MADE-BY. Marlou van der Heijden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MADE-BY. Marlou van der Heijden"

Transcriptie

1 MADE-BY Marlou van der Heijden

2 MADE-BY INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE Bestemming MADE-BY 1 MADE-BY Landkaart 2 MADE-BY geschiedenis 4 MENTALE MERKIDENTITEIT 6 Inleiding 7 Visie 8 Missie 9 Ambitie 10 Kernwaarden 11 Kernkwaliteiten 12 Kernconcept 13 Merkbelofte 14 Doelgroep 15 VISUELE MERKIDENTITEIT 16 Inleiding 17 Logo 18 Kleur 19 Typografie 20 Vorm 21 Beeld 22 Papier 23 Voorbeeld Spread 24 Tone of Voice 26

3 BESTEMMING MADE-BY MADE-BY is opgericht om de productieketens van modemerken op te schonen. MADE-BY brengt modemerken, biologisch katoen, ruwe grondstoffen en sociaal gerichte fabrikanten samen. In 2004 is MADE-BY begonnen met het ondersteunen en adviseren van twee modemerken. Nu zes jaar later ondersteunt en adviseert MADE-BY vierendertig modemerken. BESTEMMING MADE-BY 1

4

5

6 4 MADE-BY GESCHIEDENIS Solidaridad Website: Solidaridad werkt aan duurzame productieketens van producent tot consument, zodat boeren in het Zuiden een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en toegang hebben tot de wereldmarkt. Nico Roozen (Algemeen Directeur Solidaridad) MADE- BY Solidaridad film: Je kunt wel zeggen; bedrijven willen niet. Dit geld voor veel merken maar er zijn ook legio bedrijven die wel willen. MADE-BY faciliteert zo n bedrijf in die keuze en maakt het ze mogelijk. GESCHIEDENIS MADE-BY is in 2004 opgestart door Solidaridad. Solidaridad is een ontwikkelingsorganisatie die duurzame initiatieven in de markt zet. Solidaridad ondervond dat arbeiders in de mode-industrie werkte onder grote misstanden. Door de snelle productie en consumptie wordt er geen rekening gehouden met ecologische en sociale omstandigheden. Solidaridad wilde dit tegengaan door modemerken duurzamer te laten produceren. In 1998 bracht Nico Roozen (algemeen directeur Solidaridad) een bezoek aan het H&M hoofdkantoor. Daar zit de consument toch helemaal niet op te wachten die willen mooie kleding voor weinig geld. In 2001 start Solidaridad zelf een modemerk, Kuyichi. Mode en sociaal en ecologische omstandigheden blijken goed samen te kunnen gaan. Solidaridad wil na deze ervaring meer modemerken helpen en start hiervoor het initiatief MADE-BY. Collectiebeeld Kuyichi S/S 2010 (Bron: Website MADE-BY)

7 GESCHIEDENIS MADE-BY 5 HISTORISCHE MOMENTEN 2004 MADE-BY wordt geintroduceerd in de mode-industrie op zoek naar modemerken die hun productieketen willen opschonen De eerste scorecard wordt geproduceerd. We willen het productieproces zo schoon en eerlijk maken als mogelijk, stap voor stap. Dit is waar MADE-BY om gaat Het Track&Trace systeem wordt gelanceerd. De blauwe knoop wordt geintroduceerd Publicatie van de Social Benchmark. Jackpot het eerste niet Nederlandse modemerk sluit zich aan bij MADE-BY MADE-BY Duitsland wordt geopend. MADE-BY start eerste consultancy projecten voor niet leden met specifieke vragen Publicatie van de Fibre Benchmark MADE-BY Engeland wordt geopend. MADE-BY bestaat 5 jaar Ted Baker, eerste grote merk in de UK wordt MADE-BY lid. Charlotte Witmeur Bij Jackpot zit duurzame mode diep in ons hart. Het is diep geworteld in het bestaan en in het werk bij Jackpot. Hierdoor zijn we lid geworden van MADE-BY. We hadden veel vragen maar niemand die ze kon beantwoorden. Onze brand director kwam met MADE-BY. Toen realiseerde we dat we hiernaar op zoek waren

8 MENTALE MERKIDENTITEIT

9 INLEIDING MADE-BY 7 INLEIDING Het produceren en consumeren van mode gaat steeds sneller. Dit snelle schakelen heeft negatieve gevolgen voor de sociaal en ecologische omstandigheden in de productieketen van modemerken. Kinderarbeid, lange arbeidsuren en materialen die verbouwd worden met pesticiden en chemicaliën zijn aan de orde van de dag. Er is een groeiend bewustzijn gaande, de modeindustrie realiseert zich steeds meer dat de misstanden in de productieketen moeten worden aangepakt.

10 8 MADE-BY MERKVISIE VISIE MADE-BY ziet een toenemende vraag ontstaan bij modemerken naar een organisatie die hen kan begeleiden bij het ontwikkelen van een duurzaamheid strategie voor de gehele productieketen.

11 MERKMISSIE MADE-BY 9 MISSIE Door brede kennis en know how is MADE-BY een gids voor modemerken die hun productieketen willen verduurzamen.

12 10 MADE-BY MERKAMBITIE AMBITIE MADE-BY wil in tien jaar een internationaal herkenbaar consultancy bureau worden voor modemerken die hun gehele productieketen willen verduurzamen.

13 KERNWAARDEN MADE-BY 11 KERNWAARDEN

14 12 MADE-BY KERNKWALITEITEN KERNKWALITEITEN. PRAKTISCH SAMENWERKEN INNOVATIEF

15 KERNCONCEPT MADE-BY 13 KERNCONCEPT Een tailor made ondersteuning voor elk modemerk dat zijn productieketen wil opschonen. Duurzaam is een erg breed begrip en kan hierdoor niet worden gedefinieerd. Duurzaam bezig zijn kan op vele manieren. Door geen kaders te stellen wordt creativiteit gestimuleerd

16 14 MADE-BY MERKBELOFTE MERKBELOFTE MADE-BY is een b2b met een idealistisch gevoel. Door een innovatief en praktisch advies is MADE-BY onconventioneel met een ordelijke twist.

17 DOELGROEP MADE-BY 15 DOELGROEP De doelgroep van MADE-BY zijn modemerken. Deze modemerken zijn te verdelen in twee groepen. 1. Mainstream en High-end modemerken 2. Startende modemerken Mainstream en High End modemerken Deze modemerken hebben ten minste twee collecties geproduceerd en zijn niet van plan te wisselen van leverancier. MADE-BY kan hierdoor deze modemerken ondersteuning en advies bieden door de gehele productieketen. MADE-BY kan dit doen omdat een goede relatieband tussen modemerk en leverancier van essentieel belang is bij het ondersteunen en adviseren. Beginnende modemerken Deze modemerken willen vanaf de eerste collectie goed beginnen. Beginnende modemerken switchen echter nog geregeld van leverancier. Ondersteuning en advies is hier nog niet mogelijk. MADE-BY biedt speciale databases met tips en informatie om deze modemerken toch van start te kunnen laten gaan. Elk modemerk dat de intentie heeft bewust en verantwoordelijk te produceren verdiend support. MADE-BY Verduurzamen kost tijd en energie. Wanneer een modemerken geen sterke band heeft met de leverancier kan het zijn dat een project niet kan worden afgemaakt en dat er voor niets is geinvesteerd. Collectiebeeld Jackpot. S/S 2010 (bron: Website MADE-BY)

18 VISUELE MERKIDENTITEIT

19 VISUELE MERKIDENTITEIT MADE-BY 17 VISUAL ARTS Om de mentale merkidentiteit te ondersteunen en een visueel expressie te geven aan de inhoudelijke vertaling van het merk is er de visuele identiteit.

20 18 MADE-BY ZIEN LOGO De blauwe knoop is een symbool van lidmaatschap. Merken mogen het gebruiken op hun website in folders en brochures. Echter alleen met de volgende boodschap: Wij werken samen met MADE-BY een consultancy bureau die modemerken helpt bij het verduurzamen van hun productieketen. MADE-BY leidt, begeleidt en brengt onze vorderingen in kaart.

21 ZIEN MADE-BY 19 KLEUR De kleur blauw is gekozen vanwege zijn heldere en duidelijke verschijning. De kleur blauw wordt gezien als de kleur van het overzicht; de kleur die het proces in de gaten houdt. MADE-BY houdt het proces van modemerken in de gaten. De kleur blauw past goed bij MADE-BY en wordt hierdoor aangehouden. Om diversiteit te creeren en de hoofdkleur te ondersteunenzijn drie ondersteunende zwart tinten toegevoegd. 25% Key 50% Key 75% Key Kleur codes Blauw: 100% Cyaan Pantone Process Cyan C Online kleur: 1CB6ED

22 20 MADE-BY ZIEN TYPOGRAFIE MADE-BY zal altijd een schreefloos gebruiken. Dit geeft een duidelijk overzichtelijk beeld. Voor folders en brochures gebruikt MADE-BY ITC Avant Garde Gothic. Zoals hier ook gebruikt wordt in deze Brandmanual voor MADE-BY. Voor de koppen gebruikt MADE-BY de corpsgrootte 16 pt. De zettekst wordt corpsgrootte 11 pt. ITC AVANT GARDE GOTHIC itc avant garde gothic Omdat niet iedereen ITC Avant Garde Gothic op zijn computer heeft is het belangrijk om nog een andere typografie te gebruiken. Dit is van belang voor bijvoorbeeld website en s zodat men altijd hetzelfde lettertype ontvangt. Het ondersteunende lettertype wordt Helvetica. Voor de koppen gebruikt MADE- BY de corpsgrootte 16 pt. Voor de zettekst wordt de corpsgrootte 11 pt. HELVETICA helvetica

23 ZIEN MADE-BY 21 VORM Door een strakke schreefloze typografie te combineren met organische vormen maakt MADE-BY een combinatie van ratio en gevoel. Op pagina 24 en 25 is een voorbeeld gemaakt van de vormgeving voor bijvoorbeeld in een folder en/of brochure. MADE-BY

24 22 MADE-BY ZIEN BEELD MADE-BY wil een emotionele visuele waarde toevoegen aan haar boodschap. Doormiddel van illustraties maakt MADE-BY een eigen beeldtaal. De illustraties mogen nooit alleen over kledingproducten gaan. Kledingproducten moeten gecombineerd worden met een element uit het productieproces. Dit moet worden gedaan omdat MADE-BY gaat over het productieproces van kleding en niet over een kledingstuk op zich.

25 ZIEN MADE-BY 23 PAPIER MADE-BY moet ten allen tijden communiceren dat duurzaamheid een breed begrip is. Dat er allerlei mogelijkheden zijn om duurzaam en bewust bezig te zijn. Wanneer MADE-BY papier gebruikt is het belangrijk dat dit ook duurzaam papier is. Hieronder een aantal inspiratie mogelijkheden van verschillende soorten duurzaam papier die MADE-BY zou kunnen gebruiken.

26 24 MADE-BY VOOBEELD VORMGEVING Het productieproces van kleding. In Peru wordt bijvoorbeeld biologisch katoen verbouwd en gesorteerd.

27 VOOBEELD VORMGEVING MADE-BY 25 Stof en garen wordt gemaakt in China. Er wordt een design gemaakt in Nederland Nadat er verschillende stadia zijn doorstaan kan het kledingstuk worden gedragen.

28 26 HOREN MADE-BY TONE OF VOICE Men praat duidelijk en is altijd positief in zijn communicatie uitingen. MADE-BY bekijkt altijd alles van de zonnige kant, hoe alles beter kan.

Brand Design het vormen en vormgeven van merken

Brand Design het vormen en vormgeven van merken VOORWOORD MADE-BY Brand Design het vormen en vormgeven van merken Dit Brand Design onderzoek voor de organisatie MADE-BY heb ik gedaan als afsluiting van de opleiding Fashion&Branding aan het Amsterdam

Nadere informatie

LESOPDRACHTEN VOOR LEERLINGEN VAN GROEP 7 EN 8

LESOPDRACHTEN VOOR LEERLINGEN VAN GROEP 7 EN 8 LESOPDRACHTEN VOOR LEERLINGEN VAN GROEP 7 EN 8 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Kerndoelen 5 De poster 6 De speurtocht naar het kledingstuk 7 2 Door middel van de educatieve poster wordt getracht een discussie

Nadere informatie

Huisstijlbeschrijving

Huisstijlbeschrijving Huisstijlbeschrijving 2 Inhoud Inleiding 3 Het NBVlogo 4 Het kleurenpalet 5 Typografie 9 Vormtaal en grid 17 Beeldtaal 22 Beeldschermpresentaties 40 Digitale uitingen 41 Brochures, folders en leaflets

Nadere informatie

People Product Packaging

People Product Packaging Duurzaamheid 2016 Voorwoord Als Nederlands leidende producent van bed- en badtextiel staat Beddinghouse op dit moment voor een uitdaging. De waarden die we hanteren voor onze producten kwaliteit, comfort

Nadere informatie

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015 CLOUDSUITE stijlwijzer februari 2015 colofon Aan deze uitgave kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van (druk)fouten. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding. Concept. Logo

Inhoud. Inleiding. Concept. Logo Brandboek Inhoud Inleiding Concept Logo Brand identiteit Visie Missie Merkwaarden Merkkenmerken Merkpersoonlijkheid Merkbelofte Positionering Doelgroep Collectie Verpakking Presentatie tijdens Beurzen

Nadere informatie

: Camiel De Roover Student nummer : 177553 : Fashion Management : INDIVIDUALS. Begeleiders : Mikki Engelsbel en Miriam Goedkoop

: Camiel De Roover Student nummer : 177553 : Fashion Management : INDIVIDUALS. Begeleiders : Mikki Engelsbel en Miriam Goedkoop INDIVIDUALS Door : Camiel De Roover Student nummer : 177553 Afdeling : Fashion Management Bedrijf : INDIVIDUALS Begeleiders : Mikki Engelsbel en Miriam Goedkoop VOORWOORD Dit afstudeeronderzoek is gemaakt

Nadere informatie

Positionering, identiteit en imago

Positionering, identiteit en imago WHITE PAPER Positionering, identiteit en imago Ontwerppartners bv Mauritsstraat 12 4811 EP Breda 076 522 80 66 www.ontwerppartners.nl Inleiding Dagelijks zijn wij met onze klanten in gesprek over branding

Nadere informatie

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd:

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd: Huisstijlhandboek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Missie & organisatiebeschrijving... 4 Logo, pay-off & pictogrammen... 5 Logo & kleurgebruik... 6 Typografie... 8 Briefpapier... 9 Persbericht... 10 Powerpoint

Nadere informatie

Concept statement. Naam: Poen van der Heijden Studentnummer: 2071897 Klas: 42CM05E Vak: Design for Behaviour

Concept statement. Naam: Poen van der Heijden Studentnummer: 2071897 Klas: 42CM05E Vak: Design for Behaviour Concept statement Naam: Poen van der Heijden Studentnummer: 2071897 Klas: 42CM05E Vak: Design for Behaviour 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Opdracht omschrijving 3 Merkinnerlijk 4 Merkvisie 4 Merkmissie

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl

Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl 2016 1 Inhoud 03 Introductie Logo 04 Logo en variant 05 Gebruik van het logo 06 Logo in kleur, wit of zwart Kleuren 07 Kleurwaarden 08 Tinten Typografie 09 Lettertype

Nadere informatie

De kritische consument

De kritische consument De kritische consument Inleiding Om producten te kunnen maken heb je grondstoffen nodig. Mensen werken met deze grondstoffen en maken er producten van die we consumeren. Een ondernemer is tevreden als

Nadere informatie

gut feeling BRANDBOOK

gut feeling BRANDBOOK gut feeling BRANDBOOK Inhoud 3. inleiding 4. DESIGN PROCES 7. STRATEGY 11. MOODBOOK 18. TEASER Gut Feeling Brandbook 2 inleiding Vanwege het feit dat Gut Feeling zelf branding levert voor bedrijven is

Nadere informatie

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld Media, Informatie en Communicatie Ontwerpdocument Beeld Project Het Parool Jerry Leigh Henkes, Demy Verhoogt, Bastiaan Verbeek, Sterre van den Berge, Lucas de Vries, Kathy Gabriel en Hanna Loos. P125 Tutor

Nadere informatie

Case VNO-NCW Noord. Feiten. > vertegenwoordigt de vereniging vno-ncw in de provincies drenthe, friesland en Groningen. > ± 1.

Case VNO-NCW Noord. Feiten. > vertegenwoordigt de vereniging vno-ncw in de provincies drenthe, friesland en Groningen. > ± 1. Case VNO-NCW Noord VNO-NCW Noord is een actieve organisatie die zich richt op de optimalisatie van het klimaat voor ondernemingen en ondernemers in Noord Nederland met oog voor het breed maatschappelijk

Nadere informatie

HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN

HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN SALESKIT MOODFORMAGAZINES HET GAAT EROM DAT JE EEN DIEPERE, MEER WEZENLIJKE ROL SPEELT IN HET LEVEN VAN CONSUMENTEN.

Nadere informatie

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan.

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. merkpaspoort Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. Dit paspoort is voor iedereen die op een of andere

Nadere informatie

creatief.uniek.veelzijdig

creatief.uniek.veelzijdig info@r10grafischontwerp.nl www.r10grafischontwerp.nl creatief.uniek.veelzijdig Jezelf duidelijk en onderscheidend positioneren in de markt begint met naar buiten toe treden. Hierbij is het van belang dat

Nadere informatie

Version 2.0. Corporate Design geldig vanaf Meer dan pompen

Version 2.0. Corporate Design geldig vanaf Meer dan pompen Version 2.0 Corporate Design 2017 geldig vanaf 01-11-2017 - 1-1. Inhoudsopgave 1. Algemeen 1.1 Het logo 2 1.2 Het beeldmerk 2 1.3 De slogan 3 1.4 Logo en kleuren 4 1.5 Opbouw logo 6 1.6 Kleuren 7 1.7

Nadere informatie

tips & tricks voor een sterk merk

tips & tricks voor een sterk merk tips & tricks voor een sterk merk Hoe zorg je voor een sterk merk? Een sterk merk identificeert en positioneert de organisatie op onderscheidende wijze. Maar wat is het geheim van sterke merken zoals Apple,

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent!

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! New Penguins Talent De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! Over New Penguins New Penguins realiseert en detacheert op het gebied van marketing, design en development. Dit betekent zowel het

Nadere informatie

MADE-BY: MARKETING VERSUS WERKELIJKHEID

MADE-BY: MARKETING VERSUS WERKELIJKHEID FEITENONDERZOEK NAAR MADE-BY MADE-BY: MARKETING VERSUS WERKELIJKHEID Han van de Wiel Stichting Pequeno, februari 2011 Dorpstraat 40 4851CM Ulvenhout Inhoudsopgave Samenvatting 3 Conclusies 4 1. Inleiding

Nadere informatie

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Hasmik Matevosyan, mode-onderzoekster Mode-industrie zonder verspilling Hasmik Matevosyan (1987) studeerde

Nadere informatie

make things ETA by Boudewijn Naaijkens

make things ETA by Boudewijn Naaijkens ET S make things ETA by Boudewijn Naaijkens VISUAL IDENTITY Student Boudewijn Naaijkens 2060969 Avans Hogeschool 42CM04 (O) Vakcoördinator Brenda Renssen Avans Hogeschool Overige betrokken docent(en) Marcel

Nadere informatie

Hoe kun je kinderen bewust maken van duurzame kleding?

Hoe kun je kinderen bewust maken van duurzame kleding? CONCEPT Hoe kun je kinderen bewust maken van duurzame kleding? Onderzoeksvraag 1 Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. We willen graag bewuster leven, maar worden verleidt door grote, goedkope ketens

Nadere informatie

COLLECTIEBOEK - INLEIDNG - INTRODUCTIE YOUJEANS - MERK IDENTITEIT - BESCHRIJVING KLANT - MOODBOARDS - COLLECTIE - TRIMS, STOFFEN & KLEURKAART

COLLECTIEBOEK - INLEIDNG - INTRODUCTIE YOUJEANS - MERK IDENTITEIT - BESCHRIJVING KLANT - MOODBOARDS - COLLECTIE - TRIMS, STOFFEN & KLEURKAART COLLECTIEBOEK - INLEIDNG - INTRODUCTIE YOUJEANS - MERK IDENTITEIT - BESCHRIJVING KLANT - MOODBOARDS - COLLECTIE - TRIMS, STOFFEN & KLEURKAART - INLEIDING - Onze innovatieve jeans zal ontworpen worden door

Nadere informatie

De tijd is rijp voor communicatie over duurzaamheid Duurzaamheidkompas #8 thema: Duurzame Mode

De tijd is rijp voor communicatie over duurzaamheid Duurzaamheidkompas #8 thema: Duurzame Mode De tijd is rijp voor communicatie over duurzaamheid Duurzaamheidkompas #8 thema: Duurzame Mode April 2012 Inleiding Duurzaamheidkompas Antwoord op duurzaamheidvragen In deze tijd van milieu-, klimaat-,

Nadere informatie

!pet projectinrichters. binnenkomer. unigarant hoogeveen

!pet projectinrichters. binnenkomer. unigarant hoogeveen binnenkomer unigarant hoogeveen aanmeren... de ontvangstbalie is als een eiland in de hal geplaatst - de ruimte faciliteert zo een ontmoeting op basis van gelijkwaardigheid. uitgangspunt bij unigarant

Nadere informatie

AB OVO. iguide STYLEGUIDE

AB OVO. iguide STYLEGUIDE AB OVO iguide STYLEGUIDE 1 BEELDGEBRUIK SFEERVOL, MAAR NIET STOREND Bij elke keer dat je inlogt zie je dat de achtergrond bestaat uit een beeld. Dit beeld is van het land waar de gebruiker naartoe gaat.

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie Huisstijlhandboek Kunststichting Firma Van Drie Martine den Boer Definitief 1 april 2013 Huisstijlhandboek Firma Van Drie definitief d.d. 1-4-2013 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Logo 4 1.1. Varianten 4

Nadere informatie

Als lokaal bestuur kiezen voor eerlijke aankopen? VVSG en Stad Gent helpen met praktische toolbox

Als lokaal bestuur kiezen voor eerlijke aankopen? VVSG en Stad Gent helpen met praktische toolbox Als lokaal bestuur kiezen voor eerlijke aankopen? VVSG en Stad Gent helpen met praktische toolbox Wereldwijd worden heel wat goederen verhandeld die niet altijd op een eerlijke manier geproduceerd worden

Nadere informatie

Huisstijl handboek Duurzaam Advies Netwerk HUISSTIJL HANDBOEK

Huisstijl handboek Duurzaam Advies Netwerk HUISSTIJL HANDBOEK HUISSTIJL HANDBOEK Inhoud Logo p 4 hoe het logo niet te gebruiken p 5 Kleurtoepassingen van het logo p 6 Kleuren p 7 Typografie p 8 Pay-off p 9 Beeldmateriaal p 10 DAN is een netwerk organisatie dat bureaus

Nadere informatie

speelkaart grondstoffen

speelkaart grondstoffen speelkaart grondstoffen grondstoffen 100% biokatoen uit India. Bij de teelt komen geen pesticiden en kunstmest kijken. De oogst gebeurt handmatig. De katoenboer laat zijn arbeiders in goede omstandigheden

Nadere informatie

WIJ LEVEREN SOFTWARE WAARMEE VACATURES SNEL & EENVOUDIG WORDEN VERSPREID OP JOBBOARDS.

WIJ LEVEREN SOFTWARE WAARMEE VACATURES SNEL & EENVOUDIG WORDEN VERSPREID OP JOBBOARDS. Huisstijlgids WIJ LEVEREN SOFTWARE WAARMEE VACATURES SNEL & EENVOUDIG WORDEN VERSPREID OP JOBBOARDS. HOE GEBRUIK JE DEZE HUISSTIJLGIDS? Deze huisstijlgids omvat afspraken over vorm, lettertypes, kleurgebruik

Nadere informatie

Dutch Spirit: Passie voor duurzame maatpakken

Dutch Spirit: Passie voor duurzame maatpakken Dutch Spirit: Passie voor duurzame maatpakken DutchSpirit vervaardigt duurzame maatpakken en richt zich op de doorontwikkeling van circulaire stoffen voor werkkleding. Met een vernieuwend businessconcept

Nadere informatie

Les 5 VID. Corporate Identity. If you don t know what to do make it big and red

Les 5 VID. Corporate Identity. If you don t know what to do make it big and red Les 5 VID Corporate Identity If you don t know what to do make it big and red Les 5 VID Corporate Identity If you don t know what to do make it big and red When in doubt make it big. If still in doubt,

Nadere informatie

inhoud Merkpositionering 3

inhoud Merkpositionering 3 1 inhoud Deze styleguide is een overzicht van de kleuren/ texturen en lettertypes die in ons project uiteindelijke gekozen zijn. De onderbouwing en onderzoek hiernaar is te vinden op ons blog. Merkpositionering

Nadere informatie

/ versie januari 2015

/ versie januari 2015 S T A D S S T I J L R I C H T L I J N E N O N L I N E versie 0.1 - januari 2015 H I S T O R I E M E T T O E K O M S T Delft heeft unieke kwaliteiten: een prachtige historische binnenstad, een culturele

Nadere informatie

Huisstijl Handboek BELLATORSPANDOEKEN - VOOR AL UW ONTWERPEN -

Huisstijl Handboek BELLATORSPANDOEKEN - VOOR AL UW ONTWERPEN - Huisstijl Handboek BELLATORSPANDOEKEN - VOOR AL UW ONTWERPEN - 1 Inleiding BellatorSpandoeken is een kleine, creatief, familie bedrijf. Dat zich richt op de een doelgroep zoals, Promotie bedrijven, Reclame

Nadere informatie

Eneco instructie - kleurenpalet

Eneco instructie - kleurenpalet Eneco instructie - kleurenpalet Onderwerp pagina Algemeen over de huisstijl 3 Het Eneco kleurenpalet 3 Kleurenpalet 4 Kleurspecificaties 4 Kleurverloop 5 Eneco.instructie.kleurpalet 2 Algemeen over de

Nadere informatie

Hoe zijn we begonnen?

Hoe zijn we begonnen? Hoe zijn we begonnen? Biri Publications bestaat inmiddels al meer dan 30 jaar als uitgever van voornamelijk wenskaarten. Inmiddels zijn wij ook dé uitgeverij voor al uw inpakpapier, feestartikelen en kleine

Nadere informatie

VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT OPERATIONS

VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT OPERATIONS #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT OPERATIONS COO Het gebeurt niet vaak dat een Amsterdams modemerk in korte tijd zo groot wordt. Toch is dat wat MR MARVIS sinds haar oprichting bewerkstelligd heeft: de afgelopen

Nadere informatie

ACV HUISSTIJL HANDLEIDING

ACV HUISSTIJL HANDLEIDING ACV HUISSTIJL HANDLEIDING MAART 2015 INLEIDING In deze handleiding vind je alle informatie over de huisstijl van het ACV en het correcte gebruik van ons logo. Je vindt er richtlijnen voor een eenvormige,

Nadere informatie

Een nieuwe huisstijl voor stad en OCMW: synthesebrochure Jij bent Sint-Niklaas! Draag mee onze huisstijl uit.

Een nieuwe huisstijl voor stad en OCMW: synthesebrochure Jij bent Sint-Niklaas! Draag mee onze huisstijl uit. Een nieuwe huisstijl voor stad en OCMW: synthesebrochure Jij bent Sint-Niklaas! Draag mee onze huisstijl uit. skl_systeembrochure.indd 1 24/10/14 17:13 Een goede huisstijl gaat veel verder dan een logo.

Nadere informatie

febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie

febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie Febelgra is de representatieve beroepsvereniging van de Belgische grafische industrie. Febelgra behartigt de belangen en is de spreekbuis

Nadere informatie

STIP maakt kansen en risico s in aquacultuursector inzichtelijk

STIP maakt kansen en risico s in aquacultuursector inzichtelijk UIT HET NIEUWS GEVIST STIP maakt kansen en risico s in aquacultuursector inzichtelijk Door Eva Froger en Lisa Schonenberg Veel visimporteurs hebben behoefte aan meer inzicht in de snel groeiende en enorm

Nadere informatie

Inzet van e-mailmarketing

Inzet van e-mailmarketing Veilig internetten Inzet van e-mailmarketing Toepassing van de WCAG-richtlijnen Responseratio s ver boven Nederlands landelijk gemiddelde Abonnees kunnen artikelen eenvoudig via drie kanalen delen Over

Nadere informatie

ADVIES IN BEELD. H o n e s t f a s h i o n, t o i n t e n s i f y f e m a l e b e a u t y

ADVIES IN BEELD. H o n e s t f a s h i o n, t o i n t e n s i f y f e m a l e b e a u t y Honest fashion with a soul ADVIES IN BEELD H o n e s t f a s h i o n, t o i n t e n s i f y f e m a l e b e a u t y Kim van Zadelhoff Honest fashion with a soul Naam auteur: Kim van Zadelhoff Studentnummer:

Nadere informatie

Huisstijlinformatiemap. Scholen met Succes

Huisstijlinformatiemap. Scholen met Succes Huisstijlinformatiemap Scholen met Succes Waarom een huisstijl? Als organisatie wil je een bepaalde indruk maken, een bepaald beeld achter laten bij doelgroepen en publieksgroepen. Een van de middelen

Nadere informatie

In twee dagen een jaar verder

In twee dagen een jaar verder In twee dagen een jaar verder The 48 hrs by Laboratorivm Met The 48 hrs introduceert Laboratorivm een nieuwe methode om binnen 48 uur een diepgaande merkstrategie te ontwikkelen, inclusief creatieve vertalingen

Nadere informatie

Brand en Identiteit: Thegreensociety

Brand en Identiteit: Thegreensociety Brand en Identiteit: Thegreensociety Samen streven naar maatschappelijke impact Luuk Fransen Oktober 2015 Missie Het verenigen van ondernemingen en de crowd om gezamenlijk te streven naar maatschappelijke

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 HUISSTIJLHANDBOEK Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE Inleiding Pagina 03 Typografie Pagina 09 Het logo Pagina 04-06 Het gebruik van afbeeldingen Pagina 10-11 Kleurgebruik Pagina

Nadere informatie

CASE APOJO OVER APOJO DE UITDAGING

CASE APOJO OVER APOJO DE UITDAGING CASE APOJO OVER APOJO Huize Eigen Haard was een begrip in de regio Aarschot. De organisatie staat sinds 1971 in voor de opvang en begeleiding van mensen met een beperking. Dat doet de organisatie dagdagelijks

Nadere informatie

Voorstellen. NL Greenlabel. NL Green chances. NL Special projects

Voorstellen. NL Greenlabel. NL Green chances. NL Special projects Voorstellen NL Greenlabel NL Green chances NL Special projects Programma Nico Wissing Nico Wissing Megchelen (Gld.) Groen in de genen Out of the Box Groene toepassingen Waarde van groen WissingTuinen Boek:

Nadere informatie

WONEN MET EEN GROEN WOONT ENERGIE NEUTRAAL COMFORTABEL WONEN EN TOCH GELD BESPAREN. Lodewijk Hoekstra NIEUW! DE ENERGIE-EXPERT Steeds meer

WONEN MET EEN GROEN WOONT ENERGIE NEUTRAAL COMFORTABEL WONEN EN TOCH GELD BESPAREN. Lodewijk Hoekstra NIEUW! DE ENERGIE-EXPERT Steeds meer ELEKTRISCH RIJDEN ZONNEPANELEN DE ENERGIE-EXPERT 64 39 26 Steeds meer Kosten, opbrengst & Nul-op-de-meter in betaalbare modellen salderingsregeling een jaren 80-woning NIEUW! Lodewijk Hoekstra WOONT ENERGIE

Nadere informatie

Duurzaam. met een gezonde ambitie! Creëer méér ROI; gebruik uw IQ maar vooral EQ! De trends, research uitslagen & innovaties!

Duurzaam. met een gezonde ambitie! Creëer méér ROI; gebruik uw IQ maar vooral EQ! De trends, research uitslagen & innovaties! Duurzaam met een gezonde ambitie! Creëer méér ROI; gebruik uw IQ maar vooral EQ! De trends, research uitslagen & innovaties! 1-4-2009 GREAT OPPORTUNITIES En om méér handel te verdienen hebben wij de consument

Nadere informatie

V2H door Jelmer Achenbach & Berthjan Achterop v 1.0

V2H door Jelmer Achenbach & Berthjan Achterop v 1.0 V2H door Jelmer Achenbach & Berthjan Achterop v 1.0 HOE GEBRUIK JE DEZE HUISSTIJLGIDS? Deze huisstijlgids omvat afspraken over vorm, lettertypes, kleurgebruik en beeldgebruik van Value2health en Prismant.

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl Februari 2013 Versie 1.1. Inhoud 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo en payoff 4. Plaatsing van het logo 5. Omgaan

Nadere informatie

O N T D E K O N T D E K

O N T D E K O N T D E K ONTDEK ONTDEK HET VERHAAL BEGINT... Bij Farrow & Ball houden we de traditie van onze oprichters John Farrow en Richard Ball in stand door ongeëvenaarde verf-en behangproducten met uitsluitend de beste

Nadere informatie

JOLANDE SAP. Programmamanager verduurzaming kledingsector

JOLANDE SAP. Programmamanager verduurzaming kledingsector JOLANDE SAP Programmamanager verduurzaming kledingsector Rijkswaterstaat Leefomgeving G-Star Ministerie van Buitenlandse Zaken Schuttelaar & Partners Verosol Berenschot HIVOS / Stop Kinderarbeid Ministerie

Nadere informatie

ROYAL ANTWERP IDENTITY TERUG NAAR DE TRADITIE

ROYAL ANTWERP IDENTITY TERUG NAAR DE TRADITIE ROYAL ANTWERP IDENTITY TERUG NAAR DE TRADITIE INLEIDING Royal Antwerp Football Club werd gesticht in 1880 en is daarmee de eerste en oudste voetbalclub van België. De club verkreeg in 1920 officieel de

Nadere informatie

Onderzoekrapportage Eerlijke Kleding? Draag het uit!

Onderzoekrapportage Eerlijke Kleding? Draag het uit! Hoe denken jongeren over Eerlijke Kleding? Onderzoekrapportage Eerlijke Kleding? Draag het uit! CNV Jongeren CNV Internationaal Juni 2010 Inleiding Deze onderzoeksrapportage bevat de resultaten van een

Nadere informatie

Bouwen van een sterk merk. Presentatie 0318samen 10 juni 2014

Bouwen van een sterk merk. Presentatie 0318samen 10 juni 2014 Bouwen van een sterk merk.! Presentatie 0318samen 10 juni 2014 Bouwen van een sterk merk. #1 INTRODUCTIE #2 MERK #3 3 STAPPEN / MEERDERE MODELLEN Facts & figures. met 28 collega s werken we vanuit Veenendaal

Nadere informatie

Missie Dit garanderen we met behulp van het bluesign -label en onafhankelijke controles.

Missie Dit garanderen we met behulp van het bluesign -label en onafhankelijke controles. Missie XD Apparel is een duurzaam, hoogwaardig kledingmerk dat streeft naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Bij de ontwikkeling van onze producten staat daarom altijd één gedachte centraal:

Nadere informatie

Meer betalen voor duurzaam? Alleen als de consument weet waarom Duurzaamheidkompas #7 thema: Ken de prijs. December 2011

Meer betalen voor duurzaam? Alleen als de consument weet waarom Duurzaamheidkompas #7 thema: Ken de prijs. December 2011 Meer betalen voor duurzaam? Alleen als de consument weet waarom Duurzaamheidkompas #7 thema: Ken de prijs December 2011 Inleiding Duurzaamheidkompas Antwoord op duurzaamheidvragen In deze tijd van milieu-,

Nadere informatie

Handleiding voor leerkrachten

Handleiding voor leerkrachten Made by Kids 2013 handleiding In deze handleiding lees je hoe je het actielespakket van Made by Kids 2013 kunt gebruiken. Made by Kids is een scholenactie van Hivos waarin leerlingen ontdekken hoe een

Nadere informatie

Focus op andere mediatechnieken

Focus op andere mediatechnieken Focus op andere mediatechnieken De wereld om ons heen verandert snel, zowel commercieel als maatschappelijk. Om aansluiting bij onze klanten te houden, vraagt dat binnen Achmea (Versnellen & Vernieuwen),

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Voor vragen of meer info: info@interrijswijk.nl. pagina

Huisstijlhandboek. Voor vragen of meer info: info@interrijswijk.nl. pagina Beeldmerk Kleuren Typografie Huisstijlhandboek 1. Beeldmerk Kleuren Typografie Inhoudsopgave Voorwoord Beeldmerk Schrijfwijzer Kleuren Typografie Voorbeelden p2 p3 p4 p5 p6 p7 p8 Voorwoord Dit is het huisstijlhandboek

Nadere informatie

logo met en zonder website

logo met en zonder website huisstijl weiss logo met en zonder website pant 2945 pant 299 pant 540 pantone 2945 cmyk pantone 299 pantone 540 negative grey 1 kleur pantone 2945 Het WEISS-logo Een logo moet voldoende onderscheidend

Nadere informatie

CrowdAboutNow Crowdfunding platform voor starters BROCHURE CROWDABOUTNOW. Brochure.indd 1 08-12-11 07:50

CrowdAboutNow Crowdfunding platform voor starters BROCHURE CROWDABOUTNOW. Brochure.indd 1 08-12-11 07:50 CrowdAboutNow Crowdfunding platform voor starters BROCHURE CROWDABOUTNOW Brochure.indd 1 08-12-11 07:50 Brochure.indd 2 08-12-11 07:50 CrowdAboutNow Crowdfunding platform voor starters CrowdAboutNow; wat

Nadere informatie

Internationaal inkoopbeleid voor duurzame koffie

Internationaal inkoopbeleid voor duurzame koffie Internationaal inkoopbeleid voor duurzame koffie Stand: juli 2016 Onze visie Eenvoudig, verantwoordelijk, betrouwbaar: al meer dan 100 jaar liggen traditionele handelswaarden ten grondslag aan het succes

Nadere informatie

Commercial Nintendo WII

Commercial Nintendo WII Commercial Nintendo WII NINTENDO WAT ZEGGEN ZE Lea Lea toegepast op Nintendo Naam Leeftijd Doelgroep Trefwoorden Roel 25-30 Ja Energiek, Innovatief, Kids Paul 16-20 Ja Familiegericht, Uniek, Design Jeffrey

Nadere informatie

Himalaya Stables. Huisstijl Handboek Himalaya Stables

Himalaya Stables. Huisstijl Handboek Himalaya Stables Huisstijl Handboek Inhoudsopgave Voorpagina Blz: 1 Inhouddopgave Blz: 2 Voorwoord Blz: 3 Logo Blz: 4 Logo kleurgebruik Blz: 5 Visitekaart Blz: 6 A4 Envelop Blz: 7 A5 Envelop Blz: 8 Akte Envelop Blz: 9

Nadere informatie

Kinderarbeid voorbereidingsdocument

Kinderarbeid voorbereidingsdocument 1 Kinderarbeid voorbereidingsdocument Rachel Bergwerff Lisanne Hoep Liza Klok Kim van der Leede Ayla Teunissen Leiden, mei 2011 In opdracht van Hogeschool Leiden, opleiding Communicatie 2 Kinderarbeid

Nadere informatie

Huisstijl Handboek. De ontwerpregels van Café Restaurant t Fortuin

Huisstijl Handboek. De ontwerpregels van Café Restaurant t Fortuin Huisstijl Handboek De ontwerpregels van Café Restaurant t Fortuin Huisstijlhandboek Café Restaurant t Fortuin Versie 2012 t Fortuin in een nieuwe stijl Een halve eeuw geleden, in 1962, is Café Restaurant

Nadere informatie

inleiding Voor u ligt het onderzoek naar het kleedgedrag van de moderne carrière

inleiding Voor u ligt het onderzoek naar het kleedgedrag van de moderne carrière inleiding Voor u ligt het onderzoek naar het kleedgedrag van de moderne carrière vrouw van nu in de leeftijdscategorie 30 tot 45 jaar. Voor dit onderzoek zijn veel verschillende bedrijven benaderd, met

Nadere informatie

Verschil tussen A- en B-merk kleding

Verschil tussen A- en B-merk kleding Verschil tussen A- en B-merk kleding Naam: Manon van de Kraats Studentnummer: 1620476 Specialisatie: UXD Format: Essay Docent: Hans Kemp Blok: D Datum : 27-05-2015 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdvraag

Nadere informatie

NCSI huisstijl instructies

NCSI huisstijl instructies 2010 3 Inhoudsopgave Over het NCSI 3 Definitie sociale innovatie 4 Gebruik en plaatsing NCSI logo 6 Gebruik en plaatsing NCSI logo, Engelse versie 8 Huisstijlkleuren 10 Vormgeving/opmaak 12 Typografie

Nadere informatie

Algemene richtlijnen & instructies

Algemene richtlijnen & instructies Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Houses & Rooms huisstijl September 2017 Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo 4. Omgaan met het logo 5. Toepassing van

Nadere informatie

Ons merk. Onze visie. Onze boodschap. IEDER KIND KIND LATEN ZIJN NEDERLAND

Ons merk. Onze visie. Onze boodschap. IEDER KIND KIND LATEN ZIJN NEDERLAND Ons merk. Onze visie. Onze boodschap. IEDER KIND KIND LATEN ZIJN NEDERLAND Samen zijn we UNICEF. Samen komen we op voor de rechten van ieder kind. Het verhaal van UNICEF vertelt waarom we dat doen. Het

Nadere informatie

CMD brand guide. Versie 1.0 oktober 2014

CMD brand guide. Versie 1.0 oktober 2014 CMD brand guide Versie 1.0 oktober 2014 Inhoud 5 Uitgangpunten 7 Iconen 10 Totems 13 Typografie 16 Kleurgebruik 20 Fotografie 23 Uitingen 27 Powerpoint 29 Online 33 Beeldbank 35 Combinatie met HvA huisstijl

Nadere informatie

ba ba babywear on-line webshop

ba ba babywear on-line webshop on-line webshop Persdossier Baba - Babywear Voorstelling Baba- is een nieuwe babykledinglijn voor baby s en peuters van 0 tot 4 jaar. Wij verkopen een mooie, betaalbare en eenvoudige collectie in uitstekende

Nadere informatie

Special made - Your own signature

Special made - Your own signature Special made - Your own signature Als leverancier van bedrijfs- en promotionele kleding, is Asta/Javas toonaangevend in Nederland. Door een intensieve samenwerking, met onze klanten en toeleveranciers

Nadere informatie

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop.

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop. Be e ldsche rmvormge ving & We bde sign Doelstelling & Doelgroepverkenning Kijk naar verschillende websites om je doelgroep te verkennen. Ze hebben allemaal een andere doelstelling en roepen een bepaalde

Nadere informatie

AquaPath Module 4 DUURZAME LEVENSSTIJLEN EN WATER

AquaPath Module 4 DUURZAME LEVENSSTIJLEN EN WATER AquaPath Module 4 DUURZAME LEVENSSTIJLEN EN WATER SAMENVATTING Weet je dat de meeste van onze dagelijkse activiteiten, inclusief voedsel, kleding en reizen, een hoog waterverbruik betekenen en daarmee

Nadere informatie

Huisstijlhandboek JPcommunication

Huisstijlhandboek JPcommunication Huisstijlhandboek JPcommunication Inleiding Inhoud Dit is het huisstijlhandboek van JPcommunication. Dit huisstijlhandboek geeft de richtlijnen die houvast geven bij het gebruik van de huisstijl van JPcommunication.

Nadere informatie

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf?

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? Themabijeenkomst Gezond Beleid Employee branding en HRM 10 september 2015 Vraag Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? 1 Employer branding Een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie

Nadere informatie

Afrikaanse vrouwen tonen ambitie met Nederlands merk

Afrikaanse vrouwen tonen ambitie met Nederlands merk Een merk waar we trots op mogen zijn Afrikaanse vrouwen tonen ambitie met Nederlands merk Tekst Berteke Kwak Beeld Vlisco 155 V-STYLE 6 2013 156 Sparkling Grace, Frozen Dreams, Fleurs de Mariage. Waar

Nadere informatie

Hoe was het? Het is weer tijd voor uw jaarverslag! Uw jaarlijkse visi- Tastbare weggever tekaartje is een belangrijk communicatiemiddel dat alle

Hoe was het? Het is weer tijd voor uw jaarverslag! Uw jaarlijkse visi- Tastbare weggever tekaartje is een belangrijk communicatiemiddel dat alle hoe was het? Hoe was het? Het is weer tijd voor uw jaarverslag! Uw jaarlijkse visitekaartje is een belangrijk communicatiemiddel dat alle aandacht verdient. De mogelijkheden zijn legio, vooral als u kiest

Nadere informatie

Beter Leven keurmerk. Gebruikersprotocol en stijlhandboek

Beter Leven keurmerk. Gebruikersprotocol en stijlhandboek Beter Leven keurmerk Gebruikersprotocol en stijlhandboek Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevens-bestand en/of openbaar gemaakt door middel van druk,

Nadere informatie

Cursus SKOOLBORD ART. Rolf Dingerink

Cursus SKOOLBORD ART. Rolf Dingerink Cursus SKOOLBORD ART Rolf Dingerink 1. Introductieles 2. Typografie, letterkunde, 3. Teksttechnieken en 3D 4. Illsutarties decoraties 5. Compositie 6. Eindopracht Introductieles Voorstelrondje Informatie

Nadere informatie

CREATORS OF CONVEYOR BELTS TRANSPORTBANDEN VAN HOLLANDSE KWALITEIT

CREATORS OF CONVEYOR BELTS TRANSPORTBANDEN VAN HOLLANDSE KWALITEIT CREATORS OF CONVEYOR BELTS TRANSPORTBANDEN VAN HOLLANDSE KWALITEIT VOORWOORD Bandtransport Europe staat voor kwaliteit en duurzaamheid met een hoge servicegraad en betrokkenheid. Wij leveren producten

Nadere informatie

vankaastotzvankaastotzvankaastotzvankaasto tzvankaastotzvankaastotzvankaastotzvanka astotzvankaastotzvankaastotzvankaastotzva

vankaastotzvankaastotzvankaastotzvankaasto tzvankaastotzvankaastotzvankaastotzvanka astotzvankaastotzvankaastotzvankaastotzva to tzvankaastotzvankaastotzvankaastotzvanka astotzvankaastotzvankaastotzvankaastotzva nkaastotzvankaastotzvankaastotzvankaastot ZvanKaastotZvanKaastotZvanKaastotZvanKaa s Inhoudsopgave Pagina Inleiding

Nadere informatie

Beleidsplan cultuureducatie OBS de Driepas

Beleidsplan cultuureducatie OBS de Driepas Beleidsplan cultuureducatie OBS de Driepas 1. Algemene doelstelling cultuureducatie 2. Doelen en visie van de school 3. Visie cultuureducatie 4. Beschrijving van de bestaande situatie 5. Beschrijving van

Nadere informatie

Concerncommunicatie: communicatie waarbij de organisatie als geheel centraal staat. Doel: positief beeld creëren van de organisatie.

Concerncommunicatie: communicatie waarbij de organisatie als geheel centraal staat. Doel: positief beeld creëren van de organisatie. Communicatie P1 Auteurs: drs. C. Essink-Matzinger en drs. B. Van Veghel. Concerncommunicatie: communicatie waarbij de organisatie als geheel centraal staat. Doel: positief beeld creëren van de organisatie.

Nadere informatie

Wegwijzer naar een groene toekomst

Wegwijzer naar een groene toekomst Wegwijzer naar een groene toekomst Investeren in biodiversiteit Investeren in behoud en duurzaam gebruik van biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen loont. Het zorgt ervoor dat ecosystemen ook in de

Nadere informatie