OPLOSSINGEN VOOR DECENTRALE OVERHEDEN SUCCESS STORIES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPLOSSINGEN VOOR DECENTRALE OVERHEDEN SUCCESS STORIES"

Transcriptie

1 OPLOSSINGEN VOOR DECENTRALE OVERHEDEN SUCCESS STORIES SUCCESS STORIES OVERHEID

2 PROFESSIONELE HUISDRUKKERIJ GEMEENTE TEXEL BESCHIKT NU OVER Met de aanschaf van een bizhub 1051 en een bizhub C5501 is de reproafdeling van de gemeente Texel klaar voor de komende jaren. De boekjes en rapporten die we nu maken, zijn van de hoogste kwaliteit. Wat volledig past bij de uitstraling die we als gemeente willen hebben, vertelt Daan Koopman, die verantwoordelijk is voor de centrale reproafdeling van de gemeente. Koopman werkt inmiddels al zo n dertig jaar bij de gemeente Texel en heeft dan ook alle veranderingen op de reproafdeling zelf meegemaakt. Toen ik hier kwam, werkten we met een klein offset-apparaat. In de loop van de jaren is die vervangen door een digitale machine. Tot vorig jaar november was dat een Xerox-printer. Konica Minolta heeft ons er echter van kunnen overtuigen dat we met hun machines en oplossingen de komende jaren nog beter vooruit kunnen. De reproafdeling draait jaarlijks ongeveer 2,2 miljoen afdrukken. Dat aantal is in de loop van de jaren volgens Koopman niet echt veranderd, wel de aard. Want er worden steeds hogere eisen gesteld aan de kwaliteit, met name de kwaliteit van de kleurenafdrukken. Voorheen was het gebruikelijk dat rapporten in zwart-wit werden afgedrukt. Inmiddels worden de meeste stukken voorzien van kleurenafbeeldingen, zoals foto s, diagrammen en kaartjes. Dat maakt dat de behoefte aan kleurenafdrukken groeit. In de praktijk is het een behoorlijke kostenpost wanneer hele boekjes en rapporten op kleuren machines moeten worden afgedrukt. Daarom is Koopman enthousiast over de mogelijkheden van de Color Split-functionaliteit van Konica Minolta. Regelmatig komt het voor dat er een opdracht binnenkomt om een boekje te printen, waarvan er van de 200 pagina s 8 in kleur moeten worden geprint en de overige pagina s in zwart-wit. Met Color Split printen we eerst de kleurenpagina s, tweezijdig op de kleurenmachine. Daarna leggen we het stapeltje in de zwartwit machine. Deze steekt de kleurenpagina s tijdens het printen van de zwart-witpagina s automatisch op de juiste plek in. Hierdoor hoeven de zwart-witpagina s niet op een kleurenmachine worden geprint. Dit bespaart afdrukkosten. Immers zwart-witprints zijn goedkoper dan kleurenafdrukken. Ik kon in eerste instantie niet geloven dat zoiets foutloos gaat. Maar het werkt echt. Op dit moment gebruiken we het bijna bij ieder product.

3 Introductie Vanaf november 2009 werkt de gemeente Texel met de nieuwe apparatuur. Konica Minolta heeft het systeem bij ons neer gezet en alle voorinstellingen gedaan. Ook hebben ze ons instructies gegeven. Bijvoorbeeld over wat je moet doen om boekjes te maken en hoe de Color Split-oplossing werkt. Het ging allemaal heel soepel. Ik ben heel kritisch, als ik tevreden ben, is het ook echt goed. Voor het onderhoud maakt de gemeente Texel gebruik van OPS Core en dat bevalt Koopman uitstekend: De bizhub geeft zelf een seintje naar de serviceafdeling van Konica Minolta in Badhoevedorp als het nodig is. Dat betekent bijvoorbeeld dat voordat ik merk dat de toner op dreigt te raken, die nieuwe toner alweer binnen is. Ik hoef me niet langer bezig te houden met het voorraadbeheer. Dat is prettig, want vroeger greep ik wel eens mis. IK BEN HEEL KRITISCH, DUS ALS IK TEVREDEN BEN, IS HET OOK ECHT GOED. Opdrachten per In de loop van de jaren is niet alleen de kwaliteit van het printwerk sterk verbeterd en geprofessionaliseerd, maar ook de manier van werken. Voor Koopman zijn collega s van de verschillende afdelingen bij de gemeente klanten. Zo wil hij ze ook benaderen. Tegenwoordig sturen ze hun opdrachten via naar de reproafdeling. Hierna moet Koopman vaak nog even bellen om de opdracht nauwkeurig af te stemmen. Dat komt ook omdat er soms nog foto s bij gemaakt moeten worden. Dat doe ik dan ook. Het secretariaat maakt bij het aanleveren van grote opdrachten gebruik van de applicatie Printgroove JT Man van Konica Minolta. Koopman: De opdrachten komen kant-en-klaar genummerd binnen. Zorgvuldige afweging Koopman heeft een zorgvuldige afweging gemaakt voordat hij besloot om voor de oplossing van Konica Minolta te kiezen. Tot nu toe hebben we gewerkt met contracten van vijf jaar. Ik herinner me dat we tien jaar geleden ook met elkaar aan tafel zaten. Maar toen kon Konica Minolta niet voldoen aan ons eisenpakket. Dat was dit keer anders. In de showroom kreeg ik een uitstekende demonstratie. En daarna hebben we alles volledig uitgewerkt. Belangrijk punt daarbij was de kwaliteit. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat de kwaliteit in de loop van de tijd minder wordt. Die ervaring hadden we namelijk met de vorige leverancier. Ook hebben we dit keer geen contract van vijf jaar afgesloten, maar een van vier jaar met een uitloopmogelijkheid tot zes jaar.

4 Introductie kleur brengt aantal bureauprinters fors terug PROVINCIE NOORD-BRABANT KIEST OPNIEUW KONICA MINOLTA Met zo n elf miljoen afdrukken per jaar liegen de printvolumes van de provincie Noord-Brabant er niet om. De meeste daarvan ruim negen miljoen worden afgedrukt op de decentrale systemen die zich bevinden op de etages van het hoofdgebouw en in de nevenvestigingen. Sinds 2007 werkt de provincie hiervoor met de documentoplossingen van Konica Minolta. Begin dit jaar, na een nieuwe aanbestedingsronde, werd de samenwerking herbevestigd: Samen met Konica Minolta hebben we in 2007 al een hele efficiencyslag in onze documentstromen gemaakt, nu hebben we de volgende stap gezet, vertelt Brigit van Moergestel, coördinator van het Document Productie Centrum. Grootste verschil met de aanbesteding van 2007 is dat de provincie nu nadrukkelijk voor kleurenmultifunctionals heeft gekozen. Van Moergestel: Behalve dat we graag met onze tijd meegaan, speelde ook de vermindering van het aantal bureauprinters een belangrijke rol. We hadden nog vele losse kleurenprinters staan en die vragen allemaal om onderhoud. Sinds de nieuwe Konica Minolta-systemen hier staan, hebben we nog maar tien losse printers over. Dat is voor een gebouw met 23 etages bijzonder weinig. De meeste daarvan zijn ook nog eens voor specifieke doeleinden: zoals die op onze calamiteitenafdeling en in het archief. Van Moergestel ziet graag dat de interne klanten die zijn overgestapt van de kleurenprinter op het bureau naar de kleurenbizhub op de gang, tevreden zijn én blijven. Eens per jaar checken we de kleurkwaliteit. We hebben daarvoor bij oplevering van de systemen kleurafdrukken gemaakt. De beginwaarde van de eerste prints houden we naast de eindwaarde van de prints, zoals die een jaar later uit het systeem komen. Is het verschil te groot, dan stelt Konica Minolta de systemen opnieuw in. Zo houd ik mijn interne klanten tevreden en Konica Minolta mij.

5 Afdrukken met de toegangspas Eén van de gebruiksvriendelijke features op de Konica Minolta-systemen in het hoofdgebouw vormt de Follow Me-oplossing van SafeQ. Van Moergestel: Medewerkers kunnen hun prints op iedere multifunctional in het gebouw afdrukken. Wie werkt op de 23e etage en op de begane grond een vergadering heeft, stopt op weg naar de vergaderruimte bij een willekeurige multifunctional, identificeert zich zelf met zijn toegangspas voor het gebouw, waarna de multifunctional start met printen. Ook informatieveiligheid en kostenbesparingen speelden mee in de keuze voor Follow Me. Medewerkers die veel met vertrouwelijke informatie werken, hadden voorheen zo n eigen bureauprinter. Met Follow Me is al het werk beveiligd. De documenten worden alleen afgedrukt als de gebruiker ze opvraagt bij de multifunctional. En daarin zit m meteen ook een besparing: want hoe vaak komt het niet voor dat je iets print wat je uiteindelijk toch niet nodig hebt. Rondzwervende documenten bij de multifunctional behoren tot de verleden tijd. Monitoring Voor de gebruiker onzichtbaar, maar voor Van Moergestel essentieel onderdeel van de huidige configuratie, zijn de verschillende monitoringfuncties op elke multifunctional. OPS Core zorgt er bijvoorbeeld voor dat wij precies weten bij welke multifunctional de toner moet worden vervangen. Bij het rondbrengen van de post ook een taak van ons Document Productie Centrum regelen we dat meteen. En doet zich een eenvoudige storing voor, dan gaan onze medewerkers er direct op af. Voor de complexere storingen komt de service engineer van Konica Minolta langs. Van Moergestel: Dat hebben we allemaal strikt vastgelegd in een helder Service Level Agreement. Deze slimme monitoringsoftware biedt het Document Productie Centrum ook inzicht in het gebruik van de multifunctionals. Zien we dat één gebruiker extreem veel in kleur afdrukt, dan kunnen we diegene daarop aanspreken. Laatst nog had iemand dertig keer een kleurenpresentatie uitgedraaid. Op zo n moment vragen we diegene dan om volgende keer gebruik te maken van de voorzieningen van onze centrale repro. GEBRUIKSGEMAK: MEDEWERKERS KUNNEN PRINTS OP IEDERE MULTIFUNCTIONAL AFDRUKKEN De rapportages die per multifunctional beschikbaar zijn, worden ook ingezet om de afdrukkwaliteit en bedrijfszekerheid van de systemen optimaal te houden: Eens per jaar lopen we met Konica Minolta alle gegevens door. Van ieder systeem weten we precies hoeveel er is gedupliceerd: in zwart-wit of in kleur, dubbelzijdig of enkelzijdig, en in A4- of A3-formaat, vertelt Van Moergestel. Komen we een multifunctional tegen waarop enorm veel afdrukken zijn gemaakt, dan ruilen we die om met een systeem van een etage of afdeling waar nauwelijks wordt geprint. Ook de storingen worden bijgehouden, zodat we daar samen met Konica Minolta op kunnen sturen. Klaar voor het Nieuwe Werken Volgens de spelregels moet de provincie Noord-Brabant in 2015 opnieuw een aanbestedingsronde voor de document-

6 systemen doen. Van Moergestel: De komende jaren willen we het provinciehuis zo aanpassen dat we het Nieuwe Werken kunnen toepassen: iedereen kan dan overal werken, onafhankelijk van tijd en plaats. Voor ons provinciehuis betekent dat straks minder werkplekken, een kleiner printerpark en dus een aanzienlijke besparing. Wat Van Moergestel betreft moeten gebruikers straks vanaf iedere pc, laptop, smartphone en tablet kunnen printen. Die van Konica Minolta kunnen dat nu al, maar we hebben vooralsnog voor de Follow Me-oplossing gekozen. Van Moergestel ziet ook voor de toekomst kansen voor Konica Minolta weggelegd: Bij de laatste aanbesteding was ik blij dat ze het weer geworden waren. Maar eerlijk is eerlijk bij iedere aanbesteding gelden strakke regels. Dus iemand anders kan betere kaarten hebben. Neemt niet weg dat mijn interne klanten en ik tevreden zijn. Uit de contacten met Konica Minolta spreekt vertrouwen en dat vertrouwen zie ik terug in het contract dat we met ze hebben afgesloten.

7 Meer gebruiksgemak en functionaliteit VOOR A3-BIZHUBS In de wereld van de smartdevices volgen de innovaties elkaar op de voet: wat gisteren nog nieuw was, wordt morgen alweer overtroffen door andere noviteiten. Met de snelheid van soms nog geen half jaar worden dan ook uitgebreide en verbeterde modellen gepresenteerd. Deze trend manifesteert zich nu ook in andere hightechgebieden. Als specialist in documentstromen is Konica Minolta de eerste die binnen een jaar na introductie van de nieuwe serie A3-systemen een geüpdatete lijn presenteert. De bizhubs zijn al drie opeenvolgende jaren bekroond met een BLI Award (2011, 2012 en 2013). De lijn die in 2013 al met een award is bekroond, is nu alweer verbeterd met nog meer functionaliteiten en gebruikersgemak. Zo zijn de nieuwe MFP s uitgerust met de vernieuwde Internal Web Server-technologie (IWS) die communicatie via XML mogelijk maakt. Hiermee kunnen extra toepassingen en mogelijkheden worden aangeboden, waarmee Konica Minolta nog beter kan aansluiten op de manier waarop klanten werken. Meer functionaliteit door apps Dankzij IWS kan Konica Minolta nu op de nieuwste systemen apps aanbieden. Via de Konica Minolta-marketplace kunnen gebruikers net als op smartdevices apps aanschaffen die het gebruiksgemak en/of werkplezier vergroten. Te denken valt aan een app die het scannen naar SharePoint mogelijk maakt, maar ook minder werkgerelateerde apps als het weerbericht kunnen worden aangeboden. Het aantal aangeboden apps zal de komende tijd fors worden uitgebreid, mede ook doordat externe partijen in XML kunnen ontwikkelen. Meer gebruiksgemak door een display-op-maat Op de nieuwe systemen kan het display volledig naar eigen smaak en stijl worden ingericht (kleuren en achtergrond). Ook kunnen functies worden weggelaten en toegevoegd. Konica Minolta heeft inmiddels een op maat gemaakte display voor autogigant BMW ontwikkeld: een bedieningsscherm in lijn met het dashboard van de belangrijkste automodellen. Smarter in- en uitzoomen Naast de vernieuwde IWS-technologie heeft de nieuwe serie A3-kleurensystemen ook andere gebruiksvriendelijke features gekregen. Zo zijn de touchscreens voorzien van een inzoom- en uitzoommogelijkheid. Met een simpele vingerbeweging kunnen nu ook teksten en beelden worden uitvergroot en verkleind. Verder is het swipen als op een tablet of smartphone nu op nog meer plekken mogelijk en is het systeem nog sneller dan de vorige lijn. Meer weten? Kijk op makkelijkerbestaatniet.nl

8 Toen dit jaar het contract met de vorige leverancier afliep, was het voor de Gemeente Delft helder. Er moest een grote aanbesteding komen voor een nieuw printerpark, met veel aandacht voor handige gebruikers- en beheersoftware. FLEXIBEL WERKEN BIJ DE GEMEENTE DELFT DANKZIJ PAGESCOPE ENTERPRISE SUITE Bas Verhoeven, projectleider bij de Zuid-Hollandse gemeente bekeek vóór hij het aanbestedingstraject inging een aantal vergelijkbare aanbestedingen van gemeentes. Zo kregen we een goed beeld van de specifieke mogelijkheden en vereisten voor onze gemeente. Gecombineerd met onze zelf gesignaleerde behoeftes kwamen we snel tot een gedetailleerde lijst van eisen en wensen. Praktisch en vooruitstrevend De wensen van de gemeente Delft beston den zowel uit hardwarematige als softwarematige aspecten. Doel was om alle oude printers te vervangen door multifunctionals (MFP s), met handige softwaremodules. Ook bij onze gemeente zijn we steeds meer bezig met Het Nieuwe Werken, waardoor software noodzakelijk is die dit vergemakkelijkt, vertelt Verhoeven. De werkplek is niet meer vast, maar kan ook op andere gemeentelocaties zijn, of thuis. Dat maakt samenwerken gemakkelijker en verhoogt de efficiëntie. In the cloud werken is dus de toekomst, maar we willen daar wel zo optimaal mogelijk én gecontroleerd vorm aan geven. Met veel gebruikers en dus veel systemen werd uiteraard ook gekeken naar een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, de printsnel heid en een hoge gebruiksvriendelijkheid. Bovendien wilden we al die MF- P s goed kunnen beheren en het werken in the cloud optimaal monitoren, vertelt Verhoeven. Binnen de gemeente Delft toetste een projectgroep van zeven gebruikers alle aanbestedingdeelnemers aan de vooraf gestelde criteria. Verhoeven: Zij beoordeelden onder meer de snelheid van dubbelzijdig printen, het gebruiksgemak en mogelijkheden om de MFP s of applicaties uit te breiden tijdens de contractduur.

9 Alles bij elkaar opgeteld deed Konica Minolta het meest complete en passende aanbod. Vooral wat gebruiksvriendelijkheid betreft, zoals een kantelbaar touch screen voor gehandicapten. Het voorstel was helder, compleet en speelde perfect in op onze eisen en wensen. Ook op applicatiegebied heeft Konica Minolta het juiste aanbod, met de mogelijkheid om in één overzicht alle systemen te monitoren, follow-me toe te passen en kosten te kunnen doorbelasten. Dit alles dankzij verschillende modules van de applicatie PageScope Enterprise Suite. De volledig webgebaseerde applicatie kan vanaf elke aan het netwerk gekoppelde werkplek worden opgeroepen. PageScope Enterprise Suite ideaal Met PageScope Enterprise Suite biedt Konica Minolta één oplossing, bestaande uit verschillende modules voor systeembeheer, authenticatie, accounting en follow-me. De gemeente Delft koos een aantal modules van de applicatie, zoals NetCare Device Manager. Hiermee kan de systeem beheerder de status van elk systeem real-time controleren en centraal configuraties instellen. Verhoeven is ook enthousiast over de modules Account Manager, Authentication Manager en My Print Manager. Met die eerste kunnen afdrukaantallen worden bijgehouden. Dankzij de tweede worden voor een centrale gebruikersdatabase gemakkelijk gebruikersrechten toegekend. Met My Print Manager kunnen vervolgens alle medewerkers follow-me printen. HET VOORSTEL WAS HELDER, COMPLEET EN ER WAS PERFECT INGE- SPEELD OP ONZE EISEN EN WENSEN. Omdat gebruikers zich moeten identificeren met een authenticatiecode, zijn alle gebruikers bekend. Vervolgens kunnen we met de module Account Manager precies bijhouden hoe het algemene zwartwit-gebruik en het kleurgebruik per gebruiker is. Want om in kleur te printen moet je inloggen; ideaal om de kosten te kunnen doorbelasten aan de betreffende afdelingen. En dankzij het codegebruik is er niet nóg een pasje nodig op kantoor, legt Verhoeven uit. Bovendien werkt het follow-me principe ook tussen verschillende locaties, omdat al onze MFP s in één netwerk zitten in de zogenoemde cloud. En omdat je moet inloggen bij het systeem, blijven vertrouwelijke prints niet op de printer liggen. Complexe maar soepele uitrol Alvorens over te gaan naar de uitrol van het nieuwe printerpark, zijn eerst op locatie enkele systemen getest. Ook werd gekeken of de printerdriver volledig was aan te passen aan de Delftse huisstijl. Een draaiboek zorgt voor een stapsgewijze uitrol per locatie; leveren op dag één, installeren op dag twee en oude printers verwijderen op dag drie. Verhoeven: We wilden geen speciale training tijdens de installatie. Uiteindelijk is een uurtje uitleg op de dag zelf door de installateurs ook voldoende, zo gebruiksvriendelijk zijn de MFP s. Konica Minolta voorzag uiteraard wel in fysieke handleidingen bij de systemen en een uitgebreide uitleg op het netwerk. Overigens zijn de beheerders en de servicedesk van de Gemeente Delft wel apart getraind door Konica Minolta. Volgens Verhoeven verliep de uitrol redelijk soepel: Bij zo n omvangrijk project kan er veel misgaan, maar gelukkig viel dat erg mee. Er zijn nu systemen op negen locaties, waaronder ook musea en zelfs een zwembad. Op elke etage van elk gebouw staat uiteindelijk één van de 57 compacte MFP s. Prettig printen in the cloud Inmiddels draaien de systemen al geruime tijd naar tevredenheid in Delft. Verhoeven: Er zijn opvallend weinig klachten. Onze mensen kunnen er prima mee uit de voeten. En ook het feit dat er veel meer mogelijk is met de MFP s spreekt ze aan. Zo maken we nu zelfstandig professionele A3-posters, boekjes en materialen voor belangrijke vergaderingen. Met OPS Core wordt de beheerder daarnaast veel werk uit handen genomen. Tellerstanden, tonervoorraden en eventuele storingen worden nu automatisch geleverd en opgelost en bovendien centraal bijgehouden. De losse printers verdwenen in rap tempo en niemand maakt er nog een probleem van dat we voortaan naar de gang moeten lopen, aldus Verhoeven. De gebruikers vinden printen in the cloud prettig, omdat ze niet direct achter hun printjes aan hoeven. Ook als ze vanuit andere locaties werken. Met deze investering zijn we helemaal voorbereid op Het Nieuwe Werken. Daarmee is de gemeente Delft, net als Konica Minolta helemaal klaar voor de toekomst.

10 SUCCES OBA AMSTERDAM LANDELIJK BEKROOND bizhub PRESS C7000 visitekaartje voor kwaliteit De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) draait maandelijks een volume van ruim honderdduizend prints. Deze output is zowel voor intern gebruik als voor cliënten en daarmee een belangrijk visitekaartje dat het kwaliteitsstreven van de OBA representeert. Om kosten te verlagen en de kwaliteit te verhogen werd gekozen voor een nieuwe Konica Minolta bizhub PRESS op de repro-afdeling. Directeur Van Velzen: De kwaliteit is echt fantastisch het evenaart gewoon het beste drukwerk. De OBA biedt in de dynamische Amsterdamse samenleving vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur voor iedereen. De organisatie omvat een centrale bibliotheek en 27 wijkbibliotheken van waaruit diensten worden geleverd voor educatie, participatie, ontmoeting en cultuurbeleving. Daarnaast worden tal van promotionele en culturele activiteiten georganiseerd. Wat cijfers en feiten: de centrale bibliotheek telt 330 medewerkers, heeft een oppervlakte van m 2, zitplaatsen, een bibliotheektheater met 250 zitplaatsen, een magazijn met 25 kilometer boekenplank, een leescafé, foyer en restaurant, 4 vergaderzalen en een jaarlijks bezoekersaantal van 1,8 miljoen. De collectie in dit brede informatiecentrum is multimediaal en bestaat allang niet meer uit boeken en kranten alleen: de OBA speelt in op de behoefte van de consument en offreert een breed cultureel aanbod met internet, games, muziek, films en voorstellingen. De OBA vervult hiermee ook landelijk een voortrekkersrol. Kort geleden werd dit gewaardeerd en gehonoreerd met de award Beste bibliotheek van Nederland Een mooi succes dat voor directeur Van Velzen bevestigt dat zijn bibliotheek op de goede weg zit. Hechte relatie De OBA winkelt al zo n twintig jaar bij Konica Minolta. Directeur Van Velzen: Deze lange samenwerking is gebaseerd op vertrouwen, kwaliteit en loyaliteit. Onlangs liepen de contracten af en na uitvoerige verkenningen op de markt en twee voorstellen van andere aanbieders zijn we nagenoeg vanzelf weer op Konica Minolta uitgekomen. We hebben onze wensen ten aanzien van de beoogde kostenverlaging en hoge verwachtingen inzake kwaliteit uitvoerig besproken en dat is uitstekend opgepakt. De nieuwe bizhub PRESS draait nu twee maanden en we zijn bijzonder tevreden, ook over de software voor het printen van variabele data. Want er worden natuurlijk zeer uit eenlopende printklussen op uitgedraaid, variërend van simpele prints zoals de inschrijfvoorwaarden, tot full-colourbrochures voor onze theaters en allerhande drukwerk voor de vestigingen. Deze output is zowel voor intern gebruik bestemd als voor onze cliënten en is daarmee een belangrijk visitekaartje dat het hele kwaliteitsstreven van de OBA representeert. Ook ons interne personeelsblad wordt er in een oplage van vijfhonderd stuks op gedrukt en geloof me; het ziet er uit als de beste kwaliteit drukwerk. GROTERE SERVICE-INTERVALLEN, LAGERE KOSTEN Om alles snel en in eigen beheer te kunnen produceren hebben we een eigen vormgever in dienst die door onze PR-/marketingafdeling wordt aangestuurd en nauw samenwerkt met reproman Wim Kuiper, onze huisdrukker. Deze roemt vooral de makkelijke, laagdrempelige bediening van de bizhub PRESS, de hoge snelheid van 71 pagina s in

11 kleur per minuut en natuurlijk de geweldige kwaliteit. Prints op zwaarder 300 grams papier moesten vroeger in twee gangen worden gedrukt; met de nieuwe Konica Minolta gaat het in één keer dat levert een grote tijdswinst op. Grotere service-intervallen Van Velzen: De verlaging op onze printkosten wordt onder andere gerealiseerd door de OPS Core service van Konica Minolta. Daarmee wordt de bizhub eenvoudig en makkelijk op afstand beheerd, zodat wij er geen omkijken naar hebben en we ons kunnen bezighouden met datgene waarin we goed zijn: ons eigenlijke werk. Door dit diagnosesysteem op afstand wordt via een veilige verbinding alle informatie van de printer storingen, tonerniveau, tellerstanden en andere meldingen rechtstreeks naar het servicecenter van Konica Minolta gestuurd. Zonder verdere tussenkomst, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zo blijft onze bizhub optimaal functioneren, wordt kostbaar beheer uit handen genomen, zijn de benodigde service-intervallen groter en daarmee de stilstand van het systeem minder. Kijk, dat verlaagt niet alleen de kosten maar verhoogt ook de betrouwbaarheid: al die zaken zijn voor een organisatie als de onze belangrijk. Kwaliteit en innovatie is de koers die we hebben uitgezet naar de toekomst, en daarbij neemt Konica Minolta een vanzelfsprekende plaats in.

12 DUURZAAMHEID EN HOGE PRESTATIES GAAN GOED SAMEN Steeds meer organisaties vinden het belangrijk om groener te ondernemen en te presteren. Bij Konica Minolta begrijpen we dat. Daarom investeren we voortdurend in de ontwikkeling van multifunctionals die deze organisaties in hun duurzamer handelen ondersteunen. Waren onze multifunctionals al de eerste met A-label, nu doen we daar een schepje bovenop. Door continue innovatie niet alleen in hardware, maar ook in ondersteunde applicaties en diensten hebben we onze nieuwste bizhubs opnieuw flink groener weten te maken. Niet voor niets zijn we nu de nummer één in laagste energieverbruik. Loop ook samen met Konica Minolta voorop in groener printen en bespaar tegelijk op uw energiekosten. GROENER BESTAAT NIET Konica Minolta Business Solutions Nederland BV, Postbus 22110, 1100 CC Amsterdam telefoon ,

Inhoud. 1 Veilig werken 2 Kostenbesparend werken 3. Efficiënt werken. Mobiel werken. Duurzaam werken

Inhoud. 1 Veilig werken 2 Kostenbesparend werken 3. Efficiënt werken. Mobiel werken. Duurzaam werken Tips & Tricks Inleiding Ricoh helpt u graag beter en makkelijker te werken en leven. Daarom vindt u in deze waaier praktische tips, die u inspireren om uw informatie effectiever te organiseren en te creëren.

Nadere informatie

PrintOnderweg Eenvoudig printen via de cloud. Altijd, overal, iedereen, vanaf elk apparaat.

PrintOnderweg Eenvoudig printen via de cloud. Altijd, overal, iedereen, vanaf elk apparaat. PrintOnderweg Eenvoudig printen via de cloud. Altijd, overal, iedereen, vanaf elk apparaat. Eenvoudig en betrouwbaar onderweg printen via de cloud Werken en studeren kan overal. Op kantoor, school, de

Nadere informatie

Tonerbased productieprintsystemen

Tonerbased productieprintsystemen DIGITAL PRINTING Tonerbased productieprintsystemen De huidige trend van kleine oplages, korte leveringstermijnen en bestellingen via internet vormt een hele uitdaging voor de klassieke offsetdrukkerij.

Nadere informatie

Nieuw: controllers van Syel Europe

Nieuw: controllers van Syel Europe INDUSTRIËLE ELEKTRONICA Nieuw: controllers van Syel Europe De compacte controller die intelligent én voordelig is. voor seriebouw en klantspecifieke toepassingen voor complexe berekeningen én eenvoudige

Nadere informatie

Vooruitgang door kennis.

Vooruitgang door kennis. Vooruitgang door kennis. Aangenaam kennis te maken KNNS (spreek uit: Kennis) is uw vakspecialist voor advies, diensten en producten op het gebied van ICT Solutions, Business Software, Office Printing,

Nadere informatie

Vooruitgang door kennis.

Vooruitgang door kennis. Vooruitgang door kennis. samenwerking Aangenaam kennis te maken ICT Solutions KNNS (spreek uit: Kennis) is uw vakspecialist voor advies, diensten en producten op het gebied van ICT Solutions, Business

Nadere informatie

Maak kennis met het nieuwe printen!

Maak kennis met het nieuwe printen! Maak kennis met het nieuwe printen! Overal ter wereld over uw informatie beschikken Bij onze klanten ontdekten wij de behoefte aan een totaaloplossing om overal over informatie te beschikken. Daarom presenteren

Nadere informatie

Video Conferencing anno 2012

Video Conferencing anno 2012 White paper Video Conferencing anno 2012 +31 (0) 88 121 20 00 upc.nl/business Pagina 1 van 8 Video Conferencing De behoefte aan video-vergaderen groeit. Mensen gaan steeds flexibeler om met de begrippen

Nadere informatie

Een nieuw tijdperk in het beheer van ruimtes. Building Intelligence

Een nieuw tijdperk in het beheer van ruimtes. Building Intelligence Een nieuw tijdperk in het beheer van ruimtes Building Intelligence Wat is BrightBooking? BrightBooking is een online platform, waarmee u zeer eenvoudig een beschikbare en passende ruimte zoekt en reserveert.

Nadere informatie

DE TOEKOMST IN EIGEN HAND ONTDEK KANSEN MET KONICA MINOLTA MULTICOPY VAN HANDMATIG VERGAREN NAAR BESPAREN

DE TOEKOMST IN EIGEN HAND ONTDEK KANSEN MET KONICA MINOLTA MULTICOPY VAN HANDMATIG VERGAREN NAAR BESPAREN RELATIEMAGAZINE VAN KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS NEDERLAND BV PRODUCTION PRINTING SPECIAL JAN 2013 DE TOEKOMST IN EIGEN HAND ONTDEK KANSEN MET KONICA MINOLTA MULTICOPY VAN HANDMATIG VERGAREN NAAR

Nadere informatie

Soms ziet u, in de zoektocht naar een nieuwe printer, door de bomen het bos niet meer. De keuze is enorm. Bovendien lopen mogelijkheden en prijzen zeer uiteen. Best moeilijk dus om een printer te kiezen

Nadere informatie

SMART MPS. Ontzorgt in beheer afdrukapparatuur

SMART MPS. Ontzorgt in beheer afdrukapparatuur Ontzorgt in beheer afdrukapparatuur Digitalisering is een voorwaarde voor automatisering. Daarom hebben wij ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in Document Management. Bijna al onze machines kunnen

Nadere informatie

Preton PrintSaver Rapport voor VoorbeeldBedrijf

Preton PrintSaver Rapport voor VoorbeeldBedrijf 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 1.1 Doelstellingen Preton PrintSaver Rapport... 4 1.2 Methodologie van het rapport... 4 2. PRINT ANALYSE... 6 2.1 Welke printer wordt efficiënt gebruikt?... 7 2.2 Wie

Nadere informatie

uw portaal voor technisch facilitair management unica online

uw portaal voor technisch facilitair management unica online uw portaal voor technisch facilitair management unica online , Altijd en overal inzicht in uw technische installaties Snel en eenvoudig een storing melden? Inzicht in het energiegebruik van uw installaties?

Nadere informatie

The next revolution in Point of Sales

The next revolution in Point of Sales The next revolution in Point of Sales Maak kennis met OmniQstore Dé toekomst van POS-systemen De wereld verandert sneller dan ooit: u wordt dagelijks geconfronteerd met nieuwe wetten, technologieën, bedrijfsmodellen

Nadere informatie

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK Eenvoudig informatie beheren en vinden Er is veel informatie over een onderwerp of klant. Het blijft echter lastig om de informatie te bundelen en gemakkelijk terug te vinden.

Nadere informatie

De zakelijke telefonie-oplossing uit de cloud. The next-generation telephone system.

De zakelijke telefonie-oplossing uit de cloud. The next-generation telephone system. De zakelijke telefonie-oplossing uit de cloud. The next-generation telephone system. Over NFON De NFON cloud wordt gebouwd door NFON AG, een toonaangevende aanbieder van cloud telefoniediensten in München,

Nadere informatie

Het Slimme Connecteren In de praktijk bij Service Centrum Flevolandse Bibliotheken

Het Slimme Connecteren In de praktijk bij Service Centrum Flevolandse Bibliotheken Het Slimme Connecteren In de praktijk bij Service Centrum Flevolandse Bibliotheken Optimale ondersteuning voor Flevolandse bibliotheken De rol van de Nederlandse bibliotheken verandert. Enerzijds is een

Nadere informatie

Het beste recept voor een efficiënte bedrijfsvoering

Het beste recept voor een efficiënte bedrijfsvoering Print Services Het beste recept voor een efficiënte bedrijfsvoering We zitten er bovenop met professioneel gereedschap Totale controle begint met professioneel gereedschap Voor het beste resultaat gebruikt

Nadere informatie

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf INTRODUCTIE Bas Kierkels en Dirk Wilmink Elke project is bijzonder maar de implementatie van Gekko

Nadere informatie

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren Win meer tijd Je vraagt je soms wel eens af of je nog aan werken toekomt. Die

Nadere informatie

Hosted Telefonie als ideaal alternatief voor ISDN. ISDN stopt. Stap nú over.

Hosted Telefonie als ideaal alternatief voor ISDN. ISDN stopt. Stap nú over. Hosted Telefonie als ideaal alternatief voor ISDN ISDN stopt. Stap nú over. Hosted Telefonie als ideaal alternatief voor ISDN ISDN stopt. Stap nú over. Supersnel internet en de cloud hebben onze manier

Nadere informatie

IGEL; Cloud Sourcing Een nieuw werkterrein voor Thin Clients

IGEL; Cloud Sourcing Een nieuw werkterrein voor Thin Clients Persbericht IGEL; Cloud Sourcing Een nieuw werkterrein voor Thin Clients Igel beschouwt cloud computing als een kernelement in een nieuwe golf van outsourcing, een golf waarvan vooral het MKB zal gaan

Nadere informatie

IK WIL DOCUMENT OPLOSSINGEN DIE BELEIDS UITVOERING OPTIMAAL ONDERSTEUNEN

IK WIL DOCUMENT OPLOSSINGEN DIE BELEIDS UITVOERING OPTIMAAL ONDERSTEUNEN IK WIL DOCUMENT OPLOSSINGEN DIE BELEIDS UITVOERING OPTIMAAL ONDERSTEUNEN BEWEZEN OPLOSSINGEN VOOR DECENTRALE OVERHEDEN DECENTRALE OVERHEDEN ONDER DRUK Teruglopende overheidsbudgetten, minder ambtenaren,

Nadere informatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie Communicatiemogelijkheden nemen toe en groeien ook steeds meer naar elkaar toe. Dat biedt praktische voordelen en zakelijke kansen. Toegang tot de

Nadere informatie

CUSTOMER STORY BAVARIA BAVARIA BESTEEDT MEER TIJD AAN INNOVATIE DANKZIJ ESET

CUSTOMER STORY BAVARIA BAVARIA BESTEEDT MEER TIJD AAN INNOVATIE DANKZIJ ESET www.eset.nl CUSTOMER STORY BAVARIA BAVARIA BESTEEDT MEER TIJD AAN INNOVATIE DANKZIJ ESET www.eset.nl Sinds een kleine 300 jaar is Bavaria een begrip in Nederland en ver daarbuiten. De bierbrouwer is gestart

Nadere informatie

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet Qsuite in een mobiele applicatie Geschikt voor telefoon en tablet Er is geen stoppen meer aan Het internetgebruik in de wereld neemt iedere dag toe. IT is overal,. Internet is steeds meer, vaker en sneller

Nadere informatie

Kwaliteitsbewaking en testen in ICT beheerorganisaties

Kwaliteitsbewaking en testen in ICT beheerorganisaties DKTP Informatie Technologie Veembroederhof 1 1019 HD Amsterdam Telefoon 020 427 52 21 Kwaliteitsbewaking en testen in ICT beheerorganisaties Voor de meeste projectgroepen die software ontwikkelen vormt

Nadere informatie

Managed Print Service Print Only Offerte

Managed Print Service Print Only Offerte Managed Print Service Print Only Offerte Slimmer zaken doen Voor: Van Rietschoten Office Point Door: Van Rietschoten Office Point Datum: 14-04-2015 Offertenr.: 10016-001 1 Brother Uw managed printpartner...

Nadere informatie

Office 365. Overstappen of niet?

Office 365. Overstappen of niet? Office 365 Overstappen of niet? Moet je als bedrijf ook overstappen naar de cloud? Office 365 Introductie Moet ik met mijn bedrijf ook overstappen naar de cloud? Veel MKB bedrijven worstelen nogal met

Nadere informatie

Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper

Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper Een innovatie van Oxxio: de revolutie in energiemeting! Als u kiest voor energie van Oxxio, kiest u voor de goedkoopste

Nadere informatie

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend.

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva blue id & Top control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva Blue ID & Top Control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Nooit eerder waren gebruiksgemak, snelheid en betrouwbaarheid

Nadere informatie

Mobility....sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency. Whitepaper

Mobility....sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency. Whitepaper Mobility...sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency Whitepaper UNIT4 Software B.V., 2013 Mobiel ondernemen: altijd en overal toegang tot bedrijfsgegevens Door nieuwe toetreders en afzetmarkten

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

3DPro Printservice De Chamotte 2 4191 GT Geldermalsen Tel 085-4872150 Email info@kisprint.nl

3DPro Printservice De Chamotte 2 4191 GT Geldermalsen Tel 085-4872150 Email info@kisprint.nl Full Color 3D printing en 3Dpro Printservice is een toonaangevend leverancier van 3D-content-to-print oplossingen. Voor professionals en consumenten met materialen zoals kunststoffen, metalen en keramiek.

Nadere informatie

ELK FRANKEERSYSTEEM IS UNIEK

ELK FRANKEERSYSTEEM IS UNIEK ELK FRANKEERSYSTEEM IS UNIEK Kies zelf uw opties en uw kleur. MEER DAN EEN FRANKEER MACHINE 30 45 65 De PostBase is meer dan een frankeermachine. Het modulaire frankeerconcept sluit optimaal aan bij de

Nadere informatie

zorgeloos werken in de cloud

zorgeloos werken in de cloud metacom cloud functionele mogelijkheden zorgeloos werken in de cloud vanmeijel.nl bouwen kan simpeler Metacom is één van de meest bedrijfskritische applicaties binnen uw organisatie. De beschikbaarheid,

Nadere informatie

DE IT-OMGEVING VAN DE TOEKOMST STAP AF VAN DURE, BEHEERINTENSIEVE ADHOC-OPLOSSINGEN EN GA VOOR KOSTENBESPARENDE EENVOUD MET HYPER-CONVERGED

DE IT-OMGEVING VAN DE TOEKOMST STAP AF VAN DURE, BEHEERINTENSIEVE ADHOC-OPLOSSINGEN EN GA VOOR KOSTENBESPARENDE EENVOUD MET HYPER-CONVERGED IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DE IT-OMGEVING VAN DE TOEKOMST STAP AF VAN DURE, BEHEERINTENSIEVE ADHOC-OPLOSSINGEN EN GA VOOR KOSTENBESPARENDE EENVOUD MET HYPER-CONVERGED POWERED BY Recent onderzoek toont

Nadere informatie

VOLLEDIG NIEUWE SERVICE AFGESTEMD OP UW WENSEN. KONE Care

VOLLEDIG NIEUWE SERVICE AFGESTEMD OP UW WENSEN. KONE Care VOLLEDIG NIEUWE SERVICE AFGESTEMD OP UW WENSEN KONE Care KONE IN HET KORT DEDICATED TO PEOPLE FLOW De missie van KONE is het verbeteren van de flow van het stadsleven. Wij hebben ruim 100 jaar ervaring

Nadere informatie

Vijf netwerkuitdagingen die je eenvoudig oplost met Cisco Meraki. Zo geeft Cisco Meraki je de volledige regie over je netwerkbeheer

Vijf netwerkuitdagingen die je eenvoudig oplost met Cisco Meraki. Zo geeft Cisco Meraki je de volledige regie over je netwerkbeheer Vijf netwerkuitdagingen die je eenvoudig oplost met Cisco Meraki Zo geeft Cisco Meraki je de volledige regie over je netwerkbeheer Netwerkbeheer kan tegenwoordig uitlopen op een lastige tijdrovende klus.

Nadere informatie

Uw IT, onze business

Uw IT, onze business Techniek gaat prima samen. Uw IT, onze business Hoogendoorn IT Services biedt vele mogelijkheden om de kantoorautomatisering van bedrijven te beheren, optimaal te laten functioneren of het bedrijf zelfs

Nadere informatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie Communicatiemogelijkheden nemen toe en groeien ook steeds meer naar elkaar toe. Dat biedt praktische voordelen en zakelijke kansen. Toegang tot de

Nadere informatie

De alles-in-1 Zorgapp

De alles-in-1 Zorgapp De alles-in-1 Zorgapp Tevreden cliënten en medewerkers Impact van zorgapps op de zorgverlening Meerwaarde van zorgapps in het zorgproces De rol van de zorgverlener verandert in rap tempo door nieuwe technologie

Nadere informatie

EXB 360 MOBILE App. Bevorder betrokkenheid. Veel onderdelen; veel mogelijk

EXB 360 MOBILE App. Bevorder betrokkenheid. Veel onderdelen; veel mogelijk EXB 360 Mobile App EXB 360 MOBILE App Bevorder betrokkenheid Zo'n 10 miljoen Nederlanders maken inmiddels gebruik van sociale netwerksites, de EXB MOBILE App kan in enkele weken de nieuwe favoriete app

Nadere informatie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie 2 Een brandmeldcentrale die eenvoudig is te installeren, configureren, te onderhouden en te gebruiken. LCD-scherm met statusindicatie

Nadere informatie

De toegevoegde waarde van een duurzame werkplek

De toegevoegde waarde van een duurzame werkplek De toegevoegde waarde van een duurzame werkplek Zó maakt u automatisering onderdeel van uw duurzaamheids-doelstelling Dat duurzaamheid een belangrijke kernwaarde is binnen het bedrijfsleven spreekt voor

Nadere informatie

Scenario Advies Cloud biedt een vertrouwde omgeving met verbeterde mogelijkheden.

Scenario Advies Cloud biedt een vertrouwde omgeving met verbeterde mogelijkheden. BUSINESS CASE Waar Partners: Scenario Advies Cloud biedt een vertrouwde omgeving met verbeterde mogelijkheden. Waar Partners is een allround financieel dienstverlener, gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht.

Nadere informatie

Referentiecase. Five 4 U Cloud Social Intranet

Referentiecase. Five 4 U Cloud Social Intranet Referentiecase Five 4 U Cloud Social Intranet Om niet opnieuw het wiel uit te vinden, hebben we specifiek gekeken naar een standaard oplossing in Office 365. Er zijn maar weinig partijen die een standaard

Nadere informatie

Over ons. Waarom Dox at Work?

Over ons. Waarom Dox at Work? Over ons Dox at Work is een product onafhankelijk bedrijf. Software-oplossingen en cloud computing in combinatie met de juiste hardware is onze corebusiness. Wij helpen u met het optimaliseren van uw bedrijfsproces.

Nadere informatie

Ondernemen is vooruitzien slimmer werken is voorop lopen

Ondernemen is vooruitzien slimmer werken is voorop lopen Ondernemen is vooruitzien slimmer werken is voorop lopen Slimmer werken in het MKB 1 > Midden- en kleinbedrijf Inhoud Ondernemen bij tegenwind Slimmer werken met Ricoh Trends en ontwikkelingen 2 Ricoh

Nadere informatie

Met de Scannen naar MS Sharepoint oplossing scant uw documenten direct en eenvoudig vanaf uw multifunctional naar MS Sharepoint.

Met de Scannen naar MS Sharepoint oplossing scant uw documenten direct en eenvoudig vanaf uw multifunctional naar MS Sharepoint. De juiste uitstraling binnen uw organisatie komt van binnenuit. Uw backoffice is daarin een erg belangrijk onderdeel en moet vlekkeloos op orde zijn. Dit alles met als doel uw klanten zo optimaal en efficiënt

Nadere informatie

De gemeente van de toekomst: werken waar en wanneer je wilt

De gemeente van de toekomst: werken waar en wanneer je wilt De gemeente van de toekomst: werken waar en wanneer je wilt De digitale overheid verovert steeds meer terrein. Want burgers en bedrijven regelen hun overheidszaken steeds meer online. Dit vraagt om een

Nadere informatie

Totaal overzicht met een alarm webgebaseerde servicecentrale.

Totaal overzicht met een alarm webgebaseerde servicecentrale. ALARM COMMUNICATIEDIENSTEN EagleEye Totaal overzicht met een alarm webgebaseerde servicecentrale. EagleEye is een cloud-gebaseerde dienst met een centrale, moderne en krachtige functie voor toezicht en

Nadere informatie

Nefit ModuLine Easy. Nefit houdt Nederland warm. Easy De slimste thermostaat

Nefit ModuLine Easy. Nefit houdt Nederland warm. Easy De slimste thermostaat Nefit ModuLine Easy Nefit houdt Nederland warm Easy De slimste thermostaat Nefit Easy De slimme thermostaat die verder gaat Nefit Easy is de eerste slimme thermostaat die alleen maar voordelen heeft. U

Nadere informatie

online contract management volledige controle over alle contracten

online contract management volledige controle over alle contracten online contract management volledige controle over alle contracten De opzet, het idee Een veilige online oplossing om alle overeenkomsten, gedurende de looptijd, eenvoudig en effectief te beheren en bewaken.

Nadere informatie

Gastvrij internet. U maakt de dienst uit!

Gastvrij internet. U maakt de dienst uit! Gastvrij internet U maakt de dienst uit! Gastvrijheid, daar draait het om. Dat geldt toch ook voor uw internetdienstverlening? Gastvrij Internet is gebaseerd op het door Wentzo Wireless ontwikkelde concept

Nadere informatie

Gastvrij internet. U maakt de dienst uit!

Gastvrij internet. U maakt de dienst uit! Gastvrij internet U maakt de dienst uit! Gastvrijheid, daar draait het om. Dat geldt toch ook voor uw internetdienstverlening? Gastvrij Internet is gebaseerd op het door Wentzo Wireless ontwikkelde concept

Nadere informatie

INTRODUCTIE ICoTec ICT SERVICES

INTRODUCTIE ICoTec ICT SERVICES INTRODUCTIE ICoTec ICT SERVICES Introductie Wij zijn een full service ICT bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft op vele vlakken binnen de ICT-branche. Door veel te investeren in de kennis van onze IT-specialisten

Nadere informatie

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Veel bedrijven maken of overwegen een transitie naar de

Nadere informatie

Veel gestelde vragen printen, FAQ Printen op de TU Delft

Veel gestelde vragen printen, FAQ Printen op de TU Delft Veel gestelde vragen printen, FAQ Printen op de TU Delft Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Algemeen... 4 1.1 Wat is een MFP?... 4 1.2 Wat is FollowMe printen?... 4 1.3 Wat is Xerox Mobile Print?... 4

Nadere informatie

IP Businessmanager voor gevorderden

IP Businessmanager voor gevorderden IP Businessmanager voor gevorderden mobiel integratie total cost of ownership (tco) management rapportages netwerken en ict vm en hosted oplossingen business manager integratie bedrijfs applicaties voip

Nadere informatie

PBX: uw eigen fysieke centrale. Investeer in de mogelijkheden van uw telefonie en bespaar op uw telefoonnota

PBX: uw eigen fysieke centrale. Investeer in de mogelijkheden van uw telefonie en bespaar op uw telefoonnota PBX: uw eigen fysieke centrale Investeer in de mogelijkheden van uw telefonie en bespaar op uw telefoonnota Uw centrale binnen bereik Telefonie kan het hart van uw organisatie vormen. Het is daarom van

Nadere informatie

Document House Limburg. professioneel betrouwbaar de snelste service

Document House Limburg. professioneel betrouwbaar de snelste service Document House Limburg professioneel betrouwbaar de snelste service Missie Uw doelstellingen, zijn onze doelstellingen! Goed partnerschap zorgt ervoor dat deze behaald worden! Etienne Naus Document House

Nadere informatie

IK WIL DOCUMENT OPLOSSINGEN DIE MIJ VOORUIT- HELPEN

IK WIL DOCUMENT OPLOSSINGEN DIE MIJ VOORUIT- HELPEN IK WIL DOCUMENT OPLOSSINGEN DIE MIJ VOORUIT- HELPEN INTELLIGENTE DOCUMENTOPLOSSINGEN DOCUMENTOPLOSSINGEN 2 WERKOMGEVINGEN VOOR DE WERELD VAN VANDAAG De moderne werkomgeving bevat een schat aan data en

Nadere informatie

Cloud VoIP: uw centrale volledig in de cloud. Krijg meer mogelijkheden met telefonie en bespaar op uw telefoonnota

Cloud VoIP: uw centrale volledig in de cloud. Krijg meer mogelijkheden met telefonie en bespaar op uw telefoonnota Cloud VoIP: uw centrale volledig in de cloud Krijg meer mogelijkheden met telefonie en bespaar op uw telefoonnota Uw telefooncentrale in de cloud Steeds meer bedrijven en particulieren bellen via Internet

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015 Maak kennis met wie is GeeFirm GeeFirm Ervaring en referenties in allerlei sectoren Synmotive Internet Overal Cloud - Telecom - Web - IT 24 x 7 support 100% web based office onderdeel van AllSolutions

Nadere informatie

Dehullu biedt facilitair gebouwmanager centrale en visuele informatie op interactieve plattegrond

Dehullu biedt facilitair gebouwmanager centrale en visuele informatie op interactieve plattegrond Dehullu biedt facilitair gebouwmanager centrale en visuele informatie op interactieve plattegrond Dehullu Sign Systems is marktleider in bewegwijzering. Sinds kort biedt Dehullu een oplossing voor facility

Nadere informatie

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service:

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: Betrouwbaardere ICT, minder zorgen! Maak kennis met Multrix Wilt u op maat gesneden ICT-diensten die volledig aan de wensen en behoeften van uw organisatie

Nadere informatie

Compacte zwart-wit laserprinters

Compacte zwart-wit laserprinters Compacte zwart-wit laserprinters De nieuwe mono laser reeks van Brother is betrouwbaarder, compacter en stiller dan ooit. www.brother.be Snelle, stille en compacte netwerkprinter inclusief inbox toner

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012. Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld

M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012. Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012 Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld 2 De mobiele trends: een wereld in verandering Groot of klein,

Nadere informatie

VOOR DE SCHERMEN. Betrokken en betrouwbaar in ICT-oplossingen

VOOR DE SCHERMEN. Betrokken en betrouwbaar in ICT-oplossingen VOOR DE SCHERMEN Betrokken en betrouwbaar in ICT-oplossingen Voor de schermen Wat wij áchter de schermen voor u kunnen betekenen, begint vóór de schermen. Hoe kunnen wij uw organisatie helpen om efficiënter,

Nadere informatie

YOU CLOUD SOLUTIONS U WILT MEER TIJD EN AANDACHT VOOR UW DAGELIJKSE WERK. WIJ BIEDEN DE CLOUDOPLOSSING OM UW IT TE STROOMLIJNEN.

YOU CLOUD SOLUTIONS U WILT MEER TIJD EN AANDACHT VOOR UW DAGELIJKSE WERK. WIJ BIEDEN DE CLOUDOPLOSSING OM UW IT TE STROOMLIJNEN. YOU U WILT MEER TIJD EN AANDACHT VOOR UW DAGELIJKSE WERK. WE WIJ BIEDEN DE CLOUDOPLOSSING OM UW IT TE STROOMLIJNEN. CLOUD SOLUTIONS CLOUD SOLUTIONS 2 BEZORGT UW IT-INFRASTRUCTUUR U ZORGEN? Komt dit u bekend

Nadere informatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie

CAPITAR REALISEERT EEN MAATWERK ZIMBRA PLATFORM VOOR ZORGSAAM

CAPITAR REALISEERT EEN MAATWERK ZIMBRA PLATFORM VOOR ZORGSAAM CASE STUDY CAPITAR REALISEERT EEN MAATWERK ZIMBRA PLATFORM VOOR ZORGSAAM Een optimaal beschikbaar mailplatform Kwaliteitsverbeteringen én kostenbesparing Met de Zimbra Collaboration Suite beschikt ZorgSaam

Nadere informatie

User experience voor projecten

User experience voor projecten User experience voor projecten In de PS module zijn er een aantal nieuwe mogelijkheden beschikbaar voor het werken met projecten. Zo is in EhP 6 de Project Editor uitgebreid met de mogelijkheid om Gannt

Nadere informatie

ESED. ESED direct marketing ESED

ESED. ESED direct marketing ESED logistics druk direct en marketing print design logistics direct marketing LOGISTIEK UITBESTEDEN LOGISCH TOCH? design logistics direct marketing LogiStiEK UitBEStEDEN, LogiScH toch? Heeft u te weinig opslagruimte?

Nadere informatie

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde IN HET KORT In de private cloud draaien uw Exact-oplossingen zoals u gewend bent, maar dan met optimale flexibiliteit, maximale prestaties

Nadere informatie

Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning

Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Baanbreke X2com X2com levert professionele telecom diensten aan bedrijven en instellingen. De organisatie is in 2008 in Nederland opgericht.

Nadere informatie

imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek

imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek Een complete werkplek inclusief hard- en software zonder zorgen? Laat WerkPlek voor u werken Thuis, op kantoor

Nadere informatie

Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst

Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst Met Ricoh vindt u DE oplossing voor UW bedrijf! Vindt u het bestand dat u net scande niet meer terug? Verliest u kostbare tijd met zoeken in uw archieven?

Nadere informatie

s Werelds nummer 1 in micrografie Postadres Muller Technical Support Karn 81 1141 JT Monnickendam

s Werelds nummer 1 in micrografie Postadres Muller Technical Support Karn 81 1141 JT Monnickendam s Werelds nummer 1 in micrografie Postadres Muller Technical Support Karn 81 1141 JT Monnickendam Showroom en Technische dienst Schipholweg 337D 1171 PL Badhoevedorp T: 0299 657 185 F: 0299 657 187 E:

Nadere informatie

De zakelijke telefonie-oplossing uit de cloud. nfon.com

De zakelijke telefonie-oplossing uit de cloud. nfon.com De zakelijke telefonie-oplossing uit de cloud. nfon.com Over NFON NFON is gebouwd door NFON AG, een toonaangevende aanbieder van cloud telefoniediensten in München, Duitsland. Sinds de oprichting in 2007

Nadere informatie

Uw digitale. communicatie

Uw digitale. communicatie Uw digitale communicatie Optieksignage: uw oplossing in Digital Signage Uw digitale communicatie Optieksignage is een unieke totaaloplossing op het gebied van digitale communicatie. Met de door ons ontwikkelde

Nadere informatie

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Hyarchis.Net MKB Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Heeft uw bedrijf door alle uitpuilende archiefkasten soms meer weg van een papieropslag? Kunt u

Nadere informatie

Verwacht u aan meer. Stil, snel en betrouwbaar. Ontdek de compacte laserprinters van Brother voor nog straffere afdrukprestaties in zwart-wit.

Verwacht u aan meer. Stil, snel en betrouwbaar. Ontdek de compacte laserprinters van Brother voor nog straffere afdrukprestaties in zwart-wit. Verwacht u aan meer Stil, snel en betrouwbaar Ontdek de compacte laserprinters van Brother voor nog straffere afdrukprestaties in zwart-wit. www.brother.be Snelle, stille en compacte netwerkprinter met

Nadere informatie

Twee bedrijven, één team!

Twee bedrijven, één team! cableassembly Connecting solutions Wij geloven in Connecting solutions Eén of miljoenen Klanten Twee bedrijven, één team. Zo zou je 2E Interconnection en Connecting solutions is voor ons een begrip dat

Nadere informatie

academy INNOVEREN MET BIM Praktische training Dome

academy INNOVEREN MET BIM Praktische training Dome INNOVEREN MET BIM Praktische training Dome-X Academy De wereld is in hoog tempo aan het veranderen. Vertrouwde modellen en denkbeelden maken plaats voor nieuwe inzichten. Sleutelwoorden daarbij zijn technische

Nadere informatie

Open voor iedereen. Ook via mobiel en tablet!

Open voor iedereen. Ook via mobiel en tablet! ziekenhuis Open voor iedereen. Ook via mobiel en tablet! Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda is een modern, flexibel, slagvaardig en ondernemend ziekenhuis met zo n 450 bedden en ruim 125 medisch

Nadere informatie

RAVENSWADE 150G, NIEUWEGEIN

RAVENSWADE 150G, NIEUWEGEIN AT YOUR SERVICE: 360 DE MEEST COMPLETE ONTZORGING VAN AL UW EINDGEBRUIKERS-DEVICES NEG-ITSOLUTIONS.NL VASTE PRIJS PER DEVICE INCLUSIEF ALLE SERVICES MINDER WERKDRUK OP DE IT-AFDELING, MEER TIJD VOOR PROJECTEN

Nadere informatie

Doe de poll via the Live App

Doe de poll via the Live App INGRID LIGTHART Je software in de private cloud Doe de poll via the Live App Iedereen heeft het over cloud Cloud is de toekomst Doe mee aan de private cloud poll! Geef nu uw mening via de Exact live app

Nadere informatie

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG Een sociaal intranet met unieke, aanvullende portals Uw medewerkers zijn van grote waarde om de doelstellingen van uw organisatie te behalen. Een effectieve interne

Nadere informatie

SharePoint 2013 maakt Gemeente Halderberge in control

SharePoint 2013 maakt Gemeente Halderberge in control SharePoint 2013 maakt Gemeente Halderberge in control Case study Gemeente Halderberge Maart 2014 SharePoint 2013 maakt Gemeente Halderberge in control Pagina 2/6 SharePoint 2013 maakt Gemeente Halderberge

Nadere informatie

Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV

Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV ICT invulling nieuwe raad (v.a. 19 maart 2014) Uitgangspunt: ICT voor de nieuwe raad staat op 1 februari 2014, zodat de oplossingen

Nadere informatie

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS PRODUCTSHEET DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS De Tablet Sales App (TSA) is een totaalplatform voor verkoopteams. Een app voor verkopers dus, die hen ondersteunt met alles wat zij nodig hebben. Het

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities

Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities Qurius heeft met Microsoft Dynamics CRM een kwaliteitsslag weten te maken. De onderlinge vestigingen communiceren nu beter

Nadere informatie

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Slimmer samenwerken met SharePoint Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Workflows, forms, reports en data WAAROM KIEZEN VOOR K2? Of u nu workflows moet maken voor items in SharePoint

Nadere informatie