Gebruiksaanwijzing Smartbox pakket

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruiksaanwijzing Smartbox pakket"

Transcriptie

1 Gebruiksaanwijzing Smartbox pakket Versie: 1.0 Gecreëerd op 18 oktober 2008 Je Smartbox website is zo geprogrammeerd dat je via het Content Manager Systeem dat is geleverd met je pakket de inhoud en instellingen van website kan aanpassen. Je kunt de Content Manager binnen door onderaan je website te klikken op de optie "cms login". Je login en Password zijn naar je gestuurd in de eerste mail die je hebt ontvangen bij het opzetten van je Smartbox pakket Wanneer je het Content management Systeem binnen gaat krijg je de volgende 5 opies aangeboden: 1. Sections 2. Designs 3. Homepage 4. Settings 5. Control Panel 1. SECTIONS Binnen sections maak je afdelingen, pagina's en paragrafen aan. Onthoud dat je in een hyrarchie van 3 moet denken: esrt een sectie aanmaken, hierin pagina's plaatsen, binnen een pagina komen een of meer paragrafen. De afdelingen "sections" genaamd komen in het horizontale navigatie kader te staan boven aan de webpagina's. Binnen iedere "section" die je aanmaakt kan je pagina's plaatsen. Deze verschijnen dan in de verticale linker navigatie kolom binnen een "section". Als een pagina hebt aangemaakt kan je die vullen met inhoud zoals tekst, foto's en bestanden (downloadables). De pagina wordt opgebouwd uit paragrafen. Dus je kunt een of meerdere paragrafen plaatsen in een pagina net als in een boek. In iedere paragraaf kan je een koptekst (vette letters), body tekst (normale letters), foto's en bestanden plaatsen. Als voorbeeld hebben we een sectie "Demo page" aangemaakt. Deze kun je gerust verwijderen. 1.1 Aanmaak van secties Als je "Sections" binnen gaat zie je in vette letters "Position" en "Name" staan. Position staat de rangorde van de secties. Positie "1" verschijnt als eerste in het horizontale navigatie kader. Name staat voor de naam die je de sectie hebt gegeven. Er staat boven en onder een opie "ADD". Deze hebben de zelfde functie, namelijk de aanmaak van een nieuwe sectie. Nadat je hierop klikt krijg je een nieuw scherm gepresenteerd met daarop: Position = Name = Online = Waar staat de sectie binnen het rijtje secties op je website, positie 1 is de eerste plaats, positie 2 is tweede plaats, ect Dit is de naam die verschijnt binnen het rijtje Je kunt eerst aan de inhoud van een nieuwe sectie werken voor je het publiceert. Plaats de nieuwe sectie dan tijdelijk offline "no" te kiezen. Als je dan klaar bent kan je "Yes" kiezen.

2 Nadat je de 3 instellingen van de nieuwe sectie hebt ingesteld druk onder op "Save". Je komt hierna terug op sectie overzicht en ziet de nieuwe sectie staan. Maar die is nog leeg natuurlijk. Binnen het sectie overzicht zie je de sectie staan die je hebt aangemaakt (zie vorige stuk over "Aanmaak van secties"). Achter de sectie zie je 3 opties staan "EDIT" / "FILL" / "DEL": Edit = Hiermee pas je de instellingen aan van de aangemaakte sectie Fill = Del = Door hierop te klikken kan je paginas gaan plaatsen binnen de sectie Hiermee verwijder je de betreffende sectie in zijn hegeel. Het is niet te herstellen. Belangrijk: Als je veranderingen die je binnen het Content Management Systeem hebt gemaakt wil zien binnen je website moet je even op Refresh drukken in de browser waar je website staat. Dat is het icoontje met de twee groene pijltjes. Wat er dan namelijk gebeurt is dat je browser (Internet Explorer, Netscape of Firefox) de bestanden opnieuw gaan binnenhalen vanaf de server. TIP: Bovenaan binnen het Content Management Systeem (achter het verklikkertje) zie je hoe diep je bent binnen het systeem. Je kunt stapjes terug maken door op de links te klikken binnen de regel. 1.2 Aanmaak van pagina's Zoals in alinea hierboven aangegeven kan je achter een sectie "FILL" selecteren. Er verschijnt dan een overzicht scherm dat lijkt op overzichtsscherm van secties. Eerst zie je een opsomming van wat je hebt gedefinieerd als sectie. Je kunt als je iets daarbinnen wilt aanpassen direct op "EDIT" drukken en iets wijzigen van de sectie. Daaronder staat in het kader "Pages" namelijk "Position, Title menu en online", Er staat ook een optie "ADD". Door te klikken op deze laatste opte maak je een nieuwe pagina aan. Je krijgt dan de volgende instellingen gepresenteerd voor definitie van de pagina: Position = Menu Title = Online = dit is de positie van de pagina binnen het subnavigatie kader die verschijnt binnen de sectie op je website <zie vb> Dit is de naam die je de pagina geeft "Yes" staat voor publicatie van de betreffende pagina, "No" voor offline plaatsen van pagina. Na het invullen van de pagina eigen schappen druk je onderaan op "Save". Je komt dan terug op het Pagina-overzichts-scherm waar je de nieuwe page ziet staan. Je kunt nu achter de paginanaam kiezen voor "EDIT" / "FILL" / "DELL". Door op "EDIT" te drukken kun je de instellingen die je hebt gedaan voor aanmaak van nieuwe pagina aanpassen. Met "DELL" verwijder je de betreffende pagina. Door op "FILL" te klikken kan je de pagina gaan vullen met informatie. Dat bespreken we in volgende stuk. 1.3 Aanmaak van paragrafen Kies nadat je nieuwe pagina hebt aangemaakt de optie "Fill" die achter pagina staat. Je krijgt nu scherm te zien met inhoud over pagina. Onder "Page Details" staan de instellingen van de pagina. Wil je nog iets aanpassen, klik dan op "EDIT".

3 In het kader eronder genaamd "Parapraphs" zie je met vette letter staan "Position", "Header" en "Online". Ook zie je een optie genaamd "ADD" staan. Door op "ADD" te klikken kan je een nieuwe paragraaf aanmaken binnen de pagina. Nadat je klikt op "ADD" zie je het volgende: Poisition = Header = Text = Hiermee beinvloed je de rangorde van de verschillende paragrafen binnen een pagina. Plaats hiet de introductie tekst van de paragraaf. Deze verschijnt in vette letters bovenaan de paragraaf. Na de intruductie tekst kan je meer tekst plaatsen binnen een paragraaf. Show big pictures = Hier bepaal je of je binnen de betreffende paragraaf grote of kliene foto's will tonen Online = "Yes" staat voor publicatie van de betreffende paragraaf, "No" voor offline plaatsen van paragraaf. Belangrijk: Het kader genaamd Text waarmee je tekst kan opmaken door fontstyle of link te klikken is HTML gevoelig. Als je direct vanuit word of een ander programma stukken text kopieert dan neem je ook de opmaak instellingen mee wanneer je het past in dit kader. Dat kan handig zijn. Maar de praktijk leert dat het sturend kan werken. Voordat je dus tekst vanuit word overneemt, bewaar ( save as ) de wordfile dan eerst als.txt bestand. Open dit nieuwe bestand dan met het programma Notepad en kopieer het vanaf hier naar het tekst kader in je Content Manager. Dit programma staat op de meeste computers. Heb je het niet dan kun je het gratis downloaden en installeren vanaf TIP: Je kunt ook later nog alle instellingen aanpassen op sectie, pagina of paragraaf nivo. Navigeer dan naar betreffende sectie, page of paragraaf en kies achter het item voor "EDIT", "FILL" of "DEL" TIP: Je kunt ook linkjes binnen de tekst plaatsen. Hiernaast kan je ook andere html opmaak functies binnen het tekstkader plaatsen. Hierover kan je meer lezen binnen onze "Tips" en "Advanced options" 1.4 Vullen van Paragraaf Als je een paragraaf hebt aangemaak kan je deze vullen door op "FILL" te klikken. Je verschijnt dan op een overzichts pagina van de paragraaf waar eerst de "Paragraph Details" staan aangegeven. Deze kun je aanpassen door op "EDIT" te klikken. In een kader daaronder staan binnen kaders "Images" en "Files" Images plaatsen in paragraaf Nadat je een nieuwe paragraaf hebt aangemaakt (zie "Aanmaken van paragraaf) kan je op "FILL" klikken. Door boven het kader "Images" te klikken op "ADD" kan je fotos plaatsen binnen een paragraaf. Je kunt nu de positie van de foto binnen de paragraaf qua rangorde aangeven onder "Position". Met optie "Browse" kan je lokaal op je computer een foto opzoeken en selecteren. De bestanden "JPEG", "JPG" en "GIF" worden ondersteunt binnen het systeem. Druk hierna op "Save" en het systeem gaat de bestanden uploaden. Je kunt net zoveel fotos via "ADD" binnen een paragraaf plaatsen als je wil. De grens ligt bij het overschrijden van de hoeveelheid hosting space die je hebt binnen je pakket (standaard 50 mb).

4 Je bent niet verplicht om fotos binnen een paragraaf te plaatsen. Als je dit niet doet dan schuift de tekst van zelf naar rechts zodat de pagina vult. TIP: Upload niet te kleine maar ook niet te grote foto's naar je website. Kleine fotos kunnen troebel/onscherp verschijnen binnen je website. Te grote foto's kunnen some wegens een timeout van de server niet worden overgebracht via het systeem. Tegenwoordig zijn foto's van moderne digitale cameras boven de 8 mb. De wachttijd voor het overbrengen van de foto is dan ook lang. Het is aan te raden om deze foto's eerst te verkleinen qua filesize. Er zijn handige programma's zoals photoshop die foto voor je kunnen verkleinen. Bekijk onze adviezen onder "Advanced" voor meer diepgaande informatie hierover. Als standaard zou je de bestanden kunnen verkleinen naar een dimensie van 600 (w) bij 412 (h) pixels met 72 dpi (dots per inch) als uitgangspunt. Een gratis image editing programma kun je downloaden van De meeste digitale cameras komen met dit soort software. Kies dan voor de optie om fofos via het internet te mailen. Meestal is deze resolutie bruikbaar Files plaatsen in een paragraaf Indien je wil dat de bezekers van je website bestanden vanaf je site kunnen downloaden, kan dat. Je kan namelijk een of meer bestanden hangen onder een een paragraaf. De volgende files kun je plaatsen op je site: PDF, Word (.doc), Exel (???) of ZIP. De zipfile is hierbij het meest interessant. Want je kunt zowat alle bestanden via een zipfile op je website aanbieden. Hoe plaats je een bestand op je site? Nadat je een nieuwe paragraaf hebt aangemaakt (zie "Aanmaken van paragraaf) klik ke op "FILL". Boven het kader "Files" klik je dan op "ADD". Er verschijnt dan een nieuw scherm met "Position", "Description" en "File". Met "Position" kan je de rangorde van de files binnen een paragraaf kan beinvloeden. "Vul bij "Description" de text die je wilt dat verschijnt op de webpagina. Met optie "Browse" kan je lokaal op je computer een bestand opzoeken en selecteren. Druk hierna op "Save" en het systeem gaat de bestanden uploaden. Je kunt net zoveel bestanden via "ADD" binnen een paragraaf plaatsen als je wil. De grens ligt bij het overschrijden van de hoeveelheid hosting space die je hebt binnen je pakket (standaard 50 mb). Je bent niet verplicht om files binnen een paragraaf te plaatsen Fotos of files aanpassen/deleten Nadat je een foto of file hebt geplaats kun je die zien binnen de "Paragraph Details" page. Achter het item staat dan "EDIT" of "DEL". Je kunt met deze opties een foto of file vervangen of deze verwijderen. 2. DESIGN Met het Smartbox pakket kan je met gemak de "look and feel" (vormgeving) van je website aanpassen. Binnen "Design" krijg je een overzicht gepresenteerd van alle ontwerpen die wij hebben gecreeerd. Je kunt nu veranderen van design door een ander ontwerp te klikken hierbinnen. Je krijgt dan een vergroot exempleer van het ontwerp gepresenteerd. Door achter dit voorbeeld de optie "Install Design" te kiezen gaat het systeem het nieuwe design installeren. Dat duurt ongeveer een halve minuut (is afhankelijk van de snelheid van je internet verbinding). In een scherm dat verschijnt hierna kan je bijhouden hoever de installatie is. Als de installatie rond verschijnt onderaan de informatie "Installation complete" te zien. De teksten, fotos en bestanden die je hebt geplaatst binnen de website worden bij het wisselen van design niet aangetast. Deze informatie wordt in zijn geheel overgenomen binnen het nieuwe ontwerp.

5 Design op maat: Er zijn klanten die door ons een design op maat hebben laten creeren. Zij krijgen dan in de lijst met designs een ontwerp te zien dat wij voor hen hebben gemaakt. De naam van het design komt dan overeen met de naam van de website. 3. HOMEPAGE De informatie die op de homepage staat kan je via de hoofd-optie "Homepage" geheel aanpassen. Bij het opzetten van je Smartbox pakket hebben we als voorbeeld fotos en teksten geplaatst op je homepage. De structuur van de homepage is in twee delen opgedeeld. Eerst heb je natuurlijk het top-kader waarin je het logo zit en de horizintale navigatie kader met daarin de secties. Deze blijven op alle pagina's hebzelfde. De twee delen die wij hier bedoelen zijn de delen die hieronder liggen. Wij onderschijden een "Center frame" en een "Bottom frame". <vb> 3.1 Center frame Binnen het center frame staan 3 fotos en 2 kaders met teksten. De kaders met tekst bevatten een "Head" (kopje) en "Text" (tekst). Je kunt onder de tekst ook een link plaatsen binnen "Center frame: Link". Je kan een andere foto plaatsen door op "Browse" te klikken onder de foto die je wil vervangen. Je kan dan lokaal op je computer een ander plaatsje kiezen. De teksten kan je door ze te vervangen in het kader vervangen. De aanpassingen treden pas op je website op als je onderaan op "Save" hebt geklikt. De links binnen center frame moeten altijd beginnen met " Je kunt ook naar een pagina binnen je website verwijzen. Dit doe je door in je website te navigeren naar de pagina waar je naartoe wil linken. Dan selecteer je in het adres kader van je browser (Internet Explorer) de hegele regel en copieer je die (bovenaan browser: Edit dan Copy). Deze regel copieer je dan binnen "Link". Je kan dus binnen je website alleen linken naar een al bestaande pagina. 3.2 Bottom frame Onderaan de homepage staan 3 kaders naast elkaar met ieder een fototje, kopje en tekst. Ook deze kun je net als het bovenste gedeelte aanpassen door nieuwe foto's te selecteren of de teksten aan te passen. Je kunt ook linkjes binnen de tekst plaatsen of onderaan. Hierover kan je meer lezen binnen onze "Tips". 4. SETTINGS Binnen het settings gedeelte van de Content Manager kun je je eigen logo uploaden. Je logo verschijnt dan bovenaan je website. De Dimensies van het plaatje dienen 3:1 te zijn. Als je zelf het plaatje maakt zorg dan dat het plaatje 300 (w) bij 100 (h) pizels is en van het formaat.gif. De achtergrond van het plaatje dient transparant te zijn. Omdat die echter wat technisch is voor veel mensen bieden wij als service dat je naar ons je logo kan opsturen per mail en dat wij dan het plaatje terugsturen omgezet naar het juiste bestand. Hiernaast zijn er een aantal andere instellingen die we hieronder uiteenzetten: Title in browser = de naam die verschijnt boven aan in je browser (Internet explorer, Firefox of Netscape). Dit is meestal ook de naam van je bedrijf, service of webinformatie. Website Description = Dit is de beschrijving die je je website geeft. Search Engines gebruiken de woorden hieruit voor je site ranking (hoogte van je website in de zoekresultaten). Website Keywords = Hier plaats je de kern woorden die mensen in Search Engines kunnen plaatsen binnen als zoektermen. Denk aan alle mogelijke woorden die deze personen zouden kunnen gebruiken.

6 Language choice = Hier kun je de manier waarop de invoervelden worden aangegeven binnen de contact pagina veranderen in het Engels of Nederlands. Read more text = Op je Homepage kan je onder de eerste twee text kaders een link plaatsen naar een andere website of pagina in je eigen website. Je kunt hier de tekst die verschijnt aanpassen in een andere taal of aanduiding. Footnote = Dit is de tekst die verschijnt in het onderste gedeelte van de website. Daar staat nu All rights reserved, Dit kun je aanpassen naar wens. De tekst die je hierin kunt plaatsen is wel beperkt. Je zou ook linkjes kunnen plaatsen hierbinnen. Bekijk hiervoor het item HTML tags plaatsen. receiver = Dit is het adres waar de data die door bezoekers op de concat-pagina hebben ingevuld naartoe wordt verzonden. Vul hier dus jou adres in. Contact Failure Message = Er verschijnt een boodschap als om een of andere reden (meestel een server of internetconnectie time out) de data niet verstuurd kan worden zodat de bezoeker weet dat de data niet verstuurd is. Hier kun je invullen wat er dan moet verschijnen als tekst. 5. CONTROL PANEL Het control panel is een systeem dat komt met de hosting die wij voor jou hebben aangemaakt. Dit onderdeel dat komt met je Smartbox pakket heeft zijn eigen login. Je moet dus nogeens je login en password gebruiken om dit systeem binnen te gaan. Binnen het Control Panel kun je instellingen dien die invloed hebben op de s adressen die je gebruikt (aanmaak nieuwe adressen, aanpassen van password, spam filter programmas, etc). Hiernaast kun je naar je s toe die nog op de server staan (webmail optie). Ook kun je hier je Site Statistieken bekijken. Een uitgebreide Tutorial over de werking van het systeem kan je vinden op de site van het bedrijf dat onze hosting verzorgt De volgende tips zullen binnekort worden geplaatst op onze website Fotos retoucheren Webstructuur opzetten Advanced options Html tags plaatsen Photo gallerie opzetten Youtube videos plaatsen Fotos aanpassen in photoshop

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0

Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0 Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0 Inhoud 1. Algemeen 2. Structuur beheeromgeving 2a Posities 2b Inhoud 2c Extra 3. Hoe werkt de WYSIWYG-editor? 3a Wijzigen van teksten 3b Nieuwsberichten plaatsen 3c

Nadere informatie

design ook items uitsnijden

design ook items uitsnijden (fig1) Hulplijnen zetten Om het ontwerp netjes uit te snijden is het handig om eerst hulplijnen te zetten. (fig1) Nu is het zaak om eerst voor je zelf te bepalen wat is layout en wat is design. Al het

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Handleiding Tridion voor authors en editors

Handleiding Tridion voor authors en editors Handleiding Tridion voor authors en editors Wijzigen van items van vóór de herimplementatie (mei 2009) Telefoon helpdesk: 7500 E-mail: helpdesktridion@gmail.com. Juli 2009 Een bestaand item wijzigen Het

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen.

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen. Een Jimdo website Pagina s opvullen Je hebt je navigatie aangepast. Nu moet je ervoor zorgen dat de inhoud van de pagina s ook overeen komen met het menu. Om te beginnen wis je de inhoud die reeds op de

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Kompozer Webdesign www.acc.dds.nl/lesonline/kompozer/

Kompozer Webdesign www.acc.dds.nl/lesonline/kompozer/ Hier vind je de cursus op het internet: www.acc.dds.nl/acconline/ Kompozer Webdesign www.acc.dds.nl/lesonline/kompozer/ Een bestaande website met kompozer www.acc.dds.nl/lesonline/kompozer/website/ Bestanden

Nadere informatie

HAND- OUT. https://www.uwdomein.com/qzadmin. password: statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com. support http://help.suares.

HAND- OUT. https://www.uwdomein.com/qzadmin. password: statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com. support http://help.suares. HAND- OUT website: inloggen: login name: password: http://www.uwdomein.com https://www.uwdomein.com/qzadmin statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com support http://help.suares.nl/ Kuki+Ko

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!!

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!! HANDLEIDING DIGIMANAGER PAGINA BEHEER In het pagina beheer heeft u de mogelijkheid om de content van uw website in te vullen en aan te passen. om invullingen en wijzigingen uit te voeren gaat u naar het

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Zimplit is een CMS (content management system). Dat betekend dat je een website kunt ontwerpen en veranderen terwijl die online staat.

Zimplit is een CMS (content management system). Dat betekend dat je een website kunt ontwerpen en veranderen terwijl die online staat. Een website maken met ZIMPLIT. Geen kennis van html nodig. www.acc.dds.nl/lesonline/zimplit/ Download Zimplit handleiding pdf Download de Zimplit bestanden Zimplit CMS Handleiding Zimplit is een CMS (content

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

Handleiding website Sint-Carolus

Handleiding website Sint-Carolus Handleiding website Sint-Carolus www.carolusschool.be INHOUD 1. AANMELDEN 1) Aanmelden... p2 2) Wachtwoord vergeten.. p2 2. FOTOALBUM 1) Foto s toevoegen.. p3 2) Fotoalbum toevoegen in stappen. p3 3) Foto

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Greet Verhelst Indien je reeds een wiki-member bent klik je op Sign in en log je in met je gebruikersnaam en paswoord.

Greet Verhelst Indien je reeds een wiki-member bent klik je op Sign in en log je in met je gebruikersnaam en paswoord. Handleiding WIki Greet Verhelst 2010-2011 1 Registreren Surf naar http://www.wikispaces.com Indien je reeds een wiki-member bent klik je op Sign in en log je in met je gebruikersnaam en paswoord. Indien

Nadere informatie

Handleiding: Whitelabel Customersite

Handleiding: Whitelabel Customersite ARGEWEB B.V. Handleiding: Whitelabel Customersite Controlportal.nl Argeweb Support 8-1-2009 Handleiding voor het gebruik maken van de Whitelabel Customersite op controlportal.nl, door Resellers van Argeweb.

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Handleiding Glimworm nieuwsbrief

Handleiding Glimworm nieuwsbrief Handleiding Glimworm nieuwsbrief Auteur: Marten Hoekstra Datum: 26 Mei 2005 Versie: 1.0 Dit document bevat vertrouwelijk informatie die niet voor anderen dan de relatie van Glimworm bedoeld is. Op alle

Nadere informatie

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today?

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today? mymanualsolarapp - Inleiding De manual versie is speciaal gemaakt voor zonnesysteem eigenaren die hun pc niet de hele dag aan willen laten staan of geen computer gekoppelde inverter systemen hebben. Door

Nadere informatie

Uw eigen tekst en foto s op uw site bijhouden

Uw eigen tekst en foto s op uw site bijhouden Uw eigen tekst en foto s op uw site bijhouden Voorbereiding U heeft een cd ontvangen met een aantal bestanden erop. O.a. de website, dreamweaver en 2 tekstbestanden genaamd s/n en inloggegevens. De website

Nadere informatie

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken Wordpress handleiding: Algemeen: -Hosting 200Mb webruimte en 2Gb verkeer per maand voor 3 euro per maand. Bij overschrijding volgt automatisch een verdubbeling naar de ruimte/verkeer naar 400Mb/4Gb/6 euro

Nadere informatie

Greet Verhelst 2011-2012. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres en paswoord.

Greet Verhelst 2011-2012. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres en paswoord. Greet Verhelst 2011-2012 1 Registreren Surf naar http://www.wikispaces.com Indien je reeds een wiki-member bent klik je op Sign In. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03 Inhoudstafel Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2016 Toegang deelnemers / Inloggen... 02 Paswoord vergeten. 02 Account deelnemer... 03 Communicatiemateriaal.. 03 Bijbestellen communicatiemateriaal..

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Handleiding Artsenviewer Radiologie

Handleiding Artsenviewer Radiologie Handleiding Artsenviewer Radiologie Het Heilig Hart Ziekebhuis Leuven biedt u de mogelijkheid om via een webbased applicatie onderzoeken, uitgevoerd op de afdeling Radiologie, te raadplegen. Wij hopen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Een account aanmaken voor weebly.

Een account aanmaken voor weebly. Een account aanmaken voor weebly. STAP 1 Vul de volgende gegvens in voordat je op de oranje knop klikt. - NAAM - E-mailadres - PASWOORD Klik op de home page op de onderstaande knop. STAP 2 Wanneer je de

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Website RKVVO

Gebruikershandleiding Website RKVVO Gebruikershandleiding Website RKVVO Beheerder Teampagina Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanmelden in het CMS... 3 3. Nieuwsberichten onderhouden... 4 4. Gegevens voor wedstrijden bijwerken... 8 4.1. Wedstrijdselectie

Nadere informatie

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Handleiding Shop2rent Author: Serfaas Twilt Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Pagina 1 Index Introductie... 1. Hoe kan ik mijn backoffice benaderen?... 2. Hoe kan ik mij webshop zien?... 5 3. Hoe stel

Nadere informatie

- Plan Zo kun je een. website bouwen!

- Plan Zo kun je een. website bouwen! - Plan Zo kun je een website bouwen! BoekjeHoeKanJeEenWebsiteBouwen.i1 1 8-7-2008 17:23:14 BoekjeHoeKanJeEenWebsiteBouwen.i2 2 8-7-2008 17:23:15 In dit boekje staat de uitgebreide versie van hoe je een

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders

Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders 1. Inhoudsopgave 2. Een account aanmaken voor weebly.... 3 STAP 1... 3 STAP 2... 3 STAP 3... 3 3. Een Menustructuur aanbrengen... 4 STAP

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ Stijn Van Baekel 1/19 - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ laatste aanpassing: 08/10/2008 Stijn Van Baekel 2/19 Index Index... 2 Inleiding... 3 1. Tonen van pagina s... 4 2. Beheer van pagina

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Studenten handleiding versie 1 juni 2016 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media Upload...

Nadere informatie

11. Website controleren

11. Website controleren 11. Website controleren 11.1 Website controleren op verschillende browsers Het blijkt nog altijd nodig te zijn een website te controleren. De website zoals deze er in Kompozer uit ziet, ziet er op internet

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS 12 maart 2007 Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 INLOGGEN... 3 Betekenis van de onderdelen...

Nadere informatie

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen 4

Nadere informatie

Informatica Wiki. Hoe ontwerp en beheer je je eigen wiki met wikispaces

Informatica Wiki. Hoe ontwerp en beheer je je eigen wiki met wikispaces 1. Registeren Informatica Hoe ontwerp en beheer je je eigen wiki met wikispaces surf naar www.wikispaces.com Indien je nog geen wiki-member bent kies je een gebruikersnaam en paswoord en vul je je e-mailadres

Nadere informatie

Homepagina - Logo en favicon plaatsen

Homepagina - Logo en favicon plaatsen Homepagina - Logo en favicon plaatsen Wat leer je in dit hoofdstuk: - Hoe je een logo kunt plaatsen - Hoe je een favicon kunt plaatsen - Hoe je tekst kunt aanpassen in de tabbladen van je browser Inleiding

Nadere informatie

Handleiding website AZSV 2014

Handleiding website AZSV 2014 2014 voor (o.a.) de webmaster van een team http://www.azsv-aalten.nl Auteurs: Peter van Asselt, Leo Postma Project: AZSV website 2014 internet commissie AZSV pagina: 2 van 15 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...3

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe voeg ik een plaatje toe aan mijn artikel? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Introductie Wanneer je dit document voor je hebt, betekent dit dat je een Joomla

Nadere informatie

Handleiding voor enquêtes voor ProZo!

Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Versie 1.1, 1 mei 2012 1 Voorwoord Deze handleiding neemt u stap voor stap mee in de aanvraagprocedure en het beheren van uw ProZo! enquêtes. We raden u aan deze handleiding

Nadere informatie

Een website maken met Weebly

Een website maken met Weebly Een website maken met Weebly Bron: http://flippenindeklas.weebly.com/uploads/1/1/8/6/11865400/weebly_ handleiding.pdf (26-08-2016) Inhoudsopgave 2. Een account aanmaken voor weebly.... 3 STAP 1... 3 STAP

Nadere informatie

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart.

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart. NewsLeecher is een product wat gekocht moet worden, het is dus geen gratis softwarepakket. Er zijn twee verschillende pakketten waar u uit kunt kiezen, het Super search pakket of het Standaard pakket.

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

HET TEAMSPEAK ADMIN CONTROL PANEL

HET TEAMSPEAK ADMIN CONTROL PANEL HET TEAMSPEAK ADMIN CONTROL PANEL In deze tutorial worden functies uitgelegd van de Teamspeak admin control panel. Met de Teamspeak admin panel kunt u, onder andere het volgende aanpassen: Servernaam Server

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Handleiding WebEtui. Over WebEtui. Het verschil tussen wijzigen, bewaren en publiceren

Handleiding WebEtui. Over WebEtui. Het verschil tussen wijzigen, bewaren en publiceren pagina 1 van 11 Handleiding WebEtui Over WebEtui WebEtui is een beheersysteem waarmee redacteuren snel en eenvoudig een website kunnen onderhouden. WebEtui is met name geschikt voor websites waarbij meerdere

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Handleiding Inkijk/Uitruil-website

Handleiding Inkijk/Uitruil-website Handleiding Inkijk/Uitruil-website Inleiding Op de Inkijk/Uitruil-website kun je als ingelogde gebruiker de volgende dingen doen: - een advertentie plaatsen in de garagesale - een foto of webcam plaatsen

Nadere informatie

IAAS BACKUPS MAKEN MET IASO

IAAS BACKUPS MAKEN MET IASO IAAS BACKUPS MAKEN MET IASO Contents IAAS BACKUPS MAKEN MET IASO... 2 STAPPEN... 2 BACKUP.MANAGEMENT PORTAL... 3 INLOGGEN IN DE CLOUD MANAGEMENT CONSOLE... 3 ACCOUNTS AANMAKEN... 4 INSTALLEREN EN CONFIGUREREN...

Nadere informatie

I. Algemeen deel: blog vs. Privacy

I. Algemeen deel: blog vs. Privacy Werken met een blog maandag 29 september 2014 Werken met een blog I. Algemeen deel: blog vs. Privacy We willen eerst enkele aandachtspunten bespreken i.v.m. privacy. Alle ouders gaven tot nu toe toestemming

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4

Nadere informatie

1. Pagina s. Verwijder pagina: hiermee kun u een pagina van uw website verwijderen. Bewerk pagina: hiermee kunt u de pagina bewerken.

1. Pagina s. Verwijder pagina: hiermee kun u een pagina van uw website verwijderen. Bewerk pagina: hiermee kunt u de pagina bewerken. 1. Pagina s Wanneer u in het menu op Pagina s klikt, zult u een overzicht zien van de pagina s op uw website. Pagina s kan u toevoegen, verwijderen en bewerken. Ook kunt u ervoor zorgen dat uw pagina s

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

DNN Instructie. Versie 1 / 29-9-2008 Eddy van den Berg. Global-e bv Postbus 83 5126 ZH Gilze. Vestiging Gilze Raadhuisstraat 32 5126 CJ Gilze

DNN Instructie. Versie 1 / 29-9-2008 Eddy van den Berg. Global-e bv Postbus 83 5126 ZH Gilze. Vestiging Gilze Raadhuisstraat 32 5126 CJ Gilze DNN Instructie Versie 1 / 29-9-2008 Eddy van den Berg Global-e bv Postbus 83 5126 ZH Gilze Vestiging Gilze Raadhuisstraat 32 5126 CJ Gilze Vestiging Etten-Leur Bredaseweg 73-75 4872 LA Etten-Leur T: 0161-888888

Nadere informatie

Het ontwerpen van een website

Het ontwerpen van een website Het ontwerpen van een website Dhr. Goeminne M. Instituut Anneessens- Funck Kantoortechnieken GiP- opdracht: Het ontwerpen van een website De leerlingen maken een website over het studentenbedrijf, m.n.

Nadere informatie

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog.

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Hand-out WORDPRESS Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig CMS waarmee complete websites worden gebouwd,

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk Bladzijde 1. Inloggen 2 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 3. Nieuwsbrieven 4 stap 1: voeg een nieuwsbrief

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

Webonderdelen (Web Parts)

Webonderdelen (Web Parts) Webonderdelen (Web Parts) Een SharePoint pagina is opgedeeld in een aantal zones op het scherm. In elke zone kunnen Webonderdelen, veelal Web Parts genoemd, geplaatst worden. Deze Web Parts zijn kleine

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

Een poging om de snelheid van de sites te verzekeren tijdens de lessen:

Een poging om de snelheid van de sites te verzekeren tijdens de lessen: Les 5 Nieuwe sites Een poging om de snelheid van de sites te verzekeren tijdens de lessen: Luc www.lucacht.drupallearning.be Johan www.jdb.drupallearning.be Laurens www.laurens8.drupallearning.be Ria www.riaacht.drupallearning.be

Nadere informatie

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op 1 Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP.... 8 Joomla installeren op XAMPP... 15 Handige links... 16 2 Disclaimer Bij de samenstelling

Nadere informatie

HORECA HANDLEIDING 1

HORECA HANDLEIDING 1 HORECA HANDLEIDING 1 Inhoud Algemeen menu... 4 Dashboard of Overzicht... 4 Beheerder (Manager) -> Profiel (Profile)... 5 Dashboard of Overzicht... 6 Ticket details:... 7 User Management of gebruikersbeheer...

Nadere informatie

Stappenplan Infographic maken

Stappenplan Infographic maken WAT IS EASELLY? Er zijn verschillende mogelijkheden om een infographic te maken, zoals met behulp van de tool Easel.ly. Met Easel.ly kun je eenvoudig visueel aantrekkelijke infographics maken. Het systeem

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Dit is een handleiding voor: Weebly

Dit is een handleiding voor: Weebly Dit is een handleiding voor: Weebly Inhoudsopgave Aanmelden bij Weebly... 3 Webpagina s toevoegen... 6 Bouwen: elementen toevoegen... 8 Basis... 9 Structuur... 10 Media... 11 Meer..... 12 Site publiceren...13

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie