Portfolio Hoogbouw.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Portfolio Hoogbouw."

Transcriptie

1 Portfolio Hoogbouw

2 Index Van der Valk hotel, Zuidas Type: hotel De Verkenner, Utrecht Type: woongebouw Timmerhuis, Rotterdam Type: kantoren, woningen, commercieel museum en parkeergarage Amber Poptahof Type: woontoren Appartemententoren Vlissingen Type: woontoren Hooghmonde, Rotterdam Type: woontoren Side by side, Almere Type: woontoren met parkeergarage Dexia Bank, Amsterdam Type: kantoorgebouw

3 Van der Valk Hotel Zuidas, Amsterdam Partners Specificaties Hillen en Roosen, Amsterdam Wiel Arets Architects, Amsterdam Installatie adviseur: Linthorst Techniek, Apeldoorn Omvang: m2 BVO 55 m. Constructie adviseur: Amsterdam Beeldmateriaal: Wiel Arets Architects, Amsterdam Bouwmanagement: Hillen en Roosen, Amsterdam Bouwfysica: LBP Sight, Nieuwegein Aan de oostkant van het zakelijk district van Amsterdam, de Zuidas komt een nieuw Van der Valk hotel. Het gebouw wordt ca. 55 meter hoog en gaat ruimte bieden aan 240 hotelkamers, restaurants, congresfaciliteiten en een spa en wellnessruimte. Daarnaast zijn er vier bovengrondse parkeerlagen met in totaal 143 parkeerplaatsen. De plot van het hotel heeft een driehoekige basis, met naar boven toe inhammen. De opbouw van hotelkamers is geënt op een zo efficiënt mogelijk constructief systeem. Dat wil zeggen minimale constructiediktes en korte overspanningen. En alles zo veel mogelijk geprefabriceerd om een korte bouwtijd te realiseren. Alle kamerscheidende wanden bestaan uit prefab betonwanden van 230 mm dikte en de verdiepingsvloeren uit losse prefab platen van 180 mm dik. Bij de bovenste verdieping, waar de fittness/wellness en spa komt, vervangen open stalen portalen een gedeelte van de wanden. De kolomafstanden zijn zo groot mogelijk gehouden zodat er een indelingsvrijheid ontstaat van de verschillende lagen. Hiervoor zal een bollenplaatvloer van 450 mm dikte worden toegepast. Hiermee kan een nagenoeg balkloze vloer worden gemaakt en de interne plastic bollen zorgen voor een gewichtsreductie. Voor de onderste zes verdiepingen is een veel meer open plattegrond gewenst zonder dichte wanden. Hiervoor is een eigen constructief systeem van toepassing met kolommen en een vlakke plaatvloer, zoveel mogelijk zonder balken.

4 De Verkenner, Utrecht Betrokken partijen Projectdata Mitros Constructie adviseur Hoofdaannemer: Era Contour m. Mei architects and planners Installatie adviseur: Peutz/J. van Toorenburg B.V. Bouwmanagement: Mitros Bouwfysica: Peutz Omvang: m2 BVO Utrecht Beeldmateriaal: Mei architects and planners - Ossip van Duivenbode, Jeroen Musch De Verkenner omvat een woongebouw van 17 verdiepingen met een hoogte van 51 meter boven maaiveld. De onderste 3 verdiepingen bieden ruimte voor woon-werkunits. Grenzend aan de hoogbouw is een laagbouw van 3 verdiepingen met zorgwoningen voor autistische jongeren. Hoogbouw en laagbouw vormen samen U-vorm. In het door de U- omsloten gebied ligt een half-verdiepte ruimte met bergingen. Het dak van de bergingen is een dek dat deels dient als tuin voor de woon-werk units. De hoofdraagconstructie is uitgevoerd in betonnen in het werk gestorte wanden en breedplaatvloeren. De stabiliteit van de hoogbouw wordt verzorgd door een kern en stabiliteitswanden in de uiteinden van de aangrenzende beuken. De laagbouw en bergingen zijn los gehouden van de hoogbouw en apart gestabiliseerd. Het gebouw heeft diverse constructieve uitdagingen doordat de hoogbouw bestaat uit drie programma s die op elkaar zijn gestapeld. Elk van deze programma s heeft een andere stramienmaat waardoor de dragende wanden niet boven elkaar staan. De stramienverspringing op de 4e verdieping is opgelost door de bovenliggende wanden op kolommen te plaatsen en de onderste drie lagen een aparte draagconstructie te geven. De bovenste stramienverspringing op de 11e verdieping is opgelost met een dikke betonvloer van 1,0m dik. Opvallend is ook dat de wand die rust op deze 1,0m dikke vloer maar liefst 10 meter uitkraagt. Bijzonder aan het gebouw zijn daarnaast de zeer slanke UHSB balkons met een dikte van mm die maar liefst drie meter uitkragen. Ook opvallend is de gevel aan de straatzijde. Deze gevel is uitgevoerd in prefab betonnen sandwich panelen van 2 verdiepingen hoog waarvan het buitenblad dragend is. De balkons aan deze gevel zijn na het plaatsen van de gevel aangebracht. Dit is mogelijk door de toepassing van balkons met Normteq nokken.

5 Het Timmerhuis, Rotterdam Partners Specificaties Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam Constructie adviseur: OMA Bouwmanagement: Bouwmanagement Brinkgroep Installatie adviseur: Deerns Raadgevende Ingenieurs Bouwfysica: Bouwfysica Hoofdaannemer: Heijmans Utiliteit Rotterdam Rotterdam Omvang: m2 BVO Omvang: 48480m2 60 m. BVO Beeldmateriaal: Ossip van Duivenbode, Flying Holland, OMA (renders) Het Timmerhuis (het nieuwe stadskantoor van Rotterdam wordt geplaatst tussen De Meent, Haagseveer, Rode Zand en het Raamplein. Het L-vormige Stadstimmerhuis is een gemeentelijk monument, gebouwd rond 1953 en wordt gehandhaafd en herontwikkeld. De bebouwing op het binnenplein (aan de Rode Zand) is gebouwd omstreeks 1973 en is inmiddels gesloopt. Het Timmerhuis biedt straks plaats aan kantoren van de gemeente Rotterdam, de Stadswinkel, een binnenplein, een passage, een ondergrondse parkeergarage, woningen in de hoogbouw en winkels en horeca aan de straatkant. In totaal omvat het project (inclusief het bestaande Stadstimmerhuis) ca m2 BVO. De constructie wordt gekenmerkt door uitkragingen rondom de nieuwbouw. Het Timmerhuis moet een plek worden waar mensen kunnen wonen, werken en elkaar ontmoeten, in een aantrekkelijke omgeving waar bestaande (monumentale) bouw en nieuwbouw samengaan, met een aantrekkelijke mix tussen functies. Het Nieuwe Stadskantoor moet ook het meest duurzame gebouw van Nederland worden met een architectuur van internationale allure.

6 Amber - Poptahof, Delft Specificaties Partners Woonbron Ontwikkelbedrijf Mecanoo architecten ism architectenbureau CHANGE.NL Constructie adviseur: Hoofdaannemer: Era Contour Delft Omvang: 19400m2 BVO 51 m. Amber is een woningbouwproject van Woonbron Ontwikkelbedrijf en omvat 151 woningen (huur en koop), acht bedrijfsunits en een kinderdagverblijf. De architectuur van de woningen is afwisselend en gevarieerd en straalt een levendige en tegelijk ook rustige sfeer uit. Er is veel buitenruimte: eigen balkon, dakterras of terras aan het water of binnendek. Alle woningen liggen in een carré rondom het binnendek met volwassen iepenbomen. Parkeren gebeurt onder het binnendek. Het project bestaat uit een woonblok met twee woongebouwen (van vier en zeven lagen), drie woontorens (zes, tien en dertien lagen) en één blok eengezinswoningen (vier lagen). De gebouwen zijn uitgevoerd met betonnen vloeren en wanden. Het loopdek bestaat uit een staalconstructie met houten balklaag en houten delen. De appartementen zijn getunneld en afwijkende gedeeltes (zoals trappenhuizen) zijn in breedplaat uitgevoerd. De begane grondvloeren zijn als systeemvloer uitgevoerd, behalve bij het kinderdagverblijf waar een in het werkgestorte betonvloer op isolatie is toegepast. Van de appartementen wordt de stabiliteit verzorgd door de bouwmuren en door stabiliteitswanden, bij de waterwoningen in één richting door de bouwmuren en in de andere richting door de momentvaste verbinding tussen de vloeren en wanden. Het project heeft de primeur met een nieuw type balkons en galerijen, die dunner, lichter en sterker zijn. De balkons zijn ontwikkeld door in samenwerking met de Deense producent Hi-Con en worden in Nederland op de markt gebracht onder de naam Hi-Con Balconies. In plaats van de gebruikelijke dertig cm, zijn Hi-Con Balconies nog maar zes cm dik. Door de geringe dikte zijn de balkons een verrijking van het architectonisch beeld en krijgen de woningen veel meer daglicht. Daarnaast vervuilen de balkons veel minder, omdat door de grote dichtheid vuiligheid veel minder aan het oppervlak hecht. Omdat dit het eerste project in Nederland is met ultra dunne (UHSB) balkons en galerijen is een beproeving in het werk uitgevoerd. Hierbij zijn twee galerijplaten van 7,2m breed aan een betonvloer bevestigd en vervolgens belast met zandzakken. Zelfs bij meer dan 1500 kg/m2 (vijf maal de toegestane belasting) bezweken de balkons niet.

7 Appartemententoren Vlissingen Betrokken partijen Projectdata Schelde icoon BV WTS Architecten Omvang m2 BVO 100 m. Constructie adviseur Vlissingen Beeldmateriaal WTS Architecten Voor het Scheldeterrein te Vlissingen wordt een nieuwe appartemententoren ontworpen. Deze toren is onderdeel van de volledige herinrichting van dit gebied. De toren wordt circa 100 meter hoog en zal uit 32 verdiepingen bestaan. Zowel onderin als bovenin is er ruimte voor recreatie zoals een restaurant, skybar, wellness, fitness, commerciële ruimten en een zwembad met uitzicht bovenin de toren. De overige verdiepingen bieden ruimte voor luxe recreatie appartementen. De toren zal over elke meter hoogte 2 graden gedraaid zijn, bij een verdiepingshoogte van 3 meter zijn de verdiepingen 6 graden gedraaid ten opzichte van elkaar. Dit geeft de toren zijn bijzondere vorm. De ovaalvormige verdiepingsvloeren zijn ongeveer 30 bij 22 meter en kragen circa 4 meter uit. De vloeren zullen gemaakt worden van 300 mm dik in het werk gestort beton voorzien van prefab balken. Er wordt gebruik gemaakt van een achthoekige betonnen stabiliteitskern omringt door 8 betonnen kolommen op ongeveer 4,5 meter afstand van de kern. Deze stabiliteitskern en stabiliserende kolommen gaan recht omhoog en zullen niet met de verdiepingen mee verdraaien. De kolommen en wanden worden naar boven toe verjongd. Verder wordt de toren voorzien van een luifel met een grootste uitkraging van 16,5 meter. De stalen vakwerken voor deze luifel zullen worden opgehangen aan de 8 kolommen. Op deze luifel zal ruimte zijn voor een terras en in de luifel kunnen bergingen voor de bewoners gerealiseerd worden.

8 Hooghmonde, Rotterdam Betrokken partijen Projectdata Van der Looy projektmanagement BV Constructie adviseur AGS Architekten en Planners Bouwkundig adviseur: Pieters Bouwkunde Rotterdam 80 m. Hooghmonde, ontworpen door AGS architecten en planners, is het hoogste gebouw van IJsselmonde. Met zijn 80 meter hoogte steekt het als een baken boven de wijk uit en is in de verre omgeving al duidelijk zichtbaar. Hoog of laag wonen, royaal of compact, twee, drie of vier kamers, Hooghmonde biedt het allemaal. De appartementen op de hogere verdiepingen bieden een panoramisch uitzicht; niet alleen over Rotterdam, maar ook de omliggende plaatsen zijn goed te zien. De woontoren bestaat uit een betonnen skelet met een wanden-vloeren structuur. Tussen de tweede verdieping en de kelder is er soms sprake van een overgang naar een kolom-balken structuur om een meer open geheel te krijgen in de bibliotheek en de kantoren. Van Kelder tot en met de vierde verdieping zijn breedplaat vloeren toegepast. Vanaf de vijfde verdieping is de woontoren getunneld. De laagbouw heeft tot en met de tweedeverdieping een kolom-balken structuur met daarboven een wanden vloeren structuur. De hoogbouw staat op een 2 meter dikke betonplaat op 200 zware Vibropalen rond 610 mm met een lengte van 20 meter. De herverdeling van de krachten in de funderingsplaat is middels een 3D berekening berekend en gecontroleerd.

9 Side by side, Almere Betrokken partijen Projectdata Opdrachtgevers: Gemeente Almere, MAB Development, Blauwhoed Eurowoningen de Architekten Cie. Oplevering: m. Constructie adviseur Almere Twee grote woontorens, 71 meter hoog over 22 verdiepingen waarin 144 appartementen. Voor de bewoners zijn er extra faciliteiten, zoals een zwembad, sauna en fitness ondergebracht. Ideaal gelegen aan de rand van het meer. Aan de uiterste rand van het stadsuitbreidingsplan staan twee woontorens haaks op elkaar. Ze nemen een sleutelpositie in binnen het stedelijke landschap van het centrum van Almere. Als wachters aan het water verheffen zij zich fier naast die andere hoogbouw, de Silverline. Om het prominente karakter te versterken, is bewust gekozen voor een abstracte materialisatie van de gevels, door toepassing van industriële glasstroken in een zacht groene kleur. Op de hoeken, achter grotere glazen vlakken, zijn inpandige balkons verstopt. Het mozaïek van zwart omkaderde kozijnen toont de rijkdom van meer dan 20 verschillende woningtypen, verspreid over de verdiepingen, terwijl zwarte banden de torens horizontaal geleden. In de plint is een breed palet van collectieve voorzieningen voor de bewoners opgenomen, van wintertuin tot sauna en fitness.

10 Dexia Bank, Amsterdam Betrokken partijen Projectdata Amplan Vastgoed Constructie adviseur Hoofdaannemer: Combination Dura Vermeer - HBG Architecten: HOK, London i.s.m. Pieters Bouwkunde Bouwmanagement: BOAG Bouwkundig adviseur: Installatie adviseur: Ingenieursburo Linssen Bouwfysica: DGMR; Peutz & Associés Amsterdam Omvang: m2 BVO 85 m. Pieters Bouwkunde Het project op de kop van de Oostelijke Handelskade te Amsterdam bestaat uit een ondergrondse parkeergarage voor circa 800 auto s in één en twee lagen welke doorlopen onder het gehele complex tot en met het muziekcentrum. Daarboven gesitueerd een busterminal en winkels op de begane grond, een passagiersterminal (cruiseschepen) op de verdiepingen met kantoorruimtes, restaurants, bagageruimtes etc. De Passagiers Terminal wordt gekenmerkt door een bijzonder gevormd dak met gebogen gelamineerde liggers op een staalconstructie, gebouwd op een betonnen dek van de busterminal. Naast de Passagiers Terminal is het hoofdkantoor voor de Dexia Bank (v/h Bank Labouchere) gebouwd, ca. 85 meter hoog. Onder de kantoortoren bevinden zich de in- en uitrijroutes voor de busterminal en de bevoorrading van de kade. Boven de keerlus van de busterminal bevindt zich het hotel met in de eerste bouwlagen congres- en restaurantfaciliteiten en vanaf ca. 20 meter boven maaiveld een vrij uitkragend (14 m1) beddenhuis met 360 kamers.

11 Silodam, Amsterdam Betrokken partijen Projectdata Opdrachtgevers: Rabo Vastgoed Constructie adviseur Hoofdaannemer Bouwcombinatie Graansilo s & B.B. de Nijs MVRDV & Bureau Bouwkunde Amsterdam Omvang: m2 BVO Het gebouw is gerealiseerd in het IJ. Het bestaat uit werkunits, restaurant en woningen. Kenmerkend zijn de vele verschillende gevelbekledingen. Het gebouw staat op schoorpalen om horizontale belastingen af te dragen naar de bodem van het IJ. Tevens is de omgeving van het gebouw aangepast i.v.m. risico van aanvaren door schepen en/of duwbakken. In het ontwerp waren o.a. een uitkraging van 21 m. en een vrije overspanning van 20 x 12 m. op de achtste verdieping opgenomen, deze zijn niet gerealiseerd i.v.m. de kosten. Het constructieve ontwerp was erg complex i.v.m; de vele verschillende woningindelingen, bouwen in het water (stabiliteit, aanvaarvoorzieningen en ijsgang), overgang (plaatselijk) van 5,4 stramien naar 10,8 stramien, afdracht horizontaallasten t.p.v. algemene ruimten en woningen, bouwmethodiek (1e uitgangspunt, bouwen boven water) en de specifieke constructies t.b.v. uitkraging + vrije overspanning (ontwerp).

12 Vakprijzen Een van de kenmerken van ons bureau is dat wij ons van het begin tot het eind inzetten voor ieder project. We doen nét iets meer dan er gevraagd wordt. Deze aanpak werkt positief. Naast de tevredenheid van onze klanten, zijn wij de afgelopen jaren onderscheiden met meerdere vakprijzen. Wij zijn er bijzonder trots op dat onze werkwijze en inzet is beloond bij de volgende projecten: 2017 Betonprijs, Catharinabrug en De Verkenner 2015 Betonprijs, De Holland 2014 Nationale Staalprijs, Toyota Material Handling 2013 Betonprijs, Huize het Oosten 2011 Betonprijs, IPMMC 2010 Nationale Staalprijs, Wilo 2009 Betonprijs, Crematorium Heimolen 2009 Nationale Renovatieprijs, Jobsveem 2008 Houtprijs, De Kamers 2008 Nationale Staalprijs, Jobsveem 2007 Constructeursprijs, Betonvereniging 2007 Nationale Staalprijs, De Warmtekrachtkoppeling 2007 Europese Staalprijs, De Warmtekrachtkoppeling

Portfolio Hoogbouw.

Portfolio Hoogbouw. www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Hoogbouw Al 40 jaar passie voor constructies. Wij kunnen u in alle stadia van een project adviseren. Een greep uit de producten waarmee we u van dienst kunnen zijn:

Nadere informatie

P.iLS-proof. Zeelandtoren te Vlissingen. Betrokken partijen. Data. Omschrijving

P.iLS-proof. Zeelandtoren te Vlissingen. Betrokken partijen. Data. Omschrijving Zeelandtoren te Vlissingen Schelde icoon BV WTS Architecten 17.000 m2 BVO Vlissingen DO(-) model voor communicatie met Architect Voor het Scheldeterrein te Vlissingen wordt een nieuwe appartemententoren

Nadere informatie

P.iLS-proof. Zeelandtoren te Vlissingen. Betrokken partijen. Data. Omschrijving

P.iLS-proof. Zeelandtoren te Vlissingen. Betrokken partijen. Data. Omschrijving Zeelandtoren te Vlissingen Schelde icoon BV WTS Architecten 17.000 m2 BVO Vlissingen DO(-) model voor communicatie met Architect Voor het Scheldeterrein te Vlissingen wordt een nieuwe appartemententoren

Nadere informatie

thema De Verkenner in Utrecht met verspringende stramienen, grote uitkraging en ultradunne balkons Heldere krachtswerking in complexe constructie

thema De Verkenner in Utrecht met verspringende stramienen, grote uitkraging en ultradunne balkons Heldere krachtswerking in complexe constructie Heldere krachtswerking in complexe constructie De Verkenner in Utrecht met verspringende stramienen, grote uitkraging en ultradunne balkons 8 1 ir. Frank Braam Pieters Bouwtechniek 1 Woontoren De Verkenner

Nadere informatie

DE VERKENNER WOONTOREN IN KANALENEILAND UTRECHT. mei architects and planners

DE VERKENNER WOONTOREN IN KANALENEILAND UTRECHT. mei architects and planners DE VERKENNER WOONTOREN IN KANALENEILAND UTRECHT mei architects and planners Woontoren De Verkenner Op Kanaleneiland aan de Churchilllaan in Utrecht is een nieuwe woontoren gebouwd die een belangrijke impuls

Nadere informatie

Boston & Seattle Arc Award 2018 categorie architectuur

Boston & Seattle Arc Award 2018 categorie architectuur Boston & Seattle Arc Award 2018 categorie architectuur van Dongen-Koschuch architects and planners 2 3 mixed use BOSTON & SEATTLE Locatie Kop van Zuid, Rotterdam, Nederland Beschrijving Woontorens met

Nadere informatie

Uitgangspuntenrapport Toren, laagbouw en parkeerdek

Uitgangspuntenrapport Toren, laagbouw en parkeerdek Pieters Bouwtechniek Delft B.V. Gebouw Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft Postbus 1047 2600 BA Delft Tel.: 015 219 03 00 Fax: 015 219 02 55 E-mail: pbt.delft@pieters.net Internet: www.pietersbouwtechniek.nl

Nadere informatie

Casa Confetti, De Uithof in Utrecht door Marlies Rohmer

Casa Confetti, De Uithof in Utrecht door Marlies Rohmer Langs de centrale busbaan van De Uithof in Utrecht wordt op basis van een ontwerp van Marlies Rohmer een studentencomplex van 380 zelfstandige en geclusterde kamers gebouwd. Ze zijn ondergebracht in een

Nadere informatie

Pontsteiger te Amsterdam Voor en Door Staalconstructeurs

Pontsteiger te Amsterdam Voor en Door Staalconstructeurs Pontsteiger te Amsterdam 30-11-2017 Voor en Door Staalconstructeurs 30-11-2017 Voor en Door Staalconstructeurs 1 30-11-2017 Voor en Door Staalconstructeurs 2 Pontsteiger te Amsterdam 30-11-2017 Inhoud

Nadere informatie

goudstikker - de vries

goudstikker - de vries Constructieve beschouwing Almere Rentmeesterstraat 50 Postbus 10009 1301 AA Almere T (036) 548 34 00 projectnr.: 20164255 betreft: Handboek MO almere@goudstikker.nl opdrachtgever: BPD ERA Contour Ontwikkelings

Nadere informatie

Nieuwbouw 46 startersappartementen Constructieve Uitgangspunten Bouwaanvraag

Nieuwbouw 46 startersappartementen Constructieve Uitgangspunten Bouwaanvraag Pieters Bouwtechniek Vlietsorgstraat 15 2012 JB Haarlem 023-5431999 Postbus 4906 2003 EX Haarlem pbt.haarlem@pieters.net www.pietersbouwtechniek.nl Nieuwbouw 46 startersappartementen Constructieve Uitgangspunten

Nadere informatie

Stabiliteit uit staal en beton

Stabiliteit uit staal en beton 1 Direct naast het Centraal Station van Almere is in 2006 begonnen met de ontwikkeling van L Hermitage. Dit complex drie torens met circa 90 000 m 2 kantoorruimte en een parkeergarage met 1500 parkeerplaatsen

Nadere informatie

Stadskantoor Rotterdam

Stadskantoor Rotterdam h e r o n t w i k k el i n g Stadskantoor Rotterdam a m b i t i ed o cu m en t Ambitiedocument Stadskantoor Rotterdam Stedenbouwkundige en architectonische randvoorwaarden 1. Inleiding In het centrum van

Nadere informatie

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam 167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m 2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam de woningbouw en het pakhuis vanaf de Oostelijke Handelskade

Nadere informatie

TORENAPPARTEMENTEN MEYSTER S BUITEN UTRECHT

TORENAPPARTEMENTEN MEYSTER S BUITEN UTRECHT TORENAPPARTEMENTEN MEYSTER S BUITEN UTRECHT titel opdrachtgever projectteam aannemer gevel programma periode 16 Torenappartementen Meyster s Buiten te Utrecht VOF Meyster s Buiten: Heijmans, Blauwhoed

Nadere informatie

Houtconstructies Portfolio projecten met houten constructies

Houtconstructies Portfolio projecten met houten constructies Houtconstructies Portfolio projecten met houten constructies www.pietersbouwtechniek.nl Projecten Het Kristal, Apeldoorn Type: multifunctioneel centrum Omvang: 38.350 m2 Wegensteunpunt, Assen Type: infra

Nadere informatie

GENERAAL VETTERSTRAAT

GENERAAL VETTERSTRAAT GENERAAL VETTERSTRAAT Disclaimer De informatie in deze brochure is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend. FRED is niet aansprakelijk voor

Nadere informatie

VOOROVERLEG WELSTAND Woongebouw zelfbouwkavel ASP-2b1, dd. 01 maart 2016

VOOROVERLEG WELSTAND Woongebouw zelfbouwkavel ASP-2b1, dd. 01 maart 2016 VOOROVERLEG WELSTAND Woongebouw zelfbouwkavel ASP-2b1, dd. 01 maart 2016 SITUATIE BESTEMMINGSPLAN Dijk Voorgevel KAVELPASPOORT 0 7 14 35m. +0.40 NAP -0.40 NAP Buitenkruinlijn +0.60 NAP Kruinbreedte -1.70

Nadere informatie

Principe constructie t.b.v. wabo aanvraag

Principe constructie t.b.v. wabo aanvraag Principe constructie t.b.v. wabo aanvraag Project: Amsterdamsestraatweg 20 Halfweg Opdrachtgever: Architect: Onderdeel: Badhoeve Projectontwikkeling BV Postbus 40 1170 AA Badhoevedorp Tel 020 6595657 Kentie

Nadere informatie

GERSHWIN BROTHERS AMSTERDAM ONTSPANNEN LEEFGEBIED OP HOOGSTEDELIJK PLEK

GERSHWIN BROTHERS AMSTERDAM ONTSPANNEN LEEFGEBIED OP HOOGSTEDELIJK PLEK GERSHWIN BROTHERS AMSTERDAM ONTSPANNEN LEEFGEBIED OP HOOGSTEDELIJK PLEK Op de Zuidas vormen George en Ira het sluitstuk van de Gershwin-strook schuin tegenover de VU. De twee woongebouwen zijn in samenhang

Nadere informatie

Nieuwbouw Bio-massa Opslag Schagen, Constructieve uitgangspunten

Nieuwbouw Bio-massa Opslag Schagen, Constructieve uitgangspunten Pieters Bouwtechniek Vlietsorgstraat 15 2012 JB Haarlem 023-5431999 Postbus 4906 2003 EX Haarlem pbt.haarlem@pieters.net www.pietersbouwtechniek.nl Nieuwbouw Bio-massa Opslag Constructieve uitgangspunten

Nadere informatie

KPN DE LINK. Uitbreiding en renovatie hoofdkantoor KPN Wilhelminapier Rotterdam. Projectmanagement

KPN DE LINK. Uitbreiding en renovatie hoofdkantoor KPN Wilhelminapier Rotterdam. Projectmanagement KPN DE LINK KPN DE LINK Een omvangrijke uitbreiding met openbare en zakelijke functies en een vernieuwing van het interieur hebben het hoofdkantoor van KPN op de Wilhelminapier nieuw leven ingeblazen.

Nadere informatie

Woontoren De Verkenner, Kanaleneiland Utrecht

Woontoren De Verkenner, Kanaleneiland Utrecht Woontoren De Verkenner, Kanaleneiland Utrecht Categorie leefbaarheid & sociale cohesie In Kanaleneiland Utrecht is een nieuwe woontoren gerealiseerd die een belangrijke impuls geeft aan de ontwikkelingen

Nadere informatie

1 Inleiding 3. 2 Brandwerendheid. 10. 3 Algemeen 11

1 Inleiding 3. 2 Brandwerendheid. 10. 3 Algemeen 11 inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Bestaande situatie. 3 1.2 Nieuwe situatie. 5 1.2.1 Winkeluitbreiding zuidzijde. 5 1.2.2 Winkeluitbreiding hoofdentree. 7 1.2.3 Betonnen stabiliteitswand. 9 2 Brandwerendheid. 10

Nadere informatie

Bijlage 23 bij besluit Z V1 V&L

Bijlage 23 bij besluit Z V1 V&L Algemene uitgangspunten constructie Economiegebouw De Klokkenberg te Breda Werknummer: 17-025.G Onderdeel GA Bijlage 23 bij besluit Z2018-001757-V1 V&L Opdrachtgever: Architect: Opgesteld door: Gecontroleerd

Nadere informatie

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode ) Project

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode ) Project Project : Amstelkwartier Blok 4H te Amsterdam Ordernummer : 9245 Onderdeel : Constructie omschrijving tbv aanvraag omgevingsvergunning Opdrachtgever : Boelens de Gruyter Architect : SeARCH Status : Definitief

Nadere informatie

Overzicht van in Nederland verkrijgbare vloersystemen

Overzicht van in Nederland verkrijgbare vloersystemen Overzicht van in Nederland verkrijgbare vloersystemen dec. 2000 Voor de gehanteerde begrippen en voor verdere informatie wordt verwezen naar het boek Jellema, deel 9, dictaat 'Draagconstructies-Basis,

Nadere informatie

Kaaspakhuis Gouda Loftwoningen

Kaaspakhuis Gouda Loftwoningen Kaaspakhuis Gouda Loftwoningen Transformatie van rijksmonument tot loftwoningen opachtgever: White House Development BV programma: 52 appartementen team Mei: Robert Winkel, Robert Platje, Martin van der

Nadere informatie

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode )

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode ) Project : Hotel Joan Muyskenweg te Amsterdam Ordernummer : 8826 Onderdeel : Constructieve omschrijving tbv de bouwaanvraag Opdrachtgever : Burginvest Architect : Oeverzaaijer Van toepassing zijnde voorschriften

Nadere informatie

Documentatie ervaring met projecten in de sector ///

Documentatie ervaring met projecten in de sector /// Documentatie ervaring met projecten in de sector /// Pieters Bouwtechniek Delft Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft t. 015-2190300 pbt.delft@pieters.net www.pietersbouwtechniek.nl Vakprijzen Een van de

Nadere informatie

Portfolio Houtconstructies. www.pietersbouwtechniek.nl

Portfolio Houtconstructies. www.pietersbouwtechniek.nl www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Houtconstructies Al 40 jaar passie voor constructies. Wij kunnen u in alle stadia van een project adviseren. Een greep uit de producten waarmee we u van dienst kunnen

Nadere informatie

Portfolio Woningbouw.

Portfolio Woningbouw. www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Woningbouw Al 40 jaar passie voor constructies. Wij kunnen u in alle stadia van een project adviseren. Een greep uit de producten waarmee we u van dienst kunnen zijn:

Nadere informatie

De Karel Doorman Rotterdam

De Karel Doorman Rotterdam De Karel Doorman Rotterdam De Nederlandse Bouwprijs 2013 Publieksprijs BNA Gebouw van het jaar 2013 Publieksprijs 1 2 De Karel Doorman Ter Meulen Rotterdam Situatie Restauratie en nieuwbouw Op het bestaande

Nadere informatie

KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou.

KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou. KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou KHM26, noordzijde gezien vanaf het Pikmar KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou architect: FLATarchitects staalbouwer: C. de Wolff Konstruktiebedrijf BV aannemer:

Nadere informatie

genmab cepezed situatie

genmab cepezed situatie genmab genmab Het nieuwe hoofdkantoor van Genmab op het Science Park Utrecht is een integraal ontwerp van en interieur. De nieuwbouw is onder meer ontworpen op een open werkcultuur en intensieve interactie,

Nadere informatie

A DAM Toren - Amsterdam Indiening Staalprijs 2018

A DAM Toren - Amsterdam Indiening Staalprijs 2018 A DAM Toren - Amsterdam Indiening Staalprijs 2018 Projectomschrijving De voormalige Shell-toren aan het IJ in Amsterdam is getransformeerd van een hermetisch afgesloten monofunctioneel kantoor tot een

Nadere informatie

V&L. Bijlage 40 bij besluit 2017/2000-V1. Algemene uitgangspunten constructie. Zusterhuis De Klokkenberg te Breda Werknummer: Onderdeel FA

V&L. Bijlage 40 bij besluit 2017/2000-V1. Algemene uitgangspunten constructie. Zusterhuis De Klokkenberg te Breda Werknummer: Onderdeel FA Algemene uitgangspunten constructie Zusterhuis De Klokkenberg te Breda Werknummer: Onderdeel Opdrachtgever: Architect: Opgesteld door: Landgoed De Klokkenberg BV Rienks Architecten J. Fijneman Gecontroleerd

Nadere informatie

Hoofddorp. Rapportage constructie t.b.v. bouwaanvraag. Projectnummer: Datum: 19 augustus 2015

Hoofddorp. Rapportage constructie t.b.v. bouwaanvraag. Projectnummer: Datum: 19 augustus 2015 Project: Hotel Ibis Styles Hoofddorp Onderdeel: Rapportage constructie t.b.v. bouwaanvraag Opdrachtgever: NBM Koningslaan 68 1075 AG AMSTERDAM Architect: Constructeur: Mulderblauw Architecten Keer-weer

Nadere informatie

waterval in vuren entreegebouw keukenhof lisse De dakconstructie is het opvallendste onderdeel van het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof.

waterval in vuren entreegebouw keukenhof lisse De dakconstructie is het opvallendste onderdeel van het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof. waterval in vuren entreegebouw keukenhof lisse De dakconstructie is het opvallendste onderdeel van het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof. Door een nauwe samenwerking tussen Mecanoo en IMd Raadgevende

Nadere informatie

De Trefkoel. Persmap. Zonnelaan BM Groningen

De Trefkoel. Persmap. Zonnelaan BM Groningen De Trefkoel Persmap Zonnelaan 30 9742 BM Groningen Fase 1: 73 sociale huurappartementen waaronder 43 zorgwoningen voor de stichting NOVO (www.novo.nl); 250 m2 algemene ruimtes t.b.v. de zorgwoningen; 500

Nadere informatie

Woontoren De Verkenner, Utrecht

Woontoren De Verkenner, Utrecht Woontoren De Verkenner, Utrecht Poortwachter voor Kanaleneiland opdrachtgever: Mitros programma: 71 appartementen 9 woon-werk woningen 15 appartmenten maatschappelijk wonen team Mei: Robert Winkel, Robert

Nadere informatie

Nijerop te Nieuwe Niedorp. Machinestraat DT Warmenhuizen

Nijerop te Nieuwe Niedorp. Machinestraat DT Warmenhuizen Project: 16 woningen aan de Nijerop te Nieuwe Niedorp Werknummer: Opdrachtgever: Pronk Bouw b.v. Machinestraat 2 1749 DT Warmenhuizen Onderdeel: Constructieve uitgangspunten en -opzet Datum: 18 april 2017

Nadere informatie

Objectgegevens: Oudheusdenstraat 30, Badhoevedorp Gebruiksoppervlakte Begane grond 1e verdieping 2e verdieping Totaal Gebruiksoppervlakte, Wonen (Woonoppervlakte) 62,7 57,9 38,3 158,9 m2 Gebruiksoppervlakte,

Nadere informatie

: bestaande constructie + dakopbouw

: bestaande constructie + dakopbouw Werk : De Fabriek Bebouwing achterterrein Hoge Rijndijk 272 Leiden Opdrachtgever : RoSteRo Investments Golfbaan 44 2202 TD Noordwijk Architect : Architectenburo Frank M.E. Hendriks Cobetstraat 79 2313

Nadere informatie

Bijlage 13 bij besluit Z V1 V&L

Bijlage 13 bij besluit Z V1 V&L Algemene uitgangspunten constructie Mannenvleugel De Klokkenberg te Breda Werknummer: 17-025.B Onderdeel: DA Bijlage 13 bij besluit Z2018-001757-V1 V&L Opdrachtgever: Architect: Opgesteld door: Gecontroleerd

Nadere informatie

Rapportage Code: V Trapsparingen Atrium Procore Berekening deel A: Sterkteberekening verdieping 8 t.b.v. trapsparing

Rapportage Code: V Trapsparingen Atrium Procore Berekening deel A: Sterkteberekening verdieping 8 t.b.v. trapsparing Rapportage Code: V16001-029 Trapsparingen Atrium Procore Berekening deel A: Sterkteberekening verdieping 8 t.b.v. trapsparing Datum: 16 juni 2016 Referentie: haa / kos Code: V16001-029 Projectgegevens

Nadere informatie

Constructie. Nieuwbouw Hogeschool Utrecht in Amersfoort. thema

Constructie. Nieuwbouw Hogeschool Utrecht in Amersfoort. thema La Sagrada Familia en de Turning Torso zijn behalve architectonische hoogstandjes vooral voorbeelden van de nauwe verwevenheid tussen architectuur en constructie. De invloed van constructief ontwerpen

Nadere informatie

Woongebouw Vijfhuizen

Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw voor 55 + bewoners Vijfhuizen Uitgangspunten Ontwerp voor nieuwbouwproject voor 20 appartementen voor 55+ bewoners, 4 groepswoningen en een dienstencentrum. Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting

Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting In dit verslag heb ik het over de ontsluitingsmogelijkheid via een portiek. Hierin zal ik het hebben over wat een portiekontsluiting nou precies

Nadere informatie

Vijf bouwlagen in vijftien maanden

Vijf bouwlagen in vijftien maanden ir. Jan Henri Snetselaar RC Konstruktieburo Snetselaar BV 1 Kantoorgebouw Van Veen Advocaten, Ede 1 Verkorting ontwerp- en bouwtijd kantoorpand Ede door 3D-BIM Vijf bouwlagen in vijftien maanden Tussen

Nadere informatie

PTT gebouw Binnenrotte, Rotterdam. JSA jsa-rotterdam.nl

PTT gebouw Binnenrotte, Rotterdam. JSA jsa-rotterdam.nl 1e verdieping voormalig PTT-kantoor 0 5 10m Transformatie naar appartementen en restaurant In 2019 heeft het voormalige PTT-gebouw uit 1951 aan de Binnenrotte een transformatie ondergaan van een apparatengebouw

Nadere informatie

2/10 intro 3/10 toepassingen 4/10 prefab elementen 5/10 stapeling 6/10 openingen en hoeken 7/10 oplegging vloeren 8/10 stabiliteit 10/10 voorbeelden

2/10 intro 3/10 toepassingen 4/10 prefab elementen 5/10 stapeling 6/10 openingen en hoeken 7/10 oplegging vloeren 8/10 stabiliteit 10/10 voorbeelden 2/10 intro 3/10 toepassingen 4/10 prefab elementen 5/10 stapeling 6/10 openingen en hoeken 7/10 oplegging vloeren 8/10 stabiliteit 10/10 voorbeelden Ruwbouw dragende gevelelementen 1/10 Met dragend bedoelt

Nadere informatie

De Zalmhaven Rotterdam Uitvoeringsaspecten hoogbouw in stedelijke gebieden. 5 februari, 2019

De Zalmhaven Rotterdam Uitvoeringsaspecten hoogbouw in stedelijke gebieden. 5 februari, 2019 De Zalmhaven Rotterdam Uitvoeringsaspecten hoogbouw in stedelijke gebieden 5 februari, 2019 Inhoud Algemene projectintroductie Constructief ontwerp Prefabbeton Bouwmethodiek 2 Even voorstellen Ir. J.J.H.

Nadere informatie

mei principe details incisielaag DO.901 1:5 / 1:10 Principe Details Fenix I Heijmans 01.11.2014 Projectnr.: Project: Opdrachtgever: Schaal: Onderwerp:

mei principe details incisielaag DO.901 1:5 / 1:10 Principe Details Fenix I Heijmans 01.11.2014 Projectnr.: Project: Opdrachtgever: Schaal: Onderwerp: principe details incisielaag architects and planners Schiehavenkade 522 3024 EZ Rotterdam t: +31(0)10 4252222 info@-arch.eu www.-arch.eu Project: Fenix I Projectnr.: 13011 Opdrachtgever: Heijmans Schaal:

Nadere informatie

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM OMSCHRIJVING PROJECT BALBOAPLEIN Met de afbraak van de Joop Westerweelschool kwam er een bouwterrein vrij van ongeveer 100 bij 50 meter, gelegen tussen het Balboaplein

Nadere informatie

leidsche rijn, Tekst: Anneke Bokern Fotografie: Wim Tholenaars Dit terrasvormige slaat een brug tussen twee zeer verschillende project woon- balans

leidsche rijn, Tekst: Anneke Bokern Fotografie: Wim Tholenaars Dit terrasvormige slaat een brug tussen twee zeer verschillende project woon- balans 28 leidsche rijn, NEDERLAND Tekst: Anneke Bokern Fotografie: Wim Tholenaars Dit terrasvormige gebouw slaat een brug tussen twee zeer verschillende stedenbouwkundige situaties 29 project woon- Complex balans

Nadere informatie

Lunchlezing. Constructie Sanquin. Bloed, staal en wapening, BIM en 2e draagweg

Lunchlezing. Constructie Sanquin. Bloed, staal en wapening, BIM en 2e draagweg Lunchlezing Constructie Sanquin Bloed, staal en wapening, BIM en 2e draagweg Ir. P.C. van Hennik 31 mei 2011 Inhoudsopgave CAE voorstellen; Design & Build Bouwkundig programma Hoofddraagconstructie Stabiliteit

Nadere informatie

S T A T I S C H E B E R E K E N I N G

S T A T I S C H E B E R E K E N I N G C O N S T R U C T I E A D V I E S K W A L I T E I T S B O R G I N G Adres: Tel: E-mail: Hoeksema Constructieadvies & Kwaliteitsborging Amerweg 28 9444 PD Grolloo 06 50478163 f.hoeksema@h-constructieadvies.nl

Nadere informatie

Technische informatie. kantoren

Technische informatie. kantoren Technische informatie kantoren appartementen bestaande fundering Inleiding Renovatieprojecten Slimline is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Slimline is dunner, lichter en

Nadere informatie

situatie opzuid Amsterdam, 2014

situatie opzuid Amsterdam, 2014 situatie opzuid Amsterdam, 2014 Het plan OpZuid is gelegen tussen de Gershwinlaan en de Boelelaan in Amsterdam, en vormt een onderdeel van de grootschalige ontwikkelingen aan de Zuidas. Binnen de zakelijke

Nadere informatie

SCHEEPMAKERS KWARTIER HAARLEM Fase 2 04 09 2015

SCHEEPMAKERS KWARTIER HAARLEM Fase 2 04 09 2015 SCHEEPMAKERS KWARTIER HAARLEM Fase 2 04 09 2015 1 Locatie 2 Eerdere ontwikkelingen 3 Ontwerp Fase 2A 4 Woningen Locatie LOCATIE LIGGING IN DE STAD LOCATIE BESTAANDE TOESTAND LOCATIE BESTAANDE TOESTAND

Nadere informatie

ordernummer: 9487 rapportnummer: N01 blz: 2 Inhoudsopgave

ordernummer: 9487 rapportnummer: N01 blz: 2 Inhoudsopgave blz: 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en randvoorwaarden... 4 1.1 Bouwkundige uitgangspunten... 4 1.2 Algemene uitgangspunten... 4 1.3 Materiaal eigenschappen... 4 1.4

Nadere informatie

Statische berekening BEM ZK Projectnummer : 11901

Statische berekening BEM ZK Projectnummer : 11901 BEM1606273 gemeente Steenbergen Kerkhofweg 5 4835 GA Breda 076 560 2070 info@sterk-adviesbureau.nl www.sterk-adviesbureau.nl Behoort bij beschikking d.d. nr.(s) 14-12-2016 ZK16004950 Statische berekening

Nadere informatie

Slimline Technische Informatie. brochurea4 Techniek SlimLineRBui1 1 27-03-2008 13:18:41

Slimline Technische Informatie. brochurea4 Techniek SlimLineRBui1 1 27-03-2008 13:18:41 Slimline Technische Informatie brochurea4 Techniek SlimLineRBui1 1 27-03-2008 13:18:41 Inleiding Slimline is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Slimline is dunner, lichter

Nadere informatie

Integratie architectuur en bouwkundige uitwerking in voorbeeldprojecten met Allplan.

Integratie architectuur en bouwkundige uitwerking in voorbeeldprojecten met Allplan. Integratie architectuur en bouwkundige uitwerking in voorbeeldprojecten met Allplan. 27 mei 2011 Rotterdam Bureau Bouwkunde Nederland BBNL tekent al sinds 1990 digitaal in Arkey. Sinds 2006 ook met Allplan.

Nadere informatie

HOV Toren, Leidsche Rijn

HOV Toren, Leidsche Rijn project: opdrachtgever: omschrijving: stadium: H.O.V. Toren Leidsche Rijn Portaal Vastgoed Realisatie bv, Veenendaal Woontoren voor starters in Leidsche Rijn besloten prijsvraag HOV Toren, Leidsche Rijn

Nadere informatie

nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX

nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX ADRESGEGEVENS: Geert Hein van der Neut Polluxstraat 42 1363 VB Almere COURAGE architecten bna t +31 (0)55 360 55 63 u www.courage.nl Veenhuizerweg 207 f +31 (0)55 360

Nadere informatie

RAG - POMPGEBOUW STRIJP R, EINDHOVEN

RAG - POMPGEBOUW STRIJP R, EINDHOVEN RAG - POMPGEBOUW STRIJP R, EINDHOVEN RAG POMPGEBOUW - STRIJP R Type: herbestemming Functie: residentieel Klant: eigen ontwikkeling Status: opgeleverd januari 2016 Het RAG-gebouw is het eerste gebouw dat

Nadere informatie

Ananasplein, Amsterdam Noord

Ananasplein, Amsterdam Noord BESSENPAD project: opdrachtgever: omschrijving: aannemer: Ananasplein, Amsterdam Noord AWV, Algemene woningbouwvereniging, Amsterdam 5 koopwoningen en 44 huurwoningen, bedrijfsruimten en binnenplein op

Nadere informatie

CONCLUSIE KOSTENVERGELIJK 8 VLOERSYSTEMEN

CONCLUSIE KOSTENVERGELIJK 8 VLOERSYSTEMEN 6903 Vergelijk vloersystemen t.o.v. Slimline 18 januari 2011 CONCLUSIE KOSTENVERGELIJK 8 VLOERSYSTEMEN Omschrijving eh Vloersystemen overspanning 8,1 m¹ overspanning 16,2 m¹ Code SLB-S/8100-F SLB-B/8100-F

Nadere informatie

DaimlerChrysler Utrecht Betonprijs 2003

DaimlerChrysler Utrecht Betonprijs 2003 DaimlerChrysler Utrecht Betonprijs 2003 Hoofdkantoor DaimlerChrysler Nederland Locatie Papendorp Utrecht In Papendorp, het nieuwe bedrijventerrein van Utrecht, staat het nieuwe hoofdkantoor van DaimlerChrysler.

Nadere informatie

Kaaspakhuis Gouda Loftwoningen

Kaaspakhuis Gouda Loftwoningen Kaaspakhuis Gouda Loftwoningen Transformatie van rijksmonument tot loftwoningen Iconic Awards 2018 Innovative Architecture election Nationale taalprijs 2018 nominatie opdrachtgever: White House Development

Nadere informatie

Capgemini LRCN Utrecht

Capgemini LRCN Utrecht Capgemini LRCN Utrecht Kantoor Capgemini Leidsche Rijn Centrum - Noord Locatie aan de A2 bij Utrecht Locatie kantoorgebouw 4 Aan de oostzijde van LRCN, parallel aan de A2, is een doorlopende kantorenwand

Nadere informatie

funderingsysteem afhankelijk van sondering en geotechnisch advies

funderingsysteem afhankelijk van sondering en geotechnisch advies funderingsysteem afhankelijk van sondering en geotechnisch advies MATEN I.H.W. CONTROLEREN! - kruipluiken volgens opgave architect ter uitwerking vloerleverancier. - bijlegwapening conform funderingstekening

Nadere informatie

100% 90% winnaar. Dutch Health Tec Academy, Utrecht. Voor minder dan de helft van de nieuwbouwprijs, mooi onderwijsgebouw neergezet

100% 90% winnaar. Dutch Health Tec Academy, Utrecht. Voor minder dan de helft van de nieuwbouwprijs, mooi onderwijsgebouw neergezet Dutch Health Tec Academy, Utrecht 100% transformatie van leegstaande bedrijfshal met kantoor naar onderwijsgebouw en kenniscentrum 90% hergebruik van bestaand casco winnaar van de VGME Award 2011 Voor

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie Technische informatie kantoren appartementen bestaande fundering INLEIDING Slimline is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Slimline is dunner, lichter en duurzamer dan alternatieve

Nadere informatie

Projectteam woningstichting Vestia Den Haag Zuid-West

Projectteam woningstichting Vestia Den Haag Zuid-West SBR NATIONALE RENOVATIE PRIJS 2009 - CATEGORIE WONINGBOUW revitalisatie van een woonwijk door renovatie naast sloop/nieuwbouw, met respect voor het verleden: renovatie van 168 woningen in de woonwijk De

Nadere informatie

Drijvend wonen tegen wateroverlast

Drijvend wonen tegen wateroverlast Float House Delft Drijvend wonen tegen wateroverlast Glaskloksingel centrum Delft Door de toenemende verharding in veel steden is er te weinig waterberging bij overvloedige regens. Het is één van de redenen

Nadere informatie

GENERAAL VETTERSTRAAT AMSTERDAM

GENERAAL VETTERSTRAAT AMSTERDAM GENERAAL VETTERSTRAAT AMSTERDAM www.generaalvetterstraatong.nl Omschrijving OBJECT Deze spectaculaire nieuwbouw ontwikkelingvan ca 4.400 m² heeft door de eenvoudige vormgeving en sterke verticale belijning

Nadere informatie

de pier is een publieke plek met zicht op de haven een restaurant leidt tot privatisering van deze plek een rotatie van 90 graden houdt de pier vrij

de pier is een publieke plek met zicht op de haven een restaurant leidt tot privatisering van deze plek een rotatie van 90 graden houdt de pier vrij Piushavenpaviljoen PAVILJOEN PIUSHAVEN tilburg Het Piushavenpaviljoen ligt aan de kop van de Piushaven. Om de publieke kwaliteit te versterken, stelden we een publiek dek voor dat niet in het pve zat.

Nadere informatie

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode )

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode ) Project : Nieuwbouw De Hoofdstad te Amsterdam Ordernummer : 9317 Onderdeel : Constructie omschrijving tbv aanvraag omgevingsvergunning Opdrachtgever : Stichting Cordaan Architect : Tangram Architekten

Nadere informatie

TRANSFORMATIE + NIEUWBOUW PAASHEUVELWEG AMSTERDAM

TRANSFORMATIE + NIEUWBOUW PAASHEUVELWEG AMSTERDAM TRANSFORMATIE + NIEUWBOUW PAASHEUVELWEG AMSTERDAM 233 studio s paasheuvelweg amsterdam nl camelot real estate + maatschap blaricums vastgoed welstandsakkoord september 2017 TRANSFORMATIE + NIEUWBOUW PAASHEUVELWEG

Nadere informatie

HET HOF KROON OP S-HERTOGENBOSCH

HET HOF KROON OP S-HERTOGENBOSCH HET HOF KROON OP S-HERTOGENBOSCH Het Hof is een van de grootste woongebouwen van s-hertogenbosch. Dit sculpturale bouwblok brengt allure op een strategische plek in de stad: het markeert de beëindiging

Nadere informatie

10m. Noordgevel. Docklands BSH Kavel 12 Buiksloterham Amsterdam ML_A. 10m. Noordgevel. Docklands BSH Kavel 12 Buiksloterham Amsterdam ML_A ML_A

10m. Noordgevel. Docklands BSH Kavel 12 Buiksloterham Amsterdam ML_A. 10m. Noordgevel. Docklands BSH Kavel 12 Buiksloterham Amsterdam ML_A ML_A 2 66 ARC 16 Architectuur Award DOCKLANDS 2 66 0 10m Noordgevel 0 10m Noordgevel DOCKLANDS maakt deel uit van de Noordelijke IJ-oever en verandert monenteel van een voormalig industriegebied naar een grootstedelijk

Nadere informatie

Kantoor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK)

Kantoor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) Kantoor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) Heerhugowaard Indiening deelname STAALPRIJS 2012 UTILITEITSBOUW 2 Project Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Heerhugowaard Opdrachtgever

Nadere informatie

Portfolio Renovatie en Restauratie.

Portfolio Renovatie en Restauratie. www.pietersbouwtechniek.nl Portfolio Renovatie en Restauratie Herbestemming is de nieuwbouw van de toekomst. Wij kunnen u in alle stadia van een herbestemmingsproject adviseren. Een greep uit de producten

Nadere informatie

www.adviesburock2.com

www.adviesburock2.com www.adviesburock2.com the best of CK2 is een vooruitstrevend ingenieursbureau dat werkt aan integrale oplossingen op het gebied van bouwconstructies. Onze medewerkers zijn ervaren en betrokken specialisten,

Nadere informatie

Hoogbouw naar 200 m en hoger..?

Hoogbouw naar 200 m en hoger..? Hoogbouw naar 200 m en hoger..? 1 ir. Sander van Eerden RO Introductie Zonneveld ingenieurs Aandachtspunten voor hoogbouw? Het project Zalmhaven. Constructief ontwerp Zalmhaventoren, Rotterdam Naar 200

Nadere informatie

Transformatie Schedeldoekshavencomplex

Transformatie Schedeldoekshavencomplex P5 Presentatie CONCEPT RMIT MIXED PROJECTS Transformatie Schedeldoekshavencomplex Dit is niet de definitieve afstudeerpresentatie! Schedeldoekshavencomplex Architect: Lucas & Niemeijer Bouw: 1972-1978

Nadere informatie

HOOFDKANTOOR PORTAAL UTRECHT

HOOFDKANTOOR PORTAAL UTRECHT HOOFDKANTOOR PORTAAL UTRECHT OMSCHRIJVING PROJECT PORTAAL Samenvatting Het hoofdkantoor van woningcorporatie Portaal is een uitstekend voorbeeld van hoe een verouderd kantoorgebouw gerevitaliseerd is tot

Nadere informatie

Kaaspakhuis Gouda. Transformatie van rijksmonument naar loftwoningen. mei architects and planners

Kaaspakhuis Gouda. Transformatie van rijksmonument naar loftwoningen. mei architects and planners Kaaspakhuis Gouda Transformatie van rijksmonument naar loftwoningen Kaaspakhuis Gouda een rijksmonument - onderging een spectaculaire transformatie. Naar ontwerp van Mei is in het hart van het gebouw een

Nadere informatie

INHOUD. 4. Alles van waarde is weerloos. 6. Op en top Rotterdams. 8. Eyecatcher van de Blaak. 10. Plattegrond. 18. Inspirerende en dynamische Maasstad

INHOUD. 4. Alles van waarde is weerloos. 6. Op en top Rotterdams. 8. Eyecatcher van de Blaak. 10. Plattegrond. 18. Inspirerende en dynamische Maasstad PAGINA 2 Inhoud PAGINA 3 INHOUD 4. Alles van waarde is weerloos 6. Op en top Rotterdams 8. Eyecatcher van de Blaak 10. Plattegrond 18. Inspirerende en dynamische Maasstad 20. Faciliteiten om de hoek 22.

Nadere informatie

vmx architects Inzending ARC15

vmx architects Inzending ARC15 vmx architects Inzending ARC15 Inleiding De locatie van het Ex-Casa400 project ligt in het Eenhoorngebied. Kenmerkend voor dit gebied is de omslag die hier merkbaar is van de 19e eeuwse stad met gesloten

Nadere informatie

ANKLAAR BLOK 1 APELDOORN WONEN ALS IN EEN BESCHERMD DORP

ANKLAAR BLOK 1 APELDOORN WONEN ALS IN EEN BESCHERMD DORP ANKLAAR BLOK 1 APELDOORN WONEN ALS IN EEN BESCHERMD DORP Woonzorggebouw Anklaar blok 1 is het eerste opgeleverde gebouw van het nieuwe stadsdeelcentrum in Apeldoorn. Het zet de toon voor de transformatie

Nadere informatie

Met veel inzet weinig aanpassen

Met veel inzet weinig aanpassen thema Renovatie HUF-gebouw in Rotterdam Met veel inzet weinig aanpassen 32 7 2 0 2 Met veel inzet weinig aanpassen ing. Hielke Zuidwijk RO IMd Raadgevende Ingenieurs De aanpassingen aan het HUF-gebouw

Nadere informatie