Digest. Op bezoek in Antwerpen Op 27 september was Dmitry Strezhnev, CEO van EuroChem, in Antwerpen voor een aantal belangrijke bezoeken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digest. Op bezoek in Antwerpen Op 27 september was Dmitry Strezhnev, CEO van EuroChem, in Antwerpen voor een aantal belangrijke bezoeken."

Transcriptie

1 Deсember 2013 Januari Start van mijnwerken in Kazachstan Eind oktober startten de boor- en graafwerken op de fosfaaterts-site in Kazachstan. De toekomstige ontginning van het fosfaaterts is in handen van EuroChem Fertilizers LLP, dat werkt vanuit Kazachstan. p. 3 EuroChem Agro France SAS stelt zichzelf voor Directeur François Deltour en zijn team aan het woord over hun activiteiten in de Franse agrarische sector. p. 8 Aftrap van EuroChem Agro in China EuroChem organiseerde een kick-off event om de start van EuroChem Agro Trading (Shenzhen) te vieren! Beste wensen! p. 9

2 2 December Bezoek 2013 Januari Op bezoek in Antwerpen Op 27 september was Dmitry Strezhnev, CEO van EuroChem, in Antwerpen voor een aantal belangrijke bezoeken. Als eerste op de agenda stond een ontmoeting met Wouter De Geest, CEO van BASF Antwerpen. s Middags was er een lunch met schepen en voorzitter van Havenbedrijf Antwerpen Marc Van Peel, en een aantal vertegenwoordigers van de Antwerpse Kamer van Koophandel, Flanders Investment en Essenscia, de Belgische vertegenwoordiger van de Chemie en Life Sciences sector. Na de lunch bracht meneer Strezhnev een bezoek aan de kantoren van het Antwerpse Havenbedrijf, waar hij met CEO Eddy Bruyninckx rond de tafel zat om het te hebben over de internationale strategie van EuroChem en de rol hierin van EuroChem Antwerpen. Er werd gepraat over hoe de haven EuroChem kan helpen bij het verwezenlijken van haar doelstellingen. Dmitry Strezhnev, Eddy Bruyninckx CEO Havenbedrijf Antwerpen, Filip Dejongh Gedelegeerd Bestuurder EuroChem Antwerpen Het bezoek aan Antwerpen werd afgesloten in het nieuwe Red Star Line Museum, waar meneer Strezhnev de officiële opening van het museum bijwoonde in het gezelschap van koning Filip en koningin Mathilde.

3 3 Mijlpaal December 2013 Januari Start van de mijnwerken op de Kok-Djon site in Kazachstan Eind oktober startten de booren graafwerken op de fosfaatertssite in Kazachstan. De toekomstige ontginning van het fosfaaterts is in handen van EuroChem Fertilizers LLP, dat in Kazachstan haar uitvalsbasis heeft. De aanvankelijke productiecapaciteit van de site zal oplopen tot ongeveer 640 duizend ton afgewerkt product per jaar, waarvan de productie in 2014 zal beginnen. In de eerste fase van het project wordt zo n 120 miljoen dollar geïnvesteerd. De Kok-Djon site, gelegen in de Jambylregio in Kazachstan, is een belangrijke schakel in EuroChem s grondstoffenstrategie (verticale integratie). Momenteel zijn we voor 75% zelfvoorzienend in fosfaaterts, het belangrijkste ingrediënt voor de productie van meststoffen op basis van fosfaat. Deze laatste 25% proberen we te overbruggen door de grondstoffenbasis steeds verder uit te breiden. De activiteiten van EuroChem zullen een oplossing bieden voor enkele socio-economische kwesties in de Jambylregio. Dit is vooral het geval voor Karatau en Zhanatas, twee steden waar EuroChem de ontwikkeling van de regionale infrastructuur zal steunen door de renovatie en bouw van sociale infrastructuur. EuroChem zet zich sterk in voor de Jambylregio en heeft al meer dan 10 miljoen dollar geïnvesteerd voor het helpen oplossen van enkele dringende sociale kwesties, haalt Yerkebulan Murzagaliyev, Algemeen Directeur van EuroChem Fertilizers, aan. Kazakstan Weetjes over Jambyl - De streek Jambyl ligt tussen de immense Betpak-Dala woestijn en de Tien Shan bergketen en strekt zich uit van de Tsjoejvallei tot de bergen van de Karatau. - In de regio zijn drie natuurreservatens. Berikkara Urochishche huisvest meer dan 50 soorten bijzondere bomen en planten die voorkomen in het Red Data Book, en enkele zeldzame dieren als de argali (bergschapen) en Indische stekelvarkens. Karakunuz Urochishche is een botanisch reservaat van 3.07 hectare groot. In het Andasai staatsreservaat leven argali, Aziatische wilde ezels, Perzische gazellen, reeën, fazanten en patrijzen. - In de 2e eeuw voor Christus liep een deel van de Zijderoute door de Jambylregio, langs de valleien van de rivieren Chu, Thalles en Asa. - Volgens een legende heeft ook Kazachstan een monster van Loch Ness. De Aidahar (draak), geest van het water, leeft in het Kokkol-meer. Volgens ooggetuigen gaat het om een enorme slang van 15 meter lengte met een hoofd van wel een meter groot.

4 4 December Terugblik op 2013 Hoogtepunten van het jaar 2013 Januari In Juli kondigde EuroChem de heropstart van de constructie van de mijnschacht aan op de VolgaKaliy kaliumsite, nadat de bevriezingsfase succesvol werd afgerond. Deze grootschalige werken werden hervat op 100 meter van het punt waarop ze eerder waren geschorst door het falen van de mortel technologie van Shaft Sinkers, de Zuid-Afrikaanse aannemer die ingehuurd was voor het project. EuroChem nam de nodige stappen om de werken van de mijnschacht verder te zetten en implementeerde hiervoor de vriestechnologie. De schacht wordt nu afgaeschermd door een vrieswand ontwikkeld door Thyssen Schachtbau GmbH, hetzelfde bedrijf dat ook meewerkt aan de andere VolgaKaliy skipvervoerschacht en het andere kaliumproject van EuroChem, Usolskiy Potash. Het consultancy bureau Atkins, dat haar hoofdzetel heeft in het VK, begon een onderzoek naar het oppervlaktewater in de buurt van onze installatie in Kingisepp. In juli 2013 kreeg Atkins het project toegewezen, en op 9 oktober gingen de eerste controles van de fosforconcentraties in de rivier Luga van start. Zoals het controleplan het voorschrijft, werden er zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts van de fosfaat-site stalen genomen. Bovendien ging ook de beoordeling van de behandelingssystemen naast de productiefaciliteit van start. De eerste resultaten worden begin 2014 verwacht. EuroChem Usolskiy Potash rondde de mijnschachtwerken af Een maand eerder dan gepland konden de werken die in maart 2012 van start gingen, worden afgerond. De schachtdiepte van -473 meter werd behaald aan een gemiddelde van 42 meter per maand. Usolskiy s kooischacht is de eerste in 25 jaar die in Verkhnekamskoe werd gebouwd. De ondergrondse werken, die nu steunen op de ventilatie- en transportsectie, worden uitgevoerd door de experten van FSUE FF-30. De vrieswand werd ontworpen en uitgevoerd door Thyssen Schachtbau GmbH, de Duitse specialist die ook meewerkt aan twee andere projecten: Usolskiy Potash en VolgaKaliy.

5 5 Terugblik op 2013 Deсember 2013 January EuroChem en Migao komen tot een joint venture in China EuroChem en Migao Corporation, een Chinese producent gespecialiseerd in kaliummeststoffen, kondigden de EuroChem Migao joint venture aan. Het samenwerkingsverband zal tot ton kaliumnitraat en tot ton chloridevrije NPK-meststoffen per jaar produceren in Yunnan, een provincie in het zuiden van China. EuroChem en Migao zullen elk 50% van de joint venture beheren. In het kader van deze samenwerking wordt in Luliang (Yunnan) momenteel een meststoffenproductie-installatie gebouwd. Een eerste installatie met een jaarlijkse capaciteit van ton NPK, gaat in december 2013 van start. In de loop van 2014 worden dan nog een installatie voor de productie van ton kaliumnitraat per jaar en een tweede NPK-straat met ton per jaar verwacht. Ter ere van EuroChem Day en de vijftigste verjaardag van Lifaosa, schonk EuroChem een improssionant cadeau aan de stad Kedainiai (Litouwen): de Kedainiai Arena, een multifunctioneel sport- en vrijetijdscentrum. De bouw van de Kedaini Arena begon op 25 mei In het 5,5 duizend vierkante meter grote centrum kunnen zo n mensen een sportevenement bijwonen, en zo n mensen kunnen binnen voor een concert. De arena kan makkelijk omgebouwd worden naar 3 basketbalterreinen en is ook geschikt voor heel wat andere sporten. Eind april fietsten de werknemers van EuroChem Antwerpen naar Moscou en terug. In plaats van de kilometer lange reis via Duitsland en Polen naar het echte Moskou, fietsten de wielrenners zo n 160 kilometer van Antwerpen naar Moscou, een stadswijk van Gent. Hiervoor participeerde het bedrijf in de aankoop van nieuwe wieleroutfits met het EuroChem Antwerpen logo.

6 6 December Terugblik op Januari EuroChem Antwerpen vierde haar eerste verjaardag met een familiedag. EuroChem s CEO Dmitry Strezhnev ontmoette Bobby Jindal, de gouverneur van de Amerikaanse staat Louisiana, om de bouw van een ammonium- en ureuminstallatie te bespreken. De exacte locatie en technische details van de site zullen komend jaar bekend gemaakt worden. Wat wel al bekend is, is dat de investering zo n 1,5 miljard dollar bedraagt, gespreid over de komende vier jaar. Verwacht wordt dat de uiteindelijke winst van het bedrijf de gemaakte kosten ruimschoots zal overschrijden. De productie van minerale meststoffen in de Verenigde Staten biedt heel wat voordelen wanneer deze meststoffen zowel in het binnenland als in aangrenzende landen zal worden verkocht. Op de familiedag mochten de werknemers van EuroChem Antwerpen hun partner, kinderen en familie meebrengen om hen hun arbeidsplaats te tonen. De installaties werden opengesteld en er waren rondleidingen voorzien voor de bezoekers. Ook was er heel wat randanimatie: een tentoonstelling, rondvaarten, activiteiten voor de kinderen, een toneelvoorstelling en zelfs... een Russische muziekshow! De Yubileiny arena was de uitvalsbasis voor het eerste Internationaal Junior Ijshockeytornooi, georganiseerd door EuroChem. Kinderen uit Rusand, België en Finland namen deel aan de wedstrijden. De Phantoms uit België en het nationale Espoo Blue team uit Finland namen het tegen elkaar op voor de bronzen medaille. De Finnen wonnen de wedstrijd met Het hoogtepunt van het tornooi was de finale, waarin de twee deelnemende Russische teams de sticks kruisten. De ploeg uit Novomoskovsk won op eigen terrein van de tegenstanders uit Yamburg met een score van 7-0.

7 7 Terugblik op 2013 December 2013 Januari In Londen werd een internationale workshop Corporate Social Responsibility and Sustainable Development in Mining and Energy Industries: the Global Experience of the United Kingdom georganiseerd. Michael Groves, professor aan de universiteit van Edinburgh, stichter en directeur van het onderzoekscentrum voor duurzame ontwikkelingsstrategieën, rapportage en communicatie Great Circle, wees EuroChem aan als de beste van de klas. Onze presentatie was gebaseerd op onderzoek naar onze relatie met belangrijke stakeholders en, meer specifiek, naar onze verwezenlijkingen bij lokale gemeenschappen door partnerschappen en investeringen in opleiding en sport. De jongens van het team uit Kingisepp en de Blues Juniors uit Espoo, speelden een vriendschappelijke wedstrijd. De strijd was hard, maar tijdens de wedstrijd lag het geluk iets meer in het kamp van de Russische spelers. In elk deel van de match stonden ze ruim voor, en na drie perioden wonnen ze met een score van Na het fluitsignaal gaven de Finse spelers te kennen dat ze hun uiterste best hadden gedaan, maar dat de tegenstanders beter voorbereid waren op de match. Ze nodigden de Russische jongens uit naar Finland en hoopten ook terug te komen om op Russisch ijs de tegenstanders te verslaan. EuroChem was een van de hoofdsponsors van de Internationale Chemie Olympiade In juli kwamen studenten uit zo n 130 landen samen in de staatsuniversiteit van Moskou voor de Chemie Olympiade. Bij de deelnemers was ook een team uit België. De Belgen namen geen medailles mee naar huis, maar mochten achteraf wel op bezoek bij EuroChem Antwerpen voor een kijkje achter de schermen. Drie studenten, vier professoren en leden van de lokale organisatie van de Chemie Olympiade kregen een presentatie over de geschiedenis en werking van Euro- Chem Antwerpen en een begeleide rondleiding in de installatie.

8 8 December Terugblik op Januari Dit is EuroChem Agro France SAS Wijnbouw in Bordeaux Directeur François Deltour Marketing manager Pierrick Lefrère François Deltour, directeur bij EuroChem Agro France SAS, staat aan het hoofd van een team van 18 medewerkers. Elf van hen werken op de afdelingen sales, logistiek, marketing en administratie in het hoofdgebouw in Levallois-Perret, dichtbij Parijs. De andere zeven zijn technische adviseurs en vertegenwoordigers in de Franse provincies. EuroChem Agro France heeft een stevige reputatie uitgebouwd in Frankrijk, en verdeelt een groot aanbod van meststoffen (bv. AN en KAS), maar ook gespecialiseerde producten (ENTEC en Nitrophoska). In januari 2014 zal het Franse portfolio worden uitgebreid met UAN (Ureum AmmoniumNitraat), Ureum, DAP en MAP. De aantrekkelijke en dynamische Franse landbouwsector bestaat uit zo n boerderijen van elk gemiddeld 55 hectare groot. Er worden verschillende soorten gewassen geteeld: veldgewassen, grassen, wijndruiven, groente en fruit. 54% van het Franse grondgebied is landbouwgrond en meer dan 10 miljoen hectare dient voor intensieve productie met hoge stikstofbehoefte. ENTEC en Nitrophoska zijn erg geliefd op deze markt, dankzij de over de jaren heen opgebouwde repuatie van uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid. Onze ervaren technische adviseurs raden deze producten sterk aan bij het sales team van onze klanten, die ze op hun beurt doorverkopen naar de eindgebruikers. We voorzien hen van gebruiksadvies voor verschillende gewassen via persoonlijke bezoekjes, regionale vergaderingen en een heel aantal veldstudies die over heel Frankrijk werden uitgevoerd, geeft marketing manager Pierrick Lefrère mee. EuroChem Agro France neemt ook regelmatig deel aan zowel nationale als regionale beurzen, zoals de Sommet de l Elevage, een belangrijke internationale bijeenkomst voor veehouders van over heel de wereld, die jaarlijks in oktober plaatsvindt in Clermont-Ferrand, in hartje Frankrijk. Directeur François Deltour licht de klantenstructuur van het bedrijf toe: Onze klanten zijn voor het grootste deel coöperatieven die georganiseerd zijn als grote en invloedrijke aankoopgroepen. Onze verkoop- en commerciële strategie bestaat eruit voornamelijk met deze belangrijke spelers te werken. Slechts 10 van hen maken al bijna 80% van onze afzet uit. Het Franse logistieke team heeft voor al haar klanten verschillende leveringsmogelijkheden: per (binnen)schip vanuit Antwerpen of Ludwigshafen voor producten in bulk, tot spoortransport en vrachtwagens voor kleinere ladingen.

9 9 SAMEN December 2013 Januari Aftrap van Eurochem Agro in China EuroChem organiseerde een kick-off event om de oprichting van EuroChem Agro Trading (Shenzhen) te vieren. Het evenement, dat op 15 en 16 oktober doorging in het Shenzhen Futian Shangri- La hotel, was de uitgelezen mogelijkheid voor klanten en zakenpartners om Euro- Chem, de producten, het verkoopteam en de toewijding van EuroChem voor de Chinese agrarische sector, beter te leren kennen. De directeur van EuroChem Agro Shenzhen, Zhenjum Ding, mocht een kleine 120 gasten verwelkomen op het evenement. Onder de gasten waren grote klanten zoals SinoChem en CNCCC, zakenpartners uit de grootste Chinese havens zoals die van Chiwan en Wuhan, enkele van China s meest erkende professors en experten van universiteiten en instituten, en leden van de gespecialiseerde agrarische pers. Valery Rogalskiy - Sales Director bij EuroChem, Rudolf von Plettenberg Directeur van EuroChem Agro en Wolfgang Jung Sales Director, waren ook van de partij om EuroChem en haar producten voor te stellen. De avond ging van start met een cocktail op de rode loper. Aan alle gasten werd gevraagd hun handtekening of een korte boodschap op een groot bord te zetten velen van hen waren vereerd dit te doen. Na een korte kennismaking werden de gasten getrakteerd op een avond vol Chinees vertier en verrassingen. De aanwezige live band zorgde voor de muziek en sommige gasten durfden zelfs de micro in de hand te nemen en op het podium mee te zingen. Tijdens de traditionele Kung Fu show werd vrijwilligers gevraagd de bewegingen na te doen van de Traditionele Kung Fu sporters op het podium. Eén van de hoogtepunten van de avond. De volgende morgen kregen de gasten opnieuw een Chinese traditie voorgeschoteld, Bian Lian, een belangrijk aspect in de Chinese Sichuan opera. Acteurs veranderen hierbij regelmatig live op het podium van masker, en doen dit op een heel kunstzinnige manier. De Rudolf von Plettenberg, Directeur van EuroChem Agro Gasten op het podium

10 10 samen December 2013 Januari acteurs zwaaien met hun armen en schudden hun hoofd terwijl hun geverfde maskers steeds opnieuw veranderen. Deze demonstratie was een symbolische belofte van Euro- Chem aan de klanten: hoewel er een nieuw logo is, blijft het team, de dienstverlening en de hoge kwaliteit van de producten ongewijzigd. Een meer moderne presentatie volgde op deze oude Chinese kunst. Valery Rogalskiy bracht een inleiding over EuroChem en Rudolf von Plettenberg stelde EuroChem Agro GmbH en zijn productstrategie voor. Zhenjun Ding volgde met een bijdrage over de toekomstige mogelijkheden en projecten van EuroChem Agro Trading Shenzhen. Professor Zhang van de Agricultural University van China gaf een overzicht van de Chinese meststoffenindustrie. Het kleurrijke event werd afgesloten met een erg creatieve modeshow: de modellen droegen verrassend mooie outfits die gemaakt waren van oude K+S Nitrogen en nieuwe Euro- Chem Agro meststoffenverpakkingen. Aan het eind van dit tweedaagse event gingen alle gasten geïnspireerd naar huis en bedankten ze de organisatoren voor de perfecte organisatie van het event. Een heel aantal artikels in de Chinese gespecialiseerde pers toonde het succes van het kick-off event aan. EuroChem Agro Trading Shenzhen EuroChem Agro Trading Shenzhen werd opgericht in juli 2013 door de overname van K+S Nitrogen door EuroChem. De kern van het team bleef om EuroChem Agro s aanwezigheid in de dynamische Chinese markt te begeleiden. Tot enkele jaren geleden werd in China jaarlijks slechts ton Nitrophoska en ENTEC verkocht. Nu gaat het om ton per jaar. De kwaliteit van onze producten en de succesvolle marketing hebben van Nitrophoska en ENTEC de meest populaire merken gemaakt bij de Chinese boeren. Alle EuroChem Agro Trading Shenzhen werknemers hebben een universitair diploma en zijn sterk geschoold. Michelle Rao (Assistent & Administratie) Afgestudeerd aan de Jiangxi Normal University Xiangming Zeng (Regionale Manager) Senior landbouwingenieur; Master in Plant Nutrition aan de Huazhong Agricultural University Zhenjun Ding (Managing Director) Zhenjun Ding (Managing Director) Heel wat ervaring in de meststoffenindustrie, afgestudeerd aan China Agricultural University Prof. Dr. Yando Xiao (Director of Technical Support) Doctoraat aan China Agricultural University, Master of Science aan de Universitat Karlsruhe (TH) Xiaobin Fan (Regional Manager) Senior landbouwingenieur; afgestudeerd aan de Shandong Agricultural University

Digest. De wedstrijd gaat van start! 1ste Internationaal Junior Ijshockey Toernooi. p. 2. p. 5. p. 6. April 2013

Digest. De wedstrijd gaat van start! 1ste Internationaal Junior Ijshockey Toernooi. p. 2. p. 5. p. 6. April 2013 April 2013 1ste Internationaal Junior Ijshockey Toernooi De wedstrijd gaat van start! Moscow Calling Vanaf nu kan iedere werknemer bij EuroChem makkelijk zijn of haar collega s in het buitenland bereiken.

Nadere informatie

Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature.

Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. SJABLOON Werken via KdG Gelieve dit ingevulde sjabloon te mailen naar: werken-via-kdg@kdg.be Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. Functietitel: Junior Accountant

Nadere informatie

PERSDOSSIER ALIPHOS, EUROPESE LEIDER IN DE FOSFATENPRODUCTIE VOOR DIERENVOEDING

PERSDOSSIER ALIPHOS, EUROPESE LEIDER IN DE FOSFATENPRODUCTIE VOOR DIERENVOEDING PERSDOSSIER ALIPHOS, EUROPESE LEIDER IN DE FOSFATENPRODUCTIE VOOR DIERENVOEDING www.aliphos.com Lid van de Ecophos Group INHOUDSOPGAVE ALIPHOS IN HET KORT 3 BELANGRIJKE CIJFERS 4 BELANGRIJKE DATA 5 DE

Nadere informatie

Inleiding. Patrick Bontinck CEO. Alain Hutchinson Voorzitter van de vzw visit.brussels

Inleiding. Patrick Bontinck CEO. Alain Hutchinson Voorzitter van de vzw visit.brussels Activiteitenverslag Inleiding 2014 werd in het kader van de regionalisering van het toerisme als een scharnierjaar aangekondigd. Het is ook een jaar van consolidatie geweest voor het toerisme in Brussel.

Nadere informatie

Lokaal, Europa en Internationaal

Lokaal, Europa en Internationaal www.socialbiz.eu Sociale Onderneming Informatiefiche SWISSLEG (ZWITSERLAND) Opgericht in 2012 Rechtsvorm Sector Werkgebied Sector Website Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Handicaps/artificiële

Nadere informatie

De SD WORX - enquête. 1. De best betaalde functies

De SD WORX - enquête. 1. De best betaalde functies De SD WORX - enquête Jaarlijks voert SD WORX een onderzoek naar de beloning van arbeiders, bedienden, kader- en directieleden in België. Daarbij staat kwaliteit van de gegevens centraal. De data worden

Nadere informatie

Digest. EuroChem trekt naar Amerika. p. 4. p. 7. p. 2 3. p. 10 EUROCHEM INTERNATIONAL DIGEST. September 2013

Digest. EuroChem trekt naar Amerika. p. 4. p. 7. p. 2 3. p. 10 EUROCHEM INTERNATIONAL DIGEST. September 2013 Feeststemming in Mannheim tijdens de 1Oe MLP Twilight Marathon Vijf EuroChem Agrocollega s liepen een halve marathon, een zesde deed er nog een schepje bovenop en liep een hele marathon uit! p. 4 EuroChem

Nadere informatie

Valve World Expo 2014: Goede conjunctuur en tevreden exposanten na de derde editie van Valve World Expo in Düsseldorf

Valve World Expo 2014: Goede conjunctuur en tevreden exposanten na de derde editie van Valve World Expo in Düsseldorf Valve World Expo 2014: Goede conjunctuur en tevreden exposanten na de derde editie van Valve World Expo in Düsseldorf Echt uitgelaten was de sfeer onder de 665 exposanten uit 40 Landen, die elkaar ontmoetten

Nadere informatie

DE BEKRONING VAN DE BELGISCHE CHOCOLADE 2 4 MAART 2018 BRUSSEL TOUR & TAXIS

DE BEKRONING VAN DE BELGISCHE CHOCOLADE 2 4 MAART 2018 BRUSSEL TOUR & TAXIS DE BEKRONING VAN DE BELGISCHE CHOCOLADE 2 4 MAART 2018 BRUSSEL TOUR & TAXIS HTTP://BRUSSELS.SALON-DU-CHOCOLAT.COM NEEM DEEL AAN DE GROOTSTE EVENTS GEWIJD AAN CHOCOLADE EN CACAO TER WERELD EN IN BELGIË

Nadere informatie

Greate Pier Beachrugby. Sponsorplan 2/24/2010

Greate Pier Beachrugby. Sponsorplan 2/24/2010 Greate Pier Beachrugby Sponsorplan 2/24/2010 Inhoud Wat betekent rugby?... 3 Een sport met karakter... 3 Ameland beachrugby... 4 Feiten en cijfers... 5 Sponsorpakket... 6 Contact... 6 Wat betekent rugby?

Nadere informatie

Nick: Omdat mijn vriendin Tanja in Abcoude woont

Nick: Omdat mijn vriendin Tanja in Abcoude woont Werkbezoek aan Creative Studio of Irina Pushkareva in Minsk, Belarus (Wit-Rusland) 31 maart 4 april 2017 Hans Salemink, coördinator van Kazou en Nick Ruhe*) *) Nick is een van de vaste acteurs van de theatergroep

Nadere informatie

Welkomstwoord commissaris van de koningin Max van den Berg viering Russisch Nieuwjaar, 13 januari 2013, provinciehuis Groningen

Welkomstwoord commissaris van de koningin Max van den Berg viering Russisch Nieuwjaar, 13 januari 2013, provinciehuis Groningen Welkomstwoord commissaris van de koningin Max van den Berg viering Russisch Nieuwjaar, 13 januari 2013, provinciehuis Groningen Namens de stuurgroep Noord Nederland Rusland 2013 wil ik graag met u het

Nadere informatie

Deze perskit bevat informatie over Ecofys, de geschiedenis van het bedrijf, de kenmerken, enkele feiten en cijfers en de belangrijkste activiteiten.

Deze perskit bevat informatie over Ecofys, de geschiedenis van het bedrijf, de kenmerken, enkele feiten en cijfers en de belangrijkste activiteiten. Ecofys Perskit Ecofys Experts in Energy Inleiding Ecofys is al meer dan 25 jaar een toonaangevend internationaal consultancybedrijf in energie en klimaatbeleid. De visie van Ecofys is "sustainable energy

Nadere informatie

Persinformatie. Uitdagende marktomgeving biedt ook kansen. Nieuwe directievoorzitter wil groei voortzetten

Persinformatie. Uitdagende marktomgeving biedt ook kansen. Nieuwe directievoorzitter wil groei voortzetten Persinformatie Uitdagende marktomgeving biedt ook kansen Nieuwe directievoorzitter wil groei voortzetten Mario Mehren: strategie Wintershall blijkt succesvol 2 juni 2015 Michael Sasse Tel. +49 561 301-3301

Nadere informatie

Een buitengewone golfbelevenis. 1 e ronde zaterdag 21 juli 2018 Finale zondag 22 juli 2018

Een buitengewone golfbelevenis. 1 e ronde zaterdag 21 juli 2018 Finale zondag 22 juli 2018 Een buitengewone golfbelevenis 1 e ronde zaterdag 21 juli 2018 Finale zondag 22 juli 2018 Waarom het Capels Senior Open? Het Capels Senior Open is een jaarlijks terugkerende landelijke open golfwedstrijd.

Nadere informatie

Kent, een geweldige plek om zaken te doen

Kent, een geweldige plek om zaken te doen Kent, een geweldige plek om zaken te doen Kent is de beste plek om zaken te doen in het Verenigd Koninkrijk. Gelegen in Zuidoost-Engeland is Kent de regio die het dichtst bij het vasteland van Europa ligt.

Nadere informatie

HollandCity Global Travel Trade Show Where international buyers meet Holland suppliers. Sponsor mogelijkheden

HollandCity Global Travel Trade Show Where international buyers meet Holland suppliers. Sponsor mogelijkheden HollandCity Global Travel Trade Show Where international buyers meet Holland suppliers Sponsor mogelijkheden Global Travel Trade Show Wat is de Global Travel Trade Show? De HollandCity Global Travel Trade

Nadere informatie

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit Donderdag 2 februari 2012 Welkomstwoord JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Ontmoeting Chinese minister van Cultuur Cai Wu - Errera, Brussel Zeer geachte collega, minister

Nadere informatie

Trainingskampen 2014-2015

Trainingskampen 2014-2015 Trainingskampen 2014-2015 Like us & Follow us! Trainingskampen 2014-2015 Een trainingskamp is het middel om spelers weer fit te krijgen en om ervoor te zorgen dat er een team staat. Inhoudsopgave Portugal

Nadere informatie

Crop Care Competence Centre. Kverneland Group Nieuw-Vennep

Crop Care Competence Centre. Kverneland Group Nieuw-Vennep NL Crop Care Competence Centre Kverneland Group Nieuw-Vennep onze visie Techniek maakt een betere toekomst mogelijk. Wij ontwikkelen intelligente oplossingen voor een betere oogst en een hogere opbrengst.

Nadere informatie

Hieronder vindt u een link naar het filmpje over de WMS van Bol.com. https://www.youtube.com/watch?v=mdpt9ws6hhc

Hieronder vindt u een link naar het filmpje over de WMS van Bol.com. https://www.youtube.com/watch?v=mdpt9ws6hhc Hieronder vindt u een link naar het filmpje over de WMS van Bol.com https://www.youtube.com/watch?v=mdpt9ws6hhc je kan het met bol.com De selectie, ontwikkeling en implementatie van een nieuw WMS Harm

Nadere informatie

Biomethanol. Resultaten en bevindingen van project. Datum September 2010 Status Definitief. BioMCN, e.a. in opdracht van Agentschap NL

Biomethanol. Resultaten en bevindingen van project. Datum September 2010 Status Definitief. BioMCN, e.a. in opdracht van Agentschap NL Resultaten en bevindingen van project Biomethanol Dit rapport is onderdeel van de projectencatalogus energie-innovatie. Tussen 2005 en 2011 kregen ruim 1000 innovatieve onderzoeks- en praktijkprojecten

Nadere informatie

Mandarijn in Shanghai, Hutong School

Mandarijn in Shanghai, Hutong School EASY LANGUAGES Mandarijn in Shanghai, Hutong School Programma overzicht: Intensieve Mandarijnse cursus Vanaf 18 jaar Accommodatie in modern appartement 2 weken tot 1 jaar Alle niveaus Bestemming Taalcursus

Nadere informatie

VisualVest Testimonial

VisualVest Testimonial VisualVest Testimonial November 2018 1 Ortec Finance adviseert VisualVest sinds 2015 over de belangrijkste aspecten van de customer journey voor vermogensplanning. VisualVest is een digitale vermogensbeheerder,

Nadere informatie

Ontwikkelvoorstel stappenplan

Ontwikkelvoorstel stappenplan Ontwikkelvoorstel stappenplan Over DTT DTT opereert op het snijvlak van creativiteit en techniek, een bijzondere en specialistische combinatie. Daarom treden wij naar voren als expert en adviseur. Als

Nadere informatie

HollandCity Global Travel Trade Show Where international buyers meet Holland suppliers. Sponsor mogelijkheden

HollandCity Global Travel Trade Show Where international buyers meet Holland suppliers. Sponsor mogelijkheden HollandCity Global Travel Trade Show Where international buyers meet Holland suppliers Sponsor mogelijkheden Global Travel Trade Show Wat is de Global Travel Trade Show? De HollandCity Global Travel Trade

Nadere informatie

125 jaar. debelux- debelux-kamer van Koophandel. Gebruik onze events als platform en word sponsor. Samen morgen ondernemen. Andrey Danilovich/iStock

125 jaar. debelux- debelux-kamer van Koophandel. Gebruik onze events als platform en word sponsor. Samen morgen ondernemen. Andrey Danilovich/iStock 25 jaar 25 jaar debelux debeluxkamer van Koophandel Andrey Danilovich/iStock Er wacht u een bewogen jaar vol boeiende evenementen. Als partner van de economie van morgen willen wij niet alleen onze geschiedenis

Nadere informatie

TIC TAC TERROR HET BOEK DAT NOOIT VAN JOU VERLIEST MET 3-OP-EEN-RIJ!

TIC TAC TERROR HET BOEK DAT NOOIT VAN JOU VERLIEST MET 3-OP-EEN-RIJ! TIC TAC TERROR HET BOEK DAT NOOIT VAN JOU VERLIEST MET 3-OP-EEN-RIJ! Oorspronkelijke titel: Tic Tac Tome; The Book That Will Beat You at Tic-Tac-Toe De oorspronkelijke Amerikaanse uitgave werd in 2011

Nadere informatie

WORKSHOP. Introduction Internet Marketing 14 SEPTEMBER U 18.00U

WORKSHOP. Introduction Internet Marketing 14 SEPTEMBER U 18.00U WORKSHOP Introduction Internet Marketing 14 SEPTEMBER 2017 10.00U 18.00U GEBOUW OVVICE MARTEN MEESWEG 8 3068 AV ROTTERDAM ALEXANDER WWW.BRIGHTIDEAS.INFO/EVENEMENTEN Het internet is uitgegroeid tot de nummer

Nadere informatie

UITDAGINGEN BINNENVAART

UITDAGINGEN BINNENVAART UITDAGINGEN BINNENVAART PROMOTIE BINNENVAART VLAANDEREN 2012 09 18 WATERWEGEN West Europa heeft het dichtste waterwegennetwerk van de EU 90 miljoen inwoners EUR 910 miljard BBP 320 miljoen ton via Rijn

Nadere informatie

KEY ACCOUNT MANAGER. Account Management #VACANCY

KEY ACCOUNT MANAGER. Account Management #VACANCY Sales Account Management #VACANCY KEY ACCOUNT MANAGER Een feestelijke mijlpaal: FrieslandCampina bestaat dit jaar tien jaar. Daarmee voorziet de zuivelgigant al een decennium wereldwijd miljoenen consumenten

Nadere informatie

INTERcLASSICS. MAASTRICHT 19 Business LOunGes. 10 / 11 / 12 / 13 january 2019

INTERcLASSICS. MAASTRICHT 19 Business LOunGes. 10 / 11 / 12 / 13 january 2019 INTERcLASSICS MAASTRICHT 19 Business LOunGes 10 / 11 / 12 / 13 january 2019 Trakteer uw relaties op een unieke belevenis tijdens InterClassics Maastricht InterClassics Maastricht, al meer dan 25 jaar dé

Nadere informatie

Analyse van het Wereldkampioenschap Jeugd Jongens Volleybal 2007

Analyse van het Wereldkampioenschap Jeugd Jongens Volleybal 2007 Arenberggebouw Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02 209 47 21 Fax: 02 209 47 15 Analyse van het Wereldkampioenschap Jeugd Jongens Volleybal 2007 Evaluatie van de spelonderdelen AUTEUR(S) VANMEDEGAEL STEVEN,

Nadere informatie

NATIONAAL FEEST IN LUXEMBURG

NATIONAAL FEEST IN LUXEMBURG NUMMER 25 OKTOBER 2016 MANNEKEN PIS VERKLEED IN CHARRO NATIONAAL FEEST IN LUXEMBURG CULTURELE AGENDA Volgens de traditie werd Manneken Pis verkleed als charro, voor de herdenking van de Mexicaanse onafhankelijkheid.

Nadere informatie

Pinguin NV wijzigt naam naar Greenyard Foods NV en onderlijnt hiermee verdere groei ambitie

Pinguin NV wijzigt naam naar Greenyard Foods NV en onderlijnt hiermee verdere groei ambitie PERSMEDEDELING Pinguin NV wijzigt naam naar Greenyard Foods NV en onderlijnt hiermee verdere groei ambitie HIGHLIGHTS - Pinguin NV wordt Greenyard Foods NV. Met de naamswijziging onderlijnt de internationale

Nadere informatie

Quality is not an act, it is a habit.

Quality is not an act, it is a habit. Quality is not an act, it is a habit. Aristoteles Joint venture van de ondernemingen Rodanar en De Backer 60 miljoen omzet 250 000 m³ pallethout 14 productielijnen 70 ladingen per dag Ruim 120 medewerkers

Nadere informatie

Drake & Farrell permanent beschikbaar dankzij robuust datacenter

Drake & Farrell permanent beschikbaar dankzij robuust datacenter De toekomstgerichtheid van Unica Schutte ICT past uitstekend bij ons bedrijf Drake & Farrell permanent beschikbaar dankzij robuust datacenter Drake & Farrell is een dienstverlener voor supply chain diensten,

Nadere informatie

impact in Antwerpen Meer dan 550 jaar aan diamantgeschiedenis zit vervat in de slogan Cut in Antwerp, tot op vandaag nog

impact in Antwerpen Meer dan 550 jaar aan diamantgeschiedenis zit vervat in de slogan Cut in Antwerp, tot op vandaag nog Hoofdstuk 6 Indirecte economische impact in Antwerpen De Antwerpse diamantsector is ontzettend belangrijk voor de Vlaamse en Belgische economie. Niet alleen door de toegevoegde waarde en inkomsten die

Nadere informatie

Terugblik campustour Utrecht Science Park - Amsterdam Science Park - Campus Wageningen Universiteit 21 november 2012

Terugblik campustour Utrecht Science Park - Amsterdam Science Park - Campus Wageningen Universiteit 21 november 2012 Terugblik campustour Utrecht Science Park - Amsterdam Science Park - Campus Wageningen Universiteit 21 november 2012 H.J. Kooij Utrecht Science Park De campustour startte op het Utrecht Science Park (USP)

Nadere informatie

Compact. Merkkwaliteit rechtstreeks van de producent: U koopt verse bomen en veel voordeel.

Compact. Merkkwaliteit rechtstreeks van de producent: U koopt verse bomen en veel voordeel. Merkkwaliteit rechtstreeks van de producent: U koopt verse bomen en veel voordeel. De vakhandel wil zekerheid: Wij zijn er persoonlijk voor u. HANS HENNINGSEN CEO SVEND KRISTIANSEN Key Account Manager

Nadere informatie

Van de Groep & Olsthoorn 3. Jaarverslag 2018

Van de Groep & Olsthoorn 3. Jaarverslag 2018 Jaarverslag 2018 Van de Groep & Olsthoorn 3 Met tevredenheid kijk ik terug op het jaar 2018. Een jaar waarin wij, net als in de 38 voorgaande jaren, zwarte cijfers schreven. Geen kleine prestatie en naar

Nadere informatie

Stichting International Buddha s Light Progress Society. Activiteitenverslag 2016

Stichting International Buddha s Light Progress Society. Activiteitenverslag 2016 Stichting International Buddha s Light Progress Society Activiteitenverslag 2016 Bezoekers in de eetzaal op 14-5-2016. Vrijwilliger als gids door de tempel. 1. Cultuur en Onderwijs Ter viering van het

Nadere informatie

Mijnheer de Schepen, Mijnheer Christiaens, Mijnheer Hellings, Dames en heren,

Mijnheer de Schepen, Mijnheer Christiaens, Mijnheer Hellings, Dames en heren, TOESPRAAK DOOR KRIS PEETERS VLAAMS MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW, ZEEVISSERIJ EN PLATTELANDSBELEID Keppel-Seghers 28 maart 2011 Mijnheer de Schepen, Mijnheer

Nadere informatie

Les 6 Kijken in de keuken

Les 6 Kijken in de keuken Les 6 Kijken in de keuken? 33 Les 6 Kijken in de keuken 1. Een kijkje in de keuken van ingrediënten eten en drinken Geef aan uw medecursisten in een presentatie van 5 minuten een kijkje in de keuken van

Nadere informatie

Bedrijfspresentatie Movico

Bedrijfspresentatie Movico Movico B.V. Daalder 9 5753 SZ Deurne, Nederland + 31 (0)493 316 409 info@movico.nl www.movico.nl Bedrijfspresentatie Movico ROADSHOWS EXHIBITIONS SPORTS Inhoudsopgave Over Movico De vloot van Movico: unieke

Nadere informatie

REVOLUTIE IN VELDONDERHOUD: KUNSTGRAS OF GRASKUNST? Frank van Beusekom Operations Manager SGL

REVOLUTIE IN VELDONDERHOUD: KUNSTGRAS OF GRASKUNST? Frank van Beusekom Operations Manager SGL REVOLUTIE IN VELDONDERHOUD: KUNSTGRAS OF GRASKUNST? Frank van Beusekom Operations Manager SGL OVER SGL DE JUISTE INPUT HET IDEALE VELD Input gebaseerd op gewenste output BASIS Water Voeding Blad CO 2 Licht

Nadere informatie

Toerisme in Mechelen groeit kwantitatief en kwalitatief

Toerisme in Mechelen groeit kwantitatief en kwalitatief Mechelen, 15 januari 2019 Hoe ziet de gemiddelde Mechelse toerist eruit? Waarom kiest hij/zij voor onze bestemming? En welke activiteiten staan op het verlanglijstje van onze bezoekers? Op de nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

Persberichten stage hogeschool Odissee

Persberichten stage hogeschool Odissee en stage hogeschool Odissee LARISSA KLICK Buitenlandse studenten op internationale stage op Technologiecampus Gent Gent 16 augustus 2016 Vijf studenten uit respectievelijk Duitsland, Engeland, Polen en

Nadere informatie

PERSINFORMATIE STIHL. STIHL Tirol versterkt vestiging in Langkampfen en opent nieuwe uitbreiding. Puurs, 12 februari 2019

PERSINFORMATIE STIHL. STIHL Tirol versterkt vestiging in Langkampfen en opent nieuwe uitbreiding. Puurs, 12 februari 2019 STIHL Tirol versterkt vestiging in Langkampfen en opent nieuwe uitbreiding Puurs, 12 februari 2019 STIHL Tirol versterkt haar ontwikkelings- en productieactiviteiten in Langkampfen en opende op 1 februari

Nadere informatie

Financieren van grote windprojecten Juni 2013. Vertrouwelijk NWEA Winddag

Financieren van grote windprojecten Juni 2013. Vertrouwelijk NWEA Winddag Financieren van grote windprojecten Juni 2013 Green Giraffe Energy Bankers gespecialiseerd in duurzame energie financieringen Focus op de duurzame energie: Green Giraffe Energy Bankers is opgericht door

Nadere informatie

MINERALE MESTSTOFFEN: Essentieel & efficiënt

MINERALE MESTSTOFFEN: Essentieel & efficiënt MINERALE MESTSTOFFEN: Essentieel & efficiënt Peter Jaeken Algemeen Secretaris 10 jaar BELFertil Antwerpen - 15 september 2017 Belgisch - Luxemburgse Minerale Meststoffen Vereniging BELFertil vertegenwoordigt

Nadere informatie

Tweedaagse naar Duinkerke, La Coupole, Calais en Adegem - 22 en 23 april 2017

Tweedaagse naar Duinkerke, La Coupole, Calais en Adegem - 22 en 23 april 2017 Tweedaagse naar Duinkerke, La Coupole, Calais en Adegem - 22 en 23 april 2017 Een gevarieerde reis van Operatie Dynamo in Duinkerke tot de herfst van 1944 met de Canadese Opmars over het Belgische Leopoldkanaal.

Nadere informatie

pms 187 f.c. 100 m + 100 g + 20n zwart DONKERVOORT EVENTS MOGELIJKHEDEN IN 2016

pms 187 f.c. 100 m + 100 g + 20n zwart DONKERVOORT EVENTS MOGELIJKHEDEN IN 2016 pms 187 f.c. 100 m + 100 g + 20n zwart DONKERVOORT EVENTS MOGELIJKHEDEN IN 2016 DONKERVOORT EVENTS 2016 EEN OVERZICHT VAN ONZE MOGELIJKHEDEN Donkervoort Factory Experience Lelystad (NL) Factory Tour Productintro

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 1678 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Pisa Toscaanse boerderij te koop in Pisa BESCHRIJVING

Nadere informatie

CH de Wolden / CSI ** Zuidwolde Hoe financier je 8 dagen CH de Wolden

CH de Wolden / CSI ** Zuidwolde Hoe financier je 8 dagen CH de Wolden 2018 CH de Wolden / CSI ** Zuidwolde Hoe financier je 8 dagen CH de Wolden CH de Wolden / CSI ** Zuidwolde en alles daarom heen? CH de Wolden / CSI ** Zuidwolde Ontwikkelingen / Investeringen CH de Wolden

Nadere informatie

JAAROVERZICHT ACTIVITEITEN WERELDWINKEL VENLO 2017

JAAROVERZICHT ACTIVITEITEN WERELDWINKEL VENLO 2017 JAAROVERZICHT ACTIVITEITEN WERELDWINKEL VENLO 2017 De activiteiten in dit chronologische jaaroverzicht en meer vindt u allemaal uitgebreider terug in de berichten bij nieuws en acties op onze website wereldwinkelvenlo.nl.

Nadere informatie

Burgerlijk Bouwkundig Ingenieur (KUL 1971) Master of Business Administration (Lessius Hogeschool Antwerpen 1983)

Burgerlijk Bouwkundig Ingenieur (KUL 1971) Master of Business Administration (Lessius Hogeschool Antwerpen 1983) Hendrik GOOSSEN Belgische nationaliteit 11 januari 1948 (57 jaar) Solvynsstraat 35 2018 Antwerpen +32 3 238 21 02 +32 475 801 401 hendrikgoossen@technosan.be Burgerlijk Bouwkundig Ingenieur (KUL 1971)

Nadere informatie

ORMER ICT. Jan-Willem Jongebreur. Algemeen Directeur Ormer ICT

ORMER ICT. Jan-Willem Jongebreur. Algemeen Directeur Ormer ICT PA R T N E R S C H A P I N I C T ORMER ICT Ormer ICT helpt organisaties met het optimaliseren en professionaliseren van hun ICT-organisatie. Dit doen wij door het detacheren van onze professionals, het

Nadere informatie

Banking for Food en de Bij. Food & Agri

Banking for Food en de Bij. Food & Agri 1 Banking for Food en de Bij Ruud Paauwe Lambert van Horen Sectormanager Tuinbouw Accountmanager Grootzakelijk, Food & Agri Agenda Strategie Rabobank Banking for Food Bij eeuwen lang betrokken De bezige

Nadere informatie

Ontspan op een historisch landgoed midden in de natuur

Ontspan op een historisch landgoed midden in de natuur Welkom! PERSOONLIJK Ontspan op een historisch landgoed midden in de natuur BEST WESTERN PREMIER Kasteel De Vanenburg biedt u in een sfeervolle landelijke omgeving volop gelegenheid om te ontspannen. Deze

Nadere informatie

Beleidsplan 2015 en volgende jaren

Beleidsplan 2015 en volgende jaren Beleidsplan 2015 en volgende jaren A. Inleiding De Stichting Vrienden van Brabantse Landgoederen is medio 2012 opgericht. Doelstelling van de stichting is het bij een groter publiek onder de aandacht brengen

Nadere informatie

Hoe haal ik het optimale uit onze corporate familiedag? 10 tips voor een onvergetelijk event op eigen bedrijfslocatie

Hoe haal ik het optimale uit onze corporate familiedag? 10 tips voor een onvergetelijk event op eigen bedrijfslocatie Hoe haal ik het optimale uit onze corporate familiedag? 10 tips voor een onvergetelijk event op eigen bedrijfslocatie Een bedrijfsfeest organiseren waarbij de complete familie uitgenodigd is? Yes, we zien

Nadere informatie

SPONSORDOSSIER ZAT. 8 DEC U, ICC GENT HIVONTRAFELEN.BE

SPONSORDOSSIER ZAT. 8 DEC U, ICC GENT HIVONTRAFELEN.BE SPONSORDOSSIER ZAT. 8 DEC. 2018 18U, ICC GENT HIVONTRAFELEN.BE 2018 HIV ONTRAFELEN HIV Ontrafelen is een initiatief van de Universiteit Gent dat zich tot belangrijkste doel stelt HIV te genezen. Dankzij

Nadere informatie

Training Effectieve Beurscommunicatie

Training Effectieve Beurscommunicatie Training Effectieve Beurscommunicatie Presenteer uw organisatie succesvol op beurzen, open dagen en events! Knowledge is power but enthusiasm pulls the switch - Ivern Ball - WWW.INGRIDNAGEL.COM WWW.EXCELLENTPRESENTEREN.COM

Nadere informatie

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven.

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. U hebt voor deze toets maximaal een uur. Wacht tot u mag beginnen

Nadere informatie

DUURZAAM ONDERNEMERSCHAP EFICO FOUNDATION ONDERSTEUNT DUURZAME MULTI-STAKEHOLDER PROJECTEN IN KOFFIE & CACAO PRODUCERENDE LANDEN PRESENTATIE

DUURZAAM ONDERNEMERSCHAP EFICO FOUNDATION ONDERSTEUNT DUURZAME MULTI-STAKEHOLDER PROJECTEN IN KOFFIE & CACAO PRODUCERENDE LANDEN PRESENTATIE DUURZAAM ONDERNEMERSCHAP EFICO FOUNDATION ONDERSTEUNT DUURZAME MULTI-STAKEHOLDER PROJECTEN IN KOFFIE & CACAO PRODUCERENDE LANDEN PRESENTATIE APRIL 2016 Meer dan 50 duurzame projecten in 16 koffie & cacao

Nadere informatie

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel!

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel! Gaby Remmers: senior onderzoeker Blauw Research Drijfveer: organisaties helpen inzicht te krijgen in de kansen op een nog klantgerichtere dienstverlening Andre Heeling: onderzoeker Blauw Research Drijfveer:

Nadere informatie

Bedrijfsevents in een groen, avontuurlijk kader

Bedrijfsevents in een groen, avontuurlijk kader Bedrijfsevents in een groen, avontuurlijk kader family days Kijkt u uit naar een originele locatie voor uw personeelsfeest, uw klantendag of een ander bedrijfsevent? Planckendael, het dierenpark in Mechelen,

Nadere informatie

Russisch-Japanse stroomtransformatoren

Russisch-Japanse stroomtransformatoren 16 juli 2012 Russisch-Japanse stroomtransformatoren Een interview met Iris en Igor over de joint venture tussen Power Machines en Toshiba Zaak Freshfields heeft het Russische OJSC Power Machines geadviseerd

Nadere informatie

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE Consulting Exit #VACATURE STRATEGY MANAGER De meeste mensen kennen Exact als één van de partners van Formule 1-coureur Max Verstappen. Maar Exact is ook en vooral de nummer 1 aanbieder van business software

Nadere informatie

150 years. Chemie werk(t)?! Wouter De Geest CEO BASF Antwerpen N.V. NVA Zandhoven 6 oktober

150 years. Chemie werk(t)?! Wouter De Geest CEO BASF Antwerpen N.V. NVA Zandhoven 6 oktober Chemie werk(t)?! Wouter De Geest CEO BASF Antwerpen N.V. NVA Zandhoven 6 oktober 2015 1 CHEMIE VIND JE OVERAL TERUG IN HET LEVEN, OOK WAAR JE HET NIET VERWACHT. IN DE WOONKAMER IN DE KEUKEN IN DE BADKAMER

Nadere informatie

StepStone in cijfers Januari 2016

StepStone in cijfers Januari 2016 StepStone in cijfers Januari 2016 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 4.683.229 Aantal bezoeken 1.203.462 Unieke bezoekers 699.806 Aantal jobs 4755

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

LEAN FACILITATOR #VACATURE

LEAN FACILITATOR #VACATURE #VACATURE LEAN FACILITATOR Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit de fietsmarkt. Maar fietsen

Nadere informatie

Matchmaking & Marktoriëntatie reis Agrofood & Toerisme naar Sichuan Province en Liyang, CHINA

Matchmaking & Marktoriëntatie reis Agrofood & Toerisme naar Sichuan Province en Liyang, CHINA Matchmaking & Marktoriëntatie reis Agrofood & Toerisme naar Sichuan Province en Liyang, CHINA De missie vindt plaats tussen 19 tot en met 26 oktober. Na de succesvolle missie van vorig jaar is besloten

Nadere informatie

Een nieuw event! Best of Wallonia is de nieuwe hotspot voor Transport & Logistics in Europa. Mis de boot niet!

Een nieuw event! Best of Wallonia is de nieuwe hotspot voor Transport & Logistics in Europa. Mis de boot niet! 1 Een nieuw event! Transport, Logistiek en Wallonië, dat is een match made in heaven. Want de cijfers liegen er niet om: de sector groeit en bloeit. En dat heeft zo z n redenen. Hoog tijd om de community

Nadere informatie

PRESS RELEASE. Same brand, brand-new! Moeskroen, oktober 2012

PRESS RELEASE. Same brand, brand-new! Moeskroen, oktober 2012 PRESS RELEASE Moeskroen, oktober 2012 Same brand, brand-new! Er waait een nieuwe wind bij Mydibel. Dat is meer dan duidelijk. Naast verschillende grote investeringen op vlak van productie en logistiek

Nadere informatie

Trainingsgids Knowledge is power. but enthusiasm pulls the switch. - Ivern Ball -

Trainingsgids Knowledge is power. but enthusiasm pulls the switch. - Ivern Ball - Trainingsgids 2017-2018 Knowledge is power but enthusiasm pulls the switch - Ivern Ball - WWW.INGRIDNAGEL.COM WWW.EXCELLENTPRESENTEREN.COM Training Effectieve Beurscommunicatie Presenteren op beurzen,

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0635 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Milaan INDRUKWEKKEND KASTEEL BIJ MILAAN TE KOOP BESCHRIJVING

Nadere informatie

Het unieke Team-uitje: Zandsculpturen Bouwen!

Het unieke Team-uitje: Zandsculpturen Bouwen! Het unieke Team-uitje: Zandsculpturen Bouwen! zandsculpturen festival brabant info@zandsculpturenbrabant.nl Beste Zandliefhebber! Hartelijk dank voor jullie interesse in de arrangementen die wij aanbieden

Nadere informatie

Sport en Innovatie. De complexiteit van innoveren

Sport en Innovatie. De complexiteit van innoveren De complexiteit van innoveren Wie op zoek is naar innovaties in de sport, zou eens navraag moeten doen bij Jan Maarten Heideman. In korte tijd ligt de tafel van de marathonschaatser vol modellen die hij

Nadere informatie

Allis-Chalmers. KR Allis Chalmers 2013 Pagina 1. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Allis-Chalmers. KR Allis Chalmers 2013 Pagina 1. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Allis-Chalmers Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Allis-Chalmers was een tractormerk, dat in 1901 ontstaan is na een fusie tussen Edward P. Allis & Company, Fraser, Chalmers Company en Gates Iron Works.

Nadere informatie

WHY INVEST IN THE KORTRIJK REGION?

WHY INVEST IN THE KORTRIJK REGION? EN JUNE 24, 2011 Investment seminar WHY INVEST IN THE KORTRIJK REGION? On Friday 24th of June, the Kortrijk region organizes an investment seminar and network event for the economic representatives of

Nadere informatie

Tekst: Judice Ledeboer Foto s: Brett Russel

Tekst: Judice Ledeboer Foto s: Brett Russel Iedereen die over de Julianabrug rijdt ziet aan de zeekant de wapperende stars en stripes van de Verenigde Staten. Op die plek is het Amerikaanse consulaat gevestigd. De residentie van de consul-generaal

Nadere informatie

De kracht van BMI Group

De kracht van BMI Group WE SEE FURTHER We see further Werken op daken geeft perspectief. Je ziet de wereld vanaf een hogere plek en vangt een glimp op van de horizon. Dat is al meer dan 150 jaar het geval. Het dak heeft ons en

Nadere informatie

grotendeels een aanvulling op het bestaande gamma van Klarius met erg weinig overlap,

grotendeels een aanvulling op het bestaande gamma van Klarius met erg weinig overlap, Klarius Group koopt Quinton Hazell van Amerikaanse Affinia Group Inc. Op 2 februari 2010 heeft Klarius Europa s snelst groeiende fabrikant en distributeur van aftermarket auto onderdelen de Quinton Hazell

Nadere informatie

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, Viering Bevrijdingsdag, 5 mei 2013, Ter Apel, gemeente Vlagtwedde.

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, Viering Bevrijdingsdag, 5 mei 2013, Ter Apel, gemeente Vlagtwedde. Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, Viering Bevrijdingsdag, 5 mei 2013, Ter Apel, gemeente Vlagtwedde. Dames en heren, Het is een mooie gewoonte om een boom te planten om een ingrijpende

Nadere informatie

Winterspelen in Vancouver, Canada

Winterspelen in Vancouver, Canada Winterspelen in Vancouver, Canada Van 12 tot en met 28 februari vinden de 21 e Olympische Winterspelen in Canada plaats. Nederland doet met verschillende sporten mee en maakt vooral kans op medailles bij

Nadere informatie

Colofon. Dit is een publicatie van: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland NBSO Chengdu. Opgesteld door: Bertrille Snoeijer, NBSO Chengdu

Colofon. Dit is een publicatie van: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland NBSO Chengdu. Opgesteld door: Bertrille Snoeijer, NBSO Chengdu Colofon Dit is een publicatie van: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland NBSO Chengdu Opgesteld door: Bertrille Snoeijer, NBSO Chengdu Contactpersoon: NBSO Chengdu Chief Representative : Bertrille Snoeijer

Nadere informatie

FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN

FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN FRANKFURT AM MAIN ligt zowel wat Duitsland betreft, alsook in Europees verband, centraal. De internationale lucht - haven is vanuit alle windstreken wereldwijd gemakkelijk

Nadere informatie

Verwen uw gasten Vereenvoudig het werk Verhoog de winst

Verwen uw gasten Vereenvoudig het werk Verhoog de winst Verwen uw gasten Vereenvoudig het werk Verhoog de winst Direct succes. Onze lange termijn belofte die gegarandeerd uitkomt. Een compleet concept dat het verrassend eenvoudig maakt om uw gasten uitzonderlijk

Nadere informatie

GAME EEN UITZONDERLIJKE AFSPRAAK. PALEIS 12 VRIJDAG 20 APRIL u30

GAME EEN UITZONDERLIJKE AFSPRAAK. PALEIS 12 VRIJDAG 20 APRIL u30 THE GAME EEN UITZONDERLIJKE AFSPRAAK PALEIS 12 VRIJDAG 20 APRIL 2018 20u30 Op vrijdag 20 april 2018, zal Basic-Fit Brussels Basketball het opnemen tegen Crelan Okapi Aalstar in Paleis 12 in het kader van

Nadere informatie

[leverancier] INHOUSE. CTS Eventim Nederland BV. Studiedag Ticketing, 11 oktober 2011, Nijmegen 1

[leverancier] INHOUSE. CTS Eventim Nederland BV. Studiedag Ticketing, 11 oktober 2011, Nijmegen 1 [leverancier] INHOUSE CTS Eventim Nederland BV Studiedag Ticketing, 11 oktober 2011, Nijmegen 1 [leverancier] CTS EVENTIM NEDERLAND - introductie (Europees) marktleider in ticketing Europees marktleider

Nadere informatie

SEM productions is gespecialiseerd in eventtechniek.

SEM productions is gespecialiseerd in eventtechniek. SEM productions is gespecialiseerd in eventtechniek. De kern van onze dienstverlening is de technische productie en realisatie van een evenement. Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld: geluidsystemen,

Nadere informatie

SAP Customer Success Story Productie Ontex. SAP C4C biedt de nodige inzichten en creëert ruimte om echt te verkopen

SAP Customer Success Story Productie Ontex. SAP C4C biedt de nodige inzichten en creëert ruimte om echt te verkopen SAP C4C biedt de nodige inzichten en creëert ruimte om echt te verkopen Voordelen Bedrijf Ontex Sector Productie Producten en diensten Producten voor persoonlijke hygiëne Website www.ontexglobal.com SAP

Nadere informatie

Bindende voordrachten

Bindende voordrachten President/CEO en lid van de Raad van Bestuur Leden van de Raad van Bestuur Leden van de Raad van Commissarissen In verband met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Philips Electronics

Nadere informatie

Onder de Hoge Bescherming van ZM de Koning. De Trein der naar Auschwitz - Birkenau Mei 2012

Onder de Hoge Bescherming van ZM de Koning. De Trein der naar Auschwitz - Birkenau Mei 2012 Onder de Hoge Bescherming van ZM de Koning De Trein der 1000 naar Auschwitz - Birkenau Mei 2012 1. Inleiding: In 1995 organiseerden de stad Namen en de Auschwitz Stichting een groot herinneringsproject:

Nadere informatie

ASSOCIATE #VACANCY #VACATURE

ASSOCIATE #VACANCY #VACATURE #VACATURE #VACANCY De zorgsector is sterk in beweging, zowel in Nederland als internationaal. Privatisering, marktwerking en veranderende (internationale) wetgeving spelen daarbij een belangrijke rol.

Nadere informatie

EJC 2008 Life Saving Magazine

EJC 2008 Life Saving Magazine EJC 2008 Life Saving Magazine Magazine 03 - juni 2008 Er moet nog veel gebeuren door Jolanda van Dalen Terwijl ik dit stukje tekst schrijf schijnt de zon en laten de temperaturen zien dat het erop lijkt

Nadere informatie

Speciale award voor Nederlander Edwin Vermetten tijdens Invictus Games Sydney 2018

Speciale award voor Nederlander Edwin Vermetten tijdens Invictus Games Sydney 2018 31 oktober 2018, 12:36 (CET) Speciale award voor Nederlander Edwin Vermetten tijdens Invictus Games Sydney 2018 Jaguar Land Rover heeft als Presenting Partner van de Invictus Games Sydney 2018 tijdens

Nadere informatie