Nieuwsflits nr: 224. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 24 januari 2016 Opgericht 29 maart 1956

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsflits nr: 224. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 24 januari 2016 Opgericht 29 maart 1956"

Transcriptie

1 24 januari 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 224 Voorzitter: W.J. Rademaker Secretaris: D. van der Zwan Penningmeester: J. van der Lely Plv. voorzitter/junioren D. van der Zwan Bestuurslid: G. Ruts Bestuurslid: N. Pronk Goochelclub Rotterdam, KvK: , gironummer NL93INGB Aangesloten bij de NMU: De Nederlandse Magische Unie Per 1 januari 2016: Seniorleden 125, incl. NMU / junioren 70, incl. NMU / dames 25 In 2016 een korting voor de senioren van 25, Redactie: Dick van der Zwan Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. Agenda Clubavonden Website Optreden van de junioren Optreden van de junioren door Marcel Verbakel Bedankjes Junioren concours 1 jaar lid!

2 Vraagje van Wim Berichten ideeën Internet nieuwtjes AGENDA CLUBAVONDEN: Donderdag 4 februari Donderdag 18 februari Donderdag 3 maart Donderdag 17 maart Donderdag 7 april Donderdag 21 april Donderdag 5 mei Donderdag 19 mei Donderdag 2 juni uur tot uur junioren uur Senioren. Proefgoochelen door Laura Feenstra. Forum over de goochelkunst van vroeger en die van nu. JUNIORENavond verplaatst naar 4 februari!!!!!!!!!!!!!!! uur Senioren Algemene Leden Vergadering uur tot uur JUNIOREN uur Senioren uur Senioren. Nog niet bekend uur tot uur JUNIOREN uur Senioren GEEN CLUBAVOND! uur Senioren uur tot uur JUNIOREN uur Senioren. Jesse en Niels verzorgen een avond. Donderdag 16 juni uur Senioren. Touwenavond door Anton. LET OP, AVOND INVULLINGEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD! Website De website van Goochelclub Rotterdam is beschikbaar voor iedereen. Voor leden kan met je meer inzien maar dan moet je inloggen. Inlognaam: lidgcr Wachtwoord: gcr2016 Dit is alleen voor leden!!!!!! Geef dit niet aan anderen door!!!!! Deze nieuwsflits zal alleen worden gezonden naar leden.

3 Optreden van de junioren Op 21 januari was het zover. De junioren lieten hun kunsten zien. Van 8 tot 14 jaar stonden ze toch maar op het podium hun trucs te vertonen aan familie en vrienden. En dat is best spannend. Het bestuur is dan ook zeer trots op wat jullie hebben laten zien. Natuurlijk gingen er weleens dingetjes mis terwijl het thuis altijd goed ging met oefenen. Maar voor publiek is het allemaal heel anders en daar moet je ervaring voor opdoen en het was dan ook geweldig dat het een fantastische en hele leuke avond is geworden. Het bestuur had gezorgd dat er een podium was met een mooie achtergrond, licht spots waren aanwezig en mooi geluid. De voorzitter opende de avond waarna David Knegjens de presentatie op zich nam en als eerste Reinout aankondigde. Reinout kwam op in een mooi pak en liet de zwevende wandelstok zien en de zwevende bal op mooie muziek. Het 1 e applaus klonk al door de zaal. Daarna was de clown Stan aan de beurt. Hij toverde een konijn en leek deze te doorboren maar dat gebeurde gelukkig toch niet.

4 Carlin verraste ons met enkele kaarttrucs en met hulp van het publiek vertoonde hij daar ook een verrassende truc mee. Knap gedaan om met praten je publiek te vermaken. De jongste van de junioren is Fabian. In zijn mooie jasje en op mooie muziek liet hij een doek op onverklaarbare wijze over het podium zweven.

5

6 David kondigde de volgende aan en dat was. David hij zelf. Hij vertoonde een mooie touwtruc op muziek. Bruno was de laatste voor de pauze. Met rode balletjes was hij in de weer en goochelde een pan vol waarvan er zelfs een tussen zijn handen ging zweven. Ook op muziek die alle junioren allemaal zelf hebben uitgekozen.

7 Na de pauze was Dante die als eerste weer het podium betrad. Hij pakte wat papieren uit waarin enkele munten waren verpakt. Na het weer inpakken en uitpakken waren de munten veranderd in papiergeld. David van Lee verbaasde de aanwezigen met een mooie kaarttruc. Ook hij kreeg zijn verdiende applaus.

8 Stijn liet op muziek een tafel zweven. Ook met hulp van iemand uit het publiek die het tafelkleedje mocht vasthouden, zweefde de tafel van links naar recht over het toneel.

9 Guus kwam met een mooi kistje op het toneel en onder de ogen van het publiek kwam de munt op het glas te liggen. Of was het andersom? We keken er in ieder geval er geboeid naar. Jens vertoonde een mooie 21 kaarttruc met toeschouwers bij hem aan tafel.

10 Als laatste werd Noah aangekondigd. Hij vertoonde het jongleren met kaarten en hoe. Fantastisch hoe Noah de kaarten door zijn handen liet rollen en springen op muziek.

11 Daarna presenteerde David nog eenmaal alle deelnemers en kregen zij van het publiek een groot applaus en van de voorzitter een oorkonde. Van velen hoorden we dat het een fantastische avond was en dat het publiek heeft genoten. En hoe nu verder? Natuurlijk gaan we nu niet op onze lauweren rusten. Jullie hebben het heel goed gedaan maar dat wil niet zeggen dat we er al zijn. Als je verder wil komen dan kan er nog het nodige verbeterd worden maar dat gaat niet in een keer. Maar voorlopig kunnen jullie ook terug kijken op een fijne en geslaagde avond.

12 Optreden van de Junioren Donderavond was een wel heel bijzondere avond voor onze juniorleden. Zij gaven namelijk een optreden voor broertjes, zusjes, papa s, mama s, opa s, oma s, vriendjes en vriendinnetjes op hun eigen goochelclub. Met hun coach meneer Paul, Niels, Jan, Jesse of Dick hebben ze toegewerkt naar hun performance. Wat ga ik zeggen? Hoe ga ik staan? Durf ik iemand uit het publiek te vragen? Zal ik gewoon mijn lievelingstrui aandoen? Moet ik wel naar mijn coach luisteren of mijn eigenwijze papa? Is deze muziek wel echt cool bij mijn act? 1001 Vragen die onze juniorenleden zichzelf hebben gesteld of. misschien wel helemaal niet. Een ding was duidelijk voor de 70 toeschouwers in de zaal: de liefde voor onze hobby of beroep spatte er bij de kids vanaf. Je ziet aan alles dat ze er lol in hebben. Een verhaal durven te vertellen als 8-jarige op een podium. De avond te presenteren. In de spotlights (en rook ) te staan op je 14e. Gewoon te zeggen dat je je truc vergeten bent, weg te lopen van het podium, gelijk terug te komen en gewoon de draad weer op te pakken. Je ziet aan alles dat ze het spannend soms waanzinnig vinden om op te treden. Geweldig om het resultaat te zien van iedere maand, met toegewijde coaches, lekker bezig te zijn met hun hobby en eigen persoonlijke ontwikkeling van praten, acteren, presenteren en vooral jezelf zijn. Marcel Verbakel

13 Bedankjes Vele ouders hebben de organisatie van de juniorenavond op vele manieren bedankt. Hier onder een selectie uit de bedankjes. Het was inderdaad een fantastische avond! Iedereen heel erg bedankt. Jullie hebben heel veel moeite gedaan: de muziek, de belichting, een mooi podium en ook nog heel goed de talentjes aangestuurd. Echt geweldig vond ik het allemaal en al het werk wat jullie hebben verricht! Ik was zelf ook zenuwachtig Was echt zo'n leuke avond! De kleine tot grote jongens hebben het zo leuk gedaan! En natuurlijk waren wij supertrots. Hij leerde hier echt gewoon door te gaan met de volgende truc! Dat was een heel belangrijke ervaring voor hem! Het was erg leuk, jullie ook bedankt voor de enthousiaste begeleiding Wat was het een feest! Het was heel erg leuk. JUNIOREN CONCOURS Het nieuwe jaar is gestart. Een groots NK in Meppel op 24 april. Het animo voor de wedstrijd is groot en afgaande op het niveau in het jeugdweekeind wordt het een dag van niveau. Binnenkort is kaartverkoop mogelijk via de website. Met vriendelijke groet, Kees Ros Secretaris NMU

14

15 1 jaar lid Nog even en dan ben ik al weer een jaar lid van de Goochel Club Rotterdam. Ik kijk er tot nu toe met heel veel plezier op terug. Iedere clubavond is een feestje en heb leuke gesprekken en laat me inspireren. Mijn achtergrond is de reclame industrie dus bij alles wat ik doe in mijn communicatie op Facebook (privé en zakelijk) probeer ik te streven naar iets bijzonders, iets eigens maar ook iets dat goed bij mij past. Zo heb ik een eigen huisstijl en blijf weg van gelikte foto s en als het kan altijd alles met een knipoog in beeld en tekst. Magic with a Smile dat probeer ik waar te maken en staat dicht bij me. Vorig jaar heb ik mijn Parade act The One Minute Magic Show uitgewerkt en Lassie uiteindelijk zo gek gekregen mij te sponsoren. Zij stuurde mij, na wat onderhandelen, 28 dozen! Alleen het optreden kwam er nog niet heel veel van. Afgelopen maand ben ik gelukkig door mijn voorraad '1 minuutje Lassie Toverrijst' heen (houdbaar t/m maart) Dank daarvoor! Nog niet veel optredens... dus mijn volgende stap is een website en zie daar vorige week is ie live gegaan. Neem eens een kijkje en laat eens (ongezouten) wat weten (bijv. via het boekingsformulier). Als mensen me morgen nu maar niet gaan boeken voor een table magic optreden in een restaurant want dat programma heb ik nog niet klaar. Maar ach, Chris Woods zei in zijn lecture "Magic is a performing art. So perform! Gewoon doen dus. Tot de volgende clubavond Marcel Vraagje van Wim Beste vrienden (leden) In de vorige Nieuwsflits heb ik uitvoerig besproken, hoe je het vliesje van een eitje kunt maken. Graag zou ik willen weten wie van de clubleden dit geprobeerd heeft te maken. Geef dit door aan de Nieuwsflits zodat ik weet zo ja, hoeveel club leden er zijn die dat geprobeerd hebben.. Met deze gegevens weet ik of ik er mee door kan gaan met het publiceren van bijzondere goocheltrucs. In afwachting op de volgende Nieuwsflit. Wim Dubois

16 Ideeën lijst Gelein. Ik heb een hoop zooi thuis liggen en die wil ik kwijt (ruilmarkt/voordoen en uitleg van de spullen) Ruilen van Dvd s (alleen originelen) Martin vertelt. Diverse onderwerpen Martin. Wellicht een aardig idee om een clubavond van GCR in te vullen met een forum over de goochelkunst van vroeger en die van nu. Twee "ouderen" en twee "jeugdige senioren" bespreken wat er is veranderd in 55 jaar goochelen of is er eigenlijk wel iets veranderd. Vier onderwerpen bedenken waar steeds 15 minuten over wordt gesproken. Natuurlijk een heel goede dagvoorzitter benoemen. Jan de Bruyn Al jaren heb ik een idee en nu schrijf ik het eens op: Mochten we als club nog eens een congres organiseren of ons ergens in de kijkerd willen zetten, kunnen we niet met een hele zwik goochelaars een synchroon goochelact instuderen? Iedereen exact gelijk dezelfde trucjes laten doen op muziek J. Ik heb absoluut geen danser maar dit lijkt mij een gaaf idee haha. Jong en oud, alles door elkaar. Moet iets heel geinigs van te maken zijn! Dick Jori Flashmob met goocheltrucs. Wellicht een leuk idee voor een invulling van een clubavond: Hoe goochel je nieuwe klanten te voorschijn? - Op welke manier voert iedereen zijn of haar marketing (flyers, brochures, banners, media, internet), wellicht iedereen aan het woord met als het kan voorbeelden meenemen - Er is een tijdje geleden een lezing via internet geweest van Robin Matrix of dit onderwerp, wellicht hem uitnodigen? (deze lezing heb ik online niet bijgewoond) Hans Misschien wel een idee om de interne discussie in de Nieuwsflits te plaatsen, wat jij zegt, wat Martin zegt en John. Jan Voor een goede vriendin (Judith, is ook wel eens op de club geweest en wil trouwens best een keer toneel dramalessen aan de jeugd geven ) doe ik voor een kleine voorstelling het licht en geluid.

Nieuwsflits nr: 228. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 1 juni 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 228. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 1 juni 2016 Opgericht 29 maart 1956 1 juni 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 228 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 245. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 22 augustus 2017 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 245. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 22 augustus 2017 Opgericht 29 maart 1956 22 augustus 2017 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 245 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan picapica46@gmail.com info@clownpicapica.nl

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 225. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 7 maart 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 225. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 7 maart 2016 Opgericht 29 maart 1956 7 maart 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 225 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 238. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 12 Februari 2017 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 238. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 12 Februari 2017 Opgericht 29 maart 1956 12 Februari 2017 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 238 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan picapica46@gmail.com info@clownpicapica.nl

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 209. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 29 maart 2015 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 209. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 29 maart 2015 Opgericht 29 maart 1956 29 maart 2015 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 209 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@versatel.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 208. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 8 maart 2015 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 208. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 8 maart 2015 Opgericht 29 maart 1956 8 maart 2015 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 208 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@versatel.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 210. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 1 april 2015 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 210. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 1 april 2015 Opgericht 29 maart 1956 1 april 2015 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 210 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@versatel.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 229. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 7 juli 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 229. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 7 juli 2016 Opgericht 29 maart 1956 7 juli 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 229 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 239. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 6 maart 2017 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 239. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 6 maart 2017 Opgericht 29 maart 1956 6 maart 2017 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 239 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan picapica46@gmail.com info@clownpicapica.nl

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 231. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 14 september 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 231. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 14 september 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 231 14 september 2016 Opgericht 29 maart 1956 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 222. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 22 december 2015 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 222. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 22 december 2015 Opgericht 29 maart 1956 22 december 2015 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 222 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@versatel.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 197. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 8 oktober 2014 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 197. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 8 oktober 2014 Opgericht 29 maart 1956 8 oktober 2014 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 197 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@versatel.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 226. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 20 april 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 226. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 20 april 2016 Opgericht 29 maart 1956 20 april 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 226 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 223. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 11 januari 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 223. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 11 januari 2016 Opgericht 29 maart 1956 11 januari 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 223 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 230. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 18 augustus 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 230. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 18 augustus 2016 Opgericht 29 maart 1956 18 augustus 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 230 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 211. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 15 april 2015 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 211. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 15 april 2015 Opgericht 29 maart 1956 15 april 2015 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 211 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@versatel.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet!

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet! Gevaarlijke liefde Gevaarlijke liefde In de pauze Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Als je verliefd wordt ben je in de wolken. Tegelijk voel je je

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 219. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 28 oktober 2015 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 219. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 28 oktober 2015 Opgericht 29 maart 1956 28 oktober 2015 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 219 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@versatel.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

opdrachten voor een vrijetijdsticker

opdrachten voor een vrijetijdsticker Opdracht 1 Bezoek een museum, galerie of atelier in Zeeland Ga naar een museum, galerie of atelier, met je ouders, opa, oma of met vriendjes. Deelnemers herken je aan de Kinderkunstweekposter en het deelnamebordje.

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 212. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 11 mei 2015 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 212. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 11 mei 2015 Opgericht 29 maart 1956 11 mei 2015 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 212 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@versatel.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Werkvormen: Basis 6.1 Kwaliteiten van een vriend Reflectie Subgroepen 30 min 6.2 Hyves-profiel Reflectie Subgroepen (digi) 20 min.

Werkvormen: Basis 6.1 Kwaliteiten van een vriend Reflectie Subgroepen 30 min 6.2 Hyves-profiel Reflectie Subgroepen (digi) 20 min. Les 6: Gezocht: een vriend Lesoverzicht Lesdoelen: Kinderen weten wat ze belangrijk vinden in een vriendschap; Kinderen kunnen een aantal kenmerken en voorwaarden benoemen waar een vriendschap aan moet

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Nieuwsflits nr: 234. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 14 november 2016 Opgericht 29 maart 1956

Nieuwsflits nr: 234. Wat treft u aan in deze Nieuwsflits. 14 november 2016 Opgericht 29 maart 1956 14 november 2016 Opgericht 29 maart 1956 Nieuwsflits nr: 234 Voorzitter: W.J. Rademaker voorzitter@goochelclubrotterdam.nl, johnanders@kpnmail.nl Secretaris: D. van der Zwan secretaris@goochelclubrotterdam.nl,

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving Glass Christmas Edition Voor wielrennen was het... Alies: Ik heb een schoenen verslaving Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË Inhoudsopgave Pagina: Even voorstellen 4-5 Ik heb een schoenen

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 13 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5 Directiepraatje Beste ouders, verzorgers, Schilderwerk: Het

Nadere informatie

3/12/2013. Mijn broer heeft ADHD. Mijn broer heeft ADHD. Mijn grote broer heeft ADHD. Het zal je broer maar wezen. Ouders opgepast

3/12/2013. Mijn broer heeft ADHD. Mijn broer heeft ADHD. Mijn grote broer heeft ADHD. Het zal je broer maar wezen. Ouders opgepast Mijn broer heeft ADHD Mijn broer heeft ADHD Ouders hebben twee of meer kinderen Waarvan één (soms ook meerdere) stoorzender(s) Hoe houden we dit gezin in evenwicht? Waar moeten we op letten? Het zal je

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden.

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden. Hoe vertel je het de kinderen? Op een gegeven moment moet je de kinderen vertellen dat jullie gaan scheiden. Belangrijk is hoe en wat je hen vertelt. Houd rekening daarbij rekening met de leeftijd van

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 1)

Luisteren: muziek (B1 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Liefde in het kippenhok

Liefde in het kippenhok Liefde in het kippenhok Kippentalk deel 1, groep 3, tekst en illustraties Ingrid Huijbregts 1 Theaterlezen Karakters Pink Hipkip: Pink is een hippe kippenmeid. Titia Tutkip: Titia is een kippendame van

Nadere informatie

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN PREVIEW Probeer nu 1 dag DE JONGE JAREN VAN DAVID VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN DAG 1 GOD ZIET JOU ZITTEN! Het is niet leuk om buitengesloten te worden,

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer.

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Beertje Anders en Beertje Bruin gingen bij oma spelen. Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Oma hoorde: Ik wil de bal, Ik wil de blokken, Ik ga kleuren, Ik wil de kleurpotloden

Nadere informatie

De arme man en zijn parkiet

De arme man en zijn parkiet De arme man en zijn parkiet deel 3/3 Iedereen op straat is blij dat de arme straatmuzikant niet arm meer is. s Avonds brengt hij zijn volle buideltjes met geld naar de bank. Dat is heel veel en thuisgekomen

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema.

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden van les 12, 13, 14 en 15. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Mijn Hummelboekje HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Dit is Hummeltje. Hummeltje kan eventjes niet bij zijn mama en papa wonen, omdat zij nu niet voor hem kunnen zorgen. Daarom komt Hummeltje naar t Hummelhuis.

Nadere informatie

HEB JE HUISWERK VANDAAG?

HEB JE HUISWERK VANDAAG? BLAD 1 HEB JE HUISWERK VANDAAG? Je kind moet thuis werken voor school. In de agenda kan je kijken wat je kind moet doen. Wat moet je doen? 1 Maak oefening 1 op blad 2: Wat doet je kind na de school? 2

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Wat doen jongeren op internet?

Wat doen jongeren op internet? Hoofdstuk 1 - Oefening 17 - Leesdossier Opdracht 1 Lees de tekst Wat doen jongeren op internet? U gebruikt op de leeskaart Zoekend lezen. Beantwoord daarna de vragen. Leeskaart Zoekend lezen Wat doen jongeren

Nadere informatie

1. Hoeveel uur per week zaten jongeren op internet in 2009?

1. Hoeveel uur per week zaten jongeren op internet in 2009? Hoofdstuk 1 - Oefening 17 Leesdossier Opdracht 1 Lees de tekst Wat doen jongeren op internet? U gebruikt de leeskaart: zoekend lezen. Beantwoord daarna de vragen. Wat doen jongeren op internet? Onder 13-

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

WERKBOEK. compassiechallenge. 10 dagen / minder perfectie meer mildheid. Stephanie van Workum ACT COACH. Naam: Datum:

WERKBOEK. compassiechallenge. 10 dagen / minder perfectie meer mildheid. Stephanie van Workum ACT COACH. Naam: Datum: WERKBOEK compassiechallenge 10 dagen / minder perfectie meer mildheid Stephanie van Workum ACT COACH Naam: Datum: compassiechallenge 10 dagen / minder perfectie meer mildheid Wat fijn dat je meedoet met

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja Voorwoord Verliefd zijn is super, maar ook doodeng. Want het kan je heel onzeker maken. En als het uiteindelijk uitgaat, voel je je intens verdrietig. In dit boek lees je over mijn liefdesleven, de mooie,

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Allemaal in ontwikkeling. Door: Rieke Veurink / Fotografie: Kees Winkelman

Allemaal in ontwikkeling. Door: Rieke Veurink / Fotografie: Kees Winkelman Permanente educatie in Smallingerland Allemaal in ontwikkeling Door: Rieke Veurink / Fotografie: Kees Winkelman Van cursussen professioneel Engels, kennis opdoen bij een andere afdeling tot vierjarige

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Taal op niveau Schrijven Op weg naar niveau

Taal op niveau Schrijven Op weg naar niveau Taal op niveau Schrijven Op weg naar niveau 1F Naam: Groep: Uitgeverij: Edu Actief b.v. Meppel Auteur: Annemieke Struijk Redactie: Edu Actief b.v. Meppel Inhoudelijke redactie: Elma Draaisma en Willem

Nadere informatie

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk.

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Prent 1 Sst, ik hoor iets! Prent 1. Sst, ik hoor iets! Said en Jamal zitten aan tafel te eten. Samen met papa en mama. Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Papa laat het horloge zien. Het is een

Nadere informatie

en zelfbeeld Lichamelijke ontwikkeling Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Kinderboeken: Les 1: Wie ben ik Lesoverzicht

en zelfbeeld Lichamelijke ontwikkeling Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Kinderboeken: Les 1: Wie ben ik Lesoverzicht I Lichamelijke ontwikkeling en zelfbeeld Les 1: Wie ben ik Lesoverzicht Lesdoelen: Kinderen worden zich meer bewust van eigen talenten en eigenschappen en ontwikkelen een positief zelfbeeld. Kinderen kunnen

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

Presentatie Feedback. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A

Presentatie Feedback. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A Presentatie Feedback Door: Tim Janssen Klas: GDD1A Inhoud Reflecties Voorbereiding presentatie Reflecties Silver Huber: Breakdance Goede duidelijke presentatie. Heel helder en goed te horen. Leuk dat ie

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer "Welkom:..." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?" 3. Discussie:...

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine HVT Nieuws - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Van de redactie

Nadere informatie

Mijn nieuwe school, een nieuwe start.

Mijn nieuwe school, een nieuwe start. Mijn nieuwe school, een nieuwe start. Naam: Mijn oude school weerbaar.info Mijn nieuwe school Als je naar het middelbaar onderwijs gaat is alles nieuw. Je klasgenoten, de docenten, de school, de regels

Nadere informatie

Theatergroep Locals. www.tgthelocals.com. Lesbrief

Theatergroep Locals. www.tgthelocals.com. Lesbrief Theatergroep Locals www.tgthelocals.com Lesbrief 1. Over de voorstelling De vader van Polle is ooit met de noorderzon vertrokken. Daarom denkt ze dat haar vader ontdekkingsreiziger is en dat zijn schip

Nadere informatie

taal portfolio Taalportfolio 9+

taal portfolio Taalportfolio 9+ taal portfolio Taalportfolio 9+ Inhoud bladzijde 3 bladzijde 4 bladzijde 5 bladzijde 8 bladzijde 11 bladzijde 12 bladzijde 13 Jouw naam en school Welke taal of dialect spreek je met wie Wat kun je in de

Nadere informatie

Stellingen en normering leerlingvragenlijst

Stellingen en normering leerlingvragenlijst Stellingen en normering leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 2.0 juli 2012 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst 2.0 Stellingen

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Lou en Lena: NEE tegen geweld!

Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, ik ben Lou. En dit is mijn zus Lena. We

Nadere informatie

De vrouw van vroeger (Die Frau von früher)

De vrouw van vroeger (Die Frau von früher) Roland Schimmelpfennig De vrouw van vroeger (Die Frau von früher) Vertaling Tom Kleijn Personen FRANK, midden veertig CLAUDIA, zijn vrouw ROMY VOGTLÄNDER ANDI, zoon van Frank en Claudia TINA, Andi's vriendin

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie