De reden waarom de feestweek niet heeft kunnen plaatsvinden?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De reden waarom de feestweek niet heeft kunnen plaatsvinden?"

Transcriptie

1 Dienst Welzijn, Onderwijs en Cultuur Sector Contactpersoon Doorkiesnummer Uw brief Ons ke nmerk Bijlage(n) Onderwerp Aan de gemeenteraadsfractie van der Jagt/Gaykema Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Welzijn Arjen Sluijs J.A brief schriftelijke vragen over het weigeren van de vergunning van de feestweek Postbus AB Hoofddorp Bezoekadres: Burg. van derwiliigenlaan 2 Hoofddorp Verzenddatum Telefoon oktober 2004 Geachte fractie, U heeft in bovengenoemd schrijven schriftelijke vragen gesteld over het weigeren van de vergunning voor de feestweek Zwaanshoek. In antwoord op uw vragen delen wij u het volgende mee. De reden waarom de feestweek niet heeft kunnen plaatsvinden? De reden is, dat de loco-burgemeester de aanvraag voor een evenementenvergunning heeft geweigerd, omdat -mede op advies van de politie- er meerdere risico's bestonden voor (ernstige) verstoring van de openbare orde en veiligheid. Voor een uitgebreide motivering van dit besluit verwijzen wij naar de wei gering van de vergunning (zie bijlage 1). Welk advies heeft u van de Commissaris van Politie ontvangen? Het advies van de politie luidde als volgt: de tegenstellingen tussen de voorstanders en tegenstanders van de Feestweek Zwaanshoek zijn dermate groot dat het niet onwaarschijnlijk is dat de openbare orde en veiligheid in Zwaanshoek zal worden verstoord, indien de festiviteiten doorgaan. De politie adviseerde derhalve de vergunning niet te verlenen.

2 ons kenmerk J.A10099 Dienst Welzijn, Vo '9 vel 2 Onderwijs en Cultuur Is overwogen door de betrokken portefeuillehouders om tijdens het reces terug te keren om als intermediair op te treden om zo de feestweek doorgang te laten vinden? Over de rol van het gemeentebestuur bij het conflict merken wij het vol gende op: In het algemeen kan gesteld worden, dat het college een vervangingsregeling heeft die het niet noodzakelijk maakt om collegeleden van vakantie terug te roepen. Voor deze kwestie geldt verder dat wij na eerdere contacten op ambtelijk en bestuurlijk niveau met partijen de directie van de welzijnsstichting Meerwaarde, gelet op de aard van het conflict, op hebben gevraagd om een bemiddelende rol te spelen. Wij hebben deze bemiddelingspoging per laten staken. Eén van de partijen was namelijk niet langer bereid om het gesprek aan te gaan, teneinde te werken aan een oplossing van het conflict en stuurde, met inschakeling van de rechtsbijstandverzekering, via een juridische procedure aan op een schikking. Meerwaarde heeft wel aangegeven dat men te allen tijde bereid bleef om alsnog met partijen om de tafel te gaan. Toen later de juridische procedure achterwege bleef, heeft Stichting Meerwaarde zijn rol weer opgepakt en is tot op dit moment met partijen in gesprek. Ook bij de aanvraag van de evenementenvergunning heeft de loco-burgemeester na uitgebreid overleg met de adjunct-directeur van stichting Meerwaarde besloten dat ook een bestuurlijke interventie niet tot een oplossing zou leiden. Wij hebben er wel voor gekozen de vergunningsaanvrager om een zienswijze te vragen op de conceptbeschikking. Diens reactie heeft niet tot een ander standpunt geleid. Is het bespreken van de toekomstvisie 2030 tussen raad en college nog inhoudsvol en moreel verantwoord nu het college van B&W er kennelijk niet in geslaagd is de tweespalt tussen de partijen met raad en daad te beslechten? Wij zijn van mening, dat wij via een bemiddelingspoging door de welzijnsstichting op directieniveau partijen tijdig en adequaat hulp hebben aangeboden bij het oplossen van hun geschillen. Het staat partijen echter vrij een andere weg, zoals de juridische procedure, te kiezen en dat is in dit geval ook gebeurd. Wat gaat het college doen om de leefbaarheiddoelstelling komende jaren te concretiseren en geloofwaardig naar de bevolking te presenteren? In de uitvoering van ons Bestuursprogramma "Samen werken aan een nieuw evenwicht" is de leefbaarheiddoelstelling één van de belangrijke thema's waaraan wij komende jaren aan werken. In onze begrotingsbrief d.d bij de programmabegroting geven wij concreet onze ambities aan voor komende jaren.

3 Ons kenmerk Volgvel 3 J.A10099 Dienst Welzijn, Onderwijs en Cultuur Wij presenteren deze plannen aan de bevolking vanuit een open en transparante bestuursstijl en zullen bij nieuw beleid steeds aangeven hoe wij de bevolking willen betrekken. Ook bij conflicten en pijnlijke beslissingen zijn wij duidelijk in onze opstelling en bieden wij binnen onze mogelijkheden hulp om veranderingen in goede banen te leiden. Wij vertrouwen erop U met deze beantwoording voldoende te hebben geïnformeerd. Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer, De secretaris, De burgemeester c.c. raadsfracties

4 Dienst Openbare Werken Postbus AB Hoofddorp Stichting Feestcommissie Zwaanshoek T.a.v. de heer J.S.P. van Rooden P/a Vondelwende VV Hillegom Bezoekadres: Nieuweweg 65 Hoofddorp Telefoon Telefax Hoofddorp, 27 juli 2004 Verzenddatum sector contactpersoon Vergunningen & Handhaving S.E. van der End Doorkiesnummer Uw brief 25 juli 2004 Ons kenmerk I \V&h Bijlage(n) Geen onderwerp Afwijzing Feestweek Zwaanshoek Geachte heer Van Rooden, Op 29 juni 2004 heb ik uw aanvraag om vergunning ontvangen voor de op 25 tot en met 28 augustus 2004 te organiseren Feestweek Zwaanshoek. Op 20 juli 2004 heb ik u een voornemen tot weigering van de evenementenvergunning verzonden. Op 26 juli 2004 heb ik uw brief waarin u uw zienswijze hierop geeft in goede orde ontvangen. Hierover deel ik u het volgende mee. zienswijze In bovengenoemde brief uit u uw bedenkingen met betrekking tot de volgende zaken: 1 Vroegere samenwerking met Stichting Dorpshuis Zwaanshoek en de Dorpsraad Zwaanshoek; 2 de verstoorde verhoudingen tussen uw stichting, Stichting Dorpshuis Zwaanshoek en de Dorpsraad Zwaanshoek; 3 de incidenten die plaats hebben gevonden in Zwaanshoek; 4 dreigementen rondom Koninginnedag; 5 schriftelijke reacties omwonenden; 6 reacties enquête/ poll website. Hieronder zal ik puntsgewijs ingaan op uw zienswijze: Ad 1 in uw brief geeft u aan dat de afgelopen vier jaar de organisatie van o.a. de Feestweek Zwaanshoek onder verantwoording van Stichting Dorpshuis Zwaanshoek heeft plaats gevonden en dat daarvoor de organisatie onder verantwoording viel van de Dorpsraad Zwaanshoek. In mijn brief van 20 juli 2004 staat dan ook ten onrechte dat de afgelopen jaren de Feestweek Zwaanshoek door uw stichting is georganiseerd in samenwerking met de Dorpsraad Zwaanshoek, In het verleden heeft de evenementencommissie in samenwerking met de Stichting Dorpshuis Zwaanshoek festiviteiten georganiseerd. Uw stichting komt voort uit deze evenementencommissie.

5 Ons kenmerk \V&h Dienst Vogel 2 Openbare Werken Ad 2 U geeft aan dat er een geschil is ontstaan tussen de evenementencommissie en de Stichting Dorpshuis Zwaanshoek wat uiteindelijk op 9 maart 2004 heeft geleid tot wederzijdse opzegging van de samenwerking tussen beide partijen. Het conflict is de afgelopen maanden niet opgelost en er heeft alleen maar polarisatie plaatsgevonden tussen uw stichting enerzijds en de Stichting Dorpshuis Zwaanshoek en de Dorpsraad Zwaanshoek anderzijds. Uit alle berichtgevingen uit de media, de reactie uwerzijds en de reacties van omwonenden blijkt dat er sprake is van een ernstige verstoring van de verhoudingen tussen uw stichting en de Stichting Dorpshuis Zwaanshoek. Ad 3 In uw brief zegt u dat u van de vernieling van een auto niet op de hoogte bent en dat uw stichting hiervoor niet verantwoordelijk kan worden gehouden. Echter wat ik aan heb willen geven is dat het conflict tussen beide partijen zich al heeft geuit in verschillende incidenten die de openbare orde hebben verstoord. Het vernielen van een auto en het uiten van dreigementen geeft aan dat er, indien de Feestweek Zwaanshoek doorgang vindt, een groot risico aanwezig is dat er een ernstige verstoring van de openbare orde plaats kan vinden. Ad 4 Het door u aangevoerde argument dat de dreigementen geuit zijn tegen de leden van uw stichting en niet om de openbare orde in gevaar te brengen is incorrect. Namelijk, de dreigementen die tegen de leden van uw stichting zijn geuit, zijn een gevaar voor de openbare orde. Het conflict en de uitingen van het conflict tussen uw stichting, de stichting Dorpshuis Zwaanshoek en de Dorpsraad Zwaanshoek maken deel uit van de openbare orde, c.q. de verstoring hiervan. De dreiging dat er in de toekomst wederom incidenten plaatsvinden is hiermee niet weggenomen. Ad 5 U geeft aan dat veel van de reacties van "omwonenden" van ex- evenementencommissieleden die niet in uw stichting deelnemen zijn, danwei leden van de Stichting Dorpshuis Zwaanshoek of de Dorpsraad. En dat deze mensen handelen uit "kwaad en woede". Uit onderzoek blijkt dat hier inder daad veelal sprake van is. Maar dit doet niets af aan het feit dat deze omwonenden en/ of ex-evenementencommissieleden serieus genomen moeten worden in hun bezorgdheid omtrent de verstoring van de openbare orde bij doorgang van het evenement. Ad 6 Tot slot schrijft u dat u in een poll op uw website 79% van de 209 bezoekers voor de doorgang van de Feestweek Zwaanshoek is. Ik betwijfel of de poll een representatief beeld geeft van de mening van de gehele bevolking van Zwaanshoek. Overigens heeft 17,9% aangegeven dat het verstandig is dat er op dit moment geen Feestweek plaatsvindt. Tevens heeft u op uw site een melding gemaakt van het feit dat er een poging tot vervuiling van de poll heeft plaatsgevonden. Dit geeft temeer aan dat er tegenstand is tegen de doorgang van het evenement in de maand augustus.

6 Ons kenmerk Volgvel 4 K) \ V&h Dienst Openbare Werken Een kopie van deze brief zal aan de bewoners van Zwaanshoek die schriftelijk hun bezorgdheid hebben geuit worden verzonden. Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend, de IOQ eer, Rechtsbescherming Indien u het met de inhoud van deze beschikking niet eens bent, kunt u daartegen op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na verzenddatum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Deze mogelijkheid bestaat tevens voor derdebelanghebbenden. Het bezwaarschrift dient in ieder geval de volgende elementen te bevatten: naam en adres van de indiener; de indieningsdatum van het bezwaar; een omschrijving van het bestuit waartegen bezwaar wordt gemaakt; de redenen/motivering van het bezwaar; ondertekening door de indiener van het bezwaar. U kunt het bezwaarschrift richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer, ter attentie van de afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken, Bestuursdienst, Postbus 250, 2130 AG te Hoofddorp. Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het indienen van een bezwaarschrift de werking van deze beschikking niet. Gelijktijdig met, of na het indienen van, een bezwaarschrift kan op basis van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, p/a Rechtbank Haarlem, sector bestuursrecht, Postbus 956, 2003 RZ te Haarlem.

7 Ons kenmerk \v&h Dienst Vo '9 vel 3 Openbare Werken overwegingen: In het verleden heeft de evenementencommissie van de Stichting Dorpshuis Zwaanshoek als onderdeel van de Stichting Dorpshuis Zwaanshoek festiviteiten georganiseerd. Uw stichting komt voort uit deze evenementencommissie. Omstreeks november 2003 is er een verstoorde verhouding ontstaan tussen uw stichting en de Dorpsraad. Deze verstoorde verhouding heeft zich de afgelopen maanden, volgens informatie van de politie, geuit in een tweetal incidenten tussen betrokken partijen, te weten het vernielen van een auto van een betrokkene en het bedreigen van één van de betrokkenen op straat; Op 30 april 2004 wilde uw stichting een feesttent plaatsen in het kader van de viering van Koninginnedag. Uit telefonische (negatieve) reacties uit het dorp bleek opnieuw van de verstoorde verhoudingen tussen uw stichting en de Dorpsraad Zwaanshoek. Daaruit bleek dat de verstoring van de verhoudingen was toegenomen. Dit en de daardoor ontstane dreiging van verstoring van de openbare orde, resulteerde in een afwijzend advies van de politie, reden waarom het evenement niet is doorgegaan; Naar aanleiding van uw huidi ge aanvraag zijn er bij de sector Vergunningen en Handhaving schriftelijke reacties van bewoners van Zwaanshoek binnengekomen die hun bezorgdheid uiten met betrekking tot de vergunningverlening van uw evenement en de mogelijke gevolgen; De politie Kennemerland heeft op 19 juli 2004 over de vergunningaanvraag voor de Feestweek wederom negatief geadviseerd omdat zij, indien de Feestweek Zwaanshoek doorgang zal vinden, het niet onwaarschijnlijk acht dat er een verstoring van de openbare orde en veiligheid plaatsvindt. Dit is onder andere gebaseerd op de al eerder genoemde incidenten, de nu ontvangen brieven en de via uw website geuite waarschuwingen/dreigementen van inwoners van Zwaanshoek; Gelet op het feit dat er uit de zienswijze van de Stichting Feestcommissie Zwaanshoek geen nieuwe argumenten naar voren zijn gekomen; De bovengenoemde risico's voor verstoring van de openbare orde zijn niet te beperken tot een aanvaardbaar niveau door middel van de inzet van extra politie-eenheden. Ook andere veiligheidsmaatregelen zijn voor de politie, vanwege de korte termijn voor het evenement en het Meerlive festival wat tegelijkertijd plaatsvindt in Hoofddorp-Centrum, niet te treffen of onacceptabel. juridisch kader Gelet op artikel 26, lid 4 van de Algemene plaatselijke verordening (Apv), waarin staat bepaald dat de burgemeester in belang van; de openbare orde; het voorkomen of beperken van overlast; de verkeersveiligheid of de veiligheid van personen of goederen; de zedelijkheid of gezondheid; de vergunning kan weigeren. besluit Gelet op het bovenstaande besluit ik de door u gevraagde vergunning voor het houden van de Feestweek Zwaanshoek op 25 tot en met 28 augustus 2004 te weigeren.

Gemeente Leiden. t.a.v. S Berg Stationsplein AJ LEIDEN. Geachte mevrouw, heer,

Gemeente Leiden. t.a.v. S Berg Stationsplein AJ LEIDEN. Geachte mevrouw, heer, Gemeente Leiden t.a.v. S Berg Stationsplein 107 2312 AJ LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 071-5165165 bodvs@leiden.nl

Nadere informatie

b e z w a a r m a k e n

b e z w a a r m a k e n bezwaar maken In de gemeente Westland worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben voor uw woon- en leefsituatie. Daarom is het in de wet geregeld dat u bezwaar kunt maken

Nadere informatie

Hoofddorp t 6 MEI 2018

Hoofddorp t 6 MEI 2018 De leden van de gemeenteraad van Haarlemmerliede en Spaarnwoude cc. de leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852

Nadere informatie

M van den Bosch Kokkelbank MA LEIDEN. Geachte mevrouw, heer,

M van den Bosch Kokkelbank MA LEIDEN. Geachte mevrouw, heer, M van den Bosch Kokkelbank 15 2317 MA LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 071-5165165 bodvs@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente

Nadere informatie

De heer A.J.M. van der Torre Kievitstraat ES Alphen a/d Rijn. Geachte heer Van der Torre,

De heer A.J.M. van der Torre Kievitstraat ES Alphen a/d Rijn. Geachte heer Van der Torre, De heer A.J.M. van der Torre Kievitstraat 19 2406 ES Alphen a/d Rijn Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactf

Nadere informatie

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde In de gemeente Zeewolde worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor uw omgeving. Daarom is het

Nadere informatie

de heer G.A. Teske Lage Rijndijk JZ Leiden Geachte heer Teske,

de heer G.A. Teske Lage Rijndijk JZ Leiden Geachte heer Teske, de heer G.A. Teske Lage Rijndijk 140 2315 JZ Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

Rabo bouwfonds N.V. Vergunningendraaiboek ophoging veerplein Perkpolder. Witteveen+Bos. Willemstraat 28. postbus 3465.

Rabo bouwfonds N.V. Vergunningendraaiboek ophoging veerplein Perkpolder. Witteveen+Bos. Willemstraat 28. postbus 3465. Rabo bouwfonds N.V. Vergunningendraaiboek ophoging veerplein Perkpolder Witteveen+Bos Willemstraat 28 postbus 3465 4800 DL Breda telefoon 076 523 33 33 telefax 076 514 44 42 INHOUDSOPGAVE aantal bladzijden

Nadere informatie

Mevrouw A. van Leeuwen Watermolen KK ALPHEN AAN DEN RIJN. Geachte mevrouw Van Leeuwen,

Mevrouw A. van Leeuwen Watermolen KK ALPHEN AAN DEN RIJN. Geachte mevrouw Van Leeuwen, Mevrouw A. van Leeuwen Watermolen 24 2406 KK ALPHEN AAN DEN RIJN Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contact

Nadere informatie

Gemeente Leiden t.a.v. G. Wilbrink Admiraal Banckertweg SR Leiden. Geachte heer Wilbrink,

Gemeente Leiden t.a.v. G. Wilbrink Admiraal Banckertweg SR Leiden. Geachte heer Wilbrink, Gemeente Leiden t.a.v. G. Wilbrink Admiraal Banckertweg 15 2315 SR Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071

Nadere informatie

Nota van B&W. B&W-besluit:

Nota van B&W. B&W-besluit: Nota van B&W Onderwerp Aanwijzing tot het aanbrengen van elektrotechnische voorzieningen ten behoeve van C2000-communicatie (SCL) in gebouw de Appelaar. Portefeuille mr. B. B. Schneiders Auteur drs. G.E.

Nadere informatie

Betreft Amsteleiland. Geachte leden van de Raad,

Betreft Amsteleiland. Geachte leden van de Raad, Wethouder Raat gemeente@amstelveen.nl Leden van de gemeenteraad Disclaimer: deze brief is ongetekend op persportal geplaatst. Aan deze versie kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de ondertekende

Nadere informatie

Doorkiesnr. 010-246 82 52

Doorkiesnr. 010-246 82 52 m Airclips B.V. Nijverheidscentrum IB 2761 JP ZEVENHUIZEN Parallelweg 1 Postbus DCMR 843 3100 milieudienst AV Sciiiedam T 010-246 80 00 Rijnmond F 010-246 82 83 E coen.boogerd@dcmr.nl W www.dcmrnl BESLUIT

Nadere informatie

Nota van Burgemeester

Nota van Burgemeester gemeente Haarlemmermeer Nota van Burgemeester Onderwerp Aanwijzing verbodsgebied aanbieden taxidiensten Schiphol op basis van artikel 5:14E APV Burgemeester drs. Theo Weterings Datum besluit Inlichtingen

Nadere informatie

De heer E.J.W. Heithuis Vlietweg 96A 2323 LG LEIDEN. Geachte mevrouw/heer,

De heer E.J.W. Heithuis Vlietweg 96A 2323 LG LEIDEN. Geachte mevrouw/heer, De heer E.J.W. Heithuis 2323 LG LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contact www.leiden.nl/gemeente

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Ja, na informeren van betrokkenen. Beslissing op bezwaar

B en W Adviesnota ADVIES. Ja, na informeren van betrokkenen. Beslissing op bezwaar B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 2 september 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht Handhaving Naam steller

Nadere informatie

Archimedeslaan 6 Postbus AE Utrecht. Ontheffing van GS van Utrecht

Archimedeslaan 6 Postbus AE Utrecht. Ontheffing van GS van Utrecht Archimedeslaan 6 Postbus 85242 3508 AE Utrecht Ontheffing van GS van Utrecht Ondernemers Kring Eemnes T.a.v. van de heer B. van t Klooster Fazantenhof 71 3755 EE EEMNES DATUM 16 oktober 2018 TEAM Vergunningverlening

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) Verlenging cameratoezicht omgeving Walt Disneyplantsoen en omgeving Raaltepad/Enschedepad De burgemeester van Almere maakt bekend dat zij op 3 september besloten heeft om ter handhaving van de openbare

Nadere informatie

Gemeente Utrecht. Vergunningen, Toezicht en Handhaving Staf Postadres Postbus 8406, 3503 RK Utrecht Telefoon

Gemeente Utrecht. Vergunningen, Toezicht en Handhaving Staf Postadres Postbus 8406, 3503 RK Utrecht Telefoon Vergunningen, Toezicht en Handhaving Staf Postadres Postbus 8406, 3503 RK Utrecht Telefoon 14 030 www.utrecht.nl Gilles van de Wouw Praktijk voor Bestuursrecht T.a.v. de Bergenhuizen 7 6255 NJ NOORBEEK

Nadere informatie

Dekker Grondstoffen BV Waalbandijk JB IJZENDOORN. Geachte heer Van Aanholt,

Dekker Grondstoffen BV Waalbandijk JB IJZENDOORN. Geachte heer Van Aanholt, Dekker Grondstoffen BV Waalbandijk 1 4053 JB IJZENDOORN T" Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Verzonden d.d. 18 februari 2016 16uit10451 28 april 2016 29 april 2016 Onderwerp: Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Ons kenmerk: Behandeld door: Verzenddatum: D. Veen

Ons kenmerk: Behandeld door: Verzenddatum: D. Veen Van Drie Beheer B.V. t.a.v. de heer J. van Drie Utrechtsestraatweg 114 3445 AX Woerden : Omgevingsvergunning - uitgebreid Utrechtsestraatweg 25 in Woerden Uw kenmerk: Uw brief van: Bezoekadres Blekerijlaan

Nadere informatie

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Leiden t.a.v. C. ir. Vonk Maresingel HA Leiden. Geachte heer Vonk,

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Leiden t.a.v. C. ir. Vonk Maresingel HA Leiden. Geachte heer Vonk, Stichting Openbaar Primair Onderwijs Leiden t.a.v. C. ir. Vonk Maresingel 3 2316 HA Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300

Nadere informatie

De factuur voor de leges voor de onttrekkingsvergunning wordt u zo spoedig mogelijk nagestuurd.

De factuur voor de leges voor de onttrekkingsvergunning wordt u zo spoedig mogelijk nagestuurd. De heer J.P. van Kempen Eindstede 145 2543 BL 'S-GRAVENHAGE Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

BMS Netwerk Notarissen T.a.v.: Mevrouw I. Huizing-Reitsma Postbus 507 2300 AM LEIDEN. Geachte mevrouw Huizing-Reitsma,

BMS Netwerk Notarissen T.a.v.: Mevrouw I. Huizing-Reitsma Postbus 507 2300 AM LEIDEN. Geachte mevrouw Huizing-Reitsma, BMS Netwerk Notarissen T.a.v.: Mevrouw I. Huizing-Reitsma Postbus 507 2300 AM LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden

Nadere informatie

Arcon Holding Alphen aan den Rijn bv t.a.v. de heer A.D. de Jong Hoorn HL Alphen aan den Rijn. Geachte heer De Jong,

Arcon Holding Alphen aan den Rijn bv t.a.v. de heer A.D. de Jong Hoorn HL Alphen aan den Rijn. Geachte heer De Jong, Arcon Holding Alphen aan den Rijn bv t.a.v. de heer A.D. de Jong Hoorn 418 2404 HL Alphen aan den Rijn Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus

Nadere informatie

De heer R. Notenboom Van Bemmelenstraat RA Leiden. Geachte heer Notenboom,

De heer R. Notenboom Van Bemmelenstraat RA Leiden. Geachte heer Notenboom, De heer R. Notenboom Van Bemmelenstraat 3 2313 RA Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

Nota van B&W. Portefeuilehouder J.C.W. Nederstigt

Nota van B&W. Portefeuilehouder J.C.W. Nederstigt gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp instellen van (hoger) beroep tegen de beslissing (op bezwaar) van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland inzake de geweigerde ontheffing voor Windpark Haarlemmermeer

Nadere informatie

06-22737640 Geraadpleegd. Advies: de aanvraag van het Kalsbeek College afwijzen d.m.v. bijgevoegde beschikking.

06-22737640 Geraadpleegd. Advies: de aanvraag van het Kalsbeek College afwijzen d.m.v. bijgevoegde beschikking. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: S. Sneep Tel.nr. : 06-22737640 Geraadpleegd consulent Datum: 4 november 2013 Team: OWZ Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: R.deJongh, C.Verhoeff,

Nadere informatie

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 27 augustus 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit(-en):

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 27 augustus 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit(-en): gemeente Maassluis Gemeente Maassluis De heer R. de Roo Postbus 55 3140 AB Maassluis Postbus 55 3140 AB Maassluis T 14-010 E gemeente@maassluis.nl 1 www.maassluis.nl uw brief van uw kenmerk contactpersoon

Nadere informatie

Stichting Centrummanagement Leiden T.a.v. De heer E. Roodhart Postbus AD Leiden. Geachte heer Roodhart,

Stichting Centrummanagement Leiden T.a.v. De heer E. Roodhart Postbus AD Leiden. Geachte heer Roodhart, Stichting Centrummanagement Leiden T.a.v. De heer E. Roodhart Postbus 190 2300 AD Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC

Nadere informatie

De heer Haase Oude Vest XP LEIDEN. Geachte mevrouw/heer,

De heer Haase Oude Vest XP LEIDEN. Geachte mevrouw/heer, De heer Haase Oude Vest 13 2312 XP LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Zeeland Refinery N.V. Luxemburgweg 1 4455 TM NIEUWDORP Kenmerk: Afdeling: W-AOV150361 Vergunningverlening Datum: 7 oktober 2015 Onderwerp: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

3 Besluit Gelet op artikel 2.2 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit:

3 Besluit Gelet op artikel 2.2 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Omgevingsvergunning Zaaknummer 780999 1. Inleiding Op 26 september 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het verleggen van de oprit op het perceel Noordwijkerweg 38 in Rijnsburg

Nadere informatie

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Experience Events B.V. T.a.v. de heer S. Huisman Ambachtsweg 28 1271 AM HUIZEN Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk

Nadere informatie

Bm-besluit. Plaatsingsbesluit cameratoezicht Klipper- en Tjalkstraat. Overwegende:

Bm-besluit. Plaatsingsbesluit cameratoezicht Klipper- en Tjalkstraat. Overwegende: Gemeente Amsterdam Burgemeester Gemeenteblad Bm-besluit Bm Jaar Afdeling Nummer Publicatiedatum 2016 3B Onderwerp Plaatsingsbesluit cameratoezicht Klipper- en Tjalkstraat De burgemeester van Amsterdam

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. M.R.E. Bos Gerbrandylaan 13 2314 EX Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 bodvs@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente

Nadere informatie

de heer A.A. Quist Tweede Jan Steenstraat VM Amsterdam Geachte heer Quist,

de heer A.A. Quist Tweede Jan Steenstraat VM Amsterdam Geachte heer Quist, de heer A.A. Quist Tweede Jan Steenstraat 3131-2 1073 VM Amsterdam Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactf

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Zaaknummer: 2017-Z10922 Datum watervergunning: 29 januari zaaknr Z10922 doc.nr D / D91901

WATERVERGUNNING. Zaaknummer: 2017-Z10922 Datum watervergunning: 29 januari zaaknr Z10922 doc.nr D / D91901 18-12-2017Wijziging watervergunning 2011.07802Wijziging watervergunning 2011.07802 WATERVERGUNNING Tekening toevoegen aan vergunning 2011.07802 ( en gewijzigde watervergunning 2017-Z8776) voor een wandelroute

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Zaaknummer: 2017-Z8776 Datum watervergunning: 10 oktober zaaknr Z8776 doc.nr D / D71840

WATERVERGUNNING. Zaaknummer: 2017-Z8776 Datum watervergunning: 10 oktober zaaknr Z8776 doc.nr D / D71840 9-10-2017Watervergunning 2017-Z8776Watervergunning 2017-Z8776 WATERVERGUNNING Wijziging tenaamstelling vergunning 2011.07802 voor een wandelroute in de gemeenten Peel en Maas en Leudal van Plattelandscooperatie

Nadere informatie

Nota van B&W. drs. Th.L.N. Weterings, C. Loggen 5 november 2013 M.P. van der Plaats (6256)

Nota van B&W. drs. Th.L.N. Weterings, C. Loggen 5 november 2013 M.P. van der Plaats (6256) gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Portefeuillehouder Collegevergadering Inlichtingen Registratienummer Procesbesluit in verband met het besluit 16 oktober 2013 van de staatssecretaris van

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Beslissing op bezwaar subsidie

B en W Adviesnota ADVIES. Beslissing op bezwaar subsidie B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar subsidie Zaaknummer 378910 Teammanager Karin Bruggeman B & W datum 28 mei 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Maatschappelijke ondersteuning Naam

Nadere informatie

brandveiligheid bij algemene maatregel van bestuur aangewezen categorieën gevallen.

brandveiligheid bij algemene maatregel van bestuur aangewezen categorieën gevallen. Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer T.a.v. A.J. Haverman Postbus 211 2130 AE Hoofddorp Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Nadere informatie

W.S. van DamYes. De heer W.S. van Dam Beijerscheweg NH STOLWIJK. Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. Omgevingsvergunning

W.S. van DamYes. De heer W.S. van Dam Beijerscheweg NH STOLWIJK. Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. Omgevingsvergunning De heer W.S. van Dam Beijerscheweg 46 2821 NH STOLWIJK W.S. van DamYes *16-0009038* 16-0009038 Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen LOCATIE: Stolwijk DOCUMENTNUMMER: 16-0009038 BEHANDELD DOOR:

Nadere informatie

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van XENA VUURWERK B.V. om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit.

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van XENA VUURWERK B.V. om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit. Zaaknummer 2017-204942 Maastricht 17 oktober 2017 Ons kenmerk 2017/71446 Bijlage(n) 1 Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontbrandingstoestemming Onderwerp Aanvraag van XENA VUURWERK

Nadere informatie

b e z w a a r m a k e n

b e z w a a r m a k e n bezwaar maken In de gemeente Westland worden voor tdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben voor uw woon- en leefsituatie. Daarom is het in de wet geregeld dat u bezwaar kunt maken

Nadere informatie

18 december 2007 Uitspraak Raad van State 31 oktober 2007; nieuwe beslissing op bezwaar

18 december 2007 Uitspraak Raad van State 31 oktober 2007; nieuwe beslissing op bezwaar Stichting Algemene Programma Raad (APR) p/a Hellingman Bunders advocaten t.a.v. mr. M. Bunders Postbus 75401 1070 AK AMSTERDAM Datum Onderwerp 18 december 2007 Uitspraak Raad van State 31 oktober 2007;

Nadere informatie

Adam Menswear B.V. T.a.v. de heer E. Wapperom Hoofdstraat KA Driebergen-Rijsenburg. Geachte heer Wapperom,

Adam Menswear B.V. T.a.v. de heer E. Wapperom Hoofdstraat KA Driebergen-Rijsenburg. Geachte heer Wapperom, Adam Menswear B.V. T.a.v. de heer E. Wapperom Hoofdstraat 2325 3971 KA Driebergen-Rijsenburg Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300

Nadere informatie

B&W besluit Publicatie

B&W besluit Publicatie B&W besluit Publicatie Onderwerp Toekennen Gemeentelijke Stimuleringslening aan Seinwezen Beheer BV Bestuurlijk behandelvoorstel (2013/358279) STZ/MIL Collegebesluit 1. Het college besluit een Gemeentelijke

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Combinatie A4 Burgerveen - Leiden t.a.v. mevrouw P. Bakker Postbus 4019 2301 RA Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden

Nadere informatie

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Veenweg-Philippus Uytenhovenpad (wijzigen bestaande voorrangsregeling)

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Veenweg-Philippus Uytenhovenpad (wijzigen bestaande voorrangsregeling) STAATSCOURANT 5 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 22699 augustus 2014 Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Veenweg-Philippus Uytenhovenpad (wijzigen bestaande voorrangsregeling)

Nadere informatie

Stichting Beheer Begraafplaats "Rhijnhof" W.F. van der Blom Laan te Rhijnhof HZ Leiden. Geachte heer Van der Blom,

Stichting Beheer Begraafplaats Rhijnhof W.F. van der Blom Laan te Rhijnhof HZ Leiden. Geachte heer Van der Blom, Stichting Beheer Begraafplaats "Rhijnhof" W.F. van der Blom Laan te Rhijnhof 4 2332 HZ Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300

Nadere informatie

Stichting Natura Artis Magistra t.a.v. mevrouw F.H. Groen Postbus HD AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte mevrouw Groen,

Stichting Natura Artis Magistra t.a.v. mevrouw F.H. Groen Postbus HD AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte mevrouw Groen, Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting Natura Artis Magistra t.a.v. mevrouw F.H. Groen Postbus 20164 1000 HD AMSTERDAM Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: OLOGyd02. beslissing op bezwaarschrift C.H. Verbunt

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: OLOGyd02. beslissing op bezwaarschrift C.H. Verbunt Zaaknummer: OLOGyd02 Onderwerp beslissing op bezwaarschrift C.H. Verbunt Collegevoorstel Inleiding Op 3 januari 2010 heeft dhr. C.H. Verbunt bezwaar gemaakt tegen de weigering van een kapvergunning, gedateerd

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Bijlagen Datum _ mei 2019

Ons kenmerk Uw kenmerk Bijlagen Datum _ mei 2019 Beschikking Experience Events Vogelkersberg 5c 3755 BN Eemnes Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Uw kenmerk Bijlagen Datum - 16 mei

Nadere informatie

Gemeente Leiden t.a.v. F. Hövelmann Postbus PC Leiden. Geachte heer Hövelmann,

Gemeente Leiden t.a.v. F. Hövelmann Postbus PC Leiden. Geachte heer Hövelmann, Gemeente Leiden t.a.v. F. Hövelmann Postbus 9100 2300 PC Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand Consortium Grensmaas B.V. te Born, het kappen van bomen binnen de inrichting

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Antwoorden studie-eindvragen

Hoofdstuk 6 Antwoorden studie-eindvragen Hoofdstuk 6 Antwoorden studie-eindvragen 6.1 a Ja, want het primaire besluit is voorbereid (behandeld) door de heer W. Huizenga van de afdeling ZW en namens het college ondertekend door Th. Claus (zie

Nadere informatie

Ons kenmerk Betreft 2010-060141 Voornemen vergunningzone parkeren

Ons kenmerk Betreft 2010-060141 Voornemen vergunningzone parkeren Openbare Werken Bewoner Straatnaam Ugchelen Telefoon 14 055 Doorkiesnummer (055) 580 2549 Telefax (055) 580 1176 E-mail o.martijn@apeldoorn.nl Datum 15 oktober 2010 Uw brief d.d. Ons kenmerk Betreft 2010-060141

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Afdeling: Sinke Vastgoed B.V, Nishoek 38 A 4416 PE Kruiningen W-AOV160110/00126175 Vergunningverlening Datum: 21 april 2016 Onderwerp:

Nadere informatie

Urban Hotel Real Estate BV T.a.v. de heer G. de Jong Noord Brabantlaan 1A 5652 LA EINDHOVEN

Urban Hotel Real Estate BV T.a.v. de heer G. de Jong Noord Brabantlaan 1A 5652 LA EINDHOVEN Postbus 94370, 1090 GJ Amsterdam Urban Hotel Real Estate BV T.a.v. de heer G. de Jong Noord Brabantlaan 1A 5652 LA EINDHOVEN 5652LA1A Onderwerp Wijziging watervergunning Geachte heer De Jong, Op 28 augustus

Nadere informatie

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Parallelweg 1 HeliCentre T.a.v. de heer J. Peddemors Arendweg 33 8218 PE LELYSTAD Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het maken van een uitweg. Dienst Stadsbeheer te Maastricht

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het maken van een uitweg. Dienst Stadsbeheer te Maastricht Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor het maken van een uitweg Dienst Stadsbeheer te Maastricht Zaaknummer: 2013-0213 Kenmerk: 2013/21381 d.d. 11 april 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Wanneer kunt u geen bezwaar maken?

Wanneer kunt u geen bezwaar maken? Informatie van uw gemeente Bezwaar Capelle aan den IJssel Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente Gemeente Capelle aan den IJssel Bezoekadres: Rivierweg

Nadere informatie

Datum Behandeld door Cass Kamp Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk

Datum Behandeld door Cass Kamp Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk Bestuur Stichting Beheer Tennispark T.C. Rodhe t.a.v. [naam] [adres] Maatschappelijke ondersteuning Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail

Nadere informatie

Datum 24 juli 2018 Afdeling Veiligheid en Handhaving Contact R.A. Posthuma Telefoon

Datum 24 juli 2018 Afdeling Veiligheid en Handhaving Contact R.A. Posthuma Telefoon Gemeente Haarlem Raadsfractie D66 Ons kenmerk VH/2018/411612 T.a.v. de heer Rijssenbeek Datum 24 juli 2018 Afdeling Veiligheid en Handhaving Contact R.A. Posthuma Telefoon 023-5113830 E-mail rposthuma@haarlem.nl

Nadere informatie

Bijlage 1. Stappenschema met toelichting: geen vergunning groot evenement SCHEMA:

Bijlage 1. Stappenschema met toelichting: geen vergunning groot evenement SCHEMA: Bijlage 1. Stappenschema met toelichting: geen vergunning groot evenement SCHEMA: 1 TOELICHTING: De gemeentelijk toezichthouder of de gemeentelijke opsporingsambtenaar constateert, veelal naar aanleiding

Nadere informatie

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies De heer R.W. Bol Achterambachtseweg 30 3342 LB HENDRIK IDO AMBACHT Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal

Nadere informatie

Een bezwaarschrift dient u in als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente.

Een bezwaarschrift dient u in als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente. 1 INLEIDING Wie het niet eens is met een besluit van de gemeente kan in veel gevallen een bezwaarschrift indienen. De bezwaarschriftencommissie bekijkt de zaak en adviseert de gemeente. In deze brochure

Nadere informatie

Nota van Burgemeester

Nota van Burgemeester gemeente Haarlemmermeer Nota van Burgemeester onderwerp Vuurwerkverbodsgebieden Portefeuillehouder drs. Theo Weterings Collegevergadering 19 december 2014 inlichtingen Jordy De Schepper (6303) Registratienummer

Nadere informatie

Inwerkingtreding en rechtsmiddelen Dit besluit treedt in werking op de dag na de dag waarop dit aan u is toegezonden.

Inwerkingtreding en rechtsmiddelen Dit besluit treedt in werking op de dag na de dag waarop dit aan u is toegezonden. Heli Holland Air Service B.V. T.a.v. de heer T.R. Heinen Kanaal B zz 3 7881 NB EMMER COMPASCUUM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Beschikking Heli Holland Air Service B.V. Kanaal B zz 3 7881 NB EMMER COMPASCUM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Uw kenmerk Aantal

Nadere informatie

Peopleware ICT Solutions BV De heer M. van Liempt Beechavenue PR Schiphol-Rijk. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte heer Van Liempt,

Peopleware ICT Solutions BV De heer M. van Liempt Beechavenue PR Schiphol-Rijk. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte heer Van Liempt, Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Peopleware ICT Solutions BV De heer M. van Liempt Beechavenue 126 1119 PR Schiphol-Rijk Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Geachte

Nadere informatie

Behandeld door de heer G.J. Ambachtsheer Afdeling Toezicht en Handhaving

Behandeld door de heer G.J. Ambachtsheer Afdeling Toezicht en Handhaving A A N T E K E N E N B.V. Vurense Snack Industrie t.a.v. de directie Gildenstraat 36 4143 HS LEERDAM Uw brief van Verzenddatum 14 juli 2016 Uw kenmerk Dossier D-00026929 Reactie op Zaaknummer Z-16-304957

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar tegen een kapvergunning

Beslissing op bezwaar tegen een kapvergunning Samenvatting: Inleiding: Tegen de kapvergunning voor het rooien van 18 beuken aan de Veilingstraat te Elshout (langs de geluidsschermen aan de A 59) is onder meer bezwaar gemaakt door de heer Van Dijk

Nadere informatie

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE EVENEMENTENVERGUNNINGEN. Broek in Waterland

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE EVENEMENTENVERGUNNINGEN. Broek in Waterland INHOUD: Verleende evenementenvergunningen blz 1 Verleende omgevingsvergunningen blz 1-2 Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning blz 2-3 1 e Publicatie verwijdering bootjes blz. 3-5 VERLEENDE VERGUNNINGEN

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Rijkswaterstaat t.a.v. mevrouw L. Le Clercq Postbus 556 3000 AN Rotterdam Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071

Nadere informatie

OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK

OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK 0 7 JUL 2015 OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK BESCHIKKING Activiteit bouwen Markerkant 15 15 in Almere Inhoud A. OMGEVINGSVERGUNNING BESLUIT...2 1. Onderwerp...2 2. Inhoud aanvraag omgevingsvergunning...2

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2. V VERZONDEN VA EKEN SWAAR D 1 AUG 2017 BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0174 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.18 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo),

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ januari R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ januari R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Beschikking De heer O.L. Scholtes Lamprei 36 3225 PG HELLEVOETSLUIS Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal

Nadere informatie

W&O lichtreclame De heer ERP Wolthekker Jacobijnerkerkhof EN Leeuwarden. Betreft: Omgevingsvergunning

W&O lichtreclame De heer ERP Wolthekker Jacobijnerkerkhof EN Leeuwarden. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam W&O lichtreclame De heer ERP Wolthekker Jacobijnerkerkhof 2 8911 EN Leeuwarden Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van RFI Pyro-Events om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit.

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van RFI Pyro-Events om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit. Zaaknummer 2018-201740 Maastricht 26 april 2018 Ons kenmerk 2018/28716 Verzonden Bijlage 1 Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontbrandingstoestemming Onderwerp Aanvraag van RFI Pyro-Events om

Nadere informatie

De heer T.R. van Eck Vorstenhof VV Leiderdorp. Geachte heer Van Eck,

De heer T.R. van Eck Vorstenhof VV Leiderdorp. Geachte heer Van Eck, De heer T.R. van Eck Vorstenhof 14 2353 VV Leiderdorp Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

«waakzaam en clienstbaar»

«waakzaam en clienstbaar» Organisatieonderdeel Korpsstaf -i'irihische Zaken Behandeiddoor Functie Wob-coördinator Bezoekadres Juliana van Stolberglaan 4-10 Telefoon ' E-mail Hpn Haan Onskenmerk KNP13001339 Uwkenmerk Wob-verzoek

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit vuurwerkvrije zones jaarwisseling 2017/2018

Aanwijzingsbesluit vuurwerkvrije zones jaarwisseling 2017/2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Enschede Nr. 229155 22 december 2017 Aanwijzingsbesluit vuurwerkvrije zones jaarwisseling 2017/2018 Burgemeester en Wethouders van Enschede, gelezen het voorstel

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt :

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 15 februari 2005 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 3 maart 2005 Nummer raadsnota: 10 Onderwerp: Referendabel: ja nee Verzoek om planschadevergoeding.

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: Onderwerp: Verzoek vrijstelling bestemmingsplanvoorschriften ten behoeve van vervangen recreatieve woonboot te Muggenbeet Conceptbesluit:

Nadere informatie

GāĩìS DOORKIESNUMMER 088 97 43 144. j.degans@wshd.nl E-MAILADRES. BIJLAGEN besluit met nr. D0021836

GāĩìS DOORKIESNUMMER 088 97 43 144. j.degans@wshd.nl E-MAILADRES. BIJLAGEN besluit met nr. D0021836 DATUM VERZONDEN 1 8 MAART 2013 uw BRIEF VAN 6 februari 2013 UW KENMERK ONS KENMERK JEU/91313/117071 VG/U INGEKOMEN NR. 11301009 ONDERWERP Wijziging vergunning D0019266 CONTACTPERSOON J.A. Ġë GāĩìS DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

Domino s Pizza Netherlands B.V. De heer A. ten Wolde Franklinweg HX Gorinchem. Betreft: Omgevingsvergunning

Domino s Pizza Netherlands B.V. De heer A. ten Wolde Franklinweg HX Gorinchem. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Domino s Pizza Netherlands B.V. De heer A. ten Wolde Franklinweg 33 4207 HX Gorinchem Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum

Nadere informatie

Bezwaar tegen een beslissing van de gemeente. (versie 01/04/2013)

Bezwaar tegen een beslissing van de gemeente. (versie 01/04/2013) Bezwaar tegen een beslissing van de gemeente (versie 01/04/2013) Stel u vraagt een vergunning aan bij de gemeente en deze wordt geweigerd of uw buren hebben een vergunning gekregen voor het bouwen van

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Gemeente Leiden t.a.v. mevrouw E. Botter Postbus 9100 2300 PC Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

Uw kenmerk: Uw brief van: Datum: Ons kenmerk: Medewerker/ Telefoonnummer: Verz. D. Veen /

Uw kenmerk: Uw brief van: Datum: Ons kenmerk: Medewerker/ Telefoonnummer: Verz. D. Veen / Kinderopvang Moeder de Gans Mevrouw I. Kootkar Dorpsstraat 269 3481 EJ Harmelen Onderwerp: Omgevingsvergunning Dorpsstraat 269 Harmelen Dossiernummer 1412046 omgevingsvergunning uitgebreide procedure Bezoekadres

Nadere informatie

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur.

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur. .. Buurtvereniging 't Bultje De heer R.T. van der Zwaag Halvenne 34 5595 HG LEENDE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 31 augustus 2017 Zaaknummer:

Nadere informatie

Bekendmakingen week Nieuwe parkeervergunningen en bezoekerspassen

Bekendmakingen week Nieuwe parkeervergunningen en bezoekerspassen Bekendmakingen week 1-2019 Nieuwe parkeervergunningen en bezoekerspassen 2019-2020 Vanaf 1 februari 2019 moeten bewoners op plaatsen waar dat van toepassing is nieuwe parkeervergunningen,- ontheffingen

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 18 mei 2011; dossiernummer : WB20110318; van : Panteia de heer MJM Vermunt : Bredewater 26, 2715CA

Nadere informatie

Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT. Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman. Postbus GT AMSTERDAM. Geachte heer Voortman,

Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT. Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman. Postbus GT AMSTERDAM. Geachte heer Voortman, Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman Postbus 94370 1090 GT AMSTERDAM Datum : Uw kenmerk : Ons kenmerk : WABO-2012-0023 2012006989 Behandeld door : R.P. Perquin E-mail

Nadere informatie

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 17 juni 2015; dossiernummer : WB20150279; van : Vastgoedbedrijf Gemeente Zoetermeer,

Nadere informatie

op een diepte van meer dan 1,50 m min maaiveld in de bodem in kwetsbaar kwelgebied in de Haarlemmermeerpolder.

op een diepte van meer dan 1,50 m min maaiveld in de bodem in kwetsbaar kwelgebied in de Haarlemmermeerpolder. sfe 18 006648 kopie aan: V&H M Smit, Gem H'meer Omgevingsdienst PSMS B V. Van Gelder B V. Liander Infra N V. uw kenmerk: Case 161507 uw brief van: 19 december 2017 ons kenmerk: 18.006648 I V65435-1 Liander

Nadere informatie

Smithuijsen Winters & De Vries t.a.v. de heer mr. H.H. Kelderhuis Postbus AR HOOFDDORP. Geachte heer Kelderhuis,

Smithuijsen Winters & De Vries t.a.v. de heer mr. H.H. Kelderhuis Postbus AR HOOFDDORP. Geachte heer Kelderhuis, oerrwente Smithuijsen Winters & De Vries t.a.v. de heer mr. H.H. Kelderhuis Postbus 698 2130 AR HOOFDDORP Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900-1852 Telefax

Nadere informatie

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen. Omgevingsvergunning Zaaknummer 550658 1. Inleiding Op 21 september 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het vergroten van de bestaande dakkapel (wijziging op de eerder

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Kolonos B.V. t.a.v. de heer D.J. van den Heuvel Orchislaan 6 2811 CR Reeuwijk Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071

Nadere informatie