicum Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats velder Velder 5298 Boxtel Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt velder Velder 5298

Nadere informatie

Buurtschakel. Turnhout. Iets te bieden? Iets nodig? Enkele voorbeelden:

Buurtschakel. Turnhout. Iets te bieden? Iets nodig? Enkele voorbeelden: Buurtschakel Turnhout Iedereen heeft wel eens iets nodig en kan wel eens een helpende hand gebruiken. Maar ook iedereen heeft iets te bieden. Dat is het uitgangspunt van Buurtschakel. Buurtschakel wil

Nadere informatie

WERKBLAD pingo. naam. Heel lang geleden was het hier erg koud. Dat noemen we de ijstijd. Er waren heuvels, heel bijzondere heuvels.

WERKBLAD pingo. naam. Heel lang geleden was het hier erg koud. Dat noemen we de ijstijd. Er waren heuvels, heel bijzondere heuvels. WERKBLAD pingo Heb je wel eens gehoord van een pingo? Pingo betekent heuvel die groeit. Het is een woord uit de taal van de Eskimo s of Inuït. Dat lijkt ver weg, maar pingo s zijn heel dichtbij geweest!

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

OA REGION 9 ASSEMBLY & CONVENTION 2016

OA REGION 9 ASSEMBLY & CONVENTION 2016 OA REGION 9 ASSEMBLY & CONVENTION 2016 26 Oktober 30 Oktober Bovendonk Hofstraat 8, 4741AK, Hoeven Nederland 1 WELKOM! OA Nederland is vereerd om gastheer te zijn voor de Regio 9 Assembly en Conventie

Nadere informatie

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden Het sprookje van Wonen op het mooiste plekje van Uden park maashorst parkmaashorst.nl P ark M aashorst 1 Uden Noord, grenzend aan Maashorst, is het ideale gebied voor een bijzondere ontwikkeling. Op de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei-Juni 2014

Nieuwsbrief Mei-Juni 2014 Nieuwsbrief Mei-Juni 2014 Annelies Aarts De Smeelen 49 6021 VB Budel Telefoon: + 31 (0 )6-22986548 www.anneliesaarts.com info@anneliesaarts.com Welkom bij deze nieuwsbrief... In deze nieuwsbrief de activiteiten

Nadere informatie

DASSENWERK. werkbladen opdrachten Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Locatie De Drie Linden Giersbergen 8 Drunen

DASSENWERK. werkbladen opdrachten Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Locatie De Drie Linden Giersbergen 8 Drunen DASSENWERK werkbladen opdrachten Locatie De Drie Linden Giersbergen 8 Drunen 2012 Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen 1. Waar ben je? Je onderzoekt vandaag een klein gebied van Nationaal Park De

Nadere informatie