Houtconstructies Portfolio projecten met houten constructies

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Houtconstructies Portfolio projecten met houten constructies"

Transcriptie

1 Houtconstructies Portfolio projecten met houten constructies

2 Projecten Het Kristal, Apeldoorn Type: multifunctioneel centrum Omvang: m2 Wegensteunpunt, Assen Type: infra Omvang: 3.300m2 Activiteitencentrum VTV Parkoers, Zuiderpark - Den Haag Type: activiteitencentrum Omvang: m2 Kinderboerderij Engbergen, Gendringen Type: openbaar gebouw Omvang: 275 m2 De Kamers - Vathorst, Amersfoort Type: cultureel centrum Omvang: 7.500m2 St Petrus en Paulus Kathedraal, Paramaribo Type: kathedraal Diverse projecten (woningen met houtconstructies) Type: woningen Contactpersoon houtconstructies: ir. Jaap Dijks, t , jdijks@pieters.net Pieters Bouwtechniek Almere - Amsterdam - Delft - Haarlem - Utrecht - Zwolle

3 Het Kristal Apeldoorn Type: multifunctioneel centrum Ontwerp: Uitvoering: Omvang: m2 Opdrachtgever: De Woonwensen en Gemeente Apeldoorn Architect: de Architekten Cie. Het Kristal is een multifunctioneel centrum met uiteenlopende doelgroepen en wordt gerealiseerd in Zuidbroek, een van de nieuwe wijken van Apeldoorn. Op een drie hectare groot gebied ligt Het Kristal centraal in het Mozaïek, een van de buurten binnen Zuidbroek. De constructie van de laagbouw, de gymzaal, het zwembad en het dak van het centrale deel bestaat uit een houtconstructie van gelamineerde kolommen en liggers. Deze zichtbare houtconstructie voor al de verschillende ruimtes maakt van het plan een eenheid. De hoogbouw met appartementen bestaat uit een betonconstructie met in het werk gestorte wanden, breedplaten en uitkragende balkons aan alle gevels. Het ontwerp voor Het Kristal voorziet in een passende huisvesting voor de doelgroepen, met een juiste balans tussen gezamenlijkheid en afzondering. Er is plaats voor een diversiteit aan maatschappelijke voorzieningen waarvan onderwijs een van de belangrijkste onderdelen vormt. Andere voorzieningen zijn detailhandel, kinderopvang en gezondheidszorg. Daarnaast worden er honderd zorgappartementen gerealiseerd, hoofdzakelijk bestemd voor ouderen. Naast het reguliere basisonderwijs (twee scholen, voor 430 leerlingen), wordt er een expertisecentrum voor speciaal onderwijs gerealiseerd. Hierin werken instellingen op het gebied van dagbesteding voor (meervoudig) gehandicapte kinderen, zorgonderwijs en revalidatie samen om de 380 leerlingen voor te bereiden op een zelfstandige plek in de maatschappij. In het ontwerp hebben combinaties van doelgroepen op het gebied van onderwijs een eigen vleugel toebedeeld gekregen. In een vleugel bevinden zich tevens de sportvoorzieningen met een zwembad, ten behoeve van zowel de scholen als de wijk. De vier vleugels worden verbonden via het centrale deel in het midden. Dit deel is bestemd voor gemeenschappelijke voorzieningen als een restaurant. Iedere vleugel krijgt op de plek van de aansluiting met het centrale deel een extra verdieping waar de zorgappartementen zich bevinden. sporthal (1.750m2) zwembad (750m2) onderwijs (10.500m2) sporthal (1.750m2) zorg / zorg woningen (6.500m2) zwembad (750m2) overig (wonen, parkeren m2) onderwijs (10.500m2) zorg / zorg woningen (6.500m2) overig (wonen, parkeren m2)

4 Wegensteunpunt, Assen Type: infra Ontwerp: 2012 Uitvoering: 2013 Omvang: 3.300m2 Opdrachtgever: Provincie Drenthe Architect: 24H Architecture Het ontwerp bestaat uit twee bouwdelen; de zoutloods en de overkappingen met stalling en kantine. De gebouwen zijn langs de randen van het terrein geplaatst. Aan de buitenzijde van het terrein is een talud geplaatst met een groene afwerking. Op de punt waar de twee poten van de overkapping samenkomen, ligt de kantine. De huidige begroeiing op de punt van de kavel wordt uitgedund, waardoor de kantine zichtbaar wordt vanuit de Hoofdvaartweg. Gevels worden afgewerkt met een natuurlijke houten bekleding. De overkapping met stalling en kantine is opgebouwd uit een betonnen achterwand met een houten draagconstructie. Te kappen bomen worden gebruikt als dragende kolommen voor het dak. De zoutloods heeft een functionele basis van betonnen wanden die ruimte bieden voor de opslag van zout. Over deze zoutopslag is een houten dakconstructie op V kolommen geplaatst. In de houtconstructie van de overkapping worden boomstammen van bomen die op het terrein stonden gebruikt. De ligger over de kolommen heeft een grove strucuur, de secundaire liggers zijn glad gelamineerd en hier overheen ligt een balklaag. Hierdoor ontstaat in de houtconstructie een verfijning. De houtconstructie van de zoutloods bestaat uit hoofdliggers en kruisende gordingen. Deze liggen in één vlak waardoor veel aandacht besteed moet worden aan de verbindingen in het dak. De dakschijf ligt op V-kolommen.

5 Activiteitencentrum VTV Parkoers Zuiderpark, Den Haag Type: activiteitencentrum Ontwerp: Uitvoering: Omvang: m2 Opdrachtgever: Stichting Vrije Tijd en Vorming, Zuid Holland Noord Architect: Vera Yanovshtchinsky Architecten In het Zuiderpark is een paviljoen gerealiseerd voor vrijetijdsactiviteiten zoals sport, toneel, dans en muziek voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap. Het op het oog kleinschalige gebouw herbergt enkele cursusruimtes, een horecaruimte en een grote zaal. Door de houten constructie en de combinatie met de transparante glasgevel lijkt het gebouw over te gaan in het park en andersom. De draagconstructie is opgebouwd uit gelamineerde liggers en kolommen van Lariks met houten dakplaten. De dragende kolommen uit twee halve Douglas boomstammen zijn aan de buitenzijde van de gevel geplaatst. De grote zaal heeft een dak met bijzondere houten vakwerken die, naar het midden van de overspanning toe, steeds meer opengewerkt zijn. Het project heeft, mede dankzij de zorgvuldige detaillering, de derde prijs gewonnen bij de uitreiking van de Houtprijs 2006.

6 Kinderboerderij Engbergen Gendringen Type: openbaar gebouw Ontwerp: 2011 Uitvoering: 2012 Omvang: 275 m2 Opdrachtgever: Gemeente Oude IJsselstreek Architect: Rooijakkers + Tomesen In Engbergen is een nieuw onderkomen gebouwd voor de kinderboerderij. Architectenbureau Rooijakkers+Tomesen kreeg de opdracht om een multifunctioneel gebouw te maken. Het programma vroeg om ruimte voor educatie, dierenverblijven en ondersteunende ruimtes. Alle functies zijn ondergebracht op een cirkelvormige plattegrond. Het hart van de cirkel is de plaats voor educatie en bijeenkomsten. De ronde vorm maakt een vrije, niet hierarchische indeling mogelijk en is aangepast aan de omgeving. Het gebouw is gemaakt uit radiaal geordende gelamineerd houten spanten. In het ontwerpproces zijn ook stalen varianten overwogen, maar vanwege de natuurlijke uitstraling is voor een houten constructie gekozen. De extra kwaliteit die hierdoor is gemaakt is budgetneutraal. Het hout van de constructie is consequent doorgevoerd in alle aspecten van het gebouw. De gevel is een open latten structuur. Alle gevelvlakken zijn uitgevoerd als deur, zodat het gebouw van alle kanten is te benaderen. De vloer is een in het werkgestorte vloer. De goede grondslag maakte het mogelijk om op staal te funderen. De betonconstructie is met extra dekking uitgevoerd vanwege de mest die de aanwezige dieren produceren.

7 De Kamers - Vathorst Amersfoort Winnaar Houtarchitectuurprijs 2008 Type: cultureel centrum Ontwerp: Uitvoering: Omvang: 7.500m2 Opdrachtgever: Stichting De Kamers / De Allientie Architect: Korteknie Stuhlmacher Architecten Het cultuurhuis De Kamers is een voorziening voor rust, expressie, inspiratie en ontmoetingen in de VINEX-wijk Vathorst bij Amersfoort. Met een eetkamer, een filmkamer en een studeerkamer biedt De Kamers ruimte aan uiteenlopende voorstellingen, cursussen, feesten en binnen- en buitenevenementen. Kern van het initiatief is de huiskamer, een hangplek voor de buurt, gastvrij en voor iedereen. Het gebouw biedt onderdak aan verschillende, kleinschalige activiteiten in een wijk in wording en groeit in de toekomst met hem mee. De constructie van het gebouw is innovatief en duurzaam. Er zijn twee geimporteerde houtbouwsystemen toegepast, Lenotec uit Duitsland voor de wanden (massief verlijmde houten platen) en Lignatur uit Zwitserland voor de vloeren (houten kanaalplaten). De constructieve materialen zijn overal in het zicht gelaten en bepalen in belangrijke mate de ruimtelijkheid van het gebouw. Perforaties in de houten plafonds zorgen voor een goede akoestiek zonder toegevoegde afwerkingen. Lambriseringen op verschillende hoogtes benadrukken het huiselijke karakter van de verschillende kamers en beschermen het onbehandelde hout.

8 St Petrus en Paulus Kathedraal Paramaribo Unesco Wereld Erfgoed Type: kathedraal Uitvoering: Omvang: ca 30% van de hoofdconstructie (hout) is vervangen. De kerk is versterkt met een stalen stabiliseringsconstructie en weer recht gezet. Ca. 40% van de cederhouten betimmering is vervangen. De daken en installaties zijn volledig vernieuwd. Opdrachtgever: Stichting Beheer Kathedraal Architecten: KdV Architecten, ir. Carel van Helst en Architectenbureau Fritz Het ontwerp van de St. Petrus en Paulus Kathedraal was van de hand van frater Frans Harmes. De eerste steen werd gelegd op 1 januari Het interieur is ontworpen door pater Arnold Borret. In de jaren 80 werd de kerk wegens verzakking gesloten. Daarbij was de houten draagconstructie van het gebouw door termieten aangetast. Het gebouw is geheel in hout opgetrokken (zonder de sacristie) 55 meter lang en het dwarsschip is 25,9 meter breed. De hoogte van de middenbeuk is 14,6 meter tot aan het gewelf. De nok van het dak is 19,8 meter boven de vloer. De torens zijn elk 36 meter hoog. De totale gebouwoppervlakte is 980 m2. Aan de fragiele houten draagconstructie zijn onzichtbare stalen verbeteringen aangebracht. Ook is de kathedraal in fasen weer rechtgezet. Hiervoor is aan de binnenzijde een enorme hulpsteiger gebouwd en vanuit de steiger zijn de kolommen om en om rechtgetrokken. De kathedraal is nu gestabiliseerd door een stelsel van vakwerken die in verbinding staan met de sterke en stijve bouwdelen: de torens en het priesterkoor.

9 Diverse projecten (woningen met houtconstructies) Type: woningen Opdrachtgever: particulieren Architect: divers Woning, IJburg - in opdracht van architect (bewoner) Woning, IJburg - voorzien van houten vloeren (Lenotec) Woning, Leidsche Rijn

10 Diverse projecten (woningen met houtconstructies) Type: woningen Opdrachtgever: particulieren Architect: divers Woning, Frankrijk - voorzien van houten vloeren Woning De Korf, Almere - bijzondere vorm met lichte staalconstructie en houten binnenspouwblad Woning, Heilo Villa, Cadzand

11 Vakprijzen Een van de kenmerken van ons bureau is dat wij ons inzetten voor het project van het begin tot het eind. Deze aanpak blijkt te lonen. Naast de tevredenheid van onze klanten zijn wij de afgelopen jaren onderscheiden voor meerdere vakprijzen. Wij zijn er bijzonder trots op dat onze inzet is beloond voor de volgende projecten: 2013 Betonprijs, Huize het Oosten 2011 Betonprijs, IPMMC 2010 Nationale Staalprijs, Wilo 2009 Betonprijs, Crematorium Heimolen 2009 Nationale Renovatieprijs, Jobsveem 2008 Houtprijs, De Kamers 2008 Nationale Staalprijs, Jobsveem 2007 Constructeursprijs, Betonvereniging 2007 Nationale Staalprijs, De Warmtekrachtkoppeling 2007 Europese Staalprijs, De Warmtekrachtkoppeling

Portfolio Houtconstructies. www.pietersbouwtechniek.nl

Portfolio Houtconstructies. www.pietersbouwtechniek.nl www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Houtconstructies Al 40 jaar passie voor constructies. Wij kunnen u in alle stadia van een project adviseren. Een greep uit de producten waarmee we u van dienst kunnen

Nadere informatie

Portfolio Houtconstructies. www.pietersbouwtechniek.nl

Portfolio Houtconstructies. www.pietersbouwtechniek.nl www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Houtconstructies Al 40 jaar passie voor constructies. Wij kunnen u in alle stadia van een project adviseren. Een greep uit de producten waarmee we u van dienst kunnen

Nadere informatie

Documentatie ervaring met projecten in de sector ///

Documentatie ervaring met projecten in de sector /// Documentatie ervaring met projecten in de sector /// Pieters Bouwtechniek Delft Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft t. 015-2190300 pbt.delft@pieters.net www.pietersbouwtechniek.nl Vakprijzen Een van de

Nadere informatie

Portfolio Houtconstructies.

Portfolio Houtconstructies. www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Houtconstructies Al 40 jaar passie voor constructies. Wij kunnen u in alle stadia van een project adviseren. Een greep uit de producten waarmee we u van dienst kunnen

Nadere informatie

ACTIVITEITENCENTRUM ZUIDERPARK

ACTIVITEITENCENTRUM ZUIDERPARK ACTIVITEITENCENTRUM ZUIDERPARK DEN HAAG Fotografie: Luuk Kramer, Bram Hoogendijk Programma activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke en/ of lichamelijke handicap B.v.o. 1200 m 2 Locatie Het

Nadere informatie

Uitgangspuntenrapport Toren, laagbouw en parkeerdek

Uitgangspuntenrapport Toren, laagbouw en parkeerdek Pieters Bouwtechniek Delft B.V. Gebouw Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft Postbus 1047 2600 BA Delft Tel.: 015 219 03 00 Fax: 015 219 02 55 E-mail: pbt.delft@pieters.net Internet: www.pietersbouwtechniek.nl

Nadere informatie

eveneens met houten constructies. Hout is voor zout een ideaal materiaal, aldus architect Boris Zeisser van 24H Architecture.

eveneens met houten constructies. Hout is voor zout een ideaal materiaal, aldus architect Boris Zeisser van 24H Architecture. project Zoutloods Wegensteunpunt, Assen Hout beschut zout Net op tijd was de nieuwe zoutloods bij het Wegensteunpunt in Assen gevuld met zout. Uitgerekend in het noorden van het land werd eind januari

Nadere informatie

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek BIJLAGE 2 Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek Beschrijving van varianten De Cichoreifabriek bestaat constructief uit een vloer, verdieping en kapconstructie die een onlosmakelijke verbinding met elkaar

Nadere informatie

licht, lucht en ruimte aan de Sloterplas: Van Eesteren Paviljoen, Amsterdam

licht, lucht en ruimte aan de Sloterplas: Van Eesteren Paviljoen, Amsterdam licht, lucht en ruimte aan de Sloterplas: Van Eesteren Paviljoen, Amsterdam Van Eesteren Museum Noordzijde 31 1064 GV Sloterplas, Amsterdam opdrachtgever Stichting Van Eesteren Museum samenwerking met

Nadere informatie

PIETERS BOUWTECHNIEK

PIETERS BOUWTECHNIEK PIETERS BOUWTECHNIEK Pieters Bouwtechniek Almere 036-530 52 99 pbt.almere@pieters.net Pieters Bouwtechniek Amsterdam 020-305 09 40 pbt.amsterdam@pieters.net Pieters Bouwtechniek Delft 015-219 03 00 pbt.delft@pieters.net

Nadere informatie

Huis CB005 Een (buiten)gewoon rijtjeshuis

Huis CB005 Een (buiten)gewoon rijtjeshuis Huis CB005 Een (buiten)gewoon rijtjeshuis Met de ontwikkelingen in het Spoorzonegebied in Delft ontstaat een nieuwe woonwijk: Nieuw Delft. Eén van de buurten in Nieuw Delft is de Coendersbuurt, gekenmerkt

Nadere informatie

Sportcentrum Zaandam Zuid

Sportcentrum Zaandam Zuid Sportcentrum Zaandam Zuid De nieuwbouw van sportcentrum Zaandam Zuid is gebouwd in de wijk Poelenburg naast de parkzone aan De Weer. Het sportcentrum is gerealiseerd binnen hetzelfde bouwblok als de naastgelegen

Nadere informatie

Statische berekening BEM ZK Projectnummer : 11901

Statische berekening BEM ZK Projectnummer : 11901 BEM1606273 gemeente Steenbergen Kerkhofweg 5 4835 GA Breda 076 560 2070 info@sterk-adviesbureau.nl www.sterk-adviesbureau.nl Behoort bij beschikking d.d. nr.(s) 14-12-2016 ZK16004950 Statische berekening

Nadere informatie

Nieuwbouw Bio-massa Opslag Schagen, Constructieve uitgangspunten

Nieuwbouw Bio-massa Opslag Schagen, Constructieve uitgangspunten Pieters Bouwtechniek Vlietsorgstraat 15 2012 JB Haarlem 023-5431999 Postbus 4906 2003 EX Haarlem pbt.haarlem@pieters.net www.pietersbouwtechniek.nl Nieuwbouw Bio-massa Opslag Constructieve uitgangspunten

Nadere informatie

waterval in vuren entreegebouw keukenhof lisse De dakconstructie is het opvallendste onderdeel van het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof.

waterval in vuren entreegebouw keukenhof lisse De dakconstructie is het opvallendste onderdeel van het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof. waterval in vuren entreegebouw keukenhof lisse De dakconstructie is het opvallendste onderdeel van het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof. Door een nauwe samenwerking tussen Mecanoo en IMd Raadgevende

Nadere informatie

G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E. Studio Rolf.fr i.s.m. Zecc Architecten. Zwarte Parel Rotterdam Zuid

G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E. Studio Rolf.fr i.s.m. Zecc Architecten. Zwarte Parel Rotterdam Zuid zwarte parel rotterdam ZUID titel ontwerp voorgevel ontwerp interieur programma periode Zwarte Parel Rotterdam Zuid Studio Rolf.fr i.s.m. Zecc Architecten Studio Rolf.fr woning en atelier 2008-2010 Maatschappelijke

Nadere informatie

GENERAAL VETTERSTRAAT

GENERAAL VETTERSTRAAT GENERAAL VETTERSTRAAT Disclaimer De informatie in deze brochure is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend. FRED is niet aansprakelijk voor

Nadere informatie

A Architectuur Woonhuis Rotterdam II - Ooze

A Architectuur Woonhuis Rotterdam II - Ooze A Architectuur Woonhuis Rotterdam II - Ooze â door fotografie publicatiedatum AWM editie : Michiel van Raaij : Jeroen Musch : 22 maart 2011 : 40 de architectuur voorbij nummer 40 6e jaargang maart 2011

Nadere informatie

Datum. Kenmerk 13 / 04 / B1373-OT-welstand-001/mw

Datum. Kenmerk 13 / 04 / B1373-OT-welstand-001/mw Datum 13 / 04 / 2017 Kenmerk B1373-OT-welstand-001/mw Toelichting ontwerp De Voorste Venne. Deze notitie geeft een korte toelichting op het voorliggende ontwerp voor de verbouwing/renovatie van De Voorste

Nadere informatie

Nieuwbouw 46 startersappartementen Constructieve Uitgangspunten Bouwaanvraag

Nieuwbouw 46 startersappartementen Constructieve Uitgangspunten Bouwaanvraag Pieters Bouwtechniek Vlietsorgstraat 15 2012 JB Haarlem 023-5431999 Postbus 4906 2003 EX Haarlem pbt.haarlem@pieters.net www.pietersbouwtechniek.nl Nieuwbouw 46 startersappartementen Constructieve Uitgangspunten

Nadere informatie

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode )

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode ) Project : Daktuin Vilvaldistraat 50-66 Ordernummer : 8299 Onderdeel : Constructieve omschrijving t.b.v. Omgevingsvergunning Berekeningnummer : 001 Opdrachtgever : Breevast Van toepassing zijnde voorschriften

Nadere informatie

Singer Laren. Opdrachtgever: Stichting Singer Memorial Foundation. Start ontwerp: mei Oplevering: juli 2017

Singer Laren. Opdrachtgever: Stichting Singer Memorial Foundation. Start ontwerp: mei Oplevering: juli 2017 Singer Laren Opdrachtgever: Stichting Singer Memorial Foundation Start ontwerp: mei 2012 Oplevering: juli 2017 Bouwsom: 15.000.000, stichtingskosten incl theatertechniek Oppervlakte: 4066 m2 bvo nieuwbouw,

Nadere informatie

ETCETERA RECLAMEBUREAU. architectencollectief demunnik-dejong-steinhauser

ETCETERA RECLAMEBUREAU. architectencollectief demunnik-dejong-steinhauser ETCETERA RECLAMEBUREAU architectencollectief demunnik-dejong-steinhauser ETCETERA, Amsterdam Reclamebureau Etcetera zocht een partij die hun no-nonsense identiteit ruimtelijk wist te vertalen. De vraag

Nadere informatie

Bruggen Portfolio bruggen

Bruggen Portfolio bruggen Bruggen Portfolio bruggen www.pietersbouwtechniek.nl Projecten Fietsbruggen Delftlanden, Emmen Verkeersbrug Delftlanden, Emmen Brug De Weerdsprong, Venlo Brug De Tanerij, Zwolle Brug Stad van de Zon, Heerhugowaard

Nadere informatie

Azieweg Schalkwijk SCHALKWIJK. AZIEWEG. Transformatie van kantoren naar woningen. 14 juli 2014. 2014-020 Schetsontwerp

Azieweg Schalkwijk SCHALKWIJK. AZIEWEG. Transformatie van kantoren naar woningen. 14 juli 2014. 2014-020 Schetsontwerp Azieweg Schalkwijk Transformatie van kantoren naar woningen 14 juli 2014 SCHALKWIJK. AZIEWEG 2014-020 Schetsontwerp Situatie Hier gaat het om vijf identieke woontorens met een kantoorkraag in een groenzône

Nadere informatie

Nieuwbouw van 1 vrijstaande woning aan het Doornedijkje 26a te Steenbergen

Nieuwbouw van 1 vrijstaande woning aan het Doornedijkje 26a te Steenbergen STERK adviesbureau voor bouwconstructies b.v. BEM1600634 gemeente Steenbergen 11210 Nieuwbouw van 1 vrijstaande woning aan het Doornedijkje 26a te Steenbergen Behoort bij beschikking d.d. nr.(s) 01-04-2016

Nadere informatie

Alle beelden zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Alle beelden zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Vinkenhof Alle beelden zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Groene oase in het centrum van de stad Privé tuin met zonneterras Wellness-paviljoen met zwembad, fitness en sauna Ruime

Nadere informatie

MBO COLLEGE NOORD AMSTERDAM

MBO COLLEGE NOORD AMSTERDAM MBO COLLEGE NOORD AMSTERDAM Burton Hamfelt Architectuur Stedebouw Prototypes OeverZaaijer architectuur en stedebouw Het MBO College Noord wordt één van de publiekstrekkers van het geheel vernieuwde centrumgebied

Nadere informatie

eryl is een compact huis met een vloeroppervlakte van 77m. Door met

eryl is een compact huis met een vloeroppervlakte van 77m. Door met eryl is een compact huis met een vloeroppervlakte van 77m. Door met B goedkope en hergebruikte materialen te werken blijven de kosten voor 2 materialen en installaties onder de 15.000. Het huis is ontworpen

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie

Landgoed Sparrendaal Noord Brabant, Nederland

Landgoed Sparrendaal Noord Brabant, Nederland Landgoed Sparrendaal Noord Brabant, Nederland 2 Landgoed Sparrendaal 3 4 Landgoed Sparrendaal Landgoed Sparrendaal DE LUXE VAN PRIVACY EN ELEGANTE ARCHITECTUUR Landgoed Sparrendaal in het zuiden van Nederland

Nadere informatie

De Bisschoppen utrecht. Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder

De Bisschoppen utrecht. Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder De Bisschoppen utrecht Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder De Bisschoppen Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder De Uithof, het universiteitsterrein

Nadere informatie

De mij woning: optimale vrijheid. 1 e verdieping 2 e verdieping. begane grond. Gerben ter Horst hoofdarchitect

De mij woning: optimale vrijheid. 1 e verdieping 2 e verdieping. begane grond. Gerben ter Horst hoofdarchitect De mij woning: optimale vrijheid energie 0,40 De samenwerking is prettig. Ik kan altijd met vragen terrecht. Rana Sjoerds, klant IbbA Ik bouw betaalbaar Almere is een feest voor de startende zelfbouwer

Nadere informatie

nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX

nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX ADRESGEGEVENS: Geert Hein van der Neut Polluxstraat 42 1363 VB Almere COURAGE architecten bna t +31 (0)55 360 55 63 u www.courage.nl Veenhuizerweg 207 f +31 (0)55 360

Nadere informatie

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode )

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode ) Project : Hotel Joan Muyskenweg te Amsterdam Ordernummer : 8826 Onderdeel : Constructieve omschrijving tbv de bouwaanvraag Opdrachtgever : Burginvest Architect : Oeverzaaijer Van toepassing zijnde voorschriften

Nadere informatie

thema Prefab-betonconstructie met grote overspanningen en wandsparingen bij Brede School Duurstedelaan Utrecht Typisch staalontwerp omgezet in beton

thema Prefab-betonconstructie met grote overspanningen en wandsparingen bij Brede School Duurstedelaan Utrecht Typisch staalontwerp omgezet in beton 1 Prefab-betonconstructie met grote overspanningen en wandsparingen bij Brede School Duurstedelaan Utrecht Typisch staalontwerp omgezet in beton 66 ir. Rob Treels RC IMd Raadgevende Ingenieurs 1 De Brede

Nadere informatie

Dakkapel Berekening / Schets constructie

Dakkapel Berekening / Schets constructie Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 150682 / 1736667 Pieters Bouwtechniek Vlietsorgstraat 15 2012 JB Haarlem 023-5431999 Postbus 4906 2003 EX Haarlem pbt.haarlem@pieters.net

Nadere informatie

Nieuwbouw van 1 vrijstaande woning aan het Doornedijkje 26 te Steenbergen

Nieuwbouw van 1 vrijstaande woning aan het Doornedijkje 26 te Steenbergen STERK adviesbureau voor bouwconstructies b.v. BEM1600618 gemeente Steenbergen 11210 Nieuwbouw van 1 vrijstaande woning aan het Doornedijkje 26 te Steenbergen Behoort bij beschikking d.d. nr.(s) 30-03-2016

Nadere informatie

foto s: www.johnlewismarshall.com

foto s: www.johnlewismarshall.com foto s: www.johnlewismarshall.com c u l t u u r h u i s d e k a m e r s a m e r s fo o rt e e n d r o o m, e e n g e b o u w Een eetkamer, maar ook een filmkamer, studeerkamer, leeskamer en huiskamer.

Nadere informatie

inzending ARC15 Interieur Award Waal Vlaardingen

inzending ARC15 Interieur Award Waal Vlaardingen Waal Vlaardingen Opdrachtgever Waal, Vlaardingen Adres Schiedamsedijk 22, Vlaardingen Opgave herontwikkeling kantoorgebouw: interieur Ontwerp Van Ouwerkerk Architecten, Rotterdam Projectarchitect Arnold

Nadere informatie

Brandgedrag en veiligheid project Elleboogkerk, Amersfoort

Brandgedrag en veiligheid project Elleboogkerk, Amersfoort Brandgedrag en veiligheid project Elleboogkerk, Amersfoort 1 16 december 2012 Slanke houtconstructie voor nieuwe kap Elleboogkerk De complete Elleboogkerk in Amersfoort werd in oktober 2007 nagenoeg door

Nadere informatie

DE ALLIANTIE HQ HILVERSUM. Studioninedots

DE ALLIANTIE HQ HILVERSUM. Studioninedots DE ALLIANTIE HQ HILVERSUM Studioninedots WE SPACE: Een eigenzinnige ruimtelijke interventie als katalysator voor ontmoeting, uitwisseling, verbinding en activiteiten tussen mensen. TRANSFORMATIE GEEFT

Nadere informatie

Lensvelt de Architect Interieurprijs 2006 / Hanzesociëteit, Groningen. Hanzesociëteit, Groningen

Lensvelt de Architect Interieurprijs 2006 / Hanzesociëteit, Groningen. Hanzesociëteit, Groningen Lensvelt de Architect Interieurprijs 006 / Hanzesociëteit, Groningen Hanzesociëteit, Groningen Lensvelt de Architect Interieurprijs 006 / Hanzesociëteit, Groningen Projectinformatie Hanzesociëteit Locatie

Nadere informatie

moestuin rosaklooster plaats: Amsterdam opdrachtgever: Reliplan oppervlakte: 1.200 m2 status: Studie

moestuin rosaklooster plaats: Amsterdam opdrachtgever: Reliplan oppervlakte: 1.200 m2 status: Studie moestuin plaats: Amsterdam opdrachtgever: Reliplan oppervlakte: 1.200 m2 rosaklooster Het Rosaklooster wordt door het Leger des Heils gebruikt als opvanghuis voor vrouwen met psychische problemen. Het

Nadere informatie

adviesbureau Ab Nanninga

adviesbureau Ab Nanninga Wijz. BOUWAANVRAAG (constructiebrief op hoofdlijnen gew d.d. 18-09-2015) Project Nieuwbouw woning fam. Niezen Kaatsweg 3 te Roderesch Opdrachtgever Dhr. Niezen en mevr. Bos Ontwerp Kwint architecten Groningen

Nadere informatie

O-002200 (A) Cortenoeverseweg 105. Firma Beker. Gegevens gemeente: Gegevens bouwwerk: Gegevens aanvrager: Conclusie toetsing: Gegevens plantoetser:

O-002200 (A) Cortenoeverseweg 105. Firma Beker. Gegevens gemeente: Gegevens bouwwerk: Gegevens aanvrager: Conclusie toetsing: Gegevens plantoetser: Gegevens gemeente: Adres: Contactpersoon: Telefoonnuer contactpersoon: Emailadres contactpersoon: Dossiernuer: Gemeente Bruen Postbus 5, 6970 AA Bruen De heer W. Booiman 0575 56 82 14 w.booiman@bruen.nl

Nadere informatie

Ketelhuis Ceres TU/e eindhoven

Ketelhuis Ceres TU/e eindhoven Ketelhuis Ceres TU/e eindhoven Het ketelhuis Ceres behoort tot de 1e generatie gebouwen op de TU\e campus en is cultuurhistorisch een van de meest kenmerkende gebouwen. Door de technische vooruitgang is

Nadere informatie

Portfolio Hoogbouw.

Portfolio Hoogbouw. www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Hoogbouw Index Van der Valk hotel, Zuidas Type: hotel De Verkenner, Utrecht Type: woongebouw Timmerhuis, Rotterdam Type: kantoren, woningen, commercieel museum en parkeergarage

Nadere informatie

nationale staalprijs 2012 woning hermans

nationale staalprijs 2012 woning hermans nationale staalprijs 2012 woning hermans ADRESGEGEVENS: Peter en Ilse Hermans Helenusstraat 6 1363VC Almere COURAGE architecten bna t +31 (0)55 360 55 63 u www.courage.nl Veenhuizerweg 207 f +31 (0)55

Nadere informatie

Plantsoen 1 en 3 Leiden

Plantsoen 1 en 3 Leiden Aanvullend bouwhistorisch onderzoek Plantsoen 1 en 3 Leiden Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 142547 / 1581529 Architectenbureau Van Löben Sels - Willem van Mechelenstraat

Nadere informatie

// Project nieuwbouw. 18 // Bouwwereld. Tekstproductie Henk Wind // Fotografie Woodteq en Peter de Ruig // Tekenwerk Henk Heusinkveld

// Project nieuwbouw. 18 // Bouwwereld. Tekstproductie Henk Wind // Fotografie Woodteq en Peter de Ruig // Tekenwerk Henk Heusinkveld // Project nieuwbouw Tekstproductie Henk Wind // Fotografie Woodteq en Peter de Ruig // Tekenwerk Henk Heusinkveld De tafeltennishal is ondergebracht op de eerste verdieping. De houten wanden steunen wel

Nadere informatie

Bijlage 23 bij besluit Z V1 V&L

Bijlage 23 bij besluit Z V1 V&L Algemene uitgangspunten constructie Economiegebouw De Klokkenberg te Breda Werknummer: 17-025.G Onderdeel GA Bijlage 23 bij besluit Z2018-001757-V1 V&L Opdrachtgever: Architect: Opgesteld door: Gecontroleerd

Nadere informatie

april 2005 het houtblad De gedachte was park en paviljoen in elkaar te laten overvloeien. Entree paviljoen: strak, helder, uitnodigend.

april 2005 het houtblad De gedachte was park en paviljoen in elkaar te laten overvloeien. Entree paviljoen: strak, helder, uitnodigend. 52 De gedachte was park en paviljoen in elkaar te laten overvloeien. Entree paviljoen: strak, helder, uitnodigend. activiteitencentrum zuiderpark den haag door douglas gedragen 53 foto s: www.johnlewismarshall.com

Nadere informatie

1 Inleiding 3. 2 Brandwerendheid. 10. 3 Algemeen 11

1 Inleiding 3. 2 Brandwerendheid. 10. 3 Algemeen 11 inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Bestaande situatie. 3 1.2 Nieuwe situatie. 5 1.2.1 Winkeluitbreiding zuidzijde. 5 1.2.2 Winkeluitbreiding hoofdentree. 7 1.2.3 Betonnen stabiliteitswand. 9 2 Brandwerendheid. 10

Nadere informatie

hockeyclub Eemvallei Amersfoort

hockeyclub Eemvallei Amersfoort hockeyclub Eemvallei Amersfoort case Nieuw clubgebouw voor hockeyclub Eemvallei in de Amersfoortse wijk Vathorst. opdrachtgever hockeyclub Eemvallei oplevering 2008 aannemer Van den Belt Sport & Leisure

Nadere informatie

COBRA KWARTIER. Amstelveen

COBRA KWARTIER. Amstelveen COBRA KWARTIER Amstelveen Innovatief Transformeren van wonen naar werken 3 Cobra Kwartier: luxe huurappartementen in voormalige kantoortoren Een voormalig kantoorgebouw aan het Kostverlorenhof in Amstelveen

Nadere informatie

Pontsteiger te Amsterdam Voor en Door Staalconstructeurs

Pontsteiger te Amsterdam Voor en Door Staalconstructeurs Pontsteiger te Amsterdam 30-11-2017 Voor en Door Staalconstructeurs 30-11-2017 Voor en Door Staalconstructeurs 1 30-11-2017 Voor en Door Staalconstructeurs 2 Pontsteiger te Amsterdam 30-11-2017 Inhoud

Nadere informatie

Onderzoek Groep energieke restauratie

Onderzoek Groep energieke restauratie Onderzoek Groep energieke restauratie Energie Karakteristieken Boerderijen en Kerken Advies rapport Kerk Thema: 4.3 /4.4 Afstuderen Project: Energieke restauratie Opdrachtgever: B. Boschma Datum: 4-6-2012e

Nadere informatie

De Hallen B5 CPO blok in 19e eeuwse gordel van Amsterdam

De Hallen B5 CPO blok in 19e eeuwse gordel van Amsterdam De Hallen B5 CPO blok in 19e eeuwse gordel van Amsterdam Op de hoek van de Bilderdijkkade en de Kwakersstraat, vlakbij het voormalig tramdepot De Hallen in Oud-West, Amsterdam, staat Blok B5. Het gebouw

Nadere informatie

Casa Confetti, De Uithof in Utrecht door Marlies Rohmer

Casa Confetti, De Uithof in Utrecht door Marlies Rohmer Langs de centrale busbaan van De Uithof in Utrecht wordt op basis van een ontwerp van Marlies Rohmer een studentencomplex van 380 zelfstandige en geclusterde kamers gebouwd. Ze zijn ondergebracht in een

Nadere informatie

Brugbediencentrale Steekterpoort - BKVV architecten

Brugbediencentrale Steekterpoort - BKVV architecten Brugbediencentrale Steekterpoort - BKVV architecten Brugbediencentrale Steekterpoort - BKVV architecten Brugbediencentrale Steekterpoort - BKVV architecten Brugbediencentrale Steekterpoort - BKVV architecten

Nadere informatie

foto s + tekeningen: architectenbureau fritz bussum + kdv architects paramaribo

foto s + tekeningen: architectenbureau fritz bussum + kdv architects paramaribo foto s + tekeningen: architectenbureau fritz bussum + kdv architects paramaribo ov e rw i n n i n g i n h o u t r e s ta u r at i e s i n t p e t r u s e n pa u l u s k at h e d r a a l pa r a m a r i

Nadere informatie

Kantoor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK)

Kantoor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) Kantoor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) Heerhugowaard Indiening deelname STAALPRIJS 2012 UTILITEITSBOUW 2 Project Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Heerhugowaard Opdrachtgever

Nadere informatie

nationale staalprijs 2012 woning ripken

nationale staalprijs 2012 woning ripken nationale staalprijs 2012 woning ripken ADRESGEGEVENS: Guido en Anneloes Ripken Stopperknoop 2 1319 GK Almere COURAGE architecten bna t +31 (0)55 360 55 63 u www.courage.nl Veenhuizerweg 207 f +31 (0)55

Nadere informatie

: bestaande constructie + dakopbouw

: bestaande constructie + dakopbouw Werk : De Fabriek Bebouwing achterterrein Hoge Rijndijk 272 Leiden Opdrachtgever : RoSteRo Investments Golfbaan 44 2202 TD Noordwijk Architect : Architectenburo Frank M.E. Hendriks Cobetstraat 79 2313

Nadere informatie

Annahoeve Science Park 205

Annahoeve Science Park 205 Annahoeve Science Park 205 Amsterdam 215231 Wabo rapportage Uitgangspunten verbouwing 04 juni 2015 Van Slingelandtstraat 28 1051 CH AMSTERDAM Postbus 57153 1040 BB AMSTERDAM www.duyts.nl 020-6847475 info@duyts.nl

Nadere informatie

AANBOUWEN, VERBOUWEN, RENOVATIE

AANBOUWEN, VERBOUWEN, RENOVATIE AANBOUWEN, VERBOUWEN, RENOVATIE ALRO Bouwservice is een bouwservice bedrijf in de ruimste zin van het woord. ALRO Bouwservice staat voor goed vakwerk, service en klantvriendelijkheid. Volgens het oude

Nadere informatie

MAS KERADE. 09-11 van der breggen architecten

MAS KERADE. 09-11 van der breggen architecten MAS KERADE 09-11 Anders bouwen met Maskerade Kwaliteit Flexibel Gezond Milieubewust Bouwen in Hout Lavendelheide 21 9202 PD Drachten Tel. 0512 53 95 35 Duurzaam Industrieel Scheepmakershaven 29 E 3011

Nadere informatie

GEBUNDELD ALLE WENSEN IN ÉÉN GEBOUW MFA, LIPPENHUIZEN. Utiliteit

GEBUNDELD ALLE WENSEN IN ÉÉN GEBOUW MFA, LIPPENHUIZEN. Utiliteit MFA, LIPPENHUIZEN ALLE WENSEN GEBUNDELD IN ÉÉN GEBOUW Als je kijkt wat we hier hebben neergezet, dan geeft dat een enorm trots gevoel, zegt Henk Diphoorn. De projectleider van Bouwmij Hendriks uit Assen

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t Huize Vreeburg Rosmalen 179

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t Huize Vreeburg Rosmalen 179 HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Huize Vreeburg Rosmalen 179 Huize Vreeburg In Rosmalen op de hoek van de samenkomst van twee historische dorpslinten,

Nadere informatie

Bijlage 13 bij besluit Z V1 V&L

Bijlage 13 bij besluit Z V1 V&L Algemene uitgangspunten constructie Mannenvleugel De Klokkenberg te Breda Werknummer: 17-025.B Onderdeel: DA Bijlage 13 bij besluit Z2018-001757-V1 V&L Opdrachtgever: Architect: Opgesteld door: Gecontroleerd

Nadere informatie

Houtstapelbouw Houtskeletbouw

Houtstapelbouw Houtskeletbouw Houtstapelbouw Houtskeletbouw I T F VG Loghouses B.V. Maagjesbolwerk 39 8011 LL Zwolle www.vg-loghouses.nl +31 622 23 20 86 +31 38 750 38 48 Beste lezer, Bedankt voor uw interesse in onze brochure! Na

Nadere informatie

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland Meest Gastvrije van Nederland 2009 Meest Gastvrije 2009 is een onderzoek van Van Spronsen Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland Top 2 Meest Gastvrije van Nederland De uitkomsten zijn

Nadere informatie

Renovatieplan CBS Menso Altingschool. Brinkhovenlaan 3b te Paterswolde

Renovatieplan CBS Menso Altingschool. Brinkhovenlaan 3b te Paterswolde Renovatieplan CBS Menso Altingschool Brinkhovenlaan 3b te Paterswolde Historie 2 Monumentnummer: PM2-0258 Gebouwd in opdracht van Stichting Christelijk Onderwijs Eelde Ontwerp van: Architect K. Sandburg

Nadere informatie

Kraton 230. Multifunctioneel mediagebouw voor o.a. RTV Rijnmond

Kraton 230. Multifunctioneel mediagebouw voor o.a. RTV Rijnmond Kraton 230 Multifunctioneel mediagebouw voor o.a. RTV Rijnmond i.s.m.: Studio Job (figuratie gevelpanelen) en Bureau Strijkers (interieur RTV Rijnmond) opdrachtgever: Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam programma:

Nadere informatie

Toelichting op het voorlopig ontwerp Afvalbrengstation Uitenhagestraat. 4 juni 2014 CONCEPT

Toelichting op het voorlopig ontwerp Afvalbrengstation Uitenhagestraat. 4 juni 2014 CONCEPT Toelichting op het voorlopig ontwerp Afvalbrengstation Uitenhagestraat 4 juni 2014 CONCEPT Inleiding Inhoudsopgave In dit boek geven wij een toelichting op het voorlopige ontwerp van een nieuw afvalbrengstation

Nadere informatie

#voortgezetonderwijs - #beroepsonderwijs - #multifunctioneel - #duurzaamheid - #sport

#voortgezetonderwijs - #beroepsonderwijs - #multifunctioneel - #duurzaamheid - #sport AOC Oost Twello Leren / SP architecten #voortgezetonderwijs - #beroepsonderwijs - #multifunctioneel - #duurzaamheid - #sport Het gebouw ligt aan de rand van het dorp grenzend aan een bos en een landgoed.

Nadere informatie

opdrachtgever: Prorail datum:augustus 2012 fase: opgeleverd

opdrachtgever: Prorail datum:augustus 2012 fase: opgeleverd opdrachtgever: Prorail datum:augustus 2012 fase: opgeleverd Prorail, de eigenaar van de NS, heeft IAA Architecten gevraagd om een ontwerp te maken voor de zuidzijde van het Centraal Station (CS) te Hengelo

Nadere informatie

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n.

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n. Helenusstraat 1 Almere Poort 379.000 v.o.n. algemene informatie plattegrond getekende impressies Deze brochure is met zorg samengesteld uit de beschikbare gegevens. Aan de opgegeven afmetingen en informatie

Nadere informatie

Kloostergang met krokodillenhuid

Kloostergang met krokodillenhuid Kloostergang met krokodillenhuid De anier -70 sociale huurappartementen Den Haag van Herk De Kleijn Schroeder & de Jong architecten bv lid N Groenhoedenveem 22 1019 L msterdam 020-4185131 www.hksj.nl info@vanherkdekleijn.nl

Nadere informatie

Vopak EMEA Rotterdam

Vopak EMEA Rotterdam Vopak EMEA Rotterdam Vopak EMEA, Rotterdam Inleiding Het kantoor van Vopak Emea, de Midden Oosten tak van Vopak, ligt op de 9de verdieping van de Westerlaantoren aan de rand van het Rotterdamse scheepvaartkwartier,

Nadere informatie

JongZeeuw architecten - wie zijn we?

JongZeeuw architecten - wie zijn we? JongZeeuw architecten - wie zijn we? Grondslag bij de verbinding tussen verleden, heden en toekomst. Multidisciplinair bureau met deskundigheid op het vlak van architectuur, stedenbouw, interieur, energiezuinigheid,

Nadere informatie

Terrasvilla. Riant wonen aan het water. BBVH Architecten

Terrasvilla. Riant wonen aan het water. BBVH Architecten Terrasvilla Riant wonen aan het water BBVH Architecten Foto gerealiseerde Terrasvilla Terrasvilla Woningtype: Vrijstaand Bebouwd oppervlak: 107 m² (ex. garage) Bruto woonoppervlak: 245 m² Woning inhoud:

Nadere informatie

Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen

Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen Opdrachtgever: Particulier januari 2010 - juni 2012 Tuinontwerp: P.A.M. Buijs, Vught, 1956 & 2012 Fotograaf: René de

Nadere informatie

Constructieve analyse bestaande vloeren laag 1/2/3 (inclusief globale indicatie van benodigde voorzieningen)

Constructieve analyse bestaande vloeren laag 1/2/3 (inclusief globale indicatie van benodigde voorzieningen) Pieters Bouwtechniek Haarlem B.V. Dr. Schaep manstraat 284 2032 GS Haarlem Postbus 4906 2003 EX Haarlem Tel.: 023-5431999 Fax: 023-5316448 Email: pbt.haarlem@pieters.net Internet: www.pietersbouwtechniek.nl

Nadere informatie

TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem

TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem Kerkgebouw + dienstwoning met ruime bestemming herontwikkeling tot woningbouw mogelijk Omschrijving Het object betreft een vrijstaand voormalige

Nadere informatie

Uitkragingen. Deelonderzoek bouwtechniek Student: Froukje de Vries Begeleider: Ype Cuperus Architecture, Modernity, Dwelling Studio: Interface

Uitkragingen. Deelonderzoek bouwtechniek Student: Froukje de Vries Begeleider: Ype Cuperus Architecture, Modernity, Dwelling Studio: Interface Uitkragingen Deelonderzoek bouwtechniek Student: Froukje de Vries Begeleider: Ype Cuperus Architecture, Modernity, Dwelling Studio: Interface froukje.devries@gmail.com 30-03-2009 Uitkragingen In dit rapport

Nadere informatie

Station Waterlooplein

Station Waterlooplein Definitief Versie 1 12 september 2014 Projectnr 30619 Documentnr 188629 Constructies Stad Station Waterlooplein Stationsrenovaties Oostlijn VO+ Beschouwing constructieve aanpassingen Auteur(s) D. in t

Nadere informatie

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM OMSCHRIJVING PROJECT BALBOAPLEIN Met de afbraak van de Joop Westerweelschool kwam er een bouwterrein vrij van ongeveer 100 bij 50 meter, gelegen tussen het Balboaplein

Nadere informatie

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER architect studio PROTOTYPE www.studioprototype.nl adviseur constructie constructie adviesbureau F. Wiggers adviseur installaties ABT bouwtechnisch adviesbureau

Nadere informatie

Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners. Inzending Nationale Staalprijs 2016

Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners. Inzending Nationale Staalprijs 2016 Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending Nationale Staalprijs 2016 Theater de Kampanje Den Helder EEN MARITIEM ENSEMBLE DE GLAZEN THEATERZAAL Schouwburg De Kampanje

Nadere informatie

Technische informatie. kantoren

Technische informatie. kantoren Technische informatie kantoren appartementen bestaande fundering Inleiding Renovatieprojecten Slimline is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Slimline is dunner, lichter en

Nadere informatie

VILLA STERKENBURG, DRIEBERGEN NIEUWBOUW VILLA

VILLA STERKENBURG, DRIEBERGEN NIEUWBOUW VILLA VILL STERKENBURG, DRIEBERGEN VILL STERKENBURG, DRIEBERGEN VILL STERKENBURG, DRIEBERGEN VILL STERKENBURG, DRIEBERGEN VILL STERKENBURG, DRIEBERGEN VILL STERKENBURG, DRIEBERGEN VILL STERKENBURG, DRIEBERGEN

Nadere informatie

Constructie. Nieuwbouw Hogeschool Utrecht in Amersfoort. thema

Constructie. Nieuwbouw Hogeschool Utrecht in Amersfoort. thema La Sagrada Familia en de Turning Torso zijn behalve architectonische hoogstandjes vooral voorbeelden van de nauwe verwevenheid tussen architectuur en constructie. De invloed van constructief ontwerpen

Nadere informatie

PORTFOLIO ARCHITECTENMARKT ZELFBOUW CAPELLE AAN DEN IJSSEL 12.04.2016 AMSTERDAM

PORTFOLIO ARCHITECTENMARKT ZELFBOUW CAPELLE AAN DEN IJSSEL 12.04.2016 AMSTERDAM PORTFOLIO ARCHITECTENMARKT ZELFBOUW CAPELLE AAN DEN IJSSEL.04.0 AMSTERDAM Bureau Fraai realiseert projecten op maat in nauwe samenwerking met de opdrachtgever/gebruiker. Bij elk project wordt er gestreefd

Nadere informatie

Kaaspakhuis Gouda. Transformatie van rijksmonument naar loftwoningen. mei architects and planners

Kaaspakhuis Gouda. Transformatie van rijksmonument naar loftwoningen. mei architects and planners Kaaspakhuis Gouda Transformatie van rijksmonument naar loftwoningen Kaaspakhuis Gouda een rijksmonument - onderging een spectaculaire transformatie. Naar ontwerp van Mei is in het hart van het gebouw een

Nadere informatie

Onze Visie op Duurzaam Wonen en Bouwen op Bonaire

Onze Visie op Duurzaam Wonen en Bouwen op Bonaire Onze Visie op Duurzaam Wonen en Bouwen op Bonaire Licht Leven in de Tropen Tropisch Wonen In de tropen wil je het echte buitenleven kunnen ervaren. Je wilt kunnen genieten van het uitzicht, de wind, de

Nadere informatie