In aansluiting op de statuten van de Pensioenfederatie gelden de volgende bepalingen met betrekking tot het bestuur:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In aansluiting op de statuten van de Pensioenfederatie gelden de volgende bepalingen met betrekking tot het bestuur:"

Transcriptie

1 Reglement bestuur Pensioenfederatie In aansluiting op de statuten van de Pensioenfederatie gelden de volgende bepalingen met betrekking tot het bestuur: 1. Het bestuur, althans een delegatie hieruit vertegenwoordigt de Pensioenfederatie in bestuurlijke overleggen, waaronder, maar niet uitsluitend, de overleggen met de toezichthouders en bewindspersonen. Voorafgaand aan ieder bestuurlijk overleg, besluit de voorzitter wie eraan zal deelnemen. 2. Het bestuur stelt het remuneratiebeleid ten aanzien van de voorzitter en de algemeen directeur vast. 3. Een delegatie van het bestuur voert functioneringsgesprekken met de algemeen directeur en geeft uitvoering aan het remuneratiebeleid. 4. Een delegatie van het bestuur voert functioneringsgesprekken met de voorzitter en geeft uitvoering aan het remuneratiebeleid. Met betrekking tot de taak, samenstelling en de relatie met het bestuur van de door het bestuur ingestelde commissies en de Uitvoeringsraad gelden de volgende bepalingen: 1. Het bestuur laat zich gevraagd en ongevraagd adviseren door een aantal commissies en een Uitvoeringsraad. 2. De Pensioenfederatie kent de navolgende reguliere commissies: - Commissie Pensioenzaken (juridische en fiscale zaken); - Commissie Vermogensbeheer; - Commissie Actuariaat; - Commissie Verslaglegging en uitvoeringskosten; - Commissie Communicatie (pensioencommunicatie en imago van sector); - Commissie Public Affairs (nationaal én internationaal); - Commissie Risicomanagement; - Commissie Pensioenfondsbestuur (PFG, geschiktheid en compliance) 3. De leden van de commissies worden benoemd door het bestuur. 4. De taakopdracht van de commissies en de Uitvoeringsraad worden door het bestuur vastgesteld. 5. De kerntaak van de commissies en de Uitvoeringsraad is het leveren van deskundige input ten behoeve van de besluitvorming door het bestuur. De commissies en Uitvoeringsraad kunnen hiertoe gevraagd en ongevraagd advies leveren aan het bestuur. 6. De leden van de commissie nemen deel aan de commissie vanwege hun specifieke deskundigheid en niet als vertegenwoordiger van een bepaald fonds of uitvoerder. Bovendien worden leden geacht voldoende beschikbaar en inzetbaar te zijn voor de werkzaamheden van de commissie.

2 De samenstelling van de gehele commissie dient representatief te zijn voor de gehele achterban van aangesloten fondsen (groot, middelgroot/klein, bpf/opf/brpf). Bij vertrek van een medewerker van een bepaalde organisatie uit de commissie wordt deze medewerker niet automatisch opgevolgd door een andere medewerker uit deze organisatie. 7. De zittingsduur van de voorzitter en de leden van de commissie is vier jaar met eenmaal de mogelijkheid van verlenging met vier jaar. 8. Aan de vergaderingen van de commissies wordt als toehoorder deelgenomen door een lid van het bestuur. Het bestuurslid is in de besluitvorming van het bestuur niet gebonden aan het advies van de commissie waaraan hij deelneemt. 9. De taak van de Uitvoeringraad is het gevraagd en ongevraagd adviseren over uitvoeringstechnische aspecten van beleid. 10. De leden van de Uitvoeringsraad worden geselecteerd op basis van deskundigheid, beschikbaarheid en de bereidheid om een actieve bijdrage te leveren aan de werkzaamheden van de Uitvoeringsraad. 11. De Uitvoeringraad bestaat uit directeuren van uitvoeringsorganisaties, zelfadministrerende fondsen en bestuursbureaus. 12. De leden van de Uitvoeringsraad worden benoemd door het bestuur. Het bestuur wijst de voorzitter van de Uitvoeringsraad aan. De plaatsvervangend voorzitter wordt aangewezen door de leden van de Uitvoeringsraad. 13. De voorzitter en de plaatsvervangend voorzitter zijn raadgevende toehoorders bij het bestuur van de Pensioenfederatie. Zij zijn geen bestuurslid en hebben geen stemrecht. In aansluiting op het gestelde in artikel 10 van de statuten, gelden de volgende bepalingen ten aanzien van de taken en bevoegdheden van de algemeen directeur: Directiereglement Artikel 1. Begripsbepaling In dit reglement worden de volgende begrippen gehanteerd: a. vereniging: de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid; Pensioenfederatie, statutair gevestigd te 's-gravenhage; b. statuten: de statuten van de vereniging, verleden op 31 december 2013; c. bestuur: het bestuur van de vereniging; d. bureau: het bureau van de vereniging; e. algemeen directeur: de algemeen directeur van de vereniging, belast met de taken en bevoegdheden zoals vastgelegd in de statuten en dit directiereglement.

3 Artikel 2. Status en inhoud van de regels 1. Dit reglement dient ter aanvulling op de regels en voorschriften die (van tijd tot tijd) op het bureau en de algemeen directeur van toepassing zijn op grond van Nederlands recht of de statuten. 2. Het directiereglement is ondergeschikt aan de statuten, het huishoudelijk reglement of enig overheidsvoorschrift of wettelijke bepaling, alsook aan de door het bestuur genomen besluiten, vastgestelde beleidskaders en gedragslijnen, waaronder de jaarbegroting. 3. De algemeen directeur heeft verklaard: a. toepassing te geven aan, en zich gebonden te achten aan verplichtingen van, dit reglement voor zover dat op hemzelf van toepassing is; b. bij toetreding van een nieuwe algemeen directeur, deze algemeen directeur een verklaring als bedoeld sub a. hierboven te laten afleggen. Artikel 3. Bureau en algemeen directeur 1. De vereniging heeft een bureau ter voorbereiding en ter uitvoering van de besluiten van het bestuur alsmede ter ondersteuning van de leden van de Pensioenfederatie. De leiding van het bureau is opgedragen aan de algemeen directeur. 2. Het bestuur benoemt de algemeen directeur en kan deze schorsen of ontslaan. 1. De hoogte van de bezoldiging van de algemeen directeur wordt vastgesteld door het bestuur. 3. De benoeming, schorsing en ontslag van het overige personeel van de vereniging geschiedt door de algemeen directeur, binnen het kader van de beleidsagenda en de begroting zoals door het bestuur vastgesteld. 4. De algemeen directeur heeft als regel toegang tot de vergaderingen van het bestuur en heeft daarin een raadgevende stem, tenzij het bestuur besluit buiten zijn aanwezigheid te vergaderen. De algemeen directeur zal in dergelijke vergaderingen alle door het bestuur verlangde inlichtingen verstrekken. Artikel 4. Taak van de algemeen directeur 1. De uitvoering van de dagelijkse leiding van de vereniging berust bij de algemeen directeur, onder verantwoordelijkheid van het bestuur. 2. De algemeen directeur is belast met de uitvoering van de werkzaamheden van de vereniging en met de leiding van de organisatie. De algemeen directeur voert de werkzaamheden uit in overeenstemming met de bepalingen van dit directiereglement en de andere reglementen van de vereniging alsmede met in achtneming van de door het bestuur gegeven richtlijnen. De algemeen directeur is in ieder geval belast met:

4 a. de voorbereiding en de uitvoering van besluiten van het bestuur; b. het dagelijks beheer van de roerende en onroerende zaken van de vereniging; c. het dagelijks beheer van de financiële middelen; d. het doelmatig functioneren van de organisatie; e. het onderhouden van externe contacten; f. het verzorgen van de woordvoering; g. het voorbereiden van de publicatie van nieuwsbladen en het organiseren van conferenties; h. de zorg voor de huisvesting; i. het voeren van korte gedingen zowel eisende als verwerende- en in het algemeen het nemen van die rechtsmaatregelen, welke geen uitstel gedogen of van louter conservatoire aard zijn; j. in het algemeen al die aangelegenheden, welke redelijkerwijze geacht kunnen worden tot de dagelijkse leiding te behoren. onderscheidenlijk door het bestuur aan de directie zijn overgelaten. k. het vaststellen van de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers. 3. Het bestuur kan de algemeen directeur verzoeken om verdere informatie te verstrekken ten aanzien van een of meer van de onderwerpen genoemd in lid 2 van dit artikel, zowel incidenteel als doorlopend. 4. In geval van afwezigheid van de algemeen directeur zullen zijn taken worden waargenomen door de plaatsvervangend directeur. 5. Ter zake van bank- en/of girovolmachten zullen nadere personeelsleden in de AO/IC worden aangewezen en voorts die functionarissen die daartoe door het bestuur zijn gevolmachtigd. Tevens wordt in de AO/IC vermeld dat het 4 ogenprincipe van toepassing is. Artikel 5. Overige rechten en verplichtingen 1. De algemeen directeur is verder onder meer gemachtigd tot het doen van uitgaven en het aangaan van verplichtingen binnen de grenzen van de begroting. 2. De navolgende besluiten van de algemeen directeur zijn aan de voorafgaande goedkeuring van het bestuur onderworpen: a. het aangaan, wijzigen of verbreken van duurzame samenwerking van de vereniging met een andere rechtspersoon of vennootschap dan wel als volledig aansprakelijk vennoten in een commanditaire vennootschap of vennootschap onder firma, indien deze samenwerking, wijziging of verbreking van ingrijpende betekenis is voor de vereniging; b. investeringen die niet in de begroting zijn voorzien; c. aangifte tot faillissement en aanvragen van surséance van betaling;

5 d. beëindiging van de dienstbetrekking van een aanmerkelijk aantal werknemers van de vereniging tegelijkertijd of binnen een kort tijdsbestek; e. ingrijpende wijziging in de arbeidsomstandigheden van een aanmerkelijk aantal werknemers van de vereniging; f. het verkrijgen, vervreemden en bezwaren van onroerende goederen. 3. Voor alle overige handelingen die niet in de begroting zijn voorzien, is eveneens de voorafgaande goedkeuring van het bestuur benodigd. 4. Het bestuur is bevoegd ook andere besluiten en handelingen van de algemeen directeur aan zijn goedkeuring te onderwerpen. Deze besluiten en handelingen dienen duidelijk te worden omschreven en schriftelijk aan de algemeen directeur worden meegedeeld. 5. De algemeen directeur rapporteert aan het bestuur over de uitvoering en de voortgang van alle activiteiten van de vereniging en over problemen die zich daarbij voordoen. Artikel 6. Geheimhouding De algemeen directeur is verplicht ten aanzien van alle informatie en documentatie verkregen in het kader van zijn werkzaamheden de nodige discretie en, waar het vertrouwelijke informatie betreft, geheimhouding in acht te nemen. De algemeen directeur zal vertrouwelijke informatie niet openbaar maken aan het publiek of op andere wijze ter beschikking van derden stellen, tenzij de vereniging deze informatie openbaar heeft gemaakt of vastgesteld is dat deze informatie al bij het publiek bekend is. Artikel 7. Wijziging Dit directiereglement kan te allen tijde door het bestuur worden gewijzigd na overleg met de algemeen directeur. Afwijking in individuele gevallen van dit reglement door de algemeen directeur zijn slechts mogelijk na goedkeuring van het bestuur ter zake. Artikel 8. Toepasselijk recht en forum 1. Dit reglement is onderworpen aan, en moet worden uitgelegd door toepassing van, Nederlands recht. 2. De rechtbank te 's-gravenhage is bij uitsluitend bevoegd om kennis te nemen van ieder geschil met betrekking tot dit reglement. Dit reglement geldt met ingang van 1 juni 2015.

Bestuurs- en directiereglement

Bestuurs- en directiereglement Versie: 1.0 Datum: 7 mei 2015 Bestuurs- en directiereglement 1. Begripsbepalingen a. Stichting: Stichting SecureFeed; b. Statuten: de Statuten van de Stichting, zoals vastgesteld op 24 juni 2014; c. Bestuur:

Nadere informatie

STATUTENWIJZIGING. d.d. 25 januari Als gevolg van het besluit tot statutenwijziging luiden de statuten met onmiddellijke ingang als volgt:

STATUTENWIJZIGING. d.d. 25 januari Als gevolg van het besluit tot statutenwijziging luiden de statuten met onmiddellijke ingang als volgt: STATUTENWIJZIGING d.d. 25 januari 2018 Als gevolg van het besluit tot statutenwijziging luiden de statuten met onmiddellijke ingang als volgt: NAAM Artikel 1 De stichting is genaamd: Stichting Zeeuwland.

Nadere informatie

De Raad van Toezicht voert tenminste jaarlijks met de Raad van Bestuur een functionering en beoordelingsgesprek. (in de maand september)

De Raad van Toezicht voert tenminste jaarlijks met de Raad van Bestuur een functionering en beoordelingsgesprek. (in de maand september) TAKEN EN BEVOEGDHEDEN RAAD VAN TOEZICHT ALERIMUS 1. Taak en werkwijze: De Raad van Toezicht heeft tot taak toezicht te houden op het besturen door de Raad van Bestuur en op de algemene gang van zaken in

Nadere informatie

Reglement statutair-directeur Stichting Woonveste ex artikel 5 lid 4 en 5 lid 5 van de statuten d.d. 2 oktober 2013

Reglement statutair-directeur Stichting Woonveste ex artikel 5 lid 4 en 5 lid 5 van de statuten d.d. 2 oktober 2013 Reglement statutair-directeur Stichting Woonveste ex artikel 5 lid 4 en 5 lid 5 van de statuten d.d. 2 oktober 2013 Artikel 1 Functie Reglement 1. Dit Reglement geeft nadere voorschriften, welke de statutair-directeur

Nadere informatie

VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Koninklijke KPN N.V., gevestigd te 's-gravenhage. (KPN) 7 maart 2018

VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Koninklijke KPN N.V., gevestigd te 's-gravenhage. (KPN) 7 maart 2018 VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Koninklijke KPN N.V., gevestigd te 's-gravenhage. (KPN) 7 maart 2018 zoals dit ter besluitvorming wordt voorgelegd aan de op 18 april 2018 te houden algemene vergadering

Nadere informatie

MANAGEMENTSTATUUT SAMENWERKINGSVERBAND PO SWV 30.06

MANAGEMENTSTATUUT SAMENWERKINGSVERBAND PO SWV 30.06 MANAGEMENTSTATUUT SAMENWERKINGSVERBAND PO SWV 30.06 Artikel 1 - Definitiebepaling In dit managementstatuut wordt verstaan onder: Vereniging: de Vereniging Samenwerkingsverband PO 30.06; Algemene vergadering:

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel Artikel De coöperatie draagt de naam: Coöperatie Koninklijke CRV U.A. De coöperatie kan de handelsnaam CRV voeren. 1.

STATUTEN Naam en zetel Artikel De coöperatie draagt de naam: Coöperatie Koninklijke CRV U.A. De coöperatie kan de handelsnaam CRV voeren. 1. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1.1 De coöperatie draagt de naam: Coöperatie Koninklijke CRV U.A. De coöperatie kan de handelsnaam CRV voeren. 1.2 Zij is gevestigd te Arnhem. Doel en middelen Artikel

Nadere informatie

REGLEMENT BESTUURSRAAD (RAAD VAN TOEZICHT) STICHTING DE KEMPEL

REGLEMENT BESTUURSRAAD (RAAD VAN TOEZICHT) STICHTING DE KEMPEL REGLEMENT BESTUURSRAAD (RAAD VAN TOEZICHT) STICHTING DE KEMPEL Dit reglement is op 12 december 2005 door de bestuursraad van Stichting De Kempel, statutair gevestigd te Helmond, kantoorhoudende te 5709

Nadere informatie

BIJLAGE B BIJ DE TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN ALLIANDER N.V., TE HOUDEN OP 27 MAART 2013

BIJLAGE B BIJ DE TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN ALLIANDER N.V., TE HOUDEN OP 27 MAART 2013 BIJLAGE B BIJ DE TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN ALLIANDER N.V., TE HOUDEN OP 27 MAART 2013 VOORSTEL TOT AANPASSING VAN DE STATUTEN VAN ALLIANDER N.V. (d.d.

Nadere informatie

REGLEMENT COLLEGE VAN BESTUUR (BESTUURSREGLEMENT) STICHTING DE KEMPEL /HA/ir 16 februari 2005

REGLEMENT COLLEGE VAN BESTUUR (BESTUURSREGLEMENT) STICHTING DE KEMPEL /HA/ir 16 februari 2005 REGLEMENT COLLEGE VAN BESTUUR (BESTUURSREGLEMENT) STICHTING DE KEMPEL 178437/HA/ir 16 februari 2005 Dit reglement ( reglement ) is op 17 februari 2005 door het college van bestuur van de stichting Stichting

Nadere informatie

Directiestatuut voor Samenwerkingsstichting voor Voortgezet Onderwijs Uden.

Directiestatuut voor Samenwerkingsstichting voor Voortgezet Onderwijs Uden. Advies van: J. van Elderen Diro: Vastgesteld d.d. 4-6-2009, na evaluatie en wijziging: 14-7-2011 Bestuursvergadering: In concept vastgesteld 19-5-2009 MR: Positief advies op 9-11-09 en 13-1-10: evaluatie

Nadere informatie

Reglement bestuur UWOON. Artikel 1 Definities

Reglement bestuur UWOON. Artikel 1 Definities Reglement bestuur UWOON Artikel 1 Definities In dit reglement hebben de met een hoofdletter geschreven begrippen de navolgende betekenis: Bestuur/ Bestuurder het bestuur van de Stichting als bedoeld in

Nadere informatie

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld

Nadere informatie

Bestuurs- en managementstatuut

Bestuurs- en managementstatuut PCPOW Bestuurs- en managementstatuut 140201 (Website) 1 PCPOW Bestuurs- en managementstatuut 1. Inleiding 1. Dit bestuurs- en managementstatuut beschrijft de formele verhoudingen binnen Stichting PCPO

Nadere informatie

Reglement Raad van Bestuur

Reglement Raad van Bestuur Reglement Raad van Bestuur Amersfoort, 16 november 2016 Reglement Raad van Bestuur Stichting Diabetes Fonds Preambule In dit reglement wordt de positie van de Raad van Bestuur van de Stichting Diabetes

Nadere informatie

REGLEMENT DIRECTIE/RAAD VAN BESTUUR FONDS VOOR CULTUURPARTICIPATIE

REGLEMENT DIRECTIE/RAAD VAN BESTUUR FONDS VOOR CULTUURPARTICIPATIE REGLEMENT DIRECTIE/RAAD VAN BESTUUR FONDS VOOR CULTUURPARTICIPATIE Vastgesteld door het bestuur op: 4 juni 2014 Goedgekeurd door de raad van toezicht op: 4 juni 2014 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen

Nadere informatie

Bijlage 4. Voorbeeld reglement onderdeel bestuur. en organisatie

Bijlage 4. Voorbeeld reglement onderdeel bestuur. en organisatie Bijlage 4 Voorbeeld reglement onderdeel bestuur 21 22 en organisatie Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement onderdeel bestuur en organisatie wordt verstaan onder: code goed bestuur: Code Goed Bestuur

Nadere informatie

Bestuursreglement SLAK

Bestuursreglement SLAK Bestuursreglement SLAK Leeswijzer In de statuten van Stichting Atelierbeheer SLAK zijn de taken en bevoegdheden van het Bestuur vastgelegd (in de artikelen 4, 5 en 6) evenals die van de Raad van Toezicht

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING ENERGIEONDERZOEK CENTRUM NEDERLAND ENERGY RESEARCH CENTRE OF THE NETHERLANDS

STATUTEN STICHTING ENERGIEONDERZOEK CENTRUM NEDERLAND ENERGY RESEARCH CENTRE OF THE NETHERLANDS 1 STATUTEN STICHTING ENERGIEONDERZOEK CENTRUM NEDERLAND ENERGY RESEARCH CENTRE OF THE NETHERLANDS STATUTEN zoals deze luiden met ingang van 17 februari 2015 BEGRIPSBEPALINGEN EN INTERPRETATIE Artikel 1

Nadere informatie

Het bestuur van het bij artikel 2a van de Wet op de architectentitel ingestelde bureau architectenregister,

Het bestuur van het bij artikel 2a van de Wet op de architectentitel ingestelde bureau architectenregister, BESTUURSREGLEMENT van het bureau architectenregister Het bestuur van het bij artikel 2a van de Wet op de architectentitel ingestelde bureau architectenregister, overwegende dat artikel 6 van de Wet op

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) Artikel 1 LEDEN EN VERTEGENWOORDIGING IN DE LEDENVERGADERING 1. Leden van de vereniging, zoals bedoeld in artikel 4 van de statuten,

Nadere informatie

Medezeggenschapsreglement van de Ondersteuningsplanraad

Medezeggenschapsreglement van de Ondersteuningsplanraad Stichting Samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Hoeksche Waard Medezeggenschapsreglement van de Ondersteuningsplanraad Vastgesteld door het algemeen bestuur d.d. 21 januari 2014 na instemming

Nadere informatie

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 16 van de statuten. In dit reglement zijn in aanvulling op de statuten spelregels opgenomen voor een

Nadere informatie

Mandaterings- en procuratieregeling van Stichting Bo-Ex 91. Vastgesteld tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen op 6 december 2016

Mandaterings- en procuratieregeling van Stichting Bo-Ex 91. Vastgesteld tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen op 6 december 2016 Mandaterings- en procuratieregeling van Stichting Bo-Ex 91 Vastgesteld tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen op 6 december 2016 1 Inleiding 1.1 Definities Mandaat Onder een mandaat wordt

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE VERENIGING VOOR CHRISTELIJK VOORTGEZET ONDERWIJS IN NOORD- EN MIDDEN- DRENTHE

REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE VERENIGING VOOR CHRISTELIJK VOORTGEZET ONDERWIJS IN NOORD- EN MIDDEN- DRENTHE REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE VERENIGING VOOR CHRISTELIJK VOORTGEZET ONDERWIJS IN NOORD- EN MIDDEN- DRENTHE Begrippen 1. In dit reglement wordt onder raad verstaan de Raad van Toezicht. 2.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Artikel 1 Algemene bepalingen. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap

Inhoudsopgave. Artikel 1 Algemene bepalingen. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Huishoudelijk Reglement van Ruitersportvereniging Reigersburgh Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene bepalingen... 1 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 1 Artikel 3 Categorieën van leden...

Nadere informatie

3. Dit directiereglement kan - na overleg met de directeur - worden aangevuld en gewijzigd bij besluit van de raad van toezicht.

3. Dit directiereglement kan - na overleg met de directeur - worden aangevuld en gewijzigd bij besluit van de raad van toezicht. Directiereglement Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit reglement is opgesteld door de directeur en vastgesteld door de raad van toezicht ingevolge artikel 19 van de statuten van Stichting Wemos (de

Nadere informatie

REGLEMENT COLLEGE VAN BESTUUR

REGLEMENT COLLEGE VAN BESTUUR Stichting Talent Westerveld Drift 1A 7991 AA DWINGELOO Tel. 0521 59 49 44 Email: info@talentwesterveld.nl Website: www.talentwesterveld.nl REGLEMENT COLLEGE VAN BESTUUR Werkveld: Organisatie Beleidslijn:

Nadere informatie

BESTUURS- EN DIRECTIESTATUUT. FidesWonen

BESTUURS- EN DIRECTIESTATUUT. FidesWonen BESTUURS- EN DIRECTIESTATUUT FidesWonen Versie 1.0 Sommelsdijk, 24 april 2012 Artikel 1 Vaststelling en reikwijdte 1. Dit statuut is conform artikel 39 van de statuten vastgesteld en goedgekeurd in de

Nadere informatie

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap Brugdocument Algemeen In alle artikelen wordt bestuur vervangen door directeur/bestuurder, tenzij anders voorgesteld. Artikel 1: Naam Artikel 2: Zetel Artikel 3: Doel Artikel 4: Leden Artikel 5: Einde

Nadere informatie

Managementstatuut (AB-DB model)

Managementstatuut (AB-DB model) Managementstatuut (AB-DB model) INHOUD Vaststelling... 3 Artikel 1 Definitiebepaling... 4 Artikel 2 Vaststelling en wijziging van het managementstatuut... 4 Artikel 3 Taken en bevoegdheden van het bestuur...

Nadere informatie

Bestuurs- en directiereglement NOC*NSF

Bestuurs- en directiereglement NOC*NSF Bestuurs- en directiereglement NOC*NSF Inhoudsopgave Artikel 1: Algemeen - status, inhoud en vaststelling bestuurs-en directiereglement... 3 Artikel 2: Structuur en algemene bepalingen... 4 Artikel 3:

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005 / 67

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005 / 67 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005 / 67 Provinciale Staten van Limburg maken ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Provinciewet bekend dat zij in hun vergadering van 16

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT NOC*NSF. 1.1 In dit Reglement van het Bestuur van NOC*NSF worden de volgende definities gehanteerd:

BESTUURSREGLEMENT NOC*NSF. 1.1 In dit Reglement van het Bestuur van NOC*NSF worden de volgende definities gehanteerd: BESTUURSREGLEMENT NOC*NSF Artikel 1 Definities 1.1 In dit Reglement van het Bestuur van NOC*NSF worden de volgende definities gehanteerd: Algemeen Directeur : de statutair directeur, bedoeld in artikel

Nadere informatie

Dit reglement is vastgesteld door de Raad van Toezicht van stichting Bibliotheek Kerkrade e.o. en treedt in de plaats van alle voorgaande reglementen.

Dit reglement is vastgesteld door de Raad van Toezicht van stichting Bibliotheek Kerkrade e.o. en treedt in de plaats van alle voorgaande reglementen. Reglement Raad van Bestuur Stichting Bibliotheek Kerkrade e.o. Dit reglement is vastgesteld door de Raad van Toezicht van stichting Bibliotheek Kerkrade e.o. en treedt in de plaats van alle voorgaande

Nadere informatie

Reglement College van Bestuur. de Passie, stichting voor Evangelisch Bijbelgetrouw Onderwijs

Reglement College van Bestuur. de Passie, stichting voor Evangelisch Bijbelgetrouw Onderwijs Reglement College van Bestuur de Passie, stichting voor Evangelisch Bijbelgetrouw Onderwijs 1 juni 2012 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel

Nadere informatie

Directiestatuut. Directeur bestuurder Samenwerkingsverband VO Zuid Kennemerland

Directiestatuut. Directeur bestuurder Samenwerkingsverband VO Zuid Kennemerland Directiestatuut Directeur bestuurder Samenwerkingsverband VO Zuid Kennemerland Vastgesteld in de ledenraad op 26 maart 2014 PREAMBULE Dit directiestatuut is aanvullend op de in de Verenigingsstatuten verankerde

Nadere informatie

S a t de d Ad A vi v es BV B V Kw K al a ite t i e t tva v n n same m nl n eve v n

S a t de d Ad A vi v es BV B V Kw K al a ite t i e t tva v n n same m nl n eve v n Directie Reglement Stade Advies BV Kwaliteit van samenleven Artikel 1. Structuur 1. De directie is belast met de dagelijkse leiding van de W&MD-onderneming en de door het bestuur aan de directie gedelegeerde

Nadere informatie

STATUTEN. Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Woerden

STATUTEN. Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Woerden STATUTEN Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Woerden december 2008 Naam Artikel 1 De Stichting draagt de naam: Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs Zetel en duur Artikel 2 1.

Nadere informatie

Corporate Governance Verklaring Alumexx N.V. 2017

Corporate Governance Verklaring Alumexx N.V. 2017 Corporate Governance Verklaring Alumexx N.V. 2017 Inleiding De vigerende Nederlandse Corporate Governance Code d.d. 8 december 2016 (de Code) richt zich op de governance van beursgenoteerde vennootschappen

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING THEATER DAKOTA

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING THEATER DAKOTA REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING THEATER DAKOTA Cultural Governance in Theater Dakota Vastgesteld door het bestuur van de Stichting Cultuuranker Escamp op: 26 november 2012 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vereniging Samenwerkingsverband Primair Onderwijs De Eem

Huishoudelijk reglement Vereniging Samenwerkingsverband Primair Onderwijs De Eem Huishoudelijk reglement Vereniging Samenwerkingsverband Primair Onderwijs De Eem Algemene bepalingen Artikel 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: a. de vereniging: de Vereniging Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Reglement Raad van Bestuur. Stichting Biblionet Groningen

Reglement Raad van Bestuur. Stichting Biblionet Groningen Reglement Raad van Bestuur Stichting Biblionet Groningen Blad 2 Reglement Raad van Bestuur Stichting Biblionet Groningen, gevestigd te Groningen 1 De bestuurstaak 1.1 Ingevolge de statuten bestuurt de

Nadere informatie

Procuratieregeling Stichting Viaa- Gereformeerde Hogeschool

Procuratieregeling Stichting Viaa- Gereformeerde Hogeschool Procuratieregeling Stichting Viaa- Gereformeerde Hogeschool Opgesteld door: Afdeling Kwaliteitszorg Datum: 29 januari 2018 Referentie: /mp D18-009 Status: Vastgesteld door college van bestuur d.d. 29 januari

Nadere informatie

Directiereglement Salut (vastgesteld ) Artikel 1. Structuur

Directiereglement Salut (vastgesteld ) Artikel 1. Structuur Directiereglement Salut (vastgesteld 17.05.2017) Artikel 1. Structuur 1. Het bestuur is belast met het besturen van Salut, welzijnsorganisatie voor de Hof van Twente, en is eindverantwoordelijk voor de

Nadere informatie

Reglement Directie Stichting Peuterspeelzalen Hoogeveen

Reglement Directie Stichting Peuterspeelzalen Hoogeveen Reglement Directie Stichting Peuterspeelzalen Hoogeveen Vastgesteld door het Toezichthoudend Bestuur op 14 juli 2016 Gebaseerd op modelreglement MO-groep (2009) Artikel 1. Structuur 1. De directie is belast

Nadere informatie

HOOFDSTUK I SAMENSTELLING RAAD VAN TOEZICHT; FUNCTIES

HOOFDSTUK I SAMENSTELLING RAAD VAN TOEZICHT; FUNCTIES MZ/PS 14.0502 1011482 NOT2014-0392 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Stichting Dutch Design Platform HOOFDSTUK I SAMENSTELLING RAAD VAN TOEZICHT; FUNCTIES 1. Samenstelling; taakverdeling 1.1 De leden van de

Nadere informatie

AKTE VAN OPRICHTING (Stichting Duurzaamheidsfonds VvE s Den Haag)

AKTE VAN OPRICHTING (Stichting Duurzaamheidsfonds VvE s Den Haag) 1 AKTE VAN OPRICHTING (Stichting Duurzaamheidsfonds VvE s Den Haag) Op DATUM is voor mij, NAAM NOTARIS, notaris met plaats van vestiging PLAATS, verschenen: [ kandidaat-notaris/paralegal]., te dezen handelend

Nadere informatie

NautaDutilh N.V. AKTE VAN STATUTENWIJZIGING BINCKBANK N.V.

NautaDutilh N.V. AKTE VAN STATUTENWIJZIGING BINCKBANK N.V. NautaDutilh N.V. AKTE VAN STATUTENWIJZIGING BINCKBANK N.V. Heden, [ ] tweeduizend twaalf, verscheen voor mij, mr. Wijnand Hendrik Bossenbroek, notaris te Amsterdam: [ ]. De comparant, handelend als gemeld,

Nadere informatie

WET van 3 juni 2002, houdende instelling van het Instituut voor Bevordering van Investeringen in Suriname (Wet Investsur) (S.B no. 41).

WET van 3 juni 2002, houdende instelling van het Instituut voor Bevordering van Investeringen in Suriname (Wet Investsur) (S.B no. 41). WET van 3 juni 2002, houdende instelling van het Instituut voor Bevordering van Investeringen in Suriname (Wet Investsur) (S.B. 2002 no. 41). HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 In deze wet en daarop

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Stichting Red een Kind Bestuursreglement

Stichting Red een Kind Bestuursreglement Stichting Red een Kind Bestuursreglement Vastgesteld op: 28 november 2011 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld door het bestuur en vastgesteld door de raad

Nadere informatie

Managementstatuut swv Passend Primair Onderwijs Noord- Kennemerland

Managementstatuut swv Passend Primair Onderwijs Noord- Kennemerland Managementstatuut swv Passend Primair Onderwijs Noord- Kennemerland Artikel 1 Definitiebepaling In dit managementstatuut wordt verstaan onder: Bestuur het bestuur van het samenwerkingsverband Passend Primair

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE DIRECTIE VAN DE REGIONALE ONTWIKKELINGS MAATSCHAPPIJ MARSAKI B.V.

REGLEMENT VOOR DE DIRECTIE VAN DE REGIONALE ONTWIKKELINGS MAATSCHAPPIJ MARSAKI B.V. REGLEMENT VOOR DE DIRECTIE VAN DE REGIONALE ONTWIKKELINGS MAATSCHAPPIJ MARSAKI B.V. Dit reglement ("Reglement") is vastgesteld door de directie ( de directie ) van Regionale Ontwikkelings Maatschappij

Nadere informatie

4. Bij voorkeur zal de raad van toezicht van Stichting P60 bij de werving van nieuwe toezichthouders buiten het eigen netwerk zoeken.

4. Bij voorkeur zal de raad van toezicht van Stichting P60 bij de werving van nieuwe toezichthouders buiten het eigen netwerk zoeken. REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Opgesteld door de voorzitter op 25.03.2013 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 27.05.2013 te Amstelveen HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit

Nadere informatie

Stichting Passionate Bulkboek D I R E C T I E S T A T U U T

Stichting Passionate Bulkboek D I R E C T I E S T A T U U T Stichting Passionate Bulkboek D I R E C T I E S T A T U U T Directiestatuut Stichting Passionate Bulkboek Het bestuur van de Stichting Passionate Bulkboek - overwegende dat de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Reglement Ouderraad Interconfessionele Basisschool De Piramide

Reglement Ouderraad Interconfessionele Basisschool De Piramide Verklarende toelichting In dit reglement worden de volgende namen gebruikt: De school: icbs De Piramide Agora: onder deze stichting ressorteren 25 basisscholen DB: Dagelijks Bestuur MR: Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

2. Dit reglement is in werking getreden op 18 februari 2010 en vervangt het reglement van 14 september 2006.

2. Dit reglement is in werking getreden op 18 februari 2010 en vervangt het reglement van 14 september 2006. Reglement Raad van Commissarissen overeenkomstig artikel 15.6 van de statuten van ProRail B.V. #2171492 Inleiding Artikel 1. Reglement 1. Dit reglement is vastgesteld door de raad van commissarissen tijdens

Nadere informatie

Reglement voor de Raad van Toezicht van de Stichting voor CVO Zuid-West Fryslân

Reglement voor de Raad van Toezicht van de Stichting voor CVO Zuid-West Fryslân Reglement voor de Raad van Toezicht van de Stichting voor CVO Zuid-West Fryslân Begrippen a. In dit reglement wordt onder raad verstaan de Raad van Toezicht. b. In dit reglement wordt onder bestuur verstaan

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT STICHTING SWV Artikel 2: Werving en selectie leden algemeen bestuur

BESTUURSREGLEMENT STICHTING SWV Artikel 2: Werving en selectie leden algemeen bestuur BESTUURSREGLEMENT STICHTING SWV 25.06 Artikel 1: Begripsbepalingen 1. Dit reglement is een reglement in de zin van artikel 19 lid 1 van de statuten van de Stichting. 2. In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

STATUTEN Stichting Adelante Zorg met ingang van 28-7-2015

STATUTEN Stichting Adelante Zorg met ingang van 28-7-2015 21500421 sr / 59065 STATUTEN Stichting Adelante Zorg met ingang van 28-7-2015 STATUTEN: NAAM EN ZETEL Artikel 1. De stichting is genaamd: Stichting Adelante Zorg. Zij heeft haar zetel te Heerlen. DOEL

Nadere informatie

DIRECTIEREGLEMENT STICHTING COLLECTIEVE GELDEN OMROEPEN

DIRECTIEREGLEMENT STICHTING COLLECTIEVE GELDEN OMROEPEN 1. Algemeen 1.1. Dit Reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 8.3 van de Statuten. Bij strijd tussen dit Reglement en de Statuten, prevaleren de bepalingen uit de Statuten. Dit reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds Deutsche Bank Nederland.

Huishoudelijk Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds Deutsche Bank Nederland. Stichting Pensioenfonds Deutsche Bank Nederland. Artikel 1. Begripsomschrijvingen De definities als opgenomen in Artikel 1 van de statuten van het pensioenfonds zijn van overeenkomstige toepassing op dit

Nadere informatie

IB / blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. AL

IB / blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. AL IB / 2018.002601.01 blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 - Naam De stichting is

Nadere informatie

Bestuursreglement Zadkine

Bestuursreglement Zadkine Bestuursreglement Zadkine Dit reglement dient tot nadere uitwerking van artikel 6 lid 5 van de statuten van de Stichting voor Educatie en Beroepsonderwijs Zadkine Algemeen Artikel 1 In dit reglement wordt

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT Medezeggenschapsreglement van Samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Rotterdam ( het samenwerkingsverband ). Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

Voorbeeld directiereglement bij het BV met Raad van Commissarissen-model

Voorbeeld directiereglement bij het BV met Raad van Commissarissen-model Voorbeeld directiereglement bij het BV met Raad van Commissarissen-model Begripsbepaling Artikel 0 In dit reglement wordt verstaan onder: 0.1 De vennootschap : De vennootschap voor XX in XX; 0.2 De statuten

Nadere informatie

De dagelijkse besturen van de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa s en Wetterskip Fryslân,

De dagelijkse besturen van de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa s en Wetterskip Fryslân, OPENBAAR LICHAAM OP GROND VAN DE WET GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN De dagelijkse besturen van de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa s en Wetterskip Fryslân, overwegende dat 1. de algemene besturen

Nadere informatie

Reglement raad van toezicht Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011

Reglement raad van toezicht Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 Reglement raad van toezicht Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld ingevolge artikel 14 en 15 van de

Nadere informatie

Reglement Raad van Bestuur Zorgwaard

Reglement Raad van Bestuur Zorgwaard Reglement Raad van Bestuur Zorgwaard 1. De bestuurstaak 1.1 Ingevolge de statuten bestuurt de Raad van Bestuur de stichting onder toezicht van de Raad van Toezicht. 1.2 De Raad van Bestuur dient primair

Nadere informatie

STICHTINGSSTATUTEN. (verwachte vestigingsplaats) grondslag; Het onderwijs aan de. Bijlage 1. Concept 7 (behorende bij het Fusierapport, 14 mei 2015)

STICHTINGSSTATUTEN. (verwachte vestigingsplaats) grondslag; Het onderwijs aan de. Bijlage 1. Concept 7 (behorende bij het Fusierapport, 14 mei 2015) Bijlage 1. Concept 7 (behorende bij het Fusierapport, 14 mei 2015) De stichtingsstatuten zijn gekoppeld aan het reglement en zullen nog aangepast worden qua naam en naar aanleiding van het advies van de

Nadere informatie

Informatieprotocol Raad van Toezicht Stichting De Waalboog

Informatieprotocol Raad van Toezicht Stichting De Waalboog Informatieprotocol Raad van Toezicht Stichting De Waalboog juni 2018 Inleiding Conform artikel 6.4.3 van de Governancecode Zorg bepaalt de RvT zijn eigen agenda en de daarvoor noodzakelijke informatie.

Nadere informatie

Directiestatuut. Woonstichting St. Joseph Boxtel

Directiestatuut. Woonstichting St. Joseph Boxtel Directiestatuut Woonstichting St. Joseph Boxtel september 2010 September 2010 1 Directiestatuut Woonstichting St. Joseph In deze notitie zijn de formele verhoudingen tussen de Raad van Toezicht en Bestuurder

Nadere informatie

http://wetten.overheid.n1/b WBR0003420/Hoofdstukl/Titelll/Afdelm.

http://wetten.overheid.n1/b WBR0003420/Hoofdstukl/Titelll/Afdelm. wetten.nl - Wet- en regelgeving printen - Wet op het primair onderwij. http://wetten.overheid.n1/b WBR0003420/Hoofdstukl/Titelll/Afdelm. Wet op het primair onderwijs, Artikel 17c Artikel 17c. Inhoud intern

Nadere informatie

Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam.

Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam. 1 Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam. Naam en zetel. Artikel 1. 1. De stichting draagt de

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE DIRECTIE

REGLEMENT VAN DE DIRECTIE REGLEMENT VAN DE DIRECTIE DIT REGLEMENT ("reglement") is vastgesteld door de directie (de "Directie") van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen Nederland N.V. (de "vennootschap") en goedgekeurd door

Nadere informatie

Overzicht van de wijzigingen in de gemeenschappelijke regeling Openbaar Lichaam Crematoria Twente

Overzicht van de wijzigingen in de gemeenschappelijke regeling Openbaar Lichaam Crematoria Twente Overzicht van de wijzigingen in de Openbaar Lichaam Crematoria Twente Artikelnummer Oude tekst Nieuwe tekst 1, lid 1 De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de in de

Nadere informatie

Managementstatuut Stichting Samenwerkingsverband V(S)O Eemland. Artikel 1 Definitiebepaling 2

Managementstatuut Stichting Samenwerkingsverband V(S)O Eemland. Artikel 1 Definitiebepaling 2 Managementstatuut Stichting Samenwerkingsverband V(S)O Eemland. Versie 3 d.d. 8 juli 2013 INHOUD Vaststellingsdatum managementstatuut Artikel 1 Definitiebepaling 2 Artikel 2 Vaststelling en wijziging van

Nadere informatie

Conceptstatuten Stichting Openbaar Primair Onderwijs Albrandswaard.

Conceptstatuten Stichting Openbaar Primair Onderwijs Albrandswaard. Conceptstatuten Stichting Openbaar Primair Onderwijs Albrandswaard. Artikel 1 Naam De stichting draagt de naam: Stichting Openbaar Primair Onderwijs Albrandswaard. Artikel 2 Zetel en tijdsduur 1. De stichting

Nadere informatie

Governance Code 2018

Governance Code 2018 Governance Code 2018 Stichting Federatie van Zorginstellingen ALGEMEEN 1. De Governance Code 2018, kortweg de code, is tot stand gekomen op initiatief van Stichting Federatie van Zorginstellingen. De code

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING HOLDINGFONDS ECONOMISCHE INVESTERINGEN DEN HAAG (na statutenwijziging d.d. 2013)

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING HOLDINGFONDS ECONOMISCHE INVESTERINGEN DEN HAAG (na statutenwijziging d.d. 2013) 1 HJP/RVDK/5144764/40054627 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING HOLDINGFONDS ECONOMISCHE INVESTERINGEN DEN HAAG (na statutenwijziging d.d. 2013) STATUTEN: Artikel 1 Begripsbepalingen. 1.1 In

Nadere informatie

Gemeentewet, overzicht van de artikelen betreffende de Rekenkamer

Gemeentewet, overzicht van de artikelen betreffende de Rekenkamer Gemeentewet, overzicht van de artikelen betreffende de Rekenkamer Hoofdstuk IVa. De Rekenkamer Paragraaf 1. De gemeentelijke rekenkamer Artikel 81a 1. De raad kan een rekenkamer instellen. 2. Indien de

Nadere informatie

Verordeningen en nadere voorschriften

Verordeningen en nadere voorschriften Verordeningen en nadere voorschriften Ledenvergadering, bestuur, afdelingen/kringen, vertegenwoordigingsbevoegdheid Verordening op het bestuur Vastgesteld in de bijeenkomst van de ledenvergadering van

Nadere informatie

VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN VAN WERELDHAVE N.V., gevestigd in de gemeente Haarlemmermeer (Schiphol),

VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN VAN WERELDHAVE N.V., gevestigd in de gemeente Haarlemmermeer (Schiphol), VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN VAN WERELDHAVE N.V., gevestigd in de gemeente Haarlemmermeer (Schiphol), zoals ter besluitvorming voor te leggen aan de algemene vergadering van aandeelhouders te

Nadere informatie

Directie- en autorisatiereglement Floriade Almere 2022 B.V.

Directie- en autorisatiereglement Floriade Almere 2022 B.V. 1 e concept Directie- en autorisatiereglement Floriade Almere 2022 B.V. Artikel 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is opgesteld op grond van van de statuten van Floriade Almere 2022 B.V. (de vennootschap )

Nadere informatie

REGLEMENT BESTUUR EN DIRECTIE van Vereniging Buma / Stichting Stemra statutair gevestigd te Amstelveen

REGLEMENT BESTUUR EN DIRECTIE van Vereniging Buma / Stichting Stemra statutair gevestigd te Amstelveen REGLEMENT BESTUUR EN DIRECTIE van Vereniging Buma / Stichting Stemra statutair gevestigd te Amstelveen Het bestuur van de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid: Vereniging Buma en het bestuur van

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie WerkSaam Westfriesland 2015

Verordening cliëntenparticipatie WerkSaam Westfriesland 2015 Verordening cliëntenparticipatie WerkSaam Westfriesland 2015 Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling WerkSaam Westfriesland, gevestigd te Hoorn; Gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur

Nadere informatie

Besturingsfilosofie en managementstatuut

Besturingsfilosofie en managementstatuut 8 december 2016.................................................................. Besturingsfilosofie en managementstatuut Naam notitie/procedure/afspraak Eigenaar/portefeuillehouder Besturingsfilosofie

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT VAN DE HOGESCHOOL INTERCONFESSIONELE PEDAGOGISCHE ACADEMIE BASISONDERWIJS (IPABO)

BESTUURSREGLEMENT VAN DE HOGESCHOOL INTERCONFESSIONELE PEDAGOGISCHE ACADEMIE BASISONDERWIJS (IPABO) BESTUURSREGLEMENT VAN DE HOGESCHOOL INTERCONFESSIONELE PEDAGOGISCHE ACADEMIE BASISONDERWIJS (IPABO) vastgesteld door de Raad van Toezicht van de Stichting voor Protestants Christelijke en Rooms Katholieke

Nadere informatie

Raad van Bestuur Reglement

Raad van Bestuur Reglement Raad van Bestuur Reglement Reglement Raad van Bestuur versie mei 2016 Pagina 1 f:\mt\bz\vrt\regl\as\sm\sw Artikel 1. Structuur 1. De raad van bestuur is belast met het besturen en draagt de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/075

BB/U Lbr. 16/075 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Wijziging Statuten en Huishoudelijk Reglement i.v.m. oprichting algemene directie uw kenmerk ons kenmerk BB/U201601386

Nadere informatie

REGLEMENT BEOORDELING AANVRAGEN TOT EEN BIJDRAGE UIT HET NATIONAAL RAMPENFONDS

REGLEMENT BEOORDELING AANVRAGEN TOT EEN BIJDRAGE UIT HET NATIONAAL RAMPENFONDS REGLEMENT BEOORDELING AANVRAGEN TOT EEN BIJDRAGE UIT HET NATIONAAL RAMPENFONDS van de stichting NATIONAAL RAMPENFONDS gevestigd te 's-gravenhage zoals vastgesteld in de vergadering van het Bestuur d.d.

Nadere informatie

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis.

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis. BESTUURSREGLEMENT Vastgesteld door het bestuur op 6 mei 2015. Hoofdstuk I. Algemeen. Artikel 1. Begrippen en terminologie. Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten

Nadere informatie

Instruerend Bestuur Quickscan en checklist

Instruerend Bestuur Quickscan en checklist Instruerend Bestuur Quickscan en checklist Stade Advies BV Kwaliteit van samenleven Quickscan Instruerend Bestuur (0 = onbekend; 1 = slecht; 2 = onvoldoende; 3 = voldoende; 4 = goed; 5 = uitstekend) 1.

Nadere informatie

NAAMSWIJZIGING RAAD VAN TOEZICHT IN RAAD VAN COMMISSARISSEN

NAAMSWIJZIGING RAAD VAN TOEZICHT IN RAAD VAN COMMISSARISSEN NAAMSWIJZIGING RAAD VAN TOEZICHT IN RAAD VAN COMMISSARISSEN REGLEMENT BETAALD VOETBAL Overgangsregeling Nieuwe zittingstermijnen raad van toezicht raad van commissarissen, bestuur en commissies betaald

Nadere informatie

Raad van Toezicht Quickscan en checklist

Raad van Toezicht Quickscan en checklist Raad van Toezicht Quickscan en checklist Stade Advies BV Kwaliteit van samenleven Quickscan Raad van Toezicht (0 = onbekend; 1 = slecht; 2 = onvoldoende; 3 = voldoende; 4 = goed; 5 = uitstekend) 1. Hoe

Nadere informatie

Reglement Tuchtcommissie

Reglement Tuchtcommissie Reglement Tuchtcommissie 1 mei 2016 Artikel 1 De in dit Reglement Tuchtcommissie voorkomende begrippen hebben de betekenis als daaraan toegekend in de Statuten en het Algemeen Reglement en voorts de navolgende:

Nadere informatie

Bestuursreglement ex artikel 14 lid 2 statuten Stichting Klas op Wielen

Bestuursreglement ex artikel 14 lid 2 statuten Stichting Klas op Wielen Bestuursreglement ex artikel 14 lid 2 statuten Stichting Klas op Wielen Vastgesteld te Alkmaar, d.d. 15 juni 2011, gewijzigd d.d. 8 februari 2013 1 Definities Artikel 1 1. De Raad van Toezicht: de Raad

Nadere informatie