Nieuwsbrief Activiteiten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Activiteiten"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Activiteiten Juni/Juli 2015 nummer 114 Eikenlaan RW Blijham Tel.: (0597)

2 Alzheimer Café op 9 juni Dinsdag 9 juni is er een bijeenkomst van het Alzheimer Café. Ter gelegenheid van de seizoenafsluiting treedt Alex Vissering op in het Alzheimer Café. Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over dingen die ze meemaken, over dementie en over de mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Het programma begint om uur in de tent. Er zijn geen kosten aan verbonden, de koffie staat klaar. De ijsverkoop bij de receptie is inmiddels weer gestart. Tijdens kantooruren kunt u hier terecht voor een lekkere cornetto, bekertje, waterijsje enzovoort. En nu maar hopen dat het weer zodanig zal worden dat een ijsje een lekkere verkoeling zal zijn. Feestweek Blijham Ook dit jaar heeft Blijham weer een feestweek in juni waarin allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd. Zo bieden zij op dinsdag 16 juni een gezellige avond aan alle senioren met de medewerking van het koor Störmwind om 19 uur, in de tent van de Blanckenborg. De Blanckenborg biedt alle aanwezigen koffie, een hapje en een drankje aan. Op woensdagmiddag 17 juni is er een gezellige braderie in het centrum van Blijham. De Blanckenborg zal hierbij ook aanwezig zijn met een kraam. Komt u ook even kijken?

3 Gratis rondrit door de omgeving Maandag 18 mei stond de bus van Pieter Dekker voor de hoofdingang van de Blanckenborg en veel bewoners stapten met enthousiasme en goede zin in! Want een mooie rondrit door de gemeente Bellingwedde sla je niet gauw af. En dat de rondrit ook nog gratis werd aan geboden door Pieter was helemaal mooi. We zijn langs prachtige en herkenbare plekjes gekomen, wat veel gesprekstof opleverde en af en toe ook emoties wanneer herinneringen naar boven kwamen. Het was een onvergetelijke middag die ook veel interessante weetjes opleverde, daar de spreker ook veel informatie verschafte over het gebied en de natuur. We willen Pieter en Lineke Dekker bij deze nogmaals heel hartelijk danken voor de fijne middag, het was zeer geslaagd!!

4 Maaltijdsoepen en eenpansgerechten Koelverse Eenpansgerechten om mee te nemen! De gerechten worden vers in onze keuken bereidt, in porties verdeeld, weer gekoeld en bewaard in de koeling tot het moment van uitgifte. Een dergelijke gerecht kan door u op ieder gewenst moment worden gewarmd. Let bij het opwarmen van eten in de magnetron er op dat alles goed verhit wordt. Verdeel het eten in kleine porties en roer het regelmatig om. Wanneer u het gerecht in zijn geheel wilt warmen kunt u dit ook doen in een koekenpan. Zorg er daarbij voor dat het eten door en door verhit wordt. Uit eigen keuken zijn er op de volgende data heerlijke maaltijdsoepen of eenpansgerechten te verkrijgen voor slechts 5,50: makkelijk om mee te nemen. U kunt het gerecht voor 10 uur s ochtends bestellen en betalen bij de receptie. De maaltijd is dezelfde dag vanaf 12 uur op te halen uit de keuken. Juni en Juli Dinsdag 2 juni Stamppot Snijbonen Woensdag 3 juni Fusilli Carbonarasaus (ham/kaas/champignon) Zaterdag 6 juni Stamppot Zuurkool Dinsdag 9 juni Stamppot Boerenkool Woensdag 10 juni Gesneden Kip en Zoetzure Saus met Rijst Donderdag 11 juni Bruine Bonenschotel (gehakt en groente) Zaterdag 13 juni Stamppot Gele Rapen (met stroop) Dinsdag 16 juni Stamppot Snijbonen Woensdag 17 juni Zweedse Hachee Zaterdag 20 juni Stamppot Paksoi Dinsdag 23 juni Stamppot Zuurkool Woensdag 24 juni Tjaptjoi & Mie met Drumstick Zaterdag 27 juni Stamppot Boerenkool Donderdag 30 juni Stamppot Savooiekool Donderdag 2 juli Kipkerrrie met Rijst Zaterdag 4 juli Stamppot Spitskool Dinsdag 7 juli Hutspot (met ui & stroop) Donderdag 9 juli Bami Goreng Zaterdag 11 juli Stamppot Gele rapen (knollen) Dinsdag 14 juli Stamppot Spruitjes met Spekjes Donderdag 18 juli Stamppot Savooiekool Dinsdag 21 juli Stamppot Appeltjes Zaterdag 25 juli Stamppot Witte Kool Dinsdag 28 juli Stamppot Zuurkool Woensdag 29 juli Macaroni (gehakt/groente/tomatensaus/kaas) (Deze maaltijden kunnen mogelijk sporen van allergenen bevatten)

5 Advies van Alfred Nap:... Beweeg, eet, drink gevarieerd en met mate. Maar voor we daar over gingen praten, richtten we ons kort op de situatie die is ontstaan door de verzakking van de vloer van het restaurant. Ondanks het intensieve gebruik van deze ruimte is het van de ene op de andere dag op slot gedaan. Wat waren de maatregelen die Alfred en zijn medewerkers moesten nemen om hun voorzieningen onverminderd door te laten gaan. Door veel medewerkers werd er keihard gewerkt om de overlast tot een minimum te beperken. Het resultaat mocht er zijn; binnen een week stond er buiten een noodvoorziening, met de nadruk op nood, want niemand mag in redelijkheid verwachten dat een tent eenzelfde comfort biedt als de zo vertrouwde grote zaal. Ook de medewerkers van Alfred hebben er flink de schouders onder moeten zetten om binnen enkele dagen vanuit de ontstane situatie onverminderd hun diensten weer te verlenen. Die grote tent was, is en zal voorlopig echt nodig zijn want je kan niet weken, maanden alles en iedereen op de gangen in het gebouw kwijt, al helemaal niet als de renovatie van de vloer uitgevoerd zal worden. Hoe ingrijpend de renovatie van de vloer van de grote zaal zal zijn is nog niet helemaal duidelijk maar er wordt sterk aan gedacht om de uitvoering van de al eerder opgevatte plannen voor de uitbreiding van de restauratieve voorzieningen direct aan te laten sluiten op de reparatie van de vloer. Dat laatste zal dan eerder gebeuren dan was gepland. Het voorkomt dat de grote zaal binnen korte tijd voor een tweede keer op de schop zou moeten. Dat wil de leiding de cliënten en alle medewerkers niet aandoen. We spreken af later daar mogelijk op terug te komen. Alfred s afdeling kent diverse soorten afnemers. Allereerst de inwonende cliënten die onder te verdelen zijn in de cliënten die zelfstandig voor hun eten zorgen en de anderen die dat deels of helemaal niet kunnen.

6 Daarnaast zijn er een 190 afnemers van warme maaltijden op externe adressen die een warme maaltijd afnemen. Niet iedereen neemt elke dag een maaltijd af, dat wisselt per cliënt, maar er zijn er ook die zeven dagen in de week afnemen. Om die bezorging op al die adressen elke dag weer op etenstijd sluitend te krijgen met de groep vrijwillige maaltijdbezorgers is echt niet eenvoudig; de adressen liggen verspreid over Blijham, Bellingwolde, Wedde, Vriescheloo, Vlagtwedde, Winschoten en Oude Pekela. De Blanckenborg is niet verantwoordelijk voor wat er achter al die 190 voordeuren gebeurt maar voelt zich wel zeer maatschappelijke betrokken. De bezorgers houden dan ook een oogje in het zeil op de adressen. Wanneer zij merken dat de fysieke en/of mentale conditie van iemand achteruit gaat, bijvoorbeeld slechter ter been, vergeetachtigheid, verminderde persoonlijke verzorging enzovoorts, dan wordt dit consequent gemeld aan de voedingsdienst. Waar nodig wordt de overbruggingszorg en/of casemanager benadert om te bekijken of er actie moet worden ondernomen. Die bezorgdheid is er ook ten aanzien van de interne adressen waar dagelijks warme maaltijden bezorgd worden en de adressen die de broodkar dagelijks aandoet. Alfred is er niet gerust op dat de richtlijnen en adviezen vanuit de voedingsdienst over hygiëne vanzelfsprekend en goed worden opgevolgd. Daar waar twijfels zijn wordt op het belang ervan gewezen. En verder zijn er nog dagelijks ca.15 stamtafelgasten die in het restaurant (lees nu de tent) eten. Tenslotte zijn er de medewerkers en vrijwilligers die, heel gevarieerd, gebruik maken van de voorzieningen; vanaf een kopje koffie/thee tot een volwaardige lunch. Alles met mate En uiteraard gaat een groot deel van het gesprek over (on)gezond eten en drinken, met name gericht op de ouder wordende mens. Op radio, tv, in kranten en tijdschriften, overal kom je wel een eetrubriek tegen die niet alleen weet te vertellen wat lekker is, maar de consument ook overspoelt met informatie over wat wel en niet gezond is. Alfred ziet die trend als een teken van welvaart maar, zegt hij: laat je niet gek maken door die voedingshype. Natuurlijk is gezond eten van belang maar als je de aloude wijsheid aanhoudt dat, overal waar te voor staat is niet goed, kom je al een heel eind. Dit, uiteraard in algemene zin want als iemand een dieet is voorgeschreven dient hij zich daar aan te houden. Bewegen moet De boosdoeners, suiker, zout en vet komen aan de orde. Ook niet beweging is fout. Wandelen, fietsen, trimmen, het is allemaal goed. En daarom is het zo mooi dat we inmiddels beweegtoestellen in de binnentuin hebben gekregen.

7 Als je (nog) kan bewegen, doe het dan regelmatig. Het is heel belangrijk voor de soepelheid van je spieren en gewrichten, je hart en de bloedsomloop, maar zeker ook voor de spijsvertering,...en dus ook voor de stoelgang! Geen dorstprikkel Het tweede wat oudere mensen in de gaten moeten houden is voldoende vocht innemen. Naarmate je ouder wordt neemt de dorstprikkel af. Water is eigenlijk het beste. Hij geeft een simpel advies: Wen je aan om altijd een flesje water onder handbereik te hebben, dan is er nauwelijks een drempel om even een beetje te drinken. Frisdrank kan ook wel maar pas op, daar zitten suikers in. Fruit Fruit is erg gezond vanwege de vitamine C en met fruit krijg je ook vocht binnen; goed voor de spijsvertering. Hij adviseert vooral citrusfruit, kiwi s, bessen, aardbeien, sinaasappels maar ook rode paprika (Dat is een vruchtgroente.) bevat veel vitamine C. Vitamine C heeft een functie als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Wat ook belangrijk is, is dat je de tijd neemt om te eten, ook bij het eten van fruit. Als je te weinig kauwt moeten je maag en darmen overwerken om het voedsel verteerd te krijgen. Goed en rustig kauwen dus. Bakken en braden Een stukje vis of vlees bakken? Doe het met een mix van boter (voor de goede smaak) en olie (voor de gezondheid). En gebruik daarbij dan liever boter dan margarine. Boter is een natuurproduct Te veel verzadigd vet vergroot de kans op hart- en vaatziekten. In halvarine zit veel minder verzadigd vet. Kan je met alleen met broodmaaltijden toe? In principe kan dat hoewel je op den duur wel een vitaminen- en mineralentekort kan krijgen, omdat gezond variëren van de broodmaaltijd in de praktijk vaak niet werkt. Vanzelf heeft een gevarieerde maaltijd de voorkeur. Maar, als je de broodmaaltijd voldoende varieert (en samenstelt uit de-schijf-van-vijf) kan je een heel eind komen. Het is wel zo dat als cliënten zich gaan beperken tot alleen een broodmaaltijd, er vrijwel altijd iets aan de hand is. Het kan een signaal zijn dat het met de desbetreffende persoon niet goed gaat. Hij wijst in dit verband weer op de signaleringsfunctie van de maaltijdbezorgers en degenen die met de broodkar rondgaan.

8 Blikgroente of verse groente Groente inblikken is een mooie vinding en er niets mis met de voedingswaarde ervan. Maar eten is ook genieten van de smaak. En dan geef ik de voorkeur aan verse groente. Anderzijds; ook daar kan het fout mee gaan. Vroeger werd de kool al op het vuur gezet als de kinderen naar school gingen. Het resultaat was super gare groente, je hoefde nauwelijks nog te kauwen. Echter de voedingswaarde liep door dat lange garen enorm terug en veel van de vitaminen gingen verloren. Korter koken is dus gezonder en het voedsel blijft veel lichter verteerbaar. Mijn advies is dus: minder lang koken. Zoek naar een aanvaardbaar gemiddelde tussen garen en goede smaak. Algemeen We namen nog het een en ander door over gezond eten en ook daaruit bleek dat Alfred niet zo streng is. Opgelucht bedank ik hem voor het gesprek. Niks is echt verboden, alles mag maar met mate. Dat bewegen zal ik goed onthouden. Als ik nou elke dag.nee, niet elke dag maar eens in de week op de weegschaal ga, dan houd ik m n buikje in de gaten. Ha! chocolade mag wel zei hij maar dan wel puur. Dat komt goed uit; die vind ik het lekkerst. Niet een hele reep achter elkaar natuurlijk. Oei, dat wordt moeilijk. Het toetje Op de valreep stuitten we nog op het toetje. Toetjes mogen ook. Ze bestaan uit heel veel vocht. Oké maar dan zonder slagroom. Jammer. De ouderwetse combinatie van rijst met boter, suiker en kaneel komt ter sprake. Lekker! Maar Alfred s eerste kennismaking met rijst met tutti frutti was geen succes. Ze konden mij ermee op de loop jagen. Inmiddels heeft hij het leren waarderen als een mooie combinatie met een volle zoete smaak. Eventueel wat binden en doe er citroensap met een scheutje rode wijn bij. Hij vindt het Héééérlijk! Het is een lekkerbek die Alfred Nap. (Koos van Doorne, vrijwilliger)

9 Cliëntenraad Beste bewoners, EEN TERUGBLIK: Op 27 april 2015 werd Koningsdag gevierd. Niet, zoals we al jaren gewend zijn in de recreatiezaal, maar in een grote tent op het grasveld bij de hoofdingang. De Cliëntenraad wil hierbij allen hartelijk bedanken voor hun inzet om in zo n korte tijd alles gerealiseerd te krijgen. Zoals u weet werd het middagprogramma aangeboden door de Cliëntenraad. Amusement- en shantykoor het Kompas heeft ons een fijne feestelijke middag bezorgd. De tent heeft inmiddels zijn diensten bewezen, alle activiteiten gaan zoveel mogelijk door, waar we blij mee kunnen zijn. KLUSSENDIENST: De klussendienst van de gemeente werd al in de nieuwsbrief van mei 2015 genoemd. Voor bewoners van onze aanleunwoningen is dit misschien een uitkomst. Met uw pasje van de gemeente Bellingwedde kan U voor een gering bedrag hiervan gebruik maken. PRODUCTEN-EN DIENSTEN CATALOGUS: Zorgcentrum de Blanckenborg heeft eveneens een aanbod van diensten samengesteld. Elders in dit blad kunt u hierover meer lezen. RONDRIT DOOR DE OMGEVING: Maandag 18 Mei jl. konden 40 bewoners van de Blanckenborg genieten van een mooie bustocht. Dhr. Pieter Dekker van Rondvaart en Arrangementen heeft deze rondrit gratis aangeboden. De tocht ging langs mooie plekjes in het Oldambt en Westerwolde, wat bij de bewoners erg in de smaak viel. Wij willen Dhr. Pieter Dekker dank ook bedanken voor het beschikbaar stellen van de bus. ZOMERFESTIVAL: Zondag 31 mei a.s. wordt weer de jaarlijkse Zomerfestival gehouden. We hopen deze middag veel bewoners te mogen begroeten en dat de zon ook van de partij mag zijn. VAKANTIEPERIODE: Tot slot willen wij onze bewoners, directie, medewerkers en vrijwilligers fijne zomermaanden toewensen, voor diegenen die op reis gaan een prettige vakantie.. Met vriendelijke groet, de Cliëntenraad.

10 Bewoner mutaties In de afgelopen periode is overleden: Mevrouw A. Haarman-Tammes, kamer 201 De heer G.D. Eden, Dagbesteding Wij wensen familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. (Interne) Verhuizing: Mevrouw F. Smit-vd Veen van kamer 41 naar kamer 32 Mevrouw G. Stubbe-Gosling van Eikenhoeve 59 naar kamer 21 Mevrouw R. Meijer-Korte van kamer 23 naar kamer 201 Nieuwe bewoners zijn: Mevrouw J. Mokkelencate-Schuiterd, kamer 41 Wij heten u van harte welkom en hopen dat u spoedig went en u thuis zult voelen in uw nieuwe omgeving. Beste bewoners van de Blanckenborg, Op 9 juni organiseren wij een activiteitenmiddag in de tent van de Blanckenborg. Wij zijn twee jongens van de sportopleiding van het Alfa College in Groningen. De activiteit die wij aanbieden is: aangepast bowlen. Het begint om 14 uur en we hopen er een hele leuke, gezellige en actieve middag van te maken. Wij hebben er erg veel zin in, Komt u ook? Groet van Tom en Coen

11 De Blanckenborg is er ook voor ouderen die in de gemeente Bellingwedde wonen De Blanckenborg is er niet alleen voor ouderen die in de Blanckenborg wonen, ook ouderen uit de hele gemeente kunnen een beroep op ons doen. Wat bieden wij zoal? Heel veel diensten kunnen binnen een WMOarrangement afgenomen worden via de gemeente Bellingwedde. Maar het is ook mogelijk rechtstreeks producten of diensten tegen betaling af te nemen bij de Blanckenborg. De Blanckenborg heeft een catalogus samengesteld van alle mogelijkheden die ouderen uit de aanleunwoningen en omgeving kunnen afnemen. U kunt hierbij denken aan: Begeleiding ( bijvoorbeeld ondersteuning bij praktische zaken) Dagbesteding Deskundig advies ter ondersteuning van de WMO-consulent (denk hierbij bijvoorbeeld aan de Specialist Ouderen Geneeskunde, Casemanager Dementie of de verpleegkundige specialist) Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of die een steuntje in de rug nodig hebben om terug te keren tot de arbeidsmarkt begeleiden, bijvoorbeeld door het bieden van dagbesteding. Deelname aan ontspanningsactiviteiten (bijvoorbeeld handwerken, biljartclub, zangvereniging, visclub, koffieochtend, Meer Bewegen Voor Senioren, optredens van koren, spelmiddagen enzovoort). Hoe werkt dit? Elders in het blad kunt u hier meer over lezen. Wasvoorziening en / of strijkservice in de aanleunwoningen Technische klussendienst huis en tuin in de aanleunwoningen (ophangen lamp, repareren deurbel, schilderij ophangen, onkruid wieden, heg knippen, bladeren verwijderen enz). Via de receptie kunt u aangeven als u een klusje hebt. De kosten variëren van 22,50 per uur (indien het een klus van niet technische aard betreft) tot 37,50 (indien het een klus is waarbij technische kennis is vereist). Eventuele materialen komen hier nog overheen.

12 Warme maaltijd (rond de klok van 12 uur wordt een vers bereide warme maaltijd bij u bezorgd binnen de gemeente Bellingwedde, Pekela en Oldambt. De prijs is inclusief bezorging 7,75. Broodmaaltijd (voor het ontbijt en avondeten, in combinatie met ook afname van de warme maaltijd). Logeeropvang of etmaalopvang. Soms is het even wenselijk dat iemand even tijdelijk moet worden opgevangen. Dit kan in de Blanckenborg. Het inkopen van extra zorguren boven de indicatie Deelname aan een themabuffet (denk hierbij aan een Kerst of Paasbuffet) Bestellen van hapjesschalen, salades, gebak enzovoort. Huren van de recreatiezaal, met of zonder bediening U ziet het, de Blanckenborg biedt veel. Voor meer informatie of afspraken kunt u contact opnemen met de receptie van de Blanckenborg ( ). Zij zullen u doorverbinden met de juiste medewerker om u verder te helpen. Hebt u behoefte aan een ander product of wilt u een aanpassing? Neem dan ok contact met ons op. Bij de Blanckenborg is in principe heel veel mogelijk!

13 Er wordt veel georganiseerd is de Blanckenborg Deze opmerking horen we vaak. Hier zijn we ook trots op, vooral omdat het zo belangrijk is. Gezelligheid en afwisseling in het programmaaanbod is belangrijk voor lichaam en geest. Dit willen we ook in de komende jaren heel graag voortzetten, ook ondanks alle bezuinigingen in de zorgwereld. Dit vraagt ook van ons enige aanpassingen Tot voorheen was deelname aan het gehele activiteitenaanbod gratis voor bewoners van het zorgcentrum én de aanleunwoningen. Alleen gasten uit de omgeving betaalden een kleine bijdrage om de onkosten te dekken. Dit blijft, zij het met enige aanpassingen, ingaande per 1 juni. Cliënten uit de omgeving kunnen op basis van hun servicepas een strippenkaart afnemen bij de gemeente voor vervoer en voor het bijwonen van een activiteit in de Blanckenborg. Per activiteit zal aangegeven worden hoeveel strippen dit kost. Deelname aan een bingo kost bijvoorbeeld 1 euro en een ontspanningsavond zal variëren tussen de 2 en 4 strippen. Een 10-strippenkaart kost 15,00. Deze activiteiten zijn inclusief koffie/thee en op avonden een hapje en een drankje. De strippenkaart is te verkrijgen via de gemeente. Een folder over het activiteitenaanbod is in de maak. Voor cliënten uit de aanleunwoningen: Cliënten vanuit de aanleunwoningen kunnen gratis deelnemen aan de koffie-ochtenden. Voor deelname aan de andere activiteiten zoals een ontspanningsavond gaan we echter een vrijwillige bijdrage vragen. Aan het eind van de avond (of middag) kan deze bijdrage in de donatie bus worden gedaan die bij de uitgang zal staan. Dit geldt ook voor familie en gasten die met een bewoner meekomen naar een ontspanningsavond. Het is belangrijk dat we ook in de toekomst ondanks alle bezuinigingen volop activiteiten kunnen blijven organiseren. Deelname van cliënten uit de aanleunwoningen aan alle activiteiten was altijd een extra service die wij aanboden maar helaas is dit financieel gezien niet meer mogelijk. Het zit niet in het budget die beschikbaar is gesteld door de overheid. In overleg met de cliëntenraad proberen we eerst door middel van een vrijwillige bijdrage de onkosten zo laag mogelijk te houden. We hopen dan ook op ieders begrip en medewerking in deze.

14 Sinds mijn vroege jeugd al ben ik geïnteresseerd in alles wat kruipt en kriebelt. naam: Rob v.d. Zwan (zoon van de Blanckenborgbewoners, de heer en mevrouw van der Zwan.) interesse: insecten, Hoe mooi we de natuur ook vinden, insecten vallen bij veel mensen niet in de smaak. Of het moet een vrolijk fladderende vlinder zijn; daar worden we weer wel door vertederd. Rob van der Zwan beleeft insecten totaal anders. ''Als kleine jongen nam ik allerlei diertjes als vissen, salamanders en ook wandelende takjes, mijn eerste, mee naar huis. En toen ik als scholier voor wat bijverdienste in een dierenwinkel werkte, werd daardoor het insecten-vuurtje alleen nog maar meer aangewakkerd. Met de natuurencyclopedie die ik van mijn ouders kreeg verdiepte ik mij verder in de wereld van de exotische insecten. Veel boeken waaronder van Darwin, Linnaeus, Von Humboldt en Maria Sibylla, volgden er daarna. Ik genoot van de schoonheid van die wondere wereld.'' In de loop der jaren vergrootte Rob zijn kennis en ondernam hij reizen naar diverse tropische landen om de insectenwereld daarvan te bestuderen. Hij legde er een insectenverzameling van aan. Een deel van zijn verzameling is in komende maanden juni en juli tentoongesteld in de vitrine. Rob: ''De verwondering die ik als kind had over de natuur is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Hoe mooi steekt alles in de natuur in elkaar, en hoe schandalig springt de mensheid met dit erfgoed om! Op die enkele prachtige reizen heb ik kunnen ervaren hoe onbeschadigde ecosystemen er uitzien, en is het mij duidelijk geworden dat de samenhang tussen alle schepselen uniek is en hoe kwetsbaar het evenwicht daarin is. Ik blijf mij verwonderen over de veelheid van vormen van leven, kleuren, functies en onderlinge beïnvloedingen in de natuur. De vitrinecommisie

15 Vesper op 6 juni Zaterdag 6 juni is er om uur weer een Vesper. Ditmaal in de tent (lijkt ons gezellig). Mevrouw Groenbroek uit Veelerveen gaat deze dienst leiden. Na afloop zal een kopje koffie of thee worden aangeboden door de Blanckenborg. U bent allen welkom. Met vriendelijke groet, Annemarie van der Kevie Ditty Hofmann Antje Schoenmaker Vriescheloo Bellingwolde Blijham Musical basisschool voor alle bewoners Donderdag 25 juni is een spannende dag voor de leerlingen van basisschool de Wiekslag, zij hebben dan namelijk hun jaarlijkse musicaluitvoering. De school heeft gevraagd of dit in onze tent plaats kan vinden, dan kunnen de bewoners ook de musical bijwonen. Hier werken we natuurlijk graag aan mee. De leerlingen gaan de musical maar liefst DRIE keer spelen. s Ochtends voor de leerlingen van de overige groepen van school, om 14 uur voor alle bewoners van de Blanckenborg en dan s avonds nog eens voor alle ouders, opa's en oma s. Om deze reden is er deze dag geen koffieochtend in de tent maar is iedereen dus wel s middags om 14 uur welkom. We hopen dat het een fijne middag mag worden voor u en we wensen alle leerlingen (en leerkrachten/vrijwilligers) alvast heel veel succes!! Hebt u de beweegbankjes in de binnentuin al uitgeprobeerd? Nee? Probeer het eens, het is erg leuk en gezond en ook toegankelijk voor mensen die in een rolstoel zitten (twee van de drie bankjes). De binnentuin (te bereiken via de gangdeuren van de Kroonhoeve en het Berkenpad) is voor iedereen vrij toegankelijk.

16 Alle activiteiten van juni en juli op één rij Elke ochtend om uur staat de koffie klaar in de tent! Maandag 1 juni Handwerkclub, uur tent Dinsdag 2 juni Sjoelen en andere spelletjes, 14 uur tent Woensdag 3 juni Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Zangkoor, uur tent Donderdag 4 juni Meer Bewegen Voor Senioren, 15 uur tent Vrijdag 5 juni Zaterdag 6 juni Zondag 7 juni Maandag 8 juni Dinsdag 9 juni Woensdag 10 juni Donderdag 11 juni Vrijdag 12 juni Koor Losdorp,19 uur tent (2 strippen) Spel- en borreluur, 14 uur tent Vesper bijeenkomst, uur tent Handwerkclub, uur tent Inloop spreekuur Beter Horen, in het kantoor naast de Vissenkom Aangepast bowlen, 14 uur tent Alzheimer Café, aanvang uur Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Zangkoor, uur tent Meer Bewegen Voor Senioren, 15 uur tent Spel- en borreluur, 14 uur tent

17 Alle activiteiten van juni en juli op één rij Elke ochtend om uur staat de koffie klaar in de tent! Zaterdag 13 juni Zondag 14 juni Maandag 15 juni Dinsdag 16 juni Woensdag 17 juni Donderdag 18 juni Vrijdag 19 juni Zaterdag 20 juni Zondag 21 juni Maandag 22 juni Dinsdag 23 juni Woensdag 24 juni Handwerkclub, uur tent Koor Stormwind (aangeboden door feestweek Blijham, de Blanckenborg de catering, aanvang 19 uur tent Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Zangkoor, uur tent Braderie in centrum van Blijham, s middags Boekenuitleen, doorloopruimte naar de Esweg, tussen Blijborgje en klaproos, 9 uur Meer Bewegen voor senioren, tent Verkoop Sarah s Mode, 10 uur Spel- en borreluur, 14 uur tent Handwerkclub, uur tent Sjoelen en andere spelletjes, 14 uur tent Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Zangkoor, uur tent

18 Alle activiteiten van juni en juli op één rij Donderdag 25 juni Vrijdag 26 juni Zaterdag 27 juni Zondag 28 juni Maandag 29 juni Dinsdag 30 juni Geen koffie-ochtend in de tent Musical leerlingen de Wiekslag, 14 uur Spel- en borreluur, 14 uur tent Handwerkclub, uur tent Bingo, 14 uur tent Juli Woensdag 1 juli Donderdag 2 juli Vrijdag 3 juli Zaterdag 4 juli Zondag 5 juli Maandag 6 juli Dinsdag 7 juli Woensdag 8 juli Donderdag 9 juli Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Spel- en borreluur, 14 uur tent Kleding verkoop Janneke en Albert, 10 uur Bingo, 14 uur tent Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Boekenuitleen, doorloopruimte naar de Esweg, tussen Blijborgje en klaproos, 9 uur

19 Alle activiteiten van juni en juli op één rij Vrijdag 10 juli Zaterdag 11 juli Zondag 12 juli Maandag 13 juli Dinsdag 14 juli Woensdag 15 juli Donderdag 16 juli Vrijdag 17 juli Zaterdag 18 juli Zondag 19 juli Maandag 20 juli Dinsdag 21 juli Woensdag 22 juli Donderdag 23 juli Vrijdag 24 juli Zaterdag 25 juli Zondag 26 juli Maandag 27 juli Dinsdag 28 juli Spel- en borreluur, 14 uur tent Bingo, 14 uur tent Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Spel- en borreluur, 14 uur tent Bingo, 14 uur tent Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Spel- en borreluur, 14 uur tent Verkoop Ina s Nachtmode, 10 uur leestafel Sjoelen en andere spelletjes, 14 uur

20 Alle activiteiten van juni en juli op één rij Elke ochtend om uur staat de koffie klaar in de tent! Woensdag 29 juli Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Donderdag 30 juli Boekenuitleen, doorloopruimte naar de Esweg, tussen Blijborgje en klaproos, 9 uur Vrijdag 31 juli Spel- en borreluur, 14 uur tent Foto s uit de oude doos 1985 Bewoonsters schillen peren voor de warme maaltijd 1972 Nieuwbouw Oostzijde van de Blanckenbörg

Nieuwsbrief Activiteiten November 2015 nummer 118

Nieuwsbrief Activiteiten November 2015 nummer 118 Nieuwsbrief Activiteiten November 2015 nummer 118 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham Tel.: (0597) 565500 www.blanckenborg.nl Sint Maarten, de koeien hebben staarten. Woensdag 11 november is het weer zo ver,

Nadere informatie

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten juni/juli nummer 143 Eikenlaan RW Blijham telefoon

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten juni/juli nummer 143 Eikenlaan RW Blijham telefoon de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten juni/juli nummer 143 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham telefoon 0597-565500 www.blanckenborg.nl Van de Cliëntenraad Beste bewoners, Afgelopen maand is er weer heel veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Activiteiten

Nieuwsbrief Activiteiten Nieuwsbrief Activiteiten Mei 2015 nummer 113 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham Tel.: (0597) 565500 www.blanckenborg.nl FEEST IN DE TENT!!! Zoals iedereen inmiddels al weet is de recreatiezaal gesloten in verband

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN

NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN SEPTEMBER 2014 NUMMER 105 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM TEL.0597-565500 WWW.BLANCKENBORG.NL Blijf in beweging Dinsdagochtend 2 september komen

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei 2017, nummer 132

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei 2017, nummer 132 Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei 2017, nummer 132 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham telefoon 0597-565500 www.blanckenborg.nl 4 MEI Twee minuten (Wendeline Braaksma) Twee minuten

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM Tot slot Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg

Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Welke vormen van zorg kunnen wij u bieden in de thuissituatie? Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Eikenlaan 34, 9697 RW Blijham. Tel: 0597-56 55 00

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBÖRG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBÖRG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM TOT SLOT Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

Alle activiteiten van december op één rij

Alle activiteiten van december op één rij Alle activiteiten van december op één rij Elke ochtend om 10.00 uur staat de koffie klaar in de zaal Dinsdag 1 december Sjoelen en andere spelletjes, 14 uur zaal Woensdag 2 december Sinterklaasbezoek op

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Maart 2019 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is, zijn

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM Tot slot Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding?

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? De activiteitenbegeleiding van Maarsheerd zorgt er voor dat de activiteiten worden afgestemd op de zorgbehoefte van de bewoners. Het team bestaat uit hiervoor

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 16 november 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten november 2016, nummer 127

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 16 november 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten november 2016, nummer 127 Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 16 november 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten november 2016, nummer 127 50 jaar Eindelijk is het deze maand zover: woensdag 16 november is de Blanckenborg jarig! We

Nadere informatie

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten Jan Thijs Seinenhof Diever Verenigingsleven en recreatieve activiteiten 1 2 Geachte meneer, mevrouw, In deze uitgave van Jan Thijs Seinenhof staat beschreven welke mogelijkheden wij bieden voor vrijetijdsbesteding

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DECLARATIE KILOMETERVERGOEDINGEN. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg'

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DECLARATIE KILOMETERVERGOEDINGEN. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg' NIEUWSBRIEF 3 JULI 2011 Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg' Eikenlaan 34 9697 RW Blijham tel 0597-565500 www.blanckenborg.nl VRIJWILLIGERSPRAAT Clarie de Boer Vrijwilligerscoördinator clarie.deboer@blanckenborg.nl

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016 Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt September 2016 september 2016 In deze editie: Hoi Ingeborg, dit is een test! Trefpunt Mantelzorg Wandelen Werkt! Wandelen met een wandelcoach door mooi Bellingwedde

Nadere informatie

Producten- en diensten catalogus. Stichting zorgcentrum de Blanckenborg. Producten- en dienstencatalogus versie Pagina 1

Producten- en diensten catalogus. Stichting zorgcentrum de Blanckenborg. Producten- en dienstencatalogus versie Pagina 1 Producten- en diensten catalogus Stichting zorgcentrum de Blanckenborg versie 01-07-2018 Pagina 1 de Blanckenborg Voor ouderen woonachtig in de gemeente Westerwolde bieden wij een uitgebreid pakket van

Nadere informatie

Betaalbaar, zelfstandig wonen met zorg én service

Betaalbaar, zelfstandig wonen met zorg én service Betaalbaar, zelfstandig wonen met zorg én service Welkom in Ten Anker In Ten Anker bieden Vrijwaard en Woonzorg Nederland een nieuw woonconcept aan. Betaalbaar, zelfstandig wonen met de zekerheid van zorg

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77 Inhoud Voorwoord 3 Voeding 6 Slaap 22 Houding 30 Naar de dokter 37 Kleding 65 Mode 74 Kleding wassen 77 6 VOEDING Weet wat je eet Je eet elke dag. Alles wat je eet (en drinkt) heet voeding. Is elke voeding

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM Tot slot Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Januari - februari 2013 Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Ontmoetingen en activiteiten Heeft u behoefte aan ontspanning, ontmoeting en/of activiteiten? Laurens en KijkopWelzijn bieden met het Ontmoetingsplein

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten september 2016, nummer 125 Wandelen op 21 september Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag en daar besteden we graag extra

Nadere informatie

Ons kent ons in De Spiker

Ons kent ons in De Spiker Ons kent ons in De Spiker DE SPIKER EEN KEER PER WEEK HELP IK DEZE CLIËNT MEE MET ZIJN GROTE HOBBY: BOUWEN MET LEGO. DAT GAAT HEEL GOED ZO SAMEN. In De Spiker is altijd wat te doen. Het is een plek van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN

NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN OKTOBER 2014 NUMMER 106 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM TEL.0597-565500 WWW.BLANCKENBORG.NL Hoe kun je merken dat je ouder wordt? Alles is veel

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld September 2017 Activiteitenkalender Het Anker In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. Deze activiteiten zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief Activiteiten April 2015 nummer 112

Nieuwsbrief Activiteiten April 2015 nummer 112 Nieuwsbrief Activiteiten April 2015 nummer 112 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham Tel.: (0597) 565500 Alzheimer Café op 14 april Dinsdag 14 april is er een bijeenkomst van het Alzheimer Café. Het thema is deze

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 05 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 205 Belangrijk nieuws!! Lichamelijke beweging Een bewegingsagoog is aanwezig

Nadere informatie

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 Beste ouders en kinderen, Obs Dijkerhoek, een dijk van een nieuwe school! Het is zover! Na ruim twee jaar is de nieuwbouw van Obs Dijkerhoek gerealiseerd.

Nadere informatie

Maaltijden. Broodmaaltijd. Meer weten?

Maaltijden. Broodmaaltijd. Meer weten? Maaltijden Maaltijden Wilt u genieten van een heerlijke verantwoorde maaltijd? Dat kan! In deze folder leest u meer informatie over het gebruiken en/of afnemen van maaltijden bij Driezorg. Broodmaaltijd

Nadere informatie

Infofiche 1. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen

Infofiche 1. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen Infofiche 1 Doelstellingen De leerlingen leren de actieve voedingsdriehoek kennen en begrijpen de indeling ervan. De leerlingen kunnen zelf voedingsmiddelen indelen bij de passende voedselgroep. geeft

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Mei 2016

Activiteitenprogramma Mei 2016 Activiteitenprogramma Mei 2016 Wiemersheerd, T Hoge Heem, Assieshof, van Leeuwenhof, De Hoven Beste bewoners, aanleun bewoners en belangstellenden, Voor u het maandprogramma van Mei. Ook deze maand hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief Activiteiten. Januari 2015 nummer 109

Nieuwsbrief Activiteiten. Januari 2015 nummer 109 Nieuwsbrief Activiteiten Januari 2015 nummer 109 Fraaie romantische poppen in de vitrine In de maand januari zullen in de vitrine bijzonder mooie poppen worden tentoon worden gesteld. De poppen zijn van

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 de maaltijd Het is eten. Het kan warm of koud zijn. de vis Het is een dier dat zwemt in het water. Er zijn veel soorten vissen. sommige soorten kun je eten.

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 1 Belangrijk nieuws!! Tip 1 Op maandag 14 september is er een gratis

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 5. Inhoud

Inhoud. Voorwoord 5. Inhoud Inhoud Voorwoord 5 1 Gezond en veilig voedsel maken en bewaren 9 1.1 Eten koken en bewaren 9 1.2 Een ongeluk zit in een klein hoekje 18 1.3 Machines in de keuken 18 1.4 Langer houdbaar maken, maar hoe?

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 1 Belangrijk nieuws!! Gratis lunch op woensdag 2 december in verband

Nadere informatie

Nieuwsbrief Drie Gasthuizen

Nieuwsbrief Drie Gasthuizen Nieuwsbrief Drie Gasthuizen Vrijdag 23 september 2016 Geachte bewoners, De derde dinsdag in september is geweest en na een tocht in de glazen koets volgde de Troonrede waarin ons geschetst werd welke ontwikkelingen

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen I N H O U D Voorwoord Terugblik Dag van de Mantelzorg Wakker blijven na een slechte nacht Mantelzorg en zorgverzekeringen Activiteiten voor mantelzorgers Boekentip! Alzheimer café Nijkerk Voorwoord Beste

Nadere informatie

Kookdame. Eten zoals thuis.

Kookdame. Eten zoals thuis. Kookdame Eten zoals thuis. Hoe raar is dat? Zorgorganisaties zijn er om mensen beter te maken, beter te laten functioneren en zich beter te laten voelen. Natuurlijk zijn allereerst de zorg en begeleiding

Nadere informatie

Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting. Juli, Augustus en September 2019

Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting. Juli, Augustus en September 2019 Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting Juli, Augustus en September 2019 Wijkbewoners ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee, nemen deel aan gezamenlijke activiteiten of organiseren zelf

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Februari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

Naam: GEZOND ETEN. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf van Vijf.In het midden staan de 5 regels hoe je gezond kan eten:

Naam: GEZOND ETEN. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf van Vijf.In het midden staan de 5 regels hoe je gezond kan eten: Naam: GEZOND ETEN Gezonde voeding zorgt voor een gezond lichaam. Als je daarbij genoeg beweegt blijf je op een gezond gewicht. Daardoor word je minder snel ziek. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! Seizoen 2017-2018 U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September 2017 September 2018. Het kan zijn dat er wijzigingen

Nadere informatie

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei nummer 142 Eikenlaan RW Blijham telefoon

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei nummer 142 Eikenlaan RW Blijham telefoon de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei nummer 142 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham telefoon 0597-565500 www.blanckenborg.nl Van de Cliëntenraad Beste bewoners, Deze tijd van het jaar wordt door velen

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website September 2018 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website April 2018 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag

Nadere informatie

Activiteitenkalender November De Kajuit

Activiteitenkalender November De Kajuit Activiteitenkalender November De Kajuit Maandag 2 november Dinsdag 3 november Vanmorgen gaan we gymmen Kosten: 3,- Woensdag 4 november Vanmorgen gaan we sjoelen. Donderdag 5 november Vrijdag 6 november

Nadere informatie

Wonen zoals thuis met sfeervolle zorg voor ouderen met dementie

Wonen zoals thuis met sfeervolle zorg voor ouderen met dementie Wonen zoals thuis met sfeervolle zorg voor ouderen met dementie Een hartelijk welkom Wij geloven dat mensen die zorg nodig hebben, het beste tot hun recht komen als ze zich gehoord, erkend en welkom voelen.

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Oktober 2018 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 057 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst april 205 Lichamelijke beweging Een beweegoloog is aanwezig op woensdag en vrijdagmiddag

Nadere informatie

Consumentprijzen 2015. Vastgesteld. versie: 3. Cateringservice /Voedingsdienst Zorgcentrum de Blanckenborg. Auteur: A. Nap. Hfd.

Consumentprijzen 2015. Vastgesteld. versie: 3. Cateringservice /Voedingsdienst Zorgcentrum de Blanckenborg. Auteur: A. Nap. Hfd. Consumentprijzen 2015 Vastgesteld versie: 3 Cateringservice /Voedingsdienst Zorgcentrum de Blanckenborg Auteur: A. Nap Hfd. Voedingsdienst 10-12-2014 Prijzenvoorstel 2015 Bezoekers = famlie/gasten Bewoners

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten juli / augustus 2016, nummer 124 Laat u verwennen.. Wilt U graag mooie verzorgde nagels en een lekkere handmassage? Dan bent U zeker

Nadere informatie

Wintergroente in de hoofdrol: Lekker en gezond in december.

Wintergroente in de hoofdrol: Lekker en gezond in december. Wintergroente in de hoofdrol: Lekker en gezond in december. Wintergroente in de hoofdrol! Lekker en gezond in december. Met de winter voor de deur hebben weinig mensen nog trek in een salade; wintergroente

Nadere informatie

Oog voor wat telt. Wonen met intensieve zorg

Oog voor wat telt. Wonen met intensieve zorg Oog voor wat telt Wonen met intensieve zorg Welkom bij De Lozerhof In de Haagse wijk Bouwlust vindt u De Lozerhof. Hier wonen ouderen met dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen zijn. In de huiselijke

Nadere informatie

Stel, u merkt dat uw buurvrouw steeds minder eet. U weet niet of de medewerkers het zien.

Stel, u merkt dat uw buurvrouw steeds minder eet. U weet niet of de medewerkers het zien. Stel, u merkt dat uw buurvrouw steeds minder eet. U weet niet of de medewerkers het zien. Stel, u wordt geholpen bij het eten, maar u doet het liever zelf. Stel, u ergert zich groen en geel aan de mensen

Nadere informatie

Producten- en Dienstencatalogus 2017

Producten- en Dienstencatalogus 2017 Producten- en Dienstencatalogus 2017 Voor thuiswonenden December 2016 Inhoud Voorwoord blz. 3 Thuiszorg blz. 5 Huishoudelijke zorg blz. 6 Dagbesteding blz. 7 Behandeling blz. 8 Maaltijd aan huis blz. 9

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 Uitgelicht Donderdag 3 mei 19.30-21.30 uur Filmavond Vrijdag 4 mei 11.00-13.00 uur Brunch Vrijdag 4 mei 19.00-20.30 uur Dodenherdenking Donderdag 10 mei 12.30-15.30 uur Uitstapje

Nadere informatie

De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen

De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen Infofiche 2 Doelstellingen De leerlingen kunnen spelenderwijs de verschillende groepen voedingsmiddelen van elkaar onderscheiden. De leerlingen kunnen iets over elk onderdeel van de actieve voedingsdriehoek

Nadere informatie

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in!

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in! VRIJWILLIGER IN BORNHOLM Daar zit muziek in! Woonzorgcentrum Amstelring Bornholm Amstelring Bornholm is een woonzorgcentrum in Hoofddorp. In dit centrum wonen 150 bewoners en verblijven 30 revalidanten.

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in april!! De maanden april en mei hebben de thema Armoede.

Nadere informatie

Voedingsschema. Believe in. 5 sep t/m 11 sep FUNCTIONEEL FIT

Voedingsschema. Believe in. 5 sep t/m 11 sep FUNCTIONEEL FIT Voedingsschema FUNCTIONEEL FIT 5 sep t/m 11 sep Believe in GEZONDE LEVENSSTIJL Je bent nu in je bezit van een gezond voedingsschema. Dit voedingsschema helpt jou om de dagelijkse structuur en planning

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten mei 2016, nummer 122 Bonte Avond was een groot succes! Wat hebben we een gezellige avond gehad met elkaar op 7 april. En wat een

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

jaargang 22 november 2016 nummer 4

jaargang 22 november 2016 nummer 4 jaargang 22 november 2016 nummer 4 A G E N D A Voor een goed actueel overzicht van de belangrijke data verwijzen we u graag naar de onlinekalender op onze website www.sboderegenboog.cnsede.nl Dag ouders

Nadere informatie

De Deuderick. De naam De Deuderick is een afgeleide van een bekende boerderij in Brummen.

De Deuderick. De naam De Deuderick is een afgeleide van een bekende boerderij in Brummen. VERSIE 4.0/januari 2014 2 Welkom De Deuderick U bent van harte welkom in verpleegunit De Deuderick. Ondanks dat we nooit uw thuis kunnen vervangen, stellen wij alles in het werk om uw verblijf in onze

Nadere informatie

voorkomen van ondervoeding bij ouderen ZorgSaam

voorkomen van ondervoeding bij ouderen ZorgSaam voorkomen van ondervoeding bij ouderen ZorgSaam 1 2 VOORKOMEN VAN ONDERVOEDING BIJ OUDEREN Bij het bezoek op de polikliniek is u een aantal vragen gesteld over gewichtsverlies en uw eetlust. Hiermee wordt

Nadere informatie

Verenigingen. Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland

Verenigingen. Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland Verenigingen Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland Sint Annaland, januari 2008 Inhoud 1. Inleiding 1.1. Aanmelden 1.2. Kosten 2. De verenigingen 2.1. Koersbal 2.2. Kaarten maken 2.3. Handwerken 2.4.

Nadere informatie

Kinderen en een gezond gewicht

Kinderen en een gezond gewicht Kinderen en een gezond gewicht Gezond eten en bewegen Met de tips in deze folder werk je aan een gezond gewicht voor je kind. Onze adviezen richten zich op gezond eten en drinken, de juiste (eet)opvoeding

Nadere informatie

Assenrade. De naam Assenrade is een afgeleide van de naam van de voormalige burgemeesterswoning in Brummen.

Assenrade. De naam Assenrade is een afgeleide van de naam van de voormalige burgemeesterswoning in Brummen. VERSIE 2.0/februari 2012 2 Welkom Assenrade U bent van harte welkom in verpleegunit Assenrade. Ondanks dat we nooit uw thuis kunnen vervangen, stellen wij alles in het werk om uw verblijf in onze verpleegunit

Nadere informatie

Activiteiten juni juli 2016

Activiteiten juni juli 2016 Activiteiten juni juli 2016 woensdag donderdag JOURNAAL JUNI WEEK 22 1 juni 09.00 Handwerken in 't Trefpunt. 2 juni 9.15 Meer Bewegen voor Ouderen, Arend Dik zaal. vrijdag 3 juni 14.30 GEEN kruiswoord-

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Januari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma April 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand april. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

De Deuderick. U bent van harte welkom

De Deuderick. U bent van harte welkom De Deuderick U bent van harte welkom Inhoud Welkom in De Deuderick 3 De Deuderick 4 Wonen in De Deuderick 5 Faciliteiten 8 Adres- en contactgegevens 10 Tot slot 11 2 Zorggroep Apeldoorn en omstreken Welkom

Nadere informatie

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld December 2017 Activiteitenkalender Het Anker In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. Deze activiteiten zijn

Nadere informatie

Gezond eten op vakantie. Gezond eten op vakantie. Stichting Tolong Flores

Gezond eten op vakantie. Gezond eten op vakantie. Stichting Tolong Flores Gezond eten op vakantie. Gezond eten op vakantie. Gezond eten op vakantie is een lastige zaak. Je bent uit je comfortzone en hebt niet dezelfde keuzes als thuis. Je gaat vaak uit eten en moet dus kiezen

Nadere informatie

Take a look at my life week 18

Take a look at my life week 18 Take a look at my life week 18 Ik heb weer een weekoverzichtje voor jullie. De week begon erg druk, al die bezoekjes aan het ziekenhuis. Helaas eindigde het daar ook, en weet dus niet wanneer ik thuis

Nadere informatie

Voorbereiding darmonderzoek

Voorbereiding darmonderzoek Voorbereiding darmonderzoek Laxeren met Moviprep en Bisacodyl Waarom deze folder? U krijgt in overleg met uw arts binnenkort een darmonderzoek. Uw darmen moeten voor dit onderzoek helemaal schoon zijn.

Nadere informatie

Woensdag 15 februari. MeSted

Woensdag 15 februari. MeSted Activiteitenkrant februari 2017 Woensdag 15 februari MeSted Het gezelligheidskoor uit Leerdam Entree: 3,50 inclusief kopje koffie of thee en een drankje met een hapje. Meer informatie vindt u in deze krant.

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Augustus 2017 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie de Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

Risico op ondervoeding tijdens opname

Risico op ondervoeding tijdens opname Risico op ondervoeding tijdens opname Ondervoeding door ziekte, een behandeling of een operatie is in het ziekenhuis een veelvoorkomend probleem. Ongeveer één op de drie patiënten heeft een risico op

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

Herema State. Dienstverlening voor senioren

Herema State. Dienstverlening voor senioren Herema State Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en leefruimte,

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In.

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In. Voorjaar 2018 NIEUWSBRIEF Het steunpunt OOK Zandvoort is er voor alle inwoners van Zandvoort Noord die door bijvoorbeeld ziekte, beperking of ouderdom steun kunnen gebruiken. Door mensen waar nodig te

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in!

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in! VRIJWILLIGER IN BORNHOLM Daar zit muziek in! Woonzorgcentrum Amstelring Bornholm Amstelring Bornholm is een woonzorgcentrum in Hoofddorp. In dit centrum wonen 150 bewoners en verblijven 30 revalidanten.

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Juni 2015 MAANDAG 1 JUNI 10.00-11.00 uur Leesclub Grootletterboeken te leen voor de leesliefhebbers 0,25 per boek oplossen van allerlei puzzels 14.45-16.00

Nadere informatie

Nieuwsbrief Paasberg

Nieuwsbrief Paasberg Nieuwsbrief Paasberg Van de woonzorgmanager Beste bewoner/relatie, U ontvangt hierbij onze digitale nieuwsbrief. NR. 6 (04-04-16) Gastvrijheidszorg met Sterren. Dinsdag 29 maart hebben we bezoek gekregen

Nadere informatie

Kookdame. Eten zoals thuis.

Kookdame. Eten zoals thuis. Kookdame Eten zoals thuis. Het kan beter! Zorgorganisaties zijn er om mensen beter te maken, beter te laten functioneren en zich beter te laten voelen. Natuurlijk zijn allereerst de zorg en begeleiding

Nadere informatie

HERZIEN. Een warm en gezellig welkom bij Restaurant Deksels.

HERZIEN. Een warm en gezellig welkom bij Restaurant Deksels. HERZIEN Een warm en gezellig welkom bij Restaurant Deksels. Deksels is een bijzondere horecagelegenheid, onderdeel van de Stichting Kringloop Zwolle, locatie Nieuwe Veerallee 12. Begin 2010 zijn wij gestart

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede November 2015

Activiteiten programma De Meerstede November 2015 Dinsdag 3 november Mozaïek. Vanmiddag creatief bezig zijn samen met de vrijwilligers. Locatie 1 e etage creatief-centrum Kosten extern consumptie / 1,00 materiaal Locatie: 1 e etage creatief-centrum Zaal

Nadere informatie

Voedingsschema. Believe in. 12 sep t/m 18 sep FUNCTIONEEL FIT

Voedingsschema. Believe in. 12 sep t/m 18 sep FUNCTIONEEL FIT Voedingsschema FUNCTIONEEL FIT 12 sep t/m 18 sep Believe in GEZONDE LEVENSSTIJL Je bent nu in je bezit van een gezond voedingsschema. Dit voedingsschema helpt jou om de dagelijkse structuur en planning

Nadere informatie