Documentatie ervaring met projecten in de sector ///

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Documentatie ervaring met projecten in de sector ///"

Transcriptie

1 Documentatie ervaring met projecten in de sector /// Pieters Bouwtechniek Delft Martinus Nijhofflaan ES Delft t pbt.delft@pieters.net

2 Vakprijzen Een van de kenmerken van ons bureau is dat wij ons inzetten voor het project van het begin tot het eind. Deze aanpak blijkt te lonen. Naast de tevredenheid van onze klanten zijn wij de afgelopen jaren onderscheiden voor meerdere vakprijzen. Wij zijn er bijzonder trots op dat onze inzet is beloond voor de volgende projecten: 2011 Betonprijs, IPMMC 2010 Nationale Staalprijs, Wilo 2009 Betonprijs, Crematorium Heimolen 2008 Houtprijs, De Kamers 2008 Nationale Staalprijs, Jobsveem 2008 Nationale Renovatieprijs, Jobsveem 2007 Constructeursprijs, Betonvereniging 2007 Nationale Staalprijs, De Warmtekrachtkoppeling 2007 Europese Staalprijs, De Warmtekrachtkoppeling

3 Melanchthon College Schiebroek Rotterdam Type: onderwijsgebouw Ontwerp: 2004 Uitvoering: Omvang: 3.400m2 Opdrachtgever: CVO Rotterdam Architect: OIII Architecten In het nieuwe Melanchthon worden extra onderwijsruimten gecreëerd voor de brugklassen van VWO-HAVO. De nieuwbouw is gebouwd op de locatie van de voormalige aula en kleedkamers en meandert soepel tussen de karakteristieke bestaande hoofdgebouwen. Door de nieuwbouw worden de oorspronkelijke gebouwen voor HAVO, VWO en gymzaal verbonden en is een nieuw brugklassengebouw ontstaan. Flexibiliteit wordt bereikt door een efficiënte constructie, schuifwanden en diverse studiepleinen en werkplekken. Kernpunten bij deze opgave waren een gezond binnenklimaat, uitnodigende architectuur en een optimale inpassing in de groene omgeving. Er is vloerverwarming en een warmtepomp met mogelijkheid tot koeling. De verse buitenlucht wordt voorverwarmd. Behalve energiebesparing levert dit ook een gezond binnenklimaat op. De ruime daglichttoetreding beperkt het gebruik van kunstlicht en bevordert een prettig leerklimaat. De constructie van de nieuwbouw bestaat uit diverse bouwsystemen. Hier vroeg het programma om, met variërende vloeroverspanningen en plafondafwerking. Op deze wijze is in de constructie geld bespaard waar de esthetische afwerking het toe liet. Dit is mede de reden waarom uiteindelijk budget kon worden gebruikt voor extra duurzame maatregelen. Alle kolommen en wanden in beton zijn als schoonwerk beton gemaakt. In het atrium is een prefab betonnen kolommenstructuur aan de gevels toegepast met kanaalplaatvloeren met grote overspanning. Hierdoor ontstaat een kolomvrij ruimte met volledig glazen gevelvlak. De gangvloer in het atrium is letterlijk opgehangen aan het dak om de onderliggende ruimte kolomvrij te houden. De lesruimte-vleugel heeft tevens aan de gevels een kolomstructuur, maar heeft in het midden een dragende prefab betonwand. Hier zijn breedplaatvloeren op versterkte stroken gebruikt, het meest economische systeem bij de gekozen afwerking. De 1-laagse aula is kolomvrij, waarbij het dak wordt gedragen door een staalconstructie.

4 Brede School Crooswijk Rotterdam Type: onderwijsgebouw Ontwerp: Uitvoering: Omvang: 3.670m2 Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam Architect: De Zwarte Hond Programma: Brede school met openbare Daltonbasisschool, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, bso, welzijnsvoorzieningen en een gymzaal. De Brede School Crooswijk is gelegen aan het Paradijsplein in Rotterdam aan de rand van het centrum en aan de rand van een begraafplaats. De constructie van de nieuwbouw bestaat uit twee bouwsystemen. In de vleugels van het gebouw zijn dragende prefabwanden en kolommen toegepast met kanaalplaatvloeren. Hiermee zijn grote overspanningen gerealiseerd die resulteren in een grote indelingsflexibiliteit. De niet dragende tussenwanden van de lokalen kunnen in de lengterichting van het gebouw worden verplaatst, zodat in de toekomst het gebouw eenvoudig kan worden aangepast. Alle kolommen en wanden in beton zijn als schoonwerk beton gemaakt. De gymzaal in het gebouw ligt op de eerste verdieping en is gemaakt in een lichte staalconstructie. Om geluidoverlast vanuit de gymzaal naar de omliggende ruimtes te voorkomen is de gymzaal gedilateerd van de overige constructies.

5 Montessorischool Waalsdorp Type: basisschool Ontwerp: Uitvoering: Omvang: m2 Opdrachtgever: Montessorischool Waalsdorp Architect: De Zwarte Hond Het project omvat de nieuwbouw van een Montessorischool aan de Utenbroekestraat in Den Haag. De locatie bevindt zich in de zogenaamde Benoordenhoutse scholendriehoek waarop naast de nieuwbouw van Waalsdorp nog een andere school wordt geplaatst. Op de locatie bevindt zich de huidige school uit 1946, welke voor de nieuwbouw zal worden gesloopt. Er is in het ontwerp onderzocht of de bestaand kelder van het huidige pand kan worden hergebruikt in de nieuwbouw. In verband met de locatie van de dragende kolommen is dit echter niet haalbaar beoordeeld. Het programma omvat naast diverse groepsruimten voor les nog een gymzaal, een BSO en enkele algemene ruimten.

6 Ronald McDonald Sportcentre Amsterdam-Noord Type project: sportcentrum Ontwerp: Uitvoering: Omvang: m2 Opdrachtgever: Ronald McDonald Only Friends Architect: FACT Architects In januari 2008 is in Amsterdam-Noord de bouw gestart van het Ronald McDonald Centre Only Friends Stadion Park, een nieuw sportcomplex voor kinderen met een handicap. Het uiterst strak gedetailleerde hoofdgebouw heeft een volledig staalskelet met kanaalplaatvloeren voor de eerste verdieping en een staalplaatdak. Het biedt plaats aan twee zwembaden, een sporthal en een clubhuis. Het complex met omliggend terrein omvat naast het hoofdgebouw sportvelden en aparte gebouwen voor kleedruimtes/dug-outs en tribunes. In het constructief ontwerp is een kolommenstructuur gecreëerd, met daarover betonnen kanaalplaatvloeren. De kanaalplaatvloeren worden gedragen door stalen liggers. Voor de kolommen zijn stalen buisprofielen, gevuld met gewapend beton, toegepast. De fundering bestaat deels uit een in het werk gestorte betonnen vloer op betonnen funderings balken en deels uit poeren. Het gebouw is onderheid met prefab betonpalen. De vloer van de sporthal en de zwembadhal worden als betonnen vloer direct op funderingspalen geplaatst. De vloer en het dak kragen rondom circa 2,5 m uit. Aan de uiteinden van het gebouw komt tussen de vloer en het dak een ronde gevel, waardoor de maximale uitkraging zo n 6 m wordt. De overspanning van dertig meter boven de sporthal en het zwembad wordt met vakwerkliggers gemaakt. De vakwerkliggers hebben een getoogde vorm en zijn in het midden 1,5 m en aan de uiteinden 0,5 m hoog. De stabiliteit wordt verzorgd door stabiliteitskruizen uit buisprofielen.

7 Sportcentrum Marnix Amsterdam Type: sportcentrum Ontwerp: Uitvoering: Omvang: m2 Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam - Stadsdeel Centrum Architect: Mecanoo Architecten / Windgroep Het Marnix Sportcentrum vervangt het oude Marnixbad uit 1955 aan de Singelgracht in Amsterdam. De nieuwbouw is een ontwerp van Mecanoo in samenwerking met Wind Groep. Het sportcentrum heeft twee zwembaden, een vijfentwintig meter wedstrijdbad en een doelgroepenbad. Verder maken een sporthal, een fitness/aerobicruimte, een café met terras, kantoren en een personeelsruimte deel uit van het sportcentrum. Constructie: De zwembaden en de kleedruimten zijn uitgevoerd in beton en wordt middels trekpalen geborgd tegen opdrijven. De vloer van de sporthal, die boven het zwembad is gelegen, wordt overspannen door voorgespannen prefab betonliggers (ca. 16 meter), met daartussen een betonnen breedplaatvloer. Voor de sporthal is gekozen voor een lichte hoofddraagconstructie in staal. De dakliggers overspannen hierbij ca. 32 meter.. De vloer van de centrale hal boven de kleedruimten bestaat uit breedplaten op verzwaarde stroken. Daarop staat het kantoor gedeelte. Dit blok bestaat uit met beton gevulde stalen kolommen, PET-liggers en kanaalplaten voorzien van een gewapende druklaag. De stabiliteit van dit blok wordt verzorgd door drie betonwanden. Het stalen dak van de centrale hal overspant van het kantoorblok naar de sporthal.

8 Sportplaza Mercator Amsterdam Type: sportcentrum Ontwerp: Uitvoering: Omvang: m2 Opdrachtgever: Stadsdeel De Baarsjes - Sportfondsen Nederland Architect: Venhoeven CS Het gebouw kan worden omschreven als een hightech watergrot, met buiten- en binnenzwembaden, fitnessruimte, kinderopvang, kantoorruimte, therapiebad, een multifunctionele zaal, alsmede een drive-in restaurant. Het complex is op te vatten als een betonnen plaat met hierop een stalen hal. De betonnen plaat bevat de baden en hoogteverschillen. Het dak bestaat uit opengewerkte stalen spanten op 5.40 en 7.20meter afstand. Deze spanten hebben telkens, al naar gelang de situatie een andere overspanning. Hierdoor zijn de spanten boven de baden anders dan boven de feestzaal. De dakvorm ontstaat door de spanten telkens een andere vorm te geven. Over de spanten zijn geperforeerde damwandprofielen geplooid, waarop het dakpakket wordt aangebracht. Het dak loopt over in de gevels, waardoor ook constructief dezelfde detaillering ontstaat. Rondom het gebouw ligt een ring van drainageleidingen voor de regenwaterafvoer. Deze relatief eenvoudige constructie geeft aan het interieur een technische atmosfeer terwijl toch intieme ruimtes gecreëerd worden. Bij activiteiten in de feestzaal kan de gevel t.p.v. de entree door middel van een scharnierende klep opgeklapt worden tot een luifel. Achter deze klep bevindt zich een klimaatgevel als vliesgevel (verlijmd) uitgevoerd. Daarboven is de gevel voorzien van gaas waarachter bijvoorbeeld klimplanten kunnen groeien. Het glas van de pui naast de begroeiing is voorzien van een klimopachtige screening. De begroeiing loopt over in het grasdak dat rust op de stalen damwandprofielen en stalen spanten.

9 Het Kristal Apeldoorn Type: multifunctioneel centrum Ontwerp: Uitvoering: Omvang: m2 Opdrachtgever: De Woonwensen en Gemeente Apeldoorn Architect: de Architekten Cie. Het Kristal is een multifunctioneel centrum met uiteenlopende doelgroepen en wordt gerealiseerd in Zuidbroek, een van de nieuwe wijken van Apeldoorn. Op een drie hectare groot gebied ligt Het Kristal centraal in het Mozaïek, een van de buurten binnen Zuidbroek. De constructie van de laagbouw, de gymzaal, het zwembad en het dak van het centrale deel bestaat uit een houtconstructie van gelamineerde kolommen en liggers. Deze zichtbare houtconstructie voor al de verschillende ruimtes maakt van het plan een eenheid. De hoogbouw met appartementen bestaat uit een betonconstructie met in het werk gestorte wanden, breedplaten en uitkragende balkons aan alle gevels. Het ontwerp voor Het Kristal voorziet in een passende huisvesting voor de doelgroepen, met een juiste balans tussen gezamenlijkheid en afzondering. Er is plaats voor een diversiteit aan maatschappelijke voorzieningen waarvan onderwijs een van de belangrijkste onderdelen vormt. Andere voorzieningen zijn detailhandel, kinderopvang en gezondheidszorg. Daarnaast worden er honderd zorgappartementen gerealiseerd, hoofdzakelijk bestemd voor ouderen. Naast het reguliere basisonderwijs (twee scholen, voor 430 leerlingen), wordt er een expertisecentrum voor speciaal onderwijs gerealiseerd. Hierin werken instellingen op het gebied van dagbesteding voor (meervoudig) gehandicapte kinderen, zorgonderwijs en revalidatie samen om de 380 leerlingen voor te bereiden op een zelfstandige plek in de maatschappij. In het ontwerp hebben combinaties van doelgroepen op het gebied van onderwijs een eigen vleugel toebedeeld gekregen. In een vleugel bevinden zich tevens de sportvoorzieningen met een zwembad, ten behoeve van zowel de scholen als de wijk. De vier vleugels worden verbonden via het centrale deel in het midden. Dit deel is bestemd voor gemeenschappelijke voorzieningen als een restaurant. Iedere vleugel krijgt op de plek van de aansluiting met het centrale deel een extra verdieping waar de zorgappartementen zich bevinden. sporthal (1.750m2) zwembad (750m2) onderwijs (10.500m2) sporthal (1.750m2) zwembad (750m2) onderwijs (10.500m2) zorg / zorg woningen (6.500m2) overig (wonen, parkeren m2) zorg / zorg woningen (6.500m2)

Houtconstructies Portfolio projecten met houten constructies

Houtconstructies Portfolio projecten met houten constructies Houtconstructies Portfolio projecten met houten constructies www.pietersbouwtechniek.nl Projecten Het Kristal, Apeldoorn Type: multifunctioneel centrum Omvang: 38.350 m2 Wegensteunpunt, Assen Type: infra

Nadere informatie

Portfolio Houtconstructies. www.pietersbouwtechniek.nl

Portfolio Houtconstructies. www.pietersbouwtechniek.nl www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Houtconstructies Al 40 jaar passie voor constructies. Wij kunnen u in alle stadia van een project adviseren. Een greep uit de producten waarmee we u van dienst kunnen

Nadere informatie

Uitgangspuntenrapport Toren, laagbouw en parkeerdek

Uitgangspuntenrapport Toren, laagbouw en parkeerdek Pieters Bouwtechniek Delft B.V. Gebouw Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft Postbus 1047 2600 BA Delft Tel.: 015 219 03 00 Fax: 015 219 02 55 E-mail: pbt.delft@pieters.net Internet: www.pietersbouwtechniek.nl

Nadere informatie

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode )

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode ) Project : Hotel Joan Muyskenweg te Amsterdam Ordernummer : 8826 Onderdeel : Constructieve omschrijving tbv de bouwaanvraag Opdrachtgever : Burginvest Architect : Oeverzaaijer Van toepassing zijnde voorschriften

Nadere informatie

Nieuwbouw 46 startersappartementen Constructieve Uitgangspunten Bouwaanvraag

Nieuwbouw 46 startersappartementen Constructieve Uitgangspunten Bouwaanvraag Pieters Bouwtechniek Vlietsorgstraat 15 2012 JB Haarlem 023-5431999 Postbus 4906 2003 EX Haarlem pbt.haarlem@pieters.net www.pietersbouwtechniek.nl Nieuwbouw 46 startersappartementen Constructieve Uitgangspunten

Nadere informatie

1 Inleiding 3. 2 Brandwerendheid. 10. 3 Algemeen 11

1 Inleiding 3. 2 Brandwerendheid. 10. 3 Algemeen 11 inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Bestaande situatie. 3 1.2 Nieuwe situatie. 5 1.2.1 Winkeluitbreiding zuidzijde. 5 1.2.2 Winkeluitbreiding hoofdentree. 7 1.2.3 Betonnen stabiliteitswand. 9 2 Brandwerendheid. 10

Nadere informatie

thema Prefab-betonconstructie met grote overspanningen en wandsparingen bij Brede School Duurstedelaan Utrecht Typisch staalontwerp omgezet in beton

thema Prefab-betonconstructie met grote overspanningen en wandsparingen bij Brede School Duurstedelaan Utrecht Typisch staalontwerp omgezet in beton 1 Prefab-betonconstructie met grote overspanningen en wandsparingen bij Brede School Duurstedelaan Utrecht Typisch staalontwerp omgezet in beton 66 ir. Rob Treels RC IMd Raadgevende Ingenieurs 1 De Brede

Nadere informatie

PIETERS BOUWTECHNIEK

PIETERS BOUWTECHNIEK PIETERS BOUWTECHNIEK Pieters Bouwtechniek Almere 036-530 52 99 pbt.almere@pieters.net Pieters Bouwtechniek Amsterdam 020-305 09 40 pbt.amsterdam@pieters.net Pieters Bouwtechniek Delft 015-219 03 00 pbt.delft@pieters.net

Nadere informatie

Overzicht van in Nederland verkrijgbare vloersystemen

Overzicht van in Nederland verkrijgbare vloersystemen Overzicht van in Nederland verkrijgbare vloersystemen dec. 2000 Voor de gehanteerde begrippen en voor verdere informatie wordt verwezen naar het boek Jellema, deel 9, dictaat 'Draagconstructies-Basis,

Nadere informatie

Portfolio Houtconstructies. www.pietersbouwtechniek.nl

Portfolio Houtconstructies. www.pietersbouwtechniek.nl www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Houtconstructies Al 40 jaar passie voor constructies. Wij kunnen u in alle stadia van een project adviseren. Een greep uit de producten waarmee we u van dienst kunnen

Nadere informatie

Nieuwbouw Bio-massa Opslag Schagen, Constructieve uitgangspunten

Nieuwbouw Bio-massa Opslag Schagen, Constructieve uitgangspunten Pieters Bouwtechniek Vlietsorgstraat 15 2012 JB Haarlem 023-5431999 Postbus 4906 2003 EX Haarlem pbt.haarlem@pieters.net www.pietersbouwtechniek.nl Nieuwbouw Bio-massa Opslag Constructieve uitgangspunten

Nadere informatie

Bruggen Portfolio bruggen

Bruggen Portfolio bruggen Bruggen Portfolio bruggen www.pietersbouwtechniek.nl Projecten Fietsbruggen Delftlanden, Emmen Verkeersbrug Delftlanden, Emmen Brug De Weerdsprong, Venlo Brug De Tanerij, Zwolle Brug Stad van de Zon, Heerhugowaard

Nadere informatie

Tweede Openluchtschool - uitbreiding Omgevingsvergunning

Tweede Openluchtschool - uitbreiding Omgevingsvergunning Pieters Bouwtechniek Cruquiusweg 98-S 1019 AJ Amsterdam 020-3050940 Postbus 2823 1000 CV Amsterdam pbt.amsterdam@pieters.net www.pietersbouwtechniek.nl Tweede Openluchtschool - Omgevingsvergunning Opdrachtgever:

Nadere informatie

PGEM complex, Doetinchem. Meike Savelkouls

PGEM complex, Doetinchem. Meike Savelkouls PGEM complex, Doetinchem Meike Savelkouls Waarom is het PGEM complex een Rijksmonument? Waarom is het PGEM complex een Rijksmonument? Mede vanwege zijn industriële verleden als nutsbedrijf. Waarom is het

Nadere informatie

CONCLUSIE KOSTENVERGELIJK 8 VLOERSYSTEMEN

CONCLUSIE KOSTENVERGELIJK 8 VLOERSYSTEMEN 6903 Vergelijk vloersystemen t.o.v. Slimline 18 januari 2011 CONCLUSIE KOSTENVERGELIJK 8 VLOERSYSTEMEN Omschrijving eh Vloersystemen overspanning 8,1 m¹ overspanning 16,2 m¹ Code SLB-S/8100-F SLB-B/8100-F

Nadere informatie

Hoofddorp. Rapportage constructie t.b.v. bouwaanvraag. Projectnummer: Datum: 19 augustus 2015

Hoofddorp. Rapportage constructie t.b.v. bouwaanvraag. Projectnummer: Datum: 19 augustus 2015 Project: Hotel Ibis Styles Hoofddorp Onderdeel: Rapportage constructie t.b.v. bouwaanvraag Opdrachtgever: NBM Koningslaan 68 1075 AG AMSTERDAM Architect: Constructeur: Mulderblauw Architecten Keer-weer

Nadere informatie

musa katendrecht Rotterdam, 2015

musa katendrecht Rotterdam, 2015 musa katendrecht Rotterdam, 2015 Het multifunctionele gebouw Musa maakt deel uit van de Pols in Rotterdam, een havengebied dat de overgang vormt tussen de Kop van Zuid en het schiereiland Katendrecht.

Nadere informatie

Bijlage 23 bij besluit Z V1 V&L

Bijlage 23 bij besluit Z V1 V&L Algemene uitgangspunten constructie Economiegebouw De Klokkenberg te Breda Werknummer: 17-025.G Onderdeel GA Bijlage 23 bij besluit Z2018-001757-V1 V&L Opdrachtgever: Architect: Opgesteld door: Gecontroleerd

Nadere informatie

Multifunctionele accommodatie De Kruidentuin, Barendrecht

Multifunctionele accommodatie De Kruidentuin, Barendrecht Multifunctionele accommodatie De Kruidentuin, Barendrecht Programma Basisschool, kinderopvang en BSO, sportzaal, balletzaal, wijkteams, Centrum Jeugd en Gezin Locatie Barendrecht Setting Groen-stedelijk

Nadere informatie

Koop kantoorruimte op Reeweg Oost 123 te Dordrecht (prijs op aanvraag)

Koop kantoorruimte op Reeweg Oost 123 te Dordrecht (prijs op aanvraag) Koop kantoorruimte op Reeweg Oost 123 te Dordrecht (prijs op aanvraag) Aanbiedende partij: Waltmann Bedrijfshuisvesting Email: bedrijfshuisvesting@waltmann.com Telefoon: 078 6141030 Website: http://www.waltmann.com

Nadere informatie

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode ) Project

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode ) Project Project : Amstelkwartier Blok 4H te Amsterdam Ordernummer : 9245 Onderdeel : Constructie omschrijving tbv aanvraag omgevingsvergunning Opdrachtgever : Boelens de Gruyter Architect : SeARCH Status : Definitief

Nadere informatie

Met veel inzet weinig aanpassen

Met veel inzet weinig aanpassen thema Renovatie HUF-gebouw in Rotterdam Met veel inzet weinig aanpassen 32 7 2 0 2 Met veel inzet weinig aanpassen ing. Hielke Zuidwijk RO IMd Raadgevende Ingenieurs De aanpassingen aan het HUF-gebouw

Nadere informatie

Plan Den Briel Bedrijven Verzamel Gebouw Papendrecht

Plan Den Briel Bedrijven Verzamel Gebouw Papendrecht Pagina 1 van 9 Plan Den Briel Bedrijven Verzamel Gebouw Papendrecht Opdrachtgever: Gemeen Werknummer: W173 Datum rapport: 15 december 2014 Documentstatus versie datum status auteur 1 15-12-2014 definitief

Nadere informatie

Plan Den Briel Blokken B en D Papendrecht

Plan Den Briel Blokken B en D Papendrecht Pagina 1 van 15 Plan Den Briel Blokken B en D Papendrecht Opdrachtgever: VORM Ontwikkeling B.V. Werknummer: W173 Datum rapport: 15 december 2014 Documentstatus versie datum status auteur 1 15-12-2014 definitief

Nadere informatie

Annahoeve Science Park 205

Annahoeve Science Park 205 Annahoeve Science Park 205 Amsterdam 215231 Wabo rapportage Uitgangspunten verbouwing 04 juni 2015 Van Slingelandtstraat 28 1051 CH AMSTERDAM Postbus 57153 1040 BB AMSTERDAM www.duyts.nl 020-6847475 info@duyts.nl

Nadere informatie

Definitief. Bestek perceel 3 en 6 Principe details tekeningnr. B-32

Definitief. Bestek perceel 3 en 6 Principe details tekeningnr. B-32 - Levering stalen kolommen en liggers door aannemers percelen 3 en 6 conform de demarcatie op tekeningen B-04 en B-09 en conform demarcatie in details. RENVOOI - alle bouten en moeren in het zicht: - voorzien

Nadere informatie

Constructie. Nieuwbouw Hogeschool Utrecht in Amersfoort. thema

Constructie. Nieuwbouw Hogeschool Utrecht in Amersfoort. thema La Sagrada Familia en de Turning Torso zijn behalve architectonische hoogstandjes vooral voorbeelden van de nauwe verwevenheid tussen architectuur en constructie. De invloed van constructief ontwerpen

Nadere informatie

waterval in vuren entreegebouw keukenhof lisse De dakconstructie is het opvallendste onderdeel van het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof.

waterval in vuren entreegebouw keukenhof lisse De dakconstructie is het opvallendste onderdeel van het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof. waterval in vuren entreegebouw keukenhof lisse De dakconstructie is het opvallendste onderdeel van het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof. Door een nauwe samenwerking tussen Mecanoo en IMd Raadgevende

Nadere informatie

3 S1 5. situatie sloop

3 S1 5. situatie sloop S2 3 S1 5 1 S2 3 S1 5 1 situatie sloop sport mensa 5 studenten huisvesting studenten huisvesting 1 situatie na sloop nieuwbouw tbv. afbakening plein sport mensa 5 studenten huisvesting studenten huisvesting

Nadere informatie

Statische berekening BEM ZK Projectnummer : 11901

Statische berekening BEM ZK Projectnummer : 11901 BEM1606273 gemeente Steenbergen Kerkhofweg 5 4835 GA Breda 076 560 2070 info@sterk-adviesbureau.nl www.sterk-adviesbureau.nl Behoort bij beschikking d.d. nr.(s) 14-12-2016 ZK16004950 Statische berekening

Nadere informatie

V&L. Bijlage 40 bij besluit 2017/2000-V1. Algemene uitgangspunten constructie. Zusterhuis De Klokkenberg te Breda Werknummer: Onderdeel FA

V&L. Bijlage 40 bij besluit 2017/2000-V1. Algemene uitgangspunten constructie. Zusterhuis De Klokkenberg te Breda Werknummer: Onderdeel FA Algemene uitgangspunten constructie Zusterhuis De Klokkenberg te Breda Werknummer: Onderdeel Opdrachtgever: Architect: Opgesteld door: Landgoed De Klokkenberg BV Rienks Architecten J. Fijneman Gecontroleerd

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 januari 2017

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 januari 2017 VOORTGANGSRAPPORTAGE Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 januari 2017 2017 Februari Deze maand voeren wij onderstaande werkzaamheden uit: De werkzaamheden aan de afbouw zullen op alle verdiepingen

Nadere informatie

GENERAAL VETTERSTRAAT

GENERAAL VETTERSTRAAT GENERAAL VETTERSTRAAT Disclaimer De informatie in deze brochure is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend. FRED is niet aansprakelijk voor

Nadere informatie

Technische informatie. kantoren

Technische informatie. kantoren Technische informatie kantoren appartementen bestaande fundering Inleiding Renovatieprojecten Slimline is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Slimline is dunner, lichter en

Nadere informatie

L B. 3D overzicht Deel A opdrachtgever RoosRos Architecten architect. UT08539-B-R01 dd 02-04-2015. RoosRos Architecten. E. Dijkstra projectleider

L B. 3D overzicht Deel A opdrachtgever RoosRos Architecten architect. UT08539-B-R01 dd 02-04-2015. RoosRos Architecten. E. Dijkstra projectleider C N L B A M K Model is gebaseerd op digitale onderlegger derden; Voor constructieve uitgangspunten Bartels Ingenieursbureau zie rapport nr; 2720-DO UT08539-B-R01 dd 02-04-2015 omschrijving van de wijzigingen

Nadere informatie

V&V. Bijlage 21 bij besluit 2016/1875-V1

V&V. Bijlage 21 bij besluit 2016/1875-V1 V&V Bijlage 21 bij besluit 2016/1875-V1 Statische Berekening Herontwikkeling Heilig Hart-Kerk 'APPARTEMENTEN' a/d Baronielaan te Breda Werknummer : 13-10330 Onderdeel B : Globale krachtsafdracht Nieuwbouw

Nadere informatie

V&V. Bijlage 20 bij besluit 2016/1875-V1

V&V. Bijlage 20 bij besluit 2016/1875-V1 V&V Bijlage 20 bij besluit 2016/1875-V1 Statische Berekening Herontwikkeling Heilig Hart-Kerk 'APPARTEMENTEN' a/d Baronielaan te Breda Werknummer : 13-10330 Onderdeel A : Uitgangspunten Nieuwbouw appartementen

Nadere informatie

GEURST& SCHULZE 1. MFSA De Sportmotor Rotterdam

GEURST& SCHULZE 1. MFSA De Sportmotor Rotterdam MFSA De Sportmotor Rotterdam De MFA De Sportmotor in Rotterdam is een mooi voorbeeld van een maatschappelijk gebouw met een casco dat op diverse manieren kan worden ingevuld en worden aangepast. De multifunctionele

Nadere informatie

PROJECT DATUM WIJZ. DATUM PROJECTNR. DOC.NR. Westwijk - Vlaardingen A DO-800

PROJECT DATUM WIJZ. DATUM PROJECTNR. DOC.NR. Westwijk - Vlaardingen A DO-800 10 ONDERBOUW 13 Vloeren op grondslag (terreinverharding) Bestrating straatklinkers, in overleg met gemeente 20 BOVENBOUW 21 BUITENWANDEN Buitenwanden gevelsteen commercieel/plint - vlakvulling metselwerk

Nadere informatie

opdrachtgever Stichting sportcentrum De Dinkel Twente

opdrachtgever Stichting sportcentrum De Dinkel Twente opdrachtgever Stichting sportcentrum De Dinkel Twente project Sportcentrum De Dinkel Twente fase voorlopig ontwerp datum 17.04.2012 projectnr. 2011.20 Colofon Voorliggend ontwerp is tot stand gekomen in

Nadere informatie

Portfolio Hoogbouw.

Portfolio Hoogbouw. www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Hoogbouw Index Van der Valk hotel, Zuidas Type: hotel De Verkenner, Utrecht Type: woongebouw Timmerhuis, Rotterdam Type: kantoren, woningen, commercieel museum en parkeergarage

Nadere informatie

UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON

UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON OVER ONS WILLY NAESSENS Met Willy Naessens kiest u voor een ideaal bouwsysteem. In constructie en in uitstraling. Dankzij onze verticale integratie beheren

Nadere informatie

urban village concept voor (tijdelijke) huisvesting in leegstaand vastgoed

urban village concept voor (tijdelijke) huisvesting in leegstaand vastgoed urban village concept voor (tijdelijke) huisvesting in leegstaand vastgoed urban village een introductie Steden zijn dynamisch, veranderen continue. Ze passen zich constant aan nieuwe wensen en eisen aan.

Nadere informatie

Kantoor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK)

Kantoor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) Kantoor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) Heerhugowaard Indiening deelname STAALPRIJS 2012 UTILITEITSBOUW 2 Project Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Heerhugowaard Opdrachtgever

Nadere informatie

mei principe details incisielaag DO.901 1:5 / 1:10 Principe Details Fenix I Heijmans 01.11.2014 Projectnr.: Project: Opdrachtgever: Schaal: Onderwerp:

mei principe details incisielaag DO.901 1:5 / 1:10 Principe Details Fenix I Heijmans 01.11.2014 Projectnr.: Project: Opdrachtgever: Schaal: Onderwerp: principe details incisielaag architects and planners Schiehavenkade 522 3024 EZ Rotterdam t: +31(0)10 4252222 info@-arch.eu www.-arch.eu Project: Fenix I Projectnr.: 13011 Opdrachtgever: Heijmans Schaal:

Nadere informatie

Kostenvergelijk vloersystemen Kostenvergelijk vloersysteem Slimline Plaats/datum Houten, 27 oktober 2010 Behandeld door mevrouw ing. M.R.

Kostenvergelijk vloersystemen Kostenvergelijk vloersysteem Slimline Plaats/datum Houten, 27 oktober 2010 Behandeld door mevrouw ing. M.R. Notitie Kostenvergelijk vloersystemen Project 6903 - Kostenvergelijk vloersysteem Slimline Plaats/datum Houten, 27 oktober 2010 Behandeld door mevrouw ing. M.R. Akse E-mail mr.akse@bbn.nl Doorkiesnummer

Nadere informatie

Nieuwbouw van 1 vrijstaande woning aan het Doornedijkje 26a te Steenbergen

Nieuwbouw van 1 vrijstaande woning aan het Doornedijkje 26a te Steenbergen STERK adviesbureau voor bouwconstructies b.v. BEM1600634 gemeente Steenbergen 11210 Nieuwbouw van 1 vrijstaande woning aan het Doornedijkje 26a te Steenbergen Behoort bij beschikking d.d. nr.(s) 01-04-2016

Nadere informatie

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode )

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode ) Project : Nieuwbouw De Hoofdstad te Amsterdam Ordernummer : 9317 Onderdeel : Constructie omschrijving tbv aanvraag omgevingsvergunning Opdrachtgever : Stichting Cordaan Architect : Tangram Architekten

Nadere informatie

RIBBHSO1c les 1. Draagconstructies in :» Staal» Hout

RIBBHSO1c les 1. Draagconstructies in :» Staal» Hout RIBBHSO1c les 1 Draagconstructies in :» Staal» Hout Doel van dit vak: Beginselen leren van construeren in staal en hout Hoe doen we dat: Theorielessen Opdracht Bespreking van de resultaten van de opdracht

Nadere informatie

Toppunt van leesplezier

Toppunt van leesplezier Centrale Bibliotheek TU Delft Toppunt van leesplezier Een moderne bibliotheek is een bruisend computercentrum en geen plaats waar je kunt snuffelen tussen stoffige folianten. De oude Centrale Bibliotheek

Nadere informatie

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam 167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m 2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam de woningbouw en het pakhuis vanaf de Oostelijke Handelskade

Nadere informatie

Bijlage 13 bij besluit Z V1 V&L

Bijlage 13 bij besluit Z V1 V&L Algemene uitgangspunten constructie Mannenvleugel De Klokkenberg te Breda Werknummer: 17-025.B Onderdeel: DA Bijlage 13 bij besluit Z2018-001757-V1 V&L Opdrachtgever: Architect: Opgesteld door: Gecontroleerd

Nadere informatie

PS architecten bna. Kerkstraat 335b 1017hv Amsterdam t e datum : onderwerp: DO

PS architecten bna. Kerkstraat 335b 1017hv Amsterdam t e datum : onderwerp: DO onderwerp: DO Kerkstraat 335b 1017hv msterdam schaal : opdrachtgever : Oberon ouw bv afm : 3 gew. : extra verdieping op gebouw Danzigerkade 3c t/m 3g In 2008 is door Leen rak bouwkundig adviesbureau bv

Nadere informatie

interieur 3e verdieping gebouw H

interieur 3e verdieping gebouw H Erasmus Universiteit Rotterdam interieur 3e verdieping gebouw H jefvandenputte architectuur 1 2 opgave De opgave heeft betrekking op de 3e verdieping van gebouw H van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 maart 2017

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 maart 2017 VOORTGANGSRAPPORTAGE Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 maart 2017 2017 April 2017 Maart Deze maand voeren wij onderstaande werkzaamheden uit: In de afbouw wordt nu ook gestart met het aanbrengen

Nadere informatie

Uitkragingen. Deelonderzoek bouwtechniek Student: Froukje de Vries Begeleider: Ype Cuperus Architecture, Modernity, Dwelling Studio: Interface

Uitkragingen. Deelonderzoek bouwtechniek Student: Froukje de Vries Begeleider: Ype Cuperus Architecture, Modernity, Dwelling Studio: Interface Uitkragingen Deelonderzoek bouwtechniek Student: Froukje de Vries Begeleider: Ype Cuperus Architecture, Modernity, Dwelling Studio: Interface froukje.devries@gmail.com 30-03-2009 Uitkragingen In dit rapport

Nadere informatie

KEIZERSGRACHT 8 1015 CN AMSTERDAM THE NETHERLANDS +31(0)20 8456190 OFFICE@MIRCK.EU

KEIZERSGRACHT 8 1015 CN AMSTERDAM THE NETHERLANDS +31(0)20 8456190 OFFICE@MIRCK.EU MIRCK ARCHITECTURE KEIZERSGRACHT 8 1015 CN AMSTERDAM THE NETHERLANDS +31(0)20 8456190 OFFICE@MIRCK.EU Titel: Opdrachtgever: Programma: Oppervlakte: Locatie: Architect: Team: Uitbreiding faculteit, Leiden

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 december 2016

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 december 2016 VOORTGANGSRAPPORTAGE Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 december 2016 2017 Deze maand voeren wij onderstaande werkzaamheden uit: Januari De werkzaamheden aan de afbouw zullen op alle verdiepingen

Nadere informatie

ordernummer: 9487 rapportnummer: N01 blz: 2 Inhoudsopgave

ordernummer: 9487 rapportnummer: N01 blz: 2 Inhoudsopgave blz: 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en randvoorwaarden... 4 1.1 Bouwkundige uitgangspunten... 4 1.2 Algemene uitgangspunten... 4 1.3 Materiaal eigenschappen... 4 1.4

Nadere informatie

goudstikker - de vries

goudstikker - de vries Constructieve beschouwing Almere Rentmeesterstraat 50 Postbus 10009 1301 AA Almere T (036) 548 34 00 projectnr.: 20164255 betreft: Handboek MO almere@goudstikker.nl opdrachtgever: BPD ERA Contour Ontwikkelings

Nadere informatie

: bestaande constructie + dakopbouw

: bestaande constructie + dakopbouw Werk : De Fabriek Bebouwing achterterrein Hoge Rijndijk 272 Leiden Opdrachtgever : RoSteRo Investments Golfbaan 44 2202 TD Noordwijk Architect : Architectenburo Frank M.E. Hendriks Cobetstraat 79 2313

Nadere informatie

Bestaande constructie gebruikt in bouw- en eindfase Amadeus Den Haag. Nieuwbouw dankzij hergebruik kelder

Bestaande constructie gebruikt in bouw- en eindfase Amadeus Den Haag. Nieuwbouw dankzij hergebruik kelder Bestaande constructie gebruikt in bouw- en eindfase Amadeus Den Haag Nieuwbouw dankzij hergebruik kelder 10 3 2015 Nieuwbouw dankzij hergebruik kelder 1 ir. Remko Wiltjer RO, ing. Hielke Zuidwijk RO, ing.

Nadere informatie

Nieuwe Park Rozenburgschool Rotterdam [NL] KCAP Architects&Planners

Nieuwe Park Rozenburgschool Rotterdam [NL] KCAP Architects&Planners [NL] KCAP Architects&Planners Nieuwe Park Rozenburgschool, Rotterdam De Nieuwe Park Rozenburgschool is een gemengde buurtschool in de Rotterdamse wijk Kralingen-Crooswijk. De leerlingen vormen een juiste

Nadere informatie

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM OMSCHRIJVING PROJECT BALBOAPLEIN Met de afbraak van de Joop Westerweelschool kwam er een bouwterrein vrij van ongeveer 100 bij 50 meter, gelegen tussen het Balboaplein

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 1 oktober 2017

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 1 oktober 2017 VOORTGANGSRAPPORTAGE Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 1 oktober 2017 2017 Oktober De opdrachtgever, Universiteit Utrecht, zal in de maand oktober de vaste inrichting gaan plaatsen. Naast de vaste

Nadere informatie

Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam. Licht en lucht in het Tuinstadhuis

Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam. Licht en lucht in het Tuinstadhuis Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam Licht en lucht in het Tuinstadhuis Het Tuinstadhuis In het Tuinstadhuis, een naoorlogs kantoorgebouw aan het Plein 40-45, brengt Fokkema & Partners voor het Amsterdamse

Nadere informatie

100% 90% winnaar. Dutch Health Tec Academy, Utrecht. Voor minder dan de helft van de nieuwbouwprijs, mooi onderwijsgebouw neergezet

100% 90% winnaar. Dutch Health Tec Academy, Utrecht. Voor minder dan de helft van de nieuwbouwprijs, mooi onderwijsgebouw neergezet Dutch Health Tec Academy, Utrecht 100% transformatie van leegstaande bedrijfshal met kantoor naar onderwijsgebouw en kenniscentrum 90% hergebruik van bestaand casco winnaar van de VGME Award 2011 Voor

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 29 mei 2017

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 29 mei 2017 VOORTGANGSRAPPORTAGE Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 29 mei 2017 2017 Juni Deze maand voeren wij onderstaande werkzaamheden uit: Er wordt gestart met het leggen van de diverse vloerafwerkingen die

Nadere informatie

Daar kun je op bouwen!

Daar kun je op bouwen! Daar kun je op bouwen! Flexibele service A-Z dienstverlening Advies op maat Snelle levering Bij Building Supply hebben we korte lijnen en heeft u één aanspreekpunt. Zo kunnen we u een flexibele service

Nadere informatie

ACTIVITEITENCENTRUM ZUIDERPARK

ACTIVITEITENCENTRUM ZUIDERPARK ACTIVITEITENCENTRUM ZUIDERPARK DEN HAAG Fotografie: Luuk Kramer, Bram Hoogendijk Programma activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke en/ of lichamelijke handicap B.v.o. 1200 m 2 Locatie Het

Nadere informatie

5 Stalen spant as 32 vak 1A plaatsen met tijdelijke koppeling K Nagelhout

5 Stalen spant as 32 vak 1A plaatsen met tijdelijke koppeling K Nagelhout Productieverslag Parkeerdek Vervolgens is begonnen aan het immens grote parkeerdek. Deze steunt met stalen spanten op bouwdeel K en betonnen prefab-kolommen. Het parkeerdek is opgebouwd in fases, wat weer

Nadere informatie

www.adviesburock2.com

www.adviesburock2.com www.adviesburock2.com the best of CK2 is een vooruitstrevend ingenieursbureau dat werkt aan integrale oplossingen op het gebied van bouwconstructies. Onze medewerkers zijn ervaren en betrokken specialisten,

Nadere informatie

Kraton 230. Multifunctioneel mediagebouw voor o.a. RTV Rijnmond

Kraton 230. Multifunctioneel mediagebouw voor o.a. RTV Rijnmond Kraton 230 Multifunctioneel mediagebouw voor o.a. RTV Rijnmond i.s.m.: Studio Job (figuratie gevelpanelen) en Bureau Strijkers (interieur RTV Rijnmond) opdrachtgever: Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam programma:

Nadere informatie

Portfolio Algemeen. www.pietersbouwtechniek.nl

Portfolio Algemeen. www.pietersbouwtechniek.nl www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Algemeen Al 40 jaar passie voor constructies. Wij kunnen u in alle stadia van een project adviseren. Een greep uit de producten waarmee we u van dienst kunnen zijn:

Nadere informatie

"Nieuwbouw is gestart"

Nieuwbouw is gestart "Nieuwbouw is gestart" Begin augustus 2012 is er gestart met de bouw van een nieuw pand aan de Barneveldsestraat in Renswoude. In dit pand zal onder andere de werkvoorbereiding ten behoeve van de pluimvee

Nadere informatie

Portfolio Zorgsector.

Portfolio Zorgsector. www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Zorgsector Al 40 jaar passie voor constructies. Wij kunnen u in alle stadia van een project adviseren. Een greep uit de producten waarmee we u van dienst kunnen zijn:

Nadere informatie

Te Koop. www.bcdebeemd.nl

Te Koop. www.bcdebeemd.nl Te Koop 32 bedrijfs-, showroom- en kantoorruimten Onder architectuur gebouwd Nabij centrum Arnhem en Velp Parkeren op eigen terrein Uitstekend bereikbaar kijk ook op: www.bcdebeemd.nl Bedrijvencentrum

Nadere informatie

Herontwikkeling Zoeterwoudsesingel 34, Leiden Notitie fundering herstel

Herontwikkeling Zoeterwoudsesingel 34, Leiden Notitie fundering herstel Pieters Bouwtechniek Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft 015-2190300 Postbus 1047 2600 BA Delft info@pbt-delft.nl www.pietersbouwtechniek.nl Herontwikkeling Notitie fundering herstel Opdrachtgever: Architect:

Nadere informatie

WATERINGSE VELD COLLEGE

WATERINGSE VELD COLLEGE Fotografie: Rob Hoekstra WATERINGSE VELD COLLEGE Het Wateringse Veld College is een school voor voortgezet onderwijs voor 1200 leerlingen en heeft tevens buurtfuncties. Het onderwijs wordt gegeven in de

Nadere informatie

Park Hoog Lede BV Vlaardingen

Park Hoog Lede BV Vlaardingen Pieters Bouwtechniek Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft 015-2190300 Postbus 1047 2600 BA Delft info@pbt-delft.nl www.pietersbouwtechniek.nl Park Hoog Lede - Vlaardingen Uitgangspunten en Constructief

Nadere informatie

De Spil Dorpshuis, sportzaal en burgerzaal te Bleskensgraaf

De Spil Dorpshuis, sportzaal en burgerzaal te Bleskensgraaf De Spil Dorpshuis, sportzaal en burgerzaal te Bleskensgraaf Opdrachtgever: Gemeente Graafstroom Ontwerp: 200 Realisatie: 2006-2007 Architectenmaatschap Groeneweg & Van der Meijden Wijnstraat 112, 11 BX

Nadere informatie

brede school en woningen de barrier eindhoven

brede school en woningen de barrier eindhoven brede school en woningen de barrier eindhoven Uitbreiding van monument de opbouw tot een brede school met peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, buurtontmoetingscentrum met gymzaal

Nadere informatie

Gewichts- en stabiliteitsberekening bouwdeel E - Concept

Gewichts- en stabiliteitsberekening bouwdeel E - Concept Nieuwbouw Amphia Ziekenhuis Breda Gewichts- en stabiliteitsberekening bouwdeel E - Concept code: 11714K Nieuwbouw Amphia Ziekenhuis Breda Gewichts- en stabiliteitsberekening bouwdeel E Concept Berekening

Nadere informatie

Woongebouw Vijfhuizen

Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw voor 55 + bewoners Vijfhuizen Uitgangspunten Ontwerp voor nieuwbouwproject voor 20 appartementen voor 55+ bewoners, 4 groepswoningen en een dienstencentrum. Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Kalkzandsteen in utiliteitsbouw economisch zeer aantrekkelijk

Kalkzandsteen in utiliteitsbouw economisch zeer aantrekkelijk Kalkzandsteen in utiliteitsbouw economisch zeer aantrekkelijk Lage prijs per bruto vloer oppervlak (bvo); Flexibel in uitvoeringstraject; Concurrerend bouwtempo. Inleiding In de woningbouw is kalkzandsteen

Nadere informatie

Tweede stadhuis voor Den Haag

Tweede stadhuis voor Den Haag thema Nieuw stadskantoor Leyweg (1) Tweede stadhuis voor Den Haag In 2005 schreef de gemeente Den Haag een prijsvraag uit voor een tweede stadhuis in het stadsdeel Escamp. De realisatie van het gebouw

Nadere informatie

Transformatie Brede School Nieuwstraat. Rotterdam

Transformatie Brede School Nieuwstraat. Rotterdam Transformatie Brede School Nieuwstraat Rotterdam datum: 2009 projectnummer: 7188 project: transformatie Brede School Nieuwstraat Rotterdam onderdeel: presentatie opdrachtgever: Jeugd Onderwijs en Samenleving

Nadere informatie

"Nieuwbouw is gestart"

Nieuwbouw is gestart "Nieuwbouw is gestart" Begin augustus 2012 is er gestart met de bouw van een nieuw pand aan de Barneveldsestraat in Renswoude. In dit pand zal onder andere de werkvoorbereiding ten behoeve van de pluimvee

Nadere informatie

8197 A.DT.V01 a r c h i t e c t e n

8197 A.DT.V01 a r c h i t e c t e n 1 steenwol isolatie Rc = 5 muur van restmateriaal 140 70 cement dekvloer met vloerverwarming 30 geisoleerde prefab betonnen begane grondvloer oplegvilt 500 x 550 betonnen funderingsbalk funderingspaal

Nadere informatie

Stabiliteit uit staal en beton

Stabiliteit uit staal en beton 1 Direct naast het Centraal Station van Almere is in 2006 begonnen met de ontwikkeling van L Hermitage. Dit complex drie torens met circa 90 000 m 2 kantoorruimte en een parkeergarage met 1500 parkeerplaatsen

Nadere informatie

Rapportage Code: V Trapsparingen Atrium Procore Berekening deel A: Sterkteberekening verdieping 8 t.b.v. trapsparing

Rapportage Code: V Trapsparingen Atrium Procore Berekening deel A: Sterkteberekening verdieping 8 t.b.v. trapsparing Rapportage Code: V16001-029 Trapsparingen Atrium Procore Berekening deel A: Sterkteberekening verdieping 8 t.b.v. trapsparing Datum: 16 juni 2016 Referentie: haa / kos Code: V16001-029 Projectgegevens

Nadere informatie

Transformatie Brede School Nieuwstraat. Rotterdam

Transformatie Brede School Nieuwstraat. Rotterdam Transformatie Brede School Nieuwstraat Rotterdam datum: 2009 projectnummer: 7188 project: transformatie Brede School Nieuwstraat Rotterdam onderdeel: presentatie opdrachtgever: Jeugd Onderwijs en Samenleving

Nadere informatie

Casa Confetti, De Uithof in Utrecht door Marlies Rohmer

Casa Confetti, De Uithof in Utrecht door Marlies Rohmer Langs de centrale busbaan van De Uithof in Utrecht wordt op basis van een ontwerp van Marlies Rohmer een studentencomplex van 380 zelfstandige en geclusterde kamers gebouwd. Ze zijn ondergebracht in een

Nadere informatie

// Project nieuwbouw. 38 // Bouwwereld. 38-42_projectwoonstad.indd 38 28-02-13 10:34

// Project nieuwbouw. 38 // Bouwwereld. 38-42_projectwoonstad.indd 38 28-02-13 10:34 // Project nieuwbouw Tekstproductie Henk Wind // Fotografie 01-10 Architecten en Henk Wind // Tekenwerk Henk Heusinkveld Typerend is het betonskelet in de gevel, dat is ingevuld met glas en metselwerk.

Nadere informatie

Constructieve analyse bestaande vloeren laag 1/2/3 (inclusief globale indicatie van benodigde voorzieningen)

Constructieve analyse bestaande vloeren laag 1/2/3 (inclusief globale indicatie van benodigde voorzieningen) Pieters Bouwtechniek Haarlem B.V. Dr. Schaep manstraat 284 2032 GS Haarlem Postbus 4906 2003 EX Haarlem Tel.: 023-5431999 Fax: 023-5316448 Email: pbt.haarlem@pieters.net Internet: www.pietersbouwtechniek.nl

Nadere informatie

Warnier Posta te Amsterdam Constructieve Uitgangspunten

Warnier Posta te Amsterdam Constructieve Uitgangspunten Project: Onderdeel: 850013 Warnier Posta te Amsterdam Constructieve Uitgangspunten Projectnummer: Opgesteld door: Vrijgegeven door: NL-850013 T. Valk T. Valk Datum: 16 december 2015 26 januari 2016 Inhoudsopgave

Nadere informatie