PIETERS BOUWTECHNIEK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PIETERS BOUWTECHNIEK"

Transcriptie

1 PIETERS BOUWTECHNIEK

2 Pieters Bouwtechniek Almere Pieters Bouwtechniek Amsterdam Pieters Bouwtechniek Delft Pieters Bouwtechniek Eindhoven Pieters Bouwtechniek Haarlem Pieters Projectbureau Haarlem Pieters Bouwtechniek Utrecht Pieters Bouwtechniek Zwolle Bouwadviesbureau Strackee Kijk voor meer informatie op onze website:

3 Introductie Welkom bij Pieters Bouwtechniek. In dit boek vindt u een overzicht van enkele bijzondere projecten die wij de afgelopen jaren hebben voltooid. Pieters Bouwtechniek is een in 1974 opgericht, vooraanstaand advies- en ingenieursbureau voor bouwconstructies. Pieters Bouwtechniek is met ruim 140 deskundige en betrokken medewerkers actief in de verschillende disciplines Utiliteitsbouw, Woningbouw, Infrastructuur, Industriebouw en Renovatie. Met de kennis en inzet van de ervaren constructeurs, ontwerpers en projectleiders werkt Pieters vanuit zeven regionale vestigingen aan bijzondere projecten die Pieters in een vroeg stadium nationale bekendheid hebben gegeven. Pieters Bouwtechniek werkt voor verscheidene opdrachtgevers. Vele publieke en private partijen kiezen voor Pieters, omdat het meedenken met de opdrachtgever en overige bouwteampartners een belangrijke pijler is. Ook de grote knowhow op het gebied van bouwkunde, bouwfysica, kosten en regelgeving is een reden waarom opdrachtgevers een beroep op Pieters doen. Bovendien onderscheidt Pieters zich door haar eigentijdse en creatieve benadering binnen haar vakgebied welke door opdrachtgevers en architecten bijzonder wordt gewaardeerd.

4

5 Vakprijzen Nationale Staalprijs 2010 voor Wilo in Westzaan in de categorie Industriebouw. Pieters Bouwtechniek was drie keer genomineerd. In de categorie utiliteitsbouw voor de Bostoren in Putten en het Creative Valley in Utrecht en in de categorie industriebouw voor Wilo in Westzaan. Betonprijs 2009 voor Crematorium Heimolen in St. Niklaas in België in de categorie Beton en Samenleving en nominatie voor de Europese Betonprijs Pieters Bouwtechniek Delft was als constructief adviseur betrokken bij dit project. Nationale Staalprijs 2008 voor Jobsveem te Rotterdam. Tijdens de Nationale Staalbouwdag is het project (de renovatie van een monumentaal pakhuis tot woongebouw) tot winnaar uitgeroepen in de categorie woningbouw. Houtarchitectuurprijs 2008 voor Cultuurhuis De Kamers te Amersfoort van Korteknie Stuhlmacher Architecten. Het project, waarvan Pieters Bouwtechniek de constructeur is, is tijdens het Nationaal Houtcongres in de Philharmonie te Haarlem gehuldigd. Winnaar Constructeurprijs Pieters Bouwtechniek heeft op 14 november 2007 tijdens de uitreiking van de Betonprijs de Constructeursprijs 2007 ontvangen. Pieters Bouwtechniek is gehuldigd vanwege haar constructieve inbreng in een groot aantal inzendingen voor deze 15e editie in de Betonprijs. Tevens was het bureau met het constructieve ontwerp van het Atlasgebouw van de Universiteit van Wageningen genomineerd voor de betonprijs 2007 in de categorie Utiliteitsbouw. Rover Reizigersprijs 2007 voor Fietsenstalling Station Zutphen. De gratis ondergrondse fietsenstalling van het station van Zutphen is door de landelijke reizigersorganisatie openbaar vervoer (ROVER) verkozen tot beste openbaar vervoer initiatief van Dit project, constructief uitgewerkt door Pieters Bouwtechniek, kreeg daarom op 2 juni de Rover Reizigersprijs 2007 toegekend. Nationale Staalprijs 2006 én Europese Staalprijs 2007 in de categorie industrie voor Pieters Warmtekracht Koppelingcentrale.

6 Renovatie Jobsveem - Lloydpier Rotterdam architect: Mei architecten en stedenbouwers Bij de renovatie van het Jobsveem is het voormalige pakhuis, op basis van een constructief ontwerp van Pieters, omgebouwd tot appartementencomplex (109 appartementen) met op de begane grond kantoorruimten. Bovenop het gebouw is een nieuwe verdieping gemaakt met penthouses. Bijzonder aan het project zijn de drie atria die het gebouw doorsnijden. In deze atria zijn staalconstructies gemaakt zoals stabiliteitraamwerken, uitkragende trappen en glazen gevels aan voorgespannen kabels. Winnaar Staalprijs 2008.

7

8 Schiecentrale fase 4A (Kraton 230) - Lloydpier Rotterdam architect: Mei architecten en stedenbouwers Schiecentrale fase 4A biedt plaats aan het hoofdkantoor van RTV Rijnmond met radio- en tv-studio s en diverse kantoren. De entreeruimte is indrukwekend door de strakke glazen gevels die door grote hoefijzervormige stalen kokers worden gesteund. Het rechthoekige volume boven de ingang wordt gedragen door V-vormige stalen kolommen. Op deze kolommen rusten stalen vakwerken. De oranje beplating bestaat uit gietijzeren panelen die hun kleur danken aan het roestproces. De panelen zijn gemaakt in China en zijn voorzien van in elkaar overlopende motieven. Het project is genomineerd voor de Staalprijs 2008.

9

10 Warmtekracht Koppelingcentrale - De Uithof Utrecht architect: DOK Architecten Voor de Universiteit Utrecht is een warmtekracht koppelingcentrale gebouwd. Het constructief ontwerp is door Pieters Bouwtechniek gemaakt. Het gebouw heeft zes volumes waarin generatoren zijn geplaatst. Over deze volumes is een stalen huid getrokken met schoorstenen van 15 meter hoog. De schoorstenen worden gedragen door stalen spanten uit dikke staalplaten. Met dit project hebben wij de Nationale Staalprijs 2006 in de categorie Industriebouw gewonnen. De jury roemde de verbluffende logica waarmee de buitenhuid tevens de dragende functie vervult. Ook heeft dit project in 2007 de Europese Staalprijs gewonnen.

11

12 Universiteit van Wageningen architect: Quist Wintermans Architecten In Wageningen zijn in het kader van de herhuisvestingsplannen van de Wageningen Universiteit en Researchcentrum drie nieuwe gebouwen geplaatst. Bij alle drie de projecten was Pieters de constructieadviseur. Het betreft het Forumgebouw (centrale onderwijsgebouw, zie afbeelding boven), het Atlasgebouw en Plant (zie afbeelding rechts). De gebouwen hebben allen grotendeels een betonconstructie. Bij het Forumgebouw zijn de betonconstructies van binnenuit goed zichtbaar. Bij het Atlasgebouw is de gekruiste prefab betonconstructie juist van buitenaf te zien. Mede door deze projecten hebben wij de Constructeursprijs 2007 van de Betonvereniging gewonnen.

13

14 Parkrand buurt Ne9en - Amsterdam architect: MVRDV Het bijzondere gebouw Parkrand van architect MVRDV met Pieters als constructeur is een woongebouw dat bestaat uit vijf torens van elk elf bouwlagen. De onderste drie bouwlagen, waaronder een parkeerkelder, zijn geheel met elkaar verbonden. Verrassend is dat dit bij de bovenste twee bouwlagen ook het geval is. Hierdoor ontstaat een spectaculair gebouwvolume waar grote gaten, met zicht op het naast gelegen Eendrachtspark, uitgesneden lijken te zijn. Deze gaten worden overbrugd door stalen vakwerken met een overspanning van 40,5 meter. In elke grote brug bevinden zich zes woningen. Ook dit project is aanleiding geweest voor de jury van de Betonvereniging om de Constructeursprijs 2007 toe te kennen aan Pieters Bouwtechniek.

15

16 De Kamers - Amersfoort Vathorst architect: Korteknie Stuhlmacher Architecten De Kamers is een cultureel centrum met een toneelzaal, lesruimte, restaurant en vergaderruimtes. Het gebouw is vrijwel geheel opgebouwd uit hout. Daarnaast zijn enkele betonnen schijven toegepast. Voor de houtconstructie zijn dragende gelamineerde panelen gebruikt als wanden. Voor de vloeren zijn gelijmde houten elementen van het Zwitserse systeem Lignatur gebruikt. Het project heeft de Houtarchitectuurprijs 2008 gewonnen.

17 Het gebouw Stanley Brouwn en Bertus Mulder - Utrecht Voor de Vinex wijk Leidsche Rijn is aan een aantal kunstenaars gevraagd te reageren op de verstedelijking van het gebied. Een van hen was kunstenaar Stanley Brouwn. Zijn concept is door architect Bertus Mulder omgezet in een gebouw, Pieters heeft de constructie ontworpen. De uitkragingen van bijna 12 meter, op een basis van 3,9 meter waren een constructieve uitdaging. Een groot voordeel was dat de uitkragingen aan beide zijden even groot zijn, zodat het bovenste blok in balans is. Het concept van de kunstenaar is in de detaillering duidelijk overeind gebleven. Het mooist komt dit naar voren in de hoeken waar de twee blokken elkaar raken. Ze lijken als twee blokken los op elkaar gestapeld te zijn. In 2006 genomineerd voor de Nationale Staalprijs.

18 Bostoren - Putten architect: SeARCH architecten Begin 2009 is op Landgoed Schovenhorst in Putten, de Bostoren geopend. Deze uitkijktoren is 37 meter hoog en heeft bovenin een platform dat bezoekers een blik in de wijde omtrek gunt. Het platform van 500 ton en een diameter van 17 meter is op de begane grond geassembleerd en vervolgens omhoog gevijzeld. Middels een stalen pen op ieder hoekpunt is dit platform eenvoudig bevestigd aan de stalen kern van 4,5x4,5 m. Door deze grote massa en de gevoeligheid van de toren voor wind, was het dynamische gedrag (trillingen) van de toren een belangrijk aandachtspunt van het VO tot vlak voor de oplevering.

19 Sportplaza Mercator - Amsterdam architect: VenhoevenCS Sportplaza Mercator kan worden omschreven als een high-tech watergrot, met buiten- en binnenzwembaden, fitnessruimte, kinderopvang, kantoorruimte, therapiebad, een multifunctionele zaal, alsmede een drive-in restaurant. Het complex is op te vatten als een betonnen plaat met hierop een staalconstructie. De constructie van het gebouw, gemaakt door Pieters, bestaat uit een betonnen plaat die de baden en hoogteverschillen op maaiveld- en kelderniveau bevat. De staalconstructie bestaat uit stalen (vakwerk)spanten waarin de verdiepingsvloeren en daken worden opgehangen en afgedragen. Deze spanten hebben naar gelang de situatie een andere overspanning. De dak- en gevelvorm ontstaat door de spanten telkens een andere vorm te geven.

20 Radix - Wageningen architect: DP6 architectuurstudio Radix is het nieuwste gebouw van de Plant Sciences Group gevestigd op de Wageningen Campus. Pieters kreeg als adviseur de opgave een flexibel en transparant gebouw te ontwerpen in de traditie van karakteristieke universiteitsgebouwen. Het ontwerp van Radix gaat uit van een zeer compact gebouw en scoort hoog op het gebied van duuraamheid. Het telt m2 BVO en de buitenwerkse maten zijn 74 x 59 meter. Het constructief ontwerp bestaat uit vlakke plaatvloeren, gedragen door kolommen en gestabiliseerd door vier kernen.

21 Cool Kunst en Cultuur Heerhugowaard architect: Soeters van Eldonk Ponec Cool is het nieuwe centrum voor Kunst en Cultuur in Heerhugowaard. Cool bevat een schouwburg, een instelling voor kunsteducatie en biedt ruimte aan sociaal-culturele activiteiten. Het gebouw in het stadshart telt twee verdiepingen en wordt gekenmerkt door transparantie. De begane grond is zelfs helemaal doorzichtig. Om de transparantie en kolomvrije zalen te verwezenlijken is gebruik gemaakt van een staalconstructie waarbij veelvuldig stalen vakwerken zijn toegepast in allerlei vormen en overspanningen.

22 Agora Theater - Lelystad architect: UN Studio Het Agora theater is onderdeel van een nieuw stedenbouwkundig plan voor het centrum van Lelystad. Het opvallende gebouw bestaat uit 2 zalen met betonnen wanden en een toneeltoren met een stalen constructie. Daartussen bevinden zich de facilitaire ruimtes. De buitenhuid van het Agora theater bestaat uit verschillende gevel- en dakvlakken, deze zijn bekleed met gevelbeplating en isolatie. Om de huid te steunen is een staalconstructie met hoge vakwerkspanten ontworpen die deze huid perfect volgt. In het midden van het dak, boven de foyer, bevindt zich een skylight bestaande uit een glazen dakdeel en een trechter. Door de ingenieuze constructie van het skylight verandert de lichtinval met de stand van de zon.

23

24 Het Rozendaalcomplex - Roombeek, Enschede architect: SeARCH architecten Het Rozendaalcomplex, een voormalige textielfabriek van begin 1900, was na de vuurwerkramp in de wijk Roombeek één van de weinige overgebleven industriële monumenten. De waarde van het gebouw werd erkend en er werd besloten om aan dit gebouw een culturele bestemming te geven. Het ambitieuze ontwerp van SeARCH (Bjarne Mastenbroek) en Pieters als constructeur omvat onder andere het museum Twentse Welle inclusief kunstdepot en ateliers, een nieuwe toren (10 verdiepingen) met sterrenwacht, 8 grondgebonden woningen en 20 appartementen. Het museum is ondergebracht in de voormalige fabriekshal en is verbonden met de nieuwe toren door een ondergrondse museale ruimte.

25

26 Hoogbouw en variatie in projecten De veelzijdigheid van Pieters Bouwtechniek is duidelijk te zien in een luchtfoto van het Stadshart van Almere. Hier hebben wij het constructief ontwerp van diverse projecten gemaakt, waaronder Silverline, The Wave, de Popzaal, Side by Side en de openbare parkeergarage. Bij dit ontwerp zijn zowel woningen en kantoren als openbare voorzieningen gecreëerd. De woontorens Side by Side (midden op de foto) hebben een hoogte van 70 meter. Pieters Bouwtechniek heeft diverse ontwerpen van hoogbouwtorens gemaakt. Momenteel ontwerpen we een toren van 240 meter hoog en diverse torens van ongeveer 100 meter hoog.

27

28 Projecten in ontwerp en uitvoering Op dit moment wordt gewerkt aan de prijswinnende projecten van de toekomst. Naast de reeds genoemde hoogbouwprojecten ontwerpen wij diverse uitdagende en innovatieve projecten met behulp van de nieuwste software op reken- en tekengebied. Pieters Bouwtechniek werkt aan hele diverse opdrachten, van grote tot kleine projecten, van woningbouw tot complexe theaters en zelfs sportcomplexen.

29

30 Bruggen De afgelopen tien jaar hebben wij meegewerkt aan het ontwerp van een groot aantal bruggen. Onder andere stalen voetgangers- en fietsbruggen met bijzondere vormen, maar ook zware betonnen verkeersbruggen en waterbouwkundige constructies. Van de hier getoonde bruggen is ipv Delft de architect.

31 Buitenland Hoe graag gerenormeerde architecten met ons werken, blijkt vaak als wij worden gevraagd om ook hun projecten in het buitenland van een constructief ontwerp te voorzien en verder uit te werken. Op de foto s is de Nederlandse ambasade in Maputo, Mozambique te zien. Hier hebben wij het constructief ontwerp en alle berekeningen voor gemaakt; lokale vakmensen hebben aan de hand van onze tekeningen gebouwd.

32 Teken- en rekensoftware Door de toepassing van de nieuwste teken- en rekensoftware kunnen wij complexe projecten tot een goed einde brengen. Hoewel het kunnen maken van eenvoudige handsommen essentieel is, kunnen door toepassing van deze software de gebouwen steeds complexer gemaakt worden en toch exact berekend. De programma s die wij gebruiken zijn onder andere Axis, Robot, Tekla en Revit.

33 Samenstelling Fotografie: Theo Janssen, Karin Rijpstra, Rob Hoekstra, ipv Delft, Christian Richters, Martin Hogeboom, Pieters Bouwtechniek Teksten: Pieters Bouwtechniek

34

Kraton 230. Multifunctioneel mediagebouw voor o.a. RTV Rijnmond

Kraton 230. Multifunctioneel mediagebouw voor o.a. RTV Rijnmond Kraton 230 Multifunctioneel mediagebouw voor o.a. RTV Rijnmond i.s.m.: Studio Job (figuratie gevelpanelen) en Bureau Strijkers (interieur RTV Rijnmond) opdrachtgever: Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam programma:

Nadere informatie

Documentatie ervaring met projecten in de sector ///

Documentatie ervaring met projecten in de sector /// Documentatie ervaring met projecten in de sector /// Pieters Bouwtechniek Delft Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft t. 015-2190300 pbt.delft@pieters.net www.pietersbouwtechniek.nl Vakprijzen Een van de

Nadere informatie

Nieuwbouw 46 startersappartementen Constructieve Uitgangspunten Bouwaanvraag

Nieuwbouw 46 startersappartementen Constructieve Uitgangspunten Bouwaanvraag Pieters Bouwtechniek Vlietsorgstraat 15 2012 JB Haarlem 023-5431999 Postbus 4906 2003 EX Haarlem pbt.haarlem@pieters.net www.pietersbouwtechniek.nl Nieuwbouw 46 startersappartementen Constructieve Uitgangspunten

Nadere informatie

Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners. Inzending Nationale Staalprijs 2016

Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners. Inzending Nationale Staalprijs 2016 Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending Nationale Staalprijs 2016 Theater de Kampanje Den Helder EEN MARITIEM ENSEMBLE DE GLAZEN THEATERZAAL Schouwburg De Kampanje

Nadere informatie

genmab cepezed situatie

genmab cepezed situatie genmab genmab Het nieuwe hoofdkantoor van Genmab op het Science Park Utrecht is een integraal ontwerp van en interieur. De nieuwbouw is onder meer ontworpen op een open werkcultuur en intensieve interactie,

Nadere informatie

Inhoud. Wat is PIETERS BOUWTECHNIEK Bouwproces Samenwerkingsvormen BIM

Inhoud. Wat is PIETERS BOUWTECHNIEK Bouwproces Samenwerkingsvormen BIM Inhoud Wat is PIETERS BOUWTECHNIEK Bouwproces Samenwerkingsvormen BIM PIETERS BOUWTECHNIEK Almere Amsterdam Delft Eindhoven Haarlem Utrecht Zwolle 120 medewerkers 12 register constructeurs 5 register ontwerpers

Nadere informatie

Houtconstructies Portfolio projecten met houten constructies

Houtconstructies Portfolio projecten met houten constructies Houtconstructies Portfolio projecten met houten constructies www.pietersbouwtechniek.nl Projecten Het Kristal, Apeldoorn Type: multifunctioneel centrum Omvang: 38.350 m2 Wegensteunpunt, Assen Type: infra

Nadere informatie

Capgemini LRCN Utrecht

Capgemini LRCN Utrecht Capgemini LRCN Utrecht Kantoor Capgemini Leidsche Rijn Centrum - Noord Locatie aan de A2 bij Utrecht Locatie kantoorgebouw 4 Aan de oostzijde van LRCN, parallel aan de A2, is een doorlopende kantorenwand

Nadere informatie

Portfolio Houtconstructies. www.pietersbouwtechniek.nl

Portfolio Houtconstructies. www.pietersbouwtechniek.nl www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Houtconstructies Al 40 jaar passie voor constructies. Wij kunnen u in alle stadia van een project adviseren. Een greep uit de producten waarmee we u van dienst kunnen

Nadere informatie

Constructie. Nieuwbouw Hogeschool Utrecht in Amersfoort. thema

Constructie. Nieuwbouw Hogeschool Utrecht in Amersfoort. thema La Sagrada Familia en de Turning Torso zijn behalve architectonische hoogstandjes vooral voorbeelden van de nauwe verwevenheid tussen architectuur en constructie. De invloed van constructief ontwerpen

Nadere informatie

(designed by) Erick van Egeraat Erasmus University College ARC14 Interieur

(designed by) Erick van Egeraat Erasmus University College ARC14 Interieur (designed by) Erick van Egeraat Erasmus University College ARC14 Interieur (Designed by) Erick van Egeraat kreeg in 2010 de opdracht voor de renovatie, restauratie en transformatie van de voormalige stadsbibliotheek

Nadere informatie

Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden

Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV. 140750-1265545 Werk : Constructieadvies vluchttrappen De Horsten, Slaaghwijk Leiden Opdrachtgevers : Portaal Vastgoed Ontwikkeling

Nadere informatie

Nieuwbouw Bio-massa Opslag Schagen, Constructieve uitgangspunten

Nieuwbouw Bio-massa Opslag Schagen, Constructieve uitgangspunten Pieters Bouwtechniek Vlietsorgstraat 15 2012 JB Haarlem 023-5431999 Postbus 4906 2003 EX Haarlem pbt.haarlem@pieters.net www.pietersbouwtechniek.nl Nieuwbouw Bio-massa Opslag Constructieve uitgangspunten

Nadere informatie

Uitgangspuntenrapport Toren, laagbouw en parkeerdek

Uitgangspuntenrapport Toren, laagbouw en parkeerdek Pieters Bouwtechniek Delft B.V. Gebouw Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft Postbus 1047 2600 BA Delft Tel.: 015 219 03 00 Fax: 015 219 02 55 E-mail: pbt.delft@pieters.net Internet: www.pietersbouwtechniek.nl

Nadere informatie

Principe constructie t.b.v. wabo aanvraag

Principe constructie t.b.v. wabo aanvraag Principe constructie t.b.v. wabo aanvraag Project: Amsterdamsestraatweg 20 Halfweg Opdrachtgever: Architect: Onderdeel: Badhoeve Projectontwikkeling BV Postbus 40 1170 AA Badhoevedorp Tel 020 6595657 Kentie

Nadere informatie

Boston & Seattle Arc Award 2018 categorie architectuur

Boston & Seattle Arc Award 2018 categorie architectuur Boston & Seattle Arc Award 2018 categorie architectuur van Dongen-Koschuch architects and planners 2 3 mixed use BOSTON & SEATTLE Locatie Kop van Zuid, Rotterdam, Nederland Beschrijving Woontorens met

Nadere informatie

Hoofddorp. Rapportage constructie t.b.v. bouwaanvraag. Projectnummer: Datum: 19 augustus 2015

Hoofddorp. Rapportage constructie t.b.v. bouwaanvraag. Projectnummer: Datum: 19 augustus 2015 Project: Hotel Ibis Styles Hoofddorp Onderdeel: Rapportage constructie t.b.v. bouwaanvraag Opdrachtgever: NBM Koningslaan 68 1075 AG AMSTERDAM Architect: Constructeur: Mulderblauw Architecten Keer-weer

Nadere informatie

Museum De fundatie zwolle

Museum De fundatie zwolle 2013 Museum De fundatie zwolle Hal 13a Den Eikenhorst, Esch postbus 2126 nl-5260 cc Vught t +31 [0]411 601618 info@biermanhenket.nl www.biermanhenket.nl BiermanHenketarchitecten Ontwerp 2010 Oplevering

Nadere informatie

00500_08~TAATS_2 / 1. TAATS 2 Nieuwbouw Kantorencomplex Papendorp, Utrecht

00500_08~TAATS_2 / 1. TAATS 2 Nieuwbouw Kantorencomplex Papendorp, Utrecht 00500_08~TAATS_2 / 1 TAATS 2 Nieuwbouw Kantorencomplex Papendorp, Utrecht Programma: 43.000 m2 kantoren, 2000 m2 commerciële ruimte, 800 parkeerplaatsen. Opdrachtgever: Multi Vastgoed, Gouda icm Burgfonds,

Nadere informatie

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten 2013 MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH BiermanHenketarchitecten Ontwerp 2005-2008 Oplevering 2012 Opening 24 mei 2013 Architect Bierman Henket architecten Opdrachtgever Provincie Noord-Brabant (Het Noordbrabants

Nadere informatie

DaimlerChrysler Utrecht Betonprijs 2003

DaimlerChrysler Utrecht Betonprijs 2003 DaimlerChrysler Utrecht Betonprijs 2003 Hoofdkantoor DaimlerChrysler Nederland Locatie Papendorp Utrecht In Papendorp, het nieuwe bedrijventerrein van Utrecht, staat het nieuwe hoofdkantoor van DaimlerChrysler.

Nadere informatie

Waterschap Leusden. Voorbeeldproject Duurzaam Bouwen

Waterschap Leusden. Voorbeeldproject Duurzaam Bouwen Waterschap Leusden Voorbeeldproject Duurzaam Bouwen Waterschap Vallei & Eem Leusden Situatie Milieuvriendelijk karakter Het Waterschap Vallei & Eem is een fusie tussen waterschappen. De opdrachtgever

Nadere informatie

KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou.

KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou. KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou KHM26, noordzijde gezien vanaf het Pikmar KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou architect: FLATarchitects staalbouwer: C. de Wolff Konstruktiebedrijf BV aannemer:

Nadere informatie

Pontsteiger te Amsterdam Voor en Door Staalconstructeurs

Pontsteiger te Amsterdam Voor en Door Staalconstructeurs Pontsteiger te Amsterdam 30-11-2017 Voor en Door Staalconstructeurs 30-11-2017 Voor en Door Staalconstructeurs 1 30-11-2017 Voor en Door Staalconstructeurs 2 Pontsteiger te Amsterdam 30-11-2017 Inhoud

Nadere informatie

PROJECTDOCUMENTATIE DAAF GELUKSCHOOL, HAARLEM

PROJECTDOCUMENTATIE DAAF GELUKSCHOOL, HAARLEM PROJECTDOCUMENTATIE DAAF GELUKSCHOOL, HAARLEM Projectgegevens Naam project: Daaf Gelukschool Locatie: Albert Verweylaan 2, Haarlem Programma: VMBO-school met twee gymzalen Opdrachtgever: Dunamare Onderwijsgroep,

Nadere informatie

Nieuwbouw van 1 vrijstaande woning aan het Doornedijkje 26a te Steenbergen

Nieuwbouw van 1 vrijstaande woning aan het Doornedijkje 26a te Steenbergen STERK adviesbureau voor bouwconstructies b.v. BEM1600634 gemeente Steenbergen 11210 Nieuwbouw van 1 vrijstaande woning aan het Doornedijkje 26a te Steenbergen Behoort bij beschikking d.d. nr.(s) 01-04-2016

Nadere informatie

www.adviesburock2.com

www.adviesburock2.com www.adviesburock2.com the best of CK2 is een vooruitstrevend ingenieursbureau dat werkt aan integrale oplossingen op het gebied van bouwconstructies. Onze medewerkers zijn ervaren en betrokken specialisten,

Nadere informatie

Integratie architectuur en bouwkundige uitwerking in voorbeeldprojecten met Allplan.

Integratie architectuur en bouwkundige uitwerking in voorbeeldprojecten met Allplan. Integratie architectuur en bouwkundige uitwerking in voorbeeldprojecten met Allplan. 27 mei 2011 Rotterdam Bureau Bouwkunde Nederland BBNL tekent al sinds 1990 digitaal in Arkey. Sinds 2006 ook met Allplan.

Nadere informatie

Station Waterlooplein

Station Waterlooplein Definitief Versie 1 12 september 2014 Projectnr 30619 Documentnr 188629 Constructies Stad Station Waterlooplein Stationsrenovaties Oostlijn VO+ Beschouwing constructieve aanpassingen Auteur(s) D. in t

Nadere informatie

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam 167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m 2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam de woningbouw en het pakhuis vanaf de Oostelijke Handelskade

Nadere informatie

parktheater eindhoven

parktheater eindhoven Renovatie en uitbreiding Stadsschouwburg Eindhoven Opdrachtgever Stadsschouwburg Eindhoven Opdracht 1999 Oplevering 2007 Bruto oppervlakte renovatie: 17000 m 2 - uitbreiding: 5100 m 2 Bouwkosten 26.170.000,-

Nadere informatie

Nieuwbouw van 1 vrijstaande woning aan het Doornedijkje 26 te Steenbergen

Nieuwbouw van 1 vrijstaande woning aan het Doornedijkje 26 te Steenbergen STERK adviesbureau voor bouwconstructies b.v. BEM1600618 gemeente Steenbergen 11210 Nieuwbouw van 1 vrijstaande woning aan het Doornedijkje 26 te Steenbergen Behoort bij beschikking d.d. nr.(s) 30-03-2016

Nadere informatie

STUDIO FARRIS ARCHITECTS BVBA KORTE KLARENSTRAAT 4/ ANTWERP - BELGIUM T

STUDIO FARRIS ARCHITECTS BVBA KORTE KLARENSTRAAT 4/ ANTWERP - BELGIUM T 1 STUDIO FARRIS ARCHITECTS BVBA KORTE KLARENSTRAAT 4/4 2000 ANTWERP - BELGIUM STUDIO@STUDIOFARRIS.COM T + 32 3 237 64 18 WWW.STUDIOFARRIS.COM BTW BE0807 219 251 2 STABLE Studio Farris Architects heeft

Nadere informatie

PS architecten bna. Kerkstraat 335b 1017hv Amsterdam t e datum : onderwerp: DO

PS architecten bna. Kerkstraat 335b 1017hv Amsterdam t e datum : onderwerp: DO onderwerp: DO Kerkstraat 335b 1017hv msterdam schaal : opdrachtgever : Oberon ouw bv afm : 3 gew. : extra verdieping op gebouw Danzigerkade 3c t/m 3g In 2008 is door Leen rak bouwkundig adviesbureau bv

Nadere informatie

interieur 3e verdieping gebouw H

interieur 3e verdieping gebouw H Erasmus Universiteit Rotterdam interieur 3e verdieping gebouw H jefvandenputte architectuur 1 2 opgave De opgave heeft betrekking op de 3e verdieping van gebouw H van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Nadere informatie

ACTIVITEITENCENTRUM ZUIDERPARK

ACTIVITEITENCENTRUM ZUIDERPARK ACTIVITEITENCENTRUM ZUIDERPARK DEN HAAG Fotografie: Luuk Kramer, Bram Hoogendijk Programma activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke en/ of lichamelijke handicap B.v.o. 1200 m 2 Locatie Het

Nadere informatie

nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX

nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX ADRESGEGEVENS: Geert Hein van der Neut Polluxstraat 42 1363 VB Almere COURAGE architecten bna t +31 (0)55 360 55 63 u www.courage.nl Veenhuizerweg 207 f +31 (0)55 360

Nadere informatie

EEN CONNECTIEF GEBOUW INTERIEUR SIGMAX

EEN CONNECTIEF GEBOUW INTERIEUR SIGMAX Sigmax kantoor In het Business & Science Park in Enschede, pal tegenover het FC Twente stadion en het NS-station heeft Architectenbureau Paul de Ruiter het nieuwe hoofdkantoor van ICT-bedrijf Sigmax ontworpen:

Nadere informatie

Renovatie Chrysalis Den Bosch

Renovatie Chrysalis Den Bosch Renovatie Chrysalis Den Bosch Renovatie Chrysalis Den Bosch Concept Een duurzame ontwikkeling Het voormalige Essent 3 gebouw aan de Koningsweg in Den Bosch maakt een verouderde indruk. In een competitie

Nadere informatie

Casa Confetti, De Uithof in Utrecht door Marlies Rohmer

Casa Confetti, De Uithof in Utrecht door Marlies Rohmer Langs de centrale busbaan van De Uithof in Utrecht wordt op basis van een ontwerp van Marlies Rohmer een studentencomplex van 380 zelfstandige en geclusterde kamers gebouwd. Ze zijn ondergebracht in een

Nadere informatie

t e r r e m a r k 1 0 3 2 2 6. 0 4. 2 0 1 2

t e r r e m a r k 1 0 3 2 2 6. 0 4. 2 0 1 2 t e r r e m a r k n a t i o n a l e S t a a l p r i j s 2 0 1 2 1 0 3 2 2 6. 0 4. 2 0 1 2 Nationale Staalprijs 2012 Projectgegevens type/soort project Datacenter naam project Terremark adres + plaats Cateringweg

Nadere informatie

waterval in vuren entreegebouw keukenhof lisse De dakconstructie is het opvallendste onderdeel van het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof.

waterval in vuren entreegebouw keukenhof lisse De dakconstructie is het opvallendste onderdeel van het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof. waterval in vuren entreegebouw keukenhof lisse De dakconstructie is het opvallendste onderdeel van het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof. Door een nauwe samenwerking tussen Mecanoo en IMd Raadgevende

Nadere informatie

Portfolio Algemeen. www.pietersbouwtechniek.nl

Portfolio Algemeen. www.pietersbouwtechniek.nl www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Algemeen Al 40 jaar passie voor constructies. Wij kunnen u in alle stadia van een project adviseren. Een greep uit de producten waarmee we u van dienst kunnen zijn:

Nadere informatie

leidsche rijn, Tekst: Anneke Bokern Fotografie: Wim Tholenaars Dit terrasvormige slaat een brug tussen twee zeer verschillende project woon- balans

leidsche rijn, Tekst: Anneke Bokern Fotografie: Wim Tholenaars Dit terrasvormige slaat een brug tussen twee zeer verschillende project woon- balans 28 leidsche rijn, NEDERLAND Tekst: Anneke Bokern Fotografie: Wim Tholenaars Dit terrasvormige gebouw slaat een brug tussen twee zeer verschillende stedenbouwkundige situaties 29 project woon- Complex balans

Nadere informatie

FORUMGEBOUW UNIVERSITY & RESEARCH CENTRE WAGENINGEN

FORUMGEBOUW UNIVERSITY & RESEARCH CENTRE WAGENINGEN FORUMGEBOUW UNIVERSITY & RESEARCH CENTRE WAGENINGEN OMSCHRIJVING PROJECT FORUMGEBOUW Object in het park Het Forumgebouw is het centrale onderwijsgebouw, ontwikkeld in het kader van de totale herhuisvestingplannen

Nadere informatie

Profiel Visie Een essentieel onderdeel van een gebouw is de constructie. Behalve essentieel en functioneel maakt de constructie ook deel uit van het o

Profiel Visie Een essentieel onderdeel van een gebouw is de constructie. Behalve essentieel en functioneel maakt de constructie ook deel uit van het o Profiel Visie Een essentieel onderdeel van een gebouw is de constructie. Behalve essentieel en functioneel maakt de constructie ook deel uit van het ontwerp; de architectuur. De zichtbare kolommen, balken

Nadere informatie

PROJECTPRESENTATIE Rotterdam Architectuurprijs 2013

PROJECTPRESENTATIE Rotterdam Architectuurprijs 2013 PROJECTPRESENTATIE Rotterdam Architectuurprijs 0 Mini Mall: Een compacte shopping mall met een eigentijdse programmering in een monumentaal erfgoed. Aanleiding Het monumentale Station Hofplein maakt deel

Nadere informatie

Hofman Dujardin Architecten. Hofman Dujardin Architecten BarentsKrans

Hofman Dujardin Architecten. Hofman Dujardin Architecten BarentsKrans Hofman Dujardin Architecten BarentsKrans Receptie balie in ontmoetingsgebied Atrium met bibliotheek Nieuw huis voor gerenommeerd advocaten- en notariskantoor Het gebouw stamt uit 1950 en heeft een vloeroppervlak

Nadere informatie

GENERAAL VETTERSTRAAT

GENERAAL VETTERSTRAAT GENERAAL VETTERSTRAAT Disclaimer De informatie in deze brochure is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend. FRED is niet aansprakelijk voor

Nadere informatie

Statische berekening BEM ZK Projectnummer : 11901

Statische berekening BEM ZK Projectnummer : 11901 BEM1606273 gemeente Steenbergen Kerkhofweg 5 4835 GA Breda 076 560 2070 info@sterk-adviesbureau.nl www.sterk-adviesbureau.nl Behoort bij beschikking d.d. nr.(s) 14-12-2016 ZK16004950 Statische berekening

Nadere informatie

Onze diensten. Inhoudsopgave

Onze diensten. Inhoudsopgave Onze diensten Inhoudsopgave 1. Beglazing 2 2. Brandwerende verf 3 3. Gevelbeplating 4 4. Kunststofvloeren 5 5. Mutatie onderhoud 6 6. Nieuwbouw utiliteit 7 7. Nieuwbouw woningbouw 8 8. Onderhoud 9 9. Spuitpleisterwerk

Nadere informatie

Studentenwoningen, Zwolle

Studentenwoningen, Zwolle Studentenwoningen, Zwolle Programma Ontwikkeling studentenhuisvesting van 5 studentenwoningen inclusief gemeenschappelijke ruimtes, parkeervoorzieningen en.00 m² verhuurbare ruimte tbv zorgfuncties. Opdrachtgever

Nadere informatie

KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou. Tim Piët & Jos Blom

KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou. Tim Piët & Jos Blom KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou KHM26, noordzijde gezien vanaf het Pikmar KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou architecten: Jos Blom & Tim Piët staalbouwer: C. de Wolff Konstruktiebedrijf

Nadere informatie

Groninger Forum. NL Architects / Bureau Bouwkunde. Definitief Ontwerp Juni 2009

Groninger Forum. NL Architects / Bureau Bouwkunde. Definitief Ontwerp Juni 2009 Groninger Forum NL Architects / Bureau Bouwkunde Definitief Ontwerp Juni 2009 Inleiding Dit Definitief Ontwerp is een uitwerking van het Voorlopig Ontwerp voor het Groninger Forum van November 2008. Het

Nadere informatie

Staalberekening dakopbouw bouwdeel C, E en L

Staalberekening dakopbouw bouwdeel C, E en L Nieuwbouw Amphia Ziekenhuis Breda Staalberekening dakopbouw bouwdeel C, E en L code: 11714K Nieuwbouw Amphia ziekenhuis Breda Staalberekening Dakopbouw bouwdeel C, E en L Berekening deel S-CEL - Concept

Nadere informatie

De Fabriek Delfshaven

De Fabriek Delfshaven De Fabriek Delfshaven Projectpresentatie Rotterdam Architectuurprijs 2013 Credits Locatie: Mathenesserdijk 410, 3026 GG Rotterdam Programma: Bedrijfsverzamelgebouw 3560 m2 Ontwerp: Mei architecten en stedenbouwers

Nadere informatie

Facet Wetering Zuid Utrecht Situatie

Facet Wetering Zuid Utrecht Situatie Facet Utrecht Facet Wetering Zuid Utrecht Situatie Opvallende geluidswerende architectuur Samen met The Wall en het cockpitgebouw van Hessing zal het gebouw Facet deel uit maken van de geluidswal voor

Nadere informatie

10m. Noordgevel. Docklands BSH Kavel 12 Buiksloterham Amsterdam ML_A. 10m. Noordgevel. Docklands BSH Kavel 12 Buiksloterham Amsterdam ML_A ML_A

10m. Noordgevel. Docklands BSH Kavel 12 Buiksloterham Amsterdam ML_A. 10m. Noordgevel. Docklands BSH Kavel 12 Buiksloterham Amsterdam ML_A ML_A 2 66 ARC 16 Architectuur Award DOCKLANDS 2 66 0 10m Noordgevel 0 10m Noordgevel DOCKLANDS maakt deel uit van de Noordelijke IJ-oever en verandert monenteel van een voormalig industriegebied naar een grootstedelijk

Nadere informatie

Klein Poelhuis. Konstruktie bv Hallenbouw Speciale projecten Industrie Trappen & Hekwerken Bruggen & Infra Woningbouw

Klein Poelhuis. Konstruktie bv Hallenbouw Speciale projecten Industrie Trappen & Hekwerken Bruggen & Infra Woningbouw Klein Poelhuis Konstruktie bv Hallenbouw Speciale projecten Industrie Trappen & Hekwerken Bruggen & Infra Woningbouw Postadres: Postbus 98-7100 AB Winterswijk Telefoon: (+31) 543 561 250 Fax: (+31) 543

Nadere informatie

Bruggen Portfolio bruggen

Bruggen Portfolio bruggen Bruggen Portfolio bruggen www.pietersbouwtechniek.nl Projecten Fietsbruggen Delftlanden, Emmen Verkeersbrug Delftlanden, Emmen Brug De Weerdsprong, Venlo Brug De Tanerij, Zwolle Brug Stad van de Zon, Heerhugowaard

Nadere informatie

100% 90% winnaar. Dutch Health Tec Academy, Utrecht. Voor minder dan de helft van de nieuwbouwprijs, mooi onderwijsgebouw neergezet

100% 90% winnaar. Dutch Health Tec Academy, Utrecht. Voor minder dan de helft van de nieuwbouwprijs, mooi onderwijsgebouw neergezet Dutch Health Tec Academy, Utrecht 100% transformatie van leegstaande bedrijfshal met kantoor naar onderwijsgebouw en kenniscentrum 90% hergebruik van bestaand casco winnaar van de VGME Award 2011 Voor

Nadere informatie

Uw procesregiseur. Expertise in het bouwtraject. Sterk in verbinden. Dat is Adams Bouwadviesbureau. Al meer dan 15 jaar een

Uw procesregiseur. Expertise in het bouwtraject. Sterk in verbinden. Dat is Adams Bouwadviesbureau. Al meer dan 15 jaar een sterk in verbinden Sterk in verbinden. Dat is Adams Bouwadviesbureau. Al meer dan 15 jaar een toonaangevend ingenieursbureau. Gespecialiseerd in duurzaam en constructief bouwadvies voor woningbouw en utiliteitsbouw.

Nadere informatie

Constructie als dienaar van dynamiek

Constructie als dienaar van dynamiek beton in beeld Congrescentrum MICX met een onderdanige maar vernuftig gemaakte draagstructuur Constructie als dienaar van dynamiek De typische complexe en dynamische Libeskind-vormentaal van het nieuwe

Nadere informatie

GERSHWIN BROTHERS AMSTERDAM ONTSPANNEN LEEFGEBIED OP HOOGSTEDELIJK PLEK

GERSHWIN BROTHERS AMSTERDAM ONTSPANNEN LEEFGEBIED OP HOOGSTEDELIJK PLEK GERSHWIN BROTHERS AMSTERDAM ONTSPANNEN LEEFGEBIED OP HOOGSTEDELIJK PLEK Op de Zuidas vormen George en Ira het sluitstuk van de Gershwin-strook schuin tegenover de VU. De twee woongebouwen zijn in samenhang

Nadere informatie

Reddingmuseum Dorus Rijkers

Reddingmuseum Dorus Rijkers Reddingmuseum Dorus Rijkers adres: Willemsoord 60G, Den Helder oplevering: september 2015 ontwerper: temp. contactpersoon: Maarten van Tuijl adres: Baarsjesweg 224, Amsterdam m: 06-45182968, info@temparchitecture.com

Nadere informatie

1 Inleiding 3. 2 Brandwerendheid. 10. 3 Algemeen 11

1 Inleiding 3. 2 Brandwerendheid. 10. 3 Algemeen 11 inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Bestaande situatie. 3 1.2 Nieuwe situatie. 5 1.2.1 Winkeluitbreiding zuidzijde. 5 1.2.2 Winkeluitbreiding hoofdentree. 7 1.2.3 Betonnen stabiliteitswand. 9 2 Brandwerendheid. 10

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE PROJECTEN. editie 2010 ELKE DEMYTTENAERE A R C H I T E C T U R E

CURRICULUM VITAE PROJECTEN. editie 2010 ELKE DEMYTTENAERE A R C H I T E C T U R E CURRICULUM VITAE PROJECTEN editie 2010 curriculum vitae 2 Elke Demyttenaere Personalia 1972-1990 -heden geboren en opgegroeid in Roeselare, België woon en werk in Amsterdam, Nederland Studie 1990-1995

Nadere informatie

OP DE BROUWERIJ ENSCHEDE

OP DE BROUWERIJ ENSCHEDE pagina 1 van 10 Opdrachtgever ING Real Estate Programma 3.500 m² winkels en horeca, 90 appartementen Plaats Enschede Jaar 2010 Aannemer Dura Vermeer Bouw Fotografie Marcel van der Burg OP DE BROUWERIJ

Nadere informatie

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM OMSCHRIJVING PROJECT BALBOAPLEIN Met de afbraak van de Joop Westerweelschool kwam er een bouwterrein vrij van ongeveer 100 bij 50 meter, gelegen tussen het Balboaplein

Nadere informatie

m a k i t a

m a k i t a m a k i t a n a t i o n a l e S t a a l p r i j s 2 0 1 2 0 7 9 4 2 6. 0 4. 2 0 1 2 Nationale Staalprijs 2012 Projectgegevens type/soort project Bedrijfsgebouw naam project Makita adres + plaats Parkforum

Nadere informatie

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997 ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993 1 e tekenaar, projectleider: Cursus(sen) AutoCAD, diverse m.b.t. intern management, middenkader. Divers bouwkundig werk in de utiliteit. Enige

Nadere informatie

Stabiliteit uit staal en beton

Stabiliteit uit staal en beton 1 Direct naast het Centraal Station van Almere is in 2006 begonnen met de ontwikkeling van L Hermitage. Dit complex drie torens met circa 90 000 m 2 kantoorruimte en een parkeergarage met 1500 parkeerplaatsen

Nadere informatie

Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners. Inzending BNA Gebouw van het jaar 2016

Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners. Inzending BNA Gebouw van het jaar 2016 Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending BNA Gebouw van het jaar 2016 Theater de Kampanje Den Helder EEN MARITIEM ENSEMBLE DE GLAZEN THEATERZAAL Schouwburg De

Nadere informatie

Beide verdiepingen van dit nieuwe hoofdkantoor bieden voldoende ruimte voor werknemers om te werken, verzamelen, te ontmoeten en ademen.

Beide verdiepingen van dit nieuwe hoofdkantoor bieden voldoende ruimte voor werknemers om te werken, verzamelen, te ontmoeten en ademen. Studio RIANKNOP, een in Amsterdam gevestigde studio voor interieurarchitectuur, ontwerpt uitgesproken interieurs. Sterk conceptuele ontwerpen die een verhaal vertellen waarin opdrachtgever, gebruikers,

Nadere informatie

Portfolio Algemeen. www.pietersbouwtechniek.nl

Portfolio Algemeen. www.pietersbouwtechniek.nl www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Algemeen Al 40 jaar passie voor constructies. Wij kunnen u in alle stadia van een project adviseren. Een greep uit de producten waarmee we u van dienst kunnen zijn:

Nadere informatie

Vrijesectorwoningen hebben vandaag de dag soms

Vrijesectorwoningen hebben vandaag de dag soms In de wijk Overgooi in Almere staat sinds kort een woonhuis annex meditatieruimte in de vorm van twee piramides. Piramides op schaal nagebouwd volgens de afmetingen van de wereldberoemde Cheopsversie uit

Nadere informatie

h u n t i n g

h u n t i n g h u n t i n g n a t i o n a l e S t a a l p r i j s 2 0 1 2 0 7 7 1 2 6. 0 4. 2 0 1 2 Nationale Staalprijs 2012 Projectgegevens type/soort project Bedrijfsgebouw naam project Hunting adres + plaats Jan

Nadere informatie

Friesland Bank Leeuwarden

Friesland Bank Leeuwarden Friesland Bank Leeuwarden Hoofdkantoor Friesland Bank Leeuwarden Uitbreiding bestaande kantoor De uitbreiding van het hoofdkantoor van de Friesland Bank verenigt bestaande gebouwen en een nieuw ontworpen

Nadere informatie

VERKOOPINFORMATIE VEILINGVERKOOP LLOYDTOREN LLOYDKADE / KRATONKADE ROTTERDAM

VERKOOPINFORMATIE VEILINGVERKOOP LLOYDTOREN LLOYDKADE / KRATONKADE ROTTERDAM VERKOOPINFORMATIE VEILINGVERKOOP LLOYDTOREN LLOYDKADE / KRATONKADE ROTTERDAM T 010-424 88 88 F 010-424 88 89 E: info@ooms.com www.ooms.com Algemeen Geveild worden (al dan niet gezamenlijk) 49 woningen

Nadere informatie

NIEUWBOUW GYMZAAL SLAGHEKSTRAAT Rotterdam ARCHITECTUURPRIJS 2016

NIEUWBOUW GYMZAAL SLAGHEKSTRAAT Rotterdam ARCHITECTUURPRIJS 2016 NIEUWBOUW GYMZAAL SLAGHEKSTRAAT Rotterdam ARCHITECTUURPRIJS 2016 INLEIDING In de wijk Hillesuis zijn weinig sportvoorzieningen aanwezig. De capaciteit van de aanwezige sportzalen is onvoldoende. In het

Nadere informatie

Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners ARC AWARD 2016

Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners ARC AWARD 2016 Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners ARC AWARD 2016 van Dongen Koschuch Architects & planners Schouwburg de Kampanje Den Helder EEN MARITIEM ENSEMBLE HET PROGRAMMA

Nadere informatie

Ontwerpstudie Licht Verdicht BNA Onderzoek

Ontwerpstudie Licht Verdicht BNA Onderzoek Ontwerpstudie Licht Verdicht BNA Onderzoek BNA Onderzoek brengt architecten, onderzoekers, marktpartijen en overheden samen om na te denken over maatschappelijke vraagstukken. Door samen aan beeldende

Nadere informatie

Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting

Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting In dit verslag heb ik het over de ontsluitingsmogelijkheid via een portiek. Hierin zal ik het hebben over wat een portiekontsluiting nou precies

Nadere informatie

Schouwburg de Kampanje Den Helder

Schouwburg de Kampanje Den Helder Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending Arie Keppler Prijs 016 SCHOUWBURG DE KAMPANJE DEN HELDER INTRODUCTIE EEN MARITIEM ENSEMBLE Schouwburg De Kampanje

Nadere informatie

Onroerende kleursignalen geeft een overzicht van panden welke op een unieke en kunstzinnig wijze zijn uitgelicht.

Onroerende kleursignalen geeft een overzicht van panden welke op een unieke en kunstzinnig wijze zijn uitgelicht. VOORWOORD Geachte Fotoliefhebber, Onroerende kleursignalen geeft een overzicht van panden welke op een unieke en kunstzinnig wijze zijn uitgelicht. Gebouwen kunnen bij daglicht heel mooi zijn, maar in

Nadere informatie

Coördinerend constructeur

Coördinerend constructeur Coördinerend constructeur Jack van de Huygevoort Sectiehoofd afdeling Bouw- en Woningtoezicht Gemeente Breda 6 april 2011 Coördinerend constructeur De Bredase ervaringen Programma Introductie BWT Aanleiding

Nadere informatie

Tussen kantoren, woningen, winkels en culturele centra staat, boven op een gigantische parkeergarage, een felrood gebouw: de megabioscoop UTOPOLIS.

Tussen kantoren, woningen, winkels en culturele centra staat, boven op een gigantische parkeergarage, een felrood gebouw: de megabioscoop UTOPOLIS. rojecties 11 nummer december 2004 UTOPOLIS, megabioscoop in Almere Tussen kantoren, woningen, winkels en culturele centra staat, boven op een gigantische parkeergarage, een felrood gebouw: de megabioscoop

Nadere informatie

Randstad. Diemermere 25, Diemen. Oplevering: In samenwerking met: Quist Wintermans Architekten

Randstad. Diemermere 25, Diemen. Oplevering: In samenwerking met: Quist Wintermans Architekten randstad Opdrachtgever: Randstad Adres: Diemermere 25, Diemen Functie: kantoor Omvang: 20.000 m2 BVO Oplevering: 2016-17 Projectteam: Julian Wolse, Grea Hage In samenwerking met: Quist Wintermans Architekten

Nadere informatie

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek BIJLAGE 2 Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek Beschrijving van varianten De Cichoreifabriek bestaat constructief uit een vloer, verdieping en kapconstructie die een onlosmakelijke verbinding met elkaar

Nadere informatie

nationale staalprijs 2012 woning hermans

nationale staalprijs 2012 woning hermans nationale staalprijs 2012 woning hermans ADRESGEGEVENS: Peter en Ilse Hermans Helenusstraat 6 1363VC Almere COURAGE architecten bna t +31 (0)55 360 55 63 u www.courage.nl Veenhuizerweg 207 f +31 (0)55

Nadere informatie

HOV Toren, Leidsche Rijn

HOV Toren, Leidsche Rijn project: opdrachtgever: omschrijving: stadium: H.O.V. Toren Leidsche Rijn Portaal Vastgoed Realisatie bv, Veenendaal Woontoren voor starters in Leidsche Rijn besloten prijsvraag HOV Toren, Leidsche Rijn

Nadere informatie

Quion Capelle a/d IJssel

Quion Capelle a/d IJssel Quion Capelle a/d IJssel Hoofdkantoor Quion Capelle a/d IJssel Situatie Locatie Fascinatio, Capelle a/d IJssel Quion is een financiële dienstverlener, die zich toelegt op de verwerking van woninghypotheken.

Nadere informatie

ordernummer: 9487 rapportnummer: N01 blz: 2 Inhoudsopgave

ordernummer: 9487 rapportnummer: N01 blz: 2 Inhoudsopgave blz: 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en randvoorwaarden... 4 1.1 Bouwkundige uitgangspunten... 4 1.2 Algemene uitgangspunten... 4 1.3 Materiaal eigenschappen... 4 1.4

Nadere informatie

Kantoor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK)

Kantoor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) Kantoor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) Heerhugowaard Indiening deelname STAALPRIJS 2012 UTILITEITSBOUW 2 Project Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Heerhugowaard Opdrachtgever

Nadere informatie

HEIDELBERGLAAN 11, DE UITHOF, UTRECHT 550 STUDENTENWONINGEN EN 4070 M2 LESLOKALEN EN KANTOREN T.B.V. UITBREIDING HOGESCHOOL

HEIDELBERGLAAN 11, DE UITHOF, UTRECHT 550 STUDENTENWONINGEN EN 4070 M2 LESLOKALEN EN KANTOREN T.B.V. UITBREIDING HOGESCHOOL B De Uithof is lange tijd een monotone universiteitscampus geweest aan de rand van de stad waarin de gebouwen zonder enig verband los in de ruimte stonden. Als reactie hierop ontwikkelde Rem Koolhaas i.s.m.

Nadere informatie

Oranjepark Pijnacker

Oranjepark Pijnacker Oranjepark Pijnacker Oranjepark Pijnacker Situatie Situatie Het Oranjepark ligt binnen de kern van Pijnacker, naast het gemeentekantoor. De appartementengebouwen, bestaande uit 94 woningen, liggen tussen

Nadere informatie

HOOFDKANTOOR PORTAAL UTRECHT

HOOFDKANTOOR PORTAAL UTRECHT HOOFDKANTOOR PORTAAL UTRECHT OMSCHRIJVING PROJECT PORTAAL Samenvatting Het hoofdkantoor van woningcorporatie Portaal is een uitstekend voorbeeld van hoe een verouderd kantoorgebouw gerevitaliseerd is tot

Nadere informatie