NIEUWSBRIEF. .whoe.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF. .whoe.nl"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF.whoe.nl AUGUSTUS 2018

2 JANUARI 2018 VAN DE BESTUURSTAFEL: We beginnen het jaar met een BESTUURSLEDEN-WISSELING. Gerda Bosch die namens de inpakdames in het bestuur zit, heeft aangegeven dat ze de WHOE gaat verlaten (i.v.m. haar leeftijd (70) en andere bezigheden). Ook Els Kroos, die de notulen van de vergaderingen verzorgt, wil dit graag aan een ander overlaten. Secretaris (Arjen van Vessem) geeft aan dat het werk wel heel erg veel is, en zou graag wat hulp hebben. Gelukkig hebben we voor al die plaatsen vervanging en aanvulling gevonden en ziet vanaf 1 januari het bestuur er zo uit: Voorzitter: Herman Garritsen Penningmeester: Frouke Tiemens Secretaris: Arjen van Vessem 2 e Secretaris: Albert Schenk Coördinator + P.R.: Ben v/d Velden Notulist: Ans de Haan 2 e notulist: Paula Zitter Lid: Simonette Tak KLEDING TORNEN Het Nederlandse Rode Kruis heeft eind 2017 haar vrijwilligers allemaal in nieuwe kleding gestoken. De oude kleding kan natuurlijk weggegooid worden, maar kan ook nog heel goed dienst doen in Oekraïne. Wij als WHOE hebben hele goede contacten met het Rode Kruis, en ons wordt gevraagd of wij misschien belangstelling hebben voor die overtollige kleding, maar. voordat het de grens over gaat, moet wel het labeltje het Nederlandse Rode Kruis verwijderd worden. Na wat overleg stemmen wij in, en krijgen duizenden kledingstukken met het grote Rode Kruis erop en dat labeltje. De WHOE prijst zich gelukkig met een grote actieve achterban, en zo gebeurt het dat een groot gedeelte van deze achterban al een half jaar bezig is met het eraf tornen van de labeltjes. - Een damesgroep o.l.v. Hetty van de Belt komt regelmatig bij elkaar en sommigen gaan ook gewoon thuis door. - De gezellige groep de Oase uit De Hofstad doet mee. - Ook veel vrijwilligers van de WHOE halen thuis labels van de jassen, T-shirts, bodywarmers en broeken. De eerste grote partij kleding is al naar Oekraïne en wordt al gebruikt. Een tweede grote partij staat klaar voor het transport van september. Voorlopig heeft het Rode Kruis nog heel veel overtollige kleding, dus kunnen we nog wel even door gaan met tornen! SCHOOLTAFELTJES- EN STOELTJES Leerplein 055, overkoepelend orgaan voor de openbare basisscholen in Apeldoorn, vervangt in de kerstvakantie al het schoolmeubilair van de Berg en Bos school. Zo komt het dat we direct aan het begin van deze maand vele honderden schooltafeltjes- en stoeltjes (leerling-setjes) bureaus en kasten krijgen aangeboden. We hoeven het niet te halen want het wordt gebracht door een verhuisbedrijf! Hoera!!

3 KNUFFELS VAN DE CLINICLOWNS Het contact was er al in 2017 (2000 knuffels gekregen), maar nu moet de rest ook echt weg. De grote opslag van de Cliniclowns in Utrecht moet leeg i.v.m. huuropzegging. In deze opslag liggen nu nog duizenden tweedehands knuffels, die de clowns ooit gekregen hebben. We hebben ze opgehaald en tijdelijk opgeslagen. Er was ook een heel bijzondere knuffel bij. Na een kleine reparatie (bedankt Kitty), is hij weggegeven aan een bevriende stichting in Hongarije! 100 KLAPSTOELEN UIT ZUTPHEN Het Gelre ziekenhuis in Zutphen vervangt al hun klapstoelen, die bij de bedden hangen voor bezoekers. Ruim 200! 100 van deze stoelen gaan naar een organisatie in Zutphen, en wij mogen er ook 100 ophalen! Onze timmerman Joop maakt een speciaal karretje waarop we 40 stoelen kwijt kunnen, om zelf te gebruiken bij het laden van de vrachtwagens. 10 stuks gebruiken we in onze koffiehoek in de opslagloods en de andere 50 gaan naar Oekraïne! 1 e VRACHTWAGEN VAN 2018 Op vrijdag voor zaterdag de 27 e januari halen we eerst 16 ziekenhuisbedden met nachtkastjes op bij verpleeghuis Casa Bonita in Apeldoorn. Dan wordt op zaterdag een combinatie-vrachtwagen verder volgeladen met gymbanken, evenwichtsbalken, heel veel van alles en nog wat goederen, heel veel dozen en zakken kleding, speelgoed, enz. enz. Deze wagen gaat naar het Provinciaal Rode Kruis van de provincie Ternopil, die er voor gaat zorgen dat alles op een heel goede plaats terecht komt! Een week later krijgen we deze foto s uit Ternopil van het uitladen van dezelfde vrachtwagen

4 FEBRUARI 2018 NOG MEER SCHOOLGOEDEREN Soms staan overkoepelende schoolorganisaties met elkaar in contact en zo gebeurt het, dat een school in Amersfoort hoort dat wij leerlingensetjes een tweede leven geven in Oost-Europa. Ook zij hebben in de kerstvakantie hun tafeltjes en stoeltjes vervangen en de oude tijdelijk opgeslagen. De vraag onze kant op is dan ook: Willen jullie deze leerlingensetjes hebben en meenemen naar scholen in Oekraïne? Natuurlijk willen wij dat, maar het ophalen kost ons een hoop geld en dat zouden we toch wel graag terug willen zien, is ons antwoord. Dat is geen probleem, dus ophalen maar!! Maar.. dat ging niet helemaal goed. Vanuit Apeldoorn een truck met oplegger geregeld en 6 vrijwilligers van de WHOE. De leerlingen zetten alvast een heleboel buiten, maar de oplegger kan niet bij de school komen i.v.m. krappe bochten en bruggetjes die het gewicht niet kunnen dragen. De buitengezette tafeltjes en stoeltjes kunnen weer naar binnen en de vrachtwagen en vrijwilligers komen onverrichter zaken terug. Een week later nog eens proberen, maar dan met een vrachtwagen uit Amersfoort met meedraaiende achteras, zodat hij makkelijker de bochten kan maken. Gelukt! Alles staat hoog opgestapeld in de opslag! GYMTOESTELLEN Het bedrijf BOSAN uit Haaksbergen (verkoper van Gymtoestellen) voorziet onze stichting een paar keer per jaar van tweedehands gymtoestellen. Zo ook in deze maand. Een trailer vol met matten, banken, voetbaldoelen, trampolines, springplanken, enz. enz. Wat zullen ze daar in Oekraïne blij mee zijn! Dank BOSAN!! OVERLEDEN Half deze maand krijgen we het droevige bericht dat onze vrijwilliger WIM EGGINK is overleden. Bijna vanaf het begin van het oprichten van de stichting WHOE, is hij vrijwilliger geweest. Geholpen met het laden van de vrachtwagens, geholpen bij speciale acties, het verkeer regelen bij de kofferbakverkopen en bij veel meer zaken was hij aanwezig of kwam hij helpen. Een geweldige, veelzijdige en vooral blije man, altijd in voor een grapje, we gaan hem missen! R.I.P Wim!

5 MAART 2018 TRANSPORT NAAR ANDERE PLAATS (gedeeltelijk gesponsord) Al een paar jaar is er een groep van 6 mannen, die een week vakantie opnemen om met meerdere vrachtwagens een hulptransport weg te brengen. Ook in deze maand willen ze dat graag doen. Zij regelen de vrachtwagens (gesponsord) en wij betalen alleen de diesel en regelen de papieren! Van de drie wagens, die ze geregeld hebben mogen wij er twee vullen en een plaats aangeven waar het heen moet. Wij kiezen voor een nieuwe plaats in Oekraïne! Op verzoek van de directeur van het Provinciaal Rode Kruis in Ternopil (onze partner) willen we deze twee vrachtwagens (2 x 90 m3) sturen naar het Provinciaal Rode Kruis in de provincie VINNYTSIA, ruim 1800 km van Apeldoorn. In deze provincie worden bijna vluchtelingen opgenomen uit Oost-Oekraïne, die vluchten voor de oorlog met Rusland. Zij willen en kunnen daar van alles gebruiken! We laden de vrachtwagens helemaal vol met: ziekenhuisbedden, nachtkastjes, matrassen, dekens, heel veel kleding, speelgoed, knuffels, schooltafeltjes- en stoeltjes, gymspullen, en pallets vol met medische goederen zoals o.a. verband, pleisters en incontinentiemateriaal. De goederen worden twee maanden later verdeeld over vele afdelingen van het provinciaal Rode Kruis! Hieronder een paar foto s van het uitladen in een opslag op het douane-terrein in Vinnytsia BROCANTE MARKT Op het Zwitsal-terrein, waar wij onze opslagloodsen hebben, zitten veel meer bedrijven. Een van die bedrijven organiseert deze maand een z.g. Brocante markt in de grote hallen op het Zwitsal-terrein. Daar is ons voor twee dagen een gratis kraam aangeboden om het een en ander te verkopen, om zo wat geld bij elkaar te krijgen voor onze transporten. Soms krijgen we namelijk wel eens goederen waarvan we denken Daar hebben ze in Oekraïne niets aan. Daar zijn o.a. ook goederen bij uit b.v. grootmoederstijd. Deze goederen bewaren we in de opslag en worden o.a. verkocht op de Kofferbakverkopen. Maar we kunnen deze goederen natuurlijk ook verkopen op die gratis kraam tijdens de brocante markt! Een paar van onze vrijwilligers vinden dat heel erg leuk om te doen, en hebben die kraam prachtig aangekleed. Het is niet voor niets geweest, 489,45 is de opbrengst! Geweldig dames (en heren)!

6 APRIL 2018 TRANSPORT NAAR NOG EEN ANDERE PLAATS In oktober jl. is, i.v.m. het 25-jarig bestaan van onze stichting, een groep van 31 vrijwilligers met een bus naar Ternopil in Oekraïne geweest, om daar te kijken wat er met onze goederen is gebeurd en waar het terecht is gekomen. Deze groep is ter zijde gestaan door tolk Angelina uit Rotterdam. Zij is geboren en opgegroeid in de plaats Khmelnitskiy in Oekraïne, 1700 km vanaf Apeldoorn. Al vrij snel heeft zij het WHOE-virus opgelopen, en vraagt het bestuur of er misschien ook goederen naar haar geboortestad gebracht kunnen worden. Ze weet daar een dokter van een ziekenhuis voor aidspatiënten, en ze kent daar een pastor die ook een kleine hulporganisatie heeft en zowel de verdeling als de papieren zaken op zich wil nemen. We besluiten er twee combinatie-vrachtwagens heen te sturen vol met ziekenhuisbedden, nachtkastjes, kinderbedjes, gymspullen, lockers, kantine-stoelen, leerlingensetjes, enorm veel kleding, knuffels en speelgoed, rollators, veel medische goederen, kapstokken, enz. enz. De goederen zijn in juli verdeeld over: In de stad Khmelnitskiy: 1- regionaal psychiatrisch ziekenhuis 2- regionaal centrum voor preventie en bestrijding van aids 3- Oekraïens netwerk van mensen met hiv / aids (afdeling in regionaal ziekenhuis) 4- ''Dopomoga'' Christian mission 5- Stadscentrum voor sociale steun en aanpassing 6- Centrum revalidatie 7- Humanitaire fonds "met hoop in toekomst" 8- Regionaal departement van arbeid en sociale bescherming van de bevolking 9- regionaal ziekenhuis 10-in het dorp Myhajlivka: school, crèche en bewoners 11-in het dorp Zvitocha: school, crèche en bewoners TILLIFTEN Soms krijgen we goederen aangeboden die er nog heel erg goed uit zien, maar niet meer werken! Zoals de 7 tilliften van zorgcentrum Casa Bonita. Prachtige apparaten, jammer dat de batterijen kapot zijn en vervanging kost ruim 800,- per stuk, en er zitten geen tilbanden bij, kosten rond de 400,- per stuk. Maar een van onze vrijwilligers heeft een idee! Kunnen we ze niet ombouwen zodat ze op 220 volt stroom kunnen werken? Die vraag leggen we voor aan Hollander Techniek uit Apeldoorn, en die willen het wel proberen! Na een paar weken krijgen we het verlossende antwoord: Ja, het kan! Zij maken een van de tilliften helemaal in orde en dat doen ze ook nog eens voor een minimaal bedrag (we betalen alleen de omvormers) Bedankt Hollander!! Een bevriende gepensioneerde leerkracht elektrotechniek uit Heerde, maakt de andere lilliften zoals het voorbeeld! (bedankt Arie!) Dan moeten er nog tilbanden bij en het liefst in verschillende maten! Een van onze vrijwilligers duikt op internet en belt verschillende bedrijven om uiteindelijk in Waalwijk uit te komen en daar 13 verschillende maten banden los weet te praten voor de prijs van 500,00 (bedankt Gerda) Nu kunnen de liften toch naar een zieken- of bejaardentehuis in Oekraïne!

7 EEN KIJKJE IN DE KEUKEN BIJ. Soms is het wel eens goed om een kijkje te gaan nemen bij een andere hulporganisatie om te kijken hoe zij het doen, en/of wij zelf wel goed bezig zijn(..) Zo kregen we een uitnodiging om te komen kijken bij stichting Werkgroep de Ruyter in Waalwijk! Met een groep van 5 rijden we naar het westen van het land en kijken daar onze ogen uit! Ze hebben eigen opleggers, een enorme (gratis) opslaghal, 100 vrijwilligers, krijgen ook heel veel goederen (ook conserven), hebben in 2017, 22 opleggers weggebracht, maar zij repareren b.v. niets. Hun transporten gaan ook naar Roemenië & Oekraïne! Onze conclusie achteraf: Wij doen het zo gek nog niet hoor! MEI 2018 EEN UITNODIGING UIT OEKRAINE Het Rode Kruis in Oekraïne bestaat in 2018, 100 jaar. Dat wordt landelijk gevierd in Kiev maar ook de provinciale afdelingen vieren dat op hun eigen manier. Ook in Ternopil, onze partnerstad. Onze vrijwilligers Ben v/d Velden en Alla ter Huerne (tolk) worden persoonlijk uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn. Kees Vaartjes en Simonette Tak worden ook gevraagd mee te gaan en Evelien (vrouw van Ben) en extra chauffeur Piet Vos (donateur) sluiten als laatste aan. Naast het vieren van het 100-jarig bestaan, zal het gezelschap ook de twee nieuwe partnersteden gaan bezoeken om kennis te maken met de mensen die daar onze goederen hebben gekregen en voor de verdeling gaan zorgen Hoe de reis is verlopen leest u in het verslag dat Evelien heeft gemaakt en u op pagina 13 t/m 15 in deze nieuwsbrief kunt vinden! EEN CADEAU VOOR HET JARIGE RODE KRUIS Als je naar een verjaardagsfeestje gaat, geef je natuurlijk een cadeau. Omdat het Rode Kruis in Ternopil 100 jaar bestaat, heeft het bestuur een cadeau bedacht dat hopelijk heel erg lang in het kantoor van de directeur mag blijven hangen! Een schilderij met alle hoofden en handtekeningen van alle vrijwilligers van de stichting WHOE! En.. voor alle afdelingen van de provincie Ternopil (18 x) een grote mand met echte Nederlandse stroopwafels (dank Rafael)! WET OP DE PRIVACY Op 25 mei jl. is hij ingegaan: de wet op de privacy. Ook wij als stichting moeten er aan geloven en er wordt menige vergadering aan gewijd. In deze nieuwsbrief vindt u een los vel met daarop het privacy-beleid van onze stichting! Lees deze a.u.b. goed door en wanneer van toepassing, graag reageren!

8 JUNI 2018 NOG MEER ZIEKENHUISBEDDEN EN TWEE WAGENS LADEN In het eerste weekend van juni zijn er weer ruim 35 vrijwilligers actief! Op vrijdag worden er bij verpleeghuis Randerode 40 ziekenhuisbedden en 40 nachtkastjes geladen in de vrachtwagens, die op zaterdag weer helemaal vol worden gepakt. Met o.a. matrassen, stoelen, ongeregelde goederen, kleding, knuffels, gordijnen, een kist met sanitair, een kist met groot speelgoed, een kist met kerstartikelen, heel veel medische goederen zoals pleisters, verband en incontinentiemateriaal. Beide wagens vertrekken rond uur direct naar Ternopil in Oekraïne, waar ze op dinsdag gelost worden! CARAVAN OPKNAPPEN Een paar jaar geleden hebben we een keer een tafeltennistafel geruild voor een caravan die we als crisiscentrum en verkooppunt van grondplaatsen gebruiken tijdens de Kofferbakverkopen. Het is een hele oude en de dissel en rem laten het zo nu en dan afweten. Daarom een oproep op Facebook of iemand deze caravan wil beschilderen naar eigen inzicht! Een dochter van onze voorzitter ziet er wel wat in, en trommelt drie vriendinnen op (waarvan 2 van de kunstacademie ) en gaan ermee aan de slag. Onze good old Gerrit (fietsenmaker) en vrijwilliger Wim (oudwegenwachter) ontfermen zich over de dissel en rem. Eind deze maand is alles klaar en ziet hij er weer fantastisch uit, precies op tijd voor de Kofferbakverkopen! Bedankt dames en heren! STICHTING MARIS IN HONGARIJE Al meer dan 20 jaar heeft onze stichting contact met de stichting Maris in Hongarije. Een Nederlands gezin (fam. Toth) heeft daar van een boerderij een geweldig dagrecreatiepark gemaakt, en haalt in de zomer met een eigen bus zeer arme en verwaarloosde kinderen en ouderen op uit tehuizen voor een dag plezier en eten. Zij krijgen vanuit onze stichting regelmatig grote hoeveelheden kleding, speelgoed en knuffels, die zij weer weggeven aan al die kinderen en ouderen die een dagje plezier komen maken. (zie Alle bezoekers mogen na afloop iets meenemen! Lees verder op de volgende pagina

9 Onze vrijwilligers Dirk en Diny Pot gaan eens in de zoveel jaren daar een bezoek brengen, zo ook in deze maand. De foto s geven een klein beeld van hoe het daar gaat! JULI 2018 KOFFERBAKVERKOPEN Op zaterdag 30 juni zijn we weer begonnen met de jaarlijkse 9 kofferbakverkopen. Dit jaar de 15 e editie! Een paar vragen aan de coördinator. Vraag: "Wat vindt de organisatie van dit zeer warme weer en zijn er speciale maatregelen nodig? Antwoord: "We zijn erg blij met dit bijzonder mooie weer, het is elke zaterdag al vroeg druk met met kopers en kijkers. Vanaf uur wordt het wat rustiger. We horen van verkopers dat er er erg goed verkocht wordt!" "Maatregelen? We hebben natuurlijk heel veel schaduw van de bomen langs dat prachtige Apeldoorns-Kanaal. Sommige standhouders zijn superslim en hebben een partytent of parasol bij zich. In overleg met het Rode Kruis (EHBO) bieden we water aan als de thermometer 30 graden of meer aan geeft". Vraag: "Voorheen problemen met parkeren, hoe is dat nu?" Antwoord: "Helemaal goed, we hebben een touw aangebracht langs het spoor om te voorkomen dat er te dicht bij het spoor wordt geparkeerd. Zo hebben we genoeg plaats voor alle auto's en het is nog steeds gratis!" Vraag: "Dit jaar voor het laatst op deze plek, of is het een gerucht dat we horen?" Antwoord: "Ja, helaas voor het laatst dat klopt. Er komen enkele klachten uit de buurt bij bij de gemeente binnen en daar moeten wij steeds een oplossing voor zoeken en maatregelen nemen, om toch een vergunning te krijgen. Dat houdt een keer op. Het kost ons zoveel energie, tijd en mankracht om die allemaal uit te voeren, dat we op zoek gaan naar een andere locatie waar bijna geen mensen wonen!" "Dus we kunnen eigenlijk wel zeggen dat enkele buurtbewoners ons hebben weggepest!" Vraag; "Wat doen jullie eigenlijk met de opbrengst van al die kofferbakverkopen?" Antwoord: "De huur van de grondplaatsen gebruiken wij o.a. om het komende seizoen weer combinatie-vrachtwagens met hulpgoederen naar de hulpbehoevende medemens te brengen. Er wordt in Apeldoorn en omgeving zo enorm veel goede goederen weggedaan. Wij zorgen met 80 vrijwilligers ervoor, dat deze goede goederen een tweede leven krijgen in Oost-Europa. West-Oekraïne is momenteel het gebied waar wij actief zijn, waar we een zeer betrouwbare partner hebben in het provinciaal Rode Kruis van Ternopil. Ook betalen wij er de huur voor onze 2 opslagruimtes en sorteercentrum van!

10 LEERLINGENSETJES Het is zo langzamerhand gebruikelijk dat verschillende scholen in Apeldoorn in de zomervakantie de leerlingensetjes (tafeltjes en stoeltjes) vervangen. Al meerdere jaren wordt onze stichting dan gevraagd of wij de oude setjes eventueel willen meenemen naar scholen in Oost-Europa. Maar niet alleen de leerlingensetjes worden vervangen, ook de bureaus van leerkrachten met bureaustoel, kantinetafels- en stoelen en vele boekenkasten. Dit jaar zijn het school de Prinsenhof uit de Parken en school het Woudhuis uit Osseveld die ons vragen. Maar ook een school uit Heerde en de BSO die bij het Woudhuis in zit. Dankzij de meewerkende leerlingen en onze sterke vrijwilligers is deze klus ook weer snel geklaard, en staat er weer een hele grote stapel klaar voor transport. MAATSCHAPPELIJKE STAGE JACOB FRUYTIERSCHOOL Ook de leerlingen van de Jacob Fruytierschool ontkomen niet aan het verplicht uitvoeren van een maatschappelijke stage. Nu is het niet eenvoudig om een goede stage plaats te vinden, en daarom organiseert de school speciale ochtenden waar de leerlingen met een leerkracht ergens een stage gaan uitvoeren. Ook wij kregen het verzoek of wij misschien plek hebben om op een maandagmorgen wat leerlingen stage te laten lopen. Omdat wij in ons sorteercentrum aan de Prinsenweide altijd heel veel werk hebben liggen, zijn er 9 leerlingen en een leerkracht ons komen helpen. O.l.v. twee van onze ervaren uitzoek dames, zijn er zakken kleding uitgezocht en gesorteerd. Met onderbreking van een kleine pauze met drinken en een oliebol, zijn er toch zeker 50 dozen en zakken klaargemaakt voor transport naar de leeftijdsgenoten in Oekraïne. Bedankt leerlingen, we hopen dat jullie er wat van opgestoken hebben! NOG EENS ZIEKENHUISBEDDEN EN HEEL VEEL NACHTKASTJES Een verontrustend telefoontje uit verpleeghuis Randerode geeft aan dat hun magazijn met afgeschreven goederen helemaal vol staat, met zeker 14 ziekenhuisbedden en wel 40 nachtkastjes. Kan dat a.u.b. z.s.m. opgehaald worden? Omdat er in juli en augustus geen transporten gepland worden, moeten we iets anders bedenken om die goederen naar onze opslag te krijgen. We weten in Beekman Transport een geweldige sponsor te vinden en voor een klein bedrag stellen zij een truckoplegger beschikbaar om zo alles in één keer naar onze opslag te krijgen! Bedankt Beekman Transport, SUPER!

11 AANGEKLEDE POPPEN EN TRUITJES We hebben in de afgelopen maanden ook weer aardig wat prachtig aangeklede poppen gekregen, van ouderen die poppenkleertjes breien (soms meerdere setjes per pop). En niet te vergeten de tientallen gebreide truitjes, mutsen en sjaals en gehaakte dekentjes! Ook kregen we verschillende zelfgemaakte poppen-bedjes met aangeklede poppen erin, super mooi! Allemaal hartelijk dank daarvoor namens de kinderen en ouderen in Oekraïne! In het afgelopen seizoen (september 2017 juni 2018) hebben we de volgende transporten geladen en weggegeven! 2017 (sept) 63 e Oekraïne (2 x 120 m3 Rode Kruis Ternopil) kg 2017 (okt) 9e Roemenië (1 x 90 m3 Sighetu / school.) kg 2017 (nov) 64 e Oekraïne (1 x 120 m3 Rode Kruis Ternopil) kg 2017 (dec) 65 e Oekraïne (2 x 120 m3 Rode Kruis Ternopil) kg 2018 (jan) 66 e Oekraïne (1 x 120 m3 Rode Kruis Ternopil) kg 2018 (maart) 67 e Oekraïne (2 x 90 m3 Rode Kruis Vinnytsia) kg 2018 (april) 68 e Oekraïne (2 x 120 m3 Ziekenhuis Khmelnitskiy) kg 2018 (juni) 69 e Oekraïne (2 x 120 m3 Rode Kruis Ternopil) kg

12 GOEDEREN: Na de reis van onze vrijwilligers in mei jl. naar Ternopil, Khmelnitskiy en Vinnytsia in Oekraïne. en het bezoek aan o.a. een ziekenhuis voor Aidspatiënten, doen we hierbij een dringende oproep voor wat speciale goederen die ze heel erg hard nodig hebben, en die wij bijna niet of weinig krijgen! WASMACHINES (mogen ook industriële zijn) INCONTINENTIEMATTERIAAL / LUIERS HANDDOEKEN BEDDENGOED 1 PERSOONS MATRASSEN Misschien heeft u deze goederen niet zelf, maar weet u in uw familie of kennissenkring mensen die hieraan kunnen komen of zelf hebben. Wij nemen ze heel graag mee! Alvast bedankt! COLOFON: Algemeen telefoonnummer: Dagelijks bestuur: druk 1 voor Ophaaldienst Voorzitter Herman Garritsen druk 2 voor P.R. Secretaris Arjen van Vessem druk 3 voor Coördinator Kofferbakverkopen 2 e Secretaris Albert Schenk druk 9 voor Secretaris Penningmeester Frouke Tiemens Coördinator / P.R. Ben v/d Velden Sorteercentrum + inname goederen Notulist Paula Zitter Prinsenweide 14 Apeldoorn 2 e notulist Ans de Haan = zijstraat van de Stadhoudersmolenweg. Lid Simonette Tak Open: elke dinsdagmiddag van uur De stichting is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Websites: / Instelling (ANBI). Giften gedaan aan de stichting info@whoe.nl zijn daardoor aftrekbaar. De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Oost-Nederland onder nr: Bankrekeningnummer NL 53 ABNA t.n.v. stichting WHOE Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de stichting Mondial- Apeldoorn, waarin de stichting W.H.O.E. participeert. Waarvoor onze dank! WIJ BEDANKEN ALLE SPONSOREN DIE IN DEZE NIEUWSBRIEF VERMELD STAAN VOOR HUN GELD, GOEDEREN EN/OF DIENSTEN KARTON FABRIEK EERBEEK

13 Verslag Oekraïnereis van 19 mei t/m 26 mei 2018 Deelnemers: Simonette Tak, Alla ter Huerne, Kees Vaartjes, Piet Vos, Ben van der Velden, Evelien van der Velden (verslag) Het is inmiddels een traditie bij stichting WHOE, dat als iemand voor het eerst meegaat deze persoon het verslag schrijft. Aangezien het voor mij de eerste keer is, maar dit geldt ook voor Kees - maar die moet rijden -, ben ik aan de beurt! Van veel mensen in mijn omgeving, krijg ik de reactie Ga jij pas voor de eerste keer? Ik dacht dat je er al een keer geweest was. En ja, het is inderdaad de eerste keer voor mij. Veel heb ik natuurlijk al wel gehoord en alle verslagen gelezen. Maar nu ga ik het zélf een keer meemaken: ik ben heel benieuwd! 19 mei Het is uur als wij met een volgeladen busje de Pelikaanlaan uitrijden, uitgezwaaid door de echtgenoten van Simonette en Alla. Het busje rijdt lekker en zit goed. Kees en Piet zijn de chauffeurs en wisselen elkaar bij toerbeurt af, Simonette en Alla zitten op de middelste bank, manlief Ben & ik op de achterbank. Heb een boek uit de bieb gehaald over de geschiedenis van Oekraïne. Wat een bewogen geschiedenis heeft dit land ook achter de rug. Vele oorlogen, niet bij Rusland behoord, weer wel en weer niet Gedeelten afgepakt, weer teruggepakt en weer afgepakt, en onlangs (2014) De Krim weer afgepakt, en wat te denken van de oorlog die nog steeds woedt in het oosten van het land. Om uur passeren we de Nederlands - Duitse grens. We kunnen lekker doorrijden. Kees en Piet wisselen elkaar na 2 2 ½ uur rijden af, met een kwartier pauze. Lekker even tijd om de benen te strekken, iets te drinken of te eten en voor een sanitaire stop. Om uur bereiken we de grens Duitsland Polen. Geen paspoortcontrole, want het is een EU-land. Bedoeling is richting Wroclow, via Katowice naar Krakau te rijden. Het zijn mooie asfaltwegen en het is rustig op de weg vergeleken met Duitsland. We denken lekker door te kunnen rijden. Alhoewel; een paar uur later staan we in een file. Deze wordt veroorzaakt door een militaire colonne. Als we de lange rij voertuigen gepasseerd zijn, kunnen we weer tempo maken. Om uur zijn we op de plek van bestemming deze eerste dag, het Eko-motel in Wieliczka. Het diner valt goed in de smaak en we gaan bijtijds naar bed, want morgen moeten we weer vroeg op. 20 mei Na een heerlijk ontbijt en nadat alle bagage weer in het busje zit, rijden we om iets over achten bij het motel weg. Nog 165 km te gaan tot aan de Oekraïense grens. We leren elkaar al wat beter kennen. De weg in Polen richting de grens is heel erg rustig. De Poolse douanier is een beetje flauw, als we per ongeluk niet de goede baan kiezen, en weer helemaal terug moeten rijden De grensovergang bij Oekraïne duurt niet onredelijk lang. Wat opvalt is dat het allemaal jong personeel is en de emancipatie daar goed is doorgedrongen: meer dan de helft is vrouw! De oude garde is ontslagen vanwege corruptie (..), vertelt Alla die zich nog dagelijks bezighoudt met de ontwikkelingen in haar geboorteland. Om uur zijn we in Oekraïne, hier is het ook mooi weer, de zon schijnt (20 oc). We nemen de ringweg richting L viv en dan naar Ternopil. In vergelijking met andere jaren is de weg naar Ternopil enorm verbeterd, geen kuilen en gaten meer volgens Alla en Ben. Het laatste stuk echter worden we toch nog door elkaar geschud, om daarna even later door Lesya (directeur Rode Kruis Ternopil), van harte welkom te worden geheten. Bewondering heb ik voor Alla die vragen van beide partijen moeiteloos vertaalt in het Oekraïens of in het Nederlands. Tegen een uur of zitten we op onze kamers. s Avonds tijdens het eten praten we met Lesya, die druk bezig is om het 100-jarig bestaan van het Rode Kruis in Ternopil (stad én provincie) te organiseren. 21 mei Het is 2 e Pinksterdag in Nederland, maar dit fenomeen kent men niet in Oekraïne. En qua kerkelijk jaar is het daar 2 weken later dan bij ons; Pinksteren moet dus nog komen Vanwege het 100-jarig bestaan van het Rode Kruis van Ternopil, zijn we s middags eerst uitgenodigd voor een lunch bij Lesya, om daarna met de andere genodigden de opening van een postzegelverzameling t.g.v. 100-jarig bestaan Rode Kruis bij te wonen.

14 22 mei Om uur worden we verwacht bij het theater in de stad voor het feest t.g.v. het 100-jarig bestaan Rode Kruis. Iedereen heeft zich netjes uitgedost. Ook zijn Duitse gasten uit Freiburg uitgenodigd. In de hal treffen Ben, Alla en Simonette enkele andere mensen die ze tijdens een vorig hulptransport de afgelopen jaren, hebben ontmoet. Het is een hartelijk weerzien. Ook ontmoeten we Halynha, directeur Rode Kruis Borshchiv. Het theater is prachtig, oud, met enkele verdiepingen en loges. Lesya heeft een zeer feestelijk programma in elkaar gezet. Een koppel bestaande uit een man en een vrouw praten deze middag aan elkaar. Eerst wordt begonnen met het Oekraïense volkslied afgewisseld met een stuk geschiedenis, muziek. En op een gegeven ogenblik is het moment daar (..) Uit handen van de landelijke voorzitter van het Oekraïens Rode Kruis krijgt Ben een onderscheiding in de orde van de kracht van de menselijkheid, voor hetgeen hij heeft betekend voor Ternopil en omgeving. Ben is verrast en toch ook wel wat overdonderd. Even later bij het hapje en drankje zegt Ben, maar zonder al die ruim 80 vrijwilligers, had ik dít ook niet gekund Een waarheid als een koe, maar iemand moet toch de motor zijn (!). s Avonds eten we in een modern restaurant, met uitzicht op de stad. De wodka vloeit rijkelijk, overal wordt op getoost steeds wordt er iets nieuws bedacht -. Gelukkig is duidelijk dat als je je glaasje omkeert, je niet meer hoeft Met de taxi terug naar het hotel. Wat een mooie dag! 23 mei s Morgens vroeg checken we eerst uit bij het hotel in Ternopil, want het lukt ons niet qua tijd om ruim 200 km over hobbelige wegen heen en weer naar Vinnytsia te rijden, de volgende bestemming van onze reis. De directeur van het Rode Kruis van Vinnytsia rijdt met ons mee. Gisteren was hij ook van de partij op het feest. Doel van dit bezoek is, of we als stichting WHOE een nieuw gebied straks kunnen voorzien van goederen. Daarom willen we bekijken of het een betrouwbaar adres is, waar we straks met een gerust hart spullen naar toe kunnen sturen. De directeur Serhiy genaamd, heeft bij aankomst bij het Rode Kruisgebouw, een lunch voor ons geregeld. Ik krijg steeds meer bewondering voor het Rode Kruis in Oekraïne, dat vergeleken met Nederland, naast de reguliere standaardtaken, vooral ook de plaats inneemt om mensen die het moeilijk hebben, te helpen. Oekraïne kent géén stelsel van sociale voorzieningen, zoals wij dat in Nederland kennen. In Oekraïne ben je afhankelijk van mensen die jou, - in dit geval het Rode Kruis -, willen helpen. Of mensen die je met hen in contact brengt. De vanzelfsprekendheid die wij kennen om geholpen te worden, kent men hier absoluut niet. Iets anders wat opvalt, al zou het Rode Kruis je op het gebied van goederen willen helpen, dan lukt dit ook weer niet altijd. Het Rode Kruis is weer afhankelijk van de spullen die ze krijgen Ik wist wel dat we het goed hadden in Nederland, maar dit is voor mij een ware eye-opener, en zie ineens het enorme belang van de goederen die ze krijgen, of niet Na de lunch bezoeken we een kinderziekenhuis (1 t/m 18 jaar) en maken kennis met de directeur, die een rondleiding geeft. Een paar afdelingen zijn opgeknapt, maar vele ook niet. De afdelingen die we bezoeken zijn wel armetierig. Kinderen liggen op dunne matrasjes. Alla en Ben bezoeken de afdeling met kankerpatiëntjes. Het blijkt dat hier zeker spullen naartoe kunnen, wat te denken van b.v. matrassen? Na dit bezoek, brengt Serhiy ons naar een basisschool, daterend uit De school wordt opgeknapt, sinds de bouw is er niets meer aan onderhoud gedaan. Op zich ziet de school van binnen er redelijk uit, echter veel moet nog worden opgeknapt, maar de gymzaal stemt echt droevig. De houten vloer (zoals gebruikelijk in Oekraïne) heeft bijna geen verf meer, en misschien het meest essentiële: er zijn geen attributen. Ik heb nog nooit iemand zó blij gezien als de directrice een reclame opblaasbal van één van de WHOEleden overhandigd krijgt. s Avonds eten we samen met Serhiy in ons hotel in Vinnytsia. Daarna laat Alla ons de stad zien, waar zij lange tijd heeft gewoond.

15 24 mei Weer vroeg op, om na het ontbijt naar Khmelnitskiy te gaan. We gaan hier naar toe om te kijken of dit een mogelijk een plaats, omgeving is waar stichting WHOE straks ook goederen naar toe kan sturen. We hebben om uur met Angelina, de tolk uit Rotterdam die vorig jaar mee is geweest met de busreis voor WHOE-vrijwilligers i.v.m. het 25-jarig bestaan van st. WHOE, afgesproken. Het is de plaats, waar zij vroeger gewoond heeft en nu nog met enige regelmaat komt. Aan st. WHOE heeft zij gevraagd of een keer goederen naar dit gebied konden worden gestuurd. Met het hulptransport van april jl. is dit gebeurd. Na weer flink door elkaar geschud te zijn, ontmoeten we eind van de ochtend Angelina en haar pleegdochter en niet onbelangrijk de geneesheer/directeur Aleksandr van het ziekenhuis, waar Aidspatiënten worden verpleegd. Op die plek staat in de buurt ook een gebouw voor mensen met verstandelijke en psychische problemen. Het ligt zo n 20 minuten rijden buiten Khmelnitskiy. Daar aangekomen, maken we ook kennis met de zoon van de dokter, die neuroloog is en ook op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis in Khmelnitskiy werkt. Vol trots laten vader en zoon het ziekenhuis zien. Ze hebben al veel kunnen opbouwen. Wat echter vooral ontbreekt, zijn grote wasmachines i.p.v. een huis-tuin-en-keuken wasmachine (zoals wij thuis hebben). Voor 40 personen moeten zij, inclusief beddengoed de was doen; een heel karwei Na een zeer smakelijke lunch die ons wordt aangeboden, en we nader met elkaar kennismaken, gaan we halverwege de middag naar de pastor. Hij is degene die voor st. WHOE de hulpgoederen afgelopen april in ontvangst heeft genomen. Ook hier worden zaken besproken wat er met de goederen gebeurt, welke mensen goederen ontvangen, hoe lang het duurt voordat hulpgoederen door de douane worden vrijgegeven, en nog veel meer. Na het gesprek worden we hartelijk uitgezwaaid, en in hun ogen vertrekken we iets te vroeg, omdat ze ons eigenlijk nog iets van de stad hadden willen laten zien, als teken van gastvrijheid. Omdat we op tijd terug willen zijn in Ternopil, om s avonds met Lesya en Halynha te gaan eten, besluiten we toch te vertrekken. Eind van de middag komen we weer bij ons hotel in Ternopil aan. En eigenlijk voelt het voor iedereen als een soort thuiskomen. Bijzonder dat in een paar dagen deze stad ineens zo vertrouwd aanvoelt. De weg langs het Meer, grotendeels een goed trottoir maar aan het eind van de weg moet je alleen opletten of je je voeten niet verzwikt, omdat het trottoir ineens ophoudt, vanwege geldgebrek, zoals ook op vele andere plekken in de stad. Nieuwe bussen, oude bussen, hele oude bussen. Mensen uit de omgeving die producten van het land proberen te verkopen. Bedelaars. Oude taxi s, nieuwe taxi s. Het contrast tussen rijk en arm is erg groot. s Avonds eten we voor de laatste keer met Lesya en Halynha. Daarna gaan we naar het hotel. We worden tot onze verrassing overstelpt met cadeaus Dit is écht niet nodig! Maar het is een uiting van dankbaarheid, dat wij vanuit West-Europa en vele anderen met ons, naar Oekraïne toekomen. Het geeft hun mentaal kracht, en het gevoel dat ze niet vergeten worden Lesya, moe van alle organisatie rondom het 100-jarig bestaan Rode Kruis, vraagt of wij het erg vinden nu al afscheid te nemen. Natuurlijk niet, is ons antwoord. Vervolgens nemen we roerend afscheid van Lesya en Halynha. We drinken nog wat en gaan daarna op tijd naar bed i.v.m. de terugreis de volgende dag. Vrijdag 25 en zaterdag 26 mei gebruiken we om terug te rijden naar Nederland. Vrijdag worden we nog een paar keer gebeld door Lesya o.a. of we goed de grens zijn overgekomen. Als (merendeel) WHOE-vrijwilligers zijn we in deze week ineens een (h)echt team geworden, iedereen met zijn/haar eigen kwaliteiten en vaardigheden. Iets waar we blij mee zijn! En wát een indrukwekkende reis Enorm veel gezien, veel ervaren, genoeg om thuis over te vertellen. Een land dat er nog láng niet is, ook al gebeuren er al wel heel veel goede dingen. Maar hulp blijft vooralsnog nodig, ook al lijkt het misschien soms een druppel op een gloeiende plaat. Evelien v/d Velden

16 De Stichting W.H.O.E. (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) is dringend op zoek naar vrijwilligers voor: - het laden van vrachtwagens (op vrijdag/zaterdag, 3-4 uur per maand) - hulp in de opslagloodsen (meestal op dinsdag, 4-5 uur) - ophalen van goederen met aanhangwagen (meestal op dinsdag, 3-4 uur) - organiseren van (een deel van) de kofferbakverkopen - hulp op de kofferbakzaterdagen (minimaal 3 v.d. 9 zaterdagen in juli/augustus) - organiseren van/hulp bij, het ophalen van grote hoeveelheden goederen Wij bieden u: - een heel gezellige groep vrijwilligers, die een groot hart hebben voor de hulpbehoevende medemens in Oost-Europa, en zich verzetten tegen het weggooien van goede goederen! - heel veel koffie/thee met (meestal) iets lekkers - een kleine onkostenvergoeding (voor sommige taken) - aan het eind van de maand een zeer goed gevoel als een volgeladen vrachtwagen met hulpgoederen het terrein verlaat, en op weg gaat naar Oost-Europa - eens per jaar en gezellige avond met al uw collega-vrijwilligers Heeft u interesse in een van deze functies bij onze stichting, dan verzoeken wij u om op een dinsdagmiddag te komen praten in het sorteercentrum aan de Prinsenweide 14 te Apeldoorn. U kunt ook bellen met de voorzitter: Herman Garretsen, tel: / of mailen naar: info@whoe.nl

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA W. H. O.E. Stichting: van de Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA (BOEKJE) DECEMBER 2018 Van de OOST- EUROPA OKTOBER 2010 DECEMBER 2013 DECEMBER 2018 DECEMBER 2018 COLOFON: Algemeen telefoonnummer: 055-8200200

Nadere informatie

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA (BOEKJE) W. H. O.E. Stichting: van de Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA OOST- EUROPA OKTOBER 2010 OKTOBER 2011 Voorwoord De zomer is voorbij. Er is weer veel gebeurd na de laatste uitgave! Op 21 mei

Nadere informatie

EEN STUKJE GESCHIEDENIS

EEN STUKJE GESCHIEDENIS April 2017 EEN STUKJE GESCHIEDENIS Het is oktober 1992 wanneer een groep van 6 personen besluit goederen te gaan inzamelen voor de hulpbehoevende medemens in Oost-Europa. De meeste van deze personen (waaronder

Nadere informatie

(BOEKJE) van de. Stichting: W. H. O.E. Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOSTEUROPA OKTOBER 2010 DECEMBER 2012. Oktober 2011

(BOEKJE) van de. Stichting: W. H. O.E. Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOSTEUROPA OKTOBER 2010 DECEMBER 2012. Oktober 2011 (BOEKJE) van de W. H. O.E. Stichting: Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA OKTOBER 2010 Oktober 2011 DECEMBER 2012 1 OOSTEUROPA Stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (St. W.H.O.E.) Algemeen

Nadere informatie

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA W. H. O.E. Stichting: van de Van de Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA EXTRA (BOEKJE) DIK NUMMER OOST- EUROPA oud nieuw oud nieuw OKTOBER 2010 DECEMBER 2013 DECEMBER 2015 Stichting Werkgroep Hulptransporten

Nadere informatie

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA (BOEKJE) W. H. O.E. Stichting: van de Van de Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA OOST- EUROPA OKTOBER 2010 DECEMBER 2013 DECEMBER 2013 OKTOBER 2014 Stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (st.

Nadere informatie

(BOEKJE) van de. Stichting: W. H. O.E. Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOSTEUROPA OKTOBER 2010. Oktober 2011

(BOEKJE) van de. Stichting: W. H. O.E. Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOSTEUROPA OKTOBER 2010. Oktober 2011 (BOEKJE) van de W. H. O.E. Stichting: OKTOBER 2010 Oktober 2011 Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA OOSTEUROPA Voorwoord Sinds de laatste uitgave van de nieuwsbrief is met veel hulp op 15 oktober twee

Nadere informatie

(BOEKJE) van de. Stichting: W. H. O.E. Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOSTEUROPA OKTOBER 2010 JUNI 2013. Oktober 2011

(BOEKJE) van de. Stichting: W. H. O.E. Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOSTEUROPA OKTOBER 2010 JUNI 2013. Oktober 2011 (BOEKJE) van de W. H. O.E. Stichting: Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA OKTOBER 2010 Oktober 2011 JUNI 2013 1 OOSTEUROPA Stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (St. W.H.O.E.) Algemeen telefoonnummer:

Nadere informatie

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l S t i c h t i n g K i n d e r e n i n N o o d w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l Transport naar Hongarije Wij hadden een transport gepland naar de Roemeense plaats Buzău en hoorden een week van tevoren,

Nadere informatie

Dag 3 - Lief en leed en???

Dag 3 - Lief en leed en??? Dag 3 - Lief en leed en??? Beste mede reisgenoten, Sorry dat het gisteren niet goed ging met de mail. Ik zal de foto's voortaan verdelen over een aantal mails want Romica heeft geen programma om ze te

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Vanuit Hongarije Kledingbeurs Vlak

Nadere informatie

Heet jullie van harte welkom, Op het 12e timmerdorp van Hoevelaken. Dit jaar gehouden op: Maandag 10 en dinsdag 11 juli 2017

Heet jullie van harte welkom, Op het 12e timmerdorp van Hoevelaken. Dit jaar gehouden op: Maandag 10 en dinsdag 11 juli 2017 Timmerdorp Hoevelaken is een initiatief van: Kinderopvang: Lionsclub Hoevelaken De Stichting Timmerdorp Hoevelaken: Petra Koudstaal (voorzitter) (dagelijkse leiding) Saskia Turk (dagelijkse leiding) Dennis

Nadere informatie

NIEUWS Alles werd door vier sterke mannen van Serafim met de hand ingeladen. Alle donateurs van harte bedankt!

NIEUWS Alles werd door vier sterke mannen van Serafim met de hand ingeladen. Alle donateurs van harte bedankt! 17 december 2009 Het laatste "kersttransport" dit jaar naar Roemenië, vanuit IJsselstein. Het was koud en er lag behoorlijk wat sneeuw en de Serafimcrew was zwaar onderbezet. De lading voornamelijk huishoudelijke

Nadere informatie

Verslag goederen delen 2012/2013

Verslag goederen delen 2012/2013 Verslag goederen delen 2012/2013 Afgelopen jaar heb ik van uw stichting een vracht met hulpgoederen mogen ontvangen. Hierbij een verslag van het uitdelen en hartelijke dank namens de ontvangers. Het leven

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Hoogste tijd voor wat nieuws uit Oneşti. De tijd gaat zo vlug voorbij, de feestdagen en de jaarwisseling lijken nog maar net achter ons te liggen, maar toch is het

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 7 Werken

Spreekopdrachten thema 7 Werken Spreekopdrachten thema 7 Werken Opdracht 2 bij 7.2 ** Knip de volgende pagina door. Je bent leidinggevende in een restaurant. Vandaag is de eerste werkdag van een nieuwe werknemer. Leg uit wat hij moet

Nadere informatie

Nr november 2017 ALGEMEEN

Nr november 2017 ALGEMEEN Nr. 07 13 november 2017 ALGEMEEN OR Afgelopen maand is de vernieuwde OR vol enthousiasme aan de slag gegaan om Sint, kerst, schoolfeest ( 60 jarig bestaan) en Serious Request met ons voor te bereiden.

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Dag 4 - Wedstrijdzwembad & Blindeninstituut

Dag 4 - Wedstrijdzwembad & Blindeninstituut Dag 4 - Wedstrijdzwembad & Blindeninstituut Dag beste mede reisgenoten, Gisteren ben ik het vergeten maar allemaal bedankt voor jullie mails. Ik zal ook maar gelijk met de deur in huis vallen, ik denk

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016 Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016 Foto van de week Vorige week is groep 8 drie dagen op kamp geweest. Het was fantastisch. Deze week staat voor groep 8 in het teken van de musical en

Nadere informatie

www.kindereninnood.nl

www.kindereninnood.nl www.kindereninnood.nl Goederen voor een ziekenhuis in Cluj-Napoca (Roemenië) Stichting Kinderen in Nood voerde actie om goederen te verzamelen voor een reumatologisch ziekenhuis in de Roemeense plaats

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda Jaarrekening 2018 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Gouda Kamer van Koophandel 24409359 Voorwoord Met een gemiddelde van één hulptransport per maand was het jaar 2018 een druk, maar tevens een geslaagd

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en andere bekenden,

Lieve familie, vrienden en andere bekenden, Lieve familie, vrienden en andere bekenden, Ik heb deze keer niet zo n goed moment uitgekozen om aan de nieuwsbrief te beginnen... Het is maandagmorgen en dat betekent dat er vandaag moeders en kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. .whoe.nl

NIEUWSBRIEF. .whoe.nl NIEUWSBRIEF.whoe.nl info@whoe.nl 055-8200200 DECEMBER 2017 TRANSPORTEN U weet dat onze hoofdtaak is: het inzamelen van goede overtollige goederen en deze transporteren naar de hulpbehoevende medemens in

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Juli Beste ouders en verzorgers,

NIEUWSBRIEF Juli Beste ouders en verzorgers, NIEUWSBRIEF Juli 2019 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar, nog een paar dagen en het is zomervakantie, dit is door heel de school te zien en te merken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 2

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 2 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal willen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Zádor, juli 2015 Wim en Liesbet Verschoor.

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 3.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 3. MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Nijverheidsweg 13B Banknummer: NL49RABO0363853545 7071 CH Ulft Gironummer: NL23INGB0001183103 Tel.: 0315-685640 Handelsregister: 09098465 E-mail: info@moederteresa.com

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact NIEUWSBRIEF Nr. 3, 11 november 2016 In deze nieuwsbrief Rust Ouderenquête Instroom kleuters Schaatsen Voorstellen student Schoolbieb Oud papier dozen Betaling fotograaf Ouderbijdrage Kamp-vervoer Gebruik

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 28

t Informantje schooljaar week 28 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 28 Agenda

Nadere informatie

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer KLEM Katja en Udo in de schulden Anne-Rose Hermer Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Katja ontmoet Udo Katja is bijna negentien jaar. Ze woont nog bij haar ouders. Katja werkt in een warenhuis.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) GELUKKIG NIEUWJAAR Namens het team van de Gerardus Majella wensen wij u en uw gezin een gelukkig en gezond 2017. Wij hebben er weer veel zin in! Na een leuke start op het

Nadere informatie

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets.

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets. Een stedentrip is wat Giga (28) het liefste doet tijdens zijn vakanties: het lijstje van steden die hij dit jaar nog gaat bezoeken is enorm; Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Antwerpen, Brugge, Gent, Praag,

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda Jaarrekening 2017 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Gouda Kamer van Koophandel 24409359 Voorwoord Het jaar 2017 was voor Stichting Oekraïne heeft hulp nodig een bijzonder en druk jaar. Sinds de oprichting

Nadere informatie

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R B A S I S S C H O O L O P DE S L E K J A A R G A N G 2 0 1 8-2019 N U M M E R 3 Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E Digitaal leerlingportfolio Op donderdag 22 november krijgt het team een scholing m.b.t.

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014 Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014 Het team van Ollie; Gerda, Linda & Carla. Stagiaire Jesselin. Regelmatig proberen wij foto's te maken, u kunt altijd hier kijken of er

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014

Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014 Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-581864 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 De Driekleur locatie Wilhelmina 27 juni 2019

Nieuwsbrief 17 De Driekleur locatie Wilhelmina 27 juni 2019 Start van het nieuwe schooljaar op dinsdag 3 september 2019 Het schooljaar 2019-2020 start dit jaar niet op de eerste maandag, maar op dinsdag. Maar op maandagmiddag 2 september nodigen wij wel alle kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 23 november 2016

Nieuwsbrief 4 23 november 2016 Nieuwsbrief 4 23 november 2016 Beste ouders, Vol verwachting klopt ons hart.. Een zin uit een liedje voor Sinterklaas dat erg van toepassing is voor de kinderen, de ouders en het team van basisschool Olympia.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers Nieuwsbrief 20 7 juli 2015 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: - Opbrengst doekoe actie - Luizenzakken niet meer op school - Schoonmaakavond - Zwemmen groep 3/4 - Laatste schooldagen - Eerste

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Dit jaarverslag is tot stand gekomen door terug te kijken op onze website / facebookpagina / mail etc. van het afgelopen jaar en er vervolgens een aantal

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17.

Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17. Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17. Afgelopen winter was het in de Oekraïne extreem koud, met temperaturen ver onder nul. Ook was er veel sneeuw gevallen. Ook in Hongarije werden extreme temperaturen overdag

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan

R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan schooljaar 2016-2017 nr. 5-23 december 2016 KOMENDE ACTIVITEITEN datum Vrijdag 23 december Maandag 26

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 januari 2017

Nieuwsbrief 20 januari 2017 Nieuwsbrief 20 januari 2017 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de negende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. 2016 2017 Inmiddels zijn wij met nieuwe energie en enthousiasme

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt.

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Wolkewietje Seizoen 2013 / 2014 16 juni 2014 Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Ook kwamen er

Nadere informatie

Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015. = Kind op Maandag. Carrousel Nieuws. Agenda

Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015. = Kind op Maandag. Carrousel Nieuws. Agenda Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015 = Kind op Maandag Week 24: 8 14 juni Uitgeblust? 1 Koningen 19 Alle mensen hebben kunnen zien dat de Heer God is, zelfs koning Achab. Maar koningin Izebel is boos, zij wil

Nadere informatie

Greadinita "Samariteanul" Calafindesti Puntii, nr 550, comuna Calafindesti, judet Suceava cod postal 727107 ROMANIA

Greadinita Samariteanul Calafindesti Puntii, nr 550, comuna Calafindesti, judet Suceava cod postal 727107 ROMANIA De tekening op het voorblad is van de door Stichting Hulp Oost Europa ondersteunde kleuterschool in Calafindesti: Greadinita "Samariteanul" Calafindesti Puntii, nr 550, comuna Calafindesti, judet Suceava

Nadere informatie

DE HELIOSCOOP. Laatste schooldag tot uur, daarna VAKANTIE!!!!!

DE HELIOSCOOP. Laatste schooldag tot uur, daarna VAKANTIE!!!!! Basisschool De Heliotroop Beemdgrasstraat 12 1313 CM Almere Tel.: 036-7670460 directie@heliotroop.asg-almere.nl www.heliotroop.asg-almere.nl DE HELIOSCOOP Jaargang 5 Nummer 13 13 juli 2016 Belangrijke

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 29 juni 2017 11 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Bijlagen: \ Agenda Personele zaken Kanjertraining Resultaat Eindtoets Enquête Kledinginzameling Doorschuifochtend Afscheidsavond Klus- en schoonmaakavond

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Jaarrekening 2015. Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda

Jaarrekening 2015. Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda Jaarrekening 2015 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Gouda Kamer van Koophandel 24409359 Voorwoord Stichting Oekraïne heeft hulp nodig stelt zich ten doel het aanbieden van hulpgoederen aan zorgorganisaties,

Nadere informatie

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Hallo allemaal, Eerst even laten weten dat we goed en veilig aangekomen zijn zonder problemen. Leuk dat jullie weer met ons meereizen, we zullen proberen jullie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 27 juni 2019 nr. 13. Levend Water Week 27 Groep 1 t/m 5 : Thema God zorgt voor Paulus Lied Ik volg de Heer / Ps. 121 : 1.

Nieuwsbrief. 27 juni 2019 nr. 13. Levend Water Week 27 Groep 1 t/m 5 : Thema God zorgt voor Paulus Lied Ik volg de Heer / Ps. 121 : 1. Nieuwsbrief 27 juni 2019 nr. 13 Agenda Week 27 1 t/m 5 jul Ma 1 Kamp Westerbork gr.6-8 10 Minutengesprekken facultatief Vr 5 Talentmappen mee Week 28 8 t/m 12 jul Ma 8 Afscheidsavond gr.8 Do 11 Laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Onze eerste nieuwsbrief sinds wij op 29 oktober 2015 officieel een stichting zijn geworden. Graag willen wij jullie een update geven over hoe het met onze kinderen

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 6, nummer 1.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 6, nummer 1. MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Nijverheidsweg 13B Banknummer: NL49RABO0363853545 7071 CH Ulft Gironummer: NL23INGB0001183103 Tel.: 0315-685640 Handelsregister: 09098465 E-mail: info@moederteresa.com

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Correspondentieadres: Achter de Bergen 14, 2675 AS Honselersdijk Tel.: 0174-623554 / 06 12 11 88 91 Stichtingsnummer: JW 39 50 313 Rabo-bank NL90 RABO

Nadere informatie

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 4: april 2015

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 4: april 2015 April / mei: Belangrijke data: Berichten van de locatie VVE thema: reuzen en kabouters 4 t/m 15 mei meivakantie Bso: vakantieprogramma Pto: gesloten 5 mei Bevrijdingsdag Kindercentrum gesloten 14 mei Hemelvaarstdag

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart)

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart) Handleiding No Blame Stappenplan No Blame Stap 1 Gesprek met het slachtoffer Stap 2 Organiseer een bijeenkomst met de steungroep Stap 3 Uitleg probleem Stap 4 Deel de verantwoordelijkheid Stap 5 Ideeën

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 9, nummer 3

Nieuwsbrief Jaargang 9, nummer 3 Nieuwsbrief Jaargang 9, nummer 3 www.projectoekraine.nl Oosterweg 7, Kantens Tel. 0595-552424 KVK nr. 52514706 Rek. nr. NL56 RABO 0121477967 Inhoud Voorwoord Projecten 2018 Acties 2018 Financiën Voorwoord

Nadere informatie

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Hallo mede reisgenoten, Allereerst heel hartelijk bedankt voor jullie mails, dat doet ons goed en we kijken er ook naar uit. Voordat we over vandaag vertellen nog

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 mei 2017

Nieuwsbrief 8 mei 2017 Dr. Ariëns Daltonschool, Rutgerinkdijk 3, 7161 EW Neede. Tel.: 0545295550 www.ariensneede.nl / e-mail: directie@ariensneede.nl Nieuwsbrief 8 mei 2017 Agenda Agenda mei Agenda juni 4 Dodenherdenking 5 2

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 4

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 4 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

24 maart 2017

24 maart 2017 1346 www.clarafabriciusschool.nl 24 maart 2017 27 maart Juf Leoni groep 7, juf Anne heeft andere taken 28 maart Aanbieden cheque aan stichting Oke 29 maart Voorlichting over het nieuwe goede doel 30 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 6

Nieuwsbrief Nr. 6 Nieuwsbrief 2017-2018 Nr. 6 Kalender 17 november Viering 27 november Start WO thema tijd 29 en 30 november Oudergesprekken bovenbouw. 01 december Sint op school 06 december Studiedag team. Kinderen zijn

Nadere informatie

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk 19 juni Thema ochtend

Nadere informatie

Verslag van een ontmanteling

Verslag van een ontmanteling Verslag van een ontmanteling door Stichting Steungroep Nederland Roemenië in samenwerking met Stichting Oost-Europa Boskoop en vrijwilligers ten behoeve van hulpprojecten in Roemenië. Op uitnodiging van

Nadere informatie

Sportvrienden van. k.c. Harich, Harich, 7 april. Zoals de meeste mensen wel. hebben meegekregen zijn we druk bezig om de plannen

Sportvrienden van. k.c. Harich, Harich, 7 april. Zoals de meeste mensen wel. hebben meegekregen zijn we druk bezig om de plannen Sportvrienden van k.c. Harich, Harich, 7 april Zoals de meeste mensen wel hebben meegekregen zijn we druk bezig om de plannen te realiseren voor de kleedkamers. We hebben vandaag bericht ontvangen dat

Nadere informatie

Koningin Beatrixschool

Koningin Beatrixschool Nieuwsbrief 38 3-7-2015 Koningin Beatrixschool De Vissersingel 1, 7942EA Meppel www.beatrixschoolmeppel.nl T: 0522-251716 Geachte ouder(s) verzorger(s) Wat een mooi jaar hebben we achter de rug! In deze

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 23e jaargang nummer 19 23 juni 2017 Onderwijs in actie: dinsdag 27 juni!! (zie laatste pagina) Gezinsviering. Op zondag 25 juni is er weer

Nadere informatie

Regels v.s.o. Om het gezellig en veilig te houden op v.s.o. de Beemden zijn er afspraken en regels gemaakt. Hier komen de belangrijkste:

Regels v.s.o. Om het gezellig en veilig te houden op v.s.o. de Beemden zijn er afspraken en regels gemaakt. Hier komen de belangrijkste: 1 Regels v.s.o. R Om het gezellig en veilig te houden op v.s.o. de Beemden zijn er afspraken en regels gemaakt. Hier komen de belangrijkste: 1 Kom op tijd! De school begint om 08.45 uur Als je een probleem

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10. Formatie. Schoolreis

Nieuwsbrief 10. Formatie. Schoolreis Formatie Nieuwsbrief 10 Op dit moment zijn we druk bezig met de formatie van aankomend schooljaar. Zoals eerder vermeld, zullen we starten met acht groepen. Dit betekent dat we met uitzondering van de

Nadere informatie

Van 15 t/m 18 mei is de jaarlijkse avondvierdaagse. Wij wensen iedereen die meedoet veel succes! Hopelijk werkt het weer ook een beetje mee.

Van 15 t/m 18 mei is de jaarlijkse avondvierdaagse. Wij wensen iedereen die meedoet veel succes! Hopelijk werkt het weer ook een beetje mee. Avondvierdaagse 40e Avond4daagse Roosendaal... 1 Het schoolverlaterskamp 16 t/m 19 mei... 1 Schoolatletiek finale 20 mei... 2 Let op: 24 mei studiedag... 2 Feestweek sprookjes 6 t/m 9 juni... 2 Nieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief mei Inhoudsopgave. 1. Agenda. 2. De Grote Rekendag

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief mei Inhoudsopgave. 1. Agenda. 2. De Grote Rekendag Nieuwsbrief mei 2017 Nieuwsbrief Inhoudsopgave 1. Agenda 2. De Grote Rekendag 3. Hiep hiep hoera voor de mooie resultaten van de CITO Eindtoets 4. Wat vinden wij van de afnamedatum in april van de CITO

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 juli 2016. Vakantie

Nieuwsbrief 4 juli 2016. Vakantie Openbare Basis Est Dorpsstraat 3 4185 NA EST www.obsest.nl directie@obsest.nl Nieuwsbrief 4 juli 2016 Vakantie Hoewel het weer nog niet zo zomers is, is het toch echt bijna zomervakantie. Het team van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Inhoud Water afscheid groepen 8 Pauzeplan vijf-gelijke-dagen-model Lunchen op school Tussendoortje voor de ochtend Van de overblijfadministratie Schoonmaakavond Kalender nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 1947 2017 Nieuwsbrief juli 2017 Feest Heikant 70 jarig bestaan 1947-2017 Datum 8 juli 2017 UITSTAPJE. Het belooft een avontuurlijke dag en avond te worden vol verrassingen en veel gezelligheid! We hopen

Nadere informatie

09.30 uur groep 8 op school uur officieel afscheid van groep 8 donderdag 12 juli

09.30 uur groep 8 op school uur officieel afscheid van groep 8 donderdag 12 juli nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 6 juli 2018 Agenda Nummer 40 Musical (8a) en afscheidsfilm (8b) voor een

Nadere informatie

EXTRA IMPROVISATIE OPDRACHTEN

EXTRA IMPROVISATIE OPDRACHTEN EXTRA IMPROVISATIE OPDRACHTEN De Vloer Op Jr. in de klas Captijn (2016) INHOUD INLEIDING... 3 OPDRACHTEN... 3 INTEGRATIE EN DISCRIMINATIE... 3 ROT OP NAAR JE EIGEN LAND... 3 VOOR MIJ BEN JIJ EEN NUMMER...

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda Jaarrekening 2016 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Gouda Kamer van Koophandel 24409359 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Jaarrekening 2015 Voorwoord Het jaar 2016 was voor Stichting Oekraïne heeft

Nadere informatie

HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019

HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019 HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019 Olmenstraat 1, 4731 BC, Oudenbosch T: 0165 313240 E: info@bukehof.nl Beste ouders, Vandaag ontvangt u het Bukejournaal nummer 18.

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012

Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012 Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012 Bezoek projecten ds. Sandor Kovacs wie: wat: waar: wanneer: hoe: Niels en Theo Bezoek van onze vrienden aldaar, hand & spandiensten en inspiratie opdoen Subkarpaten,

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. 1 2 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie