OPEN TUIN IN NOORDHOEK 17 JULI

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPEN TUIN IN NOORDHOEK 17 JULI"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Roosendaal Juli adres: webadres: ACTIVITEITEN 11 JULI OPEN TUIN IN NOORDHOEK 17 JULI AVONDROODWANDELING DINTELSE GORZEN JULI TUINREIS EAST ANGLIA 1 AUGUSTUS TUINBEZOEK FAMILIE SEP IN OUD GASTEL 15 AUGUSTUS TUINBEZOEK RAMMEKENSHOF EN VLACKELAND 22 AUGUSTUS EXCURSIE POMPOENKWEKERIJ SANDERS INCL. POMPOENLUNCH VAN DE VOORZITTER Bij het schrijven van deze bijdrage aan onze nieuwsbrief is de langste dag al weer voorbij en lijkt het erop dat het echt gaat zomeren. Bloedheet belooft het te worden voor tenminste een paar dagen. Voor mijn part mag het dan ook weer wel behoorlijk gaan regenen (het liefst gedurende de nacht natuurlijk). Maar dat terzijde. In het kader van de nationale tuinenweek hadden we binnen onze eigen afdeling maar liefst drie activiteiten gepland. Het bezoek aan de tuin van Margriet Streefkerk in Bosschenhoofd op woensdag 17 juni was een groot succes met bijna veertig bezoekers. De afdeling heeft voor deze gelegenheid de kosten op zich genomen. Op zaterdag 20 juni was het open dag bij van Aart boomkwekerijen in Oudenbosch, in samenwerking met onze afdeling en de afdeling Breda, waar de nodige mensen op af kwamen om met Groei&Bloei korting bijzondere planten te kopen en te proeven van de goede sfeer. Als sluitstuk van de tuinenweek had Anton van Wijk, jawel de echtgenoot van ons bestuurslid Anny, een fietstocht uitgezet langs een viertal tuinen in de omgeving van Roosendaal, Wouw en Wouwse Plantage. Een bedankje voor de inzet van allen die bij deze activiteiten betrokken zijn geweest en zeker voor de eigenaren die hun tuinen hebben opengesteld voor de bezoekers, is meer dan op zijn plaats. Alles wijst er op dat ook volgend jaar de nationale tuinweek zal worden georganiseerd en dat onze afdeling ook daar weer op zal inspelen. Mocht u interesse hebben om met uw tuin in bijvoorbeeld een fietsroute te worden opgenomen of uw tuin op een ander moment open te stellen dan kunt u dit melden bij een van de bestuursleden. Adressen in deze nieuwsbrief. Rest mij alleen nog u een fijne zomer toe te wensen, een fijne vakantie en veel genot van alles wat groeit en bloeit om u heen. Jan Hereijgers, voorzitter.

2 ZATERDAG 11 JULI OPEN TUIN IN NOORDHOEK Twee drukbezette en actieve leden van Groei & Bloei Roosendaal, Dim Kuijpers en Toos Jansen, stellen hun tuin open voor tuinliefhebbers. Hun grote hobby is het opkweken en verzorgen van fuchsia s in allerlei vormen en soorten, van ballerina-achtige bloemen met grote rokken tot lucifer-dunne bloemetjes. De verzameling fuchsia s staan niet saai en strak opgesteld, maar zijn verwerkt in de grote tuin die rondom het huis ligt, waar ze in de borders staan of erboven hangen en een aanvulling vormen op de gevarieerde beplanting. Locatie: Dim Kuijpers en Toos Jansen, Bisschop Hopmansstraat 37, 4759 BD Noordhoek. Datum: zaterdag 11 juli van 10:00-17:00 uur. Kosten: de tuin is gratis te bezoeken. VRIJDAG 17 JULI AVONDROODWANDELING IN DE DINTELSE GORZEN Onder begeleiding van een gids van Natuurmonumenten willen we een avondwandeling gaan maken in het voormalig buitendijkse gebied langs het Krammer Volkerak. Na het sluiten van de Philipsdam (1987) viel het getij weg en verzoette het. Toch groeien er nog steeds zoutminnende planten. Dat maakt deze gecultiveerde wildernis zo interessant. Bovendien graast er nog een kudde Schotse Hooglanders, die moeten voorkomen dat bomen en struiken de macht overnemen. Waterdicht schoeisel is aanbevolen, een verrekijker, en een zaklantaren voor het laatste stukje van deze bijzondere wandeling. Locatie: de wandeling start op de parkeerplaats Benedensas, aan het einde van de Vlietweg, Dinteloord. Datum: vrijdag 17 juli om 19:00 uur. Kosten: 5,00 voor leden, niet-leden betalen 7,50. Aanmelden: t/m 11 juli bij Leni Graner, of , leni.graner.stander@hetnet.nl Deze excursie gaat door bij 16 deelnemers. NB.Op vrijdag is het pizza-avond in het naastgelegen restaurant Benedensas: op Big Green Eggs worden heerlijke pizza's gebakken. Als u het een goed idee vindt om vóór de wandeling op dit unieke plekje wat te eten (voor eigen rekening) dan hoor ik dat graag en zal ik reserveren. Graag doorgeven bij aanmelding.

3 TUINENREIS 2015: EAST-ANGLIA, ENGELAND, 23 JULI T/M 27 JULI 2015 Er waren te weinig aanmeldingen voor de reis naar East-Anglia die onze afdeling zelf organiseerde. Gelukkig heeft Garden Tours een vergelijkbare reis in het programma en wij kunnen nu met deze reis mee naar East Anglia, onder begeleiding van een gids van Garden Tours. Deze reis gaat gegarandeerd door, en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. U kunt zich dus nog opgeven. East Anglia: oude Engelse rozen, Beth Chatto, dat wordt genieten in haar tuin en de plantenverkoop; The Old Vicarage Garden, een heel grote tuin met vele thema s en met kwekerij; The Hyde Hall Gardens met prachtige plantencombinaties, kunstwerken in de tuin; The Wyken Hall Garden, met ook een moestuin, een doolhof en uitkijktoren; The Elsing Hall Garden met een grote collectie oude Engelse rozen. De reissom is 510,- (toeslag 1-persoonskamer: 100,-). De entrees voor de tuinen, waarvan sommigen inclusief thee/koffie, worden geschat op 70. Lunches worden geschat op 10 per dag. U logeert in het Novotel Ipswich, de overtocht is met de Shuttle/Eurotunnel. De bus van Garden Tours vertrekt vanaf het NS-station Breda-Prinsenbeek. Inbegrepen: - Vervoer per luxe touringcar met airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur. - Overtocht met de Eurotunnel Le Shuttle Calais Folkestone v.v. - 4 overnachtingen inclusief ontbijt en diner in het genoemde hotel. - Programmaboekjes bij vertrek. Niet inbegrepen: - entrees voor de tuinen. - lunches. - Uitgaven van persoonlijke aard. - Kosten van eventuele verzekeringen. Het aanmeldingsformulier wordt op aanvraag opgestuurd, per mail of per post. Bel of mail voor meer info naar Hanneke Oosterlee, hanneke@oosterlee.eu, of Aanmelden: voor 12 juli

4 ZATERDAG 1 AUGUSTUS TUINBEZOEK FAMILIE SEP OUD-GASTEL In totaal is de tuin van Jo en Frans Sep 5000 m². De oude tuin van 2000 m² heeft o.a. een moestuin en gazon. Maar 3 jaar geleden zijn ze begonnen met nog eens 3000 m² te beplanten. En nu is deze 2e tuin zover klaar, dat iedereen het resultaat mag komen bewonderen. Ze hebben alles zelf gedaan, zaaien, stekjes vermeerderen, bomen planten enz.. Je komt er planten tegen, die ze als stekje hebben meegenomen van hun tuinenreizen naar het buitenland met Groei&Bloei. Kortom, deze tuin is de moeite van het bekijken waard. Locatie: Familie Sep, Kromstraatje 4, 4751 TC Oud-Gastel Datum: zaterdag 1 augustus uur Kosten: gratis, Jo en Frans Sep vinden het gezellig als jullie naar hun tuin komen kijken Aanmelden: t/m 22 juli bij Mieke Schrauwen, mieke0@planet.nl of (na uur). ZATERDAG 15 AUGUSTUS TUINBEZOEK RAMMEKENSHOF EN VLACKELAND OP WALCHEREN We gaan de tuinen Rammekenshof en Vlackeland bezoeken. Twee heel verschillende tuinen die u waarschijnlijk heel veel informatie en inspiratie gaan geven voor uw eigen tuin. Willeke en Ruud Verschuur van Rammekenshof laten ons een prachtige tuin zien; de tuin is in 2011 tot de mooiste tuin van Nederland uitgeroepen. Rammekenshof is een dynamische bloementuin gelegen rond en achter een Zeeuwse woonboerderij. Rond de boerderij is een cottageachtige tuin, op de hectare erachter hebben ze in de afgelopen jaren een zeer gevarieerde tuin aangelegd. Vele kleurborders, een prairietuin, een boomgaard, een groentetuin en tuin met veel soorten zacht fruit. Madelien van Hasselt is tuinontwerpster en hovenier en heeft in het Vlackeland haar inspiratietuin aangelegd. Het ontwerp van het Vlackeland is strak en ruimtelijk. Door de planten op verschillende wijzen te combineren en door nieuwe soorten te introduceren blijft het Vlackeland een bron van informatie en inspiratie. Er zijn plantencombinaties van lang over nagedacht tot spontaan en brutaal. Binnen de gestructureerde basis is er ruimte voor verrassingen. In beide tuinen krijgen we koffie/thee met wat er bij en natuurlijk uitleg van de tuineigenaren en we kunnen onze meegebrachte lunch in de Rammekenshof opeten. Locatie: Vertrek vanaf de grote parkeerplaats bij restaurant Het Hooihuis, de Stok in Roosendaal. We rijden met eigen vervoer, meerijden is mogelijk (graag doorgeven bij aanmelden). Datum: zaterdag 15 augustus, vertrek om 09:30 uur, terug rond 16:00 uur. Kosten: tuinentrees 15,00. Betaalwijze verderop in deze Nieuwsbrief. Carpoolen kan voor 7,00 per persoon (afrekenen met de chauffeur). Aanmelden: vóór 8 augustus bij Hanneke Oosterlee, ; of hanneke@oosterlee.eu Dit tuinbezoek gaat door bij 15 deelnemers.

5 ZATERDAG 22 AUGUSTUS EXCURSIE POMPOENKWEKERIJ SANDERS INCLUSIEF POMPOENLUNCH In november van het afgelopen jaar heeft Sander Sanders met veel enthousiasme verteld over zijn kwekerij met pompoenen en exoten, en ons uitgenodigd voor een bezoek aan de kwekerij. We verzamelen in de voormalige paardenstal van Merel & Mos in Nispen, waar u kunt genieten van een eigengemaakte lunch. In de gerechten zijn pompoen verwerkt. Tijdens de lunch kunt u rondwandelen in de aangrenzende tuin. Daarna reizen we af (met eigen vervoer, carpool is in overleg mogelijk) naar de grote pompoenkwekerij Sanders in Sprang-Capelle. Daar krijgen we een rondleiding langs de meer dan 200 soorten pompoenen en exoten. Na de rondleiding is het mogelijk om bij de kwekerij, met pompoen bereide producten te kopen. Locatie: Lunch bij Merel & Mos, Bergsebaan 81, 4709 AK Nispen. Van hieruit carpoolen naar Pompoenkwekerij Sanders, Wendelnesseweg-Oost 32, 5161 ZA Sprang-Capelle. Datum: Zaterdag 22 augustus, om 12:00 is de ontvangst en lunch, om 13:30 vertrek naar de kwekerij. Rond 17:00 bent u weer terug bij Merel & Mos. Kosten: 15,00 voor leden, niet-leden betalen 17,00 (geef bij reserveren door of u lid bent of niet). Aanmelden: t/m 15 augustus bij Astrid van Ham, of info@merelenmos.nl BLOEMENPALEIS HET LOO Tot en met 30 augustus a.s. organiseert Paleis Het Loo voor de 3de maal de presentatie Bloemenpaleis Het Loo, dit jaar in het teken van de veranderingen die de tuin heeft ondergaan. Tijdens drie eeuwen bewoning van het paleis én door de openstelling als museum is de tuin een aantal keer ingrijpend veranderd. Dit voorjaar is de huidige tuinrenovatie afgerond. Bezoek met onze gids het paleisdak en geniet van een spectaculair uitzicht over de vernieuwde tuin! De expositie Bloemenpaleis Het Loo, de tuin aangelegd & omgespit toont de belangrijkste bronnen uit de 17e en 18e eeuw waarop de reconstructies gebaseerd zijn. De expositie is van 21 april t/m 30 augustus aanstaande te zien in de Oostvleugel van Paleis Het Loo, geopend dinsdag t/m zondag uur. De tuinen zijn toegankelijk van uur. Op de website treft u meer informatie:

6 BEZOEK EEN TUIN Omdat het soms makkelijker is om niet met een groep een tuin te gaan bezoeken, wil ik af en toe wat tuinadressen geven waar u naar toe kunt gaan wanneer u zelf wilt. Misschien met vrienden, misschien met de fiets, zodat u een heerlijke fietstocht kunt maken of lekker wandelen in de omgeving. Een aantal suggesties voor een dagje Rotterdam: De kruidentuinderij van Rotterdamse Munt. Waar: Laan op Zuid. Ingang aan de Brede Hilledijk 2 en aan de Hilledijk 56. Wanneer: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tussen uur en uur. Rotterdamse Munt teelt kruiden biologisch. De kruidentuinders van Rotterdamse Munt telen en verwerken kruiden, samen met de vrouwen uit de buurt. Ondertussen versterken zij vakkunde en creëren perspectief. Er wordt verkocht aan horecabedrijven, maar particulieren kunnen ook de tuin bezoeken en kruiden kopen. Wat dacht u van :Marokkaanse munt, Aardbeienmunt, Bananenmunt, Gembermunt, Pepermunt, Basilicummunt, Chocolade munt, Zwitserse munt, Ananasmunt, Appelmunt. Ook heel veel soorten mediterrane kruiden, lekker vers en biologisch. In de kruidentuin worden workshops en arrangementen voor groepen, collega s of voor vrienden aangeboden. Samen pesto s maken, een zomerse salade of een kruidenbitter, daarna een hapje en een drankje. Bijzonder en erg lekker! Kijk op Willemstuin Recent is het geheel verbouwde Smit-Takgebouw aan het Willemsplein in Rotterdam opgeleverd. Na het opruimen van de bouwwerkplaats bleef een klein woestijntje achter op de locatie van de voormalige bibliotheek voor zeevarenden. Twee enthousiaste meiden zijn met buurtbewoners een tijdelijke tuin begonnen tussen hoge woontorens en kantoorgebouwen in. De bedoeling was om mensen uit de kantoren en uit de woontorens een leuke tuin aan te bieden, waar geluncht, gerust, getuinierd kan worden. Deze Willemstuin is vrij toegankelijk en ligt niet ver van het centrum, zowat tegen de Erasmusbrug aan. De locatie ligt tussen de woontoren en het nieuwe kantoorgebouw van Joulz, hoek Zalmstraat en Houtlaan. Ga eens kijken wat een aantal omwonenden samen in korte tijd gemaakt hebben.

7 De Tuin op de Pier Een mooi voorbeeld van samentuinen is de Tuin op de Pier. De bouwterreinen op de Loydpier vlakbij de Euromast worden gefaseerd omgevormd tot een buurttuin, waar een ieder kan tuinieren of verblijven. En u kunt deze tuin bezoeken. Doe inspiratie op en begin een samentuin in Roosendaal of andere omgeving! Wilt u meer weten over Samentuinen? Op zaterdag 26 september organiseert de Brabantse Milieufederatie in het kader van de Natuurtour een bijeenkomt in Haaren voor zowel startende als ervaren samentuinders. Op deze dag willen we het netwerk van samentuinders zichtbaar maken, en tevens met elkaar verbinden. Voor ervaren samentuinders is het een evenement om meer kennis rondom bepaalde thema s op te doen. Startende tuinders kunnen deze trefdag juist zien als extra stimulans om daadwerkelijk te beginnen met hun samentuin. Bovendien is er een fietsroute langs twee samentuinen in Haaren uitgezet en een wandeltocht over de prachtige zorgtuinderij de Es. Klik hier om u aan te melden voor deze mooie dag: Groenis t Voor degenen die het de andere kant op zoeken: gaat u wel eens fietsen op Walcheren, die prachtige Walcherse weggetjes? Ga dan eens langs Groenis t: dit is een groentetuin en siertuin van een zorgkwekerij bij Koudekerke, op de Groeneweg 6. U vindt er: - een groenten- en fruittuin waar ieder jaar weer van alles groeit en bloeit. - een bloementuin om boeketten/bloemstukjes te kunnen maken. - een aantal voorbeeld tuintjes: een watertuin, een grassentuin, een kruidentuin en verschillende soorten groene daken. Er wordt getuinierd zonder bestrijdingsmiddelen. - dierverzorging: momenteel zijn er kippen, kwartels, katten, konijnen, een paard, een hond en een bijenvolkje om te vertroetelen en te verzorgen... U bent van harte welkom! Openingstijden: Dagbesteding van dinsdag t/m vrijdag van ; Kwekerij van dinsdag t/m vrijdag van en van maart tot oktober ook 's zaterdags van uur. Hanneke Oosterlee.

8 GEPLANDE ACTIVITEITEN IN SEPTEMBER/OKTOBER 2015 Bezoek aan de tuinen van Mattemburgh Workshop acrylschilderen Bezoek aan een herfsttuin Roosendaals Treffen (27 september) Workshop bollenmand beplanten Bloemschikcursus door Hanky Frèrejean, i.s.m. Groei&Bloei de Brabantse Wal. Meer informatie over deze activiteiten leest u in de nieuwsbrief van september. NIEUWE GROEI & BLOEI LEDEN IN MEI EN JUNI 2015 De heer C.A.J. Akkermans uit Roosendaal, mevrouw F.J.M. Meurs uit Roosendaal, mevrouw D. Mol uit Roosendaal, mevrouw M.A. Motmans uit Roosendaal. Het bestuur heet iedereen welkom bij de afdeling Roosendaal en hoopt dat zij veel plezier zullen hebben van het programma dat wij voor onze leden organiseren.

9 BESTUURSSAMENSTELLING GROEI & BLOEI AFDELING ROOSENDAAL Voorzitter: Jan Hereijgers, Basaltdijk 20, 4706 DM Roosendaal tel. nr.: , Secretaris: (vacature) Penningmeester: Piet Roks, Parelstraat 1, 4793 CM Fijnaart tel. nr.: , Bestuurslid: Chris Karremans, Prinses Irenestraat 12, 4671 CW Dinteloord tel. nr.: , Bestuurslid: Anny van Wijk, Ericastraat 10, 4702 BM Roosendaal tel. nr.: , Bestuurslid: Aat Oosterlee, Zundertseweg 15, 4707 XD Roosendaal tel. nr.: , REDACTIE NIEUWSBRIEF Chris Karremans of ), Aat Oosterlee of ) Vergeet niet de wijziging van uw adres door te geven aan Anny van Wijk! BETAALWIJZE Meedoen of meegaan? Meldt u altijd eerst aan bij de contactpersoon en ga dan pas over tot betaling. Alle betalingen voor deelname aan excursies, cursussen, workshops e.d. op rekening NL74INGB t.n.v. KMTP te Roosendaal, onder vermelding van de betreffende activiteit (tenzij anders vermeld bij de aankondiging van de activiteit). AANSPRAKELIJKHEID: De maatschappij KMTP/Groei & Bloei, zowel de afdeling Roosendaal kunnen nimmer aansprakelijk worden gesteld voor schade en/of letsel, opgelopen tijdens deelname aan één van de activiteiten door haar georganiseerd. OP TIJD AANMELDEN Er komen regelmatig aanmeldingen binnen ná de sluitingsdatum. Soms maakt dat niet uit, maar als er een minimum aantal deelnemers nodig is, kan het zijn dat de activiteit al afgezegd is. Met de late aanmeldingen erbij had het misschien wel door kunnen gaan. Dat is jammer voor de spreker, gids of workshopleider, voor vrijwilliger die het organiseert, maar vooral voor u als u aan die activiteit wilde deelnemen! Hou daarom in de gaten tot wanneer u zich aan kunt melden. Als wij een adres van u hebben, krijgt u een paar dagen van te voren een herinnering in de vorm van een Nieuwsflits.

10

Nieuwsbrief. Roosendaal januari adres: webadres:

Nieuwsbrief. Roosendaal januari adres: webadres: Nieuwsbrief Roosendaal januari 2017-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN: 18 FEBRUARI LEZING VIJVER EN TUINPLEZIER DOOR LEO BRAND 22 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2015-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 17 JANUARI LEZING VERRASSINGEN IN DE SCHADUW DOOR HUB DRIESSEN 19 MAART 2015 JAARVERGADERING

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal November 2014-6 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 15 NOVEMBER LEZING DE VIER JAARGETIJDEN DOOR JOS KETELAAR 19 NOVEMBER WORKSHOP

Nadere informatie

19 MAART: JAARVERGADERING GROEI&BLOEI AFDELING ROOSENDAAL

19 MAART: JAARVERGADERING GROEI&BLOEI AFDELING ROOSENDAAL Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2014 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 19 JANUARI EXCURSIE BOSBEHEER 8 FEBRUARI LEZING WINTERGROENE TUINEN 15 FEBRUARI

Nadere informatie

De eerste ideeën voor een tuinbezoek aan een moestuin worden op dit moment uitgewerkt.

De eerste ideeën voor een tuinbezoek aan een moestuin worden op dit moment uitgewerkt. Nieuwsbrief Roosendaal januari 2018-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl Volg Groei&Bloei Roosendaal nu ook op facebook ACTIVITEITEN: 27 JANUARI LEZING DOOR NEL WENS

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2016-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 9 JANUARI LEZING ZOOGDIEREN IN DE TUIN 30 JANUARI WIJN- EN SPIJSPROEVERIJ 13 FEBRUARI

Nadere informatie

24 JUNI FIETSTOCHT IN HET KADER VAN GROEI& BLOEI OPEN TUINEN WEEKEND.

24 JUNI FIETSTOCHT IN HET KADER VAN GROEI& BLOEI OPEN TUINEN WEEKEND. Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2012 3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 29 MEI AVOND TUINBEZOEK ESSEN (WILDERT) 14 JUNI AVOND TUINBEZOEK TE NISPEN 16 JUNI

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal September 2012 5 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 16 SEPTEMBER WANDELING MET GIDS IN KELSDONK 22 SEPTEMBER BEZOEK AAN BOOMKWEKERIJ

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:   ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2011 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 9 JANUARI NIEUWJAAR (SNERT) WANDELING 20 JANUARI LEZING OVER TUINGEREEDSCHAP DOOR

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2012 2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 21 MAART JAARVERGADERING GROEI&BLOEI AFDELING ROOSENDAAL 21 MAART LEZING HERKENBARE

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Juli 2011 4. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Juli 2011 4. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Juli 2011 4 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 25 JULI TUINBEZOEK IN ZUNDERT 10 AUGUSTUS TUINBEZOEK ESSEN (WILDERT) 13 AUGUSTUS

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari 2013 1. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari 2013 1. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2013 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 31 JANUARI LEZING DE WONDERE WERELD VAN DE PADDENSTOELEN 9 FEBRUARI BEZOEK ARBORETUM

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal September 2010 5 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 10 OKTOBER HERFSTWANDELING NOVEMBER CURSUS ELEKTRISCH LASSEN VOOR BEGINNERS

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2011 3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 25 MEI AVONDBEZOEK TUIN IN ZEGGE. 11 JUNI WORKSHOP CREATIEF MET KLEI. 18 JUNI EEN

Nadere informatie

Willemstuin van bibliotheek voor zeevarenden naar tuinkamers voor landrotten

Willemstuin van bibliotheek voor zeevarenden naar tuinkamers voor landrotten Willemstuin van bibliotheek voor zeevarenden naar tuinkamers voor landrotten Zalmstraat Houtlaan Joulz Fase 1: herfst 2013 gras zaaien, tegen zandverstuiving Fase 2: winter2013/2014 met z n allen aan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal November 2012 6 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 21 NOVEMBER BEZOEK VAN DE TUINHEEREN 7 DECEMBER KERSTBLOEMSCHIKDEMONSTRATIE DOOR

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal november adres: webadres:

Nieuwsbrief. Roosendaal november adres: webadres: ACTIVITEITEN: Nieuwsbrief 16 februari Winterwandeling Arboretum Oudenbosch 23 februari Lezing over de Biesbosch door Thomas van der Es 23 maart Jaarvergadering 27 maart Workshop Woodburning Roosendaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei 2010 3. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei 2010 3. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2010 3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 18 MEI BEZOEK TUIN FAM WILLEMSEN-VAN LANGE IN OUDENBOSCH 26 MEI BEZOEK TUINEN VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart 2015-2. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart 2015-2. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2015-2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 19 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING GROEI&BLOEI ROOSENDAAL 21 MAART LEZING SOLITAIRE

Nadere informatie

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Locatie Tijdstip Zaterdag 10 september Zondag 11 september Maastricht Kasteel Hartelstein Van 10.00 tot 17.00u Boekenmarkt en Brocantemarkt Boekenmarkt en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2014 3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 18 MEI BEGELEIDE WANDELING NAAR T MERKSKE 18 MEI BRABANTSE WAL-DAG 19 MEI WORKSHOP

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei mailadres: webadres: roosendaal.groei.nl

Nieuwsbrief. Roosendaal Mei mailadres: webadres: roosendaal.groei.nl Nieuwsbrief Roosendaal Mei 2016 3 mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN: 14 MEI VOORJAARSSTEKKENBEURS 21 MEI BEZOEK AAN TUIN 'T VEN IN HEERLE 11-19 JUNI NATIONALE

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal NOVEMBER 2009 6. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal NOVEMBER 2009 6. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal NOVEMBER 2009 6 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 16 NOVEMBER LEZING BIOLOGISCHE ROZEN 24 NOVEMBER DEMONSTRATIE KERSTBLOEMSCHIKKEN

Nadere informatie

STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017

STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017 View this email in your browser STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017 Zomer in volle gang! Het is weer zover: de schoolvakanties zijn begonnen op vrijdag 21 juli... de kindertuinen en generatietuinen

Nadere informatie

Programma 2012. Zaterdag 14 april Excursie naar historisch Oud-Overschie

Programma 2012. Zaterdag 14 april Excursie naar historisch Oud-Overschie Programma 2012 Zaterdag 14 april Excursie naar historisch Oud-Overschie We bezoeken o.a. het Museum Oud-Overschie, de tuin, genaamd het Buitenmuseum en de oude pastorietuin met theehuis. De koffie met

Nadere informatie

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg)

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tentoonstelling met fleurige schilderijen van Irma Wisman. Is uw tuin de perfecte plaats om tot rust te komen en van de schoonheid van de planten en bloemen

Nadere informatie

CRANBERRYFARM DE HOEVE

CRANBERRYFARM DE HOEVE CRANBERRYFARM DE HOEVE In het zuidoosten van Friesland stroomt de rivier de Linde (Lende). Voor mensen die van rust en ruimte, en een afwisselende omgeving houden is dit gebied een ware verrassing. Ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres:   ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2011 2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 13 MAART DE ALLERLAATSTE CURSUS ELEKTRISCH LASSEN 23 MAART JAARVERGADERING G&B AFDELING

Nadere informatie

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Kloostertuin Kwekerij Hof te Dieren Herfst in de Kloostertuin Het is herfst maar door het droge voorjaar zijn er nog maar weinig herfstkleuren te zien. Wel bloeien de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015 Terugblik: Stadswandeling door Haastrecht Terugblik Exposi e Die schöne Müllerin Architectuurroute Workshop Column schrijven Agenda 2015/2016 Samen met de Historische Vereniging Haastrecht organiseerde

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal September adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal September 2013 5 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 12 OKTOBER BLOEMSCHIK WORKSHOP BIJ DE PLUKKERIJ IN BOSSCHENHOOFD 17 OKTOBER

Nadere informatie

Dag van het Slagenland

Dag van het Slagenland Zaterdag 16 juni 2012 10.00-17.00 uur Kom het buitengebied beleven! Deelnemers ompoenenkwekerij Sanders Bloemenboerderij De Langendam Melkveehouderij Biemans & Ooievaarkenner Donks Dorpsboerderij Waspik

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2012 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 17 JANUARI LEZING TUINEN VAN ZUID-WALES DOOR BERT VERMEIJDEN VAN GARDEN TOURS.

Nadere informatie

diabetes, psychiatrie en palliatieve zorg/oncologie. Voor de deelnemers zullen accreditatiepunten aangevraagd worden.

diabetes, psychiatrie en palliatieve zorg/oncologie. Voor de deelnemers zullen accreditatiepunten aangevraagd worden. Shouf Shouf Marokko organiseert jaarlijks in samenwerking met verschillende achterstandsfondsen waaronder AOF Amsterdam en FAW Rotterdam nascholingsreizen voor huisartsen en POHs onder andere naar Marokko.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal mei adres: webadres:

Nieuwsbrief. Roosendaal mei adres: webadres: ACTIVITEITEN: Nieuwsbrief Roosendaal mei 2018-3 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl Volg Groei&Bloei Roosendaal nu ook op facebook 6 JUNI TUINBEZOEK ANITA HOFMANDS-VAN

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 4 9 november 2014 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het

Nadere informatie

Programma Tuinweek. Fijne tuindagen gewenst!

Programma Tuinweek. Fijne tuindagen gewenst! Programma Tuinweek Programma Tuinweek Groei & Bloei afd. Gorinchem en afd. Alblasserwaard Kinderactiviteiten Woensdag 18 juni van 14.00-15.30 uur Bij Tuincentrum Sterk Vlietskade 1074 in Arkel is er een

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Mei 2016

Activiteitenprogramma Mei 2016 Activiteitenprogramma Mei 2016 Wiemersheerd, T Hoge Heem, Assieshof, van Leeuwenhof, De Hoven Beste bewoners, aanleun bewoners en belangstellenden, Voor u het maandprogramma van Mei. Ook deze maand hebben

Nadere informatie

Geachte Porsche Club Holland leden,

Geachte Porsche Club Holland leden, Geachte Porsche Club Holland leden, In ons jubileumjaar mag een mooie meerdaagse buitenlandreis natuurlijk niet ontbreken, het bestuur is dan ook bijzonder blij met het initiatief van de organisatoren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2014 2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 15 MAART STEK-WORKSHOP BIJ KWEKERIJ DE GAERDE 19 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 3 8 maart 2015 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het viersterren

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2016. Hotel Eureka ligt in het Montferland, een bosrijke omgeving met volop fiets- en wandelmogelijkheden,

Nadere informatie

Foto's Bloesemtocht 26 april 2016

Foto's Bloesemtocht 26 april 2016 Foto's Bloesemtocht 26 april 2016 Hierbij levendige foto s van de bloesemtocht Frans opfriscursus (start donderdag 6 oktober 2016) Eén keer per jaar, in oktober, start het Gilde met diverse cursussen

Nadere informatie

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

OA REGION 9 ASSEMBLY & CONVENTION 2016

OA REGION 9 ASSEMBLY & CONVENTION 2016 OA REGION 9 ASSEMBLY & CONVENTION 2016 26 Oktober 30 Oktober Bovendonk Hofstraat 8, 4741AK, Hoeven Nederland 1 WELKOM! OA Nederland is vereerd om gastheer te zijn voor de Regio 9 Assembly en Conventie

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

22 JULI TUINBEZOEK BIJ FAMILIE SCHEEPERS OUD GASTEL 14 AUGUSTUS WORKSHOP

22 JULI TUINBEZOEK BIJ FAMILIE SCHEEPERS OUD GASTEL 14 AUGUSTUS WORKSHOP Nieuwsbrief Roosendaal Juli 2010 4 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 22 JULI TUINBEZOEK BIJ FAMILIE SCHEEPERS OUD GASTEL 14 AUGUSTUS WORKSHOP (Bloemen)

Nadere informatie

Activiteiten De Zes Molens

Activiteiten De Zes Molens Activiteiten De Zes Molens Ongedwongen & gezellige activiteiten in april 2019 Locatie De Zes Molens Activiteiten: meedoen en erbij horen P. 02 Afgelopen maand kon u deelnemen aan diverse activiteiten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart 2016-2. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Maart 2016-2. e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Maart 2016-2 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 24 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING AFDELING ROOSENDAAL 13 APRIL WORKSHOP HANGING

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2015. We organiseren dit jaar 8 weekarrangementen met 3 bustochten, 1 boottocht en 1 huifkartocht.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal November adres: webadres:  ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal November 2010 6 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 24 NOVEMBER LEZING AMFIBIEËN EN REPTIELEN IN BEELD René Krekels 9 DECEMBER BEN

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout.

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout. HOERA, het is eindelijk zomervakantie, heerlijk 6 weken vrij! Deze zomervakantie verandert onze BSO in All inclusief resort t Palet. Een heerlijke plek om jouw vakantie door te brengen! Zo kan je genieten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Wat staat er in deze nieuwsbrief: Werken bij Groen Doen. Een ochtendje Nac. Rondleiding scholieren. 1 April. Voorjaar!

NIEUWSBRIEF. Wat staat er in deze nieuwsbrief: Werken bij Groen Doen. Een ochtendje Nac. Rondleiding scholieren. 1 April. Voorjaar! NIEUWSBRIEF Wat staat er in deze nieuwsbrief: Werken bij Groen Doen Een ochtendje Nac Rondleiding scholieren 1 April Voorjaar! Nieuwsbrief GroenDoen 1 Werken bij Groen Doen Een van de belangrijkste dingen

Nadere informatie

EBLOK LENT -2013 2012

EBLOK LENT -2013 2012 LENTEBLOK 2012-2013 LENTEBLOK 2012-2013 WAT DOEN WE IN DE LENTE? Al lijkt het er met alle sneeuw en kou nog niet op, de lente is toch echt in aantocht. Soms zie je al wat groene puntjes van de bloembollen

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!.uitzicht vanuit de tuin naar de zee Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én een vakantie,

Nadere informatie

Chartres. Verheffing van de ziel tot de geest Een mysterie-impuls van de Nieuwe Mens

Chartres. Verheffing van de ziel tot de geest Een mysterie-impuls van de Nieuwe Mens Chartres Verheffing van de ziel tot de geest Een mysterie-impuls van de Nieuwe Mens Conferentie van 3 t/m 8 mei 2011 in Chartres Met medewerking van Christine Gruwez, Frans Lutters, Wim Veltman e.a. Waarom

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

INTERNATIONALE KORENDAGEN BARCELONA 2015

INTERNATIONALE KORENDAGEN BARCELONA 2015 INTERNATIONALE KORENDAGEN BARCELONA 2015 Periode concertreis van woensdag, 13 mei t/m zondag 17 mei 2015 of van donderdag, 14 mei t/m zondag 17 mei 2015 Festivalgebouw PETIT PALAU (Palau de la Musica Barcelona)

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassenen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassenen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 11 juli t/m zondag 21 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!!

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!! Inhoudsopgave INTRODUCTIE... 3 LOCATIE... 3 HOTELS... 3 EVENEMENTEN... 4 REIS... 4 REISKOSTEN & BETALING... 5 MEER INFORMATIE... 6 AANMELDINGSFORMULIER... 7 Introductie THE NIGHTRIDERS gaan op uitnodiging

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Poortwacht 54 2353 EB Leiderdorp : 071-8870183 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiderdorp, februari 2013 Nieuwsbrief 2013-1

Nadere informatie

SkiSafari Dolomiti 2017

SkiSafari Dolomiti 2017 10-daagse skireis naar de Italiaanse Dolomieten Onbezorgd tochten maken op de fantastische pistes van de Dolomieten. Elke dag ski je op nieuwe pistes en geniet je van de magnifieke uitzichten. Skiën doe

Nadere informatie

Nu de zomer weer voorbij is en inmiddels al enkele vergaderingen zijn geweest binnen onze afdeling staan de volgende activiteiten gepland:

Nu de zomer weer voorbij is en inmiddels al enkele vergaderingen zijn geweest binnen onze afdeling staan de volgende activiteiten gepland: Voorzitter: Secretaris: Willy Beldman Willy Baltes Larenseweg 67 Eekelscharen 2 tel. 0548 366952 tel. 0548 366095 September 2013. Beste leden, Nu de zomer weer voorbij is en inmiddels al enkele vergaderingen

Nadere informatie

PV Z-UIT. Januari 2016 Nieuwsbrief. Aangevraagde activiteiten. Geplande activiteiten. Van de voorzitter en secretaris

PV Z-UIT. Januari 2016 Nieuwsbrief. Aangevraagde activiteiten. Geplande activiteiten. Van de voorzitter en secretaris Januari 2016 Nieuwsbrief PV Z-UIT Nieuwe Plein 1b 6811 KN, Arnhem www.pvz-uit.nl Beste lezer, Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van januari 2016. In deze nieuwsbrief brengen wij je op de hoogte van afgeronde

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Postbus 907 7301 BD Apeldoorn : 071-5210070 Leiden, februari 2017 Nieuwsbrief 2017-1 Beste leden, Januari, een saaie maand. De feestdagen zijn voorbij,

Nadere informatie

Programma zomervakantie

Programma zomervakantie Programma zomervakantie In de zomervakantie organiseert Praktijk de Regenboog opnieuw een vakantieprogramma. Het programma is bedoeld voor kinderen met een beperking en kinderen die extra aandacht en begeleiding

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 13 juli t/m zondag 23 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

Redactie: Vondellaan 128 Website: nieuwsbrief [apestaartje ] zijactief-gemert.nl Bankrekening: NL71 RABO

Redactie: Vondellaan 128 Website:   nieuwsbrief [apestaartje ] zijactief-gemert.nl Bankrekening: NL71 RABO Jaargang 15 nummer 3 mei / jun 2018 Redactie: Vondellaan 128 Website: www.zijactief-gemert.nl nieuwsbrief [apestaartje ] zijactief-gemert.nl Bankrekening: NL71 RABO 0116 1843 10 Hallo dames, VOORWOORD

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Poortwacht 54 2353 EB Leiderdorp : 071-8870183 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiderdorp, februari 2014 Nieuwsbrief 2014-1

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht.

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht. Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers vrienden.beeldenpark@gmail.com September 2017 In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Atelierbezoek Roel en Marry Teeuwen Opening bewegwijzering

Nadere informatie

ʻRally Classico Della Toscana 2012ʼ

ʻRally Classico Della Toscana 2012ʼ Lieve vrienden, Zoals de meesten van jullie weten sponsoren wij door onze AJDfoundation in Afrika en Azie inmiddels al meer dan 70 kinderen. Wij betalen de opleiding van deze jongeren omdat wij denken

Nadere informatie

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur Datum nieuwsbrief mei 2016 ABV Noorderhaghe 1. Het bestuur In dit nummer: Het bestuur 1 Viva la France 2 Milieuploeg 3 Barbecue 4 Bloembakken 5 Thema-avond/ middag 6 Koffieochtend 7 Parkeren rond flat

Nadere informatie

- NIEUWSBRIEF JANUARI 2016 - Welkom op onze activiteiten

- NIEUWSBRIEF JANUARI 2016 - Welkom op onze activiteiten - NIEUWSBRIEF JANUARI 2016 - Welkom op onze activiteiten Nieuwe Resterheidegidsen gezocht. Natuurpunt Hechtel-Eksel organiseert in maart 2016 een nieuwe opleiding voor Resterheidegidsen. Resterheide? Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2014

Nieuwsbrief Augustus 2014 Nieuwsbrief Augustus 2014 Lieve Mensen, Wat een zomer hebben we hè? Ik hoor nu af en toe mensen puffen dat het wel wat minder mag.toch is het wel genieten hoor. De wens die ik koesterde om eindelijk weer

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

Tenerife: heerlijk voor een yoga vakantie. Datum

Tenerife: heerlijk voor een yoga vakantie. Datum Heerlijk, helemaal ontspannen! En eindelijk kennismaken met yoga en mindfulness Ik wil graag ECHT mijn batterij opladen, zonder man of kinderen! Zalig om even te unpluggen en met helemaal niemand rekening

Nadere informatie

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten,

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten, Beste mensen, Met trots presenteren wij ons programma voor de reis naar Melun (Région Ile-de-France- Fontainebleau). We zijn erin geslaagd een afwisselend programma samen te stellen. Net als vorig jaar

Nadere informatie

MINI Born in Oxford Challenge

MINI Born in Oxford Challenge MINI Born in Oxford Challenge Een waanzinnig avontuur door het Verenigd Koninkrijk. Op zoek naar de oorsprong van MINI Ontdek Engeland, Schotland en Wales op de MINI manier. Competitie, de mooiste routes

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FANS PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

#1 3e jaargang. Atelier Lia de Craen. Nieuwe borden. Open middag. Uit de kunstdag

#1 3e jaargang. Atelier Lia de Craen. Nieuwe borden. Open middag. Uit de kunstdag #1 3e jaargang Atelier Lia de Craen Met de natuur als inspiratiebron. Met foto s en schetsen als vertrekpunt. Met de levenscycli van beweging, verandering en vergankelijkheid als thema. Met vormen, kleuren

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (15:00-17:00) elke dag Ervaar de kraakheldere winterdag tijdens een rit per sneeuwscooter

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

Eindtoets groep 8 Paasviering MEIVAKANTIE. ZESKAMP MR-vergadering uur OV-vergadering Kledinginzamelingsactie Schoolfotograaf.

Eindtoets groep 8 Paasviering MEIVAKANTIE. ZESKAMP MR-vergadering uur OV-vergadering Kledinginzamelingsactie Schoolfotograaf. Jaargang 10 Nummer 16 15 april 2019 Agenda Dinsdag 16 en woensdag 18 april Vrijdag 19 april Maandag 22 april t/m Vrijdag 3 mei Zondag 5 mei Maandag 7 mei Woensdag 8 mei Vrijdag 10 mei Woensdag 15 mei Eindtoets

Nadere informatie

Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!!

Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!! Nieuwsbrief 2 Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!! De schoolvakanties zijn binnenkort achter de rug. Wij hopen dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad. Wij hebben als brigade niet

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Praag. 1-1 - 2 0 1 2

Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Draaiboek Zondag 6 mei. 21.30 uur Koffers in de bus laden. paspoort/id-kaart check en instappen. 22.00 uur Vertrek vanaf Nederland naar Praag. Maandag 7 mei. 9.00 uur Verwachte aankomst

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN BLANKENBERGE REKENINGNUMMER BE NIEUWSBRIEF

SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN BLANKENBERGE REKENINGNUMMER BE NIEUWSBRIEF SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN 53 8370 BLANKENBERGE 050 42 84 97 REKENINGNUMMER BE34 4727 0645 2190 REDACTIE NIC OTTEVAERE ERIC DE VILLE IVAN DE LEU LAY OUT FRANKY MAELSTAF NIEUWSBRIEF HET

Nadere informatie