Dit handboek hebben wij samengesteld om u een zo goed mogelijk inzicht te geven over de werking van diagnoseapparatuur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dit handboek hebben wij samengesteld om u een zo goed mogelijk inzicht te geven over de werking van diagnoseapparatuur."

Transcriptie

1 1 1. Woord vooraf Dit handboek hebben wij samengesteld om u een zo goed mogelijk inzicht te geven over de werking van diagnoseapparatuur. Veel van onze klanten kiezen er voor om met universele apparatuur te werken. Dit is een logische keuze, particulieren hebben vaak meer als één auto en bovendien kan universele apparatuur ook gebruikt blijven worden bij de aanschaf van een ander voertuig. Garagebedrijven werken meestal aan voertuigen van diverse merken, ook hier is universele apparatuur dus een voor de hand liggende keuze. In sommige gevallen is het echter toch verstandig om met merkspecifieke diagnoseapparatuur te werken. We beginnen in dit handboek met een korte uitleg over het begrip OBD (On-board-diagnostics), vervolgens wordt duidelijk welke voertuigen met universele apparatuur kunnen worden uitgelezen en wanneer merkspecifieke apparatuur wenselijk is. Indien u na het lezen van dit handboek nog vragen heeft, staan wij u graag telefonisch of via te woord.

2 2 2. OBD (On-Board-Diagnostics) De eerste generatie OBD1 is in 1988 geïntroduceerd in de VS. OBD1 voertuigen moesten zijn uitgevoerd met een MIL (Malfunction Indicator Lamp). Storingscodes / DTC's (Diagnostic Trouble Codes) worden opgeslagen en kunnen worden uitgelezen. De California Air Resources Board (CARB) was verantwoordelijk voor de uitvoering van de OBD1 (aanvankelijk alleen van toepassing in Californië). Voor OBD1 was er nog geen standaard waar de voertuigmerken aan moesten voldoen, zo waren er geen specificaties waar de diagnosestekker aan moest voldoen, fabrikanten maakte zelf een ontwerp voor de diagnosestekker. Hierdoor zijn er verschillende soorten diagnosestekkers die worden gebruikt voor OBD1. Ook voor de OBD1 codes waren er geen richtlijnen. De meeste voertuig fabrikanten werkten dan ook met hun eigen codes. Meer informatie over OBD1 zie onderstaande website:

3 3 Door de ontwikkelingen in de techniek heeft ook OBD1 zich verder ontwikkeld en verbeterd. De tweede generatie is ingevoerd in 1996 en is onderverdeeld in 3 standaarden. 1. EOBD is een emissie-standaard die geldt voor Europa 2. OBD2 is een emissie-standaard die geldt voor Amerika 3. JOBD is een emissie-standaard die geldt voor Azie Deze standaarden werden gezamenlijk door de diverse overheden ontwikkeld en zijn grotendeels gelijk. De OBD standaarden omschrijven wat er gecontroleerd moet kunnen worden, hoe dat gedaan moet worden en wat de toegestane afwijkingen zijn voordat er een foutcode wordt gegenereerd. Daarnaast zijn er specificaties hoe de diagnosestekker eruit moet zien en hoe er met een universele diagnosecomputer dient te worden gecommuniceerd. Met een universele diagnosecomputer is het mogelijk om met de motor te communiceren. Overige voertuigsystemen vallen buiten de standaard en zijn niet vereist.

4 4 Om met andere voertuigsystemen te communiceren zoals Airbag, ABS, Transmissie, Body, Chassis enz enz, dient u gebruik te maken van merkspecifieke diagnoseapparatuur. Merkspecifieke apparatuur beschikt over extra software en heeft hierdoor meer mogelijkheden. Hieronder staan enkele voorbeelden van merk specifieke diagnosecomputers: B02 of B03 voor BMW V04 of VAG505 voor VAG (VW, Audi, Seat en Skoda)

5 5 US200 of MD703 voor Amerikaanse voertuigen DS708 of V30 Elite voor wereldwijde dekking voor alle voertuigen modules en sensoren Via de zoekmachine op onze website kunt u de rode productnummers intoetsen en de specificaties en mogelijkheden van de diverse diagnosesystemen bekijken.

6 6 3. Kan ik mijn auto uitlezen met universele diagnoseapparatuur? Universele diagnoseapparatuur is uitsluitend te gebruiken bij voertuigen met de tweede OBD versie, te weten EOBD is beschikbaar en toegepast sinds In eerste instantie was het niet verplicht om EOBD toe te passen op nieuwe voertuigen. Hierdoor worden niet alle voertuigen vanaf 1996 ondersteund. 3.1 Voor benzinemotoren Benzine voertuigen moesten vanaf 1 januari 2001 aan de standaard voldoen. Een groot aantal Europese fabrikanten heeft gewacht tot het laatste moment met het voldoen aan de EOBD standaard. Er zijn daarom niet veel benzine voertuigen van voor 2001 die met EOBD uitgelezen kunnen worden. De meeste benzine voertuigen die uitgelezen kunnen worden, zullen dus ook pas na 2001 zijn geproduceerd. Wilt u weten of een voertuig met benzinemotor van voor 2001 aan de EOBD-standaarden voldoet, lees dan verder bij 3.3, 3.4 en 3.5.

7 7 3.2 Voor dieselmotoren De meeste dieselvoertuigen moesten op 1 januari 2004 aan de standaard voldoen, een aantal dieselvoertuigen pas op 1 januari Een groot aantal Europese fabrikanten heeft gewacht tot het laatste moment met het voldoen aan de EOBD-standaard. Er zijn daarom niet veel dieselmotoren van voor 2004 die met EOBD uitgelezen kunnen worden. De meeste dieselvoertuigen die uitgelezen kunnen worden, zullen dus ook pas na 2004 zijn geproduceerd. Er zijn echter een aantal uitzonderingen, zoals bestelwagens die pas in 2008 aan de standaard dienden te voldoen. Wilt u weten of een voertuig met dieselmotor van voor 2004 aan de EOBD-standaarden voldoet, lees dan verder bij 3.3, 3.4 en 3.5. Hoewel er wordt gezegd dat alle voertuigen vanaf 1996 ondersteund zijn en kunnen worden uitgelezen, is dit niet altijd het geval. Dit geldt uitsluitend voor de Amerikaanse OBD2 standaard voor in Amerika en Canada verkochte voertuigen. (zie pagina 3)

8 8 3.3 Vaststellen of er een EOBD-connector aanwezig is in een voertuig Om te bepalen of u een voertuig kunt uitlezen dient u vast te stellen of één van onderstaande connectoren aanwezig is in het voertuig. Type A Volgens de J1962 norm, dient onderstaande diagnosestekker (Type A) gelokaliseerd te zijn in het bestuurders- of bijrijders compartiment. De stekker dient in het gebied van het instrumentenpaneel tot 30 cm voorbij de voertuig as gemonteerd te zijn onder het instrumentenpaneel. De stekker moet makkelijk toegankelijk te zijn vanaf de bestuurdersstoel. De aangewezen plaats is tussen de stuurkolom en de voertuig as. Fig. 1 - J1962 Voertuig DLC, Type A

9 9 Type B Onderstaande diagnosestekker (Type B) dient gelokaliseerd te zijn in het bestuurders- of bijrijders compartiment. De stekker dient in het gebied van het instrumentenpaneel, inclusief de buitenkant, en een denkbeeldige lijn van 75 cm voorbij de voertuig as gemonteerd te zijn. De stekker moet aan het instrumentenpaneel zijn vastgemaakt en makkelijk toegankelijk zijn vanaf de bestuurdersstoel, de passagiersstoel of vanaf de buitenkant. De voertuigstekker is vastgezet om het koppelen en het ontkoppelen te vergemakkelijken. Fig. 2 - J1962 Voertuig DLC, Type B

10 Controleren of de connector gebruikt kan worden om uit te lezen Nu u heeft vastgesteld dat er een connector aanwezig is in het voertuig kunt u controleren of de connector geschikt is om gegevens uit te lezen. Als de 16-polige DLC (Data Link Connector) pin 4 (Chassis Ground), pin 5 (Signal Ground) of pin 16 (Battery Positive) mist, is het voertuig in de meeste gevallen niet OBD2 / EOBD ondersteund. Dit geld voor zowel de connector van Type A als de connector van Type B.

11 11 U heeft vastgesteld dat pin 4, 5 en 16 actief zijn op de connector. Vervolgens controleert u of er op de connector een combinatie actief is van de pinnen genoemd in onderstaand schema. Is dit het geval, dan is het voertuig vrijwel zeker uit te lezen met universele diagnoseapparatuur, ongeacht onder welk protocol het voertuig valt. Protocol PWM VPW ISO CAN Beoordeling Pinbezetting De connector moet de volgende pinnen bezet hebben 2, 4, 5, 10, en 16 De connector moet de volgende pinnen bezet hebben 2, 4, 5, en 16 De connector moet de volgende pinnen bezet hebben 4, 5, 7, en 16. Pin 15 is optioneel. De connector moet de volgende pinnen bezet hebben 4, 5, 6, 14, en 16

12 12 4. Het uitlezen van voertuigen die niet EOBD ondersteund zijn. Wanneer een voertuig niet EOBD ondersteund is, kan het niet worden uitgelezen met universele diagnoseapparatuur. Er zijn uitzonderingen, universele garagebedrijven maken ook gebruik van universele apparatuur en kunnen het voertuig wel uitlezen. Dergelijke systemen, zoals de DS708 of V30 Elite zijn eigenlijk merk specifiek. Omdat de software van vrijwel alle automerken is samengebracht op één systeem ontstaat een universeel systeem met de mogelijkheden van een merkspecifiek systeem. Via de zoekmachine op onze website kunt u DS708 of V30 Elite intoetsen en de productspecificaties van deze professionele diagnosesystemen bekijken.

13 13 Als particulier is het waarschijnlijk niet interessant om een dergelijke aankoop te doen. Gelukkig zijn er alternatieven. Voor de meeste merken is er apparatuur leverbaar voor voertuigen welke niet EOBD ondersteund zijn. Deze apparatuur zit veelal in dezelfde prijsklasse als universele apparatuur. (zie pagina 4 en 5) Het nadeel van merkspecifieke apparatuur is dat het niet gebruikt kan worden voor andere voertuigmerken. Als dit toch wenselijk is, maar een professioneel systeem voor een garagebedrijf of particulier te duur is, bestaat er gelukkig een tussenoplossing. De MaxiDiag Elite diagnosecomputers hebben de software van voertuigen uit een bepaalde regio samengebracht. Zo zijn er diagnosecomputers voor Aziatische, Europese, Amerikaanse, Franse en Italiaanse voertuigen. Met bijvoorbeeld de diagnosecomputer MD702 voor de Europese merken kunnen de volgende voertuigen worden uitgelezen (ook zonder EOBD): Audi, BMW, Ford, Jaguar, Land Rover, Mini, Mercedes, Opel, Porsche, Saab, Seat, Skoda, Volvo en Volkswagen.

14 14 Bovendien is het mogelijk om met deze diagnosecomputers overige voertuigsystemen uit te lezen en te resetten zoals Airbag, ABS, Transmissie, Body, Chassis etc etc MD701 voor Aziatisch, MD702 voor Europees, MD703 voor Amerikaans, MD704 voor Frans en Italiaans MaxiDiag Elite MD802 voor complete dekking

15 15 5. Het uitlezen van voertuigen van voor 1996 Indien u een auto van voor 1996 wilt uitlezen, dient u te controleren of het voertuig beschikt over een OBD1-kabels. In de meeste gevallen is de OBD1-kabels onder de motorkap te vinden. BK01: BMW 20-pins OBD1 MK01: Mercedes Benz 38-pins OBD1

16 16 VK01: VAG (VW, Audi, Seat en Skoda) 2x2-pins OBD1 OK01: Opel 10 pins OBD1 OBD1-kabels zijn er in veel verschillende varianten, een aantal voorbeelden hebben wij reeds beschreven. Op onze website kunt u alle verloopkabels bekijken. OBD1 kabels los: OBD1 kabel sets:

17 17 6. Leuk om te weten: De foutcodes Sinds de invoering van OBD2 / EOBD is het aantal voorgeschreven foutcodes sterk gegroeid. Waren er in 2000 nog ongeveer 600, nu zijn dat er ruim De uitbreiding van het aantal codes komt door nieuwe technieken en uitbreiding van de mogelijkheden, zoals codes voor 7 versnellingen in tegenstelling tot 5 versnellingen in Ook zijn er een behoorlijk aantal codes voor netwerkfouten (Can en Can-bus) die in 2000 nog niet bestonden. De voorgeschreven foutcodes beginnen met P0, P2, P34, U0 of U3. Foutcodes die beginnen met P1, U1 of U2 zijn fabrikantspecifiek en kunnen per merk (en zelfs model) verschillen. Een ander belangrijk verschil tussen 2000 en nu zijn de cijfers/letters waar de codes uit bestaan. In 2000 waren het alleen de cijfers 0 tot 9, tegenwoordig worden ook de letters A, B, C, D, E, en F gebruikt. Dat levert bijvoorbeeld de volgende geldige codes op: P000C, P0AFF, U300A. Meer informatie over OBD codes:

18 18 7. OBD Literatuur Handboeken en dvd s over OBD: Alle informatie in deze handleiding is gebaseerd op de meest recente informatie beschikbaar op het moment van publicatie. Smeets Solutions behoudt zich het recht veranderingen te maken op elk gewenst moment zonder voorafgaande mededeling.

Auto Advies J.Speksnijder

Auto Advies J.Speksnijder www.apk2.nl Auto Advies J.Speksnijder www.autoadviezen.nl Altijd Praktijkgerichte Kennis 1 Uitleg EOBD en Readiness V_10 17-03-2012 2 1 Welke voertuigen kunnen via EOBD uitgelezen worden Benzine: vanaf

Nadere informatie

Vanaf april 2012 wijziging APK2 GRATIS VERZENDING IN NL.

Vanaf april 2012 wijziging APK2 GRATIS VERZENDING IN NL. Vanaf april 2012 wijziging APK2 NU: APK2 READER 295,00 (excl. 19% BTW) GRATIS VERZENDING IN NL. Vanaf april 2012 bent u verplicht om voor de APK gebruik te maken van een door de RDW goedgekeurde EOBD uitleessysteem.

Nadere informatie

Handleiding APK2Reader Model 2017

Handleiding APK2Reader Model 2017 Handleiding APK2Reader Model 2017 Inhoudsopgave 1. INLEIDING 2 2. INFORMATIE OVER OBDII/EOBD 2 2.1 ON-BOARD DIAGNOSE (OBD) II 2 2.2 DIAGNOSTIC TROUBLE CODES (DTC S) 2/3 2.3 LOCATIE VAN DE DATA LINK CONNECTOR

Nadere informatie

[GEBRUIKERSHANDLEIDING] Tecnomotor EOBD scan tool APK 2

[GEBRUIKERSHANDLEIDING] Tecnomotor EOBD scan tool APK 2 2012 [GEBRUIKERSHANDLEIDING] APK 2 Rocar-Tech Garage Equipment BV Granaatstraat 55 7554 TN Hengelo Tel. 074 2594161 www.rocartech.nl Inhoudsopgave Gegevens producent en leverancier... 2 Producent... 2

Nadere informatie

Handleiding van de AREX OBD-scanner voor de APK

Handleiding van de AREX OBD-scanner voor de APK Handleiding van de AREX OBD-scanner voor de APK Product van: Arex Test Systems bv Vennestraat 4-b 2161 LE Lisse Nederland Tel: +31 (0)252 419151 Fax: +31 (0)252 420510 E-mail: info@arex.nl De inhoud van

Nadere informatie

Nieuw uniek product CAN TEST BOX

Nieuw uniek product CAN TEST BOX Nieuw uniek product CAN TEST BOX Wat is een CTB Kit? De CAN Test Box (CTB) is een diagnoseapparaat dat aangesloten wordt op de OBDII connector van de auto waarmee u snel en eenvoudig electrische storingen

Nadere informatie

OBDII/EOBD&CAN Auto Diagnoseapparaat i800

OBDII/EOBD&CAN Auto Diagnoseapparaat i800 icarsoft OBDII/EOBD&CAN Auto Diagnoseapparaat i800 E 1. Het gebruik van het diagnoseapparaat 1. Apparaat omschrijving 1 OBD II CONNECTOR-- Sluit het diagnoseapparaat aan op de diagnosepoort van de auto.

Nadere informatie

Diagnoseapparatuur Prijslijst Oktober 2013

Diagnoseapparatuur Prijslijst Oktober 2013 (alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW) Universele diagnosetesters CARS... 1 Diagnosesysteem voor trucks, trailers en bussen... 3 Diagnosesysteem voor trucks, trailers, lichte bedrijfs- en speciale

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen per 1 April 2012. (V -10)

Belangrijkste wijzigingen per 1 April 2012. (V -10) Belangrijkste wijzigingen per 1 April 2012. (V -10) Tab 0 Algemeen De volgende voertuigen hoeven NIET meer gekeurd te worden: - Voertuigen die een kenteken voeren met de lettergroepen: AA, CD en CDJ; -

Nadere informatie

Het complete assortiment

Het complete assortiment Het complete assortiment Universele OBD2 / EOBD scantools Professionele scantools Resetters Professionele diagnosesystemen Videoscoops Meetapparatuur Automotive Diagnostic Equipment WWW.DIAGNOSEAPPARATUUR.NL

Nadere informatie

1) Handleiding Instructies over het gebruik van het apparaat. 2) Data kabel Stelt u in staat om te updaten via PC met internetverbinding.

1) Handleiding Instructies over het gebruik van het apparaat. 2) Data kabel Stelt u in staat om te updaten via PC met internetverbinding. Handleiding voor BMM V2.0 / MB V2.0 / VAG V2.0 / POR V2.0 / VOL V2.0 / OP V2.0 / LR V2.0 / FD V2.0 / BCC V2.0 / CPR V2.0 / HNM V2.0 / FA V2.0 / KH V2.0 / CR V2.0 Multi-system Car Diagnostic Tool Series

Nadere informatie

DIAGNOSE MET DE EXPERTS

DIAGNOSE MET DE EXPERTS DIAGNOSE DE EXPERTS Een complete service met geavanceerde technologie en expert, merkspecifieke technische ondersteuning EXPERT SERVICE AUTOLOGIC De automotive wereld verandert. De snelle voortgang van

Nadere informatie

Kans op milieukorting verschilt sterk per automerk

Kans op milieukorting verschilt sterk per automerk Persbericht Hilversum, 8 januari 2008 Kans op milieukorting verschilt sterk per automerk Het wordt financieel steeds interessanter om een milieuvriendelijke auto te kiezen. Uit de door Vroemm.nl ontwikkelde

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1.Veiligheid, voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen Gebruik van de systeemtester...

Inhoudsopgave. 1.Veiligheid, voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen Gebruik van de systeemtester... Inhoudsopgave 1.Veiligheid, voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen33 2. Gebruik van de systeemtester... 35 2.1 Systeemtester Beschrijving... 35 2.2 Specificaties... 36 2.3 Accessoires inbegrepen... 36

Nadere informatie

Auto OBDII/EOBD scanner i810. 1.Veiligheids voorzorgsmaatregelen en waarschuwinge

Auto OBDII/EOBD scanner i810. 1.Veiligheids voorzorgsmaatregelen en waarschuwinge Inhoudsopgave 1.Veiligheidsvoorzo 1.Veiligheidsvoorzo 1.Veiligheidsvoorzo 1.Veiligheidsvoorzorgsmaatregelenenwaarschuwinge rgsmaatregelenenwaarschuwinge rgsmaatregelenenwaarschuwinge rgsmaatregelenenwaarschuwingen

Nadere informatie

NIEUWE GENERATIE BOSCH KTS DIAGNOSETESTERS

NIEUWE GENERATIE BOSCH KTS DIAGNOSETESTERS NIEUWE GENERATIE BOSCH KTS DIAGNOSETESTERS Overzicht 1. De nieuwe KTS 560 en KTS 590 diagnosemodules 2. De nieuwe DCU 100 3. Het nieuwe KTS-gamma 2 KTS 560 EN KTS 590 DIAGNOSEMODULES Nieuwe KTS 560 en

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen. icarsoft Nederlandse handleiding

Gebruiksvoorwaarden. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen. icarsoft Nederlandse handleiding 2015-02-06 V1.00.00 Opmerking: Deze handleiding is geschreven voor de icarsoft 2e generatie producten en de CR Plus en kan zonder voorafgaande schriftelijke kennisgeving worden gewijzigd. Daarnaast worden

Nadere informatie

Uitlezing van voertuigelektronica

Uitlezing van voertuigelektronica Uitlezing van voertuigelektronica De stand van zaken EVU-NL Symposium 2013 Aart Spek a.spek@nfi.minvenj.nl 20 november 2013 De techniek Wat is voertuigelektronica? Wat is uitlezen? Hoe kom je aan de nodige

Nadere informatie

Ontdek het geheim achter startvermogen op maat. NIEUW VANAF ZOMER. VARTA. The power behind. And beyond.

Ontdek het geheim achter startvermogen op maat. NIEUW VANAF ZOMER. VARTA. The power behind. And beyond. Ontdek het geheim achter startvermogen op maat. VARTA. The power behind. And beyond. NIEUW VANAF ZOMER 2007 VARTA OE leverancier voor: Aston Martin Audi Bentley BMW Citroën Ford Honda Jaguar Land Rover

Nadere informatie

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_- Nummer 33/2013 zaterdag 5 januari 2013 Wat werd er verkocht December 2012 Merk 11 2012 % 11 2011 % VOLKSWAGEN 4 339 12,11 % 4 639 11,47 % RENAULT 3 288 9,18 % 5 367 13,27 % PEUGEOT 2 872 8,01 % 3 475 8,59

Nadere informatie

KRAAK UW AUTO. Welk auto's?

KRAAK UW AUTO. Welk auto's? PC_NL_07/08_Pxxx-xxx_PcLabs_DEF 07-06-2005 12:31 Pagina 108 KRAAK UW AUTO De tijd dat auto's functioneerden bij de gratie van staal, benzine en olie is al geruime tijd voorbij; geheimzinnige zwarte doosjes

Nadere informatie

APK2 Reader. AA-Equipment BV Helmond. 1. Inhoudsopgave 1. INLEIDING 2

APK2 Reader. AA-Equipment BV Helmond. 1. Inhoudsopgave 1. INLEIDING 2 Inhoudsopgave 1. INLEIDING 2 2. INFORMATIE OVER OBDII/EOBD 2 2.1 ON-BOARD DIAGNOSE (OBD) II 2 2.2 DIAGNOSTISCHE TROUBLE CODES (DTC S) 2 2.3 LOCATIE VAN DE DATA LINK CONNECTOR 3 2.4 OBD II READINESS MONITOREN

Nadere informatie

creëer en profiteer van nieuwe kansen!

creëer en profiteer van nieuwe kansen! De optimale weg naar auto optimalisatie creëer en profiteer van nieuwe kansen! Neem contact op Maandag vrijdag 10:00 tot 17:30 Klantenservice: +31(0)85-3031352 Algemene vragen: Info@multichip.nl Dealer

Nadere informatie

Multi-Systeem Scanner Serie Gebruikershandleiding

Multi-Systeem Scanner Serie Gebruikershandleiding Disclaimer Alle informatie, afbeeldingen en specificaties in deze gebruiksaanwijzing zijn gebaseerd op de meest recente informatie op het moment van publicatie. Het recht is voorbehouden om verandering

Nadere informatie

1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen

1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen Inhoudsopgave 1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen...1 2. Locatie van de Data Link Connector (DLC)...2 3. Product informatie...3 3.1 Beschrijving van het product...3 3.2 Product Specificaties...4

Nadere informatie

WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional

WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional APPARATUUR Kennismaking met Brain Bee diagnoseapparatuur Diagnose van motor, interieur en onderstel Auto-elektronica binnenst Het Italiaanse

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 4. Garantie en Service...19

Inhoudsopgave. 4. Garantie en Service...19 Inhoudsopgave 1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen...1 2. Product informatie 2.1 Product beschrijving....2 2.2 Product specificaties....3 2.3 Accessoires incl...3 2.4 Navigatie karakters..3 2.5

Nadere informatie

MaxiDAS DS708. Geen abonnementskosten en gratis updates! Professioneel Automotive Diagnose Systeem

MaxiDAS DS708. Geen abonnementskosten en gratis updates! Professioneel Automotive Diagnose Systeem Professioneel Automotive Diagnose Systeem Ontwikkeld door de meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van auto diagnosesystemen voor de automotive industrie. De DS708 is een state-of-the-art diagnose

Nadere informatie

VERHOOG DE PRESTATIES VAN UW WERKPLAATS MET DE AUTODATA TECHNISCHE DATABASE ONLINE

VERHOOG DE PRESTATIES VAN UW WERKPLAATS MET DE AUTODATA TECHNISCHE DATABASE ONLINE VERHOOG DE PRESTATIES VAN UW WERKPLAATS MET DE AUTODATA TECHNISCHE DATABASE ONLINE HET MEEST UITGEBREIDE INFORMATIESYSTEEM VOOR DE GARAGEBRANCHE VOORDELEN: -> Tijdwinst - Geen codes en registraties meer

Nadere informatie

TREVLER AIR Model OBD2 AX5

TREVLER AIR Model OBD2 AX5 HANDLEIDING TREVLER AIR Model OBD2 AX5 WAARSCHUWING: Stel de Trevler niet bloot aan: - water - andere vloeibare substanties - extreme hitte of kou Open de behuizing van de Trevler nooit, om gevaar voor

Nadere informatie

Inhoud. 95042 AST3 - Opdrachten en benodigdheden Proeve 2.doc Pagina 1 van 8

Inhoud. 95042 AST3 - Opdrachten en benodigdheden Proeve 2.doc Pagina 1 van 8 Alle opdrachten proeve Inhoud Opdracht AST3-1: Fase 1 schade analyseren (Opel Astra)... 2 Opdracht AST3-2: Fase 2 diagnose stellen aan voertuigsystemen (VW Polo)... 4 Opdracht AST3-3: Fase 3 inleren van

Nadere informatie

Prakticum Veiligheid

Prakticum Veiligheid Prakticum Veiligheid 1 Opdracht: Airbagsysteem controleren met de VAG 1551 (Deze opdracht is gemaakt voor een Seat Leon, uitgevoerd met een TDI 1.9 AHF motor, zoals deze op het Mondriaan College aanwezig

Nadere informatie

50 JAAR HOOGWAARDIGE TECHNOLOGISCHE INNOVATIE. Diafragmakoppeling

50 JAAR HOOGWAARDIGE TECHNOLOGISCHE INNOVATIE. Diafragmakoppeling Diafragmakoppeling De eerste innovatie die een belangrijke rol heeft gespeeld in het succesverhaal van LuK is de diafragmakoppeling, die in 1965 is geïntroduceerd. Dr. Wilhelm en Dr. Georg Schaeffler hebben

Nadere informatie

AUTOMOTIVE DIAGNOSTIC. Autel Assortiment (0)

AUTOMOTIVE DIAGNOSTIC. Autel Assortiment (0) R AUTOMOTIVE DIAGNOSTIC Autel Assortiment 10 jaar Smeets Solutions 2008-2018 www.diagnoseapparatuur.nl info@smeetssolutions.nl +31 (0)46-4571880 Inhoudsopgave Smeets Solutions is in 2008 opgericht door

Nadere informatie

Onderzoek Rolling Wheel Nederland

Onderzoek Rolling Wheel Nederland Onderzoek Rolling Wheel Nederland Oktober 2012 Parameters van het onderzoek Validatie van de steekproef Resultaten van het onderzoek Parameters van het onderzoek Parameters van het onderzoek 1.500 willekeurig

Nadere informatie

CLT1. Gebruiksaanwijzing

CLT1. Gebruiksaanwijzing CLT1 Gebruiksaanwijzing 1 Inhoud Gebruiksaanwijzing 3 CLT1-Set 4 Algemene Informatie en technische gegevens 5 Omschrijving 6 Aansluiten 7 Voorbereiding en in gebruikname 8 Voorbereiding voor de testfase

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding MS2012 De inhoud van deze handleiding en MS2012 software zijn het eigendom van AUTEC-VLT B.V. Op de gebruikshandleiding en software berust copyright, elke vorm van verveelvoudiging

Nadere informatie

nr van JOHAN DANEN datum: 31 mei 2018 aan BEN WEYTS Roetfilterfraude - Detectiemethoden

nr van JOHAN DANEN datum: 31 mei 2018 aan BEN WEYTS Roetfilterfraude - Detectiemethoden SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 1145 van JOHAN DANEN datum: 31 mei 2018 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Roetfilterfraude - Detectiemethoden

Nadere informatie

1469,- 1777,- incl. btw

1469,- 1777,- incl. btw Professioneel Automotive Diagnose Systeem Ontwikkeld door de meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van auto diagnosesystemen voor de automotive industrie. De DS708 is een state-of-the-art diagnose

Nadere informatie

BMW CITROËN + PEUGEOT

BMW CITROËN + PEUGEOT In de week van onze uitzending hebben we twintig importeurs gebeld en vervolgens per mail een vijftal vragen toegestuurd m.b.t. ons item over dagrijverlichting. Het merendeel heeft ons reactie gestuurd.

Nadere informatie

BELANGRIJKE SOFTWARE VERNIEUWING VAN DE TECDATA DIAGNOSE SCANNER SPC MAX

BELANGRIJKE SOFTWARE VERNIEUWING VAN DE TECDATA DIAGNOSE SCANNER SPC MAX STERKE PUNTEN 1.De high tech SPC MAX scanner geeft toegang tot 100 voertuigmerken met 29.134 modellen voor volgende systemen: Anti-diefstal, Comfort, Benzine- en Diesel injectiesystemen, ABS, Airbags,

Nadere informatie

Handleiding Motronic diagnose apparaat MDD

Handleiding Motronic diagnose apparaat MDD Handleiding Motronic diagnose apparaat MDD Wij danken u voor de aanschaf van dit eenvoudige maar waardevolle apparaatje waarmee u belangrijke diagnose controles kunt uitvoeren aan het Motronic motormanagement

Nadere informatie

VERHUUR gereedschappen

VERHUUR gereedschappen GATES stretchfit montage tool NR1 - Zie informatie op de riem voor de juiste tool Artnr SFT001 Koopprijs: 48,48 GATES stretchfit montage tool NR2 - Zie informatie op de riem voor de juiste tool Artnr SFT002

Nadere informatie

Motormanagement simulatie MegaSquirt Hoofdstuk 3

Motormanagement simulatie MegaSquirt Hoofdstuk 3 Motormanagement simulatie MegaSquirt Hoofdstuk 3 ISBN 978-90-79302-12-3 Steele B.V Ep Gernaat 1 MegaSquirt EFI De MegaSquirt is een door Bowling en Grippo vrij programmeerbare motormanagement-computer

Nadere informatie

OBD2DISPLAY HANDLEIDING

OBD2DISPLAY HANDLEIDING OBD2DISPLAY HANDLEIDING 1. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN EN WAARSCHUWINGEN Voor het voorkomen van persoonlijke verwondingen en schade aan voertuigen of aan het gereedschap, attenderen we u op het lezen van

Nadere informatie

BERU, de eerste en enige fabrikant die druksensor gloeitechnologie in OE aanbiedt! BERU druksensor gloeibougie in OE-kwaliteit BERU NIEUWSBRIEF #2

BERU, de eerste en enige fabrikant die druksensor gloeitechnologie in OE aanbiedt! BERU druksensor gloeibougie in OE-kwaliteit BERU NIEUWSBRIEF #2 BERU NIEUWSBRIEF #2 BERU, de eerste en enige fabrikant die druksensor gloeitechnologie in OE aanbiedt! BERU druksensor gloeibougie in OE-kwaliteit BERU is een betrouwbare ontwikkelingspartner van alle

Nadere informatie

Eén voor alles alles met één Stuurapparaatdiagnose met de nieuwe KTS 200 van Bosch

Eén voor alles alles met één Stuurapparaatdiagnose met de nieuwe KTS 200 van Bosch Eén voor alles alles met één Stuurapparaatdiagnose met de nieuwe KTS 200 van Bosch KTS 200: op maat van de dagelijkse werkplaatsroutine KTS 200 professioneel testtoestel: compact, snel en robuust Eenvoudiger

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Page 1. BRT-12 Battery Replacement Tool

Gebruiksaanwijzing. Page 1. BRT-12 Battery Replacement Tool Gebruiksaanwijzing Page 1 Inhoud INLEIDING... 3 Veiligheidsinstructies... 3 Productinformatie... 3 SCHERM EN KNOPPEN... 4 GEBRUIKERSINTERFACE... 5 BELANGRIJK BIJ HET EERSTE GEBRUIK... 6 MENU MET OPTIES...

Nadere informatie

Nationaal Occasion Onderzoek

Nationaal Occasion Onderzoek Nationaal Occasion Onderzoek Resultaten 2014 Peter Odding 3 juli 2014 VWE in cijfers Nationaal Occasion Onderzoek 2014 Hoofdconclusie 1: Occasionverkopen dalen Occasionverkopen verder gedaald, echter tekenen

Nadere informatie

Bestnr. 85 76 57 OBDII diagnose-apparaat XXLTECH NX200

Bestnr. 85 76 57 OBDII diagnose-apparaat XXLTECH NX200 Bestnr. 85 76 57 OBDII diagnose-apparaat XXLTECH NX200 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of

Nadere informatie

Diefstalmeter Magazine

Diefstalmeter Magazine Diefstalmeter Magazine De cijfers van 2017 Kiwa SCM Hoe diefstalgevoelig is uw auto? Hoe groot is de kans dat een BMW X5 wordt gestolen? En een BMW X5 met gecertificeerde beveiliging ingebouwd? Bekijk

Nadere informatie

België dieselland? Automania.be. Hybride en elektrische voertuigen integreren in bedrijfsvloten rendeert

België dieselland? Automania.be. Hybride en elektrische voertuigen integreren in bedrijfsvloten rendeert Automania.be Hybride en elektrische voertuigen integreren in bedrijfsvloten rendeert Gepubliceerd: 08.05.2014 Een studie rond het omslagpunt tussen rijden op benzine, diesel of elektriciteit, onlangs uitgevoerd

Nadere informatie

MegaSquirt motormanagement-simulatie Hoofdstuk: Inleiding

MegaSquirt motormanagement-simulatie Hoofdstuk: Inleiding MegaSquirt motormanagement-simulatie Hoofdstuk: Inleiding E. Gernaat (ISBN 978-90-79302-03-1, uitgave 2017) 1 De MegaSquirt EFI 1.1 Ten geleide De MegaSquirt is een door Bowling en Grippo vrij programmeerbare

Nadere informatie

http://fordmondeoclubzuid.yourbb.nl/ Zelf Diagnose Mode Ford Mondeo MK3 http://fordmondeoclubzuid.yourbb.nl/viewtopic.php?f=65&t=2657 Pagina 1 van 2

http://fordmondeoclubzuid.yourbb.nl/ Zelf Diagnose Mode Ford Mondeo MK3 http://fordmondeoclubzuid.yourbb.nl/viewtopic.php?f=65&t=2657 Pagina 1 van 2 1 van 39 26-3-2011 23:49 http://fordmondeoclubzuid.yourbb.nl/ Zelf Diagnose Mode Ford Mondeo MK3 http://fordmondeoclubzuid.yourbb.nl/viewtopic.php?f=65&t=2657 Pagina 1 van 2 Auteur: Ron Evers [ za okt

Nadere informatie

De AT90CAN microprocessor van ATMEL in de motorvoertuigentechniek (4)

De AT90CAN microprocessor van ATMEL in de motorvoertuigentechniek (4) De AT90CAN microprocessor van ATMEL in de motorvoertuigentechniek (4) Timloto o.s. / E. Gernaat / ISBN 978-90-79302-06-2 Op dit werk is de Creative Commens Licentie van toepassing. Uitgave: september 2012

Nadere informatie

GMTO ATS5004SETA 2.395,00 ATS5004SETB 2.135,00 ATS5004SETC 1.650,00 FHP400 925,00. Vierkanaal differentiaal scope 50Mhz/kan.

GMTO ATS5004SETA 2.395,00 ATS5004SETB 2.135,00 ATS5004SETC 1.650,00 FHP400 925,00. Vierkanaal differentiaal scope 50Mhz/kan. GMTO ATS5004SETA Vierkanaal differentiaal scope 50Mhz/kan. 2.395,00 ATS5004SETB Vierkanaals differentiaal scope 50Mhz/kan. 2.135,00 ATS5004SETC Vierkanaals differentiaal scope 50Mhz/kan. 1.650,00 FHP400

Nadere informatie

Huur al vanaf 10,- per dag

Huur al vanaf 10,- per dag al vanaf Waarom deze verhuurgids speciaalgereedschap? Speciaalgereedschap is onmisbaar in iedere moderne werkplaats. Door de snelle ontwikkelingen op het gebied van voertuigtechniek en gereedschap is het

Nadere informatie

Onderzoek Ondernemers 2017

Onderzoek Ondernemers 2017 Onderzoek Ondernemers 2017 Onderzoeksrapport autogebruik van ondernemers 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding 3 Gegevens respondenten 4 Resultaten 5 1. De ondernemer 5 2. De auto en het autogebruik

Nadere informatie

APK Onderzoek onder automobilisten Wat vinden automobilisten van de APK? december 2003 januari 2004

APK Onderzoek onder automobilisten Wat vinden automobilisten van de APK? december 2003 januari 2004 APK Onderzoek onder automobilisten Wat vinden automobilisten van de APK? december 2003 januari 2004 APK Onderzoek, december 2003 - januari 2004 Onderzoek onder automobilisten. blz. 3 Uitgevoerd door TNS

Nadere informatie

Inhoud AST3 - Opdrachten en benodigdheden Proeve.doc Pagina 1 van 16

Inhoud AST3 - Opdrachten en benodigdheden Proeve.doc Pagina 1 van 16 Alle opdrachten proeve Inhoud Opdracht AST3-1: Fase 1 schade analyseren (Opel Astra)... 2 Opdracht AST3-2: Fase 2 diagnose stellen aan voertuigsystemen (VW Polo)... 4 Opdracht AST3-3: Fase 3 inleren van

Nadere informatie

HaynesPro WorkshopData - Truck Edition bevat alle technische data die u nodig hebt. WorkshopData Truck Edition

HaynesPro WorkshopData - Truck Edition bevat alle technische data die u nodig hebt. WorkshopData Truck Edition HaynesPro WorkshopData - Truck Edition bevat alle technische data die u nodig hebt. WorkshopData Truck Edition WorkshopData - Truck Edition HaynesPro WorkshopData - Truck Edition stelt u in staat vrachtwagens

Nadere informatie

Trainingen in juni. Ad Blue Training Diagnose Deel 2. Beste TopTrucker,

Trainingen in juni. Ad Blue Training Diagnose Deel 2. Beste TopTrucker, Trainingen in juni Beste TopTrucker, Hierbij een overzicht van de trainingen die plaatsvinden in de maand juni. Schrijf je tijdig in. Dit kan door een mail te sturen naar nikki@toptruck.nl Ad Blue Training

Nadere informatie

AUTOMOTIVE ONDERZOEK

AUTOMOTIVE ONDERZOEK AUTOMOTIVE ONDERZOEK Inhoudsopgave Inleiding... 3 Highlights... 3 In welk merk auto rijdt de directeur?... 4 Verdeling per sector... 5 Verdeling op basis van aantal medewerkers... 6 Verdeling op basis

Nadere informatie

AutoNiveau Remote Diagnostics Gebruikershandleiding

AutoNiveau Remote Diagnostics Gebruikershandleiding AutoNiveau Remote Diagnostics Gebruikershandleiding AutoNiveau, Samen Leren Ontwikkelen Deze handleiding is een uitgave van: AutoNiveau B.V. Berchvliet 18 1046 CA AMSTERDAM 2018 AutoNiveau B.V. Alle rechten

Nadere informatie

Top10 Zuinige auto's: Klein Diesel April 2008

Top10 Zuinige auto's: Klein Diesel April 2008 Top10 Zuinige auto's: Klein Diesel 1-3 4 5 Merk Seat Volkswagen MINI Fiat Fiat Model Ibiza Polo Cooper D 500 Panda 1.4 TDI DRF 1.4 TDi DRF Trendline 1.3 Multijet 16v 1.3 Multijet 16v 81 KW Ecomotive 3

Nadere informatie

Wielengids.nl. Topkwaliteit & Design

Wielengids.nl. Topkwaliteit & Design Wielengids.nl Topkwaliteit & Design Collectie 2017/2018 Inhoudsopgave Personenwagens pag. 04 Wielen voor specifieke automerken: Audi / Volkswagen / SEAT / ŠKODA pag. 20 BMW / Mini pag. 28 Overige automerken:

Nadere informatie

Autosalon Parijs 2010

Autosalon Parijs 2010 Autosalon Parijs 2010 Voorproefje Autoshow De geheel nieuwe Mercedes-Benz CLS? Een eerste blik op de Hyundai ix20? Of wat te denken van de vier wereldprimeurs bij Chevrolet? Benieuwd naar de Opel Astra

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 5. Garantie en Service...24

Inhoudsopgave. 5. Garantie en Service...24 Inhoudsopgave 1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen...1 2. Algemene informatie 2.1 On-Board Diagnostics (OBD)II......2 2.2 Diagnose Fout Codes (DTC s)....2 2.3 Locatie van de Data Link Connector

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor DS150E met Win7. Dangerfield February V1.0 Delphi PSS

Gebruikershandleiding voor DS150E met Win7. Dangerfield February V1.0 Delphi PSS Gebruikershandleiding voor DS150E met Win7 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdonderdelen.. 3 Installatie-instructies......5 Bluetooth installatie...17 Bluetooth configuratie...29 Diagnostisch programma...42 Bestand.....44

Nadere informatie

Stealth X1Plus. Hardware installatie handleiding

Stealth X1Plus. Hardware installatie handleiding Stealth X1Plus Hardware installatie handleiding RHO-DELTA Automotive & Consumer Products BV Villa California Building Escudostraat 2-2991 XV BARENDRECHT T:010-497 11 12 Stealth verkoop T:010-497 11 10

Nadere informatie

Rolling Wheel Februari Hanseeuw Marketing

Rolling Wheel Februari Hanseeuw Marketing Car Brand Belgium Survey Volkswagen 11,2% 12,1% Opel 9,3% 9,3% Peugeot 8,3% 7,6% Citroën 8,3% 8,9% Renault 7,8% 8,9% Ford 7,7% 9,2% Mercedes 5,7% 4,9% BMW 5,5% 5,5% Toyota 5,2% 4,8% Audi 4,6% 3,3% Volvo

Nadere informatie

Wij helpen u op weg om uw service verder uit te breiden!

Wij helpen u op weg om uw service verder uit te breiden! PASS THRU Training Wij helpen u op weg om uw service verder uit te breiden! Inschrijfformulier Binnenkort start de training: OMGAAN MET PASS THRU LAUNCH J-BOX 2. Doel: U leert online werken op dealerniveau,

Nadere informatie

Rolling Wheel Onderzoek

Rolling Wheel Onderzoek Rolling Wheel Onderzoek Maart 2011 Parameters van het onderzoek Validatie van de steekproef Analyse van de resultaten Parameters van het onderzoek Parameters van het onderzoek 1.075 voertuigen willekeurig

Nadere informatie

BELANGRIJKE SOFTWARE VERNIEUWING VAN DE TECDATA DIAGNOSE SCANNER SPC MAX

BELANGRIJKE SOFTWARE VERNIEUWING VAN DE TECDATA DIAGNOSE SCANNER SPC MAX STERKE PUNTEN 1.De high tech SPC MAX scanner geeft toegang tot 71 voertuigmerken met méér dan 15.000 modellen voor volgende systemen: Anti-diefstal, Comfort, Benzine- en Diesel injectiesystemen, ABS, Airbags,

Nadere informatie

maak van uw werkplaatscomputer EEN SERVICE TOOL

maak van uw werkplaatscomputer EEN SERVICE TOOL mega macs pc maak van uw werkplaatscomputer EEN SERVICE TOOL In één oogopslag de mega macs pc is een compacte en krachtige soſtware-oplossing die van uw computer een speciale onderhoud en service georiënteerde

Nadere informatie

Merk en type Sterke punten Zwakke punten Opmerkingen Inh. kofferbak Vanafprijs Eindoordeel Testjaar Alfa Romeo Giulietta

Merk en type Sterke punten Zwakke punten Opmerkingen Inh. kofferbak Vanafprijs Eindoordeel Testjaar Alfa Romeo Giulietta Kinderzitjes in de auto Merk en type Sterke punten Zwakke punten Opmerkingen Inh. kofferbak Vanafprijs Eindoordeel Testjaar Alfa Romeo Giulietta * Gordels achterin zijn te kort * De passagiersairbag kan

Nadere informatie

Bestnr. 85 71 26 Cartrend OBD II diagnose-apparaat 80234

Bestnr. 85 71 26 Cartrend OBD II diagnose-apparaat 80234 Bestnr. 85 71 26 Cartrend OBD II diagnose-apparaat 80234 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of

Nadere informatie

Autoprijzen: ondanks prijsconvergentie blijft kopen in buitenland vaak nog interessant

Autoprijzen: ondanks prijsconvergentie blijft kopen in buitenland vaak nog interessant IP/04/285 Brussel, 2 maart 2004 Autoprijzen: ondanks prijsconvergentie blijft kopen in buitenland vaak nog interessant Het jongste verslag over autoprijzen toont aan dat op alle markten de prijsconvergentie

Nadere informatie

white paper De autokoper in kaart gebracht vwe Wie koopt welke auto?

white paper De autokoper in kaart gebracht vwe Wie koopt welke auto? vwe white paper De autokoper in kaart gebracht Wie koopt welke auto? Steeds minder particulieren kopen een nieuwe auto. In 2010 kochten particulieren bijna 260.000 nieuwe personenauto s, in 2015 werd de

Nadere informatie

Diverse NIEUWE setjes 16 inch (winter)velgen. Wegens magazijnopruiming nu diverse sets zeer aantrekkelijk geprijsd!

Diverse NIEUWE setjes 16 inch (winter)velgen. Wegens magazijnopruiming nu diverse sets zeer aantrekkelijk geprijsd! Foto 1: Borbet CB Maat: 7,5Jx16 Steek: 5x112x72,6 ET: 38 o.a. geschikt voor: Mercedes / Volkswagen / Audi. Van: 419,- Foto 2: Mangels Mythus Steek: 4x100x57,1 ET: 38 o.a. geschikt voor: Volkswagen Golf

Nadere informatie

DS150E Gebruikershandleiding voor Vista. Dangerfield December 2008 V1.0 Delphi PSS

DS150E Gebruikershandleiding voor Vista. Dangerfield December 2008 V1.0 Delphi PSS DS150E Gebruikershandleiding voor Vista 1 INHOUD Belangrijkste onderdelen... 3 Installatieinstructies........5 Bluetooth Communicatie......30 Diagnoseprogramma..41 Hardwarecode invoeren....50 Firmware

Nadere informatie

Matching Rapport Familie Bakker, 9 november Ik ben met jullie informatie aan de slag gegaan. In het kort geven jullie het volgende aan:

Matching Rapport Familie Bakker, 9 november Ik ben met jullie informatie aan de slag gegaan. In het kort geven jullie het volgende aan: Matching Rapport Familie Bakker, 9 november 2015 Beste heer Bakker, Ik ben met jullie informatie aan de slag gegaan. In het kort geven jullie het volgende aan: - Ruime auto waar 3 kinderen en veel spullen

Nadere informatie

Elring-Service. Pakkingen, pakkingsets en serviceonderdelen met eerste montage kwaliteit

Elring-Service. Pakkingen, pakkingsets en serviceonderdelen met eerste montage kwaliteit Elring-Service Pakkingen, pakkingsets en serviceonderdelen met eerste montage kwaliteit ELRING KWALITEIT IS WERELDWIJD TOONAANGEVEND Onderdelen van Elring worden geleverd door ElringKlinger AG, ontwikkelingspartner

Nadere informatie

Autodiagnose.eu. Het was weer een technisch hoogstaand avondje of beter gezegd een laat geworden avond.

Autodiagnose.eu. Het was weer een technisch hoogstaand avondje of beter gezegd een laat geworden avond. Autodiagnose.eu Het was weer een technisch hoogstaand avondje of beter gezegd een laat geworden avond. Asim heeft de volle zaal weer de hele avond weten te boeien met voor ieder toch altijd weer aansprekend

Nadere informatie

WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional

WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional WERKPLAATS 2005 Trends en aanbod elektronica-diagnosetesters Universele diagnosetester steeds meer mans Infiltreren in het netwerk Zonder elektronica

Nadere informatie

Kwaliteitsmeting leadopvolging 2013. Hoe volgen de verschillende merken aanvragen op van zakelijke rijders?

Kwaliteitsmeting leadopvolging 2013. Hoe volgen de verschillende merken aanvragen op van zakelijke rijders? Kwaliteitsmeting leadopvolging 2013 Hoe volgen de verschillende merken aanvragen op van zakelijke rijders? 2 Leadopvolging 2013 Vereniging Auto Van De Zaak KWALITEITSMETING LEADOPVOLGING 2013 3 Leadopvolging

Nadere informatie

De grootste autosite van België

De grootste autosite van België De grootste autosite van België De grootste selectie nieuwe en tweedehandswagens in België Persbericht Brussel, 5 januari 2017 Barometer : de tweedehands automarkt in België Analyse door AutoScout24 Overzicht

Nadere informatie

Installatie handleiding voor de I-FREE03TV tv on the move

Installatie handleiding voor de I-FREE03TV tv on the move Product: Toepassing: Functie: I-FREE03TV (Software V4.0.2R en hoger) Universele kabelset met losse verloop kabels om alle onderstaande genoemde auto s vrij te zetten. CAN Bus activatie van de TV Function

Nadere informatie

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR. Citroën Distributeur Nieuwe Auto's. - Servicemanager - Technisch Specialist / Onderhoudstechnicus

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR. Citroën Distributeur Nieuwe Auto's. - Servicemanager - Technisch Specialist / Onderhoudstechnicus CITROËN AFTER SALES SERVICE INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR Citroën Distributeur Nieuwe Auto's - Afleveringstechnicus - Coördinator terugroepacties Citroën Erkend Reparateur - Servicemanager - Technisch

Nadere informatie

KLAAR VOOR DE TOEKOMST?

KLAAR VOOR DE TOEKOMST? TRAININGEN & DIAGNOSE KLAAR VOOR DE TOEKOMST? Doe de GRATIS kennistest op deldense.nl DIAGNOSE APPARATUUR SUPPORT TRAINING TECHNISCHE INFORMATIE ACADEMY DIAGNOSE EXPERT WWW.DELDENSE.NL Trainingen volgen

Nadere informatie

Service-informatie Olieverversingskit voor automatische ZFtransmissie

Service-informatie Olieverversingskit voor automatische ZFtransmissie Verbrandingsgevaar door contact met hete olie. Licht tot middelzware verwondingen mogelijk. Draag een veiligheidsbril. Draag veiligheidshandschoenen. Draag beschermende kleding. Materiële schade mogelijk

Nadere informatie

Helphandleiding. (DI2-Adapter voor ander E-BIKE systeem)

Helphandleiding. (DI2-Adapter voor ander E-BIKE systeem) (Dutch) HM-EO.3.2.0-01 Helphandleiding (DI2-Adapter voor ander E-BIKE systeem) Dank u voor de aankoop van Shimano producten. Deze instructiehandleiding geeft uitleg over de bediening van E-TUBE PROJECT.

Nadere informatie

Snap-on Tools B.V. De Trompet 2100 1967 DC Heemskerk E -Mail: Benelux.info@snapon.com Internet: www.snap-on.eu

Snap-on Tools B.V. De Trompet 2100 1967 DC Heemskerk E -Mail: Benelux.info@snapon.com Internet: www.snap-on.eu Product ondersteuning Als u kiest voor een Snap-on diagnosetester, krijgt u er een diagnosepartner bij. Goede raad is duur, maar niet voor Snap-on klanten! Ervaren diagnose experts staan u graag bij, bel

Nadere informatie

Opmerking: afhankelijk van uw configuratie is de print voorzien van de benodigde componenten.

Opmerking: afhankelijk van uw configuratie is de print voorzien van de benodigde componenten. Gefeliciteerd met de aankoop van deze PC- I/ O kaart. Lees vóór u de kaart gaat installeren, de instructies in deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Bewaar de gebruiksaanwijzing voor latere naslag. Controleer

Nadere informatie

A170 / A200 AANTAL KLEPPEN MOTORCODE M / M TRANSMISSIE TYPE TYPE VSI INJECTOREN (RAIL NUMMER + KLEUR) RETROFIT VERSIE ( LPG / CNG ) LPG

A170 / A200 AANTAL KLEPPEN MOTORCODE M / M TRANSMISSIE TYPE TYPE VSI INJECTOREN (RAIL NUMMER + KLEUR) RETROFIT VERSIE ( LPG / CNG ) LPG AUTOMERK TYPE A170 / A200 CILINDERINHOUD 1700cc / 2000cc AANTAL KLEPPEN 8V MOTORCODE M266.940 / M266.960 TRANSMISSIE TYPE MT TYPE VSI INJECTOREN (RAIL NUMMER + KLEUR) 180/30430 ORANJE RETROFIT VERSIE (

Nadere informatie

MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN

MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN Elektrische functie printen MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN 147 MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN - Beschrijving Een elektronisch systeem bewaakt en regelt alle parameters van de motor voor optimale prestaties

Nadere informatie

Brandstof Inschrijvingen Aandeel Diesel % Benzine % Gas (LPG) % Hybride 114 0% Elektrisch 3 0%

Brandstof Inschrijvingen Aandeel Diesel % Benzine % Gas (LPG) % Hybride 114 0% Elektrisch 3 0% Barometer van de occasiewagenmarkt 2010 Inleiding AutoScout24 heeft een grondige studie gemaakt van de Belgische markt van occasiewagens. De studie baseert op de inschrijvingscijfers van DIV en Febiac,

Nadere informatie

operating instructions bedieningshandleiding manuel de l utilisateur bedienungsanweisung istruzioni per l uso instuções de utilização manuel de

operating instructions bedieningshandleiding manuel de l utilisateur bedienungsanweisung istruzioni per l uso instuções de utilização manuel de operating instructions bedieningshandleiding manuel de l utilisateur bedienungsanweisung istruzioni per l uso instuções de utilização manuel de instrucciones Çalıştırma talimatları TRW Safety Bedieningsinstructies

Nadere informatie

W.A.S.H. CAR CLEANING & CAR DETAILING PRIJSLIJST 2018

W.A.S.H. CAR CLEANING & CAR DETAILING PRIJSLIJST 2018 W.A.S.H. CAR CLEANING & CAR DETAILING PRIJSLIJST 2018 Wassen, Reinigen & Poetsen (Car Cleaning) Beschrijving Prijs excl. BTW BTW BRONS PAKKET ZILVER PAKKET GOUD PAKKET MOTORFIETS PAKKET CARAVAN PAKKET

Nadere informatie

AANTAL KLEPPEN MOTORCODE 1.8i / 2.0i TRANSMISSIE TYPE VOERTUIG TYPE PERSONEN AUTO ( M ) TYPE VSI INJECTOREN (KLEUR) RETROFIT VERSIE ( LPG / CNG ) LPG

AANTAL KLEPPEN MOTORCODE 1.8i / 2.0i TRANSMISSIE TYPE VOERTUIG TYPE PERSONEN AUTO ( M ) TYPE VSI INJECTOREN (KLEUR) RETROFIT VERSIE ( LPG / CNG ) LPG AUTOMERK TYPE CALIBER CILINDERINHOUD 1800 / 2000 cc AANTAL KLEPPEN 16 V MOTORCODE 1.8i / 2.0i TRANSMISSIE TYPE AT VOERTUIG TYPE PERSONEN AUTO ( M ) TYPE VSI INJECTOREN (KLEUR) ORANJE RETROFIT VERSIE (

Nadere informatie