NITROX DIVER. Overzicht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NITROX DIVER. Overzicht"

Transcriptie

1 NITROX DIVER Overzicht

2 Zoals beschreven volgens de NEN-EN 11107:2009. De PSDA Bied alle duikopleidingen conform de Europese normen: EN Recreational diving services Safety related minimum requirements for the training of recreational Open water divers Part 1: Level 1 Supervised Diver. (Op veiligheid gebaseerde minimum vereisten voor het opleiden van recreatie perslucht duikers deel 1: Niveau 1 Duiker onder toezicht). EN Recreational diving services Safety related minimum requirements for the training of recreational Open water divers Part 2: Level 2 Autonomous Diver. (Op veiligheid gebaseerde minimum vereisten voor het opleiden van recreatie perslucht duikers deel 2: Niveau 2 Zelfstandig duiker). EN Recreational diving services Safety related minimum requirements for the training of recreational Open water divers Part 3: Level 3 Dive Leader. (Op veiligheid gebaseerde minimum vereisten voor het opleiden van recreatie perslucht duikers deel 3: Niveau 3 Duikleider). EN Recreational diving services Safety related minimum requirements for the training of scuba instructors Part 1: Level 2. (Op veiligheid gebaseerde minimum vereisten voor het opleiden van perslucht instructeurs deel 1: Niveau 1). EN Recreational diving services Safety related minimum requirements for the training of scuba instructors Part 2: Level 2. (Op veiligheid gebaseerde minimum vereisten voor het opleiden van perslucht instructeurs deel 2: Niveau 2). EN Recreational diving services Requirements for recreational scuba diving service providers. (Vereisten voor leveranciers van recreatie perslucht opleidingen). EN Eisen voor opleidingen met verrijkte lucht nitrox (EAN) duiken, specificeert de vereiste niveau van bekwaamheid van een duiker om te worden beloond met een verrijkte lucht nitrox (EAN) duiker certificering door een opleidingsorganisatie. 2000, 2019PSDA. (AMaas) Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit boek mag worden verveelvoudigd in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

3 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Opleiding standaards Voorvereisten Inhoud opleiding Bijzonderheden. Hoofdstuk 2 Theorie modulen Algemeen Theorie modulen Hoofdstuk 3 Praktijk modulen Buitenwater modulen. Cursus checklist Nitrox

4 HOOFDSTUK 1 OPLEIDING STANDAARDS VOORVEREISTEN: minimaal 15 jaar oud zijn. in het bezit zijn van een geldige medische verklaring. PSDA Open water diver (level 2) PSDA Specialty diep duiken of equivalent ingeschreven zijn bij de PSDA en de bijbehorende jaarlijkse contributie hebben voldaan Tot een leeftijd van 18 jaar moet er tevens door de ouders of voogd een overlegd worden. schriftelijke goedkeuring INHOUD OPLEIDING: Theorie : De cursist kan zijn theoretische modulen op 3 verschillende manieren volgen: Aan de hand van zelfstudie door middel van de cursusmedia (CD/ INTERNET); Aan de hand van theoretische lessen bij een PSDA instructeur in actieve status. of een combinatie van de twee bovenstaande. De modulen die hij/zij niet door zelfstudie begrijpt moet alsnog door een PSDA instructeur gegeven worden. Het theoretische examen dient altijd afgenomen te worden bij en door een PSDA instructeur in actieve status. Praktijk : Het praktijkdeel bestaat uit 2 delen Analyseren van adem module; Buitenwater Modulen BIJZONDERHEDEN: - Voordat aan deze opleiding begonnen kan worden dienen alle voorvereisten voldaan te zijn. - Alle theoretische modulen dienen behandeld (door zelfstudie en/of door theorielessen) en geëvalueerd te zijn. Dit dient gecontroleerd te worden door middel van het theoretische examen waarbij ten minste een score van 80% op gehaald dient te worden. - Alle praktische modulen dienen geleerd en geëvalueerd te zijn. Dit dient gecontroleerd te worden door middel van het met voldoende resultaat uitvoeren van de vereiste vaardigheden bij een bevoegde PSDA i nitrox nstructeur. - Alle buitenwater vaardigheden dienen geleerd en geëvalueerd te worden door een PSDA nitrox instructeur niveau 2 of hoger die de gehele sessie in het water en in directe controle is. - Voordat de cursist mag beginnen aan de buitenwaterduiken, dienen de theoretische modulen met goed gevolg volledig afgerond te zijn. - Alle buitenwater duiken mogen alleen gemaakt worden in water waar waarbij een directe verticale opstijging naar de oppervlakte mogelijk is. - Tijdens de opleiding mogen er niet meer dan drie opleidingsduiken op een dag gegeven worden. - Voor elke cursist dient een PSDA Opleiding Checklist van de betreffende cursus bijgehouden te worden. Alle delen die voldaan zijn dienen door de bevoegde PSDA nitrox instructeur en de betreffende cursist afgetekend te worden. - De cursist kan pas gebrevetteerd worden als aan alle opleidingsvereisten (inclusief cursusgeld en aftekening van de cursus checklist) zijn voldaan.

5 - De bevoegde PSDA nitrox instructeur dient alle gegevens die van toepassing zijn op de opleiding (Verklaring van begrip, medische verklaring of medisch onderzoek, cursus checklist, examens, etc.) ten minste 5 jaar te bewaren (of langer indien de lokale wetten en/of regelgevingen dit vereisen). - Indien de cursist een ziekte en/of afwijking heeft dat een (medisch) probleem kan opleveren tijdens de opleiding, moet er een medisch onderzoek worden overlegd, ondertekend door een bevoegde duikmedisch arts, waarin staat dat het volgen van de opleiding geen probleem oplevert voor de gezondheid van de cursist. - De PSDA Nitrox duiker mag, na brevettering, alleen maar samen duiken met een bevoegde niveau 2 (of hoger) of een equivalent van dit niveau. - De PSDA nitrox duiker, mag, tijdens de opleidingen en na brevettering, niet dieper duiken dan 30 meter diepte op zeeniveau of een equivalent tijdens duiken op hoogten. - De PSDA Nitrox duiker mag, tijdens de opleiding en na brevettering, alleen maar niet-decompressieduiken maken. - Tijdens alle praktijkmodulen dienen de PSDA nitrox instructeur, de PSDA assistenten en de PSDA cursisten minimaal te beschikken over de uitrusting zoals deze omschreven is in de NEN-EN en de NEN -EN 11107:2009 ;. Dit betekent dat ze minimaal dienen te beschikken over: o Masker, snorkel, vinnen; o Duikcilinder met het geschikte gas voor de betreffende opleiding;( aangepast voor Eanx) o Draagsysteem voor de duikcilinder; o Drijfvermogen (stabjacket) voorzien van een lagedruk inflator; o Ademautomaat met vraagsysteem; ( aangepast voor Eanx) o Alternatief ademgas systeem; ( aangepast voor Eanx) o Onderwater manometer; o Onderwater dieptemeter; o Onderwater tijdmeter; o Middel om de maximale veilige gaslimieten te controleren (duikplanner en/of duikcomputer); o Duikkleding geschikt voor de lokale omstandigheden; o Loodsysteem (indien noodzakelijk) met snelontsluiting; o Omgeving noodzakelijke middelen (OW navigatie, duikmes, etc.).

6 HOOFDSTUK 2 THEORIE MODULEN ALGEMEEN: Als de cursist zich heeft aangemeld voor de opleiding de volgende administratieve handelingen moet dan uitgevoerd worden : - Vul samen de cursus checklist Nitrox diver in; - Verklaar de kosten van de cursus (materialen, huur uitrusting, ademlucht, etc.) - Ontvang cursusgeld van de opleiding; - Geef het cursuspakket Nitrox diver mee. Minimale inhoud pakket: o Cursus DVD; o 5 logboekblaadjes; o Medische verklaring (via internet uit te printen); o Verklaring van begrip(via internet uit te printen); - Vertel de cursist dat deze, voor aanvang van de praktijk modulen, de medische verklaring en de verklaring van begrip ondertekend moet hebben ingeleverd. - Vertel de cursist dat deze, voor beëindiging van de opleiding het volledige cursusgeld moet hebben voldaan en een goed gelijkende (digitale) pasfoto moet hebben ingeleverd voor brevettering. THEORIE MODULEN: MODULEN LEREN DOOR ZELFSTUDIE Als de cursist aan zelfstudie doet, ga dan door naar het theorie examen. MODULEN VOLGEN BIJ DE PSDA INSTRUCTEUR Als een cursist besluit de modulen te volgen bij een PSDA nitrox instructeur, dan dient de instructeur voor de opleiding Nitrox diver de volgende modulen te geven: Uitrusting module 1 Analyseren van mengsels module 1 Nitrox module 2 Vulmethoden module2 Aed en tabbellen module 3 Zuurstof en ppo2 module 3 Mod module 3 Formules voor nitrox module 3 Bijlage,s planning en vullogboek module 4 Overzicht praktijk module 4 Deze modulen dienen gegeven te worden aan de hand van de presentaties zoals deze beschikbaar zijn in de PSDA bibliotheek van de PSDA Internetsite bij de afdeling Nitrox diver. Alle theorie modulen dienen afgerond te zijn voordat de cursist aan het theorie examen kan deelnemen.

7 THEORIE EXAMEN Als de cursist alle theorie modulen heeft doorgenomen (door zelfstudie of door het volgen van de modulen bij een PSDA nitrox instructeur), dan kan deze deelnemen aan het theorie examen. De laatste versie van dit examen is beschikbaar in de PSDA bibliotheek van de PSDA Internetsite bij de afdeling nitrox diver en wordt online gemaakt. De cursist dient een initiële score te hebben van ten minste 80% om te moeten slagen, de foutieve en/of niet beantwoorde vragen moet met de PSDA nitrox instructeur zijn doorgenomen. De uitslag wordt dan door de instructeur uitgeprint en de cursist tekent onder het examen antwoordblad dan ook dat dit is gebeurd en dat hij of zij ook de foutieve vragen nu heeft begrepen. HOOFDSTUK 3 PRAKTIJK MODULEN BUITENWATER MODULEN: Dit deel dient om de cursist de vaardigheden en het vertrouwen te geven dat het geleerde in de theorie modulen eenvoudig in het buitenwater gebruikt kunnen worden. De vaardigheden die de cursist hierbij zelfstandig moet volbrengen zijn deze zoals genoemd op de Opleiding checklist Nitrox diver. Voordat aan de buitenwater modulen mag worden begonnen dienen de theorie modulen (inclusief theorie examen), volledig te zijn afgerond. De buitenwater modulen mogen niet in één sessie afgerond worden, maar dienen over ten minste twee sessies verdeeld te worden die allen minimaal 15 minuten moeten duren. Tijdens de opleiding mogen er niet meer dan 3 opleidingsduiken op één dag gegeven worden. De minimale diepte voor het uitvoeren van de vaardigheden mag, tijdens de buitenwaterduiken, nooit minder dan 5 meter diepte op zeeniveau of een equivalent tijdens duiken op hoogten zijn. De maximale diepte mag, tijdens de buitenwaterduiken, nooit voorbij de 30 meter diepte op zeeniveau of een equivalent tijdens duiken op hoogten zijn. De volgorde waarin de vaardigheden van de modulen gedaan wordt is vrij ter beslissing van de PSDA nitrox instructeur, maar vaardigheden waarbij duikapparatuur betrokken is (bijvoorbeeld het duikmasker) dienen wel van eenvoudig naar moeilijker opgebouwd te worden. De vaardigheden dienen uitgevoerd te worden zoals deze omschreven zijn in de PSDA bibliotheek van de PSDA Internetsite bij de afdeling Algemeen. Een buitenwaterduik dient ten minste het volgende te bevatten: - Briefing; - Duikvoorbereiding (omkleden, apparatuur montage); - Buddy check; - Entry; - Afdaling; - OW activiteit (vaardigheden modulen); - Opstijging; - Oppervlakte procedures; - Exit; - Na de duik procedures (omkleden, demontage, reinigen en opruimen apparatuur); - Debriefing; - Inloggen en aftekenen duik.

8 PSDA OPLEIDING CHECKLIST Nitrox diver Dit formulier dient de PSDA nitrox Instructeur te gebruiken om te controleren of de PSDA Nitrox cursist aan alle eisen heeft voldaan voordat hij/zij gebrevetteerd kan worden. Dit formulier dient NIET opgestuurd te worden naar PSDA, maar dient bij de gegevens van de cursist gehouden te worden voor controle doeleinden. CURSIST GEGEVENS: Achternaam: Adres: Woonplaats: Tel. Privé: Geboortedatum: Voornaam: Postcode: Land: Tel. Zaak: Internet: Geslacht: man / vrouw PSDA nummer (indien van toepassing): Handtekening cursist: VOORVEREISTEN: 1 q Minimum leeftijd 15 jaar 1 q Goedgekeurde medische verklaring 1 q Ondertekende verklaring van begrip Handtekening controlerend instructeur PSDA nummer: ADMINISTRATIE: 1 q Cursusgeld voldaan 1 q Pasfoto (digitaal) ingeleverd 1 q PSDA Nitrox DVD meegegeven inlogcode: Handtekening controlerend instructeur PSDA nummer:

9 THEORIE MODULEN DELEN DIE GEGEVEN ZIJN INDIEN DE CURSIST AAN ZELFSTUDIE DOET: Naam cursist: Onderdeel: Datum: Initialen Instructeur: Initialen cursist: Theorie examen DELEN DIE GEGEVEN ZIJN INDIEN DE CURSIST LESSEN VOLGT BIJ DE INSTRUCTEUR: Naam cursist: Onderdeel: Datum: Initialen Instructeur: Initialen cursist: Module 1 Module 2 Module 3 Module 4 Theorie examen BUITENWATER MODULEN DUIKVAARDIGHEDEN: Naam cursist: Onderdeel: Datum: Initialen Instructeur: Initialen cursist: Persluchtset Monteren Persluchtset demonteren Buddy-check aan land Bubbel-check onder water Alternatieve luchtbron ademen, opstijging Nultijden onderwater Transporteren duiker in moeilijkheden Minimaal 2 buitenwater lesduiken van ten minste 15 minuten

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin: Aantal duiken voor brevet: 18 jaar 40 (25 uur) 50 (32 uur) Specialty Science of Diving Minimum leeftijd

Nadere informatie

SSI Instructeur - Dive Control Specialist

SSI Instructeur - Dive Control Specialist SSI Instructeur - Dive Control Specialist Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin DiveCon Aantal duiken bij begin ITC Aantal duiken bij begin IE 18 jaar 60 duiken (40 uur) 75 duiken

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,-

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,- Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: 15 jaar Minimale leeftijd professional 18 jaar Aantal duiken bij begin: 40 (25 uur) Aantal duiken voor brevet: 50 (32 uur) Specialty

Nadere informatie

Standaards en procedures is een instructie handleiding Zoals beschreven volgens de NEN-EN 11107:2009. EN EN EN EN

Standaards en procedures is een instructie handleiding Zoals beschreven volgens de NEN-EN 11107:2009. EN EN EN EN Standaards en procedures is een instructie handleiding Zoals beschreven volgens de NEN-EN 11107:2009. De PSDA Bied alle duikopleidingen conform de Europese normen: EN 14153-1 Recreational diving services

Nadere informatie

Standaards en procedures

Standaards en procedures Standaards en procedures Standaards en procedures is een instructie handleiding Zoals beschreven volgens de NEN-EN 11107:2009. De PSDA Bied alle duikopleidingen conform de Europese normen: EN 14153-1 Recreational

Nadere informatie

SSI Instructeur - Dive Control Specialist

SSI Instructeur - Dive Control Specialist SSI Instructeur - Dive Control Specialist Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin DiveCon Aantal duiken bij begin ITC Aantal duiken bij begin IE 18 jaar 60 duiken (40 uur) 75 duiken

Nadere informatie

Praktijklessen 1*-duiker

Praktijklessen 1*-duiker Praktijklessen 1*-duiker Naam: Pagina 1 van 15 Postbus 326 3900 AH Veenendaal T 0318-55 93 47 F 0318-55 93 48 I www.onderwatersport.org Inleiding Dit overzicht van de praktijklessen voor het brevet 1*-duiker

Nadere informatie

(Op veiligheid gebaseerde minimum vereisten voor het opleiden van recreatie

(Op veiligheid gebaseerde minimum vereisten voor het opleiden van recreatie Specialty navigatie De PSDA Bied alle duikopleidingen conform de Europese normen: EN 14153-1 Recreational diving services Safety related minimum requirements for the training of recreational Open water

Nadere informatie

Voorwaarden Gebruik Faciliteiten Blauwe Meer door Duikinstructeurs

Voorwaarden Gebruik Faciliteiten Blauwe Meer door Duikinstructeurs Voorwaarden Gebruik Faciliteiten Blauwe Meer door Duikinstructeurs Algemeen Deze voorwaarden zijn van toepassing op de natuurlijke persoon die als zijnde Duikinstructeur ('Duikinstructeur') het terrein

Nadere informatie

Rebreather duiken bij Scubido: Poseidon MKVI en SE7EN

Rebreather duiken bij Scubido: Poseidon MKVI en SE7EN 1 Rebreather duiken bij Scubido: Poseidon MKVI en SE7EN Rebreather duiken leer je bij Scubido op de Poseidon MKVI en SE7EN ECCR rebreather. Scubido leidt op volgens het PADI rebreather opleidingssysteem.

Nadere informatie

SIGMA Vademecum. Benamingen en afkortingen. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Titel van het document

SIGMA Vademecum. Benamingen en afkortingen. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Titel van het document Benamingen en afkortingen SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Inhoud Benamingen en afkortingen 1 2.Aanpassingen 3 3.Cursus en brevetbenaming 3 3.1Recreatieve duikopleiding 3 3.1.1Duiker 1-ster 3 3.1.2 Duiker 2-ster

Nadere informatie

Paraaf duikinstructeur:

Paraaf duikinstructeur: Algemeen : Deze voorwaarden zijn van toepassing op de natuurlijke persoon die als zijnde duikinstructeur ('PADI Duikinstructeur') het terrein of de gehuurde faciliteiten van Vipdiveschool.com zal betreden/

Nadere informatie

THINK BLUE PADI TEC TRIMIX 65 EXPLORE NEW FRONTIERS

THINK BLUE PADI TEC TRIMIX 65 EXPLORE NEW FRONTIERS PADI TEC TRIMIX 65 EXPLORE NEW FRONTIERS PADI TEC TRIMIX 65 heeft als doel het dieptebereik uit te breiden van technische duikers die al opgeleid en gekwalificeerd zijn voor het gebruik van perslucht,

Nadere informatie

THINK BLUE PADI TEC50 EXPLORE NEW FRONTIERS

THINK BLUE PADI TEC50 EXPLORE NEW FRONTIERS PADI TEC50 EXPLORE NEW FRONTIERS De TEC50 cursus rondt je training op beginnersniveau tecdiver af, waarmee je dieper gaat dan de limieten voor het sportduiken. Na TEC40 en TEC45 is dit het laatste onderdeel

Nadere informatie

4. Plan je duik en duik je plan

4. Plan je duik en duik je plan Leve de Zeel Inleiding Hoofdstuk 1. De eerste kennismaking 15 Je eerste uitrustingsstukken Duikmasker Snorkel Vinnen Loodgordel Persluchtfles Trimvest Automaat en octopus Je eerste duik Je eerste duik

Nadere informatie

thinkblue.eu PADI TEC40 EXPLORE NEW FRONTIERS

thinkblue.eu PADI TEC40 EXPLORE NEW FRONTIERS thinkblue.eu PADI TEC40 EXPLORE NEW FRONTIERS TEC40 is een leuk en spannend programma om kennis te maken met techisch duiken. Je legt de brug tussen recreatief duiken en dieper techisch decompressie-duiken.

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-03 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; Inrichten duikschool; Op dit moment zijn we druk bezig

Nadere informatie

SIGMA Vademecum DUIKER 1-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Duiker 1-ster

SIGMA Vademecum DUIKER 1-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Duiker 1-ster DUIKER 1-STER SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Inhoud 1 Profiel...3 2 Conformiteit...3 3 Doelstelling...3 6 Inhoud van de opleiding...4 6.1 Theorie...4 6.2 Zwembad...4 6.3 Buitenwater...4 6.4 Hulpverlening...4

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Regelgeving omtrent Clubduiken, Funduiken, Instructieduiken

BIJLAGE 1: Regelgeving omtrent Clubduiken, Funduiken, Instructieduiken BIJLAGE 1: Regelgeving omtrent Clubduiken, Funduiken, Instructieduiken Behorend bij het Huishoudelijk Reglement van de Leidse Onderwatersportvereniging "Calypso" ORGANISATIE VAN BUITENWATERDUIKEN LOV CALYPSO

Nadere informatie

Lesschema 3 daagse PADI Open Water Diver cursus

Lesschema 3 daagse PADI Open Water Diver cursus Binnenkort is het zover en gaat u de PADI volgen. Dit schema beschrijft de indeling van deze 3 daagse cursus. Lees dit schema dan ook aandachtig vóór aanvang van de cursus door en twijfel bij eventuele

Nadere informatie

- CMAS 1* Diver - CEDIP 1* Diver - RSTC (PADI, NAUI, enz) Openwater Diver

- CMAS 1* Diver - CEDIP 1* Diver - RSTC (PADI, NAUI, enz) Openwater Diver Profiel Duiker 1-ster De Duiker 1-ster wordt in het Engels aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende term, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de VVW- Duiker 1-ster in zijn

Nadere informatie

Praktijklessen 2*-duiker

Praktijklessen 2*-duiker Praktijklessen 2*-duiker Naam: Pagina 1 van 18 Postbus 326 3900 AH Veenendaal T 0318-55 93 47 F 0318-55 93 48 I www.onderwatersport.org Inleiding Dit overzicht van de praktijklessen voor het brevet 2*-duiker

Nadere informatie

SIGMA Vademecum DUIKER 3-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Duiker 3-ster

SIGMA Vademecum DUIKER 3-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Duiker 3-ster DUIKER 3-STER SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Inhoud 1 Profiel...3 2 Conformiteit...3 3 Doelstelling...3 6 Inhoud van de opleiding...4 6.1 Theorie...4 6.2 Zwembad...5 6.3 Buitenwater...5 7 Homologatie van

Nadere informatie

Wet Wheels: Duiken voor en met personen met een handicap

Wet Wheels: Duiken voor en met personen met een handicap Wet Wheels: Duiken voor en met personen met een handicap http://wiki.nelos.be/ http://wiki.nelos.be/index.php/commissie_duikers_met_een_handicap VOORWAARDEN BEGINNENDE WW er - Lid Nelos club - Minimum

Nadere informatie

Praktijklessen 3*-duiker

Praktijklessen 3*-duiker Praktijklessen 3*-duiker Naam: Pagina 1 van 11 Postbus 326 3900 AH Veenendaal T 0318-55 93 47 F 0318-55 93 48 I www.onderwatersport.org Inleiding Dit overzicht van de praktijklessen voor het brevet 3*-duiker

Nadere informatie

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8 Informatie 1 Welkom... 2 2 Opleidingen... 2 2.1 Opleidingseisen... 2 2.2 Duikmedische keuring... 2 2.3 Welke opleidingen kan ik volgen... 3 2.4 1*-Opleiding... 4 2.5 2*-Opleiding... 5 2.6 3*-Opleiding...

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-05 Het is weer FEEST!!!!!!! In deze nieuwsbrief; Sealand Diving en Buddyfish hebben een eigen Course Director Vanaf nu is Sealand Diving

Nadere informatie

STANDAARDS GEDRAGSREGELS VOOR VEILIG DUIKEN VERKLARING VAN BEGRIP VAN DE DUIKVEILIGHEIDSREGELS

STANDAARDS GEDRAGSREGELS VOOR VEILIG DUIKEN VERKLARING VAN BEGRIP VAN DE DUIKVEILIGHEIDSREGELS BIJLAGE ALGEMENE STANDAARDS EN PROCEDURES STANDAARDS GEDRAGSREGELS VOOR VEILIG DUIKEN VERKLARING VAN BEGRIP VAN DE DUIKVEILIGHEIDSREGELS S.v.p. zorgvuldig lezen alvorens t ondertekenen. Dit is een verklaring

Nadere informatie

Praktijklessen Specialisatie Redden

Praktijklessen Specialisatie Redden Praktijklessen Specialisatie Redden Naam cursist: Pagina 1 van 8 Postbus 326 3900 AH Veenendaal T 0318-55 93 47 F 0318-55 93 48 I www.onderwatersport.org Inleiding Dit overzicht van de praktijklessen voor

Nadere informatie

SPECIALTY OPLEIDINGEN DOCUMENTATIE WERKBLAD (Alleen voor gebruik door PADI instructeurs)

SPECIALTY OPLEIDINGEN DOCUMENTATIE WERKBLAD (Alleen voor gebruik door PADI instructeurs) Naam leerling Adres Woonplaats Provincie Land Postcode Telefoon ( ) Geboortedatum SPECIALTY OPLEIDINGEN DOCUMENTATIE WERKBLAD (Alleen voor gebruik door PADI instructeurs) Fax ( ) Geslacht M V Opmerking

Nadere informatie

Instructor development Info brochure 2013 Marco s Diving Team

Instructor development Info brochure 2013 Marco s Diving Team Instructor development Info brochure 2013 Marco s Diving Team Course Director: Marco De Paepe Instructor trainer for: Emergency First Response and Care for Children with AED, Drift, EANX, Dry suit, Emergency

Nadere informatie

IDCNederland.nl 2015

IDCNederland.nl 2015 IDCNederland.nl 2015 Informatie over de PADI duikinstructeuropleiding (IDC Instructor Development Course) Van plan om PADI duikinstructeur te worden? en het examen van PADI (IE Instructor Examination)

Nadere informatie

Mijn spreekbeurt gaat over: leren sportduiken

Mijn spreekbeurt gaat over: leren sportduiken Mijn spreekbeurt gaat over: leren sportduiken Waarom dit onderwerp? Redenen kunnen bijvoorbeeld zijn: Ik vind het een leuk en interessant onderwerp Ik vind de onderwater natuur erg leuk Ik snorkel graag

Nadere informatie

PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht

PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht Droogpak duiker: 2015 (012015) Zondag 18 januari aanvang: 08:00uur Buitenwater () Zaterdag 14 maart aanvang: 08:00uur Buitenwater (112015) Zondag

Nadere informatie

Lesschema 2 daagse PADI Open Water Diver cursus

Lesschema 2 daagse PADI Open Water Diver cursus Binnenkort is het zover en gaat u de PADI volgen. Dit schema beschrijft de indeling van deze 2 daagse cursus. Lees dit schema dan ook aandachtig vóór aanvang van de cursus door en twijfel bij eventuele

Nadere informatie

Model duikplan niveau 1*-duiker

Model duikplan niveau 1*-duiker Model duikplan niveau 1*-duiker Stap Hoe doe je dat? Resultaat 1. Bepaal je maximale duikdiepte (MDD) 2. Bepaal je maximale duiktijd (MDT) Spreek met je buddy af hoe diep jullie bij deze duik maximaal

Nadere informatie

Commissie Opleiding Opleiding recreatieve brevetten Cursusaanbevelingen

Commissie Opleiding Opleiding recreatieve brevetten Cursusaanbevelingen Opleiding recreatieve brevetten Cursusaanbevelingen Inhoud 1. Inleiding... 4 2. Belangrijke opmerking... 4 3. Theorie... 4 3.1 Cursusmateriaal... 4 3.2 Didactisch materieel... 5 3.3 Leslokaal... 5 3.4

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 2-ster. VVW-Duiken Duiker 2-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/46

Vorderingsboekje. Duiker 2-ster. VVW-Duiken Duiker 2-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/46 Duiker 2-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/46 Inhoud van dit boekje Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 2-ster 5 Conformiteit 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 6 Inhoud van

Nadere informatie

Instructor development Info brochure 2015

Instructor development Info brochure 2015 Instructor development Info brochure 2015 IN SAMENWERKING MET Lesgevers: Assistent Instructor Cursus Jean- Paul Dhondt, Padi IDC Staf Instructor IDC (OWSI) Cursus John Bolle, Padi Course Director Contact:

Nadere informatie

SSI Standaards (2018) (EDITIE 2018)

SSI Standaards (2018) (EDITIE 2018) SSI Standaards (2018) (EDITIE 2018) SSI International GmbH, 28.03.2018 SSI Standaards (2018) INHOUD MEDEDELING EN AFSTANDSVERKLARING MET BETREFFENDE AANSPRAKELIJKHEID 51 Algemene trainingstandaards 52

Nadere informatie

Trainings- en cursusupdate voor PADI -leden van over de hele wereld. VIERDE KWARTAAL 2016 Artikelnr

Trainings- en cursusupdate voor PADI -leden van over de hele wereld. VIERDE KWARTAAL 2016 Artikelnr Training Trainings- en cursusupdate voor PADI -leden van over de hele wereld VIERDE KWARTAAL 2016 Artikelnr. 01226 In deze uitgave... Wijziging koppeling Enriched Air Diver-cursus 2 Het gebruik van verrijkte

Nadere informatie

Alle instructeurs en begeleiders hebben de opleiding jeugdbegeleider van VVW-duiken gevolgd.

Alle instructeurs en begeleiders hebben de opleiding jeugdbegeleider van VVW-duiken gevolgd. Reglement jeugdduiken Dit document heeft als doel de ouders te informeren over de jeugdduikwerking van Scuba Diving Team Oostende vzw. In dit document staat beschreven wie, waar en welke verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Duiker 2-ster Profiel Duiker 2-ster Advanced Open Water Diver. Conformiteit CMAS 2* Diver CEDIP 2* Diver

Duiker 2-ster Profiel Duiker 2-ster Advanced Open Water Diver. Conformiteit CMAS 2* Diver CEDIP 2* Diver Profiel Duiker 2-ster De Duiker 2-ster wordt in het Engels aangeduid als Advanced Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende term, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de VVW- Duiker 2-ster

Nadere informatie

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding Jij en duiken Jouw eerste ademhaling onder water Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding voor iedereen vanaf 10 jaar in de Galderse Meren in Breda bij DiveSenses Lees in deze informatie

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 1-ster. VVW-Duiken Duiker 1-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/34

Vorderingsboekje. Duiker 1-ster. VVW-Duiken Duiker 1-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/34 Duiker 1-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/34 Inhoud van dit boekje Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Bevoegdheden 5 Inhoud van de opleiding 5 Opbouw van dit boekje en wijze van evalueren 6 Aftekenen

Nadere informatie

SIGMA Vademecum DUIKER 2-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Duiker 2-ster

SIGMA Vademecum DUIKER 2-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Duiker 2-ster DUIKER 2-STER SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Inhoud 1 Profiel... 3 2 Conformiteit... 3 3 Doelstelling... 3 6 Inhoud van de opleiding... 4 6.1 Theorie... 4 6.2 Zwembad... 4 6.3 Buitenwater... 4 7 Homologatie

Nadere informatie

Go PRO. Benodigde tijd voor afronding: Drie dagen drie weken* Geplande datum van afronding: ZES MAANDEN VOORAF. Benodigde lesmaterialen:

Go PRO. Benodigde tijd voor afronding: Drie dagen drie weken* Geplande datum van afronding: ZES MAANDEN VOORAF. Benodigde lesmaterialen: Als PADI-professional behoor je tot de groep duikprofessionals waar wereldwijd de meeste vraag naar is. Of je nu bij een plaatselijk duikcentrum, bij een resort of op een liveaboard werkt, er wacht je

Nadere informatie

Niveau A. Niveau B. Niveau C. Niveau D. oom. autono. el hulp. hulp OW. Autonoom. Ervaren + NEEN, hulp nodig of? Maar beetje hulp nodig?

Niveau A. Niveau B. Niveau C. Niveau D. oom. autono. el hulp. hulp OW. Autonoom. Ervaren + NEEN, hulp nodig of? Maar beetje hulp nodig? Flowchart Niveau (her)bepalen? JA + geslaagd theorie 2*D Autonoom Ervaren + duiken? Redden? NEEN, hulp nodig? JA Niveau A NEEN 1ste niv.? Niveau B Maar beetje hulp nodig? JA Niveau C Jaarlijkse herevaluatiee

Nadere informatie

Sportduikinstructie en de regelgeving.

Sportduikinstructie en de regelgeving. Sportduikinstructie en de regelgeving. Deze reader geeft een overzicht van wet- en regelgeving die van toepassing is voor een ieder die in Nederland sportduikinstructie verzorgd. Duikscholen, verenigingen,

Nadere informatie

Theorie Examen Level 2 Duiker

Theorie Examen Level 2 Duiker Theorie Examen Level 2 Duiker Naam Cursist : Vraag 1: Waar dient reserve materiaal voor gebruikt te worden Om bij kapot materiaal niet de duik te hoeven af te breken Om eventuele kapotte dingen te kunnen

Nadere informatie

THINK BLUE PADI TEC45 EXPLORE NEW FRONTIERS

THINK BLUE PADI TEC45 EXPLORE NEW FRONTIERS PADI TEC45 EXPLORE NEW FRONTIERS TEC45 gaat door waar TEC40 gestopt is, en brengt je training als tec-duiker een stapje verder en dieper. Het is het tweede onderdeel van de volledige PADI Tec Deep Diver

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK Automatisch Externe Defibrillator Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening

Nadere informatie

De Oppervlakte coordinator

De Oppervlakte coordinator De Oppervlakte coordinator 1 Waarom duikleiders? 2 Eisen duikleiders 3 Verantwoordelijkheden 4 Wat je moet weten 5 Opleidingen 2014 6 Verplichte materialen 7 Overdracht van materialen 8 Aanmelden clubduik

Nadere informatie

De drie sporten die bij de NOB horen, zijn: duiken, onderwaterhockey en vinzwemmen.

De drie sporten die bij de NOB horen, zijn: duiken, onderwaterhockey en vinzwemmen. Spreekbeurt De NOB De NOB is de. Dit is net zoals je bij voetbal de KNVB hebt, bij tennis de KNLTB en bij atletiek de KNAU. De regelt dus veel dingen voor mensen die onderwatersport beoefenen. De NOB is

Nadere informatie

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC In de wereld zijn verschillende opleidingsinstellingen die officieel erkend worden. De twee grootste zijn PADI en CMAS/NOB, waarin de NOB de Nederlandse

Nadere informatie

Informatieboekje. Juli 2017

Informatieboekje. Juli 2017 Informatieboekje 2017 Juli 2017 Inhoudsopgave pag. 1 Introductie 3 2 Trainingstijden 3 3 Lidmaatschap Duikteam Ad Fundum 3 4 Duikuitrusting 4 5 Ontspanning 5 6 Organisatie van Ad Fundum 6 7. Vertrouwenspersonen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden duikschool divearound per

Algemene Voorwaarden duikschool divearound per Algemene Voorwaarden duikschool divearound per 30-09 2015. Duikschool divearound bestaat uit eigenaar J.M.Langenkamp en alle door hem aangewezen vrijwilligers en freelancers. In het vervolg worden zij

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-07 Terugkijkend op een fantastisch geslaagd openingsfeest gisteravond, voelt mijn lijf aan alsof ik een dag in een achtbaan heb gezeten.

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 3-ster. VVW-Duiken Duiker 3-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/27

Vorderingsboekje. Duiker 3-ster. VVW-Duiken Duiker 3-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/27 Duiker 3-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/27 Inhoud van dit boekje Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Opbouw van dit boekje en wijze van evalueren 10 Aftekenen van een item op het evaluatieblaadje

Nadere informatie

Model duikplan niveau 2*-duiker

Model duikplan niveau 2*-duiker Model duikplan niveau 2*-duiker Stap Hoe doe je dat? Resultaat 1. Bepaal je maximale duikdiepte (MDD) 2. Bepaal je maximale duiktijd (MDT) Spreek met je buddy af hoe diep jullie bij deze duik maximaal

Nadere informatie

Opleidingen Technisch Duiken 2016 NELOS-Info nr. 254

Opleidingen Technisch Duiken 2016 NELOS-Info nr. 254 Mechelen, 16/12/2015 NELOS-secretariaat Opleidingen Technisch Duiken 2016 NELOS-Info nr. 254 Aanpassingen in de opleidingen Closed Circuit Rebreather (CCR) Aangezien onze rebreatheropleidingen in de lift

Nadere informatie

Naam Datum. Kennistoets Module Een Beantwoord de volgende vragen en neem de antwoorden mee naar de volgende theorieles.

Naam Datum. Kennistoets Module Een Beantwoord de volgende vragen en neem de antwoorden mee naar de volgende theorieles. Naam Datum Kennistoets Module Een Beantwoord de volgende vragen en neem de antwoorden mee naar de volgende theorieles. 1. Waar of niet waar. Een voorwerp heeft een neutraal drijfvermogen wanneer het een

Nadere informatie

PADI Instructor Development Course (IDC)

PADI Instructor Development Course (IDC) PADI Instructor Development Course (IDC) Opleidings kenmerken Minimale leeftijd: Vooropleiding: Minimaal aantal duiken: Brevetperiode: Duur: Extra dagen: 18 jaar PADI Divemaster (of gelijkwaardig) EFR

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK BASIC LIFE SUPPORT Pagina 1 van 11 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening Duiken (HVD)...

Nadere informatie

AANSPRAKELIJKHEIDS VRIJWARING EN AANVAARDING VAN RISICO

AANSPRAKELIJKHEIDS VRIJWARING EN AANVAARDING VAN RISICO AANSPRAKELIJKHEIDS VRIJWARING EN AANVAARDING VAN RISICO MET DEZE VERKLARING NEEM IK AFSTAND VAN AANSPRAKEN IN IEDERE VORM, TEN OPZICHTE VAN PADI INTERNATIONAL INC., PADI EUROPE EN ALLE DUIKINSTRUCTEURS,

Nadere informatie

STANDAARDS GEDRAGSREGELS VOOR VEILIG DUIKEN VERKLARING VAN BEGRIP

STANDAARDS GEDRAGSREGELS VOOR VEILIG DUIKEN VERKLARING VAN BEGRIP STANDAARDS GEDRAGSREGELS VOOR VEILIG DUIKEN VERKLARING VAN BEGRIP S.v.p. zorgvuldig lezen alvorens t ondertekenen. Dit is een verklaring waardoor je op de hoogte wordt gebracht van de vastgestelde standaard

Nadere informatie

Registratie- en doorverwijzingsformulier voor de PADI-cursus Open Water Diver

Registratie- en doorverwijzingsformulier voor de PADI-cursus Open Water Diver Registratie- en doorverwijzingsformulier voor de PADI-cursus Open Water Diver Naam cursist Geboortedatum Dag/maand/jaar Postadres Geslacht M V Plaats Staat/provincie Land Postcode Telefoon privé ( ) Werk

Nadere informatie

Sportduiken met Nitrox

Sportduiken met Nitrox Sportduiken met Nitrox Het vookomen van medische problemen Overwegingen voor de uitrusting Inhoudsopgave Het voorkomen van medische problemen...1 Overwegingen voor de uitrusting voor duiken met Nitrox...

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK ZUURSTOF Pagina 1 van 9 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening Duiken (HVD)... 5 Cd

Nadere informatie

Duikteam Heerenveen. Duiklog. paar nummer datum Druk Flesinh. In Uit minuten meter. Locatie: Datum: Aanvang duik: Einde duik:

Duikteam Heerenveen. Duiklog. paar nummer datum Druk Flesinh. In Uit minuten meter. Locatie: Datum: Aanvang duik: Einde duik: Duiklog Locatie: Datum: Aanvang duik: Einde duik: Buddy Naam Logboek Brevet Keuring Luchtvoorraad Tijd DT MDD HGG paar nummer datum Druk Flesinh. In Uit minuten meter 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Duikjournaal

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 Duiker 4-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 INHOUD Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 4-ster 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 5 Inhoud van de opleiding 5 Homologatie van

Nadere informatie

MEDISCHE VERKLARING - DOSSIER VAN DE DEELNEMER

MEDISCHE VERKLARING - DOSSIER VAN DE DEELNEMER MEDISCHE VERKLARING - DOSSIER VAN DE DEELNEMER (Vertrouwelijke informatie) S.v.p. zorgvuldig lezen alvorens te ondertekenen. Dit is een verklaring waarin je geïnformeerd wordt over de mogelijke gevaren

Nadere informatie

De opleidingen Nederlandse Onderwatersport Bond

De opleidingen Nederlandse Onderwatersport Bond CMAS De opleidingen Duikteam Budel is een vereniging en bied haar leden de mogelijkheid om opleidingen tot persluchtsportduiker te volgen volgens de richtlijnen van de Nederlandse Onderwatersport Bond.

Nadere informatie

Beroepsduiken categorie A1 met SCUBA

Beroepsduiken categorie A1 met SCUBA Beroepsduiken categorie A1 met SCUBA SCUBA in zwembaden en aquaria of vergelijkbare bassins tot en met een diepte van 9 meter. De cursist heeft ervaring met het gebruik van duikapparatuur van het type

Nadere informatie

De Oppervlakte Coördinator. Duikleidersbijeenkomst DV Het Onderwaterbos De Wasbeek, 25 April 2019

De Oppervlakte Coördinator. Duikleidersbijeenkomst DV Het Onderwaterbos De Wasbeek, 25 April 2019 De Oppervlakte Coördinator Duikleidersbijeenkomst DV Het Onderwaterbos De Wasbeek, 25 April 2019 Waarom hebben we een duikleider nodig? Coördinatie op de kant van verenigingsduiken Registratie en administratie

Nadere informatie

PORTFOLIO WELLNESSMASSAGE

PORTFOLIO WELLNESSMASSAGE PORTFOLIO WELLNESSMASSAGE Dit portfolio is eigendom van: Naam: Pasfoto Adres: Postcode / Plaats: Telefoon: Een portfolio is het visitekaartje van de kandidaat en de toegang tot het assessment / examen.

Nadere informatie

WORKSHOPREGELS Aanpak Duurzaam GWW

WORKSHOPREGELS Aanpak Duurzaam GWW WORKSHOPREGELS Aanpak Duurzaam GWW Page 1 of 7 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Annulering door opleider... 3 2. Annulering door cursist... 3 3. Voorwaarde voor de workshop... 4 4. Legitimatiebewijs...

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK WOUND CARE Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening Duiken (HVD)... 5

Nadere informatie

Informatie gids 2018

Informatie gids 2018 Informatie gids 2018 Welkom! Welkom in de wereld van duik club de Robben. Duik club de Robben is een frisse, jonge Duik club die net even anders is dan de andere Onderwatersport verenigingen in de regio

Nadere informatie

Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing

Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing Beste chauffeur, Uw werkgever heeft besloten om de verplichte periodieke nascholing van u en uw collega s onder te brengen bij VTO transportopleidingen.

Nadere informatie

Open Water Diver Course

Open Water Diver Course Open Water Diver Course Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: 10 jaar Aantal zwembadlessen: 5 (in 2 zwembad sessies van 2,5 uur) Aantal buitenwater duiken: 4 Vooropleiding: geen Opleidingskosten Prijs

Nadere informatie

Inleiding. DEEL I. Hoofdstuk 1. Veiligheidsregelement Duiken in Zutphen (D.I.Z.)

Inleiding. DEEL I. Hoofdstuk 1. Veiligheidsregelement Duiken in Zutphen (D.I.Z.) Inleiding. Veiligheidsregelement Duiken in Zutphen (D.I.Z.) Dit veiligheidsreglement is een officieel reglement als bedoelt in artikel 23 van de statuten van duikvereniging Duiken in Zutphen afgekort DIZ.

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. - HET GETUIGSCHRIFT VAN DUIKER. Afdeling 1. - Creatie van een getuigschrift van duiker

HOOFDSTUK I. - HET GETUIGSCHRIFT VAN DUIKER. Afdeling 1. - Creatie van een getuigschrift van duiker MINISTERIEEL BESLUIT VAN 7 JUNI 2010 BETREFFENDE HET GETUIGSCHRIFT EN DE OPLEIDING VAN DUIKER VOOR DE LEDEN VAN DE OPENBARE HULPDIENSTEN. (inw. 28 juni 2010) (B.S. 18.06.2010) De Minister van Binnenlandse

Nadere informatie

AWARD WINNING CAREER DEVELOPMENT CENTRE

AWARD WINNING CAREER DEVELOPMENT CENTRE AWARD WINNING CAREER DEVELOPMENT CENTRE WWW.facebook.com/DuikinstructeurThailand IDC SCHEDULE VOORBEREIDINGS CURSUS EN ASSISTANT INSTRUCTOR CURSUS (IDC ONDERDEEL I) Prep 1: Prep 2: AI 1: AI 2: IDC Oriëntatie

Nadere informatie

MEDISCHE VERKLARING - DOSSIER VAN DE DEELNEMER

MEDISCHE VERKLARING - DOSSIER VAN DE DEELNEMER BIJLAGE ALGEMENE STANDAARDS EN PROCEDURES MEDISCHE VERKLARING - DOSSIER VAN DE DEELNEMER (Vertrouwelijke informatie) S.v.p. zorgvuldig lezen alvorens te ondertekenen. Dit is een verklaring waarin je geïnformeerd

Nadere informatie

Cursusverslag PADI Specialty (Training Record) Wreck Diver (Wrakduiker)

Cursusverslag PADI Specialty (Training Record) Wreck Diver (Wrakduiker) Cursusverslag PADI Specialty (Training Record) Wreck Diver (Wrakduiker) Ik bevestig dat deze cursist naar tevredenheid alle theorie- en/of beschutwaterlessen heeft afgerond zoals beschreven in de PADI

Nadere informatie

In dit logboek vind je:

In dit logboek vind je: - 1 - In dit logboek vind je: DIT LOGBOEK IS VAN:...3 MEDISCHE VERKLARINGEN EN KEURINGEN...7 SCUBADOE BREVETTEN...17 SPECIALISATIES...27 CLUB EVENEMENTEN...29 PRATEN ONDER WATER...31 DUIKSET OPBOUWEN EN

Nadere informatie

Formulier voor documentatie en verwijzing van de PADI Rescue Diver Cursus

Formulier voor documentatie en verwijzing van de PADI Rescue Diver Cursus I. Theoriesessies Formulier voor documentatie en verwijzing van de PADI Rescue Diver Cursus Naam duiker Geboortedatum / / Postadres duiker Postcode Plaats Land Tel. thuis ( ) Tel. werk ( ) Fax ( ) E-Mail

Nadere informatie

Welkom bij Dive Center Scuba Do!

Welkom bij Dive Center Scuba Do! Informatie Welkom bij Dive Center Scuba Do! Duiken is onze passie en dat willen wij graag met jou delen. Onze passie voor duiken zie je niet alleen terug in wat wij doen, maar vooral ook in de manier waarop

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 Duiker 4-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 INHOUD Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 4-ster 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 5 Inhoud van de opleiding 5 Homologatie van

Nadere informatie

Handboek opleidingen OWSV de Fortuyn

Handboek opleidingen OWSV de Fortuyn Handboek opleidingen Auteur : Commissie opleidingen Datum : 2010 Inhoudsopgave 1. Opleidingscommissie... 3 1.1. Taken en verantwoordelijkheid... 3 1.2. Reguliere duikopleidingen... 3 1.3. Specialisaties...

Nadere informatie

Commissie Opleiding Instructeurrichtlijn

Commissie Opleiding Instructeurrichtlijn Onderwerp: Dieptekwalificatie en decompressiebeperking. DOEL: Eenduidige regeling ivm de dieptekwalificatie en het maken van decompressiestops na invoering van het SIGMA opleidingsysteem bij VVW-Duiken.

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT

1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1.1 Algemeen 1.1.1 De duikvereniging is opgericht op 18 augustus 2005 bij notariële akte(zaaknr 21437RM), die de statuten van de vereniging bevat. De statuten zijn de grondregels

Nadere informatie

PADI Advanced Open Water Diver Course

PADI Advanced Open Water Diver Course PADI Advanced Open Water Diver Course Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: 12 jaar Aantal zwembadlessen: 1 (om oefeningen te herhalen) Aantal buitenwater duiken: 5 Duur: 2 dagen Vooropleiding: PADI Open

Nadere informatie

HANDLEIDING OPERATING MANUAL

HANDLEIDING OPERATING MANUAL Aladin Air Z Nitrox NL.qxp 25/05/2004 14:25 Page 1 THE SYSTEM Z HANDLEIDING OPERATING MANUAL Dutch SWISS MADE BY UWATEC AG Aladin Air Z Nitrox NL.qxp 25/05/2004 14:25 Page 2 Z Nitrox Bijlage bij Aladin

Nadere informatie

Advanced Open Water Diver. Diepduiken

Advanced Open Water Diver. Diepduiken Advanced Open Water Diver Diepduiken DIEPDUIKEN Activiteiten en doelstellingen Reglementen Apparatuur Technieken Stikstofnarcose Decompressieziekte Activiteiten en doelstellingen Waarom NIET diep duiken?

Nadere informatie

We wensen jullie allemaal een geweldige vakantie, met veel duik- en puzzelplezier.

We wensen jullie allemaal een geweldige vakantie, met veel duik- en puzzelplezier. Beste scyllusleden, Het duikseizoen 2012 zit er weer op. Afgelopen weekend kregen veel leden hun duikbrevet uitgereikt tijdens het gezellige Scyllusweekend in Zeeland. We hopen op een fijne ontspannen

Nadere informatie

CURSUSINFORMATIE Bevrijden uit liften- Incompany

CURSUSINFORMATIE Bevrijden uit liften- Incompany CURSUSINFORMATIE Bevrijden uit liften- Incompany Veilig bevrijden van liftpassagiers Page 1 of 7 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Annulering door opleider... 3 2. Annulering door cursist... 3 3. Cursuspakket...

Nadere informatie

Herhalingsvragen Hoofdstuk 1

Herhalingsvragen Hoofdstuk 1 Antwoordbladen Herhalingsvragen Hoofdstuk 1 1. Welke drie globale eigenschappen kunnen duikers verwachten in een PADI Divemaster? 1. Professionalisme 2. Voorbeeld zijn 3. De vaardigheid om te assisteren/toezicht

Nadere informatie