HospitaalBroeders in 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HospitaalBroeders in 2008"

Transcriptie

1 a rik Af n in. 6 t i n? r ag ec ke ve p oj e o op pr zo es, n be r all Pad Ee e p es r o Le teu na Do HospitaalBroeders in 2008 Zo veel gedaan en nog zo veel te doen Dank u wel voor uw hulp

2 Dank u wel voor hulp De HospitaalBroeders zijn al tientallen jaren actief in Afrika. We ondersteunen belangrijke projecten. We helpen armoede en ziekte te bestrijden. We richten ziekenhuizen, poliklinieken en gezondheidscentra op. We leren de mensen hun eigen voedsel te verbouwen. We leiden artsen, verpleegkundigen, onderwijzers en technici op. Vijftienhonderd broeders en ruim dertigduizend medewerkers zetten zich wereldwijd in om de gedachten van Johannes de Deo in de praktijk te brengen. Dat hun werk slaagt, dat er vooruitgang wordt geboekt is niet in de laatste plaats de verdienste van onze trouwe donateurs en sympathisanten. De Nederlandse afdeling van HospitaalBroeders kan door uw hulp de ambitieuze projecten in elf straatarme landen in Afrika financieren en voortzetten. Uw steun in 2008 was grootmoedig en gul. Dat maakt ons trots en dankbaar. Tien voorbeelden van succesvolle en duurzame projecten in Herstel na tien jaar oorlog in Sierra Leone Het ziekenhuis van de HospitaalBroeders in de stad Lunsar werd aangevallen en geplunderd. Iets verderop in Lungi werd toen een kleine kliniek gesticht waar elke dag honderden patiënten naar toe kwamen. Uitbreiding was broodnodig. Kosten ,-. De HospitaalBroeders namen de bouw voor hun rekening. Bijdragen van donateurs en sympathisanten uit vele landen zorgden er voor dat het geld er kwam. Ook (en vooral) uit Nederland. 2. Het wonder van Umsuma in Malawi, Sierra Leone en Ghana Umsuma verdreef de honger uit dorpen in Malawi. In 2009 zijn Sierra Leone en Ghana ook aan de beurt. Umsuma is een Japans plantings- en bemestingssysteem dat de HospitaalBroeders in Afrika hebben ingevoerd. Ook in 2008 werd dit zelfhulpproject voortgezet waardoor vele kinderen en hun ouders voorgoed gevrijwaard werden van honger. Honger die jarenlang een plaag was voor deze straatarme mensen. Umsuma kon in 2002 van de grond komen dankzij bijdragen uit Nederland. 3. Een zegen voor zieke kinderen in Asafo (Ghana) Het in Asafo gevestigde St. John of God Hospital herrees in 2008 uit zijn as. Moeilijkheden en tegenslagen leidden bijna tot de ondergang. Maar het tij werd bijtijds gekeerd. De broeders konden verder. Er is nu een voedingscentrum waar de kinderen goede voeding en medicijnen krijgen. In twintig dorpen werd in 2008 een begin gemaakt met de oprichting van mobiele klinieken voor hulp en verzorging aan zuigelingen. Een zegen voor de moeders die nu niet meer uren hoeven te lopen met hun zieke babies. 4. Kinderen slapen niet meer op straat in Mzuzu in Malawi Het jaar 2008 was een belangrijk jaar voor straatkinderen in Malawi. Een programma, gericht op deze groep kinderen, in de stad Mzuzu, had als resultaat dat er voor het eerst geen kinderen meer op straat slapen. Via u, droegen de HospitaalBroeders bij aan dit project.

3 5. Een nieuw ziekenhuis in Koforidua in Ghana Het St. Joseph ziekenhuis in de stad Koforidua is gespecialiseerd in orthopedie en traumatologie. Door de enorme toeloop van patiënten raakte het St. Joseph zo langzamerhand aan het eind van zijn Latijn, nieuwbouw werd met de dag urgenter. Op 25 mei 2008 kon de eerste steen voor het nieuwe ziekenhuis gelegd worden. Een geweldig moment. Dit jaar, in september, is het nieuwe St. Joseph gereed. Dit wordt het beste orthopedische ziekenhuis van Afrika. Gerund door de HospitaalBroeders. 6. Nieuw orthopedisch centrum in Douala, Kameroen Douala is de snelst groeiende stad van Kameroen. Er was grote behoefte aan een nieuw orthopedisch centrum. De gestaag toenemende aanloop van patiënten die op een operatie en/of revalidatie wachtten, maakt de nieuwbouw hoogst urgent. In 2008 kon de grote wens van de HospitaalBroeders in Douala vervuld worden. Het centrum staat nu als een huis. 7. Een oase in de woestijn van Malawi Een oase in de woestijn, zo werd het gloednieuwe opleidingscentrum voor geestelijke gezondheidszorg in Mzuzu in Malawi genoemd. Dankzij royale giften van onze donateurs konden de HospitaalBroeders in dit arme land hun ideaal verwezenlijken. Jonge mannen en vrouwen opleiden voor verzorging, verpleging en ondersteuning van geestelijk gehandicapte mensen. 8. Tijdelijke hulp voor arme families van zieken in Mozambique In Mozambique ben je nog niet jarig als je kostwinner bent en ziek wordt. Dan is er geen inkomen en dus geen voeding voor het gezin. De HospitaalBroeders hebben het afgelopen jaar op verscheidene plaatsen hulpprogramma s van de grond getild waarmee de families van arme mensen ondersteund werden om een moeilijke tijd door te komen. 9. Renovatie én apparatuur voor medisch centrum in Batibo in Kameroen Het gezondheidscentrum van de HospitaalBroeders in Batibo verleent sinds jaar en dag medische zorg aan een groeiend aantal patiënten. Het gebouw was echter oud en renovatie was dringend noodzakelijk. Dat kon in 2008 gerealiseerd worden. Bovendien konden de HospitaalBroeders het centrum financieel bijstaan bij de aanschaf van medische apparatuur. 10. Vrijwilligers bieden ziekenhuis in Kenia weer perspectief Het ziekenhuis in Tigania, Kenia raakte in een financiële crisis. 75% van de bedden bleef onbezet omdat er geen geld was om artsen en verpleegkundigen te betalen. Broeder Raphael deed een wanhopige oproep om er tijdelijk als vrijwilliger te komen werken. Met succes. Bovendien kon een begin worden gemaakt met een betere organisatie van het ziekenhuis. Alle bedden zijn nu weer bezet. Er gloort perspectief in 2009.

4 Ghan a De eerste steen voor het beste orthopedische ziekenhuis in West-Afrika Dr. Jansen, gepensioneerd orthopedisch chirurg, is zeer betrokken geraakt bij het St. Joseph ziekenhuis in Koforidua in Ghana. De afgelopen jaren voerde hij daar regelmatig, samen met andere medische teams gecompliceerde operaties uit. Het St. Joseph heeft zo een goede naam dat patiënten uit de verre omgeving, zelfs uit landen als Burkina Faso en Togo, er naar toekomen. Door de grote toeloop was het ziekenhuis al gauw te klein en hopeloos verouderd. Nieuwbouw moest soelaas bieden. De Nederlandse architect Ad Tun, maakte een prachtig ontwerp. Helaas, het geld ontbrak. Opening: september 2009 In de loop der jaren hebben we onze donateurs regelmatig om een bijdrage gevraagd. Het nieuwe ziekenhuis zou er komen. Dr. Jansen was een groot stimulator en via hem kwamen de HospitaalBroeders in contact met het echtpaar Van Caldenborgh. Zij waren onder de indruk van het project en doneerden een dusdanig hoog bedrag dat direct met de bouw begonnen kon worden. Op 25 mei 2008 was het zover, de eerste steen werd gelegd. Het nieuwe ziekenhuis zal in september 2009 zijn poorten openen. Dit wordt het beste orthopedische ziekenhuis van West-Afrika, een vuurbaken, zei Dr. Jansen bij de eerste steenlegging.

5 Na de oorlog werd een strijd gestreden tegen ziekte en voor herstel...en gewonnen Sierra Leone, een land in het westen van Afrika met zes miljoen inwoners. Een land waar jarenlang een bloedige burgeroorlog woedde. Sinds de vrede werd getekend, keerde de rust terug in het verscheurde land. Het belangrijke ziekenhuis van de HospitaalBroeders in de stad Lunsar werd in de oorlog tot twee keer toe door de rebellen aangevallen, geplunderd en vernield. De HospitaalBroeders moesten mét de patiënten vluchten voor het zinloze geweld. In Lungi, stichtten zij een kleine kliniek waar poliklinische hulp werd geboden aan de talloze oorlogsslachtoffers. De kliniek kwam uit de steigers De kliniek in Lungi groeide snel. Omdat de ruimte veel te krap werd, bleek een nieuwe, grotere kliniek de enige oplossing. Kosten: ,-. De HospitaalBroeders besloten de bouw voor hun rekening te nemen. Dat bedrag moest nog wel bij elkaar gehaald worden. Bijdragen van donateurs en sympathisanten uit vele landen zorgden er voor dat het geld er kwam. Ook (en vooral) uit Nederland. De kliniek kwam uit de steigers, opende haar poorten en helpt. Helpt vele mensen. Elke dag opnieuw. Het kwaad van Buruli Ulcer waart rond in Afrika Buruli Ulcer is een besmettelijke huidziekte, veroorzaakt door een bacterie, die letterlijk vleesetend is. Het begint met kleine plekjes die gaan zweren. Het vlees daar omheen gaat dood. Is Buruli Ulcer te genezen? Ja! Broeder Benoit, van ons hospitaal St. Jean de Dieu in Afagnan in Togo, vertelde dat de operaties die nodig zijn om afgestorven lichaamsdelen te verwijderen, de ziekte te lokaliseren en te stoppen, veel geld kosten. Steeds meer mensen kloppen bij zijn hospitaal aan voor hulp. Het ziekenhuis is overvol; artsen en verpleegkundigen zijn dag en nacht bezig om de ziekte te bestrijden. Met uw hulp kon directe hulp gefinancierd worden De HospitaalBroeders vroegen in 2008 dringend uw aandacht voor deze ziekte. De geldelijke steun die u gaf, maakte het mogelijk om de slachtoffers te verplegen en operaties uit te voeren. En om onderzoek naar de oorzaak van Buruli Ulcer te financieren en medicijnen te ontwikkelen. De ziekte mag grote groepen mensen in westelijk Afrika niet in zijn greep krijgen. Dat mag gewoon niet, benadrukten wij in onze oproep. En dat wilde u ook niet, bleek uit de vele reacties.

6 Een project in Afrika bezoeken? We kunnen niet verhullen dat we ons zorgen maken over de gevolgen van de wereldwijde kredietcrisis. De huidige economische situatie heeft invloed op alle landen in de wereld. Maar vooral op de landen in Afrika. Daar komt zo n crisis dubbel hard aan. De HospitaalBroeders zullen zich tot het uiterste inspannen om hun taken in Afrika uit te blijven voeren. Met dezelfde zorg en aandacht die de kenmerken zijn van de Orde van Johannes de Deo. Maar daarbij zijn we - nu meer dan ooit - afhankelijk van de blijvende steun van onze donateurs en sympathisanten. De mensen in Afrika hebben vooral in deze tijd onze steun nodig. Ga zelf ontdekken hoe uw geld wordt besteed in Afrika! We hebben het volgende voorstel De HospitaalBroeders zijn een transparante organisatie. We draaien onze projecten met onze eigen mensen. Dit willen we goed voor het voetlicht krijgen. Maar we willen ook gebruik maken van inzichten van onze donateurs. We willen naar hun wensen luisteren. Daarom willen we in de tweede helft van dit jaar met een missie, bestaande uit donateurs van de HospitaalBroeders, een aantal projecten in landen als Ghana, Kenia en Malawi bezoeken. We denken aan een reis van ongeveer een week. Aan de hand van een samengesteld programma kunt u dan kennismaken met de vrouwen, mannen en kinderen die dankzij onze projecten het perspectief voor de toekomst hervonden hebben. En u kunt ontdekken op welke wijze en waaraan de HospitaalBroeders uw financiële bijdragen omzetten in daadwerkelijke hulp. En of dat een goede besteding is. U zult ontdekken dat hulp nog heel hard nodig is. En we hopen dat u daarvan, terug in Nederland, wilt getuigen. Bijvoorbeeld door middel van interviews, door het houden van een voordracht, door af en toe een parochie of een vereniging te bezoeken. Donateur op pad noemen we dit plan. Geïnteresseerd? Schrijf ons een brief We willen graag een indruk krijgen of en hoeveel belangstelling er bij onze donateurs bestaat voor deelname aan de missie Donateur op Pad. Daarom vragen wij u om uw eventuele interesse nu aan ons kenbaar te maken. Schrijf een beknopte, zakelijke brief waarin u aangeeft wat voor u de redenen zijn om aan de missie deel te willen nemen. Aan de hand van de binnengekomen reacties worden er dan met serieuze kandidaten gesprekken gevoerd en kan de missie samengesteld worden. Stuur uw brief vóór 20 maart 2009 aan: HospitaalBroeders, t.a.v. David Heyer, Gasthuisvest 13 zwart, 2011 ET Haarlem. Doorgaan Donateur op Pad Afhankelijk van sponsoring Er is één bedenking. De missie Donateur op Pad gaat alleen door als we er in slagen voor dit project één of meer sponsor(s) te vinden. De kosten voor de reis zullen we natuurlijk niet (kunnen) betalen uit de bijdragen die we van onze donateurs ontvangen. Dát geld moet beschikbaar blijven voor ons werk in Afrika.

7 Hospi taalbroeders projecte n vo o r Laatste hand aan bouw van kliniek in Lungi, Sierra Leone Opening van een gloednieuw ziekenhuis in Koforidua, Ghana. Nieuwe apparatuur voor ziekenhuis Bouw van een nieuwe operatie eenheid in Asafo, Ghana en steun voor Eerste Hulp Centrum Introductie van het succesvolle Umsuma - microkredietsysteem in Asafo. Renovatie van Batibo, het gezondheidscentrum in Kameroen Bouw van een gloednieuw College voor Geestelijke Gezondheidszorg in Malawi Renovatie van centrum in Zambia. Uitrollen van het succesvolle voedselprogramma Umsuma in Ghana, Malawi en Sierra Leone En natuurlijk al die andere kleinere onderwijs- en gezondheidsprogramma s in 11 Afrikaanse landen

8 Kleine waterdruppels, één voor één maken samen de grote zee Johannes de Deo stichtte in 1537 de Orde van de HospitaalBroeders. Doel: mensen die in de knel zaten of ziek waren te helpen en ondersteunen. Liefdevol verzorgen en bemoedigen. Dat was zijn missie. In 2009 is die missie niet veranderd. De Orde van HospitaalBroeders bestaat nog steeds. En heeft nog steeds dezelfde doelstellingen als Johannes de Deo formuleerde. Ook vanuit Nederland willen we die missie inhoud geven. HospitaalBroeders steunen in de elf armste landen van Afrika in totaal zeventien belangrijke projecten. U vindt de HospitaalBroeders in landen als Senegal en Liberia, Ghana en Kenia. We helpen ziektes en epidemieën bestrijden en voorkomen: malaria, aids, buruli ulcer. We zetten hulpposten op voor baby- en kleuterverzorging. Maar hoewel directe hulp belangrijk is en nodig blijft, is er meer nodig om Afrika te helpen. Helpen op een manier waardoor de mensen voor zichzelf kunnen zorgen. In Malawi en Sierra Leone startten HospitaalBroeders hoopgevende landbouwprojecten. Waardoor hele gezinnen in hun eigen voedselbehoeftes kunnen voorzien. En ook nog wat op de markt kunnen verkopen. Druppels op een gloeiende plaat wordt wel eens gezegd. Maar bedenk: kleine waterdruppels, één voor één maken samen een grote zee. U kunt helpen om van al die druppels een geweldige stuwmeer van hulp te vormen. U kunt daaraan meehelpen door een bedrag over te maken aan de HospitaalBroeders. Met tien, vijftien, vijfentwintig of vijftig euro kunnen mensen genezen worden, kunnen ze in hun eigen levensonderhoud voorzien, kunnen kinderen naar school. Met uw hulp geeft u weer hoop. Wij vinden een goed contact met onze donateurs en sympathisanten erg belangrijk. Uw telefoontjes en s zijn daarom altijd welkom. We vinden het ook prettig als u langs komt. Maar dan wel graag op afspraak. We zijn dagelijks bereikbaar van tot uur. Gasthuisvest 13 zwart 2011 ET Haarlem T F info@hospitaalbroeders.nl Rabobank

HOSPITAALBROEDERS in 2007: LIEFDE, HOOP en TROOST voor ARME en ZIEKE MENSEN

HOSPITAALBROEDERS in 2007: LIEFDE, HOOP en TROOST voor ARME en ZIEKE MENSEN HOSPITAALBROEDERS in 2007: LIEFDE, HOOP en TROOST voor ARME en ZIEKE MENSEN DANKZIJ UW GIFTEN ook in 2007 SNELLE, GOEDE en DUURZAME HULP Het jaar 2007 was een enerverend jaar voor de HospitaalBroeders.

Nadere informatie

Folder def. pagina wissel 21-12-2004 17:10 Pagina 1

Folder def. pagina wissel 21-12-2004 17:10 Pagina 1 Folder def. pagina wissel 21-12-2004 17:10 Pagina 1 Folder def. pagina wissel 21-12-2004 17:10 Pagina 2 Helpt u ons bij een snelle start in 2005? Elk jaar hebben we een groot aantal projecten dat we in

Nadere informatie

2006: het jaar van de hoop. Overzicht van de activiteiten van de Orde van HospitaalBroeders in Afrika

2006: het jaar van de hoop. Overzicht van de activiteiten van de Orde van HospitaalBroeders in Afrika 2006: het jaar van de hoop Overzicht van de activiteiten van de Orde van HospitaalBroeders in Afrika Wees de kans die u de wereld gunt ( Mahatma Ghandi) In 2006 konden de HospitaalBroeders dankzij uw steun

Nadere informatie

Kritisch kijken op verschillende schaalniveaus

Kritisch kijken op verschillende schaalniveaus Kritisch kijken op verschillende schaalniveaus Inleiding In het eerste jaar van Geogenie ben je begonnen vanuit België naar de wereld te kijken. In het tweede jaar heb je veel geleerd over Europa en in

Nadere informatie

Land Rover Nederland geeft nieuwe hoop voor de bevolking

Land Rover Nederland geeft nieuwe hoop voor de bevolking Drive Against Malaria Newsflash Februari 2016 Land Rover Nederland geeft nieuwe hoop voor de bevolking (Samenstelling Julia Samuël & Johan Nebbeling) Met een jaarlijkse donatie van 50.000 aan Drive Against

Nadere informatie

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Unicef Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Inleiding Ik hou mijn spreekbeurt over Unicef omdat ik het een mooi onderwerp vind en het kinderen helpt die in nood zijn en niet naar school

Nadere informatie

JAAROVERZICHT Wil je het volledige jaarverslag lezen, download dan het jaarverslag 2015 >

JAAROVERZICHT Wil je het volledige jaarverslag lezen, download dan het jaarverslag 2015 > JAAROVERZICHT 2015 Wil je weten hoe wij je donatie hebben besteed? Of wat we in 2015 bereikt hebben? Lees dan gauw verder. Want dit jaaroverzicht geeft een weergave van de activiteiten in 2015 in onze

Nadere informatie

Drive Against Malaria nieuwsbrief file:///volumes/projectmanagement/projecten/drive Against...

Drive Against Malaria nieuwsbrief file:///volumes/projectmanagement/projecten/drive Against... Bij problemen met de weergave van deze nieuwsbrief, bekijk hem online. D r i v e A g a i n s t M a l a r i a - N e w s f l a s h - A p r i l 2013 W a n n e e r w e i n d e w e r e l d é é n m i n u u t

Nadere informatie

Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent?

Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent? Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent? Beste lezer, De toekomst, denkt u daar vaak over na? Over de mooie dingen die nog in het verschiet liggen, maar ook het onvermijdelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Medical Mission International Gezondheid, Genezing en Hoop!

Nieuwsbrief Medical Mission International Gezondheid, Genezing en Hoop! Nieuwsbrief Medical Mission International Gezondheid, Genezing en Hoop! Nieuwsbrief Donateurs, Voorjaar 2015 In Dit Nummer MMI en de Ebola-epidemie Brief van de redactie: Klappen van blijdschap! Kraamkliniek

Nadere informatie

Beleidsplan Sunshine House

Beleidsplan Sunshine House Beleidsplan Sunshine House In dit beleidsplan geven we u enerzijds informatie over Stichting Weeshuis Sunshine House en haar doelstellingen, anderzijds geven we u inzage in de uitdagingen waar we in de

Nadere informatie

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2009

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2009 HospitaalBroeders Jaarverslag 2009 Introductie Goed nieuws uit Afrika? Dat kunnen we elke dag melden. Onze Nederlandse organisatie steunt projecten in 11 Afrikaanse landen. Van kraamhulp in Sierra Leone

Nadere informatie

UNICEF in Mozambique: 2010 2014. Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten.

UNICEF in Mozambique: 2010 2014. Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten. UNICEF in Mozambique: 2010 2014 Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten. 2 Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten In Mozambique overlijden ieder jaar tienduizenden kinderen

Nadere informatie

Voorstel: CSP GH-0420

Voorstel: CSP GH-0420 1 VOORSTEL CSP IN GHANA LAND: Ghana DOEL: Kwetsbare moeders en baby s helpen overleven door ondersteuning en opleiding op de gebieden gezondheid, hygiëne en voeding. PROJECTNUMMER: GH0420 Introductie Moeders

Nadere informatie

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar 2016.

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar 2016. Jaarverslag 2016 Voorwoord Geachte lezer, Voor u ligt het jaarverslag over het jaar 2016 van Stichting Help Sierra Leone. Graag informeren wij u over de voortgang van onze projecten. Sierra Leone heeft

Nadere informatie

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË 30 november 2017 Het conflict in Syrië gaat de zevende oorlogswinter in. Er wordt nog dagelijks gevochten met grote gevaren voor kinderen. De reserves van de gezinnen

Nadere informatie

Wat doet u tijdens de vakantie?

Wat doet u tijdens de vakantie? Wat doet u tijdens de vakantie? Denkt u bij die vraag aan zon, strand en zee? De vrijwilligers van Artsen Zonder Vakantie niet! Wie zijn wij? Artsen Zonder Vakantie zijn 600 Belgische artsen, verpleegkundigen

Nadere informatie

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË NEDERLAND CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË 09 november 2018 Het conflict in Syrië duurt al zeven jaar en gaat nu de achtste oorlogswinter in. Veel vluchtelingen wonen al jaren in tentenkampen, dochters

Nadere informatie

Wij maken ons nu klaar om voor 2 jaar naar Colombia te gaan. Maar voor die tijd zullen we teruggaan naar Senegal om wat te regelen.

Wij maken ons nu klaar om voor 2 jaar naar Colombia te gaan. Maar voor die tijd zullen we teruggaan naar Senegal om wat te regelen. Joh. 4, 13-15 Iedereen die dit water drinkt zal weer dorst krijgen, zei Jezus, 14 maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden

Nadere informatie

PROJECT BABONGO. Centraal Afrika Afrika

PROJECT BABONGO. Centraal Afrika Afrika PROJECT BABONGO Centraal Afrika Afrika ZORGEN VOOR BABONGO Het dorp Babongo ligt in de Dzanga Sangha regio van de Centraal Afrikaanse Republiek. Door de ligging in het tropische regenwoud is het dorp vrij

Nadere informatie

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Activiteiten... 4 SPIOR... 4 Discriminatie... 5 Thema-avonden voor ouders... 6 Sport voor jongeren en ouderen... 7 Samenwerking

Nadere informatie

Vervanging en aanvulling van structurele basisbenodigdheden op de kinderafdeling van het Sengerema Designated District Hospital.

Vervanging en aanvulling van structurele basisbenodigdheden op de kinderafdeling van het Sengerema Designated District Hospital. Projectplan kinderafdeling Sengerema Hospital Maart 2013 Doelstelling project Vervanging en aanvulling van structurele basisbenodigdheden op de kinderafdeling van het Sengerema Designated District Hospital.

Nadere informatie

Als bestuur kunnen wij met tevredenheid terugkijken op het jaar 2013.

Als bestuur kunnen wij met tevredenheid terugkijken op het jaar 2013. Jaarverslag 2013 Jaarverslag Voor u ligt het jaarverslag over het jaar 2013 van Stichting Help Sierra Leone. Graag willen wij u informeren over de voortgang van onze projecten. Sierra Leone heeft jarenlang

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Sparrow

Jaarverslag Stichting Sparrow Jaarverslag 2013 Stichting Sparrow Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting Sparrow 2013. Het jaar 2013 was een jaar van veranderingen. Remco en Ellie Pijper, oprichters van Sparrow, keerden

Nadere informatie

Missionair Centrum Heerlen

Missionair Centrum Heerlen Plaatsingslijst Verzameling Missionair Centrum Heerlen Archiefnummer: 646 Archiefnaam: MCH Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven Soort archief: Verzameling van instelling Datering: 1961-2003 Katholiek

Nadere informatie

Word grote gever En zorg voor een positieve impact op de toekomst

Word grote gever En zorg voor een positieve impact op de toekomst Word grote gever En zorg voor een positieve impact op de toekomst Het zijn magische momenten wanneer kinderen voor het eerst hun naam kunnen schrijven en de eerste woordjes lezen. Goed onderwijs is de

Nadere informatie

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 Met deze Nieuwsbrief informeren we al onze sponsors en belangstellenden over de actuele stand van zaken van de. In onze vorige nieuwsbrief moesten we melden dat het financieel

Nadere informatie

8 keer beoordeeld 10 december 2013

8 keer beoordeeld 10 december 2013 7,3 Werkstuk door D. 1296 woorden 8 keer beoordeeld 10 december 2013 Vak Levensbeschouwing Methode Standpunt 1A Welke onderwerpen komen aan de orde? Duurzame economie Armoede Duurzame producten Duurzame

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Project AIDS-preventie en zorg in samenwerking met 8 UNI-vakbonden van Zuid-Afrika

Project AIDS-preventie en zorg in samenwerking met 8 UNI-vakbonden van Zuid-Afrika Project AIDS-preventie en zorg in samenwerking met 8 UNI-vakbonden van Zuid-Afrika Aidsvirus Een HIV-besmetting verzwakt geleidelijk het immuunsysteem zodat je sneller vatbaar bent voor opportunistische

Nadere informatie

Zorgen voor een wereld zonder tbc. Ook als u er straks niet meer bent

Zorgen voor een wereld zonder tbc. Ook als u er straks niet meer bent Zorgen voor een wereld zonder tbc Ook als u er straks niet meer bent Ten geleide Nadenken over ons overlijden doen we niet dagelijks. Maar erover praten wordt wel steeds gewoner. We gaan bewuster om met

Nadere informatie

GIP heeft uw hulp nodig...

GIP heeft uw hulp nodig... GIP heeft uw hulp nodig... Kinderen in Wa (Ghana) stichting Even voorstellen Wie is Stichting GIP? GIP is een kleine stichting met zeer enthousiaste vrijwilligers. Die 0% overhead kosten heeft, al het

Nadere informatie

Voorbeeldmails dance4life New York Marathon 2017

Voorbeeldmails dance4life New York Marathon 2017 Voorbeeldmails dance4life New York Marathon 2017 Bedrijven Introductie voorbeeldmails 3 Facebook voorbeeld 3 Bedrijven 4 Particulieren 5 Opvolgende mail 6 Bedankmail 7 Introductie voorbeeldmails In dit

Nadere informatie

Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 5 De Romeinen

Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 5 De Romeinen Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 5 De Ro Samenvatting door S. 1180 woorden 29 maart 2016 6,4 11 keer beoordeeld Vak Methode Geschiedenis Sprekend verleden Hoofdstuk 5 De Ro Paragraaf 1 t/m 7 1 Van dorp

Nadere informatie

The Lake - augustus/september 2018

The Lake - augustus/september 2018 The Lake - augustus/september 2018 Lieve mensen, Wat een bijzondere tijd hebben we hier in Zambia. We gaan nog een aantal dagen genieten van het Zambiaanse leven en dan gaan we weer richting Zuid-Afrika.

Nadere informatie

Land Rover Nederland steunt levensreddende projecten van Drive Against Malaria

Land Rover Nederland steunt levensreddende projecten van Drive Against Malaria Drive Against Malaria - Newsflash Oktober 2014 Land Rover Nederland steunt levensreddende projecten van Drive Against Malaria (Samenstelling & edit: Angelique Coetzee & Simone Pastoors) Sinds 2003 is Land

Nadere informatie

Zending verbindt. Help slachtoffers cycloon Idai. Driebergen, april 2019

Zending verbindt. Help slachtoffers cycloon Idai. Driebergen, april 2019 Help slachtoffers cycloon Idai In maart zijn miljoenen mensen in Mozambique, Malawi en Zimbabwe getroffen door de cycloon Idai. Het aantal doden is inmiddels opgelopen tot 843. Onder hen 4 leraren en 39

Nadere informatie

14 God ging steeds voor hen uit, overdag in een wolk, s nachts in licht en vuur.

14 God ging steeds voor hen uit, overdag in een wolk, s nachts in licht en vuur. Psalmen Psalm 78 1 Een lied van Asaf. De lessen van het verleden Luister allemaal naar mijn woorden. Luister goed, want ik wil jullie iets leren. 2 Wijze woorden wil ik spreken, wijze woorden over het

Nadere informatie

Tips voor een super spreekbeurt! In welke landen werkt Amref Flying Doctors? Wat doet Amref Flying Doctors in Afrika? Leren via je mobiele telefoon

Tips voor een super spreekbeurt! In welke landen werkt Amref Flying Doctors? Wat doet Amref Flying Doctors in Afrika? Leren via je mobiele telefoon Spreekbeurtpakket Inhoudsopgave Wat vind je waar? Tips voor een super spreekbeurt! Wat is Amref Flying Doctors? In welke landen werkt Amref Flying Doctors? Wat doet Amref Flying Doctors in Afrika? voorbeelden

Nadere informatie

Bericht van De Elfde Vestiging in Garu, Ghana

Bericht van De Elfde Vestiging in Garu, Ghana Bericht van De Elfde Vestiging in Garu, Ghana Ons project staat! Eind mei is er door de projectmanager van Stichting de Elfde Vestiging van Oogziekenhuis Zonnestraal een bezoek gebracht aan het noorden

Nadere informatie

Sponsoring voorbeeldmails

Sponsoring voorbeeldmails Sponsoring voorbeeldmails In dit document hebben we een aantal voorbeeldmails opgesteld, die je kunt sturen naar verschillende contacten voor sponsoring. Ter info: dance4life is een brandname en wordt

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Inleiding Voor u ligt een beleidsplan van de Stichting Yagana World. Deze stichting is 31 augustus 2004 opgericht en gevestigd te Nieuw Vennep.

Nadere informatie

Nigeria. 1. Bevolking en welvaart in Nigeria 2. Voedselvoorziening in Nigeria 3. Nigeria in de wereldeconomie 4. Gezond in Nigeria

Nigeria. 1. Bevolking en welvaart in Nigeria 2. Voedselvoorziening in Nigeria 3. Nigeria in de wereldeconomie 4. Gezond in Nigeria Nigeria 1. Bevolking en welvaart in Nigeria 2. Voedselvoorziening in Nigeria 3. Nigeria in de wereldeconomie 4. Gezond in Nigeria Marèl Smit & Anne Jekel H3T3 1.Bevolking en welvaart in Nigeria Nigeria

Nadere informatie

UPDATE NOODHULP NEPAL

UPDATE NOODHULP NEPAL UPDATE NOODHULP NEPAL nieuwsbrief #03 / mei 2015 Samen voor Nepal Onmiddellijk na de aardbeving in Nepal sloegen de ADID-organisaties de handen ineen, ter plekke en in Nederland. We staan geen van allen

Nadere informatie

Help kinderen die geen eten hebben

Help kinderen die geen eten hebben GIRO LESPAKKET Help kinderen die geen eten hebben In veel landen in Afrika hebben veel kinderen niet genoeg te eten. Ze eten de hele dag niks of maar een heel klein beetje. Dat is een ramp. Want eten is

Nadere informatie

Bedankt voor uw steun! Droogte en hongersnood in de Hoorn van Afrika

Bedankt voor uw steun! Droogte en hongersnood in de Hoorn van Afrika Bedankt voor uw steun! Droogte en hongersnood in de Hoorn van Afrika Binnengekomen giften 2017 510.276,23 Duurzame noodhulp Directe noodhulp Waterpompen en irrigatiesystemen 3 scholen zijn voorzien van

Nadere informatie

De Vergeten Kinderen van Zimbabwe

De Vergeten Kinderen van Zimbabwe Stichting Drive Against Malaria Nieuwsbrief Juli 2016 - Zimbabwe De Vergeten Kinderen van Zimbabwe (Samenstelling Samuël & Uffing) Zimbabwe was ooit een van de meest welvarende en productieve landen van

Nadere informatie

Liturgie 24 maart Geert Jan van Dijk (TEAR) / Evert ten Ham

Liturgie 24 maart Geert Jan van Dijk (TEAR) / Evert ten Ham Liturgie 24 maart 2019 Geert Jan van Dijk (TEAR) / Evert ten Ham Mededelingen en welkom Votum en groet Zingen Hemelhoog 44 Uit de diepte roep ik U Uit de diepten roep ik u HEER, mijn God. Ik heb u nodig,

Nadere informatie

+31 [0]

+31 [0] DEZE INFORMATIEBROCHURE MEENEMEN? GRAAG! DOORGEVEN AAN ANDEREN: NOG BETER! +31 [0]6 11 42 78 19 info@vdt.nl WWW.VDT.NL STICHTING VERKAART DEVELOPMENT TEAM VAN KANSARME WEESMEISJES NAAR ZELFSTANDIGE EN

Nadere informatie

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd!

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd! Het kwaad Verdieping: Persoonlijke verhalen Leeftijd: 13-16 Thema: Tijdsduur: 20+ min. In de verdiepingsfase ga je met de jongeren in op hun persoonlijke verhalen Duur: 30 minuten Nodig: twee verhalen

Nadere informatie

We wensen jullie allemaal een gezegende kerst waar het Licht mag schijnen en een Levendig nieuwjaar!!!

We wensen jullie allemaal een gezegende kerst waar het Licht mag schijnen en een Levendig nieuwjaar!!! Page 1 We wensen jullie allemaal een gezegende kerst waar het Licht mag schijnen en een Levendig nieuwjaar!!! Hartelijk bedankt voor alle gebeden, giften, het meedenken, hulp, medeleven en vriendschappen

Nadere informatie

Kinderdienst: Helden Over David en Goliath.

Kinderdienst: Helden Over David en Goliath. Kinderdienst: Helden Over David en Goliath. Voor de dienst: *Wat is dat, dat is Goliath *Trek je wapenrusting aan *Ik volg de Heer *Groot en machtig zijt Gij 387 *Van A tot Z 241 opwekking voor kids Welkom

Nadere informatie

Spreekbeurtinformatie Millenniumdoelen

Spreekbeurtinformatie Millenniumdoelen Spreekbeurtinformatie Millenniumdoelen Informatie voor basisschoolleerlingen uit groep 5 t/m 8 Wat kun je hier vinden? 1. Jouw spreekbeurt over de Millenniumdoelen 2. Waarom zijn er Millenniumdoelen 3.

Nadere informatie

Verslag goederen delen 2012/2013

Verslag goederen delen 2012/2013 Verslag goederen delen 2012/2013 Afgelopen jaar heb ik van uw stichting een vracht met hulpgoederen mogen ontvangen. Hierbij een verslag van het uitdelen en hartelijke dank namens de ontvangers. Het leven

Nadere informatie

Gerrie van der Stoel - Roest

Gerrie van der Stoel - Roest DANKDIENST VOOR HET LEVEN van Gerrie van der Stoel - Roest Schriftlezing psalm 139, 1-18 1 Voor de koorleider. Van David, een psalm. HEER, u kent mij, u doorgrondt mij, 2 u weet het als ik zit of sta,

Nadere informatie

Antwoord zonder vragen

Antwoord zonder vragen Antwoord zonder vragen Zr. Eefje Hendriksen Zr. Eefje Hendriksen Inhoud: 1 Vader in de Hemel 2 Antwoord zonder vragen 3 Telefoon 4 Mijn genade is voor jou genoeg 5 Ons eindexamen 6 De Heer is daar 7 De

Nadere informatie

Reis Oeganda November 2016

Reis Oeganda November 2016 Reis Oeganda November 2016 Deze reis heb ik Ruud samen met Pieter Jan gemaakt en begon in Kampala Kirindi district, waar we naar de nieuwe kerk van Pastor Richard zijn gegaan. Hier hebben we huis aan huis

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Geschiedenis Franciscus Vlietland

Geschiedenis Franciscus Vlietland Geschiedenis Franciscus Vlietland Franciscus Gasthuis is van oorsprong een katholiek ziekenhuis; Sint Franciscus Gasthuis. Franciscus van Assisi is de stichter van de orde der Franciscanen die, nadat hij

Nadere informatie

Dzanga Sangha Project Mossapoula

Dzanga Sangha Project Mossapoula Dzanga Sangha Project Mossapoula STICHTING DRIVE AGAINST MALARIA Land: Centraal Afrikaanse Republiek Dorp: Mossapoula Drive Against Malaria - MOSSAPOULA Centraal Afrikaanse Republiek De impact van onze

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert JAKOB DE BEDRIEGER

Bijbel voor Kinderen presenteert JAKOB DE BEDRIEGER Bijbel voor Kinderen presenteert JAKOB DE BEDRIEGER Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Kerr en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Strategie Ronald McDonald Kinderfonds 2015 2019

Strategie Ronald McDonald Kinderfonds 2015 2019 Strategie Ronald McDonald Kinderfonds 2015 2019 TOGETHERNESS Focus, optimaliseren en excelleren Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders Een onwerkelijke wereld, vol slangetjes, veelbetekenende piepjes

Nadere informatie

JEZUS IS MIJN SUPERHELD

JEZUS IS MIJN SUPERHELD JEZUS IS MIJN SUPERHELD NAAM Studielessen voor 8-12 jarigen Lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve, Ilja Witte en Judith Maarsen Mei 2007Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling HET BOEK

Nadere informatie

HET PROJECT WAAR ALLES IN SAMEN KOMT WATER SHOPS IN INDIA CARE. ACT. SHARE. LIKE CORDAID.

HET PROJECT WAAR ALLES IN SAMEN KOMT WATER SHOPS IN INDIA CARE. ACT. SHARE. LIKE CORDAID. HET PROJECT WAAR ALLES IN SAMEN KOMT WATER SHOPS IN INDIA CARE. ACT. SHARE. LIKE CORDAID. SCHOON WATER: BRON VAN VOORSPOED... WATER > GEZONDHEID > EDUCATIE > ECONOMISCHE ONTWIKKELING > WELVAART Zonder

Nadere informatie

Herstellen schouderspieren met operatie. Cuffrepair

Herstellen schouderspieren met operatie. Cuffrepair Herstellen schouderspieren met operatie Cuffrepair Inhoud Inleiding 3 Schoudergewricht 3 Een normaal schoudergewricht 3 Een afwijkend schoudergewricht 3 De operatie 3 Na de operatie 4 De wond 4 Sling of

Nadere informatie

Artsen zonder grenzen

Artsen zonder grenzen Artsen zonder grenzen Dianne van den Bosch Inhoud Zo kwam het... 2 En in Nederland... 2 Hallo hallo!... 3 Wanneer in actie?... 3 Reizen in een vrachtvliegtuig... 3 En verder... 3 Laat maar waaien... 3

Nadere informatie

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het jaar 2015.

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het jaar 2015. Jaarverslag 2015 Jaarverslag Geachte lezer, Voor u ligt het jaarverslag over het jaar 2015 van Stichting Help Sierra Leone. Graag willen wij u informeren over de voortgang van onze projecten. Sierra Leone

Nadere informatie

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN,

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Wells of Joy, 2015 nieuwsbrief Nr. 2 Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Een half jaar geleden schreef ik mijn eerste nieuwsbrief. De tijd is gevlogen en het is dus tijd om weer iets van ons te laten horen.

Nadere informatie

Nieuwe krukken maken Joseph gelukkig

Nieuwe krukken maken Joseph gelukkig Nieuwe krukken maken Joseph gelukkig geamputeerd. Na de operatie kreeg hij krukken om hem te helpen met lopen. Joseph ging toen niet naar school, omdat hij zo vaak naar het ziekenhuis moest. Toen in het

Nadere informatie

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Children s Perfect Hope (CPH). Ook informeren

Nadere informatie

International Association of Lions Clubs. Wij zijn Lions

International Association of Lions Clubs. Wij zijn Lions Wij zijn Lions De grootste humanitaire NGO 3 Canada Verenigde Staten Europa Verre Oosten Zuid-Oost-Azië 1.675 Lions Clubs 39.621 leden 12.845 Lions Clubs 379.738 leden 9.541 Lions Clubs 270.688 leden 7.509

Nadere informatie

Geluk geef je door. Nalaten aan Heifer

Geluk geef je door. Nalaten aan Heifer Geluk geef je door Nalaten aan Heifer Geluk geef je door Mensen zoals u maken het mogelijk dat Edith Wogisha en Beatrice Vlodeya een beter leven kunnen opbouwen. Veel mensen steunen tijdens hun leven een

Nadere informatie

Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2014 Wondem Zerfu had één grote droom: arme kinderen in Ethiopië helpen. Want telkens als hij het land van zijn ouders bezocht, vroeg hij zich af waarom hij het

Nadere informatie

(= welkom in Katako-Kombe)

(= welkom in Katako-Kombe) in Katako-Kombe in Katako Kombe (= welkom in Katako-Kombe) Gezondheidszone Katako-Kombe Katako-Kombe Katako-Kombe, in de Sankuru, ligt in vogelvlucht op 1200 km van Kinshasa Katako-Kombe is NIET met

Nadere informatie

MDG. Eerst en tweede graad. Te lezen zinnen (in willekeurige volgorde!)

MDG. Eerst en tweede graad. Te lezen zinnen (in willekeurige volgorde!) MDG Eerst en tweede graad De leerkracht leest één van de volgende stellingen en de groep bekijkt de acht millenniumdoelstellingen om te achterhalen met welke doelstelling de zin overeenkomt. Ze leggen

Nadere informatie

De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking.

De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking. Wat is de vzw Kids for Uganda? De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking. De Oegandese kinderen werden als doelgroep uitgekozen, omdat het

Nadere informatie

Drive Against Malaria - Newsflash - Augustus 2014

Drive Against Malaria - Newsflash - Augustus 2014 Drive Against Malaria - Newsflash - Augustus 2014 (Samenstelling & edit: Peter Vroemans & Maurice Heijnen) Het Tiko District in Kameroen kan weer opgelucht ademhalen: de gevreesde malaria is daar namelijk

Nadere informatie

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2012

HospitaalBroeders. Jaarverslag 2012 HospitaalBroeders Jaarverslag 2012 1 Onze aanpak 2 Wat doen wij in Afrika? - Zorg - Voedsel - Onderwijs - Water 3 Onze middelen 4 Doen we het goed? 5 Waar willen we heen? 6 Jaarrekening 4 5 6 8 8 9 11

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2015

NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2015 NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2015 In deze Nieuwsbrief vindt u informatie over het werk van de Stichting Noodopvang Papendrecht, bestemd voor onze sponsors en andere belangstellenden. Meer informatie kunt u vinden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016 2020 Inhoud 1. Algemene Gegevens 2. Introductie 3. Visie en Missie 4. Doelen en beleid 2016-2020 5. Reeds gerealiseerde projecten 6. Financiën 7. Dekkingsplan 8. Verantwoording Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018

Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018 Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018 Goed nieuws voor Ethiopië Ethiopië, met 100 miljoen inwoners het grootste land in de instabiele Hoorn van Afrika, heeft zich in een groot avontuur gestort. Na

Nadere informatie

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal.

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal. Invloed van je gezin De ouders van Debbie gingen scheiden toen zij 6 jaar was. Ze was haar hele leven naar de kerk gegaan-- soms met haar moeder en soms met haar vader, omdat zij een verschillend geloof

Nadere informatie

Salvatoriaanse Gezinsadoptie

Salvatoriaanse Gezinsadoptie Stichting Salvatoriaanse Gezinsadoptie Opgericht in 1980 - ANBI erkend Salvatoriaanse Gezinsadoptie Limousinlaan 11 5627 KH Eindhoven Telefoon: 06 174 893 28 administratie@gezinsadoptie.nl www.gezinsadoptie.nl

Nadere informatie

Stichting St. Luke's Hospital Malawi. Beleidsplan

Stichting St. Luke's Hospital Malawi. Beleidsplan Stichting St. Luke's Hospital Malawi Beleidsplan 2014-2016 INHOUD 1. Voorwoord 2. Inleiding 3. Doelstelling 4. Ondersteunen en organisatie projecten 5. Exploitatie: Fondsenwerving Besteding van de donaties,

Nadere informatie

Jaarverslag HospitaalBroeders 2014

Jaarverslag HospitaalBroeders 2014 2014 Jaarverslag HospitaalBroeders 2014 Inhoudsopgave In memoriam 1 Voorwoord 2 Wat doen wij in Afrika? - Ebola - Malawi - Senegal - Sierra Leone - Zambia 3 Onze middelen 4 Doen we het goed? 5 Betrokken

Nadere informatie

Waarom zou u een testament moeten opstellen?

Waarom zou u een testament moeten opstellen? Waarom zou u een testament moeten opstellen? Een initiatief van De Hospitaalbroeders Deze brochure wil u attent maken op het belang van het hebben van een testament en op de mogelijkheden om hier een goed

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting HIVSAN Fonds. Versie 8 mei van 7 Stichting HIVsan Fonds

BELEIDSPLAN Stichting HIVSAN Fonds. Versie 8 mei van 7 Stichting HIVsan Fonds BELEIDSPLAN 2016-2018 Stichting HIVSAN Fonds Versie 8 mei 2016 1 van 7 Stichting HIVsan Fonds Inhoudsopgave Introductie 3 Missie, Visie en doelstelling. 4 STICHTING Bestuur & Vrijwilligers Nederland...

Nadere informatie

TIKO Project Bamukong

TIKO Project Bamukong TIKO Project Bamukong STICHTING DRIVE AGAINST MALARIA Land: Kameroen Dorp: Bamukong Drive Against Malaria - BAMUKONG Kameroen Verspreiding muskietennetten werpt vruchten af! START PROJECT BAMUKONG: 2009

Nadere informatie

E C C E H O M O. Weekoverweging. Ziet de mens *** in de oorsprong werd de mens twee om door lichamelijke eenwording nieuwe mensen voort te brengen

E C C E H O M O. Weekoverweging. Ziet de mens *** in de oorsprong werd de mens twee om door lichamelijke eenwording nieuwe mensen voort te brengen WEEK 18 1 Weekoverweging E C C E H O M O Ziet de mens *** in de oorsprong werd de mens twee om door lichamelijke eenwording nieuwe mensen voort te brengen in de ontplooiing worden mensen twee om door geestelijke

Nadere informatie

Simone Foekens. met illustraties van Melanie Broekhoven SpecialBooX, Zuid-Beijerland. Kinderbijbel

Simone Foekens. met illustraties van Melanie Broekhoven SpecialBooX, Zuid-Beijerland.  Kinderbijbel Kinderbijbel 2017 SpecialBooX, Zuid-Beijerland www.specialboox.nl Kinderbijbel Tekst: Simone Foekens Illustraties: Melanie Broekhoven Ontwerp en vormgeving: SpecialBooX Simone Foekens met illustraties

Nadere informatie

Warm de winter door Actie brandhout winter

Warm de winter door Actie brandhout winter Warm de winter door Actie brandhout winter 2017-2018 Beste donateur, Het is voor ons verbazingwekkend hoe brandhout het leven van gezinnen kan veranderen en mensen weer hoop en vertrouwen in de toekomst

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Medical Mission International. Gezondheid, genezing en hoop! Nieuwsbrief donateurs, zomer 2013. Web site: www.mmi-nl.

NIEUWSBRIEF. Medical Mission International. Gezondheid, genezing en hoop! Nieuwsbrief donateurs, zomer 2013. Web site: www.mmi-nl. NIEUWSBRIEF Gezondheid, genezing en hoop! Nieuwsbrief donateurs, zomer 2013 In dit nummer Van de redactie Voedselhulp brengt grote veranderingen in Oeganda MMI laat kinderen in Zambia en Congo weer lachen

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert JACOB DE BEDRIEGER

Bijbel voor Kinderen. presenteert JACOB DE BEDRIEGER Bijbel voor Kinderen presenteert JACOB DE BEDRIEGER Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Kerr en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Wat kan Female Cancer Foundation doen met uw gift?

Wat kan Female Cancer Foundation doen met uw gift? Wat kan Female Cancer Foundation doen met uw gift? Na het opstarten van een nieuw project of programma in een land waar we nog niet aan het werk zijn, kunnen we met onderstaande bedragen van start om vrouwen

Nadere informatie

Plan België in een notendop

Plan België in een notendop Plan België in een notendop Plan België 1 het Plan Foto: Plan / Sigrid Spinnox Verander de toekomst van kinderen in het Zuiden en hun gemeenschap Wie zijn we? Plan België is een onafhankelijke niet-gouvernementele

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei 2017 Stichting Mariposa-Peru

Nieuwsbrief Mei 2017 Stichting Mariposa-Peru Nieuwsbrief Mei 2017 Stichting Mariposa-Peru Steun ons, zodat wij hen kunnen (onder) steunen! Financiële bijdragen kunnen worden gestort op girorekening NL51INGB0001731037 t.n.v. Stichting Mariposa-Peru

Nadere informatie

Thema van vandaag : Vraag iemand je te helpen!

Thema van vandaag : Vraag iemand je te helpen! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Op weg naar Pasen Thema van vandaag : Vraag iemand je te helpen! Eerste lezing:

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen Werken met zorg

Thuiszorg Groningen Werken met zorg Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Gestart als het Groene Kruis, hebben wij al meer dan 100 jaar ervaring met zorg thuis. Dichtbij en vertrouwd.thuiszorg Groningen

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

2 00:00: > 00:00: MUZIEK: BLOKFLUITCONCERT IN C GROOT ALLEGRETTO VAN GEORG PHILIPP TELEMANN

2 00:00: > 00:00: MUZIEK: BLOKFLUITCONCERT IN C GROOT ALLEGRETTO VAN GEORG PHILIPP TELEMANN WEBVTT 1 00:00:02.000 --> 00:00:03.012 888 2 00:00:03.017 --> 00:00:08.024 MUZIEK: BLOKFLUITCONCERT IN C GROOT ALLEGRETTO VAN GEORG PHILIPP TELEMANN 3 00:01:10.007 --> 00:01:13.010 In de gejaagdheid van

Nadere informatie