Privacy & cookies Feweb on tour 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Privacy & cookies Feweb on tour 2013"

Transcriptie

1 Privacy & cookies Feweb on tour 2013 Bart Van den Brande Advocaat partner Sirius Legal advocaten

2 Korte update over privacy Huidige Situatie Privacy richtlijn (in België privacywet van 1992) is verouderd Geen eengemaakte regels tussen lidstaten Te weinig controle over grote spelers (o.m. Ierland trekt multinationals met liberale wetgeving) Basisprincipe van zetel of server locatie is verouderd in tijden van cloud computing Potentieel verlies aan business volgens EU: 2,3 miljard euro/jaar

3 Korte update over privacy Basisprincipes in huidige privacywet van 8 december 1992 Geen algemeen recht op privacy Brede definitie van wat persoonsgegevens zijn Voorafgaande opt-in voor alle dataverzameling of -verwerking vrije en geïnformeerde opt-in Afzonderlijke opt-in voor data transfer naar derden verantwoordelijke voor de verwerking vs. verwerker Aangifte bij privacycommissie meestal nodig (online op kost is 25 euro) Beperkte uitzonderingen ( noodzaak )

4 Korte update over privacy Basisprincipes in huidige privacywet van 8 december 1992 Uw rechten: Weigeren Toegang en correctie Verzet tegen toekomstige verwerking Informatie (in privacy policy)

5 Korte update over privacy Voorstel EU verordening Verordening richtlijn: uniforme regels doorheen EU Work in progress sinds 2012 Eerste draft in Mei 2013 Doorloopt nu verschillende comités binnen EU LIBE Comité stemde op 21 oktober 2013 (civil liberties, justice and home affairs) Next steps: Instemming van de Raad en de Commissie gezocht Bij gebrek aan compromis, stemming in EU Parlement in april 2014 (?)

6 Korte update over privacy Objectieven One stop shop doorheen EU Grotere harmonisatie Minder administratie Effectievere enforcement

7 Korte update over privacy Basisprincipes Van toepassing op iedereen die diensten aanbiedt in EU (LIBE: even free services ) Personal data = alle data die toelaat iemand te identificeren, including online identifiers, pseudonymous data, encrypted data Instemming moet expliciet gegeven worden (LIBE: purpose limited ) Veel verdergaande informatieplichten (LIBE: gebruik van standaard icons)

8 Korte update over privacy Basisprincipes Plicht om individu en overheid in te lichten van data breach (LIBE: without undue delay ) Data protection by design en data protection impact assessment Data protection officer als werknemers, met plicht om processen te documenteren (LIBE: or data subjects processed over last 12 months ) Cross border data transfer: huidig systeem lijkt nog 5 jaar stand te zullen houden Sancties: LIBE: tot 5% van jaarlijkse omzet of 100 miljoen euro

9 Korte update over privacy Basisprincipes Recht om data gewist te zien Recht op data portability Verbod op profiling Article 29 Working party (adviesorgaan) vervangen door European Data Protection Board (officieel orgaan)

10 Korte update over privacy Praktische tips (als verordening niet meer wijzigt) Volg wetgevend proces van dichtbij Review alle notice forms, consent forms, privacy policies, data controller/data processor contracten Implementeer data breach notification procedure Implementeer data processing documentation system Data protection by design en data protection by default Implementeer data processing impact assessment Anonimiseer, encrypteer of bewaar data onder pseudoniem om strengste regels te vermijden Zorg voor voldoende databeveiliging

11 One last time: the truth about cookies Alweer over cookies?

12 One last time: the truth about cookies Alweer over cookies? Tools als Kméléo: Remarketing/OBA tools Gebruiken geen cookies Lezen browser history net voor page landing Tonen dan advertenties gebaseerd op die browsr history Claimen geen persoonsgegevens te gebruiken Claimen te ontsnappen aan cookiewet

13 Wat background Wat zijn cookies? A cookie is a small amount of data generated by a website and saved on your computer by your web browser. Its purpose is to remember information about you, similar to a preference file created by a software application. (Wikipedia) Waarom ligt de overheid wakker van cookies? In één woord: privacy

14 Wat background Wat zijn cookies? first party cookies vs. third-party cookies door website door Google Analytics or ad brokers functional cookies vs. non-functional cookies: log-in, registratie, taal statistics, remarketing, OBA permanent cookies vs. session cookies blijven present verwijderd na surfsessie

15 Wat background The legal small print EU e-privacy richtlijn 2002/58/EC Om te zetten in nationaal recht voor eind 2012 België: nieuw artikel 129 in Telecomwet sinds Oktober 2012

16 Wat background The legal small print De opslag van informatie of het verkrijgen van toegang tot informatie die reeds is opgeslagen in de eindapparatuur van een abonnee of een gebruiker is slechts toegestaan op voorwaarde dat : 1 de betrokken abonnee of gebruiker, overeenkomstig de voorwaarden bepaald in de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens, duidelijke en precieze informatie krijgt over de doeleinden van de verwerking en zijn rechten op basis van de wet van 8 december 1992; 2 de abonnee of eindgebruiker zijn toestemming heeft gegeven na ingelicht te zijn overeenkomstig de bepalingen in 1. Het eerste lid is niet van toepassing voor de technische opslag van informatie of de toegang tot informatie opgeslagen in de eindapparatuur van een abonnee of een eindgebruiker met als uitsluitend doel de verzending van een communicatie via een elektronische- communicatienetwerk uit te voeren of een uitdrukkelijk door de abonnee of eindgebruiker gevraagde dienst te leveren wanneer dit hiervoor strikt noodzakelijk is. De toestemming in de zin van het eerste lid of de toepassing van het tweede lid, stelt de verantwoordelijke voor de verwerking niet vrij van de verplichtingen van de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens die niet opgelegd worden in dit artikel. De verantwoordelijke voor de verwerking biedt de abonnees of eindgebruikers gratis de mogelijkheid om op eenvoudige wijze de gegeven toestemming in te trekken.

17 Wat background The legal small print Belgische wet bevat geen detail over Hoe waarschuwing gegeven moet worden Hoe opt-in bekomen moet worden Hoe opt-out mogelijkheid gegeven moet worden Wie is verantwoordelijk De wet is vaag, onduidelijk en laat ruimte voor interpretatie Ganse sector wacht op duidelijkheid door privacycommissie of BIPT/IBPT

18 Wat background The legal small print Maar EU standpunt is wel duidelijk (richtlijn + verklaringen commissarissen Kroes en Reding) Working Party 29 standpunt is duidelijk (Belgische privacycommissie is lid van WP29) Regeling in buurlanden is wel duidelijk

19 Wat betekent dit voor u? Synthese van EU, Belgische wet, adviezen: Functionele first party cookies (taal, shopping cart, settings, paswoord: Geen nood voor opt-in, maar infoplicht in privacy policy Niet functionele cookies of third party cookies (remarketing en OBA, Google Analytics, ): Informatieplicht vóór cookie geplaatst wordt Expliciete opt-in nodig vóórdat cookie geplaatst wordt Mogelijkheid tot latere opt-out

20 Wat betekent dit voor u? Synthese van EU, Belgische wet, adviezen: Opt-in moet Vrij zijn (i.e. mogelijkheid bestaan om website te bezoeken zonder opt-in) Expliciet zijn (vereist actieve daad van bezoeker) Geïnformeerd zijn (vereist voorafgaande informatie aan bezoeker) Voorafgaandelijk aan het plaatsen van cookies zijn Intrekbaar zijn

21 Wat betekent dit voor u? Synthese van EU, Belgische wet, adviezen: Dus praktisch Informatie over gebruik van cookies, type cookies, doel of werking van cookies in privacy policy Duidelijke warning bij eerste visit + link naar informatie in privacy policy Duidelijke vrije keuze om al of niet opt-in te geven (kan ook gelaagd) Duidelijke info in privacy policy over opt-out of wissen van cookies

22 Wat betekent dit voor u? Synthese van EU, Belgische wet, adviezen: Pop-up? Splash screen? Waarschuwing in banner of footer? Impliciete opt-in? Alles kan in se, zolang er een actieve beslissing genomen is door de bezoeker en zolang zijn keuze vrij is zonder mogelijkheid om website te bezoeken te beperken (Dit lijkt volgende uit te sluiten by visiting this website you accept )

23 Wat betekent dit voor u? Oh, ook nog: Als cookies gebruikt worden om persoonsgegevens te verzamelen of verwerken, is een bijkomende afzonderlijke opt-in onder de privacywet vereist Dit betekent Aangifte bij privacycommissie Recht om data in te kijken, te verbeteren, wissen Informatieplicht in privacy policy Geen transfer van data uit EU, tenzij onder zeer strikte voorwaarden Waarschuwing: ook IP address, browser history, enz zijn persoonsgegevens

24 Wat betekent dit voor u? Impact van cookiewet Niet erg efficiënt Storend voor surfer Verlies aan traffic en/of data voor websites Bedrijven trachten te ontsnappen aan cookieverplichtingen Alternatieve oplossingen worden gezocht Browser fingerprinting (Kméléo en andere) Web beacons

25 Wat betekent dit voor u? Browser fingerprinting Gebruikt geen cookies Leest browser history net voor page landing toont advertisements op basis van die browser history Beweert geen persoonsgegevens te verzamelen of verwerken Beweert te ontsnappen aan cookiewet

26 Wat betekent dit voor u? Browser fingerprinting Artikel 129 Telecomwet is echter duidelijk: De opslag van informatie of het verkrijgen van toegang tot informatie die reeds is opgeslagen in de eindapparatuur van een abonnee of een gebruiker Net als de Working Party 29 s advies 1/2008 (doc 00737/NL WP 148), dat bevestigt dat: browser history data should be considered personal data under privacy law

27 Wat betekent dit voor u? Browser fingerprinting Dus zelfs als geen cookie geplaatst wordt, maar op ongeacht welke wijze data verzameld worden vanop de computer van een bezoeker is steeds voorafgaande toestemming nodig. Dit geldt ook voor browser fingerprinting, web beacons, plugins,

28 Wat betekent dit voor u? En als ik de wet niet naleef?

29 Wat betekent dit voor u? Internationale context Zoveel wetgevingen als er lidstaten zijn Probleem: als je je specifiek richt op bepaalde lidstaat is de kans groot dat lokaal recht van toepassing is (e.g. lokale website, lokale taal, lokale content, ) Consequentie lijkt dat je moet voldoen aan strengste wet

30 Wat betekent dit voor u? Internationale context Working Party 29 advies van afgelopen Oktober 2013: Basis voor pan-europese cookie requirements Voorzichtig: dit is slechts een advies

31 Wat betekent dit voor u? Internationale context Working Party 29 advies van afgelopen Oktober 2013: Opt-in voor cookies los van andere opt-ins (voor privacy of direct marketing) Opt-in moet voorafgaan aan het plaatsen van cookie Opt-in vereist actieve daad (die kan bestaan uit het verdere bezoek van de website) Opt-in moet vrij zijn en is idealerwijze gelaagd Website moet ook toegankelijk blijven zonder opt-in (maar wat dan met by visiting you accept? Lijkt onmogelijk geworden) Expliciete waarschuwing van WP29 voor tracking cookies: als persoonsgegevens verzameld worden, is een afzonderlijke voorafgaande opt-in vereist

COOKIEWETGEVING EN DE GEVOLGEN. UNIT4 Internet Solutions 10 07 2012

COOKIEWETGEVING EN DE GEVOLGEN. UNIT4 Internet Solutions 10 07 2012 COOKIEWETGEVING EN DE GEVOLGEN UNIT4 Internet Solutions AGENDA 1. Cookies 2. Wetgeving 3. Informatieplicht 4. Toestemmingsplicht 5. Google Analytics 6. Bewijs 7. Stappenplan 8. Manieren van informeren

Nadere informatie

Nieuwe telecompakket en cookiewet

Nieuwe telecompakket en cookiewet Nieuwe telecompakket en cookiewet Privacy bijeenkomst ECP-EPN 8 september 2011 Milica Antic antic@solv.nl @milica_antic 2009 nieuw telecompakket Richtlijn 2009/136/EG van 25-11-2009: Wijziging e-privacyrichtlijn

Nadere informatie

RONDE TAFEL SESSIE COOKIEWETGEVING

RONDE TAFEL SESSIE COOKIEWETGEVING RONDE TAFEL SESSIE COOKIEWETGEVING WELKOM! Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. PROGRAMMA 10.00-10.15 Voorstelrondje & individuele verwachtingen 10.15-11.00 De cookiewet in de praktijk

Nadere informatie

DE COOKIEWET EN AFFILIATE MARKETING

DE COOKIEWET EN AFFILIATE MARKETING DE COOKIEWET EN AFFILIATE MARKETING VOORWOORD Op 5 juni 2012 is de wetswijziging artikel 11.7a van de Telecommunicatiewet, ook wel de cookiewet genoemd, van kracht geworden. zanox-m4n wil affiliates en

Nadere informatie

De nieuwe Cookiewet: Wat gaat er veranderen? Wat houdt de Cookiewet nu precies in? Waarom zijn cookies juist zo nuttig?

De nieuwe Cookiewet: Wat gaat er veranderen? Wat houdt de Cookiewet nu precies in? Waarom zijn cookies juist zo nuttig? De nieuwe Cookiewet: Wat gaat er veranderen? Misschien heeft u er al iets over gehoord of gelezen, vanaf 5 juni 2012 heeft de nieuwe cookiewet zijn intrede gedaan. Hierbij wil Invest Online u informeren

Nadere informatie

Overheidscommunicatie en privacy

Overheidscommunicatie en privacy voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Overheidscommunicatie Caroline Vernaillen & Anne Teughels september 2012 INLEIDING Wie zijn wij Wat zegt de privacywet Hoe rekening houden met privacy

Nadere informatie

OPTA Postbus 90420 2509 LK Den Haag. Geachte heer/mevrouw,

OPTA Postbus 90420 2509 LK Den Haag. Geachte heer/mevrouw, OPTA Postbus 90420 2509 LK Den Haag Geachte heer/mevrouw, Platform Internet Bureaus Nederland (hierna PIBN ) is de branchevereniging van internetbureaus. PIBN heeft met interesse kennis genomen van de

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Sirius Legal Media Blog http://siriuslegal.wordpress.com/ Onderwerp Een Cookie bij de Koffie? Alles over de nieuwe cookieregels Datum 16 mei 2012 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document

Nadere informatie

De drie valkuilen van e-mailmarketing. Jitty van Doodewaerd Compliance officer -DDMA

De drie valkuilen van e-mailmarketing. Jitty van Doodewaerd Compliance officer -DDMA De drie valkuilen van e-mailmarketing Jitty van Doodewaerd Compliance officer -DDMA 19-06-2013 Vragen top 3 1. Toestemming 2. Co-registratie/ lead generation 3. Klantrelatie 4. Gebruik van tracking pixels

Nadere informatie

Privacy & Cookie Policy

Privacy & Cookie Policy * * * Privacy & Cookie Policy Laatste wijziging op 30 maart 2015 1. ALGEMEEN De bvba Claim it, met maatschappelijke zetel te 1050 BRUSSEL, Louizalaan 500, in de Belgische Kruispuntbank der Ondernemingen

Nadere informatie

COOKIE STATEMENT DEWIT WINES (LEGAL CORNER)

COOKIE STATEMENT DEWIT WINES (LEGAL CORNER) - 1 - COOKIE STATEMENT DEWIT WINES (LEGAL CORNER) 1. Wat zijn cookies? Cookies zijn kleine data- of tekstbestanden die door websites op je lokale computer worden geplaatst. Dergelijke cookies kunnen verschillende

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de nieuwe cookieregels

Veelgestelde vragen over de nieuwe cookieregels Vragen over de wet Q: Hoe luidt de nieuwe bepaling die het zogenaamde cookieverbod vormt? De nieuwe bepaling is op 5 juni 2012 in werking getreden en luidt als volgt: Artikel 11.7a Telecommunicatiewet

Nadere informatie

Privacy & Cookie : KBCSAASFORCE.HOME-USE.EU

Privacy & Cookie : KBCSAASFORCE.HOME-USE.EU Privacy & Cookie : KBCSAASFORCE.HOME-USE.EU Laatste aanpassing: 09 april 2015 1. Algemeen De firma SaaSForce BV, met maatschappelijke zetel te Breda Business Park Lijndonk 4, unit 00.1B 4825 BG BREDA Nederland,

Nadere informatie

Event: Training Stichting Reclame Code Thema: Cookies, Online Behavioral Advertising Spreker: Jitty van Doodewaerd (DDMA) Datum: 25 januari 2011

Event: Training Stichting Reclame Code Thema: Cookies, Online Behavioral Advertising Spreker: Jitty van Doodewaerd (DDMA) Datum: 25 januari 2011 Event: Training Stichting Reclame Code Thema: Cookies, Online Behavioral Advertising Spreker: Jitty van Doodewaerd (DDMA) Datum: 25 januari 2011 www.ddma.nl Online Behavioral Advertising Werkwijze & regulering

Nadere informatie

Wij zorgen steeds voor een goede beveiliging van de opgeslagen gegevens, waaronder verzending van je bankgegevens via een beveiligde verbinding.

Wij zorgen steeds voor een goede beveiliging van de opgeslagen gegevens, waaronder verzending van je bankgegevens via een beveiligde verbinding. Privacy Statement Onze principes zijn openheid, eerlijkheid en transparantie. Dat geldt natuurlijk niet voor jouw persoonsgegevens. De gegevens die wij over jou verwerken en opslaan, gebruiken wij alléén

Nadere informatie

Is uw onderneming privacy proof?

Is uw onderneming privacy proof? Is uw onderneming privacy proof? Seminar Privacy 6 november 2014 Floor de Roos Advocaat handelsrecht 1 De Wet bescherming persoonsgegevens in vogelvlucht 2 1. Is sprake van persoonsgegevens? Ruim begrip:

Nadere informatie

Groep voor de bescherming van personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens. Aanbeveling 1/99

Groep voor de bescherming van personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens. Aanbeveling 1/99 5093/98/NL/def. WP 17 Groep voor de bescherming van personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens Aanbeveling 1/99 inzake de onzichtbare en automatische verwerking van persoonsgegevens op

Nadere informatie

NVBI. Proposal General Data Protection Regulation. Eva N.M. Visser. IT Advocaat Bestuurslid Vereniging Privacy Recht

NVBI. Proposal General Data Protection Regulation. Eva N.M. Visser. IT Advocaat Bestuurslid Vereniging Privacy Recht Studiebijeenkomst 18 december 2012 NVBI Proposal General Data Protection Regulation Eva N.M. Visser IT Advocaat Bestuurslid Vereniging Privacy Recht Inhoud 1. Huidig juridisch kader 2. Doelstellingen

Nadere informatie

BDMA Dday Legal. Aandachtspunten bij M-commerce. 19 juni 2013. Tim Van Canneyt. Of Counsel

BDMA Dday Legal. Aandachtspunten bij M-commerce. 19 juni 2013. Tim Van Canneyt. Of Counsel BDMA Dday Legal Aandachtspunten bij M-commerce Tim Van Canneyt Of Counsel 19 juni 2013 M-Commerce = E-commerce met een M? M-commerce Elke commerciële transactie uitgevoerd via mobiele of draadloze communicatie

Nadere informatie

COOKIE STATEMENT MOMENTS FURNITURE (LEGAL CORNER)

COOKIE STATEMENT MOMENTS FURNITURE (LEGAL CORNER) 1 COOKIE STATEMENT MOMENTS FURNITURE (LEGAL CORNER) 1. Welke partijen zijn er? In deze Cookie Statement ( Cookieverklaring ) wordt verstaan onder: MOMENTS FURNITURE : De website en online handelsplatform

Nadere informatie

"It's not what you look at that matters, it's what you see Henry David Thoreau

It's not what you look at that matters, it's what you see Henry David Thoreau SIRIUS LEGAL "It's not what you look at that matters, it's what you see Henry David Thoreau Juridische aspecten van e-commerce Consumentenbescherming privacy direct marketing Unizo E-Commerce trainingen

Nadere informatie

BELTUG en V-ICT-OR standpunt. Het aanbieden van free WiFi voor bezoekers

BELTUG en V-ICT-OR standpunt. Het aanbieden van free WiFi voor bezoekers BELTUG en V-ICT-OR standpunt Het aanbieden van free WiFi voor bezoekers Juni 2014 Het aanbieden van free WiFi voor bezoekers Inhoud 1 Context...3 2 Wetgevend kader dataretentieverplichting voor operatoren...3

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de nieuwe cookieregels

Veelgestelde vragen over de nieuwe cookieregels Vragen over de wet Q: Hoe luidt de nieuwe bepaling die het zogenaamde cookieverbod vormt? De nieuwe bepaling is op 5 juni 2012 in werking getreden en luidt als volgt: Artikel 11.7a Telecommunicatiewet

Nadere informatie

Maart 2014. Charter inzake het respect voor de persoonlijke levenssfeer

Maart 2014. Charter inzake het respect voor de persoonlijke levenssfeer Maart 2014 Charter inzake het respect voor de persoonlijke levenssfeer Inleiding Het bestaan van een charter inzake het respect voor de persoonlijke levenssfeer benadrukt het engagement van Ethias met

Nadere informatie

Case 4 Consultancy. 28 April 2015. F.J.H. Bastiaansen. D.A.J. van Boeckholtz. Minor Online Marketing

Case 4 Consultancy. 28 April 2015. F.J.H. Bastiaansen. D.A.J. van Boeckholtz. Minor Online Marketing Case 4 Consultancy 28 April 2015 Auteurs L.A. van Aart F.J.H. Bastiaansen D.A.J. van Boeckholtz Opleiding Minor Online Marketing Beoordelend docent Arlon Biemans Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Remarketing...

Nadere informatie

Medische gegevens zijn geclassificeerd als bijzondere persoonsgegevens en vragen extra aandacht!

Medische gegevens zijn geclassificeerd als bijzondere persoonsgegevens en vragen extra aandacht! Privacy is het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer. Privacy van informatie is de afwezigheid van informatie over onszelf bij anderen en bovendien het verbod aan anderen om zonder onze

Nadere informatie

privacy anoniem bellen en gebeld worden vertrouwelijkheid en beveiliging privacy, aftappen, spam, telemarketing en cookies en dergelijke

privacy anoniem bellen en gebeld worden vertrouwelijkheid en beveiliging privacy, aftappen, spam, telemarketing en cookies en dergelijke ELAW KEUZEVAK TELECOMRECHT privacy, aftappen, spam, telemarketing en cookies en dergelijke privacy Gerrit-Jan Zwenne 7 mei 2013 vertrouwelijkheid en beveiliging anoniem bellen en gebeld worden bescherming

Nadere informatie

Privacy Statement Snippit

Privacy Statement Snippit Privacy Statement Snippit Imagine IC neemt jouw privacy zeer serieus en zal informatie over jou op een veilige manier verwerken en gebruiken. Om jouw privacy te waarborgen, handelt Imagine IC altijd in

Nadere informatie

Randvoorwaarden Privacy & Security

Randvoorwaarden Privacy & Security Randvoorwaarden Privacy & Security Iris Koetsenruijter 17 juni 2015 Wet bescherming persoonsgegevens 2 Wat is een persoonsgegeven? Artikel 1 sub a Wbp: persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

De verantwoordelijke voor het verzamelen van persoonsgegevens via deze website (www.timo.nl) is:

De verantwoordelijke voor het verzamelen van persoonsgegevens via deze website (www.timo.nl) is: PRIVACY STATEMENT en COOKIE POLICY Verantwoordelijke De verantwoordelijke voor het verzamelen van persoonsgegevens via deze website (www.timo.nl) is: CRH Bouwmaterialenhandel Nederland B.V. Stationsweg

Nadere informatie

01. Cookiewet en mobiele apps

01. Cookiewet en mobiele apps WHITEPAPER IN 5 MINUTEN J U L I 2 0 1 2 01. Cookiewet en mobiele apps Op 5 juni 2012 trad in Nederland de nieuwe Telecommunicatiewet in gang. Artikel 11.7a uit deze wet is in de volksmond vooral Telecommunicatiewet

Nadere informatie

Nidito.nl Privacy Beleid

Nidito.nl Privacy Beleid Nidito.nl Privacy Beleid klik hier om het document te downloaden. Of klik hier voor meer informatie over cookies. Deze privacy beleid is opgesteld om te informeren hoe NIDITO.nl omgaat met uw persoonlijke

Nadere informatie

PRIVACY POLICY MENUEZ INTERNATIONAL B.V.

PRIVACY POLICY MENUEZ INTERNATIONAL B.V. PRIVACY POLICY MENUEZ INTERNATIONAL B.V. Privacy policy Artikel 1 Inleiding 1. MENUEZ exploiteert een systeem (het systeem) ten behoeve van orderopvolging voor de creatie van marketing communicatiemiddelen.

Nadere informatie

Emerce Update Global E-Commerce. Juridische update:

Emerce Update Global E-Commerce. Juridische update: Emerce Update Global E-Commerce Juridische update: Digitale overeenkomst en informatieplichten Soorten AV en disclaimers in digitale omgeving Hoe hanteer je AV in een digitale omgeving? Privacy Mr. Dr.

Nadere informatie

DE ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING

DE ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING ELAW BASISCURSUS WBP EN ANDERE PRIVACYWETGEVING DE ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING Gerrit-Jan Zwenne 28 november 2013 general data protection regulation een snelle vergelijking DP Directive 95/46/EC

Nadere informatie

Welke persoonlijke informatie gebruikt de Academie voor Kindercoaching?

Welke persoonlijke informatie gebruikt de Academie voor Kindercoaching? Privacy en Cookies Uw privacy is belangrijk voor ons. We waarderen het vertrouwen dat u in ons heeft. Daarom beschermen we iedere persoonlijke informatie die u aan ons verstrekt. Dit document, wat zo nu

Nadere informatie

Vertrouwelijkheidsbeleid

Vertrouwelijkheidsbeleid Vertrouwelijkheidsbeleid Planet Parfum respecteert en beschermt je privéleven. Daarom stellen wij je dit vertrouwelijkheidscharter ter beschikking zodat je op onze e-shop een positieve ervaring beleeft

Nadere informatie

Cyberkids e-privacy: minderjarigen = minder rechten?

Cyberkids e-privacy: minderjarigen = minder rechten? Cyberkids e-privacy: minderjarigen = minder rechten? Onderzoeksgroep Strategische Communicatie Departement Communicatiewetenschappen Prof. dr. Michel Walrave www.e-privacy.be Analyse navigatie Geraadpleegde

Nadere informatie

Event: Dialogue Challenge 2012 Thema: Wet- en regelgeving Dialogue Marketing Spreker: Jitty van Doodewaerd Datum: januari 2012. www.ddma.

Event: Dialogue Challenge 2012 Thema: Wet- en regelgeving Dialogue Marketing Spreker: Jitty van Doodewaerd Datum: januari 2012. www.ddma. Event: Dialogue Challenge 2012 Thema: Wet- en regelgeving Dialogue Marketing Spreker: Jitty van Doodewaerd Datum: januari 2012 www.ddma.nl Dialogue Challenge - Wet- en regelgeving DM - waarom relevant?

Nadere informatie

privacy voor 16.8 miljoen Nederlanders in één verjaardagskalender? Utrecht, maart 2014 Voor setup.nl / @SETUPutrecht

privacy voor 16.8 miljoen Nederlanders in één verjaardagskalender? Utrecht, maart 2014 Voor setup.nl / @SETUPutrecht privacy voor 16.8 miljoen Nederlanders in één verjaardagskalender? Utrecht, maart 2014 Voor setup.nl / @SETUPutrecht privacy recht privacy = breed privacy gaat over meer dan alleen je data persoonsgegevens

Nadere informatie

Algemene voorwaarden betreffende het gebruik van de Multipharma website en privacy beleid.

Algemene voorwaarden betreffende het gebruik van de Multipharma website en privacy beleid. Algemene voorwaarden betreffende het gebruik van de Multipharma website en privacy beleid. Multipharma C.V.B.A. ("Multipharma") Square Marie Curie 30 B-1070 Brussel BTW BE 0866.855.346 Verantwoordelijke

Nadere informatie

Europese Privacy Verordening (EPV) Een wet met Tanden

Europese Privacy Verordening (EPV) Een wet met Tanden Europese Privacy Verordening (EPV) Een wet met Tanden WBP en EPV grote verschillen? WBP Transparantie X X Proportionaliteit X X Doelbinding X X Subsidiariteit X X Accountability en auditability Boetes

Nadere informatie

Privacy en Innovatie in Balans

Privacy en Innovatie in Balans Privacy en Innovatie in Balans Peter Hustinx Jaarcongres ECP 20 november 2014, Den Haag Sense of urgency Digitale Agenda: vertrouwen, informatieveiligheid en privacybescherming in het hart van de agenda

Nadere informatie

Privacyverklaring. 1. Algemene aanwijzingen

Privacyverklaring. 1. Algemene aanwijzingen Privacyverklaring Wij zijn verheugd over uw bezoek aan onze website en uw belangstelling in onze onderneming. Wij nemen de bescherming van uw privégegevens zeer serieus en willen dat u zich veilig voelt

Nadere informatie

The Right to be Forgotten

The Right to be Forgotten The Right to be Forgotten Een fundamenteel recht of fictie? 27-10-2014 Boukje Stoelinga ING Bank Data Protection Officer Agenda 1. Context: heden versus toekomst 2. De Google case 3. Verwijderen of vergeten;

Nadere informatie

Publieke informatie door jou gepubliceerd. Berichten die je naar andere leden stuurt

Publieke informatie door jou gepubliceerd. Berichten die je naar andere leden stuurt PRIVACY STATEMENT Dit Privacy Statement toont onze vastberadenheid om je recht op privacy en je gegevens te beschermen. Postbuzz verwerkt je persoonlijke gegevens met zorg en conform aan de bepalingen

Nadere informatie

Wat betekent de nieuwe privacywet voor uw organisatie?!! prof mr. Gerrit-Jan Zwenne

Wat betekent de nieuwe privacywet voor uw organisatie?!! prof mr. Gerrit-Jan Zwenne ! SEMINAR PRIVACY IN DE PRAKTIJK! NIEUWE PRIVACYWETGEVING VERTAALD NAAR UW ORGANISATIE! 26 NOVEMBER 2015 VEENENDAAL! Wat betekent de nieuwe privacywet voor uw organisatie?!! prof mr. Gerrit-Jan Zwenne

Nadere informatie

mr Alexander J.J.T. Singewald 1 oktober 2013 Singewald Consultants Group BV

mr Alexander J.J.T. Singewald 1 oktober 2013 Singewald Consultants Group BV mr Alexander J.J.T. Singewald 1 oktober 2013 Singewald Consultants Group BV Alexander J.J.T. Singewald CEO Singewald Consultants Group BV Website: www.privacy.nl Adres: Weteringstraat 5 1431 BB Aalsmeer

Nadere informatie

DISCLAIMER GEBRUIKSVOORWAARDEN

DISCLAIMER GEBRUIKSVOORWAARDEN DISCLAIMER GEBRUIKSVOORWAARDEN Verantwoordelijke uitgever Therabel Pharma s.a. Egide Van Ophemstraat 108 1180 Brussel Ondernemingsnummer: 0836.259.962 Tel. 00 32 (0)2 370 46 11 1. INTELLECTUELE EIGENDOMSRECHTEN

Nadere informatie

DEALS VOOR JOU Privacybeleid

DEALS VOOR JOU Privacybeleid DEALS VOOR JOU Privacybeleid In dit privacybeleid wordt beschreven hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. Wij verzamelen, gebruiken en delen persoonsgegevens om de DEALS VOOR JOU Website te laten werken

Nadere informatie

GROEP GEGEVENSBESCHERMING ARTIKEL 29

GROEP GEGEVENSBESCHERMING ARTIKEL 29 GROEP GEGEVENSBESCHERMING ARTIKEL 29 10972/03/NL/def. WP 76 Advies 2/2003 over de toepassing van de gegevensbeschermingsbeginselen op de Whois directories Goedgekeurd op 13 juni 2003 De Groep is opgericht

Nadere informatie

Plan 5 6-11 7 - 41-43 76-78

Plan 5 6-11 7 - 41-43 76-78 Plan Gegevens mag het? Rechtmatig verkregen gegevens grondslagen voor rechtmatige verwerking: Ondubbelzinnige toestemming, noodzakelijk voor uitvoeren overeenkomst, wettelijke plicht, bescherming vitale

Nadere informatie

Free Public Wi-Fi: Hoe dit veilig en legaal implementeren? Shopt IT 30-April-2015

Free Public Wi-Fi: Hoe dit veilig en legaal implementeren? Shopt IT 30-April-2015 Free Public Wi-Fi: Hoe dit veilig en legaal implementeren? Shopt IT 30-April-2015 Waarover gaat deze presentatie? ZapFi NV ZapFi 2 I Wat? Public Free Wi-Fi Eenmalige registratie op basis van GSM nummer

Nadere informatie

Klantdata & Privacy Nationale en Europese ontwikkelingen. mr Alexander J.J.T. Singewald www.privacy.nl scglaw. Inhoud

Klantdata & Privacy Nationale en Europese ontwikkelingen. mr Alexander J.J.T. Singewald www.privacy.nl scglaw. Inhoud Klantdata & Privacy Nationale en Europese ontwikkelingen mr Alexander J.J.T. Singewald www.privacy.nl scglaw Inhoud Telecommunicatiewet Cookie regelgeving Wet bescherming persoonsgegevens Social media

Nadere informatie

Behavioral Targeting & Cookies

Behavioral Targeting & Cookies Fall 11 Behavioral Targeting & Cookies Bianca Hoogkamer (0454206) Masterscriptie Informatierecht INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 BEHAVIORAL TARGETING 5 BEHAVIORAL TARGETING 5 ANDERE VORMEN VAN GERICHT ADVERTEREN

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT ACCORD

PRIVACY STATEMENT ACCORD PRIVACY STATEMENT ACCORD Accord neemt jouw privacy zeer serieus en zal informatie over jou op een veilige manier verwerken en gebruiken. Om jouw privacy te waarborgen, handelt Accord altijd in overeenstemming

Nadere informatie

BESLISBOOM COOKIEWETGEVING

BESLISBOOM COOKIEWETGEVING BESLISBOOM COOKIEWETGEVING De nieuwe cookieregels: beslis wat u moet doen! 2 BESLISBOOM COOKIEWETGEVING 4 BESLISBOOM - Meer informatie 5 Overige informatie 20 De nieuwe cookieregels: beslis wat u moet

Nadere informatie

Verklaring betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer

Verklaring betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Verklaring betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Inleiding Verzameling van persoonsgegevens Gebruik van persoonsgegevens Niet verdelen van de persoonsgegevens Beveiliging van de persoonsgegevens

Nadere informatie

Wet bescherming persoonsgegevens en andere privacywetgeving

Wet bescherming persoonsgegevens en andere privacywetgeving ELAW PRAKTIJKCURSUS Wet bescherming persoonsgegevens en andere privacywetgeving Gerrit-Jan Zwenne - Quinten Kroes - Bart Schermer - Jeroen Terstegge 13 en 20 maart 2014 artefacts from the future twitter

Nadere informatie

Cookie-beleid. Inleiding Over cookies

Cookie-beleid. Inleiding Over cookies Inleiding Over cookies Cookie-beleid De meeste websites die u bezoekt, gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren door de betreffende website in staat te stellen om u te onthouden, hetzij

Nadere informatie

Patiënt Intelligence Panel Limited ("wij", "ons" of "onze") is toegewijd aan het beschermen en respecteren van uw privacy.

Patiënt Intelligence Panel Limited (wij, ons of onze) is toegewijd aan het beschermen en respecteren van uw privacy. Patiënt Intelligence Panel Limited, Privacy Policy 1 Inleiding Patiënt Intelligence Panel Limited ("wij", "ons" of "onze") is toegewijd aan het beschermen en respecteren van uw privacy. Dit privacy-beleid

Nadere informatie

Organisatie Informatieveiligheid. Safe@School

Organisatie Informatieveiligheid. Safe@School Willem Debeuckelaere Anne Teughels & Caroline Vernaillen mei 2015 voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Ronde van Vlaanderen Onderwijs Organisatie Informatieveiligheid Safe@School Wie zijn

Nadere informatie

Reviewing the role of online communication services

Reviewing the role of online communication services Reviewing the role of online communication services Telecom Society (TSOC) Nederland Nicolai van Gorp e-conomics / Ecorys Nederland Rotterdam, 25 June 2015 Agenda 1.Better regulation & REFIT Wat is het?

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT WHAPPBOOK

PRIVACY STATEMENT WHAPPBOOK PRIVACY STATEMENT WHAPPBOOK Whappbook neemt jouw privacy zeer serieus en zal informatie over jou op een veilige manier verwerken en gebruiken. Om jouw privacy te waarborgen, handelt Whappbook altijd in

Nadere informatie

SIRIUS LEGAL. E-commerce: een analyse van websites op basis van SafeShops.be

SIRIUS LEGAL. E-commerce: een analyse van websites op basis van SafeShops.be SIRIUS LEGAL "It's not what you look at that matters, it's what you see Henry David Thoreau E-commerce: een analyse van websites op basis van SafeShops.be BDMA Dday legal 19 juni 2013 E-commerce is booming

Nadere informatie

PRIVACY POLICY WANAGOGO

PRIVACY POLICY WANAGOGO PRIVACY POLICY WANAGOGO Alvorens Wanagogo te gebruiken dien je deze privacy policy aandachtig te lezen. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan heb je toestemming nodig van één van je ouders of van je wettelijke

Nadere informatie

Maak uw fiscale doelen waar!

Maak uw fiscale doelen waar! Tax Corner juli 2015 Maak uw fiscale doelen waar! De digitale eengemaakte markt van de Europese Unie: btw-initiatieven voor grensoverschrijdende e-commerce Buitenlandse bankrekeningen moeten gemeld worden

Nadere informatie

Datalekken & cookies. PAO Telecommunicatierecht 14 april 2011. Remy Chavannes

Datalekken & cookies. PAO Telecommunicatierecht 14 april 2011. Remy Chavannes Datalekken & cookies PAO Telecommunicatierecht 14 april 2011 Remy Chavannes Datalekken Algemene meldplicht datalekken Aangekondigd in regeerakkoord Uitwerking in wetsvoorstel (wijziging Wbp) beloofd voor

Nadere informatie

Verkoop informatie. Web winkel in kinder educatief speelgoed en leer/spel materiaal. Inleiding

Verkoop informatie. Web winkel in kinder educatief speelgoed en leer/spel materiaal. Inleiding Verkoop informatie Web winkel in kinder educatief speelgoed en leer/spel materiaal Inleiding De eigenaar van de webwinkel bied deze te koop aan omdat de winkel te goed loopt en niet meer alleen / part

Nadere informatie

Is uw IT waterdicht? Nee! Wat wordt er van jullie verwacht om persoonsgegevens te beschermen onder de wet meldplicht datalekken en verder?

Is uw IT waterdicht? Nee! Wat wordt er van jullie verwacht om persoonsgegevens te beschermen onder de wet meldplicht datalekken en verder? Is uw IT waterdicht? Nee! Wat wordt er van jullie verwacht om persoonsgegevens te beschermen onder de wet meldplicht datalekken en verder? 1 Onderwerpen Wat zegt de huidige wet en de komende Europese Privacy

Nadere informatie

Privacyverklaring ViopTo

Privacyverklaring ViopTo Privacyverklaring ViopTo Voor ons is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houden wij ons aan de eisen

Nadere informatie

BIG DATA, BIG BUSINESS, BIG TROUBLE?

BIG DATA, BIG BUSINESS, BIG TROUBLE? BIG DATA, BIG BUSINESS, BIG TROUBLE? Marketing, Big Data en privacyregels Jitty van Doodewaerd Compliance officer -DDMA - 14 november 2013 - Big data & marketing (Energieverbruik, KNMI data en bouwjaar

Nadere informatie

Statistieken op je Joomla! website. Presentatie 1 december 2015 Joomla! Heerenveen

Statistieken op je Joomla! website. Presentatie 1 december 2015 Joomla! Heerenveen Statistieken op je Joomla! website Presentatie 1 december 2015 Joomla! Heerenveen Waarom statistieken? Website statistieken kun je omschrijven als het meten, analyseren en rapporteren van het gedrag van

Nadere informatie

Cookieverklaring Bel Group

Cookieverklaring Bel Group Cookieverklaring Bel Group Deze verklaring betreffende cookies (hierna: "Cookieverklaring") is van toepassing op de websites www.boursin.nl, www.lvqr.nl, www.babybel.nl, www.belgroup.nl, www.leerdammer.nl,

Nadere informatie

e-privacy in België: werk aan de e-winkel?

e-privacy in België: werk aan de e-winkel? PRIVACY PAPER NR. 1. e-privacy in België: werk aan de e-winkel? De bescherming van de persoonlijke levenssfeer in Belgische websites. Prof. dr. Michel Walrave K.U. Leuven - Communicatiewetenschap Eerste

Nadere informatie

Settings for the C100BRS4 MAC Address Spoofing with cable Internet.

Settings for the C100BRS4 MAC Address Spoofing with cable Internet. Settings for the C100BRS4 MAC Address Spoofing with cable Internet. General: Please use the latest firmware for the router. The firmware is available on http://www.conceptronic.net! Use Firmware version

Nadere informatie

Makelaar in Grond gebruikt deze persoonsgegevens uitsluitend voor de navolgende doeleinden:

Makelaar in Grond gebruikt deze persoonsgegevens uitsluitend voor de navolgende doeleinden: Privacybeleid I. Algemeen Op deze pagina treft u als gebruiker van de website www.makelaaringrond.nl het privacybeleid aan van Makelaar in Grond respectievelijk Grond Registratie Services. Makelaar in

Nadere informatie

BIG TROUBLE? Gevolgen van de Europese Privacyverordening voor (big) data marketing

BIG TROUBLE? Gevolgen van de Europese Privacyverordening voor (big) data marketing BIG TROUBLE? Gevolgen van de Europese Privacyverordening voor (big) data marketing Jitty van Doodewaerd Compliance officer -DDMA - 22 maart 2013 - Hoe meer we weten hoe minder we storen. Privacy profileren

Nadere informatie

eindgebruikersbelangen en privacy

eindgebruikersbelangen en privacy TELECOM SOCIETY wat verandert er per 25 mei 2011..? eindgebruikersbelangen en privacy 28 oktober 2010 Gerrit-Jan Zwenne Richtlijn 2009/136/EG 25 25 november 2009 2009 concept wetsvoorstel 15 15 april april

Nadere informatie

Met Aanvragende onderneming wordt de entiteit bedoeld zoals vermeld in 1. hieronder.

Met Aanvragende onderneming wordt de entiteit bedoeld zoals vermeld in 1. hieronder. Insurance Aanvraagformulier Bericht aan de aanvragende onderneming Het ondertekenen of invullen van dit document, bindt noch de aanvragende onderneming, noch enig ander individu of entiteit, die hij of

Nadere informatie

(C) Uw gegevens worden geanalyseerd om de informatie en aanbiedingen zo veel mogelijk op uw interesse af te stemmen.

(C) Uw gegevens worden geanalyseerd om de informatie en aanbiedingen zo veel mogelijk op uw interesse af te stemmen. Privacy en cookie policy Dit is de privacy en cookie policy van Linked2Work B.V. Linked2Work is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens die worden verzameld via deze website. Verwerkte

Nadere informatie

privacy statement WerkvoorWerk.nl Privacy Statement aandachtig door te nemen. De schuin geschreven gebruiksvoorwaarden van WerkvoorWerk.nl.

privacy statement WerkvoorWerk.nl Privacy Statement aandachtig door te nemen. De schuin geschreven gebruiksvoorwaarden van WerkvoorWerk.nl. privacy statement WerkvoorWerk.nl WerkvoorWerk.nl neemt de privacy van haar gebruikers zeer serieus en zal informatie over u op een veilige manier verwerken en gebruiken. In dit document wordt het Privacy

Nadere informatie

PRIVACY CIRCUS BELGIUM

PRIVACY CIRCUS BELGIUM PRIVACY CIRCUS BELGIUM CIRCUS BELGIUM erkent het belang van de bescherming van persoonlijke informatie en persoonsgegevens. Daarom doen we alles wat in onze macht ligt om de privacy van alle bezoekers

Nadere informatie

Dit Privacystatement is van toepassing op alle producten en diensten van BlueNovius B.V., waaronder MedKey en Poh- educa.

Dit Privacystatement is van toepassing op alle producten en diensten van BlueNovius B.V., waaronder MedKey en Poh- educa. Dit Privacystatement is van toepassing op alle producten en diensten van BlueNovius B.V., waaronder MedKey en Poh- educa. MedKey is een single sign- on dienst waarbij medische professionals na eenmalige

Nadere informatie

Phoenix Contact over databescherming

Phoenix Contact over databescherming Phoenix Contact over databescherming Wij zijn verheugd met uw belangstelling voor onze onderneming en onze blog. We willen u graag voorzien van belangrijke informatie aangaande onze aanpak ter bescherming

Nadere informatie

Privacybeleid & Cookie notice Wijzorg.nl

Privacybeleid & Cookie notice Wijzorg.nl Privacybeleid & Cookie notice Wijzorg.nl In dit privacybeleid wordt beschreven hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. Wij verzamelen, gebruiken en delen persoonsgegevens om de website van Wijzorg, te

Nadere informatie

Documentatie 'Rijksoverheid Cookie OPT-IN' (voor in download-zip)

Documentatie 'Rijksoverheid Cookie OPT-IN' (voor in download-zip) Documentatie 'Rijksoverheid Cookie OPT-IN' (voor in download-zip) 1. 2. 3. Rijksoverheid Cookie OPT-IN Inleiding Uitgangspunten Beschrijving Vereiste specificaties Wat moet de site-eigenaar zelf doen?

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING PARKINSON VERENIGING

PRIVACYVERKLARING PARKINSON VERENIGING PRIVACYVERKLARING PARKINSON VERENIGING Via de website (www.parkinson-vereniging.nl) en het platform, waar u een Persoonlijk Parkinson Dossier kunt aanmaken, van De Parkinson Vereniging worden privacygevoelige

Nadere informatie

Privacy Policy Oude Dibbes

Privacy Policy Oude Dibbes Privacy Policy Oude Dibbes 22-08-15 pagina 1 van 6 Inhoudopgave 1 Privacy Policy... 3 1.1 Oude Dibbes en derden... 3 1.2 Welke informatie wordt door Oude Dibbes verwerkt en voor welk doel?... 3 1.2.1 Klantgegevens...

Nadere informatie

Datum Betreft consultatie cookiebepaling en de beantwoording van een tweetal vragen

Datum Betreft consultatie cookiebepaling en de beantwoording van een tweetal vragen > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag

Nadere informatie

GEBRUIKSVOORWAARDEN LEES DEZE GEBRUIKSVOORWAARDEN AANDACHTIG DOOR VOORDAT U DE WEBSITE GEBRUIKT.

GEBRUIKSVOORWAARDEN LEES DEZE GEBRUIKSVOORWAARDEN AANDACHTIG DOOR VOORDAT U DE WEBSITE GEBRUIKT. GEBRUIKSVOORWAARDEN LEES DEZE GEBRUIKSVOORWAARDEN AANDACHTIG DOOR VOORDAT U DE WEBSITE GEBRUIKT. HIERIN WORDEN DE VOORWAARDEN BESCHREVEN VOOR HET GEBRUIK VAN DEZE WEBSITE. Algemeen Deze website (exclusief

Nadere informatie

ailexpert Privacy beleid MailExpert

ailexpert Privacy beleid MailExpert ailexpert Privacy beleid MailExpert MailExpert BV is onderdeel van de PPOM groep vestigings- en correspondentieadres : Zambezilaan 189 1448 ME PURMEREND MailExpert BV Algemene Gouw 60 inlichtingen: 1441

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid voor de persoonsgegevens die via deze website worden verzameld

Verantwoordelijkheid voor de persoonsgegevens die via deze website worden verzameld Privacybeleid Wij respecteren de privacy van iedereen die deze website bezoekt. Vandaar dat wij u graag willen informeren over de wijze waarop wij uw persoonsgegevens gebruiken. Wij raden u aan dit privacybeleid

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING PARKINSON VERENIGING

PRIVACYVERKLARING PARKINSON VERENIGING PRIVACYVERKLARING PARKINSON VERENIGING Via de website (www.parkinson-vereniging.nl) en het platform, waar u een Persoonlijk Parkinson Dossier kunt aanmaken, van De Parkinson Vereniging worden privacygevoelige

Nadere informatie

Digital municipal services for entrepreneurs

Digital municipal services for entrepreneurs Digital municipal services for entrepreneurs Smart Cities Meeting Amsterdam October 20th 2009 Business Contact Centres Project frame Mystery Shopper Research 2006: Assessment services and information for

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT OUDERMATCH.NL

PRIVACY STATEMENT OUDERMATCH.NL PRIVACY STATEMENT OUDERMATCH.NL Oudermatch neemt uw privacy zeer serieus en zal informatie over u op een veilige manier verwerken en gebruiken. Om uw privacy te waarborgen, handelt Oudermatch altijd in

Nadere informatie

2913LP Nieuwerkerk a/d Ijssel NL 53 RABO 01770860 84

2913LP Nieuwerkerk a/d Ijssel NL 53 RABO 01770860 84 ALGEMENE VOORWAARDEN EN PRIVACY, Inhoud 1. Algemeen 2. Disclaimer 3. Auteursrecht en intellectuele eigendomsrechten 4. Technische Voorwaarden 5. Privacyverklaring 6. Cookies 7. Forumvoorwaarden Algemeen

Nadere informatie

Ardennes Etape: Cookie beleid

Ardennes Etape: Cookie beleid : Cookie beleid Informatie over s Op onze site maken wij gebruik van s. Een is een klein data of tekstbestand dat op uw computer bewaard wordt. De bevat informatie over het surfgedrag op de pagina s van

Nadere informatie