Picknick een hoeve GENIETEN IN LANDELIJK HAGELAND EN DIJLELAND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Picknick een hoeve GENIETEN IN LANDELIJK HAGELAND EN DIJLELAND"

Transcriptie

1 Picknick een hoeve GENIETEN IN LANDELIJK HAGELAND EN DIJLELAND 8 leuke dagarrangementen 8 picknicks op een unieke locatie 8 proeverijen van heerlijke hoeveproducten

2 Ik ga op stap en neem mee... niets! Het prachtige landschap van het Hageland en het Dijleland wordt al eeuwen meebepaald door de landbouw, met zijn eindeloze akkers en golvende weiden. Ook vandaag nog liggen, langs de toeristische routes in dit stukje van de Vlaams-Brabantse provincie, nog verschillende actieve agrarische bedrijven. Enkele van deze hoeves bieden u verrukkelijke dagarrangementen aan. Kom hier wandelen of fietsen en DIJLELAND DIJLELAND Zaventem Kraainem geniet bovendien van een heerlijke picknick met hoeveproducten. Hoeilaart Sint- Genesius- Rode Steenokkerzeel Overijse Boortmeerbeek Kortenberg Keerbergen Haacht Kampenhout Wezembeek- Oppem Tervuren Bertem Herent LEUVEN Tremelo Rotselaar Oud-Heverlee Huldenberg Begijnendijk Holsbeek Lubbeek Aarschot Tielt-Winge Bierbeek Boutersem Hoegaarden Scherpenheuvel- Zichem Glabbeek Tienen HAGELAND Bekkevoort HAGELAND Kortenaken Linter Diest Landen Geetbets Zoutleeuw 1IK KIES EEN BOERDERIJ... EN DAN? Wanneer u uit deze brochure een arrangement hebt gekozen, is het moeilijkste al achter de rug. U hoeft dan enkel bij de boer te reserveren en aan te geven hoeveel picknicks hij moet klaarmaken. De dag zelf arriveert u op het afgesproken tijdstip en neemt u de picknickmand in ontvangst. Het meest idyllische plekje in en rondom de hoeve is voor u gereserveerd. Nadien brengt u de lege mand naar de boer terug, betaalt u de picknick aan de boer of boerin en kunt u met een volle maag weer op pad. 2 IK VERTREK OM... EN KAN PICKNICKEN OP DE HOEVE OM...? Naast het kaartje van de route, vindt u bij elk arrangement de afstand van de route en de afstand van de hoeve tot het vertrekpunt. Met deze afstand en de gemiddelde snelheid kunt u het uur van uw aankomst op de hoeve berekenen. De gemiddelde snelheid van een... wandelaar: 4 km/uur fietser: 18 km/uur paard met ruiter: 6 km/uur Dit zijn snelheden bij benadering. Ze hangen af van verschillende factoren: leeftijd, conditie, weersomstandigheden, groepsgrootte... 3 IK WIL MAATWERK... BEPAAL ZELF JE DAG! Voor elk arrangement vindt u één pareltje van de vele wandel- en fietsroutes van het Hageland en Dijland. In deze brochure vindt u ook een kaartje van deze route. Naast dit uitgewerkt arrangement kunt u zelf nog meer routes ontdekken in de omgeving van de hoeve.

3 ARRANGEMENT 1 Picknickwandelen langs De Kluisberg Het Rijnrodepad ruiterroute 26 km, hoeve op 150 m van de route, 11,2 km vanaf vertrekpunt Deze route neemt u mee naar de Hagelandse fruitstreek tussen Tienen, Landen, Zoutleeuw en Diest. U wandelt kilometerslang tussen boomgaarden. Het Rijnrodepad is daarom een echte aanrader in de bloesemperiode. Maar ook in de zomer en herfst zullen de mooie landschappen u verrassen. Hoogtepunt van uw tocht is zeker en vast de beklimming van de Rijnrodeberg. U rijdt er via een extra lusje letterlijk doorheen de wijnboerderij Kluisberg. Afhankelijk van het tempo duurt de route 3 tot 5 uur. Dit wijnhuis heeft een hele geschiedenis achter de rug. Honderden jaren geleden werd hier reeds door kluizenaars wijn verbouwd. Vandaag zijn Jos Vanlaer en zijn gezin gebeten door dezelfde microbe. Wat begon als een hobby met enkele druivelaars en een tiental flessen wijn, groeide al snel tot een vennootschap met 3 hectare druivelaars en een opbrengst van duizenden flessen wijn. De steile hellingen en ijzerhoudende, zandstenen ondergrond is uitstekend voor druivensoorten zoals Müller Thurgau, Pinot Noir, Lemberger en Dornfelder. EMIEL (68) & MARIA (67): De zoete wijn parelde in onze mond! INFO Rijnrode 5, 3460 Bekkevoort - tel/fax: +32 (0) info@kluisberg.be Wijn - Druivensap Brood - Boter - Kaas - Ham - Paté Hoofdkaas - Confituur - Fruit Pudding of yoghurt - Fruitsap 10,50 euro per persoon 7 euro per kind tot 12 jaar 3 dagen op voorhand van 4 tot 20 personen OOK NOG TE BELEVEN... Reserveer zeker een wijndegustatie. Een diareeks en een rondleiding in de wijnmakerij vertelt u alles over het proces van druif tot wijn. Als afsluiter van uw bezoek kunt u zich in de hoeve een heerlijk zelfbereide maaltijd laten voorschotelen. En natuurlijk neemt u de mooi verpakte wijn mee naar huis, als souvenir of als geschenk. Mierenbergwandeling (15km) - Hoeve op 1,9 km van de route, 3,5 km vanaf vertrekpunt route : hoeve op 2,2 km van de route, 2,7 km vanaf KP : hoeve op 1,8 km van de route, 3,5 km vanaf KP 39 Kaart, wegbeschrijving en gps-bestand gratis te downloaden op (rubriek Fiets-, wandel- en ruiterroutes ).

4 ARRANGEMENT 2 Picknickwandelen langs de Jos Theys Boerderij De Jos Theys Boerderij is een veeteeltbedrijf op nauwelijks 20 kilometer van de nationale luchthaven. Het vlees wordt verkocht aan slagers en koks. Maar de familie Theys ontwikkelde de hoeve ook als een originele en uiterst verzorgde kijk- en eetboerderij. Dineren op de hoeve? Het kan hier in het eigen restaurant met een stijlvol interieur, wijnkelder en een uitgelezen kaart met uiteraard de lekkerste vleesgerechten. Proef ook het echte boerderijleven. Zie hoe de dieren gevoederd en verzorgd worden. Op de speelweide ravotten de kids rond een omgevallen boom en scheuren ze door de bochten op de go-carts. Je kan in de hoeve ook zalen reserveren voor feesten, zakenlunches en seminaries. INFO Sluisbeekstraat 9, 3220 Kortrijk-Dutsel - tel. +32 (0) fax +32 (0) boerderij@jostheys.be - info@jostheys.be - Nootham van Juniorbeef Gedroogde ham - Flinterdun gesneden Juniorbeef gebraad met mosterdsaus - Kalfsbraadworst - Huisgemaakte juniorbeef tartaar (filet américain) Kalfballetjes in tomatensaus Huisgemaakt brood/ confituur/ ijs en cake - Hoeveboter Salade- Verse fruitsalade Vers fruitsap Koffie en thee 22 euro per persoon 15 euro per kind tot 12 jaar van donderdagmiddag tot zondagavond zonder afspraak voor de andere dagen en vanaf 20 personen volgens afspraak van 4 tot 90 personen De Horstwandeling 8,8 km, hoeve op 1,4 km van de route, 4 km vanaf vertrekpunt De Horstwandeling (9 km) voert u via de zuidwesthelling van de Wingevallei naar enkele prachtige vergezichten. U kronkelt doorheen holle wegen en op bos- en veldpaden. U vertrekt - en komt weer aan - bij het Kasteel van Horst te Sint-Pieters-Rode (Holsbeek). Meidrieswandeling (6,5km) hoeve op 1,1 km van de route, 2,3 km vanaf vertrekpunt hoeve ligt eveneens op 450 m van de verbindingsweg tussen Horst- en Meidrieswandeling Horstroute (fietsroute, 34 km), hoeve op 450 m van de route, 10 km vanaf Leuven en 25 km vanaf Horst route : hoeve op 450 m van de route, 790 m vanaf KP : hoeve op 450 m van de route, 3,9 km vanaf KP 65 MICHEL (57) & ROSA (55) Niet te geloven dat zo dicht bij onze hoofdstad nog zoveel rust en stilte te vinden is. De Horstwandeling staat beschreven in de wandeluitgave Wandelnetwerk Wingevallei (9 euro) te bestellen bij Toerisme Vlaams-Brabant: +32 (0) , toerisme@vlaamsbrabant.be, Ook verkrijgbaar bij de Dienst voor Toerisme Holsbeek en in het Bezoekerscentrum van het Kasteel van Horst.

5 ARRANGEMENT 3 Picknickfi etsen langs Hof ter Vaeren OOK NOG TE BELEVEN... Laat u rondleiden op dit modern bedrijf in historische gebouwen. Sluit af met een heerlijk zelfbereid hoeve-ijsje. Ten zuidoosten van Brussel - net aan de rand van het arrondissement Leuven - ligt de vierkantshoeve Hof ter Vaeren. Al driehonderd jaar! Het is een gemengd bedrijf met akkerbouw - granen, suikerbieten, aardappelen en maïs - en melk- en vleesvee. Willy en Nicole verwerken de melk in hoofdzaak zelf en verkopen de producten op de hoeve: boter, kaas, botermelk, yoghurt en uiteraard hoeve-ijs. LAURA (8) Hier hebben ze de lekkerste ijsjes van het land! INFO Wolfhagen 5, 3040 Huldenberg - tel/fax: +32 (0) Jonge kaas - Kruidenkaas Plattekaas - Verse melk Chocomousse, rijstpap of horentje met twee bolletjes ijs Wit brood - Bruin brood Ham - Chocopasta Koffie of thee - Appelsap 11 euro per persoon één week op voorhand van 20 tot 40 personen De Aardappelroute fietsroute van 20 of 35 km Deze fietsroute, bestaande uit 2 lussen van 20 km en 35 km, brengt u naar de streek van Dijle en Lane, ten zuiden van Leuven. De route voert u langs uitgestrekte akkers en weiden, waar de boer het landschap maakt en de open ruimte verzorgt. Infoborden, ter plaatse langs de kant van de weg, vertellen het verhaal van de aardappel: van de teelt tot de productie en verwerking. In Huldenberg kunt u ook genieten van een wandeling in het prachtige natuurgebied De Doode Bemde. Terlanenwandeling (6,5 km), hoeve op 100 m van de route, 2 km vanaf vertrekpunt vanaf 2008 Brochure van deze route is verkrijgbaar bij de Toeristische Dienst van Oudenaarde.

6 ARRANGEMENT 4 Picknickwandelen langs Boerderij De Brabander ò HOOGEMEYER OUDE TIENSES TERBECK KERSBEEK- Æa MISKOM W ITTEBOS MEYENBERG TALENSTRAAT KAZEMELKSTRAAT î MISKOM DORP Æa REYSE HOLLESTRAAT \ HEERBAAN HANENSTRAAT Het Velpewandelpad 6,3 km, hoeve op 3,2 km vanaf vetrekpunt Dit pad (6,3 km) neemt u mee doorheen het Vlaams natuurgebied Velpevallei. U kronkelt langs poelen, houtkanten en sloten en doorheen graslanden en bospartijen. Grazende Schotse hooglandrunderen en IJslandpaarden begeleiden u op uw tocht. Een aanrader voor natuurliefhebbers! Bij nat weer is waterdicht schoeisel zeker aan te bevelen. KERSBEEK DORP STROSTRAAT SCHOTSEBOSWEG Verscholen in het weidse Hageland, tussen groen en graan ligt Boerderij De Brabander. In deze sociale werkplaats ligt de nadruk op duurzame tewerkstelling. Twintig laaggeschoolde, langdurig werklozen uit de regio werken, op hun eigen ritme, mee in de bakkerij of in de tuin. Zij krijgen er werk en zorg op maat. ANNICK (34) Van die hartige gebakjes zou ik alle dagen kunnen smullen! Brood - Groenten Fruit - Zuivel en beleg Koekje - Fruitsap 10 euro per persoon 6 euro per kind tot 12 jaar één week op voorhand van 10 tot 25 personen INFO Leedse Vroente Kersbeek-Miskom - tel. +32 (0) fax +32 (0) bakkerij@boerderijdebrabander.be - groen@boerderijdebrabander.be - AAT Æa NIEUWSTRAAT î Æa ò KERKEWEG æ BEEKSTR. # Æü HOELEDEN HOELEDENSEBAAN SCHOT SEB OSWEG SCHOTSEBOSWEG VAANSTRAAT PO Velpe # Æü BOSSTRAAT HOELEDENSEBAAN DO GELBERGENSTRAA De medewerkers van Boerderij De Brabander zaaien niet enkel groenten, maar ook kennis. Kom een dagje met hen meewerken op het veld. Leer hier alles over groenbemesting en het belang van composteren. Bak zelf ambachtelijk brood en verwerk de biologische groenten tot heerlijke pizza s. Een origineel idee: serveer de zelfgemaakte broodjes, pizza s, falouchen en feestbroden van Boerderij De Brabander op recepties en feesten. ZANDSTRAAT HEIDEBOSWEG W Boomgaardenroute (fietsroute, 44 km), hoeve op 1,8 km van de route, 27 km vanaf vertrekpunt route : hoeve op 400 m van de route, 2,4 km vanaf KP : hoeve op 400 m van de route, 2,3 km vanaf KP 44 Het Velpewandelpad staat beschreven in de wandeluitgave Velpevallei (6 euro) te bestellen bij: Toerisme Vlaams-Brabant, +32 (0) , toerisme@vlaamsbrabant.be, www. toerisme.vlaamsbrabant.be. Ook verkrijgbaar bij de Diensten voor Toerisme van het Hageland.

7 ARRANGEMENT 5 Picknickfi etsen langs De Kasteelhoeve Deze boerderij ligt langs de Kleine Gete aan de rand van het dorpje Wange, nabij Landen. Van april tot oktober leeft hier de fruitteelt. Kom genieten: wonderschone bloesems in het voorjaar, volle geuren en kleuren in de zomer en in het najaar de pluk van de Boskoop appelen en de Conférence peren. Even verderop bewerken Daisy en Marcel hun suikerbieten- en tarwevelden. WIM (37) EN TIM (6) We hebben mama met een grassprietje uit bed gekieteld. Hoeveyoghurt Brood - Rozijnenbrood - Boter Confituur - Kaas - Ham Galantine - Fruitsap 10 euro per persoon 8 euro per kind tot 12 jaar 2 dagen op voorhand niet op zaterdag en zondag van 4 tot 10 personen INFO Eliksemstraat 26, 3400 Wange (Landen) - Tel. +32 (0) kasteelhoeve-wange@skynet.be Zin om u enkele dagen in het boerderijleven onder te dompelen? Daisy en Marcel bouwden hun historische hoeve om tot studio s, gastenkamers en een appartement. Kinderen halen hun hart op in de speeltuin op het binnenplein. En voor zakenmensen en feestneuzen: de Kasteelhoeve is ook uitgerust met een conferentie- en een feestzaal met een capaciteit tot 60 personen. De Landense fietsroute 43 km, hoeve op 210 m van de route, 15,2 km vanaf vertrekpunt Fiets 42 km lang via rustige en verharde landbouwwegen van dorp naar dorp in Landen. Vertrekken doet u aan de watermolen van Rufferdinge (+/- 1200). Op uw weg ontmoet je graftombes, mottes, de archeologische site Sinte- Gitter, historische hoeves en prachtige landschappen. Genieten maar! Hespensche wandeling (7 km); hoeve op 400 m van de route, 4,2 km vanaf vertrekpunt route : hoeve op 530 m van de route, 1,8 km vanaf KP 56 / 57-56: hoeve op 530 m van de route, 5 km vanaf KP 57 De kaart (1,75 euro) bestelt u bij Toerisme Vlaams-Brabant: +32 (0) , toerisme@vlaamsbrabant.be, www. toerisme.vlaamsbrabant.be. Ook verkrijgbaar bij de Dienst voor Toerisme Landen.

8 ARRANGEMENT 6 Picknickfi etsen langs Fruitbedrijf Vanhellemont De Hagelandse Heuvelroute fietsroute 42 km, hoeve op 380 m van de route, 14,2 km vanaf vertrekpunt TOON (39) en KAREN (36) Een echt lekker bezoek! Steek een tandje bij voor 42 km fietsen in het centrale deel van het Hageland. Op het programma: klimmen en dalen doorheen bossen, wijn- en boomgaarden. Prachtige landschappen ontvouwen zich vanop elke heuveltop. Misschien ontmoet u hier wel Sven Nys op trainingsrit. : vanaf 2008 Dit fruit- en sorteerbedrijf drijft op het enthousiasme van een hele familie. Vader, moeder en twee van de drie zonen telen hier verschillende soorten appels en peren op een milieuvriendelijke manier. Hun aanpak werd al met verschillende certificaten bekroond. Tijdens een rondleiding kom je alles te weten over het telen, plukken, bewaren, sorteren en verkopen van het fruit. Perenadvocaat, perenlikeur, perenjenever, jonagoldjenever, Jonagoldlikeur en Hagelandkoffie maken van je bezoek aan dit bedrijf meteen ook een tongstrelende ervaring. INFO Heibosstraat 17, 3391 Meensel-Kiezegem - tel. +32 (0) fax +32 (0) info@vanhellemont.tk - appel- en perenconfituur appel of peer - appelsap en appel-sinaassap Rozijnenbrood wit brood grijs brood vleessla hamworst natuurham jonge kaas - plattekaas met bruine suiker - pudding plat en bruisend water melk en chocomelk. 8 euro per persoon 3,5 per kind van 3 tot 12 jaar tot 3 jaar gratis EXTRA TE BETALEN supplementaire hoeveproducten 3 dagen op voorhand Kaart, wegbeschrijving en gps-bestand gratis te downloaden op (rubriek Fiets-, wandel- en ruiterroutes ).

9 ARRANGEMENT 7 Picknickfi etsen langs De Pottekaashoeve De Boomgaardroute fietsroute 44 km, hoeve op 570 m van de route, 42 km vanaf vertrekpunt De Pottekaashoeve ligt langs de Boomgaardfietsroute. Deze route is 44 km lang. U vertrekt aan het Provinciedomein Het Vinne. Daar kunt u gemakkelijk uw wagen parkeren. De route leidt u via de valleigebieden van de Gete, de Velpe en de Melsterbeek naar de charmantste plekjes van het Hageland. Hespensche wandeling (fietsroute, 33 km); hoeve op 570 m van de route, 30 km vanaf vertrekpunt Bietenroute (fietsroute, 42 km); hoeve op 2,8 km vanaf vertrekpunt hoeve op 1,7 km van knooppunt 191 In dit kleinschalig, biologisch melkschapenbedrijf gaat alle aandacht naar de natuurlijke omgeving en het welzijn van de dieren. De hoeve ligt aan de rand van de Getevallei, op enkele kilometers van het historische centrum van het stadje Zoutleeuw en op wandelafstand van het natuurdomein Het Vinne. De hoeve is een erkend verkooppunt voor hoeveproducten van eigen bereiding. Proef er de ambachtelijk bereide kazen - zacht, halfhard, hard - op basis van schapenmelk. Daarnaast kunt u er diverse exclusieve kazen krijgen. Helemaal lekker is de eigen pottekaas (of pottekees ). Ze wordt vervaardigd op basis van een oud Belgische recept. WOUT (11) Het leukste vond ik toen de Border Collies de schapen naar de melkstal dreven! INFO Pottekaasstraat 7? 3440 Zoutleeuw - tel. +32 (0) GSM: +32 (0) depottekaashoeve@belgacom.net - HERDERSMAND (bio) Boter - Schapenkaas - Verse kruidenkaas - Fles schapenmelk Brood - Confituur - Eiersalade Zoutleeuwse kaastaart Pot rietsuiker - Koffie en of thee (Oxfam) 12 euro per persoon 6 euro per kind tot 12 jaar EXTRA BIJ TE BETALEN vruchtensap, wijn en bier 3 dagen op voorhand van 2 tot 30 personen Beleef hier hoe kaas wordt geboren. Een tentoonstelling en demonstraties laten u het hele proces volgen: van de geboorte van de lammeren tot het maken van het eindproduct. Uiteraard sluit een bezoek af met een proeverij van de verse melk, de verschillende kazen en de speciale schapenmelklikeur. In de Pottekaashoeve kunt u ook terecht voor lamsvlees. Al dat lekkers kunt u tot slot aankopen om thuis verder van te genieten. De kaart (1,75 euro) bestel je bij Toerisme Vlaams-Brabant: +32 (0) , toerisme@vlaamsbrabant.be, Ook verkrijgbaar bij de Dienst voor Toerisme Zoutleeuw en in het Bezoekerscentrum van Het Vinne.

10 ARRANGEMENT 8 Picknickfi etsen langs Boerderij In de Zon Hageland Vissenaken ligt midden tussen de knooppunten 12, 07 en 08 van het Hageland. Het is hier heerlijk rijden in prachtige vergezichten. Suikerstad Tienen is maar een boogscheut veraf. Heirbaanwandeling (13 km); hoeve op 1,9 km van de route, 12 km vanaf vertrekpunt : route : hoeve op 650 m van de route, 3,2 km vanaf KP 12 / 07-12: hoeve op 650 m van de route, 5 km vanaf KP 07 De kaart Hageland (5 euro) kunt u bestellen bij Toerisme Vlaams-Brabant: +32 (0) , toerisme@vlaamsbrabant.be, Ze is ook verkrijgbaar bij de Diensten voor Toerisme van het Hageland. Deze gemengde boerderij - akkerbouw en veeteelt - gaat prat op haar 120 runderen van het streekgebonden maar met uitsterven bedreigde dubbeldoelras: witblauwe dubbeldoelkoeien. Duurzaam ondernemen is hier de leidraad. De dieren hebben het label streekproduct.be. Kom hier uw producten vers van de boerderij kopen. Voor mals en smakelijk rundsvlees bent u alleszins op het juiste adres! LIEVE (35) EN ARMAND (42) Aan alles merkt u dat hier eerlijk met de dieren wordt omgesprongen. Gerookte rundfilet Halve liter appelsap Eén pistolet - Twee sandwiches Confituur - Bakje biologisch geteelde aardbeien - Banaan Minifrangipane 9,5 euro per persoon 7,5 euro per kind tot 12 jaar EXTRA BIJ TE BETALEN wijn in de plaats van appelsap is een meerprijs van 1 euro 3 dagen op voorhand INFO Aarschotsesteenweg 737, 3300 Vissenaken - tel. +32 (0) indezon@hoevevlees.be

11 Voor bijkomende inlichtingen Provincie Vlaams-Brabant, dienst land- en tuinbouw, Provincieplein Leuven - Henk Daenen fax: henk.daenen@vlaamsbrabant.be - Louis Palfliet fax: louis.palfliet@vlaamsbrabant.be - Monique Swinnen, gedeputeerde voor landbouw monique.swinnen@vlaamsbrabant.be v.u.: Marc Collier, provinciegriffier, Provincie Vlaams-Brabant, Provincieplein 1, 3010 Leuven. (Ondernemingsnummer: )

IN 1, 2, 3... DOOR DE PROVINCIE

IN 1, 2, 3... DOOR DE PROVINCIE Kindereditie IN 1, 2, 3... DOOR DE PROVINCIE 1 DE PROVINCIE IN BEELD België telt 10 provincies. Je merkt onmiddellijk dat de provincie Vlaams-Brabant in het hart van ons land ligt. Met een oppervlakte

Nadere informatie

Oplaadpunten in Vlaams-Brabant

Oplaadpunten in Vlaams-Brabant Oplaadpunten in Vlaams-Brabant Naam Adres Openingsuren Verlofdagen Vilvoorde 24/7 Toekomststraat 38, 1800 Vilvoorde 08u30-12u00, 12u30-16u00 Gesloten, 14u00-18u00 08u30-12u00, 12u30-16u00 08u30-12u00,

Nadere informatie

Voldoet de constructie aan de voorschriften van het PRUP of gewestplan of verkaveling?

Voldoet de constructie aan de voorschriften van het PRUP of gewestplan of verkaveling? Waar is uw constructie gelegen volgens het PRUP of gewestplan? Woongebied (woongebied of landelijk woongebied volgens gewestplan of BPA, zone voor kleinschalig wonen en verblijven volgens het PRUP, niet-vervallen

Nadere informatie

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN vs PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN vs PROVINCIE VLAAMS-BRABANT BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2017 vs. 2016 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT 1 INLEIDING Dit rapport toont u vrijblijvend enkele kerncijfers voor uw gemeente en de gemeenten binnen uw provincie. In totaal worden 6 kerncijfers

Nadere informatie

PICKNICK HOEVE EEN PROEF HET PLATTELAND IN EEN PICKNICKMAND 12 WANDEL- EN FIETSTOCHTEN MET HOEVEPICKNICK 3 PICKNICKWEEKENDJES

PICKNICK HOEVE EEN PROEF HET PLATTELAND IN EEN PICKNICKMAND 12 WANDEL- EN FIETSTOCHTEN MET HOEVEPICKNICK 3 PICKNICKWEEKENDJES PICKNICK HOEVE EEN PROEF HET PLATTELAND IN EEN 12 WANL- EN FIETSTOCHTEN MET HOEVEPICKNICK 3 PICKNICKWEEKENDJES EDITIE 2014 1 PROEF HET PLATTELAND IN EEN! Is er iets dat meer puur is dan tijdens een wandel-

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 1 20 januari 2004 10de jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 1 Toepassing van artikel 19 van het decreet van 22 februari

Nadere informatie

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE VLAAMS-BRABANT BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs. 2015 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT 1 INLEIDING Dit rapport toont u vrijblijvend enkele kerncijfers voor uw gemeente en de gemeenten binnen uw provincie. In totaal worden 6 kerncijfers

Nadere informatie

editie 2015 PICKNICK EEN HOEVE Verblijfsarrangementen & wandel- en fietstochten met hoevepicknick

editie 2015 PICKNICK EEN HOEVE Verblijfsarrangementen & wandel- en fietstochten met hoevepicknick editie 2015 PICKNICK EEN HOEVE Verblijfsarrangementen & wandel- en fietstochten met hoevepicknick PROEF HET PLATTELAND IN EEN! Is er iets dat meer puur is dan tijdens een wandel- of fietstocht halt te

Nadere informatie

Sociaal Wonen in Glabbeek Project De Melkroos

Sociaal Wonen in Glabbeek Project De Melkroos Sociaal Wonen in Glabbeek Project De Melkroos Een sociale woning huren U mag u altijd bij een Sociale Huisvestingsmaatschappij (SHM inschrijven om een woning te huren. Zelfs als de woningen nog niet gebouwd

Nadere informatie

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Sessies door de FOD Financiën georganiseerd in provincie Vlaams-Brabant Vergeet niet: Identiteitskaart verplicht Komt u voor iemand anders? Breng

Nadere informatie

KANDIDAATSTELLING DATUM: Naam:... Adres :... Tel./fax :... E-mailadres :... Website :... Ondernemingsnummer of BTW-nummer :... Contactpersoon :...

KANDIDAATSTELLING DATUM: Naam:... Adres :... Tel./fax :... E-mailadres :... Website :... Ondernemingsnummer of BTW-nummer :... Contactpersoon :... KANDIDAATSTELLING DATUM: Naam:... Adres :... Tel./fax :...... E-mailadres : Website :... Ondernemingsnummer of BTW-nummer :... Contactpersoon :... Aankruisen indien van toepassing. Meerdere antwoorden

Nadere informatie

Bestaand artikel: Artikel 7 : STATUUT VAN HET AANDEEL TE PLAATSEN KAPITAAL

Bestaand artikel: Artikel 7 : STATUUT VAN HET AANDEEL TE PLAATSEN KAPITAAL Bestaand artikel: Artikel 7 : STATUUT VAN HET AANDEEL TE PLAATSEN KAPITAAL Er worden vier reeksen aandelen uitgegeven : Reeks A : toegekend aan de gemeenten : het bedrag van het kapitaal dat door de gemeenten

Nadere informatie

Boeren met Klasse netwerk 2015. Op boerderijbezoek in Vlaams-Brabant. Welkom na afspraak!

Boeren met Klasse netwerk 2015. Op boerderijbezoek in Vlaams-Brabant. Welkom na afspraak! Boeren met Klasse netwerk 2015 Op boerderijbezoek in Vlaams-Brabant. Welkom na afspraak! Op boerderijbezoek in het arrondissement Leuven. Welkom na afspraak! AARSCHOT 1. Vinobelga Groepsbezoeken (WE) Klasbezoeken

Nadere informatie

Centrum Particulieren Leuven

Centrum Particulieren Leuven Centrum Particulieren Leuven ZITDAGEN VOOR HET INVULLEN VAN DE BELASTINGAANGIFTE AARSCHOT Capucienenklooster Stadspark 1 3200 AARSCHOT AFFLIGEM Bellekouter Bellestraat 99 1790 AFFLIGEM ASSE Raadzaal gemeentehuis

Nadere informatie

Bus. arrangementen. Bremerbergse Hoek. Suggesties voor de koffie/thee

Bus. arrangementen. Bremerbergse Hoek. Suggesties voor de koffie/thee Suggesties voor de koffie/thee 1 x Koffie/thee met cake 2 x Koffie/the met cake 1 x Koffie/thee met appeltaart. 2 x Koffie/thee met appeltaart. 1 x Koffie/thee met gesorteerd gebak. 2 x Koffie/thee met

Nadere informatie

Boeren met Klasse netwerk 2016. Op boerderijbezoek in Vlaams-Brabant. Welkom na afspraak!

Boeren met Klasse netwerk 2016. Op boerderijbezoek in Vlaams-Brabant. Welkom na afspraak! Boeren met Klasse netwerk 2016 Op boerderijbezoek in Vlaams-Brabant. Welkom na afspraak! Op boerderijbezoek in het arrondissement Leuven. Welkom na afspraak! AARSCHOT 1. Vinobelga Groepsbezoeken (WE) Klasbezoeken

Nadere informatie

Uw bedrijf in de kijker

Uw bedrijf in de kijker Uw bedrijf in de kijker Wil u de belangrijkste zakelijke contacten bereiken in Vlaams-Brabant? Kies dan voor de (media-)kanalen van Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant! Adverteer in Ondernemers Met

Nadere informatie

Cadeaubonnen Queens Hema bonnen

Cadeaubonnen Queens Hema bonnen Cadeaubonnen Queens Hema bonnen U kunt de geldigheid checken op de site van hema! Hema High Tea Voor twee personen. Beiden een potje thee naar keuze, 5 soorten huisgemaakte zoete lekkernijen, 4 soorten

Nadere informatie

KANDIDAATSTELLING DATUM VERMELDEN. Naam bedrijf:... Adres :... Tel./fax :... adres :... Website :... Ondernemingsnummer of BTW nummer :...

KANDIDAATSTELLING DATUM VERMELDEN. Naam bedrijf:... Adres :... Tel./fax :...  adres :... Website :... Ondernemingsnummer of BTW nummer :... KANDIDAATSTELLING DATUM VERMELDEN Naam bedrijf: Adres :... Tel./fax :...... E-mailadres : Website :... Ondernemingsnummer of BTW nummer :... Contactpersoon :... Aankruisen indien van toepassing. Meerdere

Nadere informatie

VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars

VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars PERSBERICHT 16 januari 2013 WANDELING LANGS DE BRONNEN VAN DE VOERSTREEK IS DE MOOISTE WANDELROUTE VAN VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars De wandeling Ontdek de bronnen van de

Nadere informatie

8 ste editie. www.hagelandsegordel.be. Zondag 19 juli 2015. Assent, Bunsbeek, Kapellen, Kortenaken, Rummen

8 ste editie. www.hagelandsegordel.be. Zondag 19 juli 2015. Assent, Bunsbeek, Kapellen, Kortenaken, Rummen www.hagelandsegordel.be 8 ste editie Zondag 19 juli 2015 Assent, Bunsbeek, Kapellen, Kortenaken, Rummen NIEUW AANBOD: Route langs Meensel- Kiezegem bij het standbeeld van Eddy Merckx! Praktisch Fietsen:

Nadere informatie

Twintig gemeenten in het. Hageland

Twintig gemeenten in het. Hageland Het Hageland HHH Het Hageland Twintig gemeenten in het Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bierbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Holsbeek, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Rotselaar,

Nadere informatie

Hoe veilig is uw gemeente?

Hoe veilig is uw gemeente? Dinsdag 0 mei 008 Hoe veilig is uw gemeente? Brusselse criminaliteit besmet rand Een analyse van de recentste criminaliteitscijfers leert snel dat Brussel de ongekroonde koning blijft van de zware misdaad.

Nadere informatie

Hors plan de délestage Buiten afschakelplan Commune Gemeente. Tranche 3 Schijf 3. Tranche 1 Schijf 1. Tranche 2 Schijf 2

Hors plan de délestage Buiten afschakelplan Commune Gemeente. Tranche 3 Schijf 3. Tranche 1 Schijf 1. Tranche 2 Schijf 2 Aarschot 303 3 306 Aarschot 195 195 Gelrode 12 1 13 Langdorp 59 2 61 Rillaar 37 37 Affligem 66 7 73 Essene 25 25 Hekelgem 24 7 31 Teralfene 17 17 Asse 72 12 216 300 Asse 72 1 45 118 Bekkerzeel 4 4 Kobbegem

Nadere informatie

Mantelzorg en de. gemeentelijke mantelzorgpremie in Vlaams-Brabant

Mantelzorg en de. gemeentelijke mantelzorgpremie in Vlaams-Brabant Mantelzorg en de gemeentelijke mantelzorgpremie in Vlaams-Brabant Mantelzorg en de gemeentelijke mantelzorgpremie in Vlaams-Brabant Ons Zorgnetwerk Remylaan 4B, 3018 Wijgmaal 016-24 49 49 onszorgnetwerk@kvlv.be

Nadere informatie

Voorstelling Dienst Ondersteuningsplan Gratis dienstverlening voor personen met een handicap

Voorstelling Dienst Ondersteuningsplan Gratis dienstverlening voor personen met een handicap Voorstelling Dienst Ondersteuningsplan Gratis dienstverlening voor personen met een handicap 11/05/2015 Onze opdracht: Procesbegeleiding om een persoon met een (vermoeden van) handicap en zijn netwerk

Nadere informatie

BIJLAGE 6A Cluster culturele ontplooiing 1. OA

BIJLAGE 6A Cluster culturele ontplooiing 1. OA BIJLAGE 6A Cluster culturele ontplooiing 1. OA Allochtonen Allochtonen zijn één van de doelgroepen van het minderhedenbeleid. In het kader van het minderhedenbeleid wordt onder allochtonen verstaan: mensen

Nadere informatie

hoeve proeven Lekkers van de hoeve

hoeve proeven Lekkers van de hoeve hoeve proeven Lekkers van de hoeve Onze landbouwregio 2950 land- en tuinbouwbedrijven 42% van de provincie is in landbouwgebruik vlaams-brabant teelt Akkerbouw (graan, aardappelen en suikerbieten) VEETEELT

Nadere informatie

Welkom. Proef het platteland! MENUKAART

Welkom. Proef het platteland! MENUKAART Welkom Proef het platteland! MENUKAART THEEHUIS Bij Kees&Sien Waar Kees ooit het hooi binnenhaalde en Sien de was deed, staat nu ons Theehuis Bij Kees&Sien. Geniet van vers gezette koffie en de onweerstaanbare

Nadere informatie

OVERZICHT Punt en. Vlaams-Brabant 30 Aantal erkende voorzieningen MFC en erkende punten RTH

OVERZICHT Punt en. Vlaams-Brabant 30 Aantal erkende voorzieningen MFC en erkende punten RTH SECTORALE BEOORDELING VAN MANIFESTE GEMEENTELIJKE OF REGIONALE ZORGACHTERSTAND 2019 (Sub)sector 1. Personen met een handicap 2. Kinderopvang 2.1 Kinderopvang baby s en peuters 2.2 Buitenschoolse kinderopvang

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

Flemish-Brabant, an urban network Reality Threads Opportunities

Flemish-Brabant, an urban network Reality Threads Opportunities Flemish-Brabant, an urban network Reality Threads Opportunities spatial complex of buildings and infrastructures urban networks from space spatial complex of buildings and infrastructures in other words:

Nadere informatie

An Van Bedts Kok Traiteur Vonckstraat 54 2270 Herenthout an.vanbedts@skynet.be www.anvanbedts.be Tel: 014/ 51.76.27

An Van Bedts Kok Traiteur Vonckstraat 54 2270 Herenthout an.vanbedts@skynet.be www.anvanbedts.be Tel: 014/ 51.76.27 An Van Bedts Kok Traiteur Vonckstraat 54 2270 Herenthout an.vanbedts@skynet.be www.anvanbedts.be Tel: 014/ 51.76.27 Koude Buffetten 2015 In deze menuboek geven we verschillende mogelijkheden voor koude

Nadere informatie

LEUVEN. 2.2.01.01 Gemeenten en bevolkingscijfer. Vervoergebied Leuven bevolking. 378.435

LEUVEN. 2.2.01.01 Gemeenten en bevolkingscijfer. Vervoergebied Leuven bevolking. 378.435 LEUVEN 2.2.01.01 Gemeenten en bevolkingscijfer Vervoergebied Leuven bevolking. 378.435 207 AARSCHOT 27.701 219 HULDENBERG 9.046 208 BEGIJNENDIJK 9.205 220 KORTENAKEN 7.473 209 BEKKEVOORT 5.806 221 LANDEN

Nadere informatie

Communie- en Lentefeest arrangement 2019

Communie- en Lentefeest arrangement 2019 Communie- en Lentefeest arrangement 2019 Reserveer nu je coolste feestje! Ontdek de perfecte locatie voor uw communie- of lentefeest! Beleef uw communie- of lentefeest op Sunparks Kempense Meren. Om uw

Nadere informatie

STAGES 1 BcLL 2014-2015. Studenten Van OPLEIDINGSFASE 1 = OF1 Van harte welkom! Stagesecretariaat C104

STAGES 1 BcLL 2014-2015. Studenten Van OPLEIDINGSFASE 1 = OF1 Van harte welkom! Stagesecretariaat C104 STAGES 1 BcLL 2014-2015 Studenten Van OPLEIDINGSFASE 1 = OF1 Van harte welkom! Stagesecretariaat C104 1 Administratie Glenn Debruyn 016/ 37.55.08 Glenn.debruyn@groept.be Handtekenmomenten : Ma, do, vrij:

Nadere informatie

DOSSIER. Ouderen in Vlaams-Brabant 2010. www.vlaamsbrabant.be/welzijn

DOSSIER. Ouderen in Vlaams-Brabant 2010. www.vlaamsbrabant.be/welzijn s t e u n p u n t so c i a l e p l a n n i n g DOSSIER Ouderen in Vlaams-Brabant 2010 www.vlaamsbrabant.be/welzijn Voorwoord Na de eerste editie van het dossier ouderen dat in 2007 verscheen willen we

Nadere informatie

STAPPEN IN LANDELIJK VLAANDEREN. Lekker wandelen. in het Hageland. 10 wandelroutes en lekkere adresjes 3 voordeelbonnen 1 luxewandelarrangement

STAPPEN IN LANDELIJK VLAANDEREN. Lekker wandelen. in het Hageland. 10 wandelroutes en lekkere adresjes 3 voordeelbonnen 1 luxewandelarrangement STAPPEN IN LANDELIJK VLAANDEREN Lekker wandelen in het Hageland 10 wandelroutes en lekkere adresjes 3 voordeelbonnen 1 luxewandelarrangement Hageland, wandelland In het oosten van Vlaams-Brabant ligt het

Nadere informatie

BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND

BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND OOGSTEN BEREIDEN BELEVEN PRODUCTEN BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND Kom zelf plukken koken, genieten op de boerderij www.sprankenhof.com Udenhout 013 511 64 94 Inhoud Oogsten 4 Bereiden 6 Beleven 8 Producten

Nadere informatie

gewogen gemiddelde dagprijs gemeente statuut woonzorgcentrum Alle Kamertypes eenpersoonskamer tweepersoonskamer gemeente Aarschot

gewogen gemiddelde dagprijs gemeente statuut woonzorgcentrum Alle Kamertypes eenpersoonskamer tweepersoonskamer gemeente Aarschot NULMETING MEI 2016 VOOR DE DAGPRIJZEN WOONZORGCENTRA - ALLE KAMERTYPES gewogen gemiddelde dagprijs statuut woonzorgcentrum Alle Kamertypes eenpersoonskamer tweepersoonskamer Aarschot OCMW SINT ROCHUS 53,49

Nadere informatie

Meander. Aardrijkskunde WERKBOEK

Meander. Aardrijkskunde WERKBOEK 5 Meander Aardrijkskunde WERKBOEK 5 Meander Aardrijkskunde WERKBOEK Eindredactie: Carla Wiechers Leerlijnen: Mark van Heck Auteurs: Marc ter Horst, Jacques van der Pijl THEMA 4 thema 4 les 1 Wat eten

Nadere informatie

Klink op de geboorte of doop van je baby in een sfeervolle, kindvriendelijke omgeving

Klink op de geboorte of doop van je baby in een sfeervolle, kindvriendelijke omgeving Op een idyllische plek in Wetteren met aandacht voor de natuur, sfeer en creativiteit is het Prullenbos jouw hotspot voor ont-spanning met gezin, familie, vrienden of collega s waar het zowel in de zomer

Nadere informatie

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Sessies door de georganiseerd in provincie Vlaams-Brabant Vergeet niet: Identiteitskaart verplicht Komt u voor iemand anders? Breng dan ook een

Nadere informatie

- - 0,90 - - RECEPTIEHAPJES. BUFFETTEN (vanaf 15 personen)

- - 0,90 - - RECEPTIEHAPJES. BUFFETTEN (vanaf 15 personen) RECEPTIEHAPJES KOUD Mini broodje met diverse salades 0,80 Mini broodje luxe beleg (grijze garnaalsalade, geitenkaas/spek/honing, ) 0,90 Kaasschoteltje (4 kazen, een stukje brood, afgewerkt met noten en

Nadere informatie

Een gezond ontbijt: lekker en vol energie

Een gezond ontbijt: lekker en vol energie Een gezond ontbijt: lekker en vol energie Geef je kind elke ochtend een gezond ontbijt. Het zorgt ervoor dat je kind: voldoende energie heeft om een hele ochtend te spelen, te fietsen, te ravotten zich

Nadere informatie

Bloesemactiviteiten. Bilzen Bloeit

Bloesemactiviteiten. Bilzen Bloeit Bloesemactiviteiten Bilzen Bloeit Welkom in Bilzen. Wist je dat de Landcommanderij Alden Biesen de grootste openbare hoogstamboomgaard van West-Europa heeft? Nergens in Haspengouw is het natuurlijke bloesemlandschap

Nadere informatie

Communie en Lentefeest arrangement 2017

Communie en Lentefeest arrangement 2017 Communie en Lentefeest arrangement 2017 Reserveer nu je coolste feestje! Ontdek de perfecte locatie voor uw communie- of lentefeest! Beleef uw communie- of lentefeest op Sunparks Kempense Meren. Om uw

Nadere informatie

Brochure cateringservice op locatie

Brochure cateringservice op locatie Brochure cateringservice op locatie Algemene informatie cateringservice op locatie Gedurende het winterseizoen biedt Romex Restate de mogelijkheid om optioneel cateringservice op locatie bij te bestellen.

Nadere informatie

Gebruik faciliteiten. Huurprijzen

Gebruik faciliteiten. Huurprijzen Op een idyllische plek in Wetteren met aandacht voor de natuur, sfeer en creativiteit is het Prullenbos jouw hotspot voor ont-spanning met gezin, familie, vrienden of collega s waar het zowel in de zomer

Nadere informatie

WIJNTOERISME IN HET HAGELAND

WIJNTOERISME IN HET HAGELAND WIJNTOERISME IN HET HAGELAND Bezoekerscentrum van de Hagelandse Wijn Bezoekerscentrum Hagelandse Wijn Uitgebaat door gemeente Rotselaar Antwoord op Waarom wijnbouw in het Hageland? Beleving: zien, ruiken,

Nadere informatie

ONTWERP van het JAARPROGRAMMA 2015 Natuurpunt Oost-Brabant

ONTWERP van het JAARPROGRAMMA 2015 Natuurpunt Oost-Brabant JAARPROGRAMMA 2015 ONTWERP van het JAARPROGRAMMA 2015 Natuurpunt Oost-Brabant A. Bijzonder Natuurbeschermingsproject 2014-2015 B. Erfgoed-activiteiten C. Grote regionale / nationale activiteiten D. Beheer-excursies

Nadere informatie

OMGEVINGSANALYSE GEETBETS DOOR OCMW GEETBETS 2013

OMGEVINGSANALYSE GEETBETS DOOR OCMW GEETBETS 2013 OMGEVINGSANALYSE GEETBETS DOOR OCMW GEETBETS 2013 INLEIDING Beste lezer, In deze publicatie kan u de omgevingsanalyse van de gemeente Geetbets vinden zoals deze opgemaakt werd door het OCMW van Geetbets.

Nadere informatie

Groepen & arrangementen

Groepen & arrangementen Groepen & arrangementen Kasteel Ammersoyen is een leuke bestemming voor een groepsuitje Volg een rondleiding door het kasteel met uw vereniging, collega's, familie of vrienden Of kies uit een van onze

Nadere informatie

Waar kun je terecht voor hulp bij huishoudelijke taken?

Waar kun je terecht voor hulp bij huishoudelijke taken? Waar kun je terecht voor hulp bij huishoudelijke taken? 1 Gezinszorg Ons ma wordt stilaan een dagje ouder en is steeds moeilijker te been. Ze woont nog alleen, kan zich nog prima beredderen, maar het huishouden

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Groepen & arrangementen

Groepen & arrangementen Groepen & arrangementen Kasteel Ammersoyen is een leuke bestemming voor een groepsuitje. Volg een rondleiding door het kasteel met uw vereniging, collega's, familie of vrienden. Of kies uit een van onze

Nadere informatie

Bij ons is altijd wat te doen!

Bij ons is altijd wat te doen! De seizoenen Appelplukdag Op een fruitteeltbedrijf is altijd wat te doen. De seizoenen bepalen de aard van de werkzaamheden. De lente met de bloeiende fruitbomen, zomer waar de vruchten zorg nodig hebben

Nadere informatie

Reglement provincie Vlaams-Brabant www.vlaamsbrabant.be/reglementen

Reglement provincie Vlaams-Brabant www.vlaamsbrabant.be/reglementen Reglement provincie Vlaams-Brabant www.vlaamsbrabant.be/reglementen Reglement voor het toekennen van bijkomende leningen bij onderhandse akte voor het bouwen en aankopen van een woning Artikel 1 Binnen

Nadere informatie

Krokantino heeft een aantal formules uitgewerkt specifiek op maat van bedrijven. Bij Krokantino staat service en kwaliteit centraal.

Krokantino heeft een aantal formules uitgewerkt specifiek op maat van bedrijven. Bij Krokantino staat service en kwaliteit centraal. bedrijfs formules Krokantino heeft een aantal formules uitgewerkt specifiek op maat van bedrijven. Bij Krokantino staat service en kwaliteit centraal. Heeft u een specifieke vraag of wenst u een voorstel

Nadere informatie

Onesse, zaterdag 6 juni 2009

Onesse, zaterdag 6 juni 2009 Onesse, zaterdag 6 juni 2009 24 kilometer, totaal 116 kilometer Om 7u30 stond het ontbijt klaar. Daar had Jacques voor gezorgd. Koffie, thee boter, jam en speciaal, biologisch brood dat eigenlijk meer

Nadere informatie

Dossier Armoede in Vlaams-Brabant

Dossier Armoede in Vlaams-Brabant steunpunt sociale planning Dossier Armoede in Vlaams-Brabant 2011 Filip De Maesschalck, Tine De Rijck en Wendy Broos Kubis www.vlaamsbrabant.be/socialeplanning Voorwoord Armoede vind je, helaas, overal.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gezond-gemak.nl week 29-2014

Nieuwsbrief Gezond-gemak.nl week 29-2014 Nieuwsbrief Gezond-gemak.nl week 29-2014 Deze week in de nieuwsbrief: Inhoud Gezond- Gemak Boxen... 2 Bewaaradvies producten... 3 Adviesrecepten voor de HealthyBox, Proefbox en CombiBox... 5 Gezond-Gemak.nl

Nadere informatie

Kerstpakketten met Streekproducten. De Achterdijk Achterdijk 25, 3981 HA Bunnik info@krommerijnfruit.nl

Kerstpakketten met Streekproducten. De Achterdijk Achterdijk 25, 3981 HA Bunnik info@krommerijnfruit.nl 2015 Kerstpakketten met Streekproducten De Achterdijk Achterdijk 25, 3981 HA Bunnik info@krommerijnfruit.nl Kerstpakket met streekproducten Met een kerstpakket van Fruitboerderij en Plattelandwinkel De

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

MANTELZORG. en de gemeentelijke mantelzorgpremie in Vlaams-Brabant

MANTELZORG. en de gemeentelijke mantelzorgpremie in Vlaams-Brabant MANTELZORG en de gemeentelijke mantelzorgpremie in Vlaams-Brabant VOORWOORD In het Vlaamse zorglandschap zijn mantelzorgers, naast professionele zorgverleners en vrijwilligers, onmisbaar. Niet minder dan

Nadere informatie

Wandeling met herder en schapen

Wandeling met herder en schapen Wandeling met herder en schapen 50,00 per groep tot 25 personen 3,50 p.p. koffie met wat lekkers erbij Duur is 60 tot 90 minuten 1. Ontvangst koffie met wat lekkers 2. Met de herder en de kudde op stap

Nadere informatie

ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER! WELKOM IN WIELSBEKE

ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER! WELKOM IN WIELSBEKE ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER! WELKOM IN WIELSBEKE WAT ZIJN GREETERS? Leiestreek Greeters zijn enthousiaste inwoners van de regio die op vrijwillige basis kleine groepjes toeristen (maximum 6) op

Nadere informatie

Workshop ambachtelijk brood

Workshop ambachtelijk brood Workshop ambachtelijk brood Minimaal aantal personen 10 Maximaal aantal personen 30 Duur is 2,5 uur 2 broden per persoon (Als je met 20 personen bent of meer, krijg je 1 brood en 4,50 korting.) 14,50 per

Nadere informatie

LENINGEN VOOR AANKOOP OF BOUW

LENINGEN VOOR AANKOOP OF BOUW LENINGEN VOOR AANKOOP OF BOUW Reglement voor het toekennen van bijkomende leningen bij onderhandse akte voor het bouwen en aankopen van een woning Artikel 1 Binnen de perken van de goedgekeurde begrotingskredieten

Nadere informatie

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER ARRANGEMENTEN persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER WELKOM BIJ T ANKER In Hotel t Anker zult u zich vanaf het eerste ogenblik thuis voelen. De gastvrije ontvangst, het gezellige restaurant en de

Nadere informatie

FORMULES RECEPTIES, FEESTEN EN EVENTS

FORMULES RECEPTIES, FEESTEN EN EVENTS FORMULES RECEPTIES, FEESTEN EN EVENTS Ben je op zoek naar een geschikte locatie voor een babyborrel, een familiefeest of groepsevent voor jouw vereniging? Kids Adventure biedt naast speelplezier voor de

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

JE Theetafel menukaart.indd :41

JE Theetafel menukaart.indd :41 JE Theetafel menukaart.indd 1 28-02-17 16:41 JE Theetafel menukaart.indd 2 28-02-17 16:41 Hoe wij werken? Gastvrijheid is ons doel. Lekker eten een middel. U betaalt alleen voor de genoten thee, per zakje,

Nadere informatie

Electorale verfransing in Vlaams-Brabant

Electorale verfransing in Vlaams-Brabant VIVES BRIEFING 2018/04 Electorale verfransing in Vlaams-Brabant Op zoek naar een verklaring op gemeentelijk niveau Gert-Jan Put KU Leuven, VIVES, Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Bart Maddens

Nadere informatie

Warme dranken en zuivel. Frisdrank. Bier en wijn. Aardbeiengebak en coupes. Koffie / thee 2,00 thee speciaal 2,10

Warme dranken en zuivel. Frisdrank. Bier en wijn. Aardbeiengebak en coupes. Koffie / thee 2,00 thee speciaal 2,10 Terraskaart Warme dranken en zuivel Koffie / thee 2,00 thee speciaal 2,10 Verse Aardbeienland thee 2,30 Cappuccino / koffie verkeerd 2,20 Beker warme chocolademelk 2,20 met slagroom 2,80 Melk (warm / koud)

Nadere informatie

De Canadees Groepstarieven

De Canadees Groepstarieven De Canadees Groepstarieven Ontbijten (vanaf 20 betalende pers. tem 200pers., vanaf 9.30u) Trio van mini ontbijtkoekjes + koffie /thee naar believen (croissant met confituur, ronde suisse, chocoladekoek)

Nadere informatie

Ssstt... Hier groeien onze runderen... Breng zelf een bezoek aan Stal Blockeel! Bedrijfs- en schoolbezoeken Picknick mogelijkheden

Ssstt... Hier groeien onze runderen... Breng zelf een bezoek aan Stal Blockeel! Bedrijfs- en schoolbezoeken Picknick mogelijkheden 100% EIGEN WERK 100% EIGEN MERK Ssstt... Hier groeien onze runderen... Breng zelf een bezoek aan Stal Blockeel! Bedrijfs- en schoolbezoeken Picknick mogelijkheden Van eigen boerderij, naar eigen slagerij.

Nadere informatie

Nieuwsbrief HealthyFresh.nl week 19-2014

Nieuwsbrief HealthyFresh.nl week 19-2014 Nieuwsbrief HealthyFresh.nl week 19-2014 Deze week in de nieuwsbrief: Inhoud HealthyFresh Boxen... 2 Bewaaradvies producten... 3 Adviesrecepten voor de HealthyBox, Combibox en ProefBox... 5 HealthyFresh.nl

Nadere informatie

Omgevingsanalyse Sint-Pieters-Leeuw -

Omgevingsanalyse Sint-Pieters-Leeuw - Omgevingsanalyse Sint-Pieters-Leeuw - Bijlage bij het strategisch meerjarenplan 2014-2019 0 Inhoudsopgave Voorstelling van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw... 4 1. Demografie... 5 1.1. Loop van de bevolking...

Nadere informatie

GROENE ZORG IN VLAAMS- BRABANT

GROENE ZORG IN VLAAMS- BRABANT GROENE ZORG IN VLAAMS- BRABANT COLOFON Verantwoordelijke uitgever: Provincie Vlaams-Brabant, Provincieplein 1, 3010 Leuven Wettelijk depot: D/2018/8495/33 Redactie: Steunpunt Groene Zorg, dienst landbouw

Nadere informatie

Betrokkene gemeente. Galmaarden 1570 Galmaarden Tollembeek Vollezele Totaal kantoor:

Betrokkene gemeente. Galmaarden 1570 Galmaarden Tollembeek Vollezele Totaal kantoor: UKA Uitreikingskantoor Postcode Gemeente Betrokkene gemeente Aantal particuliere brievenbussen (update mei 25) Totaal bussen (met en zonder sticker) Totaal bussen zonder sticker Aantal betrokken brievenbussen

Nadere informatie

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen www.edusom.nl Opstartlessen Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u iets lekker vindt of ergens van houdt. Praten over eten en drinken. Praten over boodschappen

Nadere informatie

Infodossier wonen Sociaal kopen

Infodossier wonen Sociaal kopen Infodossier wonen Sociaal kopen Inhoudsopgave 1. Een kort woordje uitleg... 2 2. Een woning kopen via een sociale huisvestingsmaatschappij... 3 3. Vlabinvest... 5 4. Sociale huisvestingsmaatschappijen

Nadere informatie

Interprovinciale studie Detailhandel. Rapport Provincie Vlaams-Brabant Algemeen bijlageboek -

Interprovinciale studie Detailhandel. Rapport Provincie Vlaams-Brabant Algemeen bijlageboek - Interprovinciale studie Detailhandel Rapport Provincie Vlaams-Brabant 2012-2014 - Algemeen bijlageboek - INHOUDSOPGAVE Bijlage 1: Verklarende woordenlijst 5 Bijlage 2: Provinciale fiches Vlaams-Brabant

Nadere informatie

Holsbeek, lekker fair

Holsbeek, lekker fair Holsbeek, lekker fair Holsbeek, lekker fair Beste, Dit is de enige echte Holsbeekse gids voor hoeveproducten! Met deze gids vind je in een muisklik waar en wanneer je in Holsbeek die typische streekproducten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gezond-gemak.nl week 25-2014

Nieuwsbrief Gezond-gemak.nl week 25-2014 Nieuwsbrief Gezond-gemak.nl week 25-2014 Deze week in de nieuwsbrief: Inhoud Gezond- Gemak Boxen... 2 Bewaaradvies producten... 3 Adviesrecepten voor de HealthyBox, Proefbox en CombiBox... 5 Gezond-Gemak.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief HealthyFresh.nl week 15-2014

Nieuwsbrief HealthyFresh.nl week 15-2014 Nieuwsbrief HealthyFresh.nl week 15-2014 Deze week in de nieuwsbrief: Inhoud HealthyFresh Boxen... 2 Bewaaradvies producten... 3 Adviesrecepten voor de HealthyBox, Proefbox en GroentenBox... 5 HealthyFresh.nl

Nadere informatie

Chronologisch overzicht van het Provinciaal BibliotheekSysteem (PBS)

Chronologisch overzicht van het Provinciaal BibliotheekSysteem (PBS) Chronologisch overzicht van het Provinciaal BibliotheekSysteem (PBS) 2003 Redactie lastenboek 2004 februari Publicatie lastenboek 2004 maart-juni Selectie Pilootbibliotheken 2004 14 april Opening van de

Nadere informatie

TOELICHTING MOBILITEITSAANBOD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT. Alexander Leysen Coördinator MAV Vlaams-Brabant

TOELICHTING MOBILITEITSAANBOD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT. Alexander Leysen Coördinator MAV Vlaams-Brabant TOELICHTING MOBILITEITSAANBOD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Alexander Leysen Coördinator MAV Vlaams-Brabant PROGRAMMA De Lijn (belbus) MMC DAV MAV Info DE LIJN MOBIB voor 65+ Vanaf 1/9/2015 = 50 euro/jaar Voorwaarden:

Nadere informatie

Het Diemerbos. Onder de rook van Amsterdam

Het Diemerbos. Onder de rook van Amsterdam Staatsbosbeheer Naritaweg 221, 1043 CB Amsterdam T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen

Nadere informatie

Welke melk, yoghurt, kwark en kaas? In dit menu gaan wij uit van halfvolle melk, magere yoghurt, magere kwark en 48+ kaas.

Welke melk, yoghurt, kwark en kaas? In dit menu gaan wij uit van halfvolle melk, magere yoghurt, magere kwark en 48+ kaas. belangrijke info Welk menu moet ik volgen? Afhankelijk van jouw caloriebehoefte kun je het menu van 1.250, 1.500, 1.800 of 2.100 Kcal per dag volgen. Op www.projectgezond.nl/hoeveel-calorieen-per-dag/

Nadere informatie

Banquetingmap Villa Dorrepaal

Banquetingmap Villa Dorrepaal Banquetingmap Villa Dorrepaal Voor u ligt onze banquetingmap voor het jaar 2015. In deze banquetingmap presenteren wij u een overzicht van de mogelijkheden waarmee wij u met onze banquetingservices van

Nadere informatie

w i l h e l m i n a o o r d BIJZONDER PUUR

w i l h e l m i n a o o r d BIJZONDER PUUR wilhelmina oord BIJZONDER PUUR BIJZONDER VERGADEREN BIJZONDER KOKEN BIJZONDER ETEN BIJZONDERE TEAMBUILDING BIJZONDERE PRODUCTEN BIJZONDERE MENSEN BIJZONDERE CONGRESSEN BIJZONDER GENIETEN WILHELMINAOORD

Nadere informatie

Coevorden, vólop in beweging!

Coevorden, vólop in beweging! Coevorden, vólop in beweging! Tekst: Stiana Sibon - Foto s: Jan Sibon, Dianne Dijenborgh, Anneke Bloema Een unieke combinatie van een historische stad met een prachtig plattelandsgebied, dat is de gemeente

Nadere informatie

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam Staatsbosbeheer Naritaweg 221, 1043 CB T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen om

Nadere informatie

Bijzonder Kerstgenieten

Bijzonder Kerstgenieten RESTAURANT - BRASSERIE HOTEL - IJSSALON Markt 15 5941 GA Velden Tel: 077-356 0170 Bijzonder Kerstgenieten Velden, najaar 2015 Geachte heer/mevrouw, De sfeervolle December-Feestdagen komen er weer aan!

Nadere informatie

+31(0)342 473240 info@beatrijs-decorations.nl www.beatrijs-decorations.nl

+31(0)342 473240 info@beatrijs-decorations.nl www.beatrijs-decorations.nl Beatrijs Decorations Zeumerseweg 5 3781PB Voorthuizen +31(0)342 473240 info@beatrijs-decorations.nl www.beatrijs-decorations.nl LU N C H Soep Wij serveren de lunch tussen 11.30 en 14.00 uur Op zondag*

Nadere informatie

Cateringservice `t Noorden Brood & meer

Cateringservice `t Noorden Brood & meer Cateringservice `t Noorden Brood & meer Ontbijt - Brunches - Lunches High tea - Picknick Introductie: Ook voor een lunch op maat bent u bij ons op het juiste adres. Door de jaren heen is brood het basis

Nadere informatie

Warme dranken. Koude Dranken. Gebak. Alcoholische dranken. ijs- en broodjessalon

Warme dranken. Koude Dranken. Gebak. Alcoholische dranken. ijs- en broodjessalon Warme dranken Koffie 2,10 Cappuccino 2,30 Koffie Verkeerd 2,40 Latte Macchiato 2,50 Espresso 2,10 Cafeïnevrije koffie 2,20 Koffie met een bolletje ijs 3,00 Warme chocolademelk 2,00 Warme chocolademelk

Nadere informatie