Seniorenwijzer Ouder-Amstel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Seniorenwijzer Ouder-Amstel"

Transcriptie

1 Seniorenwijzer Ouder-Amstel Juni 2014 Een uitgave van (020) /

2 INHOUDSOPGAVE Rubriek Voorziening Pag. Advies Informatie CJG/Wmo-loket Ouder-Amstel 4 Ouderenadviseur Coherente Algemeen maatschappelijk werk Vita Buurtregisseurs van de politie 5 Inloopspreekuur rechtswinkels Mantelzorg Steunpunt Informatiecentrum GGZ Ingeest Humanitas Thuisadministratie 6 Alzheimercafé s Casemanager dementie Wonen, vervoer en mobiliteit Groepswonen voor Senioren- en sociale huurwoning Aanpassingen in en rond huis Klusje te doen? 8 OV Chipkaart Regiotaxi: lokaal en regionaal vervoer Valys: bovenregionaal vervoer Vervoersmiddelen Wmo en parkeerkaart 9 Tijdelijk rolstoel of krukken nodig Activiteiten Cursusaanbod Coherente voor senioren Activiteiten Dienstencentrum en d Oude School 10 Samen uit, Samen thuis Keuzekaart voor minima Activiteiten in zorgcentra Beweegwijzer 55+ en Valpreventiewijzer Rode Kruis Ouder-Amstel Zonnebloem 11 Ouderenbonden Dagbesteding Dagbehandeling 12 Dienstverlening Maaltijden, aan huis en gezamenlijk eten 13 Preventief huisbezoek Buurthulp Voor Elkaar / Maatjesproject Persoonsalarmering 14 Pedicure Dienstencentrum Zorg Zorg thuis of zorgcentrum 15 Financiën Financiële regelingen 16 Overzicht van internetsites 2

3 Voorwoord Deze Seniorenwijzer wordt u aangeboden door Coherente, de locale welzijnsorganisatie in Ouder-Amstel. De Seniorenwijzer biedt informatie over allerlei voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Op de volgende pagina vindt u de inhoudsopgave. De voorzieningen staan beschreven in de volgende rubrieken: Advies en informatie Wonen, vervoer en mobiliteit Activiteiten voor senioren Dienstverlening Zorg Financiën Overzicht van internetsites Uitgave: juni

4 ADVIES EN INFORMATIE CJG/Wmo-loket Ouder-Amstel In het loket kunt u informatie en advies over wonen, welzijn en zorg krijgen. Ook kunt u bij het loket voorzieningen aanvragen, zoals aanpassingen in huis, hulp in de huishouding, Regiotaxikaart, maaltijd-aan-huis en persoonsalarm. Ouders, verzorgers en jongeren kunnen terecht voor vragen rondom opvoeding. Spreekuren: Telefonisch spreekuur: Maandag t/m vrijdag uur, (020) Inloopspreekuur Duivendrecht: maandag en donderdag van tot uur, d' Oude School, Schoolpad 1-2. Inloopspreekuur Ouderkerk: dinsdag en vrijdag van tot uur, Gemeentehuis, Vondelstraat 1. De Wmowijzer van de gemeente: Ouderenadviseur Coherente De ouderenadviseur van Coherente helpt ouderen bij bijv. huisvestingvragen, kwijtschelding gemeentelijke belastingen, aanvraag van huurtoeslag of zorgtoeslag, het zoeken van geschikte activiteiten of vrijwilligershulp. In maart is er het belastingspreekuur. Informatie en afspraak: Coherente: (020) Algemeen maatschappelijk werk Vita Vita Advies en Welzijn biedt o.a. hulp op het gebied van: financiën, huisvesting, arbeid, echtscheiding, relatie tot partner, ouderdom en eenzaamheid. Inloopspreekuur Ouderkerk: wekelijks op donderdag van 8.30 tot 9.30 uur: Kon. Wilhelminalaan 48. Inloopspreekuur Duivendrecht: wekelijks op dinsdag van 8.30 tot 9.30 uur: Dorpsplein 40. Voor het maken van een afspraak: (020)

5 Buurtregisseurs van de politie De buurtregisseurs in Ouder-Amstel werken aan veiligheid en leefbaarheid. U kunt bij hen terecht over zaken zoals oplichting aan de deur, inbraakpreventie, overlast en burenruzie. U kunt een afspraak maken via Inloopspreekuur rechtswinkels Voor een kosteloos juridisch advies kunt u naar de rechtswinkel van Coherente (niet tijdens schoolvakanties). Het inloopspreekuur in Ouderkerk is elke 2e en 4 e dinsdag van de maand van tot uur in de Bindelwijk, Kon. Julianalaan 16, (020) In Duivendrecht elke 1 e en 3 e dinsdag van de maand van tot uur in het Paramedisch Centrum Duivendrecht, Dorpsplein 40, (020) Informatiecentrum GGZ InGeest GGZ InGeest in Amstelveen (Amstelmere, Laan Helende Meesters 433, Amstelveen) informeert cliënten en familieleden over problemen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, zoals bijv. depressie, dementie of medicijnengebruik. Informatie: (020) Mantelzorg Steunpunt Mantelzorg is de hulp die partners, familieleden, vrienden of buren bieden aan hun naaste die ziek of lichamelijk en/of geestelijk beperkt is. Steunpunt Mantelzorg ondersteunt de mantelzorgers met advisering en inzet van vrijwilligers. Ook zijn er regelmatig cursussen en gespreksgroepen. Informatie:

6 Humanitas Thuisadministratie Als u uw administratie niet op orde heeft of moeite met het in evenwicht houden van inkomsten en uitgaven kan dat leiden tot grote problemen. Vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie helpen bij het op orde brengen van uw administratie. Deze hulp is erop gericht dat u, na begeleiding, de zaken weer zelf onder controle heeft. U kunt bellen voor een afspraak voor een intakegesprek met de coördinator in Ouder-Amstel, Harry Stuijt: Alzheimercafé s Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen die op één of andere manier te maken hebben met dementie. Er wordt voorlichting en ondersteuning gegeven voor mensen met dementie en hun vrienden en familie. Elke keer is er een gastspreker. Er is ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van ervaringen. Dichtbij zijn de cafés in: Zorgcentrum Nieuw Vredeveld: 4 e donderdag v/d maand om uur, Rembrandtweg 428 Amstelveen. Informatie: (020) Grand Café Frankendael, Middenweg 116, Amsterdam, 2e dinsdag vd maand, uur. Vervoer vanuit t Reijgersbosch in Duivendrecht. Informatie: (020) Casemanager dementie Als de diagnose dementie is gesteld door de huisarts of specialist kan deze de casemanager dementie inschakelen. De casemanager geeft advies en ondersteuning aan iemand met dementie en zijn naasten in de thuissituatie. Voor deze zorg is een indicatie nodig en betaalt u een eigen bijdrage. Informatie kunt u inwinnen bij de casemanager van Zonnehuis Amstelland:

7 WONEN, VERVOER EN MOBILITEIT Senioren- en sociale huurwoning : inschrijving en toewijzing in stadsregio Amsterdam Een seniorenwoning is een gelijkvloerse 2 - of 3 kamerwoning voor 65-plussers (De Drieburg en Gezellenplein in Ouderkerk en Lunaweg in Duivendrecht). Een sociale huurwoning is een woning met een maximale nettohuur van 699 per maand (excl. servicekosten). De inschrijving en toewijzing voor zowel een seniorenwoning als sociale huurwoning gaat via Woningnet Stadsregio Amsterdam. Als u bent ingeschreven bij Woningnet kunt u reageren op het woningaanbod van sociale huurwoningen en seniorenwoningen. Als uw (gezamenlijke) inkomen lager is dan (gezinnen ) komt u in aanmerking voor een sociale huurwoning. De inschrijfkosten bij Woningnet zijn eenmalig 50,- en vervolgens per jaar 10,-. Informatie: Woningnet of (genoemde bedragen: prijsniveau 2014). Groepswonen voor 55+ De Bolster in Duivendrecht is een vorm van groepswonen: gezamenlijk en toch zelfstandig. De 1 e etage is met de lift bereikbaar. De 20 twee- en driekamerwoningen worden toegewezen aan senioren van 55 tot 70 jaar. Informatie over de inschrijving en toewijzing: Vereniging Groepswonen De Bolster, Kastanjepad 21 in Duivendrecht (020) of Woonzorg Nederland, Aanpassingen in en rond huis Als u een lichamelijke handicap of beperking heeft en de woning onvoldoende is aangepast, komt u mogelijk in aanmerking voor woningaanpassing. Het Centraal Administratie Kantoor stelt de hoogte van uw eigen bijdrage vast. Informatie en aanvraag CJG/Wmo-loket: (020)

8 Klusjes Voor senioren en mindervalide inwoners die moeite hebben met het doen van een klusje, bijv. verwarming bijvullen, stopcontact vastzetten, televisie instellen of tuinieren. Gebruikte materialen worden in rekening gebracht. Belklus: (020) of Coherente: (020) OV Chipkaart Voor het reizen met bus, tram, metro gebruikt u de OV chipkaart. 65 plussers hebben de persoonlijke OV - chipkaart nodig om met korting te kunnen reizen. Deze vraagt u aan bij Connexxion, GVB of NS. Met uw verkregen OV - chipkaart kunt u zelf het kaartsaldo opladen. U kunt aanvullend een aanvraag doen om steeds automatisch uw kaartsaldo op te laden. Informatie en aanvraag OV Chipkaart: Connexxion GVB NS Regiotaxi: lokaal taxivervoer De Regiotaxi biedt vervoer van deur tot deur. Met de Regiotaxi kunt u circa 15 kilometer vanuit uw dorp reizen. Als u 65 jaar of ouder bent komt u zonder indicatiestelling in aanmerking voor de Regiotaxikaart. Bent u nog geen 65 jaar? Dan is wel een indicatie nodig. Informatie en aanvraag: CJG/Wmo-loket (020) Valys: bovenregionaal taxivervoer Voor vervoer van deur tot deur in heel Nederland buiten de regio. Het is nodig dat u over de gemeentelijke Regiotaxikaart beschikt (zie bij Regiotaxi). Informatie en aanvragen Valys: (lokaal tarief) of CJG/Wmo-loket (020)

9 Vervoermiddelen Wmo en gehandicaptenparkeerkaart Over bijv. rolstoel, scootmobiel, driewielfiets en de gehandicaptenparkeerkaart kan het CJG/Wmoloket Ouder-Amstel u informeren. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) stelt de hoogte van uw eigen bijdrage vast. Voor de rolstoel geldt geen eigen bijdrage. Informatie en aanvraag: CJG/Wmo-loket Ouder-Amstel Voor gehandicaptenparkeerkaart: Klantenservicepunt gemeente Ouder-Amstel: (020) Tijdelijk rolstoel of krukken nodig Heeft u tijdelijk een rolstoel of krukken nodig? Deze en andere hulpmiddelen leent u bij: Thuiszorgwinkel Amstelring, Laan v/d Helende Meesters 431, Amstelveen, De Thuiszorgwinkel heeft een brengservice. Bij Coherente kunt u voor bijv. een uitstapje voor een periode van maximaal 1 week een rolstoel lenen. Het gebruik is kosteloos. Bij uitleen moet een kopie van een geldig identiteitsbewijs worden afgegeven. De rolstoel kan worden gereserveerd bij Coherente, (020) en worden afgehaald in het Dienstencentrum, D. van Haarlemst. 3 in Ouderkerk. ACTIVITEITEN VOOR SENIOREN Cursusaanbod van Coherente Coherente biedt een uitgebreid aanbod van cursussen aan. In juli en december worden de cursussen bekendgemaakt in het Weekblad voor Ouder-Amstel, op en via de digitale nieuwsbrief (aan te vragen via info@coherente.nl). Inschrijfformulieren voor cursussen zijn af te halen bij Dienstencentrum en Dorpshuis (- > tijdelijk d' Oude School, Schoolpad 3). Informatie over het cursusaanbod van Coherente: (020)

10 Activiteiten Dienstencentrum en d Oude School Coherente organiseert in deze centra en buurthuis Waver uiteenlopende activiteiten voor senioren. Een greep uit de activiteiten: gymnastiek, bridge, biljart, klaverjas, Kreatief Atelier, zangkoor, lunch, film, koffieochtend, spellenmiddag, bingo, sjoelclub, volksdansen, samen eten/seniorenrestaurant, koersbal etc. Ook is er een zomerprogramma. Informatie: Coherente, (020) Dienstencentrum, V. Haarlemstr. 3, Ouderkerk, (020) D Oude School, Schoolpad 1, Duivendrecht, (020) Samen uit, Samen thuis Met Samen uit, Samen thuis helpt Coherente senioren bij het vinden van één of meer maatjes om in gezelschap activiteiten mee te doen, bijv. wandelen, fietsen, museumbezoek etc. Informatie en inschrijving: Coherente (020) Keuzekaart voor minima Minima kunnen per 1 januari 2014 bij de gemeente de Keuzekaart minima aanvragen met daarop verschillende aanbiedingen van culturele, recreatieve of sportieve activiteiten (jaarlijks 80 per persoon). Info: gemeente, (020) Activiteiten in zorgcentra Aan veel activiteiten in de beide zorgcentra kunnen zelfstandig wonende ouderen ook deelnemen. Theresia, Ronde Hoep 25, Ouderkerk (020) t Reijgersbosch, Lunaweg 1, Duivendrecht (020) Beweegwijzer 55+ en Valpreventiewijzer De beweegwijzer biedt u een overzicht van sport- en beweeg - mogelijkheden in Ouder-Amstel. De Valpreventiewijzer bevat vele preventieve tips en adviezen voor binnen en buitenshuis. Beide brochures zijn gratis verkrijgbaar bij Coherente (020)

11 Rode Kruis Ouder-Amstel Vrijwilligers van het Rode Kruis bezoeken ouderen en organiseren ontspanningsbijeenkomsten, rolstoelwandelen, rolstoelfietsen en vakantieweken. Informatie: Rob Bakker, (020) Zonnebloem Vrijwilligers van de Zonnebloem bezoeken ouderen, zieken en gehandicapten. Tevens worden diverse ontspanningsactiviteiten georganiseerd. Contactinformatie: Duivendrecht, Lidy Cornelissen (020) Ouderkerk, Anneke Lodder (020) Ouderenbonden De ouderenbonden organiseren diverse activiteiten, gericht op o.a. voorlichting en belangenbehartiging. ANBO, Cees Schinkel, (020) Unie KBO, dhr. J.K. Leopold (020) PCOB, dhr. D.A. Tielman (020) Dagbesteding Woont u zelfstandig en heeft u ondersteuning, structuur of begeleiding nodig dan komt u mogelijk in aanmerking voor de ontmoetingsgroep of dagbehandeling. Ontmoetingsgroep in t Reijgersbosch De ontmoetingsgroep in Zorgcentrum t Reijgersbosch in Duivendrecht is voor mensen met een lichte dementie. De groep is op maandag, woensdag en vrijdag. Vervoer is inbegrepen. Indicatie is nodig. Informatie: Info: CJG/Wmo-loket: (020)

12 Dagbehandeling Dagbehandeling in het verpleeghuis is er voor mensen die in toenemende mate dementerend zijn of lichamelijke beperkingen hebben en van wie de naasten de zorg niet meer aankunnen. Voor deze zorg is een indicatie nodig en betaalt u een eigen bijdrage. Vervoer is inbegrepen. Dagbehandeling wordt o.a. gegeven in de verpleeghuizen Groenelaan in Amstelveen ( ), Zonnehuis in Amstelveen ( ), Gaasperdam in Amsterdam Zuidoost ( ) en Berkenstede in Diemen ( ). Informatie: CJG/Wmo-loket: (020) DIENSTVERLENING Maaltijden gezamenlijk of aan huis Gezamenlijk eten in Dienstencentrum, d Oude School en Buurthuis De Waver In het Dienstencentrum, D. van Haarlemstr. 3 Ouderkerk: wekelijks op donderdag, uur: restaurant laatste vrijdag v/d maand, uur: samen eten In d Oude School, Schoolpad 1-2 Duivendrecht: 2 e donderdag v/d maand, uur: restaurant Laatste vrijdag v/d maand, uur: samen eten In Buurthuis De Waver, De Waver 10, Ouderkerk: 3 e donderdag v/d maand, uur: restaurant Vervoer is tegen een vergoeding mogelijk. Informatie en aanmelding: Coherente (020)

13 Gezamenlijk eten in het t Reijgersbosch en Theresia In het Zorgcentrum t Reijgersbosch, Lunaweg 1, Duivendrecht: Dagelijks om en uur, aanmelding: (020) In het Zorgcentrum Theresia, Ronde Hoep Oost 25, Ouderkerk dagelijks om uur, aanmelding: (020) Bezorging aan huis: warm en diepvries Warme maaltijden kunnen op werkdagen tussen de middag (firma Apetito in Duivendrecht en Ouderkerk) of eind van de middag (firma t Oventje in Ouderkerk en Duivendrecht) worden bezorgd. U kunt rechtstreeks contact opnemen met een van deze firma s: Apetito: t Oventje: Informatie: CJG/Wmo-loket Ouder-Amstel: (020) Diepvriesmaaltijden worden wekelijks bezorgd. Informatie en aanvraag: Apetito Preventief huisbezoek Vrijwilligers van Coherente doen huisbezoek bij ouderen van 80 jaar en ouder. De gemeente stuurt de uitnodigingsbrief. Tijdens het huisbezoek wordt aan de hand van een vragenlijst en foldermateriaal uitleg gegeven over voorzieningen. U kunt aangeven hoe het is gesteld met uw gezondheid, huisvesting en wat u vindt van uw buurt en de voorzieningen in het dorp. Ouderen die 75 jaar zijn krijgen een informatiepakket en een aanbod voor een informatief huisbezoek toegestuurd. Informatie: Coherente (020) Buurthulp Voor Elkaar / Maatjesproject Vrijwilligers van Buurthulp Voor Elkaar gaan mee naar de markt of winkelcentrum, maken een wandelingetje, doen een boodschapje, helpen bij administratie, maken een praatje, bieden hulp bij een computerprobleem, doen een (tuin) klusje of brengen iemand naar een ziekenhuis, arts of club. Bij langduriger contact en hulp spreken we van maatje. Buurthulp Voor Elkaar en het maatjesproject worden georganiseerd door Coherente: (020) /

14 Persoonsalarmering Persoonsalarm op sociale indicatie Voor senioren vanaf 60 jaar. Bij u wordt een alarmapparaat geplaatst waarmee u in geval van nood kunt alarmeren. U maakt dan een spreekcontact met de alarmcentrale, die de nodige hulp organiseert. U geeft sleutelhouders op die in geval van nood snel bij u kunnen zijn. Bovendien kan professionele alarmopvolging worden ingeschakeld. Naast de maandelijkse huur betaalt u eenmalig aansluitkosten. Informatie en aanvraag: CJG/Wmo-loket (020) Persoonsalarm op medische indicatie Wanneer er sprake is van een medische omstandigheid die extra risico s met zich meebrengt, komt u mogelijk in aanmerking voor een alarmapparaat dat door uw ziektekostenverzekering wordt verstrekt. Aanvraag: via uw huisarts. Informatie: uw ziektekostenverzekering. Pedicure Dienstencentrum Mieke Buijsmann heeft haar praktijk in het Dienstencentrum, D. v. Haarlemstraat 3, Ouderkerk, afspraak:

15 ZORG Zorg thuis of in het zorgcentrum Om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen kunt u een beroep doen op zorgverlening. Voor alle zorgverlening (thuis en in een zorgcentrum) is een indicatie nodig en betaalt u een eigen inkomensafhankelijke bijdrage. Het Centrum Indicatiestelling bepaalt de zorgzwaarte (oplopend van 1 tot 10). Sinds 1 januari 2013 wordt bij een lichtere zorgzwaarte geen opname in het zorgcentrum meer geïndiceerd. Hulp bij het huishouden Het kan zo zijn dat u (een deel van) uw huishouden niet meer zelf kunt doen. In dat geval kunt u hulp bij het huishouden aanvragen. Hulp bij het huishouden is een Wmo - voorziening van de Gemeente Ouder-Amstel. Informatie en aanvraag: CJG/Wmo-loket Ouder- Amstel (020) Persoonlijke verzorging en verpleging thuis Persoonlijke verzorging en / of verpleging houdt in dat er een verzorgende of verpleegkundige bij u thuis komt om (een deel van) de persoonlijke verzorging en /of verpleging van u over te nemen. Het betreft een AWBZ voorziening. Aanvraag: CIZ Zorg in het zorgcentrum Zorgcentra in Ouder-Amstel zijn Theresia in Ouderkerk en t Reijgersbosch in Duivendrecht. Aanvraag indicatie: CIZ Het betreft een AWBZ voorziening. In de zorgcentra is ook tijdelijke opname mogelijk, bijv. om te herstellen na een ziekenhuisopname. 15

16 FINANCIELE REGELINGEN Kwijtschelding gemeentelijke belastingen Indien uw netto - besteedbaar inkomen onder de door de overheid bepaalde norm ligt, kunt u voor (gedeeltelijke) kwijtschelding in aanmerking komen van gemeentelijke belastingen. Info en aanvraag: gemeente (020) Bijzondere bijstand voor minima Bijzondere bijstand is van toepassing als u noodzakelijke bijzondere kosten moet maken die naar het oordeel van de gemeente niet door u kunnen worden gedragen. Info en aanvraag gemeente (020) Bijdrage chronisch zieken, gehandicapten en ouderen Per huishouden wordt aan minima een vastgesteld bedrag per jaar verstrekt. Informatie: gemeente (020) Collectieve ziektekostenverzekering Voor minima te regelen bij de gemeente (020) Schuldhulpverlening Als u in aanmerking wilt komen voor schuldhulpverlening neemt u contact op met Klantenservice gemeente (020) Huurtoeslag en zorgtoeslag Betaalt u een relatief hoge huur gelet op de hoogte van uw inkomen? Mogelijk heeft u dan recht op huurtoeslag. Huur- en zorgtoeslag is aan te vragen via de Belastingtelefoon

17 OVERZICHT VAN INTERNETSITES Advies/informatie Wonen, vervoer en mobiliteit Activiteiten voor senioren Dienstverlening Verzorging & verpleging Financiën www. kiesbeter.nl

18 Proclaimer Deze seniorenwijzer is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Regelingen en voorzieningen kunnen wijzigen. Aan de inhoud van de seniorenwijzer kunnen geen rechten worden ontleend. 18

Seniorenwijzer Ouder-Amstel

Seniorenwijzer Ouder-Amstel Seniorenwijzer Ouder-Amstel Januari 2015 Een uitgave van www.coherente.nl (020) 4963673/ (020) 6993164 INHOUDSOPGAVE Rubriek Voorziening Pag. Advies Informatie Zorgadviespunt Ouder-Amstel 4 Ouderenadviseur

Nadere informatie

Seniorenwijzer Ouder-Amstel

Seniorenwijzer Ouder-Amstel Seniorenwijzer Ouder-Amstel Juli 2015 Een uitgave van www.coherente.nl (020) 4963673/ (020) 6993164 INHOUDSOPGAVE Rubriek Voorziening Pag. Advies Informatie Zorgadviespunt Ouder-Amstel 4 Ouderenadviseur

Nadere informatie

Wegwijzer Wonen, Welzijn en Zorg in Ouder-Amstel September 2010. Een uitgave van

Wegwijzer Wonen, Welzijn en Zorg in Ouder-Amstel September 2010. Een uitgave van Wegwijzer Wonen, Welzijn en Zorg in Ouder-Amstel September 2010 Een uitgave van Inhoud ADVIES EN INFORMATIE blz. 2 t/m 4 WONEN, VERVOER EN MOBILITEIT blz. 5 t/m 7 ACTIVITEITEN VOOR SENIOREN blz. 8 t/m

Nadere informatie

Seniorenwijzer Ouder-Amstel

Seniorenwijzer Ouder-Amstel Seniorenwijzer Ouder-Amstel Een uitgave van www.coherente.nl (020) 4963673/6993164 Voorwoord Deze Seniorenwijzer wordt u aangeboden door Coherente, de locale welzijnsorganisatie in Ouder-Amstel. De Seniorenwijzer

Nadere informatie

Wegwijzer Wonen, Welzijn en Zorg in Ouder-Amstel Augustus 2008. Een uitgave van

Wegwijzer Wonen, Welzijn en Zorg in Ouder-Amstel Augustus 2008. Een uitgave van Wegwijzer Wonen, Welzijn en Zorg in Ouder-Amstel Augustus 2008 Een uitgave van INHOUDSOPGAVE ADVIES EN INFORMATIE pagina 2-4 Wmoloket, Ouderenadviseur, Buurtregisseur politie, Maatschappelijk werk, Rechtswinkel,

Nadere informatie

Onderzoek, diagnostiek en behandeling Wat Voor wie Waar Aanmelding / Informatie / Contact

Onderzoek, diagnostiek en behandeling Wat Voor wie Waar Aanmelding / Informatie / Contact Sociale kaart voor kwetsbare ouderen in Amstelland Onderzoek, diagnostiek en behandeling Diagnose dementie Dementie > 65 jaar Huisarts, POH Bij eigen huisarts Dementie < 65 jaar Alzheimercentrum VUmc Via

Nadere informatie

Zorgwijzer. 030 6915000 Laan van Vollenhove 1014 3706 AH Zeist

Zorgwijzer. 030 6915000 Laan van Vollenhove 1014 3706 AH Zeist Zorgwijzer voor senioren in de gemeente Zeist Stichting MeanderOmnium MeanderOmnium is de lokale welzijnsorganisatie in de gemeente Zeist. Deze organisatie levert naast diensten en activiteiten voor mensen

Nadere informatie

Onderzoek, diagnostiek en behandeling Wat Voor wie Waar Aanmelding / Informatie / Contact

Onderzoek, diagnostiek en behandeling Wat Voor wie Waar Aanmelding / Informatie / Contact Sociale kaart voor kwetsbare ouderen in Amstelland Onderzoek, diagnostiek en behandeling Diagnose dementie Dementie > 70 jaar Huisarts, POH Bij eigen huisarts Dementie < 70 jaar Alzheimercentrum VUmc Via

Nadere informatie

Rapportage Preventief Huisbezoek Ouderen 2014

Rapportage Preventief Huisbezoek Ouderen 2014 Rapportage Preventief Huisbezoek Ouderen 2014 Rapportage Preventief Huisbezoek 2014 Het preventief huisbezoek wordt aangeboden aan alle zelfstandig wonende ouderen in Ouder-Amstel die in een kalenderjaar

Nadere informatie

Aanvraag hulpmiddelen Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

Aanvraag hulpmiddelen Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) Aanvraag hulpmiddelen Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) Waarom dit formulier? Als u een beperking hebt, bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte, handicap of psychische problemen, kunt u hulp krijgen.

Nadere informatie

De zorg na uw ziekenhuisopname

De zorg na uw ziekenhuisopname De zorg na uw ziekenhuisopname Universitair Medisch Centrum Groningen U ontvangt deze folder omdat u na het ontslag uit het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. U heeft bijvoorbeeld behoefte

Nadere informatie

De zorg na uw ziekenhuisopname

De zorg na uw ziekenhuisopname De zorg na uw ziekenhuisopname Universitair Medisch Centrum Groningen U ontvangt deze folder omdat u na het ontslag uit het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. U heeft bijvoorbeeld behoefte

Nadere informatie

Zorg na uw ziekenhuisopname

Zorg na uw ziekenhuisopname Zorg na uw ziekenhuisopname U bent opgenomen in Maasziekenhuis Pantein. Voordat u weer naar huis gaat, heeft u een gesprek met de liaisonverpleegkundige om te bespreken of u na uw opname in het ziekenhuis

Nadere informatie

De Transferverpleegkundige

De Transferverpleegkundige De Transferverpleegkundige In het Lievensberg ziekenhuis wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van zorg. Daaronder valt ook de zorg, die nodig is na een ziekenhuisopname. De transferverpleegkundige

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Nazorg na ontslag uit het Refaja ziekenhuis

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Nazorg na ontslag uit het Refaja ziekenhuis Nazorg na ontslag uit het Refaja ziekenhuis NAZORG NA ONTSLAG UIT HET REFAJA ZIEKENHUIS INLEIDING U ontvangt deze folder omdat u na het ontslag uit het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft.

Nadere informatie

WONEN, ZORG EN WELZIJN

WONEN, ZORG EN WELZIJN Zoekt u informatie, die niet in deze gids staat? Belt u dan met de Stichting Welzijn Bedum p/a Kapelstraat 9 9781 GK Bedum tel. 301 44 65 KLEINE INFORMATIEGIDS WONEN, ZORG EN WELZIJN VOOR OUDEREN IN DE

Nadere informatie

Zorg Thuis. Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN

Zorg Thuis. Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Zorg Thuis Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl www.rosengaerde.nl

Nadere informatie

wmo wijzer hulp en ondersteuning thuis

wmo wijzer hulp en ondersteuning thuis wmo wijzer hulp en ondersteuning thuis Inleiding Hulp en ondersteuning thuis Zorgvoorzieningen vallen deels onder de Wmo (gemeente) maar soms ook onder de AWBZ of uw zorgverzekering. Dit maakt het lastig

Nadere informatie

Dagbehandeling De Horst

Dagbehandeling De Horst Dagbehandeling De Horst U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar zonder extra ondersteuning lukt dat niet meer. U wordt ouder en krijgt geheugenproblemen. Het is niet meer zo gemakkelijk

Nadere informatie

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Informatieblad 1 team Wmo Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Algemene informatie In dit informatieblad vindt u mogelijkheden op het gebied van wonen. De informatie heeft betrekking op zelfstandige huurwoningen

Nadere informatie

wmo wijzer hulp en ondersteuning thuis

wmo wijzer hulp en ondersteuning thuis wmo wijzer hulp en ondersteuning thuis 1 Inleiding Hulp en ondersteuning thuis Hulp en ondersteuning thuis valt deels onder de Wmo (gemeente) maar soms ook onder de AWBZ of uw zorg verzekering. Dit maakt

Nadere informatie

Meedoen, ook als u een laag inkomen hebt!

Meedoen, ook als u een laag inkomen hebt! Meedoen, ook als u een laag inkomen hebt! 2 Inhoudsopgave Inleiding 5 Collectieve aanvullende verzekering 6 Declaratiefonds 7 Bijzondere bijstand voor chronisch zieken en gehandicapten 8 Bijzondere bijstand

Nadere informatie

Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen

Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen Servicepunt Z Almere Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig leven, wonen en meedoen in de samenleving. Dit geldt

Nadere informatie

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Woonvormen voor ouderen in Amstelveen www.vitawelzijnenadvies.nl 2 Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Algemene informatie In deze folder vindt u informatie over mogelijkheden op het gebied van wonen.

Nadere informatie

Activiteiten voor senioren Ouder-Amstel september - oktober 2016

Activiteiten voor senioren Ouder-Amstel september - oktober 2016 Activiteiten voor senioren Ouder-Amstel september - oktober 2016 Activiteiten voor senioren In Ouder-Amstel is altijd wat te beleven, ook voor senioren. Coherente organiseert activiteiten voor senioren

Nadere informatie

SENIORENWIJZER GEGEVENS VAN ORGANISATIES VOOR SENIOREN OVER WONEN, WELZIJN EN ZORG ONDERWERP WAAR / WIE TELEFOON BIJZONDERHEDEN

SENIORENWIJZER GEGEVENS VAN ORGANISATIES VOOR SENIOREN OVER WONEN, WELZIJN EN ZORG ONDERWERP WAAR / WIE TELEFOON BIJZONDERHEDEN SENIORENWIJZER GEGEVENS VAN ORGANISATIES VOOR SENIOREN OVER WONEN, WELZIJN EN ZORG ONDERWERP WAAR / WIE TELEFOON BIJZONDERHEDEN Apotheek Apotheek Stde Broec 0228 517348 info@apotheekstedebroec.nl In avond

Nadere informatie

Kanteling Wmo Iedereen doet mee

Kanteling Wmo Iedereen doet mee Kanteling Wmo Iedereen doet mee Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Een brochure voor iedereen die ondersteuning nodig heeft vanuit de Wmo. Vrijwillige ouderenadviseur uit Gelderland

Nadere informatie

WMO. Mobiel blijven, óók met een beperking UNIT WMO

WMO. Mobiel blijven, óók met een beperking UNIT WMO WMO Mobiel blijven, óók met een beperking UNIT WMO 3 WMO Mobiel blijven, óók met een beperking Door ouderdom, ziekte of een handicap kan het soms moeilijk zijn om u te verplaatsen. U kunt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Informatieblad 1 team Wmo Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Algemene informatie In dit informatieblad vindt u informatie over mogelijkheden op het gebied van wonen. De informatie heeft betrekking op

Nadere informatie

Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk. Wat moet ik hiervoor doen?

Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk. Wat moet ik hiervoor doen? Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk. Wat moet ik hiervoor doen? Als 55 plusser denkt u misschien al na over hoe u zou willen wonen als u bijvoorbeeld wat slechter ter been bent. U woont nu nog in een

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot Inhoudsopgave Inleiding... 4 Leeswijzer... 5 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 6 De gemeente... 6 Het Wmoloket... 6 Het gesprek... 7 2. Het gesprek voorbereiden... 8 Woonsituatie... 9 Huishouden...

Nadere informatie

H.313196.0713. Mogelijkheden voor zorg na uw ziekenhuisverblijf

H.313196.0713. Mogelijkheden voor zorg na uw ziekenhuisverblijf H.313196.0713 Mogelijkheden voor zorg na uw ziekenhuisverblijf Inleiding Na uw ziekenhuisverblijf kan het zijn dat u nog verzorging nodig heeft. Als dit zo is bespreekt de arts of verpleegkundige dit

Nadere informatie

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Woonvormen voor ouderen in Amstelveen www.vitawelzijnenadvies.nl 2 Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Algemene informatie In deze folder vindt u informatie over mogelijkheden op het gebied van wonen.

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

Langer thuis dankzij dagverzorging Wat is dagverzorging? Voor wie is dagverzorging?

Langer thuis dankzij dagverzorging Wat is dagverzorging? Voor wie is dagverzorging? Dagverzorging De Lindetuin Huize Elisabeth Langer thuis dankzij dagverzorging Steeds meer ouderen wonen langer in hun eigen woning en willen ook daar zo lang mogelijk kunnen blijven wonen. Dankzij allerlei

Nadere informatie

Preventief huisbezoek 75+

Preventief huisbezoek 75+ Hollandsspoor 37 3994 VT Houten Postbus 209 3990 GA Houten tel. 030-7001500 info@vanhoutenenco.nl www.vanhoutenenco.nl Preventief huisbezoek 75+ Houten Noord-West de ERVEN en het OUDE DORP 'van Houten&co'

Nadere informatie

Producten- en Dienstencatalogus 2017

Producten- en Dienstencatalogus 2017 Producten- en Dienstencatalogus 2017 Voor thuiswonenden December 2016 Inhoud Voorwoord blz. 3 Thuiszorg blz. 5 Huishoudelijke zorg blz. 6 Dagbesteding blz. 7 Behandeling blz. 8 Maaltijd aan huis blz. 9

Nadere informatie

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Informatieblad 1 team Wmo Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Algemene informatie In dit informatieblad vindt u informatie over mogelijkheden op het gebied van wonen. De informatie heeft betrekking op

Nadere informatie

Pagina 1 van 10. Bezoeken Vitis t/m Provinciale cijfers t/m

Pagina 1 van 10. Bezoeken Vitis t/m Provinciale cijfers t/m Let op: bij provincie wijkt leeftijdgroep (v.a. 70 jaar) af t.o.v. (v.a 75 jaar) = verschil / 6% of meer = verschil / 6% of meer AANTAL GEÍNTERVIEWDEN alle kernen 0 528 82 121 75 20 59 23 32 81 32 3 82

Nadere informatie

Zorg na ziekenhuisopname

Zorg na ziekenhuisopname Zorg na ziekenhuisopname Zorg nodig na ontslag uit het ziekenhuis? Wat zijn de mogelijkheden? Wat kunt u alvast zelf regelen? Wat kan het Transferpunt Zorg voor u betekenen? Inleiding Wellicht heeft u

Nadere informatie

Zorg, hulp en inkomensvoorzieningen

Zorg, hulp en inkomensvoorzieningen Zorg, hulp en inkomensvoorzieningen (076) 525 15 15 www.zorgvoorelkaarbreda.nl Inhoud Pagina 3 Inkomensvoorzieningen BredaPas, seniorentoeslag, collectieve ziektekostenverzekering, kwijtschelding gemeentelijke

Nadere informatie

Bijlage D Aanvullende tabellen 2. Bijlage bij hoofdstuk 2 2. Bijlage bij hoofdstuk 3 4. Bijlage bij hoofdstuk 4 9. Bijlage bij hoofdstuk 5 18

Bijlage D Aanvullende tabellen 2. Bijlage bij hoofdstuk 2 2. Bijlage bij hoofdstuk 3 4. Bijlage bij hoofdstuk 4 9. Bijlage bij hoofdstuk 5 18 Ondersteuning gewenst. Mensen met lichamelijke beperkingen en hun voorzieningen op het terrein van wonen, zorg, vervoer en welzijn. Mirjam de Klerk en Roelof Schellingerhout. Den Haag: Sociaal en Cultureel

Nadere informatie

Zorgloket Bergeijk. De wegwijzer op het gebied van welzijn & zorg!

Zorgloket Bergeijk. De wegwijzer op het gebied van welzijn & zorg! Zorgloket Bergeijk De wegwijzer op het gebied van welzijn & zorg! 2 Zorgloket Bergeijk De Wet maatschappelijke ondersteuning zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen in de maatschappij en zo lang mogelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Tevredenheidsonderzoek. Beperkte dienstverlening tijdens feestdagen

Nieuwsbrief. Tevredenheidsonderzoek. Beperkte dienstverlening tijdens feestdagen Nieuwsbrief DECEMBER 2016 Alle medewerkers van de IASZ wensen u prettige feestdagen en een goed 2017! Wijzigingen beleid bijzondere bijstand Tevredenheidsonderzoek In dit nummer: Collectieve zorgverzekering

Nadere informatie

Transferpunt. Aanvraag van nazorg. www.nwz.nl

Transferpunt. Aanvraag van nazorg. www.nwz.nl Transferpunt Aanvraag van nazorg www.nwz.nl Inhoud Wat is het transferpunt? 3 Welke hulp en zorg kunt u zelf regelen? 4 Welke zorg kan het transferpunt voor u aanvragen? 5 Meer weten? 7 Uw vragen 9 Notities

Nadere informatie

Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk Wat moet ik hiervoor doen?

Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk Wat moet ik hiervoor doen? Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk Wat moet ik hiervoor doen? Als 55 plusser denkt u misschien al na over hoe u zou willen wonen als u bijvoorbeeld wat slechter ter been bent. U woont nu nog een in

Nadere informatie

De transferverpleegkundige

De transferverpleegkundige Transferpunt De transferverpleegkundige www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl TRA001 / De transferverpleegkundige / 03-06-2014 2 De transferverpleegkundige

Nadere informatie

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente?

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Cliëntondersteuning Tips voor het keukentafelgesprek Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Inleiding...3 Leeswijzer...4 Wet maatschappelijke ondersteuning...5

Nadere informatie

VOORZIENINGEN in 2014 in de gemeente Waalre

VOORZIENINGEN in 2014 in de gemeente Waalre Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 WMO WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING.... 2 HULP BIJ HET HUISHOUDEN.... 2 WONINGAANPASSING... 2 Traplift... 3 VERVOERSVOORZIENINGEN.... 3 Taxbus: De Vallei. Connexxion....

Nadere informatie

Zorg of ondersteuning nodig? Kom naar het raadhuis!

Zorg of ondersteuning nodig? Kom naar het raadhuis! Zorg of ondersteuning nodig? Kom naar het raadhuis! De weg naar zorg en ondersteuning loopt altijd via het raadhuis Als u vragen heeft of hulp kunt gebruiken, betrek dan eerst de mensen om u heen. Misschien

Nadere informatie

zorg- en dienstencentrum Lunteren Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Lunteren kan u van dienst zijn!

zorg- en dienstencentrum Lunteren Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Lunteren kan u van dienst zijn! zorg- en dienstencentrum Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella kan u van dienst zijn! Verzorgd wonen achter uw eigen voordeur Wonen doe je het liefst in je eigen huis. Ook, of misschien juist

Nadere informatie

Thuis blijven wonen met QuaRijn

Thuis blijven wonen met QuaRijn Thuis blijven wonen met QuaRijn Thuis zoals u gewend bent ZorgThuis van QuaRijn is hulp in uw eigen huis, zoals u het wilt. De een is geholpen met ondersteuning bij douchen en aankleden door ons terwijl

Nadere informatie

zorg- en dienstencentrum Harskamp Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Harskamp kan u van dienst zijn!

zorg- en dienstencentrum Harskamp Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Harskamp kan u van dienst zijn! zorg- en dienstencentrum Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella kan u van dienst zijn! Verzorgd wonen achter uw eigen voordeur Wonen doe je het liefst in je eigen huis. Ook, of misschien juist

Nadere informatie

De Papierwinkel Steenwijkerland

De Papierwinkel Steenwijkerland De Papierwinkel Hulp nodig bij het invullen van papieren? De Papierwinkel Steenwijkerland In de gemeente Steenwijkerland zijn diverse organisaties actief die kostenloze ondersteuning bieden aan burgers

Nadere informatie

Wet werk en bijstand (Wwb) Wet investeren in jongeren (WIJ) U kunt bij Loket Altena terecht

Wet werk en bijstand (Wwb) Wet investeren in jongeren (WIJ) U kunt bij Loket Altena terecht U kunt bij Loket Altena terecht Op het gemeentehuis van Werkendam: van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. Op het gemeentehuis van Woudrichem: op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Doras

Vrijwilligerswerk bij Doras Welzijn Ouderen Thuisadministratie Vrijwilligerswerk bij Doras Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Vrijwilligerswerk bij Doras Doras

Nadere informatie

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis. Wat kunnen wij voor u betekenen

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis. Wat kunnen wij voor u betekenen Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Wat kunnen wij voor u betekenen U ontvangt deze folder omdat u na opname in het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. In deze folder staat beschreven wat

Nadere informatie

Woonzorgconsulent. Adviseert, ondersteunt en regelt zorg

Woonzorgconsulent. Adviseert, ondersteunt en regelt zorg Woonzorgconsulent Adviseert, ondersteunt en regelt zorg Wanneer u zelfstandig woont in een wooncentrum of wooncomplex, kunt u gebruik maken van de diensten van een woonzorgconsulent van Carintreggeland.

Nadere informatie

De transferverpleegkundige

De transferverpleegkundige Transferpunt De transferverpleegkundige www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl TRA001 / De transferverpleegkundige / 10-11-2016 2 De transferverpleegkundige

Nadere informatie

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat?

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ: zorg bij ziekte, handicap of ouderdom Als u zorg wilt die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), onderzoekt het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

Cognitieve stoornis met psychiatrische symptomen Geheugen poli Amstelmere Via huisarts 020543 4343

Cognitieve stoornis met psychiatrische symptomen Geheugen poli Amstelmere Via huisarts 020543 4343 Sociale kaart voor kwetsbare ouderen in de Haarlemmermeer Onderzoek en diagnostiek Diagnose dementie Dementie > 65 jaar Huisarts Dementie < 65 jaar Alzheimercentrum VUmc Via huisarts 0204440816 Cognitieve

Nadere informatie

ALGEMEEN WMO VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP

ALGEMEEN WMO VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP Vanaf 2015 krijgt de gemeente er zorgtaken bij. Een deel van de zorg die nu via het zorgkantoor vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) loopt, gaat

Nadere informatie

ontdek. De beste zorg voor u, thuis. Informatie over: Thuiszorg

ontdek. De beste zorg voor u, thuis. Informatie over: Thuiszorg ontdek. Informatie over: Thuiszorg De beste zorg voor u, thuis. Zo goed en zelfstandig mogelijk leven in uw eigen vertrouwde omgeving. Laurens biedt alle zorg die u hierbij nodig heeft. meer dan zorg Langer

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Hof van Batenstein Hof van Batenstein, dicht bij u in de buurt In Vianen kunt u zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis zijn of in Hof van Batenstein, in uw eigen

Nadere informatie

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat?

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ: zorg bij ziekte, handicap of ouderdom Als u zorg wilt die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), onderzoekt het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg. Opella kan u van dienst zijn!

Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg. Opella kan u van dienst zijn! Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg Opella kan u van dienst zijn! Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg Verpleging thuis Opella verpleging Er kan een moment in uw leven komen, dat u thuis verpleging

Nadere informatie

Welkom WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Liesbeth Verhoeven Arie Sax

Welkom WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Liesbeth Verhoeven Arie Sax Welkom WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2015 Liesbeth Verhoeven Arie Sax 26 augustus 2019 Doel Burgers helpen om: om zo lang mogelijk zelfstandig thuis* te kunnen blijven wonen en deel te kunnen nemen

Nadere informatie

De Papierwinkel Steenwijkerland

De Papierwinkel Steenwijkerland De Papierwinkel Hulp nodig bij het invullen van papieren? De Papierwinkel Steenwijkerland In de gemeente Steenwijkerland zijn diverse organisaties actief die kostenloze ondersteuning bieden aan burgers

Nadere informatie

waarom het loket WWZ wonen welzijn zorg gemeente Westervoort en gemeente Duiven

waarom het loket WWZ wonen welzijn zorg gemeente Westervoort en gemeente Duiven waarom het loket WWZ U hebt de brochure van het Loket WWZ in de hand. Hierin willen wij u laten zien wat het loket WWZ voor u kan betekenen. Wij willen u graag helpen om de weg te vinden in het woud van

Nadere informatie

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen I N H O U D Uitnodiging thema avond Uitnodiging bijeenkomst vrijwilligersverzekeringen Maatjesproject Mantelzorgdagen Activiteiten steunpunt Mantelzorg Alzheimer café Hulp bij PGB nodig? Uitnodiging thema

Nadere informatie

Wegwijzer voor mantelzorgers

Wegwijzer voor mantelzorgers Wegwijzer voor mantelzorgers in Kaag en Braassem Inhoud Inleiding 2 Het WMO-loket: de beste vraagbaak 2 Respijtzorg: vervangende mantelzorg thuis 3 Respijtzorg: vervangende zorg buitenshuis 4 Mantelzorg

Nadere informatie

Thuiszorg. Thuiszorg. Een uitgebreid dienstenpakket voor als u nog thuis woont.

Thuiszorg. Thuiszorg. Een uitgebreid dienstenpakket voor als u nog thuis woont. Thuiszorg Thuiszorg Een uitgebreid dienstenpakket voor als u nog thuis woont. 3 Inhoudsopgave Inleiding Inleiding 3 Thuiszorg 4 Hulp bij het huishouden 6 Kosten Thuiszorg en Hulp bij het huishouden 8 Servicepakket

Nadere informatie

Zorg na ontslag uit het ziekenhuis

Zorg na ontslag uit het ziekenhuis Zorg na ontslag uit het ziekenhuis Afdeling transferpunt mca.nl Inhoudsopgave Transferpunt van het MCA 3 Wat is AWBZ-zorg? 4 Wat regelt het transferpunt van het MCA voor u? 5 Vervoer 7 Huisarts 8 Apotheek

Nadere informatie

Notitie categoriale bijzondere bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten

Notitie categoriale bijzondere bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten Notitie categoriale bijzondere bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Categoriale bijzondere bijstand 3. Doelgroep 4. Meerkosten chronisch zieken en gehandicapten

Nadere informatie

Zorg na uw ziekenhuisopname

Zorg na uw ziekenhuisopname Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Zorg na uw ziekenhuisopname z 1 Als u na uw opname het WZA weer verlaat, betekent dit niet automatisch dat u alles weer zelf

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning

Wet maatschappelijke ondersteuning Wet maatschappelijke ondersteuning Seniorenraad Veldhoven i.s.m. gemeente Veldhoven 29 oktober 2018 Openbare Bibliotheek Veldhoven Programma 19.00 uur: Ontvangst 19.15 uur: Opening Rob Schraven, Seniorenraad

Nadere informatie

Mobiel blijven. óók met een beperking

Mobiel blijven. óók met een beperking Servicepunt Zorg Mobiel blijven óók met een beperking Door ouderdom, ziekte of een handicap kan het soms moeilijk zijn om u te verplaatsen. U kunt bijvoorbeeld niet meer lopend naar de winkels of reizen

Nadere informatie

Wmo-loket. In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning

Wmo-loket. In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning sopgave 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 5 De gemeente... 5 Het Wmo loket... 5 Het gesprek... 6 2. Het gesprek voorbereiden... 7 Woonsituatie...

Nadere informatie

Zorg, ondersteuning werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden

Zorg, ondersteuning werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden Zorg, ondersteuning werk en inkomen Hulp bij het Huishouden zodanig te ondersteunen dat u zo lang mogelijk en zo prettig mogelijk in uw eigen omgeving kunt blijven en goed kunt deelnemen aan de samenleving.

Nadere informatie

VOORZIENINGEN in 2016. (Januari 2016)

VOORZIENINGEN in 2016. (Januari 2016) VOORZIENINGEN in 2016. (Januari 2016) VOORZIENINGEN in 2016.... 1 ALGEMEEN:... 2 WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO).... 2 ZORGVERZEKERINGSWET (ZVW).... 2 WET LANGDURIGE ZORG (WLZ).... 2 DAGBESTEDING,

Nadere informatie

Elisabeth Zorg Thuis. Langer zelfstandig thuis wonen

Elisabeth Zorg Thuis. Langer zelfstandig thuis wonen Elisabeth Zorg Thuis Langer zelfstandig thuis wonen Inhoudsopgave 3 Zorg in de buurt, langer zelfstandig thuis 4 Wat kunnen wij voor u betekenen? 5 Stichting Elisabeth maakt het mogelijk 6 Zorg aanvragen

Nadere informatie

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat?

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ: zorg bij ziekte, handicap of ouderdom Als u zorg wilt die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), onderzoekt het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale Zorg Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale zorg Zorgcentrum Mennistenerf Meer dan wat ook is van belang dat elke bewoner zich thuis, welkom en goed verzorgd voelt. Daarom zet

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ondersteuning voor mensen die beperkingen ondervinden in het dagelijks leven

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ondersteuning voor mensen die beperkingen ondervinden in het dagelijks leven Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ondersteuning voor mensen die beperkingen ondervinden in het dagelijks leven Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente stimuleert inwoners om langer

Nadere informatie

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Januari - februari 2013 Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Ontmoetingen en activiteiten Heeft u behoefte aan ontspanning, ontmoeting en/of activiteiten? Laurens en KijkopWelzijn bieden met het Ontmoetingsplein

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Zorg na een ziekenhuisopname Met ingang van 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg. Belangrijk is dat u weet dat niet meer alle zorg wordt vergoed en verzorgd door de overheid, thuiszorg of het

Nadere informatie

Wonen met volledige verpleeghuiszorg thuis VPT

Wonen met volledige verpleeghuiszorg thuis VPT Wonen met volledige verpleeghuiszorg thuis VPT 1 Wonen met volledige verpleeghuiszorg thuis Wonen met volledige verpleeghuiszorg thuis, ook wel Volledig Pakket Thuis genoemd (VPT) bieden wij aan in de

Nadere informatie

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Heeft u zorg nodig na het verblijf in het ziekenhuis? 4 Wie regelt deze zorg? 4 Uw plichten rondom ontslag 5 Wanneer kan de zorg na de ziekenhuisopname

Nadere informatie

Amstelring Dagbesteding

Amstelring Dagbesteding Amstelring Dagbesteding Ik ga me toch niet de hele dag zitten vervelen! Als we gaan sporten, sta ik altijd vooraan, Henk is één van de deelnemers van een dagbehandeling voor vitale ouderen met een vorm

Nadere informatie

Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning in Utrecht

Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning in Utrecht Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning in Utrecht Zelfstandig wonen en meedoen in Utrecht www.utrecht.nl Hebt u hulp bij het huishouden van de thuiszorg? een rolstoel of scootmobiel nodig? een pasje

Nadere informatie

VOORZIENINGEN in 2015

VOORZIENINGEN in 2015 VOORZIENINGEN in 2015 ALGEMEEN... 2 1.1 WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO)... 2 1.2 ZORGVERZEKERINGSWET (ZVW)... 2 1.3 WET LANGDURIGE ZORG (WLZ)... 2 1.4 WTCG (Wet Tegemoetkoming chronisch zieken

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Vreeswijk Vreeswijk, dicht bij u in de buurt In Nieuwegein kunt u de zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis of op uw eigen appartement in het woonzorgcentrum

Nadere informatie

Geheugenstoornissen Hulpverlenende instanties. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Geheugenstoornissen Hulpverlenende instanties. Ziekenhuis Gelderse Vallei Geheugenstoornissen Hulpverlenende instanties Ziekenhuis Gelderse Vallei Inhoud Inleiding 2 Casemanager 2 Praktische zorgverlening 2 CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) 3 WMO 3 Psychosociale hulpverlening

Nadere informatie

Volledig Pakket Thuis (VPT)

Volledig Pakket Thuis (VPT) Wij zorgen ervoor als geen ander! Volledig Pakket Thuis (VPT) Volledig Pakket Thuis Het Volledig Pakket Thuis; misschien iets voor u? Indien u een zorgvrager bent met een indicatie voor verblijf in een

Nadere informatie

Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo):

Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo): Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo): Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ): Collectieve Volksverzekering voor ziektekostenrisico s, waarvoor je je niet individueel kunt

Nadere informatie

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat?

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ: zorg bij ziekte, handicap of ouderdom Als u zorg wilt die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), onderzoekt het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

Transferbureau. zorg na ontslag uit het Waterlandziekenhuis

Transferbureau. zorg na ontslag uit het Waterlandziekenhuis Transferbureau zorg na ontslag uit het Waterlandziekenhuis U bent of wordt binnenkort opgenomen in het Waterlandziekenhuis. Bij een geplande opname kunt u al rekening houden met de mogelijke beperkingen

Nadere informatie

Weer thuis na opname in het ziekenhuis

Weer thuis na opname in het ziekenhuis Weer thuis na opname in het ziekenhuis Inhoudsopgave Inhoudsopgave Blz. Weer thuis na opname in het ziekenhuis 3 - Checklist 3 Wat kunt u thuis zelf regelen 4 - Gebruikelijke zorg 5 - Overige voorzieningen

Nadere informatie

Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg

Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Welke vormen van zorg kunnen wij u bieden in de thuissituatie? Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Eikenlaan 34, 9697 RW Blijham. Tel: 0597-56 55 00

Nadere informatie

Zorg, begeleiding, werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden

Zorg, begeleiding, werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden Zorg, begeleiding, werk en inkomen Hulp bij het Huishouden Wmo, Hulp bij het Huishouden Toch hulp nodig via de gemeente? Heeft u geprobeerd om zelf hulp te regelen maar lukt het niet om uw probleem zelf

Nadere informatie