NIEUWSBRIEF. .whoe.nl ziekenhuisbedden van het Erasmus MC uit Rotterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF. .whoe.nl ziekenhuisbedden van het Erasmus MC uit Rotterdam"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF.whoe.nl ziekenhuisbedden van het Erasmus MC uit Rotterdam AUGUSTUS 2019

2 DECEMBER 2018 We sluiten 2018 af met een leuke actie i.s.m. omroep Gelderland. N.a.v. een wens die onze coördinator heeft ingediend bij Omroep Gelderland, was onze stichting WHOE te zien in het programma Kerst vier je samen. Op dinsdag 20 november zijn er filmopnames gemaakt bij onze loodsen op het Zwitsal-terrein, en bij ons sorteercentrum aan de Prinsenweide 14. Dit filmpje wordt vertoond in de uitzending, die wordt opgenomen op 17 december. Hierbij zijn enkele van onze vrijwilligers aanwezig geweest, en Ben kan daar zijn verhaal doen. Tijdens de opnames komt de kerstman binnen met een arrenslee vol met kinderkleding en schoenen. Deze worden de week erna in zakken bij ons sorteercentrum afgeleverd. Een zeer geslaagde actie met natuurlijk grote dank aan omroep Gelderland! JANUARI 2019 VAN DE BESTUURSTAFEL We beginnen het jaar met een BESTUURSLID-WISSELING. Frouke Tiemens geeft aan dat zij graag haar penningmeesterschap overdraagt aan een ander, omdat zij daar niet meer genoeg tijd voor heeft. Voor haar is Wim Witteveen gevraagd onze penningen te beheren. Vanaf 1 januari ziet ons bestuur er nu zo uit! Voorzitter: Herman Garritsen Penningmeester: Wim Witteveen Secretaris: Arjen van Vessem 2 e Secretaris: Albert Schenk Coördinator + P.R.: Ben v/d Velden Notulist: Ans de Haan 2 e notulist: Paula Zitter Lid: Simonette Tak NIEUWJAARSLUNCH TRANSPORT Op de laatste zaterdag van januari laden we een combinatie vrachtwagen van 120 m3 bij onze opslag op het Zwitsalterrein. Het regent, maar gelukkig hebben we een heel groot zeil dat we tussen de wagens spannen en dan redelijk droog blijven. In deze wagen o.a. heel veel matrassen, deuren, nachtkastjes, maar ook een wasmachine, koelkast, vriezer, Zo langzamerhand gebruikelijk bij onze WHOE is de Nieuwjaarslunch in ons sorteercentrum op de eerste dinsdag in het nieuwe jaar. Ook nu waren 80% van de vrijwilligers aanwezig en werden er vele handen geschut en wensen geuit! Daarbij werd heerlijke soep en smakelijke broodjes geserveerd door onze gastvrouw Els met wat hulp. behandeltafels, kasten, gordijnstoffen, stoelen, enz. enz. Deze wagen gaat naar onze Rode Kruispartners in Ternopil, Oekraïne. Vier dagen later wordt hij gelost bij hun opslag, gaan de papieren naar het ministerie in Kiev en worden de goederen 5 weken later verdeeld over tehuizen en particulieren in de provincie.(op de rechtse foto op de volgende pagina wordt de wagen gelost in Ternopil door beroepsbrandweermannen.)

3 FEBRUARI 2019 OPSLAGRUIMTE GEZOCHT Het ziet er naar uit dat we de komende maanden heel erg veel goederen krijgen, die niet direct doorgestuurd kunnen worden, maar eerst moeten worden nagekeken en gesorteerd. Daarvoor is extra opslagruimte nodig. Via facebook, huis-aan-huis bladen, makelaars, onze site en dagblad de Stentor worden oproepen geplaatst, maar helaas zonder resultaat. Er staat in Apeldoorn voldoende leeg, maar helaas wordt er voor een paar maanden de volle prijs gevraagd. Gelukkig komen we in contact met Dijkgraaf-Rijsdorp (kantoorartikelen) aan de P.W. Alexanderlaan. Zij hebben een leeg pand dat we wel tijdelijk voor een schappelijk prijsje voor 3 maanden mogen huren! Niel en Henk Dijkgraaf, heel hartelijk dank! GEKREGEN GOEDEREN Een telefoontje uit Almelo, of we misschien interesse hebben in een grote hoeveelheid babykamergoederen zoals kinderbedjes, commodes, wandrekjes, kasten, enz. Alles nieuw maar wat gedateerd en het zit nog in dozen. Na alles bekeken te hebben, zeggen we ja en regelen dat het opgehaald wordt. Drie vrachtwagens zijn er nodig om alles naar Apeldoorn te krijgen! Het is zo enorm veel, dat we daar de helft van de tijdelijke opslag mee kunnen vullen. Er zijn vele dagdelen nodig, om alles uit te zoeken en bij elkaar te zoeken, te nummeren en klaar te zetten voor meerdere transporten.

4 SCHOOLTAFELTJES EN -STOELTJES Van OBS de Parken krijgen we drie bakwagens vol met mooie schooltafeltjes en stoeltjes, grote tafels, schoolkasten, buiten- en binnenspeelgoed, garderobekastjes enz. enz. Stichting Medic uit Apeldoorn komt ons met hun bakwagen Helpen, alles naar onze tijdelijke opslag te brengen. Heel mooi is te zien dat de school zuinig is op hun vloer. Alle stoeltjes hebben een tennisbal onder de pootjes! Ook uit Deventer en Heerde krijgen we vele schooltafeltjes en -stoeltjes, schoolkasten, Tl-armaturen, enz. enz. HONDERDEN STOELEN Een congrescentrum uit Elspeet gaat al haar verschillende soorten stoelen vervangen door 1 nieuw soort. Of de stichting WHOE misschien interesse heeft in ruim 200 verschillende oude stoelen. Na eerst gekeken te hebben, zorgen wij ervoor dat ze in onze opslag komen te staan, en met verschillende transporten een tweede leven krijgen in Oekraïne. STAPELBEDDEN EN HEEL VEEL MATRASSEN TROUWJURKEN Het gebeurt niet vaak, maar zo nu en dan krijgen we bijzondere goederen aangeboden B.v. hele leuke hoedjes maar ook trouwjurken. Een van onze vrijwilligers is dan niet te beroerd om deze even te passen en te showen hoe hij staat. Soms zijn ze hier en daar wat verkleurd, of zit er een naadje los, dan wordt hij meegenomen naar huis om te reinigen en eventueel te herstellen. (Top dames!) Daarna gaan ze netjes in een doos, en heeft een bruid in Oekraïne haar mooiste dag van haar leven in een trouwjurk uit Apeldoorn. Het Woldhuis (logeerhuis van Sinterklaas) in Apeldoorn gaat hun slaapkamers veranderen, en vraagt onze stichting of wij hun stapelbedden en matrassen willen mee-- nemen naar Oekraïne, om ze zo een tweede leven te geven. Natuurlijk willen wij dat, en met een bakwagen en 6 vrijwilligers staan er binnen een dagdeel 36 stapelbedden met 72 matrassen in onze loods! Ook krijgen we van iemand anders, prachtige rieten stoelen aangeboden

5 TRANSPORT Ook in de wagen die eind februari wordt geladen, zitten deuren, matrassen, heel erg veel stoelen, kasten, en schoonmaakkarren, 18 stapelbedden met matrassen, tafels (poten eraf), wel 100 schooltafeltjes en 100 -stoeltjes (met tennisballen aan de poten), maar ook 10 schoolkasten, postoelen, behandeltafels en natuurlijk heel veel dozen en zakken met kleding, schoenen, speelgoed, knuffels, keukengerei, gordijnstoffen, enz. Ook deze wagen gaat naar de provincie Ternopil, en wordt verdeeld over de 18 regio Rode Kruisafdelingen in die provincie. (De foto s aan de rechterkant komen uit Oekraïne met daarop het uitladen van de wagen) MAART 2019 OPEN-OPSLAG-DAG: We beginnen de maand maart met een open-opslag-dag bij onze loodsen op het Zwitsalterrein. Al vroeg worden er partytenten opgezet, zitjes gemaakt, beamers en schermen opgezet, wegwijsborden geplaatst, koffie gezet, glühwein en erwtensoep warm gemaakt, en de cadeaus uit Oekraïne uitgestald. Medewerking is er van de dames die dekens maken, en een groep die Rode Kruiskleding aan het tornen is. Ruim 100 belangstellenden konden we die middag begroeten en rondleiden. Net voordat er een bui naar beneden komt is alles weer netjes opgeruimd.!

6 DONATEURWERVINGS-ACTIE: Op zaterdag 2 maart tegelijkertijd met de open-opslag-dag, is ook onze DONATEURWERVINGS- ACTIE van start gegaan. Door toename van het aantal goederen kunnen, we eventueel ook meerdere vrachtwagens naar de hulpbehoevende medemens sturen, maar daarvoor ontbreekt ons het nodige geld. Daarom deze actie, om te proberen een vast bedrag te krijgen om wat extra s te kunnen doen. De actie (die een jaar duurt) heeft tot nu al 29 donateurs opgeleverd, die samen ruim 2500,- doneren. In deze nieuwsbrief vindt u een DONATEURSKAART. Als u overweegt donateur te willen worden van de stichting W.H.O.E., verzoeken wij u deze kaart in te vullen en te sturen naar stichting WHOE, p/a de Rosenhaag 7, 7325 EW, Apeldoorn Bij voorbaat dank. NL-DOET ACTIE U heeft vast wel gehoord van het NL-DOET weekend van het ORANJEFONDS in maart. (vele leden van de koninklijke familie doen dan ook klusjes). Ook wij hebben ons opgegeven als een organisatie die klussen heeft, om gedaan te worden. Op zaterdag 16 maart zijn ruim 10 mensen komen helpen, bij het vullen van 340 jute tasjes voor kinderen in Oekraïne. De afgelopen maanden hebben wij heel veel verschillende goederen Gekregen, die heel goed door kinderen gebruikt kunnen worden, zoals: kleurpotloden, pennen, papier, multomappen, zeep, tandenborstels, tandpasta, schriftjes, kleine beestjes, enz. Nu was het idee ontstaan om dat allemaal in tasjes te doen (die we ook gekregen hebben), en uit te laten delen op scholen of kindertehuizen. Alle goederen die in de tasjes moeten, staan netjes op karretjes achter elkaar uitgestald in onze loods. Met een leeg tasje loopt iedereen erlangs en vult zo het tasje, het loopt gesmeerd! Tussen de middag is er ook nog soep en een broodje! De tasjes zijn opgeslagen in zelfgemaakte houten kisten en zijn met de transporten van april en mei meegegaan naar Oekraïne. Hieronder de verdeling van die 340 tasjes: --kinderrevalidatiecentrum ""RODYNYJ ZATYSHOK"" -64 tasjes --kinderrevalidatiecentrum ""SHKOLA ZYTTJA" -30 tasjes --recreatiecentrum kinderen oorlogsgebied "BEREG NADII" -66 tasjes --grote basisschool in dorp Myshajlivka -136 tasjes --kleine basisschool in dorp Myshajlivka -30 tasjes --sociaal centrum voor dakloze kinderen -14 tasjes BROCANTE MARKT Ook in maart krijgen we, als vergoeding voor het leveren van verkeersregelaars, een gratis verkoopplek tijdens de brocante markt in de Zwitsalhallen. De twee dagen verkoop leveren ruim 500,- voor de kas op. Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt!

7 ZIEKENHUISBEDDEN Een van de redenen waarom we een tijdelijke grote opslag nodig hadden, is de volgende! Via een van onze tolken (Angelina uit Rotterdam) komen we in contact met het Erasmus Medisch Centrum uit Rotterdam. Zij gaan ruim 900 bedden vervangen voor extra slimme bedden! Of wij misschien rond de 250 bedden zouden willen hebben, en kunnen vervoeren naar ziekenhuizen in Oekraïne. Ze worden allemaal naar Apeldoorn gebracht! Uiteindelijk 244 stuks. Het bestuur zegt hier ja tegen en ze worden neergezet in de tijdelijke grote opslag aan de Koningslijn. Van daaruit worden ze met zeven vrachtwagens (sommigen verder vol geladen met allerhande goederen), vervoerd naar Oekraïne. Vijf van deze vrachtwagens worden ook betaald vanuit Oekraïne! Angelina (de tolk uit Rotterdam) zal zorgdragen voor de verdeling van 144 van deze bedden in en rond de plaats Khmelnitskyi. Verder gaan er bedden naar Kiev en Ternopil. TRANSPORT Eind maart worden er twee wagens geladen. Op verzoek van het Rode Kruis in Kiev wordt er een wagen geladen met alleen ziekenhuisbedden. Als de wagen onderweg is, komt er een bericht uit Kiev dat ze de bedden nog niet kunnen ontvangen i.v.m. een niet goedgekeurde opslag. Gelukkig heeft onze coördinator een plan B (de chauffeur krijgt bij voorbaat een extra set papieren mee voor een andere regio) en sturen we de wagen naar Ternopil, waar de bedden met open armen worden ontvangen! De tweede wagen die wel helemaal wordt volgepakt, gaat ook naar Ternopil want die provincie is zo groot, dat ze daar wel 100 wagens kunnen verdelen over zeer arme instellingen, organisaties en particulieren. In deze wagen heel veel babykamermeubelen, schoonmaakkarren, stoelen, douchbedden, lappen stof, behandeltafels, tafels en +/- 500 dozen en zakken met kleding, huisraad, schoenen, beddengoed, speelgoed, enz.

8 APRIL 2019 TORNEN POPPEN EN ANDER NAAIWERK ROMMELMARKTEN Zoals u in vorige nieuwsbrieven heeft kunnen lezen, hebben wij duizenden kledingstukken gekregen van het Rode Kruis waar het stiksel Het Nederlands Rode Kruis vanaf gehaald moet worden. Tientallen dames (en een enkele heer), hebben daar aan meegewerkt. Nu in april zijn de laatste kledingstukken aan de beurt, en dat gaat heel gezellig rond een tafel met koffie en iets lekkers! Allen die hier aan meegeholpen hebben: HEEL VEEL DANK!! Wat is het toch geweldig dat er zoveel mensen bezig zijn voor kinderen in Oost Europa! Zo krijgen we regelmatig prachtige aangeklede poppen, gebreide popjes, dekbedhoezen, zelf gemaakte truitjes, handschoenen, sjaals, enz. HANDWERKERS: HEEL VEEL DANK!! Voor wie ook zelf thuis wil breien of haken voor Ons, hebben wij heel veel wol en garen liggen. Komt u gerust op dinsdagmiddag even langs aan de Prinsenweide 14, Apeldoorn. Er zijn in Apeldoorn nog een aantal kerken die rommelmarkten houden. En natuurlijk wordt niet alles verkocht. Wat overblijft is soms nog heel goed bruikbaar, en dan is het zonde om het naar de stort te brengen. Gelukkig weten de organisatoren de weg naar de stichting WHOE te vinden, en krijgen wij soms aanhangers vol met mooie bruikbare goederen die mee kunnen naar Oost-Europa! COLOFON: Algemeen telefoonnummer: Dagelijks bestuur: druk 1 voor Ophaaldienst Voorzitter Herman Garritsen druk 2 voor P.R. Secretaris Arjen van Vessem druk 3 voor Coördinator Kofferbakverkopen 2 e Secretaris Albert Schenk druk 9 voor Secretaris Penningmeester Wim Witteveen Coördinator / P.R. Ben v/d Velden Sorteercentrum + inname goederen Notulist Paula Zitter Prinsenweide 14 Apeldoorn 2 e notulist Ans de Haan = zijstraat van de Stadhoudersmolenweg. Lid Simonette Tak Open: elke dinsdagmiddag van uur De stichting is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Websites: / Instelling (ANBI). Giften gedaan aan de stichting info@whoe.nl zijn daardoor aftrekbaar. De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Oost-Nederland onder nr: Bankrekeningnummer NL 53 ABNA t.n.v. stichting WHOE Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de stichting Mondial- Apeldoorn, waarin de stichting W.H.O.E. participeert. Waarvoor onze dank!

9 TRANSPORT Half april worden er weer twee combinatievrachtwagens geladen vanuit onze tijdelijke opslag en onze loodsen op het Zwitsalterrein. In beide wagens 36 ziekenhuisbedden met matrassen, 1 kist met sanitair, 3 kisten elektrische apparaten, 2 kisten met kindertasjes, kinderstoelen, fietsen, honderden stoelen, stapelbedden, schoonmaakkarren, babykamermeubilair, dekbedden, rolstoelen, postoelen, aangevuld met honderden zakken en dozen met kleding, huisraad, speelgoed, beddengoed, lappen stof, schoenen, enz. Deze twee wagens gaan naar en worden betaald door de stad Khmelnitskyi, en verdeeld door onze partner organisatie BLAGO PORUCH.

10 VERSLAG VAN HET BEZOEK AAN OEKRAINE! Van 13 t/m 20 april is een groep van 6 vrijwilligers op bezoek geweest bij onze partners in Oekraïne. Arjen van Vessem, Dirk Pot, Erik Zitter, Ans de Haan, Alla ter Huerne en Paula Zitter. Wat ze allemaal beleefd hebben kunt u hieronder lezen en zien. Dag april Om half zeven zijn we vertrokken vanaf de parkeerplaats, Shell tankstation aan de Lange Amerikaweg en uitgezwaaid door enthousiaste familie- en bestuursleden. Temperatuur is rond het vriespunt en in no time zijn de ramen beslagen door verhitte reizigers. In de buurt van Osnabrück worden we getrakteerd op een forse sneeuwbui. Het maakt Dirk niks uit, het gaspedaal doet zijn werk. Er is volop koffie, thee, brood en heeeeeel veel lekkers aan boord. De stemming zit er goed in. Bij Bad Oberhausen is de nieuwe snelweg klaar, geen stoplichten meer wat behoorlijk veel tijdwinst oplevert. Inmiddels sneeuwt het niet meer, maar het landschap doet winters aan, witte bermen met wit bloeiende struiken, heel bijzonder. De mannen rijden om de beurt, een geweldige constructie, chapeau!! De eerste 1268 km zitten er op, we overnachten in het motel van Wieliczka waar we eerst lekker gaan eten, daarna uitbuiken en naar bed. Morgen weer verder. Dag april 2019 Na een goede nacht en een uitgebreid ontbijt, vertrekken we om 8 uur. De temperatuur is aan de lage kant, maar heel voorzichtig breekt het zonnetje door. Het lijkt een mooie dag te worden. Om uur (Poolse tijd) zijn we bij de Poolse grens. Wat een gedoe allemaal. Om uur krijgen we groen licht. Alles bij elkaar heeft het twee uur geduurd. Bij het eerste benzinestation getankt en een sanitaire stop. Verder gaan we over een drukke tweebaansweg en er wordt weer eerlijk van chauffeur gewisseld. Het weer is uitstekend, licht zonnig, een groot verschil met gisteren. Tot Ternopil was de weg goed, daarna hebben we afwisselend over een goed, slecht tot zeer slechte weg gereden. Om half zes komen we aan bij het hotel in Khmelnitskyi, waar we worden ontvangen door Angelina en Nykola (oprichters van de organisatie BLAGO PORUCH). We krijgen op traditionele wijze een prachtig welkomstbrood (koroway) aangeboden. Daarna hebben we een kleine Paasmarkt bezocht en hebben heerlijk gegeten in een plaatselijk restaurant. Weer een lange, maar mooie dag voorbij. Dag april We gaan naar de Medische Sociale Dienst, die zorgdraagt voor de opvang van vluchtelingen en daklozen. Zij worden eerst uitgebreid medisch onderzocht, om te voorkomen dat ziekten zich verspreiden. Hier verblijven o.a. vrouwen en mannen, die soms totaal geen documenten hebben. De MSD probeert mensen weer in de maatschappij te krijgen. Deze organisatie wordt gesteund door de stad Khmelnitskyi. Ze krijgen 1 x per dag te eten en in de winter 2x per dag. Mensen met verschillende beroepen worden opgenomen, en worden hier weer op weg geholpen. Wat hier heel hard nodig is zijn bedden, matrassen, wasmachine, rollators, krukken, pleisters, verband, handdoeken, stoelen en tafels uur. We gaan naar het gebouw van de sociale hulp. Hier komen mensen per jaar. Ook thuishulp wordt vanuit hier geleverd, o.a. door voedselpakketten 1 x per jaar met producten die ongeveer 3 maanden bruikbaar zijn. Angelina neemt een lijst mee waarop de dingen staan waar behoefte aan is. Het is er niet luxe, maar wel schoon en alles werkt. We hebben het beroerder gezien.

11 Daarna naar een kinderdagverblijf. 71 kinderen waarvan 9 kinderen thuiszorg hebben. Het ziet er allemaal verzorgd uit. We zien een stuk van de revalidatie. Zowel geestelijk als lichamelijk en visueel beperkte kinderen, krijgen aangepast onderwijs. Waar deze instantie om verlegen zit zijn kinderrolstoelen, tafeltjes en stoeltjes, kindermeubilair en -bedjes. Om uur rijden we naar het stadsziekenhuis. We worden ontvangen door de geneesheer directeur en de chef arts longafdeling. De ziekenzalen zien er erbarmelijk uit. De bedden zijn doorgezakt en vooroorlogs. De matrassen verdienen de naam matras niet u. Vervolgens gaan we naar een opvang voor geestelijk beperkte jongeren vanaf 18 jaar. Deze jonge mensen worden liefdevol opgevangen en creatief bezig gehouden. Er wordt vol enthousiasme voor ons gezongen. Daarna een uitgebreide fotosessie voor de plaatselijke krant. Ze zouden graag papier, potloden, creatief materiaal etc. krijgen. We laten daar gevulde tasjes en chocolaatjes achter uur. Op weg naar het kinderziekenhuis en de burgemeester. Weer worden we door een delegatie ontvangen, waarbij Arjen een document overhandigd krijgt uit dankbaarheid, terwijl ze nog niets hebben ontvangen. Arjen wordt geïnterviewd door de plaatselijke T.V. De operatiekamers worden getoond en de opnamekamer voor de operatie. De bedden zijn oud en hebben geen fatsoenlijke matrassen. De couveuse-afdeling is aandoenlijk, kindjes liggen onbeschermd aan de apparatuur. Bedjes voor 0 tot 2 -jarigen zijn heel welkom. Ook grote bedden zijn hard aan vervanging toe. Na een uitstekende lunch in een goed restaurant, aangeboden door sociale zaken, gaan we naar de plaats Holovchyntsi 40 km verderop. Daar bezoeken we een revalidatie/recreatiecentrum voor diverse groepen. Hier worden o.a. kinderen uit de frontlinie voor een vakantie opgevangen. Ook hier is weer grote behoefte aan bedden, matrassen, rollators en invalidenwagentjes. Keukenapparaten zijn ook welkom. Inrichting voor nieuwe kamers, tafels stoelen en kasten. Ook linnengoed is welkom. Om uur gaan we terug naar ons hotel. We hebben heel veel indrukken opgedaan. Ook hier is weer veel nodig, maar de opwaartse ontwikkeling en betrokkenheid van het personeel maakt veel indruk. Zij werken hier dag in dag uit onder omstandigheden die nog veel verbetering vragen. Dag april Om 9.00 uur vertrekken we naar het hoofdkantoor van de gezondheidszorg van de provincie Khmelnitskyi. Het sneeuwt. We worden welkom geheten door de directeur. Zij proberen vanuit hier, medische hulp te verlenen via mobiele hospitalen. Er zijn heel veel plannen op medisch gebied, echter de financiën zijn het grootste probleem. Zij lijden enorm onder de oorlogvoering in Oost- Oekraïne die gigantisch veel geld kost. Dan gaan we naar de kliniek voor aidspatiënten in Skarzhyntsi, ongeveer 18 km verder. Zij behandelen rond de patiënten per jaar. Trots laat de directeur ons het meubilair en de bedden zien, die hij uit een vorig transport van onze organisatie heeft ontvangen. Uit Amerika heeft hij geavanceerde apparatuur ontvangen voor bloedonderzoek gericht op aids en hepatitis. Vol trots laat hij het laboratorium zien.

12 11.15 uur, We gaan naar en school in het dorp Mychalovka met inwoners. Hier heeft Angelina gewoond. We worden ontvangen door de burgemeester. Al meer dan 35 jaar is hier niets veranderd. Nog steeds de oude schoolborden en het oude meubilair op een paar klassen na, waar nu ons meubilair staat. Hier delen we appeltjes en spekjes uit. In dit dorp in hetzelfde complex huist ook een kindercrèche waar de peuters een schattige voorstelling geven. Daar delen we ook appels en spekjes uit en geven poppen af waar ze heel blij mee zijn. Vervolgens bezoeken we de polikliniek op hetzelfde terrein. Schrijnend oud en basaal. Ook hier weer hetzelfde verhaal, bedden, matrassen, etc. Voor de hele omgeving is hier de tandarts gevestigd. Ik (Ans) was in shock om te zien hoe de apparatuur eruit zag. Zeker niet beter dan 65 jaar geleden bij ons. Deze Polikliniek geldt voor 30 dorpen. Ongelofelijk hoe ze met zoveel trots alles laten zien, hoewel ze weten dat het allemaal flink gedateerd is. Dit noemen wij Liefde voor het vak, anders kan het niet. Een heerlijke lunch wordt ons aangeboden. Vooraf worden we door 4 traditioneel geklede dames getrakteerd op bekende Oekraïense liederen. Een hartverwarmend tafereel. Na een korte bezichtiging, gaan we naar het provinciale ziekenhuis. Daar worden we ontvangen door de arts traumatologie en orthopedie. De kamers staan propvol met bedden, waar wij 2 bedden zetten, staan er hier 5. Het is geen luxe, de matrassen zijn van normale dikte. De operatiekamer ziet er niet uit. De operatietafel is van ver uit de vorige eeuw, 40 jaar oud. Wel hangen er twee mooie operatielampen, geschonken door Noorwegen. Onze missie heeft als opdracht, om ook te kijken of de goederen uit ons gestuurde transport hun plek hebben bereikt. Zowel op de scholen als in de ziekenhuizen hebben we de bedden, tafels, stoelen, etc.etc. aangetroffen. Soms moeten lokalen nog worden opgeknapt, en wachten de bedden of het schoolmeubilair nog in eigen opslag. Ook dit is ons getoond. We dineren in een bijzonder Oekraïens restaurant met echte Oekraïense live muziek. Dag april 9.00 uur. Vertrek naar de stad Vinnytsia. De toestand van de hoofdweg waar al het verkeer overheen moet, is bar en boos. Er wordt aan gewerkt, maar het duurt nog wel even voordat het klaar is. Rond half twaalf zijn we op de plaats van bestemming. We worden door de stad geloodst door Serhyi en Olena van het provinciaal Rode Kruis en rijden naar het provinciale Rode kruisgebouw. We worden hartelijk ontvangen met koffie, thee en mooi opgemaakte schalen met brood, kaas, worst en spek. Ook hier wordt weer een certificaat uit dankbaarheid overhandigd. Rond uur rijden we naar de plaats Woronowytsya 25 km verderop, waar we eerst een soort van blijf-van-mijn-lijfhuis bezoeken. In de meeste gevallen hebben deze vrouwen veel te maken gehad met geweld. Fijn om te zien is, dat er al diverse goederen uit ons eerder gestuurde transport staan, zoals wasmachines, wandelwagens, fietsjes en een bank. Hier is vooral kleding nodig voor moeders en kinderen, en schoenen en pantoffels, maar ook serviesgoed en pannen voor de keuken. Verder ledikantjes, commodes, wandkasten, stoelen en computers. Geen grote hoeveelheden. Hier laten we de zelf gevulde kindertasjes achter, die volgens de Rode Kruismedewerkster een hele goede bestemming krijgen. Ter plekke wordt een klein hummeltje in de door een van ons meegebrachte jasjes, gestoken. Hier hebben we het voor gedaan. Wauw!

13 In het pand ernaast wordt hard gewerkt ende boel ingericht, voor opvang van gehandicapten Er is behoefte aan matrassen, revalidatiemateriaal, massagetafels, 2 of 3 rollators, 1 of 2 rolstoelen, kinderkleding en vrouwenkleding. Om uur vertrekken we naar Bratslaw weer 40 km verder, waar een internaat voor weeskinderen staat. Hier gaan 240 kinderen naar school, waarvan 40 kinderen intern zijn. De directrice is bijzonder trots op de school met name over het sportgedeelte. De sportzaal ziet er voor hun begrippen geweldig uit. Blij zijn ze met de van ons gekregen gymmatten, springplank, en andere sportartikelen. Verder gaan we, naar een psychiatrisch opvangtehuis. 3 gebouwen voor vrouwen en één voor mannen. Een nieuwe afdeling is in ontwikkeling. Ze vragen om bedden, matrassen, postoelen, brancards, dekens en dekbedden en spullen voor een tandartsinrichting die ze graag willen opstarten. De afdeling met bedlegerige patiënten is gehuisvest in een erbarmelijk gebouw. Daar zijn ze blij met heel veel, met name audioapparatuur zodat ze in diverse kamers muziek kunnen luisteren of verhalen kunnen horen. Het gaat dan om ongeveer 20 boxen. Hier hebben we behoorlijk wat door ons opgestuurd meubilair gezien en gefotografeerd. Goed om te ervaren hoe dankbaar ze zijn. Gezegd moet worden dat dit toch wel een verdrietig laatste bezoek van de dag was, maar wel de werkelijkheid. Om half vijf gaan we op zoek naar ons hotel om ons op te knappen en daarna een hapje te eten in het restaurant van het hotel. Dag april Na een overnachting in een prima hotel in Vinnytsia en een uitstekend ontbijt met heel veel zelfgemaakte producten, vertrekken we naar Ternopil. (260 km). Om uur staan we daar voor het hotel midden in het centrum. Vanmiddag gaan we naar het plein waar het Rode Kruis een kraam heeft, met een speciale actie die voor hun geld in het laatje moet brengen. Vanavond gaan we in het centrum eten met Lesya (directeur provinciaal Rode Kruis Ternopil) en Halyna (directeur Rode Kruis afdeling Borschiv). Beide dames zijn in 2017 bij ons in Apeldoorn geweest i.v.m. ons 25 jarig bestaan. Morgen om 8.00 vertrekken we naar Polen. Het is goed geweest. Dag april Vrijdagmorgen om 8.00 uur Oekraïense tijd, vertrekken we. Om half twaalf zijn we bij de grens waar het opvallend stil is, dus met aangepaste tijd rijden we om half twaalf Polen in. Al met al één uur oponthoud. Met de nodige stops zijn we om uur bij het hotel. We hebben nog mooi de tijd om de auto door de wasstraat te halen, zodat we de morgen ochtend om 8.15 uur met een blinkende auto met de laatste rit naar huis kunnen vertrekken. Dag april We zijn nog maar amper de Duitse grens over, of we moeten een politiebusje volgen. Paspoorten worden gecontroleerd en de reden van aanhouding is dat het een Nederlandse auto is, met daardoor grote kans op drugsvangst.( ) De reis is heel voorspoedig verlopen. Fijn om de familie en vrienden weer te zien en vooral het enthousiasme, waarmee we worden ontvangen. Medereizigers bedankt voor de fijne week met elkaar. Ans de Haan

14 MEI 2019 TRANSPORT In mei worden er 2 x 2 wagens geladen. Wagen 1 gaat dan toch, na een vertraging van 2 maanden, met alleen 36 bedden en matrassen naar een ziekenhuis in Kiev. Zij betalen zelf de vrachtwagen, dus laten we dat zo. Wagen 2 laden we voor onze partners in Ternopil met o.a. 28 ziekenhuisbedden, 45 matrassen, maar ook ruim 100 stuks stoelen en ander meubilair, heel veel babykamermeubels, en aangevuld met honderden zakken en dozen met kleding, schoenen, huisraad, beddengoed, speelgoed, keukengerei, enz. Wagens 3 en 4 gaan naar Khmelnitskyi. De inhoud van beide wagens is nagenoeg gelijk: 36 ziekenhuisbedden met matrassen, 25 nachtkastjes, sporttoestellen, kisten met kindertasjes, kisten met elektronische goederen, rolstoelen en rollators, fietsen, schoolborden, dekbedden, veel babykamermeubels en natuurlijk aangevuld met vele zakken en dozen.

15 RESTANT RODE KRUIS KLEDING We hebben al eerder geschreven, dat we van het Nederlandse Rode Kruis vele duizenden kledingstukken hebben gekregen, waarvan het label verwijderd moet worden. Eind april is dat dan allemaal klaar. Ondertussen zijn al vele dozen en zakken met Rode Kruiskleding naar onze partners in Oekraïne gegaan. Het Provinciale Rode Kruis van Ternopil en Vinnytsia hebben al hun afdelingen al voorzien van deze kleding. Zij geven aan niet meer nodig te hebben. Maar we hebben nog zoveel! De kleding doorgeven naar een andere provincie in Oekraïne is helaas administratief (douane), niet mogelijk. Gelukkig hebben we veel contact met andere hulporganisaties in Nederland, die naar andere provincies gaan in Oekraïne. We hebben hen gevraagd om onze laatste Rode Kruiskleding op te komen halen, en mee te nemen naar hun provincies. Zo komt de laatste Rode Kruis kleding (ruim 300 dozen en zakken), toch terecht waar het moet zijn! Stichting "Meierijstad helpt Oost-Europa & "Oekraïne heeft hulp nodig" bedankt voor het ophalen/meenemen! JUNI 2019 EVEN IN HET ZONNETJE HOBBYBEURS SPONSORS EN DONATEURS BEDANKT U weet dat we ruim 75 vrijwilligers hebben, die van alles en nog wat voor de stichting doen. Uitzoeken van kleding, schoenen, breekbare goederen, speelgoed, medische goederen, knuffels, elektrische apparaten controleren, laden van vrachtwagens, helpen bij de kofferbakverkopen, gastvrouw zijn, loodsen goed inpakken, goederen halen en repareren van allerlei zaken. Het bestuur is natuurlijk gek met al deze vrijwilligers, maar die laatste vrijwilligers willen we toch even in het zonnetje zetten, als dank voor het repareren van een van de aanhangers die bijna uit elkaar valt, en die we hard nodig hebben tijdens de kofferbakverkopen. Joop, Henk en Gerrit bedankt!! Monique Hennekes is ook iemand die haar hart op de juiste plek heeft zitten, en heel graag iets voor onze stichting doet. Zo komt ze op het idee om in Beekbergen een hobbybeurs te organiseren om wat geld voor onze stichting bij elkaar te krijgen, én omdat ze zelf ook heel veel leuke dingen maakt. Met medewerking van enkele WHOE-vrijwilligers wordt er een heel gezellige beurs gehouden in Dorpshuis de Hoge Weye. Opbrengst: enkele honderden euro s! Bedankt Monique!! In het afgelopen seizoen hebben we 14 vrachtwagens met overtollige goederen naar de hulpbehoevende medemensen kunnen brengen, dankzij heel veel mensen! We willen vooral iedereen die er voor zorgt dat we ook financieel de zaken rond kunnen breien (giftgevers en donateurs), heel hartelijk bedanken! Ook dank aan al die sponsors die ons voorzien van geld, maar vooral van goederen en diensten! Op de achterpagina ziet u die bedrijven en hun logo s.

16 TWEE VERZOEKEN 1) Wij ontvangen heel graag poppen zonder kleren aan, die geven we dan aan vlijtige handwerksters die voor deze poppen kleding breien en haken. 2) Brengt u a.u.b. uw overtollige goederen naar ons sorteercentrum aan de Prinsenweide 14, want het bestuur heeft besloten om vanaf 1 augustus geen goederen meer op te halen bij particulieren, i.v.m. de stijgende benzinekosten en vrijwilligerstekort! Packaging & Recycling Eerbeek

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA W. H. O.E. Stichting: van de Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA (BOEKJE) DECEMBER 2018 Van de OOST- EUROPA OKTOBER 2010 DECEMBER 2013 DECEMBER 2018 DECEMBER 2018 COLOFON: Algemeen telefoonnummer: 055-8200200

Nadere informatie

EEN STUKJE GESCHIEDENIS

EEN STUKJE GESCHIEDENIS April 2017 EEN STUKJE GESCHIEDENIS Het is oktober 1992 wanneer een groep van 6 personen besluit goederen te gaan inzamelen voor de hulpbehoevende medemens in Oost-Europa. De meeste van deze personen (waaronder

Nadere informatie

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA (BOEKJE) W. H. O.E. Stichting: van de Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA OOST- EUROPA OKTOBER 2010 OKTOBER 2011 Voorwoord De zomer is voorbij. Er is weer veel gebeurd na de laatste uitgave! Op 21 mei

Nadere informatie

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA W. H. O.E. Stichting: van de Van de Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA EXTRA (BOEKJE) DIK NUMMER OOST- EUROPA oud nieuw oud nieuw OKTOBER 2010 DECEMBER 2013 DECEMBER 2015 Stichting Werkgroep Hulptransporten

Nadere informatie

(BOEKJE) van de. Stichting: W. H. O.E. Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOSTEUROPA OKTOBER 2010. Oktober 2011

(BOEKJE) van de. Stichting: W. H. O.E. Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOSTEUROPA OKTOBER 2010. Oktober 2011 (BOEKJE) van de W. H. O.E. Stichting: OKTOBER 2010 Oktober 2011 Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA OOSTEUROPA Voorwoord Sinds de laatste uitgave van de nieuwsbrief is met veel hulp op 15 oktober twee

Nadere informatie

(BOEKJE) van de. Stichting: W. H. O.E. Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOSTEUROPA OKTOBER 2010 DECEMBER 2012. Oktober 2011

(BOEKJE) van de. Stichting: W. H. O.E. Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOSTEUROPA OKTOBER 2010 DECEMBER 2012. Oktober 2011 (BOEKJE) van de W. H. O.E. Stichting: Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA OKTOBER 2010 Oktober 2011 DECEMBER 2012 1 OOSTEUROPA Stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (St. W.H.O.E.) Algemeen

Nadere informatie

www.kindereninnood.nl

www.kindereninnood.nl www.kindereninnood.nl Goederen voor een ziekenhuis in Cluj-Napoca (Roemenië) Stichting Kinderen in Nood voerde actie om goederen te verzamelen voor een reumatologisch ziekenhuis in de Roemeense plaats

Nadere informatie

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l S t i c h t i n g K i n d e r e n i n N o o d w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l Transport naar Hongarije Wij hadden een transport gepland naar de Roemeense plaats Buzău en hoorden een week van tevoren,

Nadere informatie

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA (BOEKJE) W. H. O.E. Stichting: van de Van de Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA OOST- EUROPA OKTOBER 2010 DECEMBER 2013 DECEMBER 2013 OKTOBER 2014 Stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (st.

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 3.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 3. MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Nijverheidsweg 13B Banknummer: NL49RABO0363853545 7071 CH Ulft Gironummer: NL23INGB0001183103 Tel.: 0315-685640 Handelsregister: 09098465 E-mail: info@moederteresa.com

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Hoogste tijd voor wat nieuws uit Oneşti. De tijd gaat zo vlug voorbij, de feestdagen en de jaarwisseling lijken nog maar net achter ons te liggen, maar toch is het

Nadere informatie

Beste lezers, ... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons.

Beste lezers, ... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons. Beste lezers,... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons. De afgelopen maand weer veel contact met de Syrische statushouders in Purmerend. Nu de mannen alleen langzamerhand allemaal hun gezin overkrijgen

Nadere informatie

(BOEKJE) van de. Stichting: W. H. O.E. Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOSTEUROPA OKTOBER 2010 JUNI 2013. Oktober 2011

(BOEKJE) van de. Stichting: W. H. O.E. Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOSTEUROPA OKTOBER 2010 JUNI 2013. Oktober 2011 (BOEKJE) van de W. H. O.E. Stichting: Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA OKTOBER 2010 Oktober 2011 JUNI 2013 1 OOSTEUROPA Stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (St. W.H.O.E.) Algemeen telefoonnummer:

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda Jaarrekening 2018 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Gouda Kamer van Koophandel 24409359 Voorwoord Met een gemiddelde van één hulptransport per maand was het jaar 2018 een druk, maar tevens een geslaagd

Nadere informatie

STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008

STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008 STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008 Geachte lezer, In mei jl. zijn we opnieuw met een transport in Moldavië geweest. We hebben wederom veel schoolmeubilair kunnen brengen. De scholen zijn hier héél

Nadere informatie

NIEUWS Alles werd door vier sterke mannen van Serafim met de hand ingeladen. Alle donateurs van harte bedankt!

NIEUWS Alles werd door vier sterke mannen van Serafim met de hand ingeladen. Alle donateurs van harte bedankt! 17 december 2009 Het laatste "kersttransport" dit jaar naar Roemenië, vanuit IJsselstein. Het was koud en er lag behoorlijk wat sneeuw en de Serafimcrew was zwaar onderbezet. De lading voornamelijk huishoudelijke

Nadere informatie

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST December 2013 Inmiddels onze vijfde nieuwsbrief alweer. Er is van oktober tot nu, weer veel gebeurd. Dankzij de medewerking van veel lieve mensen, Basisschool de Hasselbraam,

Nadere informatie

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l S t i c h t i n g K i n d e r e n i n N o o d w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l Transport naar Roemenië Op donderdag 10 november 2016 vertrok een vrachtwagen met hulpgoederen naar Alexandru Vladescu

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. .whoe.nl

NIEUWSBRIEF. .whoe.nl NIEUWSBRIEF.whoe.nl info@whoe.nl 055-8200200 AUGUSTUS 2018 JANUARI 2018 VAN DE BESTUURSTAFEL: We beginnen het jaar met een BESTUURSLEDEN-WISSELING. Gerda Bosch die namens de inpakdames in het bestuur zit,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers Nieuwsbrief 20 7 juli 2015 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: - Opbrengst doekoe actie - Luizenzakken niet meer op school - Schoonmaakavond - Zwemmen groep 3/4 - Laatste schooldagen - Eerste

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda Jaarrekening 2017 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Gouda Kamer van Koophandel 24409359 Voorwoord Het jaar 2017 was voor Stichting Oekraïne heeft hulp nodig een bijzonder en druk jaar. Sinds de oprichting

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije Jaarverslag 2014 Stichting Hart voor Hongarije Inhoud 1. Voorwoord 2. Aanleiding en achtergrond 3. Acties vanuit Nederland 4. Acties vanuit Hongarije 5. Visie op de toekomst Bijlage: Financieel jaarverslag

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda Jaarrekening 2016 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Gouda Kamer van Koophandel 24409359 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Jaarrekening 2015 Voorwoord Het jaar 2016 was voor Stichting Oekraïne heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Dag 3 - Lief en leed en???

Dag 3 - Lief en leed en??? Dag 3 - Lief en leed en??? Beste mede reisgenoten, Sorry dat het gisteren niet goed ging met de mail. Ik zal de foto's voortaan verdelen over een aantal mails want Romica heeft geen programma om ze te

Nadere informatie

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan Beleidsplan 2015 Mensen met een passie voor 4x4 steunen mensen in Bosnië Kerkstraat 30 6675 BS Valburg Tel: 0488-431422 Mobiel: 06-53885361 Fax: 0488-431883 Mail: info@stichting4wdsupportingbosnia.nl 1

Nadere informatie

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Hallo mede reisgenoten, Allereerst heel hartelijk bedankt voor jullie mails, dat doet ons goed en we kijken er ook naar uit. Voordat we over vandaag vertellen nog

Nadere informatie

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Kamp 2017 (2) Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Ermelo, 24 juli 2017. Beste allemaal, Vorige week zondag is kamp 2017 van start gegaan. ZONDAG De leiding stond al een tijdje op de oprit

Nadere informatie

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Hallo allemaal, Eerst even laten weten dat we goed en veilig aangekomen zijn zonder problemen. Leuk dat jullie weer met ons meereizen, we zullen proberen jullie

Nadere informatie

Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012

Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012 Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012 Bezoek projecten ds. Sandor Kovacs wie: wat: waar: wanneer: hoe: Niels en Theo Bezoek van onze vrienden aldaar, hand & spandiensten en inspiratie opdoen Subkarpaten,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 2

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 2 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal willen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Zádor, juli 2015 Wim en Liesbet Verschoor.

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Vanuit Hongarije Kledingbeurs Vlak

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 2, nummer 2.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 2, nummer 2. [1] MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: 0315-685640 Banknummer: NL49RABO0363853545 Fax: 0315-327300 Gironummer: NL23INGB0001183103 Commerzbank Emmerich: Nijverheidsweg 13B DE41320800100753115100

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DARES R09-UTRECHT SPECIALE DDW UITGAVE

NIEUWSBRIEF DARES R09-UTRECHT SPECIALE DDW UITGAVE NIEUWSBRIEF DARES R09-UTRECHT SPECIALE DDW UITGAVE Inhoud Voorwoord Uitgebreid verslag met veel foto s van het DARES Deelnemers Weekend Voorwoord Deze extra nieuwsbrief is een uitgave van DARES R09-Utrecht

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2009

VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2009 S T I C H T I N G N A D I A W A L T E R S I N G E L 1 1 9 7 3 1 4 N P A P E L D O O R N JAARVERSLAG 2009 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2009 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid

Nadere informatie

Jaarrekening 2015. Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda

Jaarrekening 2015. Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda Jaarrekening 2015 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Gouda Kamer van Koophandel 24409359 Voorwoord Stichting Oekraïne heeft hulp nodig stelt zich ten doel het aanbieden van hulpgoederen aan zorgorganisaties,

Nadere informatie

Verslag van een ontmanteling

Verslag van een ontmanteling Verslag van een ontmanteling door Stichting Steungroep Nederland Roemenië in samenwerking met Stichting Oost-Europa Boskoop en vrijwilligers ten behoeve van hulpprojecten in Roemenië. Op uitnodiging van

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum zaterdag 9 november 2013 Jaargang 7, nummer 2 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode Nieuws vanuit de stichting Om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Barát November. Van het bestuur. Oliebollenverkoop 2013: groot succes!!

Barát November. Van het bestuur. Oliebollenverkoop 2013: groot succes!! November 2013 Jaargang 7, nummer 2 Nieuwsbrief van de Stichting Hulp aan Roemenië-Moordrecht Van het bestuur Sinds kort: vernieuwde website: www.shrmoordrecht.nl Het tweede exemplaar van de Barát dit jaar.

Nadere informatie

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen.

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen. Nummer 6 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

Greadinita "Samariteanul" Calafindesti Puntii, nr 550, comuna Calafindesti, judet Suceava cod postal 727107 ROMANIA

Greadinita Samariteanul Calafindesti Puntii, nr 550, comuna Calafindesti, judet Suceava cod postal 727107 ROMANIA De tekening op het voorblad is van de door Stichting Hulp Oost Europa ondersteunde kleuterschool in Calafindesti: Greadinita "Samariteanul" Calafindesti Puntii, nr 550, comuna Calafindesti, judet Suceava

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 6, nummer 2.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 6, nummer 2. MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Nijverheidsweg 13B Banknummer: NL49RABO0363853545 7071 CH Ulft Gironummer: NL23INGB0001183103 Tel.: 0315-685640 Handelsregister: 09098465 E-mail: info@moederteresa.com

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 5, nummer 1.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 5, nummer 1. MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Nijverheidsweg 13B Banknummer: NL49RABO0363853545 7071 CH Ulft Gironummer: NL23INGB0001183103 Tel.: 0315-685640 Handelsregister: 09098465 E-mail: info@moederteresa.com

Nadere informatie

Jaargang 18 nr februari 2018

Jaargang 18 nr februari 2018 t Caphorst 2, 7688 RK Daarle Tel. 0546 697405, www.ark-ikt.nl Jaargang 18 nr. 12 22 februari 2018 Voorwoord Het is alweer bijna vakantie! Eerst hebben we morgen nog continurooster. Dit betekent voor de

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2015

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2015 Jaarverslag 2015 stichting ROKI Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2015... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Public Relations... 4 Activiteiten:...

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2016

Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2016 Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2016 Uitleg folder Als je bij Lunet zorg woont heb je recht op bepaalde zaken. Sommige zaken worden betaald door Lunet zorg. Lunet zorg krijgt daarvoor geld vanuit

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

IBAN: NL37INGB0004820836 9675 RC

IBAN: NL37INGB0004820836 9675 RC Nieuwsbrief 2 Stichting Jammajammi ~ samen werken aan een toekomst voor de kinderen van weeshuis Sunrise Apanga in Nepal ~ Inhoud nieuwsbrief: - welkom en presentatie nieuw logo - update weeshuis Sunrise

Nadere informatie

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag allemaal, Helaas moeten wij even afwijken van het schema. Vanavond hebben wij de bbq bij Light into Europe en kunnen dan geen verslag

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G 2014 Stichting van katoen (kledingbank) Stichting van Katoen is bij notariële akte opgesteld in 2010.

J A A R V E R S L A G 2014 Stichting van katoen (kledingbank) Stichting van Katoen is bij notariële akte opgesteld in 2010. J A A R V E R S L A G 2014 Stichting van katoen (kledingbank) Stichting van Katoen is bij notariële akte opgesteld in 2010. Stichting van Katoen stelt als doel bruikbare kleding geven aan mensen die het

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 5, nummer 3.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 5, nummer 3. MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Nijverheidsweg 13B Banknummer: NL49RABO0363853545 7071 CH Ulft Gironummer: NL23INGB0001183103 Tel.: 0315-685640 Handelsregister: 09098465 E-mail: info@moederteresa.com

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. December 2014

NIEUWSBRIEF. December 2014 NIEUWSBRIEF December 2014 Handicamp Outdoor: de vrijwilligersorganisatie die lichamelijk gehandicapten de mogelijkheid geeft om deel te nemen aan avontuurlijke en betaalbare kampeervakanties, met onze

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 7.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 7. MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Nijverheidsweg 13B Banknummer: NL49RABO0363853545 7071 CH Ulft Gironummer: NL23INGB0001183103 Tel.: 0315-685640 Handelsregister: 09098465 E-mail: info@moederteresa.com

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 5

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 5 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 2.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 2. MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Nijverheidsweg 13B Banknummer: NL49RABO0363853545 7071 CH Ulft Gironummer: NL23INGB0001183103 Tel.: 0315-685640 Handelsregister: 09098465 E-mail: info@moederteresa.com

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2015 STICHTING NACHAMU NACHAMU AMI

BELEIDSPLAN 2015 STICHTING NACHAMU NACHAMU AMI BELEIDSPLAN 2015 STICHTING NACHAMU NACHAMU AMI December 2014 1) INHOUDSOPGAVE 1) Inhoudsopgave... 1 2) Algemeen en achtergronden... 2 3) Situatie per heden... 2 4) Logistiek binnenland... 3 5) Logistiek

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 4.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 4. MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Nijverheidsweg 13B Banknummer: NL49RABO0363853545 7071 CH Ulft Gironummer: NL23INGB0001183103 Tel.: 0315-685640 Handelsregister: 09098465 E-mail: info@moederteresa.com

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Reisverslag Denemarken Duitsland Polen in 2013

Reisverslag Denemarken Duitsland Polen in 2013 Reisverslag Denemarken Duitsland Polen in 2013 Op maandagmiddag 15 juli 2013 vertrekken Peter en ik naar Noord Duitsland met een schoongewassen en gedesinfecteerde kuikenoplegger. Het eerste moment waar

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief januari 2017 Nieuwsbrief januari 2017 Op bezoek bij de school in Latrya. De bibliotheek is nog niet klaar, maar men heeft wel al concrete plannen gemaakt en wat het gaat kosten. De kosten zullen ongeveer 180, = zijn.

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17.

Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17. Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17. Afgelopen winter was het in de Oekraïne extreem koud, met temperaturen ver onder nul. Ook was er veel sneeuw gevallen. Ook in Hongarije werden extreme temperaturen overdag

Nadere informatie

VERSLAG BEZOEK AAN DE OEKRAÏNE

VERSLAG BEZOEK AAN DE OEKRAÏNE VERSLAG BEZOEK AAN DE OEKRAÏNE Voorwoord: Van zondag 6 t/m zondag 13 oktober is een delegatie van 4 personen van onze stichting op bezoek geweest in Oekraïne. Anne Zwaan (secretaris), Alla ter Huerne (penningmeester

Nadere informatie

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA (BOEKJE) W. H. O.E. Stichting: van de Van de Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA OOST- EUROPA OKTOBER 2010 DECEMBER 2013 DECEMBER 2013 Stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (St. W.H.O.E.) Algemeen

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35, Maart 2015 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief 35, Maart 2015 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief 35, Maart 2015 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 1ste nieuwsbrief van het 10de jaargang. Waarin U kunt zien en lezen wat er in de maanden januari, februari en maart gebeurd is en

Nadere informatie

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits december 2016

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits december 2016 BARMHARTIGHEID Ţicău Nieuwsflits Asociatia Crestina de Caritate Samariteanca Stichting emeth Ţicău Nieuwsflits 1 Beste mensen, De vorige Nieuwsflits is nog niet zo heel lang geleden verschenen, maar het

Nadere informatie

Hoe organiseer je een Geefplein?

Hoe organiseer je een Geefplein? Hoe organiseer je een Geefplein? WAT? Een Geefplein is een gratis markt voor iedereen. Er wordt niet betaald of geruild. Iedereen die spullen wil weggeven, kan ze naar het plein brengen. Iedereen die iets

Nadere informatie

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt (voor de bovenbouw) Hier willen we je op weg helpen bij het maken van een spreekbeurt. Je hebt ervoor gekozen om je spreekbeurt te houden over daklozen, of

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum donderdag 24 april 2014 Jaargang 8, nummer 1 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode (IBAN: NL30 INGB 0002 879507) Nieuws vanuit de stichting Om u op de hoogte

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT..

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT.. 21 december 2016 AGENDA 22 december Kerstviering op school, continurooster tot 14.00 uur. Meer informatie in deze nieuwsbrief 23 december Alle leerlingen s middags vrij. Begin Kerstvakantie 26 december

Nadere informatie

JAARSTUKKEN 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag van het secretariaat 2. Financieel verslag 4. Balans per Toelichting op de balans 5

JAARSTUKKEN 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag van het secretariaat 2. Financieel verslag 4. Balans per Toelichting op de balans 5 JAARSTUKKEN 2016 INHOUDSOPGAVE Blz. Jaarverslag van het secretariaat 2 Financieel verslag 4 Balans per 31-12-2016 5 Toelichting op de balans 5 Staat van baten en lasten 2016 en begroting 2017 6 Toelichting

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2014

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2014 Jaarverslag 2014 stichting ROKI Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2014... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Public Relations... 4 Activiteiten:...

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

5 & 6 juni. Ze geven zich dag en nacht, sponsor een Nonstopper!

5 & 6 juni. Ze geven zich dag en nacht, sponsor een Nonstopper! Nieuwsbrief Present Bollenstreek Present Bollenstreek heeft als doel om een maatschappelijke beweging op gang te brengen waarin het vanzelfsprekend is dat mensen naar elkaar omzien. Beste lezer, Present

Nadere informatie

Hartverwarmende inzet voor asielzoekers en vluchtelingen in Hemer

Hartverwarmende inzet voor asielzoekers en vluchtelingen in Hemer Hartverwarmende inzet voor asielzoekers en vluchtelingen in Hemer Verslag van de reis naar Duitsland op 20 januari 2015 Eind 2014 maakt Rotary Club Iserlohn, zusterclub van RC Voorschoten-Leidschendam,

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2015 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2015 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg.

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Inleiding

Jaarverslag 2012. Inleiding Jaarverslag 2012 Inleiding Dit jaar stonden we voor een nieuwe uitdaging: Het bestaande pand moesten we verlaten. Dus opzoek naar een andere locatie, dankzij de gemeente konden we een nieuw pand voor onze

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Hart voor Hoorn. Jaarverslag Stichting Hart voor Hoorn

Jaarverslag Stichting Hart voor Hoorn. Jaarverslag Stichting Hart voor Hoorn Jaarverslag 2016 Stichting Hart voor Hoorn 1. Inleiding In 2013 werd de Stichting Hart voor Hoorn opgericht op initiatief van Christengemeente De Hoorn. Het verlangen was om door middel van deze stichting

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij

Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij Als gebruikelijk doen wij de herfstactiviteit samen met de Stadsboerderij De Woelige Stal. Sandra, de boerin, had al gezegd:

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2018

Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2018 Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2018 Uitleg folder Als je bij Lunet zorg woont heb je recht op bepaalde zaken. Sommige dingen worden betaald door Lunet zorg. Lunet zorg krijgt daarvoor geld vanuit

Nadere informatie

Verslag Roemeniëreis eind april/begin mei 2018.

Verslag Roemeniëreis eind april/begin mei 2018. Verslag Roemeniëreis eind april/begin mei 2018. Ton, Csabi en ik (Alice) waren anderhalve week op de activiteitenboerderij in Telechiu. Csabi, een Hongaarse Roemeen van 31 jaar komt vaak vanuit Arad naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Onze eerste nieuwsbrief sinds wij op 29 oktober 2015 officieel een stichting zijn geworden. Graag willen wij jullie een update geven over hoe het met onze kinderen

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2015

Activiteitenverslag 2015 Activiteitenverslag 2015 1 Organiseren feest Apeldoorn 2015 In 2015 is voor het eerst een Schoorsteengelukfeest georganiseerd in de stad Apeldoorn. Het plan was om 75 kinderen van 0-10 jaar te laten deelnemen.

Nadere informatie