Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam West

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam West"

Transcriptie

1 Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam West De contact en algemene gegevens Handelsregister nummer: Fiscaal nummer: Correspondentie adres: Vondelpark 1; 1071 AA Amsterdam Telefoon nummer: Het boekjaar van de Stichting loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daar op volgende jaar Het internet adres is: De doelstelling, inkomsten en uitgaven Het doel van de Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam West (Stichting) is het nastreven van een algemeen maatschappelijk belang op sociaal en cultureel gebied. Dit vooral door het bevorderen en financieel steunen van de werkzaamheden van de diverse commissies van de Rotary Club Amsterdam West (Club) welke actief zijn op sociaal en cultureel gebied. Een beschrijving van de activiteiten van deze commissies en de daarmee samenhangende uitgaven van de Stichting wordt hieronder gegeven. De inkomsten van de Stichting bestaan primair uit de jaarlijkse vrijwillige bijdragen van leden van tenminste 150, - per persoon. Vanwege de ANBI status van de Stichting zijn deze bijdragen in beginsel aftrekbaar voor de Inkomsten Belasting. Een en ander mits de daarvoor geldende drempel van giften wordt overschreden. Een aantal leden draagt daarom op jaarbasis grotere bedragen bij middels de fiscale lijfrente regeling die geen drempel kent. Daarnaast wordt wekelijks gecollecteerd bij de Club lunch. Voorts is het mogelijk bij bepaalde projecten zogenaamde Grants te verkrijgen van de internationale Rotary Foundation of van InterAdam, een samenwerkingsverband van Amsterdamse Rotary clubs. Het bestuur Het bestuur van de Stichting bestaat uit: de voorzitter: Mr. E.H. de Jong-van Dooijeweerd (Liesjettie); de penningmeester: Drs. W.E. van Hulsenbeek RA(Wim); tevens penningmeester van Rotary Club Amsterdam West; een lid: Drs. D.A. Rüger (Dick) De bestuursleden ontvangen geen bezoldiging. De financiële verantwoording Hiervoor wordt verwezen naar de onderstaande commissie verslagen en de jaarrekening 2013/2014 en de begroting 2014/2015. De commissies en werkzaamheden Rotary Club Amsterdam West kent een aantal commissies van waaruit een scala aan socialeen culturele activiteiten wordt ontwikkeld. Indien deze commissies geld nodig hebben voor deze activiteiten, wordt dit primair gefinancierd door de Stichting Community Services Rotary Club Amsterdam West. Daarnaast worden er in een aantal gevallen op projectbasis gelden opgehaald. De commissies worden per verenigingsjaar budgetten toegekend op basis van jaarplannen. Deze budgetten worden in overleg tussen het bestuur van de Club en het bestuur van de Stichting vastgesteld in de nazomer.

2 Er zijn de volgende commissies: Commissies/activiteiten waarvan de financiering via de Stichting plaatsvindt 1. Jeugd 2. Community Service 3. International 4. Water 5. InterAdam 6. Rotary Foundation Commissies/activiteiten die geen financiering vergen of waarvan financiering via de Club plaatsvindt 7. Vocational 8. Rotaract 9. Leden Informatie Commissie 10. Fellowship 11. Senioren Convent Jeugd De missie van Jeugd is activiteiten te ontwikkelen en/of te steunen met betrekking tot de Amsterdamse jeugd van minder bedeelde achtergrond De commissie bestaat uit de volgende leden: Andries de Jong (voorzitter) Lynn Kaplanian Thea Bendt Pam de Soete Budget 2013/2014: Realisatie 2013/2014: Budget 2014/2015: Terugblik 2013/14 en Doelstellingen Continuïteit van wat goed gaat, waaronder in ieder geval* Financiering van de deelname aan het Vlielandkamp voor twee kinderen van de Joop Westerdeelschool (Andries). De verwachting is dat het kunstproject met kinderen in school De Punt. voorlopig niet kan worden gerealiseerd. 2. Accent op verbinden en bundelen met het smeden van allianties in het bijzonder: de lichte alliantie die er nu is met de St. Amsterdam Verbind, het stedelijk noodhulpbureau FBNA en leden van de Jeugdcommissie, die zich daarop willen inzetten. Dat heeft geleid tot een aantal inspanningen: vijf scholen benutten i.s.m. de stichting Amsterdam Verbind de mogelijkheden van het noodfonds ( pilot noodhulppotje bij scholen), waarbij samenwerking wordt uitgebouwd met fondsen. het betrekken van collega clubs ondermeer via Rotarkids ( waarmee we overleggen) en daar zonodig ook ondersteund voor zijn. inmiddels twee overleggen hebben plaats gevonden), Rotaract en andere clubs, vooralsnog Zuid en Westertoren.

3 We gaan ons in dat opzicht meer inzetten op de samenwerking met partners. 3. Partners Binnen de eigen Club: Jeugd commissie, Vocational en Community Servic. Rotary breed: andere clubs via Rotarkids, Rotaract. RC Westertoren Buiten Rotary: * Amsterdam verbindt ( levert basisscholen): - Joop Westerweel school - El Kadisia - Bos en Lomer school - Spaarndammerhout school - De Corantijn - De Punt Al deze scholen staan open voor samenwerking. * School is cool: Begeleidt de mentoren die oudere kinderen in hun thuissituatie begeleiden bij de overgang naar het voortgezet onderwijs. * Fonds Bijzondere Noden Amsterdam: Zorgt voor fondsen om kinderen die in een urgente financiële noodsituatie verkeren te ondersteunen i.s.m. vermogensfondsen en andere donateurs. Het budget wordt als volgt verdeeld: 33% voor het Vlielandkamp 33% voor de samenwerking met scholen en noodpotjes 33% voor de samenwerking met Rotarkids Community Service De missie van Community Service is bij te dragen aan de locale gemeenschap, in dit geval Amsterdam en omstreken, met (deel) financiering van projecten en met eigen inspanningen van Clubleden. De commissie bestaat uit de volgende leden: Yola Geradts( voorzitter) Mariëtte Frie Budget 2013/2014: Realisatie 2013/2014: Budget 2014/2015: 2.500

4 Terugblik 2013/2014 In 2013/2014 heeft de Commissie Community Service weer koken in een andere keuken gecoördineerd en is er vijfmaal gekookt voor daklozen. Daarnaast is het ASKV Vluchtelingen Steunpunt gesteund met een financiële bijdrage van Dit is voortgevloeid uit een inzamelingsactie boeken/platen die heeft plaatsgevonden ten behoeve van het ASKV in september Beleidsplan 2014/2015 Ook in 2014/2015 wordt het project koken in een andere keuken omarmd. De Commissie Community Service heeft ingeschreven om viermaal te koken voor daklozen, en coördineert een en ander. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om een project financieel te ondersteunen. Thans richt het onderzoek zich op DIZZ Kids/ZID Theater. Zij hebben een educatief project 'lezen = doen' voor kinderen uit Amsterdam (Nieuw-West). International De missie van International is invulling te geven aan de internationale dimensie van Rotary door steun te verlenen aan een aantal activiteiten in derde wereld landen. Daarbij wordt een directe betrokkenheid nagestreefd waardoor de ter beschikking gestelde gelden zonder overhead op de juiste plaats terecht komen. De commissie bestaat uit de volgende leden: Gerrien Anbeek (voorzitter) Vera Gianotten Kira van Loon Jan van Berkel Edith Plantier Cormac Petit Budget 2013/2014: 750 Realisatie 2013/2014: Budget 2014/2015: Terugblik op 2013/2014 Project Musicians without Borders is i.s.m. InterAdam succesvol verdubbeld tot 2000 euro. In het Progress Report Rotary Club June 2014 van The Palistinian Community stond vermeld: The donation received from the Rotary Club is used to support part of our program Deaf, Proud and Musical, which includes music workshops given by a deaf trainee for children with special needs and video-clips produced by the deaf community in order to raise awareness. Rotary Club Amsterdam West doet bij elke lunchmeeting een collecte via de zogenaamde kachel, een daarop gelijkende collecte bus. De opbrengsten hiervan worden besteed aan het financieren van ShelterBoxen. Dit is een oorspronkelijk Engels Rotary initiatief ten behoeve van slachtoffers van natuurrampen en oorlogsvluchtelingen. In 2013/2014 konden 2 boxen van 750 per stuk gefinancierd worden. Daarmee komt het aantal van de via onze Club gefinancierde ShelterBoxen op 7.

5 Beleidsplan 2014/2015 Doelstelling keuze projecten: Projecten die verschil uitmaken op individueel niveau. Uitdaging Commissie International: Hou het persoonlijk, lokaal en dicht bij huis Mogelijke onderwerpen projecten: - Cultuur: (Straat)theater - Warchild - Psychiatrie - Onderwijs (bv. zoals Ajax doet met huiswerk clubs) Aanpak en uitrol projecten : Budget project 2015: 2000 euro excl. fondsenwerving Aansluiting zoeken met en draagvlak creëren bij RCAW m.b.t prioriteiten RCAW betrekken door 20 minuten sessie tijdens lunch bijeenkomst (planning november 2014). Contact leggen met RCAW Water Commissie i.v.m. synergie projecten Contact leggen met inspirerende Commissies International RC s Amsterdam Gefinancierd project 2015 aanmelden bij InterAdam ter verdubbeling budget Opstarten mogelijkheden fondsenwerving (Jan van Berkel is hierin leidend). Water De missie van Water is het steunen van projecten in derde wereld landen waarvan het winnen en gebruiken van water centraal staat. De commissie bestaat uit de volgende leden: Maarten van den Belt (voorzitter) Renée Wijnen Frans ter Horst Arnoud Cnossen Jan Koster Budget 2013/2014: Realisatie 2013/2014: Budget 2014/2015: Terugblik op 2013/2014 Afscheid van Nakuru project na 3 jaar van ondersteuning Reden: Het project is volwassen genoeg en heeft legio van andere bronnen van inkomsten om continuïteit te waarborgen. Regulier bezoek aan Regionale Districts Water Commissie bijeenkomsten Keuze voor 2 eigen nieuwe projecten: 1. Sahara Roots, desertification project door slim opvangen van dauw kan de verwoestijnisering voorkomen worden (Marokko). Hiervoor is naast de reguliere bijdrage van EUR 1,5K ook nog EUR 1K opgehaald via de Nieuwjaarsveiling en heeft Inter-A dam dit bedrag nog eens met EUR2,5K verdubbeld. 2. Upper Dolpo project, Sanitation project waarbij in een afgelegen gedeelte van de Himalaya een kleine ziekenpost ondersteund gaat worden door het bouwen van douches en wasbakken met warm en koud stromend water (Nepal).

6 Beleidsplan 2014/2015 Contact met RC Pokhara (Nepal) gelegd en met diverse andere Nederlandse RC clubs (Hoogeveen, Hengelo en Voorst) om het toekomstige Upper Dolpo project (zie boven) te ondersteunen. Bezoek aan Nepal is gepland voor sept-okt Voorbereiden van Fundraising voor Upper Dolpo project (gesponsord Pieterspad Bike Ride: 350KM op één dag) Benefietconcert gepland door Monique ter Horst (echtgenote van Frans ter Horst) Veiling gepland voor februari 2015 Samenwerking met Rotaract inzake Upper Dolpo. InterAdam InterAdam is een samenwerkingsverband van Amsterdamse Rotary clubs. De vertegenwoordigers van Rotary Club Amsterdam West zijn: Liesjettie de Jong Jip Kreijns Budget 2013/2014: 1,300 Realisatie 2013/2014: Budget 2014/2015: Aan InterAdam wordt jaarlijks bijgedragen met een bedrag van 25, - per lid van de Club. Met deze opbrengsten wordt door InterAdam onder bepaalde voorwaarden extra steun verleend aan door individuele Rotary clubs geëntameerde projecten. Rotary Foundation De "Rotary Foundation" is een Amerikaanse stichting die voor de wereldwijde Rotary organisatie de gelden beheerd die via donaties en jaarlijkse bijdragen bijeengebracht zijn. Deze gelden worden aangewend voor het steunen van charitatieve doelen waaronder het bekende polio de wereld uit project. De belangen behartigers van Rotary Club Amsterdam West zijn: Cynthio Korlvinke (voorzitter) Budget 2013/2014: Realisatie 2013/2014: Budget 2014/2015: Vanuit de Stichting wordt jaarlijks een bijdrage aan de Foundation gestort op basis van het leden aantal. In beginsel zouden daar Grants geheel of gedeeltelijk tegenover kunnen staan. De rol van de belangen behartigers is de commissies te ondersteunen bij het formuleren van doeleinden en in het verlengde daarvan - het indienen van verzoeken om Grants. Deze kunnen verkregen worden uit twee bronnen: de District Grants en de Global Grants. Een District Grant wordt aangevraagd bij het district, als aanvulling op de eigen middelen die voor een project (in binnen- of buitenland) zijn begroot. Een club kan dan mits het project instemming van het district verwerft - een bedrag vanaf 2000 laten verdubbelen tot maximaal Aangezien er wat betreft het huidige clubjaar

7 vóór die datum nog geen plannen van commissies lagen, kon de commissie ook zelf nog geen actie ondernemen. Een Global Grant wordt eveneens bij het district aangevraagd. Het clubproject (uitsluitend in een buitenland!) moet een samenwerking inhouden met een club ter plaatse in dat buitenland, zowel inhoudelijk als financieel. De middelen van de eigen club (minimaal 7.000) plus die van de club in het andere land plus een eventuele extra bijdrage van het district moeten samen minstens bedragen, wil de Rotary Foundation daar of meer aan toevoegen. In totaal moet er dus een bedrag van minstens aan het project besteedt kunnen worden. Indiening bij de Rotary Foundation vindt alleen plaats bij instemming van het district met het project. Aan onze commissie zijn nog geen plannen van andere commissies bekend die aan een taakstelling van deze omvang beantwoorden. Vocational Service De missie van Vocational Service is gebruik te maken van de ( beroeps) kennis en ervaring van de leden ten behoeve van de Club en de lokale gemeenschap. De commissie bestaat uit de volgende leden: Dick Rüger (voorzitter) Iris van der Reijden Vera Gianotten Maria van Noort David Smith De commissie heeft geen budget omdat haar activiteiten in het algemeen geen kosten oproepen. Incidentele kosten worden door de Club vergoed. Bij de activiteiten wordt aangesloten op de nieuwe vertaling van de Four Way Test van Rotary: The Four-Way Test of the things we think, say or do Is it the truth? Is het waar? Is het zo? Is it fair to all concerned? Is het billijk voor alle betrokkenen? Kan het zo? Will it build goodwill and better friendships? Bevordert het onderling vertrouwen en vriendschap? Mag het zo? Will it be beneficial to all concerned? Komt het alle betrokkenen ten goede? Moet het zo? Verder probeert Vocational Services aan te sluiten bij het jaarthema van Rotary Club Amsterdam West. Vocational Service vraagt om: Betrouwbaarheid, Betrokkenheid, Beschikbaarheid, Denken, Doen, Doorzetten! Beleidsplan 2014/15 Wat ga je doen aan Vocational Service? a. het stimuleren en waar gewenst begeleiden van de classificatiespeeches (beroepspraatjes); b. beroepenvoorlichting en bedrijfsbezoeken; c. het organiseren van Ronde Tafel gesprekken waarin onderwerpen, zoals beroepscode, ethiek, maatschappelijk ondernemen, duurzaamheid, verhouding werkgever-werknemer in deze tijd, enz. aan bod komen; d. Het organiseren van Avondjes van Zes, waarin leden in kleine groepjes bijeenkomen om actuele onderwerpen en/of thema s met elkaar te bespreken;

8 e. Het identificeren van actuele onderwerpen en het benaderen van bijpassende spreker vanuit de club, die in een zogeheten vijfminuten praatje een korte toelichting op het onderwerp geeft; f. Meedoen bij de organisatie van Vocational Training Teams. Concreet: Minimaal 4 6 beroepspraatjes; het liefst te houden door (nieuwe) leden die nog geen beroepspraatje.vs helpt bij het voorbereiden m.b.v. gemaakte handout. Het begeleiden van het Levensbericht van een lid. 2 op de agenda dit jaar ; 1 levensbericht geweest. Bedrijfsbezoek plannen. Nog nader uit te werken. Afgelopen jaar o.a. Het Concertgebouw en de Bloedbank. Organiseren van minimaal 2 Avondjes van Zes. Afgelopen jaar 2x gedaan en dit jaar reeds 1x met als thema Ben je lid van Rotary of ben je een Rotarian of zit daar geen verschil tussen? Eén van de commissieleden is tevens voorzitter van het VTT van district Rotaract De "Rotaract" commissie onderhoudt het contact met Rotaract, een jongeren service club geïnspireerd vanuit Rotary en gericht op de leeftijdsgroep jaar. De commissie bestaat uit de volgende leden: Rob Zuidema (voorzitter) Heidi Broekhuis Rotaract heeft een aantal zaken die zij onderneemt/behartigt: Contact met Rotaract Amsterdam door bijwonen bestuursvergaderingen, in januari volgt een volgende vergadering Meedoen aan Kerstpakkettenactie, dit jaar niet in verband met het gegeven dat er voldoende Rotaracters zelf meedoen Speeddate in juni 2014, herhaling vermoedelijk in 2015 Bijgaand wisseling met Christiaan van der Kam, bestuur Rotaract waaruit te lezen valt wat de activiteiten bij Rotaract zijn en hoe wij als Rotary ze daarbij behulpzaam kunnen zijn. Tevens worden er beroepspraatjes ingepland, waarmee Christiaan een aftrap doet op 23 januari 1) Op 23 januari staat Christiaan op de rol voor een beroepspraatje. Hij heeft het al gepromoot in de club en mensen zijn aan het nadenken of ze zullen gaan spreken. 2) Rotaract heeft Rob en mij uitgenodigd voor een nieuwjaarsborrel op vrijdag 9 januari vanaf 21hr in de Jaren. Het is ook mogelijk een vergadering bij te wonen op woensdag 7 januari om 20hr maar Christiaan denkt dat het in een informele setting als een borrel het nog gemakkelijker is elkaar wat beter te leren kennen. En dat klopt natuurlijk! 3)De kerstpakkettenactie hebben ze net afgerond. Omdat ze het dit jaar voor het eerst in een weekend hebben gestopt waren ze met meer dan genoeg eigen clubleden om het in goede banen te leiden. Christiaan heeft de loods afgesloten met 181 pakketen voor HVO Querido, een geslaagd project.

9 4)Het lijkt hen erg leuk op de hoogte te blijven van onze activiteiten door middel van de wekelijkse mail. Ze kunnen dat delen met onze leden en op die manier kan het interessante onderwerpen betreffen waardoor iemand langs zou willen komen en er weer een brug tussen Rotary & Rotaract is gelegd. 5)Ze zouden graag weer een speeddate in juni willen organiseren, het lijkt hen een leuke traditie om voort te zetten. Christiaan zal zijn bestuursgenoten vragen wat suggesties te noemen i.v.m. de jaarplanning. Christiaan: In de tussentijd hebben we circa 25 'moestuinbakken' in elkaar getimmerd in Amsterdam West om meer samenhang in de buurt te creëren en een aantal bakken zullen ook gebruikt worden om voedsel te verbouwen voor de voedselbank. Daarnaast hebben we in Amsterdam Oost een diner georganiseerd in een restaurant waar dove jongeren worden opgeleid voor in de keuken of de bediening. Van het geld dat we hebben opgehaald hebben we nieuwe kokskleding kunnen laten maken met hun eigen namen en het Rotaract logo erop. Daarnaast hebben we een masterclass van Ron Blauw kunnen regelen voor deze jongeren. Via Liesbeth had ik hiervan een uitnodiging verstuurd, is deze toentertijd ook gedeeld? De komende maand zullen we flessen wijn verkopen om meer projecten te kunnen financieren, daarvan houden we jullie zeker op de hoogte. Momenteel draait onze club 1 a 2 projecten per maand, een tempo dat niet eerder zo hoog is geweest. Nu de club weer terug op de rit is en de jaarkalender rijkelijk gevuld met projecten, zoals we als bestuur voor ogen hadden deze zomer, hebben we ook meer tijd om weer naar buiten te kijken en samen te werken met andere clubs. Het lijkt ons ook leuk eens te mogen aanhaken bij een project dat jullie draaien, allicht kunnen we daar meer over delen op de nieuwjaarsborrel of de ALV twee dagen daarvoor. Leden Informatie Commissie Deze commissie houdt zich bezig met de werving van nieuwe leden en het informeren en begeleiden van deze nieuwe leden. De commissie bestaat uit de volgende leden: Jan Visser (voorzitter) Ruth Carasso Andries de Jong Jeroen de Wit Pam de Soete De activiteiten van de LIC zijn de volgende : -organisatie van een gastenlunch in februari -organiseren van het Nieuwe Leden Diner in juni -het bijhouden en attent zijn op het (voorkomen van) ledenverloop -de mentoren instrueren t.b.v. de introductie van nieuwe leden -een classificatie overzicht up to date houden -het bestuur ondersteunen bij de ledencampagne

10 Fellowship Liesjettie de Jong neemt de rol van "Fellowship" op zich. Zij besteedt namens de club aandacht aan de hoogtepunten en dieptepunten in de persoonlijke levens van onze leden. De eventuele kosten worden door de Club gedragen. Senioren Convent Het "Senioren Convent" adviseert het bestuur gevraagd en ongevraagd en kosteloos. De commissie bestaat uit de volgende leden: Jan Visser Christ l Dullaert Marc a Campo

11 Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam-West Jaarrekening 2013/2014 Begroting 2014/2015

12 Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam West Balans Activa Bank Te ontvangen Passiva en eigen vermogen Algemene reserve Resultaat boekjaar Eigen vermogen Te betalen

13 Staat van Baten en Lasten 2013/ /2013 Baten Vrijwillige bijdragen- standaard Vrijwillige bijdragen- extra Opbrengst speciale acties Bijdragen InterAdam Kachel opbrengst Rente baten Totaal baten Lasten International Service InterAdam Rotary Foundation Water projecten Shelter Boxen Overige projecten National Service Jeugd Commissie Community Service Fellowship (2013/2014 via Club) Totaal Commissies Overige lasten Totaal lasten Totaal baten Totaal lasten Resultaat boekjaar

14 Toelichting op de balans Te ontvangen Vrijwillige bijdragen Te betalen Rotary Foundation Te betalen bedragen Toelichting op de Staat van Baten en Lasten 2013/ /2013 International Service InterAdam Rotary Foundation Water projecten (Sahara Roots) Shelter boxen Overige projecten National Service Community Service ASKV AVL- kookboekjes

15 Jeugd commissie Kunst project Vlieland kamp RotarKids Fellowship (2013/2014 via Club) Amsterdam, 12 september 2014

16 Begroting Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam West Baten 2013/ / / begroot werkelijk begroot Vrijwillige bijdragen- standaard Vrijwillige bijdragen- extra Opbrengst speciale acties Bijdragen InterAdam Kachel opbrengst Rente baten Totaal baten Lasten International Service InterAdam Rotary Foundation Shelter boxen Water projecten Overige projecten National Service Jeugd Commissie Community Service Totaal Commissies Overige lasten Totaal lasten Totaal baten Totaal lasten Resultaat boekjaar Amsterdam,

Wat is Rotaryclub De Rottemeren?

Wat is Rotaryclub De Rottemeren? Wat is Rotaryclub De Rottemeren? Rotaryclub De Rottemeren is een Rotaryclub voor het gebied van de gemeente Lansingerland. De club is een gemengde club, samengesteld uit vertegenwoordigers van verschillende

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer Beleidsplan Stichting Gelukskoffer 2011-2015 Stichting Gelukskoffer te Amersfoort Bezoekadres: Printerweg 16, 3821 AD Amersfoort Handelsregisternummer 32169581 Inhoudsopgave 1 Inleiding p. 3 2 Werkzaamheden

Nadere informatie

Rotterdam Nieuwe Dag. Power point met introductie RND en Rotary. Doelgroep: aspirant leden en leden die pas sinds kort lid zijn.

Rotterdam Nieuwe Dag. Power point met introductie RND en Rotary. Doelgroep: aspirant leden en leden die pas sinds kort lid zijn. Rotterdam Nieuwe Dag Power point met introductie RND en Rotary Doelgroep: aspirant leden en leden die pas sinds kort lid zijn. Rotterdam Nieuwe Dag: een Rotary club voor vroege vogels en wakkere geesten

Nadere informatie

ROTARY INTERNATIONAL. WETGEVENDE VERGADERING April 2010. Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde.

ROTARY INTERNATIONAL. WETGEVENDE VERGADERING April 2010. Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde. ROTARY INTERNATIONAL WETGEVENDE VERGADERING April 2010 Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde. AVENUES-SERVICES-SPEERPUNTEN Vocational Service Van uit

Nadere informatie

Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam

Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam Jaar verslag 2017-2018 - 14-1-2019 - Inhoud 1 Verantwoording 1.1 Algemeen 3 1.2 Oprichting, doelomschrijving en inschrijving 3 1.3 Bestuur 3 1.4 Algemeen

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

Het bestuur van Stichting Community Service Rotary club Purmerend PURMEREND. De jaarrekening 2017/2018

Het bestuur van Stichting Community Service Rotary club Purmerend PURMEREND. De jaarrekening 2017/2018 Het bestuur van Stichting Community Service Rotary club Purmerend PURMEREND De jaarrekening 2017/2018 INHOUDSOPGAVE RAPPORT Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 30 juni 2018 2. Staat

Nadere informatie

Rotary Club Hellevoetsluis. Samen Sterk!

Rotary Club Hellevoetsluis. Samen Sterk! ```````````````````````````````````````````````` Rotary Club Hellevoetsluis Jaarplan 2012-2013 Rotary Club Hellevoetsluis JAARPLAN 2012/2013 Samen Sterk! : Secretaris: Penningmeester: Inkomend voorzitter:

Nadere informatie

Beleidsplan Clubjaar

Beleidsplan Clubjaar Beleidsplan Clubjaar 2017-2018 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Rotaract Club Hoeksche Waard. Dit plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten. Daarnaast geeft dit plan inzicht

Nadere informatie

Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam

Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam Jaarverslag 2016-2017 - 5-9-2017 - Inhoud 1 Verantwoording 1.1 Algemeen 3 1.2 Oprichting, doelomschrijving en inschrijving 3 1.3 Bestuur 3 1.4 Algemeen

Nadere informatie

Het bestuur van Stichting Community Service Rotary club Purmerend PURMEREND. De jaarrekening 2016/2017

Het bestuur van Stichting Community Service Rotary club Purmerend PURMEREND. De jaarrekening 2016/2017 Het bestuur van Stichting Community Service Rotary club Purmerend PURMEREND De jaarrekening 2016/2017 INHOUDSOPGAVE RAPPORT Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 30 juni 2017 2. Staat

Nadere informatie

Totaal

Totaal 1 4. Staat van baten en lasten 2013-2014 ( * 1 ) BATEN Begroting 2013-2014 Werkelijk 2013-2014 Begroting 2014-2015 Bijdragen leden 8.325 8.057 8.415 Giften 540 540 540 Rente 120 114 120 Netto bate Highland

Nadere informatie

Stichting Community Service Rotary Club Wijdemeren Jaarrekening verenigingsjaar 2014-2015

Stichting Community Service Rotary Club Wijdemeren Jaarrekening verenigingsjaar 2014-2015 Stichting Community Service Rotary Club Wijdemeren Jaarrekening verenigingsjaar 2014-2015 Jaarrekening Stichting Community Service Rotary Club Wijdemeren 2014-2015 Pagina 1 van 8 Inhoud 1. Resultaat vergelijking...

Nadere informatie

ROTARY INTERNATIONAL. WETGEVENDE VERGADERING April Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde.

ROTARY INTERNATIONAL. WETGEVENDE VERGADERING April Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde. ROTARY INTERNATIONAL WETGEVENDE VERGADERING April 2010 Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde. AVENUES-SERVICES-SPEERPUNTEN Vocational Service Van uit

Nadere informatie

Stichting Park Lusthof (SPL) is opgericht op 15 juli 2011 en heeft beschikking over ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Stichting Park Lusthof (SPL) is opgericht op 15 juli 2011 en heeft beschikking over ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Jaarverslag 2014 Inleiding Stichting Park Lusthof (SPL) is opgericht op 15 juli 2011 en heeft beschikking over ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). SPL heeft tot doel het beheren en onderhouden

Nadere informatie

Stichting Service Rotary Amsterdam Arena

Stichting Service Rotary Amsterdam Arena Stichting Service Rotary Amsterdam Arena Uitgave september 2010 Inleiding Met deze brochure willen wij de (nieuwe) leden van de Rotary Club Amsterdam-Arena, in het volgende kortweg aan te duiden met "de

Nadere informatie

ROTARY HELPT MENSEN Wat kunnen wij doen?

ROTARY HELPT MENSEN Wat kunnen wij doen? ROTARY HELPT MENSEN Wat kunnen wij doen? Doel van de Workshop Hoe kan de Rotary Foundation bijdragen aan club plannen Hoe kan de club de Rotary Foundation gebruiken Door: Uitwisselen ervaring, kruisbestuiving,

Nadere informatie

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2014-2017

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2014-2017 STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2014-2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding 3 2. Stichtinginfo en ANBI status 3 3. Doelstelling 3 4. Bezoldiging 4 5. Werkzaamheden 4 6. Organisatie 4

Nadere informatie

JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY.

JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY. JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY. LOCALE ACTIVITEITEN? GOEDE DOELEN? EEN BETERE WERELD? Je bent gelukkig en succesvol. In je werk, met je gezin, in Nederland. Daarom wil je graag iets terug doen

Nadere informatie

JAARVERSLAG. STICHTING Unlimited Dreams Nootdorp. inzake de jaarrekening 2013

JAARVERSLAG. STICHTING Unlimited Dreams Nootdorp. inzake de jaarrekening 2013 JAARVERSLAG STICHTING Unlimited Dreams Nootdorp inzake de jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARVERSLAG BESTUUR 3 JAARREKENING 5 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 5 STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 6

Nadere informatie

Fondsenwervingsbeleid Saffier De Residentiegroep en Zorginstelling Saffier De Residentie

Fondsenwervingsbeleid Saffier De Residentiegroep en Zorginstelling Saffier De Residentie Fondsenwervingsbeleid Saffier De Residentiegroep en Zorginstelling Saffier De Residentie 1 Inleiding Saffier De Residentiegroep is een vernieuwende organisatie waar het welzijn van de cliënt voorop staat.

Nadere informatie

Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam

Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam Stichting Community Service Rotary Club Amsterdam Jaarverslag 2015-2016 - 28-9-2016 - Inhoud 1 Verantwoording 1.1 Algemeen 3 1.2 Oprichting, doelomschrijving en inschrijving 3 1.3 Bestuur 3 1.4 Algemeen

Nadere informatie

JAARREKENING

JAARREKENING Kamer van Koophandel en Fabrieken te Breda Inschrijvingsnummer: 20140508 JAARREKENING 2015-2016 Het bestuur van Stichting Community Service Rotary Club Etten-Leur e.o. ETTEN-LEUR BOEKJAAR 2015-2016 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020 fa ir frie n d s 1. Inleiding Dit beleidsplan is opgesteld om vast te leggen wat de toekomstvisie is van de Stichting Fairfriends Foundation. Hierin willen

Nadere informatie

Beleidsplan 2018 van de Stichting Faridpur

Beleidsplan 2018 van de Stichting Faridpur Beleidsplan 2018 van de Stichting Faridpur Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Faridpur voor het kalenderjaar 2018. In dit plan vindt u informatie over de samenstelling van het bestuur

Nadere informatie

Financiële verantwoording 2015 Stichting Diwa

Financiële verantwoording 2015 Stichting Diwa Financiële verantwoording 2015 Stichting Diwa Balans per 31 december 2015 31-12-2015 31-12-2014 Activa Vaste activa Vlottende activa Liquide middelen (bank) 11 226 13 815 Totaal activa 13 815 Passiva Reserves

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 van Rotary Doctors in the Netherlands.

Jaarrekening 2016 van Rotary Doctors in the Netherlands. Pagina 1 (6 ) Jaarrekening 2016 van Rotary Doctors in the Netherlands. Toelichting op de jaarrekening Het boekjaar loopt van 1 Januari t/m 31 December. Baten & Lasten De baten zijn uitgekomen op 108.083

Nadere informatie

Stichting Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam

Stichting Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam Beleidsplan 2015-2018 (versie 25-02- 2015) H1: Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Hippische Alliantie Rotterdam 2015-2018. Gedurende de vorige beleidsperiode (2011-2014) is de naam

Nadere informatie

Bijdragen leden Giften Rente Netto bate Highland Games p.m. 0 0 Opbrengst overige activiteiten 0 0 0

Bijdragen leden Giften Rente Netto bate Highland Games p.m. 0 0 Opbrengst overige activiteiten 0 0 0 - 9-4. Staat van baten en lasten 2015-2016 ( * 1 ) BATEN Begroting 2015-2016 Werkelijk 2015-2016 Begroting 2016-2017 Bijdragen leden 7.544 7.314 7.418 Giften 540 540 540 Rente 70 21 25 Netto bate Highland

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2012

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2012 Jaarverslag 2012 Page 1 5-2-2014 Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2012 Balans per 31 december 2012 2 Staat van baten en lasten over 2012 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de jaarrekening 2012

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Rotary Community Service "Rotary Dordrecht Helpt"

Jaarrekening Stichting Rotary Community Service Rotary Dordrecht Helpt Jaarrekening 2016-2017 van Stichting Rotary Community Service "Rotary Dordrecht Helpt" p/a Gevaertsweg 19 3311 DA DORDRECHT Balans per ultimo boekjaar 30-6-2017 30-6-2016 Activa Geldmiddelen F. van Lanschot

Nadere informatie

1. Inleiding Ontwikkeling Water for Life Oprichting Stichting Water for Life Fondsenwervingsactiviteiten...

1. Inleiding Ontwikkeling Water for Life Oprichting Stichting Water for Life Fondsenwervingsactiviteiten... JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Ontwikkeling Water for Life... 3 3. Oprichting Stichting Water for Life... 3 4. Fondsenwervingsactiviteiten... 3 4.1. Vitens-klanten... 3 4.2. Direct

Nadere informatie

Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015

Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015 Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015 www.himalayawelfare.org 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van de Himalaya Welfare Foundation. De Stichting Himalaya Welfare is opgericht op

Nadere informatie

Gunnen & Vertrouwen. JAARVERSLAG 2010 Stichting Pixels tegen Darmkanker

Gunnen & Vertrouwen. JAARVERSLAG 2010 Stichting Pixels tegen Darmkanker Gunnen & Vertrouwen JAARVERSLAG Stichting Pixels tegen Darmkanker Inhoudsopgave 3 Profiel 3 Management 4 Verslag van het bestuur 5 Jaarrekening 6 Balans 7 Staat van baten en lasten 7 Mutaties in de reserves

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2018

Beleidsplan 2015-2018 STICHTING ELIZABETH FOUNDATION Beleidsplan 2015-2018 Versie 1.0 9-12-2015 In het beleidsplan legt het bestuur van de Elizabeth Foundation het actuele beleid vast. Het beleidsplan is vastgesteld in de bestuursvergadering

Nadere informatie

Jaarplan Rotaryclub Steenbergen 2014-2015. Innovatief en Flexibel

Jaarplan Rotaryclub Steenbergen 2014-2015. Innovatief en Flexibel Jaarplan Rotaryclub Steenbergen 2014-2015 Innovatief en Flexibel Internationaal Rotary thema: light up Rotary Inleiding. Rotaryclub Steenbergen is niet groot, niet rijk, niet bezig met grote inzamelacties

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2014

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 ` Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de jaarrekening 2014 6 Voorwoord

Nadere informatie

Totaal

Totaal - 1-4. Staat van baten en lasten 2014-2015 ( * 1 ) BATEN Begroting 2014-2015 Werkelijk 2014-2015 Begroting 2015-2016 Bijdragen leden 8.415 8.054 7.544 Giften 540 540 540 Rente 120 73 70 Netto bate Highland

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarrekening over 2017

Stichting Kans voor een Kind. Jaarrekening over 2017 Jaarrekening over 2017 ` Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting op de jaarrekening 2017 8 Voorwoord

Nadere informatie

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2018-2021 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding 3 2. Stichtinginfo en ANBI status 3 3. Doelstelling 3 4. Bezoldiging 4 5. Werkzaamheden 4 6. Organisatie 4

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend 2017-2018 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Inleiding 4 Missie en visie van de Stichting Tongen in Purmerend 5 Financiën 6 De manier waarop de Stichting Tongen in Purmerend

Nadere informatie

STICHTING SAM STICHTING VRIEND VAN SAM BELEIDSPLAN

STICHTING SAM STICHTING VRIEND VAN SAM BELEIDSPLAN STICHTING SAM STICHTING VRIEND VAN SAM BELEIDSPLAN 2018-2020 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding 3 2. Stichtinginfo en ANBI status 3 3. Doelstelling 3 4. Bezoldiging 4 5. Werkzaamheden 4 6. Organisatie

Nadere informatie

JAARREKENING STICHTING WE GET TOGETHER

JAARREKENING STICHTING WE GET TOGETHER JAARREKENING STICHTING WE GET TOGETHER GEVESTIGD TE UTRECHT OVER DE PERIODE 8 NOVEMBER 2016 TOT EN MET 31 JANUARI 2017 Inhoud Balans per 31 januari van het verslagjaar 3 Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009 Jaarverslag 2009 Page 1 Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Jaarrekening 2009 Balans per 31 december 2009 4 Staat van baten en lasten over 2009 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting op de jaarrekening

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie

Beleidsplan Randolph Fellowship

Beleidsplan Randolph Fellowship Beleidsplan Randolph Fellowship Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de stichting Randolph Fellowship, hierin kunt u alles lezen met betrekking tot de stichting en de plannen voor de komende jaren.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Datum: 26 september 2017 Versie 1.0

BELEIDSPLAN. Datum: 26 september 2017 Versie 1.0 BELEIDSPLAN Datum: 26 september 2017 Versie 1.0 1. INLEIDING Rotaract is het officiële jeugdprogramma van Rotary International voor enthousiaste jongeren tussen de 18 en de 35 die zich op een actieve manier

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan "Belangrijk bij het beoefenen van sport is niet alleen dat bewegen goed voor ons is, maar ook dat het samen sporten een belangrijke sociale functie heeft. Wij vinden het belangrijk dat sporters met of

Nadere informatie

Financiële verantwoording 2014 Stichting Diwa

Financiële verantwoording 2014 Stichting Diwa Financiële verantwoording 2014 Stichting Diwa Balans per 31 december 2014 31-12-2014 31-12-2013 Activa Vaste activa 0 0 Vlottende activa Liquide middelen (bank) 13 815 15 538 Totaal activa 13 815 15 538

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE FELLOWSHIP CYCLING TO SERVE (FCS) 10 September 1988

STATUTEN VAN DE FELLOWSHIP CYCLING TO SERVE (FCS) 10 September 1988 STATUTEN VAN DE FELLOWSHIP CYCLING TO SERVE (FCS) 10 September 1988 EDITIE: 2.3 Statuten-NL-2.3 (goedgekeurd) pagina 1 FCS OPRICHTINGSVERGADERING 10 september 1988 PETERSCHAP RC Herentals (bakermat van

Nadere informatie

Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: Website: Voorwoord

Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: Website:  Voorwoord Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: 805187030 Website: www.vincentiusvught.nl Voorwoord De Vincentiusvereniging Vught is een lokaal georganiseerde vrijwilligersorganisatie. De vereniging

Nadere informatie

INHOUD. Doel van Rotary Statistieken RC Westdorpe Zelzate Euregio. Bestuur Kas Controle Commissie (KCC) Avenues

INHOUD. Doel van Rotary Statistieken RC Westdorpe Zelzate Euregio. Bestuur Kas Controle Commissie (KCC) Avenues ROTARY INHOUD Doel van Rotary Statistieken RC Westdorpe Zelzate Euregio Bestuur Kas Controle Commissie (KCC) Avenues club service (incl ledencommissie) vocational service community service international

Nadere informatie

Financieel Verslag 2012

Financieel Verslag 2012 Financieel Verslag 2012 Frans Coenen Penningmeester Beuningen, 23 april 2013 1 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Balans per 31 december 2012... 4 Resultatenrekening 2012... 5 Toelichting resultatenrekening (uitgaven)

Nadere informatie

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT JAARVERSLAG 2016 GEDEMPTE SCHALBURGERGRACHT 99 2021AK Haarlem info@daretosharefoundation.com 06-81318513

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 VICTORY HOPE NEDERLAND. KvK nummer 02094816 www.victoryhope.nl BIC ABNANL2A Fiscaal nummer 816869455 Rekening nummer 43.53.35.

JAARVERSLAG 2013 VICTORY HOPE NEDERLAND. KvK nummer 02094816 www.victoryhope.nl BIC ABNANL2A Fiscaal nummer 816869455 Rekening nummer 43.53.35. JAARVERSLAG 2013 VICTORY HOPE NEDERLAND Inhoud 1. Inleiding 2. Financiële verantwoording 2.1 Balans per 31-12-2013 2.2 Staat van baten en lasten 2013 2.3 Toelichting 2.4 Kascontrole 3. Activiteiten 3.1

Nadere informatie

Jaarplan 2014 Datum: 1 januari 2014

Jaarplan 2014 Datum: 1 januari 2014 Jaarplan 2014 Datum: 1 januari 2014 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. AANLEIDING... 3 2. ZORGAANBOD... 3 2.1 BEHANDELING IN GROEP (ZIN)... 4 2.2 BEGELEIDING IN GROEP (PGB)... 4 2.3 GESPONSORDE PLEK...

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Levante Foundation

Beleidsplan. Stichting Levante Foundation Beleidsplan Stichting Levante Foundation 2012-2016 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Levante Foundation. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en werkzaamheden en geeft inzicht

Nadere informatie

INHOUD. Jaarrekening 2014 Stichting Foundation Care For All Pagina 1 van 7

INHOUD. Jaarrekening 2014 Stichting Foundation Care For All Pagina 1 van 7 INHOUD Algemeen... 2 Doel van de stichting... 2 Bestuur... 2 Bezoldiging bestuur... 2 ANBI Status... 2 Belastingplicht... 2 Balans per 31 december... 3 Winst- en verliesrekening... 4 Toelichting op de

Nadere informatie

Beleidsplan Soul Venture

Beleidsplan Soul Venture Beleidsplan Soul Venture Dit document beschrijft het beleidsplan dat is geformuleerd bij de oprichting van Stichting Soul Venture. Inleiding Stichting Soul Venture is een initiatief van Riksja Travel.

Nadere informatie

Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017

Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017 Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017 Versie december 2014 Inleiding In dit plan presenteert Stichting Reformatie Instituut Dordrecht (hierna: RID ) haar financiële beleidsvoornemens voor de periode

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Verslag bestuur. 2. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over 2017

INHOUDSOPGAVE. Verslag bestuur. 2. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Verslag bestuur 2. Balans per 31 december 2017 3. Staat van baten en lasten over 2017 4. Toelichting op de balans per 31 december 2017 en de staat van baten en lasten over 2017 5. Accountantsverklaring

Nadere informatie

In het jaarverslag treft u tevens de verantwoording m.b.t. de financiën 2007 aan.

In het jaarverslag treft u tevens de verantwoording m.b.t. de financiën 2007 aan. inleiding Beste donateurs, Ook het afgelopen jaar is voor Namaste Projects een jaar geweest, waarin zich een hoop heeft afgespeeld. Over enkele hoogtepunten vindt u in het jaarverslag 2007 meer informatie.

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE OASE DEN HAAG RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2012/2013

STICHTING VRIENDEN VAN DE OASE DEN HAAG RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2012/2013 STICHTING VRIENDEN VAN DE OASE DEN HAAG RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2012/2013 STICHTING VRIENDEN VAN DE OASE DEN HAAG RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2012/2013 INHOUDSOPGAVE Blz. FINANCIEEL VERSLAG Algemeen...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN.

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN. Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN www.stichtingsamenvoorelkaar.nl Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Inleiding... 3 2. Het doel van de instelling... 3 2.1.Ontstaan, achtergrond en toekomst... 3 2.2 Missie/visie...

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Van Oldenbarnevelthoeve. Jaarrekening 2013

Stichting Vrienden van de Van Oldenbarnevelthoeve. Jaarrekening 2013 Stichting Vrienden van de Van Oldenbarnevelthoeve Jaarrekening 2013 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Acties e.d./ 2013 en vooruitblik 2014 4 Jaarstukken Jaarrekening 2013 Balans per 31 december 2013 6

Nadere informatie

Stichting Projecten Tafelronde 123

Stichting Projecten Tafelronde 123 Stichting Projecten Tafelronde 123 Beleidsplan 2015-2020 Datum: 1 oktober 2016 Stichting Projecten Tafelronde 123 Westeinde 14 2275 AD Voorburg penningmeester@rt123projecten.nl KvK: 41157802 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Beleidsplan ANBI Stichting. De Jager, Gerard / Juni Een goed woord

Beleidsplan ANBI Stichting. De Jager, Gerard / Juni Een goed woord Beleidsplan ANBI Stichting Een goed woord De Jager, Gerard / Juni 2015 rev.1 n.a.v. 25 mei 2015 beleidsplan 2015/2016 25 mei 2015 For You will light my lamp; The LORD my God will enlighten my darkness

Nadere informatie

JAARREKENING 2014 STICHTING KLEINOOD

JAARREKENING 2014 STICHTING KLEINOOD JAARREKENING 2014 STICHTING KLEINOOD te Tilburg 2 Stichting Kleinood Bredaseweg 375 5037 LD Tilburg Bankrekening NL 44 RABO 0130165891 www.stichtingkleinood.nl INLEIDING DOEL De Stichting Kleinood heeft

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2016 Bestuursverslag 2016 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG

STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG Jaarrekening 214 STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG Varikstraat 29 536 SR TILBURG STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG 1 Jaarrekening 214 INHOUDSOPGAVE Algemeen Verantwoording van het bestuur

Nadere informatie

De leden van het bestuur zijn gezamenlijk bevoegd. Zij ontvangen geen beloning.

De leden van het bestuur zijn gezamenlijk bevoegd. Zij ontvangen geen beloning. Algemene gegevens Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal e.o. is een serviceclub, waarvan ruim 36 vrouwen - die hun vak professioneel uitoefenen - uit Rhenen, Veenendaal en omgeving lid zijn. De club is opgericht

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

Verslag periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013. Stichting Vrienden Historische Buitenplaats Maarsbergen

Verslag periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013. Stichting Vrienden Historische Buitenplaats Maarsbergen Verslag periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013 Stichting Vrienden Historische Buitenplaats Maarsbergen Goedgekeurd bestuursvergadering: 14 november 2014 1 ALGEMENE INFORMATIE 3 Bestuursverslag INFORMATIE

Nadere informatie

DIANI CHILDREN S VILLAGE

DIANI CHILDREN S VILLAGE DIANI CHILDREN S VILLAGE Jaarverslag 2017 Adres Horsterweg 22c 3835 PS Stoutenburg / Leusden Website www.dianichildrensvillage.nl Email info@dianichildrensvillage.nl Telefoon 030-2204385 Rabobankrekening

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Stichting Time to Help Nederland Hang 4 3011 GG Rotterdam info@timetohelp.nl www.timetohelp.nl Inschrijvingsnummer KVK : 55404073 RSIN/Fiscaalnummer: 851692357

Nadere informatie

Stichting Gemeenschapsservice Nijmegen Stad en Land. Rapport inzake jaarstukken 2014

Stichting Gemeenschapsservice Nijmegen Stad en Land. Rapport inzake jaarstukken 2014 Stichting Gemeenschapsservice Nijmegen Stad en Land Rapport inzake jaarstukken 2014 Nijmegen, 25 juli 2015 1 Jaarverslag van het bestuur Jaarrekening Overige gegevens 2 1 Jaarverslag van het bestuur 1.1

Nadere informatie

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2013

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2013 Stichting Alodo Amsterdam Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Bestuursverslag... 2 2.1 Gegevens organisatie... 2 2.2 Doelstelling... 2 2.3 Bestuurders... 2 3 Verslag van de activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Stichting Makandra 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De doelstelling van Stichting Makandra... 3 Het actuele beleid van Stichting Makandra... 3 De werkzaamheden van Stichting Makandra...

Nadere informatie

Jaarrekening en accountantsrapport

Jaarrekening en accountantsrapport Jaarrekening en accountantsrapport Stichting Annemarie en Jan Doove Foundation over 2015 --dit document is elektronisch gewaarmerkt-- INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapport Samenstellingsverklaring 1

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1 JAARREKENING 2013 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2013 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2013 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Rotary Rijssen Regge Regio

Rotary Rijssen Regge Regio Rijssen Regge Regio Rotary Rijssen Regge Regio Opgericht in 1955 Leden uit gemeenten Rijssen-Holten, Hof van Twente, Hellendoorn en regio. Bijeenkomst met maaltijd op dinsdag, inloop 17.30 uur aanvang

Nadere informatie

Kiwanis. Groningen SERVING THE CHILDREN OF THE WORLD. Kiwanis Huis Martini Ziekenhuis Groningen

Kiwanis. Groningen SERVING THE CHILDREN OF THE WORLD. Kiwanis Huis Martini Ziekenhuis Groningen Kiwanis Groningen SERVING THE CHILDREN OF THE WORLD Kiwanis Huis Martini Ziekenhuis Groningen Wat is Kiwanis? Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers verenigd in serviceclubs die zich

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 van Rotary Doctors in the Netherlands.

Jaarrekening 2018 van Rotary Doctors in the Netherlands. Pagina 1 (7) Jaarrekening 2018 van Rotary Doctors in the Netherlands. Toelichting op de jaarrekening Het boekjaar loopt van 1 Januari t/m 31 December. Baten & Lasten De baten zijn uitgekomen op 61.881

Nadere informatie

Bestuursverslag 1. Balans 1 Staat van baten en lasten 2 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten 3. Bijlage Bestemmingsreserve 7

Bestuursverslag 1. Balans 1 Staat van baten en lasten 2 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten 3. Bijlage Bestemmingsreserve 7 Rapport betreffende het Financieel Jaarverslag 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel Jaarverslag 2012 Bestuursverslag 1 Jaarrekening Balans 1 Staat van baten en lasten 2 Toelichting op de balans en staat

Nadere informatie

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2014

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2014 Stichting Life Invest Foundation Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2014 Geconsolideerd Jaarverslag 2014 Woord Vooraf & Informatie over de stichting In December 2010 is stichting Life Invest

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2013 DESTINO stichting Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en financiën

Nadere informatie

Stichting Koppie-Au. Voorwoord

Stichting Koppie-Au. Voorwoord Voorwoord Stichting Koppie-Au heeft een intensief tweede jaar achter de rug. Een jaar waarin veel energie is gestopt in het bouwen van het crowdfunding platform koppie-au.nl en waarin een begin is gemaakt

Nadere informatie

STICHTING SHARING SUCCESS FOUNDATION DELFGAUW

STICHTING SHARING SUCCESS FOUNDATION DELFGAUW STICHTING SHARING SUCCESS FOUNDATION DELFGAUW JAARREKENING 2013 INHOUD JAARVERSLAG 2013 1. Doelstelling van de organisatie 1 2. Activiteiten 2013 ter invulling van de doelstelling 1 3. Activiteiten 2014

Nadere informatie

Stichting OKI. Wonen, werken en ontwikkelen onder begeleiding. Periode 2011-2016

Stichting OKI. Wonen, werken en ontwikkelen onder begeleiding. Periode 2011-2016 Stichting OKI Wonen, werken en ontwikkelen onder begeleiding Periode 2011-2016 Bezoekadres : Eslaan 2 1401 EG Bussum www.stichtingoki.nl fiscaal nummer : 850376476 Beleidsplan Stichting OKI 1. Inleiding

Nadere informatie

Beleidsplan Rotaryclub Sliedrecht e.o SAMEN BETROKKEN

Beleidsplan Rotaryclub Sliedrecht e.o SAMEN BETROKKEN Goedgekeurd : 24-09-2013 Pagina : 1 van 7 SAMEN BETROKKEN Inleiding Elke twee jaar wordt het beleidsplan geactualiseerd en jaarlijks aan het eind van het clubjaar geëvalueerd. Maar ook tussentijdse aanpassingen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Abhilasa Global Serve. 2016-2018 ( 3 jaren)

Beleidsplan Stichting Abhilasa Global Serve. 2016-2018 ( 3 jaren) Beleidsplan Stichting Abhilasa Global Serve 2016-2018 ( 3 jaren) Adres: Secretariaat AGS Merwekade 69 311 TH Dordrecht E-mail: info@abhilasa-global-serve.nl Website: Abhilasa-global-serve.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Stichting ALL IMPROV. Jaarverslag 2014

Stichting ALL IMPROV. Jaarverslag 2014 Stichting ALL IMPROV Jaarverslag 2014 1 Contents 1 Bestuur verslag... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Bestuur... 3 1.4 Beleid... 4 2 Aanvragen en afwijzingen... 4 3 Financiën... 5 3.1 Balans

Nadere informatie

VAN DER KROFT HETTEMA FOUNDATION JAARVERSLAG 2016

VAN DER KROFT HETTEMA FOUNDATION JAARVERSLAG 2016 Stichting Van der Kroft Hettema Foundation Stadionweg 210 1077 TE Amsterdam Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 56351623 Als ANBI erkent onder RSIN 852085837 2 Bestuursverslag Dit bestuursverslag

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2018

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2018 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2018 Bestuursverslag 2018 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

Stichting Koppie Au Beleidsplan 2013 2016

Stichting Koppie Au Beleidsplan 2013 2016 Stichting Koppie Au Beleidsplan 2013 2016 1. INHOUDSOPGAVE 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding... 3 3. Visie, strategie en missie... 4 3.1 Visie... 4 3.2 Missie... 4 3.3 Strategie... 4 3.4 Uitgangspunten...

Nadere informatie

1. Jaaroverzichten Stichting Rotary Fondsen Nederland en

1. Jaaroverzichten Stichting Rotary Fondsen Nederland en 1. Jaaroverzichten Stichting Rotary Fondsen Nederland 2015 16 en 2016 17 1.1 Algemeen De stichting is gevestigd op de Amstel 266, 1017 AM Amsterdam, en stelt zich ten doel om ten behoeve van en in samenwerking

Nadere informatie

JAARREKENING

JAARREKENING Kamer van Koophandel en Fabrieken te Breda Inschrijvingsnummer: 20140508 JAARREKENING 2016-2017 Het bestuur van ETTEN-LEUR BOEKJAAR 2016-2017 INHOUDSOPGAVE RAPPORT Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening

Nadere informatie