HOSPITAALBROEDERS in 2007: LIEFDE, HOOP en TROOST voor ARME en ZIEKE MENSEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HOSPITAALBROEDERS in 2007: LIEFDE, HOOP en TROOST voor ARME en ZIEKE MENSEN"

Transcriptie

1 HOSPITAALBROEDERS in 2007: LIEFDE, HOOP en TROOST voor ARME en ZIEKE MENSEN

2 DANKZIJ UW GIFTEN ook in 2007 SNELLE, GOEDE en DUURZAME HULP Het jaar 2007 was een enerverend jaar voor de HospitaalBroeders. Dankzij de gulle giften van onze donateurs konden we flink bijdragen aan de ondersteuning van een groot aantal projecten. Realistische projecten. Je kunt niet alles in één keer realiseren en sommige problemen zijn zelfs voor de HospitaalBroeders te groot. Maar wat we beloven maken we waar. Psychiatrisch centrum in Senegal Renovatie van het Dalal Xel Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg in Senegal. Voedselprogramma in Sierra Leone Arme boeren kregen zaaigoed om te planten. Met de opbrengsten kunnen zij heel veel mensen voorzien van voedsel. Ook de patiënten van het ziekenhuis in Lunsar, Sierra Leone. Nieuw ziekenhuis in Ghana De voorbereidingen voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in Koforidua in Ghana verliepen zo voorspoedig dat begin van dit jaar met de bouw kan worden begonnen. Eerstehulp centrum in Ghana In hetzelfde land werd met hulp van bijdragen uit Nederland bij het St. John of God Hospital in de stad Asafo een eerstehulp centrum opgezet. Nieuwe terreinwagen in Kameroen HospitaalBroeders geven praktische hulp. Om patiënten in afgelegen gebieden te kunnen bezoeken hadden verpleegkundigen van het Nguti ziekenhuis in Kameroen dringend een terreinwagen nodig. Regelmatig stonden zij met pech langs de weg. Een frustrerende situatie. Op een kwade dag gaf hun enige vervoermiddel het na jaren trouwe dienst definitief op. Door de vreselijk slechte wegen in het land was de auto onherstelbaar beschadigd. HospitaalBroeders gaven geld om een nieuw, noodzakelijk vervoermiddel aan te schaffen. Voetbalshirts in Mozambique en Malawi In Mozambique en in Malawi konden we voetbalgekke kinderen blij maken met complete sets voetbalshirts en -broeken uit Nederland. Binnen het programma voor straatkinderen in Mzuzu in Malawi werden deze outfits met gejuich ontvangen. SC Buitenveldert, namens de straatkinderen, hartelijk dank voor de te gekke outfits Slaapplaatsen voor kinderen in Mzuzu Broeder Aidan, de leider van het programma voor straatkinderen, vertelde dat in Mzuzu in Malawi afgelopen jaar voor het eerst geen kinderen meer op straat hoeven te slapen. HospitaalBroeders droegen euro bij aan het project van broeder Aidan.

3 Opleidingscentrum voor verpleegsters in Malawi Verder zijn HospitaalBroeders in Malawi nauw betrokken bij de geestelijke gezondheidszorg. Daar wordt op een hoog niveau zorg geboden. Door veel aandacht aan opleiding van medewerkers te schenken. Zo zijn er vergevorderde plannen voor de bouw van een trainingscentrum om verpleegsters in de psychiatrische zorg verder op te leiden en te scholen. Herstel van noodlijdend ziekenhuis in Kenia In Tigania in Kenia werd een begin gemaakt met een omvangrijk herstelprogramma van het noodlijdende ziekenhuis. Op basis van een gedegen rapportage van de Nederlandse chirurg dr. Bernard Jansen van de organisatie Care to Move zal in 2008 het herstel ter hand worden genomen. Voortgaande steun aan kinderrevalidatiecentrum in Zambia Het Holy Family Centre ligt even buiten de stad Monze in Ghana. Het centrum kan bestaan dankzij bijdragen van de HospitaalBroeders. Jaarlijks worden er 400 kinderen opgenomen om te revalideren na een orthopedische operatie. Ook in 2007 stelden de HospitaalBroeders, onder andere voor een micro-krediet systeem, een bedrag van euro beschikbaar. Beste donateur, Uw jaardonatie is van groot belang. Met uw steun hebben we al deze prachtige projecten kunnen ontwikkelen. Hartelijk dank daarvoor!

4 ONZE WANHOOP VAN DRIE JAAR GELEDEN HEEFT PLAATS GEMAAKT VOOR HOOP Broeder Johannes Torwoe, scheidend directeur van St. John of God Hospital in Ghana St. John of God ziekenhuis Asafo is een stad gelegen in het afgelegen, arme, westelijk deel van Ghana. Daar, in Asafo is het St. John of God ziekenhuis gevestigd. Alle inwoners van Asafo en verre omgeving zijn voor hun gezondheidszorg op dit ziekenhuis aangewezen. Straatarme mensen, die minder dan een dollar per dag hebben te besteden. Malaria Er zijn twee operatiekamers, een röntgenafdeling en een apotheek. Het St. John of God ziekenhuis voorziet in een dringende behoefte in een gebied waar mensen wonen. Men telde het afgelopen jaar opnames. Malaria is de meest behandelde en ook de meest gevreesde ziekte in Asafo. Daarnaast is er veel zorg nodig voor een groeiend aantal mensen dat aan te hoge bloeddruk lijdt. Per jaar worden in de twee operatiekamers meer dan negenhonderd operaties verricht.

5 Medische staf Het ziekenhuis in Asafo werd in 1956 gesticht door de HospitaalBroeders en telde toen twaalf bedden. Nu zijn er 150 bedden. De medische staf bestaat uit twee vaste en vier tijdelijke medewerkers. Er werken zeventien gediplomeerde verpleegsters en 33 goed opgeleide afdelings-assistenten. De druk op het ziekenhuis wordt elk jaar groter. Uitbreiding van de opnamecapaciteit is noodzakelijk, zeker met vijftien tot dertig bedden. Daarnaast is er dringend behoefte aan een uitrusting voor anesthesie. Daaronder bevinden zich vooral chirurgen en anesthesisten. John Mitchell, de Ierse directeur van HospitaalBroeders bezocht het afgelopen jaar het ziekenhuis in Asafo. Hij deed dit samen met dr. Paul Ofori-Atta van Motec Life Inc. UK, een Engelse organisatie die onder meer medici uitzendt om als vrijwilliger te werken in ziekenhuizen in Ghana. Het bezoek aan het St. John of God Hospital had als doel na te gaan op welke manier een omvangrijk herstelprogramma voor het ziekenhuis opgezet en gerealiseerd kon worden. Nieuw leven in vijftigjarig ziekenhuis Dat bezoek kwam op een goed moment. Nog niet zo lang geleden was de toekomst voor het St. John of God Hospital zeer onzeker. De ommekeer kwam gelukkig in Vanaf die tijd kon mede dankzij aanzienlijke steun van de HospitaalBroeders de weg omhoog weer gevolgd worden. Er komen nu wekelijks zo n 150 kinderen naar het ziekenhuis om gevaccineerd te worden. Tegelijk krijgen hun moeders voedingsadviezen. John Mitchell zette direct na zijn bezoek zijn impressies op papier: Waar eerst apathie en wanhoop was, is nu weer leven en bedrijvigheid. Hoop in plaats van wanhoop Dr. Ofori was zeer onder de indruk van het werk in het basisgezondheidscentrum dat in het ziekenhuis is gevestigd. Dit centrum werd opgezet met bijdragen van de Nederlandse donateurs van de HospitaalBroeders. Broeder Johannes Torwoel, schreef ons: Met het geld dat u ons stuurde konden we negentien moeders en kinderen opnemen. Onze wanhoop van drie jaar geleden heeft plaats gemaakt voor hoop, we zijn druk bezig het ziekenhuis op te knappen. Er komt een speelplaats voor de kinderen. Samen met de moeders verbouwen we ons eigen voedsel. Dit alles dankzij het geld dat u ons stuurde.

6 HELP ONS, WE REDDEN HET NIET ALLEEN Een project in Afrika is bijna nooit klaar. Meestal is het succes groot, dan moet er uitgebreid worden. Dit heeft dan weer financiële gevolgen. Soms heeft een project te kampen met tegenslagen. Soms leidt het klimaat tot een catastrofe: een aanhoudende droogte kan inspanningen van jaren in één seizoen teniet doen. Voortdurend komen vragen op ons af. Help ons, we redden het niet alleen. HospitaalBroeders willen helpen. En doen dat waar het kan en waar het hard nodig is. Helaas kan niet alles tegelijk. Elk jaar maken we een inventarisatie van de belangrijkste problemen en vragen die opgelost en beantwoord moeten worden. Ook voor 2008 is er weer een uitgebreid programma samengesteld. Noodzakelijke projecten, gewenste projecten. Vol vertrouwen Om al die wensen te kunnen realiseren hebben we aanzienlijke sommen geld nodig. Tot nu toe is het dankzij onze trouwe donateurs altijd weer gelukt om de nood te lenigen. Maar dat betekent wel dat we regelmatig een beroep op u moeten doen. Gelukkig staat u achter het werk van de HospitaalBroeders. En dat leidt naar groeiende inkomsten. Ook in 2007 mochten we weer een aanzienlijk bedrag voor hulp aan Afrika van u ontvangen. Vol vertrouwen vragen we om ook dit nieuwe jaar te blijven geven. Dan kunnen we een begin maken of verder gaan met de verwezenlijking van het programma in 2008.

7 Programma voor het jaar 2008 Bouw van een ziekenhuis in Koforidua in Ghana Vernieuwing en uitbreiding van het ziekenhuis in Asafo, Ghana Renovatie van het ziekenhuis in Tigania, Kenia Bouw van een opleidingscentrum voor geestelijke gezondheidszorg in Mzuzu, Malawi Doorgaan met de ondersteuning van het Umsuma zelfhulp programma in Malawi en in Sierra Leone Doorgaan met ondersteuning van het Umosa straatkinderen programma in Malawi Bouw van een kliniek in Lungi, na de burgeroorlog in Sierra Leone Bouw van een orthopedisch centrum in Douala, Kameroen Renovatie van het gezondheidscentrum in Batibo in Kameroen en de aanschaf van medische apparatuur Ondersteuning van families van arme patiënten in Mozambique

8 Liefde, hoop en troost En zo veel perspectief voor zo veel mensen in Afrika Afrika is de laatste tijd regelmatig in het nieuws. En dat nieuws is lang niet altijd goed. Maar dat mag de kleine wonderen die er daar elke dag gebeuren niet overschaduwen. Want uit de wonderen kunnen we hoop putten. En kunnen perspectief bieden aan de mensen die het zo nodig hebben. Elke dag zijn op duizenden plekken in Afrika mensen in de weer om te helpen, te onderwijzen, te verzorgen en te genezen. Samen brengen zij de wonderen van Afrika tot stand. En die wonderen willen we koesteren. HospitaalBroeders vormen een kleine, maar belangrijke schakel in dat proces van hoop en perspectief. U hebt de afgelopen tijd gekozen om het werk van de HospitaalBroeders te steunen. Daar zijn we erg blij mee, want daardoor is het mogelijk een groeiende groep mensen in Afrika te ondersteunen bij hun inspanningen om hun leven en hun toekomst in eigen hand te nemen. U werkt daar geweldig aan mee. Het is goed om daar ook nog eens bij stil te staan. Wij hopen dat u dat ook in 2008 zult blijven doen. Blijf ons steunen! De HospitaalBroeders werken vanuit Nederland in Afrika in de elf armste landen aan zeventien hoopgevende projecten. Fatick en Thies in Senegal Lunsar en Lungi in Sierra Leone Monrovia in Liberia Asafo, Koforidua en Amrahia in Ghana Afagnan in Togo Porga en Tanquita in Benin Nguti en Batibo in Kameroen Monze in Zambia Mzuzu in Malawi Nampulas in Mozambique Tigania in Kenia Dank U Wel! Gasthuisvest 13 zwart 2011 ET Haarlem Tel Fax info@hospitaalbroeders.nl Web Rabobank

2006: het jaar van de hoop. Overzicht van de activiteiten van de Orde van HospitaalBroeders in Afrika

2006: het jaar van de hoop. Overzicht van de activiteiten van de Orde van HospitaalBroeders in Afrika 2006: het jaar van de hoop Overzicht van de activiteiten van de Orde van HospitaalBroeders in Afrika Wees de kans die u de wereld gunt ( Mahatma Ghandi) In 2006 konden de HospitaalBroeders dankzij uw steun

Nadere informatie

Folder def. pagina wissel 21-12-2004 17:10 Pagina 1

Folder def. pagina wissel 21-12-2004 17:10 Pagina 1 Folder def. pagina wissel 21-12-2004 17:10 Pagina 1 Folder def. pagina wissel 21-12-2004 17:10 Pagina 2 Helpt u ons bij een snelle start in 2005? Elk jaar hebben we een groot aantal projecten dat we in

Nadere informatie

HospitaalBroeders in 2008

HospitaalBroeders in 2008 a rik Af n in. 6 t i n? r ag ec ke ve p oj e o op pr zo es, n be r all Pad Ee e p es r o Le teu na Do HospitaalBroeders in 2008 Zo veel gedaan en nog zo veel te doen Dank u wel voor uw hulp Dank u wel

Nadere informatie

Kritisch kijken op verschillende schaalniveaus

Kritisch kijken op verschillende schaalniveaus Kritisch kijken op verschillende schaalniveaus Inleiding In het eerste jaar van Geogenie ben je begonnen vanuit België naar de wereld te kijken. In het tweede jaar heb je veel geleerd over Europa en in

Nadere informatie

JAAROVERZICHT Wil je het volledige jaarverslag lezen, download dan het jaarverslag 2015 >

JAAROVERZICHT Wil je het volledige jaarverslag lezen, download dan het jaarverslag 2015 > JAAROVERZICHT 2015 Wil je weten hoe wij je donatie hebben besteed? Of wat we in 2015 bereikt hebben? Lees dan gauw verder. Want dit jaaroverzicht geeft een weergave van de activiteiten in 2015 in onze

Nadere informatie

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2009

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2009 HospitaalBroeders Jaarverslag 2009 Introductie Goed nieuws uit Afrika? Dat kunnen we elke dag melden. Onze Nederlandse organisatie steunt projecten in 11 Afrikaanse landen. Van kraamhulp in Sierra Leone

Nadere informatie

Wij maken ons nu klaar om voor 2 jaar naar Colombia te gaan. Maar voor die tijd zullen we teruggaan naar Senegal om wat te regelen.

Wij maken ons nu klaar om voor 2 jaar naar Colombia te gaan. Maar voor die tijd zullen we teruggaan naar Senegal om wat te regelen. Joh. 4, 13-15 Iedereen die dit water drinkt zal weer dorst krijgen, zei Jezus, 14 maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden

Nadere informatie

Chirurgie. Informatie over de afdeling Heelkunde. Afdeling: Onderwerp:

Chirurgie. Informatie over de afdeling Heelkunde. Afdeling: Onderwerp: Afdeling: Onderwerp: Chirurgie Informatie over de afdeling Heelkunde Informatie over de afdeling Heelkunde Wie kunt u aan uw bed verwachten Inleiding Tijdens uw verblijf op de afdeling Heelkunde zult u

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2014 Wondem Zerfu had één grote droom: arme kinderen in Ethiopië helpen. Want telkens als hij het land van zijn ouders bezocht, vroeg hij zich af waarom hij het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 Stichting De Elfde Vestiging, Ghana Februari 2013

Nieuwsbrief 9 Stichting De Elfde Vestiging, Ghana Februari 2013 Nieuwsbrief 9 Stichting De Elfde Vestiging, Ghana Februari 2013 Feest! Was het afgelopen maand in Ghana. Daar werd met luide trommels en mooie officiële woorden van de lokale chief de tweede oogkliniek

Nadere informatie

- Hospital Nacional Simao Mendes. Ziekenhuis. Stichting Interplast Holland Guinee-Bissau 2017

- Hospital Nacional Simao Mendes. Ziekenhuis. Stichting Interplast Holland Guinee-Bissau 2017 1 Negende Interplast Holland missie in Guinee-Bissau 28 januari 10 februari 2017 Team Rein Zeeman - plastisch & reconstructief chirurg NP / teamleider (verslag) Yoline Mermans - plastisch chirurg in opleiding

Nadere informatie

Naam KIDS FOR WARCHILD Oorlog en vrede in de wereld

Naam KIDS FOR WARCHILD Oorlog en vrede in de wereld Naam KIDS FOR WARCHILD Oorlog en vrede in de wereld In meer dan dertig landen in de wereld is er oorlog. Wereldwijd zijn er dus miljoenen kinderen die een oorlog meemaken. Vraag 1. Kun je drie landen noemen

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Antonius Ontwikkelingsfonds

Jaarverslag 2012 Antonius Ontwikkelingsfonds Jaarverslag 2012 Antonius Ontwikkelingsfonds 1 Inleiding De doelstelling van het Antonius Ontwikkelingsfonds (AOF) is: "het ondersteunen van lokale gezondheidszorg(projecten) in ontwikkelingslanden". De

Nadere informatie

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO Asiel PAKITO Jaarverslag 2012 1 Inhoudsopgave Verslag 2012 Voorwoord 4 - Samenvatting. 5 - Problemen en oplossingen 6 - Vooruitzichten.. 9 Jaarrekening 2012 - Balans per 31 december 2012, algemene toelichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief Medical Mission International Gezondheid, Genezing en Hoop!

Nieuwsbrief Medical Mission International Gezondheid, Genezing en Hoop! Nieuwsbrief Medical Mission International Gezondheid, Genezing en Hoop! Nieuwsbrief Donateurs, Voorjaar 2015 In Dit Nummer MMI en de Ebola-epidemie Brief van de redactie: Klappen van blijdschap! Kraamkliniek

Nadere informatie

Bericht van De Elfde Vestiging in Garu, Ghana

Bericht van De Elfde Vestiging in Garu, Ghana Bericht van De Elfde Vestiging in Garu, Ghana Ons project staat! Eind mei is er door de projectmanager van Stichting de Elfde Vestiging van Oogziekenhuis Zonnestraal een bezoek gebracht aan het noorden

Nadere informatie

Jaarverslag HospitaalBroeders 2014

Jaarverslag HospitaalBroeders 2014 2014 Jaarverslag HospitaalBroeders 2014 Inhoudsopgave In memoriam 1 Voorwoord 2 Wat doen wij in Afrika? - Ebola - Malawi - Senegal - Sierra Leone - Zambia 3 Onze middelen 4 Doen we het goed? 5 Betrokken

Nadere informatie

Tips voor een super spreekbeurt! In welke landen werkt Amref Flying Doctors? Wat doet Amref Flying Doctors in Afrika? Leren via je mobiele telefoon

Tips voor een super spreekbeurt! In welke landen werkt Amref Flying Doctors? Wat doet Amref Flying Doctors in Afrika? Leren via je mobiele telefoon Spreekbeurtpakket Inhoudsopgave Wat vind je waar? Tips voor een super spreekbeurt! Wat is Amref Flying Doctors? In welke landen werkt Amref Flying Doctors? Wat doet Amref Flying Doctors in Afrika? voorbeelden

Nadere informatie

Keizersgracht CS Amsterdam. Klein beginnen...

Keizersgracht CS Amsterdam. Klein beginnen... Keizersgracht 62-64 1015 CS Amsterdam Klein beginnen... De vijf aandachtsgebieden waar Wereld Nood Hulp zich op richt: VOEDSEL WATER GEZONDHEIDSZORG SCHOLING VEILIGHEID Het is mogelijk dat de adressering

Nadere informatie

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2010

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2010 HospitaalBroeders Jaarverslag 2010 Inhoudsopgave Welkom! 01 1. Missie, visie en organisatie 02 2. Ons werk 05 ZORG & ONDERWIJS 05 VOEDSEL & LANDBOUW 10 WATER 12 3. Fondsenwerving, hoe pakken wij dat aan?

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

De stap tussen u en de genezing

De stap tussen u en de genezing De stap tussen u en de genezing profeet T.B. Joshua Introductie Er is een stap tussen u en het herstel, de genezing, de zegen en redding. Die stap is geloof in Christus. Jezus staat aan de ene kant en

Nadere informatie

De Vergeten Kinderen van Zimbabwe

De Vergeten Kinderen van Zimbabwe Stichting Drive Against Malaria Nieuwsbrief Juli 2016 - Zimbabwe De Vergeten Kinderen van Zimbabwe (Samenstelling Samuël & Uffing) Zimbabwe was ooit een van de meest welvarende en productieve landen van

Nadere informatie

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Unicef Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Inleiding Ik hou mijn spreekbeurt over Unicef omdat ik het een mooi onderwerp vind en het kinderen helpt die in nood zijn en niet naar school

Nadere informatie

Uw steun laat blinden in Africa als Pulcherie zien

Uw steun laat blinden in Africa als Pulcherie zien A5 folder MS FID 10 14 Cataract Luik 1 - cover Mercy Ships - Hospitaalschepen voor de allerarmsten Driemaandelijks tijdschrift - P911802 Oktober-November-December - Afgiftekantoor: Brussel X Ver. Uitgever:

Nadere informatie

Verslag. Mozmed Gurué. Bart Roosenburg

Verslag. Mozmed Gurué. Bart Roosenburg Verslag Mozmed Gurué Bart Roosenburg 2013 Week 2 Datum: 17 t/m 20 september 2013 Team: Hanneke Dekker (arts), Giovanna Fernándes Sánchez (verpleegkundige), José Orlando (vrijwilliger), Bart Roosenburg

Nadere informatie

Project Tabaco. (Filippijnen)

Project Tabaco. (Filippijnen) Project Tabaco (Filippijnen) 1 Iedereen is wel eens somber of in de war. Wie heeft al niet eens een dipje? Maar pas wanneer deze gevoelens in hevige mate voorkomen en men niet meer gewoon kan functioneren

Nadere informatie

Reis Oeganda November 2016

Reis Oeganda November 2016 Reis Oeganda November 2016 Deze reis heb ik Ruud samen met Pieter Jan gemaakt en begon in Kampala Kirindi district, waar we naar de nieuwe kerk van Pastor Richard zijn gegaan. Hier hebben we huis aan huis

Nadere informatie

Nigeria. 1. Bevolking en welvaart in Nigeria 2. Voedselvoorziening in Nigeria 3. Nigeria in de wereldeconomie 4. Gezond in Nigeria

Nigeria. 1. Bevolking en welvaart in Nigeria 2. Voedselvoorziening in Nigeria 3. Nigeria in de wereldeconomie 4. Gezond in Nigeria Nigeria 1. Bevolking en welvaart in Nigeria 2. Voedselvoorziening in Nigeria 3. Nigeria in de wereldeconomie 4. Gezond in Nigeria Marèl Smit & Anne Jekel H3T3 1.Bevolking en welvaart in Nigeria Nigeria

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps 33,2

Nadere informatie

Projectplan Noodhulp Lahore

Projectplan Noodhulp Lahore Carry each other s burdens Projectplan Noodhulp Lahore Medische post voor de overlevende slachtoffers van de aanslag in Lahore Organisatie: Projectleider: Stichting PECA Sylvester Bhatti Projectperiode:

Nadere informatie

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN,

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Wells of Joy, 2015 nieuwsbrief Nr. 2 Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Een half jaar geleden schreef ik mijn eerste nieuwsbrief. De tijd is gevlogen en het is dus tijd om weer iets van ons te laten horen.

Nadere informatie

Als bestuur kunnen wij met tevredenheid terugkijken op het jaar 2013.

Als bestuur kunnen wij met tevredenheid terugkijken op het jaar 2013. Jaarverslag 2013 Jaarverslag Voor u ligt het jaarverslag over het jaar 2013 van Stichting Help Sierra Leone. Graag willen wij u informeren over de voortgang van onze projecten. Sierra Leone heeft jarenlang

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 9. 1. Ik haat de dood 11 Overdenking bij 1 Korintiërs 15: 1-7 42

Inhoud. Woord vooraf 9. 1. Ik haat de dood 11 Overdenking bij 1 Korintiërs 15: 1-7 42 Inhoud Woord vooraf 9 1. Ik haat de dood 11 Overdenking bij 1 Korintiërs 15: 1-7 42 2. Papa, ik ben bang dat jij ook dood gaat 44 Overdenking over 1 Korintiërs 15: 35-49 78 3. Ik ben mijzelf niet meer

Nadere informatie

STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008

STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008 STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008 Geachte lezer, In mei jl. zijn we opnieuw met een transport in Moldavië geweest. We hebben wederom veel schoolmeubilair kunnen brengen. De scholen zijn hier héél

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

DE WONDEREN VAN JEZUS

DE WONDEREN VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE WONDEREN VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1 Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 In 2008 kwam er een bedrag van 18653,-- aan donaties voor Indonesië

Nadere informatie

Interplast Holland Missie Jemen 14 28 april 2007

Interplast Holland Missie Jemen 14 28 april 2007 Interplast Holland Missie Jemen 14 28 april 2007 Team: Rein J. Zeeman Ahmed Ammari Charles Rutten Greta Hesseling Alexandra Verweij Bezochte ziekenhuizen: plastisch & reconstructief chirurg / teamleider

Nadere informatie

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2012

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2012 HospitaalBroeders Jaarverslag 2012 1 Onze aanpak 2 Wat doen wij in Afrika? - Zorg - Voedsel - Onderwijs - Water 3 Onze middelen 4 Doen we het goed? 5 Waar willen we heen? 6 Jaarrekening 4 5 6 8 8 9 11

Nadere informatie

Ghana projectlijst 2016

Ghana projectlijst 2016 Ghana projectlijst 2016 Ghana is een erg bijzondere bestemming waar je back to basic zult gaan leven. Je neemt hier een duik in de bijzondere Ghanese cultuur en kunt er leuke uitstapjes maken met de andere

Nadere informatie

Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda.

Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda. Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda. Waterweg 30 3882 RC Putten T. +31646630709 E info@carewithamission.nl W www.carewithamission.nl

Nadere informatie

Anders bij vroeger? Ge moet gij tegenwoordig om te winnen nog altijd den eersten zijn!

Anders bij vroeger? Ge moet gij tegenwoordig om te winnen nog altijd den eersten zijn! Anders bij vroeger? Ge moet gij tegenwoordig om te winnen nog altijd den eersten zijn! BRK_QUOTES.indd 1 23-02-2009 10:07:25 Ne goeie coureur kon in de Ronde van Vlaanderen echt wel t verschil maken. Gelijk

Nadere informatie

Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III

Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III Bijgedragen door Johfrael Tuesday 14 April 2009 Laatst bijgewerkt op Tuesday 14 April 2009 in de Geest van Gebed Noveen tot de H. Teresia van het kindje

Nadere informatie

Medisch programma NGO 'Tiberiade Community Foundation Inc.'

Medisch programma NGO 'Tiberiade Community Foundation Inc.' Voorstelling Medisch Project van de NGO 'Tiberiade Community Foundation Inc.' 1 Medisch programma NGO 'Tiberiade Community Foundation Inc.' 2000 2011 : Stichting en Ontwikkeling van het Medisch Programma

Nadere informatie

Gesprek met Dragana op dinsdag 28 februari in Amersfoort

Gesprek met Dragana op dinsdag 28 februari in Amersfoort Gesprek met Dragana op dinsdag 28 februari in Amersfoort Op dinsdag 28 februari hadden we dan toch een gesprek met Dragana. In haar drukke programma was nog een gaatje gevonden om samen met Jan, Rinus

Nadere informatie

Regionale vooruitzichten Sub-Sahara Afrika - bijlage Percentage grondstoffen in goederen export

Regionale vooruitzichten Sub-Sahara Afrika - bijlage Percentage grondstoffen in goederen export Tabel 1: Indicatoren voor economische structuur Aantal inwoners (mln) Grootte van economie (USD mrd) Grootte van economie (% van wereld BBP) Percentage grondstoffen in goederen export Percentage grondstoffen

Nadere informatie

STICHTING INTERNATIONALE ORDE VAN HOSPITAALBROEDERS. te HAARLEM

STICHTING INTERNATIONALE ORDE VAN HOSPITAALBROEDERS. te HAARLEM STICHTING INTERNATIONALE ORDE VAN HOSPITAALBROEDERS te HAARLEM Jaarrekening 2010 INHOUD Pagina Verslag van de Accountant Opdracht 3 Algemeen 4 Netto resultaat voor deze periode 5 Financieel rapport Verslag

Nadere informatie

Salvatoriaanse Gezinsadoptie

Salvatoriaanse Gezinsadoptie Stichting Salvatoriaanse Gezinsadoptie Opgericht in 1980 - ANBI erkend Salvatoriaanse Gezinsadoptie Limousinlaan 11 5627 KH Eindhoven Telefoon: 06 174 893 28 administratie@gezinsadoptie.nl www.gezinsadoptie.nl

Nadere informatie

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Bijbel voor Kinderen presenteert DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Raphaël kan u, uw geliefden genezen, als u hem hierom vraagt!

Raphaël kan u, uw geliefden genezen, als u hem hierom vraagt! Raphaël kan u, uw geliefden genezen, als u hem hierom vraagt! De Engelen hebben de sleutel tot een pijnvrij leven. Een boek gemaakt voor alle mensen, alle rassen, alle geloven of geen geloof. Ziekten en

Nadere informatie

Moeder worden, moeder zijn

Moeder worden, moeder zijn Moeder worden, moeder zijn Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Postbus 10208 1001 EE Amsterdam Telefoon: (020) 520 60 70 Fax: (020) 520 60 61 E-mail: info@eenvoudigcommuniceren.nl Website: www.eenvoudigcommuniceren.nl

Nadere informatie

Land Rover Nederland geeft nieuwe hoop voor de bevolking

Land Rover Nederland geeft nieuwe hoop voor de bevolking Drive Against Malaria Newsflash Februari 2016 Land Rover Nederland geeft nieuwe hoop voor de bevolking (Samenstelling Julia Samuël & Johan Nebbeling) Met een jaarlijkse donatie van 50.000 aan Drive Against

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Smarter Hospital Foundation Jaarverslag

Inhoudsopgave. Smarter Hospital Foundation Jaarverslag Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord... 3 2. Uitgevoerde Projecten... 4 2.1 Computer Educatie... 4 2.2 Aanleggen Computer Infratructuur... 5 2.3 Verlenen van Medische educatie...

Nadere informatie

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar 2016.

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar 2016. Jaarverslag 2016 Voorwoord Geachte lezer, Voor u ligt het jaarverslag over het jaar 2016 van Stichting Help Sierra Leone. Graag informeren wij u over de voortgang van onze projecten. Sierra Leone heeft

Nadere informatie

The Lake - augustus/september 2018

The Lake - augustus/september 2018 The Lake - augustus/september 2018 Lieve mensen, Wat een bijzondere tijd hebben we hier in Zambia. We gaan nog een aantal dagen genieten van het Zambiaanse leven en dan gaan we weer richting Zuid-Afrika.

Nadere informatie

Bent u er ook nog voor haar dochter en kleindochter?

Bent u er ook nog voor haar dochter en kleindochter? Bent u er ook nog voor haar dochter en kleindochter? Emerge Kinder Fonds in uw testament Zo mooi geschapen, is onze aarde helaas lang niet overal leefbaar. Er zijn mensen in nood. Op de vlucht voor oorlog

Nadere informatie

Kijk ook op onze websites! Benefietdinerzwolle.nl & kindopdebeen.nl

Kijk ook op onze websites! Benefietdinerzwolle.nl & kindopdebeen.nl Voorwoord Dit jaar zal de 7e editie van het Benefietdiner van Isala in Zwolle worden georganiseerd. Het diner zal plaats vinden op vrijdag 5 juni en voor deze editie hebben we besloten samen met de Stichting

Nadere informatie

JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN

JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN Bijbel voor Kinderen presenteert JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Stichting Karibu ANBI geregistreerd

Stichting Karibu ANBI geregistreerd Stichting Karibu ANBI geregistreerd Ambassadeur: Rik Felderhof Voorzitter Comité van aanbeveling: Mr. A.A.M. van Agt Piksenweg 19A 7645 BC Hoge Hexel Lezingen/info: tel. 0546 697 188 Internet: marjantieberink@gmail.com

Nadere informatie

help een kind, verander een leven!

help een kind, verander een leven! 1. Stichting Africare is in 2011 opgericht, als Christelijke non-profit stichting met als hoofddoel kindersterfte te verminderen in Afrika. Door middel van verschillende projecten richt de Africare Foundation

Nadere informatie

1 Voorwoord. 2 Wat doen wij in Afrika? - Zorg - Voedsel - Onderwijs - Water. 3 Onze middelen. 4 Doen we het goed? 5 Betrokken achterban

1 Voorwoord. 2 Wat doen wij in Afrika? - Zorg - Voedsel - Onderwijs - Water. 3 Onze middelen. 4 Doen we het goed? 5 Betrokken achterban HospitaalBroeders 1 Voorwoord 2 Wat doen wij in Afrika? - Zorg - Voedsel - Onderwijs - Water 3 Onze middelen 4 Doen we het goed? 5 Betrokken achterban 6 Waar willen we heen? 7 Onze Aanpak 8 Jaarrekening

Nadere informatie

Als alles voorbij is, begint het vaak pas

Als alles voorbij is, begint het vaak pas Als alles voorbij is, begint het vaak pas Als alles voorbij is, begint het vaak pas Als alles voorbij is, begint het vaak pas. Mensen die het bericht hebben gekregen dat ze kanker hebben gaan vaak een

Nadere informatie

Plan België in een notendop

Plan België in een notendop Plan België in een notendop Plan België 1 het Plan Foto: Plan / Sigrid Spinnox Verander de toekomst van kinderen in het Zuiden en hun gemeenschap Wie zijn we? Plan België is een onafhankelijke niet-gouvernementele

Nadere informatie

Enkele projecten... De Health post in Aalapot

Enkele projecten... De Health post in Aalapot Enkele projecten... De Health post in Aalapot De health post of huisartsenkliniek van dr. Jagat Nepali in Aalapot (20 km ten noordoosten van Kathmandu) bereikt een verzorgingsgebied van 10.000 inwoners.

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Double Harvest Netherlands

Beleidsplan. Stichting Double Harvest Netherlands Beleidsplan Stichting Double Harvest Netherlands Inhoudsopgave Vooraf...3 1. Algemene gegevens...4 2. Missie en visie...4 3. Doelstelling van de instelling en het actuele beleid...5 4. Wijze van fondswerving...6

Nadere informatie

H.253083.0614. Amputatie van een teen, voet of (deel van een) been

H.253083.0614. Amputatie van een teen, voet of (deel van een) been H.253083.0614 Amputatie van een teen, voet of (deel van een) been Inleiding U heeft met uw behandelend arts besloten tot een opname waarbij uw teen, voet of een deel van uw been geamputeerd wordt. Door

Nadere informatie

Koninklijke Hoogheid, geachte collega s, dames en heren,

Koninklijke Hoogheid, geachte collega s, dames en heren, Koninklijke Hoogheid, geachte collega s, dames en heren, Een ziekenhuis in Den Bosch dat het Jeroen Bosch Ziekenhuis heet. Dat is zo logisch dat je er eigenlijk nauwelijks bij stilstaat. We noemen instellingen

Nadere informatie

UNICEF algemene informatie

UNICEF algemene informatie UNICEF algemene informatie Informatie voor een spreekbeurt of werkstuk UNICEF helpt kinderen in de hele wereld UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. De opdracht van UNICEF is:

Nadere informatie

Helpt waar hulp het meest nodig is. p. 4-5 ZAMBIA: Wat is de toekomst voor een miljoen weeskinderen?

Helpt waar hulp het meest nodig is. p. 4-5 ZAMBIA: Wat is de toekomst voor een miljoen weeskinderen? Helpt waar hulp het meest nodig is p. 4-5 ZAMBIA: Wat is de toekomst voor een miljoen weeskinderen? Nieuwsbrief voor donateurs N 3 December 2011 Maart 2012 inhoud Beste vriend, Met Kerstmis voor de deur,

Nadere informatie

Los profesores de cepillarse De tandenpoetsleraren

Los profesores de cepillarse De tandenpoetsleraren Hola amigos de los dientes! Nu we alweer vijf weken in het prachtige Cusco (Peru) zijn leek het ons wel eens tijd worden voor een nieuwsbrief, aangezien jullie ons en de kindertjes van Peru zo geweldig

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Holy Ghost Revival Chapel International

Beleidsplan Stichting Holy Ghost Revival Chapel International Beleidsplan Stichting Holy Ghost Revival Chapel International Stichting Holy Ghost International Revival Chapel International Groeneveen 6 1103 EA Amsterdam Beleidsplan Vastgesteld in de Bestuursvergadering.

Nadere informatie

VentiVenti reis 2015

VentiVenti reis 2015 VentiVenti reis 2015 We zijn vertrokken vanaf Schiphol op donderdag 2 april met de nachtvlucht naar Entebbe in Oeganda aan het Victoriameer. Dat ligt aan de andere kant van het meer en is een kleine 350

Nadere informatie

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019 Dichter bij elkaar Strategie 2015-2019 De zorg verandert. Vrijwilligers veranderen. De wensen van families veranderen. De maatschappij verandert. Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam wil klaar zijn voor

Nadere informatie

Stichting The Flame Foundation. Jaarrekening 2012

Stichting The Flame Foundation. Jaarrekening 2012 Stichting The Flame Foundation Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Jaarverslag... 2 Balans per 31 december 2012... 4 Staat van baten en lasten over 2012... 5 Toelichting behorende tot de

Nadere informatie

Leiderschap in de Cardio-thoracale chirurgie Ervaringen in het Radboud en Haga ziekenhuis Prof. dr. ir. H.A. van Swieten

Leiderschap in de Cardio-thoracale chirurgie Ervaringen in het Radboud en Haga ziekenhuis Prof. dr. ir. H.A. van Swieten Leiderschap in de Cardio-thoracale chirurgie Ervaringen in het Radboud en Haga ziekenhuis Prof. dr. ir. H.A. van Swieten Ziekenhuissterfte Hartchirurgische centra, Website Ned Ver. v. Thoraxchirurgie Crisis

Nadere informatie

Antwoord zonder vragen

Antwoord zonder vragen Antwoord zonder vragen Zr. Eefje Hendriksen Zr. Eefje Hendriksen Inhoud: 1 Vader in de Hemel 2 Antwoord zonder vragen 3 Telefoon 4 Mijn genade is voor jou genoeg 5 Ons eindexamen 6 De Heer is daar 7 De

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Beste mensen / geïnteresseerden

Beste mensen / geïnteresseerden Beste mensen / geïnteresseerden Welkom in deze nieuwsbrief van februari 2015. Er is weer van alles te lezen: - over de vrouwen en kinderen. - over het gebouw - over het naai-atelier - een interessant boek

Nadere informatie

PROJECT BABONGO. Centraal Afrika Afrika

PROJECT BABONGO. Centraal Afrika Afrika PROJECT BABONGO Centraal Afrika Afrika ZORGEN VOOR BABONGO Het dorp Babongo ligt in de Dzanga Sangha regio van de Centraal Afrikaanse Republiek. Door de ligging in het tropische regenwoud is het dorp vrij

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 29 april 14 mei 2011

Interplast Holland missie Burundi 29 april 14 mei 2011 Interplast Holland missie Burundi 29 april 14 mei 2011 Teamleden Rein Zeeman Esther Mesters Rutger van Leersum Jan van Steen Marie Thérèse de Bakker Ellen de Campagne Colette Sindahamira Andre Nkeshimana

Nadere informatie

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010 N I E U W S B R I E F Sponsor a Granny Support the Community Ethiopië Midterm-rapportage 2010 Older people in St. Michael s home engaging in income generating activities. Inleiding Ethiopië is een van

Nadere informatie

Jan Oosterink: oud tropenarts, oogarts en Chief Lafinaaba

Jan Oosterink: oud tropenarts, oogarts en Chief Lafinaaba Nieuwsbrief 10 Stichting De Elfde Vestiging, Ghana Augustus 2013 - In memoriam - Jan Oosterink: oud tropenarts, oogarts en Chief Lafinaaba Met groot verdriet moeten wij meedelen dat oogarts Jan Oosterink

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

Uit het voortgangsverslag 2012, van januari tot juni

Uit het voortgangsverslag 2012, van januari tot juni Uit het voortgangsverslag 2012, van januari tot juni Een verhaal over dorpsontwikkeling Mijn naam is Daw Htu Sent en ik woon in het dorp Hu Gyi. World Concern werkt in ons dorp sinds 2004. Ik ben één van

Nadere informatie

Bevernieuws - nr met ook het nieuws van en voor de Integratiegroepen van de Samuëlschool

Bevernieuws - nr met ook het nieuws van en voor de Integratiegroepen van de Samuëlschool Bevernieuws - nr nr. 18, 26 juni 2015 met ook het nieuws van en voor de Integratiegroepen van de Samuëlschool Maleáchi Maleáchi is het laatste Bijbelboek van het Oude Testament. Zijn naam betekent boodschapper

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Serving. the. One. who. serves

Serving. the. One. who. serves Serving the One who serves UITDAGING Afrika telt naar schatting 50 miljoen boerengezinnen die lijden aan ondervoeding. Deze kleinschalige boeren zouden de oplossing kunnen zijn voor het wereldvoedselprobleem.

Nadere informatie

STICHTING PROTHUMIA Opgericht bij akte d.d. 13 april 1995 en aangemerkt als instelling als bedoeld in artikel 24 lid 4 van de Succesiewet 1958.

STICHTING PROTHUMIA Opgericht bij akte d.d. 13 april 1995 en aangemerkt als instelling als bedoeld in artikel 24 lid 4 van de Succesiewet 1958. Page 1 of 5 STICHTING PROTHUMIA Opgericht bij akte d.d. 13 april 1995 en aangemerkt als instelling als bedoeld in artikel 24 lid 4 van de Succesiewet 1958. Kerst en nieuwjaarsgroet 2004 Postadres: Pegasus

Nadere informatie

Water. voor leven. Helpt u Water for Life nóg meer te bereiken? Word donateur voor 5, 10 of 15 eurocent per dag. Powered by

Water. voor leven. Helpt u Water for Life nóg meer te bereiken? Word donateur voor 5, 10 of 15 eurocent per dag. Powered by Water voor leven Veilig drinkwater is van levensbelang. Door Water for Life hebben al tienduizenden mensen in ontwikkelingslanden toegang tot schoon drinkwater. Maar dat aantal kan en moet omhoog! Helpt

Nadere informatie

Zondag 14 juni 2015 : groeien in overgave

Zondag 14 juni 2015 : groeien in overgave Zondag 14 juni 2015 : groeien in overgave Bij Marcus 4 : 26 34 Wat ben je gegroeid! Wie van ons herinnert zich niet deze opmerking van tantes en ooms, van oma s en opa s en kennissen? Van tijd tot tijd

Nadere informatie