STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN. Jaarverslag Stichting Rechtswinkel Maarssen 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN. Jaarverslag Stichting Rechtswinkel Maarssen 2011"

Transcriptie

1 STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN Jaarverslag Stichting Rechtswinkel Maarssen 2011 Stichting Rechtswinkel Maarssen Gezondheidscentrum Boomstede Boomstede AK MAARSSEN Inloopspreekuur elke dinsdagavond van uur Via de telefoon worden geen adviezen gegeven VOORWOORD: Alweer een jaarverslag zo zult u wel zeggen. Toch zou ik een lans willen breken om dit jaarverslag eens te lezen is een rustig jaar geweest, ondanks de samenvoeging van de gemeentes Maarssen, Breukelen en Loenen tot een gemeente Stichtse Vecht met ingang van 1 januari Elke dinsdagavond stelt een aantal enthousiaste vrijwilligers belangeloos hun kennis ter beschikking aan de burgers van gemeente Stichtse Vecht en omstreken, die een juridisch probleem ervaren. Al ruim dertig jaar doet de stichting dit! En bij navraag blijken velen helaas nog niet te weten dat dit instituut bestaat. EERSTELIJNS MONDELINGE JURIDISCHE ADVIEZEN IN 2011 De mondelinge adviezen worden in een rustige spreekkamer persoonlijk gegeven. Afgestemd op uw persoonlijke situatie. Soms moeten de vrijwilligers bepaalde zaken nog nazoeken, maar u krijgt binnen een week een advies waar u mee verder kan of waar u met een doorverwijzing naar een passende rechtshulpinstantie verder kan werken aan de oplossing van uw probleem. Hoe eerder u met een probleem bij ons de bel trekt, hoe sneller wij u van dienst kunnen zijn. Waarom niet telefonisch of per zo wordt vaak gevraagd? Omdat dat vaak niet tot een goed persoonlijk gesprek leidt. Ook blijven dan vaak achterliggende details en documenten onderbelicht. Ditzelfde geldt voor verkeer. In dit verslag kunt u lezen hoe de stichting met een klein bestuur de voorwaarden creëert om dit aanbod mogelijk te maken. Dit is mede mogelijk dankzij een subsidie van de Gemeente, een kleine bijdrage van de cliënt en de aan de Rechtswinkel ter beschikking gestelde ruimte bij het gezondheidscentrum in Boomstede. Dit verslag bevat een overzicht van het soort juridische problemen, dat zich voordoet en geeft tevens een beeld van hoe onze clientèle is samengesteld. Gerry Rijsterborgh Voorzitter Rechtswinkel Maarssen

2 VERANTWOORDING OVER 2011 IN HET KORT. Geleverde prestaties in 2011 De inloopspreekuren werden over het algemeen in 2011 goed bezocht. Het jaar 2011 werd gekenmerkt door vragen naar sociale rechtshulp. Vergeleken met het jaar 2010 kwamen er minder cliënten naar het inloopspreekuur. Het totaal aantal voor 2011 is 115 bezoekers. In 2011 zijn er 52 spreekuren gehouden. Financieel De inkomsten per hulpvraag bestonden uit een vrijwillige bijdrage van de cliënt en een bijdrage via de gemeentesubsidie. Voor de Rechtswinkel resteerde dat in een positief saldo in De kosten van de Rechtswinkel bestaan voornamelijk uit huur van de spreekruimte, verzekeringen en kantoorfaciliteiten. De Rechtswinkel huurt deze faciliteiten in bij Het Gezondheidscentrum Maarssenbroek in op de locatie Boomstede. Op de volgende bladzijden wordt meer specifiek ingegaan op achtereenvolgens: 1 De medewerkers 2 Verslag van het bestuur 3 Spreekuren en soort hulpvragen 4 De cliënten 5 De faciliteiten 1. DE MEDEWERKERS Het aantal vrijwilligers is in 2011 gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. Eind 2011 hebben 3 rechtswinkeliers hun werkzaamheden neergelegd en hebben 2 medewerkers aangekondigd in 2012 hun werkzaamheden te zullen beperken wegens persoonlijke omstandigheden. In 2011 werkten er 4 nieuwe rechtenstudenten bij de Rechtswinkel. De nieuwe vrijwilligers zijn dit jaar, in tegenstelling tot vorige jaren, niet allemaal via de vrijwilligersvacaturebank aangebracht, maar via de vrijwilligers zelf. Het aantal aspirant Rechtswinkeliers is dit jaar gestegen naar vier vrijwilligers die allen nog studeren. Jaarvergadering In het jaar 2011 is er geen jaarvergadering gehouden. Het houden van een jaarvergadering is voor de Rechtswinkel geen verplichting omdat er in de stichting geen leden zijn maar uitsluitend medewerkers en dit zijn allemaal vrijwilligers. Wel zijn alle vrijwilligers van de rechtswinkel in nieuwsbrieven en mailberichten op de hoogte gesteld van belangrijke feiten zoals bij voorbeeld het wijzigen van de plaats binnen het gezondheidscentrum en het aanmelden van nieuwe vrijwilligers.

3 Samenstelling bestuur Het bestuur van de Rechtswinkel was op 31 december 2011 als volgt samengesteld: - Mevr. G. Rijsterborgh (voorzitter) - Mevr. Mr. L. Riddersma (secretaris) - Mevr. Mr. C. Brons (penningmeester) - Mevr. Mr J.T. Schravenmade (vice-voorzitter, kwaliteitszorg) 2. VERSLAG VAN HET BESTUUR De Rechtswinkel heeft in 2011 op de 52 spreekuren cliënten geadviseerd. Het gemiddeld aantal cliënten per spreekuur was iets lager dan de jaren daarvoor. De Rechtswinkel heeft ook in 2011 folders verspreid. Daarnaast was de Rechtswinkel in 2011 vertegenwoordigd op de vrijwilligersmarkt. De Stichting Kopersbelangen Stichtse Vecht SKM (voorheen Stichting Kopersbelangen Maarssen) plaatste een gratis advertentie in haar gids 2011 voor haar contribuanten. Ook op de regiosite Maarssen staat de Rechtswinkel vermeld. Interne Kwaliteitsverbetering en deskundigheidsbevordering In 2011 zijn geen interne workshops georganiseerd. Deelname aan de vrijwilligersdag in Maarssen op 5 november 2011 In 2011 heeft de Rechtswinkel deelgenomen aan de vrijwilligersmarkt in het grootwinkelcentrum Bisonspoor. Wij hebben ons hierdoor kunnen profileren bij verschillende rechtszoekenden. De aanwezigheid op de vrijwilligersmarkt heeft niet geleid tot nieuwe vrijwilligers. Financiën Financieel gezien heeft het jaar 2011 een batig saldo tot resultaat gehad. Er waren kosten voor ondersteunende materialen, tevens zijn huur en verzekeringen vaste uitgaven voor de Rechtswinkel. Verder waren er in 2011 kosten met betrekking tot de website.

4 Subsidie In 2011 kreeg de Rechtswinkel net als alle voorgaande jaren van ons bestaan een erkenningsubsidie van de Gemeente Stichtse Vecht. De Rechtswinkel is de Gemeente hiervoor zeer erkentelijk. We hopen erop dat de Rechtswinkel ook in de toekomst kan blijven reken op een subsidie. Het uitblijven van subsidie door de Gemeente Stichtse Vecht zal tot een dusdanig hoge bijdrage van de cliënten leiden dat dit hoogstwaarschijnlijk het einde van de Rechtswinkel betekent. We merken namelijk steeds vaker dat ook de vrijwillige bijdrage van 3 euro voor sommige cliënten te veel is. Het verhogen van de vrijwillige bijdrage zal voor veel cliënten een hoge drempel kunnen worden. Vrijwillige bijdrage van de cliënten De minimale vrijwillige bijdrage is 3,- per spreekuurcontact. Overigens heeft de Gemeente indertijd bij de vaststelling van het subsidiesysteem voor meerdere jaren de afspraak gemaakt met de Rechtswinkel dat zij de eigen bijdrage van de cliënten periodiek mag indexeren. Elk jaar zijn er een paar cliënten die over onvoldoende middelen beschikken om de vrijwillige bijdrage te voldoen. 3. SPREEKUREN EN SOORT HULPVRAGEN Spreekuren De Rechtswinkel Maarssen heeft het afgelopen jaar 52 spreekuren georganiseerd. In totaal waren er in bezoekers. Soort hulpvragen De spreekuurcontacten waren in 2011 t.o.v. vorige jaren als volgt op hoofdlijnen verdeeld: Personen/familie recht Verbintenissenrecht en overeenkomstenrecht Arbeidsrecht Sociale verzekeringen Overige(o.a. vreemdelingenrecht) Van alle zaken scoorde in 2011 personen- en familierecht erg hoog gevolgd door arbeidsrechtelijke vraagstukken. Het aantal verbintenisrechtelijke vragen bleef dit jaar gelijk ten opzichte van de jaren daarvoor. Voor een gedetailleerder overzicht wordt verwezen naar bijlage 1.

5 4. DE CLIËNTEN Bekendheid met Rechtswinkel De cliënten hebben ook in 2011 opgegeven hoe zij bekend zijn geraakt met de Rechtswinkel. In de bijlage is hiervan een overzicht opgenomen. Steeds meer cliënten weten de Rechtswinkel te vinden via internet. Daarnaast dragen de aanwezigheid van de Rechtswinkel op de vrijwilligersdag van Maarssen, de publicaties in de krant en de verspreiding van flyers bij openbare instellingen en gezondheidscentra bij aan de naamsbekendheid van de Rechtswinkel. Wijze van afhandeling hulpvragen De Rechtswinkel gaf in ruim 50% van de gevallen direct advies aan de cliënt. Van de bezoekers werd een groot aantal cliënten doorverwezen naar een advocaat. In veel van deze gevallen maakte de cliënt kans op een toevoeging zodat bij de verwijzing naar een advocaat hier tevens rekening mee gehouden is. Opvallend is het aantal doorverwijzingen naar andere hulpverleners. Herkomst cliënten geografisch De meeste cliënten kwamen in het jaar 2011 uit Maarssen. In de bijlage 2 is een specificatie opgenomen van de woonplaatsen van de cliënten. In enkele gevallen komen mensen uit de directe omtrek van Maarssen naar de Rechtswinkel. De reden hiervan is dat Rechtswinkel Maarssen zich onderscheidt van andere wetswinkels of Rechtswinkels omdat de Rechtswinkeliers afgestudeerde juristen zijn en vrijwel allen een juridische baan hebben. 5. DE FACILITEITEN De spreekuurruimte De Rechtswinkel huurt spreek- en wachtruimte op de parterre van het Gezondheidscentrum Boomstede, waar twee spreekkamers door ons gebruikt kunnen worden. De samenwerking met het Gezondheidscentrum verloopt goed. Reden voor de Rechtswinkel om evenals vorig jaar erkentelijkheid hiervoor uit te spreken. Telefonische bereikbaarheid. De Rechtswinkel is niet (meer) telefonisch bereikbaar.

6 Internet, Website en adres: De website wordt steeds meer door cliënten genoemd als wijze waarop zij bekend zijn geraakt met de Rechtswinkel. De Rechtswinkel maakt daarnaast cliënten in voorkomende gevallen attent op de mogelijkheden die internet qua advies kan bieden. De Rechtswinkel wordt nog steeds via door cliënten benaderd. Meestal verwijst een medewerker van de Rechtswinkel in dat geval de cliënten door naar het spreekuur, omdat de Rechtswinkel geen adviezen per verstrekt. Mevr. Gerry Rijsterborgh Voorzitter Rechtswinkel Maarssen

STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN JAARVERSLAG 2010

STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN JAARVERSLAG 2010 STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN JAARVERSLAG 2010 Stichting Rechtswinkel Maarssen P/a Gezondheidscentrum Boomstede Boomstede 204 3608 AK MAARSSEN Email: info@rechtswinkelmaarssen.nl Inloopspreekuur elke

Nadere informatie

STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN JAARVERSLAG 2009

STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN JAARVERSLAG 2009 STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN JAARVERSLAG 2009 Stichting Rechtswinkel Maarssen P/a Gezondheidscentrum Boomstede Boomstede 204 3608 AK MAARSSEN Tel.06-1272 59 33 Email: rwmaarssen@gmail.com Inloopspreekuur

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 Exploitatierekening 2013 Begroting 2014/2015

JAARVERSLAG 2013 Exploitatierekening 2013 Begroting 2014/2015 STICHTING RECHTSWINKEL ZEIST JAARVERSLAG 2013 Exploitatierekening 2013 Begroting 2014/2015 VOORWOORD... 2. ORGANISATIE.... 3 2. ACTIVITEITEN... 4 2.1 SPREEKUREN... 4 2.2 WERKWIJZE BESTUUR... 4 2.3 DESKUNDIGHEID...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 Exploitatierekening 2015 Begroting 2016/2017

JAARVERSLAG 2015 Exploitatierekening 2015 Begroting 2016/2017 STICHTING RECHTSWINKEL ZEIST JAARVERSLAG 2015 Exploitatierekening 2015 Begroting 2016/2017 VOORWOORD... 2 1. ORGANISATIE.... 3 2. SAMENSTELLING BESTUUR EN MEDEWERKERS... 4 3. ACTIVITEITEN... 5 3.1 SPREEKUREN...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 Exploitatierekening 2014 Begroting 2015/2016

JAARVERSLAG 2014 Exploitatierekening 2014 Begroting 2015/2016 STICHTING RECHTSWINKEL ZEIST JAARVERSLAG 2014 Exploitatierekening 2014 Begroting 2015/2016 VOORWOORD... 2 1. ORGANISATIE.... 3 2. ACTIVITEITEN... 4 2.1 SPREEKUREN... 4 2.2 WERKWIJZE BESTUUR... 5 2.3 DESKUNDIGHEID...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 Exploitatierekening 2016 Begroting 2017/2018

JAARVERSLAG 2016 Exploitatierekening 2016 Begroting 2017/2018 STICHTING RECHTSWINKEL ZEIST JAARVERSLAG 2016 Exploitatierekening 2016 Begroting 2017/2018 VOORWOORD... 2 1. ORGANISATIE.... 3 2. SAMENSTELLING BESTUUR EN MEDEWERKERS... 4 3. ACTIVITEITEN... 4 3.1 SPREEKUREN...

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING RECHTSWINKEL HOUTEN

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING RECHTSWINKEL HOUTEN ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING RECHTSWINKEL HOUTEN 1. Toepasselijkheid 1.1 Stichting Rechtswinkel Houten is een stichting, opgericht naar Nederlands recht, met als doelstelling het verschaffen van gratis

Nadere informatie

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon:

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon: Inloophuis Uitzicht Bezoekadres: Krijtstraat 20 4201 GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat 22. 4207 NL Telefoon: 0183-624774 Jaarverslag 2016 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 van de Stichting Hulp en Steun, Buro voor Schuldhulp

Jaarverslag 2014 van de Stichting Hulp en Steun, Buro voor Schuldhulp Jaarverslag 2014 van de Stichting Hulp en Steun, Buro voor Schuldhulp Bestuur Het bestuur van de stichting bestond in het verslagjaar uit de volgende personen: Klaas Kramer (voorzitter), Albert Pieter

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING RECHTSWINKEL BIJLMERMEER

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING RECHTSWINKEL BIJLMERMEER ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING RECHTSWINKEL BIJLMERMEER 1. Algemeen 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op eenieder die een beroep doet op de dienstverlening van de Stichting Rechtswinkel

Nadere informatie

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon:

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon: Inloophuis Uitzicht Bezoekadres: Krijtstraat 20 4201 GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat 22. 4207 NL Telefoon: 0183-624774 Jaarverslag 2017 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2.

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

VOORWOORD 3 HULPVERLENING VAN HET ALGEMEEN MAATSCHAPPELIJK WERK 4

VOORWOORD 3 HULPVERLENING VAN HET ALGEMEEN MAATSCHAPPELIJK WERK 4 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 3 HULPVERLENING VAN HET ALGEMEEN MAATSCHAPPELIJK WERK 4 Aantal dossiers* algemeen maatschappelijk werk (AMW) 4 Aantal korte kontakten* AMW 4 Bereik van AMW 5 De hulpverleningscijfers

Nadere informatie

Nuldelijns rechtshulp in Eerstelijns rechtshulp: het Juridisch Loket in Klantactiviteiten

Nuldelijns rechtshulp in Eerstelijns rechtshulp: het Juridisch Loket in Klantactiviteiten Nuldelijns rechtshulp in 2017 De website van het Juridisch Loket voorziet als nuldelijns rechtshulp in een behoefte. In oktober 2015 werd Rechtwijzer uit elkaar gelanceerd, waarmee burgers juridische problemen

Nadere informatie

Vrijwilligers met brede kennis, kunde, ervaring, aandacht en tijd willen helpen JAARVERSLAG MISSIE / VISIE / DOELSTELLING / REALISATIE

Vrijwilligers met brede kennis, kunde, ervaring, aandacht en tijd willen helpen JAARVERSLAG MISSIE / VISIE / DOELSTELLING / REALISATIE Pagina 1 van 5 Vrijwilligers met brede kennis, kunde, ervaring, aandacht en tijd willen helpen JAARVERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 2 MISSIE / VISIE / DOELSTELLING / REALISATIE 3 BESTUUR / ORGANISATIE

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Juradi 2013

Jaarverslag Stichting Juradi 2013 Jaarverslag Stichting Juradi 2013 September 2014 Het bestuur: Mw. C. Zalm LL.M. (voorzitter) Dhr. Mr. W.R. Hagen LL.M. Mw. A.C.S. Bruynje-Groeneweg Mw. A.A. Langedijk LL.M. 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3

Nadere informatie

Stichting Buurtservicepunt RSIN KvK

Stichting Buurtservicepunt RSIN KvK Kwaliteitscriteria voor spreekuurwerk De samenwerking tussen de cliëntadviseurs van de stichting Buurtservicepunt wordt benadrukt door onderstaande gezamenlijke uitgangspunten. De criteria bevorderen meer

Nadere informatie

Surplus Welzijn Drimmelen

Surplus Welzijn Drimmelen Gemeente Drimmelen Surplus Welzijn Drimmelen Geld & Recht: Sociaal Raadsliedenwerk Budgetcoaching Schuldhulpverlening Cursus Uitkomen met je Inkomen Notities Ontmoeting en ondersteuning Een prettige samenleving

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting vrienden van MeerZoo Steenwijkerweg RG, Marknesse Opgericht december Marknesse, 01 januari

Jaarverslag Stichting vrienden van MeerZoo Steenwijkerweg RG, Marknesse Opgericht december Marknesse, 01 januari Jaarverslag 2016 Stichting vrienden van MeerZoo Steenwijkerweg 15 8316RG, Marknesse Opgericht december 2013 Marknesse, 01 januari 2017 1 Inhoudsopgave Onderwerp Pagina Inleiding 3 01. Algemeen 3 02. Donateurs

Nadere informatie

Betreft: subsidieaanvraag Stichting Kledingbank Drechtsteden

Betreft: subsidieaanvraag Stichting Kledingbank Drechtsteden Stichting Kledingbank Drechtsteden Buddingh'plein 20 33I1BV DORDRECHT 06-48909802 Gemeente Dordrecht ta.v. De leden van de gemeenteraad Postbus 8 3300AA DORDRECHT Dordrecht, 30 januari 2008 Betreft: subsidieaanvraag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Agenda. Welkom! 11 maart: lezing bij CMS Derks Star Busmann te Arnhem. Alles over de Vaststellingsovereenkomst

Nieuwsbrief 3. Agenda. Welkom! 11 maart: lezing bij CMS Derks Star Busmann te Arnhem. Alles over de Vaststellingsovereenkomst Nieuwsbrief 3 Welkom! Hierbij de derde nieuwsbrief van Rozon. In deze versie alles over het juridisch loket, toegankelijkheid sectie sociaal recht, de nieuwe voorzittersvergadering en de aankondiging van

Nadere informatie

VOORWOORD 3 HULPVERLENING VAN HET ALGEMEEN MAATSCHAPPELIJK WERK 4

VOORWOORD 3 HULPVERLENING VAN HET ALGEMEEN MAATSCHAPPELIJK WERK 4 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 3 HULPVERLENING VAN HET ALGEMEEN MAATSCHAPPELIJK WERK 4 Aantal dossiers* algemeen maatschappelijk werk (AMW) 4 Aantal korte kontakten* AMW 4 Bereik van AMW 4 De hulpverleningscijfers

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Jaarverslag 2016

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Geachte heer, mevrouw, Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2016 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve. Mocht u over de inhoud van dit jaarverslag nog vragen hebben dan kunt u hiervoor

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur, E. Kuijt, voorzitter.

Voorwoord. Namens het bestuur, E. Kuijt, voorzitter. Jaarverslag 2011 Voorwoord Het bestuur van de NPV afdeling Woudrichem wil zich door middel van dit jaarverslag verantwoorden over de activiteiten binnen de afdeling. Met Gods hulp kon weer een aantal personen

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De keukenkastjes hangen nu wel recht Familie Smit uit Venlo Onze nieuwe keuken was door de keukenleverancier niet goed gemonteerd. Op onze verzoeken

Nadere informatie

Stichting Reeënopvang Westerwolde. Jaarverslag 2015. 10 januari 2016

Stichting Reeënopvang Westerwolde. Jaarverslag 2015. 10 januari 2016 Jaarverslag 2015 10 januari 2016 Kanaalweg 2, 9551 XG Sellingen, tel. 0599-322655/06-22698789 Email: info@reeenopvangwesterwolde.nl www.reeenopvangwesterwolde.nl Bankrek. nr. NL71ABNA043.66.63.600 Ingeschreven

Nadere informatie

KJRW Nieuwsbrief. Succesvolle Dag van de rechten van het kind. Persbericht De Dag van de Rechten van het Kind Door Maritgen Meijer

KJRW Nieuwsbrief. Succesvolle Dag van de rechten van het kind. Persbericht De Dag van de Rechten van het Kind Door Maritgen Meijer KJRW Nieuwsbrief Nijmegen, 15 februari 2013, nr. 1 Beste (oud-)medewerker, contactpersoon, belangstellende, Een nieuw jaar, een nieuw uiterlijk voor onze rechtswinkel! Zoals u kunt zien zijn wij overgestapt

Nadere informatie

Financieel jaarverslag-west 2011 Activtieitenverslag 2011-2012

Financieel jaarverslag-west 2011 Activtieitenverslag 2011-2012 Financieel jaarverslag-west 2011 Activtieitenverslag 2011-2012 datum: 4 juni 2012 Gegevens vereniging: Vereniging Boerderij in de kijker Contactadres vereniging: Annie van de Arend, Demmeriksekade 17,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. 2015 t/m 2019

BELEIDSPLAN. 2015 t/m 2019 BELEIDSPLAN 2015 t/m 2019 Infospreekuur Houten, Bezoekadres: Onderdoor 25, 3995 DW Houten Tel. (tijdens spreekuren) 030-6382526 Internet: www.infospreekuurhouten.nl Postadres: p/a Lokaalspoor 28, 3994

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De keukenkastjes hangen nu wel recht Familie Smit uit Venlo Onze nieuwe keuken was door de keukenleverancier niet goed gemonteerd. Op onze verzoeken

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k. in de gemeenten. Scherpenzeel en Renswoude

Jaarverslag 2012. Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k. in de gemeenten. Scherpenzeel en Renswoude Jaarverslag 2012 Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k in de gemeenten Scherpenzeel en Renswoude Inleiding De gemeente Renswoude en Scherpenzeel vinden het belangrijk dat het vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Vereniging van Allergie Patiënten BELEIDSPLAN

Vereniging van Allergie Patiënten BELEIDSPLAN Vereniging van Allergie Patiënten BELEIDSPLAN Inhoudsopgave: Beleidsplan Voorwoord pagina: 2 1. Doelstelling 3 2. De structuur 3 2.1. Algemeen Bestuur 3 2.2. Adviseurs 4 2.3. Vacatures 4 3. Activiteiten

Nadere informatie

JAARBERICHT 2002. stijging vragen

JAARBERICHT 2002. stijging vragen JAARBERICHT 2002 Dit is het jaarbericht van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel (KJRW) Amsterdam over het jaar 2002. Dit jaarbericht geeft een overzicht van de werkzaamheden van de KJRW. De KJRW Amsterdam

Nadere informatie

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers nderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Goirle DIMENSUS beleidsonderzoek April 2012 Projectnummer 488 Het onderzoek De gemeente Goirle is eind april 2010

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG. Postadres: Onderdoor 25, 3995 DW Houten.

ACTIVITEITENVERSLAG. Postadres: Onderdoor 25, 3995 DW Houten. ACTIVITEITENVERSLAG 2017 Infospreekuur Houten, Bezoekadres: Onderdoor 25, 3995 DW Houten Tel. 030-6382526 (tijdens spreekuren direct bereikbaar, daarbuiten via voice-mail) Internet: www.infospreekuurhouten.nl

Nadere informatie

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek Inhoud Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting 113Online

Jaarverslag 2012. Stichting 113Online Jaarverslag 2012 Stichting 113Online Voorwoord Stichting 113Online is er voor iedereen die te maken krijgt met zelfmoord. Voor mensen die zelf suïcidale gedachten of gevoelens hebben, voor mensen die een

Nadere informatie

Stichting Rechtswinkel Renkum

Stichting Rechtswinkel Renkum Stichting Rechtswinkel Renkum Jaarverslag 2013 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave pagina Van de voorzitter 2 Hulpvragen 3 Financiën 3 Automatisering 4 1 Van de voorzitter Met trots mag ik u het jaarverslag

Nadere informatie

Advies over leven, leren, wonen en werken met een visuele beperking

Advies over leven, leren, wonen en werken met een visuele beperking Advies over leven, leren, wonen en werken met een visuele beperking Visio: voor al uw vragen Ik ben slechtziend, kan ik toch zelfstandig wonen en reizen? Door mijn plotselinge slechtziendheid, kost het

Nadere informatie

Stichting Challenges Jaarverslag 2014. Stichting Challenges

Stichting Challenges Jaarverslag 2014. Stichting Challenges Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van over 2014. Sinds 2005 zet Challenges zich als non-profitorganisatie in voor maatschappelijke doeleinden. Met haar activiteiten

Nadere informatie

CONTACTBRIEF nr

CONTACTBRIEF nr CONTACTBRIEF nr.03 2013 Bereikbaarheid Hulpdienst Voor Elkaar (HVE) De HVE is op maandag t/m vrijdag (tussen 09.00 en 13.00 uur) rechtstreeks bereikbaar op telefoonnummer 06-15587336. Buiten deze uren

Nadere informatie

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT JAARVERSLAG 2012 SPORTRAAD STICHTSE VECHT 1 Inleiding 2 Samenstelling Sportraad 3 Behandelde onderwerpen 4 Financieel overzicht 1. Inleiding Dit is het jaarverslag 2012 van de Sportraad Stichtse Vecht.

Nadere informatie

INHOUD. RSIN- identificatienummer: NL 8504 01 422 KVK 52337707

INHOUD. RSIN- identificatienummer: NL 8504 01 422 KVK 52337707 INHOUD Ontstaan van de Stichting... 3 Activiteiten 2012... 3 Publiciteit... 4 Hulpvragers naar afkomst... 4 Vrijwilligers werkzaam in Vlissingen en Goes.... 4 Hulpvragen... 5 Tegenvallers in 2012... 5

Nadere informatie

Jaarplan en begroting 2017

Jaarplan en begroting 2017 Jaarplan en begroting 2017 In het beleidsplan 2016-2018 zijn de doelen van het Gilde Haaksbergen vastgelegd. Dit jaarplan en begroting geeft de doelen voor het jaar 2017 afgeleid van dat plan aan. Onze

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2018 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag op de hoogte van de gang van zaken bij de Stichting

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting vrienden van MeerZoo Steenwijkerweg RG, Marknesse Opgericht december Marknesse, 01 januari

Jaarverslag Stichting vrienden van MeerZoo Steenwijkerweg RG, Marknesse Opgericht december Marknesse, 01 januari Jaarverslag 2017 Stichting vrienden van MeerZoo Steenwijkerweg 15 8316RG, Marknesse Opgericht december 2013 Marknesse, 01 januari 2018-1 - Inhoudsopgave Onderwerp Pagina Inleiding 3 01. Algemeen 3 02.

Nadere informatie

Workshop. Tips en adviezen voor uiterlijke verzorging van mensen met kanker

Workshop. Tips en adviezen voor uiterlijke verzorging van mensen met kanker Workshop Tips en adviezen voor uiterlijke verzorging van mensen met kanker Deze folder geeft u informatie over de workshops Look Good Feel Better in Inloophuis Het Getij. Waarom deze workshops? Naast

Nadere informatie

Workshop Look Good, Feel Better

Workshop Look Good, Feel Better Catharina Kanker Instituut Workshop Look Good, Feel Better www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CKI008 / Workshop Look Good, Feel Better / 01-12-2015

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTEN Stichting De Beide Weeshuizen Prof. Molkenboerstraat 9 6524 RN Nijmegen Tel. 024 3226650 KvK 055782 E-mail: stg.beide.weeshuizen@planet.nl Site:www.beideweeshuizen.nl Postbank 825598 ABN Bank 53.72.57.314

Nadere informatie

LelyStadsGeluiden. De mening van de jongeren gepeild. School en werk 2007

LelyStadsGeluiden. De mening van de jongeren gepeild. School en werk 2007 LelyStadsGeluiden De mening van de jongeren gepeild School en werk 007 In 007 hebben.37 jongeren meegewerkt aan de jongerenenquête. Het onderzoek had als doel om in kaart te brengen wat jongeren doen,

Nadere informatie

Een klacht? Daar komen we samen wel uit

Een klacht? Daar komen we samen wel uit Een klacht? Daar komen we samen wel uit December 2013 2 De medewerkers van Groninger Huis doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gelukkig ervaren de meeste huurders dat ook zo

Nadere informatie

E-mail database 10. Thuis of op kantoor? 11. Internationale activiteiten 12. Inkomsten 13. Inkomsten per branche 14. Inkomsten 2013 vs.

E-mail database 10. Thuis of op kantoor? 11. Internationale activiteiten 12. Inkomsten 13. Inkomsten per branche 14. Inkomsten 2013 vs. 2 Inhoud Inleiding 3 Samenvatting 4 Algemeen profiel 6 Actief sinds 7 Tijdsbesteding per week 8 Aantal websites 9 E-mail database 10 Thuis of op kantoor? 11 Internationale activiteiten 12 Inkomsten 13

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie

Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014

Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014 Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014 Sinds mei 2011 fungeert het Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort ( VIP-Zandvoort) als een soort TOMTOM die bezoekers wegwijs maakt in het vrijwilligerswerk.

Nadere informatie

Stichting Rechtswinkel Rotterdam

Stichting Rechtswinkel Rotterdam te Rapport inzake de jaarrekening 2013 1 Inhoud Blad Accountantsrapportage 3! Samenstellingsverklaring 4! Algemeen 5! Resultaten 6! Financiële positie 7! Bestuursverslag 2013 8! Jaarstukken 2013 11! Jaarrekening

Nadere informatie

Advertentiepakket. Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim

Advertentiepakket. Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim Advertentiepakket Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim Advertentiepakket Chr. Harmonievereniging Crescendo Wie is Crescendo Sassenheim? Crescendo Sassenheim is een harmonieverenging van inmiddels

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Inloophuis Uitzicht

Jaarverslag 2014. Inloophuis Uitzicht Inloophuis Uitzicht Bezoekadres: Krijtstraat 20 4201 GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat 22 4207 NL Telefoon: 0183-629863 Jaarverslag 2014 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2.

Nadere informatie

Jaarverslag Wetswinkel Delfland

Jaarverslag Wetswinkel Delfland 2016 Jaarverslag Wetswinkel Delfland Mevr. Anna Kondratenko (voorzitter) Dhr. Nathan van Rooijen (vice-voorzitter) Dhr. Nick van den Berg (secretaris) Mevr. Priscilla Ooft (penningmeester) Mevr. Susanne

Nadere informatie

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede Jaarverslag 2009 Inhoud 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van Stichting Kwasa. Met dit document willen wij donateurs en andere geïnteresseerden inzicht bieden in de werkzaamheden en financiën van

Nadere informatie

Speelgoedbank Deventer

Speelgoedbank Deventer Beleidsplan Stichting Speelgoedbank Deventer 2013 2014 Opgemaakt 02-01-2014 Beleidsplan Stichting Speelgoedbank Deventer 2013-2014 Inhoud Pagina Inleiding 2 Over Stichting Speelgoedbank Deventer 3 Missie

Nadere informatie

Bevindingen getroffenen en betrokkenen monstertruck-drama

Bevindingen getroffenen en betrokkenen monstertruck-drama Bevindingen getroffenen en betrokkenen monstertruck-drama Resultaten van drie belrondes onder getroffenen en betrokkenen van het monstertruckdrama op 28 september 2014 F.D.H. Koedijk, A. Kok Bevindingen

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties 2014

Tevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties 2014 pagina 1 van 7 Tevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties 2014 Bent u niet degene die ons bureau kan beoordelen dan vragen wij u om de link naar deze vragenlijst door te sturen naar die betreffende

Nadere informatie

Vrijwilligers met brede kennis, Kunde en ervaring willen helpen

Vrijwilligers met brede kennis, Kunde en ervaring willen helpen Pagina 1 van 6 Vrijwilligers met brede kennis, Kunde en ervaring willen helpen JAARVERSLAG 2015 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 2 MISSIE / VISIE / DOELSTELLING / REALISATIE 3 BESTUUR / ORGANISATIE / VERTEGENWOORDIGING

Nadere informatie

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Jaar van 'oprichting' Wij behartigen uw belangen zodat ook u mee kunt doen! Platform Maatschappelijke Ondersteuning Opgericht: 20 juni 2012 Adres:

Nadere informatie

Jaarverslag Maasdonk 2009

Jaarverslag Maasdonk 2009 Jaarverslag Maasdonk 2009 Steunpunt Vrijwilligerswerk Vivaan Maatschappelijke activering Maasdonk Product Aantal Realisatie per 31.12.2009 Vrijwilligerssteunpunt Maasdonk unieke bezoeker website vrijwillig

Nadere informatie

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek.

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Geachte heer, mevrouw, Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Mocht u over de inhoud van dit jaarverslag nog vragen hebben

Nadere informatie

Hierbij presenteert de Rechtswinkel u het jaarverslag over 2016 van de Stichting Juridisch Adviesbureau Rechtswinkel Alphen aan den Rijn e.o.

Hierbij presenteert de Rechtswinkel u het jaarverslag over 2016 van de Stichting Juridisch Adviesbureau Rechtswinkel Alphen aan den Rijn e.o. Jaarverslag 2016 Contactgegevens: Stichting Juridisch Adviesbureau Rechtswinkel Alphen aan den Rijn en omstreken Stadhuisplein 1 2405 SH Alphen aan den Rijn Website: www.rechtswinkelalphen.nl Email: info@rechtswinkelalphen.nl

Nadere informatie

Presentatie Onderzoek Klantentevredenheid in opdracht van Juridisch Loket XYZ

Presentatie Onderzoek Klantentevredenheid in opdracht van Juridisch Loket XYZ Presentatie Onderzoek Klantentevredenheid in opdracht van Juridisch Loket XYZ Onderwerpen - Inleiding/achtergrond - Resultaten - Conslusies Uitvoering: WVB Marketing Inleiding/achtergrond Online tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Beheersstichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. Noordoost Groningen. jaarverslag en jaarrekening 2013

Beheersstichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. Noordoost Groningen. jaarverslag en jaarrekening 2013 Beheersstichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Noordoost Groningen jaarverslag en jaarrekening 2013 Laat niemand in eenzaamheid sterven januari 2014 KvK nummer 02083640 Beheersstichting De Schutse

Nadere informatie

5. Notulen vaststelling jaarrekening 2015 en decharge

5. Notulen vaststelling jaarrekening 2015 en decharge FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 1. Balans per 31 december 2015 2. Winst- en verliesrekening over 2015 3. Specificatie exploitatiekosten 2015 4. Toelichting jaarrekening 2015 5. Notulen vaststelling jaarrekening

Nadere informatie

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2013 1 Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Het verslag geeft een weergave mee

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

UW ADVOCAAT WAT KOST DAT?

UW ADVOCAAT WAT KOST DAT? AdvocatenCollectief UW ADVOCAAT WAT KOST DAT? Advocaten mr Jean-Louis van Os mr Fanny Donders mr Joyce Matthijssen mr Pieter van der Meulen mr Ingrid Nelemans mr Anna van Tol mr Theo ten Velde Wat kost

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2014. Te besluiten om:

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2014. Te besluiten om: COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2014 Te besluiten om: 1. De resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2014 in het kader van artikel 9 Wmo juncto artikel 8.9 vierde lid

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING RECHTSWINKEL HOUTEN

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING RECHTSWINKEL HOUTEN ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING RECHTSWINKEL HOUTEN 1. Toepasselijkheid 1.1 Stichting Rechtswinkel Houten (hierna: Rechtswinkel Houten) is een stichting, opgericht naar Nederlands recht, met als doelstelling

Nadere informatie

Enquête klant ervaring met uw diëtist.

Enquête klant ervaring met uw diëtist. Zeer geachte mevrouw/mijnheer, Enquête klant ervaring met uw diëtist. Wij willen u vriendelijk vragen uw medewerking te verlenen aan deze enquête om zo onze kwaliteit van dienstverlening te vergroten.

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Julius Gezondheidscentrum Parkwijk

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Julius Gezondheidscentrum Parkwijk Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Vervolgmeting Rapportage Julius Gezondheidscentrum Parkwijk ARGO BV 2015 Vervolgmeting Door Cliënten Bekeken Op vier locaties van de Stichting Leidsche Rijn

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 19-1-2015

Jaarverslag 2014 19-1-2015 Jaarverslag 2014 19-1-2015 Voorwoord... 3 Het bestuur... 3 Het ontstaan van Stichting Estafetteloop... 4 De Stichting Estafetteloop... 4 De 100 van Spijkenisse... 5 Hoe werkt het... 5 Het goede doel...

Nadere informatie

Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers

Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers Inhoud Wat doet u bij een klacht 3 Vertrouwenspersonen 3 Klachtenfunctionaris 3 Klachtencommissie 4 Indienen van een klacht bij de klachtencommissie

Nadere informatie

bezoekers per locatie

bezoekers per locatie VERANTWOORDING 2018 Inleiding De Wetswinkel heeft een bedrag van 27.100 gevraagd en gekregen om de kwaliteit van onze werkzaamheden te kunnen waarborgen, het kennisniveau van onze vrijwilligers te verhogen,

Nadere informatie

Hierbij presenteert de Rechtswinkel u het jaarverslag over 2014 van de Stichting Juridisch Adviesbureau Rechtswinkel Alphen aan den Rijn e.o.

Hierbij presenteert de Rechtswinkel u het jaarverslag over 2014 van de Stichting Juridisch Adviesbureau Rechtswinkel Alphen aan den Rijn e.o. Jaarverslag 2014 Contactgegevens: Stichting Juridisch Adviesbureau Rechtswinkel Alphen aan den Rijn en omstreken Stadhuisplein 1 2405 SH Alphen aan den Rijn Website: www.rechtswinkelalphen.nl Email: info@rechtswinkelalphen.nl

Nadere informatie

Als u niet tevreden. van klacht naar kwaliteit

Als u niet tevreden. van klacht naar kwaliteit Als u niet tevreden bent van klacht naar kwaliteit Inhoud Bent u niet tevreden? 2 Wat kunt u doen? 3 De medewerker of leidinggevende 3 De klachtenbemiddelaar 4 Wat kan de klachtenbemiddelaar bieden? 4

Nadere informatie

CBS: Meer werkende vrouwen op de arbeidsmarkt

CBS: Meer werkende vrouwen op de arbeidsmarkt CBS: Meer werkende vrouwen op de arbeidsmarkt Tussen maart en mei is het aantal mensen met een baan met gemiddeld 6 duizend per maand gestegen. De stijging is volledig aan vrouwen toe te schrijven. Het

Nadere informatie

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanten van Careyn over het consultatiebureau Inhoud: 1. Conclusies 2. Algemene dienstverlening 3. Het inloopspreekuur 4. Telefonische dienstverlening 5. Persoonlijk

Nadere informatie

GEMEENTE ROERMOND. Aan de commissie Burgers en Samenleving. Commissienotitie (voor l^ennisgeving) Datum: 4 juni 2013 Portefeuille: BS

GEMEENTE ROERMOND. Aan de commissie Burgers en Samenleving. Commissienotitie (voor l^ennisgeving) Datum: 4 juni 2013 Portefeuille: BS gemeente Roerniond GEMEENTE ROERMOND Commissienotitie (voor l^ennisgeving) Datum: 4 juni 2013 Portefeuille: BS Steller: F. Janssen Afdeling: Sociale Zaken tel.no.: 359 773 Jaarverslag 2012 'Convenant voorkomen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 Stichting

JAARVERSLAG 2014 Stichting JAARVERSLAG 2014 Stichting Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is de stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van hulp aan de inwoners van de Dominicaanse Republiek, waar deze

Nadere informatie

Stichting Cultuurplatform Vechtstreek Financieel jaarverslag 2008 INHOUDSOPGAVE

Stichting Cultuurplatform Vechtstreek Financieel jaarverslag 2008 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 2 2 Balans... 2 3 Toelichting op de balans... 3 4 Winst- en verliesrekening... 4 5 Toelichting op de winst- en verliesrekening... 5 6 Bestemming resultaat boekjaar 2008...

Nadere informatie

1. Verslag van het bestuur

1. Verslag van het bestuur JAARVERSLAG 2017 Inhoudsopgave 1. Verslag van het bestuur... 2 2. Organisatie... 4 2.1 Kenmerken... 4 2.2 Doelstellingen... 4 2.3 Organisatiestructuur... 4 3. Dienstverlening... 6 4. Vrijwilligers... 7

Nadere informatie

Gemeente Nederweert. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 30 juni 2017

Gemeente Nederweert. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 30 juni 2017 Gemeente Nederweert Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 30 juni 2017 DATUM 30 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl

Nadere informatie

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4.

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Uitnodiging Jaarvergadering Oudervereniging Woensdag 30 september 2015 Agenda Start: 19.30 uur Locatie: OBS Jongleren 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Afsluiting Oudervereniging OBS jongleren,

Nadere informatie

na een hernia-operatie

na een hernia-operatie Klachtenregeling adviezen ZorgSaam na een hernia-operatie Toelichting voor cliënten, ZorgSaam familieleden en bezoekers 1 2 Waarom een klachtenregeling voor cliënten, familieleden en bezoekers? De artsen

Nadere informatie

Na de ALV (ca. 20 minuten) en de pauze volgt de lezing: Olympisch Amsterdam door de heer Martin Ribbens. Agenda Algemene Leden Vergadering. 1.

Na de ALV (ca. 20 minuten) en de pauze volgt de lezing: Olympisch Amsterdam door de heer Martin Ribbens. Agenda Algemene Leden Vergadering. 1. Hierbij nodig ik u uit tot het bijwonen van de Algemene Leden vergadering (ALV) van de ACHV die zal worden gehouden op dinsdag 10 maart 2015, in Huize Antonius Kamperfoelieweg 207 Amsterdam. Aanvang 20.00

Nadere informatie

Leverstichting Nederland. - Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting behorend tot het financieel verslag 4

Leverstichting Nederland. - Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting behorend tot het financieel verslag 4 Leverstichting Nederland Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave pagina Verslag van het Bestuur 2 Financieel verslag - Balans per 31 december 2014 3 - Staat van baten en lasten over 2014 3 - Toelichting behorend

Nadere informatie

BESTUURSVERSLAG OVER 2016

BESTUURSVERSLAG OVER 2016 BESTUURSVERSLAG OVER 2016 Graag blikken wij terug op een bijzonder 2016 voor Villa Pinedo, waarin het waarborgen van de continuïteit en groei centraal stonden. Kantoor en personeel Om de benodigde- en

Nadere informatie

Jeugdzorg met een pgb

Jeugdzorg met een pgb Jeugdzorg met een pgb Voor wie is deze brochure? Deze brochure is bedoeld voor: ouders /verzorgers van kinderen uit de gemeente Den Haag die een persoonsgebonden budget (pgb) vanuit de Jeugdwet willen

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2015 Stichting Kanaleneiland GEZond!

Klanttevredenheidsonderzoek 2015 Stichting Kanaleneiland GEZond! Inleiding Stichting Kanaleneiland GEZond is in 2011 gestart met het traject Eerstelijns zorgcentra door Cliënten Bekeken (ECB) in het kader van de GEZ contractering. De eerste drie jaar (2011-2014) is

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Er Zijn

Jaarverslag 2011. Er Zijn Jaarverslag 2011 Er Zijn Inleiding Dit jaarverslag omvat achtereenvolgens een voorwoord van de voorzitter, een verslag van de vrijwilligersactiviteiten en een overzicht (met een toelichting) van de rekening

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoudsopgave. Werk Informatie voor werkgevers 2

Voorwoord. Inhoudsopgave. Werk Informatie voor werkgevers 2 Mei 2014 Voorwoord In deze tweede digitale nieuwsbrief weer volop nieuws. Zo kunt u lezen over WeHelpen.nl; een nieuwe, laagdrempelige manier om hulp aan te bieden en te ontvangen. Zo kan iedereen een

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2013-233 d.d. 17 juli 2013 (mr. H.J. Schepen, voorzitter, mr. A.P. Luitingh, en mr. J.Th. de Wit, leden, en mevrouw mr. M. Nijland, secretaris)

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden en coördinatoren blz. 4 Werkgebied blz. 4 Doelstelling blz. 5 Hulpverlening blz.

Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden en coördinatoren blz. 4 Werkgebied blz. 4 Doelstelling blz. 5 Hulpverlening blz. JAARVERSLAG 2017 1 2 Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden en coördinatoren blz. 4 Werkgebied blz. 4 Doelstelling blz. 5 Hulpverlening blz. 5 Vrijwilligers blz. 6 Coördinatoren blz.

Nadere informatie