Nieuwsbrief Activiteiten April 2015 nummer 112

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Activiteiten April 2015 nummer 112"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Activiteiten April 2015 nummer 112 Eikenlaan RW Blijham Tel.: (0597)

2 Alzheimer Café op 14 april Dinsdag 14 april is er een bijeenkomst van het Alzheimer Café. Het thema is deze keer: Het belang van persoonlijke verhalen Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over dingen die ze meemaken, over dementie en over de mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Het programma begint om uur in de recreatiezaal. Er zijn geen kosten aan verbonden, de koffie staat klaar. FEEST OP 22 APRIL IN DE BINNENTUIN We hebben weer een wens kunnen vervullen uit de Wensboom! Deze keer dankzij het Nationaal Ouderenfonds/Fonds Ab Laane en Stichting Vrienden van de Blanckenborg! Wat voor wens het was??? U kunt het zien op woensdagmiddag 22 april, 14 uur in de binnentuin van de Blanckenborg. Er is een hele feestelijke opening met muziek, gebak en ander lekkers. Directeur Herma Fridrichs zal samen met de bewoonster die de wens heeft ingediend de officiële opening verrichten. De binnentuin is toegankelijk voor alle bewoners van de Blanckenborg en ouderen daarbuiten, dus iedereen kan er gebruik van maken! Iedereen is van harte welkom 22 april, we willen er graag een gezellige middag van maken en hopelijk zal het weer ook meewerken.

3 Geslaagde voorjaarsmarkt/open dag op 4 maart De voorjaarsmarkt/ open huis die is gehouden op 4 maart jl, werd goed bezocht en was gezellig. Voor elk was er wat wils. Ook de opbrengst is zeer goed te noemen: maar liefst 4500 bruto!! Dit brengt ons weer een stap dichterbij naar de verbouwing van de recreatiezaal. We willen dan ook graag iedereen die ons geholpen heeft om dit bedrag te behalen, heel hartelijk dank zeggen!! Dit is een verhaal over vier mensen, genaamd: Allemaal, Iemand, Iedereen en Niemand Er moest eens belangrijk verricht worden en Allemaal was er zeker van dat Iemand het zou doen. Iedereen had het kunnen doen, maar Niemand deed het. Daarover werd Iemand heel kwaad, want het was toch de taak van Allemaal. Allemaal dacht dat Iedereen het wel zou doen, maar Niemand realiseerde zich dat Allemaal het niet zou doen. Het einde van het liedje was dat Iedereen Iemand de schuld gaf, omdat Niemand deed wat Iedereen had kunnen doen. (ingezonden door een vrijwilligster)

4 Een ei hoort erbij, Op vrijdag de 13 e ging ik de uitdaging aan om voor bewoners van meerzorg Tulp, unit 2 en 3 een eitje te bakken! Om half vier begroette ik de bewoners op Tulp en gingen we eerst gezamenlijk een kopje thee drinken en gezellig kletsen over koetjes en kalfjes. Ik vertelde de mensen dat ik rond uur wilde gaan starten met eitjes bakken voor op brood.. Ahhh lekker, was een reactie..het plan viel dus in goede aarde. Er werd nog een bed-cliënt binnen gereden die ook gezellig met ons mee wilde eten, de mobiele keuken kwam er ook nog in en we hadden een volle zaal. Nadat personeel en bewoners op de hoogte waren gebracht dat er eieren werden gebakken, ging ik de uitdaging aan met het bakken van 32 eieren. Op de rand van 3 pannenkoekspannen werden de eieren één voor één kapot getikt en kregen de mensen van de Tulp een mooie voorstelling van een blonde dame die druk heen en weer was met boter, eieren en een spatel. Je zag hen genieten en door de geur kregen ze erg veel zin in het beloofde gebakken eitje op hun brood. De geur van gebakken eieren ging ook door de gangen en nieuwsgierige voorbijgangers kwamen even checken wat er werd gebakken, een gebakken ei was blijkbaar wel iets bijzonders bewoners van de aanleunwoningen wilden ook wel graag 1 bestellen, maar helaas, die bewoners moest ik teleurstellen, want dan had ik geen eieren genoeg. De stagiaires hadden de taak om de gebakken eieren naar de bewoners te brengen op de units. De reacties waren zeer verrassend, sommigen waren zeer perplext.één meneer woont al 7 jaar in de Blanckenborg en dit was zijn eerste gebakken ei op brood, een andere wilde er wel 2..ahhhh lekker een gebakken ei, krijgen we dit vaker??? Het viel dus in goede aarde..volgens mij hebben ze er heerlijk van genoten. Toch mooi dat er een mobiele keuken is in de Blanckenborg en dat je de bewoners een groot plezier kan doen met een gebakken ei eigenlijk zou dit toch vaker gedaan moeten worden, want zeg nou zelf..een gebakken ei hoort er af en toe toch bij?? Bedankt lieve mensen dat ik voor jullie een eitje mocht bakken en dat jullie zo heerlijk hebben genoten ik heb er ook erg van genoten.tot de volgende keer. de blonde dame

5 Grunneger Weke Woensdag 25 maart kwam burgemeester Snijder twee Groningstalige verhalen voorlezen in de Blanckenborg. Dit was in het kader van de Grunneger Weke, hierdoor had de gemeente Bellingwedde allerlei activiteiten georganiseerd. De aanwezige bewoners hebben dit initiatief zeer gewaardeerd! Pannenkoekdag met leerlingen van de Wiekslag De landelijke pannenkoekdag werd ook in de Blanckenborg gevierd, twee keer zelfs. Kinderen van basisschool de Wiekslag bakten heerlijke pannenkoeken en deze werden smakelijk opgegeten door ouderen en kinderen in een zeer gezellige sfeer. Als toetje was er ijs na. Zowel ouderen als leerlingen hebben een fijne dag gehad. Vrolijk Pasen

6 Diner 1e Paasdag Lentesalade * Groninger Mosterdsoep (met bacon & bosui) * Beenhammetje of Lamsragout Aardappelkroketten Spinazie met roerei Rodekool met bak appel Compote van vruchten * Paasdessert (verrassing van de kok) * Koffie met Bonbon * Inclusief Drankjes Reserveer tijdig Reservering en betaling liefst vóór 1 april bij de receptie Bewoners BB 10 / Bewoners AW 17,50/ Bezoekers 22,50 Thema: PAASDINER zondag 5 april/ vanaf 12:00 uur Naam: Adres:..Tel :

7 NLdoet Vrijdag 20 maart was er een gezellige ochtend in de zaal met bloemschikken. We kregen hierbij, in het kader van de landelijke actiedagen NLDoet 2015, hulp van medewerkers die bij Het Oude Ambt werken. Jo hanna, Ciska en Alberto staken de helpende hand uit op zeer enthousiaste en hartelijke wijze. Het was een zeer geslaagde ochtend: Gezellig en met hele leuke bloemstukjesdie de mensen mee konden nemen naar huis. Johanna, Ciska en Alberto: heel hartelijk dank voor jullie hulp! Het zangkoor krijgt een andere dirigent Maandag 23 maart hebben we afscheid genomen van de heer Hille Zuiderveen. Na heel veel jaren als dirigent werkzaam te zijn geweest bij ons zangkoor is hij om gezondheidsredenen gestopt. Wij bedanken hem heel hartelijk voor de fijne samenwerking in al die jaren namens bewoners en de Blanckenborg. Gelukkig hebben we mevrouw Gerda vd Molen bereid gevonden de heer Zuiderveen op te volgen. Helaas kan zij niet op de maandagmiddag en schuift het zingen op naar de woensdagochtend, om uur in de recreatiezaal, met ingang van 1 april. We hopen dat het plezierige zanguurtjes mogen worden en wensen iedereen veel succes.

8 Noem mij de zingende kapster.. Dat wilde ik best wel doen maar ik was nieuwsgierig naar het waarom. In de loop van het gesprek laat Marja IJzer los wat ze kwijt wil aan ons, de Blanckenborgers. Ze werkt daar nu al ruim twintig jaar voor. Hoe is dat zo gekomen? Marja IJzer is geknipt voor het kappersvak Marja is de dochter van de heer en mevrouw IJzer. Mevrouw IJzer, en wie weet dat nu niet, hier in Blijham, heeft al heel lang een kapsalon in het dorp. Ze kwam uit Dinxperlo (Gelderland), als de bruid van meneer IJzer die bij de douane werkte. Al heel vroeg raakte Marja vertrouwd met het kapperswezen. De kapsalon was aan huis, dus kon moeder IJzer onder het knippen, wassen enzovoorts een oogje op de kleine Marja houden. En zodoende werd Marja al vroeg besmet met het kappersvirus. Zij ging op haar 16e naar de vierjarige kappersopleiding in Groningen. Om daar toegelaten te worden moest je al werkzaam zijn in het kappersvak. Het waren vier intensieve jaren. Een schoolweek bestond uit twee volle lesdagen en nog een avond waarin ze zowel praktijk als theorielessen kreeg. Hiernaast volgde ze ook nog de ondernemersopleiding die nodig was om zelfstandig ondernemer te mogen en te kunnen zijn. Naast de school was er dan ook nog het kapperswerk in de salon van haar ouders. En om de week vol te maken werkte ze ook nog een dag op de Blanckenborg.

9 Het werd op de Blanckenborg steeds drukker en daardoor was het allemaal niet meer te combineren. Marja heeft er toen voor gekozen om uitsluitend in de Blanckenborg verder te werken. Haar kapsalon is nu twee volle dagen en twee ochtenden in de week open. Als ze het te druk heeft springen haar moeder en dochter bij. Marja is vertrouwd met de bewoners. De laatste jaren is het dementerend aantal bewoners toegenomen. Zij zijn vaak wat onrustig. Dan gaat ze soms wat met hun zingen; daar worden ze veelal weer rustig van. Zingen? Daar kijk ik van op en dan vertelt ze van haar passie; zingen. Ze zingt in het koor Cecilia te Blijham. Het heeft een gevarieerd koorrepertoire. Daarnaast brengt het ook een revue. Op 3 en 4 april aanstaande is er een uitvoering in het Oude Wapen in Blijham. Voor wie liever thuisblijft is er op 9 april in de Blanckenborg nog een uitvoering van de revue. Wie denkt dat de bewoners alle maal hetzelfde kapsel hebben zit fout. Marja heeft geen standaard behandeling. Een kleurtje, föhnen, watergolven, permanenten, knip pen, kort of (half)lang, krullen, alles komt voor, net als in een normale kapsalon. Sommige klanten haalt ze op van de kamer en breng ze keurig gekapt weer terug. Een enkele klant wordt op de kamer geknipt. Dat vraagt extra aandacht maar het kan prima. Marja zit al 29 jaar in het vak en doet haar werk met veel liefde. Niet alleen om het vak zelf; ook het sociale aspect geeft haar veel voldoening. En wat nou als je ziek wordt? Ik ben zelden ziek en ben daar heel blij om, maar in dat geval is mijn moeder reserve. Gezondheid is een kostbaar bezit, stellen we vast. En met deze woorden sluiten we het gesprek af. Koos van Doorne (vrijwilliger)

10 Cliëntenraad JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD DE BLANCKENBORG 2014 VOORWOORD: Voor u ligt het Jaarverslag 2014 van de Cliëntenraad van Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg te Blijham. Het is met veel genoegen dat de Cliëntenraad dit onder uw aandacht brengt. De werkzaamheden van de Cliëntenraad van januari 2014 tot en met december 2014 worden hierin genoemd. In het jaar 2014 heeft de Cliëntenraad mee kunnen denken over tal van ontwikkelingen en veranderingen binnen zorgcentrum de Blanckenborg. Veelvuldig is hier gevraagd, maar ook ongevraagd advies over uitgebracht. Uit bovenstaande blijkt dan ook, dat de Cliëntenraad binnen de gehele organisatie een waardige gesprekspartner is. Het is verheugend dat naar de uitgebrachte adviezen wordt geluisterd en indien mogelijk wordt gehandeld. Wel is het nodig, dat de Cliëntenraad goed op de hoogte blijft over de gang van zaken. Hiertoe wordt getracht, naast schriftelijke, ook mondelinge informatie te vergaren zodat men tot een objectief oordeel kan komen. Hiermee hoopt de Cliëntenraad voor alle bewoners binnen zorgcentrum de Blanckenborg een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van de zorg en dienstverlening nu en in de toekomst. In het belang van alle bewoners en medewerkers van zorgcentrum de Blanckenborg wil de Cliëntenraad de hoop uitspreken, dat 2015 een stabiel jaar mag worden. Wij danken de directeur voor de wijze, waarop zij ons de benodigde informatie verstrekt en alle medewerkers voor de fijne samenwerking en vertrouwen. Voor de toekomst willen wij allen veel succes wensen met hun werk dat zij doen in het belang van de Blanckenborg en haar bewoners Mw. B.H. Pot-Brader (voorzitter Cliëntenraad). LEDEN: In het jaar 2014 bestond de Cliëntenraad uit de volgende leden: Mw. B.H. Pot-Brader (voorzitter) Dhr. J. Kuiper (secretaris/penningmeester) Mw. G. Kuiper-Steinfelder (lid) Mw. A. Pals-Reit (lid) Mw. E. v.d. Zwan-Both (lid) Dhr. H. Borgers (lid) Mw. T. van Bijnen-Vogels (lid) Mw. A. Jongeling (ondersteuner; vanaf oktober 2014 eveneens notulist) Mw. A.T. Kuil-Kuper (notulist tot oktober 2014)

11 VERGADERINGEN: De Cliëntenraad kwam in 2014 acht keer bijeen voor een vergadering met de directeur. Tijdens deze vergaderingen komen alle belangrijke ontwikkelingen en activiteiten inzake de Blanckenborg aan de orde. De Cliëntenraad wordt hiermee op de hoogte gehouden over tal van zaken en kan hier meestal gevraagd, maar ook ongevraagd, advies over uit brengen. Mw. H. Fridrichs, in haar functie van directeur woonde de meeste vergaderingen bij. Dhr. B. Daalder woonde namens Raad van Toezicht vrijwel alle vergaderingen bij. De vergaderingen werden soms gedeeltelijk bijgewoond door o.a. de leidinggevenden uit de diverse sectoren, te weten: dhr. B. Bruins, administrateur mw. D. Wilpstra, sectormanager facilitair/manager kwaliteit mw. C. de Boer, teamleider activiteitenbegeleiding/vrijwilligerscoördinator dhr. A. Nap, teamleider voedingsdienst dhr. F. Heeren, technische dienst mw. A. de Vries, overbruggingszorgcoördinator (evaluatie formulieren bij opname) mw. C. Winkel, verpleegkundig specialist in opleiding (m.b.t. onderzoek) mw. G. Spaak, verpleegkundig specialist in opleiding (m.b.t. onderzoek voorstel; richtlijnen Verenso-Vereniging van specialisten ouderen geneeskunde). Op 11 februari 2014 werd de Algemene Jaarvergadering gehouden. EXTRA BIJEENKOMSTEN 2014: 31 januari: - herdenkingsbijeenkomst nabestaanden van overleden bewoners april: - HKZ (Harmonisatie Kwaliteit Zorg)/KIWA audit 11 april: - bespreking met leden van Raad van Toezicht 26 april: - Koningsdag met o.a. vlag hijsen 1 juni: - zomerfestival 23 augustus: - medewerking aan de Binnenmarkt 18 oktober: - bespreking met leden van de Ondernemingsraad 24 oktober: - bespreking met leden van de Raad van Toezicht. 7 november: - medewerkersjubileum 12 november: - voorlichting Bosscher & de Witte ACTIVITEITEN: Op 31 januari 2014 vond de herdenkingsbijeenkomst plaats voor familie en vrienden van overleden bewoners. Op een zeer ingetogen wijze werden de bewoners herdacht. De Cliëntenraad organiseert 1x per jaar een ontspanningsmiddag/ avond voor de bewoners. Op 7 november 2014 werd er een jubileum-receptie gehouden voor medewerkers met een meerjarig dienstverband. Mw. B.H. Pot als voorzitter van de Cliëntenraad overhandigde de jubilarissen een cadeaubon. Bij huwelijk biedt de Cliëntenraad eveneens een cadeaubon aan en bij geboorte een taart. Na plm. 6 weken neemt de Clie ntenraad formulieren in ontvangst van nieuwe bewoners, die zijn verstrekt bij opname. Hier kan anoniem worden ingevuld, hoe de informatie rond de opname is overgekomen. Zo wordt inzichtelijk wat eventueel nog verbeterd kan worden. Nieuwe bewoners van zorgcentrum de Blanckenborg en de aanleunwoningen krijgen na enige tijd een bezoekje van twee leden van de Clie ntenraad, wat vergezeld gaat van een doos bonbons. Voorts worden de diverse activiteiten besproken, wat doorgaans zeer op prijs wordt gesteld. Nieuwsbrief: de Clie ntenraad levert maandelijks een bijdrage aan de Nieuwsbrief. Zaken die van belang zijn voor de bewoners kunnen hierin worden vermeld. Hierdoor hoopt de Clie ntenraad de bewoners wat meer bij hun werkzaamheden te betrekken.

12 Menucommissie: drie leden van de Cliëntenraad hebben zitting in de menucommissie. In het jaar 2014 kwamen de leden drie keer bijeen voor overleg. Inzake de maaltijden, uitbrengmaaltijden, alsmede diners en buffetten zijn tal van zaken aan de orde geweest. Parkoverleg: twee leden van de Cliëntenraad zijn vertegenwoordigd in het Parkoverleg. Voorts mw. D. Wilpstra, sectormanager facilitair/manager kwaliteit als vertegenwoordiger namens de Blanckenborg, alsmede een vertegenwoordiging van de Technische Dienst. Verder de Gemeente Bellingwedde, Dorpsraad Blijham, Protestantse Gemeente Blijham en Begrafenisvereniging Blijham. Men kwam in het jaar 2014 twee keer bijeen, waarbij het onderhoud van het park en de woonomgeving van de Blanckenborg werden besproken. Dit aan de hand van een prioriteitenlijst. Postbus Cliëntenraad: bij de receptie hangt een postbus van de Cliëntenraad. Het is de bedoeling, dat de bewoners hier hun suggesties, opmerkingen of vragen deponeren. Website: de Cliëntenraad staat op de website van de Blanckenborg met foto en informatie. PUNTEN VAN BESPREKING TIJDENS DE VERGADERINGEN: - inancie n -Stand van zaken Oosterlengte, -bouwzorgcomplex Akkerheem Bellingwolde. -actuele ontwikkelingen AWBZ -samenwerking met Welzorg. -staat van onderhoud prieeltje in park (eigendom Blanckenborg). -vaststellen waarde VVV bonnen tijdens jubilea e.d. -Pilot Klaproos Zorgleefplan -aanwezigheid poezen Klaproos/uit huis plaatsen poes Luna -Marc de Witte (van organisatie adviesbureau Bosscher & de Witte) opstellen beleidsplan; toekomst voor de Blanckenborg aanbevelingen en voortgang -ZZP 3 herstelgerichte zorg mag weer -subsidies vragen projecten (bijv. voor de recreatiezaal) -rolstoelbus aangevraagd via nationaal ouderenfonds -voortgang verpleegkundig specialist in opleiding -terugkoppeling gesprek gemeente Bellingwedde -terugkoppeling gesprek zorgkantoor over capaciteit intramurale bedden -geen extra kof ie/thee automaten -veranderd er iets in de Thuiszorg bij de aanleunwoningen? -afspraak met dhr. E. Klok van Zorgbelang -update informatie lyer Clie ntenraad -regelen verwarming op appartement -zoek raken van wasgoed -aai en knuffel project -Stichting Vrienden -PWAS op maat, artikel van Rentex -meld code ouderenmishandeling -Plan van aanpak ECD (elektronisch clie nten dossier)/zorgdossier -post ronddelen/postbakjes? -uitwerken verzoek bijdrage vanuit de Clie ntenraad voor de renovatie recreatiezaal -Overeenkomst Clie ntenraad-zorgaanbieder, ondertekenen

13 -deelname onderzoek rondom de Zorgplan toetsing (Zorgbelang) -innovatie project Delierteam -innovatie project Mantelzorgparticipatie voor inkoopbeleid extra unit PG? -aandacht wereld Alzheimerdag, 21 september 2014, gesponsorde uitstapjes Eiber/Lijster -Artikel Dagblad van het Noorden van 18 juli 2014; de Blanckenborg moet snijden -resultaat Clie ntenraad stand Binnenmarkt, op 23 augustus ondertekening stukken Menzis betreffende onderzoek NZa m.b.t. onterechte bijbetalingen -bijdrage beschikbaar gesteld door de Clie ntenraad voor aanschaf servies familiekamer (via website) -uitbetaling overproductie - Zorg na zorg -scholingsweek/scholing carrousel medewerkers - stand van zaken deelname onderzoek (innovatie) rondom de Zorgplan toetsing -extra unit PG? -stand van zaken appartementen bezetting -interne (kantoor) verhuizingen -KIWA (opvolg)audit wrs. wo. 1 en do. 2 april vernieuwde website, presentatie -overdracht van de gesprekken met de R.v.T. en de OR projectgroep mantelzorg participatie -opzet medezeggenschap/belangenbehartiging Beschermd wonen ZIN 18+ -interne begroting Jaarrekening en Jaarverslag Begroting 2014 en de inancie n -Zorginkoop eisen/terugkoppeling overleg -Zorgkantoor aanbestedingen -Stand van zaken Vestia -Terugkoppeling overleg met de gemeente Bellingwedde -WMO ontwikkelingen/pgb -Rapport ages interne controle AO/IC HKZ (Harmonisatie Kwaliteit Zorg) Audit april -Overleg met diverse diensten -Aandacht voor de woonomgeving -Overlast in het park, mededelingen vanuit Parkoverleg -Ouderenzorg in het algemeen -Mededelingen voor de Nieuwsbrief -Ontwikkelingen verbouw en herinrichting recreatiezaal -Evaluatie enque teformulieren -Op uitnodiging van de Clie ntenraad, in bespreking met mw. v.d. Bund (wijkagente) -Mededelingen vanuit de menu-commissie.

14

15 Maaltijdsoepen en eenpansgerechten Koelverse Eenpansgerechten om mee te nemen! De gerechten worden vers in onze keuken bereidt, in porties verdeeld, weer gekoeld en bewaard in de koeling tot het moment van uitgifte. Een dergelijke gerecht kan door u op ieder gewenst moment worden gewarmd. Let bij het opwarmen van eten in de magnetron er op dat alles goed verhit wordt. Verdeel het eten in kleine porties en roer het regelmatig om. Wanneer u het gerecht in zijn geheel wilt warmen kunt u dit ook doen in een koekenpan. Zorg er daarbij voor dat het eten door en door verhit wordt. Uit eigen keuken zijn er op de volgende data heerlijke maaltijdsoepen of eenpansgerechten te verkrijgen voor slechts 5,50: makkelijk om mee te nemen. U kunt het gerecht voor 10 uur s ochtends bestellen en betalen bij de receptie. De maaltijd is dezelfde dag vanaf 12 uur op te halen uit de keuken. 07 april 2015 Hutspot 08 april 2015 Spaghetti met bolognaisesaus 14 april 2015 Stamppot boerenkool 15 april 2015 Bami goreng 21 april 2015 Stamppot spruitjes 22 april 2015 Foe yong hai met zoetzure saus 28 april 2015 Stamppot appeltjes 29 april 2015 Macaroni met bolognaisesaus (Deze maaltijden kunnen mogelijk sporen van allergenen bevatten)

16 Vitrine Hannes loopt op klompen Zimpe, Zampe, Zompe Door de plassen dat het spat Broek en kousen worden nat Moeder roept 'Hans laat dat toch' Hannes loop maar dapper door Hij laat zich niet lompen. Het liedje heeft nog vier coupletten maar dat ging me te ver voor deze nieuwsbrief. Overigens heft het gehele liedje een waarschuwend vingertje op naar jongens die niet naar hun moeder willen luisteren. Zo waren die liedjes van vroeger. Als kleine jongens zongen we het lopend in de regen en deden daarbij als Hannes; stampen in de plassen. Toen dacht geen haar op mijn hoofd er aan wat dat laatste woord 'lompen' zou betekenen, maar nu ik het liedje weer naar boven haal, valt het me direct op. Ik ben benieuwd of u weet wat dat woord 'lompen' in dit versje betekent. Ik kom er op omdat in de maand april de vitrine ingericht zal zijn met tientallen miniatuurklompjes. Heel leuk om al die verschillen te zien. Klompen zijn hét souvenir van Holland; alle reden om eens aandacht aan dat handige schoeisel te besteden. In reactie op onze oproep voor vitrine-materiaal heeft de moeder van Anita Jongeling haar verzameling klompjes ter beschikking gesteld; waar voor wij ze hartelijk bedanken. De vitrine-commissie Helaas. Deze maand geen puzzelhoek in de nieuwsbief in verband met ruimtetekort. De puzzel van vorige maand is gewonnen door mevrouw Gelling van de Eikenlaan. Gefeliciteerd, de attentie komt binnenkort naar u toe.

17 Bewoner mutaties In de afgelopen periode is overleden: De heer E. Sokolowski, kamer 39 Mevrouw W. vd Veen-Bruintjes, Esweg 13 Mevrouw G.J. Spa-Tuin, kamer 108 De heer E. Wending, kamer 3 Wij wensen familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Nieuwe bewoners zijn: Mevrouw J. Stukje-Meijer, kamer 20 Mevrouw Smit-vd Veen, kamer 41 Mevrouw Stel-Cornelius, kamer 129 Familie Mulder, Eikenlaan 81 De heer Vrugt, kamer 39 Wij heten u van harte welkom en hopen dat u spoedig went en u thuis zult voelen in uw nieuwe omgeving. Koningsdag Maandag 27 april vieren we Koningsdag met het programma: 9.30 uur Koffie en wat lekkers uur Vlag hijsen met de burgemeester en muziekvereniging DOK Aansluitend hapje, drankje (ook Oranjebitter) 14 uur Koor t Kompas

18 Alle activiteiten van april op één rij Elke ochtend om uur staat de koffie klaar in de recreatiezaal! Woensdag 1 april Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Zangkoor, uur recreatiezaal Biljartclub, uur recreatiezaal Donderdag 2 april Boekenuitleen 9 uur recreatiezaal Meer Bewegen voor senioren, 15 uur Vrijdag 3 april Spel- en borreluur, 14 uur recreatiezaal Zaterdag 4 april Zondag 5 april 1e Paasdag Paasdiner (volgens reservering) 12 uur Maandag 6 april 2e paasdag Stamtafelmaaltijd, 12 uur zaal Dinsdag 7 april Bingo, 14 uur recreatiezaal Woensdag 8 april Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Zangkoor, uur recreatiezaal Biljartclub, uur recreatiezaal Donderdag 9 april Meer Bewegen voor senioren, 15 uur Revue Cecilia, 19 uur recreatiezaal Vrijdag 10 april Spel- en borreluur, 14 uur recreatiezaal Zaterdag 11 april Zondag 12 april Maandag 13 april Stamtafelmaaltijd, uur recreatiezaal Handwerkclub, uur recreatiezaal Biljartclub, 19 uur recreatiezaal

19 Alle activiteiten van april op één rij Elke ochtend om uur staat de koffie klaar in de recreatiezaal! Dinsdag 14 april Inloopspreekuur Beter Horen, 11 uur Vissenkom Geen activiteitenmiddag Alzheimer Café, uur recreatiezaal Woensdag 15 april Verkoop Ina s nachtmode, 10 uur leestafel Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Zangkoor, uur recreatiezaal Kledingverkoop Wubs, 14 uur recreatiezaal Geen biljartclub (maandag), zaal is gereserveerd Donderdag 16 april Meer Bewegen voor senioren, 15 uur Vrijdag 17 april Spel- en borreluur, 14 uur recreatiezaal Zaterdag 18 april Zondag 19 april Maandag 20 april Stamtafelmaaltijd, uur recreatiezaal Handwerkclub, uur recreatiezaal Dinsdag 21 april Geen activiteitenmiddag Muziekvereniging Excelsior, 19 uur recreatiezaal Woensdag 22 april Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Zangkoor, uur recreatiezaal Feest in de binnentuin, 14 uur Donderdag 23 april Boekenuitleen, 9 uur recreatiezaal Meer Bewegen voor senioren, 15 uur

20 Alle activiteiten van april op één rij Elke ochtend om uur staat de koffie klaar in de recreatiezaal! Vrijdag 24 april Zaterdag 25 april Zondag 26 april Spel- en borreluur, 14 uur recreatiezaal Maandag 27 april Koningsdag 10 uur Vlag Hijsen met muziekver. DOK en Burgemeester, hapje en drankje Dinsdag 28 april Woensdag 29 april Donderdag 30 april 14 uur Koor t Kompas Bingo, 14 uur recreatiezaal Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij de lift 1e etage Zangkoor, uur recreatiezaal Meer Bewegen voor senioren, 15 uur Dinsdag 5 mei Koor Knoalstermix, 19 uur recreatiezaal Foto s uit de oude doos 1991 Viering 20-jarig jubileum van het Blanckenborgkoor

Nieuwsbrief Activiteiten November 2015 nummer 118

Nieuwsbrief Activiteiten November 2015 nummer 118 Nieuwsbrief Activiteiten November 2015 nummer 118 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham Tel.: (0597) 565500 www.blanckenborg.nl Sint Maarten, de koeien hebben staarten. Woensdag 11 november is het weer zo ver,

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM Tot slot Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei 2017, nummer 132

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei 2017, nummer 132 Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei 2017, nummer 132 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham telefoon 0597-565500 www.blanckenborg.nl 4 MEI Twee minuten (Wendeline Braaksma) Twee minuten

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DECLARATIE KILOMETERVERGOEDINGEN. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg'

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DECLARATIE KILOMETERVERGOEDINGEN. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg' NIEUWSBRIEF 3 JULI 2011 Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg' Eikenlaan 34 9697 RW Blijham tel 0597-565500 www.blanckenborg.nl VRIJWILLIGERSPRAAT Clarie de Boer Vrijwilligerscoördinator clarie.deboer@blanckenborg.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Activiteiten

Nieuwsbrief Activiteiten Nieuwsbrief Activiteiten Mei 2015 nummer 113 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham Tel.: (0597) 565500 www.blanckenborg.nl FEEST IN DE TENT!!! Zoals iedereen inmiddels al weet is de recreatiezaal gesloten in verband

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBÖRG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBÖRG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM TOT SLOT Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Herema State. Dienstverlening voor senioren

Herema State. Dienstverlening voor senioren Herema State Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en leefruimte,

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Praatjes De Vleer / Hasselbraam uitgave 4: april 2015

Praatjes De Vleer / Hasselbraam uitgave 4: april 2015 Belangrijke data: April / mei: VVE thema De Vleer: Hoera een baby VVE thema Hasselbraam: Dit ben ik 4 t/m 15 mei meivakantie Bso: vakantieprogramma Pto: gesloten 5 mei Bevrijdingsdag Kindercentrum gesloten

Nadere informatie

Inschrijfformulier Aanleunwoningen. Naam:.

Inschrijfformulier Aanleunwoningen. Naam:. Inschrijfformulier Aanleunwoningen Naam:.... Geb. Datum:. (Indien van toepassing) Naam Partner:.. Geb. Datum.. Postcode en Woonplaats Telefoon:....-.. Evt. mobiel: 06-... 1e contact persoon: Naam:. Telefoon:.b.g.g.:

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM Tot slot Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN

NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN OKTOBER 2014 NUMMER 106 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM TEL.0597-565500 WWW.BLANCKENBORG.NL Hoe kun je merken dat je ouder wordt? Alles is veel

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016 Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt September 2016 september 2016 In deze editie: Hoi Ingeborg, dit is een test! Trefpunt Mantelzorg Wandelen Werkt! Wandelen met een wandelcoach door mooi Bellingwedde

Nadere informatie

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding?

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? De activiteitenbegeleiding van Maarsheerd zorgt er voor dat de activiteiten worden afgestemd op de zorgbehoefte van de bewoners. Het team bestaat uit hiervoor

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 5 - september/oktober 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 5 Inhoud: 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl Wonen in Sprengenhof Sprengenhof ligt op een prachtige locatie Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum Sprengenhof. Ugchelen heeft een dorps karakter. Dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Kookdame. Eten zoals thuis.

Kookdame. Eten zoals thuis. Kookdame Eten zoals thuis. Hoe raar is dat? Zorgorganisaties zijn er om mensen beter te maken, beter te laten functioneren en zich beter te laten voelen. Natuurlijk zijn allereerst de zorg en begeleiding

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Alle activiteiten van december op één rij

Alle activiteiten van december op één rij Alle activiteiten van december op één rij Elke ochtend om 10.00 uur staat de koffie klaar in de zaal Dinsdag 1 december Sjoelen en andere spelletjes, 14 uur zaal Woensdag 2 december Sinterklaasbezoek op

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Mei 2016

Activiteitenprogramma Mei 2016 Activiteitenprogramma Mei 2016 Wiemersheerd, T Hoge Heem, Assieshof, van Leeuwenhof, De Hoven Beste bewoners, aanleun bewoners en belangstellenden, Voor u het maandprogramma van Mei. Ook deze maand hebben

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Tijd voor Activiteit. Plan voor één op één en groepsactiviteiten met. de bewoners van WarmThuis

Tijd voor Activiteit. Plan voor één op één en groepsactiviteiten met. de bewoners van WarmThuis Tijd voor Activiteit Plan voor één op één en groepsactiviteiten met de bewoners van WarmThuis Versie 8 maart 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat gaan we doen?... 3 Hoe gaan we dit doen?... 3 Hoe weten

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN

NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN SEPTEMBER 2014 NUMMER 105 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM TEL.0597-565500 WWW.BLANCKENBORG.NL Blijf in beweging Dinsdagochtend 2 september komen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen I N H O U D Voorwoord Terugblik Dag van de Mantelzorg Wakker blijven na een slechte nacht Mantelzorg en zorgverzekeringen Activiteiten voor mantelzorgers Boekentip! Alzheimer café Nijkerk Voorwoord Beste

Nadere informatie

Wonen bij Sprengenhof

Wonen bij Sprengenhof Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Dorps karakter en winkels op loopafstand Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum.

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Ondersteuning bij wonen ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Voorpagina: Kjerke de Vries: Ik heb niet erg veel hulp nodig. Daarom verhuis ik van een

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Careyn editie Rozenhof, nummer 130, september 2015

Careyn editie Rozenhof, nummer 130, september 2015 Careyn editie Rozenhof, nummer 130, 2015 Beste bewoner, Mijn naam is Marjo Farenhout, ik ben 62 jaar en moeder Van 2 volwassen dochters Cantal en Joycee. Ook ben ik een trotse oma van Jim, Liz, Ben en

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017

KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017 KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar 2016-2017 23 maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017 Onze school is geen eiland Deze week krijgen we bewoners van Midden Inn op bezoek. In de hal zullen zij koffie

Nadere informatie

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO carintreggeland huis T GERBRAND HENGELO Een warme sfeer in een modern jasje. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving belangrijk?

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

Nieuwsbrief Activiteiten. Januari 2015 nummer 109

Nieuwsbrief Activiteiten. Januari 2015 nummer 109 Nieuwsbrief Activiteiten Januari 2015 nummer 109 Fraaie romantische poppen in de vitrine In de maand januari zullen in de vitrine bijzonder mooie poppen worden tentoon worden gesteld. De poppen zijn van

Nadere informatie

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7 OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM Tot slot Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

ditie E Berkenhove www.atlant.nl

ditie E Berkenhove www.atlant.nl Wonen in Berkenhove Berkenhove ligt op een prachtige locatie Vlakbij appartementencomplex Berkenhove vindt u de binnenstad van Apeldoorn. Theater Orpheus ligt op loopafstand, net als de gezellige winkels

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Welkom bij De Goede Zorg Zelf zorg kiezen Bij De Goede Zorg kiest u zelf de zorg of hulp die u nodig heeft. Onze dienstverlening is erop gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Deel 2 Specifieke informatie over St. Franciscus

Deel 2 Specifieke informatie over St. Franciscus Deel 2 Specifieke informatie over St. Franciscus Woon- en Zorgcentrum St. Franciscus in Coevorden bestaat al sinds 1958 en is het oudste katholieke woon- en zorgcentrum in Drenthe. In 2006 is het oude

Nadere informatie

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 In dit nummer: - De jarigen - Update nieuwbouw - Groepsindeling - Mededeling Erna - Bedankochtend hulpouders - Groep 1-2 - Juffendag groep

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten juni/juli nummer 143 Eikenlaan RW Blijham telefoon

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten juni/juli nummer 143 Eikenlaan RW Blijham telefoon de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten juni/juli nummer 143 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham telefoon 0597-565500 www.blanckenborg.nl Van de Cliëntenraad Beste bewoners, Afgelopen maand is er weer heel veel

Nadere informatie

Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg

Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Welke vormen van zorg kunnen wij u bieden in de thuissituatie? Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Eikenlaan 34, 9697 RW Blijham. Tel: 0597-56 55 00

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen met zorg goede zorg die vertrouwd voelt Welkom bij Zorgfederatie Oldenzaal. Wij zijn een kleinschalige, plaatselijke organisatie voor mensen uit Oldenzaal en omgeving.

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Activiteiten

Nieuwsbrief Activiteiten Nieuwsbrief Activiteiten Maart 2015 nummer 111 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham Tel.: (0597) 565500 Alzheimer Café op 10 maart Dinsdag 10 maart is er een bijeenkomst van het Alzheimer Café. Het thema is deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dienstverlening & Zorg

Nieuwsbrief Dienstverlening & Zorg Nieuwsbrief Dienstverlening & Zorg Locaties Bertilla, Marrewyk en Dagbehandelingen TOEGANGSDEUREN WONINGEN A t/m D De toegangsdeuren van de woningen A t/m D zijn allen voorzien van een zogenaamde deurdranger.

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Wonen zoals thuis met sfeervolle zorg voor ouderen met dementie

Wonen zoals thuis met sfeervolle zorg voor ouderen met dementie Wonen zoals thuis met sfeervolle zorg voor ouderen met dementie Een hartelijk welkom Wij geloven dat mensen die zorg nodig hebben, het beste tot hun recht komen als ze zich gehoord, erkend en welkom voelen.

Nadere informatie

2016 - Zondag 13.30-14.00 uur

2016 - Zondag 13.30-14.00 uur Programma Ondernemen doen we Zo is hét televisieprogramma bij RTL7 voor en door de zakelijke markt. Vanuit onze studio spreekt presentator Jeroen Smits elke week met twee ondernemers. Middels human interest

Nadere informatie

De Deuderick. De naam De Deuderick is een afgeleide van een bekende boerderij in Brummen.

De Deuderick. De naam De Deuderick is een afgeleide van een bekende boerderij in Brummen. VERSIE 4.0/januari 2014 2 Welkom De Deuderick U bent van harte welkom in verpleegunit De Deuderick. Ondanks dat we nooit uw thuis kunnen vervangen, stellen wij alles in het werk om uw verblijf in onze

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Maaltijden. Broodmaaltijd. Meer weten?

Maaltijden. Broodmaaltijd. Meer weten? Maaltijden Maaltijden Wilt u genieten van een heerlijke verantwoorde maaltijd? Dat kan! In deze folder leest u meer informatie over het gebruiken en/of afnemen van maaltijden bij Driezorg. Broodmaaltijd

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 16 november 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten november 2016, nummer 127

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 16 november 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten november 2016, nummer 127 Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 16 november 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten november 2016, nummer 127 50 jaar Eindelijk is het deze maand zover: woensdag 16 november is de Blanckenborg jarig! We

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 15

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 15 Nieuwsbrief Donderdag, 14 april 2016 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 15 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Ik weet wat! Naomi en Ruth zijn op weg gegaan naar de

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Woon- en Zorgcentrum De Schans staat in de wijk Emmerhout te Emmen, op loopafstand van het winkelcentrum Emmerhout.

Woon- en Zorgcentrum De Schans staat in de wijk Emmerhout te Emmen, op loopafstand van het winkelcentrum Emmerhout. Deel 2 Specifieke informatie over De Schans Woon- en Zorgcentrum De Schans staat in de wijk Emmerhout te Emmen, op loopafstand van het winkelcentrum Emmerhout. Wonen Bij het woon- en zorgcentrum worden

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Februari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

Ons kent ons in De Spiker

Ons kent ons in De Spiker Ons kent ons in De Spiker DE SPIKER EEN KEER PER WEEK HELP IK DEZE CLIËNT MEE MET ZIJN GROTE HOBBY: BOUWEN MET LEGO. DAT GAAT HEEL GOED ZO SAMEN. In De Spiker is altijd wat te doen. Het is een plek van

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bewonersoverleg Batadorp: Nr. 20 September 2006

Nieuwsbrief Bewonersoverleg Batadorp: Nr. 20 September 2006 Nr. 20 September 2006 INHOUDSOPGAVE: Ontwikkelingen m.b.t. Bataweg Afsluiting parkweg Even voorstellen Nieuwe wijkagent Ontwikkelingen Villa Batalaan Help. Volgende vergadering bewonersoverleg Contactpersonen

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Buffet aan huis. Warme maaltijden, bij u thuis geserveerd

Buffet aan huis. Warme maaltijden, bij u thuis geserveerd Buffet aan huis Warme maaltijden, bij u thuis geserveerd Wordt het elke dag bereiden van een warme maaltijd u te veel? Bent u tijdelijk niet in staat om te koken of kiest u af en toe graag voor gemak?

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DITJES EN DATJES. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenborg'

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DITJES EN DATJES. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenborg' NIEUWSBRIEF 6 Januari 2013 Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenborg' Eikenlaan 34 9697 RW Blijham tel 0597-565500 www.blanckenborg.nl VRIJWILLIGERSPRAAT Clarie de Boer Vrijwilligerscoördinator clarie.deboer@blanckenborg.nl

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013 Gonnie Maickle Bert 1 Vrijdag 30-08 Eindelijk komt dan de bus van Tendens, Maickle stond al aan de poort te wachten hoi Bert. Even kennis maken en dan snel de koffers

Nadere informatie

Mariënhof. Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling

Mariënhof. Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling Mariënhof Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in Mariënhof Mariënhof ligt aan de Lievelderweg in Lichtenvoorde. Naast Mariënhof staan woningen en in de buurt zijn bedrijven gevestigd.

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede december 2016

Activiteiten programma De Meerstede december 2016 Mededeling: dinsdag 6 december wordt het huis in de kerstsfeer gezet door creatieve vrijwilligers. Donderdag 1 december Sinterklaas lunch feest. De goede Sint komt vanmiddag op de Lunch. Hij moet tenslotte

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

Woon- en Zorgcentrum De Wanne staat in de dorpskern van Nieuw-Buinen, dichtbij allerlei voorzieningen.

Woon- en Zorgcentrum De Wanne staat in de dorpskern van Nieuw-Buinen, dichtbij allerlei voorzieningen. Deel 2 Specifieke informatie over De Wanne Woon- en Zorgcentrum De Wanne staat in de dorpskern van Nieuw-Buinen, dichtbij allerlei voorzieningen. De zorginstelling heeft 44 zorgappartementen en verhuurt

Nadere informatie