Nieuwsflits nr: 209. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 29 maart 2015 Opgericht 29 maart 1956

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsflits nr: 209. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 29 maart 2015 Opgericht 29 maart 1956"

Transcriptie

1 29 maart 2015 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 209 Voorzitter: W.J. Rademaker Secretaris: D. van der Zwan Penningmeester: J. van der Lely Plv. voorzitter/junioren D. van der Zwan Bestuurslid: G. Ruts Bestuurslid: N. Pronk Goochelclub Rotterdam, KvK: , gironummer NL93INGB Aangesloten bij de NMU: De Nederlandse Magische Unie seniorleden 100, incl. NMU / junioren 70, incl. NMU / dames 25 Redactie: Dick van der Zwan Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. Agenda Clubavonden De verjaardagskalender Het VOC door Wim Dubois Oude foto s Magische Donderdagavond wedstrijd Ergernis Ideeën Wie is er vandaag jarig??????????????????????????????????????????

2 AGENDA CLUBAVONDEN: Donderdag 2 april Donderdag 14 april Senioren vanaf uur. Lezing manipulatie door Paul Morak tot uur, junioren thema Senioren vanaf uur. Magische Donderdagavond Goochelaar 2014/2015 wedstrijd! Aanvang wedstrijd om uur. Donderdag 7 mei Donderdag 21 mei Senioren vanaf uur. Wat zijn de mogelijkheden van een duimspits? Discussie en vertoning. Trucs die in de praktijk werken. Idee Gelein tot uur, junioren thema Senioren vanaf uur. Magische Donderdagavond Goochelaar 2014/2015 wedstrijd! Aanvang wedstrijd om uur. Donderdag 4 juni Donderdag 18 juni Senioren vanaf uur. 52 schakels op bezoek tot uur, junioren thema Senioren vanaf uur. Magische Donderdagavond Goochelaar 2014/2015 wedstrijd! Aanvang wedstrijd om uur. LET OP, AVOND INVULLINGEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD! De verjaardagskalender Paul Morak 7 april Carlin Akker 7 april Joop Dijkstra 8 april Thijmen v. d. Stoep 11april Joop Schobben 18 april Maurice Meijer 23 april Reinout Schuijren 17 april

3 Het V.O.C. Bij de naam V.O.C. zou je kunnen denken aan De Verenigde Oost Indische Compagnie en bij de afkortingen van de N.M.U. aan de Nederlandse Melk Unie. Afkortingen van namen kunnen meerdere betekenissen hebben. Zo ook het V.O.C ( Verenigd Onderling Concours) dat in de goochelwereld rond de jaren 1950 om toerbeurt een jaarlijks terugkerend goochel evenement organiseerde. Door goochel minnend België en Nederland was daar altijd veel belangstelling voor. Een jaarlijkse wedstrijd meestal op een zondag in Nederland of België afhankelijk van welke goochelclub aan de beurt was om dit evenement te organiseren. Het was een voorrecht om daaraan als club te kunnen deelnemen. Het heeft een aantal jaren geduurd eer wij als goochelclub met vooraf afwijzingen lid van zijn geworden. Desondanks mochten wij of zelfs leken dit jaarlijkse concours meemaken of bezoeken. Uit eindelijk lukte het ons na stemming van de overige goochelclubs daaraan mee te kunnen doen. Elk jaar werd er besloten wie er moest organiseren en financieren. Er was een wisselbeker voor de winnende goochelclub. Wie als vereniging kans zag drie jaar als club te winnen mocht de beker houden. Zo iets kon jaren lang duren en ging de beker van club naar club. Tot dat wij als goochelclub waren toegetreden. Als penningmeester kocht ik in Rotterdam bij een bekende winkel die ook onze insignes maakten een prachtige maar ook een veel grotere dan voorgaande wisselbeker.. Dit met het vooruitzicht om deze bekers zelf als club te kunnen winnen. Dit lukte al de eerste keer en het werd steeds spannender om weer leden te activeren om mee te werken als deelnemers. Gelukkig beschikten wij over enthousiasten leden die daar wel warm voor te krijgen waren. Maximaal mochten per club maar zes leden deelnemen. Meestal beschikten wij over negen kandidaten en kozen zelf de besten uit die hun nummer ofwel act vooraf de nodige keren moesten vertonen. Na de tweede keer weer de wisselbeker te hebben gewonnen werd het enorm spannend. Het heeft mij persoonlijk heel veel moeite gekost om een aantal leden te activeren om voor die spannende derde keer voldoende deelnemers te vinden die ook bereid waren een aantal keren hun act te vertonen in afwachting van wel of niet mee te kunnen doen. Er werd continu bijgeschaafd en gesteund om het maximale te bereiken. Het V.O.C. bestaat al jaren niet meer maar die prachtige grote beker is wel het eigendom van Goochelclub Rotterdam geworden en staat als het goed is in een van onze kasten. Eigenlijk zou op elke clubavond deze beker op een tafeltje moeten worden gezet. Dit om te stimuleren om straks zoals Martin voorstelde in het Isala een goochelspektakel te organiseren maar dan wel met een selectie uit onze eigen leden. Wim Dubois

4 Bij het zien van de foto zullen sommige leden zich misschien afvragen hoe ik aan die grote maat kaarten kwam. Daarvoor had ik via Joop Dijkstra aluminium platen besteld. Joop Dijkstra die eigenaar was van een machine fabriek heeft deze platen aluminium voor mij j machinaal op maat geknipt op formaat 46 x 70 cm. De aluminium platen waren 2 mm dik. De ronde hoeken aan de kaarten maakte ik zelf. Met geruit plastic folie kon ik de rugzijden maken en de voorzijden van posters kaart figuren. Azen veranderden in vrouwen en boeren. Rechts stond een grote kaarten doos waaruit een kaart omhoog kwam. Hoe het precies werkte weet ik niet meer. Daar ga ik toch weer eens over nadenken. Groetjes Wim Foto s van vroeger Goochelaars werden vroeger ingezet om reclame te maken voor.. sigaretten!!!! En wie herkent hieronder bekende goochelaars?

5 Juniorenavond en Magische Donderdagavond wedstrijd Onder leiding van Jan de Bruyn en Dick zijn de junioren op de derde donderdag in de weer geweest met de trucs die geleerd zijn. Er werd druk geoefend en enkele vertoonde hun eigen trucs. Het was weer erg gezellig. Dennis kwam vandaag voor het eerst de sfeer proeven. De juniorengroep groeit al aardig. Tot nu toe zijn er 14 junioren die de club bezoeken. Sommige zijn nog geen lid maar als ze het naar de zin hebben dan melden ze zich binnenkort wel aan.

6 Op 19 maart streden de vele leden die zich hebben opgegeven om de eer van de 1 e, 2 e, of 3 e Plaats. Voor aanvang was er al verbaal geweld en probeerde enkele deelnemers de ander al te intimideren. Ook de presentator van de avond, David Knegtjes leek te zijn omgekocht omdat de ene aankondiging duidelijk meer aandacht aan de artiest gaf dan de andere. Gelukkig bleef het bij verbaal geweld en werd het een heel gezellige avond. 1 Paul Morak, 2 Martin Hanson en 3 Dick van der Zwan. Alle andere deelnemers zullen een volgende keer proberen in de prijzen te vallen. ERGERNIS Ergernis Met veel belangstelling volg ik op de TV de goochelprogramma's. Fantastisch, een aansporing voor de jeugd om onze edele kunst te gaan beoefenen. En wat begin ik mij te ergeren aan het taalgebruik. Bij Streetmagic en de Magische Winkel hoor ik de goochelaars steeds weer zeggen: "Ik zou je willen vragen om...". Dat wil dus zeggen dat hij iets zou willen vragen, maar dat dus niet doet. Hij heeft alleen het voornemen om iets te vragen. Ik erger mij daar enorm aan.

7 Waarom niet gewoon vragen om een kaart te trekken, een stukje papier te pakken of een getal op te schrijven. Ik heb dat bij mijn experiment op de derde donderdag van maart geprobeerd te demonstreren. Geen enkele keer heb ik gezegd: "Ik zou... enz". Ik vind het een belangrijke taak voor ons om ONZE junioren van GCR goed te instrueren en goed Nederlands te spreken. Ook belangrijk voor bepaalde senioren. Overigens zijn de trucs in de programma's soms best leuk. Martin Hanson Ideeën lijst Gelein. Ik heb een hoop zooi thuis liggen en die wil ik kwijt (ruilmarkt/voordoen en uitleg van de spullen) Ruilen van Dvd s (alleen originelen) Martin vertelt. Diverse onderwerpen Weekendje naar Luxemburg met GCR naar Dion Martin. Wellicht een aardig idee om een clubavond van GCR in te vullen met een forum over de goochelkunst van vroeger en die van nu. Twee "ouderen" en twee "jeugdige senioren" bespreken wat er is veranderd in 55 jaar goochelen of is er eigenlijk wel iets veranderd. Vier onderwerpen bedenken waar steeds 15 minuten over wordt gesproken. Natuurlijk een heel goede dagvoorzitter benoemen. Jan de Bruyn Al jaren heb ik een idee en nu schrijf ik het eens op: Mochten we als club nog eens een congres organiseren of ons ergens in de kijkert willen zetten, kunnen we niet met een hele zwik goochelaars een synchroon goochelact instuderen? Iedereen exact gelijk dezelfde trucjes laten doen op muziek J. Ik heb absoluut geen danser maar dit lijkt mij een gaaf idee haha. Jong en oud, alles door elkaar. Moet iets heel geinigs van te maken zijn! Dick Jori Flashmop met goocheltrucs. Wellicht een leuk idee voor een invulling van een clubavond: Hoe goochel je nieuwe klanten te voorschijn? - Op welke manier voert iedereen zijn of haar marketing (flyers, brochures, banners, media, internet), wellicht iedereen aan het woord met als het kan voorbeelden meenemen - Er is een tijdje geleden een lezing via internet geweest van Robin Metrix of dit onderwerp, wellicht hem uitnodigen? (deze lezing heb ik online niet bijgewoond) Hans Misschien wel een idee om de interne discussie in de Nieuwsflits te plaatsen, wat jij zegt, wat Martin zegt en John.

8 Jan Voor een goede vriendin (Judith, is ook wel eens op de club geweest en wil trouwens best een keer toneel dramalessen aan de jeugd geven ) doe ik voor een kleine voorstelling het licht en geluid. Wie is er vandaag jarig???????????? Goochelclub Rotterdam bestaat vandaag op 29 maart 2015 precies 59 jaar!!!

Nieuwsflits nr: 210. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 1 april 2015 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 210. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 1 april 2015 Opgericht 29 maart 1956 1 april 2015 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 210 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@versatel.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 208. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 8 maart 2015 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 208. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 8 maart 2015 Opgericht 29 maart 1956 8 maart 2015 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 208 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@versatel.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 245. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 22 augustus 2017 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 245. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 22 augustus 2017 Opgericht 29 maart 1956 22 augustus 2017 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 245 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan picapica46@gmail.com info@clownpicapica.nl

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 238. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 12 Februari 2017 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 238. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 12 Februari 2017 Opgericht 29 maart 1956 12 Februari 2017 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 238 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan picapica46@gmail.com info@clownpicapica.nl

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 225. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 7 maart 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 225. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 7 maart 2016 Opgericht 29 maart 1956 7 maart 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 225 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 228. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 1 juni 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 228. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 1 juni 2016 Opgericht 29 maart 1956 1 juni 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 228 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 229. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 7 juli 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 229. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 7 juli 2016 Opgericht 29 maart 1956 7 juli 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 229 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 197. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 8 oktober 2014 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 197. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 8 oktober 2014 Opgericht 29 maart 1956 8 oktober 2014 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 197 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@versatel.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 224. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 24 januari 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 224. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 24 januari 2016 Opgericht 29 maart 1956 24 januari 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 224 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 231. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 14 september 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 231. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 14 september 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 231 14 september 2016 Opgericht 29 maart 1956 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 239. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 6 maart 2017 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 239. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 6 maart 2017 Opgericht 29 maart 1956 6 maart 2017 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 239 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan picapica46@gmail.com info@clownpicapica.nl

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 222. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 22 december 2015 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 222. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 22 december 2015 Opgericht 29 maart 1956 22 december 2015 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 222 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@versatel.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 211. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 15 april 2015 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 211. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 15 april 2015 Opgericht 29 maart 1956 15 april 2015 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 211 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@versatel.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 226. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 20 april 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 226. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 20 april 2016 Opgericht 29 maart 1956 20 april 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 226 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 230. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 18 augustus 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 230. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 18 augustus 2016 Opgericht 29 maart 1956 18 augustus 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 230 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 223. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 11 januari 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 223. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 11 januari 2016 Opgericht 29 maart 1956 11 januari 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 223 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 212. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 11 mei 2015 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 212. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 11 mei 2015 Opgericht 29 maart 1956 11 mei 2015 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 212 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@versatel.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 234. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 14 november 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 234. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 14 november 2016 Opgericht 29 maart 1956 14 november 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 234 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 219. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 28 oktober 2015 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 219. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 28 oktober 2015 Opgericht 29 maart 1956 28 oktober 2015 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 219 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@versatel.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 246. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 9 oktober 2017 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 246. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 9 oktober 2017 Opgericht 29 maart 1956 9 oktober 2017 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 246 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan picapica46@gmail.com info@clownpicapica.nl

Nadere informatie

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we weer een tekst lezen. Daarbij gaan we een nieuwe strategie leren. Deze strategie heet vragen stellen. We gaan

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Algemene instructies voor de strategie: Vragen stellen. Introductiefase bij de eerste les:

Algemene instructies voor de strategie: Vragen stellen. Introductiefase bij de eerste les: Algemene instructies voor de strategie: Vragen stellen "Welkom,." Introductiefase bij de eerste les: 1. "Vandaag gaan we weer een tekst lezen. Daarbij gaan we een nieuwe strategie leren. Deze strategie

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer "Welkom:..." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?" 3. Discussie:...

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 Mei 2014 Van de redactie Kort nieuws Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

explore the big questions of life Een introductie

explore the big questions of life Een introductie explore the big questions of life Een introductie www.youthalpha.nl Youth Alpha is een programma van Youth for Christ Nederland en stichting Alpha-cursus Nederland. 2 Youth for Christ Nederland www.yfc.nl

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf?

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? Vertel alles wat je

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Kies je onderwerp Je kiest natuurlijk een onderwerp waar je veel belangstelling voor hebt. Misschien weet je er al veel van, of je wilt dat nu juist gaan onderzoeken! Ga vervolgens

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

HELP DE KINDERBOEKEN AMBASSADEUR! Tips en kansen voor de leesconsulent van de Bibliotheek op school

HELP DE KINDERBOEKEN AMBASSADEUR! Tips en kansen voor de leesconsulent van de Bibliotheek op school HELP DE KINDERBOEKEN AMBASSADEUR! Tips en kansen voor de leesconsulent van de Bibliotheek op school Beste leesconsulent, Jan Paul Schutten onze enige echte kinderboekenambassadeur- heeft een geweldige

Nadere informatie

SAMEN DELEN. een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie

SAMEN DELEN. een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie SAMEN DELEN een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie INHOUD LESBRIEF 1. Introductie 2. De SAMEN DELEN Lesinhoud 3. De SAMEN DELEN Quizzz 4. Het SAMEN DELEN Diploma 5. De SAMEN DELEN Activiteiten

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening. Introductiefase

Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening. Introductiefase Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening "Welkom:... " Introductiefase 1. "In de afgelopen weken hebben we veel teksten gelezen. Deze teksten hebben we samengevat, we hebben vragen erbij gesteld, gekeken

Nadere informatie

EVEN BIJPRATEN. 4. Beste ouders en jongens en meisjes.

EVEN BIJPRATEN. 4. Beste ouders en jongens en meisjes. EVEN BIJPRATEN. 4. Beste ouders en jongens en meisjes. Daar ben ik weer. Op de foto hiernaast zie je het al. De eerste hint voor de feestweek: Een touw. In sommige groepen hebben een aantal kinderen al

Nadere informatie

Voor jongeren in het praktijkonderwijs. Nederlandse soldaten naar Mali

Voor jongeren in het praktijkonderwijs. Nederlandse soldaten naar Mali PrO -weekkrant Week 45 november 2013 Voor jongeren in het praktijkonderwijs 4-1 0 november 2013 Eenvoudig Communiceren Nederlandse soldaten naar Mali Foto: ANP In Mali helpen buitenlandse soldaten de inwoners.

Nadere informatie

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts 25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts Als ondernemer heb je vanzelfsprekend al veel kennis en expertise op jouw vakgebied. En meer dan je wellicht zou denken. Waarschijnlijk kun je tot in de lengte der

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Wat moet je doen? Lees de informatie in dit pakketje

Wat moet je doen? Lees de informatie in dit pakketje AFVAL Wat moet je doen? Lees de informatie in dit pakketje Zoek meer informatie op de computer en bekijk filmpjes over het onderwerp (achterin deze lesbrief staan websites en links voor filmpjes) Overleg

Nadere informatie

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL I N T E R I E U R W Wonen op de Windrichtingen IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL Tekst: ANNEMIE WILLEMSE Foto s: JAN VERLINDE 22 TIJDLOOS TIJDLOOS 23 Na een zoektocht naar de ideale bouwgrond, gingen

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005 Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen uitgave 2005 Steeds meer kinderen stellen vragen aan de Kinderrechtswinkels over echtscheiding. Scheiden kan niet zomaar, je moet heel veel regels

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Reclamecampagne. De taakverdeling

Reclamecampagne. De taakverdeling Reclamecampagne De taakverdeling Het ontwikkelen van een Reclamecampagne voor de buurtsuper was een examen opdracht in 2012 en is geheel aangepast bewerkt voor het schoolonderzoek van het Trivium College

Nadere informatie

fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje

fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje COLOFON FOTO WERKGROEP OMMOORD Opgericht: 5 februari 1974 Clubavond: Donderdag van 20.00 tot 22.30 uur Zaal open om 19.30 uur Contactgegevens: Joliottoren (nabij

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Ik ben de Klomp. Europees landbouwbeleid groep 5-6. De Klomp is een boer. Wel een hele aardige boer. Maar wel met een boer n accent.

Ik ben de Klomp. Europees landbouwbeleid groep 5-6. De Klomp is een boer. Wel een hele aardige boer. Maar wel met een boer n accent. De Klomp is een boer. Wel een hele aardige boer. Maar wel met een boer n accent Zo! Goedemorgen of goedemiddag, wat is t? Ik moet zo de koeien weer melken, dus... Excuus, dat ik wat stink. Ik heb het zo

Nadere informatie

Succeservaring. Donderdagmiddag

Succeservaring. Donderdagmiddag Succeservaring Donderdagmiddag Het zonlicht valt gefilterd door de bomen het klaslokaal in. Je hoort de wind zachtjes door de bladeren spelen. Leerlingen van groep acht zijn bezig met projectwerk. Geroezemoes

Nadere informatie

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID Instructies voor de examinator Afname-instructies DEEL C: Mondeling gedeelte Voorbeeldexamen 3 Inhoudsopgave Het boekje bevat de volgende onderdelen: ~

Nadere informatie

Les 3 Vragenstellen Leestekst: De inbreker. 1. "Vandaag gaan we voor de derde keer een tekst lezen en daarbij vragen maken."

Les 3 Vragenstellen Leestekst: De inbreker. 1. Vandaag gaan we voor de derde keer een tekst lezen en daarbij vragen maken. Les 3 Vragenstellen Leestekst: De inbreker "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we voor de derde keer een tekst lezen en daarbij vragen maken." 2. Vraag: "Welke vraag hebben we daarbij nodig?"

Nadere informatie

Les 3 Voorspellen Leestekst: Mijn droom. Introductiefase:

Les 3 Voorspellen Leestekst: Mijn droom. Introductiefase: Les 3 Voorspellen Leestekst: Mijn droom "Welkom:..." Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we voor de laatste keer voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen welke vraag wij onszelf moeten stellen om

Nadere informatie

ART/MEDIA & ME AUTOBIOTIC SELFIE DOCUMENT

ART/MEDIA & ME AUTOBIOTIC SELFIE DOCUMENT ART/MEDIA & ME AUTOBIOTIC SELFIE DOCUMENT Gwen Bergers G&I1A 3009429 19.11.15 Project docenten: Saskia Freeke, Sonja van Vuuren, Martin Lacet & John Hennequin Art/Media & Me Autobiotic Selfie Voor de lessen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. April 2014. Agenda. Maandthema algemene clubavond maart: Thema: scherpte/onscherpte Onderwerp: vrij

NIEUWSBRIEF. April 2014. Agenda. Maandthema algemene clubavond maart: Thema: scherpte/onscherpte Onderwerp: vrij NIEUWSBRIEF April 2014 Agenda Zaterdag 5 april 2014 9.45 uur carpoolen vanaf de Rabobank in Geldermalsen 11.00 uur bij de ingang van het Nederlandse Fotomuseum (als je op eigen gelegenheid gaat. Viering

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend?

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend? Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Het komt al snel dichterbij, nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover. We gaan genieten

Nadere informatie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Groep 7 heeft 2x een tekenles gekregen hoe je het beste een gezicht kan tekenen wat lijkt op een echt gezicht van een mens. Die lessen hebben

Nadere informatie

24 e jaargang Maart 2011 IS HET MAANDBLAD VAN

24 e jaargang Maart 2011 IS HET MAANDBLAD VAN 24 e jaargang Maart 2011 IS HET MAANDBLAD VAN Tafeltennisvereniging Buytenrode Speeladres Gymzaal César Franckrode 60a Giro rekening Giro 4097117 t.n.v. A.C. André of M. Tichelaar Samenstelling bestuur

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Inhoud. 4 Zeelandweekend 2014. 5 Advertentie Beldert. 5 Samenvatting paasduik 2014. 6 Clubavonden. 6 Duikcentrum Nijmegen.

Inhoud. 4 Zeelandweekend 2014. 5 Advertentie Beldert. 5 Samenvatting paasduik 2014. 6 Clubavonden. 6 Duikcentrum Nijmegen. Inhoud Pagina 3 Voorwoord 4 Zeelandweekend 2014 5 Advertentie Beldert 5 Samenvatting paasduik 2014 6 Clubavonden 6 Duikcentrum Nijmegen 8 Agenda 9 kantduikmanagement 10 Colofon 11 Advertentie DCN 2 Voorwoord

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Bestuur Born Atletiek Totaal Even voorstellen, Beste atleten en ouders, wellicht heeft u er nooit zo bij stil gestaan maar achter de schermen is de Stichting

Nadere informatie

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt orthodontist Daniël van der Meulen samen met veertien assistentes intensief

Nadere informatie

Doel. Doelgroep. Een film in je hoofd

Doel. Doelgroep. Een film in je hoofd Doel Het op gang brengen of houden van leesplezier! Van wat voor soort boeken houden de kinderen en waarom? Zouden ze zelf graag de hoofdpersoon zijn in één van hun lievelingsboeken? Welke omslagen spreken

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen:

Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen: Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen: Reclame is cool en gaaf! Reclame geeft nuttige informatie Reclame laat zien hoe het

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Maak van je kind een maker!

Maak van je kind een maker! Maak van je kind een maker! En word er zelf ook één. Zes regels waarmee dat waarschijnlijk best wel lukt. 1 Welkom In dit boekje vertellen we over maken. Het is speciaal gemaakt voor ouders die samen met

Nadere informatie

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen!

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen! 1 Wil je wel leren? Opdracht 1a Wat heb jij vanzelf geleerd? 7 Opdracht 1b Van externe naar interne motivatie 7 Opdracht 1c Wat willen jullie graag leren? 8 2 Kun je wel leren? Opdracht 2a Op wie lijk

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Taalles werkt! Een fotoserie in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013

Taalles werkt! Een fotoserie in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013 Taalles werkt! Een fotoserie in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013 Deze fotoserie is ontwikkeld in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013. In Utrecht wonen zo n 30.000 mensen die

Nadere informatie

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse!

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC heeft dit seizoen met slechts 2 overwinningen nog net de nacompetitie bereikt. Daarin werd het thuis opgenomen tegen PSV Dammen uit Eindhoven.

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman Suzanne Peters Blijf bij me! liefdesroman Hoofdstuk 1 Katja belde aan bij het huis. Ze vond het toch wel erg spannend. Het was de tweede keer dat ze op visite ging bij de hondenfokker en deze keer zou

Nadere informatie

6 In Beeld. Bieke Depoorter

6 In Beeld. Bieke Depoorter 6 In Beeld Bieke Depoorter De 25-jarige fotografe Bieke Depoorter uit Ingooigem besloot pas in het laatste jaar middelbaar, tot verrassing van velen, om fotografie te gaan studeren. Ze trok naar het Kask

Nadere informatie

Platform Motorboot Extra ondersteuning voor motorbootvaarders

Platform Motorboot Extra ondersteuning voor motorbootvaarders Platform Motorboot Extra ondersteuning voor motorbootvaarders De leden van het Platform Motorboot stellen zich voor: Joop Simmers (67) Ik prijs me gelukkig om te kunnen acteren in dit nieuwe team dat de

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter Verslag : Bestuur Margriet Datum bijeenkomst: 19 april 2011 notulist: Jan Vos Aanvang: 19.30. bestuurskamer Margriet Aanwezig: Afwezig: Piet de Jongh, Jan Vos Ellen vd Bosch Marc v Luijk Cor Hoeks Jo van

Nadere informatie

Doorzetten: is het leren van geduld om te blijven proberen. Moed hebben om niet op te geven.

Doorzetten: is het leren van geduld om te blijven proberen. Moed hebben om niet op te geven. 1 KARAKTER DOELSTELLING Kiezen voor Doorzetten Doorzetten: is het leren van geduld om te blijven proberen. Moed hebben om niet op te geven. Het doel is de kracht en de noodzaak om veel fouten te maken

Nadere informatie

Taal op niveau Schrijven Op weg naar niveau

Taal op niveau Schrijven Op weg naar niveau Taal op niveau Schrijven Op weg naar niveau 1F Naam: Groep: Uitgeverij: Edu Actief b.v. Meppel Auteur: Annemieke Struijk Redactie: Edu Actief b.v. Meppel Inhoudelijke redactie: Elma Draaisma en Willem

Nadere informatie

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum.

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum. 2 INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het museum. In dit werkboekje

Nadere informatie

C est Passieble! 2016

C est Passieble! 2016 C est Passieble! 2016 C est Passieble! is de jaarlijks terugkerende dag waarop Christal als Huis van Verbinding gratis werkt en werft voor één van haar klanten. Met een fantastische sfeer en altijd buitengewoon

Nadere informatie

DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN. Geschreven door Janny Brusselers

DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN. Geschreven door Janny Brusselers DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN Geschreven door Janny Brusselers Hallo! Leuk dat je je hebt ingeschreven voor mijn gratis nieuwsbrief! Als dank hiervoor, verklap ik dé 3 geheimen die jou

Nadere informatie

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014 Growth & Reflection Growth & Reflection Opleverdatum: 18 juni 2014 Multimediaal Reclamebureau 2013/2014 Inleiding Er zit alweer een half jaar bij MMR op en ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe

Nadere informatie

De Kunst van het Ondernemen. Boekhandel Voorhoeve, Amin Usman & Kunstenaar Elganan Jelsma 2014 BLOG door ELGANAN

De Kunst van het Ondernemen. Boekhandel Voorhoeve, Amin Usman & Kunstenaar Elganan Jelsma 2014 BLOG door ELGANAN De Kunst van het Ondernemen Boekhandel Voorhoeve, Amin Usman & Kunstenaar Elganan Jelsma 2014 BLOG door ELGANAN Voorjaar 2014: Start van een nieuw Kunstproject Woensdag 5 maart 2014 Na een paar mails te

Nadere informatie