jaarplan 2014 De ambitie is dan ook om de komende jaren expert te worden op het gebied van lekker vegetarisch eten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "jaarplan 2014 De ambitie is dan ook om de komende jaren expert te worden op het gebied van lekker vegetarisch eten."

Transcriptie

1 1 Jaarplan Vegetariërsbond 2014 jaarplan 2014 Er zijn talloze redenen om voor een vegetarische voedingswijze te kiezen. De Vegetariërsbond heeft daarom evenzoveel veel verhalen te vertellen. Of we met bestaande en toekomstige vegetariërs en vleesverlaters in gesprek komen hangt sterk af van de persoonlijke voorkeuren van de ontvanger. Wat de één als een dringende aanleiding ziet kan bij een ander op het tweede plan staan en omgekeerd. Er is echter één onderwerp waar bijna iedereen wel belangstelling voor heeft: lekker eten. De Vegetariërsbond wil daarom lekker vegetarisch uitdragen om in gesprek te komen met het publiek. Het afgelopen jaar heeft het bestuur en kantoor van de Vegetariërsbond zich gebogen over de vraag hoe de veelheid aan activiteiten en de veelzijdigheid van de boodschap van de Vegetariërsbond beter gefocussed kan worden en hoe er een herkenbaarder profiel van de bond verkregen kan worden. lekker vegetarisch kwam hierbij als de meest veelbelovende propositie naar voren. Kiezen voor lekker betekent overigens niet dat andere verhalen niet meer verteld hoeven te worden. Het is juist een manier om met een grotere groep mensen in gesprek te komen. Maar Lekker Vegetarisch is niet uitsluitend een manier om het gesprek aan te gaan, het vloeit ook voort uit de doelstellingen van de Vegetariërsbond. Het is immers ondenkbaar dat vegetarische voeding op grote schaal doorbreekt als het niet lekker wordt gevonden. De vereniging is allereerst een inspiratiebron voor mensen die genieten en alles willen weten van lekker eten. Zij inspireert door het bieden van recepten, menu's, eetclubs, kookclubs, markten, recensies, kooktips, vergeten groenten, 24-7, lekker eten. De ambitie is dan ook om de komende jaren expert te worden op het gebied van lekker vegetarisch eten. In 2014 zal verder gewerkt worden aan het ontwikkelen van activiteiten die de propositie lekker vegetarisch ondersteunen. Activiteiten die zonder grote investeringen uitgevoerd kunnen worden kunnen al in de loop van 2014 doorgang vinden, activiteiten die grotere kosten met zich meebrengen kunnen in 2015 uitgevoerd worden.

2 2 Jaarplan Vegetariërsbond 2014 Lekker Vegetarisch -verkiezing lekkerste Vegetarische Kookboek Deze verkiezing vindt begin 2014 plaats. Er zijn zestien kookboeken genomineerd. Bereik en impact: 1500 stemmers, 250 nieuwe inschrijving digitale nieuwsbrief, media-aandacht. -30 dagen vegetarisch. Wie zich hiervoor opgeeft krijgt dertig dagen lang per mail dagelijks een smakelijke handwenk en smakelijk recept bij het overstappen op vegetarische voeding. De recepten en tips moeten van hoge kwaliteit zijn, zodat de module niet alleen interessant is voor wie op vegetarisch wil overstappen, maar ook voor wie al vegetarisch eet of gewoon benieuwd is. De inhoud kan van tijd tot tijd ververst worden. Bereik en impact: 100 gebruikers per maand, waarvan 25 nieuwe inschrijvingen digitale nieuwsbrief. Media -Leven- In 2014 zal Leven uitkomen met de thema s als hip vegetarisch, standaard of authentiek voedsel en umami. Ook in Leven zal lekker leidend, maar niet allesbepalend worden. Er blijft ruimte voor achtergrond en verdieping. Beeld, tekst en opmaak van het blad moeten voldoende aan de propositie lekker beantwoorden. Bereik en impact: 4 magazines -social media Voor 2014 wordt gewerkt aan een betere zichtbaarheid in de social media. Er zal meer gebruik gemaakt worden van twitter en de verschillende soorten media moeten beter op elkaar aansluiten. Bereik en impact. Facebooklikes 5000 (nu 2800), Twittervolgers 3000 (nu 1800), digitale nieuwsbrief ontvangers (nu ) -Het voornemen is om in 2014 te experimenteren met minimal viabale campaigns. Dit zijn kleine campagnes in de sociale media waarbij met verschillende boodschappen en vormen wordt geëxperimenteerd. We bouwen voort op uitingen waar goed op wordt gereageerd. Op deze wijze wordt snel duidelijk welke activiteiten in een behoefte voorzien. Bereik en impact: opzet is viraal en daarom moeilijk te voorspellen, streven is Evenementen -VegeQ. Deze vegetarische barbecue is een begrip geworden onder de actieve vegetariërs. In 2014 wordt de VegeQ voor de vierde keer georganiseerd voor bezoekers. Bereik en impact: bezoekers, zichtbaarheid onder actieve groep vegetariers -Langste Vegetarische Tafel In 2013 werd het wereldrecord Langste Vegetarische Tafel gevestigd op het Museumplein in Amsterdam. Meer dan 1200 mensen schoven aan. Dit jaar mikken we op 1500 gasten. Er is een vergunning aangevraagd voor 18 juli, opnieuw op het Museumplein in Amsterdam. Bereik en impact: 1500 deelnemers, mediabereik 1 miljoen

3 3 Jaarplan Vegetariërsbond Veggiefair, In 2013 werd de VeggieFair met Vegetafel georganiseerd. Dit jaar is de Vegetariërsbond opnieuw mede organisator, maar liggen de inspanningen vooral op het vlak van de publiciteit. Met Vegetafel is een afspraak over de winstdeling gemaakt. De VeggieFair vindt net als in 2013 begin oktober in de Olmenhorst in Lissebroek plaats. Bereik en impact: bezoekers Horeca -Gastvrij Het keurmerk wordt op dit moment gegeven aan restaurants die voldoende keus aan vegetariërs bieden (ten minste twee volledige menu s). Kwaliteit of lekker speelt hierin nog geen rol. In 2014 zal gekeken worden of en hoe dit kan worden geïntegreerd. -Vegetarische Restaurantweek Hoewel er onder de horeca een zekere restaurantweekmoeheid begint te ontstaan willen we deze week toch voor de vierde keer organiseren. Dit is namelijk een van de weinige weken waar niet de lage prijs maar het eten zelf centraal staat. We hopen dat er ook in 2014 rond de 100 restaurants deel willen nemen. Wel zal de functionaliteit van de website verbeterd moeten worden. Net als in eerdere jaren wordt er met diverse acties voorafgaand aan de week publiciteit gezocht. Begin 2014 is er een brainstorm gehouden met koks en culinair journalisten over de vraag hoe de week (en de horeca-activiteiten in het algemeen) daadwerkelijk bij kan dragen aan het verbeteren van het niveau van het vegetarische menu. Dit kan vooral door het centraal stellen van de jonge leerling. Een verkiezing van de beste leerling en een Veggie Chef of the future event waarin de fijne kneepjes van de vegetarische keuken worden bijgebracht. Net als in voorgaande jaren worden er in de aanloop naar de week allerhande promotieactiviteiten gehouden. Het ligt voor de hand om relatief eenvoudige succesnummers als de verkiezing van Vegahoofdstad en het lekkerste vegetarische gerecht ook in 2014 uit te voeren. Impact en bereik: 100 deelnemende restaurants, mediabereik 4 miljoen, jonge chefs enthousiast over vegetarisch, blijvende aandacht voor vegetarische kaart. -Vegucation Vegetarische module voor het koksonderwijs in samenwerking met internationale partners. De eerste vertaalde materialen komen begin 2014 beschikbaar. Hiermee kunnen de ROC s voor de module worden geïnteresseerd. Conform de subsidieaanvraag dient er ook een Train the Trainers sessie worden gehouden voor geïnteresseerde docenten. Dit laat zich wellicht combineren met het bovengenoemde Veggie Chef of the Future event. Tevens kan het geproduceerde materiaal ook voor andere educatieve doeleinden en cursussen worden gebruikt. Impact en bereik: ten minste drie ROC s worden enthousiast gemaakt om de module in 2015 aan te bieden en zo op den duur tientallen chefs per jaar vegetarisch te onderwijzen.

4 4 Jaarplan Vegetariërsbond 2014 Transparantie -Productkeurmerk. Eind 2014 moeten alle etiketten aan nieuwe Europese normen voldoen. Dit betekent dat veel fabrikanten dit jaar hun etiketten herzien. Een goed moment dus om het Vegetarisch Productkeurmerk op te nemen. In het eerste kwartaal van 2014 zullen fabrikanten worden aangeschreven en op de mogelijkheden van het keurmerk worden gewezen. In het tweede kwartaal zal er opvolging aan deze aanschrijfactie worden gegeven. De vermelding van de fabrikanten en hun producten op de website zal worden verbeterd. Impact en bereik: tien tot twintig nieuwe keurmerkhouders melden zich aan. Onder vleesvervangers is het keurmerk de norm geworden, in de categorie snacks wint het keurmerk sterk terrein. -Productrating. Deze zal verder worden uitgebreid. Het streven is om maandelijks twee productgroepen toe te voegen. Impact en bereik: 40 productgroepen aan het eind van het jaar, vier bedrijven vragen naar aanleiding van de rating het Productkeurmerk aan. Voorlichting -Vegetarisch in de zorg. De patiënt heeft in Nederland geen recht op vegetarische voeding in de zorg. De indruk bestaat dat de kwaliteit van de aangeboden vegetarische maaltijden sterk wisselt. De vegetariërsbond doet in het project Vegetarisch in de zorg onderzoek naar cijfers over het vegetarische voeding en herstel na ziekte en naar het niveau van vegetarische maaltijden in de zorg. Hoogstwaarschijnlijk geeft dit aanleiding voor een petitie, gericht aan zorgverleners, - verzekeraars en politiek. Ook zullen chefs in de verzorgingshuizen van handreikingen bij de bereiding van vegetarische gerechten worden voorzien. Opnieuw kan hier het materiaal uit het Vegucation project van waarde zijn. Ambitie: over 10 jaar is de lekkerste keuze in de zorg vegetarisch. Impact en bereik: 100 zorginstellingen worden voorgelicht over vegetarische voeding in de zorg en in de grootkeuken. Ten minste 5000 mensen ondertekenen de petitie, mediabereik vegakids. De lancering van dit project was eigenlijk in 2013 voorzien. De betreffende groep onbetaalde medewerkers werken echter hard aan het project en dit verkeert dan ook in een vergevorderd stadium. -doorlopend: voedingsvragen etc. Naast de bovengenoemde projecten ontvangt de Vegetariërsbond regelmatig vragen allerhande informatieverzoeken en voedingsvragen.

5 5 Jaarplan Vegetariërsbond 2014 Kalender Lekker Lekkerste kookboek dagen lekker vegetarisch Evenementen VegeQ Langste Tafel VeggieFair Transparantie Intensieve werving Rating, extra exposure Restaurantweek restaurantweek Chef of the Future Promotie restaurantweek Vegetarisch in de zorg petitie Kook/instructieboek Janmrt april mei juni juli aug sept okt nov dec

Jaarplan 2015. Vervolgstappen lekker vegetarisch

Jaarplan 2015. Vervolgstappen lekker vegetarisch 1 Jaarplan 2015 Vegetariërsbond Jaarplan 2015 Vervolgstappen lekker vegetarisch De Vegetariërsbond heeft er voor gekozen om lekker vegetarisch centraal in haar propositie te zetten. De in het jaarplan

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 Vegetariërsbond

JAARVERSLAG 2015 Vegetariërsbond 1 Jaarverslag 2015 Vegetariërsbond JAARVERSLAG 2015 Vegetariërsbond Minahassastraat 1 1094 RS Amsterdam T: 020 33 000 44 www.vegetariers.nl info@vegetariers.nl 1 2 Jaarverslag 2015 Vegetariërsbond Over

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 Vegetariërsbond

JAARVERSLAG 2014 Vegetariërsbond 1 Jaarverslag 2014 Vegetariërsbond JAARVERSLAG 2014 Vegetariërsbond Minahassastraat 1 1094 RS Amsterdam T: 020 33 000 44 www.vegetariers.nl info@vegetariers.nl 1 2 Jaarverslag 2014 Vegetariërsbond Over

Nadere informatie

jaarplan 2013 Vegetariërsbond

jaarplan 2013 Vegetariërsbond jaarplan 2013 Vegetariërsbond Missie De NVB helpt mensen de overstap naar vegetarische voeding te maken en vast te houden Terugblik De afgelopen jaren heeft de Vegetariërsbond geprobeerd zich nadrukkelijk

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 Vegetariërsbond

JAARVERSLAG 2016 Vegetariërsbond 1 Jaarverslag 2016 Vegetariërsbond JAARVERSLAG 2016 Vegetariërsbond Minahassastraat 1 1094 RS Amsterdam T: 020 33 000 44 www.vegetariers.nl info@vegetariers.nl 1 2 Jaarverslag 2016 Vegetariërsbond Over

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Vegetariërsbond

JAARVERSLAG 2017 Vegetariërsbond 1 Jaarverslag 2017 Vegetariërsbond JAARVERSLAG 2017 Vegetariërsbond Minahassastraat 1 1094 RS Amsterdam T: 020 33 000 44 www.vegetariers.nl info@vegetariers.nl 1 2 Jaarverslag 2017 Vegetariërsbond Over

Nadere informatie

Meer gasten in uw restaurant door Facebook

Meer gasten in uw restaurant door Facebook Meer gasten in uw restaurant door Facebook Waarom investeren in Facebook? 9,6 miljoen mensen maken gebruik van Facebook waarvan 6,8 miljoen dagelijks. Doelgroep(en) zijn gemakkelijk te bereiken. Zorgt

Nadere informatie

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK Tadek de Ruijter Niek Schadenberg Guillermo Peroti CMD2d Inhoudsopgave Inleiding 2 Vragenlijst 3 Albert Heijn Allerhande 4 Albert Heijn doelgroep 5 Interview 1 6 Interview

Nadere informatie

Lesbrief: Reis rond de wereld Thema: Hoe kom ik daar?

Lesbrief: Reis rond de wereld Thema: Hoe kom ik daar? Lesbrief: Reis rond de wereld Thema: Hoe kom ik daar? Copyright Vakcollege Groep B.V. 2015. Alle rechten voorbehouden. Reis rond de wereld Inleiding In Nederland leven veel culturen naast elkaar. Op school,

Nadere informatie

Beleidsplan Versie 1.1. Stichting NoSalt.nl

Beleidsplan Versie 1.1. Stichting NoSalt.nl Beleidsplan Versie 1.1 Stichting NoSalt.nl Hoofdstuk 1: Stichting NoSalt 1.1 Profiel van de stichting NoSalt 1.2 Missie 1.3 Visie Hoofdstuk 2: Doelstellingen 2.1. Toegankelijk maken van informatie over

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Gezond Gewicht activiteiten voor het voortgezet onderwijs

Gezond Gewicht activiteiten voor het voortgezet onderwijs Gezond Gewicht activiteiten voor het voortgezet onderwijs Politiek, onderwijs en ouders zijn het er allemaal over eens; het voedingsaanbod moet gezonder. Dit valt of staat met een schoolgezondheidsbeleid.

Nadere informatie

JAARPLAN 2017 Vegetariërsbond

JAARPLAN 2017 Vegetariërsbond 1 Jaarplan 2017 Vegetariërsbond JAARPLAN 2017 Vegetariërsbond Minahassastraat 1 1094 RS Amsterdam T: 020 33 000 44 www.vegetariers.nl info@vegetariers.nl 1 2 Jaarplan 2017 Vegetariërsbond 1. Inleiding

Nadere informatie

M&W Catering verzorgt cateringactiviteiten op locatie. Van lunches tot diners, alles met passie bereid. Gezond, Smaakvol, uit alle werelddelen.

M&W Catering verzorgt cateringactiviteiten op locatie. Van lunches tot diners, alles met passie bereid. Gezond, Smaakvol, uit alle werelddelen. M&W Catering verzorgt cateringactiviteiten op locatie. Van lunches tot diners, alles met passie bereid. Gezond, Smaakvol, uit alle werelddelen. Maak kennis met de rest van de wereld. Nieuwe smaken, gerechten

Nadere informatie

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken Sociale Media voor beginners starten met sociale netwerken Voorstelling Welke sociale media kennen jullie? Programma 1 - Algemeen: Nik 2 - Facebook voor jou en je vereniging: Laurien 3 - Twitter voor jou

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

tasting Maak kennis met onze nieuwe lentegerechten

tasting Maak kennis met onze nieuwe lentegerechten tasting Maak kennis met onze nieuwe lentegerechten nieuwe lentegerechten Inleiding Een primeur! Onze eerste editie van het online Flavors magazine. We nemen je mee het voorjaar in met volop nieuwe gerechten.

Nadere informatie

ETEN EN DRINKEN. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied.

ETEN EN DRINKEN. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied. ETEN EN DRINKEN Automotive Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied Eten & Drinken Familie & Gezin Health & Personal Care Kids Nieuws & Informatie Reizen Weer & Verkeer

Nadere informatie

Kook en Proefstudio Den Haag

Kook en Proefstudio Den Haag Geachte heer/mevrouw, Via deze weg willen wij ons graag aan u voorstellen. De Kook en Proefstudio Den Haag is dé gelegenheid waar collega's, vrienden en familie samen aan de slag gaan. Samen koken, samen

Nadere informatie

Communicatieplan Ouderbetrokkenheid 3.0

Communicatieplan Ouderbetrokkenheid 3.0 Communicatieplan Ouderbetrokkenheid 3.0 Schooljaar 2015-2016 1 INLEIDING De werkgroep wil graag Ouderbetrokkenheid 3.0 introduceren bij leerkrachten en ouders. De aanleiding voor dit communicatieplan is

Nadere informatie

de toolkit Zonder geheim van de chef! Groen & Grijs

de toolkit Zonder geheim van de chef! Groen & Grijs de toolkit Zonder geheim van de chef! Groen & Grijs Inhoud Overzicht van de inhoud De Brabantse proeftuin dementie wil de sociale interventie Groen & Grijs niet binnen Brabant houden en deelt daarom het

Nadere informatie

8 t/m 11 september 2016

8 t/m 11 september 2016 8 t/m 11 september 2016 Het festival dat alle zintuigen prikkelt! Sponsorbrochure Proef Amstlvn Het festival dat alle zintuigen prikkelt! Proef Amstlvn presenteert van 8 t/m 11 september 2016 een vernieuwd

Nadere informatie

Mascha Feokistova. Happy Love Life. - dé opvolger van Happy Life, ex. verkocht!

Mascha Feokistova. Happy Love Life. - dé opvolger van Happy Life, ex. verkocht! Najaarsaanbieding 2016 Mascha Feokistova Happy Love Life - dé opvolger van Happy Life, 30.000 ex. verkocht! Na de persoonlijke levenslessen van Mascha uit haar eerste boek, is zij nu twee jaar verder.

Nadere informatie

Eataly; de plaats waar foodshopping trends samenkomen

Eataly; de plaats waar foodshopping trends samenkomen Join us: Consumer & Shopper e-news juli 2014 Eataly; de plaats waar foodshopping trends samenkomen COLUMN DOOR CINDY VAN CAUTER Eataly is een droom voor de food liefhebber. Ik bezocht de nieuwe conceptwinkel

Nadere informatie

ETEN EN DRINKEN. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied.

ETEN EN DRINKEN. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied. ETEN EN DRINKEN Automotive Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied Eten & Drinken Familie & Gezin Health & Personal Care Kids Nieuws & Informatie Reizen Websites: 7 Uniek

Nadere informatie

VVV NL app Statistieken 2014 4-1 - 2

VVV NL app Statistieken 2014 4-1 - 2 VVV NL app Statistieken VVV NL app statistieken Uitgangspunten VVV NL app statistieken VVV NL app draait op het platform ios van Apple en Android van Google Statistieken o.b.v. alle mobiele apparaten (idevices,

Nadere informatie

Koken in 30 minuten. Locatie Gebouw 5 Therapiekeuken 2 (In de hoofdingang van gebouw 5, voorlaatste deur aan linkerkant in de lange gang)

Koken in 30 minuten. Locatie Gebouw 5 Therapiekeuken 2 (In de hoofdingang van gebouw 5, voorlaatste deur aan linkerkant in de lange gang) Koken in 30 minuten Heb jij vaak weinig tijd of heb je niet steeds evenveel zin om te koken? Wil je toch zelf een maaltijd klaarmaken én gezond eten? Dan is deze module iets voor jou. Samen stellen we

Nadere informatie

LESPROGRAMMA OPPERDOEZER RONDE GEZOND KOKEN

LESPROGRAMMA OPPERDOEZER RONDE GEZOND KOKEN LESPROGRAMMA OPPERDOEZER RONDE GEZOND KOKEN 1 lesmodule Periode te gebruiken: mei nov ( seizoen Opperdoezer Ronde) Duur per module: 50 minuten Groep 6,7,8 Gezond koken Kopen / meenemen - Zak Opperdoezer

Nadere informatie

Gezond koken in 30 minuten

Gezond koken in 30 minuten Gezond koken in 30 minuten Heb jij vaak weinig tijd of heb je niet steeds evenveel zin om te koken? Wil je toch zelf een maaltijd klaarmaken én gezond eten? Nieuwe producten leren kennen? Dan is deze module

Nadere informatie

Propositie City/Regio MAEXchange

Propositie City/Regio MAEXchange Maakt de waarde van maatschappelijke initiatieven inzichtelijk en bevordert investeren en participeren daarin Propositie City/Regio MAEXchange Achtergrond City/Regio MAEXchange De MAEXchange is een landelijk

Nadere informatie

HelloFresh levert Jamie Oliver aan je deur

HelloFresh levert Jamie Oliver aan je deur Persbericht HelloFresh levert Jamie Oliver aan je deur Jamie beschrijft de samenwerking met HelloFresh als de perfecte manier om meer mensen met verse producten te laten koken. Deze langdurige samenwerking

Nadere informatie

MEERKLEUR! ondersteunt waar uw behoefte ligt! Wij denken met u mee, maar hoe doen we dat?

MEERKLEUR! ondersteunt waar uw behoefte ligt! Wij denken met u mee, maar hoe doen we dat? Zorginstellingen WELKOM MEERKLEUR! weet hoe belangrijk ambiance, gastvrijheid en eten & drinken is. De huidige generatie ouderen, maar ook zeker de toekomstige groep ouderen, willen in de zorginstellingen

Nadere informatie

PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE

PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL HORECA, BAKKERIJ EN GASTHEERSCHAP Werken in een restaurant 978 90 3722 313 2 (Papier) 978 90 3722 322 4 (Edu Bieb) In dit werkboek leert de leerling het restaurant klaar

Nadere informatie

Stappenplan. 1. Wat is het draagvlak? Hoe kan je het draagvlak verbreden?

Stappenplan. 1. Wat is het draagvlak? Hoe kan je het draagvlak verbreden? op school Scenario Stappenplan Het stappenplan is een handige leidraad als je van plan bent om Donderdag Veggiedag in te voeren op school. Je moet immers bij veel dingen stilstaan en het is belangrijk

Nadere informatie

Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio

Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio STERA De Stichting Top Events regio Alkmaar (STERA) stimuleert talentontwikkeling. Dit doet de stichting door top-events naar de regio Alkmaar

Nadere informatie

De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn

De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn alphens.nl alphens.nl 3 Introductie juni 0 is de website www.alphens.nl leven in geblazen om een platform te creëren voor alles dat met

Nadere informatie

AMBACHTELIJK GEBAKKEN NU OOK VOOR DE HORECA

AMBACHTELIJK GEBAKKEN NU OOK VOOR DE HORECA AMBACHTELIJK GEBAKKEN NU OOK VOOR DE HORECA WWW.LEPERRON.NL ONZE FILOSOFIE We hebben authentiek zuurdesembrood uit Frankrijk. Het beste rozijnenbrood uit Nederland en de mooiste tarwe-roggebroden uit Duitsland.

Nadere informatie

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER Eerlijk koken, waarbij het product qua smaak en textuur zo puur mogelijk op het bord komt, Een huiselijke en ongedwongen sfeer, gecombineerd met een voortreffelijke

Nadere informatie

BEZOEKERS % 88% 12% 22% blog deel ik al mijn keukengeheimen! Je vindt hier

BEZOEKERS % 88% 12% 22% blog deel ik al mijn keukengeheimen! Je vindt hier WWW.UITPAULINESKEUKEN.NL Uit Pauline s Keuken is dé plek voor foodlovers. Op de Uit Pauline s Keuken is dé plek voor foodlovers. Op de blog deel ik al mijn keukengeheimen! Je vindt hier dageli- blog deel

Nadere informatie

naam restaurant.. Conceptplan Baan 4, Warmond

naam restaurant.. Conceptplan Baan 4, Warmond naam restaurant.. Conceptplan Baan 4, Warmond Inhoud Inhoud Huidige situatie Introductie Osteria Concept Introductie Osteria Concept Foodboard Doelgroep omschrijving Plattegrond Moodboard interieur/ sfeerimpressie

Nadere informatie

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016 Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut Actueel beleidsplan Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut E vrienden@hubrecht.eu 2014-2016 1.1 Inleiding Naar aanleiding van het uitgevoerde onderzoek

Nadere informatie

Bestuursplan Geervliet

Bestuursplan Geervliet Bestuursplan Geervliet Samen verder Remco Geervliet Voorzitter Mieke de Wit Algemeen Secretaris Zeno Thijsse Penningmeester Mitchel Eijkemans Secretaris Organisatie Thijs van Rens Secretaris Politiek Marceline

Nadere informatie

Kookstudio brochure 2015

Kookstudio brochure 2015 Kookstudio brochure 2015 Wat u van ons kunt verwachten.. Tijdens een kookworkshop gaat u zelf koken in groepsverband, onder begeleiding van een professionele kok ofwel kookdocent. U maakt gebruik van de

Nadere informatie

lift met Femma in de stel Femma voor in dertig seconden

lift met Femma in de stel Femma voor in dertig seconden met Femma in de stel Femma voor in dertig seconden lift 1 met Femma in de lift Ken jij Femma al? Met die vraag beginnen veel promotionele gesprekjes. Soms is het antwoord ja, maar vaak ook neen. Meestal

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK TAALCOACHES 1 OKTOBER 2008 TOT EN MET 1 OKTOBER 2011 HELMOND.

PLAN VAN AANPAK TAALCOACHES 1 OKTOBER 2008 TOT EN MET 1 OKTOBER 2011 HELMOND. PLAN VAN AANPAK TAALCOACHES 1 OKTOBER 2008 TOT EN MET 1 OKTOBER 2011 HELMOND. A. INLEIDING De gemeente Helmond heeft in haar brief, kenmerk 0899005794 NP, Vrijwilligerscentrale Helmond uitgenodigd een

Nadere informatie

Jamie magazine Nederland EVEN VOORSTELLEN

Jamie magazine Nederland EVEN VOORSTELLEN BROCHURE 2016 Jamie magazine Nederland EVEN VOORSTELLEN Suzanne Pronk Hoofdredacteur Jamie magazine Heleen Ploeg Brandmanager Jamie magazine Alex Sieval Salesmanager Jamie magazine CONTACT Jamie magazine

Nadere informatie

Inter-gemeentelijke samenwerking met v.z.w. Palliatieve Thuiszorg

Inter-gemeentelijke samenwerking met v.z.w. Palliatieve Thuiszorg Persmap 23 september 2010 Kook Je Fit Inter-gemeentelijke samenwerking met v.z.w. Palliatieve Thuiszorg OCMW Aalst Gasthuisstraat 40 9300 Aalst Tel. 053 77 24 24 e-mail: info@ocmwaalst.be website: www.ocmwaalst.be

Nadere informatie

Miene eten op het werk

Miene eten op het werk eten op het werk Miene eten op het werk In de afgelopen jaren heeft Miene veel ervaring opgedaan met het verzorgen van de zakelijke markt. Onder andere bij verzekeraars, theatergezelschappen, overheidsinstellingen,

Nadere informatie

Gastvrije Zorg. Redactionele formule

Gastvrije Zorg. Redactionele formule Gastvrije Zorg Gastvrije Zorg is meer dan 45 jaar de belangrijkste informatiebron voor hospitality managers en hoofden voeding met als focus het welbevinden van cliënten. Redactionele formule Gastvrije

Nadere informatie

Nieuws van Kraton. Kraton's Experience Diponegoro aanbieding. - April Wegens succes verlengd: Kraton's Experience & like om te winnen!

Nieuws van Kraton. Kraton's Experience Diponegoro aanbieding. - April Wegens succes verlengd: Kraton's Experience & like om te winnen! Nieuws van Kraton - April 2018 - Wegens succes verlengd: Kraton's Experience & like om te winnen! Kraton's Experience Diponegoro aanbieding Wow! Wat een geweldige leuke reacties, opmerkingen en complimenten

Nadere informatie

Gezond en duurzaam voedsel. Een folder ter inspiratie voor mbo-docenten

Gezond en duurzaam voedsel. Een folder ter inspiratie voor mbo-docenten Gezond en duurzaam voedsel Een folder ter inspiratie voor mbo-docenten Aan de slag met gezond en duurzaam voedsel in het mbo Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties,

Nadere informatie

WERKEN IN DE HORECA VOOR WERKNEMERS

WERKEN IN DE HORECA VOOR WERKNEMERS 6 TIPS WERKEN IN DE HORECA VOOR WERKNEMERS Een handleiding vol met tips voor werknemers om het werken in de horeca zo leuk en makkelijk mogelijk te maken L1NDA Introductie Als je werkzaam bent in de horeca

Nadere informatie

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geniet van de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geachte Gast, De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent heerlijk genieten op Landal De Lommerbergen. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor

Nadere informatie

Opening van het thema op vrijdag 5 november.

Opening van het thema op vrijdag 5 november. Grote Klus Thema : Lekker Fit Als je 5 opdrachten maakt en laat aftekenen, mag je meedoen met een leuke en gezonde activiteit in het restaurant. Als je de grote klus met een groepje maakt, moet je meer

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

HORECA EN FACILITY 2017/2018

HORECA EN FACILITY 2017/2018 novacollege.nl/horecafacility Facility Gastheer/gastvrouw Horecamanagement en ondernemen Kok HORECA EN FACILITY 2017/2018 Mijn droom is een eigen tentje in Haarlem. Op de kaart staan goede koffies, taarten

Nadere informatie

Wat geeft u uit aan voeding?

Wat geeft u uit aan voeding? Wat geeft u uit aan voeding? Hoeveel geeft een huishouden gemiddeld uit aan eten en drinken? Hoe kunt u op dit bedrag bezuinigen? En kunt u verspilling van voedingsmiddelen voorkomen? Wat kost eten per

Nadere informatie

Alles over Google AdWords. advertentie extensies

Alles over Google AdWords. advertentie extensies Alles over Google AdWords advertentie extensies 1. ALLES OVER GOOGLE ADWORDS ADVERTENTIE EXTENSIES Adverteert u met Google AdWords? Dan doet u er goed aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden

Nadere informatie

ELLEETEN.NL BOOKAZINE. Dit is. 360 medium CONCEPTUELE SAMENWERKINGEN SOCIAL MEDIA. HOTSPOTS Database van recepten

ELLEETEN.NL BOOKAZINE. Dit is. 360 medium CONCEPTUELE SAMENWERKINGEN SOCIAL MEDIA. HOTSPOTS Database van recepten SINCE 1999 BOOKAZINE ELLEETEN.NL Dit is 360 medium SOCIAL MEDIA CONCEPTUELE SAMENWERKINGEN HOTSPOTS Database van recepten Voor beginners én pro s IN ELKE ELLE ETEN Originele recepten voor iedereen van

Nadere informatie

Feiten & cijfers. food magazine. Een nieuw. van de makers van gezondnu. Bereik je doelgroep via diverse mediakanalen zowel offline als online

Feiten & cijfers. food magazine. Een nieuw. van de makers van gezondnu. Bereik je doelgroep via diverse mediakanalen zowel offline als online Een nieuw food magazine van de makers van gezondnu Bereik je doelgroep via diverse mediakanalen zowel offline als online Feiten & cijfers 2018 MEER WETEN? 038-303 10 53 of mail naar adverteren@mixcom.nl

Nadere informatie

Via DEnken en DOen naar REsultaatgericht ONdernemen

Via DEnken en DOen naar REsultaatgericht ONdernemen Via DEnken en DOen naar REsultaatgericht ONdernemen Gezond eten; Lekker belangrijk!? Verpleging GGZ Academisch ziekenhuis Verzorging Categoraal ziekenhuis Gehandicaptenzorg Algemeen ziekenhuis Vergrijzing

Nadere informatie

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen HelloFresh Unboxed Ook wij vieren deze zomer een beetje vakantie. Al is onze vakantie nog best ver weg. In september kijken wij uit naar twee heerlijke weken Italië. Het vooruit kijken is ook echt genieten.

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2016

Het Fair Fashion Festival 2016 Het Fair Fashion Festival 2016 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor Fair Trade fashion te vergroten door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

Lesbrief: Variëren met eten Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Variëren met eten Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Variëren met eten Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Eten is in alle culturen belangrijk. Gezellig samen eten

Nadere informatie

kerst insights onderzoeksrapport

kerst insights onderzoeksrapport kerst insights onderzoeksrapport nederlander besteedt 120,- aan kerstdiner Nederland viert de Kerst het liefst traditioneel met een uitgebreid diner dat bestaat uit meerdere gangen. Vegetarische trends

Nadere informatie

Kookworkshops op de gemengde boerderij

Kookworkshops op de gemengde boerderij Battle of Concepts Taskforce Multifunctionele Landbouw Augustus 2010 Kookworkshops op de gemengde boerderij Inleiding Het Taskforce Multifunctionele Landbouw is op zoek naar een vernieuwend concept voor

Nadere informatie

De site mmmakkelijk.nl werkt net zo makkelijk als de titel doet vermoeden. Toch is het handig om nog wat uitleg te krijgen.

De site mmmakkelijk.nl werkt net zo makkelijk als de titel doet vermoeden. Toch is het handig om nog wat uitleg te krijgen. De site mmmakkelijk.nl werkt net zo makkelijk als de titel doet vermoeden. Toch is het handig om nog wat uitleg te krijgen. De volgende onderwerpen komen aan bod: mmmakkelijk.nl Basis uitgangspunten recepten

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

Top-Gastheer-Vrouw-Klas Peter Bruins** Bij De lekkerste school van Nederland Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers

Top-Gastheer-Vrouw-Klas Peter Bruins** Bij De lekkerste school van Nederland Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers Top-Gastheer-Vrouw-Klas Peter Bruins** Bij De lekkerste school van Nederland 2016-2017 Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers Wil jij die echte Topper worden in de Horeca? Dat kan nu op de Hubertus

Nadere informatie

Moedersopgelet: vier redenen om juist deze zomer paprika's te eten

Moedersopgelet: vier redenen om juist deze zomer paprika's te eten Moedersopgelet: vier redenen om juist deze zomer paprika's te eten Driekwart van de Nederlanders eet ongezond en het eten van voldoende groente is nog niet ingeburgerd bij kinderen. Daarom lanceert de

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid

Beleidsplan Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid Beleidsplan Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid november 2013 Voorwoord Het beleidsplan is opgesteld om duidelijk richting te geven aan de activiteiten van het bestuur. Het is echter niet bedoeld

Nadere informatie

Genieten. van lekker eten

Genieten. van lekker eten Genieten van lekker eten Food Connect Passie voor eten Een maaltijd die met liefde is gekookt, dat is elke dag weer een cadeautje. Aan onze maaltijden proef je dat ze met aandacht zijn bereid. We kiezen

Nadere informatie

Nederland Leest VOEDING. De hele maand november staat de Bibliotheek Cultura in het teken van het thema Voeding. Cultura

Nederland Leest VOEDING. De hele maand november staat de Bibliotheek Cultura in het teken van het thema Voeding. Cultura Nederland Leest VOEDING De hele maand november staat de Bibliotheek Cultura in het teken van het thema Voeding. Cultura Het thema van Nederland Leest is Voeding. De hele maand november staat de Bibliotheek

Nadere informatie

NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018

NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018 NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018 2 1 AANLEIDING: NEDERLAND LEEST 2018 Van 1 tot en met 30 november 2018 vindt de jaarlijkse themamaand Nederland Leest plaats. Het thema is dit jaar

Nadere informatie

Tips& Tricks HOE KOOP JE ÉCHT DUURZAAM IN?

Tips& Tricks HOE KOOP JE ÉCHT DUURZAAM IN? Tips& Tricks HOE KOOP JE ÉCHT DUURZAAM IN? Op zoek naar een nieuwe cateraar? En je vindt duurzaamheid belangrijk? Vergeet niet de juiste balans te vinden tussen duurzame, gezonde en gewenste voeding. Alleen

Nadere informatie

RESTAURANT & LUNCHROOM

RESTAURANT & LUNCHROOM RESTAURANT & LUNCHROOM Je bezit een lunchroom of een restaurant en op het menu staat pizza, omdat je klanten daarom vragen en jij wilt geen omzet mislopen, maar je bent je ook bewust van alle moeite die

Nadere informatie

Social media pakketten

Social media pakketten Social media pakketten Social media Vergroot uw netwerk en vindbaarheid door de inzet van social media Bij Social media denkt u direct aan Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube en Pinterest. Leuk, maar

Nadere informatie

Trusted Information Source

Trusted Information Source Trusted Information Source Rapport behorend bij PT-projectnummer 14972 GroentenFruit Huis Achtergronden respondenten Individuele interviews gehouden. Respondenten hadden het volgende profiel: Alle respondenten

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beldhuismolenweg 8a 7562 PC Deurningen Telefoon: 088 45 46 700 E-mail: info@welkomhuis-twente.nl Website: www.welkomhuis-twente.nl Beleidsplan 2014 Pagina 1

Nadere informatie

Redactionele formule. Gastvrije Zorg voor professionals in food & hospitality.

Redactionele formule. Gastvrije Zorg voor professionals in food & hospitality. Gastvrije Zorg voor professionals in food & hospitality. Redactionele formule Gastvrije Zorg is hét platform voor de zorgprofessional die zich verdiept in eten & drinken, ambiance, mens & gedrag, services

Nadere informatie

Welkom. Wij hopen op jouw steun in het delen van onze boodschap, en zien je natuurlijk graag tijdens de Week van de Circulaire Economie!

Welkom. Wij hopen op jouw steun in het delen van onze boodschap, en zien je natuurlijk graag tijdens de Week van de Circulaire Economie! 1 Welkom De Week van de Circulaire Economie is in aantocht. Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 januari openen circulaire koplopers in heel Nederland, waaronder jij, hun deuren om anderen te inspireren.

Nadere informatie

meer omzet én meer winst met slimme kortingen

meer omzet én meer winst met slimme kortingen meer omzet én meer winst met slimme kortingen voordelen van kortingsacties Voor de gast: Gevoel van goede deal: meer waar voor je geld Gevoel van verlaagd risico ( dat kan ik wel eens proberen ) Vergemakkelijkt

Nadere informatie

Netwerk. 12-4-2013 10.00 uur tot 16.30 uur

Netwerk. 12-4-2013 10.00 uur tot 16.30 uur WELKOM Netwerk 12-4-2013 10.00 uur tot 16.30 uur Door Andrew David (H4 organisatie training advies) i.s.m. HAN Centrum voor Ondernemerschap FNV Zelfstandigen Andrew David Dynamisch Zelfstandig Communicatieve

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 5. Een collage maken 6

Inhoud. Voorwoord 5. Een collage maken 6 Inhoud Voorwoord 5 Een collage maken 6 1 Gezond en veilig voedsel maken en bewaren 11 1.1 Eten koken en bewaren 11 1.2 Schoon en veilig werken in de keuken 16 1.3 Machines in de keuken 21 1.4 Langer houdbaar

Nadere informatie

JAARVERSLAG. L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper

JAARVERSLAG. L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper 2012 JAARVERSLAG L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper 1-6-2012 1 Inleiding In dit document wordt verslag gedaan van de werkzaamheden van onze organisatie over 2012. Tevens wordt ingegaan op de doelstellingen

Nadere informatie

Stel je gezond weekmenu samen

Stel je gezond weekmenu samen Stel je gezond weekmenu samen Leer je maaltijden op een gezonde manier plannen Lotte De Clercq Auteur: Lotte De Clercq Coverontwerp: Lotte De Clercq ISBN: 978-94-6342-735-7 Uitgeverij mijnbestseller.nl

Nadere informatie

Over Christmaholic voor en door kerstfans

Over Christmaholic voor en door kerstfans Over Christmaholic voor en door kerstfans Christmaholic.nl is de grootste kerstblog van Nederland & België. Tienduizenden kerstfans vinden er ieder inspiratie voor de feestmaand. Ze lezen over de laatste

Nadere informatie

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Een evaluatierapport over de SamenOud-activiteiten in Stadskanaal, Veendam en Pekela. R. Brans Mei 2014 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Doel

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

MAAK HET VERSCHIL MET MARTIN S CHOICE. Exclusief ontwikkeld voor horeca, grootkeuken en cateraar

MAAK HET VERSCHIL MET MARTIN S CHOICE. Exclusief ontwikkeld voor horeca, grootkeuken en cateraar MK HET VERSCHIL MET MRTIN S CHOICE Exclusief ontwikkeld voor horeca, grootkeuken en cateraar G I D R T N L P % 0 10 ------------------- K M S % 0 0 2 MRTIN S CHOICE: WEET WT JE JE GSTEN VOORZET Ondernemer

Nadere informatie

30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN

30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN 30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN copyright 2011 Blinker BV Inhoudsopgave Inleiding... 2 Algemeen... 3 Website algemeen... 4 Inschrijfpagina... 5 Formulieren... 6 Online communicatie... 7 Offline...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018 VOORWOORD NIEUWSBRIEF PRO Herfst 2018 We zijn het schooljaar 2018-2019 met allerlei activiteiten begonnen. De eerste schoolweek stond in het teken van kennismaken, samen sporten en opstarten. De tweede

Nadere informatie

Gezondheidscentrum Kruisstraat 23a, 5502 JA Veldhoven

Gezondheidscentrum Kruisstraat 23a, 5502 JA Veldhoven CURSUSAANBOD Voorjaar2012 Gezondheidscentrum Kruisstraat 23a, 5502 JA Veldhoven Cursusaanbod in Zeelst Gezondheidscentrum de Bolzen start dit jaar met het geven van cursussen, workshops en lezingen. De

Nadere informatie

S p o n s o r b r o c h u r e

S p o n s o r b r o c h u r e S p o n s o r b r o c h u r e Het evenement Haarlemmermeer Culinair is een arlijks terugkerend culinair spektakel met als doel de inwoners van de Haarlemmermeer e.o. een onvergetelijke culinaire ervaring,

Nadere informatie

het Willem Infobrochure Sector: Zorg en Welzijn Mens en gezondheid Mens en omgeving Mens en activiteit Mens en zorg

het Willem Infobrochure Sector: Zorg en Welzijn Mens en gezondheid Mens en omgeving Mens en activiteit Mens en zorg het Willem Infobrochure Sector: Zorg en Welzijn Mens en gezondheid Mens en omgeving Mens en activiteit Mens en zorg Willem van oranje Colleg e Sector Zorg en Welzijn Op het Willem van Oranje College in

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Horeca. Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening

Horeca. Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening Horeca Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening Veel jongeren gaan na het stappen nog even een fastservicezaak binnen om de maag te vullen met een broodje of een stuk pizza. Als er iets te

Nadere informatie

wellantcollege Kookklas! Een van de themaklassen die Wellant vmbo bijzonder maakt. Echt iets voor jou.

wellantcollege Kookklas! Een van de themaklassen die Wellant vmbo bijzonder maakt. Echt iets voor jou. wellantcollege Kookklas! Een van de themaklassen die Wellant vmbo bijzonder maakt. Echt iets voor jou. Kooktalent ontwik kelen op het vmbo! Je zit in groep 8 van de basisschool. Je gaat een andere school

Nadere informatie

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geniet van de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geachte Gast, De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent heerlijk genieten op Landal Hoog Vaals. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor uw

Nadere informatie

Jaargang 29 - nr. 02 Nieuwsbrief 23 september 2016

Jaargang 29 - nr. 02 Nieuwsbrief 23 september 2016 Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 info@leadasbergschool.nl www.leadasbergschool.nl Jaargang 29 - nr. 02 Nieuwsbrief 23 september 2016 In deze editie: Kalender Bewegingsonderwijs groep 3

Nadere informatie