Project-based Selling (PBS)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Project-based Selling (PBS)"

Transcriptie

1 Verkopers weten voortaan precies wat ze moeten doen in het gehele verkoopproces. Project-based Selling (PBS) Voordelen van projectmatig verkopen. Whitepaper: Projectmatig verkopen verhoogt de conversie van verkopers. Hoe? Lees verder!

2 Dit whitepaper is voor alle verkopers die hun conversie ratio s willen verhogen. In dit whitepaper geven wij antwoord op onderstaande vragen: Wat gebeurt er als je altijd precies weet wat je moet doen in sales? Welke uitdagingen komen verkopers vandaag de dag allemaal tegen? Waarom draait het in sales uiteindelijk toch allemaal om conversie? Wat kan iedere verkoper leren van goede projectmanagers? Wat is projectmatig verkopen? Wat is Project-based Selling (PBS)? Wat zijn de effecten en resultaten van projectmatig verkopen? Hoe implementeer je projectmatig verkopen in je werkzaamheden? Hoe is projectmatig verkopen bij ons verwerkt in de sales training? Wat zijn de resultaten van projectmatig verkopen bij een echte klant? Wie is Sales&Co eigenlijk precies? Even voorstellen Wij begrijpen dat je na het lezen van dit whitepaper nog vragen hebt. Ook staan we open voor alle terugkoppeling en inhoudelijke commentaren. Wij zijn telefonisch en per altijd goed bereikbaar. Neem contact met ons op en we praten graag verder! Met vriendelijke groet, Sales&Co +31 (0)

3 Stel dat je in het verkoopproces altijd precies zou weten wát je moet doen Onwetendheid is de grootste oorzaak van verkoopangst. Van onze klanten horen we steeds vaker dat verkopers gewoon wel eens willen weten wat ze precies moeten doen in een bepaalde sales situatie. Ze hebben al veel training gekregen maar in de praktijk kunnen ze die soms lastig toepassen. Wij dachten, hoe zou de wereld er uitzien als de verkoper steeds precies weet wat hij moet doen in het verkoopproces? Je krijgt meer overzicht Als je steeds precies weet wat je moet doen in een bepaalde situatie, dan heb je automatisch meer overzicht. En als je meer overzicht hebt dan kan je beter controle houden over de situatie. Je kunt beter beslissingen nemen. Je beheerst het verkoopproces en hebt de leiding. Je krijgt meer zelfvertrouwen Je zelfvertrouwen neemt toe als je precies weet wat je moet doen. Want je twijfelt niet over de beslissing die je neemt. Je weet bijvoorbeeld dat je de juiste keuze maakt door de klant wel of juist niet te bellen. Je weet ook dat je het goede doet als je een gespreksverslag stuurt na een meeting. Je krijgt hogere conversies Vanzelfsprekend vliegen je conversie ratio s omhoog in het hele verkoopproces. Want als je precies weet wat je moet doen, dan is de kans zeer groot dat de klant ook vindt dat je het juiste doet. En daardoor doe je het beter dan de concurrentie en de klant kiest uiteindelijk voor jou. Je beoefent serieus je vak Als je weet waarmee je bezig bent dan beoefen je serieus je vak. En sales is een serieus vak. Helaas zijn er te weinig goede opleidingen en wordt er onvoldoende geïnvesteerd in sales training. Hierdoor laat het niveau van sommige verkopers soms te wensen over. Sales is een vak! In dit whitepaper lees je hoe je door meer projectmatig te verkopen, steeds weet wat je moet doen. Dit levert betere resultaten op.

4 Wat zijn vandaag de dag de grootste uitdagingen voor iedere verkoper? Ondanks alles is er behoefte aan leiderschap in het verkoopproces. Verkopers zijn steeds meer overbodig Inkopers nemen steeds later contact op met de verkoper. Het blijkt dat 70% van het inkoopproces plaatsvindt zonder dat er contact wordt opgenomen met de - potentiële - leverancier. Hier ligt een enorme kans voor de proactieve verkoper; als jij al contact hebt met de inkoper voordat hij de anderen benadert, dan heb je een grote voorsprong in het traject. Social selling verandert de rol van verkopers Social selling is de hype sinds de komst van internet en social media. Maar het is een reactieve verkoopmethode en er is geen bewijs dat het werkt. Je lijkt druk, maar de resultaten worden er niet beter van. Een experiment toont aan dat met dezelfde inzet je nog steeds meer resultaat boekt via traditionele verkoopactiviteiten dan via social selling. Want verkopers moeten proactief zijn en de leiding hebben in het verkoopproces. Verkopers moeten de klant meer uitdagen Uitdagend verkopen is de nieuwste trend in sales. Maar het is niks nieuws. Goede verkopers wisten altijd al dat je de klant moet uitdagen om echt succesvol te zijn. Verkopen begint namelijk pas als de klant nee tegen je heeft gezegd. Je moet de klant uitdagen en zijn bezwaren weerleggen. Verkopers die de leiding hebben in het proces beheersen dit goed. En nog duizend-en-één andere trends Naast deze trends zijn er nog duizend andere zogenaamde trends in sales te noemen. Maar als je goed kijkt is het allemaal oude wijn in nieuwe zakken. Het zijn vooral kleine variaties op bestaande oude concepten. Een top verkoper weet: onder aan de streep telt alleen of jij aan het einde van de maand je target hebt gehaald De rest is afleiding en ruis. Op de volgende pagina lees je waarom het, ondanks alle veranderingen, uiteindelijk nog altijd gewoon draait om je conversie ratio s in sales.

5 In sales word je afgerekend op je conversie ratio s, wat er ook gebeurt. Welke ontwikkelingen er in sales ook zijn, het draait om conversie. Iedere verkoper heeft een target. Of het nou gaat om de accountmanager die zijn klantenbestand moet beheren en uitbouwen of om een business development manager die nieuwe klanten moet werven. Het maakt ook niet uit of je binnen of buiten zit. Je krijgt van je werkgever een target. Het transportband-principe In sales draait het om conversie. Als jij bijvoorbeeld een lead-toorder conversie hebt van 7% dan moet je 100 nieuwe leads aan het begin op de transportband zetten om er zeven opdrachten aan het einde vanaf te krijgen. Want input = output! Het verschil tussen toppers en tobbers Het verschil tussen een top verkoper en een middelmatige verkoper zit hem in de hoogte van de conversie ratio s. Hoe hoger de conversie, hoe beter de verkoper is. De top verkoper is in staat om meer succesvolle resultaten te boeken met dezelfde hoeveelheid sales activiteiten. Het kan efficiënter en het kan effectiever Hoe kan een verkoper zijn conversie verhogen? Dat kan door efficiënter of door effectiever te verkopen. Efficiënter betekent dat je minder leads in je pijplijn stopt dan een andere verkoper en toch hetzelfde resultaat behaalt. Effectiever betekent dat jij dezelfde hoeveelheid leads in de pijplijn stopt en dat je uiteindelijk meer opdrachten binnenhaalt. Discipline en vaardigheden zijn het antwoord Wat kan je leren van een top verkoper? Top verkopers zijn zeer gedisciplineerd. Zij weten precies wat ze aan het doen zijn en wat hun volgende stap is. Ze hebben de leiding over het verkoopproces. Daarnaast voeren ze alle sales activiteiten beter uit. Ze bezitten sterkere sales vaardigheden om iedere verkoopactiviteit succesvol af te ronden. Lees verder wat top verkopers hetzelfde doen als projectmanagers.

6 Wat als we verkopers zouden vervangen door de beste projectmanagers? Wat verkopers van projectmanagers kunnen leren. Vanuit de vorige pagina s wordt duidelijk dat goede verkopers weten waarmee ze bezig zijn. Zij werken doelgericht om hun targets te behalen. Hierin zie je duidelijk overeenkomsten met een goede projectmanager. Een verkoopproces is namelijk net een project met een start en een einde; de mooie lead die je genereert tot en met de nieuwe klant die je toevoegt aan het klantenbestand. Wat we kunnen leren van projectmanagers Een projectmanager heeft en houdt de leiding over het hele proces Een projectmanager bereidt ieder beslissingsmoment goed voor Een projectmanager werkt gefaseerd en stap voor stap naar het doel Een projectmanager weet precies welke activiteiten hij moet doen Een projectmanager overlegt continu met alle betrokkenen Een projectmanager geeft niet op en is pas klaar als het project af is Waarom hebben we toch verkopers nodig? Verkopers kunnen veel leren van projectmanagers. Het benaderen van het verkoopproces als een project biedt vele voordelen. Maar toch hebben we goede verkopers nodig. Dit zijn talenten die de competenties hebben om alle activiteiten in het verkoopproces succesvol uit te voeren. Dit zijn unieke eigenschappen waaraan je een top verkoper herkent. Op de volgende pagina introduceren wij de Project-based Selling (PBS) methode. Deze verkoopmethode gaat uit van het principe dat je hogere conversies behaalt als je projectmatig verkoopt.

7 De Project-based Selling (PBS) methode zorgt dat je projectmatig gaat verkopen. Dit is de verkoopmethode die gegarandeerd je conversie verhoogt. Door projectmatig te werken weten verkopers precies wat ze moeten doen in het gehele verkooptraject. Voordeel is dat verkopers hierdoor hun sales conversies aanzienlijk verhogen. Denk hierbij aan meer belletjes converteren in een afspraak of meer offertes converteren in een deal. De Project-based Selling (PBS) verkoopmethode Project-based Selling is een methode dat het verkoopproces benadert als een project. Het is gebaseerd op de PRINCE2 projectmanagement aanpak. De PBS methode in het kort Iedereen kan verkopen, als je maar weet wat je moet doen. Dat is het uitgangspunt van Project-based Selling. Deze methode geeft inzicht in welke fasen het verkooptraject heeft, welke stappen je moet nemen en welke activiteiten je moet uitvoeren. En net als iedere projectmanager moet je als verkoper het verkooptraject beheersen (managen) en je dient beslissingen te nemen. Lees verder voor meer details over Project-based Selling.

8 Historie en achtergrond van de Project-based Selling (PBS) methode. De PBS verkoopmethode is de basis van al onze sales trainingen. Historie van de PBS methode Project-based Selling is eind jaren 90 ontwikkeld en de afgelopen decennia toegepast en verbetert door vele verkopers in allerlei industrieën. Het is gebleken dat deze methode de beste manier is om gestructureerd naar een commercieel doel toe te werken, in de meeste gevallen een opdracht. Basisprincipes van de PBS methode Project-based Selling (PBS) is gebaseerd op de PRINCE2 projectmanagement aanpak. De Project-based Selling methode is gebaseerd op de PRINCE2 projectmanagement aanpak. De basis van deze methode is dat een verkooptraject bestaat uit verschillende fasen, stappen en activiteiten die allemaal moeten worden beheerst en waarbinnen steeds beslissingen worden genomen. De PBS methode in de praktijk Verkopers die Project-based Selling in de praktijk toepassen merken dat ze voortaan steeds precies weten wat ze moeten doen. Ze zien welke stappen ze moeten zetten en welke activiteiten ze moeten uitvoeren. Hierdoor hebben ze altijd overzicht en verhogen ze hun conversie. Effect van de PBS methode op uw resultaten Verkopers die de Project-based Selling methode gebruiken hebben beduidend hogere conversies in elke fase van het verkoopproces dan verkopers die het niet toepassen. Klanten waarderen de methode ook omdat het concreet, duidelijk en transparant is wat er steeds gebeurd. Nog meer positieve effecten van deze verkoopmethode presenteren we op de volgende pagina van dit whitepaper.

9 10 positieve effecten als verkopers meer projectmatig zouden verkopen. De effecten van projectmatig verkopen zijn altijd positief. Projectmatig verkopen is een manier van denken en een manier van handelen. Verkopers die het toepassen weten steeds precies wat ze aan het doen zijn. Zij voeren hun verkoopactiviteiten in de juiste volgorde en op het juiste moment uit. Daardoor hebben ze leiding in het proces. Enkele voordelen van projectmatig verkopen Meer zelfvertrouwen omdat je steeds precies weet wat je moet doen Minder uitstelgedrag omdat je constant weet wat je nog moet doen Betere inzet van je vaardigheden omdat je focus hebt op activiteiten Beter inzicht in je volledige verkooppijplijn door de duidelijke fasen Constructiever overleg met je sales manager door inzicht in je pijplijn Sterkere band met je klant doordat je meer contactmomenten hebt Goede relatie met je interne organisatie doordat ze weten wat je doet Betere uitkomsten bij beslissingen omdat je die goed kan beïnvloeden Meer controle over elke situatie omdat je deze al aan zag komen Hogere conversie in het verkoopproces omdat je bovenop het spel zit Welke voordelen zie jij? Bovenstaand zijn slechts enkele voorbeelden van positieve effecten. Wij zijn benieuwd welke voordelen jij ervaart als je meer projectmatig werkt of welke effecten je verwacht als je meer projectmatig gaat werken. Neem contact met ons op. We praten er graag over verder. Op de volgende pagina leggen we uit hoe jij zelf projectmatig verkopen kunt implementeren in je dagelijkse werkzaamheden.

10 Tien stappen als je zelf projectmatig verkopen wilt implementeren. Onbewust doe je al heel veel zaken goed, nu optimaliseren! Projectmatig verkopen is een methode waardoor verkopers in het hele verkoopproces steeds precies weten wat ze moeten doen. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen, een lagere verkoopangst en minder uitstelgedrag. Maar het zorgt vooral voor hogere conversie ratio s in elk sales traject. Iedereen kan projectmatig verkopen. Wij geven je een eenvoudig implementatieplan als je ook meer projectmatig wilt verkopen. 10 stappen implementatieplan: 1. Breng met elkaar alle fasen van jullie verkoopproces in kaart 2. Benoem de stappen die verkopers horen te nemen in elke fase 3. Bepaal welke activiteiten de verkoper in elke stap moet uitvoeren 4. Wijs de punten aan waar klanten beslissingen nemen 5. Leg het hele projectplan vast op een overzichtelijke manier 6. Maak de verkopers verantwoordelijk om het project te beheersen 7. Onderzoek welke activiteiten de verkopers goed beheersen 8. Identificeer welke activiteiten de verkopers minder goed beheersen 9. Investeer in training om alle vaardigheden te verbeteren 10. Evalueer het proces en stuur bij en investeer continu in training Mocht je vragen hebben, dan zijn onze experts altijd goed bereikbaar. Op de volgende pagina laten we zien hoe wij de Project-based Selling methode hebben verwerkt in al onze sales trainingen.

11 Zo is de Project-based Selling (PBS) methode verwerkt in elke sales training. Wij helpen verkopers met training bij het behalen van hun targets. Projectmatig verkopen is een manier van werken. Het is toepasbaar in alle vormen van verkoop. Daarom leveren wij sales training op alle gebieden. Trainingsprogramma s Wij helpen klanten bij elke uitdaging. Denk aan acquisitie, behoefte analyseren, winnende offertes schrijven en onderhandelen en closen. De Project-based Selling (PBS) methode is de basis van elke sales training. In de training ontwikkelen wij de vaardigheden voor iedere sales activiteit. Trainingsvormen Door middel van sales training helpen wij verkopers om hun conversie ratio s te verhogen in iedere fase van het verkoopproces. Wij helpen klanten door middel van workshops, trainingen en complete academies. Sales workshop Een workshop is de oplossing voor klanten die met een kleine investering commerciële uitdagingen op de sales afdeling willen aanpakken. Sales training Een sales training ontwikkelt specifieke sales vaardigheden van verkopers zodat de commerciële prestaties structureel verbeteren. Sales academy De academy is een volledig op maat gemaakt opleidingsprogramma voor bedrijven die hun verkopers continu willen ontwikkelen. Heb jij ook een trainingsbehoefte? Wil jij ook je sales conversie ratio s maximaliseren? Neem contact met ons op en we praten graag verder! Tot slot hebben wij als voorbeeld een klantcase toegevoegd. Deze vind je op de volgende pagina.

12 Een voorbeeld uit de praktijk. De juiste leads door telefonische acquisitie. Elke situatie is anders, daarom maken wij altijd een voorstel op maat. Door middel van sales training helpen wij verkopers om hun conversie ratio s in het verkoopproces te verhogen. Wij bieden je als voorbeeld graag een klantcase om inzicht te krijgen in het potentiële resultaat. Hoe was de situatie bij de klant De situatie bij de klant was opvallend. Door een fantastische SEO aanpak ontving deze klant veel aanvragen via de website. Helaas sloot het merendeel van de leads niet aan bij de kwalificatiecriteria. Dit moest anders want ze hadden groeidoelstellingen in een bepaald segment. Welke uitdaging had de klant De uitdaging voor de klant was dat zijn verkopers niet zo goed waren in telefonische lead generatie. Ze wisten echt niet waar ze moesten beginnen. De verkopers vertoonden uitstelgedrag. Ze durfden ook niet. En zo waren er te weinig nieuwe leads en liepen ze ver achter op target. Welke oplossing hebben wij geleverd Wij hebben de klant geholpen door eerst in kaart te brengen hoeveel leads je nodig hebt om de groeidoelstelling te realiseren. Dit werd een nieuwe KPI voor de verkopers. Vervolgens hebben het acquisitieproces stap voor stap in kaart gebracht. In de training hebben we alle activiteiten getraind die horen bij telefonische acquisitie. Tot slot zijn we tijdens de training met de nieuwe aanpak live klanten gaan bellen. Wat was het resultaat voor de klant Het resultaat was dat de verkopers de juiste mindset hadden ontwikkeld; ze begrepen de noodzaak van telefonische acquisitie. Hierdoor stelden ze acquisitie (nauwelijks) meer uit. Daarbij wisten ze precies wat ze moesten doen in het acquisitieproces. Dit gaf ze veel controle. En met de nieuwe vaardigheden in telefonische acquisitie, converteerden ze beduidend meer gesprekken in een persoonlijke afspraak.

13 Over ons. Even voorstellen Wij verhogen de conversie van verkopers met sales training. Sales&Co is specialist op het gebied van conversie. Of je nou meer leads wilt converteren in een persoonlijke afspraak of meer offertes wilt converteren in een opdracht, wij helpen iedere verkoper. Bij iedere deelnemer maximaliseren wij de sales conversie ratio s. Training die direct en structureel effect oplevert Wij helpen klanten door middel van sales training. Wij leveren trainen in alle commerciële onderwerpen. De Project-based Selling (PBS) methode ligt aan de basis van elk programma. Door onze trainingswerkwijze presteren deelnemers na de training direct en structureel beter. Dit is onze effectieve trainingswerkwijze Iedere training hanteren wij onze unieke trainingswerkwijze: Prestatiegerichte trainingsaanpak (PBT) - komt uit de topsport Activiteitgerichte trainingsstof (ABC) - training direct toepasbaar Nieuwe generatie trainers (NXT) zij zijn scherp op resultaat Lees op onze website wat dit precies voor u betekent. Onze missie, daarom doen we dit! Wij verbeteren de commerciële prestaties van alle sales medewerkers, zodat zij voortaan bij iedere klant elke verkoopkans pakken. Onze missie is een shoot for the moon. Wij begrijpen dat dit niet helemaal realistisch is. Wij kunnen er natuurlijk niet voor zorgen dat iedere verkoper altijd een conversie van 100% haalt. Maar de missie inspireert ons elke dag. Het zou fantastisch zijn als we kunnen realiseren dat zoveel mogelijk verkopers hun sales conversies maximaliseren. Bedankt voor je tijd en interesse!

14 Contact. Bij vragen of opmerkingen, of als je wilt ontdekken hoe wij jullie sales afdeling kunnen optimaliseren, dan zijn wij bereikbaar per telefoon of . We helpen je graag verder. Bezoekadres Postadres Management Sales&Co Sales&Co Theo Fokkens World Trade Center Postbus Directeur Beursplein DE Rotterdam +31 (0) AA Rotterdam Nederland Nederland Tel. :

Onderzoek toont aan dat maar liefst 85% van alle trainingen na drie maanden geen effect meer heeft. Onze trainingsaanpak brengt daar verandering in!

Onderzoek toont aan dat maar liefst 85% van alle trainingen na drie maanden geen effect meer heeft. Onze trainingsaanpak brengt daar verandering in! Onderzoek toont aan dat maar liefst 85% van alle trainingen na drie maanden geen effect meer heeft. Onze trainingsaanpak brengt daar verandering in! Prestatiegerichte Leercirkel (PLC) De praktische en

Nadere informatie

Trainingen & Coaching. Leren met maximaal rendement

Trainingen & Coaching. Leren met maximaal rendement Trainingen & Coaching Leren met maximaal rendement Leren met maximaal rendement. Meetbare en beproefde trainingsaanpak voor beter resultaat. Vaardigheidstrainingen zijn bedoeld om het rendement van een

Nadere informatie

Hoe word je succesvol in sales

Hoe word je succesvol in sales Hoe word je succesvol in sales Verkopen gaat niet vanzelf. Zeker niet in deze tijd. Toch zijn nog steeds veel verkopers erg succesvol. Dat komt niet door het product of de dienst die ze aanbieden, maar

Nadere informatie

VOORJAAR 2017 SALES VERKOOP

VOORJAAR 2017 SALES VERKOOP TRAINING COACHING ADVIES VOORJAAR 2017 SALES VERKOOP Sales en klanten ondergaan een transformatie. Door de digitale realiteit van vandaag gaan sales professionals anders om met hun klanten en prospects.

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Sales Management en coaching

Sales Management en coaching en coaching Dit programma is afgestemd op salesmanagers die overtuigd zijn van het potentieel in hun team. Managers die weten welke sleutelrol zij spelen in de ontwikkeling van salestalent en die tegelijkertijd

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN In dit E-book help ik jou als zelfstandig ondernemer in vijf stappen meer klanten te werven. Niet door vage tips te geven, maar door je in vijf stappen naar een plan te leiden.

Nadere informatie

HOW TO: OMGAAN MET SLECHT FUNCTIONERENDE MEDEWERKERS

HOW TO: OMGAAN MET SLECHT FUNCTIONERENDE MEDEWERKERS HOW TO: OMGAAN MET SLECHT FUNCTIONERENDE MEDEWERKERS INTRODUCTIE Elk bedrijf krijgt wel eens te maken met een medewerker die niet functioneert zoals gehoopt. Dat is vervelend voor zowel de medewerker als

Nadere informatie

Whitepaper. Verkopen is als bergbeklimmen

Whitepaper. Verkopen is als bergbeklimmen Whitepaper Verkopen is als bergbeklimmen Whitepaper Verkopen is als bergbeklimmen 2 Introductie Verkoopkansen in de bouw liggen over het algemeen niet voor het oprapen. Het is dus zaak om de kansen die

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Verkopen is fun. In de training leer je jouw aanbod overtuigend onderscheiden en beter concurreren.

Verkopen is fun. In de training leer je jouw aanbod overtuigend onderscheiden en beter concurreren. In de training leer je jouw aanbod overtuigend onderscheiden en beter concurreren. Dit programma is bedoeld voor verkopers die meer potentiële klanten willen binden, opportuniteiten sneller ontplooien

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand 10 tips om te scoren met telefonische acquisitie Haal meer uit je adressenbestand 1. Weet waar je het over hebt Wanneer je met telefonische acquisitie begint is het belangrijk om je goed voor te bereiden

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

(Meer) verkopen kun je leren!

(Meer) verkopen kun je leren! (Meer) verkopen kun je leren! Vergroot uw commerciële slagkracht door commerciële zelfreflectie! Door: Etienne Jager > Staat bij u de achterdeur open? > Zelfreflectie in het commerciële proces > Het commerciële

Nadere informatie

YourCapability. Sales- en Accountmanagementopleiding

YourCapability. Sales- en Accountmanagementopleiding YourCapability Sales- en Accountmanagementopleiding YoungCapacity sales biedt jonge salestalenten het YourCapability programma aan. Dit is een post-hbo sales- en accountmanagementopleiding gericht op sales

Nadere informatie

Commercieel Excelleren (4 dagen)

Commercieel Excelleren (4 dagen) Commercieel Excelleren (4 dagen) Wilt u uw mindset en verkooptechnieken nóg verder aanscherpen? En wilt u zich binnenkort meten met de absolute top van salesprofessionals in Nederland? Kies dan voor de

Nadere informatie

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Dat aan het doel en de missie van ondernemingen zo zelden adequate aandacht wordt gegeven is misschien de belangrijkste oorzaak van zakelijke

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

VERKOPEN EN ACQUIREREN

VERKOPEN EN ACQUIREREN VERKOPEN EN ACQUIREREN driedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je wilt meer commercieel succes door je eigen verkoopvaardigheden verder

Nadere informatie

The. Brown Paper Network. Accelerate your Business

The. Brown Paper Network. Accelerate your Business The Brown Paper Network 2015 Accelerate your Business Waarom jij bij The Brown Paper Network? Ben je zelfstandige of een kleine organisatie en: Wil je omzet verhogen? Zoek je maximale persoonlijke ontwikkeling?

Nadere informatie

360 feedback assessment

360 feedback assessment 360 feedback assessment Naam : Jan Voorbeeld Datum rapportage : oktober 2013 Opdrachtgever : Organisatie Contactpersoon : Ellen Roosen Mpact Training & Advies Overwaard 13, 4205 PA Gorinchem Nederland

Nadere informatie

Persoonlijk Salesprogramma - Adviesbureau TTM. Sterk in Sales! Start januari 2014

Persoonlijk Salesprogramma - Adviesbureau TTM. Sterk in Sales! Start januari 2014 Sterk in Sales! Start januari 2014 Het salesprogramma is bedoeld voor medewerkers en verkopers die zich in onderstaande situaties herkennen: Je denkt dat sales iets voor je is, of je directeur wil je graag

Nadere informatie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie. Veel ondernemers worstelen met het maken van kwaliteitsafspraken

Nadere informatie

WHITEPA- PER TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMAR- KETINGBU- REAU

WHITEPA- PER TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMAR- KETINGBU- REAU WHITEPA- PER TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMAR- KETINGBU- REAU WHITEPAPER: TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMARKETINGBUREAU Telemarketing is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces.

Nadere informatie

Video marketing voor makelaars 7 tips

Video marketing voor makelaars 7 tips Video marketing voor makelaars 7 tips Dus je wilt beginnen met video marketing? Erg slim, want nog lang niet alle makelaars gebruiken video, terwijl 85% van de huizen verkopers aangeeft dat ze liever een

Nadere informatie

Vacature Business Development & Sales

Vacature Business Development & Sales Vacature Business Development & Sales Functieomschrijving 0 1 20.10. 2016 Vacature Business development &sales 01 Zelfstandige denker, met gevoel voor het ontwikkelen en benutten van commerciële kansen.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 -

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 - Workshops Top Secretaries 2012 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2-1 TRAININGSCARROUSEL - 3-1.1. Projectmanagement - 3-1.2. Overtuigend beïnvloeden - 4-1.3. Communiceren met NLP - 5-1.4. Effectiever met emotionele

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

CENSES YOUNG TOP CLASS TALENT VERBINDEN

CENSES YOUNG TOP CLASS TALENT VERBINDEN CENSES YOUNG TOP CLASS TALENT VERBINDEN ALLES DRAAIT OM TALENT Eigenlijk draait alles bij Censes om talent. Menselijk talent dat bedrijven in staat stelt hun prestaties en klantrelaties op een excellent

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

Effectief investeren in management

Effectief investeren in management Effectief investeren in management Veel organisaties zijn in verandering. Dat vraagt veel van de leidinggevenden/managers. Zij moeten hun medewerkers in beweging krijgen om mee te veranderen. En dat gaat

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Een uitgebreide personalia kunt u opvragen bij info@lots-of-hospitality.nl

Een uitgebreide personalia kunt u opvragen bij info@lots-of-hospitality.nl Charlotte Parrée heeft ruim 20 jaar verkoopervaring in de hotellerie. Haar werkervaring heeft ze opgedaan in binnen- en buitenland bij vier en vijf sterren hotels, waaronder de Hotels van Oranje te Noordwijk.

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL. Dez e t r a i n i n g i s e c h t een

4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL. Dez e t r a i n i n g i s e c h t een 4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL Dez e t r a i n i n g i s e c h t een a a n r a d er o m t e l ere n m e n s e n e c h t t e b e t re k k e n e n t e r a k e n m e t j o u w v er h a a l.

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM Exact Synergy Enterprise Krachtiger Klantbeheer CRM 1 Inleiding Waar gaat het om? De klant komt op de eerste plaats. Maar geldt dat voor al uw klanten? En om hoeveel (potentiële) klanten gaat het; tientallen,

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

Training Klantbeleving

Training Klantbeleving Training Klantbeleving Klantbeleving: voeg waarde toe en verwonder Betalen voor de verzending van je online bestelling? Een week wachten tot je de offerte in je mailbox vindt? Daar nemen klanten geen genoegen

Nadere informatie

erbeterdezaak.nl Processen managen Een inleiding erbeterdezaak.nl

erbeterdezaak.nl Processen managen Een inleiding erbeterdezaak.nl Processen managen Een inleiding Proces cultuur De klant komt eerst Zorg dat je altijd waarde toevoegt Moedig eigen initiatief aan Geef medewerkers ruimte Moedig teamwerk aan Beloon team prestaties Werk

Nadere informatie

SUCCESVOL IN SALES. Een leerweg voor sales & accountmanagement. Pieterman & Partners

SUCCESVOL IN SALES. Een leerweg voor sales & accountmanagement. Pieterman & Partners Een leerweg voor sales & accountmanagement WAAROM DEZE LEERWEG Sales is de fundering voor een gezonde organisatie. Het is van groot belang je relaties te beheren en uit te bouwen, doelstellingen te behalen

Nadere informatie

Resultaatgericht Management (3 daags)

Resultaatgericht Management (3 daags) Resultaatgericht Management (3 daags) Steviger sturen op resultaten en verwachtingen? En dit in een omgeving waar u met minder mensen meer moet bereiken? In de training Resultaatgericht Management ontdekt

Nadere informatie

Overzicht van alle trainingsonderwerpen

Overzicht van alle trainingsonderwerpen Ace! Management Partners Training Coaching Consulting Interim Management Den Haag Amsterdam Den Bosch Rotterdam Zwolle Utrecht Arnhem Amersfoort Breda Eindhoven Maastricht Brussel Antwerpen Investeren

Nadere informatie

6. Project management

6. Project management 6. Project management Studentenversie Inleiding 1. Het proces van project management 2. Risico management "Project management gaat over het stellen van duidelijke doelen en het managen van tijd, materiaal,

Nadere informatie

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE ontwikkelt en verkoopt zetmeelproducten op wereldwijde schaal. Het verkoopteam werkte met een gefragmenteerde CRM (Customer Relationship

Nadere informatie

NDERE KIJK OP ICT CONSULTANCY

NDERE KIJK OP ICT CONSULTANCY DE a NDERE KIJK OP ICT CONSULTANCY Innervate is al ruim 13 jaar succesvol in het adviseren van vele organisaties op het gebied van ICT vraagstukken. Naast onze dienstverlening op het gebied van ICT Beleid

Nadere informatie

HOE JE GOED BETALENDE KLANTEN BINNENHAALT IN EEN VOORTDURENDE STROOM

HOE JE GOED BETALENDE KLANTEN BINNENHAALT IN EEN VOORTDURENDE STROOM HOE JE GOED BETALENDE KLANTEN BINNENHAALT IN EEN VOORTDURENDE STROOM DOOR LAURA BABELIOWSKY WWW.BOUWEENBLOEIENDBEDRIJF.NL DIT EBOOK GAAT OVER EEN BELANGRIJKE SUCCESFACTOR VOOR JE BEDRIJF Om alle klanten

Nadere informatie

Hogere omzet met loyale klanten

Hogere omzet met loyale klanten m e t e n, w e t e n é n v e r b e t e r e n Hogere omzet met loyale klanten Luistert u naar uw klant? Staat uw klant écht centraal? Gaat u de dialoog aan met uw klant om verbeteringen te bespreken? In

Nadere informatie

Welkom. Doel van workshop. LoopbaanNed. Dr. Dieta Mietus

Welkom. Doel van workshop. LoopbaanNed. Dr. Dieta Mietus Welkom Doel van workshop Oplossingsgericht werken LoopbaanNed Dr. Dieta Mietus Kennismaking Wat zou je willen doen zodat deze workshop nuttig voor je is? Oplossingsgericht werken aan project Projectmanager:

Nadere informatie

EXCELLENT VERKOPEN FACE TO FACE COMMUNICATIE TRAINING. Pieterman & Partners

EXCELLENT VERKOPEN FACE TO FACE COMMUNICATIE TRAINING. Pieterman & Partners EXCELLENT VERKOPEN FACE TO FACE COMMUNICATIE TRAINING Pieterman & Partners EXCELLENT VERKOPEN RESULTAAT Met succes communicatieve en commercieel technische vaardigheden in verkoop toepassen Meer rendement

Nadere informatie

VAN ACQUISITIE TOT AFSLUITEN

VAN ACQUISITIE TOT AFSLUITEN VAN ACQUISITIE TOT AFSLUITEN Meer dan ooit is de markt in beweging. De internationalisering en digitalisering zorgen in zeer hoog tempo voor nieuwkomers op de markt. Deze marktveranderingen vragen om beter

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Communicatie. Trainingen.

Communicatie. Trainingen. Communicatie Trainingen www.amv-opleidingen.nl AMV, de opleider voor jouw ambities Praktisch en resultaatgericht Het verschil maken, dat doen we bij AMV. Door onze praktische én persoonlijke aanpak. In

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Structuur in uw verkoopproces Door Willem van Putten

Structuur in uw verkoopproces Door Willem van Putten Structuur in uw verkoopproces Door Willem van Putten Uit verschillende onderzoeken in Europa en Amerika blijkt dat meer dan 80% van de organisaties geen gestructureerd en gestandaardiseerd verkoopproces

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES Mentale veerkracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES In de (top)sport is het een vast gegeven; wil je succesvol zijn als sporter dan investeer je in techniek en conditie, maar ook in mentale

Nadere informatie

Dit is MMP. MMP boekt al jaren prima resultaten met partners als Euretco.

Dit is MMP. MMP boekt al jaren prima resultaten met partners als Euretco. just smarter... Dit is MMP. MMP boekt al jaren prima resultaten met partners als Euretco. Voor een eerste offshore traject met MMP in India waren onze ambities behoorlijk hoog. Maar alle deadlines werden

Nadere informatie

WERKBOEK SUCCESVOL VERKOPEN. - Het fundament -

WERKBOEK SUCCESVOL VERKOPEN. - Het fundament - SUCCESVOL VERKOPEN WERKBOEK - Het fundament - Het fundament In deel één van het werkboek Succesvol verkopen zijn we voortvarend van start gegaan met het aanmaken of optimaliseren van je linkedin profiel

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl Het Mens Effect hetmenseffect.nl Uw organisatiedoelen & het effect van talent In deze dynamische tijd vormt de mens weer de kern van succesvolle organisaties. Welke uitdaging ook, ICT-systemen, processen

Nadere informatie

Sales Acceleratie Management. Sales Wetmatigheid 4 - Marktdruk

Sales Acceleratie Management. Sales Wetmatigheid 4 - Marktdruk Sales Acceleratie Management Sales Wetmatigheid 4 - Marktdruk Sales Acceleratie Management Sales Wetmatigheid 4 - Marktdruk 1. Waarom marktdruk optimaliseren? Meer juiste klantcontacten leveren betere

Nadere informatie

Tips voor verkoop in de bouw. Staat uw Acquisitie Realisatie Monitor op scherp?

Tips voor verkoop in de bouw. Staat uw Acquisitie Realisatie Monitor op scherp? Tips voor verkoop in de bouw Staat uw Acquisitie Realisatie Monitor op scherp? Tips voor verkoop in de bouw Staat uw Acquisitie Realisatie Monitor op scherp? Hoe succesvol is uw verkoopbeleid? Welke belangrijke

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Prospecteren met succes

Prospecteren met succes TRAINING Prospecteren met succes www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PROSPECTEREN MET SUCCES De meeste verkopers hebben er een hekel aan en veel

Nadere informatie

REEF-carrièremanagement. voor jouw persoonlijke groei. delen om te groeien

REEF-carrièremanagement. voor jouw persoonlijke groei. delen om te groeien REEF-carrièremanagement voor jouw persoonlijke groei delen om te groeien REEF hecht veel waarde aan de persoonlijke groei van zijn medewerkers. Daarom helpt REEF je in de eerste plaats aan uitdagende en

Nadere informatie

verbeteren omzet & winst: 10 praktische tips

verbeteren omzet & winst: 10 praktische tips verbeteren omzet & winst: 10 praktische tips Hoe kun je op een snelle manier je financiële resultaten aanzienlijk verbeteren? Welke ingangen kun je daarvoor zoal gebruiken? financiële eindcijfers op zich

Nadere informatie

Gras groeit sneller door eraan te trekken!

Gras groeit sneller door eraan te trekken! Gras groeit sneller door eraan te trekken! Ontwikkel de competenties van je medewerkers Ton van Dongen en Jan Harmen Rietman Thema, uitgeverij van Schouten & Nelissen 1 waarom zijn competenties belangrijk?

Nadere informatie

TRAINING Account Management

TRAINING Account Management TRAINING Account Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ACCOUNT MANAGEMENT Steeds vaker blijkt dat ondernemingen het aantal toeleveranciers

Nadere informatie

Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0

Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0 Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0 Om betere verkoopresultaten te behalen koos Danica voor Microsoft Dynamics CRM 3.0. Vanaf de invoering zijn

Nadere informatie

Meer fans, meer focus, meer klanten. Met Anne Raaymakers

Meer fans, meer focus, meer klanten. Met Anne Raaymakers Meer fans, meer focus, meer klanten Met Anne Raaymakers Je bent op de goede plek als je weet dat je jezelf en je bedrijf online beter moet presenteren, maar je weet niet zeker hoe je dat moet doen niet

Nadere informatie

Zakelijke coaching vragenlijst Document. Voor bedrijf: Door: Datum:

Zakelijke coaching vragenlijst Document. Voor bedrijf: Door: Datum: Zakelijke coaching vragenlijst Document Voor bedrijf: Door: Datum: Inhoud Instructies Bedrijfs onderzoek 1. De verwachtingen in het bedrijf 2. Uitdagingen en mogelijkheden met inzicht op verwachting 3.

Nadere informatie

SUCCESVOL TELEFONISCH AFSPRAKEN MAKEN

SUCCESVOL TELEFONISCH AFSPRAKEN MAKEN SUCCESVOL TELEFONISCH AFSPRAKEN MAKEN OUTBOUND TELEFOONCOMMUNICATIE Pieterman & Partners SUCCESVOL TELEFONISCH AFSPRAKEN MAKEN RESULTAAT Sneller afspraken met de juiste contactpersoon. Meer respons en

Nadere informatie

Over Performance Dialogue

Over Performance Dialogue Over Performance Dialogue Wij ondersteunen organisaties bij het versterken van de dialoog tussen de organisatie en haar medewerkers over functioneren en presteren. Dit doen wij door middel van training

Nadere informatie

Sales en Account Management

Sales en Account Management Talent program Het Instituut voor (ISAM) is gespecialiseerd in academische sales opleidingen, masterclasses en seminars voor de ambitieuze sales professional. Het ISAM is opgericht in 1996 en verbonden

Nadere informatie

3 GEHEIMEN OM BINNEN TE KOMEN BIJ BEDRIJVEN

3 GEHEIMEN OM BINNEN TE KOMEN BIJ BEDRIJVEN DENNIS J. JANSEN 3 GEHEIMEN OM BINNEN TE KOMEN BIJ BEDRIJVEN Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit gratis mini ebook te bestellen, waarbij je vanaf nu ook wekelijks gratis verkooptips

Nadere informatie

Succesvol je verkooptargets halen!

Succesvol je verkooptargets halen! Succesvol je verkooptargets halen! Het programma is bedoeld voor beginnende en meer gevorderde verkopers en zelfstandige ondernemers die onderstaande situaties herkennen: Je werkt erg hard en maakt lange

Nadere informatie

KLANT & VERKOOPGERICHT TELEFONEREN

KLANT & VERKOOPGERICHT TELEFONEREN KLANT & VERKOOPGERICHT TELEFONEREN INBOUND TELEFOONCOMMUNICATIE Pieterman & Partners KLANT & VERKOOPGERICHT TELEFONEREN RESULTAAT Binnenkomende telefoongesprekken ombuigen naar proactieve commerciële gesprekken.

Nadere informatie

De drie valkuilen van accountmanagers. Tips & tricks voor u en uw team! Telefoon:

De drie valkuilen van accountmanagers. Tips & tricks voor u en uw team! Telefoon: De drie valkuilen van accountmanagers Tips & tricks voor u en uw team! Telefoon: 070 850 66 00 E-mail: info@prospex.nl De drie valkuilen van accountmanagers Valkuilen bij commerciele acties Uit onderzoek

Nadere informatie

DE BESTE SCORE

DE BESTE SCORE 1 Voorwoord Voordat je straks dit rapport leest met de tactiek die hierin verwerkt is willen we je graag bedanken voor het downloaden van dit rapport. Dit betekent dat jij actie onderneemt en er echt voor

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken

atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken Hoe zorg je er in deze turbulente tijden voor dat mensen zich blijven ontwikkelen en relevant blijven voor

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN TRAINING

DE TOEKOMST VAN TRAINING 1 White Paper 2 White Paper DE TOEKOMST VAN TRAINING De klassieke training heeft afgedaan. E-learning is meer buzz dan werkelijkheid. Een multidisciplinaire aanpak stokt steeds na het afronden van het

Nadere informatie

Het schier onmogelijke mogelijk maken

Het schier onmogelijke mogelijk maken Improof, ondernemen met visie Improof is opgericht door Hans Savalle en Tom Touber. Ervaren ondernemers en bestuurders bij grote ondernemingen. Nu helpen zij collega ondernemers hun ambities waar te maken.

Nadere informatie

Verbindend Leiderschap. Info driedaagse training inside

Verbindend Leiderschap. Info driedaagse training inside Verbindend Leiderschap Info driedaagse training inside AAN HET WERKBOEK! Sommige situaties doen je wankelen. Je schrikt van de reactie van jezelf of de ander. Soms op je werk, soms privé. Hoe kan dat?

Nadere informatie

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN MENSEN ZIJN HET HART VAN UW SUCCES BEDRIJVEN DIE DE BESTE MENSEN AAN ZICH WETEN TE BINDEN, PRESTEREN BETER. MAAR

Nadere informatie

Leiderschap in Turbulente Tijden

Leiderschap in Turbulente Tijden De Mindset van de Business Leader Leiderschap in Turbulente Tijden Onderzoek onder 175 strategische leiders Maart 2012 Inleiding.. 3 Respondenten 4 De toekomst 5 De managementagenda 7 Leiderschap en Ondernemerschap

Nadere informatie

Korte kennismaking Agenda van gesprek overlopen. Rekruteren, selecteren, opleiden en begeleiden van ambitieus sales talent

Korte kennismaking Agenda van gesprek overlopen. Rekruteren, selecteren, opleiden en begeleiden van ambitieus sales talent Korte kennismaking Agenda van gesprek overlopen Rekruteren, selecteren, opleiden en begeleiden van ambitieus sales talent 1 Positioning statement in één zin Over Vendetium Wij inspireren en motiveren ambitieuze

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

Xcellent. in performance ontwikkeling van mens en organisatie

Xcellent. in performance ontwikkeling van mens en organisatie Xcellent in performance ontwikkeling van mens en organisatie Xpertise Xpert Xact Xcellent + Xpertise Een geslaagd opleidingstraject begint met kennis. Onze kennis, maar ook die van u. P3transfer heeft

Nadere informatie

Toekomstige eerstelijns leidinggevenden alvast voorbereiden: casestudy Janssen Pharmaceutical

Toekomstige eerstelijns leidinggevenden alvast voorbereiden: casestudy Janssen Pharmaceutical 1 Toekomstige eerstelijns leidinggevenden alvast voorbereiden: casestudy Janssen Pharmaceutical Welkom! De wereld verandert steeds sneller, alles en iedereen is meer en meer met elkaar verbonden een behoorlijke

Nadere informatie

13. De ideale product owner

13. De ideale product owner WHITEPAPER IN 5 MINUTEN D E C E M B E R 2 0 1 4 13. De ideale product owner In onze whitepaper over scrum (http://www.oberon.nl/whitepaper/11_scrum/) beschreven we kort de scrum methodiek zoals we die

Nadere informatie

MIJN LEARNINGS VAN DRTV. SPREKER: Sarah Clifton MODERATOR: Marc Schoutens

MIJN LEARNINGS VAN DRTV. SPREKER: Sarah Clifton MODERATOR: Marc Schoutens MIJN LEARNINGS VAN DRTV SPREKER: Sarah Clifton MODERATOR: Marc Schoutens HOE VOLG JE DIT WEBINAR? 2 Onze collega s van de service desk helpen je graag: mathias.degraag@ifunds.nl +31 (0)6 4153 9345 Vragen

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie