Profielschets Verpleegkundige

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Profielschets Verpleegkundige"

Transcriptie

1 Profielschets Verpleegkundige 1.1. Kern van de functie Het analyseren, interpreteren, plannen en vervolgens coördineren van de zorgvraag overeenkomstig de gestelde instructies en richtlijnen en de wensen van de cliënt en het geven van zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig het vastgestelde zorgleefplan en het zorg-/behandelplan. Bovenstaande wordt uitgevoerd ten behoeve van cliënten met een overwegend complexe zorgvraag. Het zwaartepunt van de functie is gelegen in het met collega Verpleegkundigen voeren van de regie over de zorg aan cliënten van de gehele locatie. Daarnaast is er sprake van een specialisme binnen de zorg, dit specialisme is complementair op het specialisme van collega Verpleegkundigen Plaats in de organisatie De Verpleegkundige ontvangt leiding van de Leidinggevende Mariahof & Scholtenhof en kan functioneel aanwijzingen geven aan (Eerst Verantwoordelijk) Verzorgenden, Helpenden, andere directe collega s, leerlingen en stagiaires Interne en externe contacten De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met clienten en hun relaties. De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met collega s, waaronder Helpenden, Verzorgenden, etc. De Verpleegkundige heeft zowel interne als exteren contacten met anderen, voor zover noodzakelijk voor het goed uitoefenen van de verpleegkundige taken. Hierbij kan gedacht worden aan artsen en andere disciplines 1.4. Kerntaken 1. Coördineren van zorg- en dienstverlening : Het analyseren, interpreteren en plannen van de zorgvraag zodanig dat sprake is van een vastgesteld zorgleefplan 2. Uitvoeren van de zorg- en dienstverlening : Het geven van zorg, (psychosociale) begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig de afspraken in de zorgleefplan 3. Kennisoverdracht : Het overdragen van kennis aangaande het zorgverleningproces en te verrichten handelingen met een verzorgend of verplegend karakter. Kernactiviteiten zijn het: 4. Bijdragen aan kwaliteitsverbetering : Het bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en het vormgeven aan de verbindende rol tussen de disciplines Belangrijkste functie-eisen In dit profiel zijn de belangrijkste functie-eisen weergegeven. Functie-eisen Kennis Uitgebreide vakkennis is nodig voor het coördineren en uitvoeren van gevarieerde, werkzaamheden. Met regelmaat moeten afwijkende situaties worden beoordeeld en opgelost. Er worden gespecialiseerde werkwijzen of methoden toegepast, wijzigingen in het vakgebied worden bijgehouden. Praktische kennis van een andere of aanverwant kennis of vakgebied is nodig. Om aan deze eisen te kunnen voldoen is een opleiding tot Verpleegkundige op minimaal niveau 5 aangevuld met ervaring in het vak- en werkgebied vereist.

2 Functie-eisen Zelfstandigheid Verricht de werkzaamheden binnen de kaders van de zorgleefplan en aan de hand van richtlijnen als vastgestelde protocollen en werkafspraken. Complexe vraagstukken met betrekking tot de verpleging, verzorging en begeleiding worden zo veel mogelijk zelfstandig opgelost. Eisen worden onder meer gesteld aan vindingrijkheid, het kunnen stellen van prioriteiten en improvisatievermogen Competentieprofiel Het niveau van de beroepsuitoefening is gebaseerd op de complexiteit, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de functie Verpleegkundige. Deze vereist de beheersing van meerdere competenties zoals die zijn verwoord in het beroepsprofiel verpleegkundige. Het gaat dan om de volgende competenties: 1) Vakinhoudelijk handelen: de verpleegkundige als zorgverlener. 2) Communicatie: de verpleegkundige als communicator. 1) Samenwerking: de verpleegkundige als samenwerkingspartner. 4) Kennis en wetenschap: de verpleegkundige als reflectieve professional die handelt naar de laatste stand van de wetenschap. 5) Maatschappelijk handelen: de verpleegkundige als gezondheidsbevorderaar. 6) Organisatie: de verpleegkundige als organisator. 7) Professionaliteit en kwaliteit: de verpleegkundige als professional en kwaliteitsbevorderaar Kernwaarden Bij Zorgfederatie Oldenzaal werken momenteel 125 medewerkers en 275 vrijwilligers. Allen zetten zich met hart en ziel in voor onze cliënten en voor elkaar. Je kunt onze medewerkers en vrijwilligers herkennen aan zes bijzondere eigenschappen. Ze zijn: 1. Warm, hartelijk en vriendelijk; 2. Professioneel; 3. Innovatief; 4. Noaber; 5. Clientgericht en 6. Op hun plaats in een kleinschalige organisatie.

3 Profielschets Verpleegkundige 1.1. Kern van de functie Het analyseren, interpreteren, plannen en vervolgens coördineren van de zorgvraag overeenkomstig de gestelde instructies en richtlijnen en de wensen van de cliënt en het geven van zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig het vastgestelde zorgleefplan en het zorg-/behandelplan. Bovenstaande wordt uitgevoerd ten behoeve van cliënten met een overwegend complexe zorgvraag. Het zwaartepunt van de functie is gelegen in het met collega Verpleegkundigen voeren van de regie over de zorg aan cliënten van de gehele locatie. Daarnaast is er sprake van een specialisme binnen de zorg, dit specialisme is complementair op het specialisme van collega Verpleegkundigen Plaats in de organisatie De Verpleegkundige ontvangt leiding van de Leidinggevende Mariahof & Scholtenhof en kan functioneel aanwijzingen geven aan (Eerst Verantwoordelijk) Verzorgenden, Helpenden, andere directe collega s, leerlingen en stagiaires Interne en externe contacten De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met clienten en hun relaties. De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met collega s, waaronder Helpenden, Verzorgenden, etc. De Verpleegkundige heeft zowel interne als exteren contacten met anderen, voor zover noodzakelijk voor het goed uitoefenen van de verpleegkundige taken. Hierbij kan gedacht worden aan artsen en andere disciplines 1.4. Kerntaken 1. Coördineren van zorg- en dienstverlening : Het analyseren, interpreteren en plannen van de zorgvraag zodanig dat sprake is van een vastgesteld zorgleefplan 2. Uitvoeren van de zorg- en dienstverlening : Het geven van zorg, (psychosociale) begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig de afspraken in de zorgleefplan 3. Kennisoverdracht : Het overdragen van kennis aangaande het zorgverleningproces en te verrichten handelingen met een verzorgend of verplegend karakter. Kernactiviteiten zijn het: 4. Bijdragen aan kwaliteitsverbetering : Het bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en het vormgeven aan de verbindende rol tussen de disciplines Belangrijkste functie-eisen In dit profiel zijn de belangrijkste functie-eisen weergegeven. Functie-eisen Kennis Uitgebreide vakkennis is nodig voor het coördineren en uitvoeren van gevarieerde, werkzaamheden. Met regelmaat moeten afwijkende situaties worden beoordeeld en opgelost. Er worden gespecialiseerde werkwijzen of methoden toegepast, wijzigingen in het vakgebied worden bijgehouden. Praktische kennis van een andere of aanverwant kennis of vakgebied is nodig. Om aan deze eisen te kunnen voldoen is een opleiding tot Verpleegkundige op minimaal niveau 5 aangevuld met ervaring in het vak- en werkgebied vereist.

4 Functie-eisen Zelfstandigheid Verricht de werkzaamheden binnen de kaders van de zorgleefplan en aan de hand van richtlijnen als vastgestelde protocollen en werkafspraken. Complexe vraagstukken met betrekking tot de verpleging, verzorging en begeleiding worden zo veel mogelijk zelfstandig opgelost. Eisen worden onder meer gesteld aan vindingrijkheid, het kunnen stellen van prioriteiten en improvisatievermogen Competentieprofiel Het niveau van de beroepsuitoefening is gebaseerd op de complexiteit, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de functie Verpleegkundige. Deze vereist de beheersing van meerdere competenties zoals die zijn verwoord in het beroepsprofiel verpleegkundige. Het gaat dan om de volgende competenties: 1) Vakinhoudelijk handelen: de verpleegkundige als zorgverlener. 2) Communicatie: de verpleegkundige als communicator. 1) Samenwerking: de verpleegkundige als samenwerkingspartner. 4) Kennis en wetenschap: de verpleegkundige als reflectieve professional die handelt naar de laatste stand van de wetenschap. 5) Maatschappelijk handelen: de verpleegkundige als gezondheidsbevorderaar. 6) Organisatie: de verpleegkundige als organisator. 7) Professionaliteit en kwaliteit: de verpleegkundige als professional en kwaliteitsbevorderaar Kernwaarden Bij Zorgfederatie Oldenzaal werken momenteel 125 medewerkers en 275 vrijwilligers. Allen zetten zich met hart en ziel in voor onze cliënten en voor elkaar. Je kunt onze medewerkers en vrijwilligers herkennen aan zes bijzondere eigenschappen. Ze zijn: 1. Warm, hartelijk en vriendelijk; 2. Professioneel; 3. Innovatief; 4. Noaber; 5. Clientgericht en 6. Op hun plaats in een kleinschalige organisatie.

5 Profielschets Verpleegkundige 1.1. Kern van de functie Het analyseren, interpreteren, plannen en vervolgens coördineren van de zorgvraag overeenkomstig de gestelde instructies en richtlijnen en de wensen van de cliënt en het geven van zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig het vastgestelde zorgleefplan en het zorg-/behandelplan. Bovenstaande wordt uitgevoerd ten behoeve van cliënten met een overwegend complexe zorgvraag. Het zwaartepunt van de functie is gelegen in het met collega Verpleegkundigen voeren van de regie over de zorg aan cliënten van de gehele locatie. Daarnaast is er sprake van een specialisme binnen de zorg, dit specialisme is complementair op het specialisme van collega Verpleegkundigen Plaats in de organisatie De Verpleegkundige ontvangt leiding van de Leidinggevende Mariahof & Scholtenhof en kan functioneel aanwijzingen geven aan (Eerst Verantwoordelijk) Verzorgenden, Helpenden, andere directe collega s, leerlingen en stagiaires Interne en externe contacten De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met clienten en hun relaties. De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met collega s, waaronder Helpenden, Verzorgenden, etc. De Verpleegkundige heeft zowel interne als exteren contacten met anderen, voor zover noodzakelijk voor het goed uitoefenen van de verpleegkundige taken. Hierbij kan gedacht worden aan artsen en andere disciplines 1.4. Kerntaken 1. Coördineren van zorg- en dienstverlening : Het analyseren, interpreteren en plannen van de zorgvraag zodanig dat sprake is van een vastgesteld zorgleefplan 2. Uitvoeren van de zorg- en dienstverlening : Het geven van zorg, (psychosociale) begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig de afspraken in de zorgleefplan 3. Kennisoverdracht : Het overdragen van kennis aangaande het zorgverleningproces en te verrichten handelingen met een verzorgend of verplegend karakter. Kernactiviteiten zijn het: 4. Bijdragen aan kwaliteitsverbetering : Het bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en het vormgeven aan de verbindende rol tussen de disciplines Belangrijkste functie-eisen In dit profiel zijn de belangrijkste functie-eisen weergegeven. Functie-eisen Kennis Uitgebreide vakkennis is nodig voor het coördineren en uitvoeren van gevarieerde, werkzaamheden. Met regelmaat moeten afwijkende situaties worden beoordeeld en opgelost. Er worden gespecialiseerde werkwijzen of methoden toegepast, wijzigingen in het vakgebied worden bijgehouden. Praktische kennis van een andere of aanverwant kennis of vakgebied is nodig. Om aan deze eisen te kunnen voldoen is een opleiding tot Verpleegkundige op minimaal niveau 5 aangevuld met ervaring in het vak- en werkgebied vereist.

6 Functie-eisen Zelfstandigheid Verricht de werkzaamheden binnen de kaders van de zorgleefplan en aan de hand van richtlijnen als vastgestelde protocollen en werkafspraken. Complexe vraagstukken met betrekking tot de verpleging, verzorging en begeleiding worden zo veel mogelijk zelfstandig opgelost. Eisen worden onder meer gesteld aan vindingrijkheid, het kunnen stellen van prioriteiten en improvisatievermogen Competentieprofiel Het niveau van de beroepsuitoefening is gebaseerd op de complexiteit, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de functie Verpleegkundige. Deze vereist de beheersing van meerdere competenties zoals die zijn verwoord in het beroepsprofiel verpleegkundige. Het gaat dan om de volgende competenties: 1) Vakinhoudelijk handelen: de verpleegkundige als zorgverlener. 2) Communicatie: de verpleegkundige als communicator. 1) Samenwerking: de verpleegkundige als samenwerkingspartner. 4) Kennis en wetenschap: de verpleegkundige als reflectieve professional die handelt naar de laatste stand van de wetenschap. 5) Maatschappelijk handelen: de verpleegkundige als gezondheidsbevorderaar. 6) Organisatie: de verpleegkundige als organisator. 7) Professionaliteit en kwaliteit: de verpleegkundige als professional en kwaliteitsbevorderaar Kernwaarden Bij Zorgfederatie Oldenzaal werken momenteel 125 medewerkers en 275 vrijwilligers. Allen zetten zich met hart en ziel in voor onze cliënten en voor elkaar. Je kunt onze medewerkers en vrijwilligers herkennen aan zes bijzondere eigenschappen. Ze zijn: 1. Warm, hartelijk en vriendelijk; 2. Professioneel; 3. Innovatief; 4. Noaber; 5. Clientgericht en 6. Op hun plaats in een kleinschalige organisatie.

7 Profielschets Verpleegkundige 1.1. Kern van de functie Het analyseren, interpreteren, plannen en vervolgens coördineren van de zorgvraag overeenkomstig de gestelde instructies en richtlijnen en de wensen van de cliënt en het geven van zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig het vastgestelde zorgleefplan en het zorg-/behandelplan. Bovenstaande wordt uitgevoerd ten behoeve van cliënten met een overwegend complexe zorgvraag. Het zwaartepunt van de functie is gelegen in het met collega Verpleegkundigen voeren van de regie over de zorg aan cliënten van de gehele locatie. Daarnaast is er sprake van een specialisme binnen de zorg, dit specialisme is complementair op het specialisme van collega Verpleegkundigen Plaats in de organisatie De Verpleegkundige ontvangt leiding van de Leidinggevende Mariahof & Scholtenhof en kan functioneel aanwijzingen geven aan (Eerst Verantwoordelijk) Verzorgenden, Helpenden, andere directe collega s, leerlingen en stagiaires Interne en externe contacten De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met clienten en hun relaties. De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met collega s, waaronder Helpenden, Verzorgenden, etc. De Verpleegkundige heeft zowel interne als exteren contacten met anderen, voor zover noodzakelijk voor het goed uitoefenen van de verpleegkundige taken. Hierbij kan gedacht worden aan artsen en andere disciplines 1.4. Kerntaken 1. Coördineren van zorg- en dienstverlening : Het analyseren, interpreteren en plannen van de zorgvraag zodanig dat sprake is van een vastgesteld zorgleefplan 2. Uitvoeren van de zorg- en dienstverlening : Het geven van zorg, (psychosociale) begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig de afspraken in de zorgleefplan 3. Kennisoverdracht : Het overdragen van kennis aangaande het zorgverleningproces en te verrichten handelingen met een verzorgend of verplegend karakter. Kernactiviteiten zijn het: 4. Bijdragen aan kwaliteitsverbetering : Het bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en het vormgeven aan de verbindende rol tussen de disciplines Belangrijkste functie-eisen In dit profiel zijn de belangrijkste functie-eisen weergegeven. Functie-eisen Kennis Uitgebreide vakkennis is nodig voor het coördineren en uitvoeren van gevarieerde, werkzaamheden. Met regelmaat moeten afwijkende situaties worden beoordeeld en opgelost. Er worden gespecialiseerde werkwijzen of methoden toegepast, wijzigingen in het vakgebied worden bijgehouden. Praktische kennis van een andere of aanverwant kennis of vakgebied is nodig. Om aan deze eisen te kunnen voldoen is een opleiding tot Verpleegkundige op minimaal niveau 5 aangevuld met ervaring in het vak- en werkgebied vereist.

8 Functie-eisen Zelfstandigheid Verricht de werkzaamheden binnen de kaders van de zorgleefplan en aan de hand van richtlijnen als vastgestelde protocollen en werkafspraken. Complexe vraagstukken met betrekking tot de verpleging, verzorging en begeleiding worden zo veel mogelijk zelfstandig opgelost. Eisen worden onder meer gesteld aan vindingrijkheid, het kunnen stellen van prioriteiten en improvisatievermogen Competentieprofiel Het niveau van de beroepsuitoefening is gebaseerd op de complexiteit, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de functie Verpleegkundige. Deze vereist de beheersing van meerdere competenties zoals die zijn verwoord in het beroepsprofiel verpleegkundige. Het gaat dan om de volgende competenties: 1) Vakinhoudelijk handelen: de verpleegkundige als zorgverlener. 2) Communicatie: de verpleegkundige als communicator. 1) Samenwerking: de verpleegkundige als samenwerkingspartner. 4) Kennis en wetenschap: de verpleegkundige als reflectieve professional die handelt naar de laatste stand van de wetenschap. 5) Maatschappelijk handelen: de verpleegkundige als gezondheidsbevorderaar. 6) Organisatie: de verpleegkundige als organisator. 7) Professionaliteit en kwaliteit: de verpleegkundige als professional en kwaliteitsbevorderaar Kernwaarden Bij Zorgfederatie Oldenzaal werken momenteel 125 medewerkers en 275 vrijwilligers. Allen zetten zich met hart en ziel in voor onze cliënten en voor elkaar. Je kunt onze medewerkers en vrijwilligers herkennen aan zes bijzondere eigenschappen. Ze zijn: 1. Warm, hartelijk en vriendelijk; 2. Professioneel; 3. Innovatief; 4. Noaber; 5. Clientgericht en 6. Op hun plaats in een kleinschalige organisatie.

9 Profielschets Verpleegkundige 1.1. Kern van de functie Het analyseren, interpreteren, plannen en vervolgens coördineren van de zorgvraag overeenkomstig de gestelde instructies en richtlijnen en de wensen van de cliënt en het geven van zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig het vastgestelde zorgleefplan en het zorg-/behandelplan. Bovenstaande wordt uitgevoerd ten behoeve van cliënten met een overwegend complexe zorgvraag. Het zwaartepunt van de functie is gelegen in het met collega Verpleegkundigen voeren van de regie over de zorg aan cliënten van de gehele locatie. Daarnaast is er sprake van een specialisme binnen de zorg, dit specialisme is complementair op het specialisme van collega Verpleegkundigen Plaats in de organisatie De Verpleegkundige ontvangt leiding van de Leidinggevende Mariahof & Scholtenhof en kan functioneel aanwijzingen geven aan (Eerst Verantwoordelijk) Verzorgenden, Helpenden, andere directe collega s, leerlingen en stagiaires Interne en externe contacten De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met clienten en hun relaties. De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met collega s, waaronder Helpenden, Verzorgenden, etc. De Verpleegkundige heeft zowel interne als exteren contacten met anderen, voor zover noodzakelijk voor het goed uitoefenen van de verpleegkundige taken. Hierbij kan gedacht worden aan artsen en andere disciplines 1.4. Kerntaken 1. Coördineren van zorg- en dienstverlening : Het analyseren, interpreteren en plannen van de zorgvraag zodanig dat sprake is van een vastgesteld zorgleefplan 2. Uitvoeren van de zorg- en dienstverlening : Het geven van zorg, (psychosociale) begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig de afspraken in de zorgleefplan 3. Kennisoverdracht : Het overdragen van kennis aangaande het zorgverleningproces en te verrichten handelingen met een verzorgend of verplegend karakter. Kernactiviteiten zijn het: 4. Bijdragen aan kwaliteitsverbetering : Het bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en het vormgeven aan de verbindende rol tussen de disciplines Belangrijkste functie-eisen In dit profiel zijn de belangrijkste functie-eisen weergegeven. Functie-eisen Kennis Uitgebreide vakkennis is nodig voor het coördineren en uitvoeren van gevarieerde, werkzaamheden. Met regelmaat moeten afwijkende situaties worden beoordeeld en opgelost. Er worden gespecialiseerde werkwijzen of methoden toegepast, wijzigingen in het vakgebied worden bijgehouden. Praktische kennis van een andere of aanverwant kennis of vakgebied is nodig. Om aan deze eisen te kunnen voldoen is een opleiding tot Verpleegkundige op minimaal niveau 5 aangevuld met ervaring in het vak- en werkgebied vereist.

10 Functie-eisen Zelfstandigheid Verricht de werkzaamheden binnen de kaders van de zorgleefplan en aan de hand van richtlijnen als vastgestelde protocollen en werkafspraken. Complexe vraagstukken met betrekking tot de verpleging, verzorging en begeleiding worden zo veel mogelijk zelfstandig opgelost. Eisen worden onder meer gesteld aan vindingrijkheid, het kunnen stellen van prioriteiten en improvisatievermogen Competentieprofiel Het niveau van de beroepsuitoefening is gebaseerd op de complexiteit, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de functie Verpleegkundige. Deze vereist de beheersing van meerdere competenties zoals die zijn verwoord in het beroepsprofiel verpleegkundige. Het gaat dan om de volgende competenties: 1) Vakinhoudelijk handelen: de verpleegkundige als zorgverlener. 2) Communicatie: de verpleegkundige als communicator. 1) Samenwerking: de verpleegkundige als samenwerkingspartner. 4) Kennis en wetenschap: de verpleegkundige als reflectieve professional die handelt naar de laatste stand van de wetenschap. 5) Maatschappelijk handelen: de verpleegkundige als gezondheidsbevorderaar. 6) Organisatie: de verpleegkundige als organisator. 7) Professionaliteit en kwaliteit: de verpleegkundige als professional en kwaliteitsbevorderaar Kernwaarden Bij Zorgfederatie Oldenzaal werken momenteel 125 medewerkers en 275 vrijwilligers. Allen zetten zich met hart en ziel in voor onze cliënten en voor elkaar. Je kunt onze medewerkers en vrijwilligers herkennen aan zes bijzondere eigenschappen. Ze zijn: 1. Warm, hartelijk en vriendelijk; 2. Professioneel; 3. Innovatief; 4. Noaber; 5. Clientgericht en 6. Op hun plaats in een kleinschalige organisatie.

11 Profielschets Verpleegkundige 1.1. Kern van de functie Het analyseren, interpreteren, plannen en vervolgens coördineren van de zorgvraag overeenkomstig de gestelde instructies en richtlijnen en de wensen van de cliënt en het geven van zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig het vastgestelde zorgleefplan en het zorg-/behandelplan. Bovenstaande wordt uitgevoerd ten behoeve van cliënten met een overwegend complexe zorgvraag. Het zwaartepunt van de functie is gelegen in het met collega Verpleegkundigen voeren van de regie over de zorg aan cliënten van de gehele locatie. Daarnaast is er sprake van een specialisme binnen de zorg, dit specialisme is complementair op het specialisme van collega Verpleegkundigen Plaats in de organisatie De Verpleegkundige ontvangt leiding van de Leidinggevende Mariahof & Scholtenhof en kan functioneel aanwijzingen geven aan (Eerst Verantwoordelijk) Verzorgenden, Helpenden, andere directe collega s, leerlingen en stagiaires Interne en externe contacten De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met clienten en hun relaties. De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met collega s, waaronder Helpenden, Verzorgenden, etc. De Verpleegkundige heeft zowel interne als exteren contacten met anderen, voor zover noodzakelijk voor het goed uitoefenen van de verpleegkundige taken. Hierbij kan gedacht worden aan artsen en andere disciplines 1.4. Kerntaken 1. Coördineren van zorg- en dienstverlening : Het analyseren, interpreteren en plannen van de zorgvraag zodanig dat sprake is van een vastgesteld zorgleefplan 2. Uitvoeren van de zorg- en dienstverlening : Het geven van zorg, (psychosociale) begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig de afspraken in de zorgleefplan 3. Kennisoverdracht : Het overdragen van kennis aangaande het zorgverleningproces en te verrichten handelingen met een verzorgend of verplegend karakter. Kernactiviteiten zijn het: 4. Bijdragen aan kwaliteitsverbetering : Het bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en het vormgeven aan de verbindende rol tussen de disciplines Belangrijkste functie-eisen In dit profiel zijn de belangrijkste functie-eisen weergegeven. Functie-eisen Kennis Uitgebreide vakkennis is nodig voor het coördineren en uitvoeren van gevarieerde, werkzaamheden. Met regelmaat moeten afwijkende situaties worden beoordeeld en opgelost. Er worden gespecialiseerde werkwijzen of methoden toegepast, wijzigingen in het vakgebied worden bijgehouden. Praktische kennis van een andere of aanverwant kennis of vakgebied is nodig. Om aan deze eisen te kunnen voldoen is een opleiding tot Verpleegkundige op minimaal niveau 5 aangevuld met ervaring in het vak- en werkgebied vereist.

12 Functie-eisen Zelfstandigheid Verricht de werkzaamheden binnen de kaders van de zorgleefplan en aan de hand van richtlijnen als vastgestelde protocollen en werkafspraken. Complexe vraagstukken met betrekking tot de verpleging, verzorging en begeleiding worden zo veel mogelijk zelfstandig opgelost. Eisen worden onder meer gesteld aan vindingrijkheid, het kunnen stellen van prioriteiten en improvisatievermogen Competentieprofiel Het niveau van de beroepsuitoefening is gebaseerd op de complexiteit, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de functie Verpleegkundige. Deze vereist de beheersing van meerdere competenties zoals die zijn verwoord in het beroepsprofiel verpleegkundige. Het gaat dan om de volgende competenties: 1) Vakinhoudelijk handelen: de verpleegkundige als zorgverlener. 2) Communicatie: de verpleegkundige als communicator. 1) Samenwerking: de verpleegkundige als samenwerkingspartner. 4) Kennis en wetenschap: de verpleegkundige als reflectieve professional die handelt naar de laatste stand van de wetenschap. 5) Maatschappelijk handelen: de verpleegkundige als gezondheidsbevorderaar. 6) Organisatie: de verpleegkundige als organisator. 7) Professionaliteit en kwaliteit: de verpleegkundige als professional en kwaliteitsbevorderaar Kernwaarden Bij Zorgfederatie Oldenzaal werken momenteel 125 medewerkers en 275 vrijwilligers. Allen zetten zich met hart en ziel in voor onze cliënten en voor elkaar. Je kunt onze medewerkers en vrijwilligers herkennen aan zes bijzondere eigenschappen. Ze zijn: 1. Warm, hartelijk en vriendelijk; 2. Professioneel; 3. Innovatief; 4. Noaber; 5. Clientgericht en 6. Op hun plaats in een kleinschalige organisatie.

13 Profielschets Verpleegkundige 1.1. Kern van de functie Het analyseren, interpreteren, plannen en vervolgens coördineren van de zorgvraag overeenkomstig de gestelde instructies en richtlijnen en de wensen van de cliënt en het geven van zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig het vastgestelde zorgleefplan en het zorg-/behandelplan. Bovenstaande wordt uitgevoerd ten behoeve van cliënten met een overwegend complexe zorgvraag. Het zwaartepunt van de functie is gelegen in het met collega Verpleegkundigen voeren van de regie over de zorg aan cliënten van de gehele locatie. Daarnaast is er sprake van een specialisme binnen de zorg, dit specialisme is complementair op het specialisme van collega Verpleegkundigen Plaats in de organisatie De Verpleegkundige ontvangt leiding van de Leidinggevende Mariahof & Scholtenhof en kan functioneel aanwijzingen geven aan (Eerst Verantwoordelijk) Verzorgenden, Helpenden, andere directe collega s, leerlingen en stagiaires Interne en externe contacten De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met clienten en hun relaties. De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met collega s, waaronder Helpenden, Verzorgenden, etc. De Verpleegkundige heeft zowel interne als exteren contacten met anderen, voor zover noodzakelijk voor het goed uitoefenen van de verpleegkundige taken. Hierbij kan gedacht worden aan artsen en andere disciplines 1.4. Kerntaken 1. Coördineren van zorg- en dienstverlening : Het analyseren, interpreteren en plannen van de zorgvraag zodanig dat sprake is van een vastgesteld zorgleefplan 2. Uitvoeren van de zorg- en dienstverlening : Het geven van zorg, (psychosociale) begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig de afspraken in de zorgleefplan 3. Kennisoverdracht : Het overdragen van kennis aangaande het zorgverleningproces en te verrichten handelingen met een verzorgend of verplegend karakter. Kernactiviteiten zijn het: 4. Bijdragen aan kwaliteitsverbetering : Het bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en het vormgeven aan de verbindende rol tussen de disciplines Belangrijkste functie-eisen In dit profiel zijn de belangrijkste functie-eisen weergegeven. Functie-eisen Kennis Uitgebreide vakkennis is nodig voor het coördineren en uitvoeren van gevarieerde, werkzaamheden. Met regelmaat moeten afwijkende situaties worden beoordeeld en opgelost. Er worden gespecialiseerde werkwijzen of methoden toegepast, wijzigingen in het vakgebied worden bijgehouden. Praktische kennis van een andere of aanverwant kennis of vakgebied is nodig. Om aan deze eisen te kunnen voldoen is een opleiding tot Verpleegkundige op minimaal niveau 5 aangevuld met ervaring in het vak- en werkgebied vereist.

14 Functie-eisen Zelfstandigheid Verricht de werkzaamheden binnen de kaders van de zorgleefplan en aan de hand van richtlijnen als vastgestelde protocollen en werkafspraken. Complexe vraagstukken met betrekking tot de verpleging, verzorging en begeleiding worden zo veel mogelijk zelfstandig opgelost. Eisen worden onder meer gesteld aan vindingrijkheid, het kunnen stellen van prioriteiten en improvisatievermogen Competentieprofiel Het niveau van de beroepsuitoefening is gebaseerd op de complexiteit, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de functie Verpleegkundige. Deze vereist de beheersing van meerdere competenties zoals die zijn verwoord in het beroepsprofiel verpleegkundige. Het gaat dan om de volgende competenties: 1) Vakinhoudelijk handelen: de verpleegkundige als zorgverlener. 2) Communicatie: de verpleegkundige als communicator. 1) Samenwerking: de verpleegkundige als samenwerkingspartner. 4) Kennis en wetenschap: de verpleegkundige als reflectieve professional die handelt naar de laatste stand van de wetenschap. 5) Maatschappelijk handelen: de verpleegkundige als gezondheidsbevorderaar. 6) Organisatie: de verpleegkundige als organisator. 7) Professionaliteit en kwaliteit: de verpleegkundige als professional en kwaliteitsbevorderaar Kernwaarden Bij Zorgfederatie Oldenzaal werken momenteel 125 medewerkers en 275 vrijwilligers. Allen zetten zich met hart en ziel in voor onze cliënten en voor elkaar. Je kunt onze medewerkers en vrijwilligers herkennen aan zes bijzondere eigenschappen. Ze zijn: 1. Warm, hartelijk en vriendelijk; 2. Professioneel; 3. Innovatief; 4. Noaber; 5. Clientgericht en 6. Op hun plaats in een kleinschalige organisatie.

15 Profielschets Verpleegkundige 1.1. Kern van de functie Het analyseren, interpreteren, plannen en vervolgens coördineren van de zorgvraag overeenkomstig de gestelde instructies en richtlijnen en de wensen van de cliënt en het geven van zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig het vastgestelde zorgleefplan en het zorg-/behandelplan. Bovenstaande wordt uitgevoerd ten behoeve van cliënten met een overwegend complexe zorgvraag. Het zwaartepunt van de functie is gelegen in het met collega Verpleegkundigen voeren van de regie over de zorg aan cliënten van de gehele locatie. Daarnaast is er sprake van een specialisme binnen de zorg, dit specialisme is complementair op het specialisme van collega Verpleegkundigen Plaats in de organisatie De Verpleegkundige ontvangt leiding van de Leidinggevende Mariahof & Scholtenhof en kan functioneel aanwijzingen geven aan (Eerst Verantwoordelijk) Verzorgenden, Helpenden, andere directe collega s, leerlingen en stagiaires Interne en externe contacten De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met clienten en hun relaties. De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met collega s, waaronder Helpenden, Verzorgenden, etc. De Verpleegkundige heeft zowel interne als exteren contacten met anderen, voor zover noodzakelijk voor het goed uitoefenen van de verpleegkundige taken. Hierbij kan gedacht worden aan artsen en andere disciplines 1.4. Kerntaken 1. Coördineren van zorg- en dienstverlening : Het analyseren, interpreteren en plannen van de zorgvraag zodanig dat sprake is van een vastgesteld zorgleefplan 2. Uitvoeren van de zorg- en dienstverlening : Het geven van zorg, (psychosociale) begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig de afspraken in de zorgleefplan 3. Kennisoverdracht : Het overdragen van kennis aangaande het zorgverleningproces en te verrichten handelingen met een verzorgend of verplegend karakter. Kernactiviteiten zijn het: 4. Bijdragen aan kwaliteitsverbetering : Het bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en het vormgeven aan de verbindende rol tussen de disciplines Belangrijkste functie-eisen In dit profiel zijn de belangrijkste functie-eisen weergegeven. Functie-eisen Kennis Uitgebreide vakkennis is nodig voor het coördineren en uitvoeren van gevarieerde, werkzaamheden. Met regelmaat moeten afwijkende situaties worden beoordeeld en opgelost. Er worden gespecialiseerde werkwijzen of methoden toegepast, wijzigingen in het vakgebied worden bijgehouden. Praktische kennis van een andere of aanverwant kennis of vakgebied is nodig. Om aan deze eisen te kunnen voldoen is een opleiding tot Verpleegkundige op minimaal niveau 5 aangevuld met ervaring in het vak- en werkgebied vereist.

16 Functie-eisen Zelfstandigheid Verricht de werkzaamheden binnen de kaders van de zorgleefplan en aan de hand van richtlijnen als vastgestelde protocollen en werkafspraken. Complexe vraagstukken met betrekking tot de verpleging, verzorging en begeleiding worden zo veel mogelijk zelfstandig opgelost. Eisen worden onder meer gesteld aan vindingrijkheid, het kunnen stellen van prioriteiten en improvisatievermogen Competentieprofiel Het niveau van de beroepsuitoefening is gebaseerd op de complexiteit, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de functie Verpleegkundige. Deze vereist de beheersing van meerdere competenties zoals die zijn verwoord in het beroepsprofiel verpleegkundige. Het gaat dan om de volgende competenties: 1) Vakinhoudelijk handelen: de verpleegkundige als zorgverlener. 2) Communicatie: de verpleegkundige als communicator. 1) Samenwerking: de verpleegkundige als samenwerkingspartner. 4) Kennis en wetenschap: de verpleegkundige als reflectieve professional die handelt naar de laatste stand van de wetenschap. 5) Maatschappelijk handelen: de verpleegkundige als gezondheidsbevorderaar. 6) Organisatie: de verpleegkundige als organisator. 7) Professionaliteit en kwaliteit: de verpleegkundige als professional en kwaliteitsbevorderaar Kernwaarden Bij Zorgfederatie Oldenzaal werken momenteel 125 medewerkers en 275 vrijwilligers. Allen zetten zich met hart en ziel in voor onze cliënten en voor elkaar. Je kunt onze medewerkers en vrijwilligers herkennen aan zes bijzondere eigenschappen. Ze zijn: 1. Warm, hartelijk en vriendelijk; 2. Professioneel; 3. Innovatief; 4. Noaber; 5. Clientgericht en 6. Op hun plaats in een kleinschalige organisatie.

17 Profielschets Verpleegkundige 1.1. Kern van de functie Het analyseren, interpreteren, plannen en vervolgens coördineren van de zorgvraag overeenkomstig de gestelde instructies en richtlijnen en de wensen van de cliënt en het geven van zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig het vastgestelde zorgleefplan en het zorg-/behandelplan. Bovenstaande wordt uitgevoerd ten behoeve van cliënten met een overwegend complexe zorgvraag. Het zwaartepunt van de functie is gelegen in het met collega Verpleegkundigen voeren van de regie over de zorg aan cliënten van de gehele locatie. Daarnaast is er sprake van een specialisme binnen de zorg, dit specialisme is complementair op het specialisme van collega Verpleegkundigen Plaats in de organisatie De Verpleegkundige ontvangt leiding van de Leidinggevende Mariahof & Scholtenhof en kan functioneel aanwijzingen geven aan (Eerst Verantwoordelijk) Verzorgenden, Helpenden, andere directe collega s, leerlingen en stagiaires Interne en externe contacten De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met clienten en hun relaties. De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met collega s, waaronder Helpenden, Verzorgenden, etc. De Verpleegkundige heeft zowel interne als exteren contacten met anderen, voor zover noodzakelijk voor het goed uitoefenen van de verpleegkundige taken. Hierbij kan gedacht worden aan artsen en andere disciplines 1.4. Kerntaken 1. Coördineren van zorg- en dienstverlening : Het analyseren, interpreteren en plannen van de zorgvraag zodanig dat sprake is van een vastgesteld zorgleefplan 2. Uitvoeren van de zorg- en dienstverlening : Het geven van zorg, (psychosociale) begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig de afspraken in de zorgleefplan 3. Kennisoverdracht : Het overdragen van kennis aangaande het zorgverleningproces en te verrichten handelingen met een verzorgend of verplegend karakter. Kernactiviteiten zijn het: 4. Bijdragen aan kwaliteitsverbetering : Het bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en het vormgeven aan de verbindende rol tussen de disciplines Belangrijkste functie-eisen In dit profiel zijn de belangrijkste functie-eisen weergegeven. Functie-eisen Kennis Uitgebreide vakkennis is nodig voor het coördineren en uitvoeren van gevarieerde, werkzaamheden. Met regelmaat moeten afwijkende situaties worden beoordeeld en opgelost. Er worden gespecialiseerde werkwijzen of methoden toegepast, wijzigingen in het vakgebied worden bijgehouden. Praktische kennis van een andere of aanverwant kennis of vakgebied is nodig. Om aan deze eisen te kunnen voldoen is een opleiding tot Verpleegkundige op minimaal niveau 5 aangevuld met ervaring in het vak- en werkgebied vereist.

18 Functie-eisen Zelfstandigheid Verricht de werkzaamheden binnen de kaders van de zorgleefplan en aan de hand van richtlijnen als vastgestelde protocollen en werkafspraken. Complexe vraagstukken met betrekking tot de verpleging, verzorging en begeleiding worden zo veel mogelijk zelfstandig opgelost. Eisen worden onder meer gesteld aan vindingrijkheid, het kunnen stellen van prioriteiten en improvisatievermogen Competentieprofiel Het niveau van de beroepsuitoefening is gebaseerd op de complexiteit, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de functie Verpleegkundige. Deze vereist de beheersing van meerdere competenties zoals die zijn verwoord in het beroepsprofiel verpleegkundige. Het gaat dan om de volgende competenties: 1) Vakinhoudelijk handelen: de verpleegkundige als zorgverlener. 2) Communicatie: de verpleegkundige als communicator. 1) Samenwerking: de verpleegkundige als samenwerkingspartner. 4) Kennis en wetenschap: de verpleegkundige als reflectieve professional die handelt naar de laatste stand van de wetenschap. 5) Maatschappelijk handelen: de verpleegkundige als gezondheidsbevorderaar. 6) Organisatie: de verpleegkundige als organisator. 7) Professionaliteit en kwaliteit: de verpleegkundige als professional en kwaliteitsbevorderaar Kernwaarden Bij Zorgfederatie Oldenzaal werken momenteel 125 medewerkers en 275 vrijwilligers. Allen zetten zich met hart en ziel in voor onze cliënten en voor elkaar. Je kunt onze medewerkers en vrijwilligers herkennen aan zes bijzondere eigenschappen. Ze zijn: 1. Warm, hartelijk en vriendelijk; 2. Professioneel; 3. Innovatief; 4. Noaber; 5. Clientgericht en 6. Op hun plaats in een kleinschalige organisatie.

19 Profielschets Verpleegkundige 1.1. Kern van de functie Het analyseren, interpreteren, plannen en vervolgens coördineren van de zorgvraag overeenkomstig de gestelde instructies en richtlijnen en de wensen van de cliënt en het geven van zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig het vastgestelde zorgleefplan en het zorg-/behandelplan. Bovenstaande wordt uitgevoerd ten behoeve van cliënten met een overwegend complexe zorgvraag. Het zwaartepunt van de functie is gelegen in het met collega Verpleegkundigen voeren van de regie over de zorg aan cliënten van de gehele locatie. Daarnaast is er sprake van een specialisme binnen de zorg, dit specialisme is complementair op het specialisme van collega Verpleegkundigen Plaats in de organisatie De Verpleegkundige ontvangt leiding van de Leidinggevende Mariahof & Scholtenhof en kan functioneel aanwijzingen geven aan (Eerst Verantwoordelijk) Verzorgenden, Helpenden, andere directe collega s, leerlingen en stagiaires Interne en externe contacten De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met clienten en hun relaties. De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met collega s, waaronder Helpenden, Verzorgenden, etc. De Verpleegkundige heeft zowel interne als exteren contacten met anderen, voor zover noodzakelijk voor het goed uitoefenen van de verpleegkundige taken. Hierbij kan gedacht worden aan artsen en andere disciplines 1.4. Kerntaken 1. Coördineren van zorg- en dienstverlening : Het analyseren, interpreteren en plannen van de zorgvraag zodanig dat sprake is van een vastgesteld zorgleefplan 2. Uitvoeren van de zorg- en dienstverlening : Het geven van zorg, (psychosociale) begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig de afspraken in de zorgleefplan 3. Kennisoverdracht : Het overdragen van kennis aangaande het zorgverleningproces en te verrichten handelingen met een verzorgend of verplegend karakter. Kernactiviteiten zijn het: 4. Bijdragen aan kwaliteitsverbetering : Het bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en het vormgeven aan de verbindende rol tussen de disciplines Belangrijkste functie-eisen In dit profiel zijn de belangrijkste functie-eisen weergegeven. Functie-eisen Kennis Uitgebreide vakkennis is nodig voor het coördineren en uitvoeren van gevarieerde, werkzaamheden. Met regelmaat moeten afwijkende situaties worden beoordeeld en opgelost. Er worden gespecialiseerde werkwijzen of methoden toegepast, wijzigingen in het vakgebied worden bijgehouden. Praktische kennis van een andere of aanverwant kennis of vakgebied is nodig. Om aan deze eisen te kunnen voldoen is een opleiding tot Verpleegkundige op minimaal niveau 5 aangevuld met ervaring in het vak- en werkgebied vereist.

20 Functie-eisen Zelfstandigheid Verricht de werkzaamheden binnen de kaders van de zorgleefplan en aan de hand van richtlijnen als vastgestelde protocollen en werkafspraken. Complexe vraagstukken met betrekking tot de verpleging, verzorging en begeleiding worden zo veel mogelijk zelfstandig opgelost. Eisen worden onder meer gesteld aan vindingrijkheid, het kunnen stellen van prioriteiten en improvisatievermogen Competentieprofiel Het niveau van de beroepsuitoefening is gebaseerd op de complexiteit, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de functie Verpleegkundige. Deze vereist de beheersing van meerdere competenties zoals die zijn verwoord in het beroepsprofiel verpleegkundige. Het gaat dan om de volgende competenties: 1) Vakinhoudelijk handelen: de verpleegkundige als zorgverlener. 2) Communicatie: de verpleegkundige als communicator. 1) Samenwerking: de verpleegkundige als samenwerkingspartner. 4) Kennis en wetenschap: de verpleegkundige als reflectieve professional die handelt naar de laatste stand van de wetenschap. 5) Maatschappelijk handelen: de verpleegkundige als gezondheidsbevorderaar. 6) Organisatie: de verpleegkundige als organisator. 7) Professionaliteit en kwaliteit: de verpleegkundige als professional en kwaliteitsbevorderaar Kernwaarden Bij Zorgfederatie Oldenzaal werken momenteel 125 medewerkers en 275 vrijwilligers. Allen zetten zich met hart en ziel in voor onze cliënten en voor elkaar. Je kunt onze medewerkers en vrijwilligers herkennen aan zes bijzondere eigenschappen. Ze zijn: 1. Warm, hartelijk en vriendelijk; 2. Professioneel; 3. Innovatief; 4. Noaber; 5. Clientgericht en 6. Op hun plaats in een kleinschalige organisatie.

21 Profielschets Verpleegkundige 1.1. Kern van de functie Het analyseren, interpreteren, plannen en vervolgens coördineren van de zorgvraag overeenkomstig de gestelde instructies en richtlijnen en de wensen van de cliënt en het geven van zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig het vastgestelde zorgleefplan en het zorg-/behandelplan. Bovenstaande wordt uitgevoerd ten behoeve van cliënten met een overwegend complexe zorgvraag. Het zwaartepunt van de functie is gelegen in het met collega Verpleegkundigen voeren van de regie over de zorg aan cliënten van de gehele locatie. Daarnaast is er sprake van een specialisme binnen de zorg, dit specialisme is complementair op het specialisme van collega Verpleegkundigen Plaats in de organisatie De Verpleegkundige ontvangt leiding van de Leidinggevende Mariahof & Scholtenhof en kan functioneel aanwijzingen geven aan (Eerst Verantwoordelijk) Verzorgenden, Helpenden, andere directe collega s, leerlingen en stagiaires Interne en externe contacten De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met clienten en hun relaties. De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met collega s, waaronder Helpenden, Verzorgenden, etc. De Verpleegkundige heeft zowel interne als exteren contacten met anderen, voor zover noodzakelijk voor het goed uitoefenen van de verpleegkundige taken. Hierbij kan gedacht worden aan artsen en andere disciplines 1.4. Kerntaken 1. Coördineren van zorg- en dienstverlening : Het analyseren, interpreteren en plannen van de zorgvraag zodanig dat sprake is van een vastgesteld zorgleefplan 2. Uitvoeren van de zorg- en dienstverlening : Het geven van zorg, (psychosociale) begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig de afspraken in de zorgleefplan 3. Kennisoverdracht : Het overdragen van kennis aangaande het zorgverleningproces en te verrichten handelingen met een verzorgend of verplegend karakter. Kernactiviteiten zijn het: 4. Bijdragen aan kwaliteitsverbetering : Het bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en het vormgeven aan de verbindende rol tussen de disciplines Belangrijkste functie-eisen In dit profiel zijn de belangrijkste functie-eisen weergegeven. Functie-eisen Kennis Uitgebreide vakkennis is nodig voor het coördineren en uitvoeren van gevarieerde, werkzaamheden. Met regelmaat moeten afwijkende situaties worden beoordeeld en opgelost. Er worden gespecialiseerde werkwijzen of methoden toegepast, wijzigingen in het vakgebied worden bijgehouden. Praktische kennis van een andere of aanverwant kennis of vakgebied is nodig. Om aan deze eisen te kunnen voldoen is een opleiding tot Verpleegkundige op minimaal niveau 5 aangevuld met ervaring in het vak- en werkgebied vereist.

22 Functie-eisen Zelfstandigheid Verricht de werkzaamheden binnen de kaders van de zorgleefplan en aan de hand van richtlijnen als vastgestelde protocollen en werkafspraken. Complexe vraagstukken met betrekking tot de verpleging, verzorging en begeleiding worden zo veel mogelijk zelfstandig opgelost. Eisen worden onder meer gesteld aan vindingrijkheid, het kunnen stellen van prioriteiten en improvisatievermogen Competentieprofiel Het niveau van de beroepsuitoefening is gebaseerd op de complexiteit, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de functie Verpleegkundige. Deze vereist de beheersing van meerdere competenties zoals die zijn verwoord in het beroepsprofiel verpleegkundige. Het gaat dan om de volgende competenties: 1) Vakinhoudelijk handelen: de verpleegkundige als zorgverlener. 2) Communicatie: de verpleegkundige als communicator. 1) Samenwerking: de verpleegkundige als samenwerkingspartner. 4) Kennis en wetenschap: de verpleegkundige als reflectieve professional die handelt naar de laatste stand van de wetenschap. 5) Maatschappelijk handelen: de verpleegkundige als gezondheidsbevorderaar. 6) Organisatie: de verpleegkundige als organisator. 7) Professionaliteit en kwaliteit: de verpleegkundige als professional en kwaliteitsbevorderaar Kernwaarden Bij Zorgfederatie Oldenzaal werken momenteel 125 medewerkers en 275 vrijwilligers. Allen zetten zich met hart en ziel in voor onze cliënten en voor elkaar. Je kunt onze medewerkers en vrijwilligers herkennen aan zes bijzondere eigenschappen. Ze zijn: 1. Warm, hartelijk en vriendelijk; 2. Professioneel; 3. Innovatief; 4. Noaber; 5. Clientgericht en 6. Op hun plaats in een kleinschalige organisatie.

23 Profielschets Verpleegkundige 1.1. Kern van de functie Het analyseren, interpreteren, plannen en vervolgens coördineren van de zorgvraag overeenkomstig de gestelde instructies en richtlijnen en de wensen van de cliënt en het geven van zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig het vastgestelde zorgleefplan en het zorg-/behandelplan. Bovenstaande wordt uitgevoerd ten behoeve van cliënten met een overwegend complexe zorgvraag. Het zwaartepunt van de functie is gelegen in het met collega Verpleegkundigen voeren van de regie over de zorg aan cliënten van de gehele locatie. Daarnaast is er sprake van een specialisme binnen de zorg, dit specialisme is complementair op het specialisme van collega Verpleegkundigen Plaats in de organisatie De Verpleegkundige ontvangt leiding van de Leidinggevende Mariahof & Scholtenhof en kan functioneel aanwijzingen geven aan (Eerst Verantwoordelijk) Verzorgenden, Helpenden, andere directe collega s, leerlingen en stagiaires Interne en externe contacten De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met clienten en hun relaties. De Verpleegkundige heeft dagelijks contact met collega s, waaronder Helpenden, Verzorgenden, etc. De Verpleegkundige heeft zowel interne als exteren contacten met anderen, voor zover noodzakelijk voor het goed uitoefenen van de verpleegkundige taken. Hierbij kan gedacht worden aan artsen en andere disciplines 1.4. Kerntaken 1. Coördineren van zorg- en dienstverlening : Het analyseren, interpreteren en plannen van de zorgvraag zodanig dat sprake is van een vastgesteld zorgleefplan 2. Uitvoeren van de zorg- en dienstverlening : Het geven van zorg, (psychosociale) begeleiding en ondersteuning aan cliënten overeenkomstig de afspraken in de zorgleefplan 3. Kennisoverdracht : Het overdragen van kennis aangaande het zorgverleningproces en te verrichten handelingen met een verzorgend of verplegend karakter. Kernactiviteiten zijn het: 4. Bijdragen aan kwaliteitsverbetering : Het bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en het vormgeven aan de verbindende rol tussen de disciplines Belangrijkste functie-eisen In dit profiel zijn de belangrijkste functie-eisen weergegeven. Functie-eisen Kennis Uitgebreide vakkennis is nodig voor het coördineren en uitvoeren van gevarieerde, werkzaamheden. Met regelmaat moeten afwijkende situaties worden beoordeeld en opgelost. Er worden gespecialiseerde werkwijzen of methoden toegepast, wijzigingen in het vakgebied worden bijgehouden. Praktische kennis van een andere of aanverwant kennis of vakgebied is nodig. Om aan deze eisen te kunnen voldoen is een opleiding tot Verpleegkundige op minimaal niveau 5 aangevuld met ervaring in het vak- en werkgebied vereist.

Functiebeschrijving verzorgende IG (FWG 35) A. Plaats in de organisatie

Functiebeschrijving verzorgende IG (FWG 35) A. Plaats in de organisatie Functiebeschrijving verzorgende IG (FWG 35) A. Plaats in de organisatie Plaats in de organisatie De verzorgende IG is werkzaam ten behoeve van de cliënten van Zorggroep Hof en Hiem. Zorg en begeleiding

Nadere informatie

HET NIEUWE CURRICULUM WERKVELD HBO-V 19 NOVEMBER 2015

HET NIEUWE CURRICULUM WERKVELD HBO-V 19 NOVEMBER 2015 HET GEHEIM VAN GOED BEGELEIDEN IS GOED LUISTEREN NAAR DE STUDENTEN JOHN HATTIE HET NIEUWE CURRICULUM WERKVELD HBO-V 19 NOVEMBER 2015 Beroepsprofiel 2020-Christine Rietveld Aan de slag Wat gaan we doen?

Nadere informatie

Toekomstbestendige beroepen in de verpleging en verzorging

Toekomstbestendige beroepen in de verpleging en verzorging Toekomstbestendige beroepen in de verpleging en verzorging Beroepsprofiel verzorgende IG altijd dichtbij werkt voor DE ZORG www.nu91.nl Landelijk Overleg Opleidingen Verpleegkunde Een nieuw beroepsprofiel:

Nadere informatie

Werken in de nieuwe GGZ 18 mei en de eerste verpleegkundige werkzaam bij BZT. Henk-Willem Klaassen spv BZT Amsterdam West

Werken in de nieuwe GGZ 18 mei en de eerste verpleegkundige werkzaam bij BZT. Henk-Willem Klaassen spv BZT Amsterdam West Werken in de nieuwe GGZ 18 mei 2017 Charlotte Kleijwegt spv BZT Amersfoort en de eerste verpleegkundige werkzaam bij BZT Richard Touw spv BZT Amersfoort Henk-Willem Klaassen spv BZT Amsterdam West Indeling

Nadere informatie

Beroepsprofielen en VAR. Sonja Kersten

Beroepsprofielen en VAR. Sonja Kersten Beroepsprofielen en VAR Sonja Kersten 25 november 2016 Noodzakelijke eigenschappen uit Notes on nursing niet te oud, niet te jong, niet nieuwsgierig zijn, niet klappen en babbelen, gezond zijn (geen borstziekte,

Nadere informatie

Organisatie: KadeZorg Functie: Verzorgende IG nv. 3

Organisatie: KadeZorg Functie: Verzorgende IG nv. 3 Organisatie: KadeZorg Functie: nv. 3 Kern van de functie De verzorgende levert cliëntgerichte zorg (lichamelijke, geestelijke en sociale hulp, begeleiding en verzorging) aan cliënten binnen de daartoe

Nadere informatie

2 Verpleegkundige theorieën en classificatiesystemen Verpleegkundige theorieën Verpleegkundige classificatiesystemen 33

2 Verpleegkundige theorieën en classificatiesystemen Verpleegkundige theorieën Verpleegkundige classificatiesystemen 33 Inhoud 1 Geschiedenis en ontwikkelingen 17 1.1 Een erbarmelijke volksgezondheid: armoede en ziekte 17 1.2 Nieuw particulier initiatief: wijkverpleging 19 1.2.1 Consultatiebureaus 19 1.2.2 Van infectieziektebestrijding

Nadere informatie

CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg

CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg PROFESSIONAL EN KWALITEITS- BEVORDERAAR COMMUNICATOR ORGANISATOR ZORG- VERLENER SAMENWERKINGS- PARTNER GEZONDHEIDS- BEVORDERAAR REFLECTIEVE PROFESSIONAL

Nadere informatie

Tijd Doel Werkvorm Benodigdheden

Tijd Doel Werkvorm Benodigdheden Module 1 Inhoud programma: Nieuw beroepsprofiel Bachelor Nursing 2020. Informatie over het nieuwe beroepsprofiel t.a.v. praktijkleren, CanMEDS-rollen. Stagewerkplan/portfolio, opstellen leerdoel, begeleiden

Nadere informatie

Informatiebrochure Deskundigheidsbevordering Wijkverpleegkundige Indiceren en organiseren van zorg

Informatiebrochure Deskundigheidsbevordering Wijkverpleegkundige Indiceren en organiseren van zorg Informatiebrochure Deskundigheidsbevordering Wijkverpleegkundige Indiceren en organiseren van zorg AVZN Deskundigheidsbevordering wijkverpleegkundigen 2015 Pagina 1 van 8 AVZN Deskundigheidsbevordering

Nadere informatie

CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg

CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg PROFESSIONAL EN KWALITEITS- BEVORDERAAR COMMUNICATOR ORGANISATOR ZORG- VERLENER SAMENWERKINGS- PARTNER GEZONDHEIDS- BEVORDERAAR REFLECTIEVE PROFESSIONAL

Nadere informatie

Functieprofiel van de Verpleegkundig consulent

Functieprofiel van de Verpleegkundig consulent Functieprofiel van de Verpleegkundig consulent Voorstel BVVS, juni 2018 1. Definitie... 2 2. Rollen... 2 2.1 Verantwoordelijk voor het zorgproces... 2 2.2 Communicator... 3 2.3 Samenwerker... 3 2.4 Professionele

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137 Keuzedeel mbo Zorg en technologie gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0137 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport Op: 26-11-2015

Nadere informatie

Het goede GOED doen. Gerda van Brummelen - adviseur vereniging. 3 juli 2014 Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland

Het goede GOED doen. Gerda van Brummelen - adviseur vereniging. 3 juli 2014 Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland Het goede GOED doen Gerda van Brummelen - adviseur vereniging inhoud Professionele standaard Individuele professionaliteit Niet pluis gevoel Pak je invloed Professionele standaard Professionele standaard

Nadere informatie

Stagedoelstelling exploratiestage

Stagedoelstelling exploratiestage Stagedoelstelling exploratiestage 2018-2019 1 Zorgverlener: verlenen verpleegkundige zorg/technische vaardigheden volgens de verpleegkundige basisprincipes Werkt systematisch en gestructureerd. Besteedt

Nadere informatie

Algemene eisen (voor een voldoende beoordeling van het eindproduct dient in ieder geval aan onderstaande criteria te

Algemene eisen (voor een voldoende beoordeling van het eindproduct dient in ieder geval aan onderstaande criteria te RUBRIC TOETS OPDRACHT 1 KLINISCH REDENEREN IN COMPLEXE ZORGSITUATIES Naam onderwijseenheid Ontwikkelen en innoveren Toetscode Toets Klinisch redeneren in complexe zorgsituaties VP-PRAK1VT3-1 VERSLAG 01

Nadere informatie

Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ)

Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) Zorg en Welzijn Algemeen Door recente maatschappelijke ontwikkelingen in de 1e lijn is er een toenemende vraag naar deskundige hulpverlening bij psychische klachten. Hierbij speelt de POH-GGZ een belangrijke

Nadere informatie

College over verpleegkundig leiderschap

College over verpleegkundig leiderschap College over verpleegkundig leiderschap Het is nodig dat de beroepsgroep van verpleegkundigen zélf aan het roer staat. Dat vindt Marianne Lensink, die veel ervaring heeft als leidinggevende in de zorg

Nadere informatie

Functiebeschrijving Verzorgende niveau 3 & Verpleegkundige

Functiebeschrijving Verzorgende niveau 3 & Verpleegkundige Functiebeschrijving Verzorgende niveau 3 & Verpleegkundige Organisatie : RST Zorgverleners Functie : Verzorgende niveau 3 FWG : 35 Status : Vastgesteld juli 2014 Plaats in de organisatie Ontvangt hiërarchisch

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL ONDERSTEUNER PASSEND ONDERWIJS. Resultaatgebieden 1. Ondersteuning en advisering aan IB en leraren

COMPETENTIEPROFIEL ONDERSTEUNER PASSEND ONDERWIJS. Resultaatgebieden 1. Ondersteuning en advisering aan IB en leraren COMPETENTIEPROFIEL ONDERSTEUNER PASSEND ONDERWIJS De ondersteuner passend onderwijs is werkzaam in een team van professionals dat wordt aangestuurd door een ondersteuningsmanager. De ondersteuner passend

Nadere informatie

Welkom Casemanagement Dementie 12 april 2016

Welkom Casemanagement Dementie 12 april 2016 Welkom Casemanagement Dementie 12 april 2016 Inhoud Iets over de GGZ Via afdeling Ouderenzorg Naar taken van de SPV Het GGZ traject dementie Met aandeel van de SPV (PIT?) Naar gedwongen afronding (IBS/RM)

Nadere informatie

Landelijk Opleidingscompetentieprofiel. Master Physician Assistant

Landelijk Opleidingscompetentieprofiel. Master Physician Assistant Landelijk Opleidingscompetentieprofiel Master Physician Assistant Dit Landelijk Opleidingscompetentieprofiel van de Physician Assistant is tot stand gekomen door samenwerking tussen de 5 PA opleidingen

Nadere informatie

Zo zijn onze manieren. Gedragscode Coloriet

Zo zijn onze manieren. Gedragscode Coloriet Zo zijn onze manieren Gedragscode Coloriet Wij zijn Coloriet Alle medewerkers, vrijwilligers, leerlingen en stagiaires horen bij Coloriet. Bij ons werken vriendelijke, deskundige, gepassioneerde en verantwoordelijke

Nadere informatie

Verpleegkundig Praktijkondersteuner Huisartsenzorg AGZ

Verpleegkundig Praktijkondersteuner Huisartsenzorg AGZ Verpleegkundig Praktijkondersteuner Huisartsenzorg AGZ Steeds meer taken worden toebedeeld aan de huisartsenzorg. In veel huisartsenpraktijken werken tegenwoordig dan ook (verpleegkundig) praktijkondersteuners

Nadere informatie

Geadresseerde: Victor Stöcker, projectleider masterplan Dutch Clinical Trial Foundation Gedetacheerd door VWS Email: v.stocker@minvws.

Geadresseerde: Victor Stöcker, projectleider masterplan Dutch Clinical Trial Foundation Gedetacheerd door VWS Email: v.stocker@minvws. Geadresseerde: Victor Stöcker, projectleider masterplan Dutch Clinical Trial Foundation Gedetacheerd door VWS Email: v.stocker@minvws.nl 10 september 2014 Onderwerp: erkenning van het beroep researchverpleegkundige/clinical

Nadere informatie

CANMEDS EN VERPLEEGKUNDIGE TAKEN ZORGROBOTICA VOLGENS HET BEROEPSPROFIEL VERPLEEGKUNDIGE

CANMEDS EN VERPLEEGKUNDIGE TAKEN ZORGROBOTICA VOLGENS HET BEROEPSPROFIEL VERPLEEGKUNDIGE CANMEDS EN VERPLEEGKUNDIGE TAKEN ZORGROBOTICA VOLGENS HET BEROEPSPROFIEL VERPLEEGKUNDIGE 2020 www.zorgvoorbeter.nl CANMEDS EN VERPLEEGKUNDIGE TAKEN ZORGROBOTICA Zorgopleidingen kunnen dit overzicht gebruiken

Nadere informatie

Samenvatting bijeenkomst Stip aan de Horizon 14 maart 2016

Samenvatting bijeenkomst Stip aan de Horizon 14 maart 2016 Samenvatting bijeenkomst Stip aan de Horizon 14 maart 2016 Op 14 maart jl. hebben ROB en Utrechtzorg, in het kader van de aftrap van de Week van Zorg en Welzijn, een thema bijeenkomst georganiseerd over

Nadere informatie

Het goede GOED doen. Gerda van Brummelen - adviseur vereniging. 9 december 2014 Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland

Het goede GOED doen. Gerda van Brummelen - adviseur vereniging. 9 december 2014 Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland Het goede GOED doen Gerda van Brummelen - adviseur vereniging V&VN Beroepsvereniging >60.000 leden, grootste beroepsvereniging Alle sectoren, alle transities Beroepsontwikkeling Wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

FUNCTIEOMSCHRIJVING MBO-VERPLEEGKUNDIGE

FUNCTIEOMSCHRIJVING MBO-VERPLEEGKUNDIGE FUNCTIEOMSCHRIJVING MBO-VERPLEEGKUNDIGE Doel van de functie: Het coördineren en verlenen van verpleegkundige zorg en psychosociale begeleiding in veelal voorspelbare situaties om de gezondheid van individuele

Nadere informatie

TEAMMANAGER voor de afdelingen PG De Blije Borgh en kleinschalig wonen Sophiastaete 32-36 uur per week

TEAMMANAGER voor de afdelingen PG De Blije Borgh en kleinschalig wonen Sophiastaete 32-36 uur per week Vertrouwd, Liefdevol, Ondernemend, Gastvrij! De Blije Borgh organiseert cliëntgericht en herkenbaar in de buurt haar diensten. Cliëntgericht wil zeggen dat de wens van de cliënt centraal staat en zijn

Nadere informatie

Positionering & Profilering. Petra van Bemmelen Aty Dobbenberg

Positionering & Profilering. Petra van Bemmelen Aty Dobbenberg Positionering & Profilering Petra van Bemmelen Aty Dobbenberg 1 Onderwerpen; Salaris Ontwikkeling als professional Specialist - Generalist 2 SALARIS 3 Stelling 1 Ik weet in welke salarisschaal ik ingedeeld

Nadere informatie

Begeleid Leren. Overzicht. VAK-mensen. Samenwerken. Competenties van de professional. Inleiding

Begeleid Leren. Overzicht. VAK-mensen. Samenwerken. Competenties van de professional. Inleiding Begeleid Leren Interdisciplinaire samenwerking rondom studenten met psychische problemen: de T-shaped professional Inleiding Overzicht Interdisciplinaire samenwerking rondom studenten met psychische problemen:

Nadere informatie

Professional of niet? Nelleke Rietveld

Professional of niet? Nelleke Rietveld Professional of niet? Nelleke Rietveld Domein? Wat is het domein van de verpleegkundige? Professionalisering wat is dat eigenlijk? Professionalisering houdt in dat je je als beroepsgroep duidelijk onderscheidt

Nadere informatie

Zorginnovaties en technologie

Zorginnovaties en technologie Keuzedeel mbo Zorginnovaties en technologie gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0138 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport

Nadere informatie

Functiebeschrijving administratief medewerker A

Functiebeschrijving administratief medewerker A Functiebeschrijving administratief medewerker A 1. Doel van de functie De administratief medewerker A werkt vanuit een specifiek vakspecialisme of op basis van senioriteit en is verantwoordelijk voor het

Nadere informatie

FUNCTIEOMSCHRIJVING VERZORGENDE I.G.

FUNCTIEOMSCHRIJVING VERZORGENDE I.G. FUNCTIEOMSCHRIJVING VERZORGENDE I.G. Doel van de functie: Het bevorderen van de gezondheid van individuele cliënten vanuit lichamelijk, individueel en maatschappelijk perspectief. De verzorgende IG houdt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. HBO-Verpleegkundige Gerontologie-Geriatrie. Een relevante actor in de toekomstige gezondheidszorg voor kwetsbare ouderen

NIEUWSBRIEF. HBO-Verpleegkundige Gerontologie-Geriatrie. Een relevante actor in de toekomstige gezondheidszorg voor kwetsbare ouderen NIEUWSBRIEF Een relevante actor in de toekomstige gezondheidszorg voor kwetsbare ouderen Samenvatting onderzoeksrapport HBO-Verpleegkundige Gerontologie-Geriatrie Rotterdam, 9 juni 2014 Dr. R.J.J. Gobbens,

Nadere informatie

Clientgericht werken met je team. Toolkit voor teams

Clientgericht werken met je team. Toolkit voor teams Clientgericht werken met je team Toolkit voor teams Uitleg Voor wie is het bedoeld? Teams in de ouderenzorg Wat is het doel van dit document? Cliëntgerichter werken met je team Hoe gebruik je het document?

Nadere informatie

Verpleegkundige teams bij ZZG zorggroep

Verpleegkundige teams bij ZZG zorggroep Verpleegkundige teams bij ZZG zorggroep Praktijk verhaal Naam presentator Marieke van Haaren gebiedsondersteuner ZZG zorggroep, gebied Wijchen, Maas en Waal Programma Wie is ZZG zorggroep? Ontwikkeling

Nadere informatie

CanMEDS-rollen PraktijkLeren 4

CanMEDS-rollen PraktijkLeren 4 CanMEDS-rollen PraktijkLeren 4 Profiel praktijkleren periode 4 Het handelen van de student heeft in dit stadium van het leren in de praktijk sterk het karakter van: op een eigen manier en vrij zelfstandig

Nadere informatie

PREZZENT Functiebeschrijving. Persoonlijk begeleider. Datum februari 2012 FWG 40 A: DOELOMSCHRIJVING

PREZZENT Functiebeschrijving. Persoonlijk begeleider. Datum februari 2012 FWG 40 A: DOELOMSCHRIJVING PREZZENT Functiebeschrijving Functie Persoonlijk begeleider Organisatie Prezzent Datum februari 2012 FWG 40 A: DOELOMSCHRIJVING Draagt zorg voor de ondersteuning, begeleiding en/of verzorging van cliënten

Nadere informatie

Intern. Extern. En indien nodig met: Rolbeschrijving Zorgconsulent Palliatieve Zorg

Intern. Extern. En indien nodig met: Rolbeschrijving Zorgconsulent Palliatieve Zorg Rolbeschrijving Zorgconsulent Palliatieve Zorg 1. Doel van de functie Het verbeteren en borgen van de kwaliteit van het palliatieve zorgproces door advies, ondersteuning en coaching van individuele collega

Nadere informatie

Projectopdracht PAR in oprichting in het Pilotjaar 2015

Projectopdracht PAR in oprichting in het Pilotjaar 2015 Projectopdracht PAR in oprichting in het Pilotjaar 2015 Waarom een PAR in Zinzia? De visie en strategie van Zinzia bieden een duidelijke koers aan de organisatie. Vanaf 2013 heeft - met het kompas Ziel

Nadere informatie

Voorstel pilot naar aanleiding van plan Waardigheid en trots. Liefdevolle zorg. Voor onze ouderen

Voorstel pilot naar aanleiding van plan Waardigheid en trots. Liefdevolle zorg. Voor onze ouderen Voorstel pilot naar aanleiding van plan Waardigheid en trots. Liefdevolle zorg. Voor onze ouderen Gegevens zorgaanbieder: Zorgfederatie Oldenzaal Fonteinstraat 55 7573 CG Oldenzaal Directeur Bestuurder

Nadere informatie

Eisen portfolio OER, bijlage 10

Eisen portfolio OER, bijlage 10 Eisen portfolio OER, bijlage 10 In de OER, artikel 13, wordt in het kader van de toelatingseisen gesproken over een aantoonbaar bovengemiddeld functioneren, blijkend uit een door de kandidaat samengesteld

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 1.2 Klantenadviserend (externe klanten)

FUNCTIEFAMILIE 1.2 Klantenadviserend (externe klanten) Doel van de functiefamilie Vanuit een specialisatie professioneel advies of begeleiding geven aan externe klanten deze klanten oplossingen aan te reiken of maximaal te ondersteunen in het vinden van een

Nadere informatie

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde?

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? De Lichtenvoorde actief in zorg Onze missie, visie en kernwaarden Waar staan we voor en waar gaan we voor als De Lichtenvoorde? Met collega s, cliënten en verwanten

Nadere informatie

Expertisegebied reumaverpleegkundige

Expertisegebied reumaverpleegkundige Expertisegebied reumaverpleegkundige oktober 2013 Expertisegebied wijkverpleegkundige november 2012 1 Colofon Auteur: Liesbeth Beaart-van de Voorde Eindredactie: Monique Verkerk Vormgeving en druk: Van

Nadere informatie

Februari Toezicht op de Zorg Thuis 2.0 (geldig per 1 maart 2019)

Februari Toezicht op de Zorg Thuis 2.0 (geldig per 1 maart 2019) Februari 2019 Toezicht op de Zorg Thuis 2.0 (geldig per 1 maart 2019) Toetsingskader Toezicht op de zorg thuis 1. Inleiding De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd ziet toe op de naleving van een groot

Nadere informatie

Model Beroepsprofiel Cliëntondersteuner voor mensen met een beperking

Model Beroepsprofiel Cliëntondersteuner voor mensen met een beperking Model Beroepsprofiel Cliëntondersteuner voor mensen met een beperking Het doel van deze beschrijving is om enerzijds houvast te geven voor het borgen van de unieke expertise van de cliëntondersteuner voor

Nadere informatie

Functiebeschrijving Verzorgende IG

Functiebeschrijving Verzorgende IG Pagina van 6 Functiebeschrijving Verzorgende IG Algemene informatie Organisatie BTKzorg Functie Verzorgende IG Datum 05-04-0 Status f vastgesteld FWG-schaal 5 Algemeen BTKzorg is een dynamische organisatie,

Nadere informatie

Jouw rol in een zelfsturend team. Nursing Experience 1 & 2 december 2015 Drieluik Wijkverpleging, deel 2

Jouw rol in een zelfsturend team. Nursing Experience 1 & 2 december 2015 Drieluik Wijkverpleging, deel 2 Jouw rol in een zelfsturend team Nursing Experience 1 & 2 december 2015 Drieluik Wijkverpleging, deel 2 Waarom? Wijkverpleging Even opwarmen Per 2015 hervorming van de langdurige zorg: Ouderen langer thuis

Nadere informatie

Standaard-actieplan stage 1 (PL1)

Standaard-actieplan stage 1 (PL1) Standaard-actieplan stage 1 (PL1) Voorbereidingsfase: voorafgaand aan stage 1 Actie Oriëntatie op stage-instelling / achterhalen reistijd / bereikbaarheid Regelzaken: Mantouxtest, dienstkleding, sleutels

Nadere informatie

Verpleegkundigen op de STIP! Het spel is begonnen. Ilona Mijland, 16 februari 2017 Programmaleider verpleegkundig leiderschap

Verpleegkundigen op de STIP! Het spel is begonnen. Ilona Mijland, 16 februari 2017 Programmaleider verpleegkundig leiderschap Verpleegkundigen op de STIP! Het spel is begonnen Ilona Mijland, 16 februari 2017 Programmaleider verpleegkundig leiderschap Aanleiding: veranderende zorgvraag Veranderende zorgvraag Nieuwe visie op gezondheid

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING LOGOPEDIST ZUIDWESTER

FUNCTIEBESCHRIJVING LOGOPEDIST ZUIDWESTER FUNCTIEBESCHRIJVING LOGOPEDIST ZUIDWESTER 2008 A. Plaats in de organisatie 1. Missie en visie van Missie. richt zich op het vergroten van het persoonlijke welzijn van mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Functie : Verpleegkundige Regio : Zorggroep Noordwest Veluwe Datum : maart 2015 FWG : 45 Status : Definitief

Functie : Verpleegkundige Regio : Zorggroep Noordwest Veluwe Datum : maart 2015 FWG : 45 Status : Definitief Functie : Verpleegkundige Regio : Zorggroep Noordwest Veluwe Datum : maart 2015 FWG : 45 Status : Definitief Het gaat hier om een algemene functiebeschrijving voor de functie van Verpleegkundige; specifieke,

Nadere informatie

10 jaar CARVASZ: Wat brengt de toekomst? Dr Jita Hoogerduijn Lectoraat Verpleegkundige en Paramedische Zorg voor Mensen met Chronische Aandoeningen

10 jaar CARVASZ: Wat brengt de toekomst? Dr Jita Hoogerduijn Lectoraat Verpleegkundige en Paramedische Zorg voor Mensen met Chronische Aandoeningen 10 jaar CARVASZ: Wat brengt de toekomst? Dr Jita Hoogerduijn Lectoraat Verpleegkundige en Paramedische Zorg voor Mensen met Chronische Aandoeningen Trends (VWS, 2011) Demografische verandering: steeds

Nadere informatie

Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus)

Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus) Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus) De Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV er) is onmisbaar in de zorg en u wilt uw EVV er de juiste kennis en vaardigheden meegeven.

Nadere informatie

PR V1. Beroepscompetentie- profiel RBCZ therapeuten

PR V1. Beroepscompetentie- profiel RBCZ therapeuten PR 180724 V1 Beroepscompetentie- profiel Afgeleid van de niveaubepaling NLQF, niveau 6 heeft RBCZ kerncompetenties benoemd voor de complementair/alternatief therapeut. Als uitgangspunt zijn de algemene

Nadere informatie

Functiebeschrijving persoonlijk begeleider (FWG 40) A. Plaats in de organisatie

Functiebeschrijving persoonlijk begeleider (FWG 40) A. Plaats in de organisatie Functiebeschrijving persoonlijk begeleider (FWG 40) Voor de persoonlijk begeleider is als basis de functiebeschrijving van verzorgende IG van toepassing. * Deze functiebeschrijving is niet van toepassing

Nadere informatie

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie jongerenwerk, voor uur per week.

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie jongerenwerk, voor uur per week. Impuls is dé Oldenzaalse organisatie voor Welzijn en Peuterspeelzalen. Onze activiteiten bestrijken de volle breedte van welzijnswerk, waarbij we ons richten op alle Oldenzalers, van jong tot oud. Met

Nadere informatie

EXPLORATIESTAGE Learning outcomes met indicatoren PXL HEALTHCARE PROFESSIONELE BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE

EXPLORATIESTAGE Learning outcomes met indicatoren PXL HEALTHCARE PROFESSIONELE BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE EXPLORATIESTAGE Learning outcomes met indicatoren PXL HEALTHCARE PROFESSIONELE BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE 2018-2019 1 ZORGVERLENER: De student/verpleegkundige stelt op basis van klinisch redeneren de

Nadere informatie

Beroepscode en tuchtrecht: doorwerking in de praktijk?

Beroepscode en tuchtrecht: doorwerking in de praktijk? Beroepscode en tuchtrecht: doorwerking in de praktijk? Beelden uit Nederland. dr. H. van Dartel Ethicus, (np) verpleegkundige Voormalig voorzitter CE VenVN opzet Achtergrond en inzet van de beroepscode

Nadere informatie

Gezondheidsbevordering en zelfmanagement

Gezondheidsbevordering en zelfmanagement Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten Barbara Sassen Zesde, herziene druk Reed Business Education, Amsterdam Dit boek verscheen eerder onder de titel

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functienaam: Verpleegkundige Hospice ALGEMENE INFORMATIE

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functienaam: Verpleegkundige Hospice ALGEMENE INFORMATIE FUNCTIEBESCHRIJVING Functienaam: Verpleegkundige Hospice ALGEMENE INFORMATIE Naam instelling Dienst / sector / afdeling Stichting Marente Hospice Duin- en Bollenstreek Kern / doel van de functie: Verrichten

Nadere informatie

Toetsingskader. voor instellingen waar mensen verblijven die niet thuis kunnen wonen. Utrecht, oktober 2017

Toetsingskader. voor instellingen waar mensen verblijven die niet thuis kunnen wonen. Utrecht, oktober 2017 Toetsingskader voor instellingen waar mensen verblijven die niet thuis kunnen wonen Utrecht, oktober 2017 Thema Persoonsgerichte Zorg Het startpunt voor het geven van de zorg zijn de wensen en verlangens

Nadere informatie

Beroepsprofiel Gipsverbandmeester

Beroepsprofiel Gipsverbandmeester Beroepsprofiel Gipsverbandmeester Beroepsprofiel Gipsverbandmeester 2015-2 - Voorwoord Voor u ligt het Beroepsprofiel Gipsverbandmeester 2015. Dit document is opgebouwd uit twee delen. Het eerste deel

Nadere informatie

V&VN standpunt. Samenwerken met informele zorg

V&VN standpunt. Samenwerken met informele zorg V&VN standpunt Samenwerken met informele zorg Inhoudsopgave 1 Informele zorg voegt waarde toe aan het leven 3 2 De rol van professionals is cliënt en systeem te ondersteunen in het zich samen redden 3

Nadere informatie

HANDREIKING AUDITOR TRIAGEGESPREKKEN PROFIEL AUDITOR

HANDREIKING AUDITOR TRIAGEGESPREKKEN PROFIEL AUDITOR HANDREIKING AUDITOR TRIAGEGESPREKKEN PROFIEL AUDITOR FEBRUARI 2017 COLOFON InEen, 9 februari 2017 Leden van InEen kunnen dit document voor eigen gebruik vrijelijk kopiëren en bewerken. Anderen kunnen daarvoor

Nadere informatie

basis-cv, gericht cv, profielschets, open sollicitatiebrief, gerichte sollicitatiebrief, sollicitatiegesprek en netwerkgesprek.

basis-cv, gericht cv, profielschets, open sollicitatiebrief, gerichte sollicitatiebrief, sollicitatiegesprek en netwerkgesprek. Specificaties Pedagogisch medewerker 3 kinderopvang Niveau: 3 KD: Pedagogisch werk 2012-2013 3.2 Werkt aan het bevorderen en bewaken van kwaliteitszorg T Instructies en procedures opvolgen Prestatie-indicatoren

Nadere informatie

Gedragsindicatoren HBOV cohort 2008-2012 en VMH 2010-2012

Gedragsindicatoren HBOV cohort 2008-2012 en VMH 2010-2012 Competentie 1 (HBOV cohort 2008-2012 leerjaar 4 (formatief leerjaar 3)& VMH 2010-2012) Om de last van ziekte, handicap of sterven te verlichten, verleent de hbo-verpleegkundige op een professioneel verantwoorde

Nadere informatie

Toekomstbestendige beroepen in de verpleging en verzorging

Toekomstbestendige beroepen in de verpleging en verzorging Toekomstbestendige beroepen in de verpleging en verzorging Beroepsprofiel hbo-opgeleide verpleegkundige regie en overzicht werkt voor DE ZORG www.nu91.nl Landelijk Overleg Opleidingen Verpleegkunde Een

Nadere informatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Inleiding Aster Zorg levert huishoudelijke hulp in het kader van de WLZ. We doen dat

Nadere informatie

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE ONDERWIJS- & ONDERZOEKSONDERSTEUNING VAARDIGHEIDSDOCENT VERSIE 3 APRIL 2017

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE ONDERWIJS- & ONDERZOEKSONDERSTEUNING VAARDIGHEIDSDOCENT VERSIE 3 APRIL 2017 Vaardigheidsdocent Doel Ontwikkelen en verzorgen van buiten de kaders van de wetenschappelijke onderwijsonderdelen maar binnen de kaders van het beleid van de instelling, faculteit, opleidingsinstituut,

Nadere informatie

Kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Werkproces 1.1: Maakt een werkplanning op basis van het zorg-, leef-, begeleidings- of activiteitenplan De helpende zorg en welzijn

Nadere informatie

Het verhaal van Careyn Het Dorp

Het verhaal van Careyn Het Dorp Het verhaal van Careyn Het Dorp Het Dorp staat voor een nieuwe manier van werken. Een werkwijze die de klant en kwaliteit van leven centraal stelt en waarbij onze zorgprofessional aan zet is. Het Dorp

Nadere informatie

Gespreksdocument Handleiding Eindgesprek

Gespreksdocument Handleiding Eindgesprek Gespreksdocument Handleiding Eindgesprek Opleiding tot radiodiagnostisch/radiotherapeutisch laborant Datum Maart 2017 Versie 1 Versie 1 maart 2017 Handleiding Eindgesprek Radiodiagnostisch Therapeutisch

Nadere informatie

Beroepsopdracht 3: Zorg voor de veiligheid en voorlichting geven

Beroepsopdracht 3: Zorg voor de veiligheid en voorlichting geven l Beroepsopdracht 3: Zorg voor de veiligheid en voorlichting geven Pagina 1 van16 Werkprocessen en competenties gericht op het verpleegplan 1.1 Stelt verpleegkundige diagnose en stelt het verpleegplan

Nadere informatie

Leergang Licht Verstandelijke Beperking

Leergang Licht Verstandelijke Beperking Het bestuur van de Stichting Opleidingserkenningen Care verklaart hiermee dat de onderstaande opleiding van Stichting Koraal Groep voldoet aan de normen die in de gehandicaptenzorg aan bij- en nascholingstrajecten

Nadere informatie

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel Keuzedeel mbo Mensen met niet-aangeboren hersenletsel gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0067 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn

Nadere informatie

Competentieprofiel. Instituut voor Interactieve Media. Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006

Competentieprofiel. Instituut voor Interactieve Media. Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006 Competentieprofiel Instituut voor Interactieve Media Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006 Aangepast in maart 2009 Inleiding De opleiding Interactieve Media

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist

FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist Doel van de functiefamilie Vanuit de eigen technische specialisatie voorbereiden en opmaken van plannen, ontwerpen of studies en de uitvoering ervan opvolgen specialistische

Nadere informatie

groepswerker/ begeleider (m/v) 24-30 uur. Voor onze locatie de Schuilplaats, 24-uurs zorg, zijn wij op zoek naar een:

groepswerker/ begeleider (m/v) 24-30 uur. Voor onze locatie de Schuilplaats, 24-uurs zorg, zijn wij op zoek naar een: Breng jij ons team op sterkte met je ervaring in de psychiatrie? (of: Werk je als professional in de psychiatrie en zou je wel meer met je geloof willen?) Voor onze locatie de Schuilplaats, 24-uurs zorg,

Nadere informatie

Toetsingskader Toezicht op de zorg thuis

Toetsingskader Toezicht op de zorg thuis Toetsingskader Toezicht op de zorg thuis Inleiding Dit toetsingskader is een kader voor het toezichthouden op de zorg thuis. Zorg thuis is zorg die in de thuissituatie van de cliënt wordt geleverd. In

Nadere informatie

6 Kern van de verpleegkundige en verzorgende beroepen

6 Kern van de verpleegkundige en verzorgende beroepen 6 Kern van de verpleegkundige en verzorgende beroepen In dit hoofdstuk staan de uiteindelijke opgestelde beschrijvingen van de kernen van de verpleegkundige en verzorgende beroepen, inclusief het voorstel

Nadere informatie

De 6 Friesland College-competenties.

De 6 Friesland College-competenties. De 6 Friesland College-competenties. Het vermogen om met een open enthousiaste houding nieuwe dingen aan te pakken. Het vermogen jezelf steeds beter te leren kennen. Het vermogen om in te schatten in welke

Nadere informatie

Toetsingskader Toezicht op de zorg thuis

Toetsingskader Toezicht op de zorg thuis Toetsingskader Toezicht op de zorg thuis Inleiding Dit toetsingskader is een kader voor het toezichthouden op de zorg thuis. Zorg thuis is zorg die in de thuissituatie van de cliënt wordt geleverd. In

Nadere informatie

Pilot nieuwe functie: Het concept ziekenhuisarts Het belang van generalisten in het ziekenhuis. Abe Meininger UMCG

Pilot nieuwe functie: Het concept ziekenhuisarts Het belang van generalisten in het ziekenhuis. Abe Meininger UMCG Pilot nieuwe functie: Het concept ziekenhuisarts Het belang van generalisten in het ziekenhuis Abe Meininger UMCG Vergrijzing, multimorbiditeit en chronische zorg Zorgcomplexiteit neemt toe Te hoge kosten,

Nadere informatie

Signalering in de palliatieve fase

Signalering in de palliatieve fase 17 maart 2015 Signalering in de palliatieve fase Denk- en werkmethode voor verzorgenden Karin Willemse Gespecialiseerd wijkverpleegkundige Oncologie & Palliatieve zorg Consulent palliatieve zorg NHN en

Nadere informatie

De verpleegkundige van morgen. Visie op verpleegkundige zorg in Rijnstate. Het gaat ook jóu aan

De verpleegkundige van morgen. Visie op verpleegkundige zorg in Rijnstate. Het gaat ook jóu aan van morgen Visie op verpleegkundige zorg in Rijnstate Het gaat ook jóu aan van morgen Visie op verpleegkundige zorg in Rijnstate Inhoud 3 Voorwoord 4 Het beroep verpleegkundige verandert 6 1. van morgen

Nadere informatie

Project SO 2020 Medisch handelen Professionaliteit Kennis en wetenschap Samenwerking O et patiënt ppelijk unicatie m and Com elen

Project SO 2020 Medisch handelen Professionaliteit Kennis en wetenschap Samenwerking O et patiënt ppelijk unicatie m and Com elen Project SO 2020 Medisch handelen Professionaliteit Samenwerking Communicatie met patiënt Maatschappelijk handelen Kennis en wetenschap Organisatie Project SO 2020 Project SO 2020 De ouderenzorg is in

Nadere informatie

>Profiel. GITP Search & Selection Ptolemaeuslaan BP Utrecht Telefoon Onderwerp > Medior Belastingadviseur (32-40 uur per week)

>Profiel. GITP Search & Selection Ptolemaeuslaan BP Utrecht Telefoon Onderwerp > Medior Belastingadviseur (32-40 uur per week) Search & Selection Ptolemaeuslaan 40 3528 BP Utrecht Telefoon 030-63 55 213 >Profiel >November 2018 Onderwerp > Medior Belastingadviseur (32-40 uur per week) >JS Opdrachtgever AccountXperts Jolanda Salari

Nadere informatie

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013,

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013, KOERS 2014-2015 3 Het (zorg)landschap waarin wij opereren verandert ingrijpend. De kern hiervan is de Kanteling, wat inhoudt dat de eigen kracht van burgers over de hele breedte van de samenleving uitgangspunt

Nadere informatie

Standaard-actieplan stage 2 (PL2)

Standaard-actieplan stage 2 (PL2) Standaard-actieplan stage 2 (PL2) Voorbereidingsfase: voorafgaand aan stage 2 Actie Oriëntatie op stage-instelling / achterhalen reistijd / bereikbaarheid Regelzaken: Mantouxtest, dienstkleding, sleutels

Nadere informatie

DOMEINSTAGE Learning outcomes met indicatoren PXL HEALTHCARE PROFESSIONELE BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE

DOMEINSTAGE Learning outcomes met indicatoren PXL HEALTHCARE PROFESSIONELE BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE DOMEINSTAGE Learning outcomes met indicatoren PXL HEALTHCARE PROFESSIONELE BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE 2018-2019 1 ZORGVERLENER: De student/verpleegkundige stelt op basis van klinisch redeneren de behoefte

Nadere informatie

Het beroepsprofiel van de jeugdarts. Brussel 19 oktober 2018 Nancy Nuyt en Bea Meertens

Het beroepsprofiel van de jeugdarts. Brussel 19 oktober 2018 Nancy Nuyt en Bea Meertens Het beroepsprofiel van de jeugdarts Brussel 19 oktober 2018 Nancy Nuyt en Bea Meertens Nancy Nuyt Jeugdarts in het Vrij CLB Limburg Regio Noord Afdeling Neerpelt Bea Meertens Jeugdarts directeur Welzijn

Nadere informatie

Organisatie en functieprofiel. Bestuurder/rector De Breul

Organisatie en functieprofiel. Bestuurder/rector De Breul Organisatie en functieprofiel Bestuurder/rector De Breul April, 2014 1. INFORMATIE OVER DE ORGANISATIE De Breul is een katholieke scholengemeenschap voor VMBO-tl, HAVO, Atheneum en Gymnasium in Zeist.

Nadere informatie

FUNCTIEOMSCHRIJVING WIJKVERPLEEGKUNDIGE

FUNCTIEOMSCHRIJVING WIJKVERPLEEGKUNDIGE FUNCTIEOMSCHRIJVING WIJKVERPLEEGKUNDIGE Doel van de functie: Het met oprechte aandacht bieden van deskundige begeleiding en zorg, met als uitgangspunt dat de cliënt zeggenschap heeft en zo lang mogelijk

Nadere informatie

Beleidsdocument 2012-2016

Beleidsdocument 2012-2016 Beleidsdocument 2012-2016 uw zorg, onze zorg Inhoudsopgave 1. Voorwoord...3 2. Zorggroep de Bevelanden...4 3. Waar staat Zorggroep de Bevelanden voor (Missie, Visie en Doelstellingen)...4 4. Uitwerking:

Nadere informatie