NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN OKTOBER 2014 NUMMER 106 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM TEL

2 Hoe kun je merken dat je ouder wordt? Alles is veel verder weg dan vroeger. Het is twee keer zover naar de hoek en ze hebben er een heuvel bijgemaakt, heb ik gemerkt. Ik heb het maar opgegeven om te rennen om de bus te halen, hij vertrekt trouwens eerder dan vroeger. Ik heb bovendien de indruk dat ze de trappen steiler maken dan jaren geleden. Heb je gemerkt dat ze de krant in kleinere letters drukken? Het heeft ook al geen zin om iemand te vragen hardop te lezen want ze praten tegenwoordig zo zachtjes dat ik ze nauwelijks kan verstaan. Het materiaal in kleding wordt zo krap, vooral rond middel en heupen. Zelfs de mensen veranderen, ze zijn veel jonger dan wij, toen wij zo oud waren. Van de andere kant: mensen van mijn leeftijd zijn veel ouder dan ik. Ik kwam gisteren een oude vriendin tegen en ze is zo oud dat zij me niet meer herkende. Ik moest nog aan dat arme mens denken vanmorgen toen ik mijn haar stond te kammen. Ik zag mezelf in de spiegel en dacht: verdraaid, die spiegels zijn ook niet meer van zo n goede kwaliteit als vroeger. Dit stukje is van Aad Fokker Bedankt Langs deze weg wil ik graag het verplegend personeel van Eiber hartelijk bedanken voor de acht jaren zorgverlening aan mijn vrouw Harmiena Weering-Nuninga Heel veel dank! H Weering, Berkenpad 4, Blijham.

3 ALZHEIMER CAFÉ OP 14 OKTOBER Dinsdag 14 oktober is er een bijeenkomst van het Alzheimer Café. Het thema is deze keer: Hoe leg ik dementie uit aan mijn omgeving? Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belang stellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over dingen die ze meemaken, over dementie en over de mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Het programma begint om uur in de recreatiezaal. Er zijn geen kosten aan verbonden, de koffie staat klaar. EXPOSITIE ANDRE APPEL Van 4 september tot en met 5 januari 2015 is in de gang naar de Kroonhoeve (Esweg) een expositie van de hobby-schilder Andre Appel. Hij stelt zich graag even aan u voor: Mijn naam is André Appel, geboren in 1948 in Hoorn. Ik ben inmiddels gepensioneerd maar mijn beroep was hoofdconducteur bij de NS in Den Haag. Sinds 2011 wonen mijn vrouw en ik in Assen, meer rust en ruimte en meer tijd voor mijn grote hobby namelijk schilderen en tekenen. Ik hou ervan om een beetje abstract te schilderen, sprookjesachtig en met meestal felle kleuren! Tijdens fietstochten en reizen zie ik heel veel wat mij inspireert zoals landschappen, oude boerderijtjes en kerken en ook bedenk ik er natuurlijk zelf iets bij! De schilderijen zijn te koop. Ook maakt hij in opdracht pentekeningen van bijvoorbeeld uw huis, boerderij of dorpsgezicht.

4 CLIENTENRAAD Beste bewoners, De maand september is weer van start gegaan met de vele vaste activiteiten, waar alle bewoners aan deel kunnen nemen. Zoals: Zangkoor, Handwerkclub, Biljartclub, Meer bewegen voor senioren, Visclub, Spel- en borreluur, Sjoelen en andere spelletjes. Kortom voor elk wat wils. De tijden staan in deze Nieuwsbrief. De Cliëntenraad wil vooral de nieuwe bewoners aanraden hier eens een kijkje te gaan nemen. Misschien is er iets voor U bij. Hiermee leert U Uw medebewoners wat beter kennen, en voelt U zich meteen wat thuis. Onderhoud woonomgeving De Woonomgeving van de Blanckenborg krijgt een opknapbeurt. Er is tijdelijk een tuinman aangesteld, die alle werkzaamheden wat betreft gazons en perken, gaat uitvoeren. Vanaf 29 september wordt alle bestrating opnieuw gelegd rondom de gehele Blanckenborg. Verlichting van de binnentuin is door de Technische Dienst zelf gerepareerd. Ook het tegelwerk bij Berkenpad wordt aangepakt. De uitstapjes naar Lichtweek Wedde en Termunten zijn door de bewoners erg gewaardeerd. Dankzij Rotary Pekela is dit gerealiseerd waarvoor wij onze oprechte dank uitspreken. Vernielingen in het park De laatste weken zijn in het Park achter de Blanckenborg diverse vernielingen gepleegd. O.a. is er een bankje in brand gestoken, dat door medewerkers van de Blanckenborg en omstanders is geblust. Het paviljoen is beklad en er wordt veel afval achter gelaten. Mocht U als bewoner iets opmerken wat niet in de haak is, wilt U dit dan melden bij de receptie. Deze medewerkers kunnen dit dan doorgeven aan een speciaal nummer van de politie. De zorg verandert, in Bellingwedde doen we het samen Voor bewoners, die geen uitnodiging hebben ontvangen, willen wij attenderen op de informatiebijeenkomst op 7 oktober van tot uur in de Meet te Bellingwolde. Hier wordt in Theatervorm uitgelegd hoe de gemeente Bellingwedde de nieuwe Zorgtaken uitvoert. U kunt zich tot 3 oktober a.s. opgeven via tel Ook kan gebruik worden gemaakt van haal- en brengservice. Met vriendelijke groet, de Cliëntenraad.

5 ROTARY PEKELA, BEDANKT!! Vanaf deze plek willen we graag Rotary Pekela zeer hartelijk danken dat zij zich ook dit jaar weer enthousiast hebben ingezet om bewoners van de Blanckenborg fijne uitstapjes te bezorgen. Fijn dat er in deze tijd van bezuinigingen toch ook weer helpende handen worden geboden. Inmiddels is het een traditie geworden, maandag 1 september gingen wij naar Lichtweek Wedde. Naast de optocht en de mooi versierde tuinen werd ook de inwendige mens niet vergeten met een lekker kruidenbitter, oliebol en ijsje, heerlijk! Naast de financiering van het geheel boden enthousiaste Rotaryleden (ook inmiddels bekende gezichten) de helpende hand bij het begeleiden. Het werd weer een gezellige avond, zelfs het weer werkte mee! Dit was nog niet alles. Op 23 en 25 september trakteerde Rotary Pekela de bewoners van verpleegafdeling Eiber en Lijster op een gezellig middagje uit naar Termunten. Aldaar werd een visje gegeten bij Landman plus een heerlijk ijsje na. Dit werd zeer gewaardeerd door alle bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers. ROTARY PEKELA, nogmaals heel hartelijk dank voor jullie hulp en enthousiaste inzet. Jullie serviceclub is voor de Blanckenborg een TOPCLUB!!

6 KOE, KOE, KOE Het kleine meisje tegenover ons in de trein Groningen- Winschoten had, ongelogen, korenblauwe ogen en haar hoogblond, licht krullende haar zat, boven op haar hoofd, in een koket knotje gedraaid. Ze keek ons recht en afwachtend aan maar weigerde mijn uitgestoken hand. Had haar moeder haar, zo jong al gewaarschuwd voor vreemde mannen? Toch zou mijn toenaderingspoging niet zonder resultaat blijven. Ze ging niet vaak met de trein; dat merkten we direct want bij een voorbijflitsende koe riep ze opgetogen 'KOE' en keek ons hoopvol aan tot wij ja zeiden. Zo ook bij een PAARD en een 'SCHAAP. Met die drie soorten heb je het doorgaans in de weilanden wel gehad. Er mag eens een ree lopen of een zilverreiger staan, maar toen niet; anders had ze van ons nog wat kunnen leren. Hoewel... 'ZIL-VER-REI-GER' is misschien te hoog gegrepen voor een kind van drie. Bij elke 'KOE' of 'PAARD' keek ze ons enthousiast aan opdat wij haar roep met een blij 'ja' zouden beamen. Dat moest niet te lang duren, anders kreeg we een 'KOE-KOE-KOE' om de oren en prikte ze haar wijsvingertje even zoveel keer nóg nadrukkelijker tegen het glas, daarbij bleef ze ons hoopvol aankijken. Bij Sappemeer was de biologieles voorbij. De wat verlegen moeder die tot nu toe alleen maar in aanbidding naar haar lieve kleine meid had gestaard, plukte haar van het raam als was het een zuignap,en wenste ons een goede reis verder. Wij van onze kant wensten haar nog veel plezier met hun kleine meid, die tegenstribbelend en luid KOE, KOE, KOE, roepend uit de trein werd getild. Hopelijk heeft ze in Sappemeer haar echte oma en opa die maar geen genoeg van haar kunnen krijgen. K. van Doorne PUZZELHOEK Deze keer een puzzel. Vul de antwoorden van de vragen in de vakjes van de puzzel die op de volgende pagina staat. Er ontstaan dan 2 woorden van boven naar beneden in de blauwgedrukte vakjes. De oplossing kunt u afgeven bij de receptie of in de brievenbus van de nieuwsbrief die bij de receptie hangt. Veel succes!

7 1. In welke maand begint de herfst? 2. Welk gerecht wordt gemaakt van uien, wortelen en aardappelen? 3. Heel veel wind en regen samen noemen wij een..? 4. Wat vangen hoge bomen? 5. Ze vallen in de herfst en krijgen een andere kleur. Wat zijn dit? 6. Een andere naam voor erwtensoep 7. Een vliegenzwam is rood met witte stippen en is een..? 8. Een vliegensvlug beestje, dat vaak hoog in de bomen zit 9. Welk fruit is in de herfst volop te koop? 10. Hoeveel maanden duurt de herfst? 11. Voor iemand de..uit het vuur halen 12. U heeft er bescherming voor nodig, als u er doorheen loopt 13. Een kinderfeest in november 14. Een ander woord voor seizoen 15. Wanneer het herfst is, wordt het s avonds vroeger.? 16. Een veldmuis vond in het beukenbos een lege.? 17. Een klein nootje dat u kunt eten

8 Speksteen, prachtig materiaal In de maand oktober heb ik de vitrine ter beschikking gekregen om mijn werkstukken van speksteen te tonen. Speksteen wordt over de hele wereld gevonden. Het is een zachte steensoort die te bewerken is met algemeen gereedschap zoals steekbeitels, hout zagen, raspen en vijlen, en niet te vergeten schuur- en polijstpapier. De steen is in ruwe brokken, groot en klein te koop voor een paar euro per kilogram. Voor enkele tientjes kan je al een aardige start maken. Bij het kiezen van een vorm en het bewerken moet men rekening houden met de sterkte. Ook zijn die eerste bewerkingen een stoffige bezigheid; niet iets om op winteravonden in de huiskamer te doen. Is het werkstuk eenmaal zo ver dat er met waterproef schuurpapier gepolijst kan gaan worden dan is het stoffige werk voorbij. Bij het steeds fijner schuren komen kleur en tekening van de steen volledig tot zijn recht. De uiteindelijke glans kan worden verkregen door polijsten met een speciale polijstpasta maar met koperpoets (nog steeds te koop) bereik je hetzelfde resultaat. Voor wie wel eens wil proberen vormen in steen uit te voeren kan ik speksteen bewerken warm aanbevelen. Koos van Doorne (vrijwilliger)

9 Oproep Gebruikt u uw fiets niet meer of bent u er op uitgekeken, dan kunt u het kwijt aan de Stichting Help Roemenië. Ook rollators en goede kleding zijn welkom. U kunt contact opnemen met mevrouw van der Zwan, Eikenlaan 55. Bij voorbaat dank. Handtekeningenactie RED DE ZORG Het kabinet wil dat ouderen langer thuis willen blijven wonen. Daarom worden onder andere verzorgingshuizen gesloten maar tegelijkertijd bezuinigt het kabinet ook op zorg thuis. Dat gaat niet! In de Wet Langdurige Zorg wil het kabinet regelen dat alleen ouderen die zware zorg nodig hebben, nog in een zorginstelling terecht kunnen. Maar zo lang het kabinet ook zo flink bezuinigt op de zorg thuis, zal dit ten koste gaan van kwetsbare ouderen. Omdat verzorgingshuizen sluiten én er wordt bezuinigd op de thuiszorg gaan er ook tienduizenden banen in de zorg verloren. Terwijl het werk gewoon blijft bestaan, want er komen alleen maar meer ouderen in ons land. Red de zorg en doe mee aan de handtekeningenactie die de vakbonden hebben georganiseerd. Blij de receptie liggen lijsten waarop u uw handtekening kunt zetten. Samen strijden voor behoud van kwaliteit in de zorg, daar wil iedereen toch een handtekening voor zetten? Doe ook mee!! Bedankje Echtpaar Smith-Mulder (mevrouw Auktje Smith is vrijwilligster) bedankt de Blanckenborg heel hartelijk voor het mooie boeket bloemen dat zij mochten ontvangen op hun 50-jarige huwelijksdag.

10 MAALTIJDSOEPEN EN EENPANSGERECHTEN Koelverse Eenpansgerechten om mee te nemen! De gerechten worden vers in onze keuken bereidt, in porties verdeeld, weer gekoeld en bewaard in de koeling tot het moment van uitgifte. Een dergelijke gerecht kan door u op ieder gewenst moment worden gewarmd. Let bij het opwarmen van eten in de magnetron er op dat alles goed verhit wordt. Verdeel het eten in kleine porties en roer het regelmatig om. Wanneer u het gerecht in zijn geheel wilt warmen kunt u dit ook doen in een koekenpan. Zorg er daarbij voor dat het eten door en door verhit wordt. Uit eigen keuken zijn er op de volgende data heerlijke maaltijdsoepen of eenpansgerechten te verkrijgen voor slechts 5,50: makkelijk om mee te nemen. U kunt het gerecht voor 10 uur s ochtends bestellen en betalen bij de receptie. De maaltijd is dezelfde dag vanaf 12 uur op te halen uit de keuken. Oktober Donderdag 2 oktober Dinsdag 7 oktober Woensdag 8 oktober Donderdag 9 oktober Dinsdag14 oktober Woensdag 15 oktober Donderdag 16 oktober Dinsdag 21 oktober Woensdag 22 oktober Donderdag 23 oktober Dinsdag 28 oktober Woensdag 29 oktober Donderdag 30 oktober Stamppot Bruine Bonen Stamppot Spitskool Macaroni met Bolognaisesaus Erwtensoep Stamppot Rauwe Andijvie Goulash met Rijst en Tuinerwten Kapucijnerschotel Stamppot Spruitjes Babi Pangang met Rijst Bruine Bonensoep Stamppot Chinese Kool Penne met Carbonarasaus Stamppot Appeltjes

11 BEWONERMUTATIES In de afgelopen periode is overleden: Mevrouw Weering-Nuninga, kamer 211 Mevrouw Jansingh-Meijer, kamer 118 Wij wensen familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Interne verhuizing: De heer Meulenkamp van kamer 124 naar kamer 211 Nieuwe bewoners zijn: Mevrouw de Groot-Schutte, Berkenpad 38 Mevrouw J Weering-van Dijk, kamer 16 Wij heten u van harte welkom en hopen dat u spoedig went en u thuis zult voelen in uw nieuwe omgeving. FOTO S UIT DE OUDE DOOS. 1965: Dr Suiding metselt de 1e steen van de Blanckenborg 1966: De officiële opening vond plaats op 16 november

12 ALLE ACTIVITEITEN VAN OKTOBER OP EEN RIJ Elke ochtend om uur staat de koffie klaar in de recreatiezaal! Woensdag 1 oktober Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Biljartclub, uur zaal Donderdag 2 oktober Konijnenbezoek op Eiber, uur Meer Bewegen voor senioren, 15 uur zaal Koor Parkheemster Wichter, 19 uur zaal Vrijdag 3 oktober Spel en borreluur, 14 uur recreatiezaal Zaterdag 4 oktober Zondag 5 oktober Maandag 6 oktober Stamtafelmaaltijd, uur recreatiezaal Handwerkclub, uur recreatiezaal Zangkoor, uur recreatiezaal Dinsdag 7 oktober Inloopspreekuur Beter Horen, 11 u Vissenkom Bingo, 14 uur recreatiezaal Woensdag 8 oktober Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Biljartclub, uur zaal Donderdag 9 oktober Boekenuitleen 9 uur recreatiezaal Meer Bewegen voor senioren, 15 uur zaal Vrijdag 10 oktober Spel en borreluur, 14 uur recreatiezaal Zaterdag 11 oktober Zondag 12 oktober

13 ALLE ACTIVITEITEN VAN OKTOBER OP EEN RIJ Maandag 13 oktober Dinsdag 14 oktober Woensdag 15 oktober Donderdag 16 oktober Vrijdag 17 oktober Zaterdag 18 oktober Zondag 19 oktober Maandag 20 oktober Dinsdag 21 oktober Woensdag 22 oktober Donderdag 23 oktober Spreekuur Nederlands Huisopticien (op afspraak) Kantoor naast de Vissenkom Stamtafelmaaltijd, uur recreatiezaal Handwerkclub, uur recreatiezaal Zangkoor, uur recreatiezaal Bingo, 14 uur recreatiezaal Alzheimer Café, uur recreatiezaal Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Kledingverkoop Wubs, 14 uur zaal Biljartclub, uur zaal Meer Bewegen voor senioren, 15 uur zaal Koor Rundezangers, uur zaal Spel en borreluur, 14 uur recreatiezaal Stamtafelmaaltijd, uur recreatiezaal Handwerkclub, uur recreatiezaal Zangkoor, uur recreatiezaal Sjoelen en andere spelletjes, 14 uur zaal Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Biljartclub, uur zaal Meer Bewegen voor senioren, 15 uur zaal

14 ALLE ACTIVITEITEN VAN OKTOBER OP EEN RIJ Vrijdag 24 oktober Zaterdag 25 oktober Zondag 26 oktober Maandag 27 oktober Dinsdag 28 oktober Woensdag 29 oktober Donderdag 30 oktober Vrijdag 31 oktober Geen spel en borreluur Vrijwilligersbuffet, 18 uur recreatiezaal Stamtafelmaaltijd, uur recreatiezaal Handwerkclub, uur recreatiezaal Zangkoor, uur recreatiezaal Bingo, 14 uur recreatiezaal Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Biljartclub, uur recreatiezaal Boekenuitleen, 9 uur recreatiezaal Meer Bewegen voor Senioren, 15 uur zaal Spel en borreluur, 14 uur recreatiezaal Dinsdag 3 november Vrijdag 7 november Koor Bovven Woater, 10 uur recreatiezaal Receptie jubileum medewerkers, 15 uur Vrijwilliger gevraagd Een bewoonster uit de aanleunwoningen zoekt een vrijwilliger die haar elke maandagochtend naar het zwembad in Vlagtwedde wil begeleiden met de auto. Het zwemmen is van 9 tot 9.30 uur. Mevrouw betaalt de benzinekosten in overleg. De vrijwilliger kan zelf ook gaan zwemmen of even een krantje lezen in de tussentijd Belangstelling? Graag contact opnemen met Clarie de Boer, tel

Nieuwsbrief Activiteiten November 2015 nummer 118

Nieuwsbrief Activiteiten November 2015 nummer 118 Nieuwsbrief Activiteiten November 2015 nummer 118 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham Tel.: (0597) 565500 www.blanckenborg.nl Sint Maarten, de koeien hebben staarten. Woensdag 11 november is het weer zo ver,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN

NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN SEPTEMBER 2014 NUMMER 105 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM TEL.0597-565500 WWW.BLANCKENBORG.NL Blijf in beweging Dinsdagochtend 2 september komen

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DECLARATIE KILOMETERVERGOEDINGEN. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg'

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DECLARATIE KILOMETERVERGOEDINGEN. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg' NIEUWSBRIEF 3 JULI 2011 Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg' Eikenlaan 34 9697 RW Blijham tel 0597-565500 www.blanckenborg.nl VRIJWILLIGERSPRAAT Clarie de Boer Vrijwilligerscoördinator clarie.deboer@blanckenborg.nl

Nadere informatie

Alle activiteiten van december op één rij

Alle activiteiten van december op één rij Alle activiteiten van december op één rij Elke ochtend om 10.00 uur staat de koffie klaar in de zaal Dinsdag 1 december Sjoelen en andere spelletjes, 14 uur zaal Woensdag 2 december Sinterklaasbezoek op

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei 2017, nummer 132

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei 2017, nummer 132 Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei 2017, nummer 132 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham telefoon 0597-565500 www.blanckenborg.nl 4 MEI Twee minuten (Wendeline Braaksma) Twee minuten

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBÖRG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBÖRG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM TOT SLOT Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Activiteiten. Januari 2015 nummer 109

Nieuwsbrief Activiteiten. Januari 2015 nummer 109 Nieuwsbrief Activiteiten Januari 2015 nummer 109 Fraaie romantische poppen in de vitrine In de maand januari zullen in de vitrine bijzonder mooie poppen worden tentoon worden gesteld. De poppen zijn van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Activiteiten

Nieuwsbrief Activiteiten Nieuwsbrief Activiteiten Mei 2015 nummer 113 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham Tel.: (0597) 565500 www.blanckenborg.nl FEEST IN DE TENT!!! Zoals iedereen inmiddels al weet is de recreatiezaal gesloten in verband

Nadere informatie

Activiteitenkalender November De Kajuit

Activiteitenkalender November De Kajuit Activiteitenkalender November De Kajuit Maandag 2 november Dinsdag 3 november Vanmorgen gaan we gymmen Kosten: 3,- Woensdag 4 november Vanmorgen gaan we sjoelen. Donderdag 5 november Vrijdag 6 november

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten september 2016, nummer 125 Wandelen op 21 september Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag en daar besteden we graag extra

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM Tot slot Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl Wonen in Sprengenhof Sprengenhof ligt op een prachtige locatie Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum Sprengenhof. Ugchelen heeft een dorps karakter. Dit

Nadere informatie

Inschrijfformulier Aanleunwoningen. Naam:.

Inschrijfformulier Aanleunwoningen. Naam:. Inschrijfformulier Aanleunwoningen Naam:.... Geb. Datum:. (Indien van toepassing) Naam Partner:.. Geb. Datum.. Postcode en Woonplaats Telefoon:....-.. Evt. mobiel: 06-... 1e contact persoon: Naam:. Telefoon:.b.g.g.:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten juni/juli nummer 143 Eikenlaan RW Blijham telefoon

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten juni/juli nummer 143 Eikenlaan RW Blijham telefoon de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten juni/juli nummer 143 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham telefoon 0597-565500 www.blanckenborg.nl Van de Cliëntenraad Beste bewoners, Afgelopen maand is er weer heel veel

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht Over OMA OMA beekbergen ondersteunt werkende ouders om de balans tussen de eisen van het privéleven en die van het werk te behouden of te herstellen. Bij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Herema State. Dienstverlening voor senioren

Herema State. Dienstverlening voor senioren Herema State Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en leefruimte,

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding?

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? De activiteitenbegeleiding van Maarsheerd zorgt er voor dat de activiteiten worden afgestemd op de zorgbehoefte van de bewoners. Het team bestaat uit hiervoor

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten juli / augustus 2016, nummer 124 Laat u verwennen.. Wilt U graag mooie verzorgde nagels en een lekkere handmassage? Dan bent U zeker

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog.

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog. Vanuit het team Langs deze weg kondigen wij het vertrek van onze gewaardeerde collega Jordi Erbé aan. Jordi gaat dichter bij huis, in Amersfoort, werken. Hij wil alle kinderen en ouders onwijs bedanken

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016 Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt September 2016 september 2016 In deze editie: Hoi Ingeborg, dit is een test! Trefpunt Mantelzorg Wandelen Werkt! Wandelen met een wandelcoach door mooi Bellingwedde

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

DE KASTANJEKRANT. De allereerste Kastanjekrant! INHOUD NOVEMBER 2012. Activiteitenkalender 2-3. Achter de schermen 4. Welkom nieuwe Elise & Agnes!

DE KASTANJEKRANT. De allereerste Kastanjekrant! INHOUD NOVEMBER 2012. Activiteitenkalender 2-3. Achter de schermen 4. Welkom nieuwe Elise & Agnes! DE KASTANJEKRANT NOVEMBER 2012 De allereerste Kastanjekrant! Er is lang over nagedacht en hard aan gewerkt maar met veel trots stellen we u de allereerste editie van onze Kastanjekrant voor! Bij het begin

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

Careyn editie Rozenhof, nummer 130, september 2015

Careyn editie Rozenhof, nummer 130, september 2015 Careyn editie Rozenhof, nummer 130, 2015 Beste bewoner, Mijn naam is Marjo Farenhout, ik ben 62 jaar en moeder Van 2 volwassen dochters Cantal en Joycee. Ook ben ik een trotse oma van Jim, Liz, Ben en

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

WE GAAN NAAR DENEMARKEN!

WE GAAN NAAR DENEMARKEN! WE GAAN NAAR DENEMARKEN! We gaan weer naar Fanø, naar hetzelfde huisje als vorig jaar! We vertrekken op zaterdag 28 april, om ongeveer 8:00 uur. We rijden terug op zaterdag 5 mei. Zaterdag 28 april Zondag

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 16 november 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten november 2016, nummer 127

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 16 november 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten november 2016, nummer 127 Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 16 november 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten november 2016, nummer 127 50 jaar Eindelijk is het deze maand zover: woensdag 16 november is de Blanckenborg jarig! We

Nadere informatie

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie!

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie! Geachte ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 7 schooljaar 2014-2015 Laatste nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 Volgende week is de laatste schoolweek van het schooljaar. Voor de schoolverlaters is het de afsluiting

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Mei 2016

Activiteitenprogramma Mei 2016 Activiteitenprogramma Mei 2016 Wiemersheerd, T Hoge Heem, Assieshof, van Leeuwenhof, De Hoven Beste bewoners, aanleun bewoners en belangstellenden, Voor u het maandprogramma van Mei. Ook deze maand hebben

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Hof van Batenstein Hof van Batenstein, dicht bij u in de buurt In Vianen kunt u zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis zijn of in Hof van Batenstein, in uw eigen

Nadere informatie

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 5 - september/oktober 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 5 Inhoud: 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema.

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Allereerst willen we alle ouders en kinderen een heel goed 2015 wensen. We wensen u veel gezondheid en geluk toe. We hopen

Nadere informatie

Wonen bij Sprengenhof

Wonen bij Sprengenhof Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Dorps karakter en winkels op loopafstand Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum.

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten februari 2017, nummer 129

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten februari 2017, nummer 129 Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten februari 2017, nummer 129 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham Tel.: (0597) 565500 www.blanckenborg.nl Twee Tovertafels zijn geïnstalleerd! Begin

Nadere informatie

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Ouderbedankochtend Vele ouders helpen op school mee met bijv. excursies, oudervereniging, medezeggenschapsraad, oud papier ophalen etc. Dinsdag 17 juni van 11

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw ma 4 09.30-12.00 uur Nieuwjaarsreceptie voor bewoners, familie, vrijwilligers en personeel

Nadere informatie

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant!

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! We zijn aangekomen in het jaar 2016 en willen graag terugkijken naar wat de kinderen de afgelopen periode gedaan hebben. Ook deze

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw,, gaat weer naar de winkel om over werk te praten. Ze wil de manager

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Augustus 2013. Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure.

Augustus 2013. Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure. Augustus 2013 Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure. Ik ben Marianne Groenink, geboren in Steenwijk Na 10 jaar in de zorg te hebben gewerkt was ik aan iets nieuws toe... Ik kwam op

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Belangrijke gebeurtenissen Jores zwarte band! Jarigen De jarigen van oktobber, november en december! Maartje, Cedrick, Amy, Nynke-Sophie en Milan v.p. (viert

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Juni 2015 MAANDAG 1 JUNI 10.00-11.00 uur Leesclub Grootletterboeken te leen voor de leesliefhebbers 0,25 per boek oplossen van allerlei puzzels 14.45-16.00

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

ditie E Markenhof www.atlant.nl

ditie E Markenhof www.atlant.nl Wonen in Markenhof Markenhof ligt op een prachtige locatie Verpleeghuis Markenhof ligt midden in de bosrijke omgeving van Beekbergen. De geur van dennenbomen maakt deze locatie tot een bijzonder rustige

Nadere informatie

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender 14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender Voorwoord De herfst is aangebroken. De bomen verkleuren en laten ons zien hoe mooi zij kunnen zijn met hun rode, gele en bruine bladeren. Het

Nadere informatie

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.:

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.: naam: mijn agenda klas: nr.: tweede graad Dit ben ik Ik ben Mijn adres is Ik ben geboren op / / Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn tweede adres

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Agenda 07 t/m 18 oktober Kinderboekenweek 19 t/m 23 oktober Herfstvakantie 04 november Studiedag leerlingen vrij 11 november Studiedag leerlingen vrij Gymles groep 1 en 2

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Deze les gaat over praten in de wachtkamer. Meneer Bashir gaat naar de huisarts. Hij moet even wachten. Hij zit in de wachtkamer. Er zitten veel mensen. Ze praten.

Nadere informatie