help een kind, verander een leven!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "help een kind, verander een leven!"

Transcriptie

1 1. Stichting Africare is in 2011 opgericht, als Christelijke non-profit stichting met als hoofddoel kindersterfte te verminderen in Afrika. Door middel van verschillende projecten richt de Africare Foundation zich op kinderen en families die leven onder de armoedegrens. Er wordt gestreefd naar het verbeteren van de leefsituatie van kinderen die leven in armoede en/of ziekte of lijden onder verwaarlozing en misbruik. Kinderen in honger Met de hulp van de lokale gemeenschap biedt de Africare Foundation een voedselprogramma voor ondervoede kinderen en baby s. Ouders worden ondersteund en getraind bij het verbouwen van gewassen en ontvangen zaden en meststoffen om uit de armoede cirkel te komen. Kinderen zonder thuis Bij verwaarlozing/misbruik of overlijden van de ouders worden kinderen tijdelijk of langdurig opgevangen in het Africare huis. Adoptie door familie of bekenden heeft de eerste prioriteit maar indien er geen mogelijkheden gevonden worden om kinderen in een veilige omgeving op te laten groeien, helpt de Africare Foundation. Deze kinderen ontvangen goed onderwijs en worden getraind een zelfstandige toekomst op te bouwen. Kinderen in nood Ernstig zieke kinderen worden vanuit dorpen naar het ziekenhuis gebracht en bijgestaan tijdens de opname periode. Ouders wordt geleerd om ziektes tijdig te herkennen en de stappen die ondernomen moeten worden ten goede van het kind. Er wordt verwacht dat zij hun kennis doorgeven in het dorp waar ze vandaag komen om onnodige kindersterfte tegen te gaan en kennis te verspreiden. De Africare Foundation streeft ernaar zoveel mogelijk in eigen onderhoud te voorzien om de onkosten te reduceren. Voedsel wordt zo mogelijk zelf verbouwd en er wordt nauw samengewerkt met de lokale bevolking. Dit alles wordt gerealiseerd met God s liefde als belangrijkste wapen in de strijd tegen armoede. Help a Child, Change a Life. Als ZWO commissies van Oudenbosch en Oud Gastel willen wij Africare in ieder geval in 2015 en 2016 steunen met onze bijdrages uit collectes en andere activiteiten. Voorlopig richten we ons daarbij vooral op het zogenaamde melkproject van Nicole van Elteren. Dit betreft dus vooral zorgen voor de middelen om babyvoeding te kunnen aanschaffen. Als de moeder bij de geboorte overlijdt of wegens omstandigheden de baby niet kan voeden is er eigenlijk geen alternatief.

2 Flesvoeding voor baby s is onbetaalbaar en daarom zorgt Nicole daarvoor, of in Nkhoma zelf of via de families in de dorpen, als het kindje daar weer wordt opgevangen na verblijf in het ziekenhuis. Graag ondersteunen we een tijdlang dit levensreddende werk samen met u. 2. Zoals u weet, steunen we als ZWO commissies van Oudenbosch en Gastel & Kruisland vanaf 1 januari 2015 deze stichting van Nicole van Elteren met als doel het verminderen van kindersterfte in Afrika. Concreet gebeurt dit momenteel met het melkproject van Nicole in Nkhoma, waarbij zij ondervoede baby s van groeimelk voorziet, omdat deze veel te duur is voor de mensen daar om aan te schaffen. Als de moeder is overleden of geen borstvoeding kan geven, zouden de baby s zonder de hulp van Nicole overlijden. Hiernaast helpt zij zoveel mogelijk de armste mensen met het betalen van ziekenhuisrekeningen, het verstrekken van voedsel en het geven van zaden en kunstmest voor een betere oogst. Voor weeskinderen zoekt zij een thuis bij familie en samen met de jeugdzorg zoekt zij ook adoptie gezinnen en momenteel zorgt zij voor 6 kindjes, die zij in haar huis heeft opgenomen. Daarnaast werkt Nicole in het C.C.A.P. missie ziekenhuis, waarmee zij samenwerkt voor de opvang en hulp aan de kinderen. Sinds begin januari 2015 is haar moeder Lilian bij haar op bezoek. Van haar kregen we een verslag, waaruit heel goed duidelijk wordt, wat Nicole doet. Daarom geven we dit graag aan u door. Armoede betekent in het straatarme Malawi, dat mensen letterlijk geen eten kunnen kopen voor hun kinderen, laat staan voor zichzelf. Er worden dan ook heel wat ondervoede kinderen in het ziekenhuis opgenomen. Het is een schrijnend probleem. De voorraad maïs, waar men sima (een soort dikke griesmeelpap ) van maakt, is al lang op en het duurt nog zeker enkele maanden voor men weer opnieuw kan oogsten. Om een goede oogst te krijgen moet het land bemest worden en moet er kunstmest gestrooid worden maar ook daar hebben de mensen geen geld voor. Dit houdt in dat er vaak maar 2 zakken maïs geoogst worden terwijl er met goede bemesting zeker 6 zakken van het land gehaald zouden kunnen worden. De dagindeling van Nicole: De eerste baby is vaak om vijf wakker gevolgd door de rest. Dit is overigens een vrij normale tijd in Malawi om op te staan. Het is dan licht en als je geen stroom hebt sta je op wanneer het licht is en ga je naar bed als het

3 donker is. Ze doet de kinderen in bad en kleedt ze aan, sust de ruzietjes en troost waar nodig. Dan maakt ze eten klaar. Om zeven uur komen de twee oppassen en gaat ze naar het ziekenhuis waar vaak al een hele rij mensen op haar zitten te wachten. De een komt weer nieuwe blikken babyvoeding halen en de ander hoopt dat Africare Foundation de ziekenhuisrekening wil betalen omdat sommige mensen dit zelf onmogelijk kunnen. Ze voert talloze gesprekken om te kijken hoe de situatie is. Hoe zijn de kindjes er aan toe. Uit welk dorp komen ze. Is er familie die kan helpen. Hoe is de gezondheid van de moeder. Vaak geven ze het laatste restje eten aan hun kinderen en zijn ze zelf ook ondervoed en niet in staat meer om goed voor hun kinderen te zorgen laat staan op het land te werken. Het is een neerwaartse spiraal waarin ze zijn terecht gekomen. Ze probeert te helpen waar ze kan. Deelt babyvoeding, kleding, drinkflessen, zakken likunipala (een soort instant maïspap), dekens, zakken maïs enz. uit en stopt de kindjes een knuffeltje in de handen. Vaak geeft ze ook nog wat geld zodat de moeder met de fietstaxi of de minibus naar huis komen. Urenlang hebben ze gelopen met vaak twee kinderen. Een op de rug en één voor. Nu hebben ze ook nog al die spullen. Ze zijn verzwakt door het weinige eten en laat ze dan ook nog maar eens heel de weg terug naar huis lopen! Tussen de middag gaat ze naar huis om samen met de kinderen en de oppassen te eten. Zodra ze de poort open doet klinkt het al van ver: mama, mama. Er hangen standaard twee kinderen aan haar benen en ze willen alle twee opgetild worden en aandacht hebben. Na het eten vertrekt ze weer naar het ziekenhuis tot vier uur. Dan gaan de oppassen naar school tot zes uur en heeft ze de zorg over vijf kinderen waarvan er één van de oppas is. Omdat Maria en Diana tussen de middag vaak niet meer slapen zijn ze rond deze tijd erg moe en wat kunnen vijf kinderen onder de twee en een half dan veel geluid produceren. Toch wil ze dat de oppassen naar de avondschool gaan want Nicole vindt het belangrijk dat ze hun middelbare school diploma behalen. Ze zitten nu beide in het laatste jaar. Africare Foundation betaalt hun opleiding. Om zes uur wordt er gegeten en gaan de kinderen weer in de teil. Ze krijgen nog een lekkere fles melk en worden in bed gestopt. Nog even knuffelen en dan is het tijd om het huisje weer op orde te brengen. 3. Het is begin september 2015 en graag laten we u weten, dat tot nu toe is dit jaar ruim 1300,- namens u aan Africare overgemaakt is. Op de poster in de hal van de Pastorije kunt u aan de gevulde melkblikken zien hoe de stand van de bijdrages is. Zoals u weet, voorziet Nicole gezinnen waarvan de vrouw niet zelf haar baby kan voeden, van de in Malawi heel dure poedermelk. In feite levensreddend werk voor de kleine kinderen. De leus van Africare is niet voor niets: help een kind, verander een leven!

4 Omdat zij de blikken poedermelk zelf wegbrengt in de dorpen of meegeeft aan de moeders of familie als zij voor controles naar het ziekenhuis in Nhkoma komen, ziet zij de baby s regelmatig en houdt zij in de gaten hoe het met hen gaat. Waar nodig en mogelijk helpt zij ook nog met andere voedingsmiddelen voor de arme gezinnen of regelt zij vervoer voor de moeders naar het ziekenhuis. Als de moeder of de familie helemaal niet in staat is om een kindje op te vangen, neemt Nicole voor korte of langere tijd de baby op in haar eigen zogenaamde babyhuis. Voor baby Maria kon de moeder niet zorgen en naar later bleek de oma ook niet. Zo kwam Maria bij Nicole in het babyhuis. Omdat opvang in de toekomst ook niet mogelijk bleek, wilde Nicole graag voor haar blijven zorgen en intussen is Maria door Nicole geadopteerd. Diana, een meisje met een heftige ziektegeschiedenis achter de rug, waar Nicole heel nauw bij betrokken is geweest, is na haar herstel ook bij haar in het babyhuis gebleven. Onlangs bleek, dat ook voor haar in haar eigen omgeving geen mensen kunnen zorgen, hoe erg zij dat ook vinden. Binnenkort zal Nicole nu ook Diana, die 3 jaar is, gaan adopteren. Regelmatig verblijven nog andere kindertjes in haar huis evenals momenteel 2 tienermeisjes, Katie en Tiwange. Voor deze 13-jarige probeert zij vooral voor een goede opleiding te zorgen. Voor zover nu bekend is, zal Nicole hopelijk eind september naar Nederland komen samen met Maria en Diana. Als het zover is hoort u dat natuurlijk en dan wil Nicole u ook graag persoonlijk meer laten zien en horen over haar werk en haar gezin. Nadere informatie hierover volgt dus nog.

5

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN,

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Wells of Joy, 2015 nieuwsbrief Nr. 2 Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Een half jaar geleden schreef ik mijn eerste nieuwsbrief. De tijd is gevlogen en het is dus tijd om weer iets van ons te laten horen.

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011 Lunga Lunga, Kenia, December 2011 CHICA Een verhaal over Chica en de thuiszorg voor weeskinderen in Kenia. Om redenen van privacy zijn foto s, namen en werkelijke gebeurtenissen niet aan elkaar gekoppeld.

Nadere informatie

Baby s die regelmatig huilen

Baby s die regelmatig huilen Baby s die regelmatig huilen Kinderafdeling Beter voor elkaar Huilen Baby s huilen, dat is normaal. Huilen is voor een baby een vorm van communiceren, om te laten merken dat hij/zij u nodig heeft. Door

Nadere informatie

Déborstvoeding bestaat niet Borstvoeding is een proces van geven en nemen 2 danspartners 1 coach 1 leerproces

Déborstvoeding bestaat niet Borstvoeding is een proces van geven en nemen 2 danspartners 1 coach 1 leerproces Déborstvoeding bestaat niet Borstvoeding is een proces van geven en nemen 2 danspartners 1 coach 1 leerproces Welke borstvoeding Deze? Of deze? De borstvoeding van Abel Voorbereiding borstvoeding: Natuurlijk

Nadere informatie

Tweelingen. Wat zijn nou eigenlijk tweelingen? Een groot mysterie

Tweelingen. Wat zijn nou eigenlijk tweelingen? Een groot mysterie Tweelingen Hier zie je ons met zijn allen, de tweeling was net geboren en mijn moeder en ik waren verkouden dus moesten we van die kapjes op zodat de tweeling niet ziek zou worden. Ik was hier 4 jaar oud.

Nadere informatie

10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn. Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen

10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn. Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen NIEUWS NUMMER 16 Ι JAARGANG 8 Ι augustus 2012 10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen Uw gift goed besteed Cordaid Kinderstem is

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2013 2014 Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Doelstelling... 5 3. Visie... 6 4. Werkwijze... 7 5. Partners van Jyambere in Rwanda... 8 5.1.

Nadere informatie

Serving. the. One. who. serves

Serving. the. One. who. serves Serving the One who serves UITDAGING Afrika telt naar schatting 50 miljoen boerengezinnen die lijden aan ondervoeding. Deze kleinschalige boeren zouden de oplossing kunnen zijn voor het wereldvoedselprobleem.

Nadere informatie

Watervoorziening. Onze prioriteit nu is het realiseren van een watervoorziening voor een dorpje in het noorden van Bali.

Watervoorziening. Onze prioriteit nu is het realiseren van een watervoorziening voor een dorpje in het noorden van Bali. Watervoorziening Onze prioriteit nu is het realiseren van een watervoorziening voor een dorpje in het noorden van Bali. Met deze voorziening zijn een heleboel families geholpen. Het geraamde bedrag is

Nadere informatie

en gezinsvorming Voortplanting Werkvormen: Lesdoelen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 5: Hoe ben ik geboren? Lesoverzicht Basis

en gezinsvorming Voortplanting Werkvormen: Lesdoelen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 5: Hoe ben ik geboren? Lesoverzicht Basis II Voortplanting en gezinsvorming Les 5: Hoe ben ik geboren? Lesoverzicht Werkvormen: Lesdoelen: Kinderen weten meer over de zwangerschap en geboorte van een baby. Kinderen weten hoe een baby in de buik

Nadere informatie

Ik help je wel. illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder

Ik help je wel. illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder Ik help je wel illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder Deze uitgave is een cadeau van ViaViela aan al onze opvangkinderen en (gast)ouders. Veel voorleesplezier! Juul doet de deur open.

Nadere informatie

Voorstel: CSP GH-0420

Voorstel: CSP GH-0420 1 VOORSTEL CSP IN GHANA LAND: Ghana DOEL: Kwetsbare moeders en baby s helpen overleven door ondersteuning en opleiding op de gebieden gezondheid, hygiëne en voeding. PROJECTNUMMER: GH0420 Introductie Moeders

Nadere informatie

Dit zijn Kelly en Karim. Ze willen graag een kind.

Dit zijn Kelly en Karim. Ze willen graag een kind. Dit zijn Kelly en Karim. Ze willen graag een kind. 1. Kelly en Karim willen over een half jaar zwanger zijn. Kelly en Karim willen zwanger worden. Ze willen graag dat hun kindje straks gezond is. Het is

Nadere informatie

Wil je zwanger worden? In deze folder vind je tips en adviezen.

Wil je zwanger worden? In deze folder vind je tips en adviezen. Wil je zwanger worden? In deze folder vind je tips en adviezen. Dit zijn Kelly en Karim. Zij willen graag een kind. Kelly en Karim willen over een half jaar zwanger zijn. 1. Kelly en Karim willen over

Nadere informatie

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag allemaal, Helaas moeten wij even afwijken van het schema. Vanavond hebben wij de bbq bij Light into Europe en kunnen dan geen verslag

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Wie zijn er van betekenis in mijn leven? Als ik daar over nadenk word ik blij. Want er zijn zoveel mensen van betekenis voor mij. en voor u? Voor wie ben ik van betekenis?

Nadere informatie

Project : ISOBE. Land: KAMEROEN. Onderdeel van het Mount Cameroon Project

Project : ISOBE. Land: KAMEROEN. Onderdeel van het Mount Cameroon Project Project : ISOBE Land: KAMEROEN Onderdeel van het Mount Cameroon Project DAM STEUNT ARMSTEN VAN ISOBE Het dorpje Isobe aan de zuid west kust van Kameroen wordt jaarlijks geteisterd door talrijke overstromingen.

Nadere informatie

Over slapen, (teveel) huilen en regelmaat

Over slapen, (teveel) huilen en regelmaat VERZORGING Over slapen, (teveel) huilen en regelmaat voor ouders met een baby tot 3 maanden 2 Waarom huilt een baby? Alle baby s huilen en dat is een gezonde zaak. Het is normaal. Huilen hoort bij de ontwikkeling

Nadere informatie

hart Ouderschap vanuit je Lida van Ruijven-Bank Een natuurlijke visie op ouderschap dragen van je kind

hart Ouderschap vanuit je Lida van Ruijven-Bank Een natuurlijke visie op ouderschap dragen van je kind Ouderschap vanuit je hart ouderschap dragen van je kind Een natuurlijke visie op slapen borst(op)voeding voedselallergie en vele andere onderwerpen Lida van Ruijven-Bank Uitgeverij Akasha Inhoud Voorwoord

Nadere informatie

Zending verbindt. Help slachtoffers cycloon Idai. Driebergen, april 2019

Zending verbindt. Help slachtoffers cycloon Idai. Driebergen, april 2019 Help slachtoffers cycloon Idai In maart zijn miljoenen mensen in Mozambique, Malawi en Zimbabwe getroffen door de cycloon Idai. Het aantal doden is inmiddels opgelopen tot 843. Onder hen 4 leraren en 39

Nadere informatie

Baby s die veel huilen Informatie voor ouders

Baby s die veel huilen Informatie voor ouders Baby s die veel huilen Informatie voor ouders Albert Schweitzer ziekenhuis november 2014 pavo 1177 Inleiding Als uw baby veel huilt gaat u van alles proberen om de oorzaak te vinden. Zeker als uw baby

Nadere informatie

PROJECT LAURA MAY WEESHUIS. Cameroon

PROJECT LAURA MAY WEESHUIS. Cameroon PROJECT LAURA MAY WEESHUIS Cameroon Project : WEESHUIS LAURA MAY 1 e Fase: November 2009 Malaria preventie 2 e Fase : 2010 LLIN-Diagnose-Behandeling-Educatie 3 e Fase: 2011 LLIN-Diagnose-Behandeling-Educatie

Nadere informatie

Als je het niet meer ziet zitten...

Als je het niet meer ziet zitten... Infobrochure Als je het niet meer ziet zitten... Omgaan met een huilende baby mensen zorgen voor mensen Inhoud Als je het niet meer ziet zitten...4 Huilen...5 Als huilen een probleem is...6 Voeden...6

Nadere informatie

Gezinsreis Erik en Nicole

Gezinsreis Erik en Nicole Gezinsreis Erik en Nicole Het is 2001 als Erik en Nicole gaan trouwen. Ze kennen elkaar al een jaar of zes en zien een gezamenlijke toekomst helemaal zitten. Ze werken allebei fulltime en hebben een fijn

Nadere informatie

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand.

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand. Afspraken Naam Familie: Naam Kind(eren): Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s), het/de opvangkind(eren) en de gastouder. Gastouderopvang

Nadere informatie

Te vroeg geboren, wat langer geduld. Orbis Jeugdgezondheidszorg

Te vroeg geboren, wat langer geduld. Orbis Jeugdgezondheidszorg Te vroeg geboren, wat langer geduld Orbis Jeugdgezondheidszorg Inleiding Couveusekinderen zijn kinderen die na hun geboorte een tijd (enkele weken tot enkele maanden) in de couveuse hebben gelegen. De

Nadere informatie

Betrokken, flexibel én betaalbaar

Betrokken, flexibel én betaalbaar voor het hele gezin Betrokken, flexibel én betaalbaar Kinderopvang via Zowiezo Als u aan het werk bent wilt u natuurlijk dat uw kinderen veilig en professioneel worden opgevangen. Bij Zowiezo heeft u de

Nadere informatie

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Unicef Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Inleiding Ik hou mijn spreekbeurt over Unicef omdat ik het een mooi onderwerp vind en het kinderen helpt die in nood zijn en niet naar school

Nadere informatie

Schuingedrukte woorden worden uitgelegd in een woordenlijst op pagina 4.

Schuingedrukte woorden worden uitgelegd in een woordenlijst op pagina 4. Voogdijmaatregel Informatie voor jeugdigen over voogdij Kinderen moeten altijd iemand hebben die het gezag over hen heeft. Dit gezag ligt meestal bij je ouder(s). Maar wat als je ouder(s) overlijden of

Nadere informatie

Nieuwsbrief SOID 3 februari 2017

Nieuwsbrief SOID 3 februari 2017 Nieuwsbrief SOID 3 februari 2017 Bezoek Wim en Gertie Dohmen aan SOID in Cambodja Beste mensen, Hierbij ons jaarlijkse verslag van ons verblijf bij SOID in Cambodja in de periode van 15 25 januari 2017.

Nadere informatie

Baby s die veel huilen. Informatie voor ouders

Baby s die veel huilen. Informatie voor ouders Baby s die veel huilen Informatie voor ouders Inleiding Als uw baby veel huilt gaat u van alles proberen om de oorzaak te vinden. Zeker als uw baby zich nauwelijks laat troosten. Dit kan allerlei gevoelens

Nadere informatie

Project AIDS-preventie en zorg in samenwerking met 8 UNI-vakbonden van Zuid-Afrika

Project AIDS-preventie en zorg in samenwerking met 8 UNI-vakbonden van Zuid-Afrika Project AIDS-preventie en zorg in samenwerking met 8 UNI-vakbonden van Zuid-Afrika Aidsvirus Een HIV-besmetting verzwakt geleidelijk het immuunsysteem zodat je sneller vatbaar bent voor opportunistische

Nadere informatie

Spreekbeurtinformatie Millenniumdoelen

Spreekbeurtinformatie Millenniumdoelen Spreekbeurtinformatie Millenniumdoelen Informatie voor basisschoolleerlingen uit groep 5 t/m 8 Wat kun je hier vinden? 1. Jouw spreekbeurt over de Millenniumdoelen 2. Waarom zijn er Millenniumdoelen 3.

Nadere informatie

Verslag goederen delen 2012/2013

Verslag goederen delen 2012/2013 Verslag goederen delen 2012/2013 Afgelopen jaar heb ik van uw stichting een vracht met hulpgoederen mogen ontvangen. Hierbij een verslag van het uitdelen en hartelijke dank namens de ontvangers. Het leven

Nadere informatie

Land Rover Nederland geeft nieuwe hoop voor de bevolking

Land Rover Nederland geeft nieuwe hoop voor de bevolking Drive Against Malaria Newsflash Februari 2016 Land Rover Nederland geeft nieuwe hoop voor de bevolking (Samenstelling Julia Samuël & Johan Nebbeling) Met een jaarlijkse donatie van 50.000 aan Drive Against

Nadere informatie

EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL

EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL 26 EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL Marike Spruyt - de Kloe / Willemieke Reijnoudt De grootste kracht van christelijk onderwijs is dat het bijdraagt aan karakterverandering. Op onze school komen kinderen uit arme

Nadere informatie

Welkom op de afdeling neonatologie

Welkom op de afdeling neonatologie Welkom op de afdeling neonatologie Uw kindje is bij ons op de afdeling neonatologie opgenomen. Dit is een kleinschalige afdeling die deel uitmaakt van het geboortecentrum. Door deze kleinschaligheid is

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Leerkracht - handreiking

Leerkracht - handreiking Colofon Gladys Aylward Les voor groep 3/4 Duur les: 40 min. Aardrijkskunde/ godsdienst China - Gladys Aylward - Pagina 1 In deze les vertelt de leerkracht een verhaal uit het zendingsleven van Gladys Aylward

Nadere informatie

Kind in Beeld. Kinderopvang

Kind in Beeld. Kinderopvang Kind in Beeld Kinderopvang Inhoud Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje? 4 Waarom breng ik mijn kindje naar de kinderopvang? 6 Hoeveel kost kinderopvang? 8 Legende Prijs Inkomen Kindje Begeleider

Nadere informatie

Kind in Beeld. Kinderopvang

Kind in Beeld. Kinderopvang Kind in Beeld Kinderopvang Inhoud Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje 4 Waarom breng ik mijn kindje naar de kinderopvang 6 Hoeveel kost kinderopvang 8 Legende Prijs Inkomen Kindje Begeleider Dagen

Nadere informatie

Les 33. Zwangerschap

Les 33. Zwangerschap http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Les 33. Zwangerschap Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over zwanger zijn. Zeggen dat u zwanger bent of dat u zich niet lekker voelt. Woorden die hetzelfde

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

EN U? MOCHT DOEN, WAT ZOU DAT ZIJN? TOEKOMST- WENS ALS U EEN

EN U? MOCHT DOEN, WAT ZOU DAT ZIJN? TOEKOMST- WENS ALS U EEN EN U? ALS U EEN TOEKOMST- WENS MOCHT DOEN, WAT ZOU DAT ZIJN? Al sinds helpt Homeless Child vooral kinderen maar ook vrouwen om een beter bestaan op te bouwen. Ons werk is mogelijk dankzij u en met deze

Nadere informatie

Geen piercing maar een button

Geen piercing maar een button INFORMATIE Geen piercing maar een button 2 INFORMATIEBOEKJE noortje Hoi, ik ben Noortje Hallo, ik ben Noortje. Ik ben negen jaar en zit in groep zes. Ik hou van knutselen en buitenspelen met mijn vriendinnen.

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Huilen & troosten. Folder: 1106 Dit is een uitgave van het Flevoziekenhuis Afdeling Verloskunde September 2015 1-8

Huilen & troosten. Folder: 1106 Dit is een uitgave van het Flevoziekenhuis Afdeling Verloskunde September 2015 1-8 Huilen & troosten Folder: 1106 Dit is een uitgave van het Flevoziekenhuis Afdeling Verloskunde September 2015 1-8 2-8 Huilen en troosten Alle baby s huilen. Huilen hoort bij baby s. Maar waarom huilen

Nadere informatie

Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent?

Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent? Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent? Beste lezer, De toekomst, denkt u daar vaak over na? Over de mooie dingen die nog in het verschiet liggen, maar ook het onvermijdelijke

Nadere informatie

Verloskunde Als uw baby extra zorg nodig heeft.

Verloskunde Als uw baby extra zorg nodig heeft. Verloskunde Als uw baby extra zorg nodig heeft www.nwz.nl Inhoud Opname op de afdeling verloskunde 3 Het team van de afdeling verloskunde 4 Hoe draagt u zelf bij aan veilige zorg? 5 Ontwikkelingsgerichte

Nadere informatie

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan.

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan. Ik en mijn familie 2 februari starten we met het thema ik en mijn familie, tijdens deze drie weken staat de familie van het kind centraal. We starten daarom ook in de eerste week met de familie foto s.

Nadere informatie

In deze eerste nieuwsbrief geven we graag recente informatie over een aantal van de projecten waar True Blue steun aan geeft.

In deze eerste nieuwsbrief geven we graag recente informatie over een aantal van de projecten waar True Blue steun aan geeft. zomer 2014 Beste belangstellende, In deze eerste nieuwsbrief geven we graag recente informatie over een aantal van de projecten waar True Blue steun aan geeft. Om te beginnen zijn we blij met een nieuw

Nadere informatie

Dagboek 5 18 maart 2019

Dagboek 5 18 maart 2019 Dagboek 5 18 maart 2019 Het is stil geworden na het vertrek van Jannie, Maaike en Mieke. Maar we gaan al weer vroeg op pad voor het vervolg van onze trainingen, vandaag naar het district Samrong in Takeo.

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Onrustige baby. Moeder en Kind Centrum. Beter voor elkaar

Onrustige baby. Moeder en Kind Centrum. Beter voor elkaar Onrustige baby Moeder en Kind Centrum Beter voor elkaar Inleiding Baby s huilen. Dit is normaal voor een baby. Maar úw kind blijft huilen en niets lijkt daarbij te helpen om uw baby te troosten. Klinkt

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS 1 HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS HOOFDSTUK 3: WAT HEEFT DE STICHTING BEREIKT HOOFDSTUK 4: ONS STNDPUNT

Nadere informatie

Religie en borstvoeding: Jodendom, Christendom & Islam. Religie en borstvoeding: Jodendom, Christendom & Islam

Religie en borstvoeding: Jodendom, Christendom & Islam. Religie en borstvoeding: Jodendom, Christendom & Islam Religie en borstvoeding: Jodendom, Christendom & Islam Religie en borstvoeding: Jodendom, Christendom & Islam Het geven van borstvoeding is een universele taak voor moeders van verschillende achtergronden.

Nadere informatie

Bryant-tractie behandeling van. een dijbeenbreuk bij kinderen

Bryant-tractie behandeling van. een dijbeenbreuk bij kinderen Bryant-tractie behandeling van een dijbeenbreuk bij kinderen Inleiding Uw kind is opgenomen met een breuk in het dijbeen. In overleg met de behandelend specialist is gekozen voor een behandeling met tractie.

Nadere informatie

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag Doelgroeponderzoeksverslag Interviews Naam: Sharlene Piar Arends leeftijd: 59 Hoe zou jij een tienermoeder helpen als jij een vrijwilliger was? En waarmee zou je een tienermoeder mee helpen? Advies geven

Nadere informatie

Als uw baby veel huilt

Als uw baby veel huilt Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor ouders Als uw baby veel huilt z Uw baby is opgenomen op de kinderafdeling, omdat hij onrustig is en veel huilt. Het doel van de opname

Nadere informatie

Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten!

Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten! Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten! Naima El Bouzidi & Sun Jung Hwang Tekst Naima El Bouzidi Tekeningen Sun Jung Hwang Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten! Wist jij dat...

Nadere informatie

Fotoboek kinderafdeling

Fotoboek kinderafdeling Fotoboek kinderafdeling couveusekamer & babykamer IJsselland Ziekenhuis KIN.023 / 160914.BS Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Opname op de Kinderafdeling 3 2. De couveusekamer 4 Hygiënevoorschriften 6 Contact

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

INTAKE-INFORMATIE Gelieve bij elke onvoorziene afwezigheid (ziekte of andere) steeds het kinderdagverblijf te verwittigen voor 8u00.

INTAKE-INFORMATIE Gelieve bij elke onvoorziene afwezigheid (ziekte of andere) steeds het kinderdagverblijf te verwittigen voor 8u00. INTAKE-INFORMATIE Naam kind: Rijksregisternummer kind: Geboortedatum: Naam papa + rijksregisternummer: Naam mama + rijksregisternummer: Adres: Telefoon: Gsm papa: Gsm mama: e-mail adres: Bereikbaarheid

Nadere informatie

Te vroeg geboren Wat langer geduld

Te vroeg geboren Wat langer geduld Te vroeg geboren Wat langer geduld Deze folder gaat over het eerste half jaar van het leven van couveusekinderen. Anders? In de eerste zes maanden kunnen couveusekinderen echt anders reageren dan kinderen

Nadere informatie

I N F O R M A T I E. o v e r verpleegafdeling Oost 1

I N F O R M A T I E. o v e r verpleegafdeling Oost 1 I N F O R M A T I E o v e r verpleegafdeling Oost 1 Als u deze folder krijgt bent of wordt u opgenomen op de kraamafdeling. Een onbekende omgeving, onbekende regels en onbekende mensen. Om u wat houvast

Nadere informatie

ARMOEDE. Schriftelijke Bezinning. Anoniem

ARMOEDE. Schriftelijke Bezinning. Anoniem ARMOEDE Schriftelijke Bezinning Anoniem INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 3 Levensvragen... 3 Stelling... 3 Antwoorden op levensvragen... 4 Mijn standpunt... 4 INTERVIEWS... 5 Derde generatie.... 5 Tweede generatie....

Nadere informatie

Wenbrochure Kinderdagverblijf Beregoed

Wenbrochure Kinderdagverblijf Beregoed Wenbrochure Kinderdagverblijf Beregoed Vooraf aan het wennen intakegesprek Rondleiding in de leefgroep en voorstelling begeleid(st)ers Informatie (allergie, medicijnen, slaapgewoontes, ) overlopen, bundelen

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Zorgprotocol preventie Shaken Baby Syndroom

Zorgprotocol preventie Shaken Baby Syndroom Zorgprotocol preventie Shaken Baby Syndroom 1. Inleiding Een bijzondere vorm van lichamelijke kindermishandeling is het shaken baby syndroom of inflicted traumatic brain injury. 1 Jaarlijks komen in Nederland

Nadere informatie

Met uw baby naar huis

Met uw baby naar huis Gefeliciteerd, uw baby mag naar huis! Na een verblijf op de couveuseafdeling vindt u het natuurlijk prettig om uw kind mee naar huis te nemen. Maar er komt ook veel bij kijken. Daarom biedt deze folder

Nadere informatie

Uw gezin staat centraal in het Elkerliek ziekenhuis

Uw gezin staat centraal in het Elkerliek ziekenhuis Uw gezin staat centraal in het Elkerliek ziekenhuis Gezinsgerichte zorg in het Elkerliek, daar kunt u van op aan Het verhaal van Esther, Irma en Fleur. Na haar bevalling verblijft Esther van de Vranden

Nadere informatie

PLATTEGROND. Je neemt de trap tot halverwege, gaat linksaf en volgt de pijl

PLATTEGROND. Je neemt de trap tot halverwege, gaat linksaf en volgt de pijl Lieve kinderen? In heel veel schilderijen en beelden van het Bonnefantenmuseum staan kinderen afgebeeld: kleine, grote, mooie, witte, eenzame en gezellige kinderen. Sterker nog, de naam van het museum

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Sparrow

Jaarverslag Stichting Sparrow Jaarverslag 2013 Stichting Sparrow Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting Sparrow 2013. Het jaar 2013 was een jaar van veranderingen. Remco en Ellie Pijper, oprichters van Sparrow, keerden

Nadere informatie

Slaapproblemen? Gezonde slaap

Slaapproblemen? Gezonde slaap Dit is een folder van www.orthoconsult.nl geschreven door dhr. drs. Ard Nieuwenbroek, trainer/ therapeut bij Ortho Consult. Deze folder is op een aantal punten aangepast en aangevuld door de stressbegeleiders

Nadere informatie

Ontwikkelingsgerichte Zorg (OGZ) Neonatologie

Ontwikkelingsgerichte Zorg (OGZ) Neonatologie Ontwikkelingsgerichte Zorg (OGZ) Neonatologie Te vroeg geboren of ziek Uw baby is op onze couveuseafdeling opgenomen, omdat hij te vroeg geboren is, te licht van gewicht of misschien wel ziek. De periode

Nadere informatie

Geen piercing maar een button

Geen piercing maar een button INFORMATIE Geen piercing maar een button 2 INFORMATIEBOEKJE noortje 2 INFORMATIEBOEKJE noortje Hoi, ik ben Noortje Hallo, ik ben Noortje. Ik ben negen jaar en zit in groep zes. Ik hou van knutselen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Vanuit Hongarije Kledingbeurs Vlak

Nadere informatie

Lama Gangchen Help in Action non profit organisation Tibet Nieuws 2010 www.helpinaction.net

Lama Gangchen Help in Action non profit organisation Tibet Nieuws 2010 www.helpinaction.net Lama Gangchen Help in Action non profit organisation Tibet Nieuws 2010 www.helpinaction.net In samenwerking met Lama Gangchen World Peace Foundation NGO verbonden aan de United Nations binnen de UN We

Nadere informatie

Joweria staat hier voor een muurschildering die de kinderen van KAYDA samen gemaakt hebben op een van de muren.

Joweria staat hier voor een muurschildering die de kinderen van KAYDA samen gemaakt hebben op een van de muren. Joweria Shadia, 11 jaar oud Ik ontmoette Joweria in augustus 2010 bij de organisatie Katwe Youth Development Association of te wel KAYDA, een partner organisatie van het programma Kinderen in de Knel van

Nadere informatie

MDG. Eerst en tweede graad. Te lezen zinnen (in willekeurige volgorde!)

MDG. Eerst en tweede graad. Te lezen zinnen (in willekeurige volgorde!) MDG Eerst en tweede graad De leerkracht leest één van de volgende stellingen en de groep bekijkt de acht millenniumdoelstellingen om te achterhalen met welke doelstelling de zin overeenkomt. Ze leggen

Nadere informatie

Kunstvoeding. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Kunstvoeding. Ziekenhuis Gelderse Vallei Kunstvoeding Ziekenhuis Gelderse Vallei In deze folder vindt u informatie over kunstvoeding. Moedermelk is de beste babyvoeding. Zorg dat u goed geïnformeerd bent over de verschillen tussen kunstvoeding

Nadere informatie

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar NAAM Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar voorjaar 2005 Geschreven door Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen Geschreven voor kleine studiegroepen in de levend Evangelie Gemeente Gebruikte

Nadere informatie

slaap veilig slaap lekker

slaap veilig slaap lekker slaap veilig slaap lekker waarom deze folder? Soms overlijden kinderen tussen de 0 en 2 jaar onverwacht in hun slaap. Die kinderen leken gezond. Dat heet wiegendood. Er is veel onderzoek gedaan naar de

Nadere informatie

Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2014 Wondem Zerfu had één grote droom: arme kinderen in Ethiopië helpen. Want telkens als hij het land van zijn ouders bezocht, vroeg hij zich af waarom hij het

Nadere informatie

1 Flesvoeding... 1. 2 Wanneer geef je je kind een voeding?... 1. 3 Welk merk?... 1. 4 Hoeveel melk doe je in de fles?... 1

1 Flesvoeding... 1. 2 Wanneer geef je je kind een voeding?... 1. 3 Welk merk?... 1. 4 Hoeveel melk doe je in de fles?... 1 Flesvoeding Inhoudsopgave 1 Flesvoeding... 1 2 Wanneer geef je je kind een voeding?... 1 3 Welk merk?... 1 4 Hoeveel melk doe je in de fles?... 1 5 Krijgt je kind genoeg?... 2 6 Extra vitamines?... 2 7

Nadere informatie

Stichting Mama Alice

Stichting Mama Alice Straatkinderen Je bent thuis een extra zorg want je schoolgeld kan niet betaald worden. Er is geen geld voor eten. s Avonds word je de straat opgestuurd en je mag pas thuis komen als je geld verdiend hebt

Nadere informatie

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË NEDERLAND CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË 09 november 2018 Het conflict in Syrië duurt al zeven jaar en gaat nu de achtste oorlogswinter in. Veel vluchtelingen wonen al jaren in tentenkampen, dochters

Nadere informatie

Ouderen in ziekenhuis Tjongerschans. Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis

Ouderen in ziekenhuis Tjongerschans. Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis Ouderen in ziekenhuis Tjongerschans Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis Inhoudsopgave Inleiding... 1 Beter naar huis... 1 Tips... 2 Familieparticipatie... 9 Vragen... 9 Inleiding Ouderen lopen

Nadere informatie

(afbeelding pict005-1) Dia 1 en 2; Mila met 29 wkn. Geboren 1060 gram, doordat moeder acute HeLLp-syndroom heeft gehad.

(afbeelding pict005-1) Dia 1 en 2; Mila met 29 wkn. Geboren 1060 gram, doordat moeder acute HeLLp-syndroom heeft gehad. Ons kind heeft Auditieve Neuropathie (afbeelding pict005-1) Dia 1 en 2; Mila met 29 wkn. Geboren 1060 gram, doordat moeder acute HeLLp-syndroom heeft gehad. (foto 2 Mila) Wat erg moeilijk was in die periode,

Nadere informatie

Feeding for Life van Nutricia. Andrea Dold Marketing Manager 14.02.2008

Feeding for Life van Nutricia. Andrea Dold Marketing Manager 14.02.2008 Feeding for Life van Nutricia Andrea Dold Marketing Manager 14.02.2008 Nutricia - historische vogelvlucht Opgericht in 1896 te Zoetermeer Kindermelk Vanaf ca. 1930 1960 ook chocomel, koffiemelk en Fristi

Nadere informatie

(De volgorde van links naar rechts: Shashikala, Pushpa, Netmi & Pumi die het huis heeft verlaten in de laatste 2 maanden.)

(De volgorde van links naar rechts: Shashikala, Pushpa, Netmi & Pumi die het huis heeft verlaten in de laatste 2 maanden.) Sri Lanka, juni 2016 Beste familie in Christus, Hartelijke groeten vanuit het middengebergte van Sri Lanka! Voordat ik begin met het delen van de laatste ontwikkelingen van het meisjeshuis, wil ik delen

Nadere informatie

Als je het niet meer ziet zitten...

Als je het niet meer ziet zitten... Infobrochure Als je het niet meer ziet zitten... Omgaan met een huilende baby mensen zorgen voor mensen 2 Inhoud Als je het niet meer ziet zitten...4 Huilen...5 Als huilen een probleem is...6 Voeden...6

Nadere informatie

Baby-lichaamstaal. Albert Schweitzer ziekenhuis kinderafdeling december 2003 pavo 0301

Baby-lichaamstaal. Albert Schweitzer ziekenhuis kinderafdeling december 2003 pavo 0301 Baby-lichaamstaal Albert Schweitzer ziekenhuis kinderafdeling december 2003 pavo 0301 Inleiding Via deze folder vertellen we u wat over de lichaamssignalen die uw baby geeft: baby-lichaamstaal is méér

Nadere informatie

Andere mensen helpen bij rouwverwerking na overlijden kind vrijdag, 11 september 2015 12:00

Andere mensen helpen bij rouwverwerking na overlijden kind vrijdag, 11 september 2015 12:00 Tekst: Judice Ledeboer Foto s: Ken Wong Met gierende sirenes werd Djenaeya, die bij de geboorte niet ademde naar het Sehos gebracht waar een team artsen alles deed om het kleine meisje aan het ademen te

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Een gelukkige huisvrouw

Een gelukkige huisvrouw Een gelukkige huisvrouw Voordat ik zwanger was, was ik een gelukkige huisvrouw, ik had alles wat ik wilde. En daarvoor hoefde ik geen dag te werken. Want werken, dat deed mijn man Harry al. Harry zat in

Nadere informatie

Rawfood. tips & tricks 66 FRONTIER LIFE 15.02

Rawfood. tips & tricks 66 FRONTIER LIFE 15.02 Rawfood tips & tricks 66 FRONTIER LIFE 15.02 Auteur: Noëlle Kabel VOEDING In augustus 2013 kwam ik in aanraking met rawfood. Ik had toen al een jaar alle geraffineerde suikers uit mijn eetpatroon geschrapt,

Nadere informatie

Borstvoeding tijdens zwangerschap en tandemvoeden

Borstvoeding tijdens zwangerschap en tandemvoeden Borstvoeding tijdens zwangerschap en Achtergrond: Gesprekken met moeders Facebookgroep Boek Adventures in Tandemnursing Borstvoeding.com: ervaringsverhalen Waarom geven moeders zolang borstvoeding? Omdat

Nadere informatie

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl R O S A D E D I E F Arco Struik Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl In de winkel 3 Bart 5 Een lieve dief 7 De telefoon 9 Bij de dokter 11 De blinde vrouw 13 Een baantje 15 Bijna betrapt

Nadere informatie