Nieuwsbrief Oktober 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Oktober 2014"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Oktober 2014

2 Nieuwsbrief Oktober 2014 Jaargang 21, nummer 8 In dit nummer: Van het bestuur 3 Autisme congres /5 Van alles wat. 6 Oproep vrijwilligers AIC s 7 Thema-avond WMO 8 In Kaatjes keuken 9 Colofon 10/11/12

3 Pagina 3 Beste leden, Mooi weer met een heerlijk najaarszonnetje en af en toe een flinke bui met zware windstoten wisselen elkaar behoorlijk af! Genieten van het mooie weer als het er is dus! Toch is het ook weer een mooi gezicht om te zien hoe de kleuren in de natuur langzaamaan veranderen en zorgen voor een prachtig herfst-tafereel. Deze maand is er weinig nieuws binnengekomen op de redactie voor deze nieuwsbrief. Daarom nogmaals de informatie over het autisme congres 2014, over een thema-avond WMO en de gebruikelijke advertentie met een heerlijk recept van In Kaatjes Keuken. Tevens hebben wij dringend vrijwilligers nodig in 3 van onze AIC s. Een oproep hiervoor vindt u op blz. 7 De volgende nieuwsbrief verschijnt rond half November. Mocht u nog interessante dingen hebben voor de nieuwsbrief (adverteren kan ook!) dan hoor ik heel graag van u! Veel leesplezier! Namens het bestuur NVA regio Noord Brabant, Ilja Drost

4 Pagina 4 Nederlandse Vereniging voor Autisme presenteert: Autisme Congres 2014 Vrijdag 31 oktober - Beatrixtheater Utrecht Voor de tiende maal organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme, op 31 oktober 2014, het landelijk Autisme Congres voor haar leden en iedereen die zich bij autisme betrokken voelt. In dit jubileumjaar is er een gevarieerd programma met gerenommeerde sprekers als Peter Vermeulen, Annelies Spek, Ina van Berckelaer-Onnes, Monique Post en Aaltje van Zweden. Diversiteit Er is aandacht voor de diversiteit binnen autisme, levenskwaliteit, het nut van vroege diagnostiek, maar ook voor de extra ingewikkelde hulpvraag bij een verstandelijke beperking. Heel actueel is de zogenoemde WMO transitie: de overgang van de taken voor zorg en begeleiding naar de gemeentes, waar veel kinderen en volwassenen met autisme voor komen te staan. Wethouder Stephan Brandligt, lid van de werkgroep Vanuit autisme bekeken, vertelt over de pilot die in zijn gemeente Delft wordt gevoerd over integrale ondersteuning van mensen met autisme. Is het maatwerk, waar mensen met autisme zo n behoefte aan hebben, wel haalbaar voor gemeentes? Niet over, maar met De dag wordt voorgezeten door Swanet Woldhuis, directeur van de NVA, en één van Nederlands bekendste autisme ambassadeurs: Gijs Horvers. Swanet Woldhuis: Deze combinatie staat symbool voor de nieuwe koers die de NVA volgt. We willen ons nog meer dan voorheen samen met anderen sterk maken voor mensen met autisme. Samen met ouders, met professionals uit de autismehulpverlening en de wetenschap, maar vooral ook samen met mensen met autisme. Zodat we niet óver hen praten maar mét hen. Gijs Horvers is iemand met een missie: hij streeft naar een maatschappij waar autisme volledig geaccepteerd wordt, en waarin mensen een juist beeld hebben van de diversiteit van autisme.

5 Pagina 5 Informatiemarkt In de pauze is er gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken. Het congres vindt plaats in het Beatrixtheater, Jaarbeursplein te Utrecht. Toegangsprijzen: Voor particulieren die lid zijn van de NVA: 75,- p.p. Voor medewerkers van organisaties die lid zijn van de NVA: 175,- p.p. Voor niet-leden: 245,- p.p. De toegangsprijzen voor het NVA Autismecongres zijn inclusief koffie/thee, een uitgebreide lunch en een drankje na afloop. Kijk voor het gehele programma op Direct aanmelden:

6 Van alles wat Pagina 6 Interessante pagina: Voor allerlei informatie over autisme is er het steunpunt autisme Noord- Brabant. In een volgende nieuwsbrief meer van/over hen maar zeer zeker de moeite waard om de website alvast te bekijken. Facebook en twitter: De NVA Noord Brabant is ook actief op Facebook en Twitter! Like ons op en volg ons We horen graag van u! Advertenties: In onze nieuwsbrief bieden we u de mogelijkheid om te adverteren in onze nieuwsbrief. Dat mag particulier zijn of namens een instelling of instantie, zolang het maar met autisme te maken heeft. Mocht u hier interesse in hebben of meer willen weten over de mogelijkheden dan graag een mailtje naar: nieuwsbrief@nva-nb.nl. Kosten voor adverteren zijn 15 euro voor een halve pagina en 25 euro voor een hele pagina.

7 Pagina 7 Oproep voor vrijwilligers Het Autisme Info Centrum (AIC) is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). De kracht van het AIC ligt in het lotgenotencontact, leren en delen van elkaars ervaringen en het zoeken naar hulp. Het AIC is onmisbaar in de regio! Bovendien kan men er terecht voor informatie en documentatie. De AIC s Eindhoven, Veldhoven en De Peel zijn dringend op zoek naar: VRIJWILLIGERS M/V Profiel: Ervaringsdeskundige op het gebied van Autisme (zelf autisme, partner, kind, ouder.) Aanwezig zijn bij inloop, lotgenotencontact, themaavonden. ( het aantal keren in overleg en afhankelijk van aantal vrijwilligers) Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henri Maartens via henrimaartens@nva-nb.nl Wij maken graag een afspraak met u voor nadere toelichting. Wij hopen veel reactie te krijgen van gemotiveerde vrijwilligers!

8 Pagina 8 Thema-avond: Organisatie: Datum: 03 november 2014 Plaats: Tijd: WMO, Eigen Regie en PGB voorlichting. PGB ambassadeur namens PerSaldo en de WMO Adviesraad Oirschot. Theaterzaal van de Enck, Oirschot. 19:30 uur tot 21:30 uur De datum nadert! De verantwoording van de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is dan in handen van de burger als zorgvrager én de Gemeente als uitvoerder. Alle daarvoor benodigde wetswijzigingen zijn nu aangenomen in Den Haag. Op 1 augustus 2014 is de transitie Passend Onderwijs al actueel en in uitvoering getreden. De transities: AWBZ, de Jeugd en de Participatiewet volgen dan wettelijk per 01-jan U als zorgvrager staat daarbij centraal. Veel zaken moet u zelf regelen maar de gemeente heeft ook directe verantwoordelijkheid en verplichtingen. Waarom U als zorgvrager? Dat onderwerp is het thema van deze avond! Het begrip Eigen Regie wordt nader uit- en toegelicht. Dit doen we aan de hand van de volgende thema s waar zeer deskundige sprekers voor zijn uitgenodigd. WMO en Eigen Regie. Eigen Regie en Passend Onderwijs. Eigen Regie en de Gemeente. Eigen Regie en GGZ. Eigen Regie en De Samenleving. PGB voorlichting door PerSaldo. Het programma zal ondersteund én geaccentueerd worden door Oirschotse ervaringsdeskundigen! De thema s en het programma is samengesteld door de PGB ambassadeur van Per Saldo. Per Saldo is de vereniging van PGB-budgethouders. Zie De avond wordt mede georganiseerd door de WMO Adviesraad Oirschot. Uw reservering in uw agenda voor 03-nov-2014 van t/m ca kunt u nu al doen. Nadere aankondigingen volgen na de vakantie periode en in de maand oktober 2014 en zullen ook via de website van de WMO Adviesraad Oirschot worden bekend gemaakt.

9 Pittige mangosalade Tip van Kaatje: Ervaar je onderprikkeling bij het eten? Zorg dan voor pepertjes of een andere pittig element in je eten of wat extra zuur in de vorm van citroensap of azijn. Dit gerecht is geïnspireerd op het boek Het Rosie project van Graeme Simsion. Een geweldig boek over eten, relaties en autisme. De hoofdpersoon, Don, een geniale Asperger, is dol op mangosalade en kreeft. En hij kan cocktails maken als een pro. Maar hoe kan hij een relatie krijgen? Hij besluit er een onderzoeksproject van te maken Ingrediënten Eindresultaat 1 limoen 1 rode ui 1 mango 0,5 komkommer 3 eetlepels zoute pinda s 1,5 eetlepel vissaus peper (uit de molen) 1 of enkele rode pepertjes (niet op de foto) Werkwijze: 1. Maak deze salade het liefst enkele uren voordat je gaat eten. 2. Zet vast klaar: een snijplank, een snijmes, een dunschiller, een rasp, een citruspers, een kom, een lepel, een afvalkom. 3. Zet je snijplank, de schaal en de afvalkom voor je neer. In de afval kom verzamel je de schillen van de groente en het fruit. 4. Rasp de schil van de limoen. 5. Pers de limoen uit. 6. Doe het rasp en het sap van de limoen in de slakom. 7. Voeg 1,5 eetlepel vissaus toe. Roeren. Dit is de dressing. 8. Draai de pepermolen enkele keren boven de salade. (of strooien met het peperbusje) 9. Schil de halve komkommer. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. 10. Snijd de komkommer in schijfjes. Doe de komkommer bij de dressing. 11. Pel de schil van de rode ui. 12. Snijd de ui doormidden. Snijd de ui nu in reepjes. Doe de ui in de slakom. 13. Schil de mango. 14. Snijd de mango Doe de stukjes mango in de slakom. 16. Snijd 1 of meer pepers doormidden. Verwijder de zaden en de zaadlijsten. 17. Snijd de pepertjes erg fijn. Doe de pepertjes bij de salade. 18. Garneer de salade met de pinda s. 19. Dek de salade af en zet hem in de koelkast totdat je hem gaat serveren. Tip: onthoud hoeveel pepertjes je in de salade doet. Handig voor de volgende keer. Kaatje kookt met kinderen en volwassenen met autisme. Bij haar kun je ook een autismevriendelijk kinderfeestje boeken. Haar kookboek Autisme & Koken is te koop via BOL, Graviant en bij In Kaatjes Keuken. Maak een afspraak en kom mijn kookboek vrijblijvend inkijken. Bel me op:

10 NVA Regio Noord-Brabant Pagina 10 Dagelijks Bestuur Voorzitter: Els Brommet (06) Vice-voorzitter: Ron Wilting (06) Secretaris : Frans Vinken fransvinken@nva-nb.nl Penningmeester: Ron Wilting ronwilting@nva-nb.nl (06) Algemeen bestuur: Henri Maartens, bestuurslid AIC henrimaartens@nva-nb.nl (06) Inge Dhaeze ingedhaeze@nva-nb.nl Postadres : NVA Noord Brabant, postbus 4014, 5604EA Eindhoven Werkgroepen Volwassenen Partners van Coördinator: Carla Enthoven-Glaser carla.glaser@ziggo.nl (0413) Arbeid: Coördinator: Cor Kroon jcakroon@live.nl (073) Nieuwsbrief: Redactie: nieuwsbrief@nva-nb.nl Ilja Drost iljadrost@nva-nb.nl (06)

11 Pagina 11 AIC Eindhoven Coördinator: Vacant Of AIC Tilburg Coördinator: vacant AIC Breda Coördinator Eric Sperber Of AIC De Kempen Coördinator Pia Thijssen Of AIC De Peel Coördinator Henriet Zoetmulder Of

12 Pagina 12 AIC Roosendaal Coördinator Susanne Baan Of AIC Bergen op Zoom Coördinator Susanne Baan Of

Nieuwsbrief April 2015

Nieuwsbrief April 2015 Nieuwsbrief April 2015 Nieuwsbrief April 2015 Jaargang 22, nummer 4 In dit nummer: Van het bestuur 3 Van alles wat 4 AIC Den Bosch 5 D n Hoef (advertentie) 6 Ebla (advertentie) 7 Futuris (advertentie)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2015

Nieuwsbrief Juni 2015 Nieuwsbrief Juni 2015 Nieuwsbrief Juni 2015 Jaargang 22, nummer 6 In dit nummer: Van het bestuur 3 Cursus samen sterk 4 Van alles wat 5 Interactieve avond: Ik zie ik zie. 6 Congres autminds 7 Deelname

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015

Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief November 2015 Jaargang 22, nummer 11 In dit nummer: Van het bestuur 3 Ilja Drost stelt zich aan u 4 voor AIC de Kempen 5 Studeren met autisme 6 Colofon 7/8/9 Pagina

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2015

Nieuwsbrief Januari 2015 Nieuwsbrief Januari 2015 Nieuwsbrief Januari 2015 Jaargang 22, nummer 1 In dit nummer: Van het bestuur 3 Nieuwe bestuursleden stellen zich voor 4/5 Van alles wat. 6 AIC Eindhoven stelt zich voor 7/8 Colofon

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4. Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3. ALV en AVA 4. DVD Goed Te Doen 5.

In dit nummer: Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4. Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3. ALV en AVA 4. DVD Goed Te Doen 5. Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4 In dit nummer: Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3 ALV en AVA 4 DVD Goed Te Doen 5 Oproepen 6 Colofon 7-8 Pagina 2 Beste leden, Op het moment van het schrijven

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2014

Nieuwsbrief April 2014 Nieuwsbrief April 2014 Nieuwsbrief April 2014 Jaargang 21, nummer 4 In dit nummer: Van het bestuur 3 AIC oproep 4/5 Van alles wat. 6 Blauwe zondag 7/8 In Kaatjes Keuken 9 Colofon 10-11 Pagina 3 Beste leden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2013

Nieuwsbrief November 2013 Nieuwsbrief November 2013 Nieuwsbrief November 2013 Jaargang 20, nummer 9 In dit nummer: Van het bestuur 3 Theatergroep Bint: een indiaan in huis Contactgroep 4 5 Boxmeer Van alles wat.. 6 Huisarts en

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Jaargang 21, nummer 9 In dit nummer: Van het bestuur 3 Vacature secretaris 4 Autismesteunpunt Zuidoost Brabant 5 Van alles wat. 6 Aanbod Autismesteunpunt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2013

Nieuwsbrief Oktober 2013 Nieuwsbrief Oktober 2013 Nieuwsbrief Oktober 2013 Jaargang 20, nummer 8 In dit nummer: Van het bestuur 3 Woordje van de 4 voorzitter Autiplan 5 Oproep Bestuurslid 6 Ouderbrief Petitie Jeugdzorg 7-8 Colofon

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 Jaargang 22, nummer 7 In dit nummer: Van het bestuur 3 AIC Eindhoven stelt zich 4/5 voor Persbericht ouderpower 6 Congres autminds 7 Lotgenoten contactochtenden

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2013

Nieuwsbrief December 2013 Nieuwsbrief December 2013 Nieuwsbrief November 2013 Jaargang 20, nummer 9 In dit nummer: Van het bestuur 3 Contactgroep 4 Boxmeer Van alles wat. 5 Stichting Autilook 6,7,8 Math4you 9 In Kaatjes keuken

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief februari 2017 Jaargang 24, nummer 2 In dit nummer: Nieuwe redactiemedewerker 3 Vergaderdata bestuur 4 AIC Breda organiseert thema-ochtend Brain Blocks AIC Eindhoven

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2015

Nieuwsbrief September 2015 Nieuwsbrief September 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 Jaargang 22, nummer 7 In dit nummer: Van het bestuur 3 ALV uitnodiging 4 Lezingen/studiedagen Passend onderwijs Interactieve avond Geldrop Kind met autisme

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2017

Nieuwsbrief Januari 2017 Nieuwsbrief Januari 2017 Nieuwsbrief Januari 2017 Jaargang 24, nummer 1 In dit nummer: Van het bestuur 3 Vergaderdata bestuur NVA Noord-Brabant 4 Film Birsen Basar 5 Oproep vrijwilligers AIC Bergen op

Nadere informatie

Autisme congres. PROGRAMMA Vrijdag 31 oktober 2014 Beatrixtheater Jaarbeurs Utrecht

Autisme congres. PROGRAMMA Vrijdag 31 oktober 2014 Beatrixtheater Jaarbeurs Utrecht Autisme congres 2014 PROGRAMMA Vrijdag 31 oktober 2014 Beatrixtheater Jaarbeurs Utrecht Autisme wereld vol beelden Autisme in de DSM-5 Autisme vroeg signaleren Autisme in de maatschappij Autisme creatief

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2014

Nieuwsbrief Juni 2014 Nieuwsbrief Juni 2014 Nieuwsbrief Juni 2014 Jaargang 21, nummer 6 In dit nummer: Van het bestuur 3 A. in Wonderland 4 Expositie Kinderen met ASS 5 Van alles wat. 6 Integratieklas regio Geldrop Autisme

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2015

Nieuwsbrief November 2015 Nieuwsbrief November 2015 Nieuwsbrief November 2015 Jaargang 22, nummer 10 In dit nummer: Van het bestuur 3 Ron Wilting stelt zich aan u voor Autisme café bijeenkomst 4/5 6 Het venster filmavond 7 Ik zie,

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief Juni 2013 Jaargang 20, nummer 5. Van het bestuur 2 Oproep voor film 3. AvA en ALV 4. Sponsorloop 5

In dit nummer: Nieuwsbrief Juni 2013 Jaargang 20, nummer 5. Van het bestuur 2 Oproep voor film 3. AvA en ALV 4. Sponsorloop 5 Nieuwsbrief Juni 2013 Jaargang 20, nummer 5 In dit nummer: Van het bestuur 2 Oproep voor film 3 AvA en ALV 4 Sponsorloop 5 Nieuw sportcomplex 6-7 Tilburg Blauwe Zondag 8 Colofon 9-10 Beste leden, Pagina

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei 2014

Nieuwsbrief Mei 2014 Nieuwsbrief Mei 2014 Nieuwsbrief Mei 2014 Jaargang 21, nummer 5 In dit nummer: Van het bestuur 3 AIC vrijwilligers oproep 4/5 Van alles wat. 6 Oproep, kunst en autisme Autisme en wonen in Eindhoven 7 8

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2013

Nieuwsbrief Juli 2013 Nieuwsbrief Juli 2013 Nieuwsbrief Juli 2013 Jaargang 20, nummer 6 In dit nummer: Van het bestuur 3 Oproep film 4 Verslag AvA 5 NVA Congres 6 Sponsorloop 7 Oproep 8 Blauwe Zondag 9 ALV 2013 10 Oproep Bestuurslid

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief Maart 2013 Jaargang 20, nummer 2. Bestuur situatie 2. We stellen voor: Onze nieuwe bestuursleden

In dit nummer: Nieuwsbrief Maart 2013 Jaargang 20, nummer 2. Bestuur situatie 2. We stellen voor: Onze nieuwe bestuursleden Nieuwsbrief Maart 2013 Jaargang 20, nummer 2 In dit nummer: Bestuur situatie 2 We stellen voor: Onze nieuwe bestuursleden Documentaire Birsen Basar Kort nieuws Autismeweek Bijeenkomst WMO 3 8 9 10 Auresys

Nadere informatie

IN DE KEUKEN. 200 recepten voor elke dag

IN DE KEUKEN. 200 recepten voor elke dag IN DE KEUKEN 200 recepten voor elke dag IN DE KEUKEN 200 recepten voor elke dag INLEIDING Ik heb besloten de recepten met u te delen die karakteristiek voor mij zijn als kok en die eenvoudig thuis te

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al?

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Een paar heerlijke & gezonde salade recepten die je echt moet proeven! Deze recepten zitten vol met eiwit en zijn over het algemeen makkelijk te bereiden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2015

Nieuwsbrief Oktober 2015 Nieuwsbrief Oktober 2015 Nieuwsbrief Oktober 2015 Jaargang 22, nummer 9 In dit nummer: Van het bestuur 3 Toegankelijkheid pretparken Passend onderwijs maak je met elkaar Lotgenoten contactochtend AIC Tilburg

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 april 2012

Nieuwsbrief 2 april 2012 Nieuwsbrief 2 april 2012 Hierbij de 2 e nieuwsbrief van Autlook. Ook als bijlage de eerste nieuwsbrief van het Autisme Collectief. Samen met enkele andere kleine zelfstandige zorgaanbieders worden de krachten

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

AIC Utrecht, Pallas Athenedreef 10

AIC Utrecht, Pallas Athenedreef 10 AIC Utrecht, Pallas Athenedreef 10 Nieuwsbrief dinsdag 16 februari 2016 Beste lezer, Hierbij onze agenda voor de aankomende maanden. partneravond Op 9 maart (bij te weinig aanmeldingen 23 maart) en 1 juni

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2015

Nieuwsbrief Februari 2015 Nieuwsbrief Februari 2015 Nieuwsbrief Februari 2015 Jaargang 22, nummer 2 In dit nummer: Van het bestuur 3 Verslag thema-avond Passend Onderwijs 4/5 Van alles wat. 6 Triade ambulante dienst Eindhoven 7

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2014

Nieuwsbrief Maart 2014 Nieuwsbrief Maart 2014 Nieuwsbrief Maart 2014 Jaargang 21, nummer 3 In dit nummer: Van het bestuur 3 Stichting 4 HELP US AUT Van alles wat. 5 AUT OF ORDER 6 Het klokhuis over hersenen 5e autisme week:

Nadere informatie

Lekker Vlaams... Preisoep met vermicelli van pastinaak Gehaktballetjes in suprèmesaus met wortelen en pastinaak

Lekker Vlaams... Preisoep met vermicelli van pastinaak Gehaktballetjes in suprèmesaus met wortelen en pastinaak Lekker Vlaams... Preisoep met vermicelli van pastinaak Gehaktballetjes in suprèmesaus met wortelen en pastinaak Greet Lybaert Kinderkooklessen Polenstraat 169a 9940 Evergem tel.: 09 357 60 86 fax: 09 357

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze SMOOTHIE Ingrediënten voor ca. 2,5 liter 4 bananen 2 appels 4 sinaasappels 200 gram verse bladspinazie 2 theelepels olie 2 theelepels kaneel 8 walnoten 500ml water 500ml sinaasappelsap Dikke rietjes eetlepel

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus.

muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus. muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus. Bereidingstijd 30 minuten Ingrediënten voor 2 personen Zo maak

Nadere informatie

TUNNISKE. Telekids Green Kids op bezoek

TUNNISKE. Telekids Green Kids op bezoek TUNNISKE Telekids Green Kids op bezoek Beste ouders en verzorgers, Jaargang 12 nummer 41 18-02-2014 We hebben inmiddels al van veel ouders complimenten ontvangen over de nieuwe website www.antschot.nl.

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2016

Nieuwsbrief December 2016 Nieuwsbrief December 2016 Nieuwsbrief November 2016 Jaargang 23, nummer 10 In dit nummer: Van het bestuur 3 Van de voorzitter 4 Vergaderdata bestuur NVA Noord-Brabant Autisme vriendelijke 5 6 Film: Uilenbal

Nadere informatie

Basisschool de Regenboog

Basisschool de Regenboog Basisschool de Regenboog Nr 4 12-02-2015 In deze nieuwsbrief leest u de ervaringen van het overblijfrestaurant DE REGENBOOG. Verder foto s van het kinderpodium en nieuws over de Thee en Tentoonstelling.

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Gezond én eenvoudig te bereiden 28 pagina s vol met recepten en tips! Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt voor

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt 2100 Deurne Tel / fax: 03/ 324 25 26 t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt Andante vzw www.tmagazijn.be Nieuwsbrief 5 april 2013 Voorwoord Beste lezer, Hier is hij dan; onze vijfde nieuwsbrief.

Nadere informatie

Tortilla s met gerookte makreel

Tortilla s met gerookte makreel Beste KOOK-OOK klant! De recepten van KOOK-OOK worden samen gesteld met producten die zo min mogelijk bewerkt zijn. Een groot gedeelte van ons voedsel dat verkrijgbaar is in de supermarkt, komt uit een

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen Tof! kookboek Lekker koken in 8 stappen Stichting Communicatie Samen koken Samen koken, lekker eten en elkaar ontmoeten. Het Tof! kookboek nodigt je uit dat te doen. In dit boek staan 60 recepten. Bij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock wok wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een zeer gezonde manier van koken. Je hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en je kan zoveel groenten en fruit toevoegen als je wil. De

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2014

Nieuwsbrief Februari 2014 Nieuwsbrief Februari 2014 Nieuwsbrief Februari 2014 Jaargang 21, nummer 2 In dit nummer: Van het bestuur 3 Grootouders en 4 Facebook Van alles wat. 5 Autismecafé 073 6 Het klokhuis over hersenen 5e autisme

Nadere informatie

Voorwoord. Karin en Paulien. g creatie communicatie. Vermaas & Koning. Grafische vormgeving en productie van

Voorwoord. Karin en Paulien. g creatie communicatie. Vermaas & Koning. Grafische vormgeving en productie van Het Kringkookboek Voorwoord Voor je ligt het enige echte Kringkookboek! Boordevol heerlijke en gezonde recepten zelf bedacht door de bovenbouw ( 2014-15) van de Kring Sparrenlaan uit Driebergen. Wat zijn

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

EXPERIENCE OUTSIDE-IN. Recept 1. Wat en hoe beweegt jouw doelgroep? Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen

EXPERIENCE OUTSIDE-IN. Recept 1. Wat en hoe beweegt jouw doelgroep? Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen Recept 1 Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen spicy korianderdip 2 groene Spaanse pepers, ontzaad en fijngesneden 2 groene paprika, ontzaad en gesneden 2 tenen knoflook, geraspt 4 cm verse gember,

Nadere informatie

10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET TARWEGRAS WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET TARWEGRAS WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM 10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET 10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET Wie heeft er inmiddels niet van gehoord: Tarwegras! Een ontzettend populair voedingsmiddel met een extreem hoge concentratie aan supergezonde voedingsstoffen.

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Kinderfondueparty. -

Kinderfondueparty.  - Kinderfondueparty Greet Lybaert Diëtiste - Kinderkooklessen Polenstraat 169a 9940 Sleidinge tel. 09 357 60 86 fax 09 357 78 35 www.greetlybaert.be - greet.lybaert@greetlybaert.be Fondu 4 pers Zet het keukengerei

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei 2017

Nieuwsbrief Mei 2017 Nieuwsbrief Mei 2017 Nieuwsbrief Mei 2017 Jaargang 24, nummer 5 In dit nummer: Inleiding 3 Lezing Birsen Basar Autisme week 4 Wandeling in Breda 5 Vrijwilligers gezocht voor AIC Roosendaal 6 Autiroze Eindhoven

Nadere informatie

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken (in)formatieblad - eenvoudig verteld Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken november 2014 2 De Wet maatschappelijke ondersteuning 13 Ben je ouder dan 18 jaar? Woon je in je eigen

Nadere informatie

Broodbeleg voor kinderen

Broodbeleg voor kinderen Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! Gezond én snel te maken! 26 pagina s vol met recepten en tips! Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt

Nadere informatie

GEZONDE LUNCH RECEPTEN

GEZONDE LUNCH RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN ZELF GEMAAKTE TOMATEN SOEP Voeg wat olijfolie toe aan de soeppan die op middel warm vuur staat. Wanneer die warm is voeg de gesneden knoflook en uien toe. Snij de tomaten en voeg deze

Nadere informatie

Ham-groente quiche. Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten / Bereidingstijd: ca 45 minuten

Ham-groente quiche. Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten / Bereidingstijd: ca 45 minuten Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten / Bereidingstijd: ca 45 minuten INGREDIËNTEN INGREDIËNTEN INGREDIËNTEN VooR 2 personen F H A B 1 teentje knoflook ½ stronk broccoli E C ½ rode paprika K D E 1 ui 100

Nadere informatie

H gezond c kindvriendelijk JAMIES GROENTEPILAF MET GEROOSTERDE NOOTJES & FETA. met

H gezond c kindvriendelijk JAMIES GROENTEPILAF MET GEROOSTERDE NOOTJES & FETA. met JAMIES GROENTEPILAF MET GEROOSTERDE NOOTJES & FETA met Het koken wordt je makkelijk gemaakt met HelloFresh Bij deze pilaf draait het om de balans luchtige rijst, krokante pistachenootjes, frisse feta en

Nadere informatie

Lekker vers. smaakt. het langst.

Lekker vers. smaakt. het langst. Lekker vers smaakt het langst. Herbamare, 100% natuurlijke smaakmaker van al je gerechten Natuurlijk kokerellen smaakloos en saai? Niet met Herbamare van A.Vogel: het enige kruidenzout met 100% natuurlijke

Nadere informatie

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen PASTA CON AMORE Voor heerlijk en gezellig tafelen INHOUD 4 VLEES EN VIS Met hartige, kruidige pastasauzen 4 KAAS EN GROENTE Met romige, frisse sauzen en pesto s 76 Alfabetische index 77 Index volgens ProPoints

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik)

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik) Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Hoe kun je genieten en ook gezonde maaltijden zonder gluten en koemelk bereiden op vakantie? Tips Koop groenten en fruit van het seizoen en uit het gebied

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Appeldag en ontwateringsoep

Appeldag en ontwateringsoep RECEPTEN Appeldag en ontwateringsoep Volg een appeldag of maak een ontwateringsoep wanneer gedurende meer dan 3 achtereenvolgende dagen geen gewichtsdaling plaatsvindt. Appeldag Eet, verdeeld over één

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

Tegen kanker. Ananas - mango ijs Gebakken cashewnoten Kippensoep met balletjes Wijnappelsien-ananascocktail Exotische fruitsalade

Tegen kanker. Ananas - mango ijs Gebakken cashewnoten Kippensoep met balletjes Wijnappelsien-ananascocktail Exotische fruitsalade Tegen kanker Ananas - mango ijs Gebakken cashewnoten Kippensoep met balletjes Wijnappelsien-ananascocktail Exotische fruitsalade www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be Polenstraat 169a 9940 Evergem

Nadere informatie

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 4 stronkjes witlof 2 appels 1 mandarijn

Nadere informatie

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Mensa prima: gehaktballetjes met pijnboompitten in een saus van rode wijn en druivensap krokant gebakken wortelschijfjes patina van ei

Nadere informatie

BOUILLIE SALADE. Werkwijze

BOUILLIE SALADE. Werkwijze BOUILLIE SALADE gekookte bouillie, fijn gesneden 700 g TARTAAR-MOSTERDSAUS Claes 300 g DRESSING MAISON Claes ui, in ringen pijpajuin, in schuine ringen tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden Meng

Nadere informatie

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl,

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl, Beste KOOK-OOK klant! Gezond eten en genoeg bewegen zorgen ervoor dat je lekker in je vel komt te zitten. Met deze tas vol gezond lekkers kom je dus al een heel eind. Iedereen kent wel iemand die met z

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13 Nieuwsbrief Donderdag 26 maart 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Ik houd van jou. Maria van Magdala is anders. Op een dag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2017

Nieuwsbrief Maart 2017 Nieuwsbrief Maart 2017 Nieuwsbrief Maart 2017 Jaargang 24, nummer 3 In dit nummer: inleiding 3 Geslaagde ochtend brainblocks 4 Voorjaarswandeling 5 Lezing Birsen Basar 6 Autisme-ontwikkelen denken-leren

Nadere informatie

Femma Italiaans Koken met Carlo

Femma Italiaans Koken met Carlo Femma Italiaans Koken met Carlo 15/02/2016 Alle recepten zijn voor 4 personen AntiPasti 1. Crostini con tapenade di Genua 1 stokbrood 1 citroen 1 tomaat 2 dl olijfolie( extra vergine) Zout & peper 200g

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Hartige snack s Gekleurde proeverij voor bij de borrel De aantallen zijn naar eigen smaak te bepalen: - bleekselderij in stukjes van 4 cm - cherry- of kerstomaatjes - komkommer

Nadere informatie

Ravioli met rode pesto

Ravioli met rode pesto Ravioli met rode pesto Dit heb je nodig voor de pesto: 150 gram half-gedroogde tomaten 2 rode paprika s 1 lente-uitje 2 teentje look 50 gram pijnboompitten peper en zout pimentpoeder edelgistvlokken bladpeterselie

Nadere informatie

Aan de slag met DE BEERBIRD

Aan de slag met DE BEERBIRD Aan de slag met DE BEERBIRD Op de volgende pagina s vindt U diverse recepten en ideeën om een hele kip op verschillende manieren met De Beerbird te bereiden en zo tot het meest sappige & smaakvolle stukje

Nadere informatie

10 Groene Smoothies Recepten

10 Groene Smoothies Recepten 10 Groene Smoothies Recepten D e t o x e n t h u i s. n l Recept 1 Groene Smoothie met mango, ananas en banaan 100 gram mango 100 gram ananas Spoel eerst de verse in de blender toe samen met het water.

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

MEE Zuidoost Brabant. Ondersteuning bij leven met een beperking. MEE helpt u op weg

MEE Zuidoost Brabant. Ondersteuning bij leven met een beperking. MEE helpt u op weg MEE Zuidoost Brabant Ondersteuning bij leven met een beperking MEE helpt u op weg We redden het niet met de opvoeding van ons kind. Wie wijst ons de weg? Thuis, begeleid zelfstandig of groepswonen. Wat

Nadere informatie

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid IJS gezond 5 0 Gratis Gratis lekkere gezonde recepten recepten nummer Voorwoord Natuurlijk liggen de supermarkten vol met ijsjes in alle soorten en maten. Maar wat is er nu leuker dan zelf (water) ijsjes

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

MEE West-Brabant Maakt meedoen mogelijk. Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz)

MEE West-Brabant Maakt meedoen mogelijk. Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz) MEE West-Brabant Maakt meedoen mogelijk Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz) Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg Dankzij MEE kunnen we de zorg en hulp thuis organiseren

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij!

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij! APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij! CAESARSALADE MET CITROENMAYONAISE INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN 1 kipfilet 2 kropjes mini Romaine sla 2 takjes cherrytomaatjes

Nadere informatie

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl SALADE INSPIRATIE Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl 25 g stronkjes baby Romaine 25 gr rucola slamelange 1/4 komkommer in linten 10g rode ui 20g appel 45 g avocado

Nadere informatie

Algemene informatie MEE Friesland

Algemene informatie MEE Friesland Algemene informatie MEE Friesland Ondersteuning bij leven met een beperking Wie is MEE Friesland? MEE is een unieke organisatie waar mensen met een beperking en hun omgeving met vragen terecht kunnen

Nadere informatie