Nieuwsbrief. Roosendaal Mei adres: webadres: ACTIVITEITEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Roosendaal Mei adres: webadres: ACTIVITEITEN"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Roosendaal Mei adres: info@roosendaal.groei.nl webadres: ACTIVITEITEN 18 MEI BEGELEIDE WANDELING NAAR T MERKSKE 18 MEI BRABANTSE WAL-DAG 19 MEI WORKSHOP HANGING BASKET MAKEN 24 MEI BEZOEK AAN AKKERBOUWBEDRIJF LUYSTERBURG 14 JUNI JUBILEUMDAG VOOR HET VIJFTIGJARIG BESTAAN VAN DE AFDELING ROOSENDAAL 17 JUNI TUINBEZOEK DE HERTGANG IN HALSTEREN 21 JUNI OPEN DAG BIJ VAN AART BOOMKWEKERIJEN VAN UW VOORZITTER Geachte leden van onze afdeling Groei&Bloei Roosendaal. Valt het u ook op dat bijna alles in de tuin dit jaar zo vroeg al is gaan bloeien? De zachte winter heeft daar waarschijnlijk mee te maken en ook het groeizame weer van de afgelopen weken, waardoor ook bomen en struiken weer in alle schakeringen groen staan te pronken. Niet voor iedereen is dat even plezierig. Zij die last hebben van hooikoorts en soortgelijke allergieën hebben het soms niet gemakkelijk. Een buitje regen kan dan zeer behulpzaam zijn om de narigheid enigszins te doen verdwijnen. In zijn algemeenheid kunnen we ons echter weer voldoende uitleven in de tuin, of die nu groot is of klein. Op de wederom gezellige stekjesbeurs op landgoed De Wildert in Bosschenhoofd op zaterdag 26 april kon je duidelijk merken dat de bezoekers nog wat spullen zochten om de laatste lege plekjes op te vullen. Dank wederom aan Geertje Polak om deze prachtige accommodatie beschikbaar te stellen. Ook in de moestuinen waar ik langs rijd op mijn regelmatige tochtjes naar het tennispark zijn de mensen druk bezig, staan de kasjes al weer overeind en zijn de zaaibedjes gereed gemaakt. Kortom met wat goede wil staat niets in de weg om van uw (moes)tuin ook dit jaar weer een groot succes te maken. Met vriendelijke groeten, Jan Hereijgers

2 HET 50-JARIG JUBILEUM. U heeft allen een uitnodiging ontvangen voor de feestdag op 14 juni. Houdt u rekening met de termijn van aanmelden: tot uiterlijk 15 mei 2014 kunt u uw aanmelding doorgeven met het formulier dat bij de uitnodiging zit, of via de website. Op het aanmeldingsformulier kunt u aangeven welke dagdelen u aanwezig wilt zijn, en aan welke activiteit u wilt meedoen. U kunt zich voor één workshop aanmelden, maar uw partner en u hoeven niet allebei dezelfde workshop te volgen. Voor de mensen die zich al hebben aangemeld: u kunt nog een wijziging doorgeven in workshops tot 15 mei. Eén van de activiteiten die gaat plaatsvinden is een tentoonstelling van hanging baskets waaraan prijsjes zijn verbonden voor de fraaiste exemplaren. Op 19 mei wordt een workshop georganiseerd waarvoor nog enkele plaatsen vrij zijn. Meer info verderop in deze Nieuwsbrief. Eén dezer dagen gaat ook de keuringscommissie voor de voortuinenwedstrijd op pad. Wij zijn benieuwd naar de inspanningen die door de deelnemers daaraan worden geleverd. Kortom graag tot ziens op 14 juni! Met vriendelijke groeten, Jan Hereijgers ZONDAG 18 MEI BEGELEIDE WANDELING NAAR T MERKSKE Deze wandeling stond al eerder op ons programma, maar er waren helaas toen niet genoeg deelnemers. Omdat het zo'n bijzonder gebied is wagen we wederom een poging. Onze gids van Staatsbosbeheer is Godewijn van den Bouwhuijzen, die ons al eerder begeleid heeft. Over t Merkske dat tussen het Belgische Hoogstraten en Baarle Nassau ligt valt veel te vertellen. In kort, het is een beek, ontsnapt aan de ruilverkaveling, omdat die moeilijk geregeld kon worden in het grensgebied (een soort Baarle-Nassau in de natuur). Het cultuurlandschap er omheen, vallei en beekdal, bleef ongerept als in de 19de eeuw. Vlak langs de beek wandel je door vochtige hooilanden en bloemrijke beemden. Op de hogere gronden ligt er een mozaïek van akkers en graslanden, gescheiden door houtsingels. Gevolg is dat de natuur zijn gang heeft kunnen gaan en veel zeldzame plantensoorten, amfibieën en vogels profiteren van de rust en natuurlijke rijkdom. We starten de wandeling in het schilderachtige Castelre, dat als een Hollands schiereilandje in België ligt. Vanwege de afstand wil ik voorstellen om weer eens "ouderwets" te carpoolen. Locatie: Caféboerderij In Holland, Castelre, carpoolen vanaf parkeerplaats De Stok in Roosendaal. Datum: zondag 18 mei, 9:15 uur bij De Stok, de wandeling start om 10 uur bij het informatiebord bij Caféboerderij In Holland. Kosten: 5,- voor leden, 7,50 voor niet-leden (betaalwijze verderop in deze Nieuwsbrief). Aanmelden: tot 10 mei bij Leni Graner, tel ; leni.graner.stander@hetnet.nl N.B.: Vanwege eventuele natte gedeelten; denk aan waterdicht schoeisel!

3 ZONDAG 18 MEI BRABANTSE WAL-DAG Op zondag 18 mei vind in Bergen op Zoom wederom De Brabantse Wal dag plaats. Dit evenement vind plaats bij landgoed & orangerie Mattemburgh waar allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd: streekproducten proeven, fietsen door het natuurgebied, wandelen op en rondom Landgoed Mattemburgh en Boerke Bogers in Hoogerheide en de Kraaijenberg in Bergen op Zoom. Ondernemers, verenigingen, natuurorganisaties en overheden laten zien wat dit bijzondere gebied te bieden heeft. Groei & Bloei afdeling Brabantse Wal is daar aanwezig met een demonstratie bloemschikken en een prijsvraag voor de jeugd. Onze afdeling verleent daar ook de nodige hand- en spandiensten en hoopt daar de nodige leden te mogen ontmoeten, en nieuwe leden te winnen om onze afdeling te versterken. Iedereen is van harte welkom om op 18 mei van tot uur van alles te komen zien, ruiken, proeven, horen, voelen en vooral te beleven. Dit evenement is gratis toegankelijk en biedt voor elk wat wils, voor jong en oud! MAANDAG 19 MEI WORKSHOP HANGING BASKET MAKEN Als onderdeel van onze jubileumviering 14 juni a.s. kunt u deelnemen aan een workshop Hanging Basket maken. Deze workshop wordt gehouden op maandagavond 19 mei en vindt plaats bij Plantenkwekerij Marc Raats. Mogelijk een wat afwijkende aanvangstijd maar omdat het al wat langer licht is kunt u binnen dit tijdsbestek de basket afwerken. Marc Raats en zijn assistent zullen u uitstekend hierbij helpen dus u kunt van een goed resultaat verzekerd zijn. Als u besluit aan deze workshop deel te nemen dan zien wij graag dat u uw werkstuk op de komende jubileumdag ( zat. 14 juni '14) zult meebrengen zodat wij die aldaar kunnen ophangen en de bezoekers uw basket kunnen bewonderen. Prijsjes voor de mooiste baskets worden beschikbaar gesteld. De hanging baskets van kwekerij Marc Raats kunnen zich al jaren in een grote belangstelling verheugen, een bezoek aan de kwekerij om u te oriënteren kunnen wij dan ook aanbevelen. U vindt de kwekerij komende vanuit Roosendaal op de Bergsebaan richting Nispen, direct over de spoorwegovergang links, het is makkelijk te vinden. Locatie: Plantenkwekerij Marc Raats, Bergsebaan 118, 4709 AS Nispen. Datum: maandag 19 mei, aanvang 18:30 uur. Kosten: 19,95 voor leden, 24,95 voor niet-leden. Dit is inclusief de basket, potgrond, benodigde planten en langwerkende meststof, en een kopje koffie of thee. Betaalwijze verderop in deze Nieuwsbrief. Aanmelden: uiterlijk donderdag 15 mei bij Marius van Amen, of vanamen.uit@home.nl, max. aantal deelnemers is 20.

4 ZATERDAG 24 MEI BEZOEK AAN AKKERBOUWBEDRIJF LUYSTERBURG Deze dag zijn we om 2 uur welkom bij de Familie Luysterburg in Heerle. Mevrouw Luysterburg wil ons alles vertellen en laten zien over hun bedrijf: haar man is akkerbouwer in hart en nieren, Henny Luysterburg zelf komt uit een fruitkwekersfamilie en heeft zich op de aardbeienteelt gestort. Zoon Rob ziet meer in asperges. In de schuur is een prachtige winkel gemaakt waar hun eigen producten en meer van eigen bodem verkocht wordt. Locatie: Familie Luysterburg, Herelsestraat 173, 4726 SR Heerle. Datum: Zaterdag 24 mei om 14:00 uur. Wil je heen en terug lopen van Wouw naar Heerle (een wandeling van een half uurtje, langs de aspergevelden), kom dan om 13:00 uur naar Marjolein Barmen t Loo, Bieakker 17, 4724 GC Wouw. Aanmelden: Graag even opgeven vóór 19 mei bij Marjolein Barmen t Loo, of barmpie@hetnet.nl Geef ook aan of je mee wandelt of niet. Er zijn geen kosten verbonden aan deze excursie. DINSDAG 17 JUNI TUINBEZOEK DE HERTGANG IN HALSTEREN Op dinsdagavond 17 juni organiseert onze afdeling een tuinbezoek aan het landgoed De Hertgang in Halsteren. Dit landgoed bestaat uit verschillende tuinen met prachtige borders. In 1998 werd de schapenwei aangekocht en hierin zijn een aantal bijzondere bomen geplant. De arboretumverzameling omvat nu ruim 600 verschillende bomen en struiken en wordt nog steeds uitgebreid. De rondleiding gebeurt door een ervaren gids en begint om 19:00 uur. De rondleiding duurt tot 20:30 uur. Er is dan koffie/thee (gratis) en voor de liefhebbers is er de diashow de 4 jaargetijden op de Hertgang. In de periode 4 mei t/m 7 juli is er ook een beeldententoonstelling van Ank van Meer en Frank Beek. Locatie: De Hertgang, Klaverblokken 18, 4661 HJ Halsteren. Datum: dinsdagavond 17 juni, aanvang 19:00 uur. Kosten: De entree is 4,- per persoon, ter plaatse te voldoen. Met de bon (voor 2 personen) in de kortingsgids van Groei & Bloei van 2014 krijgt men 1,50 korting. Niet leden betalen 6,50 ( 4,- entree + 2,50 voor de rondleiding). Aanmelden: Wilt u zich vóór 7 juni opgeven bij Anny van Wijk, annyvanwijk@gmail.com of Vervoer: heeft u geen vervoer, gelieve dit bij aanmelding door te geven. U kunt altijd tegen een kleine vergoeding met iemand meerijden. Het landgoed wordt op deze avond speciaal voor ons opengesteld en we krijgen een rondleiding door een ervaren gids. Onze vereniging betaalt in de Nationale Tuinweek deze rondleiding voor de leden.

5 ZATERDAG 21 JUNI OPEN DAG BIJ VAN AART BOOMKWEKERIJEN Op 21 juni zijn leden van Groei & Bloei en ook andere belangstellenden welkom bij van Aart Boomkwekerijen. Tijdens een plantenmarkt in één van de loodsen worden planten en bomen in hun opgroeifase aangeboden. Met foto s en voorbeeldplanten wordt aangegeven hoe mooi (!!!!) de plant/boom eruit gaat zien. Zij kweken deze planten zelf door stekken en enten. Deze jonge planten hebben een aantrekkelijke vraagprijs. Het is ook mogelijk volgroeide planten en bomen te kopen, indien voorradig. De familie Van Aart heeft een uitgebreid assortiment: Hibiscus syriacus en H. sinosyriacus-variëteiten, veredelde beukensoorten, waaronder de Fagus sylvatica, een zeer uitgebreid assortiment eiken van miniatuur- tot laanbomen, een bijzondere toverhazelaar met op de zon kleurend rood blad (Hamamelis intermedia Yamina). De meeste van de planten en bomen die aangeboden worden zijn in tuincentra bijna niet verkrijgbaar. Ze hebben ook veel bijzondere soorten kleine boompjes voor de rotstuin. Bij goed weer worden er ook kraampjes buiten neergezet. Het eigen assortiment wordt voor deze markt uitgebreid met planten van bevriende kwekers. De eigenaar van de kwekerij, Mario, zijn vrouw Wendy en zijn vader Ad, zullen de hele dag aanwezig zijn om vragen van de bezoekers te beantwoorden en advies te geven. Het is ook mogelijk om de tuin die bij deze kwekerij hoort te bezoeken. Hierin staan veel moederplanten. Tegen een kleine vergoeding is er koffie, thee of iets fris. Kortom: een buitenkans om tegen een aantrekkelijke prijs bomen/planten te kopen met advies van de kweker zelf! Locatie: Groene Woud 33 B, 4731 GT Oudenbosch. Datum: zaterdag 21 juni van 10:00 uur tot 17: 00 uur. De entree is gratis. AANMELDEN VOOR ACTIVITEITEN Naar aanleiding van een (terechte) opmerking tijdens de jaarvergadering willen wij u vragen om u tijdig aan te melden. Als een activiteit een sluitingsdatum heeft, wordt op die dag beslist of het wel of niet doorgaat. Zijn er dan te weinig deelnemers dan gaat het niet door. Soms komen er in de dagen erna nog aanmeldingen binnen, en had de activiteit toch door kunnen gaan. Dat is jammer voor de mensen voor wie de activiteit niet doorgaat, en niet leuk voor de organisator die er veel tijd in steekt om iets leuks te organiseren. Daarom ontvangt u (als uw adres bij ons bekend is) ongeveer een week voor de sluitingsdatum van een activiteit een herinnering in de vorm van een NieuwsFlits, zodat u nog een aantal dagen heeft om u aan te melden.

6 ZATERDAG 17 EN ZONDAG 18 MEI BLOEMSCHIKKAMPIOENSCHAPPEN BIJ GROEI & BLOEI DE LANGSTRAAT Zaterdag 17 mei en zondag 18 mei zit Groei & Bloei in de bloemen. Dit weekend wordt voor de 30 e keer het Zuid Nederlands Kampioenschap Bloemschikken voor amateurs georganiseerd door Groei & Bloei afdeling De Langstraat. En dat gaat allemaal gebeuren in Praktijkschool MET/Pro in Waalwijk-Driessen. Vergeet het oubollige bloemstukje met een takje links, een blaadje rechts en een bloem in het midden. Bloemschikken anno nu bij het ZNKB is echt iets heel anders. De bijna 80 deelnemers uit heel Zuid Nederland, hebben al weken vooraf het thema voor hun werkstuk gekregen 50 jaar Groei & Bloei De Langstraat. Aan de hand van dat thema bedenken zij een werkstuk. Hele constructies worden gemaakt waarin, waaraan en waarop straks de bloemen komen. Het werkstuk wordt thuis al eens geoefend of tijdens de bloemschiklessen, zodat je bijna zeker weet dat het gaat lukken. De dames en 3 heren strijden om de prijzen in diverse klassen, zodat ook de wat minder ervaren of misschien minder getalenteerde bloemschikkers kans maken op een prijs. Maar er kan natuurlijk maar één Kampioen van Zuid Nederland zijn en dat is de winnaar of winnares in de hoogste klasse, de Ereklasse. Extra bijzonder is het dat 8 leerlingen van de Praktijkschool mee gaan doen met de wedstrijd. Ze hebben dit voorjaar speciaal bloemschikles gekregen en ze durven het aan, meedoen met het ZNKB. En u, u bent van harte welkom op zondag 18 mei, want van tot uur worden de gemaakte bloemstukken tentoongesteld en mag iedereen ze komen bewonderen. Of snuffel even rond op de gezellige groenmarkt met verkoop van plantjes en struiken, leuke hebbedingetjes en natuurlijk bloemen. Meesterbinder Jack van Schaik uit Waalwijk geeft de hele dag door demonstraties bloemschikken en ook voor de kinderen is er iets leuks te doen. Zij kunnen met een beetje hulp zelf een mooi bloemstukje maken of een heus bijenhotel. De imker brengt een bijenkast mee en natuurlijk honing en u maakt kans op een mooie prijs in de loterij. Kom kijken en genieten zondag 18 mei bij het 30 e ZNKB in Praktijkschool MET/Pro, Koetshuislaan 1 in Waalwijk-Driessen. Entree 2,-- p.p. inclusief een consumptie. Kijk op voor nog meer informatie en voor een routebeschrijving. DONDERDAG 6 NOVEMBER STUDIELES DOOR BEREND KROTTJE De bekende bloemschikker Berend Krottje zal op 6 november een studieles geven. Deze keer wordt dit niet georganiseerd door Groei & Bloei maar is het een particulier initiatief, dit houdt in dat IEDEREEN mag deelnemen. Lid zijn van G&B hoeft dus niet. Thema: harmonie en disharmonie. Er is een middag- en een avondles om uur of om uur. Kosten: 25,00 p.p., dit is inclusief een kopje koffie/ thee in de pauze. Plaats: Foyer Sporthal Gageldonk, gagelboslaan 130 te Bergen op Zoom (afslag 28, bij de verkeerslichten rechtsaf en dan meteen links de parkeerplaats op). In de maand september kan er ingeschreven worden, u ontvangt dan een inschrijfmail. Geef dus nu al vast aan of u een inschrijfmail wilt ontvangen. Vriendelijke groeten, Lia Bakx, broubakx@ziggo.nl of

7 GEPLANDE ACTIVITEITEN IN 2014 Bezoek aan twee tuinen in Oud-Gastel Bezoek aan twee tuinen in Wouw Fietstocht langs diverse tuinen Wandeling met gids over het oude en nieuwe kerkhof in Roosendaal ONDERTUSSEN BIJ DE BUREN Met uw lidmaatschapskaart van Groei & Bloei kunt u ook deelnemen aan activiteiten van andere afdelingen. Hieronder volgt een greep uit het aanbod (voor het volledige overzicht kunt u terecht op Brabantse Wal e.o.: 24 mei Zwartebessenfietstocht door de Zak van Zuid-Beveland (aanmelden tot 14 mei) Breda: 10 mei Workshop Veilingbak vol kruiden Goeree-Overflakkee: 11 en 12 juni Tweedaagse reis naar Noord-Holland Goes: 12 juni Orchideeënwandeling o.l.v. Chiel Jakobusse Walcheren: 21 en 22 juni Open Tuinenweekend Zeeuws-Vlaanderen: 18 juni Bezoek bijenkwekerij Kreverhille Wist u dat veel afdelingen een digitale Nieuwsbrief uitgeven, en dat u zich hiervoor kunt aanmelden via de website van die afdelingen? U krijgt dan regelmatig overzichten van de activiteiten van die afdelingen per mail toegestuurd. Een vijver is oeverloos genieten in ieder jaargetijde

8 NIEUW GROEI & BLOEI LID IN MAART EN APRIL 2014 Mevrouw H. E. van der Kolk uit Roosendaal. Het bestuur heet haar welkom bij de afdeling Roosendaal en hoopt dat zij veel plezier zal hebben van het programma dat wij voor onze leden organiseren. De notulen en kleurrijke PowerPointpresentatie van de jaarvergadering op 19 maart jl. zijn vanaf nu op te vragen bij Hetty van Luijk: of BESTUURSSAMENSTELLING GROEI & BLOEI AFDELING ROOSENDAAL Voorzitter: Jan Hereijgers, Basaltdijk 20, 4706 DM Roosendaal tel. nr.: , Secretaris: Hetty van Luijk, Wielerbaan1, 4731 NV Oudenbosch tel. nr.: , Penningmeester: Piet Roks, Parelstraat 1, 4793 CM Fijnaart tel. nr.: , Bestuurslid: Chris Karremans, Prinses Irenestraat 12, 4671 CW Dinteloord tel. nr.: , Bestuurslid: Anny van Wijk, Ericastraat 10, 4702 BM Roosendaal tel. nr.: , Bestuurslid: Aat Oosterlee, Zundertseweg 15, 4707 XD Roosendaal tel. nr.: , REDACTIE NIEUWSBRIEF Chris Karremans of ), Aat Oosterlee of ) Vergeet niet de wijziging van uw adres door te geven aan Anny van Wijk! BETAALWIJZE Meedoen of meegaan? Meldt u altijd eerst aan bij de contactpersoon en ga dan pas over tot betaling. Alle betalingen voor deelname aan excursies, cursussen, workshops e.d. op rekening NL74INGB t.n.v. KMTP te Roosendaal, onder vermelding van de betreffende activiteit (tenzij anders vermeld bij de aankondiging van de activiteit). AANSPRAKELIJKHEID: De maatschappij KMTP/Groei & Bloei, zowel de afdeling Roosendaal kunnen nimmer aansprakelijk worden gesteld voor schade en/of letsel, opgelopen tijdens deelname aan één van de activiteiten door haar georganiseerd.

Nieuwsbrief. Roosendaal januari adres: webadres:

Nieuwsbrief. Roosendaal januari adres: webadres: Nieuwsbrief Roosendaal januari 2017-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN: 18 FEBRUARI LEZING VIJVER EN TUINPLEZIER DOOR LEO BRAND 22 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING

Nadere informatie

19 MAART: JAARVERGADERING GROEI&BLOEI AFDELING ROOSENDAAL

19 MAART: JAARVERGADERING GROEI&BLOEI AFDELING ROOSENDAAL Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2014 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 19 JANUARI EXCURSIE BOSBEHEER 8 FEBRUARI LEZING WINTERGROENE TUINEN 15 FEBRUARI

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2015-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 17 JANUARI LEZING VERRASSINGEN IN DE SCHADUW DOOR HUB DRIESSEN 19 MAART 2015 JAARVERGADERING

Nadere informatie

De eerste ideeën voor een tuinbezoek aan een moestuin worden op dit moment uitgewerkt.

De eerste ideeën voor een tuinbezoek aan een moestuin worden op dit moment uitgewerkt. Nieuwsbrief Roosendaal januari 2018-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl Volg Groei&Bloei Roosendaal nu ook op facebook ACTIVITEITEN: 27 JANUARI LEZING DOOR NEL WENS

Nadere informatie

24 JUNI FIETSTOCHT IN HET KADER VAN GROEI& BLOEI OPEN TUINEN WEEKEND.

24 JUNI FIETSTOCHT IN HET KADER VAN GROEI& BLOEI OPEN TUINEN WEEKEND. Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2012 3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 29 MEI AVOND TUINBEZOEK ESSEN (WILDERT) 14 JUNI AVOND TUINBEZOEK TE NISPEN 16 JUNI

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari 2013 1. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari 2013 1. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2013 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 31 JANUARI LEZING DE WONDERE WERELD VAN DE PADDENSTOELEN 9 FEBRUARI BEZOEK ARBORETUM

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal September 2012 5 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 16 SEPTEMBER WANDELING MET GIDS IN KELSDONK 22 SEPTEMBER BEZOEK AAN BOOMKWEKERIJ

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal November 2014-6 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 15 NOVEMBER LEZING DE VIER JAARGETIJDEN DOOR JOS KETELAAR 19 NOVEMBER WORKSHOP

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2014 2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 15 MAART STEK-WORKSHOP BIJ KWEKERIJ DE GAERDE 19 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2016-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 9 JANUARI LEZING ZOOGDIEREN IN DE TUIN 30 JANUARI WIJN- EN SPIJSPROEVERIJ 13 FEBRUARI

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:   ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2011 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 9 JANUARI NIEUWJAAR (SNERT) WANDELING 20 JANUARI LEZING OVER TUINGEREEDSCHAP DOOR

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal November 2012 6 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 21 NOVEMBER BEZOEK VAN DE TUINHEEREN 7 DECEMBER KERSTBLOEMSCHIKDEMONSTRATIE DOOR

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal September 2010 5 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 10 OKTOBER HERFSTWANDELING NOVEMBER CURSUS ELEKTRISCH LASSEN VOOR BEGINNERS

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Juli 2011 4. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Juli 2011 4. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Juli 2011 4 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 25 JULI TUINBEZOEK IN ZUNDERT 10 AUGUSTUS TUINBEZOEK ESSEN (WILDERT) 13 AUGUSTUS

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2012 2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 21 MAART JAARVERGADERING GROEI&BLOEI AFDELING ROOSENDAAL 21 MAART LEZING HERKENBARE

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart 2016-2. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart 2016-2. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2016-2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 24 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING AFDELING ROOSENDAAL 13 APRIL WORKSHOP HANGING

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal november adres: webadres:

Nieuwsbrief. Roosendaal november adres: webadres: ACTIVITEITEN: Nieuwsbrief 16 februari Winterwandeling Arboretum Oudenbosch 23 februari Lezing over de Biesbosch door Thomas van der Es 23 maart Jaarvergadering 27 maart Workshop Woodburning Roosendaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres:   ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2011 2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 13 MAART DE ALLERLAATSTE CURSUS ELEKTRISCH LASSEN 23 MAART JAARVERGADERING G&B AFDELING

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart 2015-2. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart 2015-2. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2015-2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 19 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING GROEI&BLOEI ROOSENDAAL 21 MAART LEZING SOLITAIRE

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal September 2013 5 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 12 OKTOBER BLOEMSCHIK WORKSHOP BIJ DE PLUKKERIJ IN BOSSCHENHOOFD 17 OKTOBER

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2011 3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 25 MEI AVONDBEZOEK TUIN IN ZEGGE. 11 JUNI WORKSHOP CREATIEF MET KLEI. 18 JUNI EEN

Nadere informatie

OPEN TUIN IN NOORDHOEK 17 JULI

OPEN TUIN IN NOORDHOEK 17 JULI Nieuwsbrief Roosendaal Juli 2015-4 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 11 JULI OPEN TUIN IN NOORDHOEK 17 JULI AVONDROODWANDELING DINTELSE GORZEN 23-27 JULI

Nadere informatie

22 JULI TUINBEZOEK BIJ FAMILIE SCHEEPERS OUD GASTEL 14 AUGUSTUS WORKSHOP

22 JULI TUINBEZOEK BIJ FAMILIE SCHEEPERS OUD GASTEL 14 AUGUSTUS WORKSHOP Nieuwsbrief Roosendaal Juli 2010 4 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 22 JULI TUINBEZOEK BIJ FAMILIE SCHEEPERS OUD GASTEL 14 AUGUSTUS WORKSHOP (Bloemen)

Nadere informatie

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Wintersluiting Helaas is er al weer een einde aan het speelseizoen gekomen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei mailadres: webadres: roosendaal.groei.nl

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei mailadres: webadres: roosendaal.groei.nl Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2016 3 mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN: 14 MEI VOORJAARSSTEKKENBEURS 21 MEI BEZOEK AAN TUIN 'T VEN IN HEERLE 11-19 JUNI NATIONALE

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal November 2010 6 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 24 NOVEMBER LEZING AMFIBIEËN EN REPTIELEN IN BEELD René Krekels 9 DECEMBER BEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal NOVEMBER 2009 6. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal NOVEMBER 2009 6. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal NOVEMBER 2009 6 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 16 NOVEMBER LEZING BIOLOGISCHE ROZEN 24 NOVEMBER DEMONSTRATIE KERSTBLOEMSCHIKKEN

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Wat staat er in deze nieuwsbrief: Werken bij Groen Doen. Een ochtendje Nac. Rondleiding scholieren. 1 April. Voorjaar!

NIEUWSBRIEF. Wat staat er in deze nieuwsbrief: Werken bij Groen Doen. Een ochtendje Nac. Rondleiding scholieren. 1 April. Voorjaar! NIEUWSBRIEF Wat staat er in deze nieuwsbrief: Werken bij Groen Doen Een ochtendje Nac Rondleiding scholieren 1 April Voorjaar! Nieuwsbrief GroenDoen 1 Werken bij Groen Doen Een van de belangrijkste dingen

Nadere informatie

Fiets Vierdaagse RTC Noord- Brabant 2017

Fiets Vierdaagse RTC Noord- Brabant 2017 Fiets Vierdaagse RTC Noord- Brabant 2017 Dit jaar is van 12 tot en met 15 juni de fietsvierdaagse van RTC Noord-Brabant voor de 47 e keer, en voor RTC de laatste keer verreden! Ook dit jaar was IRIS het

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 voorzitter Marry de Ridder 515864 - marry.deridder@gmail.com secretaris Theo Essen 515117 - essenth@hotmail.com penningmeester

Nadere informatie

Programma 2012. Zaterdag 14 april Excursie naar historisch Oud-Overschie

Programma 2012. Zaterdag 14 april Excursie naar historisch Oud-Overschie Programma 2012 Zaterdag 14 april Excursie naar historisch Oud-Overschie We bezoeken o.a. het Museum Oud-Overschie, de tuin, genaamd het Buitenmuseum en de oude pastorietuin met theehuis. De koffie met

Nadere informatie

Met trots presenteert de afdeling Vrije Tijd:

Met trots presenteert de afdeling Vrije Tijd: Met trots presenteert de afdeling Vrije Brabants Walfestival met Corry Konings Vrijdagmiddag 25 april 33,00 inclusief entree en 2 consumpties Woensdrecht 1 vrijwilliger per 3 deelnemers Dagtochtennummer:721403

Nadere informatie

Woensdag 19 november: lezing Korneel Aschman, Plantplezier door de eeuwen heen; tuinkunst in Nederlandse historische tuinen.

Woensdag 19 november: lezing Korneel Aschman, Plantplezier door de eeuwen heen; tuinkunst in Nederlandse historische tuinen. Afdeling Houten november 2014 Beste plantenliefhebber, In deze nieuwsbrief vind je alle informatie over onze activiteiten die we de komende maanden organiseren. Wil je meer weten? Kijk op de website: houten.groei.nl.

Nadere informatie

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel )

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel ) KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel. 073-8505765) NIEUWSBRIEF nr.1 van januari 2018 1. Nieuwjaarstreffen De contactmiddag op 12 januari 2018 in het

Nadere informatie

Onvergetelijk Zeeuws Museum

Onvergetelijk Zeeuws Museum Onvergetelijk Zeeuws Museum Overzicht van activiteiten die het Zeeuws Museum de komende maanden biedt voor mensen met dementie, naasten, zorgverleners en geïnteresseerden: Rondleidingen Onvergetelijk Zeeuws

Nadere informatie

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Kloostertuin Kwekerij Hof te Dieren Herfst in de Kloostertuin Het is herfst maar door het droge voorjaar zijn er nog maar weinig herfstkleuren te zien. Wel bloeien de

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

Namens het bestuur van Groei en Bloei wensen wij u. Uitgave december 2017

Namens het bestuur van Groei en Bloei wensen wij u. Uitgave december 2017 Afdeling Liemers: Aerdt, Babberich, Beek, Duiven, Groessen, Herwen, Lathum, Lobith, Loo, Pannerden, Spijk, Tolkamer, Westervoort, Zevenaar en Oud-Zevenaar Namens het bestuur van Groei en Bloei wensen wij

Nadere informatie

'Uit eigen tuin' Breng gerust een vriend/vriendin, buurman/buurvrouw, familielid of andere geïnteresseerde mee! Ze zijn hartelijk welkom!

'Uit eigen tuin' Breng gerust een vriend/vriendin, buurman/buurvrouw, familielid of andere geïnteresseerde mee! Ze zijn hartelijk welkom! Afdeling Liemers: Aerdt, Babberich, Beek, Duiven, Groessen, Herwen, Lathum, Lobith, Loo, Pannerden, Spijk, Tolkamer, Westervoort, Zevenaar en Oud-Zevenaar Een nieuw jaar; er staat ons weer van alles te

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

mei April: Natuurontbijt

mei April: Natuurontbijt mei 2017 29 April: Natuurontbijt De weergoden werkten mee, het was prachtig weer. Eerst een stevige wandeling door het Vroege Vogelbos. Waar daslook volop in bloei stond. Menigeen plukte een blaadje voor

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - augustus 2016

Activiteiten bij De Helderse Vallei - augustus 2016 maandag 1 augustus: Zomervakantie dinsdag 2 augustus: Aan de slag op de kinderboerderij donderdag 4 augustus: Aan de slag op de kinderboerderij vrijdag 5 augustus: Met de kippen op stok 16.30 uur Elke

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei 2010 3. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei 2010 3. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2010 3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 18 MEI BEZOEK TUIN FAM WILLEMSEN-VAN LANGE IN OUDENBOSCH 26 MEI BEZOEK TUINEN VAN

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Volkstuindersvereniging De Amateurtuinder Opgericht 17 oktober 1962. Koninklijk goedgekeurd op 24 april 1975 te Amsterdam. Bezoekadres/verenigingsgebouw: Postadres: Oude Stationsweg

Nadere informatie

Hellehondsdagen 2014. Jeugdprogramma. Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte.

Hellehondsdagen 2014. Jeugdprogramma. Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte. Hellehondsdagen 2014 Jeugdprogramma Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte. Hallo jongens en meisjes Nog eventjes en dan is het weer zover,

Nadere informatie

Jaaroverzicht activiteiten voor basisscholen. Nijenburgerweg LT Alkmaar Tel.: (072)

Jaaroverzicht activiteiten voor basisscholen. Nijenburgerweg LT Alkmaar Tel.: (072) Jaaroverzicht activiteiten 2011-2012 voor basisscholen Nijenburgerweg 7 1812 LT Alkmaar Tel.: (072) 52 06 577 Aan de leerkrachten en directies van basisscholen, Voor u ligt de brochure van de Stichting

Nadere informatie

Lezing Terugblik Gardenista. Afdeling Aalten e.o.

Lezing Terugblik Gardenista. Afdeling Aalten e.o. Lezing Terugblik Gardenista Afdeling Aalten e.o. 2 Herfst Dit is al weer de laatste nieuwsbrief van dit jaar en de herfst is nu al in volle gang. Ik houd van de herfst, met de mooi gekleurde bomen, de

Nadere informatie

MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12

MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12 Kansenkrant MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12 Vrije dagen In de schoolgids staat dat de kinderen vrij zijn op 12 juni. Dit moet echter zijn: vrij op vrijdag 1 juni. In deze nieuwsbrief: - Vrije dagen

Nadere informatie

De warme zomer ligt al haast weer achter ons. Hopelijk heeft u ervan kunnen genieten.

De warme zomer ligt al haast weer achter ons. Hopelijk heeft u ervan kunnen genieten. Platform Gehandicaptenbeleid Goeree Overflakkee Secretariaat: Kraaijerdijk 2a 3248 LC Melissant Tel: 06-22213962 na 18.00 uur Email: PGGOinfo@pggo.nl www.pggo.nl Beste mensen, De warme zomer ligt al haast

Nadere informatie

Nieuwsbrief april G&B - Liemers

Nieuwsbrief april G&B - Liemers Bekijk de webversie Nieuwsbrief april G&B - Liemers Beste lezers, Op maandag 9 april a.s. houden wij weer onze Algemene Leden Vergadering (ALV), waarbij onze leden van harte zijn uitgenodigd. Vanaf 20.15

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016 dinsdag 1 maart en donderdag 3 maart: Aan de slag op de kinderboerderij 14.30-16.00 uur Kom kijken welke dieren er allemaal op de kinderboerderij leven! Je ontdekt hoe de dieren heten, wat ze eten, welk

Nadere informatie

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse.

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 22 29 Mei 2018 Nieuws Agenda 5 t/m 8 juni: Avondvierdaagse Doorn 13 Juni : Praatjes café koffer vol muziek 16 Juni : Workshop aardbeibloempotje maken 20 juni : Jaarfeest 30

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

nieuwsbrief maart 2015

nieuwsbrief maart 2015 nieuwsbrief maart 2015 B O N S A I vereniging Midden Nederland Tokonoma van de maand De tokonoma s werden tijdens de bijeenkomst van februari gebruikt voor het maken van proefopstellingen voor onze show

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - augustus 2015

Activiteiten bij De Helderse Vallei - augustus 2015 zaterdag 1 augustus: Watergeheimen zaterdag 1 augustus: Met de kippen op stok! 16.30 uur Elke middag brengen onze dierverzorgers de dieren naar hun stallen, stokken en hokken. Normaal gesproken gebeurt

Nadere informatie

Een nieuwe nieuwsbrief, een ander jasje

Een nieuwe nieuwsbrief, een ander jasje Afdeling Houten september 2014 Een nieuwe nieuwsbrief, een ander jasje Zes lezingen en presentaties, acht workshops (binnen én buiten), enkele excursies, een jaarvergadering, en wat we nog maar meer aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

JUBILEUM NIEUWSBRIEF

JUBILEUM NIEUWSBRIEF JUBILEUM NIEUWSBRIEF Informatie voor eigenaars en bewoners van Emerald Empire - jaargang 11, nummer 2 mei 2015 20 jaar Emerald Empire Deze zomer staat ons mooie gebouw 20 jaar op deze heerlijke plek in

Nadere informatie

De nieuwsbrief van de St. Theresiaschool, Bilthoven

De nieuwsbrief van de St. Theresiaschool, Bilthoven In deze weeksluiter : Van de directie: Thema avond Sociale media Burgemeester Schaken Gevonden voorwerpen Van de parochie Verbouw kleuterplein Jaarkalender Van de directie Thema avond sociale media. Sociale

Nadere informatie

Overzicht activiteiten MVSV in 2014

Overzicht activiteiten MVSV in 2014 Overzicht activiteiten MVSV in 2014 2014 Was voor MVSV het eerste volledige jaar dat we van ons nieuwe clubhuis en vaarwater konden genieten. Als club hebben we een goed jaar achter de rug met een aantal

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

PROGRAMMA Maart Boodschappen PlusBus Etten Leur Samen Er Op Uit. vanaf dinsdag 23 Februari 2016

PROGRAMMA Maart Boodschappen PlusBus Etten Leur Samen Er Op Uit. vanaf dinsdag 23 Februari 2016 PROGRAMMA Maart 2016 Boodschappen PlusBus Etten Leur Samen Er Op Uit Reserveren voor Maart is mogelijk vanaf dinsdag 23 Februari 2016 per telefoon: 076 532 50 42 op werkdagen van 09:00 tot 12:00 uur of

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

BOUWEN MET JACQUES HURKS

BOUWEN MET JACQUES HURKS BOUWEN MET JACQUES HURKS Dit jaar is het veertig jaar geleden dat architect Jacques Hurks stierf. Hurks woonde het grootste deel van zijn leven in Roosendaal. Reden om hem te gedenken met een tentoonstelling

Nadere informatie

PROGRAMMA Februari 2016. Boodschappen PlusBus Etten Leur Samen Er Op Uit. vanaf dinsdag 26 Januari 2016

PROGRAMMA Februari 2016. Boodschappen PlusBus Etten Leur Samen Er Op Uit. vanaf dinsdag 26 Januari 2016 PROGRAMMA Februari 2016 Boodschappen PlusBus Etten Leur Samen Er Op Uit Reserveren voor Februari is mogelijk vanaf dinsdag 26 Januari 2016 per telefoon: 076 532 50 42 op werkdagen van 09:00 tot 12:00 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal mei adres: webadres:

Nieuwsbrief. Roosendaal mei adres: webadres: ACTIVITEITEN: Nieuwsbrief Roosendaal mei 2018-3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl Volg Groei&Bloei Roosendaal nu ook op facebook 6 JUNI TUINBEZOEK ANITA HOFMANDS-VAN

Nadere informatie

Programma Natuur Avonturen

Programma Natuur Avonturen Programma Natuur Avonturen voor basisscholen Landgoed De Hoevens Alphen/Goirle i.s.m. Scholenwerkgroep IVN Tilburg Algemene informatie Landgoed De Hoevens Coördinator natuureducatie: Fran Husstege Bezoekadres:

Nadere informatie

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin!

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! De landelijke vereniging Groei & Bloei organiseert van 9 tot en met

Nadere informatie

ANWB Streetwise gr 1 t/m 8 (info in deze nieuwsbrief) Woensdag 24 mei vrijdag 26 mei Studiedag en hemelvaart; alle leerlingen vrij Maandag 5 juni

ANWB Streetwise gr 1 t/m 8 (info in deze nieuwsbrief) Woensdag 24 mei vrijdag 26 mei Studiedag en hemelvaart; alle leerlingen vrij Maandag 5 juni 19 mei 2017 - nummer 16 Belangrijke data Maandag 22 mei MR-vergadering Dinsdag 23 mei ANWB Streetwise gr 1 t/m 8 (info in deze nieuwsbrief) Woensdag 24 mei vrijdag 26 mei Studiedag en hemelvaart; alle

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg)

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tentoonstelling met fleurige schilderijen van Irma Wisman. Is uw tuin de perfecte plaats om tot rust te komen en van de schoonheid van de planten en bloemen

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

2010 No. 3 SPRINTER NIEUWS

2010 No. 3 SPRINTER NIEUWS 2010 No. 3 SPRINTER NIEUWS Foto: Frits v/d Velde Nieuwsbulletin Modelspoorvereniging Zeeland 24/08/2010 Foto voorpagina is afkomstig van Frits van de Velde. Hij heeft een hele riks foto s van Nederlandse

Nadere informatie

16 juni 2011. Nationale T.C.N. stamboekdag op Manege Groenewoude 10 juli 2011. adres: Ekris 38 te 3931 PX Woudenberg.

16 juni 2011. Nationale T.C.N. stamboekdag op Manege Groenewoude 10 juli 2011. adres: Ekris 38 te 3931 PX Woudenberg. 16 juni 2011 Geachte participanten, De jaarlijkse T.C.N. stamboekdag wordt voor de 2 e maal op de manege Groenewoude te Woudenberg van Hetty de Koning en Rob de Wijs gehouden. Dit jaar is het op zondag

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht Agenda 2017 Het Korennieuws Juli 2017 Zaterdag 26 Augustus 14.00 Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus 20.30 Vergadering Spooktocht Zondag 03 September 07.30 Vissen Zondag 17 September 13.30 Fietstocht BBQ Zaterdag

Nadere informatie

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid Advent Advent is de tijd van verwachting en voorbereiding op het Kerstfeest. Een tijd om stil te worden na alle drukte rondom het sinterklaasfeest. We gaan op weg naar Bethlehem om samen met de herders

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr maart Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr maart Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 24 17 maart 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 20-03 Louise, groep 5 26-03 Femke, groep 3 OPROEP BUXUS Over

Nadere informatie

Tot slot vindt u verder in deze nieuwsbrief meer informatie over de eerstkomende activiteiten, we hopen u daar te ontmoeten.

Tot slot vindt u verder in deze nieuwsbrief meer informatie over de eerstkomende activiteiten, we hopen u daar te ontmoeten. ACTIVITEITEN: 15-19 mei Gardenista 25 mei Dagreis Appeltern (samen met afdeling Breda) 1 juni Tuinbezoek in St. Willebrord 8-16 juni Nationale Tuinweek x juni Workshop insectenhotel maken 15 juni Tuinbezoek

Nadere informatie

De laatste Nieuwsbrief dateert al weer van april Inmiddels zijn er

De laatste Nieuwsbrief dateert al weer van april Inmiddels zijn er NIEUWSBRIEF Editie 4 oktober 2015 BESTE WIJKBEWONERS, De laatste Nieuwsbrief dateert al weer van april 2015. Inmiddels zijn er nieuwe zaken waarover we u willen informeren. Maar eerst nog een korte terugblik.

Nadere informatie

Folius Nieuwsbrief nr. 3 2013

Folius Nieuwsbrief nr. 3 2013 Folius Nieuwsbrief nr. 3 BONSAIVERENIGING RIJNMOND Beste leden De helft van de zomervakantie zit er weer op. Na een natte en koude periode is het weer naar tropische waarden gestegen. Voor de een een genot

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11. Schooljaar 14-15. 5 februari 2015 GROEPSACTIVITEITEN

Nieuwsbrief 11. Schooljaar 14-15. 5 februari 2015 GROEPSACTIVITEITEN Nieuwsbrief 11 Schooljaar 14-15 5 februari 2015 GROEPSACTIVITEITEN Carnaval op Het Kompas De kinderen van de groepen 1/2/3 vieren donderdag 12 februari carnaval met elkaar. De kinderen van de groepen 1/2/3

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2018

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2018 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

Welkom Juf Ida. Nieuws vanuit de MR. Leskracht thema: Van handel naar industrie. PCBS Julianaschool 13 maart 2019

Welkom Juf Ida. Nieuws vanuit de MR. Leskracht thema: Van handel naar industrie. PCBS Julianaschool 13 maart 2019 PCBS Julianaschool 13 maart 2019 Welkom Juf Ida Net voor de voorjaarsvakantie hebben we afscheid genomen van Juf Suzanne van Kaam. Met ingang van 1 maart 2019 is Juf Ida Kloosterman benoemd als leerkracht

Nadere informatie

Wijkcentrum De Moerkens, Kapittelstaat 21, 4614 EK Bergen op Zoom, telefoon

Wijkcentrum De Moerkens, Kapittelstaat 21, 4614 EK Bergen op Zoom, telefoon wijkcentrum de Moerkens Wijkcentrum De Moerkens, Kapittelstaat 21, 4614 EK Bergen op Zoom, telefoon 06 1500 4957 info@wiikcentmmdemoerkens.nl www.wiikcentrumdemoerkens.nl College Burgemeester 8t Wethouders

Nadere informatie

WelzijnsPaletActueel. Voor u, het programma van de maand september. september 2016

WelzijnsPaletActueel. Voor u, het programma van de maand september. september 2016 WelzijnsPaletActueel september 2016 Voor u, het programma van de maand september. Na een afwisselende en gezellige vakantieperiode rond het thema Vive Espana starten we met nieuwe energie en enthousiasme

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je bewust van je kracht

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2012 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 17 JANUARI LEZING TUINEN VAN ZUID-WALES DOOR BERT VERMEIJDEN VAN GARDEN TOURS.

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2015

Info bulletin mei t/m september 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2015 Overzicht activiteiten mei t/m september 2015 Gezinsfietstocht donderdag 14

Nadere informatie

Nieuwsbrief Afdeling Groningen e.o.

Nieuwsbrief Afdeling Groningen e.o. Nieuwsbrief Afdeling Groningen e.o. Nieuwsbrief Mei 2015 Van de voorzitter De lente is nu echt begonnen, de bollen en de eerste voorjaarsbloeiers staan te pronken in de zon. Wat een kleuren, wat een weelde!

Nadere informatie

Schooljaar: Nummer: 8 Datum: 26 oktober 2017

Schooljaar: Nummer: 8 Datum: 26 oktober 2017 Schooljaar: 2017-2018 Nummer: 8 Datum: 26 oktober 2017 VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, Ik hoop dat u weer van een aantal mooie en vooral zonnige dagen hebt kunnen genieten. Op Weilust is iedereen

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers September 2013 Misschien komt er na

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z

NIEUWSBRIEF. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z NIEUWSBRIEF 6 e jaargang - Januari 2018 nr. 1 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z Dit jaar bestaat het creatief centrum 30 jaar. Een heugelijk feit dat gevierd

Nadere informatie