Visie Amersfoort By Night festival (werktitel) Voorwoord. Introductie. In Waar, wanneer en voor wie is Amersfoort by Night?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Visie Amersfoort By Night festival (werktitel) Voorwoord. Introductie. In 2019... 1. Waar, wanneer en voor wie is Amersfoort by Night?"

Transcriptie

1 Visie Amersfoort By Night festival (werktitel) Voorwoord De nacht. De donkere uren, het meest mysterieuze en spannende deel van de dagelijkse 24 uur. Het domein van fantasie, gebeurtenissen op de rand van het toelaatbare. Of er net overheen. Ook de graadmeter voor een levendige stad. Is er in een week geen bijzondere activiteit in de nacht, dan stel je weinig voor. De donkere uren van de dag zijn het domein voor jongeren, kunstenaars, dromers en mensen die leven en denken buiten de gebaande paden. De nacht van Amersfoort krijgt steeds meer de ruimte. Leeft en ademt, maar nog niet overtuigd. Twee keer per jaar gebeurt er iets met de tijd in de nacht. De overgangen naar wintertijd en zomertijd spreken altijd tot de verbeelding. Tijd verdwijnt of komt erbij. Deze uren moeten Amersfoort eigen worden en twee keer per jaar van zonsondergang tot zonsopgang voor de jongeren, kunstenaars, dromers en vrijdenkers zijn. En heel Nederland zal het weten. Introductie In deze visie worden alle aspecten van het festival met de werktitel Amersfoort by Night (AbN) omschreven. Het is een visie voor de langere termijn. We hebben beschreven hoe wij per aspect het festival zien over 5 jaar. Het gaat hier dus om een geschetste ideale situatie, zoals het festival er in onze ogen in 2019 uitziet. In Waar, wanneer en voor wie is Amersfoort by Night? 1.1 Doel en middel Een bezoeker koopt vooraf voor Amersfoort by Night een passepartout en maakt zich klaar voor een meerdaags multidisciplinair festival. Deze 3 daagse van 033 loopt van vrijdagmiddag 12 uur tot zondagnacht laat. In de beleving van een 20 tot 40 jarige bewoner van de Randstad is Amersfoort een saaie (negatieve perceptie) of onbekende (positieve geval) stad. We willen hen laten zien hoe leuk Amersfoort is en wat er hier allemaal kan en gebeurt. En zo de buitenlui` een nieuw en eigentijds beeld van Amersfoort meegeven. Niet alleen omdat we graag woningen verkopen aan de jonge hoogopgeleiden, maar ook omdat de in Amersfoort gevestigde bedrijven vragen om hoogopgeleide medewerkers. Ook jongeren van Amersfoort vinden dat er weinig te beleven is. Waarom is onze stad niet wat aantrekkelijker? En dan is er nog de grote groep jongeren die hier zijn opgegroeid, maar vaak voor een studie zijn vertrokken en daar zijn blijven hangen of nog studeren. Zij kijken ongetwijfeld met warme gevoelens terug op hun jeugd, maar of ze ook weten wat er nu allemaal in Amersfoort gebeurt en hoe de stad er nu uitziet? Tijd om ze terug te halen en hen ook de ambassadeurs van de toekomst te maken!

2 Een paar streefcijfers Hoeveel mensen bezoeken over 5 jaar AbN? mensen per 24 uur Wat is dan de verhouding van woonplaats van de bezoekers? Uit de regio 033 / niet regio 033: 40 / 60 % Wat is dan de meest vertegenwoordigde leeftijdcategorie van de bezoekers? Leeftijd 20 t/m 40 jaar: 80% De eigenaar van het passepartout weet dat dat wat er te doen, te zien, te horen is op Amersfoort by Night bijzonder is. Het is talent, dat op doorbreken staat, inspirerend is of is dat niveau al lang ontstegen maar je ziet hem of haar nauwelijks. 1.2 Locatie Van oorsprong is het centrum van Amersfoort ook het hart van de plaatselijke festivals. Maar inmiddels is gebleken dat een festival dat is begonnen in het centrum, moeilijk de sprong over 'het spoor' maakt. Ook is het moeilijk om in het centrum een locatie te vinden met een capaciteit voor meer dan 300 mensen. Verder maken de steegjes en bijvoorbeeld geparkeerde fietsen, extra veiligheidsmaatregelen nodig die je liever niet doorvoert. Daarom, en omdat het hier ook gaat om een jongere nieuwe doelgroep, kijken we naar andere locaties. Het Oliemolenkwartier en het Eemplein zijn prima festivallocaties met hun eigen sfeer en mogelijkheden. En misschien naar 2019 ook uit te breiden met de Wagenwerkplaats. Belangrijkste redenen: het is een gebied voor een nieuwe generatie, er zijn een paar belangrijke faciliteiten aanwezig. Heel dichtbij is het station, waar vanaf eind 2013 ook een nachttrein stopt. We kiezen ook voor concentratie. De binnenstad erbij betrekken, zorgt voor verdeeldheid en leegte (onderweg). Het festival begint in in zijn eerste editie in het Oliemolenkwartier en rondom het Eemplein. In de toekomst groeit het festival uit tot aan de Wagenwerkplaats. In 2019 wordt het eerste lustrum gevierd met een groot nachtelijk feest in de Rijtuigenloods. Daarbij is er een optie om, in de verwachting dat er altijd wel panden leeg zullen staan, later ook leegstaande kantoorpanden rondom het stationsgebied te gebruiken. 1.3 Tijdvak AbN moet een claim leggen op de start / onderdeel van de jaarlijkse campagne Amersfoort Wintertijd / Zomertijd. Dit moment is marketingtechnisch goed te gebruiken omdat iedereen altijd op de hoogte is wanneer dit is. Daarnaast is er dan op de festivalkalender, waarmee geconcurreerd moet worden vaak minder te doen. Het thema `Tijd` kan op meerdere manieren terugkomen in het festival. In de naam of het motto, in logo/beeldmerk, in activiteiten.

3 Het is financieel en qua doelgroep niet haalbaar of wenselijk om het festival vanaf begin af aan, net als het ingaan van wintertijd en zomertijd, ook twee keer per jaar te organiseren. Dat is wel een optie op de langere termijn. De overgang van zomertijd naar wintertijd geeft een extra uur, de klok wordt immers een uur achteruit gezet, en dat zou een reden kunnen zijn het festival bij die overgang te laten plaatsvinden. Je hebt dan echt de tijd voor Amersfoort. Ook valt er veel te zeggen om het festival juist eind maart te programmeren. Iedereen ontwaakt uit de winterslaap en in Amersfoort vier je het begin van een nieuw festivalseizoen en van de lente. Iedereen heeft er weer zin in en zin in Amersfoort is dan een gewenste uitspraak. De eerste editie zou dan moeten plaatsvinden in maart Dit betekent een goede voorbereidingstijd. Ook ligt de druk op de organisatoren dan meer in de winter en niet in de lastige zomermaanden. Bij de eerste editie duurt het festival twee dagen: van vrijdagmiddag 12 uur tot en met zaterdagnacht. 1.4 Doelgroep Vanaf de start van het festival richten we ons op primair op de doelgroep hoger opgeleiden in de leeftijd van 18 tot 40 jaar. Mensen uit de Randstad en de regio, die aan het begin of midden in hun professionele carrière zitten. Binnen die grote groep onderscheiden we twee belangrijke doelgroepen voor de programmering en dus voor pr & publiciteit: De moderne versie van de Young Urban Professional. Veel mensen die in de regio Amersfoort werken, wonen er meestal niet. Ze wonen veelal nog in of rond de stad waar ze studeerden. Ze werken bijvoorbeeld bij Arcadis, RoyalHaskoningDHV, Twijnstra Guddde, VODW of BMC. In het weekend hebben ze tijd over om hun geld uit te geven, want ze zijn met een carrière bezig maar vaak nog niet met een gezin. Ze zijn vaak wat braaf met uitgaan etc. en kijken graag De Wereld Draait Door en De Beste Singer/Songwriter van Nederland op tv. Het is een doelgroep die voor het kopen van een huis vaak kijkt naar Bussum, Haarlem, Amstelveen. We laten hen zien dat Amersfoort beter én leuker wonen en leven is. De zogenaamde onthechte Amersfoorter. Geboren keientrekkers die na hun studie niet meer terugkeerden naar Amersfoort. Zij hebben inmiddels een wat verouderd beeld van de stad en haar inwoners. Toch zit er ook nog genoeg trots voor de stad in hen. Vaak hebben zij ook een goede baan, sommigen zijn al gesetteld. In potentie zijn het ambassadeurs van Amersfoort. Dergelijke mensen zijn te bereiken via bijvoorbeeld Schoolbank.nl etc. Of via vrienden en familie die nog in de regio Amersfoort wonen. 2. Opzet en programmering De vluchtigheid van de waan van de dag en deze koppelen aan de lange termijn is een van de uitdagingen. Want onze doelgroep is veel bezig met social media. Elke dag komen er op de social media veel linkjes voorbij naar mooie verhalen, fotoreportages, video s, nieuwe meningen, vindingen en ideeën. Door de vluchtigheid van de dag en van social media vergeet je

4 snel weer wat er voorbij kwam. Vaak heb je weinig tijd om er bij stil te staan. Het idee is om de trends en opinies van het voorgaande half jaar die op o.a. Instagram, Tumbler, Facebook, Twitter en LinkedIN voorbij kwamen het afgelopen half jaar in de programmering terug te laten komen. Per dag wordt een inhoudelijk verdeling opgesteld in de programmering. Die loopt volgens het stramien 14u tot 20u / 20u tot 02u / 02u tot 06u / 08u tot 14u. Per blok wordt er anders geprogrammeerd en wordt een ander deel van de doelgroep in het algemeen of juist bijzonder aangesproken. Zo is er overdag meer ruimte voor markt, wetenschap en sprekers. In de late uurtjes is er meer film / video, live muziek en dj s. 2.1 Programmering Het multidisciplinaire festival bevat de volgende onderdelen: Muziek Zowel live muziek als door dj s. Een programmering met nieuwe en veelbelovende acts die op het punt staan op doorbreken. Zou IAMTHECITY niet geïntegreerd moeten worden? Of kan IAMTHECITY niet ook een maart editie draaien? De Kelder, Loods Thijs en Marisja, Eemplein Kunst In allerlei vormen van schilderijen tot installaties. Samenwerking met is hierbij goed mogelijk. Zij hebben nu twee edities georganiseerd in oktober 2012 en 2013 in het Oliemolenkwartier. En welke rol kan KAdE spelen? Daarnaast is misschien een passende reanimatie van De Museumnacht mogelijk. Langs de Eem, Eemplein, Eemhuis (KAdE) Video / film Speelfilms, videoclips, experimentele video s etc. Mogelijk zelfs een live concert bekijken vanuit de Pathé bioscoop? Pathé Sprekers Niet in de stijl van TEDx en Pecha Kucha, maar in de Nieuwe Amersfoortse Stijl. Niet alleen zenden, maar vooral delen en (ver)binden. Maar in ieder geval een plek voor mensen met mooie ervaringen, inspirerende ideeën en fictieve verhalen. Ideaal voor de vrijdagmiddag, waarbij de yuppen vanuit de grote adviesbedrijven in Amersfoort zowel bezoeker als sommigen ook spreker zijn. Mede mogelijk gemaakt door... inderdaad die bedrijven en de creatieve sector uit de stad. Een link met Permanent Beta is natuurlijk ook snel gelegd. Markt Een markt met zelfgemaakte en tweedehands spullen. Maar ook met stands met nieuwe vindingen, techniek en wetenschap. Bijvoorbeeld met de Doodle 3D printer van Rick Companje van het Amersfoortse FabLab. Eemplein of langs de Eem PopUp Bekendere merken presenteren nieuwe producten of ontwerpen in popupstores of conceptstores. Of ze richten een designer outlet in. Maar waarom ook niet de PopUp yogatent of de PopUp fotostudio. Neem bezit van de stad, in dit gebied is het Vrijstaat Amersfoort... 3D projecties / mapping Een wedstrijd voor het mooist mappen op een kenmerkend pand in Amersfoort kan vast onderdeel worden van het festival. Natuurlijk binnen het festivalgebied. Denk aan Eemhuis, stationsgebied zuidzijde of het woongebouw fourty5high.

5 Theater Stand up comedy, kleinkunst, korte voorstellingen en andere theatrale optredens. De Flint en De Lieve Vrouw zijn ook op zoek naar die jongeren doelgroep. Kunnen zij alvast een preview voor het nieuwe seizoen programmeren? Is dit AMSUP in een nieuwe vorm? En wie weet willen we zelfs enkele andere festivals wel een preview laten tonen.. wel een echt spannende natuurlijk Slapen Slaapboten in de Eemhaven, arrangementen met hotels in de omgeving (NH hotels, Mercure, Lange Jan, De Gaaper etc.). Ook een tijdelijke stadscamping achter de HU op terrein Nieuwe Stad is een optie. Slaapzakken mee! Vergunningen Het verruimen van de mogelijkheden in de stad op het gebied van vergunningen voor openingstijden, iets organiseren op vreemde plekken en publieksstromen moet tot het maximum worden opgerekt. Met unanieme steun van de gemeente is dit een goedkope bijdrage aan het festival en voor onze regio een unique selling point.. Zo hebben wettelijk kerken en bioscopen al 24 uursvergunningen, maar het zou geweldig zijn, en een mooie publiciteitsstunt als de de gemeente iets doet met 24 uurs vergunningen. De markt en de popup/conceptstores mogen tot diep in de nacht doorgaan, camping De Nieuwe Stad is geen probleem om maar een paar voorbeelden te noemen. Het idee van Amersfoort Vrijstaat, waar voor de duur van het festival alles / meer kan dan normaal, moet dit versterken. Als dat geen media aandacht gaat opleveren... weg is het saaie, onbekende imago van Amersfoort! 3. Thematiek en naamgeving Het thema tijd komt in ieder geval elke editie terug. Want op het uur dat de klok achteruit (vooruit) gaat moet er iets speciaals gebeuren op het festival. Iets uitzonderlijks en opvallends, zodat het terug of vooruit zetten van de klok echt aan Amersfoort gekoppeld gaat worden. Hier hoort van alles bij (ook qua kleding/kleur). Elke editie programmeren rond een sterk sub thema (naast of gerelateerd aan het thema tijd ) helpt de herkenbaarheid van het festival én haar bezoekers. We willen bezoekers stimuleren om zich naar het thema te kleden, dit versterkt de onderlinge band van de bezoekers en zo maken zij zelf ook reclame voor het festival.

6 De connectie met de tijd kunnen we maken in de naam (zie ook het onderdeel Naam, verderop) maar ook door een visuele connectie met de Lieve Vrouwetoren te maken. Dit kan door twee laserstralen vanaf bovenste punt van de Lieve Vrouwetoren gedurende de avonduren van het festival van de toren naar locaties te laten stralen. Vergelijkbaar bijna met het boze oog van Sauron in de donkere toren van Mordor uit de Lord Of The Rings films die zijn blik richt op de plek waar de ring is. (Foto: licht/lasershow bij opening van The Shard, hoogste gebouw van Europa, in het hart van Londen.) Een lijst met suggesties voor de naam van het festival. Er is een voorkeur voor een Nederlandstalige naam. 24mersfoort Vrijstaat Amersfoort Nachtsafari Amersfoort Timelapse Freeze Getijde Het tijdspad Alle Tijd Alle Tijden Hier en Nu Tijdelijk Klok Amersfoort, van alle tijden 4. Organisatie Dit festival vraagt om een bestuur van 5 mensen en mogelijk enkele adviseurs (ad hoc). Een bestuur dienend aan het succes, een nabij en inspirerend klankbord voor de werkers, bewakers van de visie en de subsidie, netwerkend in stad en regio voor sponsoring. Het betekent het oprichten van een stichting, opstellen van statuten en het officieel aanvragen van subsidie bij de gemeente Amersfoort. Informeel bestaat een toezegging, op basis van de visie van december 2013/januari 2014, voor een incidentele subsidie van circa Vervolgens is het zaak om aanspraak te maken op de pot voor de 4 jarige subsidies in Amersfoort. Verschillende mensen zijn gepolst om zitting te nemen in het bestuur en bovenstaande rol te vervullen. Mensen die bekend zijn met de doelgroep, een bijdrage willen leveren aan Amersfoort en de passie en energie hebben om zich hiervoor in te zetten. Maar... wie zijn de kartrekkers. De echter werkers. Is dit ook hun passie. Krijgen ze er buikpijn van als dit plan de prullenbak in dreigt te gaan. Geloven zij in dit concept en zetten ze de schouders eronder?

7 4.1. Organisatiestructuur Er is veel energie in de stad aanwezig en er zijn veel kleine initiatieven. Initiatieven die onderdeel zouden kunnen zijn van Amersfoort by night. Het betekent uitzoeken wat past en of partijen willen aanhaken. Amersfoort by night betrekt partijen als De Kelder, Kunsthal KAdE, De Flint, Het Klassiek, Kultlab, FC Amersfoort, Per Expressie, Spullenmannen / De War, Theater De Lieve Vrouw, Pathe en De Nieuwe Stad. Maar wie loopt het vuur uit de sloffen?. Hoe ga je een festival als dit van de grond trekken en organiseren? Door het niet te ingewikkeld te maken, maar simpel te houden en de juiste mensen de lead te geven. Bestuur en Projectorganisatie onderhouden korte lijnen, hebben vertrouwen in elkaar. Onderling wordt kennis en creativiteit uitgewisseld. Feitelijk zijn bestuur en projectorganisatie gezamenlijk het creatief team. Bestuur en projectorganisatie Bestuur De leden van het stichtingsbestuur zijn uiteindelijk eindverantwoordelijk voor het festival. Zij bewaken het concept en de financiën. Zij zijn een toezichthoudend, inspirerend bestuur en klankbord. Zij zijn niet zelf organiserend. Zij zijn opdrachtgever van de projectorganisatie. Het bestuur is verantwoordelijk voor het verwerven van subsidies. Projectorganisatie Via werving wordt door het stichtingsbestuur een organisatie (liefst uit eigen stad) gekozen die in opdracht tegen betaling voor het stichtingsbestuur de productionele uitvoer op zich neemt. Hieronder vallen in ieder geval: Marketing, mediapartners, pr en sponsoring Vergunningen en veiligheid Algemene horeca Algemene inkoop Techniek Signing Vrijwilligers Partners per discipline/component Een partner voert idealiter de leiding over de hele organisatie inclusief begroting rond deze discipline/component. Hij draagt ook het risico voor deze begroting. Voorwaarde voor deelname is toetsing van alles wat ze doen aan de visie van het festival, overleg en afstemming met het Creatief team (zijnde (een deel van) bestuur en projectorganisatie) en het voornemen en belofte dat iedereen boven zijn ambitieniveau wil uitstijgen met zijn aandeel. De spelers bij Kunst zijn waarschijnlijk KAdE en Kaalstaart. Beide bijten elkaar niet en kunnen los van elkaar programmeren. Robbert Roos, curator van KAdE maakt natuurlijk geen speciale expositie voor dit weekend, maar kan wel speciale activiteiten organiseren in dit weekend. Gericht op deze doelgroep. En natuurlijk s avonds open te zijn. Het is belangrijk voor KAdE om deze doelgroep te bereiken en het past al in de opdracht voor de kunsthal. De extra kosten voor KAdE zullen dus meevallen. Kaalstaart heeft

8 bewezen zelf een mooi event neer te kunnen zetten. Zowel KAdE als Kaalstaart regelen en financieren dus hun eigen event onder de paraplu van Amersfoort by Night. 4.2 Meewerkende organisaties/partners Welke organisaties uit de regio Amersfoort die de kennis, ervaring en netwerk hebben in de diverse disciplines kunnen als partner mede uitvoering geven aan het festival? De rol en verantwoordelijkheid verschilt per gekozen organisatiemodel, we geven hier alleen de aanwezige deskundigheid en kennis aan. Muziek De Kelder, Het Klassiek, Kultlab, Per Expressie, FC Amersfoort etc. Beeldende Kunst St. Kunst in Amersfoort Kaalstaart festival Martin Honings Atelier het Werktuig Robbert Roos / KAdE De War / Harmen en Diana / Spullenmannen Video / film E ville villestudios.nl Theater De Lieve Vrouw Wilko Schuringa Bioscoop Pathé laat klassieke stukken en concerten die wereldwijd (werden) gehouden zien. In het festivalweekend kunnen zij een live concert aan andere kant van de wereld laten zien. Dat is dan hier in de nacht. Sprekers Peter Ros van die samen met met Martijn Aslander het inspiratie evenement Permanent Beta organiseert. Pecha Kucha 033 (zij laten vaak jonge mensen aan het woord) amersfoort.nl Goede inspirators en mensen met ideeën van grote bedrijven uit regio. We denken ook aan mensen die niet alleen antwoorden hebben, maar ook vragen stellen als bijv. Bas Haring. Markt Kringloop / recycling / vintage / kunst / meubels / fietsen / lokaal bier / bioburgers Jip Piet Elsemarijn Bruijs Moderne Hippies Markt van Amsterdam Roest en

9 Winkels Ernst van Heavens Playground of eigenaar Bob Rijnders van de BOB store in Hoogland. De nieuwe Van Gils conceptstores zijn aanrader. 3D projecties / Mapping Voorbeelden van 3D mapping / videokunst: 3D mapping en vuurwerkshow Mapping festival 2012 in Geneve Amon Tobin met Isam 2.0 live afq Theater Programmeur Theater de Lieve Vrouw, Ingrid Melman (voor aanstormend talent) of een speciale editie van De Staat van de Stad (Patrick Nederkoorn) Op amateurniveau doet cafe Fiji elke maand standup comedy De Lammerentoer van de Koningstheater academie uit Den Bosch (toernee van net afgestudeerden kleinkunst). En wie weet is er ook een kleine Parade op het Eemplein te maken. Met bijvoorbeeld de zweefmolen en een paar theatertenten (Mobile Arts/Terts Brinkhof) 5. Financiën In deze wereld en deze tijd zijn inkomsten genereren een lastig verhaal voor festivals en culturele evenementen. Sponsoring en subsidie is nodig voor de kosten die de projectorganisatie maakt. Een deel van de omzet van eten en drinken moet naar de organisatie gaan. Via pacht worden plaatsen voor de markt uitgegeven. Crowdfunding is voor beperkte bedragen een optie. Vraag is wel, wat krijg je voor je donatie terug? Maar dat is nog lang niet genoeg. Het is dan ook voor AbN slim om vooraf te weten welke keuzes er gemaakt moeten worden. En bovendien we kunnen bij de eerste editie beter 3 of 4 disciplines heel goed doen, dan alles een beetje. Het festival mag groeien en kan dus ieder jaar groter en uitgebreider worden. Componenten en partners sluiten aan. Muziek De activiteiten van muziek kunnen zichzelf terugverdienen, maar muziek kan ook aan andere disciplines gekoppeld worden. Evt. zelfs fee naar organisaties die samen met muziek iets opzetten. Markt en winkels Deelnemende handelaren en ondernemers moeten op termijn bijdragen voor hun plek op het festival.

10 Kunst Dit ligt aan de mogelijkheden die KAdE ziet om binnen hun eigen begroting en programmering iets extra s te doen. Als AbN nieuwe doelgroepen kan genereren en garanderen, dan moet men daar de schouders onder willen zetten. Mogelijk zijn daar zelfs bepaalde fondsen door hen aan te spreken. Film/video De post baten is nog niet uitgedacht bij dit onderdeel. We denken aan twee opties: of losse kaarten verkopen bij voorstellingen in eerste deel van de dag. Of je doet het later op de dag in de programmering waarbij in en uitlopen mogelijk is. 3D projecties / Mapping Met name het specialisme en de benodigde projectoren maken dit onderdeel duur. Hier zal geld bij moeten. Het is dan ook een ambitie voor de toekomst, tenzij hiervoor natuurlijk een bedrijf als sponsor gevonden kan worden. Sprekers Idee is om via sponsoring door Amersfoortse bedrijven te zorgen dat een gedeelte, tot de helft, van het aantal beschikbare kaarten wordt bekostigd. Deze doen ze kado of ze zetten er hun eigen jonge medewerkers.. Regionale bedrijven van omvang hebben vaak ook eigen talent die een tijdslot als spreker kunnen vullen. Op deze wijze zal dit onderdeel kostendekkend moeten zijn. Sponsorende grote bedrijven willen graag een spreker kopen en daar kaarten bij krijgen. Eten en drinken Alle deelnemende horeca partijen dragen van hun omzet een percentage af aan de organisatie. Slapen Dit onderdeel moet zichzelf kunnen bedruipen. Deze visie kwam tot stand dankzij de medewerking van: Anne Arendsen Matti Austen Mirjam Barendregt Pim van den Berg Jan Henk Bouman Terts Brinkhoff Joyce de la Croix Hanjo Esselman Jarno van der Duim Joël Gibbs Brugt Groenevelt Walrick Halewijn Kees Heerkens Raymond van den Hoek Gideon Hofland Tim Hogenboom Jarl Hordijk Sandra Hovens Loesje Houtkoop Jan Krediet AnneMarijn Meijer Paul Niezen Douwe Offringa Frans Oostendorp Dennis Sille Paul Steenkist Siep Stronks Sijmen Stronks

11 Fokkemijn Verwers Waldo Volmer Bülent Yokus Allemaal hartelijk dank voor jullie hulp!

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking)

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestaties : Naam organisatie : Stichting Amersfoort in C Maatschappelijk doel (betreft outcomedoelstellingen) Het bieden

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR. Promotiemiddelen 15

APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR. Promotiemiddelen 15 APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR Promotiemiddelen 15 1 MAAKT JE ZICHTBAAR Promoot je evenement of onderneming via Apeldoorn Promotie Apeldoorn Promotie maakt je activiteiten zichtbaar Apeldoorn Promotie

Nadere informatie

VERHUUR BROCHURE. HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016

VERHUUR BROCHURE. HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016 VERHUUR BROCHURE HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016 Maak gebruik van een unieke locatie en huur het Vondelpark Openluchttheater voor een buitengewoon evenement. HET VONDELPARK

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2016 Reuringfestival

Beleidsplan 2013-2016 Reuringfestival Beleidsplan 2013-2016 Reuringfestival De missie van Reuring Reuring is een jaarlijks terugkerend, internationaal theater- en muziekfestival in Purmerend. Het Reuring Festival richt zich op een breed publiek.

Nadere informatie

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni 13/6/2012 INTERVIEW TRANSCRIPT RIET Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Datum interview 30-05-2012 Plaats interview Alkmaar Begintijd interview 12.00 Eindtijd interview 13.20 Leeftijd

Nadere informatie

Jaarverslag z25 2010. Inhoudsopgave

Jaarverslag z25 2010. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Activiteiten... 3 Publiciteit... 4 SETUP:... 4 CBKU Openingsexpositie Doors of Dissociation... 4 Digital Marbles... 4 The Respons(e)ible Project... 4 UNMA... 4 L â u N a y...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 November 2015 Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen

Nadere informatie

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan Dit is de Lindenberg De Lindenberg is het huis waar alles kan. Niet in de letterlijke zin natuurlijk; ook de Lindenberg heeft te maken met wet- en regelgeving en financiële grenzen. Maar de zin verwoordt

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Evenementenlocatie met eindeloze mogelijkheden! Central Studios te Utrecht Evenementenlocatie met mogelijkheden Deze voormalige televisiestudio

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Spektakel 10 tégen 1. Kunstenaar Helma Vlemmings / GalerieRotterdam aan zee. Opdrachtgever Stichting 10 tégen 1. Budget CBK 2.500,00.

Spektakel 10 tégen 1. Kunstenaar Helma Vlemmings / GalerieRotterdam aan zee. Opdrachtgever Stichting 10 tégen 1. Budget CBK 2.500,00. Spektakel 10 tégen 1 Kunstenaar Helma Vlemmings / GalerieRotterdam aan zee Opdrachtgever Stichting 10 tégen 1 Budget CBK 2.500,00 Uitvoering 2015 1 7 Spektakel 10 tégen 1 Kunstenaar Naam kunstenaar Helma

Nadere informatie

Afweging Hierna worden de aanvragen kort beschreven met een daaropvolgende afweging en voorstel.

Afweging Hierna worden de aanvragen kort beschreven met een daaropvolgende afweging en voorstel. Collegevoorstel Inleiding Projectsubsidies worden verstrekt voor incidentele activiteiten. Met projectsubsidies kunt u nieuwe en vernieuwende activiteiten ondersteunen en inspelen op actuele maatschappelijke

Nadere informatie

Tips voor een succesvol evenement

Tips voor een succesvol evenement Tips voor een succesvol evenement Luc David Lien Vanden Broucke Toerisme, WES Zet drie Vlamingen bij elkaar en ze beginnen iets te organiseren. Maar hoe beginnen ze eraan? Een succesvol evenement organiseren

Nadere informatie

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad.

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Van glasfusion tot streetdance in Deventer Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Wie in Deventer iets wil leren op het gebied van kunst, kan niet

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

Hoofdstuk 19 Sportieve evenementen

Hoofdstuk 19 Sportieve evenementen Hoofdstuk 19 Sportieve evenementen Actieplan Doe mee met een (sportief) evenement Als in uw omgeving een sportief evenement georganiseerd wordt, kan het de moeite waard zijn als comité daaraan mee te doen.

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht Voorbeeld Ondernemers van gezocht, een titel over die programma s twee regels en activiteiten Voorbeeld willen van leveren een subtitel voor een levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum

Nadere informatie

Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst

Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst Stel je vragen gerust tussendoor! Opzet workshop Onze missie Starters4Communities

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2011-2012. Stichting De Burght CT&W

BELEIDSPLAN 2011-2012. Stichting De Burght CT&W BELEIDSPLAN 2011-2012 Stichting De Burght CT&W 2 Inhoudsopgave pagina Voorwoord 3 Inleiding 3 Visie en doelstelling 4 Beleid en bestedingen 6 Fondsenwerving en financieel beheer 8 Nawoord 9 3 Voorwoord

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities.

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. N e e r, 2 6 m e i 2 0 1 0 Visie & Beleid Beste lezer, Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. Indien u opmerkingen, suggesties of vragen heeft, laat ons dit weten.

Nadere informatie

URBAN SHOPPER. De locatie. Plattegrond. De unit. Aantrekkelijke voorwaarden. Wij zoeken. Planning. Contact

URBAN SHOPPER. De locatie. Plattegrond. De unit. Aantrekkelijke voorwaarden. Wij zoeken. Planning. Contact versie 25 januari 2013 URBAN SHOPPER De locatie Plattegrond De unit Aantrekkelijke voorwaarden Wij zoeken Planning Contact 3 4 5 5 6 6 7 URBAN SHOPPER Strijp-S is het nieuwe creatieve en culturele hart

Nadere informatie

INFORMATIE ROTTERDAM CULTUURDAG CKV1 donderdag 18 april 2013

INFORMATIE ROTTERDAM CULTUURDAG CKV1 donderdag 18 april 2013 INFORMATIE ROTTERDAM CULTUURDAG CKV1 donderdag 18 april 2013 SCAPINO BALLET EN HET WERELDMUSEUM Het Scapino Ballet is een Nederlands ballet- en dansgezelschap uit Rotterdam. Het Scapino Ballet was de eerste

Nadere informatie

Amersfoort voor Delft. Jos van Winkel, 4 september 2015

Amersfoort voor Delft. Jos van Winkel, 4 september 2015 Amersfoort voor Delft Jos van Winkel, 4 september 2015 EERST de CIJFERS: quizz! 1. Inwonertal, aantal bedrijven 2. Hoe oud is de stad? 3. Hoeveel studenten? 4. Hoeveel raadsleden, hoeveel ambtenaren? kenmerken

Nadere informatie

Resultaten workshop Gebiedsmarketing

Resultaten workshop Gebiedsmarketing Resultaten workshop Gebiedsmarketing De meeste bezoekers die het Hondsruggebied bezoeken behoren tot de leefstijl groepen groen en geel. De paarse groep zoekt meer kwaliteit en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008

Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008 Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008 Samenvatting De Westfriese gemeenten hebben in samenwerking met onder meer de politie

Nadere informatie

GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN

GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN HAVENKWARTIER DEVENTER: ATTRACTIEF EN VEELZIJDIG Het Havenkwartier is een unieke plek. Een gebied met oude industriële panden, vergezichten

Nadere informatie

Chasing Spaces, Lizzy Ansinghstraat 163, 1072 RG Amsterdam, telefoonnummer: 020-89 32 446

Chasing Spaces, Lizzy Ansinghstraat 163, 1072 RG Amsterdam, telefoonnummer: 020-89 32 446 Chasing Spaces, Lizzy Ansinghstraat 163, 1072 RG Amsterdam, telefoonnummer: 020-89 32 446 Persbericht Amsterdam, 30 september 2015 Jacht op pop-up locaties in Amsterdam geopend Leegstaande winkel- en bedrijfspanden

Nadere informatie

Projectvoorstel. Robin Santos

Projectvoorstel. Robin Santos Projectvoorstel Robin Santos Inhoudsopgaven Inleiding Doel van het project Taken en personeel Haalbaarheid van het project Activiteitenlijst Begroting Inleiding Ik wil graag het nieuwe project Design&Co

Nadere informatie

Op welke manier zou een evenementenloket u kunnen helpen bij de organisatie?

Op welke manier zou een evenementenloket u kunnen helpen bij de organisatie? Uitslag enquête In november en december 2013 werden evenementenorganisaties via een digitale enquête gevraagd naar hun knelpunten en problemen. Het aantal ondervraagden was niet groot, maar de uitkomst

Nadere informatie

De leerlingen leggen hun ervaringen vast in een portfolio.

De leerlingen leggen hun ervaringen vast in een portfolio. Het leergebied Arts in de bovenbouw staat voor: Leerlingen ontwikkelen kennis en vaardigheden om de wereld van kunst en cultuur te verkennen, begrijpen en zelf een bijdrage te leveren. Creativiteit is

Nadere informatie

OPDRACHT "CITYMARKETING"

OPDRACHT CITYMARKETING OPDRACHT "CITYMARKETING" Ting Yuen 0777483 DE OPDRACHT "CITY MARKETING" Achtergrondinformatie Rotterdam is een multiculturele stad en er valt veel te doen. Je kunt er behalve veel winkelen ook aan sightseeing

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

WAAROM SCHIPPOP SPONSOREN?

WAAROM SCHIPPOP SPONSOREN? SPONSOR BROCHURE Schipluiden, februari 2012 Beste ondernemer, Het Schipluidense popfestival Schippop zal dit jaar voor de dertiende keer muzikaal van zich laten horen en wel op zaterdag 2 juni 2012. WAAROM

Nadere informatie

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is:

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is: +- MISSIE Wij bevorderen, verbinden en vergroten! #bevorderen Stichting SLK bevordert de cross-over tussen literatuur en beeldende kunst met de ambitie de doelgroep voor beide disciplines te vergroten.

Nadere informatie

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Essay Dordtologie Een sportevenement specifiek voor Dordrecht Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Inleiding Ik heb met plezier de cursus Dordtologie gevolgd. Allerlei onderwerpen zijn tijdens

Nadere informatie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie Culture market 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie INHOUD 19.02.2014 presentatie inhoud deelneming organisatie BRUSSELS CREATIVE FORUM : een project voor Brussel presentatie CULTUREEL BORRELEN IN BRUSSEL

Nadere informatie

Peins, 15 juni 2015. Beste Lezer,

Peins, 15 juni 2015. Beste Lezer, Peins, 15 juni 2015 Beste Lezer, Vol vertrouwen sturen wij u deze brief. Wij willen u iets vragen maar u ook iets geven. Iets van bijzondere waarde. Eigenlijk willen we iets met u ruilen Atelier De Kunst

Nadere informatie

EMEG Lijst. Onderdeel: Event

EMEG Lijst. Onderdeel: Event EMEG Lijst Onderdeel: Event Max Kolster CO1F 21 september 2012 Inleiding Afgelopen zomer ben ik op Solar Weekend Festival in Roermond geweest. Ik ben daar vooral als bezoeker geweest, maar heb ook als

Nadere informatie

Voor amateurkunstverenigingen geldt dat de aanvraag geen betrekking mag hebben op de verplichte jaarlijkse voorstelling.

Voor amateurkunstverenigingen geldt dat de aanvraag geen betrekking mag hebben op de verplichte jaarlijkse voorstelling. AANVRAAGFORMULIER INCIDENTELE SUBSIDIE AMATEUR- EN PODIUMKUNST U kunt uw aanvraag vóór 15 januari, 15 mei of 15 september indienen bij burgemeester en wethouders van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Openluchttheater Lochem. September 2015

Beleidsplan Stichting Openluchttheater Lochem. September 2015 Beleidsplan Stichting Openluchttheater Lochem September 2015 Inleiding Al meer dan 100 jaar is De Zandkuil een geliefde plek bij veel Lochemers. Het begon in de vroege jaren van de vorige eeuw. Op de flank

Nadere informatie

BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE MISSIE STRATEGIE

BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE MISSIE STRATEGIE BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE MISSIE STRATEGIE BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE Beeldende kunst heeft een grote toegevoegde waarde voor de samenleving. Door het kennisnemen van kunst kunnen mensen verrast

Nadere informatie

Geef Kleur aan uw bijeenkomst Agora, trefpunt van mensen, dromen en ideeën

Geef Kleur aan uw bijeenkomst Agora, trefpunt van mensen, dromen en ideeën Geef Kleur aan uw bijeenkomst Agora, trefpunt van mensen, dromen en ideeën congres vergadering bedrijfsfeest training theater op maat productpresentatie receptie workshop presentatie tv uitzending EEN

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Ideeën tijdens de workshop van STEAM voor de Week van Zorg en Welzijn

Ideeën tijdens de workshop van STEAM voor de Week van Zorg en Welzijn Ideeën tijdens de workshop van STEAM voor de Week van Zorg en Welzijn 1. Skypen met bewoners Is het teveel voor bewoners om mensen in hun omgeving te ontmoeten of hebben bezoekers niet genoeg tijd om langs

Nadere informatie

Patrick Venendaal 1553805. Creative Industries

Patrick Venendaal 1553805. Creative Industries Naam: Cursus: Coördinator: Docent: Patrick Venendaal 1553805 Entrepreneurship Creative Industries Aljan de boer Mark Nutzel Inhoudsopgave Het idee... 3 De doelgroep... 3 Introductie... 3 Wat wordt er getest...

Nadere informatie

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten.

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten. Een juweeltje Aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden staat het kleinste Jugendstil-theater van Europa. In 1904 werd het geopend als verzekeringskantoor door de Utrecht verzekeringen. Sinds 1 september 2013

Nadere informatie

Kunstschool Boxtel. Inleiding

Kunstschool Boxtel. Inleiding Kunstschool Boxtel Inleiding In dit beknopte scenario wordt een kleine duurzame organisatie voor cultuureducatie in de gemeente Boxtel omschreven; Kunstschool Boxtel. Kunst- en cultuureducatie stimuleert,

Nadere informatie

STICHTING MUZIEK JONG VOOR OUD Jaarverslag 2007

STICHTING MUZIEK JONG VOOR OUD Jaarverslag 2007 STICHTING MUZIEK JONG VOOR OUD Jaarverslag 2007 Oorsprong Albin Ograjensek, de initiatiefnemer van de Stichting Muziek Jong voor Oud, is al jaren werkzaam in de ouderenzorg in Maastricht. Het viel hem

Nadere informatie

Centrum Beeldende Kunst Dordrecht

Centrum Beeldende Kunst Dordrecht Centrum Beeldende Kunst Dordrecht Centrum Beeldende Kunst Dordrecht Podium hedendaagse kunst en vormgeving Kunstuitleen Servicebureau voor kunstenaars Kunst in de openbare ruimte Lezingen, debatten activiteiten

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert.

Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert. Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert. Onze missie Waar wij voor staan Door het versterken van de signatuur van de Maastrichtse mode- en designsector in combinatie met de sterke reputatie

Nadere informatie

In dit document leggen wij onze Kiek op Meziek voor jongeren uit en vertellen we over de ambitieuze plannen van Music Home.

In dit document leggen wij onze Kiek op Meziek voor jongeren uit en vertellen we over de ambitieuze plannen van Music Home. Neer, 1 oktober 2010 Visie & Beleid Inleiding Een nieuwe tijd dient zich aan en daarmee een nieuwe tijdgeest. Veranderingen gaan immers snel en hebben een grote invloed op onze tradities en onze cultuur;

Nadere informatie

Deze cirkel bestaat uit vijf stappen die u kunt doorlopen om uw wervingscampagne systematisch op te zetten. Waar wil je vrijwilligers voor werven?

Deze cirkel bestaat uit vijf stappen die u kunt doorlopen om uw wervingscampagne systematisch op te zetten. Waar wil je vrijwilligers voor werven? Werving U wilt nieuwe vrijwilligers werven. Mensen die één keer aan een actie meedoen, mensen waar u af en toe een beroep op kunt doen, of mensen die voor langere tijd willen meewerken. U wilt hen in elk

Nadere informatie

Bijlage II Beoordeling evenement op de gemeentelijke doelstellingen

Bijlage II Beoordeling evenement op de gemeentelijke doelstellingen Bijlage II Beoordeling evenement op de gemeentelijke doelstellingen Genre Editie 2010 Organisator : Stadsfestijn, muziek, jazz/ blues : 13 e editie : Stichting Big Rivers Aantal bezoeken 2009 : 100.000

Nadere informatie

Een korte handleiding

Een korte handleiding Een korte handleiding Inleiding Je gaat deelnemen of bent in elk geval geïnteresseerd in deelname aan een kennisuitwisseling gefaciliteerd door E-motive. Zo n uitwisseling kan bestaan uit het bijwonen

Nadere informatie

Spibi rijdt de ScanCoveryTrial

Spibi rijdt de ScanCoveryTrial Spibi rijdt de ScanCoveryTrial Wat? ScancoveryTrial SPONSORED BY CLOUD 9 De ScanCoveryTrial is een autosportevenement waarbij een race- of rally- licentie niet nodig is. De tourtocht editie 2016, waaraan

Nadere informatie

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek Cultuurbeleving Junipeiling Bewonerspanel Utrecht.nl/onderzoek Colofon uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht van Cultuur Ontwikkelorganisatie Gemeente

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT?

EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT? EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT? Strategie Concept Creatie 10 handige stappen waar je elke conceptklus mee kunt starten! Hoe goed, scherp en speels een creatief van je afdeling

Nadere informatie

Begroting en financiële positie

Begroting en financiële positie Begroting en financiële positie Voor de exploitatie dienen drie verschillende fases te worden onderscheiden: 1 Doorstart 2 Opbouw 3 Uitbouw fase 1- Deze fase dient een eerste aanvang te krijgen ruim vóór

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Sessie 7 en 8: Studio Cactus, De Invasie, Vliegwerk en Nerdlab

Sessie 7 en 8: Studio Cactus, De Invasie, Vliegwerk en Nerdlab Sessie 7 en 8: Studio Cactus, De Invasie, Vliegwerk en Nerdlab De invasie =platform voor beginnende ontwerpers, bestaat sinds 3 jaar, draait op vrijwilligers Filosofie -Kansen bieden aan beginnende, jonge

Nadere informatie

De 7 valkuilen voor ondernemers bij crowdfunding. Whitepaper 7 Valkuilen voor ondernemers bij Crowdfunding

De 7 valkuilen voor ondernemers bij crowdfunding. Whitepaper 7 Valkuilen voor ondernemers bij Crowdfunding De 7 valkuilen voor ondernemers bij crowdfunding Whitepaper 7 Valkuilen voor ondernemers bij Crowdfunding Indeling Bezig met het opstarten van een bedrijf? Of wilt u juist de volgende stap zetten met uw

Nadere informatie

Het einde van het jaar is in zicht. Wij blikken graag nog even met u terug op de Dag(en) van de Dialoog.

Het einde van het jaar is in zicht. Wij blikken graag nog even met u terug op de Dag(en) van de Dialoog. Nieuwsbrief Amersfoort in Dialoog Editie: december 2015 Terugblik Dag(en) van de Dialoog 2015 Het einde van het jaar is in zicht. Wij blikken graag nog even met u terug op de Dag(en) van de Dialoog. Het

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker STICHTING VOOR JOU een mooi moment voor mensen met kanker Jaarverslag 2013 2 Inhoudsopgave Bladzijde 3 Inleiding Communicatie en PR Website en social media Nieuwsbrief Bladzijde 4 Communicatie en PR Overig

Nadere informatie

Beleidskader Kunst & Cultuur 2013-2016 Stadspanel Den Haag, ronde voorjaar 2011

Beleidskader Kunst & Cultuur 2013-2016 Stadspanel Den Haag, ronde voorjaar 2011 Rapport Signaal Uitgave Auteurs Informatie Onderzoek en Integrale Vraagstukken Nr X, Jaargang 2004 Oplage Redactieadres Internet / Intranet X exemplaren Gemeente Den Haag OCW-intranet/Organisatie Postbus

Nadere informatie

PLATFORM VOOR MASH-UP CULTUUR

PLATFORM VOOR MASH-UP CULTUUR PLATFORM VOOR MASH-UP CULTUUR Metro54 is een platform voor mash-up cultuur en laat de nieuwste ontwikkelingen binnen Europese stedelijke (jongeren)cultuur zien. " Op het snijvlak van (kunst)disciplines

Nadere informatie

Voorwoord. Graag tot ziens bij een van de diverse initiatieven die bij Kargadoor worden georganiseerd. Met vriendelijke groet,

Voorwoord. Graag tot ziens bij een van de diverse initiatieven die bij Kargadoor worden georganiseerd. Met vriendelijke groet, Voorwoord 2014 was een goed jaar voor de Kargadoor. Het bezoekersaantal van ons cultureel podium nam toe, mede doordat de vrijdagavond met live muziek een iets andere opzet kreeg en de comedy avonden een

Nadere informatie

Sponsoring in moeilijke tijden en alternatieven. Jan Verhaert KNSB Verenigingsdag

Sponsoring in moeilijke tijden en alternatieven. Jan Verhaert KNSB Verenigingsdag in moeilijke tijden en alternatieven Jan Verhaert KNSB Verenigingsdag Inhoud Sponsoring (bedrijven) Fondswerving (particulieren) Subsidies (overheden) Ontwikkelingen Overheden Consumenten Sponsoren Houden

Nadere informatie

winnaar KIP-prijs 2012 kwaliteit, innovatie en participatie

winnaar KIP-prijs 2012 kwaliteit, innovatie en participatie winnaar KIP-prijs 2012 kwaliteit, innovatie en participatie Maastricht, oktober 2012 Beste theatermakers en -spelers, Voor jullie ligt een introductie van het vernieuwde festival Theater van het Vat editie

Nadere informatie

Organiseren van (inter)nationale wedstrijden met passie voor de sport. Jeroen de Geus Voorzitter Rapid Wheels Klazienaveen

Organiseren van (inter)nationale wedstrijden met passie voor de sport. Jeroen de Geus Voorzitter Rapid Wheels Klazienaveen Organiseren van (inter)nationale wedstrijden met passie voor de sport Jeroen de Geus Voorzitter Rapid Wheels Klazienaveen Onderwerpen Introductie Waarom organiseren van (inter)nationale wedstrijden Voorbereiding

Nadere informatie

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 kunstliefde ruimte voor &beeldende kunst Utrechtse kunst Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 Voorwoord; In de cultuurnota 2013-2016 geeft de commissie in haar advies aan

Nadere informatie

Kenniscirkel Alternatieve financiering Introductie sponsor- en fondsenwerving

Kenniscirkel Alternatieve financiering Introductie sponsor- en fondsenwerving Kenniscirkel Alternatieve financiering Introductie sponsor- en fondsenwerving Pro Biblio Juni 2014 1 Leenaers Verloop Van der Westen Fondsenwerving, sponsoring, mecenaat Cultuur, onderwijs, zorg &welzijn,

Nadere informatie

Unfair Amsterdam 2013. Portfolio

Unfair Amsterdam 2013. Portfolio Unfair Amsterdam Portfolio Unfair Amsterdam is een nieuw platform voor een jonge generatie beeldende kunstenaars in Nederland. In 2013 werd het eerste Unfair Amsterdam evenement georganiseerd; Unfair Amsterdam

Nadere informatie

Imago-onderzoek Rotterdam onder studenten

Imago-onderzoek Rotterdam onder studenten Imago-onderzoek Rotterdam onder studenten Rotterdam, februari 2013 Onderzoek uitgevoerd door studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam Contacten: Professor Luit Kloosterman, Bart van Putten, Tim

Nadere informatie

JAZZ IN HET DORP SPONSOR PROPOSITIE

JAZZ IN HET DORP SPONSOR PROPOSITIE JAZZ IN HET DORP SPONSOR PROPOSITIE AMSTELVEEN: SAAI EN GRIJS? Weet u het nog? Van die mopperaars die zeiden dat Amstelveen niet bruist en geen eigen ziel heeft? Jazz in het Dorp bewees vorig jaar het

Nadere informatie

Aanvraagformulier Incidentele subsidie cultureel klimaat

Aanvraagformulier Incidentele subsidie cultureel klimaat Aanvraagformulier Incidentele subsidie cultureel klimaat Vul het formulier in en beantwoord daarbij alle vragen. Als u dit niet doet, kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen. Dien het aanvraag

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Hét carrière-evenement voor de financiële branche. Zaterdag 21 mei 2011 Stadion Galgenwaard Utrecht

Hét carrière-evenement voor de financiële branche. Zaterdag 21 mei 2011 Stadion Galgenwaard Utrecht Hét carrière-evenement voor de financiële branche Zaterdag 21 mei 2011 Stadion Galgenwaard Utrecht Carrière-evenement voor de financiële branche Marcommunity organiseert op zaterdag 21 mei 2011 de eerste

Nadere informatie

Werken in de evenementenbranche

Werken in de evenementenbranche werkproces 1 1 2 3 4 5 6 Werken in de evenementenbranche Medewerker Evenementenorganisatie Wat laat je zien? Je organiseert evenementen zelfstandig en in opdracht van anderen Je bent de spin in het web,

Nadere informatie

De finale: Het laatste Project!

De finale: Het laatste Project! De finale: Het laatste Project! SOLAR FESTIVAL Muziekfestival sinds 2005 Roermond - Maasplassen (recreatiepark de Weerd) Cross Over Programmering Elk klein hoekje waar je in en uit, onder of op gaat

Nadere informatie

Onderstaande vragen zijn gesteld tijdens kennismakingsbijeenkomsten met de stad.

Onderstaande vragen zijn gesteld tijdens kennismakingsbijeenkomsten met de stad. Vragen en antwoorden Onderstaande vragen zijn gesteld tijdens kennismakingsbijeenkomsten met de stad. De aanvraagtermijn is minimaal 12 weken voordat de activiteit start. Maar sommige activiteiten vergen

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz!

Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz! Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz! 1956: de opera Porgy en Bess die geen opera mocht heten draait in Europa. 1957: Frank Koulen de Neger van Terneuzen laat zich inspireren en start op 20 april Lunchroom

Nadere informatie

Kunst & cultuur, het investeren waard? Onderzoek naar economische betekenis

Kunst & cultuur, het investeren waard? Onderzoek naar economische betekenis Kunst & cultuur, het investeren waard? Onderzoek naar economische betekenis Presentatie voor het Paradiso-debat In opdracht van Kunsten 92, ACI en Paradiso Zondag 29 augustus 2010 Bastiaan Vinkenburg 1

Nadere informatie

Door Robin van den vrijhoef

Door Robin van den vrijhoef Door Robin van den vrijhoef Wat is de bedrijfsnaam of naam van de organisatie? Hoeveel medewerkers heeft de organisatie? Welke producten en/of diensten levert het bedrijf? Noem op volgorde van waarde de

Nadere informatie

Instagram Inspireer visueel

Instagram Inspireer visueel 1 Instagram Inspireer visueel 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Maak gebruik van visuele kracht 05 Creatieve ideeën voor je berichten 06 Beeldgebruik op Instagram 07 Waarom dit whitepaper van Hager? 3 Inleiding

Nadere informatie

Het kan succesvol zijn

Het kan succesvol zijn Het kan succesvol zijn Inhoud 1.Historie 2.Doel van dit document 3.Analyse 4.Poppodium 5.Organisatie 6.Huisvesting 7.Bestuursvorm 8.Vrijwilligers 9.Subsidiegelden 10.Continuïteit 11.Agenda 12.Stappenplan

Nadere informatie

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM OPGAVE Tijdens het werken aan binnenstedelijke opgaven merken wij een grote betrokkenheid van inwoners en ondernemers. Zij spreken vaak vol passie over hun stad en komen met

Nadere informatie

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM OPENING 2015 2 WAAROM IS DE PIER ZO SPECIAAL INNOVATIEF LANDMARK CULTUREEL ERFGOED VANONS VERNIEUWEND VOORCULTUUR IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND EIGENTIJDS BAKEN AMBACHTELIJK GELIEFD UNIEK CONCERTEN REUZENRAD

Nadere informatie

Voorwoord. Uitkomsten enquête 19-06-2011

Voorwoord. Uitkomsten enquête 19-06-2011 Voorwoord In mijn scriptie De oorlog om ICT-talent heb ik onderzoek gedaan of Het Nieuwe Werken als (gedeeltelijke) oplossing kon dienen voor de aankomende vergrijzing. Hiervoor werd de volgende onderzoeksvraag

Nadere informatie

Bijna niet te geloven, maar iedereen leest. Uniek in Nederland!

Bijna niet te geloven, maar iedereen leest. Uniek in Nederland! Bijna niet te geloven, maar iedereen leest Uniek in Nederland! Het is bijna niet te geloven, maar iedereen leest Brabants Centrum! Brabants Centrum is al 70 jaar dé krant van Boxtel met een bereik van

Nadere informatie