100x KLEUR. Geschreven door Inga van Zalm. Image Masters

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "100x KLEUR. Geschreven door Inga van Zalm. Image Masters www.color-snacks.nl"

Transcriptie

1 100x KLEUR Geschreven door Inga van Zalm

2 INLEIDING Als image consultants weten wij veel over kleur; wij hebben een studie gemaakt van de eigenschappen en mogelijkheden van kleuren en kleurcombinaties. Kleur trekt ons aan en wij als reactie trekken wij de kleuren aan die we mooi vinden. Kleur is ook fascinerend door de psychologische en helende werking die ervan uitgaat. Kleurgebruik, in hoeveelheid en frequentie, zegt veel meer over degene die de kleuren toepast dan wij denken. Niet voor niets zeggen wij dat kleur communiceert. Kleur heeft een taal, een non-verbale taal (zonder woorden). Ons kleurgebruik vertelt een ander wie we zijn, maar vooral hoe we ons voelen. Kleur moet je dan ook leren voelen. Kleur kan je beste vriend(in) zijn, maar ook je ergste vijand zonder dat je daarbij stilstaat. Het is waarschijnlijk de reden waarom veel mensen onbewust een beetje bang zijn voor kleur en zich daarom beperken tot veilige, en in veel gevallen nietszeggende kleuren. Ze zeggen misschien niets positiefs over je, maar in elk geval ook niets negatiefs. Maar niet-negatief is niet hetzelfde als positief. En dan nog: de ene kleur kan nietszeggend voor een bepaalde persoon, maar een ander kan in dezelfde kleuren een onvergetelijke indruk maken. Die indruk heeft te maken met hoe we overkomen op anderen, hoe anderen ons ervaren. Dat heeft te maken met onze gehele uitstraling, die zowel de binnen- als de buitenkant omvat. Kleurgebruik is daarbij een belangrijke factor; het vertelt waar de drager zich op dit moment in het leven bevindt, maar ook waar zij/hij vandaan komt en waar die persoon heen wil.

3 Heb je een bepaalde kleur nog nooit gedragen? Of ben je opgehouden een (voorheen favoriete) kleur te dragen? Ben je juist begonnen een kleur te dragen die je nooit eerder frequent droeg? Het zijn onbewuste processen en beslissingen die je hiertoe brengen. Bewust zoeken naar de achterliggende redenen kan een openbaring zijn. Dit speelse overzicht van uiteenlopende tips is voor mensen vooral vrouwen - die niet vakmatig te maken hebben met kleur, maar er wel door gefascineerd zijn. Zomaar wat tips en weetjes die wat meer licht werpen op een onderwerp dat zijn oorsprong vindt in licht. Over Inga van Zalm, image consultant Inga is al 22 jaar dagelijks actief bezig met kleur, vooral als het om uiterlijke aspecten gaat. Ze heeft veel uiteenlopende studies en opleidingen gevolgd om de werking van kleur te leren kennen. Inga werkt vanuit het principe dat kleur energie is en de drager van die kleur beïnvloedt in stemming en emotie. Maar ook de mensen in de omgeving van de drager ondergaan die invloed. Ze krijgen door een kleur een bepaald gevoel bij een persoon. Inga geeft geregeld workshops in praktisch kleurgebruik en leidt aankomende image consultants op in dit belangrijke onderdeel van persoonlijke presentatie. Dit is versie 1.1 van dit e-book. Bij het samenstellen van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Image Masters kan echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onjuist verstrekte informatie in dit overzicht. 100x kleur is een uitgave van Image Masters vof.

4 Algemene (eigen)wijsheden 1 kleur veel meer is dan dat wat je met je ogen kunt waarnemen? 2 kleur ontstaat uit licht en daardoor energie heeft? Net als geluidsgolven heeft licht een meetbare frequentie (trilling). Kleur heeft die dus ook. 3 veel blinde mensen kleur kunnen voelen? 4 elke kleur haar eigen energie heeft? 5 jij als mens - ook een bepaalde energie hebt? 6 wanneer je een kleur draagt die in energie frequentie (= trilling) overeenkomt met je eigen energie frequentie, er een mooie harmonie ontstaat die jou een positief en blij gevoel geeft? 7 je er vitaal, gezond en op je best uitziet in je eigen kleurexpressie? 8 je op die manier authenticiteit uitstraalt en laat zien wie je echt bent? Niet alleen door het dragen van één kleur, maar ook door je favoriete kleurcombinaties? 9 kleuren ook invloed hebben op je geestelijk welzijn? 10 kleuren daarom invloed hebben op je humeur - en dat van anderen? 11 de ene kleur je persoonlijkheid beter tot haar recht laat komen dan de andere? 12 de werking van kleur iets is waarvan zelfs wetenschappers toegeven nog lang niet alles te weten?

5 13 er warme en koele kleuren zijn? Warme kleuren met een gele ondertoon (= met geel in de kleur) en koele kleuren met een blauwe ondertoon (= blauw in de kleur)? 14 er tussen warme en koele kleuren nog een scala aan mengkleuren bestaat en het koel/warm concept dus niet een rigide wetmatigheid is. 15 mensen een kleuruitstraling hebben die gevormd wordt door de kleuren van huid, haar en ogen samen? En dat die uitstraling heel eigen is aan een persoon? 16 ook jouw kleuring (of kleuruitstraling) kan bestaan uit warme en minder warme, koele en minder koele kleuren? En zelfs uit neutrale kleuren, die dus niet warm en ook niet koel zijn, maar er precies tussenin liggen? 17 die termen niet slaan op je karakter, temperament of persoonlijkheid, maar zuiver kleurtechnische aanduidingen zijn? 18 je er fantastisch uitziet als je je eigen kleurritme aanhoudt? 19 het een gemiste kans is wanneer je veel aandacht besteedt aan de kleuren van je kleding, maar je gezicht niet laat meespelen in die harmonie? 20 het dan op lijkt of je expressie ophoudt bij je hals? Er is dan geen harmonieuze overgang of aansluiting. 21 het niet de bedoeling is dat je je gezicht verbergt achter een laag make-up, maar dat ook dit te maken heeft met harmonie en de juiste combinatie?

6 Eigen Smaak 22 een kleur IS zoals ze is? En dat jij beslist of je haar mooi of lelijk vindt? 23 mooi een heel subjectief begrip is. Wat jij mooi vindt, kan een ander juist lelijk vinden. En andersom. 24 het niet meer is dan een individuele mening, die meer zegt over degene die de mening heeft dan over een ander? 25 alle kleuren in principe mooi zijn? 26 wij ons vaak verschuilen achter onze eigen smaak om bepaalde kleuren te kunnen afwijzen? Vraag je je wel eens af waarom je je bij bepaalde kleuren goed en veilig voelt? En bij andere niet? 27 je vaak een onbewuste reden hebt voor die beslissing? 28 je je daardoor mogelijk de kans ontneemt om werkelijk te stralen? Want bedenk: kleur is energie en geeft je een uitstraling of je wilt of niet. 29 die uitstraling zowel in je voordeel als in je nadeel kan uitvallen? 30 een kleur die je mooi vindt, je nog niet hoeft te flatteren. 31 anderzijds: een kleur die je niet gewend bent te dragen, een wereld van verschil kan maken voor de manier waarop anderen je ervaren? 32 een mens niet met smaak wordt geboren? 33 dat wij dagelijks ongemerkt door te veel factoren worden beïnvloed om een echt eigen smaak te kunnen ontwikkelen?

7 34 dat onze smaak veel meer te maken heeft met een voorkeur en een gewenning/gewoonte? En dat die voorkeur, net als elke andere gewoonte, kan veranderen/kan worden veranderd? 35 veel mensen om de 6 of 12 maanden van smaak veranderen omdat de mode nieuwe trends en kleuren dicteert? 36 smaak niet alleen geldt voor kleur en kleding, maar ook voor eten en drinken, muziek, kunst en eigenlijk op elk terrein waar voorkeuren de keus bepalen? 37 wij wel worden geboren met kleurgevoel, maar dat wij ons daar vaak van laten afbrengen onder invloed van de smaak (voorkeuren) van anderen? Het begint vaak met de smaak van onze moeder/opvoeder, maar daarna volgen vriendinnen, partners, dochters, de verkoopster in de winkel en ga zo maar door. 38 smaak daarom niet alleen te maken heeft met je gevoel voor die kleur, ook al menen we vaak dat het zo is? En dat ze vaker wordt ingegeven door andere factoren? 39 Je kleurkeuze ook wordt bepaald door praktische zaken zoals kou of warmte en wat er schoon in de kast ligt? 40 het geweldig is om je hartskleuren te kennen en daarmee aan de slag te gaan? In je kleding en accessoires, maar ook in je leefomgeving? 41 een mens niet met smaak wordt geboren? 42 een persoonlijke kleuranalyse echt werkt en je je persoonlijkheid ermee tot expressie kunt brengen? 43 je hiermee de wereld kunt laten zien wie je bent?

8 Kleuren en mensen 44 de voor jou juiste kleuren je een gezonde en vitale uitstraling geven en je er door de verkeerde kleuren eerder grauw en vermoeid uitziet? 45 de juiste kleuren tinten zijn die in harmonie zijn met je eigen kleuring? 46 kleuring een beschrijving is van de kleurimpressie die je huid, haar en ogen tezamen creëren? En je kleuring ook een bepaalde energie uitstraalt? 47 als je de kleuren van je kleding en make-up op je eigen kleuring laat aansluiten, je een heel evenwichtige en harmonieuze uitstraling krijgt? 48 het dragen van de verkeerde kleuren je onnodig jaren ouder laat lijken? 49 kleuren die je draagt signalen uitzenden die door je omgeving feilloos worden opgevangen en geïnterpreteerd? 50 die interpretatie varieert van: gezond, vitaal, actief, professioneel en zelfbewust tot: saai, timide, ziekelijk, zwak en oninteressant? 51 kleuren en vormen in het interieur van de woning meestal met meer zorg worden gekozen dan de kleuren en vormen die men in kleding draagt? 52 mensen absoluut geen moeite hebben om het advies van een deskundige in te winnen bij het decoreren van hun woning? Maar aarzelen om een professional te raadplegen wanneer het om hun persoonlijke decoratie gaat?

9 53 die zelfde mensen vaak als motto hebben je huis is je visitekaartje. Maar zij zelf niet dan? 54 de harmonie van make-up kleuren even belangrijk is als de kleurharmonie in je kleding? 55 je met een goede kleur het effect van een verkeerde kleur kunt afzwakken? 56 kleuren die je mooi vindt niet altijd de kleuren zijn die je mooi maken? 57 alle kleuren mooi zijn, maar dat een mooi resultaat een wisselwerking is tussen jou (je kleuring en persoonlijkheid) en een bepaalde kleur? 58 de meeste mensen bij het kopen van kleding niet echt kijken naar wat een kleur met ze doet omdat ze de kleur nu eenmaal mooi vinden? 59 een duur kledingstuk goedkoop lijkt wanneer je het kiest in een voor jou verkeerde kleur? En andersom? 60 je voorliefde voor of je afkeer van een bepaalde kleur vaak te maken heeft met aspecten die in je leven spelen? Ook wanneer de ervaring zelf in een lang verleden ligt. 61 je het best gekleed bent in kleding die je laat harmoniëren met je eigen kleuring en temperament en met de gelegenheid / omstandigheid? 62 je werk, baan of functie ook wordt gerekend tot een omstandigheid. 63 een ongelukkig gekozen haarkleur je niet zacht maakt, maar bleek?

10 64 je hetzelfde effect krijgt als je een voor je kleuring te donkere, te warme of juist te koele kleur draagt? 65 de kleur van je kleding je haar en ogen kan laten glanzen of juist doffer kan maken? 66 je door een juist gebruik van kleur visueel langer, korter, dikker of slanker kunt lijken? 67 heel veel vrouwen onbewust lijken te vinden dat ze alles over kleur en kleding horen te weten en schijnen te vinden dat ze tekortschieten als ze een ander hierover om raad vragen. Bedenk echter: goede stylisten hebben lange en uitgebreide opleidingen gevolgd om goed te kunnen adviseren in kleur- en kledinggebruik. 68 dat ongeveer 30% van alle kledingaankopen in meer of mindere mate miskopen" zijn? Kleding die we niet graag en dus niet vaak dragen? 69 je dit na een goed persoonlijk kleuradvies niet meer zal overkomen? Terwijl je toch jezelf blijft? Of juist kunt worden? 70 een individueel kleurprogramma (waaier of paspoort) niet alleen een leuk hebbedingetje is, maar een kleurengids waarvan je je hele leven profijt hebt? 71 het niet waar is dat dezelfde kleuren jou je hele leven goed zullen staan en dat daarom een periodieke update waardevolle informatie kan geven? 72 kleur ook heel bepalend kan zijn voor hoe je figuur wordt waargenomen? En dat een goed gebruik van kleur je visueel een of twee maten slanker kan laten lijken?

11 73 iemand die van nature een koele kleuring heeft, gekleed in koele kleuren juist een warme uitstraling krijgt? En er bleek en moe uitziet in warme kleuren? 74 bij iemand met een warme kleuring dat omgekeerd evenredig werkt? 75 veel vrouwen tegen kleuranalyse zijn omdat ze niet in een hokje gestopt willen worden? 76 maar velen zichzelf juist wel in een hokje stoppen door de mode op de voet te volgen, zoals massa s andere personen dat ook doen? 77 je eigenheid veel meer tot uiting komt als je je kleedt in je specifieke eigen kleuren? In plaats van in de heersende modekleur of het veilige zwart? 78 vrijwel iedereen alle kleuren kan dragen, zowel koele(re) als warme(re)? Als je maar de voor jou juiste nuance van die kleur kiest? 79 de vlakverdeling waarin je kleur aanbrengt in je kleding een groot verschil kan maken omdat je daardoor visueel slanker, of juist voller, groter, kleiner kunt tonen? 80 rood, oranje en geel belangrijke kleuren zijn omdat alle huid- en haarkleuren daarvan afkomstig zijn? En ook alle bruine (oog)kleuren? 81 je huid een levend orgaan is dat direct reageert op een kleur die er dichtbij wordt gedragen? 82 beloftes van een zachte uitstraling vaak misleidend zijn, omdat het meestal betekent dat alle kleur uit je gezicht wegtrekt en je eruitziet alsof je bloedarmoede hebt?

12 Zwart, wit en grijs 83 zwart ontstaat door de afwezigheid van alle kleur en het daarom eigenlijk geen kleur is? Daarom noemen we het ook wel een niet-kleur. 84 wit ontstaat door de aanwezigheid van alle kleur? Daarom is het eigenlijk ook geen kleur, maar een niet-kleur. 85 alleen kleuren (aanwezig in de regenboog) warm kunnen zijn. Als niet-kleuren zijn zwart en wit daarom altijd KOEL. 86 grijs, een mix van zwart en wit, dus in feite ook een niet-kleur is, en daarom tot de koele kleuren hoort? 87 zwart een prima basiskleur is, mits goed gecombineerd of vorm gegeven? 88 zwart veel meer invloed op je uitstraling heeft dan rood? 89 als je een zachte (lichte) kleuring hebt, zwart je snel een harde, vermoeide uitstraling kan geven? Dat kan in strijd zijn met wie je bent of wilt zijn? 90 dat zwart en wit bij elkaar gedragen een (te) groot contrast creëren, waardoor je een afstandelijke indruk maakt? 91 deze combinatie je wel een krachtige uitstraling geeft, waardoor je meer overwicht krijgt? 92 zwart en wit onbarmhartig tekenen en elke rimpel, lijn en onzuiverheid in je gezicht accentueren? 93 zwart met jou in harmonie is wanneer je een of meer donkere aspecten in je uiterlijk hebt? Bijv. donker haar en/of donkere ogen? En uiteraard ook als je een donkere huid hebt?

13 94 donkere kleuren afkleden doordat ze meer naar de achtergrond lijken te wijken en daardoor opties minder volume creëren? Terwijl lichte kleuren juist naar voren lijken te komen en daardoor optisch meer volume creëren? 95 het juist is dat zwart afkleedt, maar alleen wanneer de belijning en de vorm van je kleding een afkledend effect heeft? 96 je dit effect ook bereikt met alle donkere kleuren zolang je kleding een goede belijning heeft. 97 het een misverstand is te denken dat zwart te allen tijde afkleedt. Zwart op zichzelf creëert in feite een compact en massaal beeld omdat de dieptewerking verdwijnt. Dat is nu juist wat de meeste mensen met een maatje meer willen vermijden. 98 zwart alleen afkleedt wanneer het kledingstuk je eigen lijn volgt en er een goede snit in zit? 99 je met een maatje meer gerust andere donkere kleuren dan zwart kunt kiezen als je slanker wilt overkomen? 100 het belangrijk is te weten welke gradatie van donker geschikt voor je is? In een te donkere kleur (in verhouding tot je eigen kleuring) kun je als persoon totaal onzichtbaar worden Als je dit boekje leuk en waardevol vindt, laat het ons dan weten via We kijken ernaar uit om van je te horen. Meer Color Snacks vind je op

14 Stuur het rond: Je mag dit e-book gratis weggeven aan wie je maar wilt. Het mag echter uitsluitend in deze vorm worden verspreid; het is niet toegestaan de inhoud en/of opmaak te wijzigen, of informatie uit dit overzicht op een andere wijze te gebruiken. Ook het gebruik van delen van deze tekst, al dan niet in aangepaste vorm, is niet toegestaan. 100x kleur is een uitgave van Image Masters vof.

Als image consultant weet ik veel over kleur; ik heb een studie gemaakt van de eigenschappen en mogelijkheden van kleuren en kleurcombinaties.

Als image consultant weet ik veel over kleur; ik heb een studie gemaakt van de eigenschappen en mogelijkheden van kleuren en kleurcombinaties. INLEIDING Als image consultant weet ik veel over kleur; ik heb een studie gemaakt van de eigenschappen en mogelijkheden van kleuren en kleurcombinaties. Kleur trekt mij aan, eerder dan dat ik kleur aantrek.

Nadere informatie

Color & Style. Workshop tips. Inspiratie Color & style 1

Color & Style. Workshop tips. Inspiratie Color & style 1 Color & Style Workshop tips Neem mee: Goud/Zilverdoek Inspiratiekaart met gezichtsvormen & kleurencirkel Make-up in koele en warme tinten Penselen/kwasten om zachte en hardere lijnen te laten zien Eventueel:

Nadere informatie

Direct MEER impact met je uitstraling. Marlie Franssen Color Connect 2015

Direct MEER impact met je uitstraling. Marlie Franssen Color Connect 2015 Direct MEER impact met je uitstraling Marlie Franssen Color Connect 2015 Dit is ie! Je E-book voor meer impact met je uitstraling. Veel vrouwen worstelen met het probleem hoe ze zichzelf kunnen laten zien.

Nadere informatie

5Wat doe ik aan als ik ga

5Wat doe ik aan als ik ga DC 5Wat doe ik aan als ik ga solliciteren? 1 Inleiding Veel mensen vragen zich af: Wat moet ik aantrekken als ik ga solliciteren, moet ik opvallen of juist niet? Veel mensen vinden het echter lastig om

Nadere informatie

5 tips om je. erotisch kapitaal. zichtbaar te maken voor zakelijke onderscheiding en succes

5 tips om je. erotisch kapitaal. zichtbaar te maken voor zakelijke onderscheiding en succes 5 tips om je erotisch kapitaal zichtbaar te maken voor zakelijke onderscheiding en succes Geschreven door: Peggy de Lange Ik leer zakenvrouwen en professionals met kleding en styling een authentieke en

Nadere informatie

Daarnaast komen de 3 secundaire kleuren, die ontstaan door 2 primaire kleuren te mengen.

Daarnaast komen de 3 secundaire kleuren, die ontstaan door 2 primaire kleuren te mengen. Iedereen heeft wel een voorkeur voor bepaalde kleuren. Maar met alleen je favoriete kleuren is het toch knap lastig om een evenwichtig kleurenplan voor je tuin te maken. Passen de gekozen kleuren wel bij

Nadere informatie

Week 4 MATERIALENPLAN

Week 4 MATERIALENPLAN Week 4 MATERIALENPLAN Texturen In de vorige stap hebben we gekeken naar kleuren. Naast kleuren spelen materialen ook een belangrijke rol in je interieur. Materialen kunnen de sfeer of je woonstijl versterken

Nadere informatie

Module 5 Jouw foto- en media styling

Module 5 Jouw foto- en media styling Module 5 Jouw foto- en media styling Werk aan de winkel! Jouw klanten willen weten wie jij bent, je zult jezelf moeten laten zien. Dat doe je in outfits volgens jouw stijlpersoonlijkheid waar jij je lekker

Nadere informatie

Kleuren maken met Caran d Ache

Kleuren maken met Caran d Ache Kleuren maken met Caran d Ache De kleuren van je huid maken met Caran d Ache is best lastig. Er zijn een aantal basisregels die je kunt gebruiken. Kom je er niet uit met de bestaande kleuren uit de pakjes,

Nadere informatie

Kleur. Kleurencirkel. De kleurencirkel wordt besproken in de klas. De kleurencirkel bestaat uit: primaire kleuren secundaire kleuren tertiaire kleuren

Kleur. Kleurencirkel. De kleurencirkel wordt besproken in de klas. De kleurencirkel bestaat uit: primaire kleuren secundaire kleuren tertiaire kleuren Klas 2 periode 2 Naam: Voor de toets van periode 2 leer je de volgende begrippen. Al deze begrippen staan op wiki.roncalli.nu Bekijk de plaatjes op de wiki in kleur en print hem uit!!! Kleur Kleurencirkel

Nadere informatie

Ontmoet de HEKS in jou DAG 1 - HELEN. Sacha Franke. Sacha s School vol Magie

Ontmoet de HEKS in jou DAG 1 - HELEN. Sacha Franke. Sacha s School vol Magie Ontmoet de HEKS in jou DAG 1 - HELEN Sacha Franke Sacha s School vol Magie ONTMOET DE HEKS IN JOU! Welkom! Geweldig dat je mee doet. Je gaat deze week een andere kant van jezelf leren kennen, Eentje waarvan

Nadere informatie

Top 5 van meest gemaakte fouten: Persoonlijke presentatie Uiterlijk (non-verbaal): 55% Stem: 38% Inhoud (verbaal):7%

Top 5 van meest gemaakte fouten: Persoonlijke presentatie Uiterlijk (non-verbaal): 55% Stem: 38% Inhoud (verbaal):7% Persoonlijke presentatie Uiterlijk (non-verbaal): 55% Stem: 38% Inhoud (verbaal):7% Het belang van een goed uiterlijk De eerste indruk, welk signaal geef je? Onze non-verbale communicatie bepaalt een groot

Nadere informatie

VMG. Kleurenleer KLEUR gebruiken in ruimtes

VMG. Kleurenleer KLEUR gebruiken in ruimtes VMG KLEUR gebruiken in ruimtes De basis Primaire kleuren De meeste mensen hebben de term primaire kleuren al wel eens gehoord. Rood, geel en blauw zijn de kleuren waarmee je alle andere kunt mengen. Andersom

Nadere informatie

Wat doet kleur in je interieur?

Wat doet kleur in je interieur? Wat doet kleur in je interieur? De gang kan eigenlijk wel wat minder saai? De muren in de woonkamer zijn toe aan een schilderbeurt, en dan ook maar meteen in een mooie kleur. Welke? 'Mijn keuken schreeuwt

Nadere informatie

VISUAL IMAGE PRESENTATIONS CATALOGUS WERKMATERIALEN IMAGOCONSULTING

VISUAL IMAGE PRESENTATIONS CATALOGUS WERKMATERIALEN IMAGOCONSULTING VISUAL IMAGE PRESENTATIONS CATALOGUS WERKMATERIALEN IMAGOCONSULTING KLEURKRAGEN De V.I.P kragen zijn onmisbaar om een correcte kleurenanalyse uit te voeren. Onze 4 seizoenkragen en subseizoenenkragen worden

Nadere informatie

1.1. VOORWOORD WIE BEN IK? INLEIDING INLEIDING WAAROM EN VOOR WIE?... 5

1.1. VOORWOORD WIE BEN IK? INLEIDING INLEIDING WAAROM EN VOOR WIE?... 5 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD 3 1.1. VOORWOORD. 3 1.2. WIE BEN IK?... 4 2. INLEIDING 4 2.1. INLEIDING... 4 2.2. WAAROM EN VOOR WIE?... 5 3. 3 GOUDEN TIPS.. 6 3.1. WEES AARDIG VOOR JE SPIEGELBEELD 6 3.2. VERZAMEL

Nadere informatie

De make-over van Valérie

De make-over van Valérie De make-over van Valérie 29/01/2008 12:53 Valérie komt uit Luik is 37 jaar en werkt als administratief bediende. Ze is gescheiden en heeft 3 kinderen, waardoor ze weinig tijd heeft voor zichzelf. Ze heeft

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3. Algemene tips Tips voor mama 8. Tips voor kinderen. 10. Kledinginspiratie meisjes.. 11

Inhoudsopgave. Inleiding 3. Algemene tips Tips voor mama 8. Tips voor kinderen. 10. Kledinginspiratie meisjes.. 11 WHAT TO WEAR GUIDE Inhoudsopgave Inleiding 3 Algemene tips... 4 Tips voor mama 8 Tips voor kinderen. 10 Kledinginspiratie meisjes.. 11 Kledinginspiratie jongens.. 12 Kledinginspiratie baby s 13 Alle tips

Nadere informatie

Van onbekend naar verslaafd

Van onbekend naar verslaafd Van onbekend naar verslaafd Onbekend 1 Als je iets niet kent en niet weet wat het is, dan mis je het ook niet. Zoals een ongeboren baby het ervaart. Je mist niets. Behoefte 2 Noodzakelijk om in leven te

Nadere informatie

Verzadigde kleuren/ zuivere kleuren

Verzadigde kleuren/ zuivere kleuren Kleurencirkel Een kleurencirkel is een gemakkelijke manier om kleuren te rangschikken. In een cirkel zie je de primaire kleuren citroengeel, magenta rood en cyaanblauw. Daar tegenover liggen de secundaire

Nadere informatie

Gratis Actieplan: Onderscheid je met een Unieke Kledingstijl

Gratis Actieplan: Onderscheid je met een Unieke Kledingstijl Gratis Actieplan: Onderscheid je met een Unieke Kledingstijl Wat leuk dat je mijn Actieplan: Onderscheid je met een Unieke Kledingstijl hebt aangevraagd. Met dit actieplan ga jij op zoek naar jouw unieke

Nadere informatie

De Holistic Beauty Test

De Holistic Beauty Test De Holistic Beauty Test 33 VRAGEN Wat is jouw huidbeeld vanuit de holistische visie van welzijn? BEAUTY DETOX 1) Ik voel me vermoeid 2) Ik ben vaak ongeduldig 3) Ik heb concentratieproblemen 4) Ik heb

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

Een donkere vloer met bleke muren en plafond verbreedt de kamer. Een donkere vloer en donker plafond maakt de ruimte breder en lager.

Een donkere vloer met bleke muren en plafond verbreedt de kamer. Een donkere vloer en donker plafond maakt de ruimte breder en lager. Welke kleurencombinaties kiezen? Kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer in het interieur. Het is belangrijk om de juiste kleurencombinaties te kiezen. Kleur, licht en ruimte oefenen een grote invloed

Nadere informatie

Kledingstijl Flamboyant / Casual

Kledingstijl Flamboyant / Casual Kledingstijl Flamboyant / Casual 2017 Wat is kledings1jl? En hoe kom ik er achter wat mijn s1jl is? Als je met een capsule wardrobe wil beginnen, is het een goed idee om eerst een plan te maken voor deze

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Wat gebeurt er met je als je een leuk meisje of jongen tegenkomt? Je vindt de ander leuk en misschien word je wel verliefd. Eerst wil je heel vaak bij hem of haar

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. zo hoort het

Inhoud. Mijn leven. zo hoort het Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Je gezicht... 4 Hoofdstuk 2 Je lijf... 6 Hoofdstuk 3 Je houding... 8 Hoofdstuk 4 Ontmoeting... 10 Hoofdstuk 5 Feest... 12 Hoofdstuk 6 Verdriet... 14 Hoofdstuk 7 Contact...

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer.

Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer. Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer. Puur Wonen Puur wonen, haal de natuurlijke sfeer naar binnen door materialen van buiten te gebruiken.

Nadere informatie

HARMONY THEORIE PRAKTIJK

HARMONY THEORIE PRAKTIJK HARMONY C O L O R S T Y L E C U R S U S K L E U R E N C O N S U L E N T ( E ) THEORIE - wetenschappelijke kleurenleer : hoe kleuren tot stand komen - kleurcontrasten : hoe werken kleuren op elkaar in -

Nadere informatie

INLEIDING. Je huis is er voor jou; er is geen goed of fout als het om kleur gaat. Ga gewoon af op je intuïtie.

INLEIDING. Je huis is er voor jou; er is geen goed of fout als het om kleur gaat. Ga gewoon af op je intuïtie. INLEIDING Kleur is een veelbesproken en gevoelig onderwerp; iedereen heeft er zo zijn eigen mening over. Het aantal kleuren waaruit je tegenwoordig kunt kiezen is enorm en dat maakt het er niet gemakkelijker

Nadere informatie

Tips van. voor het inrichten van uw huis

Tips van. voor het inrichten van uw huis Tips van voor het inrichten van uw huis Een woning inrichten doet u gelukkig niet iedere dag. Daarom is het goed om iemand met ervaring en verstand van zaken voor de juiste adviezen te raadplegen. Dat

Nadere informatie

Kledingkast opruimen. Weg met alles wat niet meer bij je past. m i n d e r s p u l l e n, m e e r r u i m t e

Kledingkast opruimen. Weg met alles wat niet meer bij je past. m i n d e r s p u l l e n, m e e r r u i m t e Kledingkast opruimen Weg met alles wat niet meer bij je past m i n d e r s p u l l e n, m e e r r u i m t e professional organizer 06-30874147 www.ruimjelevenop.nl W A A R O M J E K L E D I N G O P R U

Nadere informatie

Afhankelijk gedrag. Andere factoren zijn wel te beïnvloeden, met andere woorden: daar kun je mogelijk wel iets aan doen:

Afhankelijk gedrag. Andere factoren zijn wel te beïnvloeden, met andere woorden: daar kun je mogelijk wel iets aan doen: Afhankelijk gedrag Samenvatting Hieronder hebben we de inhoud van de aflevering Afhankelijk gedrag samengevat. Gemakkelijk om er nog eens bij te pakken. Wat is afhankelijk gedrag? Mensen met dementie die

Nadere informatie

Zoet of (dubbel)zout?

Zoet of (dubbel)zout? Een prikkelende test Beantwoord de volgende vragen. Schrijf jouw antwoorden op een papiertje. Laat twee of drie familieleden en/of vrienden de vragen ook beantwoorden. Zorg ervoor dat jullie elkaars antwoorden

Nadere informatie

Module 1 Welk verhaal vertel jij met jouw kleding?

Module 1 Welk verhaal vertel jij met jouw kleding? Module 1 Welk verhaal vertel jij met jouw kleding? Welk verhaal vertel jij met je eigen kleding? Waarom is het belangrijk je eigen persoonlijkheid te laten zien in je outfits? Waarom ik jou kan helpen

Nadere informatie

INHOUD. Disclaimer 7 Voorwoord 9 Dankbetuiging 13 Inleiding 14. Tot slot 208 Over de auteur Handige tips 204

INHOUD. Disclaimer 7 Voorwoord 9 Dankbetuiging 13 Inleiding 14. Tot slot 208 Over de auteur Handige tips 204 INHOUD Disclaimer 7 Voorwoord 9 Dankbetuiging 13 Inleiding 14 1 De natuurlijke staat van de mens 17 2 Het is niet jouw schuld dat je te dik bent! 19 3 De voedingsmiddelenindustrie 30 4 Wat eten we? 54

Nadere informatie

BOOST YOUR STYLE. Overtuigen door een krachtige uitstraling

BOOST YOUR STYLE. Overtuigen door een krachtige uitstraling BOOST YOUR STYLE Overtuigen door een krachtige uitstraling Hi! Personal stylist Stylist ZalonbyZalando HR Professional Schoonheid, avontuur en mijn gezin DEKRACHT VAN DE EERSTE INDRUK 2 Zender DE KRACHT

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

REDENEN OM. Dankbaar TE ZIJN. Dirkje Evers

REDENEN OM. Dankbaar TE ZIJN. Dirkje Evers REDENEN OM Dankbaar TE ZIJN Dirkje Evers Er zijn vele kleine zegeningen die het leven de moeite waard maken. Leer de kleine dingen in het leven te waarderen. Het helpt je om een dankbaar hart te ontwikkelen

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de

Nadere informatie

10 Tips voor betere portretfoto's

10 Tips voor betere portretfoto's 10 Tips voor betere portretfoto's Elja Trum Portretfotografie vind ik persoonlijk een van de leukste vormen van fotografie. Je krijgt de mogelijkheid iemand op een bepaald moment in zijn leven vast te

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 4 Eigenwaarde Inhoud 2 1. Hoe zit het met je gevoel van eigenwaarde? 3 2. Welke talenten van jezelf ken je al? 4 3. Verborgen talenten & bewondering 6 4. Verborgen talenten & feedback

Nadere informatie

HET ABC VAN PERSONAL IMPACT

HET ABC VAN PERSONAL IMPACT HET ABC VAN PERSONAL IMPACT INLEIDING Personal Impact ligt aan de basis van Personal Branding. Dat is mijn stellige overtuiging. Je bent niet alleen als expert-in-je-vak bezig met je Personal Brand, maar

Nadere informatie

Werkstuk Verzorging Pesten

Werkstuk Verzorging Pesten Werkstuk Verzorging Pesten Werkstuk door een scholier 1721 woorden 12 juni 2005 6,9 373 keer beoordeeld Vak Verzorging HOOFDSTUK 1 WAT IS PESTEN Pesten is iets heel anders dan plagen, plagen is bijvoorbeeld

Nadere informatie

FOTOBEWERKING 112 Welke app? 114 Filters 117. OVER FOTOGRAFIE & SMARTPHONES 6 Kijken en zien 9 De voor- en nadelen 12

FOTOBEWERKING 112 Welke app? 114 Filters 117. OVER FOTOGRAFIE & SMARTPHONES 6 Kijken en zien 9 De voor- en nadelen 12 OVER FOTOGRAFIE & SMARTPHONES 6 Kijken en zien 9 De voor- en nadelen 12 DE BASIS 16 Schrijven met licht 18 Ruis 18 Zoek het licht op 18 Hard zonlicht 20 Schone lens 24 Ban de zoom 24 Horizontaal recht

Nadere informatie

Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort. Nationale Academie voor Media en Maatschappij

Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort. Nationale Academie voor Media en Maatschappij Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort 1 THEMA 1. Weet wat je ziet Alles wat je ziet in de media is door iemand met bepaalde bedoeling gemaakt. Deze producent wordt door allerlei dingen

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

Non-verbale communicatie

Non-verbale communicatie Non-verbale communicatie Wie de taal van het lichaam wil leren begrijpen, moet eerst de verschillende signalen leren kennen, herkennen en goed inschatten. Meestal richten we (bewust) onze aandacht op het

Nadere informatie

MET NEHEMIA HET OUDE JAAR UIT EN HET NIEUWE JAAR IN

MET NEHEMIA HET OUDE JAAR UIT EN HET NIEUWE JAAR IN BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd STILSTAAN BIJ OUD & NIEUW MET NEHEMIA HET OUDE JAAR UIT EN HET NIEUWE JAAR IN 28 december: Terugkijken Lees Nehemia 1:1-7 Stel je

Nadere informatie

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de ramadan voelen

Nadere informatie

Lesbrief: Lekker ontspannen? Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Lekker ontspannen? Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Lekker ontspannen? Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Niks is fijner dan je prettig en ontspannen voelen. Dit

Nadere informatie

De 12 geboden. voor kleur & stijl

De 12 geboden. voor kleur & stijl De 12 geboden voor kleur & stijl Copyright Nadine De Deken. Alle rechten voorbehouden. Dit e-book is enkel voor abonnees van filline.be. Wil je het aanraden? Stuur dan deze URL door: http://eepurl.com/bpralv.

Nadere informatie

DE JUISTE BALANS 1. INVLOED VAN KLEUR OP MENSELIJKE EMOTIES 2. INVLOED VAN KLEUR OP HET AANKOOPGEDRAG 3. KLEURENSCHEMA 4. INVLOED VAN HET LETTERTYPE

DE JUISTE BALANS 1. INVLOED VAN KLEUR OP MENSELIJKE EMOTIES 2. INVLOED VAN KLEUR OP HET AANKOOPGEDRAG 3. KLEURENSCHEMA 4. INVLOED VAN HET LETTERTYPE DE JUISTE BALANS KLEUR & TEKST, DE BASICS 1. INVLOED VAN KLEUR OP MENSELIJKE EMOTIES 2. INVLOED VAN KLEUR OP HET AANKOOPGEDRAG 3. KLEURENSCHEMA 4. INVLOED VAN HET LETTERTYPE 5. POSITIONERING 1. INVLOED

Nadere informatie

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman Waarom dit e-book? Hoe lang droom jij er al van om nieuwe stappen voor jezelf te zetten? Je bent een leergierig en staat als vrouw middenin

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Hobby... 4 Hoofdstuk 2 Contact... 6 Hoofdstuk 3 Lezen... 8 Hoofdstuk 4 Kijken... 10 Hoofdstuk 5 Spelen... 12 Hoofdstuk 6 Samen in een huis... 14 Hoofdstuk 7 Op bezoek...

Nadere informatie

Trompstraat 188, 2518 BP Den Haag m t e. btw nummer NL

Trompstraat 188, 2518 BP Den Haag m t e.   btw nummer NL SuperMatchers! Een bijzondere eigenschap van hoogsensitieve mensen is matchen. Hoogsensitief? Waarschijnlijk wordt je makkelijk aangesproken en heb je vaak al direct intensieve gesprekken met mensen die

Nadere informatie

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Door Robbert Raas www.stop-jaloezie.com Voorwoord Dit compacte e-book is geschreven als hulp bij de eerste stap naar een leven zonder vervelende jaloezie. Op stop-jaloezie.com

Nadere informatie

Maak van je kledingkast een schatkamer. Judith Verschuren

Maak van je kledingkast een schatkamer. Judith Verschuren Maak van je kledingkast een schatkamer Judith Verschuren www.yourstylingcoach.nl INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD 3 1.1. VOORWOORD. 3 1.2. WIE BEN IK?... 4 2. WAAROM JE KLEDINGKAST EEN SCHATKAMER MOET WORDEN

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Sommige meisjes zijn heel snel verliefd, andere meisjes zullen niet snel of misschien zelfs helemaal niet verliefd worden. Dit is bij ieder meisje anders. Wat gebeurt

Nadere informatie

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel -

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel - In 3 stappen naar meer regie in werk en leven - Vera Winkel - Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Ik wil... pagina 4 Waarom kan ik jou helpen? pagina 5 Stap 1 - Luister pagina 6 Stap 2 - Lach pagina 9 Stap

Nadere informatie

Je zakelijke outfit ADVIES EN TIPS VAN EEN KLEERMAKER DOOR RENE SCHAAP

Je zakelijke outfit ADVIES EN TIPS VAN EEN KLEERMAKER DOOR RENE SCHAAP Je zakelijke outfit ADVIES EN TIPS VAN EEN KLEERMAKER DOOR RENE SCHAAP Introductie Ik werk al ruim 25 jaar in de modebranche en heb honderden zakenmannen geholpen aan een goed (maat)pak. Ik heb veel geleerd

Nadere informatie

Verslag bij Make-Over, Make-Under of Make-Up

Verslag bij Make-Over, Make-Under of Make-Up Verslag bij Make-Over, Make-Under of Make-Up Voorbereiding Er wordt te allen tijde gestart met een inspectie en palpatie om de huid te leren kennen. Een goede voorbereiding is belangrijk om de make-up

Nadere informatie

Feedback is een mededeling aan iemand die hem informatie geeft over hoe zijn gedrag wordt waargenomen, begrepen en ervaren.

Feedback is een mededeling aan iemand die hem informatie geeft over hoe zijn gedrag wordt waargenomen, begrepen en ervaren. FEEDBACK WAT IS FEEDBACK EIGENLIJK? Feedback is een mededeling aan iemand die hem informatie geeft over hoe zijn gedrag wordt waargenomen, begrepen en ervaren. Hiermee is feedback een belangrijk middel

Nadere informatie

6 Tips die je helpen stress te verminderen. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.

6 Tips die je helpen stress te verminderen. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. 6 Tips die je helpen stress te verminderen Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. 1 Mijn intentie voor jullie met deze tips Wijzelf en iedereen rondom ons ervaren de negatieve invloeden van stress.

Nadere informatie

Werkboek Masterclass Personal Branding Inclusief kleur- en halslijnadvies Hoe je hoger gewaardeerd en vaker gevraagd wordt

Werkboek Masterclass Personal Branding Inclusief kleur- en halslijnadvies Hoe je hoger gewaardeerd en vaker gevraagd wordt Werkboek Masterclass Personal Branding Inclusief kleur- en halslijnadvies Hoe je hoger gewaardeerd en vaker gevraagd wordt Kleur- en halslijnadvies SUCCES TREK JE AAN 8 december 2017 1 Copyright Esther

Nadere informatie

Wat kies ik? PO groep 3 / 4 expositie Waanzien MOTI Breda Voorbereidende les HANDOUT voor leerkrachten behorende bij de powerpoint 1

Wat kies ik? PO groep 3 / 4 expositie Waanzien MOTI Breda Voorbereidende les HANDOUT voor leerkrachten behorende bij de powerpoint 1 HANDOUT voor leerkrachten behorende bij de powerpoint 1 Les 1: Powerpoint en werkblad [30 40 minuten] Land van GRIJS [slide 1] INTRO Leerkracht vertelt: Stel je voor: dit is het Land van GRIJS, hier ver

Nadere informatie

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen?

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Familie of naaste zijn van iemand die zichzelf beschadigt kan erg moeilijk zijn. Iemand van wie je houdt doet zichzelf pijn en het lijkt alsof je niks kunt

Nadere informatie

Een elegant interieur op maat van jouw persoonlijkheid. Raamdecoratie Verf en behang Interieuradvies Stoffering Decoratie

Een elegant interieur op maat van jouw persoonlijkheid. Raamdecoratie Verf en behang Interieuradvies Stoffering Decoratie Een elegant interieur op maat van jouw persoonlijkheid Raamdecoratie Verf en behang Interieuradvies Stoffering Decoratie MERK: JAB De juiste aankleding brengt warmte in je woonkamer 1 2 Geniet van een

Nadere informatie

Lady s night. Workshop Inside Out. Pink Ribbon. Onder leiding van stijlcoach Patty Zomer (ex Dolly Dots) en psycholoog Mylene Kroon.

Lady s night. Workshop Inside Out. Pink Ribbon. Onder leiding van stijlcoach Patty Zomer (ex Dolly Dots) en psycholoog Mylene Kroon. Workshop Inside Out Onder leiding van stijlcoach Patty Zomer (ex Dolly Dots) en psycholoog Mylene Kroon. Laat jezelf zien in alles wat je doet. Je verschijning is alles. Haal alles eruit wat er in je zit.

Nadere informatie

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training 2010 Marco Honkoop NLP coaching & training Introductie Dit ebook is gemaakt voor mensen die meer geluk in hun leven kunnen gebruiken. We kennen allemaal wel van die momenten dat het even tegen zit. Voor

Nadere informatie

Een beginners handleiding om koel te blijven.

Een beginners handleiding om koel te blijven. Een beginners handleiding om koel te blijven. Alles wat je moet weten om koel te blijven: - Omdat het goed is voor je gezondheid. - Omdat je er geld meer kunt besparen. INHOUD 1. Introductie 2.1. Zelf

Nadere informatie

karaktervolle kleuren voor buiten

karaktervolle kleuren voor buiten karaktervolle kleuren voor buiten Heidegras BG01 BG02 BG03 BG04 BG05 BG06 karaktervolle kleuren voor buiten Strandwandeling Omdat je gevel je visitekaartje is, en omdat elke woning een hoogst persoonlijk

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Ergens geen boodschap aan hebben. Je ergens niets van aantrekken.

Ergens geen boodschap aan hebben. Je ergens niets van aantrekken. Groep 6 thema 1 week 1 De 12 themawoorden Traditioneel. Je bent traditioneel als je iets doet zoals het altijd gedaan wordt. Vooruitstrevend. Je bent vooruitstrevend als je iets op een nieuwe manier doet.

Nadere informatie

Kle(u)ren maken de m/v. Workshop over de betekenis van kleuren en het gebruiken ervan! Jeannette Slendebroek Meints

Kle(u)ren maken de m/v. Workshop over de betekenis van kleuren en het gebruiken ervan! Jeannette Slendebroek Meints Kle(u)ren maken de m/v Workshop over de betekenis van kleuren en het gebruiken ervan! Jeannette Slendebroek Meints Wist je dat bron: Dydell Fast food restaurants rood in hun logo gebruiken omdat de kleur

Nadere informatie

De vragen van Jeruzalem werpen je op je zelf terug. Er was in de stad Jeruzalem een nauw poortje, waar maar een persoon tegelijk door kon.

De vragen van Jeruzalem werpen je op je zelf terug. Er was in de stad Jeruzalem een nauw poortje, waar maar een persoon tegelijk door kon. Ontmoetingskerk Laren, 20 maart 2016 Lucas 19 Iedereen maakt in zijn leven een tocht naar Jeruzalem. Jeruzalem is in de bijbel iets anders en het is meer dan een plaats op de landkaart. Jeruzalem betekent

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 9: februari 2015 Thema 6: De last van het verleden

Deel het leven Johannes 9: februari 2015 Thema 6: De last van het verleden Preek Gemeente van Christus, Het is een vreemde vraag, die de discipelen stellen: Heeft hij zelf gezondigd of zijn ouders? Ze zien iemand aan de kant van de weg zitten. Iemand die al vanaf zijn geboorte

Nadere informatie

DROOMJURK GEZOCHT! Met deze tips vind jij je ideale jurk

DROOMJURK GEZOCHT! Met deze tips vind jij je ideale jurk DROOMJURK GEZOCHT! Met deze tips vind jij je ideale jurk Welke jurk past bij mij? Tips om de perfecte jurk voor jouw figuur en kleurtype te vinden Zoveel verschillende jurken en zoveel verschillende vrouwen.

Nadere informatie

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Klinkt simpel natuurlijk! Maar het is echt heel lastig om je passie te ontdekken en er achter te komen wat echt bij je past wanneer je je leeg of ongelukkig voelt. Je wilt

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze lessen zijn geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

6,6. Werkstuk door een scholier 2141 woorden 6 januari keer beoordeeld. Nederlands

6,6. Werkstuk door een scholier 2141 woorden 6 januari keer beoordeeld. Nederlands Werkstuk door een scholier 2141 woorden 6 januari 2007 6,6 478 keer beoordeeld Vak Nederlands Voorwoord Ik heb het onderwerp pesten bedacht voor mijn werkstuk. Ik heb dat gedaan omdat ik meer over pesten

Nadere informatie

Een boek schrijven voor dummy s

Een boek schrijven voor dummy s Mijn School Een boek schrijven voor dummy s Een how to guide voor vrij schrijven Sander Mulder 4-9-2017 Voorwoord: dit boek is een simpele stap voor stap gids die je alle ins en outs van het schrijven

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE PRESENTATIE BEROEPENSTAGE Naam Klas Inleiding In de week van 13 februari ga je je klas vertellen en laten zien waar je stage hebt gelopen en hoe je dit hebt ervaren. Deze presentatie met powerpoint duurt

Nadere informatie

Bezoeker: Het is een dagelijkse ervaring dat de wereld plotseling verschijnt als we wakker worden. Waar komt die vandaan?

Bezoeker: Het is een dagelijkse ervaring dat de wereld plotseling verschijnt als we wakker worden. Waar komt die vandaan? 1 Het gevoel Ik ben (7 mei 1970) Bezoeker: Het is een dagelijkse ervaring dat de wereld plotseling verschijnt als we wakker worden. Waar komt die vandaan? Shri Nisargadatta Maharaj: Voordat er iets verschijnt,

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze cursus is geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

in alle kleuren Margreet Jansen Met illustraties van Angelique Bosman

in alle kleuren Margreet Jansen Met illustraties van Angelique Bosman in alle kleuren Margreet Jansen Met illustraties van Angelique Bosman Voor stille dagen Om weer even samen te praten en te dromen. Elkaar vasthouden met woorden. Schrijf een brief. Een brief naar de hemel.

Nadere informatie

Eerlijk is eerlijk. Reclame maken. Proeven en ruiken

Eerlijk is eerlijk. Reclame maken. Proeven en ruiken Eerlijk is eerlijk Reclame maken Bedenk in groepjes van drie of vier een reclame van twintig seconden voor volkorenbrood. Denk aan kleurgebruik, tekst en welke emoties je wilt laten overkomen. Presenteer

Nadere informatie

- Waarschuwing- dit is een pittige les!

- Waarschuwing- dit is een pittige les! - Waarschuwing- dit is een pittige les! Herken je de volgende situatie: Je vraagt aan je partner (heb je deze niet denk dan even terug aan de tijd dat je deze wel had) of hij de vuilniszak wilt buiten

Nadere informatie

[LES 3] Kleurenanalyse

[LES 3] Kleurenanalyse Cursus Imago Advies Hogere Vakopleiding Image Consultant [LES 3] Event & Media Education. Alle rechten voorbehouden. Elke vorm van kopiëren of verspreiding van de inhoud, ook gedeeltelijk, is verboden.

Nadere informatie

Rokken maken de vrouw?

Rokken maken de vrouw? Rokken maken de vrouw? Jazeker! Rokken zijn vrouwelijk, zitten heerlijk en kunnen in één keer van een saaie outfit een geweldige outfit maken. Ik hou zelf enorm veel van rokken! Rokken zijn voor mij het

Nadere informatie

Vragenkaartjes voor kinderen van 4 t/m 6 jaar

Vragenkaartjes voor kinderen van 4 t/m 6 jaar 4 t/m 6 jaar 4 t/m 6 jaar 4 t/m 6 jaar Hoe vraag je aan iemand om met je te spelen? Wat speel je graag op het schoolplein? Jij kan al goed helpen hè. Wie help jij graag? Wat doe je dan? van 4 t/m 6 jaar

Nadere informatie

Doe Gelukkiger. Marco Honkoop NLP coaching & training

Doe Gelukkiger. Marco Honkoop NLP coaching & training 1 Inhoudsopgave 1. Introductie... 3 2. Je goed voelen om niets... 5 2.1 Gevoel trainen... 6 2.2 Strategie goed voelen... 7 3. Goede beslissingen nemen... 9 3.1 Strategie goede beslissingen nemen... 10

Nadere informatie