Wat doet kleur in je interieur?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat doet kleur in je interieur?"

Transcriptie

1 Wat doet kleur in je interieur? De gang kan eigenlijk wel wat minder saai? De muren in de woonkamer zijn toe aan een schilderbeurt, en dan ook maar meteen in een mooie kleur. Welke? 'Mijn keuken schreeuwt om een nieuwe uitstraling. Wat is het effect van een ander kleurtje?' 'Hoe kies ik de juiste accentkleur die er uit mag springen?' Herkenbare situatie? Dan is dit kleurstylingadvies echt iets voor je! Twijfel je over de juiste kleurcombinatie of verftoepassing? Ik denk met je mee. Zo kom je tot een doordachte kleurkeuze. Inspiratie opdoen met kleur. Woonideeën hebben we allemaal wel, maar hoe krijg je nu alle kleuren in balans? Welke kleur past er bij jouw? Bij je huis of kamers? En niet te vergeten bij jouw ideeën over een gezonde en duurzame leef- en woonomgeving? Nu kan je inspiratie opdoen en keuzes maken, waar je direct profijt van hebt.

2 Verf en duurzaamheid. We vinden dat kleuren en verf zo lang mogelijk mee moeten gaan. Kies daarom voor een verf die echt goed is. Dat kost iets meer, maar levert heel veel op. Je hoeft minder vaak te schilderen en dat bespaart dan toch weer geld en het milieu. Bespaar op materiaal en de kosten. Een optimaal dekkend product bespaart kosten, tijd en materiaal. Tegelijk is het goed om stil te staan bij de specifieke wensen en functie van een ruimte. Wat kun je allemaal doen met wit? Wit is de meest toegepaste kleur. Het vormt de basis van alles en combineert heel logisch met alle andere kleuren. Wit biedt een neutrale achtergrond waarin meubels of kleurrijke woonaccessoires kunnen opvallen. Wit kan een ruimte groter doen lijken en lichter maken. Wit kan glanzen, halfmat of mat zijn; hetgeen voor allerlei mogelijkheden zorgt. Bedenk in je huis eens wat je allemaal met wit zou kunnen. Ook buitendhuis kan wit een gevel, hek of schutting heel verzorgd maken. Het oogt schoon en helder.

3 Soorten wit. Witten zijn zelden zuiver wit. Er zijn heel wat tinten en nuances. De meer donkere witten zijn bijvoorbeeld geschikt voor buiten, omdat het zonlicht hard is en kleuren bleker doen uitkomen. De heldere witten werken ruimtelijk en kunnen een woning royaal doen uitkomen. Wit en licht. Doordat wit licht reflecteert, vangt het natuurlijke kleuren. Zo reflecteren witgeschilderde gebouwen hun omgevingskleuren waardoor ze er goed bijpassen. Verzadigde kleuren lijken naast wit nog voller en combineren frisser. Wit is veelzijdig en geeft andere kleurige elementen hun plaats.

4 Koude en warme witten. Warme en koele witten maken het mogelijk een schakering te zoeken die feilloos aansluit bij warme en koele kleuren. Zo werken wit en kleur samen aan een totaalbeeld. Genuanceerd wit. Gebouwen, interieurs en objecten bekennen kleur met wit. Structuur en glans komen ook beter uit de verf met wit.

5 Warme en koude kleuren. Het gevoel van warmte of.? De meeste mensen voelen hetzelfde bij kleur en de waarneming van temperatuur. Gele en rode kleuren worden waargenomen als warm, terwijl groene en blauwe kleuren als koud worden ervaren. Je kunt deze tinten dus toevoegen, om het gewenste effect te bereiken. Toch is het niet altijd eenvoudig om deze kennis in een interieur toe te passen. Deels omdat er overgangskleuren zijn, die noch warm noch koud zijn. Groen en violet zijn of neutrale kleuren in dit opzicht. Of we deze waarnemen als warmer of koeler is afhankelijk van de kleuren waarmee ze worden gecombineerd.

6 Een voorbeeld van koele kleuren.

7 Neutrale kleuren. Weinig of zelfs geen kleurtoon. Neutrale kleuren laten zich makkelijk combineren met bijna alle andere kleuren. Het zijn zeer bruikbare tinten, ze doen het goed als toevoeging aan meer intense en felle kleuren. Voorbeeld van warme neutralen Sommige neutrale kleuren kunnen de suggestie van kleur wekken, doordat ze een minimale hoeveelheid kleur hebben. Daardoor zijn neutrale tinten hele mooie subtiele kleuren. Neutrale met een bruine ondertonn ogen warmer dan neutralen met een blauwe ondertoon. Een palet van alleen neutrale kleuren, lichte en donkere tinten, kan heel interessant zijn. Samen vormen ze een mooie subtile mix. In ons interieur bevinden zich vaak al een heleboel natuurlijk neutraal getinte materialen zoals hout, leer en beton(look.) Neutrale kleuren zijn daarom in elk interieur goed toe te passen.

8 Voorbeelden koele neutrale kleuren.

9 Kleur en stemming. Combinatie van bruin, rood en oranje worden doorgaans geassocieerd met warmte en veiligheid. Dit zijn ook de kleuren die de herfst zijn pracht en warmte geven. Donkerbruin heeft uitgesproken voor- en tegenstanders. Sommige mensen nemen deze kleur als warm, terwijl anderen hem deprimerend vinden. Helder geel, oranje en rood zijn hete kleuren. Het zijn de kleuren van vuur en de invloed ervan is opwekkend en stimulerend. Deze kleuren trekken ook altijd de aandacht, waardoor ze soms vermoeiend en opdringerig kunnen worden. Groen heeft een kalmerende invloed. Voor sommige mensen is de kleur synoniem aan saaiheid en verveling. Anderen hebben een uitgeproken voorkeur voor deze kleur. Puur groen is de kleur van vruchtbaarheid en frisheid. Tussen zwart en wit liggen de grijzen. Dit zijn neutrale kleuren, die weinig emoties oproepen. Deze kleuren lijken te vragen om gecombineerd te worden met een andere kleur. Grijstinten kunnen onder andere worden gebruikt als buffer tussen andere kleuren. Donkerblauw is een rustige, kalmerende kleur. Deze kleur roept gedachten op aan de mysterieuze diepten van de oceaan. In combinatie met rood heeft het een agiterende invloed. Dus niet doen.

10 Kleur in ruimten. Vijf punten om over na te denken Kijken we naar kleuren in je huis, dan moeten we eerst nadenken over de ruimte. Je moet een ruimte goed kennen, want elke kleur beïnvloed de vorm en de sfeer van een ruimte. Bekijk de ruimte aandachtig en vraag je af: welke factoren spelen een rol in de ruimte? Kijk eens na de volgende apsecten: Functie. Bijvoorbeeld slapen, werken baden, sporten, of een combinatie van activiteiten. Verschillende functies eisen verschillende (kleur)toepassingen. Afmetingen en verhoudingen. In relatie tot de omvang van een persoon kan een ruimte (te) groot, (te) klein, (te) hoog of (te) laag lijken. Het effect van al deze factoren kun je met kleur beïnvloeden. Op een bepaalde manier kun je kleur gebruiken om deze te corrigeren.

11 Kleur in ruimten. (vervolg) Vorm Lang of breed, hoekig of gewelfd, open of gesloten? Zijn er grensen of elementen die de aandacht trekken, terwijl dat eigenlijk niet zouden moeten doen? Of zijn er elementen die moeten worden benadrukt? Licht Een ruimte kan (te) donker of (te) licht zijn. Dit komt natuurlijk door de verlichting maar ook door de plaats, vorm en afmeting van de ramen. Hoge, smalle ramen brengen op een heel andere manier licht in een ruimte dan lage, brede ramen. Sfeer Elke ruimte heeft zijn eigen sfeer zijn eigen gevoel. Een ruimte kan worden waargenomen als vriendelijk, zakelijk of stijlvol. Was dat de bedoeling? Het effect van al deze factoren kun je met kleur beïnvloeden. Op een bepaalde manier kun je kleur gebruiken om deze te corrigeren. Hoe? Zie bij kleur en functie.

12 Kleur en functie. De keuze van een kleurtoon. Als het gaat om de functie van een ruimte dan is de kleurtoon het belangrijkste aspect. Dit is het type kleur dat je kiest (bijvoorbeeld rood, blauw, geel, groen) Het doel bepaald de keuze voor warme of koude kleuren. Actie! Warme kleuren, zoals rood, geel en mengkleuren ervan, kies je als een ruimte vriendelijk en informeel moet zijn. Warme kleuren kunnen de zintuigen prikkelen. Ze kunnen het best worden gebruikt als de temperatuur laag is, de afmetingen groot en de oppervlaktes glad zijn, de fysieke inspanning laag is, mensen slechts een korte tijd in de ruimte doorbrengen. Warme kleuren maken een kille kamer prettiger. Zij bevorderen de fysieke inspanning, actie en spanning.

13 Kleur kalm en koel. Gebruik blauwe en groene kleuren. Als een ruimte moet overkomen als koel en zakelijk of kalmerend bijvoorbeeld een kantoor, gebruik je deze. Koele kleuren kalmeren de zintuigen. Zij suggereren koelte, bijvoorbeeld in ruimten waar mensen blootgesteld worden aan hoge temperaturen. Koele kleuren brengen ook met zich mee dat mensen minder gemakkelijk worden afgeleid en zich beter kunnen concentreren. Koele kleuren kunnen ook worden gebruikt als de ruimte (te) klein is. De oppervlaktes ruw, de fysieke inspanning aanzienlijk is, het geluidsniveau hoog, er een kalmerende sfeer wenselijk is en de lichtbronnen een warm licht verspreiden.

14 Het effect van kleur. Warme kleuren Koele kleuren Vriendelijk Zakelijk Droog Vochtig Verwelkomend Afstandelijk Zonnig Schaduwachtig Actief Passief Dynamisch Statisch

15 Afmeting en vorm. Beïnvloeding door kleur. Een ruimte kan groot, klein, hoog of laag lijken. Kleur kan de afmetingen of grootte van een interieur op verschillende manieren beïnvloeden: Lichte of donkere kleuren beïnvloeden lengte, diepte en hoogte. Een donkere vloer geeft ruimtelijke stabiliteit, doordat deze een basis en onderscheidt biedt, als de muren en het plafond een lichte kleur hebben. Een donker plafond heeft een zwaar drukkend effect. Een donkere vloer in combinatie met een donker plafond maakt een ruimte lager en breder. Een lichte vloer met een licht plafond en donkere muren maken de ruimte breder. De horizontale richting wordt benadrukt. Een lichte vloer met een licht plafond en een lichte achtermuur in combinatie met donkere zijmuren maken een ruimte smaller en hoger. De verticale richting wordt benadrukt. Een donkere achtermuur bewerkstelligt een optische verkorting van de ruimte

16 Afmeting en vorm. (vervolg) Een donkere vloer en donkere muren in combinatie met een licht plafond geeft een kelderachtig effect, omdat de licht kleur zich boven je bevindt. Donkere muren en een donker plafond in combinatie met een lichte vloer en achterwand bewerkstelligt een tunneleffect. En als alle oppervlakken dezelfde kleur hebben, kunnen de grenzen nagenoeg niet worden onderscheiden. De ruimte wordt vormloos Indien gewenst kan kleur de ruimte dus groter of kleiner laten lijken, of meer of minder uitgesproken. Bij het gebruik van kleur in een interieur kunnen de factoren die op de ruimte inwerken, worden beïnvloed. Dit effect wordt niet alleen bepaald door de kleuren van de muren, vloer en plafond, ook de plaats van de grenzen en bepalende vormen spelen een belangrijke rol.

17 Materiaal en ruimte. Naast de kleur bepalen ook de gebruikte materialen, inclusief het oppervlak daarvan, en de glansgraad, de waarneming van een kamer of ruimte. Dit is vaak het gevolgvan de associaties die deze materialen oproepen. Metaal, glas, steen en sommige kunststoffen worden waargenomen als koude of natte materialen Andere types kunststoffen, hout of textiel worden waargenomen als warm en droog. De eigenschappen van het oppervlak spelen hierin een belangrijke rol. Harde, glimmende, natte of droge materialen, en materialen zonder textuur, geven een koele indruk. Zachte, matte, droge, van structuur voorziene of lichte materialen hebben een warm effect. Wil je ook alles weten over de nieuwste woonmode? Volg dan de woonspecials van Mierlo. Ons digitale dorp.nl

Een donkere vloer met bleke muren en plafond verbreedt de kamer. Een donkere vloer en donker plafond maakt de ruimte breder en lager.

Een donkere vloer met bleke muren en plafond verbreedt de kamer. Een donkere vloer en donker plafond maakt de ruimte breder en lager. Welke kleurencombinaties kiezen? Kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer in het interieur. Het is belangrijk om de juiste kleurencombinaties te kiezen. Kleur, licht en ruimte oefenen een grote invloed

Nadere informatie

KLEUREN KIEZEN - KLEUREN OMSCHRIJVING. De Waegenaere NV

KLEUREN KIEZEN - KLEUREN OMSCHRIJVING. De Waegenaere NV KLEUREN KIEZEN - KLEUREN OMSCHRIJVING De Waegenaere NV Bieke Kleuren kiezen De kleurencirkel bestaat uit 3 delen: In de driehoek de primaire kleuren: geel, blauw en rood In de ruit de secundaire kleuren,

Nadere informatie

Week 4 MATERIALENPLAN

Week 4 MATERIALENPLAN Week 4 MATERIALENPLAN Texturen In de vorige stap hebben we gekeken naar kleuren. Naast kleuren spelen materialen ook een belangrijke rol in je interieur. Materialen kunnen de sfeer of je woonstijl versterken

Nadere informatie

KLEUR. Boek2, H12 p.7 t/m p.44

KLEUR. Boek2, H12 p.7 t/m p.44 KLEUR Boek2, H12 p.7 t/m p.44 Kleur Herhaling: Wat is kleur? Spectrum, golflengte Golflengte die wordt teruggekaatst is kleur van het voorwerp Staafjes/ kegeltjes Kleur Klassiek kleurenpalet gaat uit van

Nadere informatie

Kleur. Kleurencirkel. De kleurencirkel wordt besproken in de klas. De kleurencirkel bestaat uit: primaire kleuren secundaire kleuren tertiaire kleuren

Kleur. Kleurencirkel. De kleurencirkel wordt besproken in de klas. De kleurencirkel bestaat uit: primaire kleuren secundaire kleuren tertiaire kleuren Klas 2 periode 2 Naam: Voor de toets van periode 2 leer je de volgende begrippen. Al deze begrippen staan op wiki.roncalli.nu Bekijk de plaatjes op de wiki in kleur en print hem uit!!! Kleur Kleurencirkel

Nadere informatie

Kleur bekennen. Wat je altijd al had willen weten over kleur deel 2. Gratis E-book. Ellen Pitlo, Beken kleur in je interieur 2016

Kleur bekennen. Wat je altijd al had willen weten over kleur deel 2. Gratis E-book. Ellen Pitlo, Beken kleur in je interieur 2016 Kleur bekennen Wat je altijd al had willen weten over kleur deel 2 Gratis E-book Ellen Pitlo, Beken kleur in je interieur 2016 1 Inhoud 1. Goud 2. Zilver 3. Turkoois 4. Bruin 5. Wit 6. Naturel 7. Grijs

Nadere informatie

Wonen en werken in stijl

Wonen en werken in stijl binnenkijken Wonen en werken in stijl Wat als interieurinrichting je beroep is? Dan combineer je wonen en werken, en maak je van je eigen woning een prachtig visitekaartje. Dat deden ook Harry en Peggi

Nadere informatie

INLEIDING. Je huis is er voor jou; er is geen goed of fout als het om kleur gaat. Ga gewoon af op je intuïtie.

INLEIDING. Je huis is er voor jou; er is geen goed of fout als het om kleur gaat. Ga gewoon af op je intuïtie. INLEIDING Kleur is een veelbesproken en gevoelig onderwerp; iedereen heeft er zo zijn eigen mening over. Het aantal kleuren waaruit je tegenwoordig kunt kiezen is enorm en dat maakt het er niet gemakkelijker

Nadere informatie

Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer.

Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer. Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer. Puur Wonen Puur wonen, haal de natuurlijke sfeer naar binnen door materialen van buiten te gebruiken.

Nadere informatie

Ellentine. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren?

Ellentine. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren? 1. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren? Antwoord: Dit is een prachtige en goede combinatie. Kies voor moderne vormgeving

Nadere informatie

zie Voel pure FULL SAVANNAH

zie Voel pure FULL SAVANNAH Voel Pure Voel pure Beleef Pure... Een huis dat voelt als thuis. Je bereikt het wanneer iedere ruimte jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat de verven van Pure by Flexa Colour Lab voor je spreken. Deze

Nadere informatie

VMG. Kleurenleer KLEUR gebruiken in ruimtes

VMG. Kleurenleer KLEUR gebruiken in ruimtes VMG KLEUR gebruiken in ruimtes De basis Primaire kleuren De meeste mensen hebben de term primaire kleuren al wel eens gehoord. Rood, geel en blauw zijn de kleuren waarmee je alle andere kunt mengen. Andersom

Nadere informatie

kleurengids KLEURen voor het interieur

kleurengids KLEURen voor het interieur kleurengids 200 KLEURen voor het interieur Hoe kunt u deze kleurengids gebruiken? Deze kleurengids is een handleiding in de wereld van kleuren. Een wereld die bestaat uit eindeloze kleurenvariaties. Om

Nadere informatie

karaktervolle kleuren voor buiten

karaktervolle kleuren voor buiten karaktervolle kleuren voor buiten Heidegras BG01 BG02 BG03 BG04 BG05 BG06 karaktervolle kleuren voor buiten Strandwandeling Omdat je gevel je visitekaartje is, en omdat elke woning een hoogst persoonlijk

Nadere informatie

Daarnaast komen de 3 secundaire kleuren, die ontstaan door 2 primaire kleuren te mengen.

Daarnaast komen de 3 secundaire kleuren, die ontstaan door 2 primaire kleuren te mengen. Iedereen heeft wel een voorkeur voor bepaalde kleuren. Maar met alleen je favoriete kleuren is het toch knap lastig om een evenwichtig kleurenplan voor je tuin te maken. Passen de gekozen kleuren wel bij

Nadere informatie

Sikkens kleurcollecties

Sikkens kleurcollecties Infoblad 1166 Sikkens kleurcollecties Een compact aanbod in kleuren Sikkens biedt kleurencollecties die ontwikkeld zijn volgens het ACC-kleurcoderingsysteem, de internationale kleurenstandaard. De collecties

Nadere informatie

Bekker. De eigenzinnige visie van Machiel. Naam: Machiel Bekker Beroep: interieurontwerper Leeftijd: 35 jaar Woonplaats: Maurik (NL)

Bekker. De eigenzinnige visie van Machiel. Naam: Machiel Bekker Beroep: interieurontwerper Leeftijd: 35 jaar Woonplaats: Maurik (NL) P O R T R E T Naam: Machiel Bekker Beroep: interieurontwerper Leeftijd: 35 jaar Woonplaats: Maurik (NL) Tekst: Fanny Storms Fotografie: Sarah Van Hove De eigenzinnige visie van Machiel Bekker Stijlvol

Nadere informatie

VISUALS SCANDINAVIAN URBAN MODERN

VISUALS SCANDINAVIAN URBAN MODERN 1 VISUALS Visuals zijn betaalbare, artistieke, 3D interieur weergaven. Deze 'artist impression' beelden zijn niet alleen bijzonder fraai, daarnaast zijn ze amper van echt te onderscheiden. SCANDINAVIAN

Nadere informatie

Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie

Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie Workshop Fotografie Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie Alles over perspectief, standpunt en compositie Belangrijk voor het maken van een goede foto is de keuze van je perspectief. Welk standpunt

Nadere informatie

Colours of Life. Inspired by the colour trends of Sigma Coatings

Colours of Life. Inspired by the colour trends of Sigma Coatings Colours of Life Inspired by the colour trends of Sigma Coatings Colours of Life helpt mee een persoonlijke sfeer te creëren. Wat kleur met de sfeer van een interieur kan doen? Dat laat Sigma u graag zien

Nadere informatie

Een tertiaire kleur is een kleur die uit menging van de drie primaire kleuren wordt verkregen, zoals bruin.

Een tertiaire kleur is een kleur die uit menging van de drie primaire kleuren wordt verkregen, zoals bruin. Klas 2 periode 4 Naam:... Voor de toets van periode 4 leer je de volgende begrippen. Al deze begrippen staan op wiki.roncalli.nu Bekijk de plaatjes op de wiki in kleur en print hem uit!!! Kleur Kleurencirkel

Nadere informatie

Inhoud. 11 Verkoopondersteuning. Ontdek je huis. Licht+lampen. Meubels. Kleuren. Materialen. Bakstenen en dakpannen. Stoffering. website.

Inhoud. 11 Verkoopondersteuning. Ontdek je huis. Licht+lampen. Meubels. Kleuren. Materialen. Bakstenen en dakpannen. Stoffering. website. Inhoud Ontdek je huis 1 Kleuren 2 Materialen 3 Meubels 5 Stoffering 6 Licht+lampen 7 Bakstenen en dakpannen 11 Verkoopondersteuning 14 website presentatie brochures Ontdek je huis Online uw woning inrichten

Nadere informatie

Sigma Trend Colours 2015-2016

Sigma Trend Colours 2015-2016 Sigma Trend Colours 2015-2016 We verwachten dat onze trendkleur 2015, 'Blue Paisley', een zeer prominente rol zal spelen in de decoratietrends van de komende jaren. We merken immers dat mensen steeds

Nadere informatie

5.7. Boekverslag door J woorden 3 februari keer beoordeeld

5.7. Boekverslag door J woorden 3 februari keer beoordeeld Boekverslag door J. 1238 woorden 3 februari 2010 5.7 457 keer beoordeeld Vak Kunst Begrippen Centrale asymmetrische compositie Het midden van het beeld kan op geen enkele manier in twee gelijke helften

Nadere informatie

DE SCHUUR DIE HET PAD VAN FRANS EN MARION KRUISTE, BLEEK ONBRUIKBAAR. TOCH BLIEZEN ZE VERSCHILLENDE MATERIALEN ERVAN NIEUW LEVEN IN.

DE SCHUUR DIE HET PAD VAN FRANS EN MARION KRUISTE, BLEEK ONBRUIKBAAR. TOCH BLIEZEN ZE VERSCHILLENDE MATERIALEN ERVAN NIEUW LEVEN IN. binnenkijken 139 NIEUW EN TOCH AUTHENTIEK DE SCHUUR DIE HET PAD VAN FRANS EN MARION KRUISTE, BLEEK ONBRUIKBAAR. TOCH BLIEZEN ZE VERSCHILLENDE MATERIALEN ERVAN NIEUW LEVEN IN. DAT RESULTEERDE IN EEN KNUS

Nadere informatie

mijn huis, mijn sfeer, mijn deur

mijn huis, mijn sfeer, mijn deur mijn huis, mijn sfeer, mijn deur Kijk voor meer op: MODERN LANDELIJK JAREN 30 MODERN moderne minimalistische woonstijl Strak en ruimtelijk, dat is jouw stijl. Grote gebaren, eigenzinnig. Comfort zonder

Nadere informatie

Beter, mooier, Kleurenkaart en productinformatie

Beter, mooier, Kleurenkaart en productinformatie Beter, mooier, Kleurenkaart en productinformatie Hoofdkleur: Egghvit 1001 Trends en goed advies over Kleur. Wanneer je kleuren voor je huis uitzoekt, kan het een goed idee zijn om het volgende te overwegen:

Nadere informatie

3 CA: kunstwerk verwoording eigen mening 3 Datum: verwerking recensie + extra folders 1 Paraaf docent

3 CA: kunstwerk verwoording eigen mening 3 Datum: verwerking recensie + extra folders 1 Paraaf docent CKV CKV Verslag Culturele Activiteit Glow Eindhoven Naam:. Klas:. Foto/ toegang: geldig / ongeldig (ln te vullen door je CKV-docent) verwoording kunstroute en 3 CA: kunstwerk verwoording eigen mening 3

Nadere informatie

Kleuren in je interieur

Kleuren in je interieur Week 3 KLEURENPLAN Kleuren in je interieur In de vorige stap heb je je plattegrond gemaakt met een meubelopstelling. Nu gaan we kijken hoe je kleuren in je interieur kunt toepassen. Kleur is zowel een

Nadere informatie

Design en decoratie. Kleur is overal om je heen

Design en decoratie. Kleur is overal om je heen 2. Kleuren Overal om je heen zie je kleuren. De ene kleur valt meer op dan de andere kleur. Van de ene kleur word je vrolijk en van de andere kleur juist somber. Kleur speelt een hele belangrijk rol in

Nadere informatie

Howto: Huidskleur in olieverf Auteur: Alb Datum: 29/01/2009

Howto: Huidskleur in olieverf Auteur: Alb Datum: 29/01/2009 Deze buste had ik reeds deels geschilderd met acrylverf als demonstratie op FACTS vorig jaar. Uiteindelijk was ik weer niet tevreden over het resultaat + dat er nog enige beschadigingen waren Reparaties

Nadere informatie

het clickt tussen ons Zelf bedacht. Zo gelegd.

het clickt tussen ons Zelf bedacht. Zo gelegd. het clickt tussen ons Zelf bedacht. Zo gelegd. WE WISTEN HET METEEN Esther en Mark zijn trots op hun nieuwe keuken: Marmoleum click was precies wat we wilden, zegt Esther. We zochten al heel lang naar

Nadere informatie

D E S I G N V L O E R E N

D E S I G N V L O E R E N D E S I G N V L O E R E N marlise laat uw interieur tot leven komen... design vloeren van marlise compleet en verrassend totaalconcept Marlise vloeren zijn kwalitatief hoogwaardige, naadloze vloeren op

Nadere informatie

SUNWAY Rolgordijnen. Blader door deze brochure voor meer mogelijkheden.

SUNWAY Rolgordijnen. Blader door deze brochure voor meer mogelijkheden. Rolgordijnen SUNWAY Rolgordijnen U bepaalt de sfeer Licht en kleur zijn elementen die een sterke invloed hebben op de sfeer in huis. Een sfeervolle omgeving kan zorgen voor een goed humeur, rust, nieuwe

Nadere informatie

KLEUR... Een heel belangrijk onderdeel in de fotografie!

KLEUR... Een heel belangrijk onderdeel in de fotografie! KLEUR... Een heel belangrijk onderdeel in de fotografie! Maar hoe dikwijls staan we daar bij stil? Kleur kan aan een opname meer expressie geven, kan de klemtoon zijn op de passie, de nadruk op het verdriet,

Nadere informatie

Schilderkunst. 1. Definitie TOEGEPAST. Bouwstenen om naar de schilderkunst te leren kijken. SCHILDERIJ: FIGURATIEF ABSTRACT:

Schilderkunst. 1. Definitie TOEGEPAST. Bouwstenen om naar de schilderkunst te leren kijken. SCHILDERIJ: FIGURATIEF ABSTRACT: Schilderkunst Bouwstenen om naar de schilderkunst te leren kijken. 1. Definitie SCHILDERIJ: tweedimensionaal vlak iets wordt voorgesteld kleur- en vormmiddelen FIGURATIEF ABSTRACT: figuratief: verwijst

Nadere informatie

Begrippenlijst periode 1. Tekenen Klas 2, Roncalli mavo. Vorm

Begrippenlijst periode 1. Tekenen Klas 2, Roncalli mavo. Vorm Begrippenlijst periode 1 Tekenen Klas 2, Roncalli mavo Vorm 1. Vormentaal Alles wat je om je heen ziet heeft een bepaalde vorm. Vormen kunnen bepaalde gedachten oproepen. Kijk maar naar afbeelding 1 en

Nadere informatie

Color & Style. Workshop tips. Inspiratie Color & style 1

Color & Style. Workshop tips. Inspiratie Color & style 1 Color & Style Workshop tips Neem mee: Goud/Zilverdoek Inspiratiekaart met gezichtsvormen & kleurencirkel Make-up in koele en warme tinten Penselen/kwasten om zachte en hardere lijnen te laten zien Eventueel:

Nadere informatie

klas 3 beeldende vormgeving buitentekenen

klas 3 beeldende vormgeving buitentekenen ZOEKEN Weet jij wat een zoeker is? Hierboven is er een getekend. Hij wordt gebruikt bij het zoeken naar een geschikt gedeelte om te tekenen. Zo n zoeker heeft brede randen en geeft je als het ware een

Nadere informatie

Kleur-tegen-kleur contrast

Kleur-tegen-kleur contrast Kleurcontrasten DE KLEURENLEER VAN ITTEN Goethe was een van de eerste wetenschappers die met een kleurenleer voor de dag kwam, maar de meest bekende kleurenleer hebben we te danken aan de schilder Johannes

Nadere informatie

Florence. Badkamers Woonkamers Keukens Slaapkamers. wanden en plafonds met stijl. www.heering.eu

Florence. Badkamers Woonkamers Keukens Slaapkamers. wanden en plafonds met stijl. www.heering.eu Florence wanden en plafonds met stijl www.heering.eu Badkamers Woonkamers Keukens Slaapkamers Wanden en plafonds met stijl... De interieurpanelen van Florence worden al jarenlang succesvol toegepast. Van

Nadere informatie

In deze werkmap vind je de samenvatting van wat in de videotraining gezegd wordt.

In deze werkmap vind je de samenvatting van wat in de videotraining gezegd wordt. Hallo, In deze werkmap vind je de samenvatting van wat in de videotraining gezegd wordt. Inhoud: 1. Waarom deze module? 2. Introductie in de verschillende stijlen 3. Wat zijn trends en hoe worden ze gemaakt?

Nadere informatie

Waar wil ik het met jou over hebben in dit Ebook: 1 wat is styling... 2 Je eigen sfeer inbrengen... 3 Wat moet en niet moet...

Waar wil ik het met jou over hebben in dit Ebook: 1 wat is styling... 2 Je eigen sfeer inbrengen... 3 Wat moet en niet moet... Hallo, mijn naam is Inge Saris en werk als (verkoop) styliste en woningfotografe vanuit het Brabantse Roosendaal en ben werkzaam in mijn bedrijf Redesignathome Ik heb dit ebook geschreven omdat ik mijn

Nadere informatie

Thinking of Art Stijldocument

Thinking of Art Stijldocument Thinking of Art Stijldocument Niels de Jong GDD1A Inspiratie: M.C. Escher Inhoudsopgave Inleiding...2 1 Moodboard / stijlinspiratie kiezen...2 Kiezen stijlinspiratie...3 Beeldmateriaal in Moodboards...4

Nadere informatie

Ongekende keuzemogelijkheden en in één dag gemonteerd

Ongekende keuzemogelijkheden en in één dag gemonteerd Voor u ligt de Plameco brochure met sfeerbeelden, impressies en mogelijkheden. Kijk, lees en geniet... (zo mooi kan het ook bij u worden!) Ongekende keuzemogelijkheden en in één dag gemonteerd Welkom U

Nadere informatie

Shop the style NOVA. styl GRATIS. Drie tips voor een industriële look. Blog door Stylist

Shop the style NOVA. styl GRATIS. Drie tips voor een industriële look. Blog door Stylist NOVA styl ACTIE BIJ AANKOOP 6 EETKAMERSTOELEN LUNA, 6E EETKAMERSTOEL GRATIS Drie tips voor een industriële look Lees meer op pagina 6 Shop the style Blog door Stylist Lees meer op pagina 3 EETTAFEL SARA

Nadere informatie

Begrippen tekenen periode 4 VORM COMPOSITIE RUIMTE. Vorm. Silhouetten

Begrippen tekenen periode 4 VORM COMPOSITIE RUIMTE. Vorm. Silhouetten Begrippen tekenen periode 4 VORM COMPOSITIE RUIMTE Vorm Silhouetten Mensen, dieren, voorwerpen en planten hebben allemaal hun eigen vorm. Daar zijn ze aan te herkennen. Je ziet geen kleuren, lijnen, diepte

Nadere informatie

Raak geïnspireerd! WONEN ANNO Everyday happiness. met verse bloemen op tafel. gratis advies van een interieur stylist. Zie pag. 2. Zie pag.

Raak geïnspireerd! WONEN ANNO Everyday happiness. met verse bloemen op tafel. gratis advies van een interieur stylist. Zie pag. 2. Zie pag. Raak geïnspireerd! WONEN ANNO 2018 gratis advies van een interieur stylist Zie pag. 8 Everyday happiness met verse bloemen op tafel Zie pag. 2 2018 Wat blijft......is blauw. Dit jaar is de toon gezet met

Nadere informatie

Stralend middelpunt. Geberit Monolith

Stralend middelpunt. Geberit Monolith Stralend middelpunt. Voor mensen met oog voor detail. En iedereen die van mooi design houdt. Dus u wilt uw badkamer sprekender en frisser maken? Met de Geberit Monolith sanitair elementen hoeft u geen

Nadere informatie

FEEL AT HOME FIND YOUR STYLE

FEEL AT HOME FIND YOUR STYLE FEEL AT HOME FIND YOUR STYLE WHERE YOUR PERSONALITY MEETS MY SIGNATURE Mariska Jagt - interieurontwerpster - INHOUDSOPGAVE Houthaven is het nieuwe wonen in Amsterdam. Service en comfort staan daarbij hoog

Nadere informatie

norament 926 satura. Meer ruimte voor persoonlijke vormgeving. Elegant ton-sur-ton-design voor creatieve speelruimte.

norament 926 satura. Meer ruimte voor persoonlijke vormgeving. Elegant ton-sur-ton-design voor creatieve speelruimte. norament 926 satura. Meer ruimte voor persoonlijke vormgeving. Elegant ton-sur-ton-design voor creatieve speelruimte. Discreet ontwerp. Krachtig effect. norament 926 satura: visuele diepte door een elegant

Nadere informatie

SCHILTZ norms. n1150 LCI.SL. www.schiltz-norms.be

SCHILTZ norms. n1150 LCI.SL. www.schiltz-norms.be VILTSTIFT MET VlOEIBARE kleurstof LCI.SL 1 Viltstift met onuitwisbare lakverf die schrijft op ongeveer alle propere materialen: metaal, glas, hout, rubber, karton. De verf geeft weinig geur af, zonder

Nadere informatie

Trend Colours 2014-2015

Trend Colours 2014-2015 Trend Colours 2014-2015 Jaarlijks komen kleur- en materiaalexperts van het moederbedrijf PPG Industries vanuit de hele wereld bij elkaar. Zij analyseren trends in de automobielsector, in productdesign,

Nadere informatie

bouwen - verbouwen - renoveren

bouwen - verbouwen - renoveren special bouwen bouwen - verbouwen - renoveren Renovatiespecial 30 pagina s praktische informatie en inspirerende renovatiewoningen herfsteditie 2008 Dossier verlichting: Sfeervol wonen met een juist lichtplan

Nadere informatie

Voor het leven in de keuken. Kleur.

Voor het leven in de keuken. Kleur. Voor het leven in de keuken.. nolte is inspiratie, stimulatie, creativiteit. is leven. En biedt nagenoeg oneindig veel mogelijkheden voor individualisering. Warme tinten hebben een vitaliserend, koelere

Nadere informatie

het clickt tussen ons

het clickt tussen ons het clickt tussen ons 68166/010107 WE WISTEN HET METEEN Esther en Mark zijn trots op hun nieuwe keuken: Marmoleum modulair was precies wat we wilden, zegt Esther. We zochten al heel lang naar een vloer

Nadere informatie

Elk seizoen een nieuw interieur

Elk seizoen een nieuw interieur 52 Stijlvol Wonen B i n n e n k i j k e n Elk seizoen een nieuw interieur De kans dat Anke en Geert ooit uitgekeken raken op hun interieur, is wel heel erg klein. De inrichting wordt namelijk regelmatig

Nadere informatie

MIJN DEUR .NL OMDAT SMAKEN VERSCHILLEN .NL. Less is more. De plek waar je, je thuis voelt. Eigenwijs. Kijk voor meer op MIJN DEUR

MIJN DEUR .NL OMDAT SMAKEN VERSCHILLEN .NL. Less is more. De plek waar je, je thuis voelt. Eigenwijs. Kijk voor meer op MIJN DEUR Kijk voor meer op.nl.nl OMDAT SMAKEN VERSCHILLEN Less is more De plek waar je, je thuis voelt Eigenwijs HUIS, SFEER, KIJK VOOR MEER OP:.NL MAAK HET VERSCHIL Welke woonstijl spreekt jou het meest aan?.nl

Nadere informatie

Najaar 2016 WOONINSPIRATIE. Kijk voor nog meer inspiratie op

Najaar 2016 WOONINSPIRATIE. Kijk voor nog meer inspiratie op Najaar 2016 WOONINSPIRATIE Kijk voor nog meer inspiratie op www.colorsathome.nl Mogen wij je helpen? Je eigen huis inrichten is echt wel lastig. Een klein beetje hulp van ons kan een enorm verschil maken.

Nadere informatie

Kies jouw betontafel

Kies jouw betontafel PERFECT IN IEDER INTERIEUR Kies jouw betontafel www.hallotafel.nl Inhoudsopgave 04 Rauw en robuust: kies voor een lichtgewicht Hallo Tafel 06 Jouw tafel, verkrijgbaar in verschillende betontinten 08 Wees

Nadere informatie

jaren binnendeuren voorraad jaren 20-30

jaren binnendeuren voorraad jaren 20-30 Eenvoud Zuiver met blank glas binnendeuren voorraad jaren 20-30 jaren 20-30 De paneeldeuren uit het jaren 20-30 programma zijn gemaakt van hoogwaardig MDF met massieve grenen stijlen en dorpels. Dankzij

Nadere informatie

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN VOORDELEN LAMINAATVLOEREN Betrouwbaar en budgetvriendelijk Kies voor laminaat wanneer u een stijlvolle vloer wenst en toch budgetvriendelijk moet zijn. Voor een zachte prijs krijgt u de warmte en uitstraling

Nadere informatie

Het bouwen van je eigen Rotsachterwand en zijwanden. Door: Niels de Smit

Het bouwen van je eigen Rotsachterwand en zijwanden. Door: Niels de Smit Het bouwen van je eigen Rotsachterwand en zijwanden Door: Niels de Smit Ik heb dit artikel geschreven omdat ik andere hobbyisten mijn ervaringen wil laten zien, en lezen over het zelf maken van een rotsachterwand

Nadere informatie

Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi.

Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi. Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi. Hoe ziet de woonkamer in jouw huis eruit? Hebben jullie behang met bloemen, zijn de muren in een mooie kleur geverfd of hebben jullie

Nadere informatie

WHEN DEKTON BECOMES NATURE

WHEN DEKTON BECOMES NATURE WHEN DEKTON BECOMES NATURE In een harmonieuze samensmelting met de natuur creëert Dekton 4 klassieke kleuren van een levensechte schoonheid. Rijke texturen en karaktervolle aders, gecombineerd met de technologisch

Nadere informatie

EEN HANGMAT MET OF ZONDER SPREIDSTOK?

EEN HANGMAT MET OF ZONDER SPREIDSTOK? EEN HANGMAT MET OF ZONDER SPREIDSTOK? Afbeelding: ligging op een hangmat zonder spreidstok. WELK FORMAAT KIES IK? Hangmat met spreidstok U kiest een hangmat waarbij de lengte van het doek (niet de totale

Nadere informatie

Workshop Schilderen. Succes! Beste docent,

Workshop Schilderen. Succes! Beste docent, Workshop Schilderen Beste docent, Samen met uw klas gaat u schilderen op doeken met als thema: Vol vuur voor Afrika! Hiervoor heeft u materiaal en een stappenplan nodig. Na het stappenplan vindt u een

Nadere informatie

Rapport Thermografie bijlage bij het rapport over energiebesparing in woningen

Rapport Thermografie bijlage bij het rapport over energiebesparing in woningen Rapport Thermografie bijlage bij het rapport over energiebesparing in woningen Adviesadres Bespaarstraat 17 Verkwistdorp Datum 19 januari 2015 Adviseur: GRID Consult De Fluit 35 1398 CA Muiden Disclaimer

Nadere informatie

Shop the style NOVA. styl. Style met persoonlijke accenten. Blog door Stylist. Lees meer op pagina 5. Lees meer op pagina 3

Shop the style NOVA. styl. Style met persoonlijke accenten. Blog door Stylist. Lees meer op pagina 5. Lees meer op pagina 3 NOVA styl Style met persoonlijke accenten Lees meer op pagina 5 Shop the style Blog door Stylist Lees meer op pagina 3 BANK AMORE FAUTEUIL NIELS VITRINEKAST GAIRA -3 zits Als afgebeeld 2695,- excl. accessoires

Nadere informatie

JULI 2015 REVITALISERING AULA EN CONDOLEANCERUIMTE ZUIDERBEGRAAFPLAATS TE

JULI 2015 REVITALISERING AULA EN CONDOLEANCERUIMTE ZUIDERBEGRAAFPLAATS TE Opdrachtgeverschap Change Ontwerp Kleur JULI 2015 REVITALISERING AULA EN CONDOLEANCERUIMTE ZUIDERBEGRAAFPLAATS TE ROTTERDAM Van Koele saaie tinten naar warme opvallende kleuren die de beleving van een

Nadere informatie

acrylcolor Flexibiliteit voor kleurrijke kunststof-ramen

acrylcolor Flexibiliteit voor kleurrijke kunststof-ramen acrylcolor acrylcolor Flexibiliteit voor kleurrijke kunststof-ramen FASCINATIE KLEUR Veeleisende ontwerpen betrekken hun bijzondere esthetica uit de perfecte afstemming van kleuren, vormen en materialen.

Nadere informatie

PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS. W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist?

PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS. W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist? PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist? Ik ben Nathali Meurs-Pas, mijn bedrijf heet NML Design Interieurontwerp & Styling. Ik woon in Amsterdam,

Nadere informatie

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek KIEZEN Een goed begin is het kiezen van het juiste boek. Er zijn zo veel mooie verhalen waardoor het soms lastig is om een goede keuze

Nadere informatie

Inleiding tot de opdrachten Beeldelementen

Inleiding tot de opdrachten Beeldelementen BEELDELEMENTEN Lesbrief over: Licht Kleur Vorm Ruimte Compositie Inleiding tot de opdrachten Beeldelementen Het uiterlijk van een kunstwerk/bouwwerk of interieur wordt bepaald door verschillende aspecten.

Nadere informatie

Cultureel verslag KCV Meisje met de parel

Cultureel verslag KCV Meisje met de parel Cultureel verslag KCV Meisje met de parel Cultureel-verslag door een scholier 1065 woorden 13 april 2016 6,4 7 keer beoordeeld Vak KCV Voorwoord Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het schilderij al had gezien

Nadere informatie

2ooo DECOR 2000, DECORATIESPECIALIST MET HET TINTTO KWALITEITSLABEL

2ooo DECOR 2000, DECORATIESPECIALIST MET HET TINTTO KWALITEITSLABEL decor 2ooo woondecoratie STIJLVOLLE IDEEËN VOOR UW WONING COMBINEER... en voel u thuis DECOR 2000, DECORATIESPECIALIST MET HET TINTTO KWALITEITSLABEL VLOERBEKLEDING - TAPIJTEN - BEHANG - VERF - PARKET

Nadere informatie

ATELIER Magazine, #190, September~Oktober 2017, Pagina 74 tm 77, Tekst en beeld: Liseth Visser

ATELIER Magazine, #190, September~Oktober 2017, Pagina 74 tm 77, Tekst en beeld: Liseth Visser Portretschilder Liseth Visser voor Atelier Magazine Fantaseren in Kleur. Instructief FANTASEREN IN KLEUR Wanneer Portrettist Liseth Visser vrij werk maakt laat ze haar fantasie graag de vrije loop. Zij

Nadere informatie

Kleurtoepassing & emotie

Kleurtoepassing & emotie Kleurbeleving & trends Yvonne Wouda Kleurtoepassing & emotie De invloed van kleuren en kleurcombinaties op het gevoel van de beleving. Principes van kleurenpsychologie: Kleuren dragen een betekenis Betekenis

Nadere informatie

Keramische raamdorpels: meer dan bescherming en afwerking in één

Keramische raamdorpels: meer dan bescherming en afwerking in één Geveloplossingen Keramische raamdorpels: meer dan bescherming en afwerking in één Voor extra (kleur)accenten Eenvoudig te reinigen Voorkomt waterdoorslag Geveloplossingen Keramische raamdorpels Over Wienerberger

Nadere informatie

1.995,- eindejaarsshow bij boco keukens. keuken trends! Het Boco-team staat ook tijdens onze eindejaarsshow voor u klaar!

1.995,- eindejaarsshow bij boco keukens. keuken trends! Het Boco-team staat ook tijdens onze eindejaarsshow voor u klaar! eindejaarsshow bij boco keukens Het Boco-team staat ook tijdens onze eindejaarsshow voor u klaar! woensdag 19 09.00-18.00 uur donderdag 20 09.00-18.00 uur vrijdag 21 09.00-20.00 uur zaterdag 22 09.00-16.00

Nadere informatie

10 jaar jonger in 5 minuten

10 jaar jonger in 5 minuten 10 jaar jonger in 5 minuten MENZ 5 Minute Haircolor is een ammoniavrije, alleen kleurontwikkelende permanente haarkleuring. Bij een inwerktijd van 5 minuten op vochtig haar, krijgt u een vermenging met

Nadere informatie

Kernvraag: Hoe laat ik iets sneller afkoelen?

Kernvraag: Hoe laat ik iets sneller afkoelen? Kernvraag: Hoe laat ik iets sneller afkoelen? Naam leerling: Klas: http://www.cma-science.nl Activiteit 1 Hoe stroomt warmte? 1. Wat gebeurt er met de temperatuur in een verwarmde kamer wanneer je het

Nadere informatie

Overvloeimodi. Foto verouderen Schilderachtig Portret

Overvloeimodi. Foto verouderen Schilderachtig Portret Overvloeimodi Foto verouderen Schilderachtig Portret Overvloeimodi Overvloeimodi Overvloeimodi zorgen ervoor dat lagen met elkaar in wisselwerking staan en doen simpelweg wat de naam al aangeeft: in elkaar

Nadere informatie

EEN KEUKEN MET KWALITEIT

EEN KEUKEN MET KWALITEIT EEN KEUKEN MET KWALITEIT TRENDS 2016 HAAL MEER UIT UW KEUKEN! Ontdek de vele PLUSPUNTEN VAN ONZE KEUKENS Sterke pluspunten! Kwaliteit staat voorop. Dat merkt u als u de vele pluspunten van onze keukens

Nadere informatie

Jouw huis samenstellen zoals jij het. Carte Blanche. zelf wilt. Amsterdam Fase 2. Type B Eengezinswoning van ca. 114 m 2

Jouw huis samenstellen zoals jij het. Carte Blanche. zelf wilt. Amsterdam Fase 2. Type B Eengezinswoning van ca. 114 m 2 Carte Blanche Fase 2 Jouw huis samenstellen zoals jij het zelf wilt Type B Eengezinswoning van ca. 114 m 2 Jouw huis samenstellen zoals jij het zelf wilt Elk huis is anders Kies jouw ideale architectuurstijl

Nadere informatie

2. Auditieve Sinthese: A: Lettergrepen samenvoegen tot een woord. B: Letters samenvoegen tot een woord.

2. Auditieve Sinthese: A: Lettergrepen samenvoegen tot een woord. B: Letters samenvoegen tot een woord. Auditieve taaloefeningen bij het onderwerp: Max en de toverstenen. 1. Auditieve Analyse: A: Eén en twee lettergrepen. B: Drie of meer lettergrepen. 2. Auditieve Sinthese: A: Lettergrepen samenvoegen tot

Nadere informatie

Contemporary nostalgia

Contemporary nostalgia Feest De meubels zijn allemaal afkomstig van Do s Interiors. De bank is van Danca, een Nederlands meubelmerk dat kwaliteit combineert met een vriendelijke prijs. De salontafel is van Beek Collection en

Nadere informatie

Design en decoratie. Inrichting van een huis

Design en decoratie. Inrichting van een huis Design en decoratie BWI 3. Woonstijlen Ieder huis heeft een eigen woonstijl. Welke woonstijl je kiest, ligt aan jouw eigen smaak. Jouw woonstijl kan ook beïnvloed worden door onder andere woontijdschriften

Nadere informatie

In Balans Annemie Mestdagh

In Balans Annemie Mestdagh In Balans Annemie Mestdagh Interview Genieten nr 152 November 2010 Tekst: Liesbeth Cooymans Fotografie: Luc Viatour Geef je woning energie met Shen Dao Op haar visitekaartje staat voetreflexologie en dat

Nadere informatie

Reveal the colours of nature. Akutex FT kleurencollectie

Reveal the colours of nature. Akutex FT kleurencollectie Reveal the colours of nature Akutex FT kleurencollectie Reveal the colours of nature Akutex FT kleurencollectie Voor de ontwikkeling van onze nieuwe kleurencollectie hebben wij een groep Europese interieurontwerpers,

Nadere informatie

EEN KEUKEN MET KWALITEIT

EEN KEUKEN MET KWALITEIT EEN KEUKEN MET KWALITEIT TRENDS HAAL MEER UIT UW KEUKEN! 2016 Ontdek de vele PLUSPUNTEN VAN ONZE KEUKENS Sterke pluspunten! Kwaliteit staat voorop. Dat merkt u als u de vele pluspunten van onze keukens

Nadere informatie

Interieur advies. Voorbeeld van een uitgewerkt advies sfeerbeelden indelings voorstel kleuradvies meubeladvies

Interieur advies. Voorbeeld van een uitgewerkt advies sfeerbeelden indelings voorstel kleuradvies meubeladvies Interieur advies Voorbeeld van een uitgewerkt advies sfeerbeelden indelings voorstel kleuradvies meubeladvies Analyse van de huidige situatie de woonkamer: 5,4 mx8,4 m creme witte wanden zandkleurige schouw

Nadere informatie

BOUWEN VAN EEN WONING

BOUWEN VAN EEN WONING A. Behoefte aan een woning Dieren maken een nest of gebruiken schuilplaatsen die reeds in de natuur beschikbaar zijn om zich te beschermen. Ook de mens heeft steeds de behoefte gehad zich te beschermen

Nadere informatie

studio sjiek INTERIEURONTWERP hanneke & nabil - berg en dal

studio sjiek INTERIEURONTWERP hanneke & nabil - berg en dal studio sjiek INTERIEURONTWERP hanneke & nabil - berg en dal INTRO Om twee verschillende stijlen te combineren is niet bijzonder veel nodig. Het belangrijkste is een goede balans tussen de twee stijlen

Nadere informatie

Hoe kies je een vloerkleed?

Hoe kies je een vloerkleed? Spinde Next http://www.spindenext.nl Hoe kies je een vloerkleed? Hoe kies je een vloerkleed? Hoe ga je te werk bij het kiezen van een vloerkleed? Hieronder heb ik een stappenplan gemaakt met een aantal

Nadere informatie

wooninspiratie doe je op bij hr design.

wooninspiratie doe je op bij hr design. wooninspiratie doe je op bij hr design. 1 De woonkamer is de plek bij uitstek om heerlijk te ontspannen in huis. Het interieur van de leefruimte kunt u volledig aanpassen aan uw eigen smaak en stijl. welke

Nadere informatie

BELEEF KEUKENWEEKEND. uw keuken BRUISEND 35% DE MOOISTE KEUKENCOLLECTIES VAN VLAANDEREN. Bruisende ACTIE TE WAASMUNSTER. Niet te missen!

BELEEF KEUKENWEEKEND. uw keuken BRUISEND 35% DE MOOISTE KEUKENCOLLECTIES VAN VLAANDEREN. Bruisende ACTIE TE WAASMUNSTER. Niet te missen! donderdag 28 vrijdag 29 zaterdag 30 zondag 31 Niet te missen! BRUISEND KEUKENWEEKEND TE WAASMUNSTER BELEEF uw keuken DE MOOISTE KEUKENCOLLECTIES VAN VLAANDEREN 13.262 * 19.710 1 13.262 1. Modern De gelakte

Nadere informatie

Autobiotic Selfie Naam Klas Datum Docenten Module Opdracht

Autobiotic Selfie Naam Klas Datum Docenten Module Opdracht Autobiotic Selfie Naam: Daniel Seton Klas: G&I 1D Datum: 20 November 2015 Docenten: Saskia Freeke, Sonja van Vuure, Martin Lacet, John Hennequin Module: Art/Media & Me Opdracht: Autobiotic selfie document

Nadere informatie

Paneelgordijnen. Verticale jaloezieën

Paneelgordijnen. Verticale jaloezieën Paneelgordijnen Verticale jaloezieën SUNWAY paneelgordijnen en verticale jaloezieën Trend Groter, hoger, breder dat is de trend die we zien in hedendaagse architectuur. Een gevolg van deze trend is dat

Nadere informatie