Kinderen (de Kanjers): Lucas, Kim, Jelle, Sylvana, Tiemen, Maartje, Tom, Desi, MarcLucas en Demi.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kinderen (de Kanjers): Lucas, Kim, Jelle, Sylvana, Tiemen, Maartje, Tom, Desi, MarcLucas en Demi."

Transcriptie

1 Vakantieverslag zomer 2011 Week 2 Echten (23-07 t/m ) Kinderen (de Kanjers): Lucas, Kim, Jelle, Sylvana, Tiemen, Maartje, Tom, Desi, MarcLucas en Demi. Leiding (de Boffers): Ramona, Tjardo, Jessica, Marco, Diana en Peter

2 Zaterdag 23 juli 2011 (verslag gemaakt met Lucas van Egeren en Demi) De kinderen zijn heel vroeg van huis vertrokken om op tijd bij Van Harte aan te komen. Om 10:00 werd Lucas gebracht door zijn zus en zwager. Demi kwam wat later. Om 12:15 zijn we brood gaan eten. Na het eten hebben we kennis gemaakt met elkaar, door het gooien van een bol wol, naar de anderen kinderen, met daarbij het noemen van de naam. Zo werd er een groot spinnenweb gemaakt en leerden we elkaar bij naam kennen.om 14:00 werd er gebeld door het animatieteam van Van Harte en zijn we het Zoek maar raak spel gaan spelen. Het was niet erg warm, maar het regende gelukkig niet. We moesten met een dobbelsteen gooien en moesten dat getal opzoeken op het recreatieterrein. Daar stond een foto bij en dat moesten we gaan vertellen aan Roelina. Klopte het dan moesten we weer gooien met de dobbelsteen en dat getal werd bij het vorige opgeteld, totdat we bij de 55 waren. De eerste die dat bij elkaar hadden gegooid, hebben gewonnen. Na ongeveer anderhalf uur had het eerste team de 55 bij elkaar. Hierna hebben we wat gedronken, en om 18:00 zijn we begonnen met avondeten. We hebben lekker krieltjes (dat zijn gebakken aardappeltjes), met slavinkjes en boontjes en worteltjes gegeten. Dit was klaargemaakt door Diana. Aan het eind kregen we een toetje. Lucas had een eigen toetje, maar Demi had gele en roze vla, zonder slagroom. Toen werd de tafel afgeruimd. Hierna werd er weer gebeld en gingen we allemaal naar de kantine, omdat Nel Fietsbel en Klaas Bellenblaas ons riepen. Er werd een mooi verhaal verteld over een kuikenbewaardoos wat eigenlijk een ei was. Aan het eind kreeg Klaas het ei tegen zijn hoofd en was het ei kapot. En dat was heel erg vies. Toen we daarvan terugkwamen hebben we nog even lekker bij elkaar gezeten en zijn daarna gaan douchen. Lucas wil liever morgen douchen. We gaan nu lekker slapen, want we zijn wel erg moe.

3 Zondag 24 juli 2011 (verslag gemaakt met Jelle en Tom) Om 08:00 werd Jelle wakker. Hij heeft deze nacht als langste geslapen. Want hij ging gisteren om 19:30 naar bed. Tom, heeft een korte nacht gehad, want die heeft heel veel liggen praten met Tiemen en MarcLucas. Om 09:00 zijn we gaan ontbijten. Na het ontbijt zijn we naar de knutsel frutsel gegaan en hebben daar een ketting (Jelle) en een sleutelhanger (Tom) gemaakt. De kinderen mochten zelf kiezen wat er gemaakt werd. Ook kon je een tekening maken. In de tussentijd hebben Diana en Ramona het huisje schoongemaakt. Terug in het huisje, het regende de hele dag, heeft Jelle naar de radio liggen luisteren (de tour) en Tom een Donald Duck boekje gelezen. De lunch bestond uit een broodmaaltijd. Tom en Jelle hadden beide 3 boterhammen op. Daarna werd het tijd om ons gereed te maken voor het zwembad. Om 14:00 kwam de taxibus en al liedjes zingend zijn we naar de Dolfijn in Hoogeveen gereden. Jelle en Tom hebben allebei in het diepe gezwommen. Na het zwemmen hebben we allemaal een lekker ijsje gegeten. Behalve Tom, want die lust geen ijs. Toen de bus weer kwam om 16:30, zijn we teruggereden naar Van Harte. Voor het avondeten was er nasi, met pindasaus. Jelle heeft 4 borden nasi gegeten, Tom maar een en zonder pindasaus. Om 18:45 gingen we naar een verhaal van Nel Fietsbel luisteren. Zij had een afspraakje met Klaas Bellenblaas maar Wil wilde ook een afspraakje. En toen kreeg Nel een slaapdrankje, zodat ze niet naar Klaas kon. Uiteindelijk werden ze toch weer vriendinnen. Vanavond gaan we op tijd naar bed, want morgen word het weer een drukke dag.

4 Maandag 25 juli 2011 (verslag gemaakt met Sylvana en Kim) s Ochtends hebben we als eerste brood gegeten. Kim heeft met alle plezier geholpen met afruimen. Toen alles helemaal schoon was en iedereen zijn schoenen had aangetrokken, ging de bel om naar de Knutsel Frutsel te gaan. Sylvana en Kim hebben met alle kinderen een potje geverfd. In dat potje kan je een kaarsje zetten. Morgen kunnen we het potje ophalen dat nu nog staat te drogen. Sylvana heeft heerlijk geschminkt met Ramona. Andere kinderen hebben met K3 of Michael Jackson meegezongen, getekend en geknutseld. Kim heeft even op de bank gelegen en met haar kaartjes gespeeld. Met z n allen hebben we tussen de middag boterhammen, ontbijtkoek en beschuit gegeten. Een aantal kinderen hebben zich laten schminken door Ramona en Tjardo. Er zijn een kat, haas en twee piraten voorbij gekomen. Om uur zijn we naar het animatieteam gegaan om oud-hollandse spelletjes te spelen. We hebben stoelendans, spijkerpoepen, blik-omgooien, snoephappen, sjoelen, ringgooien, koekhappen gedaan. Na de oud-hollandse spelletjes hebben we nog meer geschminkt. Buiten was het gelukkig mooi weer met af en toe een beetje regen, prima weer om te skelteren. Na al deze activiteiten is het tijd voor lekkere PANNENKOEKEN! Sylvana heeft een gewone pannenkoek met appelstroop gegeten. Kim had de smaak te pakken en heeft twee grote pannenkoeken met appel gegeten. Iedereen had verrukkelijke vla toe met een grote toef slagroom. Na de pannenkoeken hebben we naar het verhaal van Nel Fietsbel en Wil Duikbril geluisterd. Nel moest haar kamer opruimen, maar ze wilde niet. Uiteindelijk hebben ze bedacht dat ze samen de kamer zouden opruimen, zodat ze daarna samen konden spelen. Om half acht kwam de BRANDWEER! Alle kinderen hebben rondjes gereden in de brandweerauto, met sirene en zwaailicht. Daarna rolde de brandweer de slangen uit en mocht iedereen onder de sproeier staan.

5 Toen was het water op en gingen we lekker douchen. Met een warme chocolademelk op konden we lekker gaan slapen. Morgen weer een nieuwe dag. Welterusten allemaal! Dinsdag 26 juli 2011 (verslag gemaakt met Tiemen) Na heerlijk te hebben geslapen, zijn we gaan ontbijten. Tiemen heeft 3 boterhammen met schuddebuikjes gegeten. Na het eten was het weer tijd voor de skelter, totdat we naar de knutsel frutsel gingen. Daar hebben we mooie fotolijstjes gemaakt en ook werden er foto s van de kinderen gemaakt, die later in de week op het lijstje gezet worden. Daarna was het voor de liefhebbers T-shirt beschilderen. Tiemen heeft ook een mooi shirt gemaakt. Na het middageten, kon er weer even geskelterd worden. Het regende dus het regenpak ging aan. En omdat het regende zijn we met Stichting Roos in een taxibus naar een overdekte speeltuin gegaan. Zippa Zebra s Funjungle in Hoogeveen. Iedereen, inclusief de begeleiding heeft zich helemaal in het zweet gespeeld in de ballenbakken, glijbanen, trampolines en loopbruggen. Tiemen vond het spelen in de ballenbak met Tjardo heel erg leuk. Om 17:00 werden we weer opgehaald door de bus en terug op Van Harte werd er weer gelijk op de skelter gesprongen. Na het avondeten, gingen we weer naar Nel Fietsbel en Wil Duikbril. Nel en Wil waren naar het Dolfinarium geweest en door het fluitje kwam ze onder hypnose, waardoor je ze alles kon laten doen. Zoals een kikker en een kip. Na weer een keer fluiten kwam ze weer uit de hypnose. Als afsluiting van een vermoeiende dag gingen we met z n allen naar de bingo. Stichting Roos had 2 prijzen gewonnen. 1 Door Tiemen (kaarten) en 1 door Sylvana (opblaasschildpad). Aan het eind van de bingo kregen alle kinderen een troostprijs. Na het maken van het verslag, lagen om kwart voor tien alle kinderen op bed.

6 Morgen weer een drukke dag. Woensdag 27 juli 2011 (verslag gemaakt met Desi en Demi) Vandaag is de oranje-dag. Desi en Demi hadden heerlijk geslapen. Bij het ontbijt heeft Desi een kapje en een cracker gegeten. Demi lust graag beschuitjes. Met z n allen zijn we naar de knutsel frutsel gegaan, waar we prachtige kronen hebben ontworpen. Vandaag stond namelijk in het teken van sprookjes. Na het knutselen heeft Desi geskelterd. Demi heeft K3 geluisterd, meegezongen en meegedanst. Marijke en Piet-Hein kwamen op visite. Met de visite hebben we tussen de middag broodjes en knakworst gegeten. Desi heeft met Demi nog meer K3 geluisterd, meegezongen en meegedanst. Marco heeft daar een filmpje van gemaakt. s Middags hebben we met het animatieteam de sprookjesloop gedaan. We moesten kaarten met nummers zoeken, daar stonden vragen over sprookjes op. Iedereen heeft heel veel punten binnengehaald. Het werd ontzettend mooi, warm weer, dus hebben we buiten het zwembad neergezet. Er ontstond een vrolijke, natte boel met zoveel waterpistolen. Gelukkig een mooie dag voor een watergevecht. s Avonds hebben we aardappeltjes, boontjes, worteltjes en schnitzels gegeten. Marijke en Piet-Hein hebben deze heerlijke maaltijd voor ons gekookt. Na het eten hebben we de spannende huifkartocht gemaakt. Er liepen twee paarden voor de kar, de paarden gingen zelfs rennen. We hebben in de huifkar lekker een zakje chips gesnoept. Demi en Desi vonden het een leuke dag vandaag. Morgen is er weer een nieuwe dag. Welterusten! Donderdag 28 juli 2011 (verslag gemaakt met Marc Lucas) Na een heerlijke nachtrust, was het tijd voor de laatste Roosdag.

7 Vandaag was ook een feestelijke dag, want Peter van het Rooskamp werd 21 jaar. De stoel was versierd en er waren slingers en ballonnen opgehangen. Bij het ontbijt werd er nog gezongen en kreeg Peter kado s, zoals een spiegel en een borstel, een mooie tekening en een volle luier. Na het ontbijt, kon er buiten gespeeld worden, want het was prachtig weer. Het skelteren was toch wel de grote favoriet van Lucas. Bij de knutselfrutsel werden er maskers, microfoons en brilletjes gemaakt voor de mode show en de bonte avond (Van Harte got talent). Na de lunch werden er voorbereidingen getroffen voor degene die de modeshow wilden lopen. Tevens werden er liedjes en acts ingestudeerd voor de avond. s Middags mochten de liefhebbers nog een schilderijtje maken, maar Lucas zat veel liever op de skelter. Bij het avondeten was er patat met een snack. De tafel was gedekt met folie, waardoor er geen borden nodig waren. Ook was de ketchup en mayonaise in de vorm en een bord en bestek op de tafel gespoten. Na heeeeeeel veeeeeeeel patat te hebben gegeten, met een frikadel, kregen we nog een toetje. IJs met slagroom en hagelslag. Na Nel fietsbel was het om 20:00 tijd voor de modeshow, waar Demi, Desi, Sylvana, Kim, en van de leiding Ramona en Diana aan meededen. Allemaal waren ze prachtig gekleed. Hierna was het tijd voor de acts. K3 was wel de grote favoriet. Demi en Desi zongen en dansten op Mama se, Lucas van E. deed een act van Michael Jackson, Tom, Tiemen en Marc Lucas, deden een act van K3, Bij de politie, Als afsluiting deed Jelle een act van Safri duo, waarbij hij danste, zong en op de djembe speelde. Een prachtig nummer wat goed ontvangen werd door de volle zaal. Hierna was het tijd voor een ijsje en gingen we terug naar de bungalow waar nog wat chips gegeten werd en limonade gedronken. Om 22:00 lag Kim als laatste op bed en wil iedereen toch wel lekker naar huis, ook al hebben ze een heel leuk kamp gehad. Vrijdag 29 juli 2011

8 Het was heel vroeg dag vandaag. Om half zeven liepen de eerste kinderen al zenuwachtig door het huis. Om acht uur werd er ontbeten en voor de laatste keer het Rooslied gezongen. De laatste spullen en kleren werden nog bij elkaar gezocht en toen was het wachten op de ophalers. Om negen kwamen de eerste ouders, en de laatste gingen om tien uur weg. Voor de Roos vrijwilligers betekende dit een flink aantal kippenvel momenten en uiteindelijk toen alle kinderen vertrokken waren, was het stil. De huisjes werden schoongemaakt en na een gezellige lunch was het tijd voor de vrijwilligers om afscheid van elkaar te nemen. Op naar huis, de eigen muziek, een lekker bed en een welverdiende lange nachtrust. Jelle, Tiemen, Demi, Maartje, Desi, Tom, Lucas, Sylvana, Kim en Marc Lucas, bedankt dat jullie met ons op vakantie wilden. Wij de vrijwilligers hebben veel plezier gehad met jullie en enorm van jullie genoten. Marco, Jessica, Tjardo, Diana, Ramona en Peter.

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 1 De vakantiegasten: Jorn, Jonathan en Frank O. Rosella en Anne Frank K en Eva Patty, Arend en Anne 2 In het noorden van Spanje, in de

Nadere informatie

We kunnen zo nog een heleboel vertellen, maar jullie kunnen het allemaal zelf terug lezen in deze NTO kampkrant.

We kunnen zo nog een heleboel vertellen, maar jullie kunnen het allemaal zelf terug lezen in deze NTO kampkrant. Hallo lieve kampkids! Ook dit jaar hebben we de enige echte NTO kamp krant! Daarin staan alle leuke verhaaltjes, tekeningen en puzzeltjes die jullie hebben gemaakt tijdens kamp. Ondanks het weer hebben

Nadere informatie

15 juni 2015 nr. 867. www.bsjacobus.nl

15 juni 2015 nr. 867. www.bsjacobus.nl 15 juni 2015 nr. 867 www.bsjacobus.nl Algemene informatie voor alle ouders Juni-spektakel Afgelopen vrijdag hebben we wederom een grandioos junispektakel mogen beleven. Een grote opkomst en een perfecte

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

T LEIKE SINTERKLAAS BIJ DE SCOUTING 1 E WEEKEND +SCOUTS JOTI & STOA 2012 LAAT JE UITDAGEN! 25 JAAR STAF DECEMBER 2012 WWW.SCOUTINGUDENHOUT.

T LEIKE SINTERKLAAS BIJ DE SCOUTING 1 E WEEKEND +SCOUTS JOTI & STOA 2012 LAAT JE UITDAGEN! 25 JAAR STAF DECEMBER 2012 WWW.SCOUTINGUDENHOUT. T LEIKE SINTERKLAAS BIJ DE SCOUTING 1 E WEEKEND +SCOUTS JOTI & STOA 2012 LAAT JE UITDAGEN! 25 JAAR STAF DECEMBER 2012 WWW.SCOUTINGUDENHOUT.NL VAN DE MAKERS VAN T NIEUWE LEIKE Hallo allemaal, Een nieuw

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 INFOOTJE NR. 17 Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 Agenda Maandag 8 juni OR-vergadering Woensdag 10 juni Alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag Donderdag 11 juni 13.05 vertrek per fiets, IVN project,

Nadere informatie

Antwoorden Grammatica De sprong

Antwoorden Grammatica De sprong Antwoorden Grammatica De sprong Oefening 1 1. Studeer jij aan de universiteit van Maastricht? 2. Ik vind dat ik een mooi beroep heb. 3. Simone geeft zaterdagavond een feestje. 4. De prijs voor een liter

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong Nummer 8 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken

Nadere informatie

t steltje Fluovestjes Mogen we nog eens met aandrang

t steltje Fluovestjes Mogen we nog eens met aandrang t steltje freinetschool dilsen-stokkem jaargang 3 nummer 8 januari 2011 Fluovestjes Mogen we nog eens met aandrang vragen dat ELK KIND zijn gekregen fluovestje aandoet voor en na school aub! Elk kind moet

Nadere informatie

SCHOOLJAAR 2012-2013

SCHOOLJAAR 2012-2013 SCHOOLJAAR 2012-2013 foto gemaakt op 1e lesdag 2012 Binnenmeer Uitgeest De juf & meester De juf & meester 1 3 2 Hallo lieve kinderen, Ook dit schooljaar voelde ik me weer een echte geluksvogel. Op vrijdagochtend

Nadere informatie

VAN DE JEUGDOUDERLING: De woonplaats van de Heilige Geest

VAN DE JEUGDOUDERLING: De woonplaats van de Heilige Geest 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: De woonplaats van de Heilige Geest Op Hemelvaartsdag is Jezus teruggegaan naar de hemel, naar Zijn Vader. Zijn werk op aarde was volbracht en Hij mag nu als Koning heersen aan

Nadere informatie

Slaapeloze nachten heb ik nog niet. Het is wel zo dat ik s'nachts wakker wordt en me vanalles te binnen schiet over wat ik nog moet hebben of doen.

Slaapeloze nachten heb ik nog niet. Het is wel zo dat ik s'nachts wakker wordt en me vanalles te binnen schiet over wat ik nog moet hebben of doen. 1 weekje Nog maar 1 week. Nu wordt het serieus. Gister hebben we de auto "proef-gepakt". Alle spullen die we nu niet meer nodig hebben hier zijn al in de auto gebleven. We hebben gemerkt dat we erg veel

Nadere informatie

6-3-2015. Weerbaarheidstraining in groep 7

6-3-2015. Weerbaarheidstraining in groep 7 6-3-2015 Weerbaarheidstraining in groep 7 In groep 7 hebben wij sinds januari weerbaarheidstraining. Daarbij leer je hoe je voor jezelf moet opkomen en jezelf moet beschermen. We hebben ook een boekje

Nadere informatie

Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus

Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus Vanmorgen stappen we om 6 uur in de auto en gaan met Zamira richting Kosovo. Het is een rit van ongeveer 6 uur. Ik kan mij nog herinneren dat tijdens de oorlog in Kosovo

Nadere informatie

Kajakano Clubblad van KanoVereniging ZeeWiToe Bergen op Zoom. Editie: September 2007. ZeeWiToe

Kajakano Clubblad van KanoVereniging ZeeWiToe Bergen op Zoom. Editie: September 2007. ZeeWiToe Kajakano Clubblad van KanoVereniging ZeeWiToe Bergen op Zoom. Editie: September 2007 ZeeWiToe Kajakano september 2007 K.V. Zeewitoe Algemeen postadres KV. Zeewitoe Sintekrijnsputje 6 4661 LM Halsteren

Nadere informatie

Vele handen maken licht werk..

Vele handen maken licht werk.. Vele handen maken licht werk.. Beste lezer, We willen in deze nieuwsbrief de ondersteuning van de Familie onder de aandacht brengen. Wat zijn uw ervaringen, als familie over welzijn binnen De Meerstede?

Nadere informatie

Eigen. Wijsjes. Nieuwsbrief van Eigen Wijs. Jaargang 16. Nummer 3. Kinderdagverblijf en BSO. Eigen Wijs

Eigen. Wijsjes. Nieuwsbrief van Eigen Wijs. Jaargang 16. Nummer 3. Kinderdagverblijf en BSO. Eigen Wijs Eigen Wijsjes Nieuwsbrief van Eigen Wijs Kinderdagverblijf en BSO Jaargang 16 Nummer 3 Eigen Wijs Beste ouders, Door wat problemen met onze computers is de nieuwsbrief ruim een maand verlaat, maar hier

Nadere informatie

Nieuwskrant Jaargang: 12 / 13 nummer 4 woensdag 12 december 2012

Nieuwskrant Jaargang: 12 / 13 nummer 4 woensdag 12 december 2012 Nieuwskrant Jaargang: 12 / 13 nummer 4 woensdag 12 december 2012 Agenda 13-12 Inloop groep 1 t/m 8 vanaf 8.15-8.30 uur 19-12 Kerstviering locatie Transvaal 20-12 Kerstviering locatie Fontein 24-12 t/m

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

Kanjerskrant. Februari 2015. Algemeen nieuws vanuit Kanjers

Kanjerskrant. Februari 2015. Algemeen nieuws vanuit Kanjers Kanjerskrant Centraal bureau Stationsstraat 25 Postbus 312 8160 AH Epe T 0578 676767 E info@koppelepe.nl www.koppelepe.nl Februari 2015 Kindercentrum Kanjers St. Crusiusweg 14 8161 HG Epe T 0578 676080

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur

Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur Pagina 1 van 20 Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur Normale versie voor 2 typetjes (Reinier/Roos) Versie 2011 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen

Nadere informatie

Fillipijnen 2007 starring:

Fillipijnen 2007 starring: Fillipijnen 2007 starring: Eric van den Arend Petra Klijn Pascal Eshuis Raymond de Bruyn Henk Pruijssen Dirk van Dalen Peggy van Vechel Veronique Rijnen Barracuda V crew: Macky Marciano Renato Dedicated

Nadere informatie

De industriële revolutie. Bewerkt naar Vaklokaal Geschiedenis Histoforum van Digischool

De industriële revolutie. Bewerkt naar Vaklokaal Geschiedenis Histoforum van Digischool Bewerkt naar Vaklokaal Geschiedenis Histoforum van Digischool De industriële revolutie is eigenlijk in Engeland begonnen. De meeste mensen waren boer, en rond 1700 hadden veel van deze boeren verdienden

Nadere informatie

Nieuwsbrief basisschool Marcoen april 2013

Nieuwsbrief basisschool Marcoen april 2013 Nieuwsbrief basisschool Marcoen april 2013 Deze keer leest u onder andere: Woord van Roger Basisschool Marcoen, Dennenlaan 71 Dorst www.marcoen.nl 0161-411376 Eindelijk lente! Juf Miranda Van de wijkagent

Nadere informatie

Toen we thuiskwamen, was tante Marjan er. Ik ging naar bed. We dachten allemaal dat ik migraine had.

Toen we thuiskwamen, was tante Marjan er. Ik ging naar bed. We dachten allemaal dat ik migraine had. 16 Februari Het is begonnen op de verjaardag van Pluis. Ze werd zeven. Ik voelde me die dag niet lekker en bleef thuis in bed. Eigenlijk voelde ik me de hele week al ruk. Het was een donderdag, dus Pluis

Nadere informatie

Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in

Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in het zonnetje willen zetten. De 12-jarige Joey hoeft hier niet lang over te denken. Haar oma is voor haar de beste. Dat wil ze graag vertellen. Samen met

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie