Voorwoord. Namens het bestuur, E. Kuijt, voorzitter.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord. Namens het bestuur, E. Kuijt, voorzitter."

Transcriptie

1 Jaarverslag 2011

2 Voorwoord Het bestuur van de NPV afdeling Woudrichem wil zich door middel van dit jaarverslag verantwoorden over de activiteiten binnen de afdeling. Met Gods hulp kon weer een aantal personen binnen de gemeente geholpen worden, wanneer mantelzorg niet of niet voldoende aanwezig was. Door middel van een uitgebreide folder is in 2011 aandacht gegeven aan zowel het werk in de afdeling als de activiteiten van de landelijke NPV. Er was voorzichtig toenadering tot de WMO-raad gemeente Woudrichem. Er werd gesproken over de mogelijkheid bepaalde zaken, de patiënten aangaande, aan elkaar door te spelen. We mogen terugzien op twee mooie bijeenkomsten. Helaas blijft het aantal bezoekers nog steeds te laag. Het is onze hoop en wens dat in het jaar 2012 onze afdeling weer zo kan functioneren, dat patiënten erdoor geholpen kunnen worden. Namens het bestuur, E. Kuijt, voorzitter.

3 Organisatie Bestuurssamenstelling E. Kuijt Voorzitter J.T. Pijpelink- de Jong Secretaris G. van Tilborg Penningmeester H.M. Duijster A.C. Donkersloot- van den Berg Coördinatrices Vrijwillige thuishulp A.C. Donkersloot- van den Berg centrale coördinatie A. Wolters-Venema Het bestuur heeft in maal vergaderd. Deze vergaderingen stonden voornamelijk in het teken van: Hoe krijgen we meer naamsbekendheid binnen de gemeente Woudrichem. Ook is er in 2012 een voorjaarsvergadering geweest.

4 Jaarverslag Portefeuille Verenigingszaken 2011 Regiobijeenkomsten Door het Landelijk Bureau wordt jaarlijks Regiobijeenkomsten georganiseerd. Deze avonden worden dan verdeeld over 6 regio s in het land gehouden. Over het algemeen worden deze avonden gekenmerkt door onderlinge uitwisseling van ervaringen die men heeft, en worden meestal als positief ervaren. WMO Onze afdeling heeft in 2011 weinig gedaan inzake de WMO. ANBI-beschikking Het Landelijk Bureau heeft een erkenning als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor zijn giften en legaten aan het Landelijk Bureau aftrekbaar voor de belasting. Om hier als plaatselijke afdeling ook voor in aanmerking te komen moet dit door de afdeling zelf worden aangevraagd. Het Landelijk Bureau kan ons daarbij wel ondersteunen. Door onze afdeling is dit tot op heden nog niet gedaan. Website Landelijk Bureau Omdat veel mensen de `zorg voor het leven` zeer belangrijk vinden, en voor de vragen die zij daarover hebben, op internet gaan zoeken naar antwoorden, heeft het landelijk Bureau besloten om de site aan te gaan passen. Met de vernieuwde site wil het Landelijk Bureau het volgende bereiken: - Mensen met vragen over gezondheid en ziekte de weg te wijzen en helpen keuzes te maken door hen te verwijzen naar de producten en diensten van de NPV - Laten zien wat er speelt in de zorg voor het leven en wat de gevolgen ervan kunnen zijn - Laten zien wie de NPV is en wat zij zoal doet. Subsidie Als gevolg van de bezuinigingen door de regering zal de subsidie aan de landelijke NPV vanaf 2012 afgebouwd gaan worden, en in 2014 geheel komen te vervallen. Om dit op te vangen denkt men enerzijds aan afslanking van de organisatie, en anderzijds aan het werven van nieuwe leden, om zo meer inkomsten te genereren.

5 Individuele belangenbehartiging (I.B.B.) Astrid Bokhorst van de afdeling I.B.B. staat met collega s vaak mensen te woord, die vragen hebben over zaken waar men als individu mee te maken kan krijgen als er problemen zijn met de gezondheid en/of vragen daarover. Ze zegt: We leven in een tijd waar veel dingen in het leven maakbaar lijken. Voor elk probleem is er een oplossing, lijkt het wel. Vaak is dat een voorrecht. Maar ongemerkt beïnvloedt dit ook ons denken over zaken die heel wat minder maakbaar blijken te zijn, zoals het menselijk leven. De N.P.V. is er ook om vragen en problemen bespreekbaar te maken. En men probeert ook individueel raad te geven, als dat nodig is. Neem gerust contact op met de afd. I.B.B. Ook dit werk hoort bij de zorg voor het leven. (tel ) Collectieve belangen behartiging Een lastige vraag is of de zorg voor zwakken een taak van de kerk of een taak van de overheid is. Ik denk dat er in deze vraag een valse tegenstelling zit. Zowel de kerk als de overheid heeft die taak. De overheid draagt haar verantwoordelijkheid naar alle burgers. Zij zal er dan ook zorg voor moeten dragen dat niemand vergeten wordt en indien wel dan zal de kerk de overheid daarop aan mogen spreken. In onze democratie laten we deze taak vooral aan de politiek over en handelt de kerk slechts in schrijnende gevallen. Als de overheid haar zorgtaak verwaarloost, moet de kerk de overheid daar zeker op aanspreken. Wanneer er structureel zaken wijzigen (zoals dat nu in het brede kader van de afbraak van de verzorgingsstaat gebeurt) en de overheid door middel van de Wmo mogelijkheden creëert om toe te zien op haar zorgtaak, moet de kerk m.i. niet schromen om haar laats aan die tafel in te nemen. De kerk, zo zou ik aan de andere kant willen zeggen, werkt vanuit het barmhartigheidmotief : hen helpen die geen helper hebben. Allen die op hun weg komen, zijn het voorwerp van diaconale zorg. De kerk moet zich hierbij niet de verantwoordelijkheid voor de hele samenleving laten aanpraten, dit is de verantwoordelijkheid van de overheid. De kerk heeft haar eigen verantwoordelijkheid, namelijk om het evangelie te geloven en met woord en daad uit te dragen naar buiten, naar de samenleving, toe.

6 NPV vrijwillige thuishulp Beschikbare vrijwillig(st)ers Lopende hulpvragen Nieuwe hulpvragen Uren geboden hulp Aanvragen niet verleende hulp Toelichting door de coördinatrice Helaas hebben dit jaar 4 vrijwilligers moeten bedanken om verschillende redenen. Dat is heel wat voor ons bestand en het vrijwilligerswerk, het zou jammer zijn als we nee moeten verkopen voor aanvragen die binnen komen. Het wordt wel moeilijker om aan de aanvragen te kunnen voldoen. We hopen dat er onder de leden nog mensen zijn die iets voor de hulp behoevende medemens willen betekenen. We hopen dat iedereen zijn of haar verantwoording in deze verstaat. Hebt u nog een enkel uurtje vrij, dan kunt u zich aanmelden bij Arina Donkersloot. Tel De nieuwe hulpaanvragen waren maar minimaal, toch hebben we van de vele aanvragen van 2010 nog menigeen lopen. Er zijn inmiddels na jaren van hulp 2 hulpvragen beëindigd en door de minimale nieuwe aanvragen komen we op minder uren gegeven hulp. Onze hartelijke dank gaat uit naar onze trouwe vrijwilligers die jaren lang zich hebben willen inzetten voor de zwakke medemens, daar betrekken wij ook onze vrijwilligers die hebben bedankt. Wij wensen jullie in alle andere omstandigheden Gods zegen toe. Vrijwilligers, zonder uw trouwe hulp zijn we nergens. Wij hopen zo door te mogen gaan in het jaar dat voor ons ligt, om zo ten dienste te mogen blijven staan voor onze naasten.

7 Voorlichting en PR We zijn in het jaar 2011 verder gegaan met het naamsbekendheid geven van de NPV in de gemeente Woudrichem. We hebben o.a. geadverteerd in verschillende kerkbladen. Ook hebben we een flyer laten maken. Deze is bij verschillende kerkbladen gevoegd. Ook zijn ze per post naar de kerken in de gemeente Woudrichem gestuurd. Er zijn ook folders bij o.a. huisartsen en apotheken neergelegd ter inzage. We moeten helaas constateren dat we, ondanks onze inspanningen, nog niet veel respons hebben gekregen op onze acties. Onze website is ook nog steeds in de lucht. Deze zal in de toekomst regelmatig worden bijgewerkt. Het adres van onze website is:

8 JAARVERSLAG PENNINGMEESTER 2011 KASCONTROLECOMMISSIE Als lid van de kascontrolecommissie voor het jaar 2011 zijn tijdens de Jaarvergadering benoemd de heer J. Biesheuvel uit Giessen, en de heer E. Versteeg uit Andel AFDELING Het jaar 2011 gaf evenals het jaar 2010 een vermindering van het saldo te zien. Dit is voornamelijk ontstaan doordat wij als bestuur hebben gemeend wat meer bekendheid te moeten geven aan de NPV in onze gemeente. Wij hebben hiertoe een folder laten drukken bij drukkerij Damen, en deze met Kerkklanken, het kerkblad van de PKN (hervormd), in de gemeente Woudrichem laten bezorgen. Dit jaar was er, door de geringe belangstelling van vorig jaar geen najaarsvergadering, waardoor er minder vergaderkosten waren dan vorig jaar. Verder waren er de gebruikelijke kosten, zoals de bankkosten en de nota van de KvK. De inkomsten waren dit jaar iets minder dan het voorgaande jaar. Er werd minder aan giften ontvangen, en de retributie is door het slinkende aantal leden ook minder geworden. VRIJWILLIGE THUISHULP Ook het saldo van de Vrijwillige Thuishulp is dit jaar verminderd. Doordat enkele vrijwilligers er mee gestopt zijn werd voor hen een boekenbon verzorgd. Verder moest er nieuw mobieltje aangeschaft worden, omdat de oude niet meer naar behoren functioneerde. Ook aan de vrijwilligers dag werd weer aandacht geschonken. Hier is een kaaspakketje aan de vrijwilligers aangeboden. Aan giften werd dit jaar 50,- contant ontvangen. SAMENVATTING Door middel van dit beknopte overzicht hebben wij u willen informeren over de gang van zaken binnen de afdeling Woudrichem. Het batig saldo is het afgelopen jaar aardig minder geworden, maar desondanks hopen wij ook in 2011 weer in staat te worden gesteld om ons werk voor de medemens voort te zetten. Moge de Heere ons in ons werk de benodigde krachten en middelen willen schenken. Het blijft voor u als lid natuurlijk altijd mogelijk om ons van extra middelen te voorzien d.m.v. van het overmaken van een gift. Het bankrekeningnummer is t.n.v. NPV afd. Woudrichem. Wij hopen ook in het nieuwe jaar met Gods hulp weer voor u en uw medemensen klaar te staan, en te helpen en te ondersteunen daar waar dit nodig mocht blijken. Indien u in uw omgeving iets ziet of hoort waarvan u denkt dat daar hulp nodig is, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze coördinatrices. Het mobiele nummer is:

9 Bankrekening NPV afd. Woudrichem DEBET Jaar 2011 CREDIT Datum Omschrijving Bedrag Datum Omschrijving Bedrag 1-jan Saldo 1.022,08 1-jan Bankkosten 10,88 27-okt Retributie 426,60 25-jan Portokosten 31,28 30-nov Ger. Gemeente, Veen 250,00 16-mrt Kamer van koophandel 26,64 1-apr Bankkosten 1,10 6-mei Reiskostenvergoeding 38,00 6-mei Kosten jaarvergadering 172,90 6-mei Mobieltje coördinatrice 39,00 6-mei Boekenbon Vrijwilligers 10,00 17-mei Hervormd Centrum 60,00 21-jun Boekenbon Vrijwilligers 20,00 1-jul Bankkosten 7,00 1-okt Bankkosten -2,30 25-nov Drukkerij Damen 510,51 28-dec t Boerenhof, Andel 120,00-31-dec Eindsaldo 653,67 Totaal 1.698,68 Totaal 1.698,68 Kas NPV afd. Woudrichem DEBET Jaar 2011 CREDIT Datum Omschrijving Bedrag Datum Omschrijving Bedrag 1-jan Saldo 3,05 25-mrt kosten jaarvergadering - 25-mrt Artikelverkoop 1,00 Eindsaldo - 1-mei Gift 50,00 31-dec Eindsaldo 54,05 Totaal 54,05 Totaal 54,05

10 Overzicht Baten en Lasten Afdeling Baten Lasten Saldo Saldo per ,79 Bankkosten 16,68 Kosten jaarvergadering 232,90 Retributie 426,60 Kamer van Koophandel 26,64 Diverse opbrengsten 1,00 wervingskosten 510,51 giften kerken 250,00 portokosten 31,28 giften particulieren - reiskostenvergoeding 38,00 Totaal Baten 1.009,39 Totaal lasten 856,01 153,38 Overzicht Baten en Lasten Thuiszorg Baten Lasten Saldo Saldo per ,34 boekenbon vrijwilligers 30,00 giften leden 50,00 mobiel coördinatrice 39,00 Vrijwilligers dag 120,00 Totaal baten 743,34 totaal lasten 189,00 554,34 707,72

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof. Secretarieel en financieel jaarverslag 2016

Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof. Secretarieel en financieel jaarverslag 2016 Secretarieel en financieel jaarverslag 2016 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2 2. 2 2a. Bestuurssamenstelling 2 2b. ANBI-status 2 3. Uitgevoerd beleid 3 3a. Inkomsten 3 3b. Bijdrage organisatie tentoonstellingen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 2. TERUGBLIK OP HET JAAR 2014 2.1 INTERNE BESTUURLIJKE ORGANISATIE 2.1.1 BESTUUR 2.1.2 COORDINATIE 2.2

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof Secretarieel en financieel jaarverslag 2017

Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof Secretarieel en financieel jaarverslag 2017 Secretarieel en financieel jaarverslag 2017 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2 2. 2 2a. Bestuurssamenstelling 2 2b. ANBI-status 2 3. Uitgevoerd beleid 3 3a. Inkomsten 3 3b. Tentoonstelling: Outplacement 3 4.

Nadere informatie

Stichting Agathos Houten

Stichting Agathos Houten Stichting Agathos Houten Financieel jaarverslag 2013 Dit verslag beschrijft de financiële situatie van de Stichting Agathos Houten (hierna te noemen Agathos ) over het kalenderjaar 2013. Op dit moment

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof. Secretarieel en financieel jaarverslag 2014

Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof. Secretarieel en financieel jaarverslag 2014 Secretarieel en financieel jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2 2. 2 2a. Oprichting 2 2b. Bestuurssamenstelling 2 2c. ANBI- status 2 3. Uitgevoerd beleid 3 3a. Inkomsten 3 3b. Bijdrage organisatie

Nadere informatie

STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN. Jaarverslag Stichting Rechtswinkel Maarssen 2011

STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN. Jaarverslag Stichting Rechtswinkel Maarssen 2011 STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN Jaarverslag Stichting Rechtswinkel Maarssen 2011 Stichting Rechtswinkel Maarssen Gezondheidscentrum Boomstede Boomstede 204 3608 AK MAARSSEN Email: info@rechtswinkelmaarssen.nl

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie

NPV-afdeling Bommelerwaard. beleidsplan 2014

NPV-afdeling Bommelerwaard. beleidsplan 2014 NPV-afdeling Bommelerwaard beleidsplan 2014 Ten geleide De Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) is de enige algemeen-christelijke vereniging in Nederland die zich vanuit patiëntenperspectief bezighoudt

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof. Secretarieel en financieel jaarverslag 2015

Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof. Secretarieel en financieel jaarverslag 2015 Secretarieel en financieel jaarverslag 2015 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2 2. 2 2a. Bestuurssamenstelling 2 2b. ANBI-status 2 3. Uitgevoerd beleid 3 3a. Inkomsten 3 3b. Bijdrage organisatie tentoonstellingen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Lopende projecten 5 4. Vrijwilligers

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Afgesloten projecten 5 3.2

Nadere informatie

2. RSIN-nummer (fiscaal nummer): (groepsbeschikking Protestantse Kerk in Nederland)

2. RSIN-nummer (fiscaal nummer): (groepsbeschikking Protestantse Kerk in Nederland) ANBI-vermelding 1. Het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente te Steenwijkerwold is een Algemeen Nut Beogende Instelling. (ANBI). Op grond van een groepsbeschikking welke afgegeven is door de

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Stichting Present Zuidoost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2007 en begroting 2008 Stichting Reddingsstation Wijdenes. 20 januari 2008

Financieel jaarverslag 2007 en begroting 2008 Stichting Reddingsstation Wijdenes. 20 januari 2008 Financieel jaarverslag 2007 en begroting 2008 Stichting Reddingsstation Wijdenes 20 januari 2008 Inkomsten Financieel is de Stichting Reddingsstation 2007 er heel goed uitgesprongen. Weliswaar zijn in

Nadere informatie

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN.

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN. Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN www.stichtingsamenvoorelkaar.nl Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Inleiding... 3 2. Het doel van de instelling... 3 2.1.Ontstaan, achtergrond en toekomst... 3 2.2 Missie/visie...

Nadere informatie

Exploitatie rekening - Vereniging voor mensen met het Van Lohuizen syndroom (CMTC) 2003. ExploitatieRekening Balans 2003 Pagina 1

Exploitatie rekening - Vereniging voor mensen met het Van Lohuizen syndroom (CMTC) 2003. ExploitatieRekening Balans 2003 Pagina 1 2003 2002 euro euro Saldo 1 januari 1143,00 636,26 Saldo 31 december 1117,82 1143 Verschil -25,18 506,74 Inkomsten - uitgaven (exploitatie overschot) 622,56 1275,52 Inkomsten Omschrijving euro euro Contributie

Nadere informatie

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016 Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe Beleidsplan 2015 2016 Inhoudsopgave De doelstelling en het werk van de stichting De wijze waarop de stichting geld werft Het beheer en de besteding van het vermogen

Nadere informatie

ANBI Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum

ANBI Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum ANBI Onderstaand vindt u de ANBI gegevens van de diaconie van de Hervormde Gemeente Harlingen-Midlum te Harlingen aangevuld met het beleidsplan van de diaconie. Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2016

Beleidsplan 2015-2016 Beleidsplan 2015-2016 Vertelt onder de volken zijn heerlijkheid, onder alle natiën zijn wonderen. Psalm 96:3 Beleidsplan Strijen, juni 2015 Inhoudsopgave Voorwoord...1 1 Stichting Hope 4 the Nations...2

Nadere informatie

De Geefwet en donaties aan cultuur in Nederland *1. René Bekkers, r.bekkers@vu.nl Saskia Franssen, s.e.franssen@vu.nl

De Geefwet en donaties aan cultuur in Nederland *1. René Bekkers, r.bekkers@vu.nl Saskia Franssen, s.e.franssen@vu.nl De Geefwet en donaties aan cultuur in Nederland *1 René Bekkers, r.bekkers@vu.nl Saskia Franssen, s.e.franssen@vu.nl Sinds giften aan culturele instellingen fiscaal gezien aantrekkelijker zijn geworden,

Nadere informatie

ANBI beleidsplan van Stichting vrienden van het geluksmoment.

ANBI beleidsplan van Stichting vrienden van het geluksmoment. ANBI beleidsplan van Stichting vrienden van het geluksmoment. Inhoudsopgave: Kerngegevens 2 Voorwoord 3 Missie en visie 3 Strategie 3 Algemene doelstelling 3 Doelen 2018 4 Toelichting op de organisatie

Nadere informatie

1) Krijn Dijkema, voorganger, oudste en voorzitter bestuur

1) Krijn Dijkema, voorganger, oudste en voorzitter bestuur ANBI EGTB De Evangelische Gemeente Ten Boer is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wie aan zo n instelling een gift geeft, mag dat bedrag aftrekken van de inkomstenbelasting.

Nadere informatie

JAARVERSLAG vanaf 6 oktober 2016 STICHTING DORPSKERK SPANKEREN

JAARVERSLAG vanaf 6 oktober 2016 STICHTING DORPSKERK SPANKEREN STICHTING DORPSKERK SPANKEREN Postadres: Overweg 5, 6956 AE Spankeren www.stichtingdorpskerkspankeren.nl info@stichtingdorpskerkspankeren.nl JAARVERSLAG 2016 vanaf 6 oktober 2016 Bankrekeningnummer: NL

Nadere informatie

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan Beleidsplan 2015 Mensen met een passie voor 4x4 steunen mensen in Bosnië Kerkstraat 30 6675 BS Valburg Tel: 0488-431422 Mobiel: 06-53885361 Fax: 0488-431883 Mail: info@stichting4wdsupportingbosnia.nl 1

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Beleidsplan Stichting Hondenlosloop Terrein De Kluifzwam

Inhoudsopgave. Beleidsplan Stichting Hondenlosloop Terrein De Kluifzwam Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Statutaire bepalingen/doel 3. Werkzaamheden van de stichting 4. Het werven van middelen 5. Het beheer en de besteding van het vermogen 6. Bestedingscriteria 7. Planning 2015

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Pernis Ring 1, 3195 XB, Pernis. Hoofdstuk 4 en 9 aangepast ( )

College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Pernis Ring 1, 3195 XB, Pernis. Hoofdstuk 4 en 9 aangepast ( ) College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Pernis Ring 1, 3195 XB, Pernis ANBI gegevens Hoofdstuk 4 en 9 aangepast (27-02-2019) 1. Formele naam van de Kerkelijke Gemeente: Hervormde Gemeente Pernis

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Present Barneveld

Jaarverslag Stichting Present Barneveld Jaarverslag Stichting Present Barneveld 2013 Stichting Present Barneveld is opgericht op 7 mei 2013 De akte van oprichting is verleden door notaris mr. G.A. van den Bos De statutaire vestigingsplaats is

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal Stichting Hart4onderwijsNepal Onderwerp: Beleidsplan 2017-2020 - definitief Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal 2017-2020 Stichting Hart4onderwijsNepal Nw. Bussummerweg 15 1272 cc Huizen O6-53315694

Nadere informatie

Handen uit de mouwen. Presentatie Stichting Werkgroep Oost-Europa, najaar 2015. 2015 Stichting Werkgroep Oost-Europa

Handen uit de mouwen. Presentatie Stichting Werkgroep Oost-Europa, najaar 2015. 2015 Stichting Werkgroep Oost-Europa Handen uit de mouwen Presentatie Stichting Werkgroep Oost-Europa, najaar 2015 1 Stichting Werkgroep Oost-Europa Initiatief Werkgroep 1996 Stichting sinds 1999 ca. 25 vaste vrijwilligers 17 projecten &

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING HUIS VAN KINDEREN OVER 2013

JAARVERSLAG STICHTING HUIS VAN KINDEREN OVER 2013 JAARVERSLAG STICHTING HUIS VAN KINDEREN OVER 2013 Stichting Huis van Kinderen p/a Narcissentuin 14 3994 PS Houten 030-2444370 www.kheur.nl kvk 30187181 Inhoudsopgave Blz Bestuursverslag 3 Jaarrekening

Nadere informatie

JAARVERSLAG. L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper

JAARVERSLAG. L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper 2012 JAARVERSLAG L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper 1-6-2012 1 Inleiding In dit document wordt verslag gedaan van de werkzaamheden van onze organisatie over 2012. Tevens wordt ingegaan op de doelstellingen

Nadere informatie

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. "Geef voor je kerk"

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. Geef voor je kerk ACTIE KERKBALANS Voor de campagne van 2018 is het thema "Geef voor je kerk" Een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een plek om te vieren en te geloven voor iedereen heeft de kerk een

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2017 1 Inhoud Samenvatting 2017 en verwachtingen 2018 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 5 Inkomsten

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) o o Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Per 1 januari 2014 is door de Belastingdienst voorgeschreven dat een ANBI een officiële erkenning moet hebben. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Stichting Samanatha Blokweerweg 59a 2953 AA Alblasserdam. Rabobank: 1748.49.443 KvK nummer: 56297246. Jaarverslag. Versie: 0.

Stichting Samanatha Blokweerweg 59a 2953 AA Alblasserdam. Rabobank: 1748.49.443 KvK nummer: 56297246. Jaarverslag. Versie: 0. Stichting Samanatha Blokweerweg 59a 2953 AA Alblasserdam Rabobank: 1748.49.443 KvK nummer: 56297246 Jaarverslag 2013 Versie: 0.1 Status: Concept Inhoud Versiebeheer... 3 Voorwoord... 4 1 Overzicht 2013

Nadere informatie

Jaarverslag SOFAK 2014. Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken. Jaarrekening 2O14

Jaarverslag SOFAK 2014. Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken. Jaarrekening 2O14 Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken Jaarrekening 2O14 1 Colofon Stichting OndersteuningsFonds Allochtone Kerken Wildenburg 1 3058 Z T ROTTERDAM info@sofak.ni www.sofak.nl kvk-nummer: 41190406

Nadere informatie

BEEK FM. Beleidsplan Vastgesteld op Beleidsplan Beek FM

BEEK FM. Beleidsplan Vastgesteld op Beleidsplan Beek FM BEEK FM Beleidsplan 2018 Vastgesteld op 8-11-2018 INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de in het najaar van 2018 opgerichte stichting Beek FM. De oprichting van de stichting en het opstellen van

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE BELEIDSPLAN Stichting MAGO CARE april 2013 Stichting Mago Care Magocare.org E-mail: info@magocare.org Bank: 60.25.06.492 Mago Care is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

Stichting Het Nieuwe Leven

Stichting Het Nieuwe Leven Stichting Het Nieuwe Leven Jaarverslag 2017 Inhoud 1. Inleiding 2. Doel en werkwijze 3. Organisatie 4. Anbi 5. Financieel Jaarverslag 1. Inleiding Stichting Het Nieuwe Leven is een christelijke organisatie,

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Diaconie Protestantse Gemeente te Zundert

Jaarrekening 2016 Diaconie Protestantse Gemeente te Zundert Jaarrekening 2016 Diaconie Protestantse Gemeente te Zundert Zundert, januari 2017 Inleiding De jaarrekening heeft als doel het college van Diakenen, de Kerkenraad en de gemeenteleden inzicht te bieden

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2011. Patiënten Organisatie Stichting Transvisie VOORWOORD

JAARVERSLAG 2011. Patiënten Organisatie Stichting Transvisie VOORWOORD JAARVERSLAG 2011! JAARVERSLAG 2011 Patiënten Organisatie Stichting Transvisie VOORWOORD Het doet het bestuur van de Patiënten Organisatie Stichting Transvisie genoegen u het jaarverslag over 2011 te kunnen

Nadere informatie

VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012

VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012 VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012 18 maart 2013 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave pag. 2 Samenstelling Bestuur pag. 3 Comité van Aanbeveling pag. 3 Verslag van het bestuur pag. 4 Balans en resultatenrekening pag.

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Diaconie Protestantse Gemeente te Zundert

Jaarrekening 2015 Diaconie Protestantse Gemeente te Zundert Jaarrekening 2015 Diaconie Protestantse Gemeente te Zundert Zundert, februari 2016 Inleiding De jaarrekening heeft als doel het College van Diakenen, de Kerkenraad en de gemeenteleden inzicht te bieden

Nadere informatie

Spreekuur. Werklozenkrant

Spreekuur. Werklozenkrant Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave: Intro: pagina 3 Spreekuur: pagina 4 Werklozenkrant: pagina 4 Weekje Weg: pagina 5 Jeugdsportfonds: pagina 5 Organisatie: pagina 6 Financieel overzicht: pagina 7 Intro In

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting Noodfonds Nieuwkoop ONE

Jaarverslag 2017 Stichting Noodfonds Nieuwkoop ONE Jaarverslag 2017 Stichting Noodfonds Nieuwkoop ONE Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 3 3. Doelstelling:... 3 4. Bestuur... 3 5. Deelnemende kerken/geloofsgemeenschappen per januari 2017...

Nadere informatie

Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003

Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003 Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003 Inleiding Als bestuur van stichting Jabulani Kids Zimbabwe nodigen wij u graag uit dit jaarverslag te lezen. Wij hopen dat u na het lezen met ons van mening

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Beleidsplan Careyn Zorgfonds

Beleidsplan Careyn Zorgfonds Beleidsplan Careyn Zorgfonds Priscilla Loor Fondsenwerver Careyn Zorgfonds Utrecht, november 2015 Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 2. Careyn Zorgfonds... 3 3. Activiteiten... 4 3.1 Fondsenwerving... 4

Nadere informatie

Financieel verslag 2012

Financieel verslag 2012 1 Financieel verslag 2012 Voorwoord Penningmeester. De Stichting is 2012 begonnen met op 1-1-2012 6459,49 op de bank en 0,00 in de kas. Het jaar is geëindigd met een bank saldo op 31-12-2012 van 5184,98

Nadere informatie

Postbus 31 Hoofdstraat AA 8162 AG

Postbus 31 Hoofdstraat AA 8162 AG Naam STICHTING NATUURLIJK WELZIJN Statutair gevestigd te Heerde, feitelijk gevestigd te Epe RSIN fiscaal nummer: 8166.60.712 ANBI nummer: 50513 KvK inschrijving onder nummer: 41038012 Contactgegevens postadres:

Nadere informatie

Inhoud. Tekst: Sietse Lagendijk, Stichting de Arend Vormgeving: Standaut, Nieuw-Vossemeer. juni 2013, Stichting de Arend

Inhoud. Tekst: Sietse Lagendijk, Stichting de Arend Vormgeving: Standaut, Nieuw-Vossemeer. juni 2013, Stichting de Arend Jaarverslag 2012 Inhoud Voorwoord... 3 Algemeen... 4 Activiteiten... 5 Financieel jaarverslag... 6 Toelichting financiën... 7 Begroting 2013... 8 Tekst: Sietse Lagendijk, Stichting de Arend Vormgeving:

Nadere informatie

STICHTING WAARDEN EN SAMENLEVING. Jaarverslag 2017

STICHTING WAARDEN EN SAMENLEVING. Jaarverslag 2017 STICHTING WAARDEN EN SAMENLEVING Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave Over Stichting Waarden en Samenleving... 3 Activiteiten en evaluatie 2017... 4 Financieel Verslag... 5 Balans per 31 december 2017... 6 Staat

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING JABES. www.stichtingjabes.nl. info@stichtingjabes.nl. Postbus 1083. 1700 BB Heerhugowaard. Taxuslaan 2. 1702 SC Heerhugowaard.

JAARVERSLAG STICHTING JABES. www.stichtingjabes.nl. info@stichtingjabes.nl. Postbus 1083. 1700 BB Heerhugowaard. Taxuslaan 2. 1702 SC Heerhugowaard. JAARVERSLAG STICHTING JABES www.stichtingjabes.nl info@stichtingjabes.nl Postbus 1083 1700 BB Heerhugowaard Taxuslaan 2 1702 SC Heerhugowaard. Tel. 072-5722395 ANBI -1 - Stichting Jabes werd op22november

Nadere informatie

Jaarverslag Thuishulp 2015

Jaarverslag Thuishulp 2015 Jaarverslag Thuishulp 2015 Zorgbeheer middelen In januari 2015 zijn we begonnen met het nieuwe digitale programma vanuit het Landelijk Bureau. Het programma Zorg Reflex. Carla heeft hiervoor een cursus

Nadere informatie

Resultaat Enquête Platform VG ZOB. Maart 2014 Marja Briels, Maarten Haasnoot, Lex Krzyzanowski

Resultaat Enquête Platform VG ZOB. Maart 2014 Marja Briels, Maarten Haasnoot, Lex Krzyzanowski Resultaat Enquête Platform VG ZOB Maart 2014 Marja Briels, Maarten Haasnoot, Lex Krzyzanowski Allereerst dank aan diegenen die hebben gereageerd op deze enquête Constateringen (1) Respons: Aantal respondenten

Nadere informatie

Financieel jaarverslag van. Stichting Kalyani

Financieel jaarverslag van. Stichting Kalyani Financieel jaarverslag van Stichting Kalyani 2016 Inhoud opgave Pagina 1-2 Algemene Financiën 2016 Pagina 3-4 Toelichting Financieel verslag Pagina 5 Toekomstverwachting Financieel verslag van de Penningmeester

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2013 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Pernis Ring 1, 3195 XB, Pernis. Hoofdstuk 9 en 10 aangepast ( )

College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Pernis Ring 1, 3195 XB, Pernis. Hoofdstuk 9 en 10 aangepast ( ) College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Pernis Ring 1, 3195 XB, Pernis ANBI gegevens Hoofdstuk 9 en 10 aangepast (24-06-2016) 1. Formele naam van de Kerkelijke Gemeente: Hervormde Gemeente Pernis

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING HUIS VAN KINDEREN OVER 2012

JAARVERSLAG STICHTING HUIS VAN KINDEREN OVER 2012 JAARVERSLAG STICHTING HUIS VAN KINDEREN OVER 2012 Stichting Huis van Kinderen p/a Narcissentuin 14 3994 PS Houten 030-2444370 www.kheur.nl kvk 30187181 Inhoudsopgave Blz Bestuursverslag 3 Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Werkartaal

Stichting Steunfonds Werkartaal Stichting Steunfonds Werkartaal Secretariaat Kersbergenlaan 20, 3703 AP Zeist e-mail corfeitsma@xs4all.nl Nieuwe voorwaarden ANBI per 1 januari 2014 De naam Het RSIN of het fiscaal nummer De contactgegevens

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2018 Kootwijkerbroek, januari 2017 Voorwoord Voor je ligt het beleidsplan 2017-2018 van Stichting DAANtje. Stichting DAANtje is een initiatief van Peter en Tamara Brons, zorgondernemers

Nadere informatie

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013 walcheren Stichting Present Walcheren Jaarplan 2013 2012-12-10 Inhoudsopgave Stichting Present Walcheren... 1 Jaarplan 2013... 1 1. Inleiding... 2 2. Algemene beschrijving Present... 2 3. Beschrijving

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2011-2012 Stichting Ebenezer School Malawi Auteurs: R. van Vliet D.R. van Bree Datum: 19-01-2013 Vertrouwelijk Document Copyright 2012 Stichting Ebenezer School Malawi Inhoudsopgave Voorwoord...

Nadere informatie

Beleidsplan stichting ESM

Beleidsplan stichting ESM Beleidsplan stichting ESM 2012-2015 Status: Definitief Versie: Stichting ESM 1.1 Auteur: D.R. van Bree Datum: 18 mei 2012 Geactualiseerd: 20 september 2013 Stichting ESM Website: www.stichtingesm.nl Postadres:

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Kamer van Koophandel: De Stichting Emoties is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 58430229.

Jaarverslag 2014. Kamer van Koophandel: De Stichting Emoties is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 58430229. Jaarverslag 2014 Dit is het tweede jaarverslag van de Stichting Emoties. Wij hopen dat dit verslag voldoende vertrouwen geeft, om de samenwerking verder voort te zetten. Bijlage: uitgebreid financieel

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Kun je in één dag veranderen wat in een jaar is misgegaan? Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Doelstelling 2017..3 1.2

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling: ANBI

Algemeen Nut Beogende Instelling: ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling: ANBI De Protestantse Kerk in Nederland is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wie aan zo n instelling een gift geeft, mag dat

Nadere informatie

Stichting Het Nieuwe Leven

Stichting Het Nieuwe Leven Stichting Het Nieuwe Leven Jaarverslag 2015 Inhoud 1. Inleiding 2. Doel en werkwijze 3. Organisatie 4. Anbi 5. Financieel Jaarverslag 1. Inleiding Stichting Het Nieuwe Leven is een christelijke organisatie,

Nadere informatie

Sapna Foundation Jaarverslag 2012

Sapna Foundation Jaarverslag 2012 Sapna Foundation Jaarverslag 2012 Website: www.sapnafoundation.org E-mail: info@sapnafoundation.com Telefoon: 06-48 32 68 02 Bankrekening: 14 85 20 073 1 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Algemeen 4 Activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 19-1-2015

Jaarverslag 2014 19-1-2015 Jaarverslag 2014 19-1-2015 Voorwoord... 3 Het bestuur... 3 Het ontstaan van Stichting Estafetteloop... 4 De Stichting Estafetteloop... 4 De 100 van Spijkenisse... 5 Hoe werkt het... 5 Het goede doel...

Nadere informatie

Financieel verslag Kerkgenootschap De Deur Bijlmer te Amsterdam Zuidoost

Financieel verslag Kerkgenootschap De Deur Bijlmer te Amsterdam Zuidoost Financieel verslag 2014 Kerkgenootschap De Deur Bijlmer te Amsterdam Zuidoost Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening 6 Balans per

Nadere informatie

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur Nijmegen te Nijmegen

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur Nijmegen te Nijmegen Financieel verslag 2018 Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur Nijmegen te Nijmegen Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening 6

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz.

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz. JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN Inhoudsopgave Inhoudsopgave... blz. 2 Voorwoord... blz. 3 Jaarverslag... blz. 4 Ondernomen activiteiten

Nadere informatie

stichting BELEIDSPLAN 2013 2017

stichting BELEIDSPLAN 2013 2017 stichting BELEIDSPLAN 2013 2017 1. Inleiding De Stichting KombijMij is op 20 februari 2012 opgericht en geïnitieerd door Kees en Liesbeth van Bolhuis. De directie, Kees en Liesbeth van Bolhuis en het bestuur

Nadere informatie

!Financieël!Jaaroverzicht!2014

!Financieël!Jaaroverzicht!2014 !Financieël!Jaaroverzicht!2014 Vereniging!dorpsbelangen!Giethoorn 20

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Hart van Hoop Beleidsplan 2016-2018 Samen Zijn Verbindt Ons A. Visie en Missie Stichting Hart van Hoop staat voor hoop en verbinding met elkaar. Wij hebben een passie voor mensen en willen dit

Nadere informatie

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede Jaarverslag 2009 Inhoud 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van Stichting Kwasa. Met dit document willen wij donateurs en andere geïnteresseerden inzicht bieden in de werkzaamheden en financiën van

Nadere informatie

STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN JAARVERSLAG 2010

STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN JAARVERSLAG 2010 STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN JAARVERSLAG 2010 Stichting Rechtswinkel Maarssen P/a Gezondheidscentrum Boomstede Boomstede 204 3608 AK MAARSSEN Email: info@rechtswinkelmaarssen.nl Inloopspreekuur elke

Nadere informatie

Beleidsplan. 2015 en verder

Beleidsplan. 2015 en verder Beleidsplan 2015 en verder Inhoud Over wijkpanel Tinga... 3 Waarom is er een wijkpanel Tinga Sneek?... 3 Wat kan het wijkpanel voor de wijk doen?... 3 Wat kan het wijkpanel voor individuele inwoners doen?...

Nadere informatie

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer ANBI informatie Stichting Protestant Christelijk Hospice De Regenboog Hospice is door de belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor wie geld aan Stichting wil nalaten

Nadere informatie

Activiteitenverslag en financiële verantwoording Netwerk ICF Veenendaal, 2013.

Activiteitenverslag en financiële verantwoording Netwerk ICF Veenendaal, 2013. Activiteitenverslag en financiële verantwoording Netwerk ICF Veenendaal, 2013. In het kader van voldoen aan de nieuwe ANBI regelgeving publiceren wij in dit document: Naam van de instelling: Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Achtergrond en toekomst 3. Doelgroepen 4. Activiteiten en projecten 5. Communicatie

Nadere informatie

1 De stichting Agathos

1 De stichting Agathos 1 De stichting Agathos 1.1 Doelstelling 1.2 Statuten 1.3 Bestuur De doelstelling van de stichting Agathos (hierna te noemen Agathos ) is vastgelegd in de statuten van de stichting en luidt: Jongeren in

Nadere informatie

Waarom en hoe lid worden van de Koepel van Wmoraden? versie 2: 13-10-2011

Waarom en hoe lid worden van de Koepel van Wmoraden? versie 2: 13-10-2011 Waarom en hoe lid worden van de Koepel van Wmoraden? versie 2: 13-10-2011 Omdat lidmaatschap van de Koepel in het belang is van lokale Wmo-raden. De Koepel is geen externe onderzoeksorganisatie, adviesbureau

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Tweede Uitleg, Ruimte voor Ouderen. (55+ Sociëteit)

Jaarverslag Stichting Tweede Uitleg, Ruimte voor Ouderen. (55+ Sociëteit) Jaarverslag 2016 Stichting Tweede Uitleg, Ruimte voor Ouderen (55+ Sociëteit) * FINANCIEEL VERSLAG 2016 Vastgesteld in de bestuursvergadering van 21 februari 2017 Inhoudsopgave Financieel verslag Inleiding

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 Dit is een uitgave van: Stichting Steenwiekertoornrun P.a. Burg. G.W. Stroinkweg 83 8343 XL Zuidveen Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Zwolle onder nummer 08196672

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant en Tholen STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant en Tholen STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN Pagina 1 BALANS 2014 Bedragen in euro's 2 AKTIVA 31-12-2014 31-12-2013 Saldo Bank 1.034 7.012 Spaarrekening 126.138 130.964 Kasgeld

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie