desinfectie 8 with people in mind Ontwerp, Hulpmiddelen en Hygiënische routines Een totaalconcept voor infectiebestrijding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "desinfectie 8 with people in mind Ontwerp, Hulpmiddelen en Hygiënische routines Een totaalconcept voor infectiebestrijding"

Transcriptie

1 desinfectie 8 Een totaalconcept voor infectiebestrijding Ontwerp, Hulpmiddelen en Hygiënische routines with people in mind

2 2 Desinfectie 8 desinfectie 8 EEN NIEUW INFECTIEPREVENTIECONCEPT Het oplopen van infecties in zorginstellingen ziekenhuisinfecties is wereldwijd een toenemend probleem. Door de opkomst en verspreiding van mogelijke dodelijke, antibioticaresistente bacteriën, zoals MRSA, is effectieve infectiebestrijding noodzakelijker dan ooit. Er is duidelijk dringend behoefte aan een effectievere, meer omvattende aanpak van infectiebestrijding om zorgverleners en cliënten in zorginstellingen te beschermen tegen ziekhuisinfecties. ArjoHuntleigh nam de uitdaging aan door eerst de essentiële voorwaarden in kaart te brengen om effectieve infectiebestrijding in de zorginstellingen te ondersteunen. De drie basisvoorwaarden zijn het juiste ontwerp, de juiste hulpmiddelen en degelijke hygiënische routines. Deze uitkomsten vormden de basis voor het ontwikkelen van een dynamisch concept voor infectiebestrijding Desinfectie 8. Dit achtvormige model toont duidelijk de stroom van voordelen die ontstaat, als de juiste basis voor infectiebestrijding is gelegd. Effectieve infectiebestrijding kan een reeks positieve gevolgen in werking zetten die de kwaliteit van het bestaan van cliënten en de werkomstandigheden van zorgverleners verbetert en zorginstellingen in staat stelt betere, kosteneffectievere zorg te verlenen. Desinfectie 8 geeft inzicht in infectiebestrijding en de beste methode van aanpak. Het model is gebaseerd op het eveneens succesvolle concept van de Positieve 8, een dynamisch model dat ArjoHuntleigh heeft ontwikkeld om duidelijk te maken dat optimale condities de mobiliteit van cliënten bevorderen en de kwaliteit van de zorg verhogen. ArjoHuntleigh beschikt over unieke ervaring en expertise op vier kerngebieden infectiebestrijding, letselpreventie, zorgverlening en faciliteitenplanning. Wij zijn op basis daarvan als geen ander in staat de ondersteuning, systemen en oplossingen te bieden die uw zorginstelling nodig heeft om optimaal te profiteren van de voordelen van Desinfectie 8.

3 Desinfectie 8 3 Planning, Equipment and Routines Ontwerp, Hulpmiddelen en Hygiënische routines Planning, Equipment and Routines De cliënt 1 Optimale hygiënische zorgomgeving 2 Verlaagd risico van kruisbesmetting 3 Herstel in een gezondere omgeving 4 Hogere levensstandaard De zorgverlener 5 Minder behoefte aan medische behandeling 6 Gezondere zorgverleners 7 Afname ziekteverzuim 8 Lagere kosten en hogere kwaliteit van zorg Desinfectie 8 is een dynamisch model. Het model toont de positieve gevolgen van een effectieve infectiepreventie in een zorginstelling. Het cijfer 8 brengt duidelijk de hele cyclus in kaart die cliënten en zorgverleners optimale voordelen biedt. De doorslaggevende factoren voor infectiebestrijding ontwerp, hulpmiddelen en hygiënische routines fungeren als schakel tussen de twee cirkels. De bovenste cirkel volgt de reeks voordelen wat betreft gezondheid en levenskwaliteit voor de cliënt. Naarmate de behoefte van cliënten aan medische zorg afneemt, nemen de voordelen voor de zorgverlener toe, zoals de onderste cirkel laat zien. Ziekenhuisinfecties veroorzaken over de hele wereld onnodig menselijk leed, vormen een zware financiële last voor de gezondheidssector en vergen jaarlijks duizenden levens. Alleen al in de Verenigde Staten worden jaarlijks 2 miljoen gevallen van ziekenhuisinfectie geregistreerd en sterven ongeveer personen per jaar ofwel 1 per 6 minuten aan infecties opgelopen in zorgomgevingen. Anders Håkansson, PhD en Instructor in Pediatrics, Harvard Medical School.

4 4 Desinfectie 8 bovenste cirkel focus op de cliënt Wat gebeurt er als u optimale condities schept voor een hygiënisch verantwoorde zorgomgeving? Allereerst profiteren de cliënten daarvan. Desinfectie 8 laat de reeks voordelen zien die in werking wordt gezet, met aanzienlijke verbeteringen voor de gezondheidstoestand en het welzijn van de cliënt. De bovenste cirkel, stappen 1-4, is gericht op de cliënt. De Desinfectie 8 kan in elke zorginstelling worden ingevoerd en verbeterd om de kwaliteit van het bestaan van cliënten aanzienlijk te verhogen. Met het juiste ontwerp, de juiste hulpmiddelen en goede hygiënische routines wordt de Desinfectie 8 in werking gezet.

5 Desinfectie Optimale hygiënische zorgomgeving Hoge eisen stellen aan hygiëne is voor elke zorginstelling van essentieel belang. Dit geldt met name voor de ouderenzorg. Naarmate we ouder worden, neemt de afweer van ons immuunsysteem af. Als ouderen in een tehuis verblijven, verhoogt dit het risico van infectieoverbrenging. 2 Verlaagd risico van kruisbesmetting Een infectiebestrijdingsstrategie die ontwerp, hulpmiddelen en hygiënische routines omvat biedt de meest optimale bescherming. Dit is de optimale basis om het aantal micro-organismen in de zorgomgeving te verlagen en daarmee het risico van kruisbesmetting. 3 Herstel in een gezondere omgeving Als het risico van infectie is verlaagd, kan de cliënt herstellen in een gezondere omgeving. De duur van de verzorging wordt verkort en het gebruik van antibiotica neemt af. Het lichamelijke en geestelijke welzijn van cliënten wordt verbeterd en ze worden actiever. 4 Hogere levensstandaard Goede methoden van hygiënische verzorging systematisch toepassen schept een omgeving met een lager risico van infectie, zorgontvangers worden gezonder en het wordt mogelijk de mobiliteit te verbeteren. De positieve uitkomst voor cliënten is een hogere levensstandaard.

6 6 Desinfectie 8 onderste cirkel focus op de zorgverlener Zoals de eerste 4 stappen van Desinfectie 8 laten zien, leiden optimale condities voor infectiebestrijding tot gezondere cliënten. En als cliënten zich beter voelen, biedt dit de zorgverleners ook voordelen. Hier vallen de twee cirkels van de 8 samen. De onderste cirkel van de Desinfectie 8, stappen 5-8, geeft de positieve effecten voor de zorgverlener en de zorginstelling weer van optimale infectiebestrijding. In zorginstellingen vormen infecties niet alleen voor cliënten, maar ook voor zorgverleners een gevaar. Als er geen strenge infectiebestrijdingsmaatregelen zijn genomen, kunnen zorgverleners, zonder zich daarvan bewust te zijn, ook fungeren als de overbrengers van infectieziekten ongeveer 50% van alle ziekenhuisinfecties zijn het gevolg van slechte handhygiëne. Optimale infectiebestrijging ontwerp, hulpmiddelen en hygiënische routines verbetert niet alleen de gezondheid van cliënten, maar ook die van zorgverleners.

7 Desinfectie Minder behoefte aan medische behandeling Als de cliënten gezonder zijn, is de werkdruk lager, waarvan de zorgverlener profiteert. Minder cliënten hebben behandelingsintensieve islolatie nodig. Het gebruik van antibiotica neemt af. In het algemeen hebben cliënten minder medische zorg nodig. In veel gevallen zijn ze mobieler en hebben ze minder hulp nodig. 6 Gezondere zorgverleners Werken volgens de Desinfectie 8 komt de werkomstandigheden en de gezondheid ten goede. De vier hoekstenen voor optimale hygiëne in de spoelkeuken (pagina 10) en de Schone handen op Schone materialen regel (pagina 8) zorgen dat zorgverleners veel minder risico op infectie lopen. 7 Afname ziekteverzuim Omdat zorgverleners minder blootstaan aan infectiegevaren in een zorginstelling waar de Desinfectie 8 is ingevoerd, neemt ook het ziekteverzuim af. Gezondere zorgverleners in een goede werkomgeving hebben meer werkplezier, wat het verloop onder de zorgverleners minimaliseert. 8 Lagere kosten en hogere kwaliteit van zorg Naleving van de Desinfectie 8 kan de efficiency en de kwaliteit van de zorg verbeteren en de kosten op de korte en lange termijn verlagen. Kostenverlagende factoren zijn onder andere kortere duur van de zorg, gezondere en productievere medewerkers, minder verloop onder personeel en hergebruik van producten.

8 8 Desinfectie 8 VOLLEDIGE ONDERSTEUNING VOOR DESINFECTIE 8 ArjoHuntleigh kan uw zorginstelling helpen te werken volgens de Desinfectie 8 en optimale voordelen realiseren op basis van dit nieuwe totaalconcept voor infectiebestrijding. ArjoHuntleigh heeft uitgebreide expertise op vier gerelateerde gebieden letselpreventie, cliëntenzorg, faciliteitenontwerp en infectiebestrijding en is daarom de ideale partner om te zorgen dat de Desinfectie 8 integraal onderdeel wordt van uw manier van werken. De voorwaarden voor effectieve infectiebestrijding hebben te maken met het juiste ontwerp, de juiste hulpmiddelen en degelijke hygiënische routines. ArjoHuntleigh biedt een totaaloplossing Accountmanagers die helpen bij het ontwerp, eersteklas hulpmiddelen en uitstekende ondersteuning van hygiënische routines om u te helpen alle drie de basisvoorwaarden te realiseren. Ontwerp Een goed ontwerp is de eerste stap voor invoering van de Desinfectie 8. ArjoHuntleigh heeft uitgebreide ervaring op het gebied van het ontwerp van zorgfaciliteiten. Aan de hand van het ArjoHuntleigh Handboek voor Architecten en Ontwerpers kunnen onze deskundige CAPN accountmanagers u helpen Desinfectie 8 met succes in uw zorginstelling toe te passen. De accountmanager helpt bij het ontwerp van een aangepaste, centrale spoelkeuken op basis van de vier hoeksteken, een design principe van ArjoHuntleigh dat goede infectiebestrijding garandeert. Hulpmiddelen Een wasmachine/desinfector is van vitaal belang voor de infectiebestrijdende werking van de spoelkeuken. ArjoHuntleigh biedt een serie wasmachines/desinfectors die voorwerpen, zoals urineflessen en bedpannen effectief reinigen en desinfecteren voor hergebruik. ArjoHuntleigh kan u adviseren welk type wasmachine/ desinfector voor uw nieuwe of bestaande spoelkeuken het meest geschikt is. Hygiënische routines Desinfectie 8 kan niet worden ingevoerd zonder goede, hygiënische routines. De expertise die ArjoHuntleigh op het gebied van infectiebestrijding heeft opgedaan vormt een waardevolle bron voor training en algemene richtlijnen over het toepassen van de beste hygiënische routines. ArjoHuntleigh hanteert een basisconcept voor effectieve methoden van infectiebestrijding Schone handen op schone materialen die voorschrijft dat schone en gedesinfecteerde materialen nooit met vuile handen mogen worden aangeraakt of opgepakt.

9 Desinfectie 8 9 Desinfectie 8 is een doorlopende methode voor continue verbetering. Het geld dat ermee wordt bespaard kan opnieuw worden geïnvesteerd in het handhaven of verbeteren van de basisvoorwaarden voor de Desinfectie 8 ontwerp, hulpmiddelen en hygiënische routines. Planning, Equipm and Routine Ontwerp, Hulpmiddelen en Hygiënische routines Planning, Equip and Routine Kostenbesparingen met Desinfectie 8 Effectieve infectiebestrijding bespaart kosten. De behandelingskosten van een persoon die MSRA heeft worden geschat op 5000 tot Desinfectie 8 helpt zorginstellingen kosten te besparen door: Hergebruik van materialen. Voor hergebruik geschikte materialen worden gereinigd en gedesinfecteerd in ArjoHuntleigh wasmachines/desinfectors, zodat minder gebruik wordt gemaakt van wegwerpartikelen. In de dagelijkse praktijk kan hierdoor in veel gevallen een kostenbesparing van 50% of meer worden gerealiseerd. Korter verblijf in zorginstellingen. Gezondere zorgverleners en minder ziekteverzuim. Toename arbeidsvreugde en minder verloop van zorgverleners.

10 10 Desinfectie 8 Een goed ontworpen SPOELKEUKEN In zorginstellingen is het noodzakelijk dat de toevoer van gedesinfecteerde materialen uit de spoelkeuken ononderbroken verloopt. Een goed ontworpen, optimale spoelkeuken speelt een centrale rol bij infectiebestrijding en is van essentieel belang voor een succesvolle implementatie van Desinfectie 8. ArjoHuntleigh helpt u graag een spoelkeuken te ontwerpen en in te richten die perfect voldoet aan de specifieke behoeften van uw instelling. Onze spoelkeukenoplossing helpt u de Desinfectie 8 te implementeren en te handhaven en optimaal te profiteren van het Desinfectie 8 concept. Een spoelkeukenoplossing van ArjoHuntleigh is altijd gebaseerd op de Vier hoeksteken. Deze vier hoekstenen zijn essentieel voor het handhaven van goede werkmethoden en het realiseren van een hoog niveau van infectiebestrijding. 1. Vuile ruimte een verzamelpunt voor vuile materialen, gescheiden van de ruime voor schone materialen. 2. Wastafel een handig geplaatste wastafel met accessoires. 3. Wasmachine/desinfector voor het automatisch reinigen en desinfecteren van herbruikbare bedpannen, urineflessen of toiletemmers. 4. Schone opbergruimte een opbergruimte voor gereinigde herbruikbare materialen, gescheiden van de ruimte voor vuile materialen. ArjoHuntleigh levert een serie spoelkeukenelementen, zoals kasten, wastafels en wasmachine/desinfectors. Deze elementen zijn ontworpen als modulaire systemen die een grote mate van flexibiliteit bieden bij het ontwerpen van een optimale spoelkeuken.

11 Desinfectie MET DE JUISTE WASMACHINE/DESINFECTOR Voor effectieve infectiebestrijding op basis van de Desinfectie 8 is in de spoelkeuken de juiste apparatuur vereist om voor hergebruik geschikte goederen te reinigen en te desinfecteren. De efficiënte ArjoHuntleigh wasmachine/desinfectors voldoen volledig aan deze eis door vuile opvangbakken automatisch te legen, te reinigen en thermisch te desinfecteren en zodoende een constante toevoer van schone materialen te garanderen. Plaats vuile materialen, zoals bedpannen en urineflessen in de bijbehorende houder, start het juiste programma en na 3 tot 7 minuten zijn de materialen weer klaar voor gebruik. ArjoHuntleigh heeft een serie wasmachine/desinfectors ontwikkeld met verschillende functies en diverse installatiemogelijkheden, zodat u de machine kunt kiezen die het best past in uw optimaal ontworpen spoelkeuken. Typhoon De Typhoon is een volautomatische wasmachine/desinfector. Deze machine van bewezen kwaliteit is voorzien van nieuwe, innovatieve functies, zoals het ingebouwde kijkvenster (View In Process) en een kantelende houder om vuile opvangbakken automatisch te legen. Amigo De Amigo bovenlader wasmachine/desinfector heeft een met de voet te bedienen automatisch deksel en een ingebouwde spoelkom. Hierdoor is de machine niet alleen geschikt voor veelgebruikte circulatiegoederen, zoals bedpannen, urineflessen en zuigflessen, maar ook voor toiletemmers en dweilemmers. (Niet leverbaar in Nederland). Tornado Deze wasmachine/desinfector met voorlader biedt nu verbeterde prestaties voor nog betere infectiebestrijding. De verschillende modellen aan de wand of onder tafel te monteren en vrijstaand (met of zonder automatisch sluitende deur) bieden optimale flexibiliteit bij het ontwerpen van spoelkeukens. Ninjo Ninjo is een effectieve, stijlvolle wasmachine/desinfector in een nieuw jasje nieuwe kleur, vorm en uitstraling die een aangename werkomgeving creëert in de spoelkeuken. De machine maakt integraal deel uit van het Ninjo totaalconcept voor de spoelkeuken, inclusief inrichtingselementen.

12 DESINFECTIE 8 CONCEPT HULPMIDDELEN Een reeks concepthulpmiddelen is verkrijgbaar om u meer inzicht te geven in Desinfectie 8 en de mogelijke toepassingen ervan in uw zorginstelling. Bereid u voor op Desinfectie 8 met onze concept- en productvideo s en het ARJO handboek voor architecten met cd. De Desinfectie 8 conceptvideo op dvd. De Desinfectie 8 Concept Video op DVD geeft stap-voor-stap inzicht in de werking van Desinfectie 8 en de resulterende stroom van voordelen voor cliënten en zorgverleners. De belangrijkste concepten van infectiestrijding komen ook aan de orde: de vier hoekstenen voor het ontwerpen van de spoelkeuken en het principe van schone handen op schone materialen voor effectieve dagelijkse hygiëne. Productvideo s op DVD zijn verkrijgbaar voor de meest wasmachine/ desinfectors in de ArjoHuntleigh serie: Ninjo, Tornado en Typhoon. Wasmachine/desinfectors spelen een essentiële rol in een algehele infectiebestrijdingsstrategie die Desinfectie 8 bevordert. Deze video s behandelen de werking, bediening en de belangrijkste functie van de machines en laten zien hoe ze passen in een goed ontworpen spoelkeuken. Productvideo s van de Ninjo, de Tornado en de Typhoon. Met het ARJO handboek voor architecten en bijbehorende cd kunt u nieuwe faciliteiten en renovatieprojecten ontwerpen. Het ARJO Handboek voor architecten met cd bestaat uit een boek en een cd vol praktische, deskundige adviezen over het ontwerpen van optimale zorginstellingen die hoogwaardige zorg bieden en uitvoering geven aan de Desinfectie 8. Met deze hulpmiddelen heeft u gemakkeljjk toegang tot diepgaande kennis op gebieden als letselpreventie, zorgverlening en infectiebestrijding. Verder bevat het materiaal waardevolle tips over voldoende werkruimte, de juiste keuze van hulpmiddelen en vele andere aspecten van het ontwerpen van een optimale spoelkeuken. Het ARJO handboek voor architecten en de bijbehorende cd vormen een waardevol hulpmiddel voor het management van de zorginstelling en bieden architecten optimale oplossingen in de ontwerpfase. Bezoek voor meer informatie over onze producten: Printed in the Czech Republic Point 01.JA.31.1.NL-BE.1.AH November 2009 ArjoHuntleigh Nederland BV Biezenwei 21, 4004 MB Tiel Postbus 6116, 4000 HC Tiel NEDERLAND Tel.: Fax: info-nl@arjohuntleigh.com ArjoHuntleigh SA Evenbroekveld 16 BE-9420 Erpe-Mere BELGIUM Tél.: Fax: info@arjohuntleigh.be GETINGE GROUP is wereldwijd leverancier van hulpmiddelen en systemen die in de gezondheidssector bijdragen tot een hogere kwaliteit van de zorg en de kosteneffectiviteit verbeteren. Hulpmiddelen, diensten en technologie worden geleverd onder de merknaam ArjoHuntleigh op het gebied van hygiënische verzorging, desinfectie, trombosepreventie, medische bedden, therapeutische oppervlakken en diagnose, en onder de merknaam GETINGE op het gebied van infectiebestrijding en -preventie in de gezondheidssector en de merknaam MAQUET op het gebied van operatiekamers, cardiopulmonale zorg en eerste hulp.

Tornado. Bedpanspoelers. with people in mind.

Tornado. Bedpanspoelers. with people in mind. Tornado Bedpanspoelers with people in mind. 7% VAN DE PATIËNTEN LOOPT MINSTENS EEN ZORGINFECTIE OP TIJDENS HUN VERBLIJF IN EEN ZORGINSTELLING BRON: WHO Kruisbesmettingen veroorzaken onnodige complicaties

Nadere informatie

TYPHOON. with people in mind

TYPHOON. with people in mind TYPHOON Volledig automatische bedpanspoeler/desinfector with people in mind 2 Typhoon ONDERSCHEIDEND IN EFFECTIEVE INFECTIEBESTRIJDING De Typhoon is een volledig automatische bedpanspoeler/ desinfector

Nadere informatie

ALENTI. with people in mind

ALENTI. with people in mind ALENTI De comfortabele hygiëneliftstoel with people in mind 2 Alenti VEILIGHEID EN COMFORT De Alenti maakt integraal deel uit van een veilige, comfortabele badcyclus. Deze hygiëneliftstoel van ArjoHuntleigh

Nadere informatie

ALENTI. with people in mind

ALENTI. with people in mind ALENTI De comfortabele hygiëneliftstoel with people in mind 2 Alenti VEILIGHEID EN COMFORT De Alenti maakt integraal deel uit van een veilige, comfortabele badcyclus. Deze hygiëneliftstoel van ArjoHuntleigh

Nadere informatie

AMIGO BEDPANSPOELER MET BOVENLADER

AMIGO BEDPANSPOELER MET BOVENLADER AMIGO BEDPANSPOELER MET BOVENLADER with people in mind EEN EERSTEKLAS PRODUCT MET EEN DUBBELE FUNCTIE De Amigo is een bijzonder gemakkelijk te gebruiken bedpanspoeler met bovenlader en geïntegreerde spoelkom.

Nadere informatie

Tornado. Wasmachine / Desinfector....with people in mind

Tornado. Wasmachine / Desinfector....with people in mind Tornado Wasmachine / Desinfector...with people in mind 2 Tornado Schone handen, schoon materiaal Ziekenhuisinfecties komen steeds meer voor en zijn steeds kwaadaardiger. Er is tegenwoordig dan ook meer

Nadere informatie

VOLLEDIG AUTOMATISCHE BEDPANSPOELER. Typhoon

VOLLEDIG AUTOMATISCHE BEDPANSPOELER. Typhoon VOLLEDIG AUTOMATISCHE BEDPANSPOELER Typhoon Typhoon centraal in een goed geoutilleerde spoelruimte Ziekenhuisinfecties komen steeds vaker voor en worden steeds gevaarlijker. De noodzaak van een effectieve

Nadere informatie

SARA PLUS. with people in mind

SARA PLUS. with people in mind SARA PLUS Geavanceerd actief hulpmiddel voor opstaan, tillen en loopoefeningen with people in mind VEILIGHEID, MOBILITEIT, TRAINING VEELZIJDIGE VOORDELEN VAN DE COMFORT CIRCLE De SARA Plus is evenals de

Nadere informatie

SARA 3000. Het originele hulpmiddel voor opstaan en tillen....with people in mind

SARA 3000. Het originele hulpmiddel voor opstaan en tillen....with people in mind SARA 3000 Het originele hulpmiddel voor opstaan en tillen...with people in mind ZET DE SARA TRADITIE VAN HOOGWAARDIG OPSTAHULPMIDDEL VOORT... ...EN VERNIEUWT DIE VOOR DE TOEKOMST Wanneer cliënten in zorgomgevingen

Nadere informatie

amigo Bedpanspoeler met bovenlader

amigo Bedpanspoeler met bovenlader amigo Bedpanspoeler met bovenlader with people in mind EEN EERSTEKLAS PRODUCT MET EEN DUBBELE FUNCTIE De Amigo is een bijzonder gemakkelijk te gebruiken bedpanspoeler met bovenlader en geïntegreerde spoelkom.

Nadere informatie

CARINO. with people in mind

CARINO. with people in mind CARINO In hoogte verstelbare douchestoel with people in mind EEN OPTIMALE OPLOSSING VOOR DE DAGELIJKSE VERZORGING Voor veel cliënten bestaat de dagelijkse verzorging uit wassen op bed of douchen op een

Nadere informatie

CARINO. with people in mind

CARINO. with people in mind CARINO In hoogte verstelbare douchestoel with people in mind EEN OPTIMALE OPLOSSING VOOR DE DAGELIJKSE VERZORGING Voor veel zorgvragers bestaat de dagelijkse verzorging uit wassen in bed of douchen op

Nadere informatie

CARE-O-LINE. with people in mind

CARE-O-LINE. with people in mind CARE-O-LINE Flexibele oplossingen voor de privébadkamer with people in mind 2 EEN OPTIMALE WERKOMGEVING CREËREN De Care-O-Line oplossingen voor de privébadkamer bieden zowel de zorgvrager als de zorgverlener

Nadere informatie

... with people in mind

... with people in mind maxislide flites Patiënteigen wegwerp glijrollen en glijlakens... with people in mind Patiënteigen wegwerp glijrollen en glijlakens Horizontale transfers en het verplaatsen van patiënten binnen de grenzen

Nadere informatie

Eenvoudig en efficiënt

Eenvoudig en efficiënt BEDPANSPOELER Ninjo Eenvoudig en efficiënt Dankzij zijn aantrekkelijke moderne design, gebruiksgemak en uitstekende desinfectieprestaties speelt Ninjo een essentiële rol bij een efficiënte infectiebestrijding

Nadere informatie

INTRODUCTIE VAN DE NIEUWE CAREVO DOUCHEWAGEN. with people in mind

INTRODUCTIE VAN DE NIEUWE CAREVO DOUCHEWAGEN. with people in mind INTRODUCTIE VAN DE NIEUWE CAREVO DOUCHEWAGEN with people in mind MIJN WAARDIGHEID Nu ik hulp nodig heb om te kunnen douchen, wil ik graag op een aangename manier geholpen worden om me goed schoon te voelen.

Nadere informatie

NINJO. with people in mind

NINJO. with people in mind NINJO Bedpanspoeler with people in mind BESTRIJDING VAN KRUISINFECTIE SIMPEL & EFFECTIEF Met zijn aantrekkelijke moderne vormgeving, eenvoudige bediening en uitstekende desinfecteerprestaties, speelt de

Nadere informatie

NINJO. with people in mind

NINJO. with people in mind NINJO Bedpanspoeler with people in mind FLEXIBELER VOOR MEER OPTIES Met het modulaire concept en meerdere ontwerpopties geeft de Ninjo een nieuwe betekenis aan flexibiliteit. Een ruime keus in materialen,

Nadere informatie

Onderscheidend in effectieve infectiebestrijding BEDPANSPOELER, TYPE BOVENLADER. Amigo

Onderscheidend in effectieve infectiebestrijding BEDPANSPOELER, TYPE BOVENLADER. Amigo Onderscheidend in effectieve infectiebestrijding BEDPANSPOELER, TYPE BOVENLADER Amigo Een eersteklas product met een dubbele functie De Amigo is een bijzonder gemakkelijk te gebruiken bedpanspoeler met

Nadere informatie

CONCERTO. with people in mind

CONCERTO. with people in mind CONCERTO Douchewagen with people in mind Concerto 3 VEILIG EN COMFORTABEL BEGELEID DOUCHEN Steeds meer zorginstellingen kiezen bij de persoonlijke verzorging van cliënten voor douchen. De Concerto is

Nadere informatie

PROdUcTsPEcIfIcATIEs Pomp Matrasvervangend systeem ALPHA REsPONsE drukopheffend systeem Oplegmatras Zitkussen GETINGE GROUP ArjoHuntleigh GETINGE

PROdUcTsPEcIfIcATIEs Pomp Matrasvervangend systeem ALPHA REsPONsE drukopheffend systeem Oplegmatras Zitkussen GETINGE GROUP ArjoHuntleigh GETINGE ALPHA RESPONSE Drukopheffend systeem with people in mind INLEIDING De Alpha serie drukopheffende matrassystemen biedt patiënten, zorgverleners en zorginstellingen al meer dan 20 jaar comfortabele, efficiënte

Nadere informatie

CONCERTO. with people in mind

CONCERTO. with people in mind CONCERTO Douchewagen with people in mind Concerto 3 VEILIG EN COMFORTABEL BEGELEID DOUCHEN Steeds meer zorginstellingen kiezen bij de persoonlijke verzorging van zorgvragers voor douchen. De Concerto

Nadere informatie

MOEITELOOS POSITIONEREN EN VERBETERDE ZORG

MOEITELOOS POSITIONEREN EN VERBETERDE ZORG MOEITELOOS POSITIONEREN EN VERBETERDE ZORG De Maxi Twin maakt allerlei dagelijkse verzorgingstaken gemakkelijker. De Maxi Twin biedt zorgverleners optimale ondersteuning bij het tillen, positioneren en

Nadere informatie

BREEZE. with people in mind

BREEZE. with people in mind BREEZE Low AIR Loss SysTEM with people in mind Het Breeze matrassysteem De Breeze Low Air Loss matrasvervangende en matrasopleg systemen bieden uitstekende drukverdeling en zijn zeer geschikt om decubitus

Nadere informatie

LOGIC GAMMA AUTOMATISCHE DRUKVERDELENDE SYSTEMEN

LOGIC GAMMA AUTOMATISCHE DRUKVERDELENDE SYSTEMEN LOGIC GAMMA AUTOMATISCHE DRUKVERDELENDE SYSTEMEN with people in mind Matrasvervangende & Matrasopleg systemen Het Auto logic 200 matrasvervangend- en het Auto logic 110 matrasoplegsysteem maken deel uit

Nadere informatie

De 2-52 norm. IEC Norm voor medische bedden. with people in mind

De 2-52 norm. IEC Norm voor medische bedden. with people in mind De 2-52 norm IEC60601-2-52 Norm voor medische bedden with people in mind De 2-52 norm Wat is de IEC60601-2-52 norm? Het IEC (International Electrotechnical Committee) is een internationale groep van erkende

Nadere informatie

MALIBU HET FLEXIBELE SYSTEEM VOOR BADEN MET HULP

MALIBU HET FLEXIBELE SYSTEEM VOOR BADEN MET HULP MALIBU HET FLEXIBELE SYSTEEM VOOR BADEN MET HULP with people in mind 2 Malibu MAAK DE VOORDELEN VAN BADEN TOEGANKELIJK Tijd doorgebracht in het bad is goed besteed. Baden is een van de genoegens van het

Nadere informatie

CARMINA DOUCHETOILETSTOEL VOOR OBESE CLIËNTEN

CARMINA DOUCHETOILETSTOEL VOOR OBESE CLIËNTEN CARMINA DOUCHETOILETSTOEL VOOR OBESE CLIËNTEN with people in mind 2 Carmina EEN VEILIG DOUCHESYSTEEM VOOR OBESE CLIËNTEN De Carmina is een nieuw systeem dat ontworpen is om obese cliënten een optimale

Nadere informatie

PARKER IN HOOGTE VERSTELBAAR EN KANTELBAAR ZITBAD

PARKER IN HOOGTE VERSTELBAAR EN KANTELBAAR ZITBAD PARKER IN HOOGTE VERSTELBAAR EN KANTELBAAR ZITBAD with people in mind EEN BEPROEFDE OPLOSSING VOOR GEASSISTEERD BADEN Het Parker bad maakt een veilige, aangename en positieve ervaring van het baden toegankelijk

Nadere informatie

moeiteloos positioneren en verbeterde zorg

moeiteloos positioneren en verbeterde zorg moeiteloos positioneren en verbeterde zorg De Maxi Twin maakt allerlei dagelijkse verzorgingstaken gemakkelijker. De Maxi Twin biedt zorgverleners optimale ondersteuning bij het tillen, positioneren en

Nadere informatie

SARA STEDY OPSTAHULPMIDDEL. Veilige en gemakkelijke dagelijkse transfers. Voor meer mobiliteit, steun en waardigheid

SARA STEDY OPSTAHULPMIDDEL. Veilige en gemakkelijke dagelijkse transfers. Voor meer mobiliteit, steun en waardigheid SARA STEDY OPSTAHULPMIDDEL Veilige en gemakkelijke dagelijkse transfers Voor meer mobiliteit, steun en waardigheid Sara Stedy Mobiliteit bevorderen bij dagelijkse taken Bij Arjo willen we de levenskwaliteit

Nadere informatie

Maxi sky. Plafondliftsystemen. with people in mind

Maxi sky. Plafondliftsystemen. with people in mind Maxi sky Plafondliftsystemen with people in mind 2 Maxi Sky Plafondliftsystemen EEN TOTAALCONCEPT VOOR PLAFONDLIFTSYSTEMEN De traversesystemen van ArjoHuntleigh bieden een optimale oplossing voor het verplaatsen

Nadere informatie

VERHOOG DE KWALITEIT VAN HET BADEN

VERHOOG DE KWALITEIT VAN HET BADEN VERHOOG DE KWALITEIT VAN HET BADEN with people in mind Badsessies aangenamer maken voor de zintuigen verhoogt het welzijn Baden is comfortabel en ontspannend, zowel fysiek als mentaal. Het gevoel van

Nadere informatie

MIRANTI. with people in mind

MIRANTI. with people in mind MIRANTI Liftbadwagen with people in mind Miranti 3 DE MIRANTI VERVANGT SPIERKRACHT Baden heeft een positieve invloed op ons welzijn. De geestelijke en lichamelijke voordelen van baden zijn al sinds de

Nadere informatie

STATISCHE BELASTING GEEFT EEN GROTE KANS OP KLACHTEN BIJ DE ZORGVERLENER

STATISCHE BELASTING GEEFT EEN GROTE KANS OP KLACHTEN BIJ DE ZORGVERLENER STATISCHE BELASTING GEEFT EEN GROTE KANS OP KLACHTEN BIJ DE ZORGVERLENER 80 70 60 50 40 30 20 10 Onderzoeken bevestigen dat er een hogere statische belasting ontstaat bij zorgverleners die cliënten op

Nadere informatie

Een passie voor zorg. Een partner voor u.

Een passie voor zorg. Een partner voor u. Een passie voor zorg. Een partner voor u. Linde Healthcare Benelux De Keten 7, 5651 GJ Eindhoven Tel. +31.40.2825825, Fax +31.40.2816875 info.healthcare.nl@linde.com, www.linde-healthcare.nl 1100_004 (0713/1500)

Nadere informatie

De 2-52 norm. IEC Norm voor medische bedden. with people in mind. 01.ZZ NL-BE.2.AHG.indd 1 22/10/15 11:00

De 2-52 norm. IEC Norm voor medische bedden. with people in mind. 01.ZZ NL-BE.2.AHG.indd 1 22/10/15 11:00 De 2-52 norm IEC60601-2-52 Norm voor medische bedden with people in mind 01.ZZ.112.1.NL-BE.2.AHG.indd 1 22/10/15 11:00 De 2-52 norm Wat is de IEC60601-2-52 norm? Het IEC (International Electrotechnical

Nadere informatie

LOGIC RANGE. with people in mind

LOGIC RANGE. with people in mind LOGIC RANGE Automatische matrassystemen with people in mind Matrasvervangende en matrasopleg systemen De Auto Logic 200 matrasvervangende systemen en Auto Logic 110 matrasopleg systemen vormen onderdeel

Nadere informatie

Maxi sky 600. op maat plafondliftsysteem. with people in mind

Maxi sky 600. op maat plafondliftsysteem. with people in mind Maxi sky 600 Een compleet, individueel op maat plafondliftsysteem with people in mind 2 Maxi Sky 600 EEN TOTAALCONCEPT VOOR PLAFONDLIFTSYSTEMEN Met het Maxi Sky 600 plafondliftsysteem verplaatst u zorgvragers

Nadere informatie

NIMBUS. Geavanceerde Dynamische Matrasvervangende Systemen. with people in mind

NIMBUS. Geavanceerde Dynamische Matrasvervangende Systemen. with people in mind NIMBUS Geavanceerde Dynamische Matrasvervangende Systemen with people in mind OPTIMALE DRUKOPHEFFING EN OPTIMAAL COMFORT Het Nimbus dynamische matrassysteem, dat al meer dan 20 jaar wordt gebruikt in klinische

Nadere informatie

Maxi sky 600. op maat plafondliftsysteem. with people in mind

Maxi sky 600. op maat plafondliftsysteem. with people in mind Maxi sky 600 Een compleet, individueel op maat plafondliftsysteem with people in mind 2 Maxi Sky 600 EEN TOTAALCONCEPT VOOR PLAFONDLIFTSYSTEMEN Met het Maxi Sky 600 plafondliftsysteem verplaatst u cliënten

Nadere informatie

Vis-a-Vis-bed Vroegtijdigs mobiliseren voor een veilige patiëntenzorg

Vis-a-Vis-bed Vroegtijdigs mobiliseren voor een veilige patiëntenzorg Vis-a-Vis-bed Vroegtijdigs mobiliseren voor een veilige patiëntenzorg Verbeteren van de zorg voor patiënten Mobilisatie bevordert niet alleen de deelname aan dagelijkse activiteiten, maar ook de zelfstandigheid

Nadere informatie

Getinge 600-serie Bovenlader bedpanspoeler

Getinge 600-serie Bovenlader bedpanspoeler Getinge 600-serie Bovenlader bedpanspoeler Getinge 600 -serie Gebruiksvriendelijk? Optimale technologie? Waarom niet allebei!! Het ontwikkelen van desinfectieapparatuur die zowel eenvoudig in gebruik als

Nadere informatie

Sara Flex actieve tillift Details die het verschil maken

Sara Flex actieve tillift Details die het verschil maken Sara Flex actieve tillift Details die het verschil maken Sara Flex Zorgen is aandacht voor details Bij ArjoHuntleigh heeft 60 jaar ervaring ons geleerd dat alles draait om details. Details betekenen het

Nadere informatie

S bed Ziekenhuisbed voor optimale efficiëntie en veiligheid

S bed Ziekenhuisbed voor optimale efficiëntie en veiligheid S 962-2-bed Ziekenhuisbed voor optimale efficiëntie en veiligheid Een huiselijke sfeer in combinatie met een verbeterde patiëntenzorg Het Völker S 962-2-ziekenhuisbed voldoet aan een breed scala aan vereisten

Nadere informatie

KEN Bedpanspoelers Voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en privéklinieken

KEN Bedpanspoelers Voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en privéklinieken Distributeur: KEN Bedpanspoelers Voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en privéklinieken Ecoline BWD 731 Desinfectie bedpanspoeler voor verpleeghuizen, isolatiekamers en privéklinieken. Lage kosten - Lage

Nadere informatie

Bedpanspoeler. BP 100 H Bedpanspoeler voorlader hoog model

Bedpanspoeler. BP 100 H Bedpanspoeler voorlader hoog model Bedpanspoeler Bedpanspoeler BP 100 H Bedpanspoeler voorlader hoog model BP 100 is een bedpanspoeler volgens modern concept, ontworpen en gebouwd volgens de EU richtlijnen met betrekking tot veiligheid

Nadere informatie

NIMBUS. with people in mind

NIMBUS. with people in mind NIMBUS Geavanceerde Dynamische Matrasvervangende Systemen with people in mind OPTIMALE DRUKOPHEFFING EN OPTIMAAL COMFORT Het Nimbus dynamische matrassysteem dat al meer dan 20 jaar wordt gebruikt in klinische

Nadere informatie

ENTERPRISE with people in mind

ENTERPRISE with people in mind ENTERPRISE 9000 Ziekenhuisbed with people in mind toegewijd AAN DE ZORG VOOR Zorgvragers EEN BED WAAROP U KUNT VERTROUWEN De behoeften van zorgvragers die intensieve zorg nodig hebben is complex. Daarom

Nadere informatie

Ready healthcare. Ready? Actieplan gezondheidszorg. The future is exciting.

Ready healthcare. Ready? Actieplan gezondheidszorg. The future is exciting. Ready healthcare Actieplan gezondheidszorg The future is exciting. Ready? 2 Hoe kunnen onze zorgverleners efficiënter werken? Uw kansen Naarmate de vraag naar zorg groter wordt, neemt de druk op zorgverleners

Nadere informatie

PRESSURE IQ Evolve. niet definitief -... with people in mind

PRESSURE IQ Evolve. niet definitief -... with people in mind PRESSURE IQ Evolve NON-POWERED MATRASVERVANGEND LIGSYSTEEM niet definitief -... with people in mind VERHOGEN VAN DE KWALITEIT VAN ZORG ArjoHuntleigh, een bedrijf dat op 50 jaar ervaring kan leunen, is

Nadere informatie

GreenPlan. Boek groen resultaat

GreenPlan. Boek groen resultaat GreenPlan Boek groen resultaat Waarom groen ondernemen? Groen ondernemen krijgt in het bedrijfsleven steeds meer aandacht. En terecht. We zijn getuige van een opwarming van de aarde. Een toenemende CO

Nadere informatie

Ready healthcare. Actieplan gezondheidszorg. Vodafone Power to you

Ready healthcare. Actieplan gezondheidszorg. Vodafone Power to you Ready healthcare Actieplan gezondheidszorg Vodafone Power to you 2 Hoe kunnen onze zorgverleners efficiënter werken? Uw kansen Naarmate de vraag naar zorg groter wordt, neemt de druk op zorgverleners toe.

Nadere informatie

PARKER IN HOOGTE VERSTELBAAR EN KANTELBAAR ZITBAD

PARKER IN HOOGTE VERSTELBAAR EN KANTELBAAR ZITBAD PARKER IN HOOGTE VERSTELBAAR EN KANTELBAAR ZITBAD with people in mind EEN BEPROEFDE OPLOSSING VOOR GEASSISTEERD BADEN Het Parker bad maakt een veilige, aangename en positieve ervaring van het baden toegankelijk

Nadere informatie

S 962-2-bed Ziekenhuisbed voor optimale efficiëntie en veiligheid

S 962-2-bed Ziekenhuisbed voor optimale efficiëntie en veiligheid S 962-2-bed Ziekenhuisbed voor optimale efficiëntie en veiligheid 1 Een huiselijke sfeer in combinatie met een verbeterde patiëntenzorg Het Völker S 962-2-ziekenhuisbed voldoet aan een breed scala aan

Nadere informatie

Seba: de oplossing om cliënten vanuit lig naar zit op de bedrand te brengen

Seba: de oplossing om cliënten vanuit lig naar zit op de bedrand te brengen Seba: de oplossing om cliënten vanuit lig naar zit op de bedrand te brengen Alleen met Seba kunt u de cliënt met één eenvoudige beweging veilig en comfortabel verplaatsen van lig naar zit op de bedrand

Nadere informatie

MIRANTI LIFTBADWAGEN. with people in mind

MIRANTI LIFTBADWAGEN. with people in mind MIRANTI LIFTBADWAGEN with people in mind Miranti 3 DE MIRANTI VERVANGT SPIERKRACHT Baden heeft een positieve invloed op ons welzijn. De geestelijke en lichamelijke voordelen van baden zijn al sinds de

Nadere informatie

AX 310/410 - de nieuwste en modernste opties voor tapijtreiniging

AX 310/410 - de nieuwste en modernste opties voor tapijtreiniging AX 310/410 - de nieuwste en modernste opties voor tapijtreiniging AX 410 heeft twee standaard instellingen - kies onderhoud of renovatie m.b.v. een eenvoudige schakelaar De AX 310 is de standaard machine

Nadere informatie

Infectiepreventie. Onze aanpak voor de gezondheidszorg

Infectiepreventie. Onze aanpak voor de gezondheidszorg Infectiepreventie Onze aanpak voor de gezondheidszorg Diversey Uw partner op het gebied van infectiepreventie Diversey is een wereldwijde producent op het gebied van reinigings- en hygiënesystemen met

Nadere informatie

Reinigings- en desinfectieapparatuur

Reinigings- en desinfectieapparatuur Reinigings- en desinfectieapparatuur Hoogwaardige kwaliteit uit Denemarken De nieuwe generatie bedpanspoelers Duurzaam RVS 316 Bedpanspoelers Een betrouwbare schakel in de preventie van kruisinfecties

Nadere informatie

Hygiëne in de praktijk

Hygiëne in de praktijk Hygiëne in de praktijk Specifieke documentatie voor inrichtingen, bedrijfs- en persoonshygiëne Complete oplossing Uw partner voor de gehele vlees-, bakkerij-, levensmiddelenindustrie & farmacie Project

Nadere informatie

Green Cleaning. Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol

Green Cleaning. Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol Green Cleaning Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol Waarom green? Green is bij ons meer dan groen het staat voor duurzaam. HECTAS hecht nadrukkelijk veel waarde

Nadere informatie

STEELCO -reinigings- en desinfectieapparatuur overzicht modellen

STEELCO -reinigings- en desinfectieapparatuur overzicht modellen STEELCO -reinigings- en desinfectieapparatuur overzicht modellen STEELCO DS 50-serie Deze desinfectiewasmachine is ontwikkeld voor eenvoudige installatie op een werkblad en bewerkstelligt een snelle, effectieve

Nadere informatie

Oplossingen voor de gezondheidszorg. Handhygiëne en desinfectie van oppervlakken

Oplossingen voor de gezondheidszorg. Handhygiëne en desinfectie van oppervlakken Oplossingen voor de gezondheidszorg Handhygiëne en desinfectie van oppervlakken Uw behoeften kennen Speciaal voor de gezondheidszorg KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL* heeft een lange historie in het helpen

Nadere informatie

MAXI MOVE. with people in mind

MAXI MOVE. with people in mind MAXI MOVE Een mobiele passieve tillift voor verschillende zorgomgevingen with people in mind 2 Maxi Move Een bewezen AANWINST voor alle zorgomgevingen De Maxi Move de meest complete verrijdbare tillift

Nadere informatie

VOOR EEN SCHONERE, VEILIGERE EN GEZONDERE WERELD. INNOVATIE IRIS VLOOTMANAGER. Uw Intelligente Commandocentrum

VOOR EEN SCHONERE, VEILIGERE EN GEZONDERE WERELD. INNOVATIE IRIS VLOOTMANAGER. Uw Intelligente Commandocentrum VOOR EEN SCHONERE, VEILIGERE EN GEZONDERE WERELD. INNOVATIE IRIS VLOOTMANAGER Uw Intelligente Commandocentrum Uw Intelligente Commandocentrum KRACHTIGE FUNCTIES VOOR DYNAMISCH VLOOTMANAGEMENT Kritieke

Nadere informatie

THE CONCEPT OF CLEANING

THE CONCEPT OF CLEANING THE EVOLUTION THE CONCEPT OF CLEANING TRIPLE-T DE VISIE 1 DE EVOLUTIE Al meer dan vijftig jaar biedt Alpheios veranderende omgevingen hoogwaardige, innovatieve schoonmaakconcepten. Alle kennis, praktijkervaring

Nadere informatie

Nilfisk Tapijtreiniging. Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi

Nilfisk Tapijtreiniging. Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi Nilfisk Tapijtreiniging Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi Warme of koude extractie voor een beter herstelresultaat van uw tapijt De nieuwe lijn Nilfisk MX tapijtreinigers bestaat uit

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Ontwikkelt Groei & Efficiency Wie wij zijn: is een adviesdienst die actief is in de bloemenen plantensector. De sector is dynamisch en de ontwikkelingen gaan steeds sneller, mede door de opkomst van internet

Nadere informatie

Extra laag bed 5384 Kepler. De evolutie in langdurige zorg

Extra laag bed 5384 Kepler. De evolutie in langdurige zorg Extra laag bed 5384 Kepler De evolutie in langdurige zorg Meer veiligheid door minder valgevaar De lage hoogte helpt ernstig letsel te voorkomen De 5384 Kepler biedt maximale bescherming voor bewoners

Nadere informatie

Warmtemanagement. Een snel herstel. door optimaal warmtemanagement

Warmtemanagement. Een snel herstel. door optimaal warmtemanagement Warmtemanagement Een snel herstel door optimaal warmtemanagement Een warme patiënt herstelt sneller 1,2 Een goed warmtemanagement betekent vaak verandermanagement. Met een warmteadvies op maat, focus op

Nadere informatie

S 582- laag bed Veilige en efficiënte zorg voor patiënten met verhoogd risico op vallen

S 582- laag bed Veilige en efficiënte zorg voor patiënten met verhoogd risico op vallen S 582- laag bed Veilige en efficiënte zorg voor patiënten met verhoogd risico op vallen Een bed, ontworpen om valgevoelige patiënten te beschermen Door goed te luisteren naar de feedback van onze klanten

Nadere informatie

T-DOC EndoSolutions Beheer uw endoscoopwerkstroom

T-DOC EndoSolutions Beheer uw endoscoopwerkstroom T-DOC EndoSolutions Beheer uw endoscoopwerkstroom Verbeter de kwaliteitsborging door de beste praktijken te implementeren De toenemende eisen die aan documentatie worden gesteld, en de gedetailleerde richtlijnen

Nadere informatie

Ergonomisch. Duurzaam. Efficient. De sterkere vlechtdraad oplossing. Krachtig TJEP RE-BAR

Ergonomisch. Duurzaam. Efficient. De sterkere vlechtdraad oplossing. Krachtig TJEP RE-BAR Ergonomisch Duurzaam Efficient Krachtig De sterkere vlechtdraad oplossing TJEP RE-BAR www.tjep-benelux.nl telef.: 0031 321 38 33 56 TJEP RE-BAR - 2016 TJEP RE-BAR XP 2 TJEP RE-BAR XP Het voordeel van TJEP

Nadere informatie

SCK. Schroefcompressoren SCK

SCK. Schroefcompressoren SCK SCK Schroefcompressoren SCK 41-100 ALUP Méér dan perslucht alleen! ALUP levert sinds 1923 een totaaloplossing voor de persluchtbehoefte van haar klanten. Deze oplossing omvat analyse, advies, planning,

Nadere informatie

Kennismaken met Planetree info@planetree.nl www.planetree.nl

Kennismaken met Planetree info@planetree.nl www.planetree.nl Kennismaken met Planetree info@planetree.nl www.planetree.nl ONDERWIJS & PLANETREE Interesse in het mee doorvertalen van Planetree naar onderwijs en onderwijs organisaties? Neem neem contact op met jim@planetree.nl

Nadere informatie

De arbeidsomstandigheden zijn enorm verbeterd en we hoeven nu aanzienlijk minder schoon te maken.

De arbeidsomstandigheden zijn enorm verbeterd en we hoeven nu aanzienlijk minder schoon te maken. Klantuitspraken We hebben voor en na de installatie van het luchtreinigingssysteem metingen uitgevoerd en een groot verschil geconstateerd. Lars-Erik Andersson, directeur, ICA Maxi Hälla, Västerås (SE)

Nadere informatie

TENOR. with people in mind

TENOR. with people in mind TENOR Een veilig tilsysteem voor obese cliënten with people in mind Tilsysteem voor obese cliënten - Tenor 3 AFGESTEMD OP DE BEHOEFTEN VAN OBESE CLIËNTEN Het aantal zwaarlijvige mensen neemt over de hele

Nadere informatie

OPLOSSINGEN IN DE OBESE ZORG

OPLOSSINGEN IN DE OBESE ZORG OPLOSSINGEN IN DE OBESE ZORG De totaaloplossing voor uw behoeften op het gebied van obese zorg with people in mind 1 Inhoud 3 Optimale oplossingen voor de obese zorg 4 Het unieke productaanbod van ArjoHuntleigh

Nadere informatie

5 INDIGO INTUÏTIEF RIJHULPSYSTEEM

5 INDIGO INTUÏTIEF RIJHULPSYSTEEM IndiGo is het intuïtieve rijhulpsysteem dat, met slechts een lichte aanraking, lichter transport mogelijk maakt voor alle zorgverleners voor veiligheid en eenvoud 5 INDIGO INTUÏTIEF RIJHULPSYSTEEM Ervaar

Nadere informatie

Dé nieuwe norm van schoon

Dé nieuwe norm van schoon robotic cleaning solutions Dé nieuwe norm van schoon Infectiepreventie in ziekenhuizen wordt steeds belangrijker. De reiniging van bedden en matrassen speelt hierbij een belangrijke rol. Hoe schoner het

Nadere informatie

GetinGe 46-serie reinigings- en DesinFeCtieMACHines

GetinGe 46-serie reinigings- en DesinFeCtieMACHines Getinge 46-serie REINIGINGS- EN DESINFECTIEMACHINES Hoeveel reusables verwerkt u? Welk soort items? De Getinge 46-serie heeft machines die precies zijn afgestemd op uw eisen. Aanvullende opties Flowcontrole

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN. Jan Groothedde. Manager sales en design engineering

EVEN VOORSTELLEN. Jan Groothedde. Manager sales en design engineering AUTOMATISERING CSA EVEN VOORSTELLEN Jan Groothedde Manager sales en design engineering INHOUD Wie zijn wij? Wat is automatisering? Automatisering CSA Afsluiting WIE ZIJN WIJ? WIE ZIJN WIJ? MKB bedrijf

Nadere informatie

ENTERPRISE Ziekenhuisbed. with people in mind

ENTERPRISE Ziekenhuisbed. with people in mind ENTERPRISE 9000 Ziekenhuisbed with people in mind toegewijd AAN DE ZORG VOOR CLIËNTEN EEN BED WAAROP U KUNT VERTROUWEN De behoeften van cliënten die intensieve zorg nodig hebben is complex. Daarom heeft

Nadere informatie

Ervaringen van 2 SIT projecten

Ervaringen van 2 SIT projecten Ondernemers oordelen over SIT Quotes & behaalde resultaten Ervaringen van 2 SIT projecten > MediaMotion Data B.V. Producent van CD s en DVD s > Substra B.V. Producent van steenwol-producten voor de glastuinbouw

Nadere informatie

Bijzonder veilig, geen corrosie

Bijzonder veilig, geen corrosie Bijzonder veilig, geen corrosie Kostenefficiënt desinfecteren met ECA-water www.prominent.nl Continue besproeiing met ECA-water Milieuvriendelijk desinfecteren ECA-water Desinfectie met meerwaarde Klaar

Nadere informatie

Stralend middelpunt. Geberit Monolith

Stralend middelpunt. Geberit Monolith Stralend middelpunt. Voor mensen met oog voor detail. En iedereen die van mooi design houdt. Dus u wilt uw badkamer sprekender en frisser maken? Met de Geberit Monolith sanitair elementen hoeft u geen

Nadere informatie

NIMBUS. with people in mind

NIMBUS. with people in mind NIMBUS Geavanceerde Dynamische Matrasvervangende Systemen with people in mind OPTIMALE DRUKOPHEFFING EN OPTIMAAL COMFORT Het Nimbus dynamische matrassysteem, dat al meer dan 20 jaar wordt gebruikt in klinische

Nadere informatie

Designed for life, choice and value UNIVERSEEL BEDFRAME VAN ARJO. De onmisbare basis voor het welzijn van patiënten

Designed for life, choice and value UNIVERSEEL BEDFRAME VAN ARJO. De onmisbare basis voor het welzijn van patiënten Designed for life, choice and value UNIVERSEEL BEDFRAME VAN ARJO De onmisbare basis voor het welzijn van patiënten Veiligheid en gebruiksgemak in alle zorgsituaties Zowel bij een kortdurend verblijf als

Nadere informatie

Hygiëne en infectiepreventie

Hygiëne en infectiepreventie Glomed is een jong en dynamisch Nederlands bedrijf, actief op het gebied van hygiëne, infectiepreventie en kosten reductie. Opgericht vanuit jarenlange ervaring in de medische sector, richt Glomed zich

Nadere informatie

Checklist: Reinigen en desinfecteren van instrumenten, apparaten en oppervlakken

Checklist: Reinigen en desinfecteren van instrumenten, apparaten en oppervlakken Checklist: Reinigen en desinfecteren van instrumenten, apparaten en oppervlakken Op je instrumenten, apparaten, materialen en oppervlakken kunnen zich vuil en schadelijke microorganismen (bacteriën, virussen,

Nadere informatie

Geen stress met Ruukki Laser

Geen stress met Ruukki Laser Geen stress met Ruukki Laser www.ruukki.com Meer dan 15 jaar expertise Géén spanning met Ruukki Laser Ruukki was de eerste staalproducent in Europa die de uitdaging aanging om plaatstaal te ontwikkelen

Nadere informatie

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken.

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Reinigingstechniek Gebouwreiniging Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Dagelijks een glanzend en onberispelijk schone vloer Scrubmaster

Nadere informatie

SOLUSCOPE 3. indrukwekkende prestaties in 20 minuten

SOLUSCOPE 3. indrukwekkende prestaties in 20 minuten SOLUSCOPE 3 indrukwekkende prestaties in 20 minuten SOLUSCOPE 3 Een Snel systeem... voor efficiënte reiniging Een complete cyclus in 20 minuten OPTIMALE BEHANDELINGSTIJD VOOR REINIGING EN DESINFECTIE De

Nadere informatie

GETINGE ONLINE TOEGANG TOT INFORMATIE ALTIJD EN OVERAL

GETINGE ONLINE TOEGANG TOT INFORMATIE ALTIJD EN OVERAL GETINGE ONLINE TOEGANG TOT INFORMATIE ALTIJD EN OVERAL 2 Getinge Online SLIMMER EN EFFICIËNTER WERKEN Over het algemeen wordt de status van reinigings- en desinfectieapparatuur handmatig en ter plaatse

Nadere informatie

Disclosure slide. (potentiële) belangenverstrengeling

Disclosure slide. (potentiële) belangenverstrengeling Stichting Trainingen Infectie Preventie Disclosure slide (potentiële) belangenverstrengeling Geen Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere

Nadere informatie

De nieuwe standaard voor behandelbanken

De nieuwe standaard voor behandelbanken gymna-one.com De nieuwe standaard voor behandelbanken Uw professionalisme. Onze expertise. 2 gymna. ONE HOE UW PASSIE VORM KRIJGT KLEUREN Personaliseer het design van uw gymna.one. Kies een van de vijf

Nadere informatie