Daar kunt u. op rekenen. bij Talant. Waar zorgt Talant voor? Wat betaalt u zelf?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Daar kunt u. op rekenen. bij Talant. Waar zorgt Talant voor? Wat betaalt u zelf?"

Transcriptie

1 Daar kunt u op rekenen bij Talant

2 Inleiding Uw zorg in een AWBZ-instelling Door het Zorginstituut Nederland is de brochure Uw zorg in een AWBZ-instelling uitgegeven. Hierin staat aangegeven welke kosten voor rekening van de WLZ komen en voor welke kosten de instelling een bijdrage van de cliënt mag vragen. De brochure van het Zorginstituut is vertaald naar de diensten die Talant aanbiedt aan haar cliënten en de kosten die zij hiervoor in rekening brengt. Van goede zorg verzekerd Voor wie is deze brochure bedoeld? Deze brochure is bedoeld voor cliënten met een (in zorg genomen) indicatie verblijf of een indicatie verblijf met behandeling. Dit zijn de indicaties in zorgzwaartepakketten (ZZP). Het hoofd kan u informeren over uw indicatie. Voor sommige kosten wordt een specifiek onderscheid gemaakt tussen een indicatie met behandeling of zonder behandeling. WLZ De zorg die Talant biedt wordt betaald uit de WLZ: de Wet Langdurige Zorg. U hoeft zich niet apart te verzekeren voor de WLZ. Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor de WLZ-zorg. Voor producten en diensten die onder de WLZ-zorg vallen betaalt u verplicht een eigen bijdrage. Dit is de zo geheten eigen bijdrage WLZ die wordt geïnd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Dit gaat buiten Talant om. In deze brochure wordt per product of dienst beschreven wat Talant betaalt en welke extra producten en diensten tegen betaling worden aangeboden. Talant ziet het bieden van deze extra producten en diensten als een service aan de cliënt. Talant verwacht van de cliënt dat naar redelijkheid een beroep gedaan wordt op de producten en diensten die door Talant betaald moeten worden. Vragen of klachten? Heeft u vragen of klachten over de producten en diensten van Talant en de daarbij behorende kosten dan kunt u terecht bij het hoofd van de locatie waar u woont. Het hoofd zal proberen uw vraag te beantwoorden of uw klacht op te lossen. Ook kunt u via internet een vraag stellen op Extra producten en diensten Talant biedt haar cliënten extra producten en diensten aan die niet onder de WLZ-zorg vallen. Bijvoorbeeld het wassen van de kleding of activiteiten op het gebied van vrije tijd. De kosten hiervoor brengt Talant bij u in rekening. U bent niet verplicht deze producten of diensten af te nemen. Talant mag geen kosten in rekening brengen voor producten en diensten die onder de WLZ vallen.

3 1. Appartement of kamer? 1.1 Aanpassingen in appartement of kamer Talant zorgt voor aanpassingen die nodig zijn vanwege een ziekte of aandoening, bijvoorbeeld een verhoogd toilet. 1.2 Opknappen van appartement of kamer Talant zorgt ervoor dat uw appartement of kamer er netjes uitziet zodat u er kunt wonen. Dit houdt in dat Talant zorgt voor schone muren en plafonds, vloerbedekking en gordijnen. Dit geldt bij het betrekken en bij het in gebruik zijn van het appartement of kamer. 1.3 Inrichten van een appartement of kamer Gaat u voorgoed bij Talant wonen? Dan kunt u uw eigen meubels meenemen. Kunt u de kamer of het appartement niet zelf inrichten. Of is het niet mogelijk omdat dit de zorg bemoeilijkt dan zorgt Talant voor een eenvoudige inrichting met een tafel, een stoel, een kast, lampen en stoffering. Deze inrichting hoeft niet nieuw te zijn. Talant zorgt ook voor een standaardbed, matras, beddengoed en handdoeken. U mag het appartement of kamer zelf inrichten. Wilt u dat? Dan betaalt u zelf de kosten. Ook de inventaris van de kamer en de keukenspullen betaalt u zelf. De inrichting van de eigen kamer gebeurt in overleg met het hoofd van de locatie. Deze kan u informeren over de specifieke eisen waaraan de inrichting moet voldoen op het gebied van onder andere brandveiligheid. Wanneer er een keuken aanwezig is en de cliënt gebruikt deze voor zijn maaltijdvoorziening dan levert Talant ook de benodigde keukenspullen, bijvoorbeeld een koelkast, een kooktoestel of magnetron. Als Talant vindt dat bepaalde zaken verplicht aanwezig dienen te zijn zoals een hoog-laag bed dan zorgt Talant hiervoor. 1.4 Schoonmaken van appartement of kamer en schoonmaakspullen Talant maakt het appartement of de kamer en de meubels schoon, inclusief de ruimten waar iedereen kan komen (gemeenschappelijke ruimten). Talant betaalt ook de kosten Kunt u zelf schoonmaken? Dan kan Talant u wel vragen om mee hiervan, inclusief de schoonmaakspullen. te helpen. 1.5 Persoonlijk alarm Talant zorgt voor een persoonlijk alarm, als dat nodig is. Talant betaalt hiervan de kosten. 1.6 Verhuizen binnen Talant Als Talant wil dat u verhuist, bijvoorbeeld vanwege een verbouwing, dan zijn de kosten hiervan voor rekening van Talant. Wilt u zelf graag verhuizen? Dan moet u de kosten zelf betalen.

4 2. Telefoon, televisie, energie en verzekeringen 2.1 Verzekeringen Talant verzekert het appartement of kamer en de spullen die van Talant zijn. Is uw rolstoel van Talant, dan verzekert Talant ook de rolstoel. U betaalt de eigen verzekeringen zelf, zoals een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering voor uw eigen spullen, zorgverzekering, eventuele aanvullende zorgverzekering en uitvaartverzekering. Als service biedt Talant aan dat zij voor cliënten die bij Talant wonen de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en de inboedelverzekering kan verzorgen. De kosten zijn voor rekening van de cliënt. 2.2 Kabel/telefoon/internet aansluiting en abonnement Talant zorgt voor aansluitingen in het appartement of kamer en in de gemeenschappelijke ruimten. Talant heeft een voorkeursaanbieder voor telefoon en internet. U betaalt zelf de kosten voor het abonnement voor telefoon of internet. Ook betaalt u voor de gesprekskosten en apparatuur, zoals een telefoontoestel of computer. 2.3 Televisie/radio/audioapparatuur Talant zorgt voor een televisie, radio of cd-speler in de gemeenschappelijke ruimten. 2.4 Energiekosten Talant betaalt de kosten voor gas, water en licht. Talant betaalt ook de kosten voor bijvoorbeeld het opladen van een scootmobiel of andere hulpmiddelen. U betaalt zelf voor een televisie, radio of cd-speler in het eigen appartement of kamer. 3. Eten en drinken 3.1 Voeding Talant zorgt voor het eten en drinken van de cliënten. Het gaat hierbij om de gebruikelijke voeding: drie maaltijden per dag en voldoende drinken, zoals koffie, thee en frisdranken. Talant zorgt ook voor fruit en tussendoortjes. 3.2 Medisch noodzakelijk dieet Indien een dieet medisch noodzakelijk is dan zorgt Talant hiervoor, bijvoorbeeld een dieet dat nodig is vanwege de ziekte of aandoening van de cliënt, zoals een zoutarm dieet. Wilt u naast de gebruikelijke voeding nog meer eten en drinken? Bijvoorbeeld extra drinken, snacks en alcoholische dranken? Dan moet u de kosten daarvan zelf betalen. Als u een dieet wilt volgen dat niet medisch noodzakelijk is dan betaalt u zelf de meerkosten. Talant betaalt ook medisch noodzakelijke dieetproducten, die niet betaald worden door de zorgverzekering, bijvoorbeeld vloeibare voeding. 3.3 Persoonlijke wensen bij voeding Talant mag voldoen aan de persoonlijke wensen van de cliënt met betrekking tot voeding maar is hiertoe niet verplicht. Wilt u aangepaste voeding, bijvoorbeeld vanwege uw geloof. Dan wil Talant dit aanbieden, mits dit lokaal geregeld kan worden en het voedsel geleverd kan worden door een HACCP gecertificeerd bedrijf of instelling. De meerkosten zijn voor uw rekening.

5 4. Verzorging 4.1 Haarverzorging Kunt u zelf niet (meer) uw haar wassen, drogen of kammen. Dan zorgt Talant ervoor dat een medewerker dat doet als onderdeel van de dagelijkse verzorging. Voor haarknippen en andere haarverzorging gaat u naar de kapper en betaalt u zelf. 4.2 Voetverzorging Kunt u niet zelf (meer) uw nagels knippen vanwege ziekte, aandoening of handicap? Dan doet een medewerker van Talant dat voor u als onderdeel van de algemeen dagelijkse verzorging. U betaalt zelf voetverzorging die niets te maken heeft met een aandoening, ziekte of handicap, bijvoorbeeld voor het verwijderen van likdoorns, eelt en het behandelen van kalknagels. Hebben uw voeten door een aandoening, ziekte of handicap extra zorg nodig, bijvoorbeeld bij diabetesvoeten (suikerziekte). Dan zorgt Talant voor een verzorgende of pedicure. 4.3 Verzorgingsproducten Talant betaalt alle verzorgingsproducten die met zorg te maken hebben, zoals handschoenen, natte doekjes, en ook toiletpapier. U moet zelf uw eigen verzorgingsproducten betalen, zoals doucheschuim, zeep, scheerspullen, tandpasta of een tandenborstel. 4.4 Zelfzorgmiddelen Talant betaalt de zelfzorgmiddelen die worden vergoed vanuit de zorgverzekeringswet. U betaalt zelf voor zelfzorgmiddelen die niet worden vergoed vanuit de zorgverzekeringswet. 4.5 Wassen, drogen, strijken, stomen en stickeren van kleding Als service biedt Talant de mogelijkheid om kleding te wassen, drogen en strijken. De kosten hiervan zijn voor uw rekening. U moet zelf de kosten betalen voor het wassen, drogen, strijken en stomen van uw eigen kleding. Talant betaalt wel de kosten voor het wassen van kleding die extra vaak moet worden gewassen als gevolg van de handicap. Met extra vaak wassen wordt bedoeld: onderkleding, overhemden en shirts die meer dan één keer per dag verschoond wordt als gevolg van de handicap. De overige kleding wordt vrijwel iedere dag verschoond. Indien deze situatie zich voordoet dan is de cliënt verplicht gebruik te maken van optie 1 in de kolom hiernaast. Talant betaalt ook de kosten voor wassen, drogen, strijken en stomen van kleding die van de instelling is, bijvoorbeeld scheurkleding. Talant biedt de volgende mogelijkheden aan, afhankelijk van de woonlocatie van de cliënt: Talant verzorgt de was volledig. Inclusief naamstickers en kleine reparaties. Talant zorgt voor een wasmachine, wasmiddel, energie en water en de cliënt maakt hiervan gebruik om zelf zonder begeleiding van Talant te wassen. De kosten voor grotere reparaties zoals het inzetten van een rits zijn voor eigen rekening. 4.6 Wassen, drogen, strijken en stickeren van beddengoed en handdoeken Talant betaalt de kosten van het wassen, drogen en strijken van beddengoed, handdoeken en washandjes. De cliënt mag ook gebruik maken van eigen beddengoed en handdoeken. Deze worden door Talant gewassen. De kosten voor de naamstickers en het aanbrengen ervan in het beddengoed, handdoeken en washandjes is inbegrepen.

6 5. Hulp buiten de instelling 5.1 Arts, tandarts, therapeut of specialist Heeft u een indicatie verblijf met behandeling dan valt de medische onder de WLZ. Dit omvat onder andere de medische zorg, paramedische zorg, psychiatrische zorg, farmaceutische zorg en tandheelkundige zorg. Talant volgt de richtlijnen van het College voor Zorgverzekeringen bij het uitvoeren van deze regel. Specifieke vragen hierover kunt u stellen op Heeft u alleen een indicatie verblijf dan zijn de kosten voor arts, tandarts en therapeut voor de cliënt. Deze kosten worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door de (aanvullende) zorgverzekering. Bezoek aan een medisch specialist wordt betaald vanuit de zorgverzekering. 5.2 Bezoek aan de arts, tandarts, therapeut of specialist Kunt u niet (meer) alleen een arts, tandarts, therapeut of specialist bezoeken omdat u niet alleen kunt reizen of omdat u niet meer kunt begrijpen of onthouden wat er wordt gezegd, dan zal Talant uw verwanten vragen u te begeleiden. Wanneer dit niet mogelijk is zorgt Talant voor de begeleiding. 5.3 Vervoer naar arts, tandarts, therapeut of specialist Heeft u een indicatie verblijf met behandeling en heeft de behandeling betrekking op de WLZ-zorg dan betaalt Talant de kosten voor vervoer naar deze arts of therapeut. Als u niet alleen kunt reizen of omdat u niet meer kunt begrijpen of onthouden wat er wordt gezegd, dan zal Talant uw verwanten vragen u te begeleiden. Wanneer dit niet mogelijk is zorgt Talant voor de begeleiding. 5.4 Alternatieve geneeswijzen 5.5 Vervoer naar sociale activiteiten Vervoer naar sociale activiteiten, zoals familiebezoek of het bezoeken van hobbyclubs valt niet onder de WLZ. Talant is dus niet verplicht hiervoor te zorgen Kunt u alleen naar de arts, tandarts, therapeut of therapeut, maar heeft u moeite met het uittrekken van kleding of schoenen. Dan moet deze er voor zorgen dat u hierbij geholpen wordt. U hoeft hiervoor niet te betalen, en Talant hoeft hier ook niemand voor mee te sturen. Heeft u een indicatie verblijf met behandeling en heeft de behandeling geen betrekking op de WLZ-zorg dan betaalt u zelf de kosten voor het vervoer. Heeft u alleen een indicatie verblijf, dan valt de behandeling niet onder de WLZ-zorg. U betaalt dan zelf de kosten voor het vervoer. Uw zorgverzekering geeft meer informatie over de vergoedingen voor vervoer. Kosten die voortvloeien uit het consulteren van andere artsen / genezers, zijn voor rekening van de cliënt. De kosten hiervoor kunnen in aanmerking komen voor vergoeding vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering. U bent zelf verantwoordelijk voor de declaratie van deze kosten bij uw zorgverzekeraar. De gemeente heeft voor vervoer binnen de regio voorzieningen op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. U kunt een aanvraag indienen bij de gemeente en deze bepaalt wanneer vervoer naar sociale activiteiten wordt vergoed. Sociaal vervoer buiten de regio wordt mogelijk gemaakt door Valys ( Ook hier bepaalt de gemeente of u in aanmerking komt voor vergoeding. Maakt u gebruik van het sociaal recreatief vervoer van Talant dan worden de kosten hiervoor bij u in rekening gebracht

7 5.6 Begeleiding naar sociale activiteiten Begeleiding naar sociale activiteiten valt niet onder de WLZ. Talant is dus niet verplicht hiervoor te zorgen 5.7 Vervoer naar dagbesteding Bent u in zorg met een indicatie voor verblijf met behandeling of verblijf zonder behandeling maar wel inclusief dagbesteding dan komen de kosten van vervoer van de woonlocatie naar de dagbestedinglocatie voor rekening van Talant. Als u bijvoorbeeld de bruiloft van een familielid wilt bezoeken en u wilt hierbij begeleid worden, dan mag u Talant vragen om begeleiding. Talant kan hierbij wel helpen maar vraagt er wel een vergoeding voor. Heeft u een indicatie verblijf met dagbesteding maar zonder een indicatie voor vervoer dan komen de kosten voor vervoer van de woonlocatie naar de dagbestedinglocatie voor rekening van de cliënt. Uitgangspunt van Talant is dat de kosten van het vervoer niet hoger mogen zijn dan de vergoeding die Talant daarvoor van het zorgkantoor ontvangt. Jaarlijks wordt vastgesteld hoeveel kilometer kostendekkend kan worden vervoerd. Voorwaarde is dat Talant binnen deze afstand passende dagbesteding kan bieden. Indien de reisafstand groter is omdat daarbinnen geen passende dagbesteding geleverd kan worden, betaalt Talant ook de meerkosten. Waar de cliënt(vertegenwoordiger) zélf kiest voor een aanbod verder weg, vraagt Talant een vergoeding voor de meerkosten. Ook als ritten voor het vervoer op verzoek van de cliënt(vertegenwoordiger) afwijken van de route waarvoor de vervoersindicatie is afgegeven, worden de meerkosten voor het vervoer in rekening gebracht bij de client. 6 Ontspanning en vakantie 6.1 Ontspanning Talant biedt activiteiten aan op het gebied van vrijetijdsbesteding. Voorbeelden hiervan zijn zwemmen, bewegen en muziek. U kunt hier aan deelnemen maar het is niet verplicht. 6.2 Vakantie en uitstapjes Talant kan uitstapjes of vakanties organiseren voor cliënten. U kunt hier aan deelnemen maar dat is niet verplicht. Wanneer u deelneemt aan deze activiteiten dan zijn de kosten hiervan voor uw eigen rekening. Hierbij worden prijzen gehanteerd die vergelijkbaar zijn met die van reguliere aanbieders op het gebied van sport en muziek. Wanneer u deelneemt aan deze vakanties of uitstapjes dan betaalt u zelf de kosten voor reizen, verblijf, extra begeleiding, eten, drinken en entreegelden. Talant biedt u vooraf een offerte aan. Gaat u zelf op vakantie met bijvoorbeeld de Wielewaal of TOF, dan moet u alle kosten zelf betalen.

8 7. Hulpmiddelen 7.1 Hulpmiddel voor algemeen gebruik Talant stelt bepaalde hulpmiddelen beschikbaar die nodig zijn om goede zorg te kunnen verlenen aan cliënten, bijvoorbeeld een douchestoel. 7.2 Hulpmiddelen op maat gemaakt of alleen door u te gebruiken Soms heeft u een hulpmiddel nodig dat voor u op maat is gemaakt, bijvoorbeeld een speciale beenbeugel of scheurkleding. Soms heeft u een hulpmiddel nodig dat alleen door u kan worden gebruikt vanwege ziekte of aandoening, bijvoorbeeld incontinentie-materiaal, zoals luiers of matrasbeschermers. Specifieke hulpmiddelen worden vaak door uw zorgverzekering vergoed. Wanneer u met een indicatie verblijf met behandeling in zorg genomen bent bij Talant dan komen deze kosten voor rekening van Talant. 7.3 Rolstoelen Bent u in zorg bij Talant met een indicatie verblijf en behandeling dan verstrekt Talant een rolstoel als dat nodig is. In andere gevallen bepaalt de gemeente of u recht heeft op een rolstoel. 7.4 Hulpmiddelen in verband met het werk van het personeel Talant zorgt voor hulpmiddelen die zijn bedoeld om het werk voor de medewerkers gemakkelijker te maken, bijvoorbeeld door gebruik te laten maken van tilliften en hoog-laagbedden. 7.5 Bril en gehoorapparaat U betaalt zelf voor het brilmontuur en dat deel van de kosten van de glazen dat niet door de zorgverzekering wordt vergoed. U betaalt zelf dat deel van de kosten van het gehoorapparaat dat niet door de zorgverzekering wordt vergoed. 8. Overige producten en diensten 8.1 Geestelijke verzorging Talant zorgt, indien gewenst, voor geestelijke verzorging die zoveel mogelijk past bij de levensovertuiging van de cliënt. Over het algemeen wordt aansluiting gezocht bij de lokale (kerk) genootschappen. Kosten voor het lidmaatschap van een (kerk) genootschap zijn naar eigen inzicht aan te gaan en zijn kosten voor de cliënt. 8.2 De laatste zorg na overlijden Talant betaalt het schouwen, klaarmaken voor transport en tijdelijk koelen van het lichaam. De nabestaanden van de cliënt of de uitvaartverzekering betalen de (meer)kosten van het afleggen, opbaren van het lichaam en de uitvaart of crematie.

9 Tarieven diensten Talant 2015 omschrijving eenheid financiering Intern tarief Factuur op 2015 basis van Aangepaste voeding, medisch niet noodzakelijk Maand Privé lokaal tarief periode Extra voeding, snacks Maand Privé lokaal tarief periode Voeding, diner keer Privé 8,04 geleverde hoeveelheid Voeding, lunch keer Privé 3,74 geleverde hoeveelheid Voeding, ontbijt keer Privé 1,62 geleverde hoeveelheid Energie wonen 1 (pand eigendom van Talant) Maand Privé 111,80 periode Energie wonen 2 (pand gehuurd door Talant) Maand Privé lokaal tarief periode Gemeentelijke heffingen Maand Privé lokaal tarief periode Huur wonen 1 (pand eigendom van Talant) Maand Privé 372,46 periode Huur wonen 2 (pand gehuurd door Talant) Maand Privé lokaal tarief periode Begeleiding individueel basis Uur PGB/Onderaanneming 55,34 geleverde hoeveelheid Begeleiding individueel extra Uur PGB/Onderaanneming 59,27 geleverde hoeveelheid Begeleiding individueel speciaal Uur PGB/Onderaanneming 90,64 geleverde hoeveelheid Dagactiviteiten VG Dagdeel PGB/Onderaanneming 49,00 geleverde hoeveelheid Dagactiviteiten VG kind Dagdeel PGB/Onderaanneming 63,71 geleverde hoeveelheid Dagactiviteiten VG kind EMB of gedrag Dagdeel PGB/Onderaanneming 102,78 geleverde hoeveelheid Logeren logeerhuis Etmaal PGB/Onderaanneming 270,47 geleverde hoeveelheid Logeren op locatie Etmaal PGB/Onderaanneming 218,44 geleverde hoeveelheid Persoonlijke Verzorging basis Uur PGB/Onderaanneming 51,35 geleverde hoeveelheid Persoonlijke Verzorging extra Uur PGB/Onderaanneming 55,00 geleverde hoeveelheid Persoonlijke Verzorging speciaal Uur PGB/Onderaanneming 76,72 geleverde hoeveelheid Vervoer kinderen naar dagactiviteiten rit PGB 12,03 geleverde hoeveelheid Vervoer met begeleiding naar dagactiviteiten rit PGB 9,86 geleverde hoeveelheid Vervoer zonder begeleiding naar dagactiviteiten rit PGB 5,87 geleverde hoeveelheid Vervoer keuze rit Privé lokaal tarief geleverde hoeveelheid Verpleging basis Uur PGB/Onderaanneming 76,02 geleverde hoeveelheid Verpleging extra Uur PGB/Onderaanneming 81,43 geleverde hoeveelheid Abonnement Internet Maand Privé lokaal tarief periode Abonnement TV Maand Privé lokaal tarief periode Abonnement/gesprekskosten Telefoon Maand Privé lokaal tarief periode Verzekeringen Maand Privé 2,12 periode Waskosten verzorgd door Cliënt met faciliteiten van Talant Maand Privé 10,67 periode Waskosten verzorgd door Talant Maand Privé 25,03 periode Ontspanning Maand Privé lokaal tarief periode Fitness/gymnastiek keer Privé 4,96 geplande hoeveelheid Zwemmen keer Privé 4,96 geplande hoeveelheid Muziek (vrijetijdsbesteding) keer Privé 1,82 geplande hoeveelheid Muziektherapie Uur Privé/Onderaanneming lokaal tarief geleverde hoeveelheid Fysiotherapie Uur Privé/Onderaanneming lokaal tarief geleverde hoeveelheid Ergotherapie Uur Privé/Onderaanneming lokaal tarief geleverde hoeveelheid Logopedie Uur Privé/Onderaanneming lokaal tarief geleverde hoeveelheid Diëtetiek Uur Privé/Onderaanneming lokaal tarief geleverde hoeveelheid

10 Meer weten? Heeft u vragen of klachten over de producten en diensten van Talant en de daarbij behorende kosten? Dan kunt u terecht bij het hoofd van de locatie waar u woont. Het hoofd zal proberen uw vraag te beantwoorden of uw klacht op te lossen. Ook kunt u via internet een vraag stellen op Talant Postbus AH Heerenveen tel We doen het samen

Daar kunt u. op rekenen. bij Talant. Waar zorgt Talant voor? Wat betaalt u zelf?

Daar kunt u. op rekenen. bij Talant. Waar zorgt Talant voor? Wat betaalt u zelf? Daar kunt u op rekenen bij Talant Inleiding 1. Appartement of kamer? 1.1 Aanpassingen in appartement of kamer Talant zorgt voor aanpassingen die nodig zijn vanwege een ziekte of aandoening, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen en bijdragen

Overzicht vergoedingen en bijdragen Overzicht vergoedingen en bijdragen 2015 1 Overzicht vergoedingen en bijdragen 2015 Deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of vaste cliënten van. Bij wonen mensen met een indicatie die recht geeft op

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een NOVO woonlocatie

Daar hebt u recht op in een NOVO woonlocatie NOVO Postbus 9473 9703 LR Groningen Telefoon: 050 542 19 99 E-mail: info@novo.nl Internet: www.novo.nl Daar hebt u recht op in een NOVO woonlocatie Waar zorgt NOVO voor? Wat betaalt u zelf? Daar hebt u

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een. een AWBZ-instelling. 1. Inleiding. Waar zorgt uw instelling voor? Wat betaalt u zelf?

Daar hebt u recht op in een. een AWBZ-instelling. 1. Inleiding. Waar zorgt uw instelling voor? Wat betaalt u zelf? Waar zorgt uw instelling voor? Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Waar zorgt uw instelling voor? Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Deze brochure vervangt de brochures: Daar kunt u op

Nadere informatie

Uw zorg in een Wlz-instelling

Uw zorg in een Wlz-instelling Uw zorg in een Wlz-instelling Dit is een bewerkte versie van de brochure van Zorginstituut Nederland april 2014 De AWBZ is per 1 januari 2015 opgevolgd door de Wet langdurige zorg. In deze brochure wordt

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen en bijdragen

Overzicht vergoedingen en bijdragen Overzicht vergoedingen en bijdragen 2016 1 2 Overzicht vergoedingen en bijdragen 2016 Deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of vaste cliënten van. Bij wonen mensen met een indicatie die recht geeft

Nadere informatie

Uw zorg in een AWBZ-instelling

Uw zorg in een AWBZ-instelling Uw zorg in een AWBZ-instelling Van goede zorg verzekerd 2 Uw zorg in een AWBZ-instelling Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten 4 a. Appartement of kamer 4 b.

Nadere informatie

Daar heeft u recht op in een AWBZ-instelling. Waar zorgt uw instelling voor? Wat betaalt u zelf?

Daar heeft u recht op in een AWBZ-instelling. Waar zorgt uw instelling voor? Wat betaalt u zelf? Daar heeft u recht op in een AWBZ-instelling Waar zorgt uw instelling voor? Juli 2013-1- Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten a. Appartement of kamer b. Telefoon,

Nadere informatie

Uw zorg in een AWBZ-instelling

Uw zorg in een AWBZ-instelling Uw zorg in een AWBZ-instelling Van goede zorg verzekerd Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten 4 a. Appartement of kamer 4 b. Telefoon, televisie, energie en verzekeringen

Nadere informatie

Uw zorg in een Wlz 1 instelling

Uw zorg in een Wlz 1 instelling Uw zorg in een Wlz 1 instelling 1 Dit is een bewerkte versie van de brochure van Zorginstituut Nederland april 2014 De AWBZ is per 1 januari 2015 opgevolgd door de Wet langdurige zorg. In deze brochure

Nadere informatie

Opknappen van een appartement of kamer De stichting zorgt ervoor dat uw appartement of kamer er netjes uitziet, zodat u er kunt wonen.

Opknappen van een appartement of kamer De stichting zorgt ervoor dat uw appartement of kamer er netjes uitziet, zodat u er kunt wonen. Daar heeft u recht op als u verblijft bij Stichting Elisabeth Waar zorgt Stichting Elisabeth voor en wat betaalt u zelf? Voor wie is deze informatie bedoeld? Deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Waar zorgt uw instelling voor? Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten a. Appartement of kamer b. Telefoon, televisie,

Nadere informatie

Wie betaalt? De Zijlen. b. De Zijlen. a. De Zijlen b. Cliënt. a. Cliënt b. De Zijlen. a. De Zijlen. a. De Zijlen

Wie betaalt? De Zijlen. b. De Zijlen. a. De Zijlen b. Cliënt. a. Cliënt b. De Zijlen. a. De Zijlen. a. De Zijlen Bijlage Wie betaalt wat? Kosten die onder de AWBZ vallen, betaalt. Sommige kosten van zorg en ondersteuning vallen onder de AWBZ, andere weer niet. Wie welke producten en diensten moet betalen is in hoofdlijnen

Nadere informatie

Regeling kosten bij intramurale dienstverlening. Wie betaalt wat bij Shelterzorg? (Gezinshuizen Jeugdzorg)

Regeling kosten bij intramurale dienstverlening. Wie betaalt wat bij Shelterzorg? (Gezinshuizen Jeugdzorg) Regeling kosten bij intramurale dienstverlening Wie betaalt wat bij? (Gezinshuizen Jeugd) Uitwerking verdeling kosten Op basis van aangegeven uitgangspunten ziet de verdeling van de kosten voor onderstaande

Nadere informatie

Daar hebt u recht op bij SGL

Daar hebt u recht op bij SGL Daar hebt u recht op bij SGL Waar zorgt SGL voor? Uitgave maart 2013 Kijk voor meer informatie over SGL op www.sgl-zorg.nl. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten

Nadere informatie

Waar zorgt Zorggroep Sint Maarten voor? Wat betaalt u zelf?

Waar zorgt Zorggroep Sint Maarten voor? Wat betaalt u zelf? Uw zorg in een Wlz 1 instelling Dit is een bewerkte versie van de informatie op zorginstituut Nederland welke te vinden is onder: https://www.zorginstituutnederland.nl/pakket/wlz-kompas/verblijf+in+een+instelling/overige+voorzieningen

Nadere informatie

WAAR ZORGT DE INSTELLING VOOR? WAT BETAALT U ZELF? OPMERKINGEN / AANVULLINGEN PROTEION THUIS A: APPARTEMENT OF KAMER A1:

WAAR ZORGT DE INSTELLING VOOR? WAT BETAALT U ZELF? OPMERKINGEN / AANVULLINGEN PROTEION THUIS A: APPARTEMENT OF KAMER A1: Uw zorg in een AWBZ-instelling WAAR ZORGT DE INSTELLING VOOR? WAT BETAALT U ZELF? OPMERKINGEN / AANVULLINGEN A: APPARTEMENT OF KAMER A1: Aanpassingen in een appartement of kamer De instelling zorgt voor

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Regelingen en voorzieningen CODE 9.2.2.4 Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling brochure bronnen www.cvz.nl, juni 2010 De informatie in deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of vaste bewoners van

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij Siloah

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij Siloah Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij, versie 3.0, september 2013 Voor alle informatie geldt: wijzigingen voorbehouden. Kijk voor de meest actuele informatie op www.siloah.nl.

Nadere informatie

Uw rechten in een AWBZinstelling

Uw rechten in een AWBZinstelling Uw rechten in een AWBZinstelling Webversie van de folder Uw rechten in een AWBZ-instelling. (versie 312-1212) Deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of vaste bewoners van een AWBZ-instelling die behoort

Nadere informatie

Waar zorgt Zorggroep Sint Maarten voor? Wat betaalt u zelf?

Waar zorgt Zorggroep Sint Maarten voor? Wat betaalt u zelf? Uw zorg in een AWBZ 1 / Wlz 2 instelling Dit is een bewerkte versie van de brochure van Zorginstituut Nederland april 2014. De AWBZ is per 1 januari 2015 opgevolgd door de Wet langdurige zorg (Wlz). In

Nadere informatie

Uw rechten in een AWBZ-instelling

Uw rechten in een AWBZ-instelling Uw rechten in een AWBZ-instelling 2 Deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of vaste bewoners van een AWBZ-instelling die behoort tot Carintreggeland. Een AWBZ-instelling is bijvoorbeeld: een verzorgingshuis

Nadere informatie

WLZ/GGZ (Wonen voor volwassenen)

WLZ/GGZ (Wonen voor volwassenen) FEITENKAART PER 1 JANUARI 2017 Protocol Wat betaalt De Lichtenvoorde? Wat betaalt u zelf WLZ/GGZ (Wonen voor volwassenen) De Lichtenvoorde-richtlijnen. Deze richtlijnen zijn in overeenstemming met de landelijke

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Over Wlz-zorg van Prezzent (t/m 31-12-2014 AWBZ-zorg) Voor cliënten met de indicatie Met verblijf

Wie betaalt wat? Over Wlz-zorg van Prezzent (t/m 31-12-2014 AWBZ-zorg) Voor cliënten met de indicatie Met verblijf Wie betaalt wat? Over Wlz-zorg van Prezzent (t/m 31-12-2014 AWBZ-zorg) Voor cliënten met de indicatie Met verblijf 2015 Prezzent Nieuwe Tijningen 1 5301 DA ZALTBOMMEL 0418-680200 Prezzent/tarieven /versie

Nadere informatie

NIEUWE TARIEVEN AANVULLENDE DIENSTEN 2013

NIEUWE TARIEVEN AANVULLENDE DIENSTEN 2013 NIEUWE TARIEVEN AANVULLENDE DIENSTEN 2013 2 In 2012 heeft de aanvullende diensten voor cliënten in kaart gebracht. De diensten die voor alle cliënten bedoeld zijn, hebben hetzelfde tarief. De tarieven

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Prezzent Voor cliënten met de indicatie Met verblijf

Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Prezzent Voor cliënten met de indicatie Met verblijf Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Prezzent Voor cliënten met de indicatie Met verblijf Prezzent Nieuwe Tijningen 1 5301 DA ZALTBOMMEL 0418-680200 Prezzent/MT/versie 2/juni 2011 Pagina 1 Voorwoord De

Nadere informatie

AWBZ-Wijzer Amsta. Waar zorgt Amsta voor? En wat betaalt u zelf?

AWBZ-Wijzer Amsta. Waar zorgt Amsta voor? En wat betaalt u zelf? AWBZ-Wijzer Amsta Waar zorgt Amsta En wat betaalt u zelf? 1 Deze uitgave is een productie van Amsta. Aan de totstandkoming van deze uitgave is de grootst mogelijke zorg besteed. De inhoud van de brochure

Nadere informatie

Cliëntvoorzieningen GGZ Rivierduinen. Op welke producten en diensten kunt u rekenen?

Cliëntvoorzieningen GGZ Rivierduinen. Op welke producten en diensten kunt u rekenen? Cliëntvoorzieningen GGZ Rivierduinen Op welke producten en diensten kunt u rekenen? INHOUD Inleiding 2-3 Veel voorkomende producten en diensten: Appartement of kamer Telefoon, televisie, energie en verzekeringen

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij de SVRO

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij de SVRO Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij de, december 2010 Voor alle informatie geldt: wijzigingen voorbehouden. Kijk voor de meest actuele informatie op www.svro.nl. Aan

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf met behandeling bij Siloah

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf met behandeling bij Siloah Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf met behandeling bij Siloah Siloah, versie 3.0, september 2013 Voor alle informatie geldt: wijzigingen voorbehouden. Kijk voor de meest

Nadere informatie

TARIEVEN 2015 AANVULLENDE DIENSTEN

TARIEVEN 2015 AANVULLENDE DIENSTEN TARIEVEN 2015 AANVULLENDE DIENSTEN 2 Wat zijn aanvullende diensten? Aanvullende diensten zijn diensten die niet onder de AWBZ-zorg vallen. Met andere woorden: ze worden niet betaald vanuit de AWBZ. De

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Bewerkte versie, Zorggroep Sint Maarten Waar zorgt Zorggroep Sint Maarten voor? Wat betaalt u zelf? Cliëntinformatie/Daar hebt u recht op, bewerkte versie cliëntinformatie/v01/dec

Nadere informatie

appartement of de kamer en de

appartement of de kamer en de Uw zorg in een AWBZ-instelling Appartement of kamer (brochure van College voor zorgverzekeringen) Aanpassingen in een appartement of kamer Opknappen van een appartement of kamer Schoonmaakspullen en schoonmaak

Nadere informatie

Vragen Heb je vragen, een opmerking of een klacht over aanvullende diensten? Neem dan contact op met een medewerker van de locatie.

Vragen Heb je vragen, een opmerking of een klacht over aanvullende diensten? Neem dan contact op met een medewerker van de locatie. Korting heeft afspraken gemaakt met een zorgverzekeraar en een uitvaartverzekeraar. Hierdoor kun je een collectiviteitkorting krijgen wanneer je een verzekering afsluit bij deze aanbieders. speelt geen

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Prezzent Voor cliënten met de indicatie Met verblijf

Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Prezzent Voor cliënten met de indicatie Met verblijf Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Prezzent Voor cliënten met de indicatie Met verblijf Prezzent Nieuwe Tijningen 1 5301 DA ZALTBOMMEL 0418-680200 Prezzent/MT/versie 3/jan. 2014 Pagina 1 Voorwoord De

Nadere informatie

TARIEVEN 2014 AANVULLENDE DIENSTEN

TARIEVEN 2014 AANVULLENDE DIENSTEN TARIEVEN 2014 AANVULLENDE DIENSTEN 2 Wat zijn aanvullende diensten? Aanvullende diensten zijn diensten die niet onder de AWBZ-zorg vallen. Met andere woorden: ze worden niet betaald vanuit de AWBZ. De

Nadere informatie

OB 1.3 versie 2 / mei 2014 mei 2017 / Wlz - Daar hebt u recht op in De Waalboog

OB 1.3 versie 2 / mei 2014 mei 2017 / Wlz - Daar hebt u recht op in De Waalboog OB 1.3 versie 2 / mei 2014 mei 2017 / Wlz - Daar hebt u recht op in De Waalboog OB 1.3 versie 2 / mei 2014 mei 2017 / Wlz - Daar hebt u recht op in De Waalboog Overzicht vergoedingen / betalingen 2016

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij Siloah

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij Siloah Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij, versie 4.0, september 2016 Voor alle informatie geldt: wijzigingen voorbehouden. Kijk voor de meest actuele informatie op www.siloah.nl.

Nadere informatie

Waar heb je recht op als je bij Zideris woont

Waar heb je recht op als je bij Zideris woont Waar heb je recht op als je bij Zideris woont Welkom! Je komt wonen in één van de woningen van Zideris. Dan is het fijn om te weten waar je recht op hebt bij een instelling voor langdurige zorg, zoals

Nadere informatie

WAT BETAALT U ALS KLANT EN WAT BETAALT SPRANK IN 2015?

WAT BETAALT U ALS KLANT EN WAT BETAALT SPRANK IN 2015? WAT BETAALT U ALS KLANT EN WAT BETAALT SPRANK IN 2015? Wonen op basis van WLZ, financieringsvorm: Zorg in Natura. Overzicht welke u zelf betaalt, wat betaalt, en wat biedt aan etra service. Appartement

Nadere informatie

Uw zorg in een AWBZ instelling binnen MeanderGroep Zuid-Limburg Deze brochure vervangt de brochure daar heeft u recht op in een AWBZ-instelling.

Uw zorg in een AWBZ instelling binnen MeanderGroep Zuid-Limburg Deze brochure vervangt de brochure daar heeft u recht op in een AWBZ-instelling. Uw zorg in een AWBZ instelling binnen MeanderGroep Zuid-Limburg Deze brochure vervangt de brochure daar heeft u recht op in een AWBZ-instelling. 1. Inleiding Voor wie is deze brochure bedoeld? Deze brochure

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Waar zorgt uw instelling voor? Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten a. Appartement of kamer b. Telefoon, televisie,

Nadere informatie

Uw zorg in een instelling voor langdurige zorg

Uw zorg in een instelling voor langdurige zorg Uw zorg in een instelling voor langdurige zorg Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten a. Appartement of kamer b. Telefoon, televisie, energie en verzekeringen c.

Nadere informatie

U woont bij een instelling van Koraal Groep

U woont bij een instelling van Koraal Groep Inleiding U woont bij een AWBZ-instelling van Koraal Groep. Dat betekent dat u recht heeft op producten en diensten die vallen binnen de AWBZ-zorg (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) en die de instelling

Nadere informatie

Informatie aanvullende diensten van De Zijlen voor cliënten en ouders/vertegenwoordigers

Informatie aanvullende diensten van De Zijlen voor cliënten en ouders/vertegenwoordigers Informatie aanvullende diensten van De Zijlen voor cliënten en ouders/vertegenwoordigers Ingangsdatum: 1 januari 2012 Wat onderstaand beschreven staat over de aanvullende diensten van De Zijlen, geldt

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Waar zorgt uw instelling voor? Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling In deze brochure van De Zorggroep staan de producten en diensten waar u als bewoner

Nadere informatie

AWBZ-Wijzer Amsta. Waar zorgt Amsta voor? En wat betaalt u zelf?

AWBZ-Wijzer Amsta. Waar zorgt Amsta voor? En wat betaalt u zelf? AWBZ-Wijzer Amsta Waar zorgt Amsta En wat betaalt u zelf? 1 Deze uitgave is een productie van Amsta. Aan de totstandkoming van deze uitgave is de grootst mogelijke zorg besteed. De inhoud van de brochure

Nadere informatie

WLZ-Wijzer Amsta. Waar zorgt Amsta voor? En wat betaalt u zelf? thuis in de stad

WLZ-Wijzer Amsta. Waar zorgt Amsta voor? En wat betaalt u zelf? thuis in de stad WLZ-Wijzer Amsta Waar zorgt Amsta En wat betaalt u zelf? 1 thuis in de stad 1. Inleiding Waarom deze brochure? Als bewoner van een locatie van Amsta, heeft u recht op een aantal diensten en producten die

Nadere informatie

Welke kosten vergoedt de AWBZ; wat betaalt de cliënt zelf?

Welke kosten vergoedt de AWBZ; wat betaalt de cliënt zelf? WIE BETAALT WAT Welke kosten vergoedt de AWBZ; wat betaalt de cliënt zelf? Voor welke kosten kunt u een beroep doen op de WMO? Wanneer komt u in aanmerking voor Bijzondere Bijstand? Wie betaalt wat Voor

Nadere informatie

Thema Cicero Zorggroep betaalt Cliënt betaalt 1. Appartement

Thema Cicero Zorggroep betaalt Cliënt betaalt 1. Appartement Overzicht van kost voor Cicero Zorggroep of cliënt Thema Cicero Zorggroep betaalt Cliënt betaalt 1. Appartemt of kamer Aanpassing in het appartemt of kamer die nodig zijn voor ziekte of aandoing, opknapp.

Nadere informatie

Producten en diensten

Producten en diensten Producten en diensten Maart 2013 1 Lievegoed staat voor kwaliteit van zorg op Antroposofische basis. Wij bieden alle zorg en dienstverlening vanuit de AWBZ. De AWBZ omschrijft waar u recht op heeft, wat

Nadere informatie

Daar hebt u recht op bij SGL

Daar hebt u recht op bij SGL Daar hebt u recht op bij SGL Waar zorgt SGL voor? Uitgave januari 2017 Kijk voor meer informatie over SGL op www.sgl-zorg.nl. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten

Nadere informatie

ZORG- EN DIENSTVERLENING PASANA OUDERENZORG 2015. Wie betaalt wat?

ZORG- EN DIENSTVERLENING PASANA OUDERENZORG 2015. Wie betaalt wat? ZORG- EN DIENSTVERLENING PASANA OUDERENZORG 2015 Wie betaalt wat? Bij het samenstellen van deze brochure is gebruik gemaakt van de brochure Daar hebt u recht op in een AWBZ instelling van het College voor

Nadere informatie

Uw zorg in een instelling voor langdurige zorg

Uw zorg in een instelling voor langdurige zorg Uw zorg in een instelling voor langdurige zorg Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten a. Appartement of kamer b. Telefoon, televisie, energie en verzekeringen c.

Nadere informatie

Wat betaalt de instelling voor u en wat betaalt u zelf?

Wat betaalt de instelling voor u en wat betaalt u zelf? U woont bij een AWBZinstelling van Koraal Groep Wat betaalt de instelling voor u en wat betaalt u zelf? U woont bij een AWBZinstelling van Koraal Groep Wat betaalt de instelling voor u en wat betaalt u

Nadere informatie

Welke kosten vergoedt de AWBZ; wat betaalt de cliënt zelf?

Welke kosten vergoedt de AWBZ; wat betaalt de cliënt zelf? WIE BETAALT WAT Welke kosten vergoedt de AWBZ; wat betaalt de cliënt zelf? Voor welke kosten kunt u een beroep doen op de WMO? Wanneer komt u in aanmerking voor Bijzondere Bijstand? Wie betaalt wat Voor

Nadere informatie

WLZ/GGZ (Wonen voor volwassenen)

WLZ/GGZ (Wonen voor volwassenen) FEITENKAART PER 1 JANUARI 2017 Protocol Wat betaalt De Lichtenvoorde? Wat betaalt u zelf WLZ/GGZ (Wonen voor volwassenen) EN voor cliënten met indicatie verblijf met behandeling ZZP VG5, 6, 8 ZZP LVG 1

Nadere informatie

WONEN BIJ ADELANTE. Informatie over de AWBZ financiering

WONEN BIJ ADELANTE. Informatie over de AWBZ financiering WONEN BIJ ADELANTE Informatie over de AWBZ financiering 1 Waar heeft u recht op en wat betaalt u zelf? Om in één oogopslag te zien waar u wel of geen recht op heeft, hebben wij de verschillende producten

Nadere informatie

WLZ-wijzer Waar zorgt Amsta voor en wat betaalt u zelf? thuis in de stad

WLZ-wijzer Waar zorgt Amsta voor en wat betaalt u zelf? thuis in de stad WLZ-wijzer Waar zorgt Amsta voor en wat betaalt u zelf? thuis in de stad Deze uitgave is een productie van Amsta. Aan de totstandkoming van deze uitgave is de grootst mogelijke zorg besteed. De inhoud

Nadere informatie

Waar zorgt De Zorggroep voor en wat betaalt u zelf

Waar zorgt De Zorggroep voor en wat betaalt u zelf De Zorggroep Postbus 694 / 5900 AR VENLO Klantenservice 088-61 088 61 E-mail: klantenservice@dezorggroep.nl www.dezorggroep.nl December 2014 Waar zorgt De Zorggroep voor en wat betaalt u zelf Uw zorg in

Nadere informatie

Zorgvergoeding inzake wonen bij ASVZ

Zorgvergoeding inzake wonen bij ASVZ Zorgvergoeding inzake wonen bij ASVZ 02-2013 Introductie Deze brochure is bedoeld voor cliënten en hun ouders en verwanten die (tijdelijk) wonen in een woonvoorziening van ASVZ. De zorg die u ontvangt

Nadere informatie

Wie betaalt wat ; informatie van Syndion voor clienten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ)

Wie betaalt wat ; informatie van Syndion voor clienten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ) Wie betaalt wat ; informatie van Syndion voor clienten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ) Voorwoord Syndion is er voor mensen met een handicap. Als jij ondersteuning nodig hebt, kun je bij Syndion

Nadere informatie

AWBZ-zorg en extra diensten bij Stichting Orion: Wie betaalt wat? Regeling kostenverdeling tussen Stichting Orion en cliënt

AWBZ-zorg en extra diensten bij Stichting Orion: Wie betaalt wat? Regeling kostenverdeling tussen Stichting Orion en cliënt AWBZ-zorg en extra diensten bij Stichting Orion: Wie betaalt wat? Regeling kostenverdeling tussen Stichting Orion en cliënt Ingangsdatum: 1 maart 2013 Inleiding Wat lees je in deze folder? In deze folder

Nadere informatie

Samen aanpakken Met open blik Kijken naar wat wél kan. Zorgvergoeding inzake wonen bij ASVZ. 2015/v1

Samen aanpakken Met open blik Kijken naar wat wél kan. Zorgvergoeding inzake wonen bij ASVZ. 2015/v1 Samen aanpakken Met open blik Kijken naar wat wél kan Zorgvergoeding inzake wonen bij ASVZ 2015/v1 Introductie Deze brochure is bedoeld voor cliënten en hun ouders en verwanten die (tijdelijk) wonen in

Nadere informatie

Wat betaalt u als cliënt en wat wordt vergoed vanuit de Wlz?

Wat betaalt u als cliënt en wat wordt vergoed vanuit de Wlz? 2017 WIE BETAALT WAT? Wat u als cliënt en wat wordt vergoed? In ze brochure vindt u een overzicht welke u zelf, wat Sprank Wet Langdurige Zorg en wat Sprank biedt aan etra service. Deze brochure is ontwikkelt

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Wie betaalt wat? Financile regeling bij wonen

Uitgebreide versie. Wie betaalt wat? Financile regeling bij wonen Uitgebreide versie betaalt wat? Financile regeling bij wonen moet betalen? In de volgende voorbeelden staat in kleur aangegeven wie moet betalen: zorgt voor eten. Heb je zin om lekker uit eten te gaan?

Nadere informatie

VOOR WIE IS DEZE FOLDER?

VOOR WIE IS DEZE FOLDER? WIE BETAALT WAT? VOOR WIE IS DEZE FOLDER? > Woon je in een huis van BinG!? Heb je een indicatie verblijf inclusief behandeling? Dan is deze folder voor jou. Weet je niet welke indicatie je hebt? Vraag

Nadere informatie

Inleiding. Bij het samenstellen van deze brochure is gebruik gemaakt van de informatie over de AWBZ welke te vinden is op www.cvz.

Inleiding. Bij het samenstellen van deze brochure is gebruik gemaakt van de informatie over de AWBZ welke te vinden is op www.cvz. AWBZ Brochure Inleiding De Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) bepaalt welke kosten voor rekening van S&L Zorg komen en welke kosten de cliënt zelf moet dragen. Hierin vinden voortdurend veranderingen

Nadere informatie

Waar zorgt De Zorggroep voor en wat betaalt u zelf

Waar zorgt De Zorggroep voor en wat betaalt u zelf De Zorggroep Postbus 694 / 5900 AR VENLO Klantenservice 088-61 088 61 E-mail: klantenservice@dezorggroep.nl www.dezorggroep.nl 2014 Waar zorgt De Zorggroep voor en wat betaalt u zelf Daar hebt u recht

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Regels over geld als je bij Pluryn woont

Wie betaalt wat? Regels over geld als je bij Pluryn woont Wie betaalt wat? Regels over geld als je bij Pluryn woont De Wet Langdurige Zorg (WLZ) of de Jeugdwet betaalt de zorg. Maar sommige dingen betaalt Tiffany zelf, bijvoorbeeld een tijdschrift, etentje of

Nadere informatie

VOOR WIE IS DEZE FOLDER?

VOOR WIE IS DEZE FOLDER? WIE BETAALT WAT? VOOR WIE IS DEZE FOLDER? > Woon je in een huis van Amerpoort? En heb je een indicatie verblijf inclusief behandeling? Dan is deze folder voor jou. Als je niet weet welke indicatie je hebt,

Nadere informatie

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Syndion

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Syndion Passend Vertrouwd Dichtbij Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Voorwoord De dienstverlening van wordt gefinancierd via de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten). Voor de besteding van die middelen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Inleiding 3

Inhoudsopgave. Inleiding. Inleiding 3 Uw Wlz-zorg Inhoudsopgave Inleiding 3 I Verblijf in woonzorgcentra van de RSZK 4 a. Appartement of kamer b. Telefoon, televisie, energie en verzekeringen c. Eten en drinken d. Persoonlijke verzorging e.

Nadere informatie

Informatie over wettelijke verstrekkingen en andere diensten

Informatie over wettelijke verstrekkingen en andere diensten VERSTREKKINGEN BIJ VERBLIJF GGZ WNB Informatie over wettelijke verstrekkingen en andere diensten OVER DEZE FOLDER U verblijft of woont binnen GGZ WNB. We hopen dat u zich daar thuis voelt. We informeren

Nadere informatie

Voorzieningen bij MindUp Wonen

Voorzieningen bij MindUp Wonen Voorzieningen bij MindUp Wonen HAAL HET BESTE Als u bij MindUp bent opgenomen voor verblijf met begeleiding, in een beschermde woonvorm, kan dat voor u een behoorlijke verandering zijn. Waarschijnlijk

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2016

Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2016 Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2016 Uitleg folder Als je bij Lunet zorg woont heb je recht op bepaalde zaken. Sommige zaken worden betaald door Lunet zorg. Lunet zorg krijgt daarvoor geld vanuit

Nadere informatie

Voor wie is deze folder?

Voor wie is deze folder? Wie betaalt wat? Voor wie is deze folder? > Woon je in een huis van BinG!? Heb je een indicatie verblijf inclusief behandeling? Dan is deze folder voor jou. Weet je niet welke indicatie je hebt? Vraag

Nadere informatie

Welke kosten vergoedt de WLZ; wat betaalt de cliënt zelf?

Welke kosten vergoedt de WLZ; wat betaalt de cliënt zelf? WIE BETAALT WAT Welke kosten vergoedt de WLZ; wat betaalt de cliënt zelf? Voor welke kosten kunt u een beroep doen op de Wmo? Wanneer komt u in aanmerking voor Bijzondere Bijstand? Wie betaalt wat Voor

Nadere informatie

Kostenverdeling cliënten en Reinaerde in 2011 (VEB)

Kostenverdeling cliënten en Reinaerde in 2011 (VEB) 1 ar kunt u op rekenen bij Reinaerd stenverdeling cliënten en Reinaerde in 2011 (VE Kostenverdeling cliënten en Reinaerde in 2011 () Informatie in eenvoudige en duidelijke taal 2 Wat u kunt lezen over

Nadere informatie

Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten

Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten www.pleyade.nl Wonen en zorg bij Pleyade Informatie over vergoedingen en kosten Appartement of kamer Wanneer u zorg krijgt op basis van de Wet Langdurige

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf met behandeling bij Siloah

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf met behandeling bij Siloah Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf met behandeling bij Siloah Siloah, versie 5.0, maart 2017 Voor alle informatie geldt: wijzigingen voorbehouden. Kijk voor de meest

Nadere informatie

Wie betaalt wat bij Driestroom? Notitie kosten bij intramurale dienstverlening

Wie betaalt wat bij Driestroom? Notitie kosten bij intramurale dienstverlening Wie betaalt wat bij Driestroom? Notitie kosten bij intramurale dienstverlening Ingangsdatum: 1 januari 2014 Inleiding Cliënten die zorg krijgen op basis van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ),

Nadere informatie

Uw zorg in een AWBZ-instelling

Uw zorg in een AWBZ-instelling Zorginstituut Nederland Uw zorg in een AWBZ-instelling Nader uitgelegd voor verblijf bij Vecht en IJssel Van goede zorg verzekerd 2 ǀ Uw zorg in een AWBZ-instelling Bij Vecht en IJssel 3 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wie betaalt wat? Informatie van Syndion voor cliënten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ)

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wie betaalt wat? Informatie van Syndion voor cliënten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ) Passend Vertrouwd Dichtbij Wie betaalt wat? Informatie van Syndion voor cliënten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ) Voorwoord Syndion is er voor mensen met een handicap. Als jij ondersteuning

Nadere informatie

Wie betaalt wat? De afspraken over je eigen bijdrage als je bij Philadelphia woont of gaat wonen MELK. Het beste uit jezelf

Wie betaalt wat? De afspraken over je eigen bijdrage als je bij Philadelphia woont of gaat wonen MELK. Het beste uit jezelf De afspraken over je eigen bijdrage als je bij Philadelphia woont of gaat wonen MELK Philadelphia voor de cliënt Het beste uit jezelf Wie betaalt wat als je bij Philadelphia woont? De zon is gratis. Maar

Nadere informatie

Kostenverdeling cliënten en Reinaerde in 2014 (VIB)

Kostenverdeling cliënten en Reinaerde in 2014 (VIB) 1 aar kunt u op rekenen bij einaerd stenverdeling cliënten en einaerde in 2011 (VE Waar kunt u op rekenen bij einaerde? Kostenverdeling cliënten en einaerde in 2014 (VIB) Informatie in eenvoudige en duidelijke

Nadere informatie

Verstrekkingen Verpleging en verzorging. Wie betaalt wat?

Verstrekkingen Verpleging en verzorging. Wie betaalt wat? Verstrekkingen Verpleging en verzorging Wie betaalt wat? Verstrekkingen Verpleging en verzorging Inleiding 1. Wonen Wat betaalt Cordaan en wat moet u zelf betalen als u in een woonvoorziening verblijft?

Nadere informatie

WONEN BIJ ADELANTE. Informatie over de financiering van wonen bij Adelante

WONEN BIJ ADELANTE. Informatie over de financiering van wonen bij Adelante WONEN BIJ ADELANTE Informatie over de financiering van wonen bij Adelante 1 Waar heeft u recht op en wat betaalt u zelf? Om in één oogopslag te zien waar u wel of geen recht op heeft, hebben wij de verschillende

Nadere informatie

Schema Wlz-verstrekkingen en aanvullende diensten 2015

Schema Wlz-verstrekkingen en aanvullende diensten 2015 Schema Wlz-verstrekkingen en aanvullende diensten 2015 Onderwerp Prijspeil 2015 tarief in SJWZ tarief in SJWZ A Aanpassingen in appartement die nodig zijn vanwege ziekte Alarmering: persoonlijk en op basis

Nadere informatie

Wie betaalt welke kosten?

Wie betaalt welke kosten? Wie betaalt welke kosten? Kostenverdeling tussen cliënt en Gemiva-SVG Groep Zonder verblijf met Volledig pakket Thuis (VPT) Wat staat er in deze folder? Cliënten die bij de Gemiva-SVG Groep wonen, krijgen

Nadere informatie

Waar zorgt Cato voor? Wat betaalt u zelf?

Waar zorgt Cato voor? Wat betaalt u zelf? Waar zorgt Cato voor? Wat betaalt u zelf? Wlz-verstrekkingen bij Cato Zorg met behandeling juli 2015 Waar zorgt Cato voor? Inhoudsopgave 1. Voor wie is deze informatie bestemd? 1 1.1. Hier staan wij voor

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling. Waar zorgt uw instelling voor? Wat betaalt u zelf? Nader uitgelegd voor verblijf bij Vecht en IJssel

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling. Waar zorgt uw instelling voor? Wat betaalt u zelf? Nader uitgelegd voor verblijf bij Vecht en IJssel Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Waar zorgt uw instelling voor? Wat betaalt u zelf? Nader uitgelegd voor verblijf bij Vecht en IJssel Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende

Nadere informatie

Verstrekkingen 2012. Verpleging en verzorging. Wie betaalt wat?

Verstrekkingen 2012. Verpleging en verzorging. Wie betaalt wat? Wie betaalt wat? Inleiding Inleiding Wat betaalt Cordaan en wat moet u zelf betalen als u in een woonvoorziening verblijft? In deze uitgave leest u hier alles over. Er staat wat de afspraken zijn voor

Nadere informatie

Welkom in een AWBZ-instelling van DrieGasthuizenGroep

Welkom in een AWBZ-instelling van DrieGasthuizenGroep Welkom in een AWBZ-instelling van DrieGasthuizenGroep Deze brochure is bedoeld voor bewoners die tijdelijk of langdurig verblijven op basis van een verblijfsindicatie in een woonzorgcentrum van DrieGasthuizenGroep.

Nadere informatie

Schema Wlz-verstrekkingen en aanvullende diensten 2015

Schema Wlz-verstrekkingen en aanvullende diensten 2015 Schema Wlz-verstrekkingen en aanvullende diensten 2015 Prijspeil 2015 tarief in SJWZ tarief in SJWZ A Aanpassingen in appartement die nodig zijn vanwege ziekte Alarmering: persoonlijk en op basis van indicatie

Nadere informatie

Wie betaalt wat bij Driestroom?

Wie betaalt wat bij Driestroom? Wie betaalt wat bij Driestroom? Notitie kosten bij intramurale dienstverlening van toepassing bij locaties Driestroom (niet geldend voor Driestroomhuizen) Ingangsdatum: 1 januari 2017 locaties Driestroom

Nadere informatie

Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten

Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten www.pleyade.nl Wonen en zorg bij Pleyade Informatie over vergoedingen en kosten Appartement of kamer Wanneer u zorg krijgt op basis van de Algemene Wet Bijzondere

Nadere informatie

Zorg- en aanvullende dienstverlening 2016 Tarieven en afspraken voor bewoners van Evean locaties

Zorg- en aanvullende dienstverlening 2016 Tarieven en afspraken voor bewoners van Evean locaties Zorg- en aanvullende dienstverlening 2016 Tarieven en afspraken voor bewoners van Evean locaties Met een AWBZ indicatie voor zorg met verblijf heeft u recht op persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding

Nadere informatie

Wie betaalt welke kosten in 2016?

Wie betaalt welke kosten in 2016? Wie betaalt welke kosten in 2016? Kostenverdeling tussen cliënt en Gemiva-SVG Groep voor locaties verblijf met behandeling én ZZP 3 t/m 8 Wat staat er in deze folder? Cliënten die bij de Gemiva-SVG Groep

Nadere informatie