Nieuwsbrief 2 6 september 2019 SEIZOEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 2 6 september 2019 SEIZOEN"

Transcriptie

1 SEIZOEN Nieuwsbrief 2 6 september 2019 Beste junioren en ouders, De scheidsrechters-, teammanagers- en coachavond zijn deze week gehouden. Het was een drukke week op Leo. Dank aan alle vrijwilligers dat ze in grote getale bij deze bijeenkomsten aanwezig waren. Iedereen is bijgepraat en staat in de startblokken om de teams weer een topjaar te bezorgen! We zijn ieder jaar weer ontzettend blij dat er ouders zijn die zich willen inzetten voor onze vereniging. Door de omvang van onze club, lijkt het soms dat Leonidas vooral wordt gerund door betaalde professionals. Maar niets is minder waar! Net als een kleine dorpse hockeyclub is ook LEO voor een groot deel afhankelijk van de vrijwillige inzet van haar leden en ouders. Zonder de inzet van vrijwilligers, dus geen Leonidas. We zijn dan ook blij dat we Katarina en Mira bereid hebben gevonden om twee omvangrijke taken voor hun rekening te nemen. Katarina zal het wedstrijdsecretariaat gaan doen en alle wedstrijden van de jeugd iedere week weer inplannen. Mira is vanaf dit seizoen de coördinator scheidsrechtersexamen. We wensen Katarina en Mira veel succes en vooral plezier met deze belangrijke vrijwilligersstaken. Met sportieve groet, De Jeugdcommissie Op weg naar rookvrij Sport en roken zijn geen goede combinatie. Als hockeyclub hebben we een verantwoordelijkheid om onze jeugdleden te beschermen tegen de negatieve gevolgen van (mee)roken. Daarom heeft het Bestuur in samenspraak met de jeugdcommissies in 2018 besloten om een rookbeleid in te voeren. Concreet houdt dit in dat op zaterdagen alleen nog gerookt mag worden op het balkon, aan de zijde van het plein. Doordeweeks geldt tot 19:30 uur dezelfde beperking. Let op: er mag dus niet meer op het plein of langs de velden gerookt worden! Bitjes happen Op 7 september is er de gelegenheid om een afdruk te laten maken voor een professionele gebitsbeschermer. SPTL is in het clubhuis aanwezig van uur. Aanmelden kan op:

2 Je mag niet zomaar invallen! Zoals je misschien wel weet, kan NIET iedere speler zomaar invallen bij ieder ander team. Daar zijn strikte regels voor, opgesteld door de KNHB. Tijdens de teammanagersavond zijn de teammanagers daar uitgebreid over geïnformeerd. Belangrijk is dat spelers niet zelf toezeggen ergens in te vallen. Dit moet ALTIJD afgestemd worden tussen de teammanagers van de betrokken teams. Zij kunnen in de gaten houden of iemand ook daadwerkelijk MAG invallen ivm de klasse-indeling van de teams en of deze speler niet al te vaak heeft ingevallen, waardoor hij/zij na het eerste deel van de competitie verplicht in een ander team moet worden geplaatst. Wil je zelf de regels over de teamindeling en het invalbeleid raadplegen. Dat kan via de site: Junioren > documenten > Speelgerechtigdheid Teamindeling staat vast In de eerste competitieronde mag er niet meer geschoven worden met de teamindelingen. Dit is een regel van de KNHB. Zoals de teams nu zijn ingedeeld, zo zal er gespeeld moeten worden. Pas aan het einde van een competitieronde kan gekeken worden of het noodzakelijk is bepaalde spelers in een ander team te plaatsen. Nieuwe Leo-pas Vanwege een storing, krijgen (nieuwe) leden op dit moment niet automatisch een Leo-pas toegestuurd. Het verzoek aan iedereen die op een pas zit te wachten, om hier geen mails over te sturen. Zodra het probleem verholpen is, zullen we dit via de website communiceren. We verwachten dat alle leden binnen 3 weken hun Leo-pas binnen krijgen. Trainingsleden en wedstrijden Leden die als trainingslid geregistreerd staan in de ledenadministratie zijn niet speelgerechtigd voor wedstrijden (ook niet 1 keertje)! De KNHB controleert daar via het wedstrijdformulier op! Bij geconstateerde overtreding krijgt het team 3 punten in mindering en 250 euro boete. Bovendien is een trainingslid niet verzekerd als hij/zij aan een wedstrijd deelneemt. Toeslag eerste teams. De toeslagen voor de eerste teams (A1, B1, C1, D1) worden in september geïnd. Het gaat om de volgende bedragen: 75 voor looptraining Eerstelijns toeslag van 130. Algemene Leden Vergadering Het bestuur van R.H.V. Leonidas nodigt haar leden van harte uit voor het bijwonen van een Algemene Ledenvergadering op maandag 23 september Ouders van jeugdleden zijn ook van harte welkom. De ledenvergadering wordt gehouden in het clubhuis en begint om uur. De vergaderagenda wordt z.s.m. bekend gemaakt via de website.

3 Spelregeluitleg D-teams Tijdens de voorcompetitieperiode (die duurt tot aan de herfstvakantie) zal de Jeugdcommissie de kinderen uit de D- teams uitnodigen voor een leuke en interactieve bijeenkomst over de spelregels op het grote veld. Zeker voor de kinderen die voor het eerst op het hele veld gaan spelen, is er veel te leren over de spelregels. Maar ook voor de kids die al een jaartje hebben meegedraaid in de D, zijn er altijd weer nieuwe dingen te weten. De uitnodigingen voor deze bijeenkomsten worden verstuurd, zodra het trainingsschema bekend is. Team Buddy Vanaf dit seizoen zijn de spelers van Dames 1 en Heren 1 buddy van een breedteteam. Dat wil zeggen dat de buddy gedurende het seizoen twee keer bij de training is en een keer een wedstrijd komt bijwonen. Uiteraard vinden de buddy s het ook heel leuk als het buddyteam een keer bij de wedstrijd van Dames1 of Heren 1 is op zondag. Sportiviteit en Resepect Ook dit jaar zal Leonidas veel aandacht vragen voor het thema Sportiviteit & Respect. Aanstaande zaterdag is het lollyzaterdag. Een ludieke actie om supporters bewust te maken dat positieve aanmoediging leuk is, maar dat je beter je mond kunt houden als je boos of geïrriteerd bent. Supporters moedigen aan! Het zijn de coaches die coachen! Afgelopen week zijn aan de teammanagers van de E-teams en D-teams blauwe kaarten uitgereikt. Met de blauwe kaarten kan een Leo-team na de wedstrijd de tegenstander laten weten wat ze zo ontzettend leuk en sportief aan hen vonden. Bij de wedstrijdtafel zijn altijd extra kaarten verkrijgbaar voor A-, B-, C- en F-teams die het ook leuk vinden eens een sportiviteitskaart aan hun tegenstander te geven De buddy s nemen zelf contact op met de teammanagers om afspraken te maken. Vertrouwenspersonen We hebben op Leonidas twee vertrouwenspersonen: Margriet Westerink en Monique Lander. Zit je ergens mee of heb je vermoedens van (geestelijke) mishandeling of ontucht van bijvoorbeeld teamgenoten, dan kun je contact opnemen met de vertrouwenspersonen via vertrouwen@leonidas.nl. Zij gaan met je in gesprek en bespreken welke stappen je eventueel kunt nemen of hoe je hiermee om kunt gaan. Uiteraard worden deze gesprekken vertrouwelijk behandeld. Zie je zelf een situatie rondom het veld waarvan jij vindt dat dit niet kan (zoals geschreeuw van ouders, vandalisme, rotzooi maken, ruzies), meld het dan direct bij de wedstrijdtafel. De gastheer/vrouw zal dan gelijk polshoogte komen nemen.

4 Daarnaast willen wij iedereen de kans geven om mee te denken in het kader van Sportiviteit en Respect binnen onze vereniging. Mooie ideeën en initiatieven kunnen worden opgestuurd naar Enige tijd geleden introduceerden wij de LeoniDO's. Vanzelfsprekend vinden we het belangrijk dat we tijdens het hockeyen respectvol en gezellig met elkaar om gaan, zowel op als naast het hockeyveld. Boetebeleid KNHB De KNHB kan verschillende boetes uitvaardigen. We willen 2 belangrijke boetes onder ieders aandacht brengen: 1 Een jeugdteam MOET worden begeleid door iemand van 18 jaar of ouder. Bij het niet nakomen van deze afspraak kan er een boete van 75 per keer worden gegeven. 2 Het wedstrijdformulier MOET op de dag zelf ingevuld en afgerond worden door scheidsrechters en teammanagers/coaches. Hier staat een boete op van 5 voor het onvolledig invullen en 75 voor te laat inzenden. Ballen, hesjes, pionnen, aanvoerdersband De teams hebben de ballen, hesjes en aanvoerdersband in bruikleen. Deze moeten aan het einde van het seizoen weer worden ingeleverd. Tenue en sponsoring teams Er zijn strikte afspraken over het tenue en eventuele extra sponsoring door derden. Hartstikke leuk natuurlijk als een ouder, een buurvrouw of een opa het team wil sponsoren met een jas of een trainingspak, maar om teleurstellingen achteraf te voorkomen, is het handig eerst even de regels omtrent tenue en sponsoring te raadplegen (op de website onder De Club-Tenue.) Hebben we jouw mailadres? De nieuwsbrief wordt verstuurd naar de adressen die aan Leonidas zijn doorgegeven als contact adressen. Dat kunnen meerdere adressen zijn. Je kunt zelf makkelijk controleren welke e- mailadressen voor jou staan geregistreerd via Mijn Leo op de website of in de Leonidas app. Ook kun je de e- mailadressen zelf veranderen of er een adres aan toevoegen. Zo kun je dus het adres van een speler én van een ouder invoeren, zodat iedereen goed op de hoogte blijft van het laatste nieuws. Ga op de website naar Login of op de Leoapp naar Profiel en pas eventueel het algemene contactadres aan of voeg er een toe. Heb je er nog vragen over, mail dan naar onze verenigingscoördinator Jorien Gast via info@leonidas.nl

5 Voor maart een kaart! Spelers vanaf de B-leeftijd die nog geen scheidsrechterskaart hebben, zullen in het najaar opgeroepen worden om scheidsrechtersexamen te doen. Leonidas heeft de stelregel: VOOR MAART EEN KAART voor alle spelers vanaf de B. Dit najaar staan de examendata gepland op: woensdag 25 september, donderdag 17 oktober en dinsdag 29 oktober. De (voorbereiding op) het examen gaat als volgt: Drie weken voor de examendatum, krijgt de speler (via het adres dat in de ledenadministratie bekend is) een inlogcode voor de digitale scheidsrechterscursus van de KNHB toegestuurd. Als de zes lessen van deze cursus doorlopen worden, is de kans van slagen groot. Het examen is boven in het clubhuis; vanaf uur. Het examen duurt ongeveer 40 minuten onder toezicht van een examinator van de KNHB. De uitslag wordt op de avond zelf bekend gemaakt. SPORTIVITEIT & RESPECT IN ROTTERDAM RESPECTEREN WE DE SCHEIDSRECHTER. WEES TROTS! De Hockeywinkel op LEO Met ingang van het seizoen 2019/2020 wordt de Leonidas clubshop gerund door De Hockeywinkel (voorheen GoalieGoods). De Hockeywinkel is al twee jaar leverancier van het TK clubtenue en neemt nu ook de exploitatie over van de verkoop van hockeyartikelen op locatie van RHV Leonidas. Hier zal in ieder geval het Leonidas clubtenue verkrijgbaar zijn, maar ook Leonidas teamwear en hockeysticks, schoenen en accessoires van bekende hockeymerken. Op Leonidas teamwear en alle andere hockeyartikelen krijgen Leonidas-leden 10% korting op vertoon van hun Leopas. Deze korting is óók geldig in De Hockeywinkel-vestiging aan de Ziedewij 13a in Barendrecht. Openingstijden Leonidas: Woensdag uur Vrijdag uur Zaterdag uur Zondag uur Voor meer informatie over De Hockeywinkel kun je terecht op de website Heb je een vraag over de Leonidas shop? Mail naar of bel met We hebben een leuk en leesbaar boekje gemaakt voor ouders en de D-jeugd met daarin de belangrijkste spelregels. Je kunt het spelregelboekje vinden op onze website onder junioren-documenten

6 Hockeyschool De Hockeyschool is een speelse kennismaking met hockey voor kinderen van 4 tot 12 jaar (peildatum 1 oktober). Na 5 weken kun je kiezen om lid te worden. De eerstvolgende hockeyschool zal plaatsvinden op 14, 21 en 28 september, 5 en 12 oktober Nieuw: een heel seizoen Voetbal&Hockey Kennen jullie een meisje of jongen die twijfelt tussen voetbal of hockey? Waarom niet beide? Vanaf september gaan wij op woensdagmiddag Voetbal&Hockey aanbieden. Kinderen van 4 en 5 jaar trainen op zaterdagochtend Funkeyhockey van uur. Kinderen van 6-12 jaar trainen op zaterdagochtend van uur. Wanneer je vragen hebt, kun je mailen naar jongstejeugd@leonidas.nl Tijdens deze training wordt er 30 minuten aandacht besteed aan hockey en 30 minuten aan voetbal. Het is het hele seizoen, 25 weken lang van uur tot uur op woensdag. Kinderen van 4 tot en met 7 jaar kunnen meedoen. Na het seizoen kunnen zij dan een keuze maken of ze door willen gaan met hockey en doorstromen naar een team of nog een jaartje Voetbal&Hockey eraan vastplakken. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website. Heb je nog vragen? Mail dan naar tom@leonidas.nl

7 Voor in de agenda: Za 7 september Start reguliere competitie Za 7 september Bitjes happen in clubhuis Za 7 september Definitieve trainingsschema bekend Za 14 september Start hockeyschool Ma 23 september Algemene Ledenvergadering, uur Woe 25 september Scheidsrechtersexamen (1) Woe 25 september Coachcafé (jongste jeugd en junioren) Za 12 oktober Geen competitie, maar wel jubileum hockeyclinic junioren Do 17 oktober Scheidsrechtersexamen (2) Za 19 oktober Herfstvakantie, geen competitie Za 26 oktober Herfstvakantie, geen competitie Di 29 oktober Scheidsrechtersexamen (3) Za 2 november Start competitie na de herfstvakantie. De volgende junioren nieuwsbrief verschijnt op donderdag 3 oktober! Veel plezier in de voorcompetitie!

Nieuwsbrief 2 6 september Aangenaam kennis te maken! De kop is eraf

Nieuwsbrief 2 6 september Aangenaam kennis te maken! De kop is eraf Nieuwsbrief 2 6 september 2018 De kop is eraf De eerste (oefen)wedstrijden zijn gespeeld, de scheidsrechter-, managersen coachavond zijn achter de rug. Aanstaande zaterdag gaat dan voor alle juniorenteams

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 11 juli 2019

Nieuwsbrief 8 11 juli 2019 Nieuwsbrief 8 11 juli 2019 Beste junioren, De zomervakantie staat voor de deur. De komende weken verdwijnen hockey en school voor een paar weekjes naar de achtergrond en is er volop tijd om leuke dingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus Start trainingen. Nieuwsbrief junioren. Hebben we jouw mailadres? Oefenwedstrijden

Nieuwsbrief 1 23 augustus Start trainingen. Nieuwsbrief junioren. Hebben we jouw mailadres? Oefenwedstrijden Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en zin heeft in een nieuw hockeyseizoen. De jeugdcommissie in ieder geval wel! Laten we er met elkaar een gezellig en

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Managersavond. RHV Leonidas Junioren 5 september 2018

Managersavond. RHV Leonidas Junioren 5 september 2018 Managersavond RHV Leonidas Junioren 5 september 2018 Doelen van de avond Uitleggen wat de taken van de manager zijn Kennismaken Nieuwste ontwikkelingen Waar gaan we het over hebben? Ontvangst, voorstellen

Nadere informatie

Van E naar D Informatieavond ouders. 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie

Van E naar D Informatieavond ouders. 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie Van E naar D Informatieavond ouders 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie Doel van de avond / Agenda Wat er verandert voor jullie kinderen Hoe de teamindeling tot stand komt Aangepast technisch beleid

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 14 februari Eerste Coachcafé op 19 maart Binnen Leonidas gaan we in 2019 starten met een nieuw initiatief: coachcafés.

Nieuwsbrief 5 14 februari Eerste Coachcafé op 19 maart Binnen Leonidas gaan we in 2019 starten met een nieuw initiatief: coachcafés. Nieuwsbrief 5 14 februari 2019 Na de voorjaarsvakantie beginnen we weer met de veldcompetitie. Een goed moment om in deze nieuwsbrief dus vast even vooruit te blikken naar wat er de komende weken op het

Nadere informatie

Start nieuwsbrief seizoen

Start nieuwsbrief seizoen De zomervakantie is voorbij en het nieuwe hockeyseizoen is deze week gestart. Vandaag, morgen en vrijdag zijn de eerste trainingen. Hierbij de belangrijkste informatie voor de komende twee weken. Trainingstijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 16 mei Huldiging veldkampioenen. Indeling van de breedteteams

Nieuwsbrief 7 16 mei Huldiging veldkampioenen. Indeling van de breedteteams Nieuwsbrief 7 16 mei 2019 We zitten op de kruising van het oude en nieuwe seizoen. Nog een paar wedstrijden te gaan en dan zijn we al toe aan de huldigingen, toernooien en de laatste gezellige teamuitjes

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 UNO in vogelvlucht - mrt 2015 Start project trainingen op Hercules (naam UWHC) - Aug 2015 UNO officieel opgericht + nieuw tenue - Sept 2015 Trainingen Hercules

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

Arbitragebeleid MHC Made 2014

Arbitragebeleid MHC Made 2014 Arbitragebeleid MHC Made 2014 Geen wedstrijd zonder scheidsrechters, daar zijn we ons allemaal van bewust. Helaas is op dit moment de verdeling tussen jeugdleden en volwassenenleden binnen MHC Made onevenredig.

Nadere informatie

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen maart 2019 INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Welkom managers van onze jongste jeugd

Welkom managers van onze jongste jeugd Welkom managers van onze jongste jeugd Agenda Jongste-jeugd commissie en hockeyclub Leonidas Taken teammanager (jaar)planning en andere activiteiten Leonidas app Visie jongste jeugd Op onze vereniging

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark Welkom op Roomburg! Pien van der Mark funben@roomburg.nl Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey

Nadere informatie

Welkom nieuwe ouders op RHV Leonidas

Welkom nieuwe ouders op RHV Leonidas Welkom nieuwe ouders op RHV Leonidas Agenda Jongste-jeugd commissie en hockeyclub Leonidas Wat verwachten we van ouders? Leonidas app RHV Leonidas Opgericht in 1934 Nu ruim 2400 leden, enorme groei in

Nadere informatie

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN 2018-2019 Beste Kieviten - mini s, Het nieuwe seizoen staat weer op het punt te beginnen. Na een heerlijke zomerperiode staan jullie natuurlijk

Nadere informatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie WFHC-CLUB Ouderinformatie WFHC locatie Hoorn & Hoogwoud - www.wfhc.nl Kinderen kunnen al op jonge leeftijd starten met kennis maken met hockey bij WFHC. Bij aanvang van het hockeyseizoen moet uw kind in

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Zaalclinic. Seizoen nummer 9

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Zaalclinic. Seizoen nummer 9 DE PAALPIEPER Seizoen 2017-2018 nummer 9 Zaalclinic C/D Jeugd Leonidas Heren1 P.2 Zaalclinic C/D jeugd door Leonidas H1 P.3 Weer 28 geslaagden voor scheidsrechtersexamen P.4 Mini s van de week genieten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 5 4 maart 2019

Nieuwsbrief nummer 5 4 maart 2019 Nieuwsbrief nummer 5 4 maart 2019 Het zaal- en schaatsseizoen zit er weer op en wat kunnen we vol trots terug kijken op een mooie zaalperiode. Geweldig dat alle jongste jeugdteams dit seizoen elke week

Nadere informatie

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan?

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan? 2016 Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd Mijn rol als ouder Wat trek ik mijn kind aan? Inhoud Voorwoord.4 Ring Pass Delft.5 Dit bieden wij U.....6 Trainingen..7 In welk team komt mijn kind terecht

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Roomburg. Seizoen Manager en Coach avond. Voor vragen mail je lijnco!

Roomburg. Seizoen Manager en Coach avond. Voor vragen mail je lijnco! Roomburg Manager en Coach avond Seizoen 2018-2019 Voor vragen mail je lijnco! Interactief Van elkaar leren Managers Coaches Lijncoördinatoren Specialisten Agenda Uitgangspunten en doelstellingen LHC Roomburg

Nadere informatie

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Binnenkort start het zaalhockeyseizoen 2015-2016 en zal de Almeerse Hockeyclub met naar onze verwachting ongeveer 72 wedstrijdteams deelnemen. Zaalhockey valt onder de

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer,

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, In deze informatiebrochure vindt u allerlei wetenswaardigheden over het hockeyen als (Jongste)- Jeugdlid bij MHC Boxmeer. Heeft u een vraag, dan is deze brochure

Nadere informatie

Jaarplanning Als bijlage is de jaarplanning bijgevoegd. Er zijn een paar kleine aanpassingen. Grote clubactie

Jaarplanning Als bijlage is de jaarplanning bijgevoegd. Er zijn een paar kleine aanpassingen. Grote clubactie Nieuwsbrief nummer 3 14 november 2018 Grote clubactie Onze jongste jeugdleden zijn bezig met het verkopen van loten, zodat Leonidas van het opgehaalde geld prachtige 3D-skills trainingsmatten kan kopen.

Nadere informatie

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO IN EEN JAAR KAN VEEL VERANDEREN! Olympische Spelen 2016 EK 2017 in Amsterdam AGENDA Hockeyclub UNO, wie zijn wij De wedstrijddagen De Training Teams en Teambegeleiders

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

Informatie Jongste Jeugd

Informatie Jongste Jeugd M.H.C.Rosmalen Minihockey seizoen 2013 2014 Informatie Jongste Jeugd Spelers van de 3-, 6- en 8-tal competitie Door: MiniCommissie MHC Rosmalen, september 2013 Beste ouders, Hierbij ontvangt u informatie

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zaterdag 24 juni 2017 C-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Ring Pass is een vereniging die bijna volledig draait op vrijwilligers. Het lukt elk jaar weer om 1300 leden 10 maanden lang elke week

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zondag 25 juni 2017 D-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

JUNIOREN EN SENIOREN

JUNIOREN EN SENIOREN INFORMATIE VOOR COACHES JUNIOREN EN SENIOREN SEIZOEN 2013-2014 Inhoud 1. Hockeyclub Montfoort voor Sportiviteit & Respect pag. 2 2. Speeldagenroosters pag. 2 3. Het wedstrijdprogramma pag. 2 4. Rijrooster

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 Voorzitter: IJmert de Vries E-mail : ijmert@zod.nl Vice-voorzitter: Rob van Son E-mail : rob.son@planet.nl Secretariaat : Marianne Braakman-Kooiker E-mail : mhccsecretariaat@gmail.com

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR COACHES

INFORMATIE VOOR COACHES INFORMATIE VOOR COACHES JONGSTE JEUGD SEIZOEN 2012-2013 Inhoud 1. Speeldagenrooster Jongste Jeugd 2012-2013 pag. 2 2. Het wedstrijdprogramma pag. 2 3. Rijrooster pag. 3 4. Barrooster pag. 3 5. Digitaal

Nadere informatie

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 AGENDA 1e deel van de avond: Mededelingen Zaalleiding Scheidsrechters Wedstrijdformulieren Afgelastingen Boete maatregel Mededelingen Vragen en of opmerkingen

Nadere informatie

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, augustus 2016 Beste jeugdleden van TVC Breda, Na de vakantie gaat het nieuwe voetbalseizoen weer beginnen. We hopen dat het weer een succesvol, sportief en vooral gezellig

Nadere informatie

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen.

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 De Vereniging De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Artikel 2 Tenue Bij wedstrijden zullen de leden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Inschrijving toernooi. Vrijdag 12 mei Nieuwsbrief. Commissieleden:

NIEUWSBRIEF. Inschrijving toernooi. Vrijdag 12 mei Nieuwsbrief. Commissieleden: NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief Via de nieuwe website www.phoenixbusinesstrophy.nl is deze nieuwsbrief voor het toernooi van 2017 ook te downloaden. Commissieleden: Ben van der Deen (Voorzitter) Hans Beersma (Wedstrijdsecretariaat)

Nadere informatie

Informatieavond coaches en teammanagers 24 augustus 2017

Informatieavond coaches en teammanagers 24 augustus 2017 Informatieavond coaches en teammanagers 24 augustus 2017 Programma Welkom Voorstellen Jeugdcommissie Planning seizoen Teams, coaches en teammanagers Wedstrijdsecretariaat Materiaal Sportiviteit en respect

Nadere informatie

Witte Rook Sessies 7 juli Wat kun je komend seizoen verwachten?

Witte Rook Sessies 7 juli Wat kun je komend seizoen verwachten? Witte Rook Sessies 7 juli 2018 Wat kun je komend seizoen verwachten? Agenda Welkom / even voorstellen Doel van de Witte Rook sessie Hockeyen bij MHC Amstelveen Jeugdinformatie over komend seizoen per categorie

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden

Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden Uw kind is net lid geworden of wordt misschien lid van Mixed Hockey Club Leeuwarden. Kinderen in de leeftijd tot en met 10 jaar vallen onder de jongste jeugd.

Nadere informatie

Sportkaart Zelhem INFORMATIE

Sportkaart Zelhem INFORMATIE Sportkaart Zelhem INFORMATIE INTRODUCTIE KLEURPLAAT Beste ouders, verzorgers en kinderen van t Loo, Naar het idee van korfbalvereniging S.E.V Zelhem gaan we in Zelhem starten met een Sportkaart. Door deze

Nadere informatie

Per competitie word het wedstrijdschema op de DES site gepubliceerd. De rust is ongeveer 5 tot 10 minuten.

Per competitie word het wedstrijdschema op de DES site gepubliceerd. De rust is ongeveer 5 tot 10 minuten. Ditjes en Datjes voor (nieuwe ) coaches Onderwerp Plezier met leren hockeyen Spelbegeleiders / Scheidsrechters Wedstrijdschema Spelduur wedstrijden Toelichting Minihockey is bedoeld om kinderen op een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hockeyclub Delfshaven. Jaargang 1, nummer 1. September 2017 TROTS

Nieuwsbrief Hockeyclub Delfshaven. Jaargang 1, nummer 1. September 2017 TROTS Nieuwsbrief Hockeyclub Delfshaven. Jaargang 1, nummer 1. September 2017 TROTS We zijn ontzettend trots op onze allereerste stoere nieuwsbrief! Elke 6 weken maken wij een nieuwe editie met boordevol leuke

Nadere informatie

Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER. Sportieve groet, Karen Langevoort Voorzitter MHC Steenwijk

Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER. Sportieve groet, Karen Langevoort Voorzitter MHC Steenwijk Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER Dag allemaal! Het seizoen loopt al weer ten einde. De spannendste dagen van het seizoen kwamen eind juni; fantastisch dat onze dames 1 de enige wildcard bemachtigden voor de

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. November 2017

Nieuwsbrief MHCU. November 2017 Nieuwsbrief MHCU November 2017 Van de penningmeester De afgelopen weken, maanden en jaren blijkt dat niet alleen MHCU maar ook andere verenigingen en stichtingen moeite hebben met het vinden van vrijwilligers.

Nadere informatie

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 De Houten 5 Kernwaarden van HC Houten We hebben De HC Houten 5 opgesteld. Het zijn de 5 kernwaarden die invulling geven aan het gedachtegoed van

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

Aanbod KNHB-workshops. Inleiding

Aanbod KNHB-workshops. Inleiding Aanbod KNHB-workshops Inleiding Trainers, coaches en ouders van een vereniging hebben een voorbeeldfunctie voor jeugdhockeyspelers. Het blijkt in de praktijk niet altijd makkelijk te zijn om deze voorbeeldfunctie

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

WELKOM BIJ KORFBALVERENIGING D.K.V.

WELKOM BIJ KORFBALVERENIGING D.K.V. INFORMATIEBOEKJE WELKOM BIJ KORFBALVERENIGING D.K.V. Onlangs ben je lid geworden of je denkt erover om lid te worden van D.K.V. In dit boekje tref je de eerste algemene informatie aan om je wegwijs te

Nadere informatie

Normen en Waarden. Beste Leden, supporters en ouders van onze jeugdleden,

Normen en Waarden. Beste Leden, supporters en ouders van onze jeugdleden, Normen en Waarden Beste Leden, supporters en ouders van onze jeugdleden, Hier treft u aan, doelgroepgericht, onze normen en waarden bij DVG. Waarom aandacht geven aan dit tegenwoordig veelvuldig genoemde

Nadere informatie

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen Informatieavond nieuwe leden Hockeyclub HTC Son d.d. 27-8-2018: Seizoen 2018-2019 Agenda Club & Organisatie : Hein-Jan Broens Technische Commissie : Hans Caris Communicatie binnen HTC : Theo Bastiaansen

Nadere informatie

WFHC-CLUB OUDERINFORMATIE. WFHC locatie Hoorn -

WFHC-CLUB OUDERINFORMATIE. WFHC locatie Hoorn - WFHC-CLUB OUDERINFORMATIE WFHC locatie Hoorn - www.wfhc.nl Kinderen kunnen al op jonge leeftijd starten met kennis maken met hockey bij WFHC. Bij aanvang van het hockeyseizoen moet uw kind in groep 2 van

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter ROOMBURG NIEUWSBRIEF Jongste Jeugd

Nadere informatie

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Zaalhockey 2016-2017 RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Waar gaan we het over hebben? Zaalhockey Trainingen Wedstrijden Materialen Niet over speltechnieken: Coachavond op 28 nov 20.00u

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waar gaan we t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Nieuwsflits Biënto 26 februari

Nieuwsflits Biënto 26 februari -------------- Nieuwsflits Biënto 26 februari 2017 ------------- Beste leden, Met de voorjaarsvakantie in zicht, zijn we met de eerste uitgave van de nieuwsbrief voor het jaar 2017. Er zijn weer volop

Nadere informatie

Gebruikershandleiding EMMA. Mixed Hockeyclub Goirle

Gebruikershandleiding EMMA. Mixed Hockeyclub Goirle Gebruikershandleiding EMMA Mixed Hockeyclub Goirle Oktober 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Leden Informatie Systeem 2 De Website 2 Het ledengedeelte (EMMA) 2 Individuele instellingen 3 BAS 3 MATS 3

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

HANDLEIDING FLUITEN BIJ WHC. Beste scheidsrechters,

HANDLEIDING FLUITEN BIJ WHC. Beste scheidsrechters, HANDLEIDING FLUITEN BIJ WHC Beste scheidsrechters, Jullie hebben het afgelopen seizoen of al eerder scheidsrechtersexamen gedaan en zijn nu clubscheidsrechter (CS). In deze korte handleiding lees je alles

Nadere informatie

Hockeystart Jongste Jeugd HC Alkemade. 02 September 2017

Hockeystart Jongste Jeugd HC Alkemade. 02 September 2017 Hockeystart Jongste Jeugd HC Alkemade 02 September 2017 Agenda Vooruitblik seizoen 2017-2018 Teamzaken Vragenronde Vooruitblik seizoen 2017-2018 Aandachtspunten, baserend op jullie feedback: Dinsdag houden

Nadere informatie

Welkom! Coachavond Zaalhockey. 13 november 2018

Welkom! Coachavond Zaalhockey. 13 november 2018 Welkom! Coachavond Zaalhockey 13 november 2018 van Copyright druk, fotokopie, 2018. Alle microfilm, rechten voorbehouden. digitaal, internet Niets of op uit welke deze uitgave wijze dan mag ook worden

Nadere informatie

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via:

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via: Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen! Zaterdag 27 augustus trappen we af met de Kick-Off voor de jeugd.tijd voor coaches en teammanagers om wat zaken te gaan regelen bijvoorbeeld voor de georganiseerde

Nadere informatie

De hockey gedragscode: (1): Spelers

De hockey gedragscode: (1): Spelers De hockey gedragscode: (1): Spelers Hockey is een sport waar sportiviteit en respect voorop staat. Dat willen we graag zo houden. Daarom heeft de KNHB een gedragscode opgesteld. De KNHB-gedragscode luidt

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier!

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : tips en aandachtspunten voor sluiting kantine belangrijke en noodzakelijke

Nadere informatie

Arbitrage plan HC Berlicum

Arbitrage plan HC Berlicum ! Arbitrage plan HC Berlicum!1 Inleiding De KNHB adviseert om het fluiten van jongs af aan te integreren in de hockeyopleiding. Hierdoor is het fluiten van wedstrijden, net als trainen en het spelen van

Nadere informatie

Coachavond Junioren. 18 februari 2014

Coachavond Junioren. 18 februari 2014 Coachavond Junioren 18 februari 2014 AGENDA Deel I Informa-e: Algemene punten TC punten Deel II Interac-e Deel III Rondvraag & afspraken WELKOM! Voorstelrondje Wie ben ik? Wat doe ik binnen HC Scoop? Wat

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waar gaan we t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Lid worden Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier, te vinden op de homepage van de site onder de blauwe knop Lid worden.

Lid worden Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier, te vinden op de homepage van de site onder de blauwe knop Lid worden. Algemeen Ik ben mijn inloggegevens voor Lisa kwijt, hoe kan ik dit aanvragen? Stuur een mail naar ledenadministratie@schc.nl, dan ontvang je je lidnummer en wachtwoord. Is er een AED (defibrillator) beschikbaar?

Nadere informatie

Let op: ondertekenen op pagina 2. Blue Stars Basketbal inschrijfformulier

Let op: ondertekenen op pagina 2. Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Let op: ondertekenen op pagina 2 Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Achternaam Meisjesnaam* Voornamen Adres Postcode Woonplaats Geb. datum Nationaliteit** Geslacht** Tel. Nr. Tel. Mobiel E-mail adres(sen)***

Nadere informatie

Aandachtspunten nieuwe leden:

Aandachtspunten nieuwe leden: Aandachtspunten nieuwe leden: Welkom bij Smash, Met elkaar proberen we zoveel mogelijk plezier te beleven aan het volleyballen. Daar heb je natuurlijk niet alleen een team voor nodig dat zowel in als buiten

Nadere informatie

MINI-HOCKEY F-jeugd (3 tegen 3)

MINI-HOCKEY F-jeugd (3 tegen 3) Spel- en gedragsregels voor de MINI-HOCKEY F-jeugd (3 tegen 3) NB: De onderstaande tekst en afbeeldingen is een compilatie van publicaties van de KNHB. Voorwoord In het hockey sta je er niet alleen voor.

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE ZWEEF. Bij De Zweef gebeurt heel veel. Dit boekje geeft antwoord op vragen van ouders en info over regels en afspraken.

WELKOM BIJ DE ZWEEF. Bij De Zweef gebeurt heel veel. Dit boekje geeft antwoord op vragen van ouders en info over regels en afspraken. WELKOM BIJ DE ZWEEF Bij De Zweef gebeurt heel veel. Dit boekje geeft antwoord op vragen van ouders en info over regels en afspraken. Voorjaar 2019 1 Aanwezig Activiteiten Afmelden Alcohol Appgroep Begeleiding

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015 Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team 26 juni 2015 Agenda Even voorstellen Waarom gemengde teams Organisatie en rollen rond het team Trainingen & wedstrijden Zaalhockey Tenue Administratieve

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

LEONIDO S. Leonidas in de strijd voor. Sportiviteit & Respect. Leonidas is de leukste hockeyclub van Rotterdam, waar iedereen op zijn of haar niveau

LEONIDO S. Leonidas in de strijd voor. Sportiviteit & Respect. Leonidas is de leukste hockeyclub van Rotterdam, waar iedereen op zijn of haar niveau Leonidas in de strijd voor Sportiviteit & Respect Leonidas is de leukste hockeyclub van Rotterdam, waar iedereen op zijn of haar niveau lekker kan hockeyen. Dit willen we uiteraard ook zo houden. Prestatie

Nadere informatie

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect COACHING & Teamafspraken Seizoen Dorsteti team Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect TEAMGEGEVENS Lijst en contactgegevens: Teamleden Coaches Trainer(s) Clubhuis 1. UITGANGSPUNTEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 22 november 2018

Nieuwsbrief 4 22 november 2018 Nieuwsbrief 4 22 november 2018 Beste junioren en ouders, Het zaalhockeyseizoen komt eraan. Alle juniorenteams en de F-, E6- en E8- teams gaan zaalhockey spelen. Net als voorgaande jaren hebben wij een

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 7 P.3 P.4. P.5 Proms Night C-feest

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 7 P.3 P.4. P.5 Proms Night C-feest DE PAALPIEPER Seizoen 2017-2018 nummer 7 P.3 Leoniden kunnen weer schaatsen! P.4 Trimhockey op de woensdagochtend Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 P.5 Proms Night C-feest

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6.

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6. Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Het jaar opstarten 2 Afgelastingen 4 Voor de wedstrijd 5 Tijdens de wedstrijd 6 Rust 6 Na de wedstrijd 6 Speeltijden 7 Overige belangrijke informatie 8 Invullen officiële

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE (JONGSTE) JEUGD

PRAKTISCHE INFORMATIE (JONGSTE) JEUGD PRAKTISCHE INFORMATIE (JONGSTE) JEUGD 1 Algemene informatie over hockey én hockeyen bij MHC Woerden 1a. Hockey is een teamsport Hockey bestaat uit een wedstrijd op zaterdag en één of meer trainingen in

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Deze handleiding geeft antwoord op de tien belangrijkste vragen over Volar en volleybal.

Deze handleiding geeft antwoord op de tien belangrijkste vragen over Volar en volleybal. Aan ouders/verzorgers en jeugdleden van VOLAR Enthousiasme, spelplezier, inzet, respect en begrip: Volar gevat in vijf woorden. Natuurlijk kun je er vele doelen en belevingen aan toevoegen, maar deze vijf

Nadere informatie

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA In dit boekje vind je alle informatie over RKVV wilhelmina WELKOM BIJ de kanaries Fijn dat je gekozen hebt voor RKVV Wilhelmina. Onze voetbalvereniging bestaat al sinds 1897

Nadere informatie

F-tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet

F-tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet Welkom bij HCZwolle F-tallen bijeenkomst Welkom in de wereld die hockey heet F-tal team en spelbegeleider zijn bij HCZwolle stick gaaf! Programma: Inleiding Marlou Schuit Jongste Jeugd; Coachcursus-leider

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2015-2016 informatie 2015-2016 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM Website: www.nkc-online.nl Wie komt er korfballen bij onze club?? Meer informatie in deze folder Pagina 1 van 8 WAT IS KORFBAL Korfbal is een balspel dat in

Nadere informatie