Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres: ACTIVITEITEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres: ACTIVITEITEN"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Roosendaal November adres: info@roosendaal.groei.nl webadres: ACTIVITEITEN 24 NOVEMBER LEZING AMFIBIEËN EN REPTIELEN IN BEELD René Krekels 9 DECEMBER BEN CLEVERS MET EEN KERSTBLOEMSCHIKDEMONSTRATIE 12 DECEMBER BUSREIS NAAR KERSTFAIR LANGOED MARIENWAERDT IN BEESD 15 DECEMBER LEZING: CYCLAMEN IN DE TUIN. 20 JANUARI LEZING OVER TUINGEREEDSCHAP DOOR DE TUINHEEREN. 9 JANUARI NIEUWJAAR (SNERT) WANDELING HERFST De herfst is ingetreden. De prachtige bladkleuren boeien mij persoonlijk erg, gelukkig heb ik geen hekel aan een buitje, gevallen blad ruikt heerlijk, paddenstoelen zijn prachtig en uit de wind/in het zonnetje is het nog heerlijk genieten van de warmte. M n rozen bloeien nog, zo nu en dan kan ik nog een framboosje plukken, de herfstasters en diverse bessen geven kleur aan mijn tuin. M n kippen leggen niet meer zo veel eieren en de eekhoorntjes lopen af en aan om hun beuken-, hazel- en walnoten voorraad aan te leggen. Af en toe staat de kachel al aan. Het waait soms flink en er zijn zelfs een paar (hagel)buien gevallen. Dus ontkennen kunnen we de naderende winter echt niet meer. Om de tuin winterklaar te maken moet er gesnoeid en gewied worden en eventueel gestekt en gescheurd. Mijn moestuin wordt zo langzamerhand opgeruimd, maar misschien heeft u wel wintergroenten staan. Het gras mag voor de laatste keer gemaaid en bladvrij gemaakt. Ik hoop dat u in de borders niet al te netjes aan de slag gaat, zodat er voldoende blijft liggen om eventueel egels en andere kleine dieren huisvesting en voedsel te bieden tot aan het voorjaar. Met vriendelijke groet, Marloes Schellingerhout

2 24 NOVEMBER LEZING AMFIBIEËN EN REPTIELEN IN BEELD René Krekels Kleinere dieren, van insecten tot amfibieën, zijn het hoofdonderwerp van René Krekels. Naast biologie studeerde hij fotografie aan de Fotovakschool. René verdiepte zich in het gedrag van dieren en probeert de verborgen levenswijzen in beelden vast te leggen. Met speciale technieken, zoals onderwaterfotografie, high-speed-fotografie en nachtelijke excursies, komen de soorten haarscherp in beeld. De foto s van René Krekels zijn veelvuldig in boeken en tijdschriften te vinden, zoals Grasduinen, Op Pad, Toeractief en Zin. In de presentatie AMFIBIEËN en REPTIELEN in BEELD komen alle Nederlandse soorten voorbij. Wat maakt ze zo bijzonder, en wat doen ze zoal? Ooit gezien hoe salamanders hun paringsdans uitvoeren? Of hoe de rugstreeppad zijn grootse kwaakblaas opblaast en het kenmerkende rrrrrrrrrrrrrrr ten gehore brengt? Groene kikkers plonzen vanaf de oever in het water, maar hoe gaat dat in z n werk? Door gebruik te maken van high-speed-fotografie krijg je dat allemaal te zien; de spetters vliegen er letterlijk vanaf. Gewone soorten blijken een verborgen, doch intrigerend leven te leiden. In een portret van de bruine kikker groeien de eitjes uit tot larven en kleine kikkers en volgen we de volwassen kikkers in het voorjaar, op hun weg naar het mooiste nachtelijke koor van Nederland. De presentatie van 2 x 1 uur zal meer zijn dan een plaatje met een praatje. Met een speciaal computerprogramma komen de dieren tot leven op het doek. Met passende muziek krijgt de presentatie bijzondere wendingen. Lastig uit te leggen eigenlijk wat er precies te beleven valt gedurende de avond, je moet het eigenlijk gewoonweg zien en beleven. dus tot kijk in november! Tijd : uur, zaal open uur Locatie: De Veestallen, Kade 65 in Roosendaal.(serre) Kosten: Voor leden gratis op vertoon van de Groei&Bloei pas, 2,50 voor niet-leden. Zoals gewoonlijk is er in de pauze een verloting. 12 DECEMBER BUSREIS NAAR KERSTFAIR LANGOED MARIENWAERDT IN BEESD De ultieme kerstsfeer met kerstbomen, verlichting, kampvuren, glühwein en warme chocolademelk vind je op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, tijdens de Kerstfair. Ruim 80 stands met unieke kerstcadeaus, brocante, warme en feestelijke kleding en verrassende lekkernijen, arrensleeën getrokken door paarden met bellentuigen, live gezongen kerstliederen, workshops en rondleidingen in het landhuis in kerstsfeer zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat u in kerststemming komt. Vertrek: uur vanaf parkeerplaats sportcentrum Health City, de Stok 12, 4703 SZ Roosendaal. Verwacht wordt dat we rond uur terug zijn. Kosten: 22,50, voor niet-leden 27,50. Dit is inclusief vervoer, entree en fooi chauffeur. Opgeven: voor 1 december bij Anny van Wijk, a.j.van.wijk.2@kpnmail.nl of Mieke Schrauwen, mieke0@planet.nl. U wordt verzocht het geld, na opgave, uiterlijk 1 december over te maken.

3 15 DECEMBER LEZING: CYCLAMEN IN DE TUIN. Het echtpaar Bravenboer heeft eerder dit jaar in Breda een lezing verzorgd over cyclamen. De reacties waren erg positief. Goede reden om ook u kennis met ze te laten maken. Tijdens de lezing krijgt u onder andere te horen welke soorten u kunt gebruiken in de tuin, hoe u zelf kunt zaaien (in welke grondsoort) en waar ze het best tot hun recht komen. Met behulp van een beamer laten zij u prachtige foto s zien. Er is gelegenheid tot het kopen van cyclamen. Ook zijn er kaarten te koop van de Engels botanisch tekenares Lorna Minton. Tijdens de pauze is er, zoals gebruikelijk, een verloting. Locatie: De Lantaarn, Onyxdijk 5, Roosendaal (serre) Aanvang: uur, zaal open om uur Kosten: Voor leden gratis op vertoon van de Groei&Bloei pas, 2,50 voor niet-leden 9 DECEMBER BEN CLEVERS MET EEN KERSTBLOEMSCHIKDEMONSTRATIE Gezien het overweldigende succes van de demonstratie die Ben Clevers drie jaar geleden bij ons heeft gegeven, hebben wij hem uitgenodigd om ook dit jaar een kerstdemonstratie voor ons te geven. Dit wordt donderdag 9 december. Om de woorden van Ben aan te halen: het belooft een leerzame, maar ook sfeervolle kerstavond te worden met een achtergrond presentatie en muziek. Uiteraard worden de kerstdecoraties, die hij gaat maken, onder de aanwezigen verloot. Locatie: De Lantaarn, Onyxdijk 5, 4706 LN Roosendaal (zaalingang aan de zijkant) Aanvang: uur, zaal open om uur Kosten: Voor leden gratis op vertoon van de Groei&Bloei pas, 5,00 voor niet-leden. 20 JANUARI LEZING OVER TUINGEREEDSCHAP DOOR DE TUINHEEREN. Tijdens deze lezing krijgt u advies over onderhoud van uw tuingereedschap. U krijgt handige tips. Ook leggen ze uit welk gereedschap u het best kunt gebruiken bij bepaalde werkzaamheden in en rondom de tuin. Voor tuinliefhebbers dus nuttige en praktische informatie. Na deze avond verlangt u naar het voorjaar om snel in uw tuin aan de slag te gaan met goed gereedschap! Datum: donderdagavond 20 januari 2011 om uur, zaal open vanaf uur. Locatie: De Lantaarn, Onyxdijk 5, 4706 LN te Roosendaal, Kosten: Gratis voor leden op vertoon van de Groei&Bloei pas, 2,50 niet-leden TUINREIS NAAR JAPAN AFD. GOES Afgelopen jaar hebben we bij Groei en Bloei, afdeling Goes, een reis naar Denemarken georganiseerd. Natuurlijk gaan dan de gedachten al uit naar een volgende reis. Een idee was Japan en Will Christiaanse ging voor ons aan de slag. De prijs is nog niet bekend maar om een idee te hebben hoeveel mensen er belangstelling hebben voor deze reis vragen we u zeker al te reageren. U kunt mailen naar Cecile van Tiggelen, reiscommissie Groei en Bloei Goes, cvtiggelen@zeelandnet.nl Voor het voorstel kijk op: onder het kopje activiteiten & actueel.

4 9 JANUARI NIEUWJAAR (SNERT) WANDELING Deze traditionele Groei & Bloei wandeling zal plaatsvinden op zondag 9 januari Uiteraard hopen wij dat anders dan vorig jaar de weersomstandigheden ons geen parten zullen spelen. En uiteraard gaan we er van uit dat dan de belangstelling weer eens ouderwets groot zal zijn. We gaan wandelen over Fort de Rovere". De te wandelen afstand zal niet lang zijn maar wel interessant. Immers dit gebied nabij Halsteren is in het afgelopen jaar flink op de schop genomen in het kader van het herstel van het fort in zijn historische vorm. Het oude militaire verdedigingwerk vormde vroeger een deel van de West Brabantse Waterlinie en wordt nu verheven tot cultuurhistorische en recreatieve attractie. Om zich van te voren wat in te kunnen lezen verwijzen wij u graag naar de website van de West Brabantse Waterlinie: Als wij daar gaan wandelen zal het geheel net klaar zijn. Een gids zal ons alles vertellen over de historie en alles wat geleid heeft tot de uitvoering van het omvangrijke werk tot herstel. Vertrek: uur op een nog nader aan te geven plaats. Zie daarvoor de nieuwsbrief van januari a.s. welke in de eerste dagen van januari zal verschijnen. Kosten: 5,-- inclusief de kosten voor de traditionele koffie met gebak vooraf en de erwtensoep met brood en spek na afloop van de wandeling en kan op de dag zelf worden voldaan. Wel graag opgeven voor maandag 3 januari, omdat wij uiteraard moeten weten hoeveel te reserveren. Opgeven bij Marius van Amen, vanamen.uit@home.nl of bij Jan Hereijgers herrdaal@kpnmail.nl VOORTPLANTENDE BRULKIKKERS IN NEDERLAND Bericht uitgegeven door Stichting RAVON op dinsdag 5 oktober 2010 Voor het eerst sinds twintig jaar zijn er weer voortplantende Amerikaanse brulkikkers in Nederland aangetroffen. Na het importverbod eind tachtiger jaren leek de soort verdwenen uit Nederland. In twee vijvers in de omgeving van Baarlo (Noord-Limburg) zijn in september 2010 zowel volwassen exemplaren als kikkervissen aangetroffen. Een aantal andere plekken waar zich mogelijk ook brulkikkers bevinden, wordt op dit moment onderzocht. Het aantreffen van de Amerikaanse brulkikker in ons land is reden tot grote zorg. Lees het bericht over de brulkikker op de site van Ravon, zie onderstaande link; u kunt er ook de herkenningskaart bekijken en zelfs de roep van deze kikker beluisteren. REUNIE TUINREIS De jaarlijkse reünie van de tuinreis is op 13 november in café in den Anker te Zundert. Alle deelnemers van de tuinreis hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

5 OPROEP VRIJWILLIGERS VOOR DE ACTIVITEITENCOMMISSIE We willen niet alleen vóór u, maar ook graag met u organiseren! Elk jaar proberen we voor de afdeling Roosendaal een afwisselend en verrassend programma aan activiteiten te bedenken. Maar misschien weet u wel een onderwerp voor een lezing of een cursus waar wij nog niet aan gedacht hebben! We willen dit graag van u horen en eventueel hulp voor het organiseren van een activiteit. Ook vrijwilligers die één of twee keer per jaar willen helpen om bijvoorbeeld een stand te bemannen (samen met een 'ervaren' vrijwilliger) zijn welkom. Informatie bij Mieke Schrauwen, mieke0@planet.nl NIEUWE GROEI & BLOEI LEDEN IN DE MAANDEN JULI EN AUGUSTUS Het bestuur verwelkomt als nieuwe lid van onze enthousiaste afdeling Roosendaal: Mevrouw M. Haze - Lips uit Oudenbosch. Wij hopen dat zij veel plezier zal hebben aan het programma dat wij jaarlijks organiseren BETAALWIJZE Meedoen of meegaan? Meldt u altijd eerst aan bij de contactpersoon en ga dan pas over tot betaling. Alle betalingen voor deelname aan excursies, cursussen, workshops e.d. op rekening t.n.v. KMTP te Roosendaal, onder vermelding van de betreffende activiteit (tenzij anders vermeld bij de aankondiging van de activiteit). BESTUURSSAMENSTELLING GROEI & BLOEI AFDELING ROOSENDAAL Voorzitter: Marloes Schellingerhout, Nigtestraat 3, 4709 RH Nispen Tel: , schellingerhouthofje@hotmail.com Secretaris: Mieke Schrauwen, Bosschendijk 35, 4731 DA Oudenbosch Tel: , mieke0@planet.nl Penningmeester: Jan Hereijgers, Basaltdijk 20, 4706 DM Roosendaal Tel: , herrdaal@kpnmail.nl Bestuurslid : Chris Karremans, Prinses Irenestraat 12, 4671 CW Dinteloord Tel: , chriskarremans@hotmail.com Bestuurslid: Anny van Wijk, Ericastraat 10, 4702 BM Roosendaal Tel: , annyvanwijk@gmail.com Bestuurslid: Anneke Douw, Pagnevaartweg 50, 4731 AE Oudenbosch Tel: , douw@planet.nl AANSPRAKELIJKHEID: De maatschappij KMTP/Groei & Bloei, zowel de afdeling Roosendaal kunnen nimmer aansprakelijk worden gesteld voor schade en/of letsel, opgelopen tijdens deelname aan één van de activiteiten door haar georganiseerd.

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:   ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2011 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 9 JANUARI NIEUWJAAR (SNERT) WANDELING 20 JANUARI LEZING OVER TUINGEREEDSCHAP DOOR

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal September 2010 5 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 10 OKTOBER HERFSTWANDELING NOVEMBER CURSUS ELEKTRISCH LASSEN VOOR BEGINNERS

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal januari adres: webadres:

Nieuwsbrief. Roosendaal januari adres: webadres: Nieuwsbrief Roosendaal januari 2017-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN: 18 FEBRUARI LEZING VIJVER EN TUINPLEZIER DOOR LEO BRAND 22 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal NOVEMBER 2009 6. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal NOVEMBER 2009 6. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal NOVEMBER 2009 6 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 16 NOVEMBER LEZING BIOLOGISCHE ROZEN 24 NOVEMBER DEMONSTRATIE KERSTBLOEMSCHIKKEN

Nadere informatie

19 MAART: JAARVERGADERING GROEI&BLOEI AFDELING ROOSENDAAL

19 MAART: JAARVERGADERING GROEI&BLOEI AFDELING ROOSENDAAL Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2014 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 19 JANUARI EXCURSIE BOSBEHEER 8 FEBRUARI LEZING WINTERGROENE TUINEN 15 FEBRUARI

Nadere informatie

24 JUNI FIETSTOCHT IN HET KADER VAN GROEI& BLOEI OPEN TUINEN WEEKEND.

24 JUNI FIETSTOCHT IN HET KADER VAN GROEI& BLOEI OPEN TUINEN WEEKEND. Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2012 3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 29 MEI AVOND TUINBEZOEK ESSEN (WILDERT) 14 JUNI AVOND TUINBEZOEK TE NISPEN 16 JUNI

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari 2013 1. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari 2013 1. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2013 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 31 JANUARI LEZING DE WONDERE WERELD VAN DE PADDENSTOELEN 9 FEBRUARI BEZOEK ARBORETUM

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal November 2012 6 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 21 NOVEMBER BEZOEK VAN DE TUINHEEREN 7 DECEMBER KERSTBLOEMSCHIKDEMONSTRATIE DOOR

Nadere informatie

De eerste ideeën voor een tuinbezoek aan een moestuin worden op dit moment uitgewerkt.

De eerste ideeën voor een tuinbezoek aan een moestuin worden op dit moment uitgewerkt. Nieuwsbrief Roosendaal januari 2018-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl Volg Groei&Bloei Roosendaal nu ook op facebook ACTIVITEITEN: 27 JANUARI LEZING DOOR NEL WENS

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal November 2014-6 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 15 NOVEMBER LEZING DE VIER JAARGETIJDEN DOOR JOS KETELAAR 19 NOVEMBER WORKSHOP

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2015-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 17 JANUARI LEZING VERRASSINGEN IN DE SCHADUW DOOR HUB DRIESSEN 19 MAART 2015 JAARVERGADERING

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal September 2012 5 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 16 SEPTEMBER WANDELING MET GIDS IN KELSDONK 22 SEPTEMBER BEZOEK AAN BOOMKWEKERIJ

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2012 2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 21 MAART JAARVERGADERING GROEI&BLOEI AFDELING ROOSENDAAL 21 MAART LEZING HERKENBARE

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Juli 2011 4. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Juli 2011 4. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Juli 2011 4 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 25 JULI TUINBEZOEK IN ZUNDERT 10 AUGUSTUS TUINBEZOEK ESSEN (WILDERT) 13 AUGUSTUS

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2016-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 9 JANUARI LEZING ZOOGDIEREN IN DE TUIN 30 JANUARI WIJN- EN SPIJSPROEVERIJ 13 FEBRUARI

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres:   ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2011 2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 13 MAART DE ALLERLAATSTE CURSUS ELEKTRISCH LASSEN 23 MAART JAARVERGADERING G&B AFDELING

Nadere informatie

22 JULI TUINBEZOEK BIJ FAMILIE SCHEEPERS OUD GASTEL 14 AUGUSTUS WORKSHOP

22 JULI TUINBEZOEK BIJ FAMILIE SCHEEPERS OUD GASTEL 14 AUGUSTUS WORKSHOP Nieuwsbrief Roosendaal Juli 2010 4 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 22 JULI TUINBEZOEK BIJ FAMILIE SCHEEPERS OUD GASTEL 14 AUGUSTUS WORKSHOP (Bloemen)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2011 3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 25 MEI AVONDBEZOEK TUIN IN ZEGGE. 11 JUNI WORKSHOP CREATIEF MET KLEI. 18 JUNI EEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei 2010 3. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei 2010 3. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2010 3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 18 MEI BEZOEK TUIN FAM WILLEMSEN-VAN LANGE IN OUDENBOSCH 26 MEI BEZOEK TUINEN VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal november adres: webadres:

Nieuwsbrief. Roosendaal november adres: webadres: ACTIVITEITEN: Nieuwsbrief 16 februari Winterwandeling Arboretum Oudenbosch 23 februari Lezing over de Biesbosch door Thomas van der Es 23 maart Jaarvergadering 27 maart Workshop Woodburning Roosendaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2012 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 17 JANUARI LEZING TUINEN VAN ZUID-WALES DOOR BERT VERMEIJDEN VAN GARDEN TOURS.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2010 2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 17 MAART JAARVERGADERING 28 MAART LENTEWANDELING 17 APRIL BEZOEK AAN DE KEUKENHOF

Nadere informatie

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven Tweede nieuwsbrief december 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws 2016 Kalender Sinterklaas Invallers Wc-actie leerlingenraad Nieuws van de Brede School Presentatieles Brede School Activiteiten Nieuws

Nadere informatie

Nu de zomer weer voorbij is en inmiddels al enkele vergaderingen zijn geweest binnen onze afdeling staan de volgende activiteiten gepland:

Nu de zomer weer voorbij is en inmiddels al enkele vergaderingen zijn geweest binnen onze afdeling staan de volgende activiteiten gepland: Voorzitter: Secretaris: Willy Beldman Willy Baltes Larenseweg 67 Eekelscharen 2 tel. 0548 366952 tel. 0548 366095 September 2013. Beste leden, Nu de zomer weer voorbij is en inmiddels al enkele vergaderingen

Nadere informatie

5. Hoe komt het dat de brulkikker niet meer in Nederland voorkomt?

5. Hoe komt het dat de brulkikker niet meer in Nederland voorkomt? Lesbrief Help, een brulkikker! Wat weet je al? 1. Welke namen zijn genoemd voor deze kikker? 2. Wat eet deze kikker? 3. Waar komt deze kikker van oorsprong vandaan? 4. Hoe is deze kikker in Nederland gekomen?

Nadere informatie

De Ronde Venen, december 2014 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Ronde Venen, december 2014 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nieuwsbrief Historische Vereniging De Proosdijlanden Door middel van deze nieuwsbrief willen wij u met enige regelmaat een aanvulling geven op het verenigingsnieuws in ons kwartaalblad de Proosdijkoerier.

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N september december 2016 EXCURSIES Met regelmaat organiseert de werkgroep excursies en andere

Nadere informatie

Orchideeën Kring Noord-Brabant West en Zeeland

Orchideeën Kring Noord-Brabant West en Zeeland Kringblad NOV kring Noord- Brabant West Zeeland Jaargang 24 nr.3 Orchideeën Kring Noord-Brabant West en Zeeland Dendrobium chrysotoxum Maart 2015 1 Agenda: - Welkom en mededelingen Maandag 16 maart 2015

Nadere informatie

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom.

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. 1 No. 2 November 2011 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hier is alweer het tweede nummer van het. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. Op dat gebied is er een aantal

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 van RAVON Afdeling Utrecht juli 2012

Nieuwsbrief 8 van RAVON Afdeling Utrecht juli 2012 Nieuwsbrief 8 van RAVON Afdeling Utrecht juli 2012 Contactpersoon RAVON Utrecht Wim de Wild Couwenhoven 7221 3703 HW Zeist wim.de.wild@ziggo.nl tel. 030-6963771 RAVON Utrecht verstuurt onregelmatig een

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016 dinsdag 1 maart en donderdag 3 maart: Aan de slag op de kinderboerderij 14.30-16.00 uur Kom kijken welke dieren er allemaal op de kinderboerderij leven! Je ontdekt hoe de dieren heten, wat ze eten, welk

Nadere informatie

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel )

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel ) KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel. 073-8505765) NIEUWSBRIEF nr.1 van januari 2018 1. Nieuwjaarstreffen De contactmiddag op 12 januari 2018 in het

Nadere informatie

Nikantes Tussendoortje Seizoen 2014-2015 Zondag 13-06-2015

Nikantes Tussendoortje Seizoen 2014-2015 Zondag 13-06-2015 Nikantes Tussendoortje Seizoen 2014-2015 Zondag 13-06-2015 Het was goed toeven op het Nikantes Schutterstoernooi van zaterdag 13-06-2015. Er zijn ongeveer 500 foto s gemaakt door onze fotograven Aad Kraaijenbrink

Nadere informatie

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. VAN DE AFDELING ZWOLLE nr 10 oktober 2014

Nieuwsbrief. VAN DE AFDELING ZWOLLE nr 10 oktober 2014 Nieuwsbrief VAN DE AFDELING ZWOLLE nr 10 oktober 2014 Samenwerken De PCOB, afdeling Zwolle, heeft al heel lang een samenwerkingsverband met de KBO, afdeling Zwolle. Ieder jaar weer verzorgen de reiscommissies

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart 2016-2. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart 2016-2. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2016-2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 24 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING AFDELING ROOSENDAAL 13 APRIL WORKSHOP HANGING

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 2 15 januari 2016

Nieuwsbrief. Nummer 2 15 januari 2016 Nieuwsbrief Nummer 2 15 januari 2016 Thematafels Op school is er een werkgroepje, bestaande uit ouders, die zowel op de dependance als in het hoofdgebouw, de thematafels verzorgd. De thema s worden bepaald

Nadere informatie

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn De gezellige maand december staat alweer voor de deur. Zoals elk jaar organiseert de afdeling Vrije Tijd weer mooie en leuke activiteiten voor de bewoners

Nadere informatie

Iedere meter, wandel je beter, samen gezond!

Iedere meter, wandel je beter, samen gezond! Iedere meter, wandel je beter, samen gezond! Voor de 3 e keer organiseren we de Nationale Diabetes Challenge in de gemeente Heumen, Mook & Middelaar. Samen met andere diabetespatiënten én zorgverleners

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje TNT Post Port betaald Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje 2014-2015 Afzender 8035 RG 4 Oplage: 300 Pag.1 Pag.2 Geacht lid van Groei&Bloei Meppel en regio, Vandaag (het is juli als ik dit schrijf) ontving

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2014 2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 15 MAART STEK-WORKSHOP BIJ KWEKERIJ DE GAERDE 19 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017

NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017 NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017 Sinterklaasintocht 2016 Op zondag 20 november hebben we Sinterklaas en zijn pieten verwelkomd. Ondanks de harde wind waaide de mijter niet af en hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal September 2013 5 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 12 OKTOBER BLOEMSCHIK WORKSHOP BIJ DE PLUKKERIJ IN BOSSCHENHOOFD 17 OKTOBER

Nadere informatie

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen,

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Op woensdag 20 mei hebben we een gezellige zomer-doe-avond gepland. Tijdens

Nadere informatie

De kerstdagen bij Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel zijn ons zolang we

De kerstdagen bij Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel zijn ons zolang we KERST Een mooie kerst! De kerstdagen bij Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel zijn ons zolang we ons kunnen heugen, bijzonder dierbaar. Het zijn dagen die we graag met u delen. Het hotel is op zijn

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

We hebben dit jaar weer een gevarieerd programma samengesteld voor onze vereniging. Wij wensen jullie allen. weer veel plezier in 2015!!

We hebben dit jaar weer een gevarieerd programma samengesteld voor onze vereniging. Wij wensen jullie allen. weer veel plezier in 2015!! 2015 We hebben dit jaar weer een gevarieerd programma samengesteld voor onze vereniging Wij wensen jullie allen weer veel plezier in 2015!! Het Bestuur De kleurendruk van de kalender is mede mogelijk gemaakt

Nadere informatie

PAPERCLIP. Katholieke Basisschool t Baeken Inhoud Paperclip 3 t.baeken@saks.nl Agenda Alkmaar nr. 36-3 Verkoop kinderpostzegels

PAPERCLIP. Katholieke Basisschool t Baeken Inhoud Paperclip 3 t.baeken@saks.nl Agenda Alkmaar nr. 36-3 Verkoop kinderpostzegels PAPERCLIP Katholieke Basisschool t Baeken Inhoud Paperclip 3 t.baeken@saks.nl Agenda Alkmaar nr. 36-3 Verkoop kinderpostzegels Feestelijke dag in de Efteling Verjaardagszingen JeugdTheaterVestival Herhaalde

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N SEPTEMBER DECEMBER 2017 HET BESTUUR VAN ANDERS OUDER WORDEN IS OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE

Nadere informatie

Kaas en zuivel uit de kiem van de natuur! Bestel de mooiste kerstpakketten bij Kaamps: Twents, ambachtelijk, lekker & gezond!

Kaas en zuivel uit de kiem van de natuur! Bestel de mooiste kerstpakketten bij Kaamps: Twents, ambachtelijk, lekker & gezond! Kaas en zuivel uit de kiem van de natuur! Bestel de mooiste kerstpakketten bij Kaamps: Twents, ambachtelijk, lekker & gezond! Kersttoppers Bent u op zoek naar een origineel kerstpakket? Loop dan eens binnen

Nadere informatie

KBO Activiteitenprogramma

KBO Activiteitenprogramma KBO Activiteitenprogramma voor kalenderjaar 2019 Katholieke Bond voor Ouderen afd. Nieuwegein/Vianen 2 De KBO ontspanningsmiddagen in De Rank KBO activiteitenprogramma voor het gehele kalenderjaar 2019

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Schoolreisje gr. 1 t/m 6 Vrijdag

Nadere informatie

Vereniging van Oud-Medewerkers van Avans Hogeschool. Nieuwsbrief juni 2018 ACTIVITEITENPROGRAMMA TWEEDE HALFJAAR 2018

Vereniging van Oud-Medewerkers van Avans Hogeschool. Nieuwsbrief juni 2018 ACTIVITEITENPROGRAMMA TWEEDE HALFJAAR 2018 Vereniging van Oud-Medewerkers van Avans Hogeschool Nieuwsbrief juni 2018 ACTIVITEITENPROGRAMMA TWEEDE HALFJAAR 2018 NB. Dit is een vooruitblik op de geplande activiteiten in de tweede helft van dit jaar.

Nadere informatie

Programma Natuur Avonturen

Programma Natuur Avonturen Programma Natuur Avonturen voor basisscholen Landgoed De Hoevens Alphen/Goirle i.s.m. Scholenwerkgroep IVN Tilburg Algemene informatie Landgoed De Hoevens Coördinator natuureducatie: Fran Husstege Bezoekadres:

Nadere informatie

Nieuwsbrief de 34ste, Dec Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief de 34ste, Dec Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief de 34ste, Dec. 2014 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 4e nieuwsbrief van het 9de jaargang. Waarin U kunt zien en lezen wat er in de maanden oktober, november en december gebeurd

Nadere informatie

De ringslang een bijzondere bewoner van Gouda

De ringslang een bijzondere bewoner van Gouda De ringslang een bijzondere bewoner van Gouda Uit de serie Natuur in Gouda 10 2 colofon tekst: Cyclus, gemeente Gouda en RAVON lay-out: Steenbergen Ontwerp Studio foto s: André van Kleinwee en Richard

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2018

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2018 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Schouwen Duiveland. Oktober 2018

Vrije tijd. Activiteiten Schouwen Duiveland. Oktober 2018 Activiteiten Schouwen Duiveland Oktober 2018 2 Programma Wanneer Wat Bijzonderheden Kosten Dinsdag 2 oktober Eethuis Inloop Groentesoep, Kipschnitzel met chiliboontjes, gemengde salade en gebakken krieltjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari 2010 1. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari 2010 1. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2010 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 10 JANUARI ONZE TRADITIONELE SNERTWANDELING 28 JANUARI EN 25 FEBRUARI WORKSHOP

Nadere informatie

Naschoolse activiteiten

Naschoolse activiteiten NSA Onder De Bogen Beste ouder(s)/verzorger(s), In januari 2019 hebben we weer een boeiend aanbod aan Naschoolse Activiteiten (NSA) dat vanuit KMN Kind & Co wordt georganiseerd. Hoe gaat dat in zijn werk?

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

Bericht van de kerstcommissie

Bericht van de kerstcommissie Jaargang 17 Nummer 17, 19-12-2018 Bericht van de kerstcommissie Herinnering Beste ouders/verzorgers, Op donderdag 20 december vindt de kerstviering op onze school plaats. We vieren dit met een sfeervol

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg I N H O U D Voorwoord Mantelzorgmeerdaagse Mantelzorgtest Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Loopt u mee? Workshop Mindfulness Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen I N H O U D Voorwoord Terugblik Dag van de Mantelzorg Wakker blijven na een slechte nacht Mantelzorg en zorgverzekeringen Activiteiten voor mantelzorgers Boekentip! Alzheimer café Nijkerk Voorwoord Beste

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019

Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019 Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019 De mest is weer geleverd, er is weer volop bedrijvigheid op de tuinen, de voorraad mest slinkt met de dag. Ook de zaden zijn inmiddels geleverd door Garant en de

Nadere informatie

Driedaags kerstarrangement Aankomst: maandag 24 december 2018 Vertrek: woensdag 26 december 2018

Driedaags kerstarrangement Aankomst: maandag 24 december 2018 Vertrek: woensdag 26 december 2018 Een sfeervolle Kerst bij Bilderberg Résidence Groot Heideborgh! Stijlvol genieten in een prachtige omgeving. Kerst bij Bilderberg Résidence Groot Heideborgh betekent genieten in stijl. De perfecte plek

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Werkgroep Stadsvogels Werkgroep Vogels Werkgroep Weidevogelbescherming Werkgroep Boeiende Bermen

Werkgroep Stadsvogels Werkgroep Vogels Werkgroep Weidevogelbescherming Werkgroep Boeiende Bermen Werkgroep Stadsvogels De werkgroep houdt zich zeer actief bezig met het creëren van nestgelegenheid voor stadsvogels. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente en Salland Wonen. Zowel bij renovatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2014 3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 18 MEI BEGELEIDE WANDELING NAAR T MERKSKE 18 MEI BRABANTSE WAL-DAG 19 MEI WORKSHOP

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Welkomstwoord De vrijwilligers van Raffy en Lâle zijn de olie in de machine. Zonder olie loopt de machine heel snel

Nadere informatie

Naar Binnen. wsbrief. NieuwsBr. ief nr.4, Beste lezer,

Naar Binnen. wsbrief. NieuwsBr. ief nr.4, Beste lezer, NieuwsBr wsbrief ief nr.4, 2011 Naar Binnen Beste lezer, Dit jaar heeft wel een heel bijzonder start van de herfst gekregen. Het was heerlijk warm weer. Ik heb volop genoten van de laatste warme dagen.

Nadere informatie

BOUWEN MET JACQUES HURKS

BOUWEN MET JACQUES HURKS BOUWEN MET JACQUES HURKS Dit jaar is het veertig jaar geleden dat architect Jacques Hurks stierf. Hurks woonde het grootste deel van zijn leven in Roosendaal. Reden om hem te gedenken met een tentoonstelling

Nadere informatie

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT Een vereniging biedt kansen voor bedrijven. Uiteraard in het ledenbestand, maar ook in het zakelijk netwerk dat achter de verenging schuilgaat. Veel clubs organiseren

Nadere informatie

Nieuwsbrief de XXXste, december 2013 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief de XXXste, december 2013 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief de XXXste, december 2013 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de laatste nieuwsbrief van het 8 ste jaargang. Waarin U kunt zien wat er in de maanden oktober, november en december gebeurd

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

Een decembermaand vol met. feest. Sfeervolle dagen vier je bij. Golden Tulip Strandhotel Westduin! STRANDHOTEL WESTDUIN

Een decembermaand vol met. feest. Sfeervolle dagen vier je bij. Golden Tulip Strandhotel Westduin! STRANDHOTEL WESTDUIN Een decembermaand vol met feest Sfeervolle dagen vier je bij Golden Tulip Strandhotel Westduin! STRANDHOTEL WESTDUIN Golden Tulip Strandhotel Westduin het mooiste plekje onderaan de duinen Koning Winter

Nadere informatie

Verslag periode 1 januari 2014 t/m 31 december 2014. Stichting Vrienden Historische Buitenplaats Maarsbergen

Verslag periode 1 januari 2014 t/m 31 december 2014. Stichting Vrienden Historische Buitenplaats Maarsbergen Verslag periode 1 januari 2014 t/m 31 december 2014 Stichting Vrienden Historische Buitenplaats Maarsbergen 1 Inhoud ALGEMENE INFORMATIE!... 3 Algemeen!... 3 Doelstelling!... 3 Juridische structuur!...

Nadere informatie

KLEPPERMAN WEEKBERICHT de dorpskrant van Amerongen.

KLEPPERMAN WEEKBERICHT de dorpskrant van Amerongen. KLEPPERMAN WEEKBERICHT de dorpskrant van Amerongen. Uitgave nr. 84 van 24 november 2018. INHOUD 1. Agenda voor de komende week. 2. Wintermarkt Elim. 3. Historisch Museum is op zoek naar het aspiratieboek.

Nadere informatie

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten!

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Programma GEMEENTE HEERHUGOWAARD 2015 Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Vrijwilligers in Heerhugowaard kunnen van 14 t/m 22 november 2015 gratis deelnemen aan boeiende en inspirerende

Nadere informatie

Uitgave Februari 2016

Uitgave Februari 2016 Afdeling Liemers: Aerdt, Babberich, Beek, Duiven, Groessen, Herwen, Lathum, Lobith, Loo, Pannerden, Spijk, Tolkamer, Westervoort, Zevenaar en Oud-Zevenaar Uitgave Februari 2016 - Help maar ook blijdschap

Nadere informatie

'Uit eigen tuin' Breng gerust een vriend/vriendin, buurman/buurvrouw, familielid of andere geïnteresseerde mee! Ze zijn hartelijk welkom!

'Uit eigen tuin' Breng gerust een vriend/vriendin, buurman/buurvrouw, familielid of andere geïnteresseerde mee! Ze zijn hartelijk welkom! Afdeling Liemers: Aerdt, Babberich, Beek, Duiven, Groessen, Herwen, Lathum, Lobith, Loo, Pannerden, Spijk, Tolkamer, Westervoort, Zevenaar en Oud-Zevenaar Een nieuw jaar; er staat ons weer van alles te

Nadere informatie

Voedsel voor de ziel

Voedsel voor de ziel Voedsel voor de ziel Activiteiten Protestantse gemeente Schoorl Groet Camp programma 2016-2017 De Protestantse Gemeente van Schoorl Groet en Camp is een open gemeenschap met een programma-aanbod voor iedereen

Nadere informatie

Foto's Bloesemtocht 26 april 2016

Foto's Bloesemtocht 26 april 2016 Foto's Bloesemtocht 26 april 2016 Hierbij levendige foto s van de bloesemtocht Frans opfriscursus (start donderdag 6 oktober 2016) Eén keer per jaar, in oktober, start het Gilde met diverse cursussen

Nadere informatie

Feestavond 05 Maart 2011

Feestavond 05 Maart 2011 De DiGiRuiter De digitale nieuwsbrief voor leden en vrienden van de LR & PC De Waalzoomruiters te Ochten. Editie: Maart 2011. Beste Waalzoomruiters, Het is bijna zover. Aanstaande zaterdag 05 maart 2011

Nadere informatie

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout OKTOBER 2018 Inhoud Warm! Bloemen Plus wandel4daagse Rabobank fietstocht Eendenvijver Warm en droog Resto van Harte Wespen Onderhoud bomen Onderhoud boerderij Foto

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 7 december 2018 Vertrek Afgelopen week heeft Ellen Jansen, ons verrast met de aankondiging van haar vertrek. Zij gaat per 1 februari De Octopus verlaten. Ellen

Nadere informatie

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld September 2017 Activiteitenkalender Het Anker In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. Deze activiteiten zijn

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Nadere informatie programma 't Anker:

Nadere informatie programma 't Anker: Nadere informatie programma 't Anker: ( S.v.p. opgeven via het inschrijfformulier. Deze liggen bij 't Anker en daar kan gelijk betaald worden.) ZUMBA GOLD Donderdagavond (5,5, 10 rittenkaart 55 ) Om 19.30

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Agenda: 19 september Prinsjesdag 26 september Klassenavond groep 3/4 en groep 7/8 (aanvang 3/4: 19.00 uur) (aanvang 7/8: 19.30 uur) 27 september Klassenavond groep 1/2 en groep 5/6 (aanvang 19.30 uur)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27 mei 2016

Nieuwsbrief 27 mei 2016 Nieuwsbrief 27 mei 2016 Even delen Nu we weer vol op stoom zijn, lijkt de meivakantie alweer een poos geleden. Maar wat was het heerlijk om te genieten van het mooie lenteweer en het uitslapen elke dag.

Nadere informatie

In een Notendop. Nieuwsbrief nr. 3, 16 oktober Pagina 1 van 7. T:

In een Notendop. Nieuwsbrief nr. 3, 16 oktober Pagina 1 van 7.  T: www.notenbalk-zwijndrecht.nl Nieuwsbrief nr. 3, 16 oktober 2015 In een Notendop T: 078-8200018 Beste ouders/verzorgers, De eerste periode van dit schooljaar is alweer voorbij. wat hebben we veel geleerd

Nadere informatie

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht Wijzernieuws November 2016 Jaargang 2, Nr. 13 Inhoud Flessenactie. 2 Personele zaken.... 2 Peutermiddag. 2 Social schools.... 3 Buurtsportclub.. 4 Nationaal schoolontbijt.4

Nadere informatie

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder NIEUWSBRIEF Secr. Cor Knoop Fresiastraat 24 4921 HC Made Tel 062-683642 e.mail: caknoop@hetnet.nl jaargang 15 nummer 4, augustus 2012 Uitnodiging 1 Hierbij nodigen wij U uit voor de dagexcursie naar de

Nadere informatie