Visie Amersfoort By Night festival (werktitel) Voorwoord. Introductie. In Waar, wanneer en voor wie is Amersfoort by Night?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Visie Amersfoort By Night festival (werktitel) Voorwoord. Introductie. In 2019... 1. Waar, wanneer en voor wie is Amersfoort by Night?"

Transcriptie

1 Visie Amersfoort By Night festival (werktitel) Voorwoord De nacht. De donkere uren, het meest mysterieuze en spannende deel van de dagelijkse 24 uur. Het domein van fantasie, gebeurtenissen op de rand van het toelaatbare. Of er net overheen. Ook de graadmeter voor een levendige stad. Is er in een week geen bijzondere activiteit in de nacht, dan stel je weinig voor. De donkere uren van de dag zijn het domein voor jongeren, kunstenaars, dromers en mensen die leven en denken buiten de gebaande paden. De nacht van Amersfoort krijgt steeds meer de ruimte. Leeft en ademt, maar nog niet overtuigd. Twee keer per jaar gebeurt er iets met de tijd in de nacht. De overgangen naar wintertijd en zomertijd spreken altijd tot de verbeelding. Tijd verdwijnt of komt erbij. Deze uren moeten Amersfoort eigen worden en twee keer per jaar van zonsondergang tot zonsopgang voor de jongeren, kunstenaars, dromers en vrijdenkers zijn. En heel Nederland zal het weten. Introductie In deze visie worden alle aspecten van het festival met de werktitel Amersfoort by Night (AbN) omschreven. Het is een visie voor de langere termijn. We hebben beschreven hoe wij per aspect het festival zien over 5 jaar. Het gaat hier dus om een geschetste ideale situatie, zoals het festival er in onze ogen in 2019 uitziet. In Waar, wanneer en voor wie is Amersfoort by Night? 1.1 Doel en middel Een bezoeker koopt vooraf voor Amersfoort by Night een passepartout en maakt zich klaar voor een meerdaags multidisciplinair festival. Deze 3 daagse van 033 loopt van vrijdagmiddag 12 uur tot zondagnacht laat. In de beleving van een 20 tot 40 jarige bewoner van de Randstad is Amersfoort een saaie (negatieve perceptie) of onbekende (positieve geval) stad. We willen hen laten zien hoe leuk Amersfoort is en wat er hier allemaal kan en gebeurt. En zo de buitenlui` een nieuw en eigentijds beeld van Amersfoort meegeven. Niet alleen omdat we graag woningen verkopen aan de jonge hoogopgeleiden, maar ook omdat de in Amersfoort gevestigde bedrijven vragen om hoogopgeleide medewerkers. Ook jongeren van Amersfoort vinden dat er weinig te beleven is. Waarom is onze stad niet wat aantrekkelijker? En dan is er nog de grote groep jongeren die hier zijn opgegroeid, maar vaak voor een studie zijn vertrokken en daar zijn blijven hangen of nog studeren. Zij kijken ongetwijfeld met warme gevoelens terug op hun jeugd, maar of ze ook weten wat er nu allemaal in Amersfoort gebeurt en hoe de stad er nu uitziet? Tijd om ze terug te halen en hen ook de ambassadeurs van de toekomst te maken!

2 Een paar streefcijfers Hoeveel mensen bezoeken over 5 jaar AbN? mensen per 24 uur Wat is dan de verhouding van woonplaats van de bezoekers? Uit de regio 033 / niet regio 033: 40 / 60 % Wat is dan de meest vertegenwoordigde leeftijdcategorie van de bezoekers? Leeftijd 20 t/m 40 jaar: 80% De eigenaar van het passepartout weet dat dat wat er te doen, te zien, te horen is op Amersfoort by Night bijzonder is. Het is talent, dat op doorbreken staat, inspirerend is of is dat niveau al lang ontstegen maar je ziet hem of haar nauwelijks. 1.2 Locatie Van oorsprong is het centrum van Amersfoort ook het hart van de plaatselijke festivals. Maar inmiddels is gebleken dat een festival dat is begonnen in het centrum, moeilijk de sprong over 'het spoor' maakt. Ook is het moeilijk om in het centrum een locatie te vinden met een capaciteit voor meer dan 300 mensen. Verder maken de steegjes en bijvoorbeeld geparkeerde fietsen, extra veiligheidsmaatregelen nodig die je liever niet doorvoert. Daarom, en omdat het hier ook gaat om een jongere nieuwe doelgroep, kijken we naar andere locaties. Het Oliemolenkwartier en het Eemplein zijn prima festivallocaties met hun eigen sfeer en mogelijkheden. En misschien naar 2019 ook uit te breiden met de Wagenwerkplaats. Belangrijkste redenen: het is een gebied voor een nieuwe generatie, er zijn een paar belangrijke faciliteiten aanwezig. Heel dichtbij is het station, waar vanaf eind 2013 ook een nachttrein stopt. We kiezen ook voor concentratie. De binnenstad erbij betrekken, zorgt voor verdeeldheid en leegte (onderweg). Het festival begint in in zijn eerste editie in het Oliemolenkwartier en rondom het Eemplein. In de toekomst groeit het festival uit tot aan de Wagenwerkplaats. In 2019 wordt het eerste lustrum gevierd met een groot nachtelijk feest in de Rijtuigenloods. Daarbij is er een optie om, in de verwachting dat er altijd wel panden leeg zullen staan, later ook leegstaande kantoorpanden rondom het stationsgebied te gebruiken. 1.3 Tijdvak AbN moet een claim leggen op de start / onderdeel van de jaarlijkse campagne Amersfoort Wintertijd / Zomertijd. Dit moment is marketingtechnisch goed te gebruiken omdat iedereen altijd op de hoogte is wanneer dit is. Daarnaast is er dan op de festivalkalender, waarmee geconcurreerd moet worden vaak minder te doen. Het thema `Tijd` kan op meerdere manieren terugkomen in het festival. In de naam of het motto, in logo/beeldmerk, in activiteiten.

3 Het is financieel en qua doelgroep niet haalbaar of wenselijk om het festival vanaf begin af aan, net als het ingaan van wintertijd en zomertijd, ook twee keer per jaar te organiseren. Dat is wel een optie op de langere termijn. De overgang van zomertijd naar wintertijd geeft een extra uur, de klok wordt immers een uur achteruit gezet, en dat zou een reden kunnen zijn het festival bij die overgang te laten plaatsvinden. Je hebt dan echt de tijd voor Amersfoort. Ook valt er veel te zeggen om het festival juist eind maart te programmeren. Iedereen ontwaakt uit de winterslaap en in Amersfoort vier je het begin van een nieuw festivalseizoen en van de lente. Iedereen heeft er weer zin in en zin in Amersfoort is dan een gewenste uitspraak. De eerste editie zou dan moeten plaatsvinden in maart Dit betekent een goede voorbereidingstijd. Ook ligt de druk op de organisatoren dan meer in de winter en niet in de lastige zomermaanden. Bij de eerste editie duurt het festival twee dagen: van vrijdagmiddag 12 uur tot en met zaterdagnacht. 1.4 Doelgroep Vanaf de start van het festival richten we ons op primair op de doelgroep hoger opgeleiden in de leeftijd van 18 tot 40 jaar. Mensen uit de Randstad en de regio, die aan het begin of midden in hun professionele carrière zitten. Binnen die grote groep onderscheiden we twee belangrijke doelgroepen voor de programmering en dus voor pr & publiciteit: De moderne versie van de Young Urban Professional. Veel mensen die in de regio Amersfoort werken, wonen er meestal niet. Ze wonen veelal nog in of rond de stad waar ze studeerden. Ze werken bijvoorbeeld bij Arcadis, RoyalHaskoningDHV, Twijnstra Guddde, VODW of BMC. In het weekend hebben ze tijd over om hun geld uit te geven, want ze zijn met een carrière bezig maar vaak nog niet met een gezin. Ze zijn vaak wat braaf met uitgaan etc. en kijken graag De Wereld Draait Door en De Beste Singer/Songwriter van Nederland op tv. Het is een doelgroep die voor het kopen van een huis vaak kijkt naar Bussum, Haarlem, Amstelveen. We laten hen zien dat Amersfoort beter én leuker wonen en leven is. De zogenaamde onthechte Amersfoorter. Geboren keientrekkers die na hun studie niet meer terugkeerden naar Amersfoort. Zij hebben inmiddels een wat verouderd beeld van de stad en haar inwoners. Toch zit er ook nog genoeg trots voor de stad in hen. Vaak hebben zij ook een goede baan, sommigen zijn al gesetteld. In potentie zijn het ambassadeurs van Amersfoort. Dergelijke mensen zijn te bereiken via bijvoorbeeld Schoolbank.nl etc. Of via vrienden en familie die nog in de regio Amersfoort wonen. 2. Opzet en programmering De vluchtigheid van de waan van de dag en deze koppelen aan de lange termijn is een van de uitdagingen. Want onze doelgroep is veel bezig met social media. Elke dag komen er op de social media veel linkjes voorbij naar mooie verhalen, fotoreportages, video s, nieuwe meningen, vindingen en ideeën. Door de vluchtigheid van de dag en van social media vergeet je

4 snel weer wat er voorbij kwam. Vaak heb je weinig tijd om er bij stil te staan. Het idee is om de trends en opinies van het voorgaande half jaar die op o.a. Instagram, Tumbler, Facebook, Twitter en LinkedIN voorbij kwamen het afgelopen half jaar in de programmering terug te laten komen. Per dag wordt een inhoudelijk verdeling opgesteld in de programmering. Die loopt volgens het stramien 14u tot 20u / 20u tot 02u / 02u tot 06u / 08u tot 14u. Per blok wordt er anders geprogrammeerd en wordt een ander deel van de doelgroep in het algemeen of juist bijzonder aangesproken. Zo is er overdag meer ruimte voor markt, wetenschap en sprekers. In de late uurtjes is er meer film / video, live muziek en dj s. 2.1 Programmering Het multidisciplinaire festival bevat de volgende onderdelen: Muziek Zowel live muziek als door dj s. Een programmering met nieuwe en veelbelovende acts die op het punt staan op doorbreken. Zou IAMTHECITY niet geïntegreerd moeten worden? Of kan IAMTHECITY niet ook een maart editie draaien? De Kelder, Loods Thijs en Marisja, Eemplein Kunst In allerlei vormen van schilderijen tot installaties. Samenwerking met is hierbij goed mogelijk. Zij hebben nu twee edities georganiseerd in oktober 2012 en 2013 in het Oliemolenkwartier. En welke rol kan KAdE spelen? Daarnaast is misschien een passende reanimatie van De Museumnacht mogelijk. Langs de Eem, Eemplein, Eemhuis (KAdE) Video / film Speelfilms, videoclips, experimentele video s etc. Mogelijk zelfs een live concert bekijken vanuit de Pathé bioscoop? Pathé Sprekers Niet in de stijl van TEDx en Pecha Kucha, maar in de Nieuwe Amersfoortse Stijl. Niet alleen zenden, maar vooral delen en (ver)binden. Maar in ieder geval een plek voor mensen met mooie ervaringen, inspirerende ideeën en fictieve verhalen. Ideaal voor de vrijdagmiddag, waarbij de yuppen vanuit de grote adviesbedrijven in Amersfoort zowel bezoeker als sommigen ook spreker zijn. Mede mogelijk gemaakt door... inderdaad die bedrijven en de creatieve sector uit de stad. Een link met Permanent Beta is natuurlijk ook snel gelegd. Markt Een markt met zelfgemaakte en tweedehands spullen. Maar ook met stands met nieuwe vindingen, techniek en wetenschap. Bijvoorbeeld met de Doodle 3D printer van Rick Companje van het Amersfoortse FabLab. Eemplein of langs de Eem PopUp Bekendere merken presenteren nieuwe producten of ontwerpen in popupstores of conceptstores. Of ze richten een designer outlet in. Maar waarom ook niet de PopUp yogatent of de PopUp fotostudio. Neem bezit van de stad, in dit gebied is het Vrijstaat Amersfoort... 3D projecties / mapping Een wedstrijd voor het mooist mappen op een kenmerkend pand in Amersfoort kan vast onderdeel worden van het festival. Natuurlijk binnen het festivalgebied. Denk aan Eemhuis, stationsgebied zuidzijde of het woongebouw fourty5high.

5 Theater Stand up comedy, kleinkunst, korte voorstellingen en andere theatrale optredens. De Flint en De Lieve Vrouw zijn ook op zoek naar die jongeren doelgroep. Kunnen zij alvast een preview voor het nieuwe seizoen programmeren? Is dit AMSUP in een nieuwe vorm? En wie weet willen we zelfs enkele andere festivals wel een preview laten tonen.. wel een echt spannende natuurlijk Slapen Slaapboten in de Eemhaven, arrangementen met hotels in de omgeving (NH hotels, Mercure, Lange Jan, De Gaaper etc.). Ook een tijdelijke stadscamping achter de HU op terrein Nieuwe Stad is een optie. Slaapzakken mee! Vergunningen Het verruimen van de mogelijkheden in de stad op het gebied van vergunningen voor openingstijden, iets organiseren op vreemde plekken en publieksstromen moet tot het maximum worden opgerekt. Met unanieme steun van de gemeente is dit een goedkope bijdrage aan het festival en voor onze regio een unique selling point.. Zo hebben wettelijk kerken en bioscopen al 24 uursvergunningen, maar het zou geweldig zijn, en een mooie publiciteitsstunt als de de gemeente iets doet met 24 uurs vergunningen. De markt en de popup/conceptstores mogen tot diep in de nacht doorgaan, camping De Nieuwe Stad is geen probleem om maar een paar voorbeelden te noemen. Het idee van Amersfoort Vrijstaat, waar voor de duur van het festival alles / meer kan dan normaal, moet dit versterken. Als dat geen media aandacht gaat opleveren... weg is het saaie, onbekende imago van Amersfoort! 3. Thematiek en naamgeving Het thema tijd komt in ieder geval elke editie terug. Want op het uur dat de klok achteruit (vooruit) gaat moet er iets speciaals gebeuren op het festival. Iets uitzonderlijks en opvallends, zodat het terug of vooruit zetten van de klok echt aan Amersfoort gekoppeld gaat worden. Hier hoort van alles bij (ook qua kleding/kleur). Elke editie programmeren rond een sterk sub thema (naast of gerelateerd aan het thema tijd ) helpt de herkenbaarheid van het festival én haar bezoekers. We willen bezoekers stimuleren om zich naar het thema te kleden, dit versterkt de onderlinge band van de bezoekers en zo maken zij zelf ook reclame voor het festival.

6 De connectie met de tijd kunnen we maken in de naam (zie ook het onderdeel Naam, verderop) maar ook door een visuele connectie met de Lieve Vrouwetoren te maken. Dit kan door twee laserstralen vanaf bovenste punt van de Lieve Vrouwetoren gedurende de avonduren van het festival van de toren naar locaties te laten stralen. Vergelijkbaar bijna met het boze oog van Sauron in de donkere toren van Mordor uit de Lord Of The Rings films die zijn blik richt op de plek waar de ring is. (Foto: licht/lasershow bij opening van The Shard, hoogste gebouw van Europa, in het hart van Londen.) Een lijst met suggesties voor de naam van het festival. Er is een voorkeur voor een Nederlandstalige naam. 24mersfoort Vrijstaat Amersfoort Nachtsafari Amersfoort Timelapse Freeze Getijde Het tijdspad Alle Tijd Alle Tijden Hier en Nu Tijdelijk Klok Amersfoort, van alle tijden 4. Organisatie Dit festival vraagt om een bestuur van 5 mensen en mogelijk enkele adviseurs (ad hoc). Een bestuur dienend aan het succes, een nabij en inspirerend klankbord voor de werkers, bewakers van de visie en de subsidie, netwerkend in stad en regio voor sponsoring. Het betekent het oprichten van een stichting, opstellen van statuten en het officieel aanvragen van subsidie bij de gemeente Amersfoort. Informeel bestaat een toezegging, op basis van de visie van december 2013/januari 2014, voor een incidentele subsidie van circa Vervolgens is het zaak om aanspraak te maken op de pot voor de 4 jarige subsidies in Amersfoort. Verschillende mensen zijn gepolst om zitting te nemen in het bestuur en bovenstaande rol te vervullen. Mensen die bekend zijn met de doelgroep, een bijdrage willen leveren aan Amersfoort en de passie en energie hebben om zich hiervoor in te zetten. Maar... wie zijn de kartrekkers. De echter werkers. Is dit ook hun passie. Krijgen ze er buikpijn van als dit plan de prullenbak in dreigt te gaan. Geloven zij in dit concept en zetten ze de schouders eronder?

7 4.1. Organisatiestructuur Er is veel energie in de stad aanwezig en er zijn veel kleine initiatieven. Initiatieven die onderdeel zouden kunnen zijn van Amersfoort by night. Het betekent uitzoeken wat past en of partijen willen aanhaken. Amersfoort by night betrekt partijen als De Kelder, Kunsthal KAdE, De Flint, Het Klassiek, Kultlab, FC Amersfoort, Per Expressie, Spullenmannen / De War, Theater De Lieve Vrouw, Pathe en De Nieuwe Stad. Maar wie loopt het vuur uit de sloffen?. Hoe ga je een festival als dit van de grond trekken en organiseren? Door het niet te ingewikkeld te maken, maar simpel te houden en de juiste mensen de lead te geven. Bestuur en Projectorganisatie onderhouden korte lijnen, hebben vertrouwen in elkaar. Onderling wordt kennis en creativiteit uitgewisseld. Feitelijk zijn bestuur en projectorganisatie gezamenlijk het creatief team. Bestuur en projectorganisatie Bestuur De leden van het stichtingsbestuur zijn uiteindelijk eindverantwoordelijk voor het festival. Zij bewaken het concept en de financiën. Zij zijn een toezichthoudend, inspirerend bestuur en klankbord. Zij zijn niet zelf organiserend. Zij zijn opdrachtgever van de projectorganisatie. Het bestuur is verantwoordelijk voor het verwerven van subsidies. Projectorganisatie Via werving wordt door het stichtingsbestuur een organisatie (liefst uit eigen stad) gekozen die in opdracht tegen betaling voor het stichtingsbestuur de productionele uitvoer op zich neemt. Hieronder vallen in ieder geval: Marketing, mediapartners, pr en sponsoring Vergunningen en veiligheid Algemene horeca Algemene inkoop Techniek Signing Vrijwilligers Partners per discipline/component Een partner voert idealiter de leiding over de hele organisatie inclusief begroting rond deze discipline/component. Hij draagt ook het risico voor deze begroting. Voorwaarde voor deelname is toetsing van alles wat ze doen aan de visie van het festival, overleg en afstemming met het Creatief team (zijnde (een deel van) bestuur en projectorganisatie) en het voornemen en belofte dat iedereen boven zijn ambitieniveau wil uitstijgen met zijn aandeel. De spelers bij Kunst zijn waarschijnlijk KAdE en Kaalstaart. Beide bijten elkaar niet en kunnen los van elkaar programmeren. Robbert Roos, curator van KAdE maakt natuurlijk geen speciale expositie voor dit weekend, maar kan wel speciale activiteiten organiseren in dit weekend. Gericht op deze doelgroep. En natuurlijk s avonds open te zijn. Het is belangrijk voor KAdE om deze doelgroep te bereiken en het past al in de opdracht voor de kunsthal. De extra kosten voor KAdE zullen dus meevallen. Kaalstaart heeft

8 bewezen zelf een mooi event neer te kunnen zetten. Zowel KAdE als Kaalstaart regelen en financieren dus hun eigen event onder de paraplu van Amersfoort by Night. 4.2 Meewerkende organisaties/partners Welke organisaties uit de regio Amersfoort die de kennis, ervaring en netwerk hebben in de diverse disciplines kunnen als partner mede uitvoering geven aan het festival? De rol en verantwoordelijkheid verschilt per gekozen organisatiemodel, we geven hier alleen de aanwezige deskundigheid en kennis aan. Muziek De Kelder, Het Klassiek, Kultlab, Per Expressie, FC Amersfoort etc. Beeldende Kunst St. Kunst in Amersfoort Kaalstaart festival Martin Honings Atelier het Werktuig Robbert Roos / KAdE De War / Harmen en Diana / Spullenmannen Video / film E ville villestudios.nl Theater De Lieve Vrouw Wilko Schuringa Bioscoop Pathé laat klassieke stukken en concerten die wereldwijd (werden) gehouden zien. In het festivalweekend kunnen zij een live concert aan andere kant van de wereld laten zien. Dat is dan hier in de nacht. Sprekers Peter Ros van die samen met met Martijn Aslander het inspiratie evenement Permanent Beta organiseert. Pecha Kucha 033 (zij laten vaak jonge mensen aan het woord) amersfoort.nl Goede inspirators en mensen met ideeën van grote bedrijven uit regio. We denken ook aan mensen die niet alleen antwoorden hebben, maar ook vragen stellen als bijv. Bas Haring. Markt Kringloop / recycling / vintage / kunst / meubels / fietsen / lokaal bier / bioburgers Jip Piet Elsemarijn Bruijs Moderne Hippies Markt van Amsterdam Roest en

9 Winkels Ernst van Heavens Playground of eigenaar Bob Rijnders van de BOB store in Hoogland. De nieuwe Van Gils conceptstores zijn aanrader. 3D projecties / Mapping Voorbeelden van 3D mapping / videokunst: 3D mapping en vuurwerkshow Mapping festival 2012 in Geneve Amon Tobin met Isam 2.0 live afq Theater Programmeur Theater de Lieve Vrouw, Ingrid Melman (voor aanstormend talent) of een speciale editie van De Staat van de Stad (Patrick Nederkoorn) Op amateurniveau doet cafe Fiji elke maand standup comedy De Lammerentoer van de Koningstheater academie uit Den Bosch (toernee van net afgestudeerden kleinkunst). En wie weet is er ook een kleine Parade op het Eemplein te maken. Met bijvoorbeeld de zweefmolen en een paar theatertenten (Mobile Arts/Terts Brinkhof) 5. Financiën In deze wereld en deze tijd zijn inkomsten genereren een lastig verhaal voor festivals en culturele evenementen. Sponsoring en subsidie is nodig voor de kosten die de projectorganisatie maakt. Een deel van de omzet van eten en drinken moet naar de organisatie gaan. Via pacht worden plaatsen voor de markt uitgegeven. Crowdfunding is voor beperkte bedragen een optie. Vraag is wel, wat krijg je voor je donatie terug? Maar dat is nog lang niet genoeg. Het is dan ook voor AbN slim om vooraf te weten welke keuzes er gemaakt moeten worden. En bovendien we kunnen bij de eerste editie beter 3 of 4 disciplines heel goed doen, dan alles een beetje. Het festival mag groeien en kan dus ieder jaar groter en uitgebreider worden. Componenten en partners sluiten aan. Muziek De activiteiten van muziek kunnen zichzelf terugverdienen, maar muziek kan ook aan andere disciplines gekoppeld worden. Evt. zelfs fee naar organisaties die samen met muziek iets opzetten. Markt en winkels Deelnemende handelaren en ondernemers moeten op termijn bijdragen voor hun plek op het festival.

10 Kunst Dit ligt aan de mogelijkheden die KAdE ziet om binnen hun eigen begroting en programmering iets extra s te doen. Als AbN nieuwe doelgroepen kan genereren en garanderen, dan moet men daar de schouders onder willen zetten. Mogelijk zijn daar zelfs bepaalde fondsen door hen aan te spreken. Film/video De post baten is nog niet uitgedacht bij dit onderdeel. We denken aan twee opties: of losse kaarten verkopen bij voorstellingen in eerste deel van de dag. Of je doet het later op de dag in de programmering waarbij in en uitlopen mogelijk is. 3D projecties / Mapping Met name het specialisme en de benodigde projectoren maken dit onderdeel duur. Hier zal geld bij moeten. Het is dan ook een ambitie voor de toekomst, tenzij hiervoor natuurlijk een bedrijf als sponsor gevonden kan worden. Sprekers Idee is om via sponsoring door Amersfoortse bedrijven te zorgen dat een gedeelte, tot de helft, van het aantal beschikbare kaarten wordt bekostigd. Deze doen ze kado of ze zetten er hun eigen jonge medewerkers.. Regionale bedrijven van omvang hebben vaak ook eigen talent die een tijdslot als spreker kunnen vullen. Op deze wijze zal dit onderdeel kostendekkend moeten zijn. Sponsorende grote bedrijven willen graag een spreker kopen en daar kaarten bij krijgen. Eten en drinken Alle deelnemende horeca partijen dragen van hun omzet een percentage af aan de organisatie. Slapen Dit onderdeel moet zichzelf kunnen bedruipen. Deze visie kwam tot stand dankzij de medewerking van: Anne Arendsen Matti Austen Mirjam Barendregt Pim van den Berg Jan Henk Bouman Terts Brinkhoff Joyce de la Croix Hanjo Esselman Jarno van der Duim Joël Gibbs Brugt Groenevelt Walrick Halewijn Kees Heerkens Raymond van den Hoek Gideon Hofland Tim Hogenboom Jarl Hordijk Sandra Hovens Loesje Houtkoop Jan Krediet AnneMarijn Meijer Paul Niezen Douwe Offringa Frans Oostendorp Dennis Sille Paul Steenkist Siep Stronks Sijmen Stronks

11 Fokkemijn Verwers Waldo Volmer Bülent Yokus Allemaal hartelijk dank voor jullie hulp!

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR. Promotiemiddelen 15

APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR. Promotiemiddelen 15 APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR Promotiemiddelen 15 1 MAAKT JE ZICHTBAAR Promoot je evenement of onderneming via Apeldoorn Promotie Apeldoorn Promotie maakt je activiteiten zichtbaar Apeldoorn Promotie

Nadere informatie

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking)

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestaties : Naam organisatie : Stichting Amersfoort in C Maatschappelijk doel (betreft outcomedoelstellingen) Het bieden

Nadere informatie

VERHUUR BROCHURE. HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016

VERHUUR BROCHURE. HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016 VERHUUR BROCHURE HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016 Maak gebruik van een unieke locatie en huur het Vondelpark Openluchttheater voor een buitengewoon evenement. HET VONDELPARK

Nadere informatie

Bevrijdingsfestival Overijssel

Bevrijdingsfestival Overijssel Bevrijdingsfestival Overijssel Activiteitenplan 2017 20-8-2016 Inleiding Zwolle, augustus 2016 In dit activiteitenplan leest u onze plannen voor de 27 e editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het

Nadere informatie

Bevrijdingsfestival Overijssel

Bevrijdingsfestival Overijssel Bevrijdingsfestival Overijssel Activiteitenplan 2018 21-8-2017 Inleiding Zwolle, augustus 2017 In dit activiteitenplan leest u onze plannen voor de 28 e editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni 13/6/2012 INTERVIEW TRANSCRIPT RIET Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Datum interview 30-05-2012 Plaats interview Alkmaar Begintijd interview 12.00 Eindtijd interview 13.20 Leeftijd

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad.

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Van glasfusion tot streetdance in Deventer Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Wie in Deventer iets wil leren op het gebied van kunst, kan niet

Nadere informatie

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Evenementenlocatie met eindeloze mogelijkheden! Central Studios te Utrecht Evenementenlocatie met mogelijkheden Deze voormalige televisiestudio

Nadere informatie

Hoofdlijnen Beleidskaders GRACELAND FESTIVAL 2017

Hoofdlijnen Beleidskaders GRACELAND FESTIVAL 2017 Hoofdlijnen Beleidskaders GRACELAND FESTIVAL 2017 INHOUDSOPGAVE GRACELAND FESTIVAL Missie Visie Kernwaarden Doelen 2017 ORGANISATIE STAKEHOLDERS DOELGROEPEN INKOMSTEN WWW.GRACELANDFESTIVAL.NL 2 GRACELAND

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Glasvanger. Opdracht van poppodium 013 Glasvanger

Glasvanger. Opdracht van poppodium 013 Glasvanger Glasvanger Live concerten, dance- en clubavonden, non-pop programmering en activiteiten gericht op beginnende muzikanten: het unieke 013 in het hart van Tilburg is hét podium voor pop- en dancecultuur.

Nadere informatie

URBAN SHOPPER. De locatie. Plattegrond. De unit. Aantrekkelijke voorwaarden. Wij zoeken. Planning. Contact

URBAN SHOPPER. De locatie. Plattegrond. De unit. Aantrekkelijke voorwaarden. Wij zoeken. Planning. Contact versie 25 januari 2013 URBAN SHOPPER De locatie Plattegrond De unit Aantrekkelijke voorwaarden Wij zoeken Planning Contact 3 4 5 5 6 6 7 URBAN SHOPPER Strijp-S is het nieuwe creatieve en culturele hart

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2016 Reuringfestival

Beleidsplan 2013-2016 Reuringfestival Beleidsplan 2013-2016 Reuringfestival De missie van Reuring Reuring is een jaarlijks terugkerend, internationaal theater- en muziekfestival in Purmerend. Het Reuring Festival richt zich op een breed publiek.

Nadere informatie

Amersfoort voor Delft. Jos van Winkel, 4 september 2015

Amersfoort voor Delft. Jos van Winkel, 4 september 2015 Amersfoort voor Delft Jos van Winkel, 4 september 2015 EERST de CIJFERS: quizz! 1. Inwonertal, aantal bedrijven 2. Hoe oud is de stad? 3. Hoeveel studenten? 4. Hoeveel raadsleden, hoeveel ambtenaren? kenmerken

Nadere informatie

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 November 2015 Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen

Nadere informatie

Afweging Hierna worden de aanvragen kort beschreven met een daaropvolgende afweging en voorstel.

Afweging Hierna worden de aanvragen kort beschreven met een daaropvolgende afweging en voorstel. Collegevoorstel Inleiding Projectsubsidies worden verstrekt voor incidentele activiteiten. Met projectsubsidies kunt u nieuwe en vernieuwende activiteiten ondersteunen en inspelen op actuele maatschappelijke

Nadere informatie

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan Dit is de Lindenberg De Lindenberg is het huis waar alles kan. Niet in de letterlijke zin natuurlijk; ook de Lindenberg heeft te maken met wet- en regelgeving en financiële grenzen. Maar de zin verwoordt

Nadere informatie

Imago-onderzoek Rotterdam onder studenten

Imago-onderzoek Rotterdam onder studenten Imago-onderzoek Rotterdam onder studenten Rotterdam, februari 2013 Onderzoek uitgevoerd door studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam Contacten: Professor Luit Kloosterman, Bart van Putten, Tim

Nadere informatie

Beleidsplan Theater RhederArt

Beleidsplan Theater RhederArt Beleidsplan Theater RhederArt Dieren, 14-11-2017 Versie 2.2 1 1. Inleiding: Dit is het beleidsplan van de organisatie Stichting Theater RhederArt vanaf 2017. Middels dit plan krijgt u inzicht in de ambities

Nadere informatie

stichting Magneet Festival - 22 september 2009 Fotografie Zie 't Zo

stichting Magneet Festival - 22 september 2009 Fotografie Zie 't Zo Eindelijk is het zover! De Magneetbar - bekend van de gelijknamige Magneetbar op Lowlands - heeft een eigen festival in het leven geroepen: Het Magneet Festival. As we speak wordt de motor aangeslingerd

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

Sessie 7 en 8: Studio Cactus, De Invasie, Vliegwerk en Nerdlab

Sessie 7 en 8: Studio Cactus, De Invasie, Vliegwerk en Nerdlab Sessie 7 en 8: Studio Cactus, De Invasie, Vliegwerk en Nerdlab De invasie =platform voor beginnende ontwerpers, bestaat sinds 3 jaar, draait op vrijwilligers Filosofie -Kansen bieden aan beginnende, jonge

Nadere informatie

Jaarverslag z25 2010. Inhoudsopgave

Jaarverslag z25 2010. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Activiteiten... 3 Publiciteit... 4 SETUP:... 4 CBKU Openingsexpositie Doors of Dissociation... 4 Digital Marbles... 4 The Respons(e)ible Project... 4 UNMA... 4 L â u N a y...

Nadere informatie

Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst

Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst Stel je vragen gerust tussendoor! Opzet workshop Onze missie Starters4Communities

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel: Cultuurbeleving

Onderzoek Inwonerspanel: Cultuurbeleving 1 (9) Onderzoek Inwonerspanel: Auteur Tineke Brouwers Inleiding Cultuur versterkt de identiteit van de stad en verbindt de mensen met elkaar. De gemeente ondersteunt projecten en ook bevordert de gemeente

Nadere informatie

Tijd. Thijs Boom Groep 7

Tijd. Thijs Boom Groep 7 Tijd Thijs Boom Groep 7 Maart - April 2016 Voorwoord In 2014 was ik in Amerika, toen ben ik begonnen met nadenken over tijd. Ik werd om drie uur s nachts wakker, door een jetlag. Ik wou weten hoe dat kwam

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE HAARLEM UITGEWERKTE PROJECTEN 30 UUR

MAATSCHAPPELIJKE STAGE HAARLEM UITGEWERKTE PROJECTEN 30 UUR Help de Dierenbescherming Pimp de lespakketten voor de basisschool Vernieuwen en aanpassen van de lespakketten van de Dierenbescherming en leuke interactieve dingen bedenken om de lessen leuker te maken.

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Essay Dordtologie Een sportevenement specifiek voor Dordrecht Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Inleiding Ik heb met plezier de cursus Dordtologie gevolgd. Allerlei onderwerpen zijn tijdens

Nadere informatie

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is:

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is: +- MISSIE Wij bevorderen, verbinden en vergroten! #bevorderen Stichting SLK bevordert de cross-over tussen literatuur en beeldende kunst met de ambitie de doelgroep voor beide disciplines te vergroten.

Nadere informatie

INFORMATIE ROTTERDAM CULTUURDAG CKV1 donderdag 18 april 2013

INFORMATIE ROTTERDAM CULTUURDAG CKV1 donderdag 18 april 2013 INFORMATIE ROTTERDAM CULTUURDAG CKV1 donderdag 18 april 2013 SCAPINO BALLET EN HET WERELDMUSEUM Het Scapino Ballet is een Nederlands ballet- en dansgezelschap uit Rotterdam. Het Scapino Ballet was de eerste

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM OPENING 2015 2 WAAROM IS DE PIER ZO SPECIAAL INNOVATIEF LANDMARK CULTUREEL ERFGOED VANONS VERNIEUWEND VOORCULTUUR IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND EIGENTIJDS BAKEN AMBACHTELIJK GELIEFD UNIEK CONCERTEN REUZENRAD

Nadere informatie

Een korte handleiding

Een korte handleiding Een korte handleiding Inleiding Je gaat deelnemen of bent in elk geval geïnteresseerd in deelname aan een kennisuitwisseling gefaciliteerd door E-motive. Zo n uitwisseling kan bestaan uit het bijwonen

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

EMEG Lijst. Onderdeel: Event

EMEG Lijst. Onderdeel: Event EMEG Lijst Onderdeel: Event Max Kolster CO1F 21 september 2012 Inleiding Afgelopen zomer ben ik op Solar Weekend Festival in Roermond geweest. Ik ben daar vooral als bezoeker geweest, maar heb ook als

Nadere informatie

Voorwaarts creatief mensenpark Emmen

Voorwaarts creatief mensenpark Emmen Voorwaarts creatief mensenpark Emmen De parkredactie Hilversum, 29 juni 2017 Op weg naar een parkredactie voor het Mensenpark Emmen De taken voor de parkredactie De organisatievorm/rechtsvorm De samenstelling

Nadere informatie

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden BELEIDSPLAN 2015 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Wat is Westland Cultuurweb? In 2013 opgericht Op initiatief van de gemeente Zelfstandige en onafhankelijke stichting Raad van Toezicht en directeur-bestuurder

Nadere informatie

Thema 2017 Uit de voorstellen in het overleg hadden onderstaande opties de sterkste voorkeur:

Thema 2017 Uit de voorstellen in het overleg hadden onderstaande opties de sterkste voorkeur: Kerkennacht 2017 - Meer dan een dak Communicatieplan Dit document bevat een globale opzet voor de planmatige aanpak van de landelijke communicatie rond de Kerkennacht 2017. Deze communicatie wordt verzorgd

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HOOGVLIEGERS

BELEIDSPLAN STICHTING HOOGVLIEGERS BELEIDSPLAN STICHTING HOOGVLIEGERS (Update 2017-2012) ONZE KERNWAARDEN, MISSIE EN AMBITIE Inleiding Het is ongelofelijk wat vrijwilligers van Stichting Hoogvliegers voor elkaar krijgen. We vliegen met

Nadere informatie

Peins, 15 juni 2015. Beste Lezer,

Peins, 15 juni 2015. Beste Lezer, Peins, 15 juni 2015 Beste Lezer, Vol vertrouwen sturen wij u deze brief. Wij willen u iets vragen maar u ook iets geven. Iets van bijzondere waarde. Eigenlijk willen we iets met u ruilen Atelier De Kunst

Nadere informatie

Deze cirkel bestaat uit vijf stappen die u kunt doorlopen om uw wervingscampagne systematisch op te zetten. Waar wil je vrijwilligers voor werven?

Deze cirkel bestaat uit vijf stappen die u kunt doorlopen om uw wervingscampagne systematisch op te zetten. Waar wil je vrijwilligers voor werven? Werving U wilt nieuwe vrijwilligers werven. Mensen die één keer aan een actie meedoen, mensen waar u af en toe een beroep op kunt doen, of mensen die voor langere tijd willen meewerken. U wilt hen in elk

Nadere informatie

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities.

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. N e e r, 2 6 m e i 2 0 1 0 Visie & Beleid Beste lezer, Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. Indien u opmerkingen, suggesties of vragen heeft, laat ons dit weten.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord 3 Activiteiten: 4 Publiciteit: 4 Externe contacten: 4 Interne organisatie: 5 Financiën: 6 Conclusies en aanbevelingen: 7

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord 3 Activiteiten: 4 Publiciteit: 4 Externe contacten: 4 Interne organisatie: 5 Financiën: 6 Conclusies en aanbevelingen: 7 JAARVERSLAG VLAARDINGS FILMFESTIVAL 2015-2016 1 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Activiteiten: 4 Publiciteit: 4 Externe contacten: 4 Interne organisatie: 5 Financiën: 6 Conclusies en aanbevelingen: 7 2 VOORWOORD

Nadere informatie

Kunst op straat. WerKwijzer leerlingen. Locatie Kunst Laren. Pagina 1

Kunst op straat. WerKwijzer leerlingen. Locatie Kunst Laren. Pagina 1 Kunst op straat Locatie Kunst Laren WerKwijzer leerlingen Pagina 1 13 tot 23 mei vindt het project Locatie Kunst Laren plaats. Jullie, leerlingen van de Larense middelbare scholen, gaan, in samenwerking

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Sensoor Oost Nederland, waar luisteren naar elkaar nog heel gewoon is.

Jaarverslag 2012. Sensoor Oost Nederland, waar luisteren naar elkaar nog heel gewoon is. Jaarverslag 2012 Sensoor Oost Nederland, waar luisteren naar elkaar nog heel gewoon is. w m Een vrijwilliger vertelt... Werken bij Sensoor Oost Nederland geeft mij een voldaan gevoel. Het gevoel van iets

Nadere informatie

Spektakel 10 tégen 1. Kunstenaar Helma Vlemmings / GalerieRotterdam aan zee. Opdrachtgever Stichting 10 tégen 1. Budget CBK 2.500,00.

Spektakel 10 tégen 1. Kunstenaar Helma Vlemmings / GalerieRotterdam aan zee. Opdrachtgever Stichting 10 tégen 1. Budget CBK 2.500,00. Spektakel 10 tégen 1 Kunstenaar Helma Vlemmings / GalerieRotterdam aan zee Opdrachtgever Stichting 10 tégen 1 Budget CBK 2.500,00 Uitvoering 2015 1 7 Spektakel 10 tégen 1 Kunstenaar Naam kunstenaar Helma

Nadere informatie

Vrijwilligersnetwerkbijeenkomst Sociaal en Ondernemen Waalwijk d.d. 22 maart De belangrijkste uitkomsten per thematafel:

Vrijwilligersnetwerkbijeenkomst Sociaal en Ondernemen Waalwijk d.d. 22 maart De belangrijkste uitkomsten per thematafel: Vrijwilligersnetwerkbijeenkomst Sociaal en Ondernemen Waalwijk d.d. 22 maart 2016 De belangrijkste uitkomsten per thematafel: 1. Samenwerken (samen met anderen ondernemen (zie foto bijlage 1) 1. Veel organisaties

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Soms voel je je gevangen door het leven. Vastgezet door de drukte, en beklemd in je eigen hoofd. Je voelt je niet vrij en je voelt geen liefde. Met deze tips breng

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz!

Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz! Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz! 1956: de opera Porgy en Bess die geen opera mocht heten draait in Europa. 1957: Frank Koulen de Neger van Terneuzen laat zich inspireren en start op 20 april Lunchroom

Nadere informatie

6Het voorbereidingsdraaiboek

6Het voorbereidingsdraaiboek DC 6Het voorbereidingsdraaiboek In dit dc-thema vind je informatie over het voorbereiden van een evenement. Het is een soort checklist van tien aandachtspunten, om te controleren of je niets vergeten bent.

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0. Ook Coevorden Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren Project Datum Versie Status Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.4 Concept 1. Visie Achtergrond: van twitter via verbinding naar

Nadere informatie

Jonge startende ondernemer. en wat nu?

Jonge startende ondernemer. en wat nu? Jonge startende ondernemer en wat nu? Inleiding We zijn op onderzoek uitgegaan op zoek naar jonge startende ondernemers dit hebben we op verschillende manieren gedaan: - we zijn bij bedrijven langs geweest

Nadere informatie

Patrick Venendaal 1553805. Creative Industries

Patrick Venendaal 1553805. Creative Industries Naam: Cursus: Coördinator: Docent: Patrick Venendaal 1553805 Entrepreneurship Creative Industries Aljan de boer Mark Nutzel Inhoudsopgave Het idee... 3 De doelgroep... 3 Introductie... 3 Wat wordt er getest...

Nadere informatie

Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl. laat je zien

Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl. laat je zien laat je zien Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl laat je zien Welkom. Laat je zien 02 03 Mariënbosch is een eigentijds woonzorgcentrum en onderdeel van Zorggroep

Nadere informatie

Wie ben jij? Ik ben... Introductie VMBO

Wie ben jij? Ik ben... Introductie VMBO VMBO onderbouw Introductie Wie jij bent is niet in één zin te beantwoorden. Of je man of vrouw bent. Uit welk land je komt. Wanneer je geboren bent. Welke dingen (muziek, kleding, sport etc.) je leuk vindt.

Nadere informatie

Evenementen, voorstellingen en concerten alle VSCD podia (x1000)

Evenementen, voorstellingen en concerten alle VSCD podia (x1000) Leden, zalen en stoelen VSCD Podia Leden 147 153 160 158 152 158 151 150 147 141 136 Zalen 266 258 279 271 257 266 270 267 257 256 252 Zitplaatsen 125.675 123.173 132.240 133.820 126.220 129.350 127.200

Nadere informatie

Resultaten workshop Gebiedsmarketing

Resultaten workshop Gebiedsmarketing Resultaten workshop Gebiedsmarketing De meeste bezoekers die het Hondsruggebied bezoeken behoren tot de leefstijl groepen groen en geel. De paarse groep zoekt meer kwaliteit en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting UICF

Beleidsplan Stichting UICF November 2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF en is geschreven voor alle betrokkenen van de stichting: medewerkers, subsidieverleners

Nadere informatie

Bijna niet te geloven, maar iedereen leest. Uniek in Nederland!

Bijna niet te geloven, maar iedereen leest. Uniek in Nederland! Bijna niet te geloven, maar iedereen leest Uniek in Nederland! Het is bijna niet te geloven, maar iedereen leest Brabants Centrum! Brabants Centrum is al 70 jaar dé krant van Boxtel met een bereik van

Nadere informatie

Spibi rijdt de ScanCoveryTrial

Spibi rijdt de ScanCoveryTrial Spibi rijdt de ScanCoveryTrial Wat? ScancoveryTrial SPONSORED BY CLOUD 9 De ScanCoveryTrial is een autosportevenement waarbij een race- of rally- licentie niet nodig is. De tourtocht editie 2016, waaraan

Nadere informatie

Introductie FONDSENWERVING. door Carla van de Brake werkzaam bij

Introductie FONDSENWERVING. door Carla van de Brake werkzaam bij Introductie FONDSENWERVING door Carla van de Brake werkzaam bij Inleiding Waarom fondsen werven? 1. Fondsen willen hun geld graag kwijt aan maatschappelijke projecten/ontwikkelingen. 2. Georganiseerde

Nadere informatie

OPDRACHT "CITYMARKETING"

OPDRACHT CITYMARKETING OPDRACHT "CITYMARKETING" Ting Yuen 0777483 DE OPDRACHT "CITY MARKETING" Achtergrondinformatie Rotterdam is een multiculturele stad en er valt veel te doen. Je kunt er behalve veel winkelen ook aan sightseeing

Nadere informatie

Kunstroute. Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem. Projectverslag

Kunstroute. Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem. Projectverslag Kunstroute 2014 Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem Projectverslag december 2014 1 Inleiding De Kunstroute is dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De drie voorgaande edities

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Koningsdag Zierikzee

Beleidsplan Stichting Koningsdag Zierikzee Beleidsplan 2017 2022 Stichting Koningsdag Zierikzee Zierikzee, December 2016 Voorwoord Het beleidsplan 2017 2022 is opgesteld voor het bestuur van Stichting Koningsdag Zierikzee. Het document geeft een

Nadere informatie

WELKOM. Walter Groenen. Anneke van der Vaart. Directeur CJP. Account manager CJP

WELKOM. Walter Groenen. Anneke van der Vaart. Directeur CJP. Account manager CJP WELKOM Walter Groenen Anneke van der Vaart Directeur CJP Account manager CJP Wat is de CJP Cultuurkaart? CJP Cultuurkaart HET CONCEPT: Leerlingen in het VO krijgen een Cultuurkaart met CJP-korting CJP

Nadere informatie

De laatste wens van Maarten Ouwehand

De laatste wens van Maarten Ouwehand De laatste wens van Maarten Ouwehand Een verhalend ontwerp voor CKV waarin leerlingen op school een museum ontwerpen, inrichten en openen. Gemaakt voor en door: Andreas College Katwijk en Bureau voor Educatief

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk?

Wat vinden wij belangrijk? informatieavond Wat vinden wij belangrijk? Kunst is een verrijking voor je leven. Het stimuleert de creativiteit, geeft plezier en zelfvertrouwen en zorgt voor ontwikkeling. Kunst stimuleert kritisch denkvermogen

Nadere informatie

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016 S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum Beleidsplan 2017 Mei 2016 Inhoudsopgave Stichting Raadhuisconcerten Hilversum Pagina Inhoudsopgave 2 Introductie 3 Programmering 4 Organisatie 6 Bijdrage aan doelen

Nadere informatie

LEVEL UP! Aan de slag in de game-industrie

LEVEL UP! Aan de slag in de game-industrie LEVEL UP! Aan de slag in de game-industrie DE LEVEL UP LESGAME Wie krijgen het rijkste gamebedrijf? Luisteren Kijken Spelen Winnen DEEL 1: KIJKEN EN LUISTEREN Wat doet een game artist? game developer/programmeur?

Nadere informatie

een briljant idee kan in één dag op je bureau liggen

een briljant idee kan in één dag op je bureau liggen Voor een prikkelende boodschap, hogere omzet, nieuwe branding, uitdagende campagne, meer publiek, betere nieuwsbrief, unieke beleving, opvallend logo, meer kaartverkoop, meer leden, uitdagende campagne,

Nadere informatie

WAAROM SCHIPPOP SPONSOREN?

WAAROM SCHIPPOP SPONSOREN? SPONSOR BROCHURE Schipluiden, februari 2012 Beste ondernemer, Het Schipluidense popfestival Schippop zal dit jaar voor de dertiende keer muzikaal van zich laten horen en wel op zaterdag 2 juni 2012. WAAROM

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht Voorbeeld Ondernemers van gezocht, een titel over die programma s twee regels en activiteiten Voorbeeld willen van leveren een subtitel voor een levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum

Nadere informatie

UCK Bedrijfs aanbod. Creatief zakelijk aanbod onder de Dom. UCK.nl/zakelijk

UCK Bedrijfs aanbod. Creatief zakelijk aanbod onder de Dom. UCK.nl/zakelijk UCK Bedrijfs aanbod Creatief zakelijk aanbod onder de Dom UCK.nl/zakelijk Wil je voor de verandering met je team of organisatie buiten de deur geïnspireerd, uitgedaagd en geprikkeld worden? Kom dan naar

Nadere informatie

winnaar KIP-prijs 2012 kwaliteit, innovatie en participatie

winnaar KIP-prijs 2012 kwaliteit, innovatie en participatie winnaar KIP-prijs 2012 kwaliteit, innovatie en participatie Maastricht, oktober 2012 Beste theatermakers en -spelers, Voor jullie ligt een introductie van het vernieuwde festival Theater van het Vat editie

Nadere informatie

Aanleiding. vragenlijst Erflanden Pagina 2

Aanleiding. vragenlijst Erflanden Pagina 2 Digitale enquête Aanleiding De Smederijen is een samenwerkingsverband van de gemeente Hoogeveen, verenigingen van Plaatselijk Belang, drie woningstichtingen (Actium, Woonconcept, Domesta), SWW Hoogeveen

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM OPGAVE Tijdens het werken aan binnenstedelijke opgaven merken wij een grote betrokkenheid van inwoners en ondernemers. Zij spreken vaak vol passie over hun stad en komen met

Nadere informatie

Incubate businessclub? 1. Opzet onderzoek 2. Resultaten interviews 3. Conclusies 4. Advies voor Incubate 5. Vragen?

Incubate businessclub? 1. Opzet onderzoek 2. Resultaten interviews 3. Conclusies 4. Advies voor Incubate 5. Vragen? Incubate businessclub? 1. Opzet onderzoek 2. Resultaten interviews 3. Conclusies 4. Advies voor Incubate 5. Vragen? 1. Opzet onderzoek Doelstelling: Inzicht verkrijgen in de marktechnische haalbaarheid

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

Centrum Beeldende Kunst Dordrecht

Centrum Beeldende Kunst Dordrecht Centrum Beeldende Kunst Dordrecht Centrum Beeldende Kunst Dordrecht Podium hedendaagse kunst en vormgeving Kunstuitleen Servicebureau voor kunstenaars Kunst in de openbare ruimte Lezingen, debatten activiteiten

Nadere informatie

2.0 Doelgroep onderzoek Voor het project Connecting Vibes hebben wij de volgende doelgroep gekozen

2.0 Doelgroep onderzoek Voor het project Connecting Vibes hebben wij de volgende doelgroep gekozen 2.0 Doelgroep onderzoek Voor het project Connecting Vibes hebben wij de volgende doelgroep gekozen Young Urban Professionals in Rotterdam Om meer over deze doelgroep te weten te komen hebben we een doelgroep

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie