Folder def. pagina wissel :10 Pagina 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Folder def. pagina wissel 21-12-2004 17:10 Pagina 1"

Transcriptie

1 Folder def. pagina wissel :10 Pagina 1

2 Folder def. pagina wissel :10 Pagina 2 Helpt u ons bij een snelle start in 2005? Elk jaar hebben we een groot aantal projecten dat we in dat jaar graag willen verwezenlijken. Daarbij proberen we zo realistisch mogelijk te zijn, want je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk en sommige problemen zijn zelfs voor de Broeders te veelomvattend. Maar wat we beloven, dat maken we ook waar. Ook dit jaar staan er projecten bij die u zult herkennen, omdat ze een duurzaam karakter hebben, maar ook zijn er speciale projecten voor straatkinderen en voor opleiding van eigen personeel. Met de jaardonatie van u en al die andere trouwe donateurs kunnen we meteen van start. Hoe eerder we kunnen helpen, hoe beter. En van die inkomsten leggen we dan ook wat opzij voor onverwachte natuurrampen, onvoorspelbare uitbraken van malaria en andere tropische ziekten. Je kunt er immers maar beter op voorbereid zijn, dan kun je snel reageren en mensenlevens redden. Mzuzu, Malawi: het vertrouwde centrum voor geestelijke gezondheid Vele jaren geleden begonnen de Broeders in Mzuzu met de zorg voor mensen in geestelijke nood. Dat vormt de basis van onze Orde waarmee Johannes de Deo ooit begon in Spanje. Juist in Afrika wordt psychiatrische zorg nog altijd met gemengde gevoelens bekeken. Nu, na al die jaren, is de kliniek een begrip geworden en uitgegroeid tot een centrum waar patiënten helemaal kunnen genezen. Ook al door de vele vormen van therapie die bijdragen tot een probleemloze terugkeer in de maatschappij. In de gehele behandeling spelen speciaal opgeleide verpleegkundigen een sleutelrol. Werven, opleiden en trainen van 20 nieuwe verpleegkundigen. Door natuurlijk verloop, maar vooral door uitbreiding van de diverse activiteiten komen we handen in de verpleging tekort. Hoog tijd om een klas nieuwe verpleegkundigen te werven en te gaan opleiden. Dat gaat zeker drie jaar duren, maar in de schooltijd kunnen de verpleegkundigen alvast praktijkervaring opdoen. Voor de Broeders een belangrijk maar ook kostbaar project. Aan u de vraag of u wilt bijdragen aan het schoolgeld voor een verpleegkundige voor een jaar voor een bedrag van 750,- of het boekenpakket ter waarde van 85,- wilt schenken.

3 Folder def. pagina wissel :10 Pagina 4 Microkrediet: de motor voor gezinsondernemingen In veel arme landen willen mensen graag een eigen bedrijfje starten. Met een paar koeien kun je boter en kaas op de markt verkopen. Met een weefgetouw of een naaimachine maak je kleding om te verkopen. Met goed gereedschap vestig je je als meubelmaker, leerbewerker of noem maar op. In de afgelopen jaren is wel duidelijk geworden dat als mensen een kleine lening krijgen, ze prima aan de slag kunnen. De banken geven echter meestal niet thuis, maar de Broeders wel. Het is de bedoeling om in Malawi te beginnen met het verstrekken van microkredieten. We weten dat deze microkredieten nagenoeg altijd keurig worden terugbetaald en gezinnen een toekomst geven. Van de terugbetaalde kredieten geven we een volgende groep aanvragers weer een kans. De Broeders zorgen voor de basis van deze geslaagde vorm van financiering, maar zonder uw steun komt die natuurlijk niet echt van de grond. Hoe groter uw jaardonatie, hoe meer mensen we kunnen helpen om een eigen bedrijfje op te zetten. Samen geven we ze een start. Umsuma: duurzaam verbouwen voorkomt voedselgebrek In 2004 zijn de Broeders in Malawi en Zambia gestart met Umsuma. Een voedselproject waarbij 500 gezinnen een lap grond, zaaigoed en kunstmest kregen, plus begeleiding van landbouwexperts om te zorgen voor een rijke oogst. Van die oogst kan het gezin eten en heeft het ook weer zaaigoed voor een volgende oogst. De eerste oogst is binnen en iedereen is enorm enthousiast. Binnenkort gaan we voor de tweede oogst en willen we de volgende 500 gezinnen aan de slag laten gaan. Als u ons helpt tenminste. Voor een bedrag van slechts 100,- hoeft een gezin nooit meer honger te lijden: Umsuma staat voor duurzaam verbouwen, jaar na jaar. Hier ziet u hoe Umsuma aanslaat. Het klaarmaken van de grond voor het zaaien, regelmatig controleren tijdens de groei en 4 maanden later een rijke oogst, in dit geval maïs. De Broeders doen wat ze kunnen, maar het zou fijn zijn als we meer kinderen konden opvangen en scholen. Gezien het succes van Umsuma geven de stamoudsten ook de volgende 500 gezinnen graag een lapje grond. Helpt u mee met zaaigoed, kunstmest en gereedschap?

4 Folder def. pagina wissel :10 Pagina 6 Met duizenden alleen op de wereld Aids wordt een steeds grotere ramp in Afrika. Steeds meer kinderen staan er alleen voor. Niemand die zich om hen bekommert. Zwerfkinderen die gemakkelijk ten prooi vallen aan uitbuiting en kinderhandel. Geen andere toekomst dan alleen maar overleven. In Mzuzu hebben we een nieuw centrum gebouwd in het kader van het Umoza-project. Maar het interieur is nog maar voor een deel bij elkaar. Schoolbanken, bedden en tafels zijn nodig. De keukeninrichting is primitief en de kinderen hebben hard nieuwe kleren nodig. In Malawi zijn er vele kinderprojecten zoals voor kinderen met epilepsie en kinderen met een geestelijke handicap. De Broeders scholen deze groepen en geven hen een opleiding. Een van de activiteiten waarmee we in 2005 willen gaan beginnen, is het sponsoren van de opleiding van een kind. Dat kan dus schoolgeld zijn of gereedschap om mee te leren werken. Kortom, een breed programma: uw jaardonatie komt dus altijd als geroepen. De Broeders geven ze de noodzakelijke veiligheid en liefde. Wilt u ons daarbij helpen met een donatie voor al die praktische zaken die horen bij het nieuwe thuis en de nieuwe toekomst? Het lijkt zo normaal: gewoon je handen en voeten kunnen gebruiken. Om te lopen, te schrijven op school of een vak te leren. Maar het aantal kleine en grote kinderen en jongvolwassenen dat een prothese nodig heeft, groeit met de dag. In Ghana kan Broeder José het werk in de bestaande klinieken Koforidua eigenlijk niet meer aan. Dat geldt ook voor de werkplaats waar de protheses worden gemaakt. Bij Broeder Castro in Monze in Zambia is de situatie niet veel beter. Daar zijn diverse oorzaken voor de toename van het aantal patiëntjes. Vroeger kwam polio op grote schaal voor, maar nu zijn het vooral aangeboren afwijkingen op een intussen sterk gegroeide bevolking. Bovendien veroorzaakt het toegenomen verkeer steeds meer slachtoffers. Op dit moment is een nieuwe kliniek geen luxe. Maar voor dat gebouw er staat, moeten we wel alle middelen hebben om door te gaan. Betere apparatuur voor chirurgische ingrepen, beter materiaal voor revalidatie en natuurlijk vervangende machines om protheses te maken en vooral ook kant-enklare hulpmiddelen zoals krukken en rolstoelen. Kortom, een grote opknapbeurt voor de werkplaats met voldoende materiaal om kinderen op eigen benen te kunnen helpen staan. Helpt u de Broeders in Ghana en Zambia goed op weg om alle orthopedische zorg te kunnen geven? Met een jaardonatie van 30,- of 50,- kunnen we heel veel. Natuurlijk is 10,- voor een paar krukken even welkom. Op eigen benen kunnen staan In onze aandacht voor orthopedie mag natuurlijk ook ons gespecialiseerde ziekenhuis in Kameroen niet ontbreken. Een reden temeer om dit jaar een extra gulle jaardonatie te geven. Ook Kameroen deelt dan mee.

5 Folder def. pagina wissel :10 Pagina 8 Orthopedische klinieken in Ghana, Zambia en Kameroen 1 Fatick, Senegal 2 Thies, Senegal 3 Lunsar, Sierra Leone 4 Lungi, Sierra Leone 5 Monrovia, Liberia 6 Asafo, Ghana 7 Koforidua, Ghana 8 Amrahia, Ghana 9 Afagnan, Togo 10 Porga, Benin 11 Tanguieta, Benin 12 Nguti, Kameroen 13 Batibo, Kameroen 14 Monze, Zambia 15 Mzuzu, Malawi 16 Nampula, Mozambique 17 Tigania, Kenia Microkredieten voor gezinsondernemingen Voedselproject Umsuma Zwerfkinderenproject Umoza Geestelijk gezondheidscentrum Mzuzu, Malawi Projecten programma 2005 Samen op de goede weg Afrika is een continent dat altijd in de problemen lijkt, maar er gebeurt ook heel veel goeds. Geen wereldschokkende gebeurtenissen, maar kleine wonderen die voor de betrokkenen een nieuw leven, een nieuwe toekomst en vooral nieuwe hoop betekenen. De Broeders willen u bedanken voor uw goedheid. Zonder uw vrijgevigheid verliest hun ideaal alle glans. Samen op de goede weg om te werken aan een betere wereld. Bijzonder bedankt voor uw jaardonatie De Broeders zetten zich daarvoor dagelijks in. Zowel in de landen waarin we in dit overzicht aandacht besteden als op andere plaatsen. Zo is de renovatie van het ziekenhuis in Kenia al bijna afgerond en zijn we hard bezig met het opknappen van het ziekenhuis in Monrovia en Liberia. Weet u nog dat dit het enige ziekenhuis was dat tijdens de burgeroorlog open is gebleven? Ook ons leeggeplunderde ziekenhuis in Lunsar in Sierra Leone gaat binnenkort weer open. En dan zijn er nog onze projecten in Mozambique, Togo, Benin en Senegal. Stichting Internationale Orde van HospitaalBroeders Gasthuisvest 13 zwart, 2011 ET Haarlem Tel (Op maandag en donderdag bereikbaar tussen en uur) hospitaalbroeders@planet.nl Website: ABN-AMRO Bank Internationale Orde van HospitaalBroeders

HOSPITAALBROEDERS in 2007: LIEFDE, HOOP en TROOST voor ARME en ZIEKE MENSEN

HOSPITAALBROEDERS in 2007: LIEFDE, HOOP en TROOST voor ARME en ZIEKE MENSEN HOSPITAALBROEDERS in 2007: LIEFDE, HOOP en TROOST voor ARME en ZIEKE MENSEN DANKZIJ UW GIFTEN ook in 2007 SNELLE, GOEDE en DUURZAME HULP Het jaar 2007 was een enerverend jaar voor de HospitaalBroeders.

Nadere informatie

2006: het jaar van de hoop. Overzicht van de activiteiten van de Orde van HospitaalBroeders in Afrika

2006: het jaar van de hoop. Overzicht van de activiteiten van de Orde van HospitaalBroeders in Afrika 2006: het jaar van de hoop Overzicht van de activiteiten van de Orde van HospitaalBroeders in Afrika Wees de kans die u de wereld gunt ( Mahatma Ghandi) In 2006 konden de HospitaalBroeders dankzij uw steun

Nadere informatie

HospitaalBroeders in 2008

HospitaalBroeders in 2008 a rik Af n in. 6 t i n? r ag ec ke ve p oj e o op pr zo es, n be r all Pad Ee e p es r o Le teu na Do HospitaalBroeders in 2008 Zo veel gedaan en nog zo veel te doen Dank u wel voor uw hulp Dank u wel

Nadere informatie

Kritisch kijken op verschillende schaalniveaus

Kritisch kijken op verschillende schaalniveaus Kritisch kijken op verschillende schaalniveaus Inleiding In het eerste jaar van Geogenie ben je begonnen vanuit België naar de wereld te kijken. In het tweede jaar heb je veel geleerd over Europa en in

Nadere informatie

JAAROVERZICHT Wil je het volledige jaarverslag lezen, download dan het jaarverslag 2015 >

JAAROVERZICHT Wil je het volledige jaarverslag lezen, download dan het jaarverslag 2015 > JAAROVERZICHT 2015 Wil je weten hoe wij je donatie hebben besteed? Of wat we in 2015 bereikt hebben? Lees dan gauw verder. Want dit jaaroverzicht geeft een weergave van de activiteiten in 2015 in onze

Nadere informatie

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2009

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2009 HospitaalBroeders Jaarverslag 2009 Introductie Goed nieuws uit Afrika? Dat kunnen we elke dag melden. Onze Nederlandse organisatie steunt projecten in 11 Afrikaanse landen. Van kraamhulp in Sierra Leone

Nadere informatie

Stichting Kidz Active

Stichting Kidz Active Stichting Kidz Active Werkterrein voor vrijwilligers Vrijwillig Wereldwijd. Initiatiefnemers zijn Yvonne van Aalten-Hermans en haar dochter Patricia van Aalten. Nadat Patricia vrijwilligerswerk gedaan

Nadere informatie

Bestuurlijk Jaarverslag 2014

Bestuurlijk Jaarverslag 2014 Bestuurlijk Jaarverslag 2014 Stichting Masanga Nederland Tortelduif 22 7827 NM Emmen Nederland E-mail: masanganederland@gmail.com Website: www.masanga.nl Rekeningnummer: NLRABO0147966515 Voorwoord Voor

Nadere informatie

Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent?

Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent? Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent? Beste lezer, De toekomst, denkt u daar vaak over na? Over de mooie dingen die nog in het verschiet liggen, maar ook het onvermijdelijke

Nadere informatie

STICHTING INTERNATIONALE ORDE VAN HOSPITAALBROEDERS. te HAARLEM

STICHTING INTERNATIONALE ORDE VAN HOSPITAALBROEDERS. te HAARLEM STICHTING INTERNATIONALE ORDE VAN HOSPITAALBROEDERS te HAARLEM Jaarrekening 2010 INHOUD Pagina Verslag van de Accountant Opdracht 3 Algemeen 4 Netto resultaat voor deze periode 5 Financieel rapport Verslag

Nadere informatie

Land Rover Nederland geeft nieuwe hoop voor de bevolking

Land Rover Nederland geeft nieuwe hoop voor de bevolking Drive Against Malaria Newsflash Februari 2016 Land Rover Nederland geeft nieuwe hoop voor de bevolking (Samenstelling Julia Samuël & Johan Nebbeling) Met een jaarlijkse donatie van 50.000 aan Drive Against

Nadere informatie

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen 1 of 5 25/06/2015 20:54 Share Forward Digitaal Beste vrienden van Hellabeem, Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Helène

Nadere informatie

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Steun elkaar! Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Wat goed dat je een spreekbeurt, werkstuk of presentatie wilt houden over armoede in Nederland. Dat vinden wij ontzettend fijn. We helpen je graag door meer

Nadere informatie

Jaarverslag HospitaalBroeders 2014

Jaarverslag HospitaalBroeders 2014 2014 Jaarverslag HospitaalBroeders 2014 Inhoudsopgave In memoriam 1 Voorwoord 2 Wat doen wij in Afrika? - Ebola - Malawi - Senegal - Sierra Leone - Zambia 3 Onze middelen 4 Doen we het goed? 5 Betrokken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Medical Mission International Gezondheid, Genezing en Hoop!

Nieuwsbrief Medical Mission International Gezondheid, Genezing en Hoop! Nieuwsbrief Medical Mission International Gezondheid, Genezing en Hoop! Nieuwsbrief Donateurs, Voorjaar 2015 In Dit Nummer MMI en de Ebola-epidemie Brief van de redactie: Klappen van blijdschap! Kraamkliniek

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen Werken met zorg

Thuiszorg Groningen Werken met zorg Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Gestart als het Groene Kruis, hebben wij al meer dan 100 jaar ervaring met zorg thuis. Dichtbij en vertrouwd.thuiszorg Groningen

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Fadhili

JAARVERSLAG Stichting Fadhili JAARVERSLAG 2015 Stichting Fadhili Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Activiteiten in Afrika 3 A. Burundi 3 B. Democratische Republiek Congo 4 C. Rwanda 6 2. Activiteiten in Nederland 7 A. Fondsenweving 7 B.

Nadere informatie

Waarom zou u een testament moeten opstellen?

Waarom zou u een testament moeten opstellen? Waarom zou u een testament moeten opstellen? Een initiatief van De Hospitaalbroeders Deze brochure wil u attent maken op het belang van het hebben van een testament en op de mogelijkheden om hier een goed

Nadere informatie

Informatie over de gang van zaken op de afdeling

Informatie over de gang van zaken op de afdeling Chirurgie / Orthopedie Afdelingsinformatie Informatie over de gang van zaken op de afdeling Inleiding In deze folder vindt u informatie over een opname op de afdeling Chirurgie/Orthopedie. Op deze afdeling

Nadere informatie

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Unicef Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Inleiding Ik hou mijn spreekbeurt over Unicef omdat ik het een mooi onderwerp vind en het kinderen helpt die in nood zijn en niet naar school

Nadere informatie

Men helpt de mensen niet door voor hen te doen, wat zij zelf kunnen doen.

Men helpt de mensen niet door voor hen te doen, wat zij zelf kunnen doen. Men helpt de mensen niet door voor hen te doen, wat zij zelf kunnen doen. Abraham Lincoln Voormalig president van de Verenigde Staten 1 Tanzania Broeikas Arusha In het stadje Mlangarine is met ondersteuning

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Antonius Ontwikkelingsfonds

Jaarverslag 2012 Antonius Ontwikkelingsfonds Jaarverslag 2012 Antonius Ontwikkelingsfonds 1 Inleiding De doelstelling van het Antonius Ontwikkelingsfonds (AOF) is: "het ondersteunen van lokale gezondheidszorg(projecten) in ontwikkelingslanden". De

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. 2013 Jaarverlag AWF.doc Page 1 of 1

Jaarverslag 2013. 2013 Jaarverlag AWF.doc Page 1 of 1 Jaarverslag 2013 2013 Jaarverlag AWF.doc Page 1 of 1 Voorwoord Wij bedanken iedereen die de kinderen van Dima hebben geholpen met donaties. 2013 was ons eerste volle jaar. Onze motto is: Samen doen is

Nadere informatie

A: Spreeuwenstraat 1 6165 BA Geleen The Netherlands Kamer van Koophandel reg. nr.: 40816888 T: +31 46 474 86 23

A: Spreeuwenstraat 1 6165 BA Geleen The Netherlands Kamer van Koophandel reg. nr.: 40816888 T: +31 46 474 86 23 Beleidsplan Stichting Liefde met Daden 2015-2018 Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Liefde met Daden voor Akim Achiasi in Ghana (Kyere Wo Do Ma Akim), kortweg Liefde met Daden. De stichting is

Nadere informatie

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar 2016.

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar 2016. Jaarverslag 2016 Voorwoord Geachte lezer, Voor u ligt het jaarverslag over het jaar 2016 van Stichting Help Sierra Leone. Graag informeren wij u over de voortgang van onze projecten. Sierra Leone heeft

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1 Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 In 2008 kwam er een bedrag van 18653,-- aan donaties voor Indonesië

Nadere informatie

MINDER ARMOEDE MILLENNIUMDOEL 1. Beantwoord de volgende vragen en gebruik daarbij de kaart MINDER ARMOEDE.

MINDER ARMOEDE MILLENNIUMDOEL 1. Beantwoord de volgende vragen en gebruik daarbij de kaart MINDER ARMOEDE. MILLENNIUMDOEL 1 MINDER ARMOEDE kaart MINDER ARMOEDE. 1. Wat betekent de extreme armoedegrens? 2. In welk werelddeel liggen de meeste landen waar mensen onder de armoedegrens van 1,25 dollar per dag leven?

Nadere informatie

5. De overheidsbril - Hoe is kinderarbeid in Nederland afgeschaft en wanneer wat waren de maatregelen van onze overheid?

5. De overheidsbril - Hoe is kinderarbeid in Nederland afgeschaft en wanneer wat waren de maatregelen van onze overheid? Boekverslag door S. 1702 woorden 8 maart 2004 6.3 168 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer 1: Inhoud. 2. inleiding. 3. normen en waarden bril -waar komt kinderarbeid voor en in welke soort ervan. 4. De

Nadere informatie

Keizersgracht CS Amsterdam. Klein beginnen...

Keizersgracht CS Amsterdam. Klein beginnen... Keizersgracht 62-64 1015 CS Amsterdam Klein beginnen... De vijf aandachtsgebieden waar Wereld Nood Hulp zich op richt: VOEDSEL WATER GEZONDHEIDSZORG SCHOLING VEILIGHEID Het is mogelijk dat de adressering

Nadere informatie

Hillegom, De Hoeksteen 7 september 2014 Maurits de Ridder. Jesaja 56 : 1-7 Mattheus 15 : 21-28. Gemeente van Christus Jezus, onze Heer,

Hillegom, De Hoeksteen 7 september 2014 Maurits de Ridder. Jesaja 56 : 1-7 Mattheus 15 : 21-28. Gemeente van Christus Jezus, onze Heer, Hillegom, De Hoeksteen 7 september 2014 Maurits de Ridder Jesaja 56 : 1-7 Mattheus 15 : 21-28 Gemeente van Christus Jezus, onze Heer, "Nu even niet", was ooit de reclameslogan van een landelijk bekend

Nadere informatie

DE VLIEGENDE MEUBELMAKERS

DE VLIEGENDE MEUBELMAKERS JAARVERSLAG 2013 INDEX Casus: Yebo Yebo Vakopleidingen Zomerprojecten Over de Vliegende Meubelmakers Visie Nieuw logo, huisstijl en website Sponsoren en donateurs Bestuur Vrijwilligers Financiën Colofon

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

Een nieuwe toekomst, een nieuw leven... Ieder mens telt mee!

Een nieuwe toekomst, een nieuw leven... Ieder mens telt mee! Een nieuwe toekomst, een nieuw leven... Ieder mens telt mee! Doelstelling Veel gehandicapte kinderen kunnen enorm geholpen worden met een operatieve ingreep, een prothese of ander hulpmiddel. Na de behandeling

Nadere informatie

Dagopname Pijnbehandelcentrum

Dagopname Pijnbehandelcentrum Dagopname Pijnbehandelcentrum Inhoud Inleiding 3 Wat voorafgaat aan de dagopname 3 Bepalen datum pijnbehandeling 3 Wachttijden behandeling 3 Voorbereiding op de behandeling 3 De opnamedag 4 Melden 4 Wat

Nadere informatie

Enschede 5,7. Werkstuk door een scholier 2172 woorden 21 mei keer beoordeeld. Nederlands. Inleiding

Enschede 5,7. Werkstuk door een scholier 2172 woorden 21 mei keer beoordeeld. Nederlands. Inleiding Werkstuk Nederlands Enqu Enschede Werkstuk door een scholier 2172 woorden 21 mei 2001 te over de ramp in 5,7 66 keer beoordeeld Vak Nederlands Inleiding Dit verslag moeten we maken voor het vak Nederlands.

Nadere informatie

help een kind, verander een leven!

help een kind, verander een leven! 1. Stichting Africare is in 2011 opgericht, als Christelijke non-profit stichting met als hoofddoel kindersterfte te verminderen in Afrika. Door middel van verschillende projecten richt de Africare Foundation

Nadere informatie

Gezondheidscentrum Kruisstraat 23a, 5502 JA Veldhoven

Gezondheidscentrum Kruisstraat 23a, 5502 JA Veldhoven CURSUSAANBOD Voorjaar2012 Gezondheidscentrum Kruisstraat 23a, 5502 JA Veldhoven Cursusaanbod in Zeelst Gezondheidscentrum de Bolzen start dit jaar met het geven van cursussen, workshops en lezingen. De

Nadere informatie

H.307216.0714. Waar kunt u terecht als u kanker heeft

H.307216.0714. Waar kunt u terecht als u kanker heeft H.307216.0714 Waar kunt u terecht als u kanker heeft Inleiding Bij u is kanker geconstateerd. Tijdens of na uw ziekte kunt u te maken krijgen met situaties waar u geen raad mee weet, ook wanneer de behandeling

Nadere informatie

Resultaten & conclusies onderzoek:

Resultaten & conclusies onderzoek: Resultaten & conclusies onderzoek: Kinderen over armoede en vluchtelingen door Kinderen Goedgekeurd! Er hebben in totaal 50 scholen deelgenomen aan deze enquête. Dit gaat om een 3000-tal leerlingen. 1.

Nadere informatie

Damayan Comunity Center Manilla

Damayan Comunity Center Manilla Damayan Comunity Center Manilla sponsorproject Filippijnen IEDER KIND HEEFT RECHT OP EEN THUIS IEDER KIND HEEFT RECHT OP ONDERWIJS IEDER KIND HEEFT RECHT OP LIEFDE EN ZORG WWW.DAMAYAN-MANILA.NL WAAROM

Nadere informatie

Te vroeg geboren Wat langer geduld

Te vroeg geboren Wat langer geduld Te vroeg geboren Wat langer geduld Deze folder gaat over het eerste half jaar van het leven van couveusekinderen. Anders? In de eerste zes maanden kunnen couveusekinderen echt anders reageren dan kinderen

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 *

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Thuiszorg Groningen is er voor iedereen: ouders, kinderen, jonge gezinnen,

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren

Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren 1 De revalidatiearts heeft uw kind een poliklinische revalidatiebehandeling voorgesteld. Wij kunnen ons voorstellen dat er veel vragen op u afkomen.

Nadere informatie

Hulp ouders bij rekenen deel 2.

Hulp ouders bij rekenen deel 2. Hulp ouders bij rekenen deel 2. Als ouder kunt u de rekenontwikkeling van uw kind op allerlei eenvoudige manieren stimuleren. Daarvoor is het niet nodig dat u zelf een rekenwonder bent of dat u de rekenlessen

Nadere informatie

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012 Stichting Vietnam Jaarverslag 2012 Bestuursleden Continuïteit Het jaar 2012 stond voor continuïteit. Voor het eerst sinds de oprichting zag de stichting een daling in inkomsten, met name uit georganiseerde

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Lieve vrienden en familie, We hopen dat deze nieuwsbrief jullie in goede gezondheid tegemoetkomt en dat jullie werk- en privé leven fijn verloopt. Met ons hier in Kaapstad, Zuid

Nadere informatie

Voorstel: CSP GH-0420

Voorstel: CSP GH-0420 1 VOORSTEL CSP IN GHANA LAND: Ghana DOEL: Kwetsbare moeders en baby s helpen overleven door ondersteuning en opleiding op de gebieden gezondheid, hygiëne en voeding. PROJECTNUMMER: GH0420 Introductie Moeders

Nadere informatie

Regionale vooruitzichten Sub-Sahara Afrika - bijlage Percentage grondstoffen in goederen export

Regionale vooruitzichten Sub-Sahara Afrika - bijlage Percentage grondstoffen in goederen export Tabel 1: Indicatoren voor economische structuur Aantal inwoners (mln) Grootte van economie (USD mrd) Grootte van economie (% van wereld BBP) Percentage grondstoffen in goederen export Percentage grondstoffen

Nadere informatie

Ergotherapie na een beroerte

Ergotherapie na een beroerte Ergotherapie na een beroerte Albert Schweitzer ziekenhuis april 2010 pavo 0567 Inleiding Veel mensen hebben na een beroerte moeite met de gewone dagelijkse activiteiten, zoals wassen en aankleden, eten

Nadere informatie

Adviezen na totale heupoperatie

Adviezen na totale heupoperatie Meer informatie of vragen Colofon Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met de orthopedisch consulenten: telefoonnummer (024) 365 96 59 of per e-mail orthopaedie.consulenten@maartenskliniek.nl

Nadere informatie

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen?

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Resultaten enquête Little People Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Via internet Via kennissen/vrienden/bekenden Anders nl. 33% 24% 43% Anders nl. Via directeur Paesacker Advertentie krant Via

Nadere informatie

Totale schouderprothese

Totale schouderprothese Totale schouderprothese Inhoudsopgave Inleiding... 1 Wanneer is de operatie nodig... 1 Wat gebeurt er tijdens de operatie... 1 Hoe kunt u zicht op de operatie voorbereiden... 1 Wat gebeurt er vóór de operatie...

Nadere informatie

Maak kennis. met GGZ Friesland

Maak kennis. met GGZ Friesland Maak kennis met GGZ Friesland Psychische klachten hebben veel invloed op het dagelijks leven. Elke dag is een uitdaging en het is moeilijk om een normaal leven te leiden, contacten te onder houden, naar

Nadere informatie

Missionair Centrum Heerlen

Missionair Centrum Heerlen Plaatsingslijst Verzameling Missionair Centrum Heerlen Archiefnummer: 646 Archiefnaam: MCH Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven Soort archief: Verzameling van instelling Datering: 1961-2003 Katholiek

Nadere informatie

Logboek. Polikliniek hartfalen

Logboek. Polikliniek hartfalen Logboek Polikliniek hartfalen Inleiding Uw cardioloog heeft u naar de hartfalenpolikliniek verwezen. De hartfalenverpleegkundige is er om u te begeleiden hoe u met uw hartklachten om kunt gaan. Hij/zij

Nadere informatie

Logboek Polikliniek hartfalen

Logboek Polikliniek hartfalen Logboek Polikliniek hartfalen Inleiding Uw cardioloog heeft u naar de hartfalenpolikliniek verwezen. De hartfalenverpleegkundige is er om u te begeleiden hoe u met uw hartklachten om kunt gaan. Hij/zij

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Zorg na een ziekenhuisopname Inhoudsopgave Inleiding... 1 Heeft u nog extra zorg nodig na uw ziekenhuis verblijf... 1 Als u naar huis gaat... 1 Thuiszorg... 1 Hulpmiddelen... 2 Medisch Specialistische

Nadere informatie

25 jaar Sharety! 25 jaar liefde voor de mensen van Sri Lanka. Jubileumnummer. In deze brief:

25 jaar Sharety! 25 jaar liefde voor de mensen van Sri Lanka. Jubileumnummer. In deze brief: Jubileumnummer Jaargang 25 / nr. 1 / Voorjaar 2015 25 jaar Sharety! 25 jaar liefde voor de mensen van Sri Lanka Ruim 25 jaar geleden werden drie echtparen tijdens hun adoptiereis geraakt door de enorme

Nadere informatie

Wij maken ons nu klaar om voor 2 jaar naar Colombia te gaan. Maar voor die tijd zullen we teruggaan naar Senegal om wat te regelen.

Wij maken ons nu klaar om voor 2 jaar naar Colombia te gaan. Maar voor die tijd zullen we teruggaan naar Senegal om wat te regelen. Joh. 4, 13-15 Iedereen die dit water drinkt zal weer dorst krijgen, zei Jezus, 14 maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden

Nadere informatie

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis...

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis... Naam: School: Groep: 8 Laurens Tap De Trinoom Datum: 10 december 2012 Hoofdstuk: Inhoudsopgave Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Inleiding...3 Hoofdstukken...4 1. Wat is een verpleeghuis?...4

Nadere informatie

Zorg na ontslag uit het ziekenhuis bij Collum Care patiënten

Zorg na ontslag uit het ziekenhuis bij Collum Care patiënten Zorg na ontslag uit het ziekenhuis bij Collum Care patiënten Inleiding Deze folder is bedoeld om u voor te bereiden op het ontslag uit het ziekenhuis na een heupoperatie ten gevolge van een heupfractuur.

Nadere informatie

Verantwoording. Relatie: Kaag en Braassem poldertocht 2018 Land: Ethiopië Project: Versterken van kinderen met een handicap

Verantwoording. Relatie: Kaag en Braassem poldertocht 2018 Land: Ethiopië Project: Versterken van kinderen met een handicap Verantwoording Relatie: Kaag en Braassem poldertocht 2018 Land: Ethiopië Project: Versterken van kinderen met een handicap Ebrawuyan (21) kreeg door zijn moeilijke geboorte een hersenbeschadiging. Hij

Nadere informatie

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2015

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2015 Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct Jaarverslag 2015 Kijk voor het volledige jaarverslag op: www.rodekruis.nl/jaarverslag2015 2015: het jaar van de vluchteling Honderdduizenden mensen sloegen dit jaar

Nadere informatie

Ongevallenverzekering Collectief

Ongevallenverzekering Collectief Ongevallenverzekering Collectief Voor bedrijven, scholen, verenigingen en stichtingen www.interpolis.nl 7899 032006 Philip de Bruin, Bloemenzaak Belle Fleur Een mooi gebaar voor werknemers Ongeveer acht

Nadere informatie

PIJN BIJ KINDEREN VOORLICHTING VOOR OUDERS/VERZORGERS

PIJN BIJ KINDEREN VOORLICHTING VOOR OUDERS/VERZORGERS PIJN BIJ KINDEREN VOORLICHTING VOOR OUDERS/VERZORGERS 17803 Inleiding Uw kind is opgenomen op de kinderafdeling. Tijdens het verblijf in het ziekenhuis kan uw kind pijn ervaren, als gevolg van de aandoening,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 Stichting De Elfde Vestiging, Ghana Februari 2013

Nieuwsbrief 9 Stichting De Elfde Vestiging, Ghana Februari 2013 Nieuwsbrief 9 Stichting De Elfde Vestiging, Ghana Februari 2013 Feest! Was het afgelopen maand in Ghana. Daar werd met luide trommels en mooie officiële woorden van de lokale chief de tweede oogkliniek

Nadere informatie

Project AIDS-preventie en zorg in samenwerking met 8 UNI-vakbonden van Zuid-Afrika

Project AIDS-preventie en zorg in samenwerking met 8 UNI-vakbonden van Zuid-Afrika Project AIDS-preventie en zorg in samenwerking met 8 UNI-vakbonden van Zuid-Afrika Aidsvirus Een HIV-besmetting verzwakt geleidelijk het immuunsysteem zodat je sneller vatbaar bent voor opportunistische

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten

Nadere informatie

Voor iedereen de juiste hulphond! Hulphond Nederland

Voor iedereen de juiste hulphond! Hulphond Nederland Voor iedereen de juiste hulphond! Hulphond Nederland Voor een betere kwaliteit van leven 3 Ruim 30 jaar ervaring Een nieuw perspectief Hulphond Nederland reikt mensen met een fysieke beperking of geestelijke

Nadere informatie

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2010

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2010 HospitaalBroeders Jaarverslag 2010 Inhoudsopgave Welkom! 01 1. Missie, visie en organisatie 02 2. Ons werk 05 ZORG & ONDERWIJS 05 VOEDSEL & LANDBOUW 10 WATER 12 3. Fondsenwerving, hoe pakken wij dat aan?

Nadere informatie

Project : ISOBE. Land: KAMEROEN. Onderdeel van het Mount Cameroon Project

Project : ISOBE. Land: KAMEROEN. Onderdeel van het Mount Cameroon Project Project : ISOBE Land: KAMEROEN Onderdeel van het Mount Cameroon Project DAM STEUNT ARMSTEN VAN ISOBE Het dorpje Isobe aan de zuid west kust van Kameroen wordt jaarlijks geteisterd door talrijke overstromingen.

Nadere informatie

De pedagogisch medewerker

De pedagogisch medewerker De pedagogisch medewerker Informatie voor ouders/verzorgers F0916-1250 juni 2010 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

www.kindereninnood.nl

www.kindereninnood.nl www.kindereninnood.nl Goederen voor een ziekenhuis in Cluj-Napoca (Roemenië) Stichting Kinderen in Nood voerde actie om goederen te verzamelen voor een reumatologisch ziekenhuis in de Roemeense plaats

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Agenda: Meester Dirk-Jan 40 jaar in het onderwijs! Uitnodiging. Voetpad. blz 1

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Agenda: Meester Dirk-Jan 40 jaar in het onderwijs! Uitnodiging. Voetpad. blz 1 Nieuwsbrief De Zijlwijkschool Schaduwpad 1, 2371VX Leiden www.zijlwijk.pcsleiden.nl Nieuwsbrief nummer 2, 2014-2015 2 Denkt u er aan om geld mee te geven voor onze adoptiekinderen van Happy and Joy? Agenda:

Nadere informatie

Bent u er ook nog voor haar dochter en kleindochter?

Bent u er ook nog voor haar dochter en kleindochter? Bent u er ook nog voor haar dochter en kleindochter? Emerge Kinder Fonds in uw testament Zo mooi geschapen, is onze aarde helaas lang niet overal leefbaar. Er zijn mensen in nood. Op de vlucht voor oorlog

Nadere informatie

Type special need bij geadopteerde kinderen in 2009

Type special need bij geadopteerde kinderen in 2009 Type special need bij geadopteerde kinderen in 29 8% 8% verhoogd med. risico 42% 6% < 4 operaties operaties + revalidatie 5% soc.emo. belaste achtergrond % Afrika 4% 3% % 4% 2% verhoogd risico < 4 operaties

Nadere informatie

Serving. the. One. who. serves

Serving. the. One. who. serves Serving the One who serves UITDAGING Afrika telt naar schatting 50 miljoen boerengezinnen die lijden aan ondervoeding. Deze kleinschalige boeren zouden de oplossing kunnen zijn voor het wereldvoedselprobleem.

Nadere informatie

Dementie. Havenziekenhuis

Dementie. Havenziekenhuis Dementie Uw arts heeft met u en uw naasten besproken dat er (waarschijnlijk) sprake is van dementie. Mogelijk bent u hiervan geschrokken. Het kan ook zijn dat u of uw omgeving hier al op voorbereid was.

Nadere informatie

Opname op de Geriatrie Trauma Unit

Opname op de Geriatrie Trauma Unit Opname op de Geriatrie Trauma Unit na een gebroken heup Hoofddorp U bent in ons ziekenhuis opgenomen op de Geriatrie Trauma Unit (GTU), omdat u uw heup gebroken heeft. In deze folder staat algemene informatie

Nadere informatie

De zorg na uw ziekenhuisopname

De zorg na uw ziekenhuisopname De zorg na uw ziekenhuisopname Universitair Medisch Centrum Groningen U ontvangt deze folder omdat u na het ontslag uit het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. U heeft bijvoorbeeld behoefte

Nadere informatie

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten,

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten, Holland address: c/o J.W. de Rijke Wieldijk 5 3218 LL Heenvliet Telefoon +31 181 661451 of +31 10 2831105 Email: jan.derijke@nl.rmi-global.com ABN AMRO bank 50.07.96.009 ING bank 68.20.43.486 Stichting

Nadere informatie

Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2014 Wondem Zerfu had één grote droom: arme kinderen in Ethiopië helpen. Want telkens als hij het land van zijn ouders bezocht, vroeg hij zich af waarom hij het

Nadere informatie

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019 Dichter bij elkaar Strategie 2015-2019 De zorg verandert. Vrijwilligers veranderen. De wensen van families veranderen. De maatschappij verandert. Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam wil klaar zijn voor

Nadere informatie

OPEN DEUREN VOOR DE GELEIDEHOND

OPEN DEUREN VOOR DE GELEIDEHOND OPEN DEUREN VOOR DE GELEIDEHOND Informatie voor winkels, restaurants, cafés en andere openbare gelegenheden. OPEN DEUREN VOOR DE GELEIDEHOND Geleidehonden, assistentiehonden en buddyhonden bieden vrijheid,

Nadere informatie

ETNISCHE WOONGROEP. The Golden House. Inleiding en een stukje geschiedenis

ETNISCHE WOONGROEP. The Golden House. Inleiding en een stukje geschiedenis ETNISCHE WOONGROEP 1 Inleiding en een stukje geschiedenis Stichting World Child Care (WCC) zet zich sinds 2008 in voor een groep (wees)kinderen en jongeren uit arme gezinnen op de Phaung Daw Oo (PDO) High

Nadere informatie

Dagboek 5 27-31 juli 2015

Dagboek 5 27-31 juli 2015 Dagboek 5 27-31 juli 2015 s Morgens gaat rond een uur of 6 de wekker. Eigenlijk is dat niet nodig. We worden al vroeg in de morgen gewekt door de kraaiende hanen, blaffende honden, zingende monniken en

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Patiënt en dan? U bent in het ziekenhuis opgenomen en er komt veel op u af. Deze situatie kan veel vragen oproepen en geestelijk behoorlijk zwaar zijn. Als u behoefte hebt

Nadere informatie

WANNEER, GOD, WANNEER?

WANNEER, GOD, WANNEER? INHOUDSOPGAVE Deel 1 Wanneer, God, wanneer? Inleiding...................................................... 7 1. Timing en vertrouwen...................................... 8 2. De juiste tijd................................................

Nadere informatie

VentiVenti reis 2015

VentiVenti reis 2015 VentiVenti reis 2015 We zijn vertrokken vanaf Schiphol op donderdag 2 april met de nachtvlucht naar Entebbe in Oeganda aan het Victoriameer. Dat ligt aan de andere kant van het meer en is een kleine 350

Nadere informatie

Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatiefterminale

Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatiefterminale BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatiefterminale zorg Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg is voor mensen die een

Nadere informatie

Help kinderen die geen eten hebben

Help kinderen die geen eten hebben GIRO LESPAKKET Help kinderen die geen eten hebben In veel landen in Afrika hebben veel kinderen niet genoeg te eten. Ze eten de hele dag niks of maar een heel klein beetje. Dat is een ramp. Want eten is

Nadere informatie

SVM Scholen voor Mauritanië

SVM Scholen voor Mauritanië SVM Scholen voor Mauritanië Nieuwsbrief Nr. 10-5 januari 2016 Algemeen Het afgelopen jaar ging in Nederland de aandacht volledig uit naar de vluchtelingen die vanuit het Midden-Oosten en Noord Afrika naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wegwijzer

Nieuwsbrief De Wegwijzer JAARG ANG 4 NUMMER 3 Nieuwsbrief De Wegwijzer medewerkers 3 november 2015 De kracht van de leraar In dit nummer: 1 De kracht van de leraar 2 Nieuws van de school 2 Schoolregels. Helpt u mee! 3 Nieuws uit

Nadere informatie

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen.

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen. De tennis4change foundation is een Nederlandse stichting die sinds 2011 staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is opgericht door de broers Jorick en Rutger Vliegenberg. In onze stichting hebben

Nadere informatie

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2012

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2012 HospitaalBroeders Jaarverslag 2012 1 Onze aanpak 2 Wat doen wij in Afrika? - Zorg - Voedsel - Onderwijs - Water 3 Onze middelen 4 Doen we het goed? 5 Waar willen we heen? 6 Jaarrekening 4 5 6 8 8 9 11

Nadere informatie

1 Voorwoord. 2 Wat doen wij in Afrika? - Zorg - Voedsel - Onderwijs - Water. 3 Onze middelen. 4 Doen we het goed? 5 Betrokken achterban

1 Voorwoord. 2 Wat doen wij in Afrika? - Zorg - Voedsel - Onderwijs - Water. 3 Onze middelen. 4 Doen we het goed? 5 Betrokken achterban HospitaalBroeders 1 Voorwoord 2 Wat doen wij in Afrika? - Zorg - Voedsel - Onderwijs - Water 3 Onze middelen 4 Doen we het goed? 5 Betrokken achterban 6 Waar willen we heen? 7 Onze Aanpak 8 Jaarrekening

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Zorg na een ziekenhuisopname Met ingang van 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg. Belangrijk is dat u weet dat niet meer alle zorg wordt vergoed en verzorgd door de overheid, thuiszorg of het

Nadere informatie

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40)

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40) Liturgisch bloemstuk bij de 40 dagen tijd en Pasen 2015 Elke week wordt één kaars gedoofd, van de kandelaar met 8 kaarsen. Er is elke week een boog bekleed met klimop, als beeld van het verbond van God

Nadere informatie