De calamiteiten zijn eerder aanwezig dan in Goes en daarom is het uitermate belangrijk dat er een VOLWAARDIG ziekenhuis in Vlissingen BLIJFT!!!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De calamiteiten zijn eerder aanwezig dan in Goes en daarom is het uitermate belangrijk dat er een VOLWAARDIG ziekenhuis in Vlissingen BLIJFT!!!"

Transcriptie

1 Aan de Tweede Kamer der Staten Generaal Ter attentie van: De Heren InformateursH.Kamp en W.Bos Postbus EA s'-gravenhage KOPIE Vlissingen, 21 september 2012 Onderwerp: Zorg op Walcheren Geachte Heren, Provincie Zeeland. Samen met de Bevelanden vormt Walcheren het hart van Zeeland. Walcheren werd vroeger "De tuin van Zeeland"genoemd. En eigenlijk klopt dit nog steeds, want Walcheren is een lappendeken. Van akkers,weilanden,vliedbergen, slingerende polderweggetjes, markante dorpen en pittoreske stadjes en natuurlijk allerlei mooie tuinen. Veel ruimte en weidse vergezichten. Maar dat betekend ook dat de afstanden anders zijn dan in Den Haag, Rotterdam, Utrecht kortom de grote steden. Ze worden ook nog gekruist door kanalen (Kanaal door Walcheren bijvoorbeeld) en door spoorwegovergangen. En in het toeristenseizoen bestaan er zelfs files op de A58 richting Walcherse kust ( v.v.) wanneer het strandweer is. Vlissingen is gelegen aan de monding van de Schelde de drukste en gevaarlijkste vaarroute van Europa varen de grote zeeschepen zo dicht langs de kust dat het lijkt alsof je ze zo aan kunt raken. Ook schepen die gevaarlijke stoffen vervoeren! Het haven-en industriegebied van Vlissingen-Oost ( Sloegebied) is een centrum van economische activiteit alsmede grote ondernemingen die zich daar hebben gevestigd. Maar ook veel kleinere, aan de haven gerelateerde bedrijven en natuurlijk de reparatie en scheepswerf van Dam en. En dan kan er nog gerealiseerd worden de Mariniers Kazerne. Calamiteiten die als gevolg daarvan kunnen ontstaan moeten er voor zorgen dat er een VOLWAARDIG ziekenhuis in Vlissingen blijft bestaan met behoud van tenminste een spoedeisende hulp ( SEH). De calamiteiten zijn eerder aanwezig dan in Goes en daarom is het uitermate belangrijk dat er een VOLWAARDIG ziekenhuis in Vlissingen BLIJFT!!! Die kun je geen 32 km. verder gaan vervoeren naar het Oostersehelde ziekenhuis in Goes. En dat heeft natuurlijk betrekking op alle verdere spoedeisende gevallen. Bijvoorbeeld voor mensen met een beroerte. Want dan geldt: TIJD VERLIES IS HERSEN VERLIES!!

2 Vlissingen is een stad van ca inwoners gelegen op Walcheren en Walcheren heeft ca inwoners. Tijdens het toeristenseizoen zijn er ca. 2,4 miljoen overnachtingen op Walcheren! Er zijn ook veel verzorgingshuizen die volledig samenwerkten met het voormalige ziekenhuis Walcheren. Het ziekenhuis in Vlissingen heeft een boekwaarde van 15 miljoen. Aan het ziekenhuis Walcheren is gekoppeld het Zeeuws Radiotherapeutisch Instituut met een beduidend hogere boekwaarde. Dit is een zo goed als nieuw Instituut. Is 6 jaar geleden voor vele miljoenen vernieuwd. Patiënten die daar bestraald worden krijgen een weekje een gratis appartement aan de Boulevard Bankert om bij te komen van die bestraling. Het is bewezen dat dit de genezing bevorderd. En dan zou dit Instituut weg moeten omdat er in Vlissingen geen volwaardig ziekenbuis meer zou mogen zijn? Omdat het ziekenbuis Walcheren dicht gaat en verplaatst moet worden naar de Mortiere ( Middelburg) op bouwgrond van de gemeente Vlissingen want op die plek is dat Vlissingen-Noord.(?) Maar GEEN volwaardig ziekenhuis voor spoedeisende hulp. Een soort van veredeld poliklinisch ziekenhuisje waarvan de nieuwbouw wordt geraamd op tussen de 30 en 45 miljoen!! Het ziekenhuis aan de Koudekerkseweg in Vlissingen is nu groot vierkante Meter daarvan voldoet de helft nog aan de huidige eisen voor een ziekenhuis. Renoveren en innoveren van vierkante meter die niet meer zou voldoen volgens de huidige eisen die aan een ziekenhuis wordt gesteld. Ook slopen en nieuwbouw op die plek is te overwegen boven nieuwbouw op de Mortiere. In alle gevallen de goedkoopste oplossing en voor een volwaardige volksgezondheid op Walcheren. Geen verlies van de boekwaarde van het huidige ziekenhuis en ook zeker geen verlies dat het ZRTI gaat verhuizen naar Roosendaal. Geen verlies van banen maar eerder banen erbij!!

3 Omdat ook als het nieuwe ONVOLWAARDIGE ziekenhuis op de Mortiere wordt gebouwd dit voor het ZRTI niet meer voldoet en dus moet dit Instituut uitwijken naar Roosendaal. Daar kunnen die bestraalde patiënten niet bijkomen van een gratis verblijf in een appartement gelegen aan zee die hun genezing bespoedigd!!! Dat zou te gek voor woorden zijn en in dat geval zou dit nieuwe kabinet moeten ingrijpen. In 2009 zijn ergens in het hogere echelon stappen gezet om het ziekenhuis Walcheren gelegen aan de Koudekerkse weg 88 in Vlissingen leeg te roven. Afdelingen werden van de ene op de andere dag over geplaatst naar Goes. Ook de spoedeisende afdeling verdween naar Goes. Fuseren tussen het ziekenhuis Walcheren in Vlissingen met het Oostersebalde Ziekenhuis in Goes moest gebeuren. In een proefschrift over fusies van ziekenhuizen komt de gezondheidseconoom Marco Varkenvisser tot de conclusie, dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit de fusie van de ziekenhuizen Goes en Vlissingen nooit had mogen goedkeuren. Er is onvoldoende aangetoond wat de voordelen voor de patiënten zijn. Dat heb ik ook vanaf 2009 al geprobeerd duidelijk te maken dat het op elk moment in het nadeel van patiënten kan uitpakken en dan kan het mensenlevens kosten. Kortgeleden vond er een ongeval plaats op een steenworp afstand van het ziekenhuis In Vlissingen. De hulp is goed, snel en dichtbij verleent en na een paar uur weer thuis. Dat is toch waar het om gaat? Maar dat wil de directie van het ADRZ niet! De patiënt moest in een ambulance. Als de patiënt in een ambulance terecht komt, moet deze naar Goes. De patiënt wil niet naar Goes doch in Vlissingen geholpen worden. De directie van het ADRZ blijft zich houden aan het feit dat de patiënt volgens de protocollen die zij hebben naar Goes moeten. De klant gewond doch bij zijn bewustzijn wenst geholpen te worden in bet ziekenhuis in Vlissingen.

4 Hiermede wordt het zelfbeschikkingsrecht van de patiënt door de directie van het ADRZ ontnomen en dat gaat een stap te ver. Uiteindelijk is deze mevrouw per brancard het ziekenhuis ingedragen omdat zij pertinent weigerde naar Goes vervoerd te worden. Zij kon haar man in de avonden en nachten niet alleen laten. Mevrouw is dus in Vlissingen uitstekend geholpen en kon na 2 uur naar huis! Zuiver gezien en in het belang van de inwoners van Walcheren en de toeristen, dat het ziekenhuis voor Vlissingen behouden blijft. Het kan en mag niet mogelijk zijn dat als gevolg van machtspelletjes en tot eigen glorie iets onomkeerbaar gebeurd nm. het sluiten van het ziekenhuis Walcheren in Vlissingen en als gevolg daarvan het verdwijnen van het Zeeuws Therapeutisch Instituut naast het ziekenhuis Walcheren. Op 26 november 2009 heb ik over die ziekenhuis kwestie een brief verzonden naar de toenmalige minister van WVS de heer dr. A Klink, op 14 februari 2012 naar de minister drs. E.Schippers en beiden gaven als antwoord het over te laten aan de lokale partijen doch hier is maar een partij die zich er nog steeds mee bezig houdt en dat is de Lokale Partij Vlissingen. Nu met een nieuw te vormen kabinet en een nieuwe Tweede Kamer probeer ik dit nog een keer onder de aandacht te brengen. U bent de enige als Volksvertegenwoordigers die het ziekenhuis Walcheren gelegen aan de Koudekerkseweg 88 te Vlissingen kunnen redden en alles wat door het Ziekenhuis Oostersehelde in Goes is weg geroofd uit Vlissingen terug te geven en daarmee de bevolking op Walcheren alsmede de toeristen en een ieder die afhankelijk kan zijn of worden ingevolge zijnihaar gezondheidstoestand te waarborgen. Ik hoop dat u als informateurs die overtuiging van de belangrijkheid voor de zorg en bescherming van de Walcherse bevolking, toeristen en zeevarenden kunt over brengen aan een nieuw kabinet dat de zorg voor heel de Nederlandse bevolking op zich zal moeten nemen maar in dit bijzondere geval even het speerpunt op Walcheren moet richten en moet voorkomen dat het ziekenhuis Walcheren aan de Koudekerkseweg 88 te Vlissingen wordt gesloten. Niet altijd is geld belangrijker dan de bescherming van mensen. Als laatste is mijn hoop nu op u en het nieuw te vormen kabinet gevestigd. Want vanaf 2009 heb ik velen proberen te overtuigen van de ernst van deze kwestie doch omdat ik maar een korreltje zand ben ten opzichte van hen die beslissingen nemen over de hoofden van de Walcherse bevolking loop ik al drie jaar tegen een betonnen muur.

5 Waar alleen als antwoord op mijn brieven gereageerd wordt met: "het is aan de lokale partijen"of"wij begrijpen uw ongerustheid doch kunnen hier niets aan doen". Daarom hoop ik dat u wel zult begrijpen wat voor risico de bevolking van Walcheren loopt als het ziekenhuis gesloten wordt en er vindt inderdaad een calamiteit plaats op de Westersehelde in de monding van de vaarroute voor Vlissingen. Bij voorbaat mijn dank voor de tijd, de aandacht en de bereidheid om voor dit gebied van Nederland u in te zetten en het nieuw te vormen kabinet te verzoeken zich te bemoeien met de gang van zaken zoals die op Walcheren tot nu toe zijn gegaan om het ziekenhuis Walcheren te vernietigen en de bevolking met lege handen achter te laten olgens te dwingen 32 km. verder te moeten reizen voor spoedeisende hulp. ntwoord met grote belangstelling tegemoet. n van den Heuvel alstraat GW Vlissingen tel.: mobiel: jvdheuvek@zeelandnet.nl Van deze brief heb ik ook een kopie verzonden naar de nieuwe leden van De Tweede Kamer der Staten Generaal. Alsmede naar het College van Burgemeester en Wethouders en de Raad van de gemeente Vlissingen, Middelburg en Veere,Lokale Partij Vlissingen en Gedeputeerde Staten van de Provincie Zeeland en de Statenleden

Aan de Gedeputeerde Staten van de Provincie, en de Staten leden van de Provincie Zeeland. Geachte leden.

Aan de Gedeputeerde Staten van de Provincie, en de Staten leden van de Provincie Zeeland. Geachte leden. pagina 1 van 1 - Van: Wim Hirdes [pwhirdes@zeelandnet.nl] Verzonden: dinsdag 12 januari 2010 6:47 Aan: * Provincie Zeeland Onderwerp: verzonden brieven van de LPV, e " $4 1 2 :i, Bijlagen: Brief minister

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 31 maart 2011 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 31 maart 2011 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten Archiefexemplaar

Gedeputeerde Staten Archiefexemplaar Gedeputeerde Staten Archiefexemplaar bericht op brief van: - uw kenmerk: ons kenmerk: afdeling: bijlage(n): - 0903565919lDG Welzijn Raad van Bestuur Zorgsaam Zeeuws-Vlaanderen Wielingenlaan 2 4535 PA TERNEUZEN

Nadere informatie

Griffier van de Staten. Geleidebrief. GS brief over GSM bereik in Zeeland. Naam voorstel 14005111

Griffier van de Staten. Geleidebrief. GS brief over GSM bereik in Zeeland. Naam voorstel 14005111 Griffier van de Staten Geleidebrief Naam voorstel 14005111 GS brief over GSM bereik in Zeeland Betreft vergadering Provinciale Staten van 25 april 2014 Te verzenden aan Statenbreed Verzenddatum 28 maart

Nadere informatie

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 maart Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 maart Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 14003217 Brief GS van 25 februari 2014 over opstelling en gezamenlijke ondertekening intentieverklaring nieuwbouwlocatie Admiraal de Ruyterziekenhuis

Nadere informatie

Antwoord op brief naar aanleiding van toezending motie Raden van Toezicht ziekenhuizen Boven de Schelde

Antwoord op brief naar aanleiding van toezending motie Raden van Toezicht ziekenhuizen Boven de Schelde bericht op brief van: uw kenmerk: Aan: de Voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland p/a Statengriffier ons kenmerk: afdeling: 09026463/11/DG Welzijn bijlage(n): 3 behandeld door: Johan Francke doorkiesnummer:

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 21 september 2012 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 21 september 2012 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

ENERGIE & Wat Is het?

ENERGIE & Wat Is het? ENERGIE & KLIMAAT Wat is het? Fossiele grondstoffen worden schaars. Bedrijven en overheden zijn daarom op zoek naar alternatieve groene grondstoffen en hernieuwbare energie. Als Provincie hebben we daarbij

Nadere informatie

statenstukken Provinciale Staten AANHANGSEL Vragen van het statenlid mw. G. van Unen (SP) ingevolge artikel 44 reglement van orde

statenstukken Provinciale Staten AANHANGSEL Vragen van het statenlid mw. G. van Unen (SP) ingevolge artikel 44 reglement van orde Provinciale Staten Vragen van het statenlid mw. G. van Unen (SP) ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL tot de notulen van de provinciale staten van Zeeland 2019 nummer 296. Vragen ingevolge

Nadere informatie

Maatschappelijk Domein De gemeenteraad van Purmerend. ons kenmerk

Maatschappelijk Domein De gemeenteraad van Purmerend. ons kenmerk gemeentebestuur PURMEREND Maatschappelijk Domein De gemeenteraad van Purmerend uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1471985 datum 21 maart 2019 onderwerp Brief minister Bruins Geachte leden van de raad,

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum /IMA 0511 DRZZ /MT onderwerp doorkiesnummer bijlagen

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum /IMA 0511 DRZZ /MT onderwerp doorkiesnummer bijlagen Directie Regionale Zaken Wageningen-IMARES afd. WOT t.a.v. Postbus 77 4400 AB Yerseke uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 06-11-2006 06/IMA 0511 DRZZ 07-567/MT 14-02-2007 onderwerp doorkiesnummer

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Beschikking. Conferentieoord Samaya t.a.v. mevrouw M. Beier Hollendewagenweg SG Werkhoven. Geachte mevrouw Beier,

1 Inleiding. 2 Beschikking. Conferentieoord Samaya t.a.v. mevrouw M. Beier Hollendewagenweg SG Werkhoven. Geachte mevrouw Beier, Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Conferentieoord Samaya t.a.v. mevrouw M. Beier Hollendewagenweg 20 3985 SG Werkhoven Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

in de oncologische zorg IKR-regiovisie Radiotherapeutische voorzieningen

in de oncologische zorg IKR-regiovisie Radiotherapeutische voorzieningen in de oncologische zorg IKR-regiovisie Radiotherapeutische voorzieningen Inleiding Radiotherapie neemt een zeer belangrijke plaats in binnen de oncologie, zowel bij de curatieve zorg als bij de palliatieve

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA s-gravenhage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA s-gravenhage > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 10 november 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 10 november 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX Den Haag T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 31 augustus 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 31 augustus 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Betreft vergadering Provinciale Staten 24 april Commissiegriffier Annemieke Lobik

Betreft vergadering Provinciale Staten 24 april Commissiegriffier Annemieke Lobik Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 15004950 Brief GS van 24 maart 2015 n.a.v. brief van BZW over ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Betreft vergadering Provinciale Staten 24 april 2015

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 12 april 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 12 april 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Kooiman (SP) over de sluiting van de spoedeisende hulppost in Woerden (2017Z07093).

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Kooiman (SP) over de sluiting van de spoedeisende hulppost in Woerden (2017Z07093). > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 9 mei 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 9 mei 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - VMBO - AARDRIJKSKUNDE OPDRACHTEN OPDRACHT 1 - MAASVLAKTE 2

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - VMBO - AARDRIJKSKUNDE OPDRACHTEN OPDRACHT 1 - MAASVLAKTE 2 NATUUR EN MILIEU LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - VMBO - AARDRIJKSKUNDE De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip in

Nadere informatie

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Van Gerven (SP) over het uitkleden van de ziekenhuiszorg in Noord-Holland. (2012Z14913).

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Van Gerven (SP) over het uitkleden van de ziekenhuiszorg in Noord-Holland. (2012Z14913). > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 30 augustus 2013 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 30 augustus 2013 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Aan: VvE Diensten Nederland Eindhoven BV VvE Hoofdsplitsing Het Slot te Bunnik T.a.v. de heer T. van Gurp Verdunplein 2 5627 SZ Eindhoven

Aan: VvE Diensten Nederland Eindhoven BV VvE Hoofdsplitsing Het Slot te Bunnik T.a.v. de heer T. van Gurp Verdunplein 2 5627 SZ Eindhoven 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: VvE Diensten Nederland Eindhoven BV VvE Hoofdsplitsing Het Slot te Bunnik T.a.v. de heer T. van Gurp Verdunplein 2 5627 SZ Eindhoven Pythagoraslaan 101 Postbus 80300

Nadere informatie

Lokale belastingen 2011

Lokale belastingen 2011 Lokale belastingen 2011 Wat betaalt u aan gemeenten en waterschappen? Inwoners en woonruimten Tarieven Belastingdruk Onroerende-zaakbelastingen tarieven woningen tarieven niet-woningen gemeente zakelijk

Nadere informatie

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - HAVO - AARDRIJKSKUNDE OPDRACHTEN OPDRACHT 1 - MAASVLAKTE 2

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - HAVO - AARDRIJKSKUNDE OPDRACHTEN OPDRACHT 1 - MAASVLAKTE 2 NATUUR EN MILIEU LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - HAVO - AARDRIJKSKUNDE De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip in

Nadere informatie

zorghotel boulevard zorg aan zee

zorghotel boulevard zorg aan zee zorghotel boulevard zorg aan zee Zorg aan Zee, het zorghotel maakt het mogelijk Comfort en zorg, op een prachtige locatie aan zee. Dat is het zorghotel aan de boulevard van Vlissingen. Het zorghotel is

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 14 februari 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 14 februari 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Klaar voor de toekomst!

Klaar voor de toekomst! Klaar voor de toekomst! Den Haag Rotterdam Dordrecht Moerdijk Zierikzee Voorwoord Breda Middelburg Vlissingen Goes Bergen op Zoom Roosendaal De politiek heeft na een uitgebreide verkenning besloten om

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 10 december 2012 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 10 december 2012 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - HAVO - AARDRIJKSKUNDE OPDRACHTEN

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - HAVO - AARDRIJKSKUNDE OPDRACHTEN ZAND BOVEN WATER LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - HAVO - AARDRIJKSKUNDE Rotterdam is de belangrijkste haven van Europa. Steeds meer containers, grondstoffen en andere spullen worden via Rotterdam

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 10 februari 2016 Beantwoording Kamervragen

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 10 februari 2016 Beantwoording Kamervragen > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directie Bestuur, Democratie en Financiën Afdeling Bestuurlijke Inrichting

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Beschikking. KDK Project Vof T.a.v. de heer W.J.M. Visscher Postbus AA Volendam. Geachte heer Visscher,

1 Inleiding. 2 Beschikking. KDK Project Vof T.a.v. de heer W.J.M. Visscher Postbus AA Volendam. Geachte heer Visscher, Dienst Water en Milieu KDK Project Vof T.a.v. de heer W.J.M. Visscher Postbus 15 1130 AA Volendam Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 Aanhangsel van de Handelingen Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden 3400 Vragen van de leden

Nadere informatie

Naar aanleiding van de door uw fractie ingediende vragen ex artikel 34 RvO informeren wij u als volgt.

Naar aanleiding van de door uw fractie ingediende vragen ex artikel 34 RvO informeren wij u als volgt. Fractie GroenLinks Vlissingen UW BRIEF VAN UW KENMERK ONS KENMERK DATUM 07-09-2016 720591 / 722425 28 september 2016 BEHANDELD DOOR BEZOEKADRES TELEFOON BIJLAGEN A.P. Bos Paul Krugerstraat 1 0118-487000

Nadere informatie

Ministerie van Economische Zaken. Datum 1 6 M 2016 Beantwoording vragen over de radio-uitzending 'Hoogspanning in Zeeland'

Ministerie van Economische Zaken. Datum 1 6 M 2016 Beantwoording vragen over de radio-uitzending 'Hoogspanning in Zeeland' Ministerie van Economische Zaken > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA 's-gravenhage Datum 1 6 M 2016 Betreft Beantwoording

Nadere informatie

Aanzienftjke besparing van ca. 30 miljoen euro met een betere logistieke verbinding te realiseren door alternatief trace N18.

Aanzienftjke besparing van ca. 30 miljoen euro met een betere logistieke verbinding te realiseren door alternatief trace N18. Page 1 of5 Nanuru, MH. (Anna) Van: JohanHilderink [hanenberghoeve@xs4all.nl] Verzonden: zondag 20februari201121:00 Aan: Van: Kopie aan: info@rws.nl Onderwerp:Aanzienlijke besparingvanca.30miljoeneurometeenbeterelogistiekeverbindingterealiseren

Nadere informatie

Openbare zienswijze. Concentratie Stichting voor Regionale Zorgverlening (SVRZ) en Stichting Allévo

Openbare zienswijze. Concentratie Stichting voor Regionale Zorgverlening (SVRZ) en Stichting Allévo Openbare zienswijze Concentratie Stichting voor Regionale Zorgverlening (SVRZ) en Stichting Openbare zienswijze zaak 5882 stichting voor Regionale Zorgverlening (SVRZ) Stichting Inhoud 1. Inleiding 4 2.

Nadere informatie

orv4. MEI 2017 vi VvE "De Kolk" Mw. E. Vasbinder Hooikade AB Delft

orv4. MEI 2017 vi VvE De Kolk Mw. E. Vasbinder Hooikade AB Delft orv4. VvE "De Kolk" Mw. E. Vasbinder Hooikade 25 2627 AB Delft Aan het College van Burgemeester en Wethouders en de raad van de gemeente Delft Postbus 78 2600 ME Delft Kopie Afd Geme nte Delft Docibillage

Nadere informatie

Geachte mevrouw Sint, geachte heer Thieme Groen, geachte aanwezigen,

Geachte mevrouw Sint, geachte heer Thieme Groen, geachte aanwezigen, Toespraak CdK drs. Ank Bijleveld-Schouten bij de ingebruikname van de Da Vinci-operatierobot in de Isala klinieken op 6 juli 2011, 17.15 uur. Geachte mevrouw Sint, geachte heer Thieme Groen, geachte aanwezigen,

Nadere informatie

ZAND BOVEN WATER LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW ANTWOORDEN

ZAND BOVEN WATER LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW ANTWOORDEN ZAND BOVEN WATER LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW Rotterdam is de belangrijkste haven van Europa. Steeds meer spullen reizen via Rotterdam. Sinds 2008 is de haven uitgebreid met Maasvlakte 2. Zodat

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 19 maart 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 19 maart 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 25 september 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 25 september 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX Den Haag T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Ter plaatse van het hierboven genoemde perceel is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb.

Ter plaatse van het hierboven genoemde perceel is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb. 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: De Elf Provinciën BV T.a.v. de heer G. Haverkamp Bisonspoor 4005 3605 LV MAARSSEN Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 28 januari 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 28 januari 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Statenleden namens Bieze, Conny Verzonden: woensdag 28 november :32 Aan:

Statenleden namens Bieze, Conny Verzonden: woensdag 28 november :32 Aan: Van: Statenleden namens Bieze, Conny Verzonden: woensdag 28 november 2018 14:32 Aan: 'statenleden@mailman.prvgld.nl' Onderwerp: [Statenleden] informatie rondom Vink

Nadere informatie

Ter plaatse van de hierboven genoemde percelen is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb.

Ter plaatse van de hierboven genoemde percelen is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb. 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: Slender You Woudenberg t.a.v. mevr. J.H. van Voskuilen Stationsweg West 54 3931 ET Woudenberg Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990

Nadere informatie

Wagenaarstraat 52, Vlissingen

Wagenaarstraat 52, Vlissingen Wagenaarstraat 52, Vlissingen Vraagprijs 345.000,- V.O.N. Fantastisch nieuwbouw appartement Fantastisch nieuwbouw appartement gelegen op een unieke locatie in Vlissingen. Hier woont u middenin hartje Vlissingen,

Nadere informatie

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen Nr. NB 6039 Bestuursovereenkomst tussen de Staat en de provincie Noord -Brabant betreffende het maken van aanvullende afspraken ten behoeve van de aanleg van de Rijksweg A4, Dinteloord-Bergen op Zoom De

Nadere informatie

Lesbrief ZAND BOVEN WATER OPDRACHT 1 - NEDERLAND EN WATERBOUW

Lesbrief ZAND BOVEN WATER OPDRACHT 1 - NEDERLAND EN WATERBOUW Lesbrief Primair onderwijs - BOVENBOUW ZAND BOVEN WATER Rotterdam is de belangrijkste haven van Europa. Steeds meer spullen reizen via Rotterdam. Sinds 2008 wordt hard gewerkt om de haven uit te breiden.

Nadere informatie

Maatschappelijk Domein De gemeenteraad van Purmerend

Maatschappelijk Domein De gemeenteraad van Purmerend gemeentebestuur PURMEREND~ Maatschappelijk Domein De gemeenteraad van Purmerend uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1474110 4 april 2019 onderwerp Brief minister Ollongren Geachte leden van de raad, Op

Nadere informatie

Art. 34 vragen met betrekking tot De beleving van een vesting genaamd de Oostbeer.

Art. 34 vragen met betrekking tot De beleving van een vesting genaamd de Oostbeer. Art. 34 vragen met betrekking tot De beleving van een vesting genaamd de Oostbeer. De start van de restauratie van de Oostbeer was in april 2016 begonnen. Provincie Zeeland droeg 344.000 bij voor dit project

Nadere informatie

mw. S.A.P. Bruns mw. N. van Wijngaarden

mw. S.A.P. Bruns mw. N. van Wijngaarden Provinciale Staten van Overijssel www.overijssel.nl 8000 GB ZC/2003/1232 24 06 2003 2 425 12 12 mw. S.A.P. Bruns Beantwoording schriftelijke vragen artikel 39 Reglement van Orde en andere werkzaamheden

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 25 maart 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 25 maart 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Praktische-opdracht door een scholier 1727 woorden 15 december keer beoordeeld. Maatschappijleer

Praktische-opdracht door een scholier 1727 woorden 15 december keer beoordeeld. Maatschappijleer Praktische-opdracht door een scholier 1727 woorden 15 december 2001 6 61 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Praktische opdracht maatschappijleer. Deel: 1 Wachtlijstproblematiek in de gezondheidszorg.

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Middelburg, 3 mei 2006 Nummer: RMW0605090 Afdeling: Milieuhygiëne BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Arrow Terminals B.V. is in bezit van een aantal vergunningen ingevolge de Wet milieubeheer.

Nadere informatie

Archiefexemplaar. Middelburg, 15 juni 201 1

Archiefexemplaar. Middelburg, 15 juni 201 1 Archiefexemplaar Directie Ruimte, Milieu en Water Provincie Zeeland bericht op brief van: uw kenmerk: Waterschap Scheldestromen Postbus 1000 4330 ZW MIDDELBURG ons kenmerk: 11104720 afdeiing: Milieuhygiene

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 9 februari 2012 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 9 februari 2012 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - HAVO - AARDRIJKSKUNDE ANTWOORDEN

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - HAVO - AARDRIJKSKUNDE ANTWOORDEN ZAND BOVEN WATER LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - HAVO - AARDRIJKSKUNDE Rotterdam is de belangrijkste haven van Europa. Steeds meer containers, grondstoffen en andere spullen worden via Rotterdam

Nadere informatie

Onderwerp: Artikel 34 RvO, vragen over de politiezorg in het havengebied Vlissingen - Oost

Onderwerp: Artikel 34 RvO, vragen over de politiezorg in het havengebied Vlissingen - Oost Aan B&W van de Gemeente Vlissingen Oost-Souburg, 15 november 2018 Onderwerp: Artikel 34 RvO, vragen over de politiezorg in het havengebied Vlissingen - Oost Geachte college, Wij gebben vernomen dat het

Nadere informatie

Dit besluit wordt van kracht overeenkomstig artikel 20.3 van de Wet milieubeheer.

Dit besluit wordt van kracht overeenkomstig artikel 20.3 van de Wet milieubeheer. Datum 12 maart 2002 Kenmerk SAS/2002001698 Onderwerp VERKLARING ALS BEDOELD IN ARTIKEL 18 KERNENERGIEWET JUNCTO ARTIKEL 8.19, TWEEDE LID, WET MILIEUBEHEER TEN BEHOEVE VAN NV EPZ (KERNENERGIECENTRALE BORSSELE)

Nadere informatie

t.a.v. Gedeputeerde van onderwijs de heer A.J. van der Maas.

t.a.v. Gedeputeerde van onderwijs de heer A.J. van der Maas. Van: @live.nl> 897 Verzonden: vrijdag 6 oktober 08 :9 Aan: statengriffier @zeeland.nl> CC: Maas vd A.J. (Harry) @zeeland.nl> Onderwerp: 0806(6) STUDENTENSTEDEN OKTOBER 08 E-mail t.a.v. Gedeputeerde van

Nadere informatie

Geachte Statengriffie,

Geachte Statengriffie, Geachte Statengriffie, Bijgaand treft u ons schrijven, inclusief bijlagen aan ten behoeve van de leden van Provinciale Staten Zuid-Holland. Zou u deze s.v.p. onder de leden willen verspreiden? Bij voorbaat

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37 van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37 van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37 van de Mededingingswet. Nummer 2877/17 Betreft zaak: Sint

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 1 april 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 1 april 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directoraat-Generaal Curatieve Zorg Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX

Nadere informatie

9 mei 2015 KOUDEKERKE

9 mei 2015 KOUDEKERKE 1 e Jeugd Ster Zeeuwsche Eilanden 9 mei 2015 KOUDEKERKE SPORT MEDISCH ADVIESCENTRUM ZEELAND Al meer dan 25 jaar staat het Sport Medisch Adviescentrum Zeeland garant voor de sportgeneeskundige zorg in de

Nadere informatie

Toeristen in Nederland

Toeristen in Nederland Toeristen in Nederland Het is bijna zomer. Veel Nederlanders gaan lekker op vakantie naar het buitenland. Maar er komen ook heel veel buitenlandse toeristen naar Nederland. Hoeveel zijn dat er eigenlijk?

Nadere informatie

TERNEUZEN Churchilllaan 330. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien

TERNEUZEN Churchilllaan 330. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien TERNEUZEN Churchilllaan 330 Zie je jezelf hier al wonen? Vraagprijs 369.000,- k.k. Brochure Alles wat je wilt weten en zien Aangenaam Dit is ons team en hier staan we voor Elke dag werken we met ons hele

Nadere informatie

Ons Kenmerk Telnr. / Behandeld door: Verz.

Ons Kenmerk Telnr. / Behandeld door: Verz. Fracties van de gemeenteraden Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater, De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden Onderwerp: Ondertekening verklaring Zuwe Hofpoort Ziekenhuis Uw Kenmerk: n.v.t.

Nadere informatie

provincie HOLLAND ZUID

provincie HOLLAND ZUID provincie HOLLAND 1% ~U~~ Z~14 Gemeente Molenwaard F-~ ~.f Gedeputeerde Staten + r ~~e~. Directie Leefomgeving en Bestuur Afdeling Bestuur Contact drs. J. van Straalen T 070-441 61 92 j. van. straalen@pzh.

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie BFW 30 maart Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Commissie BFW 30 maart Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 12004889 Brief GS van 28 februari 2012 over voortgang nieuwbouw ziekenhuis Vlissingen-Noord (Mortiere) Betreft vergadering Commissie BFW 30

Nadere informatie

onderwerp kenmerk behandeld door verzonden Drs. T.M.E.P. Beulen Borssele op zijn verzoek tot het uitvoeren van * * extra geluidmetingen

onderwerp kenmerk behandeld door verzonden Drs. T.M.E.P. Beulen Borssele op zijn verzoek tot het uitvoeren van * * extra geluidmetingen k 19014676 Gedeputeerde Staten De voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de statengriffier onderwerp kenmerk behandeld door verzonden Brief aan de van de Dorpsraad 19013630 Drs. T.M.E.P. Beulen Borssele

Nadere informatie

Onderwerp Start Arhi-procedure en aankondiging open overleg met gemeenten Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal

Onderwerp Start Arhi-procedure en aankondiging open overleg met gemeenten Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal Bijlage 9 Provinciale Staten van Limburg Cluster STR Behandeld H.J.P.G. van Elmpt Ons kenmerk 2017/6098 Telefoon +31 43 389 99 64 Uw kenmerk - Maastricht 24 januari 2017 Bijlage(n) 1 Verzonden 24 januari

Nadere informatie

Aan: SOFAM Beheer B.V. t.a.v. de heer J.H.G. Smit Olympia 2g 1200 AV Hilversum. Geachte heer Smit,

Aan: SOFAM Beheer B.V. t.a.v. de heer J.H.G. Smit Olympia 2g 1200 AV Hilversum. Geachte heer Smit, Dienst Water en Milieu Aan: SOFAM Beheer B.V. t.a.v. de heer J.H.G. Smit Olympia 2g 1200 AV Hilversum Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 22 november 2011 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 22 november 2011 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

TASTBARE TIJD, LEIDSCHE RIJN

TASTBARE TIJD, LEIDSCHE RIJN TASTBARE TIJD, LEIDSCHE RIJN WERKBLAD Tijdlaag tot 1000 Thema: verdwenen rivieren en de Limes 1. Ligt landgoed De Haar binnen het projectgebied? o ja o nee 2. Wat is zavel? 3. Zet de woorden zand, zavel

Nadere informatie

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 1003 3740 BA Baarn. Geachte heer Stolp,

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 1003 3740 BA Baarn. Geachte heer Stolp, Dienst Water en Milieu Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 13 374 BA Baarn Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax 3-258342 http://www.provincie-utrecht.nl Datum

Nadere informatie

Brochure. Peperdijk 33 te Vlissingen. Vraagprijs: Euro ,- vrij op naam

Brochure. Peperdijk 33 te Vlissingen. Vraagprijs: Euro ,- vrij op naam Brochure Peperdijk 33 te Vlissingen Vraagprijs: Euro 749.500,- vrij op naam Geachte belangstellende, Met deze brochure willen wij, M2 Makelaars, proberen u zo goed mogelijk voor te lichten over de mogelijkheden

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 7. RVS 07/07 Besluitvorming Antennemasten mobiele telecommunicatie. P. Visser H. Boven 5 maart 2007. Geachte raadsleden,

Raadsvoorstel. 7. RVS 07/07 Besluitvorming Antennemasten mobiele telecommunicatie. P. Visser H. Boven 5 maart 2007. Geachte raadsleden, Agendapunt Doel Onderwerp 7. RVS 07/07 Besluitvorming Antennemasten mobiele telecommunicatie Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 14, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan Telefoon 075-684

Nadere informatie

Lesbrief DUURZAAM BOUWEN OPDRACHT 1 - WAT IS DAT, DUURZAAMHEID?

Lesbrief DUURZAAM BOUWEN OPDRACHT 1 - WAT IS DAT, DUURZAAMHEID? Lesbrief Primair onderwijs - BOVENBOUW DUURZAAM BOUWEN De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Veel mensen werken in de haven. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 28 maart 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 28 maart 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directoraat-Generaal Curatieve Zorg Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511

Nadere informatie

Convenant Zeeuwse Kustvisie: Samen sterk voor de Zeeuwse Kust

Convenant Zeeuwse Kustvisie: Samen sterk voor de Zeeuwse Kust Convenant Zeeuwse Kustvisie: Samen sterk voor de Zeeuwse Kust Partijen 1. Burgemeester en wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland; en 2. Burgemeester en wethouders van de gemeente Noord-Beveland;

Nadere informatie

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Van Gerven (SP) over het bericht Geen plek voor nieuwe poli in Arnhem-Zuid (2019Z02664).

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Van Gerven (SP) over het bericht Geen plek voor nieuwe poli in Arnhem-Zuid (2019Z02664). > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Brochure. Peperdijk 27 te Vlissingen. Vraagprijs: Euro ,- vrij op naam

Brochure. Peperdijk 27 te Vlissingen. Vraagprijs: Euro ,- vrij op naam Brochure Peperdijk 27 te Vlissingen Vraagprijs: Euro 359.000,- vrij op naam Geachte belangstellende, Met deze brochure willen wij, M2 Makelaars, proberen u zo goed mogelijk voor te lichten over de mogelijkheden

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 10 maart 2010 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 10 maart 2010 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Statenvoorstel 47/09 A

Statenvoorstel 47/09 A Statenvoorstel 47/09 A Voorgestelde behandeling: PS-vergadering : 2 oktober 2009 Statencommissie : Commissie Ruimte en Milieu, 18 september 2009 Onderwerp Opheffen van interprovinciaal waterschap Zeeuwse

Nadere informatie

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - VWO - AARDRIJKSKUNDE ANTWOORDEN OPDRACHT 1 - MAASVLAKTE 2

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - VWO - AARDRIJKSKUNDE ANTWOORDEN OPDRACHT 1 - MAASVLAKTE 2 NATUUR EN MILIEU LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - VWO - AARDRIJKSKUNDE De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip in

Nadere informatie

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - VMBO - AARDRIJKSKUNDE ANTWOORDEN OPDRACHT 1 - MAASVLAKTE 2

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - VMBO - AARDRIJKSKUNDE ANTWOORDEN OPDRACHT 1 - MAASVLAKTE 2 NATUUR EN MILIEU LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - VMBO - AARDRIJKSKUNDE De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip in

Nadere informatie

Op ontdekkingstocht naar aardolie

Op ontdekkingstocht naar aardolie O p o n t d e k k i n g s t o c h t n a a r a a r d o l i e Op ontdekkingstocht naar aardolie Miljoenen jaren geleden De mens heeft in de loop van de tijd vele vormen van energie gebruikt: spierkracht,

Nadere informatie

,,i,i,,,i,.,i i,i ii. 09 mrt 2016/0010. Datum O 6HAART 2015 Betreft Onderzoek Veilig gebruik Suwinet 2014; definitief Verslag van bevindingen Bunnik

,,i,i,,,i,.,i i,i ii. 09 mrt 2016/0010. Datum O 6HAART 2015 Betreft Onderzoek Veilig gebruik Suwinet 2014; definitief Verslag van bevindingen Bunnik Inspectie SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Gemeenteraad van Bunnik Postbus 5 3980 CA BUNNIK,,i,i,,,i,.,i i,i ii 09 mrt 2016/0010 Postbus

Nadere informatie

4.1 Pictogrammen en symbolen

4.1 Pictogrammen en symbolen Les 4 Wat zie ik? In deze les leer je: pictogrammen en symbolen waarschuwingsborden en reddingsborden gebodsborden en verbodsborden persoonlijke beschermingsmiddelen ontruimingsinstructies 91 4.1 Pictogrammen

Nadere informatie

2011D17167 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2011D17167 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2011D17167 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG In de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport bestond er bij enkele fracties behoefte een aantal vragen en opmerkingen voor te leggen

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 14 februari 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 14 februari 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

ARTIKEL 34 VRAGEN OVER DE CO2 UITSTOOT. Fractie GroenLinks

ARTIKEL 34 VRAGEN OVER DE CO2 UITSTOOT. Fractie GroenLinks ARTIKEL 34 VRAGEN OVER DE CO2 UITSTOOT Fractie GroenLinks Op 10-09- 2018 schreef Jeffrey Kutttering, PZC over de toename van de CO2 uitstoot in Zeeland. https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/zeeuwse-gemeenten-zijn-grotere-vervuilers-daneen-kwart-eeuw-geleden~a561179a/

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 14 maart 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 14 maart 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340 78

Nadere informatie

TOERISTISCH BELEID MAKEN VOOR ZEELAND. Masterclass voor portefeuillehouders & beleidsmedewerkers 28 november 2018

TOERISTISCH BELEID MAKEN VOOR ZEELAND. Masterclass voor portefeuillehouders & beleidsmedewerkers 28 november 2018 TOERISTISCH BELEID MAKEN VOOR ZEELAND Masterclass voor portefeuillehouders & beleidsmedewerkers 28 november 2018 WELKOM NAMENS DE TUA TUA = Toeristische UitvoeringsAlliantie Netwerkorganisatie waarin Kenniscentrum

Nadere informatie

Luxe vakantieappartementen aan de enige Zuid-boulevard van Nederland

Luxe vakantieappartementen aan de enige Zuid-boulevard van Nederland Luxe vakantieappartementen aan de enige Zuid-boulevard van Nederland Welkom Recreëren met allure Recreëren in één van de modern ingerichte appartementen of in één van de penthouses van De Gulden Stroom

Nadere informatie